Teamgids S.V. Marvilde voor spelers, begeleiders en ouders.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Teamgids S.V. Marvilde voor spelers, begeleiders en ouders."

Transcriptie

1 Teamgids S.V. Marvilde voor spelers, begeleiders en ouders.

2 VOORAF Voor u ligt de teamgids van Marvilde. Of u speler, begeleider of ouder bent, we vragen u dit boekje door te lezen. In dit boekje kunt u namelijk lezen wat u van Marvilde, en alle betrokkenen van uw team, mag verwachten. En uiteraard, zoals in elke relatie, wat uw teamleden en Marvilde van u verwachten. Samen zijn en plezier hebben is waar we voor gaan!! Om alles in goede banen te leiden binnen onze voetbalvereniging zijn er regels opgesteld. Deze worden in dit boekje aangegeven. Lees ze door en leef ze na. Help elkaar met het naleven ervan zodat de vereniging trots op jullie als team kan zijn. Algemene informatie zoals wedstrijdschema s, afgelastingen en andere wetenswaardigheden van onze vereniging vind je op onze website: en op onze Facebook-pagina. Op de website van Marvilde kunt u ook het uitgebreide boekje over Normen en waarden binnen Marvilde lezen. Hierin staat uitgebreid beschreven wat we van elkaar mogen verwachten. Indien u vragen, opmerkingen of suggesties heeft ten aanzien van dit boekje kunt u zich richten tot de trainer of leider van uw elftal. Hij of zij zal uw bijdrage bij de juiste personen neerleggen. Indien nodig zullen de eindverantwoordelijken contact met u opnemen voor een terugkoppeling. Op de website van Marvilde kunt u vinden met wie u contact op kunt nemen van de jeugdcommissie indien nodig. Voor meer algemene informatie aangaande de jeugd (contactpersonen/jeugdcommissie) bij Marvilde kunt u de website van onze vereniging raadplegen. We wensen iedereen een prettig en sportief seizoen!!!

3 AFSPRAKEN binnen Marvilde. Gedrag en dus respect (de 10 geboden) Taalgebruik. Praat normaal en scheldwoorden worden niet gebruikt! Pesten is absoluut verboden! Het pesten van anderen wordt streng bestraft. Dat geldt uiteraard ook voor pesten via social media. Laat de kleedlokalen netjes achter, ruim je eigen rommel op. De trainer / leider uit laten praten bij uitleg. Vragen = vinger in de lucht. Doe wat de trainer / leider van je vraagt. Als de trainer aangeeft dat er verzameld moet worden, dan gebeurt dit in tempo (looppas). Tassen staan op de grond onder de banken en de kleding hangt aan de kapstok. Schoenen zijn schoon bij het betreden van het kleedlokaal (gebruik de borstels). Na een wedstrijd is douchen verplicht. Dit gebeurt altijd op badslippers. Er wordt dus niet op blote voeten door het kleedlokaal gelopen. Na een training is douchen vanaf de 2-de jaars E ook verplicht. Voor de jongere jeugd is dit niet verplicht maar dit wordt, vooral voor de versterking van de onderlinge verhoudingen binnen het team, wel aanbevolen. De laatste twee personen die het kleedlokaal verlaten moeten het kleedlokaal netjes verzorgd achterlaten. Tot slot: We doen alles gezamenlijk. Het veld betreden, het veld verlaten enz. Er wordt altijd gewacht op elkaar tenzij de trainer / leider zegt dat dit niet hoeft. Behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden: Eerlijk en met respect! Kleding / uitrusting De wedstrijdtenue s worden gewassen, deze worden op de wedstrijddag klaargelegd in het kleedlokaal. Zie verderop meer informatie over het wassen van de tenues. Tijdens de trainingen en wedstrijden is het dragen van sieraden verboden om ernstige verwondingen te voorkomen. Om dezelfde redenen is het dragen van scheenbeschermers tijdens trainingen en wedstrijden verplicht. Zorg goed voor je spullen (schoenen poetsen en drogen) enz. Voetbalschoenen zijn voor op het voetbalveld dus deze worden pas aangedaan in het kleedlokaal en niet thuis. Omkleden en douchen voor en na de wedstrijden in de kleedkamer is verplicht. Aanwezigheid Bijwonen van trainingen en meegaan naar wedstrijden is verplicht. Afmelden is verplicht en dient op tijd te gebeuren: Training: uiterlijk 45 minuten voor aanvang de training. Wedstrijden: uiterlijk donderdagavond uur. Als iemand ziek wordt, beseffen we dat dit soms niet mogelijk is.

4 Afmelden voor wedstrijden: persoonlijk of telefonisch afmelden bij Leider NIET PER what s app, SMS OF MAIL). Bij blessures zoveel mogelijk toch bij de wedstrijden aanwezig zijn, dit is goed voor het groepsgevoel. Ook in deze situatie geldt dat afmelden verplicht is. Afmelden voor trainingen: persoonlijk of telefonisch afmelden bij Trainer (NIET PER what s app SMS OF MAIL). Indien men zich niet afmeldt, zal er contact opgenomen worden met de ouders en er volgt een waarschuwing. Bij een volgende keer zullen de betrokkenen overleggen of er - en welke - maatregelen er genomen zullen worden. Trainingen 5 minuten voor aanvang van de trainingen moet iedereen aanwezig zijn en klaar staan om te gaan trainen, zodat er op tijd begonnen kan worden. Zorg dat je op tijd bent. Na afloop van de training helpt iedereen mee om het materiaal op te ruimen en gaat men gezamenlijk naar binnen. Bij slecht weer, kijk op de website van Marvilde of de training doorgaat. Dit voorkomt dat men voor niets aan de poort staat (indien mogelijk zal dit door de trainer worden doorgegeven). Omdat we op.dag op kunstgras trainen, gaat deze training altijd door, tenzij door de vereniging verboden. Wedstrijden Zodra het speelschema bekend is, staat het op de website. Hierop zal aangegeven worden wanneer en tegen wie we spelen. Voor de thuiswedstrijden is iedereen.. minuten vooraf in het kleedlokaal aanwezig, bij uitwedstrijden bepalen het begintijdstip en de afstand het vertrektijdstip. Bij afgelasting word je geinformeerd, houdt rekening met een alternatief programma. Kijk voor afgelastingen ook regelmatig op de website van Marvilde en op teletekst pagina 603 (Zuid 1). Degene die zonder geldige reden te laat is, zal de consequentie hiervan moeten dragen (overmacht uitgezonderd). De leider zal de ouders bij toerbuurt vragen om naar een uitwedstrijd te rijden. Wassen Binnen wordt bij toerbuurt gewassen, volgorde volgens de waslijst. Het is niet toegestaan dat elk zijn of haar eigen tenue wast. Dit om kleurverschil onderling te voorkomen. Tot slot Als club, trainers en leiders staan we voor jullie klaar. Dit proberen we zo goed mogelijk te doen, dus als je vragen of andere zaken hebt praat hierover met één van ons na de training of wedstrijd. Laat de vereniging trots zijn op je team en houd de lijfspreuk in ere: Voor elkaar, met elkaar, samen doen!!!

