de Klaverkrant Zomernummer 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "de Klaverkrant Zomernummer 2013"

Transcriptie

1 de Klaverkrant Zomernummer 2013 Jaargang 15 nummer 2 Inhoudstafel Woord vooraf Woord vooraf (1) Het woord is aan Gaby(2) Matthias (2) Annelies / Tom (3) Kadoe (3/4) Compostelabikers (4/5) Special Olympics (6) Gift (7) Integratiedag (7) Villa MoNa (8) Beste lezer Onze eindredacteur is er even niet, gelukkig uw Klaverkrant wel. Mogelijks is het nog wennen aan de nieuwe vormgeving, want dit is inderdaad de tweede editie van de Klaverkrant in nieuwsbrief-formule. De redactie wil u blijven vergasten met allerlei nieuws, groot en klein, maar wil tevens inspelen op de digitale ontwikkelingen. Fijne zomer gehad? Els Vyncke, eindredacteur ad interim De klaverkrant: wat met mijn abonnement??? De vernieuwing van de Klaverkrant zet zich ook door in de abonnementen, graag willen we namelijk de Klaverkrant zoveel als mogelijk digitaal aan onze lezers bezorgen (via , de website). Dat maakt dat u dan voortaan GRATIS (en in kleur!)de Klaverkrant kan lezen. Bovendien is dit ook milieuvriendelijk: we sparen zo immers papier & inkt uit. Als uw huidig abonnement afloopt, kan u dan ook intekenen op de gratis digitale versie. Wie graag een papieren versie blijft ontvangen, kan dat natuurlijk ook: voor 5 ontvangt u een volledige jaargang (= 4 nummers). Ook de regeling omtrent een steunabonnement of een ere-abonnement, blijft bestaan. Alle info daartoe vindt u achteraan in deze Klaverkrant. We brengen u uiteraard tijdig op de hoogte wanneer uw huidige abonnement afloopt.

2 De Klaverkrant zomernummer, /8 Het woord is aan Gaby Beste Lezer, Met het Vierklaverfeest 2013 te Landegem hebben we ook het 25-jarig bestaan van De Vierklaver onder de aandacht gebracht is een eerste aanleiding; immers op 01/12 /1988 werd de vzw opgericht door mevrouw Lieve Deneir-Pede. Samen met haar zijn er nog steeds heel wat stichtende bestuurders die zorg dragen voor onze werking is dan de tweede aanleiding; per 1 november 1989 werd de vzw erkend door toenmalig minister Lenssens als tehuis en dagcentrum. De ondersteuning heeft sedertdien een hele uitbreiding gekend: van 74 bewoners naar 94, van 10 plaatsen dagcentrum naar 41 plaatsen (begeleid werken inbegrepen). Doorheen de periode zullen we regelmatig op onze 25 ste verjaardag terugkomen, maar één en ander houden we nog geheim. Het is bij deze gelegenheid ook passend om een gemeende PROFICIAT en DANK uit te zenden naar de vele sympathisanten, organisaties, service-clubs, ondernemingen, die ons in de 25 jaar hebben gesteund en steeds weer steunen: financieel, als vrijwilliger, in natura,. Ook op heden vallen ons een aantal steuninitiatieven te beurt: lees verder in deze Klaverkrant, o.a. over de Compostela-Bikers. We kunnen enkel herhalen dat deze (financiële) steun broodnodig is. Immers langs de ene zijde worden we geconfronteerd met meer overheidsbezuinigingen en met stijgende levensduurte; anderzijds dwingt ons de evolutie in de zorgvraag tot verder investeren en aanpassen van het zorgaanbod. Het ouder worden van de bewoners en de nood aan voldoende plaatsen (zie in de pers berichten over wachtlijsten) zijn twee belangrijke redenen om dapper door te zetten. 25 jaar is een (kleine) mijlpaal, maar lang niet een eindpunt! Gaby Van Landschoot, algemeen directeur Matthias Het begeleidersteam van de huizen 2 en 4 hadden Matthias Reynaert tot voor kort als Teamcoach (groepshoofd). We wensen Matthias alle succes toe in zijn nieuwe job bij collega-voorziening vzw De Bolster (Zwalm), en bedanken hem voor de loyale en joviale rol die hij vervuld heeft in De Vierklaver

