de Klaverkrant Zomernummer 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "de Klaverkrant Zomernummer 2013"

Transcriptie

1 de Klaverkrant Zomernummer 2013 Jaargang 15 nummer 2 Inhoudstafel Woord vooraf Woord vooraf (1) Het woord is aan Gaby(2) Matthias (2) Annelies / Tom (3) Kadoe (3/4) Compostelabikers (4/5) Special Olympics (6) Gift (7) Integratiedag (7) Villa MoNa (8) Beste lezer Onze eindredacteur is er even niet, gelukkig uw Klaverkrant wel. Mogelijks is het nog wennen aan de nieuwe vormgeving, want dit is inderdaad de tweede editie van de Klaverkrant in nieuwsbrief-formule. De redactie wil u blijven vergasten met allerlei nieuws, groot en klein, maar wil tevens inspelen op de digitale ontwikkelingen. Fijne zomer gehad? Els Vyncke, eindredacteur ad interim De klaverkrant: wat met mijn abonnement??? De vernieuwing van de Klaverkrant zet zich ook door in de abonnementen, graag willen we namelijk de Klaverkrant zoveel als mogelijk digitaal aan onze lezers bezorgen (via , de website). Dat maakt dat u dan voortaan GRATIS (en in kleur!)de Klaverkrant kan lezen. Bovendien is dit ook milieuvriendelijk: we sparen zo immers papier & inkt uit. Als uw huidig abonnement afloopt, kan u dan ook intekenen op de gratis digitale versie. Wie graag een papieren versie blijft ontvangen, kan dat natuurlijk ook: voor 5 ontvangt u een volledige jaargang (= 4 nummers). Ook de regeling omtrent een steunabonnement of een ere-abonnement, blijft bestaan. Alle info daartoe vindt u achteraan in deze Klaverkrant. We brengen u uiteraard tijdig op de hoogte wanneer uw huidige abonnement afloopt.

2 De Klaverkrant zomernummer, /8 Het woord is aan Gaby Beste Lezer, Met het Vierklaverfeest 2013 te Landegem hebben we ook het 25-jarig bestaan van De Vierklaver onder de aandacht gebracht is een eerste aanleiding; immers op 01/12 /1988 werd de vzw opgericht door mevrouw Lieve Deneir-Pede. Samen met haar zijn er nog steeds heel wat stichtende bestuurders die zorg dragen voor onze werking is dan de tweede aanleiding; per 1 november 1989 werd de vzw erkend door toenmalig minister Lenssens als tehuis en dagcentrum. De ondersteuning heeft sedertdien een hele uitbreiding gekend: van 74 bewoners naar 94, van 10 plaatsen dagcentrum naar 41 plaatsen (begeleid werken inbegrepen). Doorheen de periode zullen we regelmatig op onze 25 ste verjaardag terugkomen, maar één en ander houden we nog geheim. Het is bij deze gelegenheid ook passend om een gemeende PROFICIAT en DANK uit te zenden naar de vele sympathisanten, organisaties, service-clubs, ondernemingen, die ons in de 25 jaar hebben gesteund en steeds weer steunen: financieel, als vrijwilliger, in natura,. Ook op heden vallen ons een aantal steuninitiatieven te beurt: lees verder in deze Klaverkrant, o.a. over de Compostela-Bikers. We kunnen enkel herhalen dat deze (financiële) steun broodnodig is. Immers langs de ene zijde worden we geconfronteerd met meer overheidsbezuinigingen en met stijgende levensduurte; anderzijds dwingt ons de evolutie in de zorgvraag tot verder investeren en aanpassen van het zorgaanbod. Het ouder worden van de bewoners en de nood aan voldoende plaatsen (zie in de pers berichten over wachtlijsten) zijn twee belangrijke redenen om dapper door te zetten. 25 jaar is een (kleine) mijlpaal, maar lang niet een eindpunt! Gaby Van Landschoot, algemeen directeur Matthias Het begeleidersteam van de huizen 2 en 4 hadden Matthias Reynaert tot voor kort als Teamcoach (groepshoofd). We wensen Matthias alle succes toe in zijn nieuwe job bij collega-voorziening vzw De Bolster (Zwalm), en bedanken hem voor de loyale en joviale rol die hij vervuld heeft in De Vierklaver

3 De Klaverkrant zomernummer, /8 Annelies / Tom Benevens andere kaderleden zijn de ortho-agogen sterkhouders van een kwalitatieve, aan de zorgvraag afgestemde, ondersteuning. Sinds enkele jaren heeft Jef Stroo de leiding over dit gebruikersbeleid als lid van het directiecomité. Collega ortho-agogen zijn: - Thomas Lenaerts: Dagcentrum Kadoe (Maldegem) en huizen te Adegem - Tom Demeulenaere: dagcentrum Landegem en huizen te Landegem. Vermits Tom in tijdskrediet is, wordt hij sedert 1 september (en tot het einde van dit jaar) vervangen door Annelies Martens. Dagcentrum KADOE Het huidig activiteitencentrum De Bogaarde wordt: KADOE vanaf oktober 2013, over de verhuis meer in de volgende Klaverkrant Wie zijn we? Dagelijks komen in de Bogaarde een 24-tal deelnemers samen. De deelnemers werken in ateliers, die ze zelf kiezen. In overleg met hun begeleider, kunnen ze dagelijks kiezen tussen enkele activiteiten, waarbij kleine geschenkartikelen gemaakt worden. Wat doen we? In ons crea-atelier maken we handgeschept papier en verwerken dit tot wenskaarten voor alle gelegenheden. Ook bestellingen nemen we aan. Daarnaast durven we ons wel ns wagen aan het creëren van kleine kunstwerkjes. Onze bakkerij is gekend om zijn lekkere likeuren, advocaat, confituren, verschillende broden en gebak op bestelling.

4 De Klaverkrant zomernummer, /8 Het zeepatelier is een ware oase van kleuren en geuren! Er wordt badzout, douchegel en zeep gemaakt. In het houtatelier kan je terecht voor allerlei doopsuikerpresenten, kapstokken en fotokaders,. En we doen nog veel meer Enerzijds via begeleid werk: een deelnemer gaat alleen werken (na een intense opleiding door een job coach. Die gaat regelmatig op bezoek op het werkplaats). Op die manier zijn er al heel wat deelnemers aan het werk. Vb. oud ijzer, een school, in een rusthuis,. Anderzijds via enclavewerking: een kleine groep deelnemers gaat samen met een begeleid(st)er werken. Momenteel zijn er 2 groepen actief. Een groep gaat wekelijks naar een zorgboerderij, een andere groep doet voorbereidend werk in een champignonkwekerij. Ontspanning Er wordt niet altijd gewerkt in het dagcentrum. Geregeld zijn er uitstappen, wekelijkse sport en pc vaardigheden hoort er zeker ook bij. De Compostelabikers Het startmoment, zondagmorgen 1 september 2013, is inderdaad een heel gezellige ontmoeting geworden. Heel veel familie, vrienden, sympathisanten zijn de Compostela-ploeg komen uitwuiven. Lenen 7 te Adegem (vzw De Vierklaver) is ook voor de bewoners en begeleiders een heuglijke moment geworden. Tutti Colori (muziekgroepje van De Vierklaver) en de "bevoorradingsstand" (met koffie, koeken en frisdrank) onderstreepten de kans op gezelligheid en vriendelijkheid. Voor de Bikers van start konden, hebben we via Alain De Ruyter het verhaal achter het initiatief gehoord.. De ploeg werd onder warm applaus voorgesteld. Minister Joke Schauvliege gaf hen nog een tochtbezinning en steen mee.

