RKVV Roosendaal afspraken elftal

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RKVV Roosendaal afspraken elftal"

Transcriptie

1 pag 1 Hallo spelers, ouders en supporters van RKVV Roosendaal, Elftal <..> Inhoudsopgave 1) namen leiders/trainers, adreslijst spelers ) informatie en communicatie, website beheer ) sportiviteit, gedrag, supporters ) wedstrijden: verzameltijd+plaats, afmelden ) trainingen ) scheidsrechter, assistenten ) tenues, wasbeurten ) afgelastingen ) kleedkamer, douchen, waardevolle spullen, gevonden voorwerpen, EHBO ) wisselbeleid, keeper, aanvoerder ) activiteiten en acties gedurende seizoen ) vrijwilligers en sponsors ) elftal indeling komend seizoen ) een paar belangrijke spelregels vragen, opmerkingen, klachten Deze brief is bedoeld als voorbeeldbrief voor leiders van E en F-elftallen om aan het begin van het seizoen afspraken vast te leggen met spelers en ouders. Deze brief dient door de leiders specifiek voor het betreffende elftal aangevuld en aangepast te worden. Uiteindelijke brief voor verzending dus goed controleren. Afspraken dienen bij voorkeur mondeling toegelicht te worden door de leiders. Let op dat afspraken vooral naar ouders duidelijk gecommuniceerd worden b.v. niet alleen mondeling naar spelers tijdens een training of wedstrijd. (de inhoudsopgave van deze brief kan aangepast worden door er op te staan en dan de toets F9 en keuze: in zijn geheel bijwerken) Leiders/trainers, die vragen of opmerkingen hebben over deze voorbeeldbrief, graag contact opnemen met de coördinator van je leeftijdscategorie. Bovenstaande rode tekst s.v.p. verwijderen voor verzending Het nieuwe seizoen gaat weer van start, eindelijk kunnen we weer gaan voetballen. Zoals jullie al weten zijn we dit jaar in totaal met < > spelers en < > keeper(s). Wij hopen op een voetbalseizoen met veel sportiviteit en plezier. Wij hebben er heel veel zin in, hopelijk jullie ook! We zouden het heel prettig vinden als er grote betrokkenheid van ouders en andere supporters is rondom het team en de wedstrijden. Voor vragen opmerkingen of andere zaken kunnen jullie altijd een van de leiders benaderen.

2 pag 2 1) namen leiders/trainers, adreslijst spelers Jullie leiders en trainers voor dit jaar zijn: Taak Naam Adres Telefoon 06 Leider Leider Trainer Dag: Trainer Dag: Trainer Dag: Ass. Leider Adreslijst spelers Binnenkort wordt er een lijst rondgestuurd met de telefoonnummer / mailadressen van alle spelers. Graag deze lijst even controleren en waar nodig correcties doorgeven aan < >. Ook willen wij iedereen vragen gedurende het seizoen wijzigingen of storingen (b.v. mail-problemen) tijdig aan ons door te geven, zodat we jullie, indien nodig, op een andere manier kunnen bereiken. Het centrale aanspraakpunt voor dit soort informatie is: < >. 2) informatie en communicatie, website beheer RKVV Roosendaal is een vereniging, die zijn beleid en kernwaarden heeft vastgelegd. We willen een gezellige vereniging zijn waar plezier voor iedereen en prestatie op ieders eigen niveau belangrijk is. We hopen en verwachten een grote betrokkenheid van al onze leden en hun ouders bij de club. Heel veel nuttige informatie over de club is gebundeld in de CLUBGIDS, die alle leden ontvangen hebben. Daarnaast is ook veel informatie terug te vinden op de website: Op beide plaatsen en op het sportpark kom je de kernwaarden symbolisch door middel van smiley s regelmatig tegen, omdat wij deze belangrijk vinden. Alle informatie over ons elftal en de competitie, waarin we spelen, is te vinden op onze eigen elftalpagina. Het adres is jeugd jeugd < > Elftal < >. Wedstrijdverslag Op onze eigen elftalpagina op de website kunnen wij ook wedstrijdverslagen plaatsen. We willen graag van ieder wedstrijd een verslag publiceren, dit is immers een leuke manier om de herinnering aan de wedstrijd vast te leggen.

3 pag 3 Het zou mooi zijn als iemand van de ouders het wekelijkse verslag voor zijn/haar rekening neemt. Lukt dit niet, dan zullen we afspreken om per toerbeurt het verslag te maken. Dus ben je een goede schrijver, laat het weten, het kost 10 minuutjes per week en levert de spelers en ouders heel veel plezier op. Het verslag kan gewoon in Word gemaakt worden en dient gestuurd te worden naar:< >, die zal zorgen voor publicatie op onze pagina. Nog een paar tips t.a.v. het maken van verslagen. Noem alle spelers even vaak, maak niemand belangrijker dan een ander; Noem niet alleen doelpuntmakers, maar leg vooral nadruk op goed verdedigingswerk, voorzetten, acties of b.v. goed keeperswerk; Vergeet af en toe de sponsor niet te noemen, vooral als deze uit het eigen elftal komt. Dit vindt hij/zij zeker leuk. Op de site is ook de mogelijkheid om foto s te plaatsen van de wedstrijden of andere elftal bezigheden. Vindt je dit leuk om te doen, of samen met een andere ouder, dan kan je met < > contact opnemen. 3) sportiviteit, gedrag, supporters RKVV Roosendaal wil graag een sportieve club zijn waar spelers, tegenstanders, scheidsrechters, supporters en alle vrijwilligers met respect behandeld worden. Verder mag het ook duidelijk zijn dat iedereen er aan bij dient te dragen de velden en accommodatie netjes en schoon te houden. Tijdens de wedstrijden doen zich ook spannende momenten voor (dit hoort natuurlijk bij sport). Het is dan heel leuk om als ouders het elftal aan te moedigen. We vinden dit ook fijn en willen positief steunen zeker stimuleren. We willen echter met jullie afspreken dat de leiders en trainers de voetballers op het veld aansturen en aanwijzingen geven (immers, de jongens kunnen niet naar iedereen luisteren anders weten ze niet meer wat ze moeten doen). Gelukkig zeldzaam, doen zich echter ook minder sportieve situaties voor, laat in dergelijke gevallen eventuele discussies aan de leiders over. Geef zelf altijd het goede voorbeeld aan de kinderen. Graag willen we jullie ook vragen ons te steunen, indien we je zoon of dochter aanspreken op ongewenst gedrag tijdens de wedstrijd. En tenslotte nog het verzoek om zelf zeker niet negatief te spreken over andere (mede)spelers in het elftal, ook niet thuis aan de keukentafel. In geval van vragen hieromtrent neem dan bij voorkeur eerst contact op met ons. Indien je vindt dat je bepaalde zaken niet met ons kunt bespreken, contacteer dan de coördinator van onze leeftijdgroep ( / hun gegevens staan ook op de site ) of de coördinator Normen&Waarden, die in het bestuur zit. 4) wedstrijden: verzameltijd+plaats, afmelden Programma Het programma kun je vinden op de Roosendaal-website: home > tab programma. Op onze elftalpagina staat soms ook een programma enkele weken vooruit. Check echter altijd het programma voor de komende week op de home-pagina van Roosendaal.

