RKVV Roosendaal afspraken elftal

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RKVV Roosendaal afspraken elftal"

Transcriptie

1 pag 1 Hallo spelers, ouders en supporters van RKVV Roosendaal, Elftal <..> Inhoudsopgave 1) namen leiders/trainers, adreslijst spelers ) informatie en communicatie, website beheer ) sportiviteit, gedrag, supporters ) wedstrijden: verzameltijd+plaats, afmelden ) trainingen ) scheidsrechter, assistenten ) tenues, wasbeurten ) afgelastingen ) kleedkamer, douchen, waardevolle spullen, gevonden voorwerpen, EHBO ) wisselbeleid, keeper, aanvoerder ) activiteiten en acties gedurende seizoen ) vrijwilligers en sponsors ) elftal indeling komend seizoen ) een paar belangrijke spelregels vragen, opmerkingen, klachten Deze brief is bedoeld als voorbeeldbrief voor leiders van E en F-elftallen om aan het begin van het seizoen afspraken vast te leggen met spelers en ouders. Deze brief dient door de leiders specifiek voor het betreffende elftal aangevuld en aangepast te worden. Uiteindelijke brief voor verzending dus goed controleren. Afspraken dienen bij voorkeur mondeling toegelicht te worden door de leiders. Let op dat afspraken vooral naar ouders duidelijk gecommuniceerd worden b.v. niet alleen mondeling naar spelers tijdens een training of wedstrijd. (de inhoudsopgave van deze brief kan aangepast worden door er op te staan en dan de toets F9 en keuze: in zijn geheel bijwerken) Leiders/trainers, die vragen of opmerkingen hebben over deze voorbeeldbrief, graag contact opnemen met de coördinator van je leeftijdscategorie. Bovenstaande rode tekst s.v.p. verwijderen voor verzending Het nieuwe seizoen gaat weer van start, eindelijk kunnen we weer gaan voetballen. Zoals jullie al weten zijn we dit jaar in totaal met < > spelers en < > keeper(s). Wij hopen op een voetbalseizoen met veel sportiviteit en plezier. Wij hebben er heel veel zin in, hopelijk jullie ook! We zouden het heel prettig vinden als er grote betrokkenheid van ouders en andere supporters is rondom het team en de wedstrijden. Voor vragen opmerkingen of andere zaken kunnen jullie altijd een van de leiders benaderen.

2 pag 2 1) namen leiders/trainers, adreslijst spelers Jullie leiders en trainers voor dit jaar zijn: Taak Naam Adres Telefoon 06 Leider Leider Trainer Dag: Trainer Dag: Trainer Dag: Ass. Leider Adreslijst spelers Binnenkort wordt er een lijst rondgestuurd met de telefoonnummer / mailadressen van alle spelers. Graag deze lijst even controleren en waar nodig correcties doorgeven aan < >. Ook willen wij iedereen vragen gedurende het seizoen wijzigingen of storingen (b.v. mail-problemen) tijdig aan ons door te geven, zodat we jullie, indien nodig, op een andere manier kunnen bereiken. Het centrale aanspraakpunt voor dit soort informatie is: < >. 2) informatie en communicatie, website beheer RKVV Roosendaal is een vereniging, die zijn beleid en kernwaarden heeft vastgelegd. We willen een gezellige vereniging zijn waar plezier voor iedereen en prestatie op ieders eigen niveau belangrijk is. We hopen en verwachten een grote betrokkenheid van al onze leden en hun ouders bij de club. Heel veel nuttige informatie over de club is gebundeld in de CLUBGIDS, die alle leden ontvangen hebben. Daarnaast is ook veel informatie terug te vinden op de website: Op beide plaatsen en op het sportpark kom je de kernwaarden symbolisch door middel van smiley s regelmatig tegen, omdat wij deze belangrijk vinden. Alle informatie over ons elftal en de competitie, waarin we spelen, is te vinden op onze eigen elftalpagina. Het adres is jeugd jeugd < > Elftal < >. Wedstrijdverslag Op onze eigen elftalpagina op de website kunnen wij ook wedstrijdverslagen plaatsen. We willen graag van ieder wedstrijd een verslag publiceren, dit is immers een leuke manier om de herinnering aan de wedstrijd vast te leggen.