5 Beste ouders, deze pagina is speciaal voor jullie. Ouders Ouders kiezen ervoor om hun kind in een team van SV Marvilde te laten spelen Indien ouders vragen of opmerkingen hebben omtrent de begeleiding van de spelers dient dit besproken te worden met de begeleiding van het team. Wij doen een dringend beroep op de ouders om uw ongenoegen over zaken niet als vuile was buiten te hangen zodat iedereen kan meegenieten. Spelers Spelers die in een team van SV Marvilde willen spelen zullen zich aan een aantal regels dienen te houden. GEBRUIK VAN GROEPSAPPS Binnen Marvilde merken we met regelmaat dat er onrust onder leerlingen kan ontstaan door het gebruik van zogenaamde groepsapps, vaak binnen de applicatie WhatsApp of binnen snapchat. Voetballers die elkaar virtueel treffen binnen zo n programma. Het zijn voorbeelden van social media. Het kan gaan om (vervelende) berichten of suggestieve plaatjes en foto s en ook over het wel of niet mogen deelnemen aan zo n groep. Soms kan er zelfs ruzie ontstaan doordat iemand uit een groep gezet wordt. Met name jongere spelers zijn zich vaak niet bewust van het effect van bepaalde berichten en van het toevoegen en verwijderen van mensen uit een groep. Het verzoek aan u als ouders/verzorgers om met enige regelmaat met uw zoon of dochter te bespreken wat hij/zij (in het algemeen) doet via social media. Wij weten dat jongeren vaak de neiging hebben naar volwassenen, regelmatig ook naar eigen ouders, zaken af te schermen. Wat ze delen met leeftijdgenoten willen ze vaak privé houden. Maar we weten ook dat veel van hen er wel degelijk gevoelig voor zijn als het thema social media op een rustige manier in de veilige thuisomgeving besproken wordt. Ze vinden het spannend en willen er graag aan deelnemen, maar snappen de risico s meestal ook wel als dat rustig besproken wordt. U hoeft uw zoon/dochter natuurlijk niet intensief te controleren, dat vragen wij niet, maar een regelmatige belangstelling tonen helpt zeker. En u kunt zelf natuurlijk het goede voorbeeld geven in uw eigen gebruik van alle digitale mogelijkheden. Ook daarvan, blijkt uit onderzoek, gaat een zeer heilzaam effect uit op de kinderen. Ten overvloede merken we op dat het ongewenst maken van foto s of filmpjes en het bewerken en/of doorsturen daarvan strafbaar is onder Nederlands recht. De club hanteert de volgende uitgangspunten: Kinderen plezier te laten beleven aan voetballen Kinderen beter te leren voetballen Een voortgang gesprek tijdens de winterstop voeren met spelers Een aantal afspraken Ben een positief voorbeeld voor je kind. Beperk je tot het positief stimuleren van de kinderen. (coachen doet de begeleiding). Aanmoedigen moet kunnen, mits de aanmoedigingen een positief karakter hebben. Denk om uw taalgebruik, wat de kinderen niet mogen mag u ook niet. Respecteer de beslissingen van de scheidsrechter (geen reactie).

6 Zorg ervoor dat afspraken met betrekking tot douchen / op tijd komen / afzeggen en dergelijke nageleefd worden. Omkleden doen de kinderen zelf (de trainers / leiders helpen evt. wel, b.v. veters strikken). De kleedkamer is alleen voor de spelersgroep en de begeleiding. De leiding van het elftal zal contact met u opnemen indien uw kind niet komt opdagen. Indien regelmatig wordt afgemeld zullen we ook contact met u opnemen om te kijken wat hiervan de reden is. Samen kunnen we kijken wat we hieraan kunnen doen. Ook aan ouders vragen we de kinderen op het hart te drukken: Behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden: Eerlijk en met respect!

Klaar voor de aftrap FC Engelen

Klaar voor de aftrap FC Engelen Klaar voor de aftrap 2018 2019 FC Engelen ---------- Beste ouders, Het seizoen 2017-2018 is inmiddels voorbij en de voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn in volle gang. En dat lijkt ons een geschikt

Nadere informatie

VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN

VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN SAMENWERKING JEUGDOPLEIDINGEN '------------' vv Gieterveen vv Gasselternijveen vv G.K.C. VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN Versie 14 oktober 2013 Gedragsregels spelers SJO Oostermoer 1. Spelers moeten

Nadere informatie

3. Het gebruik en/of handel van drugs (inclusief softdrugs) is streng verboden op onze accommodatie.

3. Het gebruik en/of handel van drugs (inclusief softdrugs) is streng verboden op onze accommodatie. NORMEN EN WAARDEN Algemene gedragscode 1. Respect voor iedereen 2. Respect voor de wettelijke voorschriften 3. Het gebruik en/of handel van drugs (inclusief softdrugs) is streng verboden op onze accommodatie.