3 De Klaverkrant zomernummer, /8 Annelies / Tom Benevens andere kaderleden zijn de ortho-agogen sterkhouders van een kwalitatieve, aan de zorgvraag afgestemde, ondersteuning. Sinds enkele jaren heeft Jef Stroo de leiding over dit gebruikersbeleid als lid van het directiecomité. Collega ortho-agogen zijn: - Thomas Lenaerts: Dagcentrum Kadoe (Maldegem) en huizen te Adegem - Tom Demeulenaere: dagcentrum Landegem en huizen te Landegem. Vermits Tom in tijdskrediet is, wordt hij sedert 1 september (en tot het einde van dit jaar) vervangen door Annelies Martens. Dagcentrum KADOE Het huidig activiteitencentrum De Bogaarde wordt: KADOE vanaf oktober 2013, over de verhuis meer in de volgende Klaverkrant Wie zijn we? Dagelijks komen in de Bogaarde een 24-tal deelnemers samen. De deelnemers werken in ateliers, die ze zelf kiezen. In overleg met hun begeleider, kunnen ze dagelijks kiezen tussen enkele activiteiten, waarbij kleine geschenkartikelen gemaakt worden. Wat doen we? In ons crea-atelier maken we handgeschept papier en verwerken dit tot wenskaarten voor alle gelegenheden. Ook bestellingen nemen we aan. Daarnaast durven we ons wel ns wagen aan het creëren van kleine kunstwerkjes. Onze bakkerij is gekend om zijn lekkere likeuren, advocaat, confituren, verschillende broden en gebak op bestelling.

4 De Klaverkrant zomernummer, /8 Het zeepatelier is een ware oase van kleuren en geuren! Er wordt badzout, douchegel en zeep gemaakt. In het houtatelier kan je terecht voor allerlei doopsuikerpresenten, kapstokken en fotokaders,. En we doen nog veel meer Enerzijds via begeleid werk: een deelnemer gaat alleen werken (na een intense opleiding door een job coach. Die gaat regelmatig op bezoek op het werkplaats). Op die manier zijn er al heel wat deelnemers aan het werk. Vb. oud ijzer, een school, in een rusthuis,. Anderzijds via enclavewerking: een kleine groep deelnemers gaat samen met een begeleid(st)er werken. Momenteel zijn er 2 groepen actief. Een groep gaat wekelijks naar een zorgboerderij, een andere groep doet voorbereidend werk in een champignonkwekerij. Ontspanning Er wordt niet altijd gewerkt in het dagcentrum. Geregeld zijn er uitstappen, wekelijkse sport en pc vaardigheden hoort er zeker ook bij. De Compostelabikers Het startmoment, zondagmorgen 1 september 2013, is inderdaad een heel gezellige ontmoeting geworden. Heel veel familie, vrienden, sympathisanten zijn de Compostela-ploeg komen uitwuiven. Lenen 7 te Adegem (vzw De Vierklaver) is ook voor de bewoners en begeleiders een heuglijke moment geworden. Tutti Colori (muziekgroepje van De Vierklaver) en de "bevoorradingsstand" (met koffie, koeken en frisdrank) onderstreepten de kans op gezelligheid en vriendelijkheid. Voor de Bikers van start konden, hebben we via Alain De Ruyter het verhaal achter het initiatief gehoord.. De ploeg werd onder warm applaus voorgesteld. Minister Joke Schauvliege gaf hen nog een tochtbezinning en steen mee.