3 pag 3 Het zou mooi zijn als iemand van de ouders het wekelijkse verslag voor zijn/haar rekening neemt. Lukt dit niet, dan zullen we afspreken om per toerbeurt het verslag te maken. Dus ben je een goede schrijver, laat het weten, het kost 10 minuutjes per week en levert de spelers en ouders heel veel plezier op. Het verslag kan gewoon in Word gemaakt worden en dient gestuurd te worden naar:< >, die zal zorgen voor publicatie op onze pagina. Nog een paar tips t.a.v. het maken van verslagen. Noem alle spelers even vaak, maak niemand belangrijker dan een ander; Noem niet alleen doelpuntmakers, maar leg vooral nadruk op goed verdedigingswerk, voorzetten, acties of b.v. goed keeperswerk; Vergeet af en toe de sponsor niet te noemen, vooral als deze uit het eigen elftal komt. Dit vindt hij/zij zeker leuk. Op de site is ook de mogelijkheid om foto s te plaatsen van de wedstrijden of andere elftal bezigheden. Vindt je dit leuk om te doen, of samen met een andere ouder, dan kan je met < > contact opnemen. 3) sportiviteit, gedrag, supporters RKVV Roosendaal wil graag een sportieve club zijn waar spelers, tegenstanders, scheidsrechters, supporters en alle vrijwilligers met respect behandeld worden. Verder mag het ook duidelijk zijn dat iedereen er aan bij dient te dragen de velden en accommodatie netjes en schoon te houden. Tijdens de wedstrijden doen zich ook spannende momenten voor (dit hoort natuurlijk bij sport). Het is dan heel leuk om als ouders het elftal aan te moedigen. We vinden dit ook fijn en willen positief steunen zeker stimuleren. We willen echter met jullie afspreken dat de leiders en trainers de voetballers op het veld aansturen en aanwijzingen geven (immers, de jongens kunnen niet naar iedereen luisteren anders weten ze niet meer wat ze moeten doen). Gelukkig zeldzaam, doen zich echter ook minder sportieve situaties voor, laat in dergelijke gevallen eventuele discussies aan de leiders over. Geef zelf altijd het goede voorbeeld aan de kinderen. Graag willen we jullie ook vragen ons te steunen, indien we je zoon of dochter aanspreken op ongewenst gedrag tijdens de wedstrijd. En tenslotte nog het verzoek om zelf zeker niet negatief te spreken over andere (mede)spelers in het elftal, ook niet thuis aan de keukentafel. In geval van vragen hieromtrent neem dan bij voorkeur eerst contact op met ons. Indien je vindt dat je bepaalde zaken niet met ons kunt bespreken, contacteer dan de coördinator van onze leeftijdgroep ( / hun gegevens staan ook op de site ) of de coördinator Normen&Waarden, die in het bestuur zit. 4) wedstrijden: verzameltijd+plaats, afmelden Programma Het programma kun je vinden op de Roosendaal-website: home > tab programma. Op onze elftalpagina staat soms ook een programma enkele weken vooruit. Check echter altijd het programma voor de komende week op de home-pagina van Roosendaal.

4 We willen ook telkens in de week voorafgaand aan de speeldag een mail rondsturen met details over de wedstrijd. Verzameltijd en plaats Thuiswedstrijden: Bij thuiswedstrijden zijn we allemaal < > minuten voor de wedstrijd aanwezig. Verzamelen voor de kantine, zodat we gezamenlijk naar de kleedkamer kunnen gaan. pag 4 Uitwedstrijden: Bij uitwedstrijden willen we uiterlijk < > minuten vertrekken. Zorg dat je op tijd aanwezig bent, want als het tijd is, dan vertrekken we. Onze standaard verzamelplaats is: <Sportpark RKVV Roosendaal Parkeerterrein>. OF Vertrektijd- en locatie en eventuele andere informatie zullen in de mail gezet worden. Zie hiervoor ook het tabblad verslagen op de elftalpagina. Afmelden wedstrijden Bij verhindering voor de wedstrijd meld je je per mail of telefonisch af bij: < >, die dit verder coördineert met de andere leiders. We willen geplande afmeldingen graag zo snel mogelijk vernemen, uiterlijk woensdagavond. Op die manier hebben wij nog de mogelijkheid om zo nodig vervanging te regelen. Uiteraard geldt dit niet voor ziekte of andere onvoorziene omstandigheden. Graag willen we in dergelijke gevallen wel zo snel mogelijk ingelicht worden. Na woensdag altijd per telefoon. Diegene die zich niet afmeldt voor een wedstrijd, staat de eerstvolgende wedstrijd de 1e helft reserve. Als er iemand geen vervoer heeft, graag even tijdig laten weten of onderling regelen. Zo ook samen bekijken of meerijden mogelijk is. Mocht er direct naar een uitwedstrijd vanuit thuis gereden worden, dan graag ook een mail of belletje. Het geniet de voorkeur om met het gehele team te vertrekken. LET OP: Als ouders andere spelers meenemen in de auto, dan graag even opletten of je ook een inzittenden-verzekering hebt. (en natuurlijk 'kids in de gordels') 5) trainingen We trainen dit jaar op: Dag: tijd: van tot Dag: tijd: van tot De training zal gegeven worden door: Dag: Dag: Voor de training dien je je per mail of telefoon af te melden bij: < >. Je dient < > minuten voor de training aanwezig te zijn.