Nadere informatie

De gedragsregels voor iedereen

De gedragsregels voor iedereen De gedragsregels voor iedereen Iedereen maken we rommel, dan ruimen we dat zelf op. er wordt geen glas en aardewerk mee naar buiten genomen. ga je op het terras zitten, dan is dat geen probleem, maar breng

Nadere informatie

De gedragsregels voor de speler

De gedragsregels voor de speler De gedragsregels voor de speler 1. Is sportief, vertoont teamgeest als onderdeel van een team en helpt en steunt zijn medespelers in het veld. 2. Neemt deel aan alle trainingen en wedstrijden en meldt

Nadere informatie

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC.

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. In dit boek komen verschillende gedragsregels aan bod. Het gaat over de normen en waarden die bij onze voetbalvereniging gelden. Er komen

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

Gedragscode VV Krabbendijke

Gedragscode VV Krabbendijke Gedragscode VV Krabbendijke Algemene gedragscode 1. Respect voor iedereen 2. Respect voor de wettelijke voorschriften 3. Het gebruik en/of handel van drugs (inclusief softdrugs) is streng verboden op onze

Nadere informatie

Klaar voor de aftrap FC Engelen

Klaar voor de aftrap FC Engelen Klaar voor de aftrap 2018 2019 FC Engelen ---------- Beste ouders, Het seizoen 2017-201 is inmiddels voorbij en de voorbereiding op het nieuwe seizoen is reeds begonnen enn dat lijkt ons een geschikt moment

Nadere informatie

Regelement en gedragscode Sportclub Leeuwen

Regelement en gedragscode Sportclub Leeuwen Regelement en gedragscode Sportclub Leeuwen 1. Inleiding Sportclub Leeuwen wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de

Nadere informatie

Gedragsregels SJO ZVC 14. Gedragsregels SJO ZVC 14

Gedragsregels SJO ZVC 14. Gedragsregels SJO ZVC 14 Gedragsregels SJO ZVC 14 Gedragsregels spelers SJO ZVC 14 1. Spelers moeten zich correct gedragen t.o.v. medespelers, tegenstanders, bestuursleden, scheidsrechters, leiders, trainers, enz. Schelden, vloeken

Nadere informatie

Gedragsregels SV Rijnstreek

Gedragsregels SV Rijnstreek Gedragsregels SV Rijnstreek 1. Inleiding SV Rijnstreek wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen handballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van de handbalsport

Nadere informatie

We gedragen ons altijd sportief, ook als anderen minder sportief zijn. We hebben altijd respect voor de scheidsrechter, ook als deze een fout maakt.

We gedragen ons altijd sportief, ook als anderen minder sportief zijn. We hebben altijd respect voor de scheidsrechter, ook als deze een fout maakt. 1. Algemene gedragsregels s.v. NOAD 32 Voetbalvereniging s.v. NOAD 32 vraagt nadrukkelijk aandacht voor Normen en waarden tijdens en na de beoefening van de voetbalsport. Hieronder volgt een aantal algemene

Nadere informatie

Gedragscode sc Buitenveldert. respect. veilige omgeving. Plezier. continu leren. respect. veilige omgeving. sportief. Plezier. continu leren.

Gedragscode sc Buitenveldert. respect. veilige omgeving. Plezier. continu leren. respect. veilige omgeving. sportief. Plezier. continu leren. Inleiding In deze publicatie vind je de gedragscode van sc Buitenveldert. Met deze gedragscode willen we iedereen die met sc Buitenveldert in aanraking komt duidelijke richtlijnen bieden omtrent de gewenste

Nadere informatie

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen:

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen: Onderstaand staan de gedragsregels, alsmede taken en verantwoordelijkheden, weergegeven, die we bij v.v. Rijsbergen willen hanteren. Als iedereen zich hieraan houdt, is het altijd gezellig en sportief,

Nadere informatie

Voetbalvereniging Berkhout

Voetbalvereniging Berkhout Voetbalvereniging Berkhout versie: 6 april 2009 Inhoudsopgave Bladzijde 1. Doelstelling 2 2. Algemene gedragscode 2 3. Gedragsregels op het sportcomplex 2 4. Kleding 3 5. Trainingen 3 6. Wedstrijden 3

Nadere informatie

www.geel-wit.nl Taken van de Leider

www.geel-wit.nl Taken van de Leider Taken van de Leider De Zaterdag: Zorgt er samen met de ouders van de spelers voor dat er voldoende vervoer naar uitwedstrijden is. Maakt de opstelling en houdt de wisselbeurten bij Plaatsen en/of verwijderen

Nadere informatie

Sporting Krommenie. Voorwoord. Trainingstijden Beste speler,

Sporting Krommenie. Voorwoord. Trainingstijden Beste speler, Sporting Krommenie In de nieuwsbrief voorwoord wie zijn wij? spelers regelement af berichten Leiders oefenprogramma start seizoen 2017-2018 trainingstijden 2017-2018 Gegevens van de trainers: Seizoen 2017-2018

Nadere informatie

Gedragsregels. Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering

Gedragsregels. Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering Gedragsregels Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering 14 november 2012 Inleiding Het bestuur van D.O.S.C. wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen sporten en zich verder kunnen ontwikkelen.

Nadere informatie

Gedragregels v.v.dkb 44

Gedragregels v.v.dkb 44 Gedragregels v.v.dkb 44 Iedere vereniging wil dat er op een onbezorgde en prettige manier wordt gevoetbald. Dit gaat niet altijd vanzelf. Wat een enorme bijdrage kan leveren is het maken van afspraken

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding Huishoudelijk reglement sportclub EDS Inleiding Sportclub EDS wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van

Nadere informatie

Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66

Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66 Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66 Wanneer er binnen een vereniging afspraken worden gemaakt, dan dient iedereen zich daaraan te houden. In de gedragscode z.v.v. BlauwWit '66 is een aantal gedragsregels opgenomen

Nadere informatie

1. De gedragsregels voor de speler. 2. De gedragsregels voor de trainer. 3. De gedragsregels voor de begeleider

1. De gedragsregels voor de speler. 2. De gedragsregels voor de trainer. 3. De gedragsregels voor de begeleider De 80 gedragsregels bij Reusel Sport / Faes Group Inhoudsopgave: 1. De gedragsregels voor de speler 2. De gedragsregels voor de trainer 3. De gedragsregels voor de begeleider 4. De gedragsregels voor de

