HOOGVLIET FUNKY MAGAZINE. Fotostripverhaal Interview met Marianne van der Ham En heel veel foto s!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HOOGVLIET FUNKY MAGAZINE. Fotostripverhaal Interview met Marianne van der Ham En heel veel foto s!"

Transcriptie

1 Hoedje van Papier in de Wijk - Hoogvliet Funky Magazine - Editie 1 - Augustus 2009 HOOGVLIET FUNKY MAGAZINE Even voorstellen... De redactie van... Bezoek aan WATT Fotostripverhaal Interview met Marianne van der Ham En heel veel foto s!

2 Het blad dat je nu aan het lezen bent heet Hoogvliet Funky Magazine. En we zijn er echt trots op, omdat we dit met z n allen hebben gemaakt. We hebben deze naam bedacht omdat wij, de kinderen, allemaal uit de deelgemeente Hoogvliet komen en we willen als journalisten het nieuws vertellen. Met gepaste trots presenteren we het kindermagazine Hoogvliet Funky Magazine dat door de inzet van velen, maar vooral door de kinderen tot stand is gekomen. We hopen dat alle kinderen die de workshop hebben gevolgd het leuk en leerzaam hebben gevonden. Stichting Hoedje van Papier gaat uit van kennis, talenten, creativiteit en verantwoordelijkheidsgevoel van kinderen en wil dit samen met hen verder ontwikkelen. Op deze manier proberen we een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen en te werken aan hun zelfbeeld en zelfvertrouwen. Met de medewerking van veel enthousiaste en goede workshopleiders is het gelukt dit project tot een succes te maken. Door hen hebben we de mogelijkheid gekregen met de kinderen reportages te maken van spannende plekken in en buiten de school en interviews te houden met belangrijke mensen uit de school. Er is voor veel kinderen een nieuwe wereld open gegaan. Stichting Hoedje van Papier is oorspronkelijk opgezet om een project voor werkende (straat)kinderen in de stad Cusco in Peru te ondersteunen. Liesbeth Kerstens is de initiatiefneemster. Ook bij dit project geldt dat Stichting Hoedje van Papier zich inzet om kinderen een stem te geven en hen in zichzelf wil laten geloven. We doen dit alles door samen te werken met heel veel kinderorganisaties en vakmensen die verstand van zaken hebben en goed met kinderen kunnen werken. Met hen hebben we onder andere een kinderstraatkrant, televisieprogramma en kindermuseum ontwikkeld. Sinds 2005 hebben in Peru inmiddels al meer dan zevenhonderd kinderen deelgenomen aan de activiteiten. Voor meer informatie We gaan ervoor om dit project in de verschillende wijken van Rotterdam verder te ontwikkelen en zoveel mogelijk kinderen de kans te geven hun stem te laten horen. We wensen je heel veel leesplezier! Het team van Hoedje van Papier.

3 Ik ben Kevin en ben 14 jaar. Ik chill graag en voetbal veel. Ik doe ook veel andere sporten en hang weleens bij Zuid en soms bij Alca. Doei! Ik heet Viértjen en ben alweer 13. Ik kom van Curacao. Mijn hobby is basketballen. Ik hou van KFC en Mcdonalds. Het allerlekkerste is natuurlijk een kapsalon! Ik wil later profvoetballer worden. Hoi, ik ben Seles, maar iedereen noemt me Brandon. Ik woon in de Desdemondestraat. Ik ben 14 jaar. Ik vind van alles en nog wat leuk. Hi! Ik ben Tasha en ik ben 12. Ik houd van voetbal, softbal, fietsen en zwemmen. Ik wil later gastouder worden. Maar eerst ga ik mijn school afmaken. Ik ga na de zomervakantie naar de brugklas! Hallo! Ik ben Rinaya, afgekort Naya. Ik kom ook uit 95 en zit net als Dekka graag te internetten. Hyves is mijn favoriete site. Later word ik accountant hoop ik! Hai! Ik ben Kimberly en ik ben 10. Ik doe graag gek tijdens het buitenspelen. Maar je ziet me ook vaak dansen en zingen. Later word ik kapster en danseres, dat is toch te combineren? Hallo allemaal! Ik ben Kiesha en ik ben 11. Ik dans en zing graag, maar ik ben ook sportief. Zwemmen en boksen bijvoorbeeld. Later wil ik stewardess of kapster worden, dat lijkt me wel wat. Maar nu nog lekker gek doen met vriendinnen! Hi! Mijn naam is Rocheny, maar zeg maar Chenna. Ik ben 12 jaar. Ik wil later een baan waar ik veel geld mee verdien. Sporten doe ik niet echt aan. Wel houd ik van muziek. Ik vond de King of Pop erg goed, helaas is hij er nu niet meer. Maar zijn muziek blijft funky voor altijd! Hoi ik heet Darlenka oftewel Dekka! Ik ben geboren in Ik doe ook graag gek en ik ben dol op shoppen. Verder zit ik graag op het internet, liefst op Hyves en MSN. Later wordt ik zakenvrouw, lekker stoer. Ik ben trouwens gek op Antilliaans eten. Jurgen Rayenne Cheyenne Arthur Shanaya Osam

4 Wij, de meiden van dit magazine, lezen graag modebladen. Dan moeten we hard lachen om alle modebloopers die we zien. Hier hebben we de leukste verzameld, om lekker te kunnen lachen! Het is net alsof ze een tafelkleed heeft aan gedaan! Alsof het strijkijzer te lang op hun jasjes heeft gestaan Waarom heeft ze stippen op haar buik? Ze is toch geen paddestoel? Ze lijkt wel een hysterische suikerspin, die lusten we niet hoor! Nog meer tafelkleden, maar dan lang We zijn bang dat ze ons op gaat eten met die dikke lippen brrr! Wij, de jongens van het persbureau, hebben door de krant gekeken en plaatjes en titels gekozen die we bijzonder of raar vonden. Die staan hieronder: Die mensen zijn echt levensmoe! Dat is toch zielig als je dat met je hondje doet?