5 pag 5 Indien je twijfelt of de training door gaat, dan kun je eventueel bellen naar de trainer van die dag. Het is raadzaam om kinderen een flesje/bidon drinken mee te geven naar de training, zeker bij warm weer. T.a.v. aanwezigheid bij trainingen de volgende opmerkingen: 1. We verwachten dat iedereen met plezier, enthousiasme en zeker ook inzet aanwezig is bij de trainingen. 2. Indien je je niet afmeldt voor de training, zullen we in eerste instantie een gesprek aan gaan met je ouders. Indien het niet of zeer laat afmelden zich herhaalt, zullen we maatregelen nemen, startend met extra reserve-beurten. We hopen natuurlijk dat dit niet nodig is. 3. We gaan er van uit dat iedereen in de week komt trainen. Een keer helemaal niet trainen in de week is niet direct een probleem, mits er goede redenen voor zijn (b.v. ziekte, school huiswerk, verjaardag). Probeer het aantal afmeldingen echter te beperken; denk er aan dat trainers hun vrije tijd voor jou opofferen of er zelfs soms vrije uren van het werk voor opnemen. Bij (geregeld) afmelden zonder geldige redenen, zullen we het gesprek met je ouders aangaan en eventueel overgaan tot het geven van extra reserve-beurten of het helemaal niet laten spelen. We hopen echter dat deze maatregel niet nodig is. 4. We trainen dit jaar <> keer per week en gaan er van uit dat iedereen zoveel mogelijk ook die keer / keren komt. Mocht het <> keer in de week trainen structureel tot problemen leiden geef dit dan aan (b.v. combinatie andere hobby, schooltijden). We zullen dan samen kijken of er alternatieve mogelijkheden zijn en of die praktisch uitvoerbaar zijn. Niet <> keer per week trainen, betekent immers niet automatisch niet spelen. We hebben momenteel nog geen inval-trainer, mocht een van de trainers verhinderd zijn. Graag horen we dan ook welke enthousiaste vader of moeder deze taak op zich wil nemen in dit soort gevallen. 6) scheidsrechter, assistenten De club heeft helaas niet de luxe dat altijd een scheidsrechter geleverd kan worden. Bij thuiswedstrijden dienen wij dan ook zelf een scheidsrechter te verzorgen. Onze vaste scheidsrechter zal zijn: < >. Dit betekent dat we bij thuiswedstrijden slechts 1 leider beschikbaar hebben voor coaching en wissels. Mocht het af en toe nodig zijn, dan zullen we een beroep doen op een van de ouders om bij te springen. Dit geldt ook bij afwezigheid van 1 van de leiders. Mocht een van de ouders belangstelling hebben om deze scheidsrechter of assitenten-taak continu voor de rekening te nemen, dan horen wij dat natuurlijk ook heel graag. 7) tenues, wasbeurten Afspraken rondom het gebruik van tenues van de vereniging en noodzakelijke eigen materialen b.v. sokken. Dit seizoen hebben we vanuit de vereniging de beschikking over: Een rood shirt <Witte broek> <Warmloop shirt>

6 pag 6 <Trainingspak> Dit betekent dat iedere speler voor een witte broek en blauwe kousen dient te zorgen. Eigen scheenbeschermers zijn altijd verplicht, ook bij de trainingen. We hebben <wel/geen> trainingspakken van de vereniging: Iedereen dient voor een eigen trainingspak te zorgen OF Het gesponsorde trainingspak mag alleen gedragen worden rondom wedstrijden, zodat we er allemaal netjes en uniform uit zien. Je neemt je trainingspak na wedstrijden mee naar huis en zorgt zelf voor eventueel wassen. Aan het eind van het seizoen dienen alle materialen van de club weer netjes ingeleverd te worden, wij als leiders zijn hiervoor verantwoordelijk. We willen hiervoor dan ook graag jullie medewerking. Wasbeurten De shirts en eventueel broekjes moeten na elke wedstrijd gewassen worden. Om de shirts allemaal hetzelfde te houden moeten ze bij elkaar (binnenstebuiten) gewassen worden. Om deze last te verdelen willen we dit om de beurt te doen op volgorde van naam/rugnummer. We volgen de bellijst, dus je weet zelf precies wanneer je aan de beurt bent. Graag het verzoek om goed op te letten dat alle shirts en eventueel broekjes na de wedstrijd in de tas terecht komen. Het zou immers heel erg jammer en duur zijn wanneer de shirts incompleet zouden raken. Voordat je de tas met spullen meeneemt om te wassen controleer goed of alle shirts erin zitten. Kwestie van even tellen, het moeten er totaal < > zijn. Voetbalsokken zijn van jezelf en blijven mee naar huis gaan, maar dienen natuurlijk wel tijdens de wedstrijden gedragen te worden. Vergeet niet de gewassen shirts ook weer mee te nemen naar de volgende wedstrijd, of bij meerijden, mee te geven aan de ouder waarmee uw kind meerijdt. 8) afgelastingen Wij spelen in het KNVB-district Zuid-1 Categorie < >. Centrale afgelastingen zijn op teletekst te vinden, pag.603. Bij twijfel of de wedstrijd doorgaat, altijd de website van RKVV Roosendaal raadplegen. Bij incidentele afgelastingen worden de leiders door RKVV Roosendaal gebeld, die vervolgens de spelers zullen informeren. Bij algehele afgelasting bestaat er in de winter de mogelijkheid om te trainen i.p.v. de wedstrijd. We zullen daar in principe <wel/geen> gebruik van maken. De vaste trainingstijd zal dan zijn: < >. We zullen jullie daar in dat geval dan ook nog nader over informeren. 9) kleedkamer, douchen, waardevolle spullen, gevonden voorwerpen, EHBO Aanwezigheid kleedkamer Bij de F-jes is het nog heel normaal dat ouders voor en na de wedstrijden in de kleedkamer zijn. Vanaf de E-tjes is er echter het verzoek om geen ouders meer in de kleedkamer te hebben. Het is