5 De Klaverkrant zomernummer, /8 Vlaams parlementslid en Schepen Valerie Taeldeman stempelde officieel de getuigenboekjes af. Daarmee stond elkeen klaar om het startschot te horen. Tutti Colori had nog een speciaal lied in pette om de Bikers mee te geven (zie verder). Enkele bewo(o)n(st)ers en begeleid(st)ers stonden inmiddels ook klaar om de Compostelabikers de wijk "uit te rijden". Namens de voorzitster, mevrouw Lieve Deneir-Pede, danken we alvast de Bikers en allen die dit initiatief onderteunen. Een mooi geschenk ter gelegenheid Het geheim van de steen van het 25-jarig bestaan van de v.z.w. Goede moed en kom behouden terug... Gabriël Van Landschoot directeur vzw De Vierklaver Het is een eeuwenoud gebruik dat de pelgrims naar Santiago een steen van thuis meedragen op hun tocht en deze achter laten bij het ijzeren kruis van Foncebadon. Mevr. Deneir wou de steen niet zo maar anoniem aan de Spaanse zon overleveren en hem onttrekken aan de vergetelheid, door het logo van de Vierklaver erop te laten aanbrengen. Alzo kwam ze met 2 Vlaamse zandstenen bij ons in de Bogaarde met de vraag om er iets creatiefs mee aan te vangen. Na wat overleg (zonder kan echt niet) hebben we onze creatieve impulsen losgelaten met het gekende gevolg. De Vierklaver zal nu ook enige tijdelijke naambekendheid krijgen in Galicië. De steen werd overhandigd door Minister Joke Schauvliege. Goed om te weten: Door het neerleggen van de steen gooit men symbolisch de zonden van zich af. Zou dit voor ons allen gelden?

6 De Klaverkrant zomernummer, /8 Special Olympics Hierna de resultaten (en medailles) van onze sporters: In 2014 gaan de nationale (Belgische) Special Olympics niet door, vermits ons land gastland is van de Europese Special Olympics (13-20 september). De Vierklaver zal met trots de resultaten volgen van onze (enige) deelneemster: Stefanie Van Wijnsberghe En nu het overzicht van de sportresultaten 2013: 1. Michaël Van den Broecke, 50 m run: 8 ste plaats- Softbalwerpen: 3 de plaats (brons) - Staande vertesprong: 5 de plaats 2. Patrick De Vogelaere, 1 km wielrennen: 1 ste plaats (goud) 3. Peter De Wilde 1000 m driewieler: 1 ste plaats (goud) 4. Albert Van der Velpen, Bowling Men A2: 6 de plaats 5. Joery Van Parys 100 m run: 7 de plaats 200 m run: 7 de plaats - Vertesprong: 4 de plaats 6. Nicolas De Ruyck 1 km wielrennen: 3 de plaats (brons) 7. Tony Vermeersch, 100 m run: 6 de plaats Hoogtesprong: 5 de plaats - Vertesprong: 8 ste plaats 8. Danny Coussens Softbalwerpen: 2 de plaats (zilver) 9. Mireille Van de Walle, 50 m run: 3 de plaats (brons) Softbalwerpen: 2 de plaats (zilver) - Staande vertesprong: 3 de plaats (brons) 10. Raf Loots, Sprint snelheid: 00m13s88/100 - Initiatie kogelstoten: 6 de plaats 11. Maurice Truchet, Sprint snelheid: 00m16s98/100 - Initiatie kogelstoten: 6 de plaats 12. Stefan Thienpont, Sprint snelheid: 00m08s25/100 - Initiatie kogelstoten: 7 de plaats 13. Stefan Maenhout 100 m run: 3 de plaats - Shot put heren 4kg: 5 de plaats 14. Tom Tuerlinckx 1000 m driewieler: 2 de plaats (zilver) 15. Calle Ronny, 50 m run: 7 de plaats Softbalwerpen: 7 de plaats - Staande vertesprong: 2 de plaats (zilver) 16. Van Meirhaeghe Els Bowling Ladies C1: 7 de plaats 17. Yves Vermeirsch 50 m run: 8 ste plaats 18. Adam Van Poucke Sprint snelheid: 00m11s27/100 - Initiatie kogelstoten 6 de plaats 19. Patrick Boerman, Blessure 20. Caryn Wesley, Bowling Men A3: 6 de plaats 21. Claeys Ruth, Softbalwerpen: 3 de plaats 22. Stefanie Van Wijnsberghe 100 m run: 1 ste plaats (goud) Vertesprong: 3 de plaats (brons) - Short put 3 kg: 1 ste plaats (goud) 23. Christophe Molinarolli, 50 m run: 4 de plaats Softbalwerpen: 5 de plaats - Staande vertesprong: 1 ste plaats (goud) 24. Jurgen De Pree, 50 m run: 3 de plaats (brons) Softbalwerpen: 1 ste plaats (goud) - Staande vertesprong: 4 de plaats 25. Koen Boudonck, 1km wielrennen: 4 de plaats 26. David Wittenbol 1000 m driewieler: 1 ste plaats (goud) 27. Thijs Van de Steene 50 m run: 4 de plaats Softbalwerpen: 3 de plaats - Staande vertesprong: 1 ste plaats (goud)

7 De Klaverkrant zomernummer, /8 Gift 16/04/2013 Via de familie Lootens, werden we in contact gebracht met de FVV- Drongen. De afdeling van de Federatie Vlaamse Vrouwen had namelijk beslist om de activiteiten in Drongen stop te zetten en wou graag het positief saldo schenken aan een vereniging. Integratiedag 07/05/2013 Op 16 april hebben we de voorzitster, Martine Schellekens en en Rita Merckx ontvangen. Na een PowerPoint voorstelling van onze werking kregen we een schenking van 500. Als bestemming werd gekozen om dit bedrag toe te voegen aan het budget voor de buitenfitness toestellen in de snoezeltuin. Bij de opening zullen we het zeker niet nalaten om hen uit te nodigen. Met deze nog eens onze welgemeende dank! Ria Despiegelaere Van Annelies Bollaert, leerkracht in de Sint-Paulusschool te Gent, kregen we de vraag of we geïnteresseerd waren in een integratiedag met leerlingen van het 4 e middelbaar. Villa Mona Doelstelling van deze dag was leerlingen te laten kennismaken met andere doelgroepen in de samenleving. Daar wij deze doelstelling onderschrijven en regelmatig hiervoor samenwerken met scholen stonden wij open voor deze vraag. De enige struikelblok was de grootte van de groep leerlingen. Na wat brainstormen kwamen we op het idee om de leerlingen een animatienamiddag te laten verzorgen in Ter Kale. We kregen een prachtige show en daarna mochten we in 2 groepen opdrachten uitvoeren: muziek maken en bewegen met een grote spelparachutte op de parking. In de pauze werden we verwend met heel wat lekkers dat de leerlingen zelf hadden gemaakt. Het was een geslaagde namiddag en zeker voor herhaling vatbaar.. Voor vuile wasjes groot en klein Moet je bij Villa Mona zijn Ons nieuw waslokaal o zo groot daar hadden we al jaren van gedroomd We zijn heel gelukkig en fier en doen de was met nog meer plezier We hebben onze open armen om te werken Vele kasten op alles op te bergen We zijn dus MEGA blij vanwege Villa MoNa