5 Wij zijn met het kinderpersbureau op bezoek geweest in het gemeentehuis. Daar hadden we een gesprek met Marianne van der Ham. Zij is Portefeuillehoudster Welzijn in Hoogvliet. Wat betekent Portefeuillehoudster Welzijn eigenlijk? Een portefeuillehoudster welzijn zorgt ervoor dat de mensen in de wijk gelukkig zijn. Dit doet zij door activiteiten te organiseren voor iedereen, zoals feesten en gesprekken. Ook geeft ze opdracht om dingen te bouwen, zoals een skatepark. Waar woont u? Ik woon in Middengebied. Wat zijn uw hobby s? Ik hou heel erg van kamperen. Ik hou ook van lezen. Ik ga binnenkort op vakantie naar Alaska, daar is het heel erg koud en rustig, dat vind ik fijn. Hoe bent u aan dit beroep gekomen? Ik ben met een grote omweg in de politiek gekomen. Eerst was ik chemisch analist in een laboratorium en daarna werkte ik als journalist. Toen moest ik reportages schrijven over de politiek en toen vond ik dat zo interessant dat ik me er zelf mee ben gaan bemoeien. Hoe word je burgemeester? Je moet ervaring hebben in de politiek en dan kun je solliciteren. Je moet ook naar de psycholoog om te weten of je wel een leider kunt zijn. Wilt u burgemeester worden? Ik hoef niet per se burgemeester te worden. Ik ben gelukkig met de baan die ik heb. Een burgemeester ben je zeven dagen in de week. Je hebt dan zoveel afspraken en openingen waar je bij moet zijn. Ik vind het fijn dat ik ook nog tijd voor mezelf heb. Wat gaat u allemaal in de toekomst doen? We zijn met heel veel projecten bezig. We hebben nu bijvoorbeeld Tante Kwebbel in de wijk. Dat is een buurtorganisatie die mensen helpt om elkaar te leren kennen. Dan kunnen ze elkaar helpen. Dat is erg gezellig. In de toekomst krijgen we een haven bij de Spijkenissebrug voor wel 250 schepen, dan komt er meer toerisme naar Hoogvliet. Ook komt er een groot cultuurhuis in het centrum en wordt er een Campus gebouwd. Op die plek komen twee middelbare scholen met een grote sporthal waar judokampioen Chris de Korte een sportschool krijgt! Ook komt er een plek in waar je lekkere massages kunt krijgen.

6 Wij zijn op bezoek geweest in de WATT. Dat is een discotheek en poppodium in Rotterdam. Daar kregen we een rondleiding van de stoere Peter van Stelt. Ook zagen we een echte band op het podium. We kunnen niet wachten tot we oud genoeg zijn om er naar toe te gaan! De WATT heeft drie zalen: de kleine zaal, daar kunnen 150 mensen in. Deze zaal wordt gebruikt voor bandjes uit Rotterdam die nog niet bekend zijn en voor kleine feesten. Dan is er de basement, dat betekent kelder in het engels. Ze noemen het zo omdat dat stoerder klinkt. Daar zit een bar in en kunnen 350 mensen dansen. Er is ook nog een grote zaal en daar was een band aan het repeteren. Die band heet Ella Bandita, maar wij kende ze niet. Ze waren heel aardig en wij kregen handtekeningen en mochten met de gitarist op de foto. In de grote zaal kunnen 1250 mensen. De WATT heeft ook nog een cafe en daar kun je elke dag voor 7,50 eten. Superlekkere spareribs enzo. Wij kregen er helemaal trek van! In de wc van de WATT hebben ze doorzichtige buizen en wc bakken. Zo zie je hoeveel water je doorspoelt. Ze spoelen de wc door met regenwater, dat is beter voor het milieu en verspil je minder water. We vonden het een heel spannende rondleiding. We mochten zelfs op het podium, waar de drummer normaal zit. En je kunt op de foto hieronder zien dat we ook een stukje muziek mochten spelen. Bands worden versterkt met gigantische boxen. Die boxen waren groter dan wij! Dan kan iedereen het goed horen. Je moet dan wel oordopjes in. Het tofste vonden we het she/he neonlicht bij de wc s. Dat zouden wij ook wel op school willen! Ook de garderobe, die helemaal oranje is, is tof. Daar kunnen wel duizend jassen in.

7 Sinds wanneer bestaat de WATT? Sinds September Hoeveel jaar moet je zijn om binnen te komen? 16 jaar. (Wij dachten 13, maar je mag dus pas met 16 jaar binnen omdat ze ook alcohol schenken en dat mag je niet drinken onder de 16 jaar.) Van hoe laat tot hoe laat werkt u? Ik werk van negen tot zes, maar dj s of bandjes beginnen pas s avonds. Die werken soms van elf uur s avonds tot wel vijf uur s nachts! Hoe duur zijn de kaartjes voor de WATT? Dat verschilt heel erg, als er een band speelt is dat duurder dan een gewone feestavond. En als het een bekende band is het nog duurder. Een feestavond is tussen de 5 en 10 euro. Concerten zijn soms wel 30 euro! Wat voor muziek wordt er gedraait in de WATT? Van alles. Van disco tot rock. En alles ertussenin. Hoe wordt er gedanst in de WATT? Mensen dansen hier vanuit hun gevoel. Dat kan dus heel verschillend zijn. Dankjewel Peter voor de rondleiding, we vonden dat hij het heel goed vertelde. En als we zestien zijn komen we snel terug!