Nadere informatie

Gedragsregels voor de jeugdspelers en ouders

Gedragsregels voor de jeugdspelers en ouders Gedragsregels voor de jeugdspelers en ouders Algemeen Onze vereniging verlangt van ieder lid dat deze zich correct gedraagt, zowel binnen als buiten de het veld, zowel tegenover tegenstanders, leiders,

Nadere informatie

Gedragsregels Voetbalvereniging Lemelerveld (vastgesteld 15-2-2012)

Gedragsregels Voetbalvereniging Lemelerveld (vastgesteld 15-2-2012) Gedragsregels Voetbalvereniging Lemelerveld (vastgesteld 15-2-2012) Versie 1.0 Pagina 1 Inhoudsopgave 1 INLEIDING 3 2 ALGEMEEN 3 2.1 DOELSTELLING 3 2.2 OVER WIE GAAT HET? 3 2.3 WAAROVER GAAT HET? 4 3 ALGEMENE

Nadere informatie

Gedragsregels. Jeugdafdeling v.v. De Merino s

Gedragsregels. Jeugdafdeling v.v. De Merino s Gedragsregels Jeugdafdeling v.v. De Merino s Beste sportvrienden en vriendinnen, Hierbij de uitgave van de gedragsregels voor de jeugd die van kracht zijn binnen v.v. de Merino s. Daarnaast willen wij

Nadere informatie

Huis- en gedragsregels VV Twenthe.

Huis- en gedragsregels VV Twenthe. Huis- en gedragsregels VV Twenthe. Versie 1.0, Januari 2014. RESPECT Het onderwerp Respect op en rond de voetbalvelden is een steeds prominenter onderwerp geworden binnen voetbalverenigingen. Ter voorbereiding

Nadere informatie

Bestuursreglement Gedrag, Normen & Waarden vv Westerwolde

Bestuursreglement Gedrag, Normen & Waarden vv Westerwolde Bestuursreglement Gedrag, Normen & Waarden vv Westerwolde 01 Inleiding: Aangaande het bestuursreglement gedrag, normen en waarden, heeft de vv Westerwolde gedragsregels opgesteld die hierbij kunnen helpen.

Nadere informatie

Informatieboekje HVV Hengelo

Informatieboekje HVV Hengelo Informatieboekje HVV Hengelo HVV Hengelo Twekkelerweg 311 7553 LZ Hengelo info@hvvhengelo.nl www.hvvhengelo.nl versie 05-2017 Lid worden bij HVV Hengelo! Allereerst willen we je van harte welkom heten

Nadere informatie

Normen en waarden. Eenieder die bij BWO betrokken is, is verantwoordelijk op naleving en toezicht van de afgesproken regels.

Normen en waarden. Eenieder die bij BWO betrokken is, is verantwoordelijk op naleving en toezicht van de afgesproken regels. Normen en waarden Doelstelling Het beleidsplan Normen en waarden heeft ten doel iedereen die bij BWO betrokken is op de hoogte stellen van het gewenste gedrag, binnen en buiten het veld. Tevens moet er

Nadere informatie

Gedragscode FC Tenstar Melle

Gedragscode FC Tenstar Melle Gedragscode FC Tenstar Melle I. Algemeen: - De club FC Tenstar Melle wil er aan bijdragen dat haar leden met plezier kunnen voetballen en zich verder ontwikkelen. Aangezien zij normen en waarden bij de

Nadere informatie

De aftrap informatieavond voor jeugdspelers, ouders, trainer(s) en leider(s)-

De aftrap informatieavond voor jeugdspelers, ouders, trainer(s) en leider(s)- De aftrap informatieavond voor jeugdspelers, ouders, trainer(s) en leider(s)- Wanneer Waar Waarom : Aan het begin van elk voetbalseizoen : Eén van de vergaderruimtes (te coördineren door.. om te voorkomen

Nadere informatie

10 geboden v.v. Gestel:

10 geboden v.v. Gestel: 10 geboden v.v. Gestel: Je bent lid van een vereniging en niet van één team. Toon respect voor iedereen. Accepteer de beslissing van leiding, trainers en de scheidsrechter. Complimenten zijn altijd leuk.

Nadere informatie

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders Normen en waarden Beste Doskoanen, Het doet mij een genoegen om als voorzitter van s.v. DOSKO het woord tot u te richten in dit boekje over de NORMEN & WAARDEN bij en in onze club. Als bestuur hechten

Nadere informatie

Huisregels vv Bruchterveld Algemeen:

Huisregels vv Bruchterveld Algemeen: Huisregels vv Bruchterveld Algemeen: Je gedraagt je sportief en met respect voor de club, voor je medespeler, je leider, je tegenstander, de scheidsrechter, de andere leden en supporters. De winnaar is

Nadere informatie

Ouderbijeenkomst. Team: XX DTS EDE

Ouderbijeenkomst. Team: XX DTS EDE Ouderbijeenkomst Team: XX DTS EDE Instructie voor de gebruiker Deze presentatie is een richtlijn voor trainers van DTS Ede die een ouderbijeenkomst organiseren. Het is voor alle teams verplicht (zowel

Nadere informatie

SVHA GEDRAGSREGELS V1.5 DEFINITIEF, 9 FEBRUARI 2017

SVHA GEDRAGSREGELS V1.5 DEFINITIEF, 9 FEBRUARI 2017 SVHA GEDRAGSREGELS V1.5 DEFINITIEF, 9 FEBRUARI 2017 Sportvereniging Herveld-Andelst, de Zandakkers 43, 6674 DH Herveld 0488-452909 info@svha.nl www.svha.nl Inhoud 1 Gedragsregels... 2 1.1 Algemene verenigingsafspraken...

Nadere informatie

VOETBALVERENIGING V.S.W.