8 De Klaverkrant zomernummer, /8 Abonnement: Een abonnement op de Klaverkrant kun je op elk moment verkrijgen en geldt voor 4 opeenvolgende nummers. Bezorg ons je naam en adres aan: vzw De Vierklaver Haarkenstraat 32 a 9850 Landegem secretariaat@de-vierklaver.be Colofon: Redactieleden: - Danny de Sloover - Gabriël Van Landschoot - Tom Demeulenaere Werken mee aan dit nummer: - Els Vyncke - Team Kadoe - Ria Despiegelaere - team was Het V.A.P.H. erkent en subsidieert vzw De Vierklaver De Provincie Oost-Vlaanderen geeft een bijzondere subsidie voor het dagcentrum HANNAH. Verantwoordelijke uitgever: Dhr. Gabriël Van Landschoot, Haarkenstraat 32 a, 9850 Landegem Kostprijs: Digitaal abonnement GRATIS Gewoon abonnement 5,00 Steunabonnement 6,00 Ere-abonnement 15,00 te storten op: Leden Gebruikersraad (sedert 21/06/2011): Dhr. Pol Plesters (voorzitter) Mevr. Antoinette De Waele Dhaese (waarnemer Raad van Bestuur) Mevr. Lucie Van Landeghem (lid klachtencommissie) Mevr. Carina Vanderhaeghen (mede-voorzitter) Dhr. Aureel Dhooge Dhr. Luc Mouton Mevr. Anja De Boever Dhr Eddy Derieuw Mevr. Brigitte Cocquyt Mevr. Nicole Permentiers Mevr. Anny Lameire Mevr. Carine Vandaele Dhr. Rafaël Desmedt Dhr. Jackie Verhoye Mevr. Arlette Veys Dhr. Paul Raman bewoners/deelnemers die met een coach aansluiten bij de Gebruikersraad (sedert 21/06/2011) Dhr. Lucien De Bo Dhr. Carlo Vercruysse Mevr. Elke Timmerman Giften aan vzw De Vierklaver kan je storten op rekeningnummer BE Vanaf 40 ontvangt u een attest voor fiscale aftrek.

de Klaverkrant herfstnummer 2013

de Klaverkrant herfstnummer 2013 de Klaverkrant herfstnummer 2013 Jaargang 15 nummer 3 Inhoudstafel Woord vooraf (1) Het woord is aan Gaby (2) PC Caritas (2) Dansfeest (3) Compostelabikers (4) Dolle dierendag (4) Inclusietoets (6) Woord

Nadere informatie

de Klaverkrant Lentenummer 2014

de Klaverkrant Lentenummer 2014 de Klaverkrant Lentenummer 2014 Inhoudstafel Woord vooraf (1) Het woord is aan Gaby (2) Week van de Vrijwilliger (3) Woord vooraf Beste lezer Jaargang 16 nummer 1 Aswoensdagviering te Landegem (4) Koffiestop

Nadere informatie

de Klaverkrant Zomernummer 2014

de Klaverkrant Zomernummer 2014 de Klaverkrant Zomernummer 2014 Inhoudstafel Woord vooraf (1) Het woord is aan Manu (2) De eerste maanden van Kadoe (3) Woord vooraf Beste lezer Jaargang 16 nummer 2 KORT: op de Vierklaveragenda (6) Jaarverslag

Nadere informatie

de Klaverkrant Lentenummer 2013

de Klaverkrant Lentenummer 2013 de Klaverkrant Lentenummer 2013 Jaargang 15 nummer 1 Woord vooraf Beste lezer, Inhoudstafel Is dit wel de Klaverkrant? (1) Het woord is aan Gaby (2) Vastenacties 2013 (2) De Bogaarde zocht en vond (3)

Nadere informatie

Oostnieuwkerke, juni 2011. Geachte mevrouw, geachte heer,

Oostnieuwkerke, juni 2011. Geachte mevrouw, geachte heer, Oostnieuwkerke, juni 2011 Geachte mevrouw, geachte heer, Sinds 1978 voorziet Kerckstede vzw begeleiding, huisvesting en dagbesteding aan volwassen personen met een matige tot ernstige mentale handicap.

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F 2 N I E U W S B R I E F JAARGANG 2015 NUMMER 2 Met het afsluiten van het jaar deze tweede nieuwsbrief met een overzicht van de werkzaamheden aan CONVENT 22 en recente vorderingen en activiteiten. I n h

Nadere informatie

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging?

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Heeft u altijd al eens iets willen doen voor de Mucovereniging, maar u weet niet goed wat? Dan helpen wij u daar graag mee verder! In deze informatiegids

Nadere informatie

t Gazetje Januari 2017 Waar is de goedheilig man zijn baard gebleven? Sinterklaasspel in Beernem. Deze maand in t Gazetje Try-out muziek-art

t Gazetje Januari 2017 Waar is de goedheilig man zijn baard gebleven? Sinterklaasspel in Beernem. Deze maand in t Gazetje Try-out muziek-art V.U. Hilde Dieussaert t Gazetje Januari 2017 Waar is de goedheilig man zijn baard gebleven? Sinterklaasspel in Beernem. Deze maand in t Gazetje Try-out muziek-art Hey Center Vrienden en t Veldzicht in

Nadere informatie

Finale Duo Laag Deel 1

Finale Duo Laag Deel 1 Finale Duo Laag Deel 1 DE SLOOVER JONAS - DECOCK ALBERT VAN EESBEICK PIETER - VERHAEGEN GUIDO DE SLOOVER JONAS - DECOCK ALBERT RECOLLECTE PATRICK - VAN DER ZWALM LUC DHOLLANDER GEERT - NEYRINCK ETIENNE

Nadere informatie

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu?

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Proficiat & bedankt! Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. Fantastisch dat je je zo wil engageren om samen met ons kwetsbare

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F 5 N I E U W S B R I E F JAARGANG 2017 NUMMER 5 I n h o u d 1 - wij zoeken een goede buur 2 - afbouw Convent 22 3 - fiscaal voordelig schenken 4 - merci aan d Ouwe Garde 5 - steun van de provincie 1 - W

Nadere informatie

Op cursus met KEI-JONG vzw zeker iets voor jou...!?