4 We willen ook telkens in de week voorafgaand aan de speeldag een mail rondsturen met details over de wedstrijd. Verzameltijd en plaats Thuiswedstrijden: Bij thuiswedstrijden zijn we allemaal < > minuten voor de wedstrijd aanwezig. Verzamelen voor de kantine, zodat we gezamenlijk naar de kleedkamer kunnen gaan. pag 4 Uitwedstrijden: Bij uitwedstrijden willen we uiterlijk < > minuten vertrekken. Zorg dat je op tijd aanwezig bent, want als het tijd is, dan vertrekken we. Onze standaard verzamelplaats is: <Sportpark RKVV Roosendaal Parkeerterrein>. OF Vertrektijd- en locatie en eventuele andere informatie zullen in de mail gezet worden. Zie hiervoor ook het tabblad verslagen op de elftalpagina. Afmelden wedstrijden Bij verhindering voor de wedstrijd meld je je per mail of telefonisch af bij: < >, die dit verder coördineert met de andere leiders. We willen geplande afmeldingen graag zo snel mogelijk vernemen, uiterlijk woensdagavond. Op die manier hebben wij nog de mogelijkheid om zo nodig vervanging te regelen. Uiteraard geldt dit niet voor ziekte of andere onvoorziene omstandigheden. Graag willen we in dergelijke gevallen wel zo snel mogelijk ingelicht worden. Na woensdag altijd per telefoon. Diegene die zich niet afmeldt voor een wedstrijd, staat de eerstvolgende wedstrijd de 1e helft reserve. Als er iemand geen vervoer heeft, graag even tijdig laten weten of onderling regelen. Zo ook samen bekijken of meerijden mogelijk is. Mocht er direct naar een uitwedstrijd vanuit thuis gereden worden, dan graag ook een mail of belletje. Het geniet de voorkeur om met het gehele team te vertrekken. LET OP: Als ouders andere spelers meenemen in de auto, dan graag even opletten of je ook een inzittenden-verzekering hebt. (en natuurlijk 'kids in de gordels') 5) trainingen We trainen dit jaar op: Dag: tijd: van tot Dag: tijd: van tot De training zal gegeven worden door: Dag: Dag: Voor de training dien je je per mail of telefoon af te melden bij: < >. Je dient < > minuten voor de training aanwezig te zijn.

5 pag 5 Indien je twijfelt of de training door gaat, dan kun je eventueel bellen naar de trainer van die dag. Het is raadzaam om kinderen een flesje/bidon drinken mee te geven naar de training, zeker bij warm weer. T.a.v. aanwezigheid bij trainingen de volgende opmerkingen: 1. We verwachten dat iedereen met plezier, enthousiasme en zeker ook inzet aanwezig is bij de trainingen. 2. Indien je je niet afmeldt voor de training, zullen we in eerste instantie een gesprek aan gaan met je ouders. Indien het niet of zeer laat afmelden zich herhaalt, zullen we maatregelen nemen, startend met extra reserve-beurten. We hopen natuurlijk dat dit niet nodig is. 3. We gaan er van uit dat iedereen in de week komt trainen. Een keer helemaal niet trainen in de week is niet direct een probleem, mits er goede redenen voor zijn (b.v. ziekte, school huiswerk, verjaardag). Probeer het aantal afmeldingen echter te beperken; denk er aan dat trainers hun vrije tijd voor jou opofferen of er zelfs soms vrije uren van het werk voor opnemen. Bij (geregeld) afmelden zonder geldige redenen, zullen we het gesprek met je ouders aangaan en eventueel overgaan tot het geven van extra reserve-beurten of het helemaal niet laten spelen. We hopen echter dat deze maatregel niet nodig is. 4. We trainen dit jaar <> keer per week en gaan er van uit dat iedereen zoveel mogelijk ook die keer / keren komt. Mocht het <> keer in de week trainen structureel tot problemen leiden geef dit dan aan (b.v. combinatie andere hobby, schooltijden). We zullen dan samen kijken of er alternatieve mogelijkheden zijn en of die praktisch uitvoerbaar zijn. Niet <> keer per week trainen, betekent immers niet automatisch niet spelen. We hebben momenteel nog geen inval-trainer, mocht een van de trainers verhinderd zijn. Graag horen we dan ook welke enthousiaste vader of moeder deze taak op zich wil nemen in dit soort gevallen. 6) scheidsrechter, assistenten De club heeft helaas niet de luxe dat altijd een scheidsrechter geleverd kan worden. Bij thuiswedstrijden dienen wij dan ook zelf een scheidsrechter te verzorgen. Onze vaste scheidsrechter zal zijn: < >. Dit betekent dat we bij thuiswedstrijden slechts 1 leider beschikbaar hebben voor coaching en wissels. Mocht het af en toe nodig zijn, dan zullen we een beroep doen op een van de ouders om bij te springen. Dit geldt ook bij afwezigheid van 1 van de leiders. Mocht een van de ouders belangstelling hebben om deze scheidsrechter of assitenten-taak continu voor de rekening te nemen, dan horen wij dat natuurlijk ook heel graag. 7) tenues, wasbeurten Afspraken rondom het gebruik van tenues van de vereniging en noodzakelijke eigen materialen b.v. sokken. Dit seizoen hebben we vanuit de vereniging de beschikking over: Een rood shirt <Witte broek> <Warmloop shirt>

6 pag 6 <Trainingspak> Dit betekent dat iedere speler voor een witte broek en blauwe kousen dient te zorgen. Eigen scheenbeschermers zijn altijd verplicht, ook bij de trainingen. We hebben <wel/geen> trainingspakken van de vereniging: Iedereen dient voor een eigen trainingspak te zorgen OF Het gesponsorde trainingspak mag alleen gedragen worden rondom wedstrijden, zodat we er allemaal netjes en uniform uit zien. Je neemt je trainingspak na wedstrijden mee naar huis en zorgt zelf voor eventueel wassen. Aan het eind van het seizoen dienen alle materialen van de club weer netjes ingeleverd te worden, wij als leiders zijn hiervoor verantwoordelijk. We willen hiervoor dan ook graag jullie medewerking. Wasbeurten De shirts en eventueel broekjes moeten na elke wedstrijd gewassen worden. Om de shirts allemaal hetzelfde te houden moeten ze bij elkaar (binnenstebuiten) gewassen worden. Om deze last te verdelen willen we dit om de beurt te doen op volgorde van naam/rugnummer. We volgen de bellijst, dus je weet zelf precies wanneer je aan de beurt bent. Graag het verzoek om goed op te letten dat alle shirts en eventueel broekjes na de wedstrijd in de tas terecht komen. Het zou immers heel erg jammer en duur zijn wanneer de shirts incompleet zouden raken. Voordat je de tas met spullen meeneemt om te wassen controleer goed of alle shirts erin zitten. Kwestie van even tellen, het moeten er totaal < > zijn. Voetbalsokken zijn van jezelf en blijven mee naar huis gaan, maar dienen natuurlijk wel tijdens de wedstrijden gedragen te worden. Vergeet niet de gewassen shirts ook weer mee te nemen naar de volgende wedstrijd, of bij meerijden, mee te geven aan de ouder waarmee uw kind meerijdt. 8) afgelastingen Wij spelen in het KNVB-district Zuid-1 Categorie < >. Centrale afgelastingen zijn op teletekst te vinden, pag.603. Bij twijfel of de wedstrijd doorgaat, altijd de website van RKVV Roosendaal raadplegen. Bij incidentele afgelastingen worden de leiders door RKVV Roosendaal gebeld, die vervolgens de spelers zullen informeren. Bij algehele afgelasting bestaat er in de winter de mogelijkheid om te trainen i.p.v. de wedstrijd. We zullen daar in principe <wel/geen> gebruik van maken. De vaste trainingstijd zal dan zijn: < >. We zullen jullie daar in dat geval dan ook nog nader over informeren. 9) kleedkamer, douchen, waardevolle spullen, gevonden voorwerpen, EHBO Aanwezigheid kleedkamer Bij de F-jes is het nog heel normaal dat ouders voor en na de wedstrijden in de kleedkamer zijn. Vanaf de E-tjes is er echter het verzoek om geen ouders meer in de kleedkamer te hebben. Het is