8 Een actieve bewoonster van Oudeland Door Darlenka Wie bent u, mevrouw? Mijn naam is Ingrid Cijntje Waar woont u? In de Nabuccostraat, aan de Vlietzone, in de wijk Oudeland De kinderen zijn de toekomst Wat doet u voor werk? Ik doe heel veel vrijwilligers werk in de wijk Oudeland en werk graag met kinderen want zij zijn de toekomst. Wat vind u zelf van de wijk Oudeland? Ik vind de wijk prima en ik geniet als ik buiten ben. Ik zie de kinderen lekker spelen en wil graag mijn steentje bijdragen aan het leefbaar houden van de wijk. Waarom is uw werk belangrijk? Ik doe het uit liefde en ik vind het belangrijk dat de kinderen iets te doen hebben. Verder ben ik van mening dat als er genoeg activiteiten voor kinderen zijn, zij minder snel rottigheid zullen uithalen. Waarom zet u zich zo in voor de wijk? Ik hou van Hoogvliet, ik hou van mijn wijk en hou van de kinderen en ben daarom bereid om me altijd voor deze zaken in te zetten. Ik doe het natuurlijk niet alleen want zijn er genoeg andere bewoners, het opbouwwerk en de kansenmakelaars die mij hierin ondersteunen. Mijn motto is dat wij samen meer kunnen bereiken voor de buurt. Waarom doet u zoveel voor kinderen in Hoogvliet? De kinderen zijn de toekomst en ik hou veel van kinderen. Kunt u een aantal activiteiten op noemen die u georganiseerd heeft in Oudeland? Ik heb in de zomervakantie allerlei activiteiten georganiseerd voor de kinderen en hun ouders in Oudeland. Ik heb ook een grote schoonmaak actie met kinderen in de buurt georganiseerd. Kinderfeesten. Ik heb een aanvraag ingediend voor meer kinderactiviteiten en spelletjes voor de kinderen in de buurt. Mijn aanvraag is door de deelgemeente goedgekeurd. Hoeveel uur werkt u? Ik werk minimaal 4 uur per week voor de kinderen, maar als het nodig is ga ik gewoon langer door hoor. Hoe ziet Oudeland er over 10 jaar uit? Ik wil dan zien dat iedereen goed met elkaar kan opschieten in de wijk. Dat de kinderen van nu dan groot zijn en iets hebben geleerd van mijn stimulans en advies. 7

9 Jonge bewoners van Oudeland Hoe heet je? Jurgen Hoe lang woon je in de wijk? 1 jaar Wat vind je van de wijk? Ik vind het een vervelende wijk, omdat er veel vervelende kinderen zijn. Ze maken veel ruzie! Wat vind je leuk? Ik vind het leuk om te computeren en het spel Counterstrike te spelen.. Wat niet? Op dit moment vind ik het niet leuk dat wij geen internetverbinding hebben. Wat zou je in de wijk willen? Een plek waar ik mijn eigen computerspel kan spelen. Als je miljonair zou zijn wat zou je dan voor Oudeland doen? Met mijn Lamborghini in de wijk rijden, mooie villa s neerzetten voor de bewoners en heel veel playstation 4 kopen in China en deze laten gebruiken door kinderen in de wijk. Hoe heet je? Rayenne Hoe lang woon je in de wijk? 10 jaar. Wat vind je van de wijk? Leuk, ik kan hier goed voetballen en heb veel vrienden. Wat vind je leuk? Voetballen, computeren en Playstation spelen. Wat vind je niet leuk? Kinderen die pesten. Wat zou je in de wijk willen? Ik wil president van de wijk worden en ga dan mensen hard laten werken en vakantie geven. Als je miljonair zou zijn wat zou je dan voor Oudeland doen? Ik zou Playstations en laptops kopen. Dan zou ik een hele grote speeltuin neerzetten en heel de wijk schoonmaken. Wie zijn jullie? Bertus en Habib. Wat doet u voor werk? Wij zijn complexbeheerders in de wijk Oudeland en spreken daar huurders aan op hun woon en leefgedrag. Bijv. over het netjes houden van hun trappenhuis. Wij geven ook technische defecten door aan onze afdeling service en onderhoud. Wat vindt u zelf van de wijk? Het is een rustige wijk. Er wordt in de wijk veel gedaan voor de bewoners. Waar woont u en waar werkt u? Bertus: Ik woon al 32 jaar in Hoogvliet en ben er net zo lang al aan het werk. Habib: Ik woon in Rotterdam Zuid en ben 7 jaar in Hoogvliet aan het werk. Waarom is uw werk belangrijk en waarom doet u graag uw werk? Ons werk is belangrijk om de leefbaarheid in de wijk te pimpen. En we doen ons werk graag, omdat wij het leuk vinden om met bewoners uit de wijk contact te hebben. En het werken in de buitenlucht is ook wel fijn. Hoeveel uur werkt u en hoe lang werkt u al? Bertus: Ik werk 36 uur per week en ik werk al 48 jaar, waarvan 32 jaar in Hoogvliet. Habib: Ik werk ook 36 uur per week en al 7 jaar in Hoogvliet. Complexbeheerders in Oudeland Door Tim 8

10 Kansenmakelaar Door Alexander en Nigel Wie bent u? Mijn naam is Monica. Wat doet u voor werk? Ik werk in de Kansenwinkel in de wijk Oudeland. Vanuit de kansenwinkel ben ik samen met Miguel op zoek naar buurtbewoners die talenten hebben. Wat vind u zelf van de wijk? Leuk en gezellig. Waar woont u? / Waar werkt u? In woon in ieder geval niet in Hoogvliet, maar werk er wél... in de Kansenwinkel! Waarom is uw werk belangrijk? Mijn werk is belangrijk omdat wij mensen helpen. Waarom doet u graag uw werk? Wij vinden het leuk om met mensen uit de wijk te werken. Hoeveel uur werkt u? 5 dagen per week. Hoe lang werkt u hier al? Ik werk alweer 10 jaar in Hoogvliet. Door Tasha Wat zijn jullie namen? Wij zijn Peter en Hendra. Wat doet u voor werk? Toezicht houden! We lopen door de wijk en houden de boel in de gaten en spreken bijvoorbeeld jongeren aan die rond hangen in portieken en gebouwen. Lopen jullie met pistolen rond? Nee, wij hebben onze mond als wapen. Wat vindt u zelf van de wijk? Het is een leuke wijk waar opvallend veel voor kinderen wordt gedaan. Waar woont u/ waar werkt u? Hendra: Ik woon in Vlaardingen en werk nu bijna 3 jaar in Hoogvliet (Oudeland). Peter: Ik woon in Rotterdam en ben nu 4 maanden werkzaam in Hoogvliet (Oudeland). Waarom is uw werk belangrijk? Ons werk is belangrijk omdat wij de ogen en oren zijn van de wijk. En omdat we de bewoners kunnen helpen als er problemen zijn en, als het mogelijk is, het probleem op te lossen. Heeft u veel vergaderingen? We hebben regelmatig een overleg met onze chef. 9