7 daar dan immers vaak veel te druk en rommelig, de groep is groot en vaak zijn de kleedkamers niet groot. De leiders zullen zorgen dat er na afloop niets vergeten wordt. Douchen De club wil graag dat al vanaf de F-jes iedereen gezamenlijk onder de douche gaat na uit- en thuiswedstrijden. Bij deze dus het verzoek om hier zoveel mogelijk aan te voldoen. Denk aan badslippers en een handdoek. Mocht het kleedkamer- en douchebeleid onduidelijk zijn of tot vragen leiden, geef dit dan graag z.s.m. aan ons door. Waardevolle spullen Waardevolle spullen dienen niet achtergelaten te worden in de kleedkamer, diefstal is n.l. altijd voor eigen risico. Gevonden Voorwerpen Ben je iets kwijtgeraakt bij RKVV Roosendaal dan kan je de Gevonden Voorwerpen vinden bij de terreinmeester onder de tribune. Het telefoonnummer van de kantine is (0165) EHBO In de omgeving van de bestuurskamer zijn op wedstrijddagen voldoende getrainde EHBO ers aanwezig. Deze zullen indien nodig door de leiders ingeschakeld worden. Zij kunnen ook eventueel opschalen tot inzet van andere hulpdiensten 10) wisselbeleid, keeper, aanvoerder pag 7 Wisselbeleid Het beleid van onze club is er op gericht dat iedereen zoveel mogelijk spelplezier heeft en vol van zelfvertrouwen op het veld loopt en weer naar huis gaat na wedstrijden of trainingen. Het wisselbeleid in ons team is gebaseerd op deze uitgangspunten. Concreet betekent dit: Iedereen speelt even veel. Bij het wisselen wordt er niet gelet op kwaliteit, iedereen staat even lang in het veld. De wissels zullen we proberen zo eerlijk mogelijk te verdelen. We zullen gedurende het hele jaar alle wisselbeurten bijhouden. Over het heel seizoen heen krijgen alle spelers evenveel speelminuten. Als je moe bent of ergens pijn hebt of geblesseerd bent, dan moet je dat natuurlijk wel even zeggen, dan kun je altijd extra wisselen. Afwezigheid of afmelding voor een wedstrijd telt vanzelfsprekend niet als een wisselbeurt. We zullen niet telkens beginnen met dezelfde wisselspelers op de bank, het blijkt immers dat dit zeker niet leidt tot betere prestaties. Sterker nog: vaak doet dit afbreuk aan het zelfvertrouwen en leidt tot onzekerheid en slechtere prestaties. Waar mogelijk proberen we rekening te houden met voorkeurposities van individuele spelers. Het mag echter duidelijk zijn dat alle posities in het veld even belangrijk zijn. In dit geval geldt zeker het teambelang gaat voor het individuele belang. Spelers zullen dus mogelijk niet op hun favoriete plek staan, we kunnen immers niet allemaal gelijk in de spits staan. We hopen dat jullie als ouders dit begrijpen en ook uitdragen naar je kinderen buiten de wedstrijden.