Op cursus met KEI-JONG vzw zeker iets voor jou...!? Op cursus met KEI-JONG vzw zeker iets voor jou...!? Op cursus met KEI-JONG vzw is... op stap gaan bijleren nieuwe mensen Bijleren op een plezante manier. Nieuwe dingen uitproberen. Nieuwe mensen leren

Nadere informatie

DE KASTANJEKRANT. De allereerste Kastanjekrant! INHOUD NOVEMBER 2012. Activiteitenkalender 2-3. Achter de schermen 4. Welkom nieuwe Elise & Agnes!

DE KASTANJEKRANT. De allereerste Kastanjekrant! INHOUD NOVEMBER 2012. Activiteitenkalender 2-3. Achter de schermen 4. Welkom nieuwe Elise & Agnes! DE KASTANJEKRANT NOVEMBER 2012 De allereerste Kastanjekrant! Er is lang over nagedacht en hard aan gewerkt maar met veel trots stellen we u de allereerste editie van onze Kastanjekrant voor! Bij het begin

Nadere informatie

Bijzonder. nieuws. Een wereld te winnen met bewegen! Nummer 2, 2014. Nieuwsbrief voor donateurs

Bijzonder. nieuws. Een wereld te winnen met bewegen! Nummer 2, 2014. Nieuwsbrief voor donateurs Bijzonder Nummer 2, 2014 nieuws Nieuwsbrief voor donateurs Een wereld te winnen met bewegen! Fonds verstandelijk gehandicapten is onderdeel van Stichting Meedoen mogelijk maken. Nieuws Geachte donateur,

Nadere informatie

CHIRO SINGA S LEIDING

CHIRO SINGA S LEIDING CHIRO SINGA S LEIDING Hoofdleiding is aangeduid in het VET 1960-1961 Torck Lucien Teyvaert Gilbert Verzele Hervé Rogge Adelin Ketels Adelin Pater Hippoliet (proost) 1961-1962 Torck Lucien Verzele Hervé

Nadere informatie

Uitvliegerskrant. December 2014

Uitvliegerskrant. December 2014 De Uitvliegerskrant December 2014 Maandelijks tijdschrift - jaargang 15, nr. 10 Verschijnt niet in juli en augustus Verantwoordelijke uitgever: Kathleen Bevernage P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon

Nadere informatie

Puntenkampioenschap snelheid (max 20 pr) pr. %

Puntenkampioenschap snelheid (max 20 pr) pr. % Puntenkampioenschap snelheid (max 20 pr) pr. % 1. De Graeve Antoine Waarschoot 20 47,82 25,0 2. Schijvynck Adelin Lovendegem 20 60,80 22,5 3. Van Landschoot Gebrs. Maldegem 20 63,18 20,0 4. Engels Julien

Nadere informatie

OVERZICHT MAANDPROGRAMMA ZONNEHOF AUGUSTUS IN DEZE MAAND IS HET ECHT VAKANTIE. OOK DE MEDEWERKERS EN VEEL VRIJWILLIGERS GENIETEN DAN VAN HUN VAKANTIE.

OVERZICHT MAANDPROGRAMMA ZONNEHOF AUGUSTUS IN DEZE MAAND IS HET ECHT VAKANTIE. OOK DE MEDEWERKERS EN VEEL VRIJWILLIGERS GENIETEN DAN VAN HUN VAKANTIE. OVERZICHT MAANDPROGRAMMA ZONNEHOF AUGUSTUS IN DEZE MAAND IS HET ECHT VAKANTIE. OOK DE MEDEWERKERS EN VEEL VRIJWILLIGERS GENIETEN DAN VAN HUN VAKANTIE. DE VASTE ACTIVITEITEN PROBEREN WE ZO GOED MOGELIJK

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F 9 N I E U W S B R I E F JAARGANG 2018 NUMMER 9 I n h o u d 1 - Convent 22 en De Warmste Week 2 - van ga-zon tot moestuin 3 - experimentele woonprojecten 4 - in en uit in Gent 5 - fiscaal voordelig schenken

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

EXTRA NIEUWSBRIEF OM U ONZE ZORGEN TE VERTELLEN. LEES HOE U ONS KUNT

EXTRA NIEUWSBRIEF OM U ONZE ZORGEN TE VERTELLEN. LEES HOE U ONS KUNT "SPECIAL" Nieuwsbrief van de Stichting Op`t Stee. Jaargang 2 nummer 3. November 2012 EXTRA NIEUWSBRIEF OM U ONZE ZORGEN TE VERTELLEN. LEES HOE U ONS KUNT HELPEN... Adopteer een asielzoeker.. Als Nederlanders

Nadere informatie

Lokalen. De voorbije jaren hebben we op een dubbel spoor gewerkt:

Lokalen. De voorbije jaren hebben we op een dubbel spoor gewerkt: Nieuwe lokalen komen erg dichtbij Beste Prietenul lezers, Waarschijnlijk kent u de huidige Chiro lokalen zeer goed en zal u het met ons eens zijn dat de chiro met het grote grasveld en de verharde speelzone

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

TAAK 1. Straatfeest. 1. Welke straatfeesten komen in aanmerking voor een financiële bijdrage van de gemeente?...

TAAK 1. Straatfeest. 1. Welke straatfeesten komen in aanmerking voor een financiële bijdrage van de gemeente?... TAAK 1 Straatfeest U woont in de gemeente Bertem in Vlaanderen. U wilt graag een straatfeest organiseren. U zoekt informatie in de folder van de gemeente over de organisatie van straatfeesten. Lees het

Nadere informatie

ASJEMENOU 30 september t/m 7 oktober Muziekles

ASJEMENOU 30 september t/m 7 oktober Muziekles ASJEMENOU 30 september t/m 7 oktober 2016 Muziekles Deze week is de 2e muziekles gegeven aan onze groepen. Er werd een liedje gezongen en het thema ritme stond centraal. Ritmes maken met behulp van je

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Villa Paasberg Leven Alles is gericht op wat u kunt en wilt. Dat is leidraad in het doen en laten. In Villa Paasberg heeft u de regie over uw leven, niemand anders. Zo bepaalt u samen met de andere bewoners

Nadere informatie

Lolands 2015. Sponsordossier. zaterdag 19 september 2015. 4 de Editie

Lolands 2015. Sponsordossier. zaterdag 19 september 2015. 4 de Editie Gratis benefiet festival ter ondersteuning van het wetenschappelijk onderzoek naar Amyotrofe Laterale Sclerose (A.L.S.) Lolands 2015 zaterdag 19 september 2015 4 de Editie Sponsordossier Beste, Op zaterdag

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 3 jaargang 15 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 6 Directiepraatje Kennismakingskamp: Afgelopen week hebben alle

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Nieuwsbrief nr. 3, september 2013 Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Amstelveen, donderdagochtend 29 augustus om 7.45 uur s ochtends op het plein voor het raadhuis. Een vriendelijk

Nadere informatie

Mocht u nog specifieke vragen en/of opmerkingen hebben dan sta ik u graag te woord.