11 (Door Seles) Hoi, ik ben een superheld! Au au au! Hoi, ik ben Seles. Dank je, super Seles! Ik kom je helpen! Ja hoor, graag gedaan! (Door Arthur) Wat kijk je stoer? Pas maar op! Ik ben Osama Bin Laden! Hahaha! Auw! Opgeruimd staat netjes! NGGhhh... (Door Osam) Hee mattie. Wat doe je hier? Dit is mijn plek! Hahaha Grapjas! Ik meen het, kijk naar mijn pipa! Oef! En of ik het meen! Wat heb ik gedaan? Ik heb mijn enige vriend vermoord... Wat ben ik dom! 10

12 STICHTING BOSHUYSEN

Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen

Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen Hoedje van Papier in de Wijk - Kindermagazine HVT Nieuws - Editie 1 - Juni 2009 Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Van de redactie

Nadere informatie

Vakantieplannen Beeldverhaal en heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van Villa 7

Vakantieplannen Beeldverhaal en heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van Villa 7 Workshop Hoedje van Papier in de Wijk - Kindermagazine Villa 7 - Editie 1 - Juni 2009 Even voorstellen... De redactie van Villa 7 Vakantieplannen Beeldverhaal en heel veel foto s! Van de kinderredactie

Nadere informatie

Vindt, onderzoekt en zet op papier! Op bezoek bij de brandweer Beeldverhaal Cursus Moonwalken

Vindt, onderzoekt en zet op papier! Op bezoek bij de brandweer Beeldverhaal Cursus Moonwalken Workshop Journalistiek en Fotografie - Magazine Supernieuws - December 2009 Vindt, onderzoekt en zet op papier! Even voorstellen De redactie van SUPERNIEUWS Straatinterviews Op bezoek bij de brandweer

Nadere informatie

Naar de échte krant! Onze wijk... en heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van Globe School News Interview met Robbert Baruch

Naar de échte krant! Onze wijk... en heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van Globe School News Interview met Robbert Baruch Workshop Hoedje van Papier in de Wijk - Globe School News - Editie 1 - Februari 2009 Even voorstellen... De redactie van Globe School News Interview met Robbert Baruch Naar de échte krant! Onze wijk...

Nadere informatie

TALENTENFESTIVAL 11 TALENTVOLLE REPORTERS OP ZOEK NAAR: DE MOELIJKSTE, DE SPORTIEFSTE EN DE MEEST LEERZAME ACTIVITEIT VAN HET FESTIVAL

TALENTENFESTIVAL 11 TALENTVOLLE REPORTERS OP ZOEK NAAR: DE MOELIJKSTE, DE SPORTIEFSTE EN DE MEEST LEERZAME ACTIVITEIT VAN HET FESTIVAL TALENTENFESTIVAL 11 TALENTVOLLE REPORTERS OP ZOEK NAAR: DE MOELIJKSTE, DE SPORTIEFSTE EN DE MEEST LEERZAME ACTIVITEIT VAN HET FESTIVAL VOORWOORD We zijn langs geweest in Ahoy Rotterdam waar het talentenfestival

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Vragenlijst: Wat vind jij van je

Vragenlijst: Wat vind jij van je Deze vragenlijst is bedacht door leerlingen. Met deze vragenlijst kunnen leerlingen er zelf achter kunnen komen wat andere leerlingen van hun school vinden. De volgende onderwerpen komen langs: Sfeer op

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

Fotograaf Marc Nolte Lelijke en mooie dingen En natuurlijk veel foto s! Achter de schermen Straatinterviews

Fotograaf Marc Nolte Lelijke en mooie dingen En natuurlijk veel foto s! Achter de schermen Straatinterviews Workshop Journalistiek & Fotografie - Juliana van Stolbergkids - April 2010 Achter de schermen Straatinterviews Fotograaf Marc Nolte Lelijke en mooie dingen En natuurlijk veel foto s! Voorwoord van de

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Dit is onze wijk Gezond en fit in Blijdorp En nog veel meer! Even voorstellen... De redactie van PP Press Naar de Brandweer

Dit is onze wijk Gezond en fit in Blijdorp En nog veel meer! Even voorstellen... De redactie van PP Press Naar de Brandweer Workshops Hoedje van Papier in de Wijk - Kindermagazine - PP Press - Editie 1 - Juni 2009 Even voorstellen... De redactie van PP Press Naar de Brandweer Dit is onze wijk Gezond en fit in Blijdorp En nog

Nadere informatie

Bezoek aan Rotterdam Airport Naar de speeltuin Een rondje door de wijk

Bezoek aan Rotterdam Airport Naar de speeltuin Een rondje door de wijk Workshops Hoedje van Papier in de Wijk - Ovie-cieel Kindermagazine - Editie 1 - Juni 2009 Even voorstellen... De redactie van Ovie-cieel! Interview met ex-dakloze Ricardo Bezoek aan Rotterdam Airport Naar

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Actielessen. Les 5. Feest in de buurt! Wat leert u in deze les? Veel succes! http://www.edusom.nl

Actielessen. Les 5. Feest in de buurt! Wat leert u in deze les? Veel succes! http://www.edusom.nl http://www.edusom.nl Actielessen Les 5. Feest in de buurt! Wat leert u in deze les? Nieuwe woorden Grammatica: werkwoorden in de verleden tijd Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente

Nadere informatie

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij!