5 De Klaverkrant zomernummer, /8 Vlaams parlementslid en Schepen Valerie Taeldeman stempelde officieel de getuigenboekjes af. Daarmee stond elkeen klaar om het startschot te horen. Tutti Colori had nog een speciaal lied in pette om de Bikers mee te geven (zie verder). Enkele bewo(o)n(st)ers en begeleid(st)ers stonden inmiddels ook klaar om de Compostelabikers de wijk "uit te rijden". Namens de voorzitster, mevrouw Lieve Deneir-Pede, danken we alvast de Bikers en allen die dit initiatief onderteunen. Een mooi geschenk ter gelegenheid Het geheim van de steen van het 25-jarig bestaan van de v.z.w. Goede moed en kom behouden terug... Gabriël Van Landschoot directeur vzw De Vierklaver Het is een eeuwenoud gebruik dat de pelgrims naar Santiago een steen van thuis meedragen op hun tocht en deze achter laten bij het ijzeren kruis van Foncebadon. Mevr. Deneir wou de steen niet zo maar anoniem aan de Spaanse zon overleveren en hem onttrekken aan de vergetelheid, door het logo van de Vierklaver erop te laten aanbrengen. Alzo kwam ze met 2 Vlaamse zandstenen bij ons in de Bogaarde met de vraag om er iets creatiefs mee aan te vangen. Na wat overleg (zonder kan echt niet) hebben we onze creatieve impulsen losgelaten met het gekende gevolg. De Vierklaver zal nu ook enige tijdelijke naambekendheid krijgen in Galicië. De steen werd overhandigd door Minister Joke Schauvliege. Goed om te weten: Door het neerleggen van de steen gooit men symbolisch de zonden van zich af. Zou dit voor ons allen gelden?

6 De Klaverkrant zomernummer, /8 Special Olympics Hierna de resultaten (en medailles) van onze sporters: In 2014 gaan de nationale (Belgische) Special Olympics niet door, vermits ons land gastland is van de Europese Special Olympics (13-20 september). De Vierklaver zal met trots de resultaten volgen van onze (enige) deelneemster: Stefanie Van Wijnsberghe En nu het overzicht van de sportresultaten 2013: 1. Michaël Van den Broecke, 50 m run: 8 ste plaats- Softbalwerpen: 3 de plaats (brons) - Staande vertesprong: 5 de plaats 2. Patrick De Vogelaere, 1 km wielrennen: 1 ste plaats (goud) 3. Peter De Wilde 1000 m driewieler: 1 ste plaats (goud) 4. Albert Van der Velpen, Bowling Men A2: 6 de plaats 5. Joery Van Parys 100 m run: 7 de plaats 200 m run: 7 de plaats - Vertesprong: 4 de plaats 6. Nicolas De Ruyck 1 km wielrennen: 3 de plaats (brons) 7. Tony Vermeersch, 100 m run: 6 de plaats Hoogtesprong: 5 de plaats - Vertesprong: 8 ste plaats 8. Danny Coussens Softbalwerpen: 2 de plaats (zilver) 9. Mireille Van de Walle, 50 m run: 3 de plaats (brons) Softbalwerpen: 2 de plaats (zilver) - Staande vertesprong: 3 de plaats (brons) 10. Raf Loots, Sprint snelheid: 00m13s88/100 - Initiatie kogelstoten: 6 de plaats 11. Maurice Truchet, Sprint snelheid: 00m16s98/100 - Initiatie kogelstoten: 6 de plaats 12. Stefan Thienpont, Sprint snelheid: 00m08s25/100 - Initiatie kogelstoten: 7 de plaats 13. Stefan Maenhout 100 m run: 3 de plaats - Shot put heren 4kg: 5 de plaats 14. Tom Tuerlinckx 1000 m driewieler: 2 de plaats (zilver) 15. Calle Ronny, 50 m run: 7 de plaats Softbalwerpen: 7 de plaats - Staande vertesprong: 2 de plaats (zilver) 16. Van Meirhaeghe Els Bowling Ladies C1: 7 de plaats 17. Yves Vermeirsch 50 m run: 8 ste plaats 18. Adam Van Poucke Sprint snelheid: 00m11s27/100 - Initiatie kogelstoten 6 de plaats 19. Patrick Boerman, Blessure 20. Caryn Wesley, Bowling Men A3: 6 de plaats 21. Claeys Ruth, Softbalwerpen: 3 de plaats 22. Stefanie Van Wijnsberghe 100 m run: 1 ste plaats (goud) Vertesprong: 3 de plaats (brons) - Short put 3 kg: 1 ste plaats (goud) 23. Christophe Molinarolli, 50 m run: 4 de plaats Softbalwerpen: 5 de plaats - Staande vertesprong: 1 ste plaats (goud) 24. Jurgen De Pree, 50 m run: 3 de plaats (brons) Softbalwerpen: 1 ste plaats (goud) - Staande vertesprong: 4 de plaats 25. Koen Boudonck, 1km wielrennen: 4 de plaats 26. David Wittenbol 1000 m driewieler: 1 ste plaats (goud) 27. Thijs Van de Steene 50 m run: 4 de plaats Softbalwerpen: 3 de plaats - Staande vertesprong: 1 ste plaats (goud)