Mocht u nog specifieke vragen en/of opmerkingen hebben dan sta ik u graag te woord. Ridderhofnieuws maart 2015 Inhoud Voorwoord Petitie Muziekplein moet speelplein worden Kerstactie Pasen Schaatsen met de groepen 6 W4Kangaroe rekenwedstrijd Informatie avond zonnepanelen blz 1 2 3 4 5

Nadere informatie

KENA ZOMERKAMPEN EN JEUGDVAKANTIES

KENA ZOMERKAMPEN EN JEUGDVAKANTIES KENA ZOMERKAMPEN EN JEUGDVAKANTIES 3 KENA organiseert kampen in hartje Limburg voor 8 tot 12-jarigen en voor 12 tot 16-jarigen tijdens de schoolvakanties. Een kamp duurt één week. De kampen worden gedragen

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 7 JANUARI 2019

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 7 JANUARI 2019 De gemeenteraad vergadert in C.C. Den Hoogen Pad te Maldegem-Adegem, Adegem-Dorp 16 B ingevolge een bijeenroeping van de uittredende voorzitter van 31 december 2018. De zitting vangt aan om 20:00 uur.

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 39 22 juni 2016 In dit nummer: Belangrijk

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 39 22 juni 2016 In dit nummer: Belangrijk nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 39 22 juni 2016 Leerkrachtverdeling 2016-2017 Zoals eerder gemeld, heeft juf Rosanne er voor gekozen om te gaan studeren en gaat daarom DOK12 verlaten. Haar naam ziet u daarom

Nadere informatie

Pop- en rockfestival voor personen met verstandelijke beperkingen. DEN DRIES VZW presenteert. 19 de

Pop- en rockfestival voor personen met verstandelijke beperkingen. DEN DRIES VZW presenteert. 19 de Pop- en rockfestival voor personen met verstandelijke beperkingen DEN DRIES VZW presenteert 19 de 24 en 25 juni 2015 WAT IS? Een niet te evenaren pop en rockfestival dat elk jaar door zo n 5500 personen

Nadere informatie

VLASKO. Woord van de hoofdredacteur Klaas Bruneel. Vlaamse School Komen. Colofon. Redactie Gui Celen, Klaas Bruneel, Tom Vandermeulen

VLASKO. Woord van de hoofdredacteur Klaas Bruneel. Vlaamse School Komen. Colofon. Redactie Gui Celen, Klaas Bruneel, Tom Vandermeulen VLASKO Vlaamse School Komen Erkenningsnummer P911223 Colofon VLASKO Kwartaalblad van VZW Vrienden van De Taalkoffer 7 e jaargang nr.18 maart 2018 Maatschappelijke zetel Stuersstraat 57B bus 2A - 8900 Ieper

Nadere informatie

Alles wat je wilt weten over Sinterklaas

Alles wat je wilt weten over Sinterklaas Natalie van der Horst, Gaby Kuijpers & Ellen de Roos Alles wat je wilt weten over Sinterklaas (en nog veel meer!) Illustraties van Alex de Wolf Mmarmer Natalie van der Horst, Gaby Kuijpers & Ellen de Roos

Nadere informatie

G.T. Wimbledon. Gelukkig kunnen onze sporters na alle drukke feestdagen het vele eten van de kerstdiners er snel weer af tennissen in het nieuwe jaar!

G.T. Wimbledon. Gelukkig kunnen onze sporters na alle drukke feestdagen het vele eten van de kerstdiners er snel weer af tennissen in het nieuwe jaar! G.T. Wimbledon Halfjaarlijkse nieuwsbrief n 11 januari 2014 Het bestuur wenst alle leden, trainers, secretaresse Monique, Petra van Recreas, de familie Vanwelkenhuysen, sponsors, een gezond en gelukkig

Nadere informatie

Door sponsoring van onze lopers en handbikers, proberen wij de aanleg van een outdoor sportveld te financieren.

Door sponsoring van onze lopers en handbikers, proberen wij de aanleg van een outdoor sportveld te financieren. We Go For It! 28 mei 2017 Geachte mevrouw Geachte heer Op zondag 28 mei 2017 nemen we met het project We Go For It voor de twaalfde keer deel aan de 20 km door Brussel ten voordele van het revalidatiecentrum

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Olympische spelen 2011 Beverlo

Olympische spelen 2011 Beverlo Olympische spelen 2011 Beverlo Olympische spelen 2011 Beverlo De Olympische spelen vinden deze zomer in België plaats! Meer bepaald in Beverlo-Beringen. We worden op 3 juli verwacht voor de grootse openingsceremonie,

Nadere informatie

Dag allemaal, NR 2-2015 April-mei-juni

Dag allemaal, NR 2-2015 April-mei-juni Dag allemaal, Ik hoop dat jullie net zoals de mensen van OnderOns genieten van het mooie weer. Net zoals zovele organisaties gaan we het de maanden juli en augustus iets kalmer aan doen bij OnderOns. De

Nadere informatie

Infobrief. uw kenmerk ons kenmerk datum aantal pagina s 21896 infobrief maart 2012 6

Infobrief. uw kenmerk ons kenmerk datum aantal pagina s 21896 infobrief maart 2012 6 Infobrief uw kenmerk ons kenmerk datum aantal pagina s 21896 infobrief maart 2012 6 contactpersoon tel. fax e-mail Simon Lameire +32 (0)476 96 79 57 +32 (0)3 450 44 45 simon.lameire@aquafin.be Werken in

Nadere informatie

VLASKO. Vlaamse School Komen. Woord van de voorzitter. Colofon

VLASKO. Vlaamse School Komen. Woord van de voorzitter. Colofon VLASKO Vlaamse School Komen Belgie - Belgique BP PP 8900 Ieper Esplanade BC 31414 Erkenningsnummer P911223 Colofon VLASKO Kwartaalblad van De Vrienden van de Taalkoffer 2 e jaargang nr.5 - september 2014

Nadere informatie

Voorstelling Onafhankelijk leven

Voorstelling Onafhankelijk leven Voorstelling Onafhankelijk leven Inhoudsopgave 1. Wat is Onafhankelijk leven?... 3 2. Waarom is Onafhankelijk Leven belangrijk?... 4 3.1. Met een persoonlijk assistentie budget (PAB) kan je onafhankelijk

Nadere informatie

Uitvliegerskrant. april 2015

Uitvliegerskrant. april 2015 De Uitvliegerskrant april 2015 Maandelijks tijdschrift - jaargang 16, nr. 4 Verschijnt niet in juli en augustus Verantwoordelijke uitgever: Kathleen Bevernage P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon De

Nadere informatie

Dagcentrum. DE ZONNEBLOEMEN vzw

Dagcentrum. DE ZONNEBLOEMEN vzw Dagcentrum DE ZONNEBLOEMEN vzw Wie zijn wij? De Zonnebloemen vzw is een dagcentrum voor volwassen personen met een verstandelijke en/of fysieke beperking. Wij bieden tijdens de daguren kwaliteitsvolle

Nadere informatie

Beste mensen, lieve vrienden

Beste mensen, lieve vrienden S P O N S O R B R I E F Beste mensen, lieve vrienden Eind april gaat Marlies weer naar Nepal. Praten over de voortgang van Aamaghar en vooral genieten van alle kinderen, die ze in haar hart gesloten heeft.