VOETBALVERENIGING V.S.W. Leiders en trainers 1. creëren een omgeving en een sfeer waarin de sporter zich veilig voelt en kan ontplooien. 2. vertegenwoordigen V.S.W. op een waardige manier. 3. zijn verantwoordelijk voor het goed

Nadere informatie

De 80 gedragsregels bij je voetbalamateurclub Hendri Visser

De 80 gedragsregels bij je voetbalamateurclub Hendri Visser Copyright Voetbalamateurclub.nl Pagina 1 van 1 Dit is versie 1.0 van dit rapport Download de nieuwste versie van dit rapport op: http://voetbalamateurclub.nl/ebooks Disclaimer: Bij het samenstellen van

Nadere informatie

Swift. SV Velden. Dameskorfbalvereniging. sinds 1950

Swift. SV Velden. Dameskorfbalvereniging. sinds 1950 Swift SV Velden Dameskorfbalvereniging sinds 1950 Korfbal is.! Een echte teamsport. Door het vrijlopen en samenspel kun je iets bereiken.! Attractieve, gezellige sport, die zowel prestatief als recreatief

Nadere informatie

Gedragsreglement. De winnaar is diegene die tegen zijn verlies kan.

Gedragsreglement. De winnaar is diegene die tegen zijn verlies kan. Gedragsreglement De winnaar is diegene die tegen zijn verlies kan. 1 Inleiding Voetbalvereniging Meeuwenplaat draagt bij aan het door leden met plezier kunnen voetballen en zich positief en sportief ontwikkelen,

Nadere informatie

Reglement normen en waarden 2010-2014

Reglement normen en waarden 2010-2014 Reglement normen en waarden 2010-2014 1. Inleiding De jeugdafdeling van SDW wil er aan bijdragen dat de jeugd met Passie, Plezier en Progressie kan voetballen en zich ontwikkelen. Dit alles afgestemd op

Nadere informatie

Seizoenstart jeugdteams. Nemelaer is van de leden, voor de leden en door de leden

Seizoenstart jeugdteams. Nemelaer is van de leden, voor de leden en door de leden Seizoenstart jeugdteams Nemelaer is van de leden, voor de leden en door de leden Nemelaer seizoen 2013-2014 1 INTRODUCTIE Jaarlijks starten de jeugdteams op in augustus. Maar zijn alle ongeschreven regels

Nadere informatie

Hockeyclub Capelle: sportief en sociaal! Inleiding

Hockeyclub Capelle: sportief en sociaal! Inleiding Hockeyclub Capelle (HCC) is een hockeyvereniging die is opgericht als familievereniging. Om het familiegevoel in stand te houden is een gedragscode geformuleerd onder de naam Hockeyclub Capelle: sportief

Nadere informatie

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Informatieboekje v.v. Altena opgericht 17 juli 1945 Sportcomplex Altena Postadres Rijksweg 202-204 Nieuwendijk Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Welkom bij v.v. Altena. We hopen dat je een fijne en sportieve

Nadere informatie

Informatieboekje. voor. nieuwe leden. Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS

Informatieboekje. voor. nieuwe leden. Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS Informatieboekje voor nieuwe leden Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS (versie 1.2) Informatieboekje voor nieuwe leden JCLE JCLE stelt dit boekje met de uiterste zorg samen. Het kan echter voorkomen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement/gedragscode Voetbal Vereniging Musketiers

Huishoudelijk reglement/gedragscode Voetbal Vereniging Musketiers Huishoudelijk reglement/gedragscode Voetbal Vereniging Musketiers VV Musketiers wil ieder lid de optimale mogelijkheid bieden te genieten van de voetbalsport. Deze voetbalclub wil een vereniging zijn waar

Nadere informatie

Charter JAGO SINT-AMANDSBERG

Charter JAGO SINT-AMANDSBERG Charter JAGO SINT-AMANDSBERG 1. Inleiding JAGO SINT-AMANDSBERG wil er toe bijdragen dat onze leden met plezier voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden vinden we daarbij heel belangrijk.

Nadere informatie

Bestuursreglement O.V.V. Animo "Gedrag, Normen & Waarden"

Bestuursreglement O.V.V. Animo Gedrag, Normen & Waarden Bestuursreglement O.V.V. Animo "Gedrag, Normen & Waarden" 01- Inleiding: Aangaande het bestuursreglement gedrag, normen en waarden, heeft O.V.V. Animo gedragsregels opgesteld die hierbij kunnen helpen.

Nadere informatie

Kleding & Uitrusting. Sportpark. Kleedlokalen en Hygiëne. Blessures / Ziekte / Gedragsproblemen. Problemen

Kleding & Uitrusting. Sportpark. Kleedlokalen en Hygiëne. Blessures / Ziekte / Gedragsproblemen. Problemen In de eerste plaats wil de jeugdcommissie de nieuwe vrijwilligers en al onze nieuwe jeugdleden van harte welkom heten bij de jeugdafdeling van Festilent. Wij hopen dat jullie het komende seizoen met veel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MVV Spelers en ouders. Spelers en ouders

Huishoudelijk reglement MVV Spelers en ouders. Spelers en ouders Inhoud Maatschappelijke Voetbal Vereniging Maastricht Wat verwacht MVV van spelers, trainers, teammanagers, grensrechters, ouders/verzorgers, begeleiders en vrijwilligers? Hoe kunnen we samen zorgen dat

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord 2. Het jaar opstarten 2. Afgelastingen 4. Voor de wedstrijd 5. Tijdens de wedstrijd 6. Rust 6.

Inhoudsopgave. Voorwoord 2. Het jaar opstarten 2. Afgelastingen 4. Voor de wedstrijd 5. Tijdens de wedstrijd 6. Rust 6. Inhoudsopgave pag. Voorwoord 2 Het jaar opstarten 2 Afgelastingen 4 Voor de wedstrijd 5 Tijdens de wedstrijd 6 Rust 6 Na de wedstrijd 6 Speeltijden 7 Overige belangrijke informatie 8 Invullen officiële

Nadere informatie

Technische commissie Tips voor begeleiders en trainers

Technische commissie Tips voor begeleiders en trainers Het voetbalseizoen 1 Zorg dat je alle e-mailadressen van de ouders van je spelers/speelsters hebt. Vanaf de A en B junioren hebben de spelers vaak een eigen e-mailadres. Het is handig als je alle adressen,

Nadere informatie

K. Bokrijk Sport VZW Kneippstraat z/n 3600 Genk 011/

K. Bokrijk Sport VZW Kneippstraat z/n 3600 Genk 011/ vrijdag 8 juni 2012 K. Bokrijk Sport VZW Kneippstraat z/n 3600 Genk 011/22.91.28 Gedragregels K. Bokrijk Sport Inleiding Het bestuur van K. Bokrijk Sport wil haar steentje bijdragen dat onze leden met