7 De Klaverkrant zomernummer, /8 Gift 16/04/2013 Via de familie Lootens, werden we in contact gebracht met de FVV- Drongen. De afdeling van de Federatie Vlaamse Vrouwen had namelijk beslist om de activiteiten in Drongen stop te zetten en wou graag het positief saldo schenken aan een vereniging. Integratiedag 07/05/2013 Op 16 april hebben we de voorzitster, Martine Schellekens en en Rita Merckx ontvangen. Na een PowerPoint voorstelling van onze werking kregen we een schenking van 500. Als bestemming werd gekozen om dit bedrag toe te voegen aan het budget voor de buitenfitness toestellen in de snoezeltuin. Bij de opening zullen we het zeker niet nalaten om hen uit te nodigen. Met deze nog eens onze welgemeende dank! Ria Despiegelaere Van Annelies Bollaert, leerkracht in de Sint-Paulusschool te Gent, kregen we de vraag of we geïnteresseerd waren in een integratiedag met leerlingen van het 4 e middelbaar. Villa Mona Doelstelling van deze dag was leerlingen te laten kennismaken met andere doelgroepen in de samenleving. Daar wij deze doelstelling onderschrijven en regelmatig hiervoor samenwerken met scholen stonden wij open voor deze vraag. De enige struikelblok was de grootte van de groep leerlingen. Na wat brainstormen kwamen we op het idee om de leerlingen een animatienamiddag te laten verzorgen in Ter Kale. We kregen een prachtige show en daarna mochten we in 2 groepen opdrachten uitvoeren: muziek maken en bewegen met een grote spelparachutte op de parking. In de pauze werden we verwend met heel wat lekkers dat de leerlingen zelf hadden gemaakt. Het was een geslaagde namiddag en zeker voor herhaling vatbaar.. Voor vuile wasjes groot en klein Moet je bij Villa Mona zijn Ons nieuw waslokaal o zo groot daar hadden we al jaren van gedroomd We zijn heel gelukkig en fier en doen de was met nog meer plezier We hebben onze open armen om te werken Vele kasten op alles op te bergen We zijn dus MEGA blij vanwege Villa MoNa