Nadere informatie

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2013-2014, nr. 2 September

Nadere informatie

Nieuwsbrief. In dit nummer. Avond andere schooltijden. 20 maart 2015. Groeien doe je nooit alleen

Nieuwsbrief. In dit nummer. Avond andere schooltijden. 20 maart 2015. Groeien doe je nooit alleen JAARGANG 2014/2015 NUMMER 10 Nieuwsbrief 20 maart 2015 In dit nummer 1 Avond andere schootlijden 2 Nieuwste kinderboeken Avond andere schooltijden 3 Klassenlunch 4 Paaslunch 5 Ulftse vierdaagse 6 Eieractie

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei CHRISTELIJKE BASISSCHOOL De Schalmei Noordakker 50, 8314 AH Bant TEL. 0527-261558 E-MAIL : de.schalmei@scpo-nop.nl Website: http://www.deschalmei-bant.nl/ Schooljaar 2014-2015

Nadere informatie

Hof ter Welle kent drie werkvormen, gevestigd in Beveren en Sint- Niklaas:

Hof ter Welle kent drie werkvormen, gevestigd in Beveren en Sint- Niklaas: Sponsordossier VOORSTELLING Hof ter Welle zorgt voor de opvang en begeleiding van kinderen en jongeren in problematische opvoedingssituaties. In nauwe samenwerking met de ouders en andere bevoegde instanties

Nadere informatie

In het kort Wat doet de vzw Formule Platinum Formule Goud Formule Zilver Contactgegevens... 7.

In het kort Wat doet de vzw Formule Platinum Formule Goud Formule Zilver Contactgegevens... 7. Inhoud In het kort... 2 Wat doet de vzw... 3 Formule Platinum... 4 Formule Goud... 5 Formule Zilver... 6 Contactgegevens... 7 Schoolstraat 2 9688 Maarkedal In het kort De Oudervereniging basisschool Omer

Nadere informatie

Cursussen en workshops voor jongeren met een licht verstandelijke beperking en jongeren met het syndroom van Down

Cursussen en workshops voor jongeren met een licht verstandelijke beperking en jongeren met het syndroom van Down Cursussen en workshops voor jongeren met een licht verstandelijke beperking en jongeren met het syndroom van Down Missie Brood bakken hoort als het ware bij de oerbeelden van het leven: het geeft een

Nadere informatie

Doelgroep De doelgroep van het onderzoek bestaat uit de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder.

Doelgroep De doelgroep van het onderzoek bestaat uit de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder. Onderzoek in opdracht van TNT Post Onderwerp: Verjaardagen Datum: 26 juli 2010 Doelgroep De doelgroep van het onderzoek bestaat uit de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder. Informatie over de onderzoeksopzet

Nadere informatie

Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING. December

Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING. December Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING December Xaverius-St.Rita A21/46G December 2014 Dag beste ouders, leden en sympathisanten, Eerst en vooral willen wij

Nadere informatie

Martin Vermeiren. rouwregister. 15 december juni Uitvaartzorg L. Van Kuyk Nieuwdreef 210, Merksem

Martin Vermeiren. rouwregister. 15 december juni Uitvaartzorg L. Van Kuyk Nieuwdreef 210, Merksem 15 december 1950 20 juni 2018 Uitvaartzorg L. Van Kuyk Nieuwdreef 210, Merksem www.lvankuyk.be Hugo Van Beirendonck Onze innige deelname voor het veel te snel overlijden van Martin. Veel sterkte Martine.

Nadere informatie

jan-mrt 2011 Contactenkrant Samen boodschappen doen op de markt? Wie fietst er ook graag? Ik zoek een kaartmaatje

jan-mrt 2011 Contactenkrant Samen boodschappen doen op de markt? Wie fietst er ook graag? Ik zoek een kaartmaatje jan-mrt 2011 Contactenkrant Wie vindt het leuk om samen af en toe te koken? Wie wil samen met mij gaan wandelen? Samen zwemmen? Samen boodschappen doen op de markt? Ik zoek een kaartmaatje Gezocht: vriend(in)

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda:

Beste ouders, Agenda: Beste ouders, Op 3 december krijgen we bezoek van een inspecteur. We hebben vorig jaar voor de derde keer onder de eindnorm gescoord bij de Cito-toets en dan krijg je als school een inspectiebezoek. Oorzaken

Nadere informatie

Zes generaties warme toewijding

Zes generaties warme toewijding Zes generaties warme toewijding De geschiedenis van familiebedrijf Bakker van de Ven Bij gelegenheid van het 75-jarig bestaan in Venhorst Venhorst, juni 2010 PAG 1 INHOUD Voorwoord Inleiding 1 Martinus

Nadere informatie

In het kort Wat doet de vzw Formule Platinum Formule Goud Formule Zilver Contactgegevens... 7.

In het kort Wat doet de vzw Formule Platinum Formule Goud Formule Zilver Contactgegevens... 7. Inhoud In het kort... 2 Wat doet de vzw... 3 Formule Platinum... 4 Formule Goud... 5 Formule Zilver... 6 Contactgegevens... 7 Schoolstraat 2 9688 Maarkedal In het kort De Oudervereniging basisschool Omer

Nadere informatie

WAT EEN AFSCHEID! Toen weer allemaal op de fiets, mijn vrouw Hannie en ik op een heuse versierde tandem en zo richhng school!