Nadere informatie

Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk

Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk (HQGUDFKW 0D]HQ]HOH 2SZLMN GH FO XE PH W H HQ Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk!! Intern reglement Eendracht Mazenzele Opwijk 1/5 1. Houding Behandel je medespelers,

Nadere informatie

SVHA GEDRAGSREGELS V1.4 DEFINITIEF, 13 OKTOBER 2016

SVHA GEDRAGSREGELS V1.4 DEFINITIEF, 13 OKTOBER 2016 SVHA GEDRAGSREGELS V1.4 DEFINITIEF, 13 OKTOBER 2016 Sportvereniging Herveld-Andelst, de Zandakkers 43, 6674 DH Herveld 0488-452909 info@svha.nl www.svha.nl Inhoud 1 Gedragsregels... 2 1.1 Algemene verenigingsafspraken...

Nadere informatie

KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT. SEIZOEN U7 t/m U17

KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT. SEIZOEN U7 t/m U17 KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN 2016-2017 U7 t/m U17 1. Waarom een huishoudelijk reglement? 1.1. De laatste jaren is de jeugdwerking van KFC Aarsele gegroeid. Meer ploegen betekent ook meer

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement KSK Meeuwen. 1. Inleiding

Huishoudelijk reglement KSK Meeuwen. 1. Inleiding Huishoudelijk reglement KSK Meeuwen 1. Inleiding KSK Meeuwen wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van

Nadere informatie

Welkom bij Olympia. 22 augustus 2015

Welkom bij Olympia. 22 augustus 2015 Welkom bij Olympia 22 augustus 2015 In#2013#ontwikkeld#door#Olympia# Ini6a6ef#werkgroep#spor6viteit#&#respect# Doel:#bevorderen#goede#start#seizoen#en#spor6ef#gedrag# # Hoe?# C Elkaar#leren#kennen#en#kunnen#vinden#

Nadere informatie

Inhoud: Van de begeleiding Doel Training/wedstrijd F3 Communicatie Was-lijst Teampot Spelers

Inhoud: Van de begeleiding Doel Training/wedstrijd F3 Communicatie Was-lijst Teampot Spelers Seizoensboekje Margriet F3 2011-2012 1 Inhoud: Van de begeleiding Doel Training/wedstrijd F3 Communicatie Was-lijst Teampot Spelers 2 Van de begeleiding Beste spelers en ouders/verzorgers van Margriet

Nadere informatie

HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017

HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017 HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017 De Houten 5 Kernwaarden van HC Houten We hebben De HC Houten 5 opgesteld. Het zijn de 5 kernwaarden die invulling geven aan het gedachtegoed van

Nadere informatie

WERKWIJZE MINIPUPILLEN

WERKWIJZE MINIPUPILLEN Achilles 1894 WERKWIJZE MINIPUPILLEN 1 Werkwijze mini-pupillen 1. Inleiding en aanleiding 2. Intake van een nieuwe mini-pupil 3. Het kader van Achilles 1894 m.b.t. de mini-pupillen 4. Hoe zijn de trainingen

Nadere informatie

CONCEPT HANDBOEK COACHES

CONCEPT HANDBOEK COACHES CONCEPT HANDBOEK COACHES Daar waar in dit handboek wordt gesproken over coach wordt ook een assistent coach, hulp coach en/of leider en/of trainer bedoeld. Dit handboek is met name bestemd voor de teams

Nadere informatie

Januari Strategisch plan Legends Soccer Academy

Januari Strategisch plan Legends Soccer Academy Inleiding LSA heeft trainers onder contract staan die allen op het hoogste niveau gevoetbald hebben. LSA wil graag haar bijdrage leveren om het algehele niveau van de teams en spelers van AS 80 naar een

Nadere informatie

WELKOM BIJ DE ZWEEF. Bij De Zweef gebeurt heel veel. Dit boekje geeft antwoord op vragen van ouders en info over regels en afspraken.

WELKOM BIJ DE ZWEEF. Bij De Zweef gebeurt heel veel. Dit boekje geeft antwoord op vragen van ouders en info over regels en afspraken. WELKOM BIJ DE ZWEEF Bij De Zweef gebeurt heel veel. Dit boekje geeft antwoord op vragen van ouders en info over regels en afspraken. Voorjaar 2019 1 Aanwezig Activiteiten Afmelden Alcohol Appgroep Begeleiding

Nadere informatie

Gedragscode Dordtsche Rugby Club

Gedragscode Dordtsche Rugby Club Gedragscode Gedragscode Dordtsche Rugby Club 1. Inleiding Normen en waarden bij de beoefening van het rugby zijn heel belangrijk. De Dordtsche Rugby Club (hierna genoemd DRC) wil actief werken aan de bewustwording

Nadere informatie

FC BOSDAM BEVEREN Afspraken voor jeugdspelers van de onderbouw U6 U7 U8 U9 U10 U11

FC BOSDAM BEVEREN Afspraken voor jeugdspelers van de onderbouw U6 U7 U8 U9 U10 U11 FC BOSDAM BEVEREN Afspraken voor jeugdspelers van de onderbouw U6 U7 U8 U9 U10 U11 1. Algemeen Na een training of een wedstrijd ben je erg bezweet. Om netjes naar huis te gaan, nemen we eerst een verfrissende

Nadere informatie

Gedragsprotocol Zwart-Wit 63 17 maart 2015

Gedragsprotocol Zwart-Wit 63 17 maart 2015 Gedragsprotocol Zwart-Wit 63 17 maart 2015 Dit protocol maakt onderdeel uit van het huishoudelijk reglement (artikel 25). Een voetbalclub is een samenleving in het klein. In een samenleving zijn regels

Nadere informatie

GEDRAGSCODE VOETBALVERENIGING WORKUM 1. INLEIDING

GEDRAGSCODE VOETBALVERENIGING WORKUM 1. INLEIDING GEDRAGSCODE VOETBALVERENIGING WORKUM 1. INLEIDING Voetbalvereniging Workum wil er aan bijdragen dat al onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij

Nadere informatie

VV Hoeve Vooruit commiteert zich als vereniging aan de fairplay waarden:

VV Hoeve Vooruit commiteert zich als vereniging aan de fairplay waarden: Normen & waarden FAIRPLAY VV Hoeve Vooruit commiteert zich als vereniging aan de fairplay waarden: We spelen met respect voor de tegenstander Respecteren geldende regels en afspraken Goede normen en waarden

Nadere informatie

GEDRAGSREGELS ONS SNEEK

GEDRAGSREGELS ONS SNEEK GEDRAGSREGELS ONS SNEEK Voetbalclub ONS Sneek GEDRAGSCODE VOETBALVERENIGING ONS Sneek 1. INLEIDING 2. ALGEMEEN 3. ALGEMENE GEDRAGSREGELS 4. GEDRAGSREGELS VOOR DE SPELER 5. GEDRAGSREGELS VOOR DE LEIDER

Nadere informatie

Voetbalvereniging Sporting Krommenie

Voetbalvereniging Sporting Krommenie Informatieboekje Voetbalvereniging Sporting Krommenie Sporting Krommenie, een Zaanse voetbalvereniging, opgericht op 28 mei 1999 (fusie GVO/KVV) Sportcomplex Provily Sportpark Tel. clubgebouw: 075 628

Nadere informatie

INFORMATIEGIDS JEUGDAFDELING GFC'33

INFORMATIEGIDS JEUGDAFDELING GFC'33 INFORMATIEGIDS JEUGDAFDELING GFC'33 Versie september 2015 Voorwoord We zijn verheugd je te mogen begroeten bij de jeugd van voetbalvereniging GFC 33. Als vereniging vinden wij het belangrijk om jou en

Nadere informatie

Gedragscode S.V. Borger

Gedragscode S.V. Borger Gedragscode S.V. Borger Sportpark de Drift De Drift 6 9531 TK Borger 0599-234832 Secretariaat: Manita Kramer Draagsteen 4 9531 PE Borger Website www.svborger.com Gedragscode S.V. Borger, goedgekeurd in

Nadere informatie

Omgangs- en gedragsregels leden, begeleiders en ouders sv Slikkerveer

Omgangs- en gedragsregels leden, begeleiders en ouders sv Slikkerveer Omgangs- en gedragsregels leden, begeleiders en ouders sv Slikkerveer Voor ieder (jeugd-)lid, begeleider en ouder is het van belang te weten hoe zaken bij sv Slikkerveer zijn geregeld en welk gedrag van

Nadere informatie

"Samen voetballen in Heerhugowaard"

Samen voetballen in Heerhugowaard Convenant "Samen voetballen in Heerhugowaard" Ondersteund door: WMC SVW '27 Hugo Boys KSV Reiger Boys Stichting Recreatiezaalvoetbal Heerhugowaard De logo s van de deelnemende verenigingen: Voorwoord Zoals

Nadere informatie

Introductieavond nieuwe leden Jeugdafdeling DVG 03 September 2013

Introductieavond nieuwe leden Jeugdafdeling DVG 03 September 2013 Introductieavond nieuwe leden Jeugdafdeling DVG 03 September 2013 Welkom De vereniging DVG Organisatie DVG Programma Wat mag u verwachten van DVG? Rollen coördinatoren, Technische Commissie Jeugd, leiders

Nadere informatie

Informatiebrochure voor nieuwe leden en ouders / verzorgers

Informatiebrochure voor nieuwe leden en ouders / verzorgers Bewaarexemplaar Informatiebrochure voor nieuwe leden en ouders / verzorgers www.vvworkum.nl Inleiding Welkom nieuwe leden en ouders / verzorgers Je bent nu in het bezit van de informatiebrochure van voetbalvereniging

Nadere informatie

Plezier, Ontwikkeling, Veiligheid, Samenspel, Sportiviteit en Respect

Plezier, Ontwikkeling, Veiligheid, Samenspel, Sportiviteit en Respect COACHING & Teamafspraken Seizoen Dorsteti team Plezier, Ontwikkeling, Veiligheid, Samenspel, Sportiviteit en Respect TEAMGEGEVENS Lijst en contactgegevens: Teamleden Coaches Trainer(s) Clubhuis 1. UITGANGSPUNTEN

Nadere informatie

Gedragscode Seizoen

Gedragscode Seizoen Gedragscode Seizoen 2017-2018 Gedragscode v.v. Buitenpost Inleiding Ieder week worden bij de voetbalvereniging Buitenpost vele wedstrijden gespeeld. Zowel op het veld, als in de zaal. Veel zaken gaan,

Nadere informatie

Sportief en met plezier presteren!

Sportief en met plezier presteren! Sportief en met plezier presteren! 1 Bij CVV Zwervers willen we dat onze leden sportief en met plezier presteren. Daarom hebben we een zeer uitgebreide set aan gedragsregels opgesteld. Deze hebben we samengevat

Nadere informatie

JO11 Voorbereiding nieuwe seizoen

JO11 Voorbereiding nieuwe seizoen JO11 Voorbereiding nieuwe seizoen Beste allen, Het seizoen 2016-2017 loopt op het eind. En het was een mooi jaar. Twee teams in JO11 zijn kampioen geworden. De JO11-1 in de hoofdklasse en de JO11-2 in

Nadere informatie

Regels & afspraken seizoen (jeugd) vv Volta Lelystad

Regels & afspraken seizoen (jeugd) vv Volta Lelystad Regels & afspraken seizoen 2015-2016 (jeugd) vv Volta Lelystad Datum : 09-08-2015 Versie : 1 Status : concept Auteur(s) : Sjoerd Kersten Inhoudsopgave 1. AFSPRAKEN BINNEN JE TEAM... 3 2. AFSPRAKEN VOOR

Nadere informatie

SPORTCLUB GENEMUIDEN

SPORTCLUB GENEMUIDEN SPORTCLUB GENEMUIDEN Informatie en regels voor (nieuwe) leden Inhoudsopgave 1. Welkom 2. Wat heb je nodig om te voetballen 3. Contributie (per maand) 4. Organisatie 5. Wat mag jij van de vereniging verwachten

Nadere informatie

Wij hebben getracht om een antwoord te geven op de meest voorkomende vragen.