8 De Klaverkrant zomernummer, /8 Abonnement: Een abonnement op de Klaverkrant kun je op elk moment verkrijgen en geldt voor 4 opeenvolgende nummers. Bezorg ons je naam en adres aan: vzw De Vierklaver Haarkenstraat 32 a 9850 Landegem Colofon: Redactieleden: - Danny de Sloover - Gabriël Van Landschoot - Tom Demeulenaere Werken mee aan dit nummer: - Els Vyncke - Team Kadoe - Ria Despiegelaere - team was Het V.A.P.H. erkent en subsidieert vzw De Vierklaver De Provincie Oost-Vlaanderen geeft een bijzondere subsidie voor het dagcentrum HANNAH. Verantwoordelijke uitgever: Dhr. Gabriël Van Landschoot, Haarkenstraat 32 a, 9850 Landegem Kostprijs: Digitaal abonnement GRATIS Gewoon abonnement 5,00 Steunabonnement 6,00 Ere-abonnement 15,00 te storten op: Leden Gebruikersraad (sedert 21/06/2011): Dhr. Pol Plesters (voorzitter) Mevr. Antoinette De Waele Dhaese (waarnemer Raad van Bestuur) Mevr. Lucie Van Landeghem (lid klachtencommissie) Mevr. Carina Vanderhaeghen (mede-voorzitter) Dhr. Aureel Dhooge Dhr. Luc Mouton Mevr. Anja De Boever Dhr Eddy Derieuw Mevr. Brigitte Cocquyt Mevr. Nicole Permentiers Mevr. Anny Lameire Mevr. Carine Vandaele Dhr. Rafaël Desmedt Dhr. Jackie Verhoye Mevr. Arlette Veys Dhr. Paul Raman bewoners/deelnemers die met een coach aansluiten bij de Gebruikersraad (sedert 21/06/2011) Dhr. Lucien De Bo Dhr. Carlo Vercruysse Mevr. Elke Timmerman Giften aan vzw De Vierklaver kan je storten op rekeningnummer BE Vanaf 40 ontvangt u een attest voor fiscale aftrek.

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en omgeving

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en omgeving Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en omgeving Uitgave 3 seizoen 2014-2015. Beste vrijwilligers! In deze nieuwsbrief zijn de volgende onderwerpen te vinden: - Lintje voor Marij van Bokhoven

Nadere informatie

Nieuwbouw Schoonoord vordert

Nieuwbouw Schoonoord vordert VOOR VERWANTEN VAN DE GROESBEEKSE TEHUIZEN JAARGANG 6 2012 NR 3 NOVEMBER Nieuwbouw Schoonoord vordert In deze nieuwsbrief: VERBOUWING KASTEELSEHOF GESLAAGDE HUIFKARTOCHT NIEUWS VAN DE CLIENTENRAAD DE MEIDENGROEP

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF LIDWINA S. In dit nummer: Voorwoord 2. Soorten verlies bij MS 4. Ontbijtbuffet MS-huis Menen 5. MS en waarden 6.

NIEUWSBRIEF LIDWINA S. In dit nummer: Voorwoord 2. Soorten verlies bij MS 4. Ontbijtbuffet MS-huis Menen 5. MS en waarden 6. LIDWINA S NIEUWSBRIEF Driemaandelijks tijdschrift januari - februari - maart 2014 Afgiftekantoor 3500 Hasselt - P 802073 v.u. R.Medaer - de Gerlachestraat 6-3500 Hasselt In dit nummer: Voorwoord 2 Soorten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Winterswijks Belang januari 2015

Nieuwsbrief Winterswijks Belang januari 2015 Nieuwsbrief Winterswijks Belang januari 2015 Beste leden van Winterswijks Belang en andere belangstellenden, hierbij ontvangt u onze eerste nieuwsbrief van het jaar 2015! In de afgelopen maand is de politiek

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwe posters en flyers voor STG. De Stampertjes kleinschalige opvang voor kinderen

Nieuwsbrief. Nieuwe posters en flyers voor STG. De Stampertjes kleinschalige opvang voor kinderen Stichting Thuiszorg Gehandicapten Midden- en Zuid-Kennemerland Nieuwsbrief nr. 3 - september 2010 Nieuwe posters en flyers voor STG Retouradres: Jan Stuytstraat 44 2014 XK Haarlem De Stampertjes kleinschalige