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! VERSJES: Mourik lou VADERDAG Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! t Is geen zakdoek of sigaren, t is een heel, heel ander

Nadere informatie

Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection

Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection 1 Beste docent, Binnenkort gaat u samen met uw klas naar de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection. Deze lesbrief

Nadere informatie

Hoi allemaal, Groetjes, Kim

Hoi allemaal, Groetjes, Kim Even voorstellen Ik heet Harjon van den Poll, ben 38 jaar, getrouwd en vader van twee kinderen. Ik ben creatief, ondernemend, sociaal en sportief. Mijn passie is om mensen te laten ervaren wat ze willen

Nadere informatie

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN Groep 6a De spreekbeurt: De spreekbeurt op school vond ik al erg leuk. Toen wist ik al dat dit de leukste spreekbeurt van het jaar werd. Yanoux Ik vond de spreekbeurt van Ellis

Nadere informatie

WORKSHOP JOURNALISTIEK & FOTOGRAFIE

WORKSHOP JOURNALISTIEK & FOTOGRAFIE WORKSHOP JOURNALISTIEK & FOTOGRAFIE FEBRUARI 2013 VOORWOORD Met gepaste trots presenteren we de resultaten van dit magazine, dat door de inzet van velen, maar vooral door de kinderen van de Oscar Romeroschool,

Nadere informatie

Interview met DJ Kit T

Interview met DJ Kit T Interview met DJ Kit T Ik denk dat heel veel mensen nieuwsgierig zijn naar wie Kit-T nu precies is. Kun je ons wat over jezelf vertellen? Mijn naam is Kitty Nendels, geboren in Kerkdriel en opgegroeid

Nadere informatie

Buurtinterviews Bezoek aan Oud-Charlois en heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van dit magazine Een bezoek aan de Euromast

Buurtinterviews Bezoek aan Oud-Charlois en heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van dit magazine Een bezoek aan de Euromast Workshop Hoedje van Papier in de Wijk - Verhaal achter gesloten deur - Editie 1 - Mei 2009 Even voorstellen... De redactie van dit magazine Een bezoek aan de Euromast Buurtinterviews Bezoek aan Oud-Charlois

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Kindermagazine uit Rotterdam Pendrecht

Kindermagazine uit Rotterdam Pendrecht Workshop Hoedje van Papier in de Wijk - Kindermagazine KIDS4EVER - Oktober 2009 Kindermagazine uit Rotterdam Pendrecht Even voorstellen de redactie van Kindercampus Pendrecht Op bezoek bij het stadhuis

Nadere informatie

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid Meten van mediawijsheid Bijlage 6 Interview terug naar meten van mediawijsheid Bijlage 6: Het interview Individueel interview Uitleg interview Ik zal je uitleggen wat de bedoeling is vandaag. Ik ben heel

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 3 April 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders.

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Zo konden we voelen hoe is om gehandicapt te zijn. Ik zelf vond het heel leerzaam en heb

Nadere informatie

Jouw toekomst start op Eijkhagen.

Jouw toekomst start op Eijkhagen. Jouw toekomst start op Eijkhagen. Charlemagne College Eijkhagen is een school voor voortgezet onderwijs in Landgraaf. Je kunt bij ons naar het vwo, het tweetalig vwo, de havo of het vmbo-tl. Ons motto

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Schoolkrant. Maart 2015. WaLL of. Fame

Schoolkrant. Maart 2015. WaLL of. Fame Schoolkrant. Nr.1 Maart 2015 WaLL of Fame 2 Inhoudsopgave Wie zijn wij?! Interview met Dhr. de Lange P.8 Wall of fame P.12 Life hacks P.13 Quotes P.14 Agenda P.15 Info P.16 Strip @ school 3 Project van

Nadere informatie

Kom je graag naar de regenboog? Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai. We spelen soms erg kinderachtige spelletjes.

Kom je graag naar de regenboog? Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai. We spelen soms erg kinderachtige spelletjes. G. is een jongen van 12 jaar oud. Hij heeft geen handicap maar komt tijdens de vakanties wel naar de regenboog samen met zijn zus die wel een handicap heeft. Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai.

Nadere informatie

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken?

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken? Carpe Diem! Afgelopen december vertrokken vijf Nederlandse dames naar het prachtige Zuid-Afrika om hier mee te werken aan een summerschool in een township in Hermanus. Dit is een project van People4Change,

Nadere informatie

U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt.

U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt. UW MENING GEVEN spreken inleiding en doel Een mening is wat iemand denkt of vindt. U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt. U leert ook uw mening geven. Uw mening geven

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

De viool en de gitaar en de dwarsfluit.

De viool en de gitaar en de dwarsfluit. De viool en de gitaar en de dwarsfluit. Er was is een vrouw die had een familie. De familie heette de viool. Ze had 2 baby violen en 2 zussen en 1 moeder en vader.,maar toen ze bij ons kwamen was pa niet

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Een magazine vankinderpersbureau Katendrecht

Een magazine vankinderpersbureau Katendrecht Workshop Hoedje van Papier - Magazine De Zuiderlingen - September-Oktober 2009 Een magazine vankinderpersbureau Katendrecht Even voorstellen De redactie van De Zuiderlingen Kledingadviezen Interview met

Nadere informatie

Gevaarlijke liefde. Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Ik geloof dat hij Ramon heet!

Gevaarlijke liefde. Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Ik geloof dat hij Ramon heet! Gevaarlijke liefde Gevaarlijke liefde In de pauze Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Als je verliefd wordt ben je in de wolken. Tegelijk voel je je

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

JE CULTURELE ZELFPORTRET

JE CULTURELE ZELFPORTRET JE CULTURELE ZELFPORTRET Dit is het culturele zelfportret van Vul alles in hele antwoordzinnen in. Gebruik een ander lettertype of een andere kleur voor de antwoorden. Plak hier je pasfoto Film/tv 1 Ga

Nadere informatie

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar.