WAT EEN AFSCHEID! Toen weer allemaal op de fiets, mijn vrouw Hannie en ik op een heuse versierde tandem en zo richhng school! WAT EEN AFSCHEID! Er kan in de jaarplanning dan wel staan, dat er afscheid van meester Verduin wordt genomen, op de 2 e en 3 e juli, maar dan er ook nog voor zorgen dat dit perfect geregeld is, is andere

Nadere informatie

Terugblik palmpasenoptocht. Stichting Opkikker. 1 van 5. Hofbode - 13 mei 2014

Terugblik palmpasenoptocht. Stichting Opkikker. 1 van 5. Hofbode - 13 mei 2014 1 van 5 Hofbode - 13 mei 2014 Terugblik palmpasenoptocht Stichting Opkikker Wij, Ilse en Cas Hoge willen graag iedereen heel erg bedanken voor het inleveren van de mobieltjes voor de Stichting Opkikker.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli. juli 2012. Villa Ticca. Groter groeien

Nieuwsbrief Juli. juli 2012. Villa Ticca. Groter groeien juli 2012 Villa Ticca Groter groeien Nieuwsbrief Juli Lieve allemaal, Alhoewel de zomer nog niet zo wil vlotten in Nederland, is de vakantieperiode nu toch echt officieel begonnen. Ook in Villa Ticca betekent

Nadere informatie

Marijke Hiem. Dienstverlening voor senioren

Marijke Hiem. Dienstverlening voor senioren Marijke Hiem Dienstverlening voor senioren Uw welzijn......daar draait het om! Iedereen geeft een eigen invulling aan plezierig wonen. Voor de één heeft dat te maken met een bepaald woonoppervlak en leefruimte,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DD. 7 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DD. 7 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DD. 7 De raad voor maatschappelijk welzijn vergadert in zijn gewone vergaderzaal ingevolge een bijeenroeping van de voorzitter van 30 december

Nadere informatie

Begeleid Werken HET ROER

Begeleid Werken HET ROER Begeleid Werken HET ROER Begeleid Werken is een droomjob voor volwassenen met een verstandelijke beperking van Het Roer. Dagcentra, woonvormen, ambulante begeleiding Het Roer Unit Het Roer biedt zorg en

Nadere informatie

Op het Prikbord. Nieuwsbrief cbs De Wegwijzer. www.wegwijzerzeist.nl

Op het Prikbord. Nieuwsbrief cbs De Wegwijzer. www.wegwijzerzeist.nl Op het Prikbord Nieuwsbrief cbs De Wegwijzer www.wegwijzerzeist.nl KOM (Kind Op Maandag): Dat kun je niet maken Prikbord 5, 30-10-2012 40 dagen lang is Mozes op de berg Sinaï. De mensen van het volk worden

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden Nummer 5 Juni 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Opening Hermes Huis schuift op naar 18 november

Opening Hermes Huis schuift op naar 18 november Juli 2011 Nieuwsbrief Hermes Project Jaargang 2 Nummer: 5 Opening Hermes Huis schuift op naar 18 november Het was even slikken: na onze enthousiaste aankondiging dat het Hermes Huis op 2 september geopend

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2010

NIEUWSBRIEF Oktober 2010 NIEUWSBRIEF Oktober 2010 Beste Albin Motorboot Vaarders, Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief, editie najaar 2010. Veel leesplezier, en u weet het: elke reactie van u is welkom op ons e-mail adres

Nadere informatie

Bevernieuws - nr met ook het nieuws van en voor de Integratiegroepen van de Samuëlschool

Bevernieuws - nr met ook het nieuws van en voor de Integratiegroepen van de Samuëlschool Bevernieuws - nr nr. 18, 26 juni 2015 met ook het nieuws van en voor de Integratiegroepen van de Samuëlschool Maleáchi Maleáchi is het laatste Bijbelboek van het Oude Testament. Zijn naam betekent boodschapper

Nadere informatie

Jaargang 3 nummer 8-4 september 2015

Jaargang 3 nummer 8-4 september 2015 Jaargang 3 nummer 8-4 september 2015 Algemeen nieuws De kop is er af! Het schooljaar is alweer twee weken oud. Namens het team van de Noord willen we alle ouders en leerlingen een goed schooljaar toewensen.

Nadere informatie

DEELNEMEN AAN DE SAMENLEVING IETS BETEKENEN VOOR EEN ANDER

DEELNEMEN AAN DE SAMENLEVING IETS BETEKENEN VOOR EEN ANDER DEELNEMEN AAN DE SAMENLEVING IETS BETEKENEN VOOR EEN ANDER BETEKENIS BOVEN BEPERKING Ieder mens is uniek en doet mee. We betekenen allemaal iets in het leven van anderen en omgekeerd. We houden van elkaar,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 46 Juni 2011. Beste,

NIEUWSBRIEF 46 Juni 2011. Beste, NIEUWSBRIEF 46 Juni 2011 Beste, Je hebt via www.atelierartisjok.be ingetekend op de nieuwsbrief. De nieuwsbrief zal je wat meer wegwijs maken in diverse thema's rond planten en tuinarchitectuur. Suggesties

Nadere informatie

DE ZIJLEN MET ZORG IN DE SAMENLEVING

DE ZIJLEN MET ZORG IN DE SAMENLEVING De Zijlen ondersteunt in de provincie DE ZIJLEN MET ZORG IN DE SAMENLEVING Groningen 1400 mensen bij wonen, werk en dagbesteding en vrijetijd. Het gaat om mensen met een verstandelijke beperking. Dat doen

Nadere informatie

Het Huis vzw. De missie van Het Huis. Wat doet Het Huis? Hoe kan jij het Huis helpen? Financiële steun. Vrijwilligers in België.

Het Huis vzw. De missie van Het Huis. Wat doet Het Huis? Hoe kan jij het Huis helpen? Financiële steun. Vrijwilligers in België. Neutrale bezoekruimte voor kinderen en hun ouders die in een vechtscheiding verwikkeld zijn Gevolgd door Donorinfo sinds: 2008 +32/(0)3 216 17 17 info@hethuis.be http://www.hethuis.be PDF versie Doe een

Nadere informatie

Jaarverslag Casa Maín Vlaanderen VZW Werkjaar

Jaarverslag Casa Maín Vlaanderen VZW Werkjaar Jaarverslag Casa Maín Vlaanderen VZW Werkjaar 2016-2017 VOORWOORD Ons 4 de werkjaar als VZW Casa Maín zit er bijna op. Het was een jaar waar vooruitgang werd geboekt. De lang verwachtte eigen school van

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

Woensdag 17 november 2010 VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Voorstelling roetfiltercampagne

Woensdag 17 november 2010 VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Voorstelling roetfiltercampagne Woensdag 17 november 2010 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Voorstelling roetfiltercampagne Dames en heren, Vertegenwoordigers van Volvo, beste journalisten,

Nadere informatie

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1 Aug. 2013 Vanuit de directie Beste ouders en verzorgers, De kop is er af! Vol enthousiasme zijn we gestart. Hopelijk heeft u dat ook zo ervaren.. Een nieuw schooljaar, nieuwe kinderen, een nieuwe juf/meester

Nadere informatie

Kinderraad 1 oktober 2013. Aanwezig: Jongste kleuters: Lucie, Ella M Oudste kleuters: Maxim, Amber

Kinderraad 1 oktober 2013. Aanwezig: Jongste kleuters: Lucie, Ella M Oudste kleuters: Maxim, Amber Kinderraad 1 oktober 2013 Aanwezig: Jongste kleuters: Lucie, Ella M Oudste kleuters: Maxim, Amber Eerste graad: Ilios, Yna Mae Derde graad: David, Maya Tweede graad: Ferree, Marie (vervanging Jona) Nele

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor:

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Terugblik Kinderyoga Rots & Water De Sterrenplukmachine Theaterweek Thema avond (hoog)gevoeligheid

Nadere informatie

... afval overal! 20 de jaargang nummer 8 13 november 2014 nieuws uit leefschool de oogappel. kleuter- en lager onderwijs

... afval overal! 20 de jaargang nummer 8 13 november 2014 nieuws uit leefschool de oogappel. kleuter- en lager onderwijs 20 de jaargang nummer 8 13 november 2014 nieuws uit leefschool de oogappel. kleuter- en lager onderwijs bisdomkaai 1. 9000 gent. telefoon 09 2338532. fax 09 2243060 www.bsdeoogappel.be bs.de.oogappel@pantarhei.be

Nadere informatie

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied.