Nadere informatie

INHOUD ONZE BELANGEN BEHANGEN COLOFON

INHOUD ONZE BELANGEN BEHANGEN COLOFON nr. 2 april ONZE BELANGEN BEHANGEN Ik weet niet hoe het bij jou thuis is, maar eens de lente zijn eerste zonnestralen laat schijnen, komt er in mijn huis een sfeertje van t zou goed zijn mocht deze kamer

Nadere informatie

interview assistenten en secretariaatsmedewerkers.

interview assistenten en secretariaatsmedewerkers. interview stellen tevens vast dat de VISIE van de mensen is veranderd door de jaren heen! Hij verduidelijkt dit met een concreet voorbeeld: wanneer we 25-30 jaar terug in de tijd gaan dan was er bijna

Nadere informatie

Inhoud van deze nieuwsbrief Edito P.3. Bol en Budiv P.4. Extra Infodagen voor starters P.5. Inge Vervotte op bezoek P.6

Inhoud van deze nieuwsbrief Edito P.3. Bol en Budiv P.4. Extra Infodagen voor starters P.5. Inge Vervotte op bezoek P.6 Inhoud van deze nieuwsbrief Edito P.3 Bol en Budiv P.4 Extra Infodagen voor starters P.5 Inge Vervotte op bezoek P.6 De basisprincipes van het PAB P.10 Getuigenis: Frank P.11 Goede werkgever P.12 Rechtzetting

Nadere informatie

Nummer 16, Jaargang 4. ené Jansen woont sinds vier jaar. met zijn vrouw Sandra Blom aan de. januari begonnen met zijn bedrijf inqasa:

Nummer 16, Jaargang 4. ené Jansen woont sinds vier jaar. met zijn vrouw Sandra Blom aan de. januari begonnen met zijn bedrijf inqasa: OORSCHELP Nieuwsbrief van Dorpsvereniging Heilig Landstichting Nummer 16, Jaargang 4 September 2010 ONDERNEMEN OP DE LANDSTICHTING In dit nummer: Van de redactie 2 Van de voorzitter 3 Eeuwfeest 4 R januari

Nadere informatie

t Parleetje DOSSIER: ALLE HULP IS WELKOM ONZE NIEUWE BUS BIM INFO T PRIEELTJE ON TOUR HEIN DE HAAN IN BEELD: KLUSJESMAN JOS

t Parleetje DOSSIER: ALLE HULP IS WELKOM ONZE NIEUWE BUS BIM INFO T PRIEELTJE ON TOUR HEIN DE HAAN IN BEELD: KLUSJESMAN JOS t Parleetje V.U.: Marijke Vananroye, Hollestraat 2, 3300 Hakendover Zesmaandelijks tijdschrift Jaargang 2 Editie 3 Winter 2014 AZINE G A M S GRATI EE! NEEM M DOSSIER: ALLE HULP IS WELKOM ONZE NIEUWE BUS

Nadere informatie

voorwoord Geachte lezer, mevrouw, mijnheer,

voorwoord Geachte lezer, mevrouw, mijnheer, jaarverslag 2013 1 INHOUDSTAFEL Voorwoord 3 Inleiding 5 YAR Vlaanderen: wie zijn we? 6 YAR Vlaanderen in cijfers YAR Coaching Antwerpen 12 YAR Coaching Vlaams-Brabant en Brussel 18 YAR Coaching Limburg

Nadere informatie

Emile Hartkamp. bedrag verkrijgbaar.