Wij hebben getracht om een antwoord te geven op de meest voorkomende vragen. Dit informatieboekje is gemaakt voor (nieuwe) leden. Wij hebben getracht om een antwoord te geven op de meest voorkomende vragen. Heb je een vraag en mis je een antwoord, dan kan je deze altijd stellen

Nadere informatie

SPORTVERENIGING VOETBAL TERHEIJDEN. INFORMATIE JEUGD- EN SENIORENLEIDERS en TRAINERS

SPORTVERENIGING VOETBAL TERHEIJDEN. INFORMATIE JEUGD- EN SENIORENLEIDERS en TRAINERS SPORTVERENIGING VOETBAL TERHEIJDEN INFORMATIE JEUGD- EN SENIORENLEIDERS en TRAINERS Taken jeugd- en seniorenleiders Spelerspas. De leider is, samen met de aanvoerder, verantwoordelijk voor de formaliteiten

Nadere informatie

Convenant "Samen voetballen in Amersfoort"

Convenant Samen voetballen in Amersfoort Convenant "Samen voetballen in Amersfoort" 19 augustus 2009 De volgende organisaties ondersteunen het convenant: Convenant "Samen voetballen in Amersfoort" Afsprakenkader De spelers van de Amersfoortse

Nadere informatie

Code of Conduct DRC Phoenix

Code of Conduct DRC Phoenix Code of Conduct Code of Conduct DRC Phoenix 1. Inleiding Normen en waarden bij de beoefening van het rugby zijn heel belangrijk. Rugbyclub Phoenix wil actief werken aan de bewustwording bij spelers, begeleiders,

Nadere informatie

GEDRAGSCODE RKSV NUENEN

GEDRAGSCODE RKSV NUENEN GEDRAGSCODE De gedragscode, weergegeven in dit document, geldt voor alle leden. De gedragscode bestaat uit algemene regels, opgesteld voor iedereen (dus voor leden, bezoekers, zowel senioren als jeugd)

Nadere informatie

Normen en Waarden. Beste Leden, supporters en ouders van onze jeugdleden,

Normen en Waarden. Beste Leden, supporters en ouders van onze jeugdleden, Normen en Waarden Beste Leden, supporters en ouders van onze jeugdleden, Hier treft u aan, doelgroepgericht, onze normen en waarden bij DVG. Waarom aandacht geven aan dit tegenwoordig veelvuldig genoemde

Nadere informatie

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015 Informatieboekje 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Even voorstellen... 6 Jeugdbeleid... 7 Technisch Jeugdbeleidsplan... 7 Spelregels... 7 Gedrag... 7 Supporters langs de lijn... 8 Trainingen... 9 Waar en

Nadere informatie

bij Tornado Laren Informatie over het volleyballen bij de jeugd

bij Tornado Laren Informatie over het volleyballen bij de jeugd bij Tornado Laren Informatie over het volleyballen bij de jeugd Inhoud 1. Welkom bij Tornado Laren... 3 2. Tornado Laren... 3 2.1. Het bestuur... 4 2.2. De jeugdcommissie... 4 3. Volleyballen bij Tornado

Nadere informatie

Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook

Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook Beleid Jeugdafdeling S.V. Real Lunet Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Inleiding...3 Visie...3 Beleid...4 Selectiebeleid...4 Overlegstructuur...5 Organigram

Nadere informatie

3. Algemene gedragsregels

3. Algemene gedragsregels 3. Algemene gedragsregels WAT ZIJN ONZE UITGANGSPUNTEN Voetbal is een teamsport, die we met elkaar en met de tegenstander samen beoefenen. Zonder samenspel geen voetbal. Zonder tegenstander geen voetbal.

Nadere informatie

Informatiefolder nieuwe leden

Informatiefolder nieuwe leden Informatiefolder nieuwe leden Welkom bij V.V. Viola! Wat leuk dat je interesse hebt in V.V. Viola! In deze informatie folder staat alle informatie die je nodig hebt als je lid wilt worden bij Viola. Ook

Nadere informatie

Reglement Jeugd. Volleybal vereniging Wijhko.

Reglement Jeugd. Volleybal vereniging Wijhko. Reglement Jeugd Volleybal vereniging Wijhko. In dit reglement: Algemene regels Wedstrijden spelen Training of wedstrijd afzeggen Activiteiten voor de jeugd Positief Coachen Algemene Regels Vervoer Bij

Nadere informatie

REGLEMENT GEDRAGS- EN HUISREGELS VOETBALVERENIGING V.V. VICTORIA 28

REGLEMENT GEDRAGS- EN HUISREGELS VOETBALVERENIGING V.V. VICTORIA 28 Zuiderspoorstraat 3 tel.: 053-484 83 82 Postbus 40090 fax: 053-484 83 83 7504 RB Enschede e-mail: info@hetnotariskantoor.nl internet: www.hetnotariskantoor.nl ONTWERP Algemene inleiding REGLEMENT GEDRAGS-

Nadere informatie

Ouderavond Jeugdafdeling DVG

Ouderavond Jeugdafdeling DVG Ouderavond Jeugdafdeling DVG Welkom De vereniging DVG Programma Wat mag u verwachten van DVG? Organisatie DVG Rollen coördinatoren, Technische Commissie Jeugd, leiders en trainers Vertrouwenspersoon Huishoudelijke

Nadere informatie

Intern reglement Eendracht Termien

Intern reglement Eendracht Termien Intern reglement Eendracht Termien 1. Inleiding Eendracht Termien staat voor gezelligheid, gemoedelijkheid en kwaliteit. Om de "goede gang van zaken" binnen een jeugdopleiding te kunnen garanderen, zijn

Nadere informatie

Statuut Normen en Waarden.

Statuut Normen en Waarden. Statuut Normen en Waarden. Meteren, 22 juni 2009 1 M.V.V. 58 Regels) Onze vereniging is net de maatschappij zelf, maar dan in het klein. Iedereen is in beweging en doet van alles maar wel met één gezamenlijke

Nadere informatie