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar. Het seizoen zit er bijna op, het eerste speelt nog in de nacompetitie voor promotie, de jeugdtoernooien gaan beginnen en we hebben nog twee evenementen te goed om dit voetbalseizoen af te sluiten. Als

Nadere informatie

Leerlingtevredenheidsonderzoek

Leerlingtevredenheidsonderzoek Bijlage Leerlingtevredenheidsonderzoek De Schatkaart In opdracht van Contactpersoon Octant de heer R. de Vries Utrecht, maart 2015 DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent van Grinsven Chris Roerdink LLM Postbus

Nadere informatie

Wat? Ambers mond valt open. Krijg ik dertigduizend euro? De notaris knikt. Dat klopt. Gefeliciteerd. Liz weet ook niet wat ze hoort.

Wat? Ambers mond valt open. Krijg ik dertigduizend euro? De notaris knikt. Dat klopt. Gefeliciteerd. Liz weet ook niet wat ze hoort. Een erfenis Dag dames, kan ik iets voor u doen? Amber kijkt Liz even aan en zegt dan: Ik heb hier een afspraak met de notaris. Mijn naam is Amber Overgauw. De vrouw kijkt op haar beeldscherm. Ik zie het,

Nadere informatie

MINIGIDS Omschrijving van de talenten

MINIGIDS Omschrijving van de talenten Omschrijving: Waar haal ik mijn drive vandaan? Aansteker Bezige Bij Als ik een idee heb of hoor, wil ik meteen aan de slag gaan. Ik wil actie en ben vaak de eerste die eraan begint. Ik steek vaak anderen

Nadere informatie

Naar het fotomuseum Kiekjes van de Kop van Zuid en nog veel meer! Even voorstellen de redactie van de PWC Courant Geluiden uit de Kop van Zuid

Naar het fotomuseum Kiekjes van de Kop van Zuid en nog veel meer! Even voorstellen de redactie van de PWC Courant Geluiden uit de Kop van Zuid Workshop Hoedje van Papier in de Wijk - PWC Courant - Editie 1 - Juni 2009 Even voorstellen de redactie van de PWC Courant Geluiden uit de Kop van Zuid Naar het fotomuseum Kiekjes van de Kop van Zuid en

Nadere informatie

7.5 Script en plaatjes post-test

7.5 Script en plaatjes post-test 7.5 Script en plaatjes post-test De vorige keer waren we hier om Drakie wat beter te leren praten en Drakie heeft toen een heleboel van jou geleerd. Dat vond ie heel leuk. Vandaag gaan we wat dingen die

Nadere informatie

Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4

Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4 Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4 Alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2014. Deze wordt geopend met het blijde nieuws dat juf Ilse een baby heeft. juf Ilse en Tom zijn op 10-12- 14

Nadere informatie

DE CASEMBROOTKOORKRANT

DE CASEMBROOTKOORKRANT DE CASEMBROOTKOORKRANT Toen Nu 2002 2012 JUBILEUMJAAR!!! Ja Ja, het Casembrootkoor bestaat al weer 10 Jaar!!! Hoe het begon? Ik zal het je vertellen! De moeder van Quincy uit het koor nu, vroeg aan juf

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Waarom zijn er ongelukkige mensen?

Waarom zijn er ongelukkige mensen? Eerste Communieproject 8 Waarom zijn er ongelukkige mensen? De mensen doen niet wat God wil Je hebt gezien wat geluk is. Als mensen van jou houden, word je gelukkig. Niet iedereen is gelukkig. Als andere

Nadere informatie

Beslis zelf over je toekomst!

Beslis zelf over je toekomst! Beslis zelf over je toekomst! Is deze folder voor jou? Elk jaar komen vele jongeren van school met een havo, vwo of mbo niveau 2 diploma. Behoor jij bij deze groep? Dan is deze folder niet voor jou bestemd.

Nadere informatie

In deze schoolkrant: Een interview met. Een lekker gezond recept van Lisa! Verslag van het bowlingtoernooi en het bezoek aan Sparta van groep 7!

In deze schoolkrant: Een interview met. Een lekker gezond recept van Lisa! Verslag van het bowlingtoernooi en het bezoek aan Sparta van groep 7! In deze schoolkrant: Een interview met. Een lekker gezond recept van Lisa! Verslag van het bowlingtoernooi en het bezoek aan Sparta van groep 7! Hallo, ik ben Lisa en ik zit in groep 6. Ik ben 10 jaar.

Nadere informatie

Schoolkrant de Kidskijker. 1 e editie 2014-2015

Schoolkrant de Kidskijker. 1 e editie 2014-2015 Schoolkrant de Kidskijker 1 e editie 2014-2015 Inleiding Het jaar 2014 zit er al weer bijna op. De donkere dagen voor de Kerst zijn in volle gang. Deze Kerst-schoolkrant is de eerste echte schoolkrant

Nadere informatie

Er is toch niemand die jou aardig vindt. SUKKEL.

Er is toch niemand die jou aardig vindt. SUKKEL. Liefde Ik laat je nooit in de steek. Ik zal je helpen. Jij bent mijn beste vriendin. Het mooiste wat ik heb, geef ik aan jou. Ik ben verliefd... Ik heb alles voor je over. IK HOU VAN JOU! Ik bid voor je.

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Sterker met Stoma. door jouw ervaring te delen. Stomavereniging introduceert een nieuw motto en krijgt een nieuwe huisstijl! www.stomavereniging.