7 daar dan immers vaak veel te druk en rommelig, de groep is groot en vaak zijn de kleedkamers niet groot. De leiders zullen zorgen dat er na afloop niets vergeten wordt. Douchen De club wil graag dat al vanaf de F-jes iedereen gezamenlijk onder de douche gaat na uit- en thuiswedstrijden. Bij deze dus het verzoek om hier zoveel mogelijk aan te voldoen. Denk aan badslippers en een handdoek. Mocht het kleedkamer- en douchebeleid onduidelijk zijn of tot vragen leiden, geef dit dan graag z.s.m. aan ons door. Waardevolle spullen Waardevolle spullen dienen niet achtergelaten te worden in de kleedkamer, diefstal is n.l. altijd voor eigen risico. Gevonden Voorwerpen Ben je iets kwijtgeraakt bij RKVV Roosendaal dan kan je de Gevonden Voorwerpen vinden bij de terreinmeester onder de tribune. Het telefoonnummer van de kantine is (0165) EHBO In de omgeving van de bestuurskamer zijn op wedstrijddagen voldoende getrainde EHBO ers aanwezig. Deze zullen indien nodig door de leiders ingeschakeld worden. Zij kunnen ook eventueel opschalen tot inzet van andere hulpdiensten 10) wisselbeleid, keeper, aanvoerder pag 7 Wisselbeleid Het beleid van onze club is er op gericht dat iedereen zoveel mogelijk spelplezier heeft en vol van zelfvertrouwen op het veld loopt en weer naar huis gaat na wedstrijden of trainingen. Het wisselbeleid in ons team is gebaseerd op deze uitgangspunten. Concreet betekent dit: Iedereen speelt even veel. Bij het wisselen wordt er niet gelet op kwaliteit, iedereen staat even lang in het veld. De wissels zullen we proberen zo eerlijk mogelijk te verdelen. We zullen gedurende het hele jaar alle wisselbeurten bijhouden. Over het heel seizoen heen krijgen alle spelers evenveel speelminuten. Als je moe bent of ergens pijn hebt of geblesseerd bent, dan moet je dat natuurlijk wel even zeggen, dan kun je altijd extra wisselen. Afwezigheid of afmelding voor een wedstrijd telt vanzelfsprekend niet als een wisselbeurt. We zullen niet telkens beginnen met dezelfde wisselspelers op de bank, het blijkt immers dat dit zeker niet leidt tot betere prestaties. Sterker nog: vaak doet dit afbreuk aan het zelfvertrouwen en leidt tot onzekerheid en slechtere prestaties. Waar mogelijk proberen we rekening te houden met voorkeurposities van individuele spelers. Het mag echter duidelijk zijn dat alle posities in het veld even belangrijk zijn. In dit geval geldt zeker het teambelang gaat voor het individuele belang. Spelers zullen dus mogelijk niet op hun favoriete plek staan, we kunnen immers niet allemaal gelijk in de spits staan. We hopen dat jullie als ouders dit begrijpen en ook uitdragen naar je kinderen buiten de wedstrijden.

8 Wij hopen dat jullie ons steunen bij de uitvoering van dit wisselbeleid. Mocht je hier echter vragen of opmerkingen over hebben, kom er dan s.v.p. zo snel mogelijk mee naar ons. Kom je er met ons niet uit ga dan naar de coördinator. Keeper < > wil heel graag keepen in ons elftal. Tot nu toe heeft nog niemand anders aangegeven graag te willen keepen. Daarom zal hij voorlopig lekker blijven keepen. Als er iemand anders een keertje wil keepen dan moet hij dat natuurlijk even zeggen, dan wordt dat geregeld. De vaste keeper zal niet mee rouleren in de wisselbeurten. OF Tot nu toe heeft nog niemand aangegeven te willen keepen. Daarom zullen we de keeper voorlopig per wedstrijd wisselen in de eerste en tweede helft, op tourbeurt het hele elftal. Dit wordt bijgehouden zodat iedereen aan de beurt komt. Als er iemand is die vaste keeper wil zijn (kan ook voor halve wedstrijden) laat dit dan graag even weten, zodat we er rekening mee kunnen houden. Een vast aangestelde keeper zou dan bovendien, naast de reguliere training, ook in aanmerking komen voor extra keeperstraining!!! Aanvoerder: We hebben dit jaar geen vaste aanvoerder. We zullen deze rouleren, zodat iedereen deze ervaring mee kan maken. De aanvoerderbeurt zal gelijk vallen met de wasbeurt En met het inschieten van de keeper. 11) activiteiten en acties gedurende seizoen Activiteiten Naast de trainingen en wedstrijden (beker en competitie) zijn er ook nog een aantal andere activiteiten waar wij als team uiteraard aan meedoen (bv. Loten Grote Club Actie, Bonbon actie, zaalvoetbaltoernooi, kalenderverkoop, wintertraining en EF Sportkamp). Wij hopen op een grote aanwezigheid van spelers en ouders bij deze activiteiten. We zullen jullie hier tijdig over informeren, zodat iedereen er rekening mee kan houden in de toch al drukke privé-agenda. Toernooien Aan het eind van het seizoen (in mei) worden er diverse toernooien georganiseerd. We kunnen ons hiervoor vanaf ca. januari inschrijven. Zodra de datums van de toernooien bekend zijn, geven we die aan jullie door. pag 8 Penalty-bokaal Aan het eind van iedere competitiewedstrijd worden er door iedereen penalty s genomen. We zullen iedere week bijhouden wie er scoort. De winnaar zal aan het eind van het seizoen de enige echte 'penalty bokaal' winnen. Niet vergeten dat de penalty bokaal zeker niet het belangrijkst is, dus hier s.v.p. thuis ook niet te veel nadruk op leggen. Plezier tijdens de wedstrijden en lekker voetballen gaan altijd voor. Pupil van de Week Bij aanvang van het seizoen mag ons elftal een kandidaat aanmelden voor 'pupil van de week' bij een thuiswedstrijd van het 1 e elftal dit seizoen. Wij zullen deze kandidaat eerlijk loten. De winnaar zal een uitgebreide vragenlijst meekrijgen. Graag zo spoedig mogelijk invullen en inleveren. Nadere info is ook te vinden op de website. We horen enkele weken voor de thuiswedstrijd van het 1 e wanneer onze winnaar aan de beurt is.

9 pag 9 12) vrijwilligers en sponsors Vrijwilligers Een grote club als RKVV Roosendaal kan alleen blijven draaien als er een heel grote groep actieve vrijwilligers meewerken aan allerlei activiteiten (niet alleen als leider of trainer maar b.v. ook bij andere activiteiten). Mocht je interesse hebben om naast het supporteren van ons elftal andere taken op te pakken geef dit dan s.v.p. aan, we zullen je dan in contact brengen met de juiste personen binnen de club. Sponsors Er zijn allerlei mogelijkheden om de club te sponsoren. Het zou natuurlijk heel mooi zijn als het elftal rondloopt in tenues of trainingspakken met het logo van het bedrijf van een eigen ouder of familielid. Clubsponsoring d.m.v. van een bord is weer een andere mogelijkheid. Mochten er ouders zijn die hierin mogelijkheden zien, geef dit dan graag aan. Ook dan zullen we jullie in contact brengen met de juiste personen binnen de club. 13) elftal indeling komend seizoen In de loop van het seizoen (concreet zo ongeveer vanaf de winterstop) gaat de technische commissie al weer aan de gang met het maken van de indeling voor het komend seizoen. In deze periode zal ook aan de leiders en trainers om input gevraagd worden. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar voetbaltechnische- en tactische kwaliteiten maar b.v. ook naar instelling en mentaliteit van de speler tijdens wedstrijden en trainingen. Bij de indeling wordt ook zoveel mogelijk rekening gehouden met allerlei speciale verzoeken (b.v. samen met vriendjes komen). Het mag echter duidelijk zijn dat niet aan alle wensen voldaan kan worden. Het uiteindelijke besluit t.a.v. de indeling ligt bij de technische commissie die deze in mei zal communiceren. Mochten jullie als ouders vragen hebben over de individuele beoordeling van jullie kinderen of mochten jullie dergelijke speciale verzoeken hebben, geef deze dan tijdig aan ons aan. 14) een paar belangrijke spelregels Tot slot nog een paar spelregels die wel eens tot vragen leiden: EF Speeltijd: F: 2*20 min, E: 2*25 min; Minimaal 7 tegen 7, maximaal 10 tegen 10. Aantal spelers wordt in overleg leiders beide teams bepaald; Er wordt zoveel mogelijk doorgespeeld. Penalty s worden slechts bij hoge uitzondering gegeven; Buitenspel regel geldt niet; Bij achterbal mag de keeper gewoon uit de hand uittrappen; Rust op het veld, waarin beide teams limonade krijgen; Iedereen neemt een penalty na de wedstrijd, deze tellen niet mee voor de uitslag. (als al gemeld bij item 11 willen we een penaltybokaal aan het eind van het seizoen in het vooruitzicht stellen voor degene die de meeste penalty s scoort).

10 pag vragen, opmerkingen, klachten Mochten er ondanks deze uitgebreide uitleg toch nog vragen zijn, schroom dan niet om deze te stellen. Wij hopen ook dat er tijdens wedstrijden of trainingen geen vervelende dingen gebeuren. Denk in dit geval b.v. aan pest- of ander vervelend gedrag. Mocht je echter ergens tegen aan lopen geef dat dan aan ons aan. Tot slot Wij hebben er heel veel zin om er met zijn allen een heel leuk seizoen van te maken. Het belangrijkste uitgangspunt voor ons blijft dat we met zijn allen heel plezierige en leuke voetbalwedstrijden hebben. We proberen daarom alles zo eerlijk mogelijk te laten verlopen en te regelen. Kom dan ook alsjeblieft naar ons toe mocht er iets zijn. Groetjes van jullie leiders en trainers, < >

RKVV Roosendaal afspraken elftal

RKVV Roosendaal afspraken elftal pag 1 Hallo spelers, ouders en supporters van RKVV Roosendaal, Elftal Inhoudsopgave 1) namen leiders/trainers, adreslijst spelers... 2 2) informatie en communicatie, website beheer... 2 3) sportiviteit,

Nadere informatie

Spelregels t.b.v. spelers, leiders, trainers, coaches en ouders m.b.t. niet-selectie elftallen Jeugd

Spelregels t.b.v. spelers, leiders, trainers, coaches en ouders m.b.t. niet-selectie elftallen Jeugd Spelregels t.b.v. spelers, leiders, trainers, coaches en ouders m.b.t. niet-selectie elftallen Jeugd pag 1 Inhoudsopgave 1 Algemene werkwijze... 2 1.1 introductie document... 2 1.2 Beheer document, publicatie

Nadere informatie

RKVV Roosendaal checklist leiders / trainers

RKVV Roosendaal checklist leiders / trainers 1 RKVV Roosendaal checklist leiders / trainers We hopen dat deze lijst helpt om alle leiders en trainers veel plezier te laten beleven aan hun belangrijke taak bij onze club. Mocht je vragen of opmerkingen

Nadere informatie

Welkom bij JOUW club Augustus 2012

Welkom bij JOUW club Augustus 2012 Welkom bij JOUW club Augustus 2012 Jouw Roosendaal, Jouw Club!! Agenda: Clubcultuur en kernwaarden De organisatie en de verschillende commissies Sportiviteit, Normen & Waarden en regels Wie is wie waar

Nadere informatie

VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN

VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN SAMENWERKING JEUGDOPLEIDINGEN '------------' vv Gieterveen vv Gasselternijveen vv G.K.C. VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN Versie 14 oktober 2013 Gedragsregels spelers SJO Oostermoer 1. Spelers moeten

Nadere informatie

Seizoenstart jeugdteams. Nemelaer is van de leden, voor de leden en door de leden

Seizoenstart jeugdteams. Nemelaer is van de leden, voor de leden en door de leden Seizoenstart jeugdteams Nemelaer is van de leden, voor de leden en door de leden Nemelaer seizoen 2013-2014 1 INTRODUCTIE Jaarlijks starten de jeugdteams op in augustus. Maar zijn alle ongeschreven regels

Nadere informatie

WERKWIJZE MINIPUPILLEN

WERKWIJZE MINIPUPILLEN Achilles 1894 WERKWIJZE MINIPUPILLEN 1 Werkwijze mini-pupillen 1. Inleiding en aanleiding 2. Intake van een nieuwe mini-pupil 3. Het kader van Achilles 1894 m.b.t. de mini-pupillen 4. Hoe zijn de trainingen

Nadere informatie

De gedragsregels voor de speler

De gedragsregels voor de speler De gedragsregels voor de speler 1. Is sportief, vertoont teamgeest als onderdeel van een team en helpt en steunt zijn medespelers in het veld. 2. Neemt deel aan alle trainingen en wedstrijden en meldt

Nadere informatie

HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014

HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014 HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014 Beste Jeugdleiders, Binnen elke vereniging heb je vrijwilligers nodig die de vereniging draaiende houden. Zonder vrijwilligers heeft een vereniging

Nadere informatie

Welkom bij JOUW club September 2016

Welkom bij JOUW club September 2016 Welkom bij JOUW club September 2016 Jouw Roosendaal, Jouw Club!! Club en clubcultuur De organisatie Sportiviteit, Normen & Waarden en afspraken De cruciale rol van leider +hulpmiddelen Wie is wie waar

Nadere informatie

Teamgids S.V. Marvilde voor spelers, begeleiders en ouders.

Teamgids S.V. Marvilde voor spelers, begeleiders en ouders. Teamgids S.V. Marvilde voor spelers, begeleiders en ouders. VOORAF Voor u ligt de teamgids van Marvilde. Of u speler, begeleider of ouder bent, we vragen u dit boekje door te lezen. In dit boekje kunt

Nadere informatie

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015 Informatieboekje 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Even voorstellen... 6 Jeugdbeleid... 7 Technisch Jeugdbeleidsplan... 7 Spelregels... 7 Gedrag... 7 Supporters langs de lijn... 8 Trainingen... 9 Waar en

Nadere informatie

10 geboden v.v. Gestel:

10 geboden v.v. Gestel: 10 geboden v.v. Gestel: Je bent lid van een vereniging en niet van één team. Toon respect voor iedereen. Accepteer de beslissing van leiding, trainers en de scheidsrechter. Complimenten zijn altijd leuk.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord 2. Het jaar opstarten 2. Afgelastingen 4. Voor de wedstrijd 5. Tijdens de wedstrijd 6. Rust 6.

Inhoudsopgave. Voorwoord 2. Het jaar opstarten 2. Afgelastingen 4. Voor de wedstrijd 5. Tijdens de wedstrijd 6. Rust 6. Inhoudsopgave pag. Voorwoord 2 Het jaar opstarten 2 Afgelastingen 4 Voor de wedstrijd 5 Tijdens de wedstrijd 6 Rust 6 Na de wedstrijd 6 Speeltijden 7 Overige belangrijke informatie 8 Invullen officiële

Nadere informatie

INFORMATIEGIDS VOOR NIEUWE JEUGDLEDEN BIJ

INFORMATIEGIDS VOOR NIEUWE JEUGDLEDEN BIJ INFORMATIEGIDS VOOR NIEUWE JEUGDLEDEN BIJ Inleiding SC Woezik is opgericht in 1961 en speelt op Sportpark Woezik te Wijchen. De vereniging wordt geleid door een bestuur dat door de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Welkom bij JOUW club Augustus 2013

Welkom bij JOUW club Augustus 2013 Welkom bij JOUW club Augustus 2013 Jouw Roosendaal, Jouw Club!! Agenda: Clubcultuur en kernwaarden De organisatie en de verschillende commissies Sportiviteit, Normen & Waarden en afspraken De cruciale

Nadere informatie

Informatieboekje Jeugdafdeling R.K.P.S.C.

Informatieboekje Jeugdafdeling R.K.P.S.C. Informatieboekje Jeugdafdeling R.K.P.S.C. Seizoen 2017 2018 Versie 2.0 Voorwoord Voor jullie ligt het informatieboekje voor de jeugdafdeling van voetbalvereniging R.K.P.S.C. Wij vinden het belangrijk dat

Nadere informatie

Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD

Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD AUGUSTUS 2014 1 INHOUDSOPGAVE 1. Voetballen bij SDV Barneveld... 3 1.1. Voorwoord... 3 1.2. Vrijwilligers... 3 2. De structuur van de vereniging... 4 2.1.

Nadere informatie

Introductiegids voor nieuwe jeugdleden en hun ouders Seizoen 2014/2015

Introductiegids voor nieuwe jeugdleden en hun ouders Seizoen 2014/2015 Introductiegids voor nieuwe jeugdleden en hun ouders Seizoen 2014/2015 Door: Jeugdbestuur Voor: alle (nieuwe) jeugdleden 1 Uitgave: september 2014 Voorwoord Deze introductiegids is bedoeld om alle jeugdleden

Nadere informatie

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen:

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen: Onderstaand staan de gedragsregels, alsmede taken en verantwoordelijkheden, weergegeven, die we bij v.v. Rijsbergen willen hanteren. Als iedereen zich hieraan houdt, is het altijd gezellig en sportief,

Nadere informatie

www.geel-wit.nl Taken van de Leider

www.geel-wit.nl Taken van de Leider Taken van de Leider De Zaterdag: Zorgt er samen met de ouders van de spelers voor dat er voldoende vervoer naar uitwedstrijden is. Maakt de opstelling en houdt de wisselbeurten bij Plaatsen en/of verwijderen

Nadere informatie

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Informatieboekje v.v. Altena opgericht 17 juli 1945 Sportcomplex Altena Postadres Rijksweg 202-204 Nieuwendijk Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Welkom bij v.v. Altena. We hopen dat je een fijne en sportieve

Nadere informatie

Inhoud: Van de begeleiding Doel Training/wedstrijd F3 Communicatie Was-lijst Teampot Spelers

Inhoud: Van de begeleiding Doel Training/wedstrijd F3 Communicatie Was-lijst Teampot Spelers Seizoensboekje Margriet F3 2011-2012 1 Inhoud: Van de begeleiding Doel Training/wedstrijd F3 Communicatie Was-lijst Teampot Spelers 2 Van de begeleiding Beste spelers en ouders/verzorgers van Margriet

Nadere informatie

Coachmap Jongste Jeugd

Coachmap Jongste Jeugd Coachmap Jongste Jeugd Inhoud coachmap Contactpersonen Technische Commissie afdeling Jeugd 1. Opbelschema 2. Vervoer 3. Wat is coachen? 4. Afspraken bij Olyphia 5. Aanwijzingen voor coaches en ouders rondom

Nadere informatie

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD Copyright 2017 - HBS - Niets uit dit document mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming. WELKOMSTBOEKJE

Nadere informatie

Informatieboekje HVV Hengelo

Informatieboekje HVV Hengelo Informatieboekje HVV Hengelo HVV Hengelo Twekkelerweg 311 7553 LZ Hengelo info@hvvhengelo.nl www.hvvhengelo.nl versie 05-2017 Lid worden bij HVV Hengelo! Allereerst willen we je van harte welkom heten

Nadere informatie

TAKEN TEAMLEIDER(S) Voor de wedstrijd Tijdens de wedstrijd Na de wedstrijd Overig

TAKEN TEAMLEIDER(S) Voor de wedstrijd Tijdens de wedstrijd Na de wedstrijd Overig TAKEN TEAMLEIDER(S) Wat moet een team zonder een teamleider? Zeker bij de jeugd is een teamleider onontbeerlijk. We kunnen dan ook niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat ouders deze taak op

Nadere informatie

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders Normen en waarden Beste Doskoanen, Het doet mij een genoegen om als voorzitter van s.v. DOSKO het woord tot u te richten in dit boekje over de NORMEN & WAARDEN bij en in onze club. Als bestuur hechten

Nadere informatie

Welkom bij Olympia. 22 augustus 2015

Welkom bij Olympia. 22 augustus 2015 Welkom bij Olympia 22 augustus 2015 In#2013#ontwikkeld#door#Olympia# Ini6a6ef#werkgroep#spor6viteit#&#respect# Doel:#bevorderen#goede#start#seizoen#en#spor6ef#gedrag# # Hoe?# C Elkaar#leren#kennen#en#kunnen#vinden#

Nadere informatie

Informatieboekje. voor. nieuwe leden. Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS

Informatieboekje. voor. nieuwe leden. Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS Informatieboekje voor nieuwe leden Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS (versie 1.2) Informatieboekje voor nieuwe leden JCLE JCLE stelt dit boekje met de uiterste zorg samen. Het kan echter voorkomen

Nadere informatie

Technische commissie Tips voor begeleiders en trainers

Technische commissie Tips voor begeleiders en trainers Het voetbalseizoen 1 Zorg dat je alle e-mailadressen van de ouders van je spelers/speelsters hebt. Vanaf de A en B junioren hebben de spelers vaak een eigen e-mailadres. Het is handig als je alle adressen,

Nadere informatie

1. De gedragsregels voor de speler. 2. De gedragsregels voor de trainer. 3. De gedragsregels voor de begeleider

1. De gedragsregels voor de speler. 2. De gedragsregels voor de trainer. 3. De gedragsregels voor de begeleider De 80 gedragsregels bij Reusel Sport / Faes Group Inhoudsopgave: 1. De gedragsregels voor de speler 2. De gedragsregels voor de trainer 3. De gedragsregels voor de begeleider 4. De gedragsregels voor de

Nadere informatie

V.C.W. s Jeugd Infoboekje

V.C.W. s Jeugd Infoboekje V.C.W. s Jeugd Infoboekje V.C.W. In dit schrijven willen wij u welkom heten bij voetbalvereniging V.C.W. Wij hopen dat uw zoon / dochter zich in onze vereniging sportief zal kunnen uitleven. Wij willen

Nadere informatie

Swift. SV Velden. Dameskorfbalvereniging. sinds 1950

Swift. SV Velden. Dameskorfbalvereniging. sinds 1950 Swift SV Velden Dameskorfbalvereniging sinds 1950 Korfbal is.! Een echte teamsport. Door het vrijlopen en samenspel kun je iets bereiken.! Attractieve, gezellige sport, die zowel prestatief als recreatief

Nadere informatie

Aan de ouders / verzorgers van de jeugdspelers van svhoutwijk

Aan de ouders / verzorgers van de jeugdspelers van svhoutwijk 2013 Aan de ouders / verzorgers van de jeugdspelers van svhoutwijk Jeugdcommissie svhoutwijk 2013 Voorwoord: Het nieuwe seizoen gaat binnenkort weer van start, een nieuw seizoen vol goede voornemens en

Nadere informatie

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC.

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. In dit boek komen verschillende gedragsregels aan bod. Het gaat over de normen en waarden die bij onze voetbalvereniging gelden. Er komen

Nadere informatie

SPORTVERENIGING VOETBAL TERHEIJDEN. INFORMATIE JEUGD- EN SENIORENLEIDERS en TRAINERS

SPORTVERENIGING VOETBAL TERHEIJDEN. INFORMATIE JEUGD- EN SENIORENLEIDERS en TRAINERS SPORTVERENIGING VOETBAL TERHEIJDEN INFORMATIE JEUGD- EN SENIORENLEIDERS en TRAINERS Taken jeugd- en seniorenleiders Spelerspas. De leider is, samen met de aanvoerder, verantwoordelijk voor de formaliteiten

Nadere informatie

KLEDINGREGLEMENT v.v. MARIENBERG

KLEDINGREGLEMENT v.v. MARIENBERG KLEDINGREGLEMENT v.v. MARIENBERG Versie: 1 juli 2012 Beste leden, Naar aanleiding van opmerkingen binnen de club over hoe om te gaan met (sponsor) kleding en wie waar verantwoordelijk voor is heeft de

Nadere informatie

DOOR VOETBAL VERENIGD

DOOR VOETBAL VERENIGD DOOR VOETBAL VERENIGD De Aanvoerders hebben 4 Gouden Regels opgesteld die iedereen bij zijn club in de praktijk kan brengen om het voetbal leuk, sportief en sociaal te houden. Niet iedere regel is direct

Nadere informatie

Voetbalvereniging Berkhout

Voetbalvereniging Berkhout Voetbalvereniging Berkhout versie: 6 april 2009 Inhoudsopgave Bladzijde 1. Doelstelling 2 2. Algemene gedragscode 2 3. Gedragsregels op het sportcomplex 2 4. Kleding 3 5. Trainingen 3 6. Wedstrijden 3

Nadere informatie

De gedragsregels voor iedereen

De gedragsregels voor iedereen De gedragsregels voor iedereen Iedereen maken we rommel, dan ruimen we dat zelf op. er wordt geen glas en aardewerk mee naar buiten genomen. ga je op het terras zitten, dan is dat geen probleem, maar breng

Nadere informatie

V.S.V. Velserbroek D Selectie

V.S.V. Velserbroek D Selectie Seizoen 2014 2015 V.S.V. Velserbroek D Selectie Beste spelers van V.S.V. Velserbroek, Komend seizoen zal de D1 spelen in de hoofdklasse. Door een prachtig resultaat van de oude D1 spelen we komend seizoen

Nadere informatie

Gedragsregels SV Rijnstreek

Gedragsregels SV Rijnstreek Gedragsregels SV Rijnstreek 1. Inleiding SV Rijnstreek wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen handballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van de handbalsport

Nadere informatie

JO11 Voorbereiding nieuwe seizoen

JO11 Voorbereiding nieuwe seizoen JO11 Voorbereiding nieuwe seizoen Beste allen, Het seizoen 2016-2017 loopt op het eind. En het was een mooi jaar. Twee teams in JO11 zijn kampioen geworden. De JO11-1 in de hoofdklasse en de JO11-2 in

Nadere informatie

VV Hoeve Vooruit commiteert zich als vereniging aan de fairplay waarden:

VV Hoeve Vooruit commiteert zich als vereniging aan de fairplay waarden: Normen & waarden FAIRPLAY VV Hoeve Vooruit commiteert zich als vereniging aan de fairplay waarden: We spelen met respect voor de tegenstander Respecteren geldende regels en afspraken Goede normen en waarden

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

Kleding & Uitrusting. Sportpark. Kleedlokalen en Hygiëne. Blessures / Ziekte / Gedragsproblemen. Problemen

Kleding & Uitrusting. Sportpark. Kleedlokalen en Hygiëne. Blessures / Ziekte / Gedragsproblemen. Problemen In de eerste plaats wil de jeugdcommissie de nieuwe vrijwilligers en al onze nieuwe jeugdleden van harte welkom heten bij de jeugdafdeling van Festilent. Wij hopen dat jullie het komende seizoen met veel

Nadere informatie

Gedragsregels voor de jeugdspelers en ouders

Gedragsregels voor de jeugdspelers en ouders Gedragsregels voor de jeugdspelers en ouders Algemeen Onze vereniging verlangt van ieder lid dat deze zich correct gedraagt, zowel binnen als buiten de het veld, zowel tegenover tegenstanders, leiders,

Nadere informatie

Gedragscode FC Tenstar Melle

Gedragscode FC Tenstar Melle Gedragscode FC Tenstar Melle I. Algemeen: - De club FC Tenstar Melle wil er aan bijdragen dat haar leden met plezier kunnen voetballen en zich verder ontwikkelen. Aangezien zij normen en waarden bij de

Nadere informatie

Huisregels vv Bruchterveld Algemeen:

Huisregels vv Bruchterveld Algemeen: Huisregels vv Bruchterveld Algemeen: Je gedraagt je sportief en met respect voor de club, voor je medespeler, je leider, je tegenstander, de scheidsrechter, de andere leden en supporters. De winnaar is

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding Huishoudelijk reglement sportclub EDS Inleiding Sportclub EDS wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van

Nadere informatie

Deze handleiding geeft antwoord op de tien belangrijkste vragen over Volar en volleybal.

Deze handleiding geeft antwoord op de tien belangrijkste vragen over Volar en volleybal. Aan ouders/verzorgers en jeugdleden van VOLAR Enthousiasme, spelplezier, inzet, respect en begrip: Volar gevat in vijf woorden. Natuurlijk kun je er vele doelen en belevingen aan toevoegen, maar deze vijf

Nadere informatie

Specifieke Handleiding jeugdtrainers

Specifieke Handleiding jeugdtrainers Specifieke Handleiding jeugdtrainers (Mini, F en E pupillen) Inhoudsopgave Leeftijdskenmerken De wedstrijd Coachen/begeleiden tijdens de wedstrijd De training Trainingsaanpak Leeftijdskenmerken Als je

Nadere informatie

De aftrap informatieavond voor jeugdspelers, ouders, trainer(s) en leider(s)-

De aftrap informatieavond voor jeugdspelers, ouders, trainer(s) en leider(s)- De aftrap informatieavond voor jeugdspelers, ouders, trainer(s) en leider(s)- Wanneer Waar Waarom : Aan het begin van elk voetbalseizoen : Eén van de vergaderruimtes (te coördineren door.. om te voorkomen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement/gedragscode Voetbal Vereniging Musketiers

Huishoudelijk reglement/gedragscode Voetbal Vereniging Musketiers Huishoudelijk reglement/gedragscode Voetbal Vereniging Musketiers VV Musketiers wil ieder lid de optimale mogelijkheid bieden te genieten van de voetbalsport. Deze voetbalclub wil een vereniging zijn waar

Nadere informatie

Nieuwsbrief E-pupillen 2010-2011

Nieuwsbrief E-pupillen 2010-2011 Nieuwsbrief E-pupillen 2010-2011 Beste ouder/verzorger, Nog even en dan begint de grote schoolvakantie. En daarna starten we weer met het nieuwe voetbalseizoen. Uw zoon of dochter speelt volgend jaar bij

Nadere informatie

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan.

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Club- en gedragsregels van CARTOUCHE Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Bij die sportiviteit, gezelligheid en prestatie hoort voor een belangrijk

Nadere informatie

Normen en waarden, gedragsregels.

Normen en waarden, gedragsregels. Normen en waarden, gedragsregels. Bij EBOH staat het plezier voorop. Plezier in wat je doet, en plezier met elkaar. Het handhaven en bevorderen van normen en waarden draagt bij aan een plezierig en veilig

Nadere informatie

Plezier, Ontwikkeling, Veiligheid, Samenspel, Sportiviteit en Respect

Plezier, Ontwikkeling, Veiligheid, Samenspel, Sportiviteit en Respect COACHING & Teamafspraken Seizoen Dorsteti team Plezier, Ontwikkeling, Veiligheid, Samenspel, Sportiviteit en Respect TEAMGEGEVENS Lijst en contactgegevens: Teamleden Coaches Trainer(s) Clubhuis 1. UITGANGSPUNTEN

Nadere informatie

Informatiebrief nieuwe leden

Informatiebrief nieuwe leden Informatiebrief nieuwe leden C.V. Wieringermeer opgericht 24 augustus 1956 Welkom bij C.V. Wieringermeer! Wij zijn blij dat je hebt gekozen voor C.V. Wieringermeer en hopen dat je je snel thuis voelt bij

Nadere informatie

Programmaboekje schoolvoetbaltoernooi gemeente Heerde 15 april 2015

Programmaboekje schoolvoetbaltoernooi gemeente Heerde 15 april 2015 Programmaboekje schoolvoetbaltoernooi gemeente Heerde 15 april 2015 VOORWOORD SCHOOLVOETBALTOERNOOI 2015 Beste sportvrienden en -vriendinnen, De voetbalvereniging WZC en de toernooicommissie heet u en

Nadere informatie

De concept indeling van de teams zal in juli 2012 op de website gepubliceerd worden : http://www.sc- tgooi.nl/p/11

De concept indeling van de teams zal in juli 2012 op de website gepubliceerd worden : http://www.sc- tgooi.nl/p/11 9 Juli 2012 Hallo allemaal, Allereerst een hartelijk welkom aan alle nieuwe leden en hun ouder(s) / verzorger(s) en natuurlijk ook een welkom aan de nieuwe trainers en leiders binnen SC t Gooi. Wij wensen

Nadere informatie

Infoboekje. voor de jeugd van. v.v. Nieuw-Lekkerland

Infoboekje. voor de jeugd van. v.v. Nieuw-Lekkerland Infoboekje voor de jeugd van v.v. Nieuw-Lekkerland Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Algemeen... 4 Clubkleuren... 4 Lid worden... 4 Contributie... 4 Ledenadministratie... 4 Opzeggen lidmaatschap...

Nadere informatie

Informatiebrochure voor nieuwe leden en ouders / verzorgers

Informatiebrochure voor nieuwe leden en ouders / verzorgers Bewaarexemplaar Informatiebrochure voor nieuwe leden en ouders / verzorgers www.vvworkum.nl Inleiding Welkom nieuwe leden en ouders / verzorgers Je bent nu in het bezit van de informatiebrochure van voetbalvereniging

Nadere informatie

Informatie brochure. Voorjaar Minipupillen. Versie : 1.0

Informatie brochure. Voorjaar Minipupillen. Versie : 1.0 Informatie brochure Voorjaar 2014 Minipupillen Versie : 1.0 1. Inleiding In deze informatie brochure geven wij u algemene informatie over de trainingen en wedstrijden van uw kind. Een belangrijk uitgangspunt

Nadere informatie

Ouderbijeenkomst. Team: XX DTS EDE

Ouderbijeenkomst. Team: XX DTS EDE Ouderbijeenkomst Team: XX DTS EDE Instructie voor de gebruiker Deze presentatie is een richtlijn voor trainers van DTS Ede die een ouderbijeenkomst organiseren. Het is voor alle teams verplicht (zowel

Nadere informatie

Bestuursreglement Gedrag, Normen & Waarden vv Westerwolde

Bestuursreglement Gedrag, Normen & Waarden vv Westerwolde Bestuursreglement Gedrag, Normen & Waarden vv Westerwolde 01 Inleiding: Aangaande het bestuursreglement gedrag, normen en waarden, heeft de vv Westerwolde gedragsregels opgesteld die hierbij kunnen helpen.

Nadere informatie

Gedragsregels. De Hazenkamp een Fairplay club :

Gedragsregels. De Hazenkamp een Fairplay club : De Hazenkamp een Fairplay club : De Hazenkamp staat bekend in de omgeving als een echte amateur vereniging waarbij de gezelligheid en korfbal plezier op en rond het veld centraal staat. Maar ook bij De

Nadere informatie

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen.

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Daar heb ik ook mijn scheidsrechterskaartgehaald en

Nadere informatie

VV Schagen Janneke Mandemaker Toernooi

VV Schagen Janneke Mandemaker Toernooi Schagen Janneke Mandemaker Toernooi Zaterdag 8 juni 2013 Pag. 2 van 21 Janneke Mandemaker 2013 Beste voetballers, voetballiefhebbers en supporters, Ik heet u namens de Toernooicommissie en alle meewerkende

Nadere informatie

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7.

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7. Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7 Informatieboekje 2 Beste aankomende HVV-er Van harte welkom bij HVV 70. We zijn

Nadere informatie

Normen en waarden, gedragsregels.

Normen en waarden, gedragsregels. Normen en waarden, gedragsregels. Bij EBOH staat het plezier voorop. Plezier in wat je doet, en plezier met elkaar. Het handhaven en bevorderen van normen en waarden draagt bij aan een plezierig en veilig

Nadere informatie

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens Welkom bij AFC 34! Voetbal is een mooie sport en we hopen dat uw kind de komende jaren met veel plezier bij onze club zal spelen. Bij AFC 34 kan zowel voor ontspanning en recreatie worden gevoetbald als

Nadere informatie

Sport Vereniging Langbroek

Sport Vereniging Langbroek Sport Vereniging Langbroek Beleidsplan 2011/2012 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 2. Doelstelling... 3. Voorwaarden voor continuïteit... 4. Afspraken voetbaltechnisch beleid... 5. Fair Play beleid KNVB...

Nadere informatie

Teamleidersmap. FC Blauw-Wit Amsterdam

Teamleidersmap. FC Blauw-Wit Amsterdam Teamleidersmap FC Blauw-Wit Amsterdam Teamleider bij FC Blauw-Wit Amsterdam FC Blauw-Wit Amsterdam streeft naar het ontplooien van talenten en het verbinden van mensen uit Amsterdam die plezier hebben

Nadere informatie

Wij hebben getracht om een antwoord te geven op de meest voorkomende vragen.

Wij hebben getracht om een antwoord te geven op de meest voorkomende vragen. Dit informatieboekje is gemaakt voor (nieuwe) leden. Wij hebben getracht om een antwoord te geven op de meest voorkomende vragen. Heb je een vraag en mis je een antwoord, dan kan je deze altijd stellen

Nadere informatie

Regelement en gedragscode Sportclub Leeuwen

Regelement en gedragscode Sportclub Leeuwen Regelement en gedragscode Sportclub Leeuwen 1. Inleiding Sportclub Leeuwen wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de

Nadere informatie

Het BFC F-pupillen toernooi

Het BFC F-pupillen toernooi Het BFC F-pupillen toernooi Zaterdag 30 mei 2015 Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: 035-6945648 Email: toernooienbfc@live.nl BFC F-pupillen Toernooi, zaterdag 30 mei 2015 Bussum, mei 2015 Beste sportvrienden,

Nadere informatie

De 80 gedragsregels bij je voetbalamateurclub Hendri Visser

De 80 gedragsregels bij je voetbalamateurclub Hendri Visser Copyright Voetbalamateurclub.nl Pagina 1 van 1 Dit is versie 1.0 van dit rapport Download de nieuwste versie van dit rapport op: http://voetbalamateurclub.nl/ebooks Disclaimer: Bij het samenstellen van

Nadere informatie

Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi

Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi Zondag 22 juni 2014 Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: 035-6945648 Email: toernooienbfc@live.nl DEELNEMERSVELD BFC JEUGDTOERNOOIEN 2014 Bussum, juni 2014 Beste

Nadere informatie

E - F kamp 15 en 16 mei 2015

E - F kamp 15 en 16 mei 2015 E - F kamp 15 en 16 mei 2015 VOORWOORD Hallo voetbalvrienden, Nog een aantal nachtjes slapen en dan is het zover. Het S.V. Deurne E- en F-kamp gaat weer van start op vrijdag 15 mei 2015. Circa honderd

Nadere informatie

Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook

Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook Beleid Jeugdafdeling S.V. Real Lunet Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Inleiding...3 Visie...3 Beleid...4 Selectiebeleid...4 Overlegstructuur...5 Organigram

Nadere informatie

Gedragregels v.v.dkb 44

Gedragregels v.v.dkb 44 Gedragregels v.v.dkb 44 Iedere vereniging wil dat er op een onbezorgde en prettige manier wordt gevoetbald. Dit gaat niet altijd vanzelf. Wat een enorme bijdrage kan leveren is het maken van afspraken

Nadere informatie

Regels & afspraken seizoen (jeugd) vv Volta Lelystad

Regels & afspraken seizoen (jeugd) vv Volta Lelystad Regels & afspraken seizoen 2015-2016 (jeugd) vv Volta Lelystad Datum : 09-08-2015 Versie : 1 Status : concept Auteur(s) : Sjoerd Kersten Inhoudsopgave 1. AFSPRAKEN BINNEN JE TEAM... 3 2. AFSPRAKEN VOOR

Nadere informatie

SPELREGELS. s.v. MZC 11 te Zierikzee. BIJLAGE II van het Technisch Beleidsplan

SPELREGELS. s.v. MZC 11 te Zierikzee. BIJLAGE II van het Technisch Beleidsplan SPELREGELS s.v. MZC 11 te Zierikzee BIJLAGE II van het Technisch Beleidsplan Sportpark Den Hogen Blok, Lange Blokweg 29, 4301 NW Zierikzee T 0111-450235 (wedstrijdsecretariaat) T 0111-450236 (kantine)

Nadere informatie

Informatiefolder nieuwe leden

Informatiefolder nieuwe leden Informatiefolder nieuwe leden Welkom bij V.V. Viola! Wat leuk dat je interesse hebt in V.V. Viola! In deze informatie folder staat alle informatie die je nodig hebt als je lid wilt worden bij Viola. Ook

Nadere informatie

Sportiviteit wint altijd!

Sportiviteit wint altijd! t oernooi 2017 Sportiviteit wint altijd! Zaterdag 24 juni 2017 C-toernooi Sportieve jongens en meisjes, coaches, teammanagers, scheidsrechters en ouders Wat enorm leuk dat jullie dit jaar meedoen aan het

Nadere informatie

Gedragsprotocol Zwart-Wit 63 17 maart 2015

Gedragsprotocol Zwart-Wit 63 17 maart 2015 Gedragsprotocol Zwart-Wit 63 17 maart 2015 Dit protocol maakt onderdeel uit van het huishoudelijk reglement (artikel 25). Een voetbalclub is een samenleving in het klein. In een samenleving zijn regels

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe leden (uitgave augustus 2013) Inhoudsopgave:

Informatie voor nieuwe leden (uitgave augustus 2013) Inhoudsopgave: 1 Informatie voor aspirant leden van R.k.s.v. BSC Informatie voor nieuwe leden (uitgave augustus 2013) Inhoudsopgave: 1. Verenigingsdoelstelling 2. Aanmelden en opzeggen bij BSC 3. Contributie 4. Verenigingsinformatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kiddy s en Mini s Roda 46

Nieuwsbrief Kiddy s en Mini s Roda 46 Nieuwsbrief en Mini s Roda 46 Jaargang 2 - Nummer 10 18-11-2008 van Spanje en Frankrijk was met 4-3 te sterk voor België. Bij de deed Spanje het opvallend goed. De Spanjaren wonnen alle drie hun wedstrijden.

Nadere informatie

WAT GA JE SAMEN BEREIKEN EN HOE GA JE DAT SAMEN VOOR ELKAAR KRIJGEN?

WAT GA JE SAMEN BEREIKEN EN HOE GA JE DAT SAMEN VOOR ELKAAR KRIJGEN? WAT GA JE SAMEN BEREIKEN EN HOE GA JE DAT SAMEN VOOR ELKAAR KRIJGEN? WAT HEBBEN WE 8 JUNI BESPROKEN. WELKOM EN KENNISMAKEN TERUGBLIK OP 18 MEI WAT MAAKT SPORTCLUB ENSCHEDE DE MOEITE WAARDE IDENTITEIT KERNWAARDEN

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kiddy s en Mini s Roda 46

Nieuwsbrief Kiddy s en Mini s Roda 46 Nieuwsbrief en Mini s Roda 46 Nummer 18 29-01-2008 mag nu op het podium staan. Nog spannender wordt het doordat Spanje eindelijk Hongarije van plek 1 heeft gekregen. Weet Hongarije zich volgende week toch

Nadere informatie

De vacaturebank van SV Zwolle.

De vacaturebank van SV Zwolle. De vacaturebank van SV Zwolle. Geef de code op van de werkzaamheden die u wilt verrichten als vrijwilliger! Code Omschrijving. 14.10 Administratiecommissie. Kennis van Exel en cijfermatig een pre. 14.20

Nadere informatie

"Samen voetballen in Heerhugowaard"

Samen voetballen in Heerhugowaard Convenant "Samen voetballen in Heerhugowaard" Ondersteund door: WMC SVW '27 Hugo Boys KSV Reiger Boys Stichting Recreatiezaalvoetbal Heerhugowaard De logo s van de deelnemende verenigingen: Voorwoord Zoals

Nadere informatie

K. Bokrijk Sport VZW Kneippstraat z/n 3600 Genk 011/

K. Bokrijk Sport VZW Kneippstraat z/n 3600 Genk 011/ vrijdag 8 juni 2012 K. Bokrijk Sport VZW Kneippstraat z/n 3600 Genk 011/22.91.28 Gedragregels K. Bokrijk Sport Inleiding Het bestuur van K. Bokrijk Sport wil haar steentje bijdragen dat onze leden met

Nadere informatie

H O O F S P O N S O R S C H O O L V O E T B A L

H O O F S P O N S O R S C H O O L V O E T B A L Beste Sportvrienden, Het is alweer voor de 33 ste keer dat het Easy Fit - vv Bargeres Schoolvoetbaltoernooi wordt gehouden op de velden van v.v. Bargeres. Ook dit jaar zal er weer gestreden worden om de

Nadere informatie

Leuk dat je de wedstrijden van JO11 en JO9 wilt fluiten, daar zijn we zeer blij om. Namens het bestuur van KSV alvast bedankt daarvoor.

Leuk dat je de wedstrijden van JO11 en JO9 wilt fluiten, daar zijn we zeer blij om. Namens het bestuur van KSV alvast bedankt daarvoor. Beste scheidsrechter, Leuk dat je de wedstrijden van JO11 en JO9 wilt fluiten, daar zijn we zeer blij om. Namens het bestuur van KSV alvast bedankt daarvoor. Rooster Het rooster wanneer jullie mogen fluiten

Nadere informatie

Opgericht : 1 November 1991. Giro : 149237 t.n.v. Penningmeester V.C.L. Leiden. Algeheel voorzitter : G.J. de Graaff tel.

Opgericht : 1 November 1991. Giro : 149237 t.n.v. Penningmeester V.C.L. Leiden. Algeheel voorzitter : G.J. de Graaff tel. v.v. V.C.L. Introductie boekje voor de jeugdafdeling. Algemene informatie v.v. V.C.L. Opgericht : 1 November 1991 Adres : Sportpark De Vliet Voorschoterweg 8b 2324NE Leiden Tel : 071 5765930 Fax : 071

Nadere informatie

Menzis Kids United Jubileumtoernooi

Menzis Kids United Jubileumtoernooi 15 juni 2013 Stichting Kids United Lichtboei 106, 9732 JE Groningen Telefoon 050-542 70 40 Email info@kids-united.nl Website www.kids-united.nl Menzis Kids United Jubileumtoernooi Met dank aan... 15 juni

Nadere informatie

V.V. Tricht jeugdafdeling

V.V. Tricht jeugdafdeling V.V. Tricht jeugdafdeling Seizoen 2013-2014 Tricht, juni 2013 Beste sportvrienden, vriendinnen, ouders en begeleiders, Bijgaand treffen jullie de digitale informatie voor het seizoen 2013-2014 aan. Hierin

Nadere informatie