8 Wij hopen dat jullie ons steunen bij de uitvoering van dit wisselbeleid. Mocht je hier echter vragen of opmerkingen over hebben, kom er dan s.v.p. zo snel mogelijk mee naar ons. Kom je er met ons niet uit ga dan naar de coördinator. Keeper < > wil heel graag keepen in ons elftal. Tot nu toe heeft nog niemand anders aangegeven graag te willen keepen. Daarom zal hij voorlopig lekker blijven keepen. Als er iemand anders een keertje wil keepen dan moet hij dat natuurlijk even zeggen, dan wordt dat geregeld. De vaste keeper zal niet mee rouleren in de wisselbeurten. OF Tot nu toe heeft nog niemand aangegeven te willen keepen. Daarom zullen we de keeper voorlopig per wedstrijd wisselen in de eerste en tweede helft, op tourbeurt het hele elftal. Dit wordt bijgehouden zodat iedereen aan de beurt komt. Als er iemand is die vaste keeper wil zijn (kan ook voor halve wedstrijden) laat dit dan graag even weten, zodat we er rekening mee kunnen houden. Een vast aangestelde keeper zou dan bovendien, naast de reguliere training, ook in aanmerking komen voor extra keeperstraining!!! Aanvoerder: We hebben dit jaar geen vaste aanvoerder. We zullen deze rouleren, zodat iedereen deze ervaring mee kan maken. De aanvoerderbeurt zal gelijk vallen met de wasbeurt En met het inschieten van de keeper. 11) activiteiten en acties gedurende seizoen Activiteiten Naast de trainingen en wedstrijden (beker en competitie) zijn er ook nog een aantal andere activiteiten waar wij als team uiteraard aan meedoen (bv. Loten Grote Club Actie, Bonbon actie, zaalvoetbaltoernooi, kalenderverkoop, wintertraining en EF Sportkamp). Wij hopen op een grote aanwezigheid van spelers en ouders bij deze activiteiten. We zullen jullie hier tijdig over informeren, zodat iedereen er rekening mee kan houden in de toch al drukke privé-agenda. Toernooien Aan het eind van het seizoen (in mei) worden er diverse toernooien georganiseerd. We kunnen ons hiervoor vanaf ca. januari inschrijven. Zodra de datums van de toernooien bekend zijn, geven we die aan jullie door. pag 8 Penalty-bokaal Aan het eind van iedere competitiewedstrijd worden er door iedereen penalty s genomen. We zullen iedere week bijhouden wie er scoort. De winnaar zal aan het eind van het seizoen de enige echte 'penalty bokaal' winnen. Niet vergeten dat de penalty bokaal zeker niet het belangrijkst is, dus hier s.v.p. thuis ook niet te veel nadruk op leggen. Plezier tijdens de wedstrijden en lekker voetballen gaan altijd voor. Pupil van de Week Bij aanvang van het seizoen mag ons elftal een kandidaat aanmelden voor 'pupil van de week' bij een thuiswedstrijd van het 1 e elftal dit seizoen. Wij zullen deze kandidaat eerlijk loten. De winnaar zal een uitgebreide vragenlijst meekrijgen. Graag zo spoedig mogelijk invullen en inleveren. Nadere info is ook te vinden op de website. We horen enkele weken voor de thuiswedstrijd van het 1 e wanneer onze winnaar aan de beurt is.

9 pag 9 12) vrijwilligers en sponsors Vrijwilligers Een grote club als RKVV Roosendaal kan alleen blijven draaien als er een heel grote groep actieve vrijwilligers meewerken aan allerlei activiteiten (niet alleen als leider of trainer maar b.v. ook bij andere activiteiten). Mocht je interesse hebben om naast het supporteren van ons elftal andere taken op te pakken geef dit dan s.v.p. aan, we zullen je dan in contact brengen met de juiste personen binnen de club. Sponsors Er zijn allerlei mogelijkheden om de club te sponsoren. Het zou natuurlijk heel mooi zijn als het elftal rondloopt in tenues of trainingspakken met het logo van het bedrijf van een eigen ouder of familielid. Clubsponsoring d.m.v. van een bord is weer een andere mogelijkheid. Mochten er ouders zijn die hierin mogelijkheden zien, geef dit dan graag aan. Ook dan zullen we jullie in contact brengen met de juiste personen binnen de club. 13) elftal indeling komend seizoen In de loop van het seizoen (concreet zo ongeveer vanaf de winterstop) gaat de technische commissie al weer aan de gang met het maken van de indeling voor het komend seizoen. In deze periode zal ook aan de leiders en trainers om input gevraagd worden. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar voetbaltechnische- en tactische kwaliteiten maar b.v. ook naar instelling en mentaliteit van de speler tijdens wedstrijden en trainingen. Bij de indeling wordt ook zoveel mogelijk rekening gehouden met allerlei speciale verzoeken (b.v. samen met vriendjes komen). Het mag echter duidelijk zijn dat niet aan alle wensen voldaan kan worden. Het uiteindelijke besluit t.a.v. de indeling ligt bij de technische commissie die deze in mei zal communiceren. Mochten jullie als ouders vragen hebben over de individuele beoordeling van jullie kinderen of mochten jullie dergelijke speciale verzoeken hebben, geef deze dan tijdig aan ons aan. 14) een paar belangrijke spelregels Tot slot nog een paar spelregels die wel eens tot vragen leiden: EF Speeltijd: F: 2*20 min, E: 2*25 min; Minimaal 7 tegen 7, maximaal 10 tegen 10. Aantal spelers wordt in overleg leiders beide teams bepaald; Er wordt zoveel mogelijk doorgespeeld. Penalty s worden slechts bij hoge uitzondering gegeven; Buitenspel regel geldt niet; Bij achterbal mag de keeper gewoon uit de hand uittrappen; Rust op het veld, waarin beide teams limonade krijgen; Iedereen neemt een penalty na de wedstrijd, deze tellen niet mee voor de uitslag. (als al gemeld bij item 11 willen we een penaltybokaal aan het eind van het seizoen in het vooruitzicht stellen voor degene die de meeste penalty s scoort).