Sterker met Stoma. door jouw ervaring te delen. Stomavereniging introduceert een nieuw motto en krijgt een nieuwe huisstijl! www.stomavereniging. FC 60 C 22 M 21 Y 10K PMS 549 FC 0 C 54 M 100 Y 0 K PMS 144 Sterker met Stoma door jouw ervaring te delen Stomavereniging introduceert een nieuw motto en krijgt een nieuwe huisstijl! www.stomavereniging.nl

Nadere informatie

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46%

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46% Relaxmomenten Een moment voor jezelf inplannen schiet er wel eens bij in. 50% 4 40% 3 30% 2 20% 1 10% 0% Toelichting: 17% 1. Dagje naar de spa 1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test Beeld Hoofdstuk 5 Uitgeschreven tekst NL test www.ncrv.nl/ncrvgemist/8-1-2011/nl-test-2011-afl-1 (fragment tot 8:53 min.) NL test (NCRV) Duur fragment: 8:53 min. Duur uitzending: 24:49 min. Datum uitzending:

Nadere informatie

Liefde in het kippenhok

Liefde in het kippenhok Liefde in het kippenhok Kippentalk deel 1, groep 3, tekst en illustraties Ingrid Huijbregts 1 Theaterlezen Karakters Pink Hipkip: Pink is een hippe kippenmeid. Titia Tutkip: Titia is een kippendame van

Nadere informatie

sarie, mijn vriend kaspar en ik

sarie, mijn vriend kaspar en ik sarie, mijn vriend kaspar en ik Leen Verheyen sarie, mijn vriend kaspar en ik is een theatertekst voor kinderen vanaf 4 jaar en ging in première op 12 september 2009 bij HETPALEIS in Antwerpen 1 ik: het

Nadere informatie

kilometer hoogte. Bizar. Ik moet zeggen: ik had het me anders voorgesteld; meer zoals een atlas eruitziet.

kilometer hoogte. Bizar. Ik moet zeggen: ik had het me anders voorgesteld; meer zoals een atlas eruitziet. 1 Ik vlieg. Ik vlieg met een snelheid van 28.000 kilometer per uur in een baan om de aarde. Een baan om de aarde wat klinkt dat toch stom. De Amerikanen zeggen het veel beter: in orbit. Ik ben in orbit.

Nadere informatie

Daarna gingen we naar de gymzaal. Daar stond een soort

Daarna gingen we naar de gymzaal. Daar stond een soort Het was een heel erg leuk bij ons op school, woensdag 10 december. Eerst kwamen er mensen in de klas uitleg geven en allerlei voorwerpen voor mindervalide laten zien. Zoals voorwerpen vaarbij je je pols

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

ik? Houd je spreekbeurt over GGNet

ik? Houd je spreekbeurt over GGNet ik? Houd je spreekbeurt over GGNet 1 Houd je spreekbeurt over GGNet Krijg je zelf hulp van GGNet Jeugd? Of je vader/moeder/broer(tje)/zus(je) of iemand anders die je kent? Werkt één van je ouders bij GGNet?

Nadere informatie

Het feestje van Burgie, het aardvarken

Het feestje van Burgie, het aardvarken Het feestje van Burgie, het aardvarken Aardvarken Burgie is bijna jarig! Burgie heeft veel vrienden, allemaal dieren uit Burgers Zoo. De vrienden van Burgie komen bij elkaar. Ze bedenken een plan voor

Nadere informatie

Resultaat Enquete. Spots on Jobs 2013

Resultaat Enquete. Spots on Jobs 2013 1 van 15 Resultaat Enquete Spots on Jobs 2013 (leerlingen) 2 van 15 Leerlingen - statistiek Spots on Jobs helpt mij bij het kiezen van een sector/opleiding Totaal Mon-14 Tue-15 Wed-16 Thu-17 Fri-18 Dankzij

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

Welkom op de Pionier

Welkom op de Pionier Welkom op de Pionier Wat lees je allemaal in dit boekje? 1. Wat is de Pionier voor een school? 2. Op school zijn verschillende klassen. 3. Zo gaat het op de Pionier. 4. Hoe ziet een schooldag er op onze

Nadere informatie

Micha kijkt Ruben aan. Hij trekt een gek gezicht. Micha houdt niet van puzzelen, want de puzzels die oma maakt, zijn altijd heel erg moeilijk.

Micha kijkt Ruben aan. Hij trekt een gek gezicht. Micha houdt niet van puzzelen, want de puzzels die oma maakt, zijn altijd heel erg moeilijk. 1. Puzzelen Wie er het eerst is! Micha staat bij het schoolhek. Hij krijgt een harde klap op zijn schouder van Ruben, zijn grote broer. Oké. Micha is wel in voor een wedstrijdje. Hij begint meteen te rennen,

Nadere informatie

Christmas Edition. Voor wielrennen was het... Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË. Alies: Ik heb een schoenen verslaving

Christmas Edition. Voor wielrennen was het... Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË. Alies: Ik heb een schoenen verslaving Glass Christmas Edition Voor wielrennen was het... Alies: Ik heb een schoenen verslaving Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË Inhoudsopgave Pagina: Even voorstellen 4-5 Ik heb een schoenen

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

Workshop Hoedje van Papier in de Wijk - De Goed Fatsoen Kampioen - April 2010

Workshop Hoedje van Papier in de Wijk - De Goed Fatsoen Kampioen - April 2010 Workshop Hoedje van Papier in de Wijk - De Goed Fatsoen Kampioen - April 2010 Voorwoord van de redactie Welkom in ons magazine! In dit magazine kan je veel lezen over wat we hebben gedaan tijdens de workshop

Nadere informatie

Bijlage 1a thema 4 - sportattributen

Bijlage 1a thema 4 - sportattributen Bijlage 1a thema 4 - sportattributen 3e leerjaar thema 4 Mijn sport is top! Bijlage 1b thema 4 - sportattributen 3e leerjaar thema 4 Mijn sport is top! Bijlage 1c thema 4 - sportattributen 3e leerjaar

Nadere informatie

WERK ZE! Lesmateriaal voor reïntegratie

WERK ZE! Lesmateriaal voor reïntegratie ld be e or Vo WERK ZE! Lesmateriaal voor reïntegratie Stichting Lezen & Schrijven t 070 302 26 60 www.lezenenschrijven.nl Auteur Elma Draaisma Vormgeving 7Causes Eindeloos Medeauteurs en klankbordgroep

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Hans van der Beek. over schrijven en alles

Hans van der Beek. over schrijven en alles Hans van der Beek over schrijven en alles Hijschrijftcolumns,boekenennogveelmeer, behoorttotde KunstenMedia redactievanhet Parool,isvadervantweejongensenisbezigte halveren.juist,afvallen.hansvanderbeekschrijft.

Nadere informatie

Evaluatie Rots & Water

Evaluatie Rots & Water Evaluatie Rots & Water Training Weerbaarheid Groep 8 St. Jozefschool Locatie Tarcisius Schooljaar 2003/2004 Door: Linda Geraeds Sociaal Cultureel Werker Docente Weerbaarheid Rots en Water Trainer CMWW

Nadere informatie

PROFIEL TOERISTISCHE EN INFORMELE TAALVAARDIGHEID

PROFIEL TOERISTISCHE EN INFORMELE TAALVAARDIGHEID PROFIEL TOERISTISCHE EN INFORMELE TAALVAARDIGHEID Instructies voor de examinator Afname-instructies DEEL C: Mondeling gedeelte Voorbeeldexamen 3 Inhoudsopgave Het boekje bevat de volgende onderdelen: ~

Nadere informatie

ENQUÊTE Uitslag. Wij zouden het fijn vinden als jullie deze enquête invullen. We doen dit omdat het een opdracht is voor ICT.

ENQUÊTE Uitslag. Wij zouden het fijn vinden als jullie deze enquête invullen. We doen dit omdat het een opdracht is voor ICT. Naam: Jakob Leeftijd: 16 Klas: 4 Niveau: Havo Jawel. Zaterdag, rond 9 uur, 10 uur. Als je uitgaat (of in de toekomst uitgaat) waar ga je dan het meeste heen? Denk aan disco, café, kroeg, feesten, enz.

Nadere informatie

Een van de agenten komt naar hem toe. Nou, het is me het dagje wel, zegt hij. Nu zijn er toch rellen in de stad.

Een van de agenten komt naar hem toe. Nou, het is me het dagje wel, zegt hij. Nu zijn er toch rellen in de stad. Een dode De voetbalwedstrijd is afgelopen. Het stadion is bijna leeg. Het is koud, de zon schijnt bleek. Munck staat op de tribune van vak H en staart naar de dode man op de bank. Wat vreselijk, denkt

Nadere informatie

Schoolkrant. Oktober 2015. Lees alles over goedkoopste VR Bril & 10 tips voor de vakantie!

Schoolkrant. Oktober 2015. Lees alles over goedkoopste VR Bril & 10 tips voor de vakantie! Schoolkrant. Nr.5 Oktober 2015 Lees alles over goedkoopste VR Bril & 10 tips voor de vakantie! 2 Inhoudsopgave Interview met Jager & Jager P.4 Herfstactiviteiten P.7 Google Cardboard P.10 De vraag P.11

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

15. eten moet je toch

15. eten moet je toch GRATIS voorproefje 15. eten moet je toch Uitnodigen Ik zal zorgen dat ik honger heb. Hou het eenvoudig, hoor! Ik eet alles. Ik ben niet zo n moeilijke eter. Maar verder eet ik alles! Je ziet me wel verschijnen.

Nadere informatie

Project special GELD

Project special GELD Project special GELD Inleiding Dit jaar was geld het projectthema. We hebben het project geopend op de eerste dag van de Week van het geld. Wat leuk dat de wethouder de moeite had genomen om even langs

Nadere informatie

Beste ouders van Sinnerakkers,

Beste ouders van Sinnerakkers, 23 oktober 2014 Beste ouders van Sinnerakkers, Onze eerste nieuwsbrief! Wat is er een boel gebeurd sinds de start. Inmiddels zijn er al 18 kinderen die gebruik maken van de opvang bij Sinnerakkers. Wij

Nadere informatie

Alles wat je wilt weten over Sinterklaas

Alles wat je wilt weten over Sinterklaas Natalie van der Horst, Gaby Kuijpers & Ellen de Roos Alles wat je wilt weten over Sinterklaas (en nog veel meer!) Illustraties van Alex de Wolf Mmarmer Natalie van der Horst, Gaby Kuijpers & Ellen de Roos

Nadere informatie

Eerwraak. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman. Blz 1.

Eerwraak. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman. Blz 1. Eerwraak Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman Blz 1. Vra!n. 1) Wat voor soort verhaal is je boek? Mijn boek is een eigentijdsverhaal/roman 2) Waar

Nadere informatie

Bij. research. Gemaakt door: Flore Wassenberg A3c Stage gelopen bij Ron en Janne.

Bij. research. Gemaakt door: Flore Wassenberg A3c Stage gelopen bij Ron en Janne. Bij research Gemaakt door: Flore Wassenberg A3c Stage gelopen bij Ron en Janne. Opdracht 1 Stagelogboek De eerste dag heb ik bij Ron Steijvers stage gelopen en die is project leider ontwikkelaar, vooral

Nadere informatie

BINNENSUIS Jehudi van Dijk

BINNENSUIS Jehudi van Dijk BINNENSUIS Jehudi van Dijk Op het toneel staat een vrouw. Ze draagt gewone kleren en ze heeft een horloge om. Ook staat er een stoel en een prullenbak en ligt er een pluisje op de grond. Ik denk altijs

Nadere informatie

Theatertijd. Dit was de theatertijd van groep 6b,

Theatertijd. Dit was de theatertijd van groep 6b, Theatertijd Dit was de theatertijd van groep 6b, Het ging over een schrijfster die een brief kreeg en erin stond: Beste mevrouw de sprookjes schrijver wij hebben een nieuwe opdracht voor u maak een boek

Nadere informatie

Les 8: Ik voel me hier gelukkig.

Les 8: Ik voel me hier gelukkig. CD 2, Track 15 Alstublieft meneer. Zal ik de kabeljauwfilets in een tasje voor u doen? Kijkt u eens. Tot ziens. Dag meneer. Mijn naam is Sandra Metten. Ik schrijf een artikel voor het studentenblad Zo!

Nadere informatie