Emile Hartkamp. bedrag verkrijgbaar. Nieuwsbrief Emile Hartkamp op open dag Voedselbank Arnhem De bekende Arnhemse zanger Emile Hartkamp zingt zaterdag 17 mei op de open dag van de Voedselbank Arnhem. De bekende Arnhemse zanger, tekstschrijver

Nadere informatie

Vaders. en ouderschapsverlof

Vaders. en ouderschapsverlof Vaders en ouderschapsverlof Deze mooie brochure is speciaal gemaakt voor vaders. Je vindt hier meer uitleg over het ouderschapsverlof, waarmee je tijd kunt vrijmaken voor je kind. Ook over vaderschapsverlof

Nadere informatie

Lees het ervaringsverhaal van Wimyke de Bruin. Kwartaalbericht 3, 2014, jaargang 6

Lees het ervaringsverhaal van Wimyke de Bruin. Kwartaalbericht 3, 2014, jaargang 6 Lees het ervaringsverhaal van Wimyke de Bruin Kwartaalbericht 3, 2014, jaargang 6 INHOUD Voorwoord 2 Matijs Jansen Organisatie 4 Tegenkracht Stichting Tegenkracht 5 Wat biedt en doet Tegenkracht Helpdesk

Nadere informatie

Groepsfoto: Halve marathon van Egmond voor Tegenkracht

Groepsfoto: Halve marathon van Egmond voor Tegenkracht Groepsfoto: Halve marathon van Egmond voor Tegenkracht Kwartaalbericht 2, 2015, jaargang 7 INHOUD Voorwoord 2 Thomas Zijlma Organisatie 4 Tegenkracht Stichting Tegenkracht 5 Wat biedt en doet Tegenkracht

Nadere informatie

wij pakken acties tegen armoede armoede in van de vlaamse overheid van 2004 tot 2009 vlaanderen aan! Departement WVG Afdeling Welzijn en Samenleving

wij pakken acties tegen armoede armoede in van de vlaamse overheid van 2004 tot 2009 vlaanderen aan! Departement WVG Afdeling Welzijn en Samenleving wij pakken acties tegen armoede armoede in van de vlaamse overheid van 2004 tot 2009 vlaanderen aan! Departement WVG Afdeling Welzijn en Samenleving wij pakken acties tegen armoede armoede in van de vlaamse

Nadere informatie

GAZET LOKEREN. nieuw: Ziekenhuislabo AZL IN DE KIJKER: LABO NIEUWE MEDEWERKERS PRAATCAFE ROPARUN 100-JARIGE INFO UIT RAAD VAN BEHEER

GAZET LOKEREN. nieuw: Ziekenhuislabo AZL IN DE KIJKER: LABO NIEUWE MEDEWERKERS PRAATCAFE ROPARUN 100-JARIGE INFO UIT RAAD VAN BEHEER c Filip en Linn - AZ lokeren GAZET LOKEREN Afgiftekantoor Lokeren P 608720 PB BC30131 IN DE KIJKER: LABO NIEUWE MEDEWERKERS PRAATCAFE Mmmmmm... taart! Mmmmmm... verpleegstertjes Mmmmmm... KURTJE! ROPARUN

Nadere informatie

2 jaar. t Buurthuis: t Buurthuis verhuist! speciale editie. Meeuwenlaan 37. wat jullie ervan vinden. zaterdag 13 juni van 11 u. tot 13 u.

2 jaar. t Buurthuis: t Buurthuis verhuist! speciale editie. Meeuwenlaan 37. wat jullie ervan vinden. zaterdag 13 juni van 11 u. tot 13 u. meer info > buurtwerkster Katrien Tyvaert 0498 905 833 katrien.tyvaert@middelkerke.be mei 2009 2 jaar t Buurthuis: wat jullie ervan vinden speciale editie t Buurthuis verhuist! Ik voel me hier, kort gezegd,

Nadere informatie

Een stroom aan informatie Nummer 3, 2013

Een stroom aan informatie Nummer 3, 2013 Een stroom aan informatie Nummer 3, 2013 Nieuwsbrief Het Zonnelied Merwedehof In deze nieuwsbrief: 1. Voorwoord 2. Nieuws over medewerkers van de Merwedehof 3. Samenwerking met andere disciplines 4. Cultuur