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied. UITGAVE NR 2 ATELIER SPECIAAL JANUARI 2014 Eerste Atelier Speciaal een groot succes In november vond de eerste Atelier Speciaal plaats op Olivijn. Mede dankzij een groep van 16 enthousiaste vrijwilligers

Nadere informatie

VLASKO. Woord van de voorzitter. Vlaamse School Komen. Colofon. In volle zomerperiode wordt er in de Taalkoffer niet stilgezeten.

VLASKO. Woord van de voorzitter. Vlaamse School Komen. Colofon. In volle zomerperiode wordt er in de Taalkoffer niet stilgezeten. VLASKO Vlaamse School Komen Erkenningsnummer P911223 Colofon VLASKO Kwartaalblad van De Vrienden van de Taalkoffer 6 e jaargang nr.15 Juli 2017 Maatschappelijke zetel Stuersstraat 57B bus 2A - 8900 Ieper

Nadere informatie

Anna Schotanus. Dienstverlening voor senioren

Anna Schotanus. Dienstverlening voor senioren Anna Schotanus Dienstverlening voor senioren Uw welzijn......daar draait het om! Iedereen geeft een eigen invulling aan plezierig wonen. Voor de één heeft dat te maken met een bepaald woonoppervlak en

Nadere informatie

Hofbode 18 6 juli 2015. Samen beter met ouders. o.a. Schooljaar 2015-2016

Hofbode 18 6 juli 2015. Samen beter met ouders. o.a. Schooljaar 2015-2016 Hofbode 18 6 juli 2015 o.a. Schooljaar 2015-2016 Samen beter met ouders Oudergesprekken schooljaar 2015-2016 Zoals u al eerder in de Hofbode hebt kunnen lezen hebben we dit schooljaar met de werkgroep,

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

APZ Nieuws. Op 20 september 2015 reed onze voorzitter mee in de Geitestoet te Wilrijk. Deze stoet trekt jaarlijks massa toeschouwers.

APZ Nieuws. Op 20 september 2015 reed onze voorzitter mee in de Geitestoet te Wilrijk. Deze stoet trekt jaarlijks massa toeschouwers. APZ Nieuws Vergadering van 25 september 2015 Op 20 september 2015 reed onze voorzitter mee in de Geitestoet te Wilrijk. Deze stoet trekt jaarlijks massa toeschouwers. Paardenwijding Op 08 november 2015

Nadere informatie

Ideeën: Heb je zelf leuke ideeën voor een activiteit, noteer ze dan hieronder en bezorg dit aan Anneke (Emiliani)

Ideeën: Heb je zelf leuke ideeën voor een activiteit, noteer ze dan hieronder en bezorg dit aan Anneke (Emiliani) 1 Ideeën: Heb je zelf leuke ideeën voor een activiteit, noteer ze dan hieronder en bezorg dit aan Anneke (Emiliani) * * Januari februari 2017 *. * 19 Hoi, Even voorstellen Contact ZOEF is een samenwerking

Nadere informatie

Beste ouders, verzorgers,

Beste ouders, verzorgers, Nieuwsbrief VSO ZMLK en MG van Oostzanenstraat 11 1624 GJ Hoorn 0229 548560 www.vsodestormvogel.nl jaargang 13 nummer 4 november 2014 Nieuws vanuit de directie Beste ouders, verzorgers, Sinterklaas komt

Nadere informatie

HERMAN VAN ROMPUY SCHOLARSHIP

HERMAN VAN ROMPUY SCHOLARSHIP HERMAN VAN ROMPUY SCHOLARSHIP powered by VBO-FEB, Stichting Bekaert & Fondation van der Rest Pieter Timmermans Gedelegeerd bestuurder Administrateur délégué Bozar - Brussel, Bruxelles 8/12/2014 1 Hartelijk

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

SpeelTUIN Borsbeke. We willen samen met jullie gaan bouwen. Iedereen kan letterlijk zijn steentje bijdragen aan dit mooie geheel.

SpeelTUIN Borsbeke. We willen samen met jullie gaan bouwen. Iedereen kan letterlijk zijn steentje bijdragen aan dit mooie geheel. Martin en Stefaan Nica Borsbekestraat 10 9551 Ressegem Gsm: 0498/46,55,82 E-mail: martin@krikbouwers.be BTW nr: 0643541154 Bank: BE 57973143453435 SpeelTUIN Borsbeke De speelzones zijn fantasierijke omgevingen.

Nadere informatie

1e Kwartaal 2015. Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin.

1e Kwartaal 2015. Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin. www.wenumhoeve.nl 2015 Jaargang 11 Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin. Zoals gebruikelijk een overzicht van alle activiteiten in het afgelopen jaar kort weergegeven. Uiteraard

Nadere informatie

Zelf kiezen hoe je wilt leven

Zelf kiezen hoe je wilt leven Zelf kiezen hoe je wilt leven Ik ontdekte dat ik veel meer kan, dan ik in eerste instantie dacht. Ik ben in de tijd dat ik hier woon veel zelfstandiger geworden. Mijn eigen appartementje, dat was altijd

Nadere informatie

1 JULI - AUG UST US 20 19

1 JULI - AUG UST US 20 19 JULI - AUGUSTUS 2019 1 15 Even voorstellen Hoi, ZOEF is een samenwerking tussen Alderande, De Hagewinde, Emiliani en De Sperwer vzw. Vanaf januari 2013 organiseren wij activiteiten. Tijdens de activiteiten

Nadere informatie

dienstverleningscentrum voor personen met een verstandelijke beperking

dienstverleningscentrum voor personen met een verstandelijke beperking dienstverleningscentrum voor personen met een verstandelijke beperking Dit is het jaarverslag nieuwe stijl geïnspireerd op het jaarverslag van H.Hart in Deinze. Het is niet langer een dik boek met lange

Nadere informatie

6. wat is de boodschap van de plaatsers aan de eigenaars? Aan de voorbijgangers? Proficiat, reden tot feesten. (Er is geen plakkaat)

6. wat is de boodschap van de plaatsers aan de eigenaars? Aan de voorbijgangers? Proficiat, reden tot feesten. (Er is geen plakkaat) 18 dec Interview door Luk Indesteege met Armand Nijs (71), 50 jaar gehuwd met Marie-Julienne Thuys (72) Hengelhoefstraat 85, 3600 Genk gepensioneerd bakker in Hoevenzavel, Marie-Julienne hielp in bakkerij.

Nadere informatie