10 pag vragen, opmerkingen, klachten Mochten er ondanks deze uitgebreide uitleg toch nog vragen zijn, schroom dan niet om deze te stellen. Wij hopen ook dat er tijdens wedstrijden of trainingen geen vervelende dingen gebeuren. Denk in dit geval b.v. aan pest- of ander vervelend gedrag. Mocht je echter ergens tegen aan lopen geef dat dan aan ons aan. Tot slot Wij hebben er heel veel zin om er met zijn allen een heel leuk seizoen van te maken. Het belangrijkste uitgangspunt voor ons blijft dat we met zijn allen heel plezierige en leuke voetbalwedstrijden hebben. We proberen daarom alles zo eerlijk mogelijk te laten verlopen en te regelen. Kom dan ook alsjeblieft naar ons toe mocht er iets zijn. Groetjes van jullie leiders en trainers, < >

Inhoudsopgave. Jeugdgids (versie 2011) Pagina 2 van 11

Inhoudsopgave. Jeugdgids (versie 2011) Pagina 2 van 11 Jeugdgids v.v. SDS Versie augustus 2013 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1. WELKOM... 3 2. ALGEMENE INFORMATIE... 4 3. VERZEKERINGEN... 4 4. VOETBALTENUE/KLEDINGFONDS... 4 5. HUISREGELS KLEEDKAMER... 5

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Versie: Jeugdbeleidsplan SVB RELEASED V2.1 27-04-2015

Inhoudsopgave. Versie: Jeugdbeleidsplan SVB RELEASED V2.1 27-04-2015 Jeugdbeleidsplan 2015-2019 SV Brandevoort - Voetbal Voorjaar 2015 Versie: Jeugdbeleidsplan SVB RELEASED V2.1 27-04-2015 Inhoudsopgave Jeugd Beleidsplan SV Brandevoort V2.1 2015-2019 Inhoudsopgave... 2

Nadere informatie

Welkom bij Antilopen! Sociaal handboekje

Welkom bij Antilopen! Sociaal handboekje Welkom bij Antilopen! Sociaal handboekje INHOUD Welkom!... 1 Website... 1 Nieuwsbrief... 1 De St!p... 1 Kleding... 1 Vervoer... 2 Gedragscodes... 2 Algemene gedragsregels... 2 Clubhuis en veld... 3 Spelers

Nadere informatie

TECHNISCH BELEIDSPLAN RKZVC

TECHNISCH BELEIDSPLAN RKZVC Bijlage B: TECHNISCH BELEIDSPLAN RKZVC JANUARI 2008 Bijlage B JEUGDLEIDER BIJ VOETBALVERENIGING RKZVC TE ZIEUWENT JANUARI 2008 Blz. 1 1 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk Pagina 1 Inhoudsopgave 2 2 Inleiding 3 3

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement KFC Lint vzw

Huishoudelijk reglement KFC Lint vzw Huishoudelijk reglement Koninklijke Football Club Lint : stamnummer 1453 1. Inleiding KFC Lint wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen

Nadere informatie

Coachen met een dubbel doel. Handleiding voor positieve coaching

Coachen met een dubbel doel. Handleiding voor positieve coaching Coachen met een dubbel doel Handleiding voor positieve coaching Hockey Club Houten 1 Voorwoord Hoe krijgen we onze jeugd 1 zover dat ze met plezier het beste uit zichzelf halen? Het belang van goede coaches

Nadere informatie

Uit elkaar... En de kinderen dan? Overweeg je te scheiden? En heb je kinderen? Dan heb je deze brochure nodig.

Uit elkaar... En de kinderen dan? Overweeg je te scheiden? En heb je kinderen? Dan heb je deze brochure nodig. Uit elkaar... En de kinderen dan? Overweeg je te scheiden? En heb je kinderen? Dan heb je deze brochure nodig. Uit elkaar... En de kinderen dan? Overweeg je te scheiden? En heb je kinderen? Dan heb je

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering 24 maart 2015

Notulen jaarvergadering 24 maart 2015 30 aanwezigen Notulen jaarvergadering 24 maart 2015 1. Opening Mark opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Mededeling vooraf -> Het financieel verslag dat verzorgt wordt door Miranda zal

Nadere informatie

Montessori Lyceum Rotterdam. Ik ben een Montessoriaan

Montessori Lyceum Rotterdam. Ik ben een Montessoriaan Montessori Lyceum Rotterdam Ik ben een Montessoriaan Inleiding Welkom op het Montessori Lyceum Rotterdam, oftewel het RML. Ook wel Monte genoemd. Je hebt samen met je ouders gekozen voor een bijzondere

Nadere informatie

Handleiding voor Effectief Coachen

Handleiding voor Effectief Coachen Handleiding voor Effectief Coachen Coaches Die Nooit Verliezen... Laat jonge sporters winnen, ongeacht het wedstrijdresultaat Inleiding Waarom coaches zo belangrijk zijn...2 De relatie tussen coach en

Nadere informatie

GEDRAGSCODE voor atleten, trainers, bestuurders, juryleden, ouders en supporters

GEDRAGSCODE voor atleten, trainers, bestuurders, juryleden, ouders en supporters GEDRAGSCODE voor atleten, trainers, bestuurders, juryleden, ouders en supporters Atleten 1. We staan voor fairplay tegenover tegenstander, scheidsrechter en publiek. 2. Aanvaard de beslissingen van de

Nadere informatie

Kanker... in gesprek met je arts

Kanker... in gesprek met je arts Kanker... in gesprek met je arts Inhoud Voor wie is deze brochure? 3 Het eerste contact met uw arts 4 Artsen zijn ook mensen 8 Begrijpen en onthouden 10 Vragen vóór de diagnose 13 Vragen over diagnose

Nadere informatie

Kopij inleveren vóór 1 okt a.s.

Kopij inleveren vóór 1 okt a.s. Jaargang 3 september 2009 Nummer 3 Clubblad van Sport Vereniging Velden Kopij dient steeds vóór de eerste van elke maand ingeleverd te zijn bij de redactie. E-mail: sportnieuwsvelden@gmail.com REDACTIE

Nadere informatie

De overstap van leerlingen van speciaal naar regulier onderwijs.

De overstap van leerlingen van speciaal naar regulier onderwijs. De overstap van leerlingen van speciaal naar regulier onderwijs. Auteurs: Maartje Reitsma Aleid Schipper praktijkvoorbeeld * uitgelicht * succesfactor * regelgeving Deze handreiking, gebaseerd op de resultaten

Nadere informatie

UITNODIGING. Inhoudsopgave: Redactiewoord

UITNODIGING. Inhoudsopgave: Redactiewoord 1 Redactiewoord De kop van het nieuwe competitiejaar is er af en hoewel de eerste twee wedstrijden verloren werden heeft de peptalk van onze nieuwe trainer, Bert Jan Heins, kennelijk zijn werk gedaan.

Nadere informatie

ADVIESRAPPORT. Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn. 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!]

ADVIESRAPPORT. Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn. 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!] ADVIESRAPPORT Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn Opdrachtgever: BCGO! Auteur: Lieuwe Geesing & Johnny Ligtlee Groningen: Maart 11 1 Inhoudsopgaven: 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!]

Nadere informatie

Slimmer met Outlook 1 uur tijdwinst per dag!

Slimmer met Outlook 1 uur tijdwinst per dag! Slimmer met Outlook 1 uur tijdwinst per dag! Auteur: Hugo Bakker Dit e-book is geschreven door Hugo Bakker en beschrijft hoe jij FOCUS kunt creëren en MS Outlook gebruiken om je daarbij te ondersteunen

Nadere informatie

Geef ze de ruimte! Kinderparticipatie in de buitenschoolse opvang. J.A.M. Rijnen en E.T. Schreuder NIZW

Geef ze de ruimte! Kinderparticipatie in de buitenschoolse opvang. J.A.M. Rijnen en E.T. Schreuder NIZW Geef ze de ruimte! Geef ze de ruimte! Kinderparticipatie in de buitenschoolse opvang J.A.M. Rijnen en E.T. Schreuder NIZW 1e druk: december 1997 2e druk: september 2000 1997 Nederlands Instituut voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2013 nr.95 Pagina 1 van 18. Sponsor All In. Opbrengst mrt 20.97

Nieuwsbrief april 2013 nr.95 Pagina 1 van 18. Sponsor All In. Opbrengst mrt 20.97 Nieuwsbrief nr. 95 jaargang 9 April 2013 Hallo allemaal, De Algemene ledenvergadering is geweest, de competitie is bekend, en we zijn klaar om het seizoen te beginnen! Ondanks dat de winter voorbij is

Nadere informatie

Wij hopen dat uw contact met Scouting prettig zal zijn en wensen u, uw zoon(s)/dochter(s) een fijne tijd toe bij de Buys Ballotgroep.

Wij hopen dat uw contact met Scouting prettig zal zijn en wensen u, uw zoon(s)/dochter(s) een fijne tijd toe bij de Buys Ballotgroep. Juni 2015. Inhoudsopgave 1 Voorwoord... 3 2 Wat geschiedenis... 4 3 Organisatiestructuur... 5 4 Taken binnen de groep... 6 5 Proefperiode en lidmaatschap... 7 6 Speltakken en leeftijden... 8 7 Opkomsttijden...

Nadere informatie

Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken. COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen

Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken. COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen Inhoudsopgave Inleiding 2 1. Interne communicatie 3 1.1 Factsheet

Nadere informatie

LOGBOEK ZIEKE WERKNEMERS

LOGBOEK ZIEKE WERKNEMERS LOGBOEK ZIEKE WERKNEMERS voor de werknemer die langdurig ziek is of arbeidsongeschikt dreigt te worden Deze brochure bevat praktische tips en een overzicht van rechten en plichten tijdens ziekte. Juni

Nadere informatie

Beleidsplan Sociale Veiligheid. Amsterdam West Binnen de Ring, stichting voor openbaar primair onderwijs. Naam school: JOOP WESTERWEELSCHOOL

Beleidsplan Sociale Veiligheid. Amsterdam West Binnen de Ring, stichting voor openbaar primair onderwijs. Naam school: JOOP WESTERWEELSCHOOL 1 Beleidsplan Sociale Veiligheid Amsterdam West Binnen de Ring, stichting voor openbaar primair onderwijs Naam school: JOOP WESTERWEELSCHOOL BALBOAPLEIN 44 1057 VS AMSTERDAM Tel.: 020-6125539 Website:

Nadere informatie

Inleiding 3 - Eureka - Wie op De Werkplaats is, houdt zich hieraan. Team 4 5 - De teamleden - De invliegers

Inleiding 3 - Eureka - Wie op De Werkplaats is, houdt zich hieraan. Team 4 5 - De teamleden - De invliegers WP wijzer team 4 Schooljaar 2014-2015 Voor de werkers van klas 1G, G1A, G1B, 2G, G2A, G2B Beste werker van team 4, Het boekje dat voor je ligt is een gids met informatie over de leerjaren 1 en 2 havo/vwo

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2-3

Informatieboekje groep 1-2-3 Informatieboekje groep 1-2-3 Welkom op de Vlieger! De basisschool is een stukje van je leven. Voor de kinderen en ouders. Jarenlang is er diezelfde weg, van huis naar school en weer terug. In de loop van

Nadere informatie

Coaching met een dubbel doel

Coaching met een dubbel doel Coaching met een dubbel doel HANDLEIDING VOOR POSITIEVE COACHING Voorwoord Het belang van goede coaches Als coach vervul je een belangrijke rol in het leven van jonge sporters. Je bent in de positie dat

Nadere informatie

FNV Bondgenoten. Zo gepiept? Consignatie: noodzaak, organisatie, grenzen en arbeidsvoorwaarden

FNV Bondgenoten. Zo gepiept? Consignatie: noodzaak, organisatie, grenzen en arbeidsvoorwaarden FNV Bondgenoten Zo gepiept? Consignatie: noodzaak, organisatie, grenzen en arbeidsvoorwaarden Zo gepiept? Praktische tips voor ondernemingsraad en kaderleden Colofon Dit is een uitgave van Stichting FNV

Nadere informatie

Waar wij het over hebben

Waar wij het over hebben Waar wij het over hebben Introductie 3 Wie zijn wij? 5 Stap Een goede voorbereiding 6 Stap 2 Je tijd praktisch indelen 8 Ga je het doen? 0 Stap 3 Alles te doen met volle aandacht 2 En nu aan de slag 4

Nadere informatie

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie.

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie. Van de Voorzitter. De zomer is weer ten einde, een mooie zomer: tenminste wat het weer betreft. Een lange winter staat ons weer te wachten. De dagen worden steeds korter, dus eerder het licht aan. Voor

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BLADZIJDE 1. INLOGGEN

INHOUDSOPGAVE BLADZIJDE 1. INLOGGEN INHOUDSOPGAVE 1. INLOGGEN 2. STARTSCHERM 3. AKTUEEL 3.1. openstaande betalingen 3.2. markeer een factuur als betaald 3.3. weekenddienst 4. PRODUCTENUITLEG 5. ZWARTE LIJSTEN 6. PARTY'S 6.1. Plaats hier

Nadere informatie