Nadere informatie

Van zorgen voor naar zorgen dat

Van zorgen voor naar zorgen dat edereen e e n b i j z o n d e r e u i t g a v e v a n I p s e d e B r u g g e n n r. 1 - f e b r u a r i 2 0 14 Van zorgen voor naar zorgen dat Het kan ècht en cliënten voelen zich er goed bij Redactioneel

Nadere informatie

!!! Even voorstellen. Met uw steun hopen wij nog meer kinderen in Suriname te kunnen bereiken. Guus Liqui Lung

!!! Even voorstellen. Met uw steun hopen wij nog meer kinderen in Suriname te kunnen bereiken. Guus Liqui Lung N I E U W S B R I E F Even voorstellen Guus Liqui Lung In deze nieuwsbrief stellen wij penningmeester Guus Liqui Lung aan u voor. Guus is Research engineer aan de Technische Unoversiteit Delft, 56 jaar

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Schoolkamp groep 8 Volgende week maandag, dinsdag en woensdag gaan de 40 kinderen van groep 8 naar Markelo.

Nadere informatie

Kinderpardon in Gezinslocatie Emmen

Kinderpardon in Gezinslocatie Emmen Friesestraatweg 191-3 9743 AC Groningen T 050-57 57 290 info@vwnn.nl www.vwnn.nl F 050-57 57 299 Nieuwsbrief Stichting Vluchtelingenwerk Noord-Nederland Met deze keer: Kinderpardon in Gezinslocatie Emmen

Nadere informatie

info Kerstmarkt PSW Studiemiddag vermaatschappelijking PSW Werk haalt Keurmerk Blik op Werk Ontwikkelen nieuwe strategie

info Kerstmarkt PSW Studiemiddag vermaatschappelijking PSW Werk haalt Keurmerk Blik op Werk Ontwikkelen nieuwe strategie Wie en wat binnen onze organisatie Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden- en Noord-Limburg info Zorg en ondersteuning bij een eigen leven PSW (Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden-en Noord-Limburg)

Nadere informatie

Jaargang 15 nummer 2 juli 2013

Jaargang 15 nummer 2 juli 2013 Jaargang 15 nummer 2 juli 2013 2 Van de voorzitter, Voor velen van de bewoners van de wijk breekt een periode van vakantie aan! De scholen sluiten hun deuren en de examens zijn achter de rug. Er hingen

Nadere informatie

Verdraaid. Paasfeest 08/04. Krantje van vzw Den Draai. Een nieuwe kans bij elke draai! Wij nodigen jullie uit op ons jaarlijks

Verdraaid. Paasfeest 08/04. Krantje van vzw Den Draai. Een nieuwe kans bij elke draai! Wij nodigen jullie uit op ons jaarlijks Krantje van vzw Den Draai Verdraaid Een nieuwe kans bij elke draai! Periodieke uitgave, maart 2012, nr 2, jrg 4 Wij nodigen jullie uit op ons jaarlijks Paasfeest 08/04 Leo Kempenaersstraat 21 te 2223 Schriek

Nadere informatie

weetjes Dank u juffrouw Irène

weetjes Dank u juffrouw Irène weetjes Informatieblad editie najaar 2014 Dank u juffrouw Irène Achtentwintig jaar geleden, op 2 maart 1986 om precies te zijn, overleed juffrouw Irène Van Koekenbeek. Enkele jaren voor haar overlijden

Nadere informatie

S&L Zorg winnaar Planetree award mensgerichte zorg

S&L Zorg winnaar Planetree award mensgerichte zorg 2 5 9 Een kijkje in het leven van Leo Vroon en Ilse Schneijderberg Kick off medewerkers tevredenheids onderzoek (MTO) De Kookclub / Kom eens kijken: ik heb een S&L Pizza bedacht! personeelsmagazine van

Nadere informatie

25 Ideeën om de Waardering op je Werk. te vergroten

25 Ideeën om de Waardering op je Werk. te vergroten 25 Ideeën om de Waardering op je Werk te vergroten Januari 2014 Dorien Ketel / Sinds 1979 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze publicatie mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie