Dit is onze wijk Gezond en fit in Blijdorp En nog veel meer! Even voorstellen... De redactie van PP Press Naar de Brandweer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dit is onze wijk Gezond en fit in Blijdorp En nog veel meer! Even voorstellen... De redactie van PP Press Naar de Brandweer"

Transcriptie

1 Workshops Hoedje van Papier in de Wijk - Kindermagazine - PP Press - Editie 1 - Juni 2009 Even voorstellen... De redactie van PP Press Naar de Brandweer Dit is onze wijk Gezond en fit in Blijdorp En nog veel meer!

2 Van de kinderredactie van PP Press Voor jullie ligt het allereerste tijdschrift waarin wij, de kids van het Kindermagazine PP Press, als ware journalisten en fotografen laten zien wat we hebben gemaakt tijdens de workshops van Hoedje van Papier in de Wijk. Zes weken lang hebben we vanuit ons redactielokaal workshops journalistiek & fotografie gevolgd. We hebben heel veel mensen geïnterviewd, interessante reportages gemaakt. Ook hebben we veel foto s gemaakt. We vinden het heel erg leuk en spannend om nu in ons eigen tijdschrift aan jullie te laten zien wat we allemaal hebben gemaakt. Veel leesplezier! Van de redactie van stichting Hoedje van Papier Met gepaste trots presenteren we het eerste Kindermagazine PP Press dat door de inzet van velen, maar vooral door de kinderen van de Pierson en Prinses Beatrixschool in Blijdorp tot stand is gekomen! We hopen hiermee dat alle kinderen die aan de workshop hebben meegedaan het leuk en leerzaam hebben gevonden. Stichting Hoedje van Papier gaat uit van de kennis, talenten, creativiteit en verantwoordelijkheidsgevoel die in kinderen schuilt en wil dit proberen verder met hen te ontwikkelen. Op deze manier proberen we een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen en te werken aan hun zelfbeeld en zelfvertrouwen. Met de medewerking van vele enthousiaste en goede workshopleiders is het gelukt dit project tot een succes te maken en hebben we de mogelijkheden gekregen met de kinderen reportages te maken van spannende plekken in en buiten de wijk en interviews te houden met belangrijke en beroemde mensen uit de wijk en de stad. Kortom, er is voor veel kinderen een nieuwe wereld opengegaan. Stichting Hoedje van Papier is oorspronkelijk opgezet om een project voor werkende (straat)kinderen in Cusco, Peru te ondersteunen. Het is daar opgezet door Liesbeth Kerstens. Ook hier geldt dat dit project zich inzet om kinderen een stem te geven en hen in zichzelf te laten geloven. Net als hier gebeurt dit door samen te werken met heel veel kinderorganisaties en vakmensen die verstand van zaken hebben en goed met kinderen kunnen werken. Hiermee wordt onder andere een kinderstraatkrant, een tv-programma en een kindermuseum ontwikkeld. Sinds 2005 hebben in Peru inmiddels al meer dan 700 kinderen deelgenomen aan de activiteiten daar. Voor meer informatie: We gaan ervoor om in vele wijken dit project verder te ontwikkelen en zoveel mogelijk kinderen zo de kans te geven hun stem te laten horen. We wensen je heel veel leesplezier! Het team van Hoedje van Papier.

3 Even voorstellen... de redactie van de PP Press! Hallo, ik ben Pepe. Ik ben 8 jaar. Mijn lievelingseten is pizza. Mijn hobby s zijn spelling. Ik zit op deze cursus omdat het mij leuk leek. Ik weet nog niet wat ik later wil worden. Hoi ik ben Tyrone, ik ben 10 jaar. Mijn hobby s zijn voetballen, computerspelletjes (Grand Theft Auto op de PSP). Mijn lievelingsartiest is Lil Wayne, dat is hiphop en rapmuziek. Later wil ik het liefst voetballer worden. Mijn lievelingseten is pasta. Ik doe mee omdat ze de vorige keer hele leuke dingen ging doen. Hallo ik ben Elmar. Ik ben 10 jaar. Mijn favoriete band is de Black Eyed Peas, en hun album The E.N.D. Mijn hobby s zijn voetballen, msn en, muziek luisteren en platen mixen. Ik wil later dj of bandleider worden. Ik doe mee omdat ik mensen kan ontmoeten en zo kan ik ooit ook een eigen krant maken. Veel leesplezier! Hoi ik ben Amy. Ik ben 9 jaar oud. Ik hou van voetballen, zwemmen en basketbal. Mijn lievelingseten is nasi en roti. Op school vindt ik rekenen het leukst. Later wil ik kapster worden, of werken bij mijn moeder in het verpleeghuis. Maar dat is meer een bijbaan. Ik doe mee omdat ik graag in een krant wou staan. Ik ben Martin en ik ben 10 jaar. Ik hou van fietsen in het bos en foto s maken met mijn Mavica Sony. Mijn lievelingseten is pizza, ik hou niet van spruitjes en haring. Ik wil later fotograaf worden, net als mijn oom. Ik doe mee omdat ik het leuk vond om mensen dingen te gaan vragen, en omdat je dan ook foto s ging maken.

4 Ik ben Miglě Višniauskaitě. Ik zit op deze cursus omdat het leuk leek, en dat is ook zo. Ik ben 9 jaar en ik woon in de Bergeselaan, leuke straat eigenlijk. Ik heb ook een poesje die elke dag naar buiten wil gaan. Ik zit op de cursus om blind te typen. Ik zit ook op tennis. Ik heet Jim en ik ben 10 jaar. Ik ben geboren in het jaartal Mijn hobby is piano spelen. Ik koos deze workshop omdat het me leuk lijkt om mensen te interviewen en te fotograferen en natuurlijk op excursie gaan. Ik ben Lisa, ik hou van knutselen en nog veel meer. Ik ben 9 jaar. En waar ik ook van hou is interviewen en zoals ik al zei knutselen en tekenen en al dat andere. Ik weet nog niet wat ik later wil worden en als ik weet wat ik wil worden, dan denk ik er nog over na. Ik wil op paardrijden en ik zit op turnen. Workshopbegeleiders Lot en Kyung NIEUWSFLITS Journalisten breken been! Twee van de journalisten van de PP Krant hebben hun been gebroken. Niet tegelijkertijd, en ook niet tijdens hun werk als journalist, maar toevallig was het wel. Journalist Sabrina was de eerste pechvogel. Een domme automobilist lette niet op, en reed tegen haar been aan. Een paar weken later was journalist Tim de klos. Hij brak zijn been toen hij een voetbal van het dak van een garage wilde halen. Wij wensen jullie veel beterschap!

5 Mensen in onze wijk Journalisten werken met de 5 W s: Wie, Wat, Waar, Wanneer en Waarom. In elk krantenbericht komen de antwoorden op deze vragen terug. Om te oefenen gingen we mensen in onze wijk interviewen. Wie zijn ze en wat vinden ze van Blijdorp? Door Elmar Ik heb mevr. Michielsen geïnterviewd. Ze is nu met pensioen maar ze is was verpleegster geweest. Ze is zo n 60 jaar.wat ze leuk vindt aan de wijk Blijdorp: Dat het lekker rustig is. Wat ze minder vindt aan deze wijk is: Dat er veel hondenpoep is. En ze vond het leuk om verpleegster te zijn. En ze vindt alles lekker!! Door Sabrina Ik heb Huub geïnterviewd. Hij woont daar in de buurt. Hoe oud bent u? Dit jaar word ik 53 Op welke dag bent u jarig? 2 augustus. Door Amy Ik heb Willem geïnterviewd, hij werkt als een vuilnisman. Vroeger werkte hij op de boot, maar hij ging bij de Roteb werken. Dit was het interview: Hoe heet u? Willem Wat doet u? We halen troep weg Vindt u dat leuk? Ja Waarom? Omdat het mijn werk is Hoe komt u aan dat werk? Ik heb gesolliciteerd Door Elmar en Tyrone Wie bent u? Pieter Pal Hoe oud bent u? Ik ben 60 jaar oud Wat vindt u van de wijk? Ik vind het een goede wijk, met prettige mensen. Ik ken veel mensen uit de wijk. Maar waar ik niet tevreden over ben is die enorme files die er nu staan. Dat komt omdat ze altijd aan de weg bezig zijn hier, de Statenweg is afgesloten. Werkt u? Niet meer. Ik was constructeur. Dan ben je een soort baas, en je werkt met elektronica. Wat is uw lievelingseten? Asperges.

6 Gezond of ongezond? We gingen onderzoeken of onze wijk gezond is om in te wonen, of juist niet. We gingen op zoek naar gezonde en ongezonde dingen. Het begon niet zo gezond: alle groenteboeren die we wilden interviewen, waren dicht! Sporten Door Amy en Jim We zijn toen naar het zwembad gegaan om mensen te interviewen over het onderwerp gezond of ongezondheid. Aan het terras van het zwembad hebben we meneer Jack geïnterviewd. Hij is 45 jaar. Sport u veel? - Nee, eigenlijk heel weinig. Ik tennis wel eens. Eet u wel gezond? - Ja, maar soms eet ik patat. Waar woont u? - In Hillegersberg. Vlakbij het vliegveld, dat is niet zo gezond. Ook hebben we meneer Darius geïnterviewd. Hij is ook 45 jaar. Sport u veel? - Ja, best wel, ongeveer drie keer per week. Ik fitness, voetbal en ik zwem 1 keer per week 50 baantjes. En eet u gezond? - Ik drink wel eens een wijntje, maar dat schijnt niet zo erg te zijn. Fastfood Door Migle Ik heb meneer Omar geïnterviewd. Hij is 20 jaar en hij heeft een snackbar vlak bij het zwembad. Daar verkopen ze fastfood, Turkse pizza enz. Dat is ongezond weet je. Hij eet er ook veel van. Maar als je het maar af en toe eet is dat niet zo erg, zegt hij. Hij heeft geen tijd om te sporten, omdat hij altijd aan het werk is. In de winkel heeft hij alleen één ding dat gezond is, dat is een broodje gezond. In het park Door Tyrone In het park gaan we op zoek naar mensen die gezonde dingen doen, zoals sporten. Bij het water zit een meneer te vissen: Joost Karols. Hij woont aan de Boezembocht. Hij woont in een boot. Hij heeft 37 jaar gewerkt. Vissen is zijn hobby. Zijn lievelingsdier is de reiger. Vis eten is gezond, maar meneer Karols eet het liefst biefstuk. Bij de sigarenboer Door Elmar en Martin Vincent is de sigarenboer. Hij werkt daar, omdat het zijn vaders zaak was. Vincent wilde ook een eigen zaak dus ging hij daar werken. Hij vindt het werk leuk. Hij rookt zelf ook.

7 Fotopagina

8 Bij de Brandweer Op woensdag 10 juni gingen we op excursie naar de brandweerkazerne! Nog voordat we er waren, gebeurde er al van alles. Er botste een fiets op een auto, vlak voor onze neus. Er waren geen gewonden. Even dachten we dat het bij de excursie hoorde, maar het was toeval. BRAND! Toen we bij de brandweerkazerne waren, kwamen er ineens allemaal brandweermannen aanrennen. Er klonken sirenes en de brandweerauto s reden weg met hun zwaailichten aan. Er was een grote brand ergens in de stad. Leo, een brandweerman die achterbleef om op de kazerne te letten, legde ons uit wat er aan de hand was, en hoe een alarmmelding werkt. Het wordt omgeroepen door een vrouwenstem, maar die komt gewoon uit de computer. Dit stond er in de krant over de brand van die dag:

9 Door Martin De kleding en de zuurstoffles van een brandweerman zijn zwaar, daarom moet je erg fit zijn. Elk jaar is er een test om te kijken of je nog sterk genoeg bent. Het werk is leuk, maar soms wel saai. Soms is er een week lang geen brand. Dan moet je wachten. Ze gaan dan sporten, schoonmaken of een ijsje halen. Door Jim Waarom bent u brandweerman geworden? Brandweerman Leo: Dat was eigenlijk toevallig. Ze waren naar mensen op zoek en toen heb ik me aangemeld. Wat is het spannendste dat u heeft meegemaakt? Het spannendst zijn hele grote branden. Dan zie je een gebouw in de fik staan en daar moet je dan doorheen. Soms zijn er ook slachtoffers. Dat is niet spannend, maar gewoon helemaal niet leuk. Gelukkig heb ik ook vaak mensen gered. En wat was het leukste? Er gebeuren ook wel eens leuke dingen hoor, we komen van alles tegen. Poezen in bomen, of mensen die iets doms hebben gedaan en dan klem zitten. Die redden we ook. Door Lisa Waarom kruipen brandweermannen over de grond? Leo: Als er brand is in een huis is dat erg warm: wel 800 graden. In een fabriek is een brand nog heter. Er kunnen dan ook flessen ontploffen. Warme lucht stijgt, dus je moet bukken, dan is het niet zo heet. En er is minder rook beneden. Daarom kruipen brandweermannen over de grond.

10 Feest in de wijk Op woensdag 17 juni was er een groot feest in het park aan de Noorderhavenkade. Wij waren uitgenodigd om een verslag te maken van het feest. Er waren sporten zoals voetballen en straathockey. Ook kon je sieraden maken, je gezicht laten schminken, springen of het springkussen of karaoke zingen. Er was ook een beatboxer en een groep die capoeira deed. Dat is een soort vechtdansen uit Brazilië. Het was heel mooi weer. Iedereen kreeg een appel en wat te drinken.

11 Interview met de baas van het feest door Amy en Jim Hoe heet u? Ik ben Abdellah El Hardouz. Ik ben opbouwwerker. Wat is dat? Dan hou je je bezig met de buurt, je probeert mensen enthousiast te maken door middel van de participatie van de bewoners. Particie...? U gebruikt van die moeilijke woorden! Oh ja, eehh... we proberen mensen bij de buurt te betrekken met vrijwilligerswerk en activiteiten voor de kinderen. We hebben contacten met de deelgemeente, de scholen en de bewoners. Waarom is het vandaag feest? De grote vakantie begint bijna, en dit is een soort afsluiting van het schooljaar. We maken het gezellig voor de kinderen en voor de moeders en vaders van de kinderen. Weet u hoeveel mensen er vandaag zijn op het feest? Ik schat ongeveer 150 kinderen en 50 ouders, verspreid over het terrein. Komen er dit jaar nog meer feesten? In deze buurt niet, maar volgend jaar gaan we nog meer feesten organiseren. Waarom doet u dit werk? Ik vind het leuk om met mensen te werken, met volwassenen, jongeren en kinderen. En ik wil niet alleen maar achter mijn bureau zitten maar ook af en toe naar buiten.

12 STICHTING BOSHUYSEN

Vakantieplannen Beeldverhaal en heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van Villa 7

Vakantieplannen Beeldverhaal en heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van Villa 7 Workshop Hoedje van Papier in de Wijk - Kindermagazine Villa 7 - Editie 1 - Juni 2009 Even voorstellen... De redactie van Villa 7 Vakantieplannen Beeldverhaal en heel veel foto s! Van de kinderredactie

Nadere informatie

Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen

Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen Hoedje van Papier in de Wijk - Kindermagazine HVT Nieuws - Editie 1 - Juni 2009 Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Van de redactie

Nadere informatie

Vindt, onderzoekt en zet op papier! Op bezoek bij de brandweer Beeldverhaal Cursus Moonwalken

Vindt, onderzoekt en zet op papier! Op bezoek bij de brandweer Beeldverhaal Cursus Moonwalken Workshop Journalistiek en Fotografie - Magazine Supernieuws - December 2009 Vindt, onderzoekt en zet op papier! Even voorstellen De redactie van SUPERNIEUWS Straatinterviews Op bezoek bij de brandweer

Nadere informatie

Naar de échte krant! Onze wijk... en heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van Globe School News Interview met Robbert Baruch

Naar de échte krant! Onze wijk... en heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van Globe School News Interview met Robbert Baruch Workshop Hoedje van Papier in de Wijk - Globe School News - Editie 1 - Februari 2009 Even voorstellen... De redactie van Globe School News Interview met Robbert Baruch Naar de échte krant! Onze wijk...

Nadere informatie

TALENTENFESTIVAL 11 TALENTVOLLE REPORTERS OP ZOEK NAAR: DE MOELIJKSTE, DE SPORTIEFSTE EN DE MEEST LEERZAME ACTIVITEIT VAN HET FESTIVAL

TALENTENFESTIVAL 11 TALENTVOLLE REPORTERS OP ZOEK NAAR: DE MOELIJKSTE, DE SPORTIEFSTE EN DE MEEST LEERZAME ACTIVITEIT VAN HET FESTIVAL TALENTENFESTIVAL 11 TALENTVOLLE REPORTERS OP ZOEK NAAR: DE MOELIJKSTE, DE SPORTIEFSTE EN DE MEEST LEERZAME ACTIVITEIT VAN HET FESTIVAL VOORWOORD We zijn langs geweest in Ahoy Rotterdam waar het talentenfestival

Nadere informatie

Fotograaf Marc Nolte Lelijke en mooie dingen En natuurlijk veel foto s! Achter de schermen Straatinterviews

Fotograaf Marc Nolte Lelijke en mooie dingen En natuurlijk veel foto s! Achter de schermen Straatinterviews Workshop Journalistiek & Fotografie - Juliana van Stolbergkids - April 2010 Achter de schermen Straatinterviews Fotograaf Marc Nolte Lelijke en mooie dingen En natuurlijk veel foto s! Voorwoord van de

Nadere informatie

Kom je graag naar de regenboog? Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai. We spelen soms erg kinderachtige spelletjes.

Kom je graag naar de regenboog? Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai. We spelen soms erg kinderachtige spelletjes. G. is een jongen van 12 jaar oud. Hij heeft geen handicap maar komt tijdens de vakanties wel naar de regenboog samen met zijn zus die wel een handicap heeft. Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai.

Nadere informatie

Bezoek aan Rotterdam Airport Naar de speeltuin Een rondje door de wijk

Bezoek aan Rotterdam Airport Naar de speeltuin Een rondje door de wijk Workshops Hoedje van Papier in de Wijk - Ovie-cieel Kindermagazine - Editie 1 - Juni 2009 Even voorstellen... De redactie van Ovie-cieel! Interview met ex-dakloze Ricardo Bezoek aan Rotterdam Airport Naar

Nadere informatie

Buurtinterviews Bezoek aan Oud-Charlois en heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van dit magazine Een bezoek aan de Euromast

Buurtinterviews Bezoek aan Oud-Charlois en heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van dit magazine Een bezoek aan de Euromast Workshop Hoedje van Papier in de Wijk - Verhaal achter gesloten deur - Editie 1 - Mei 2009 Even voorstellen... De redactie van dit magazine Een bezoek aan de Euromast Buurtinterviews Bezoek aan Oud-Charlois

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Een magazine vankinderpersbureau Katendrecht

Een magazine vankinderpersbureau Katendrecht Workshop Hoedje van Papier - Magazine De Zuiderlingen - September-Oktober 2009 Een magazine vankinderpersbureau Katendrecht Even voorstellen De redactie van De Zuiderlingen Kledingadviezen Interview met

Nadere informatie

WORKSHOP JOURNALISTIEK & FOTOGRAFIE

WORKSHOP JOURNALISTIEK & FOTOGRAFIE WORKSHOP JOURNALISTIEK & FOTOGRAFIE FEBRUARI 2013 VOORWOORD Met gepaste trots presenteren we de resultaten van dit magazine, dat door de inzet van velen, maar vooral door de kinderen van de Oscar Romeroschool,

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Naar de tentoonstelling in het buurthuis Op bezoek bij Rotterdam Airport En heel veel meer!

Naar de tentoonstelling in het buurthuis Op bezoek bij Rotterdam Airport En heel veel meer! Workshop Hoedje van Papier in de Wijk - Noordkids - Editie 1 - Juni 2009 Even voorstellen De redactie van NoordKids Een rondje door de wijk Naar de tentoonstelling in het buurthuis Op bezoek bij Rotterdam

Nadere informatie

Meester Bastiaan. We wensen je heel veel leesplezier! We wensen je heel veel leesplezier! Het team van Hoedje van Papier

Meester Bastiaan. We wensen je heel veel leesplezier! We wensen je heel veel leesplezier! Het team van Hoedje van Papier Welkom bij het magazine van de leerlingen van De Provenier. Een nieuw treinstation, zo vlak om de hoek van je school (De Provenier), daar wilden de Wijktijgers meer van weten. Dus we gingen op ontdekkingstocht.

Nadere informatie

Hallo Waterkrant lezers, Welkom bij het tweede deel van De Waterkrant!

Hallo Waterkrant lezers, Welkom bij het tweede deel van De Waterkrant! Hallo Waterkrant lezers, Welkom bij het tweede deel van De Waterkrant! We zijn aangekomen in het jaar 2016 en willen graag terugkijken naar wat de kinderen de afgelopen periode gedaan hebben. Ook deze

Nadere informatie

DE CASEMBROOTKOORKRANT

DE CASEMBROOTKOORKRANT DE CASEMBROOTKOORKRANT Toen Nu 2002 2012 JUBILEUMJAAR!!! Ja Ja, het Casembrootkoor bestaat al weer 10 Jaar!!! Hoe het begon? Ik zal het je vertellen! De moeder van Quincy uit het koor nu, vroeg aan juf

Nadere informatie

Naar het fotomuseum Kiekjes van de Kop van Zuid en nog veel meer! Even voorstellen de redactie van de PWC Courant Geluiden uit de Kop van Zuid

Naar het fotomuseum Kiekjes van de Kop van Zuid en nog veel meer! Even voorstellen de redactie van de PWC Courant Geluiden uit de Kop van Zuid Workshop Hoedje van Papier in de Wijk - PWC Courant - Editie 1 - Juni 2009 Even voorstellen de redactie van de PWC Courant Geluiden uit de Kop van Zuid Naar het fotomuseum Kiekjes van de Kop van Zuid en

Nadere informatie

DE ROZE HUISKRANT. Interview met onze stagiaire DE REDACTIE: JESSIKA INGE LINDA PHILIPPE HEIDI INE STEPHANIE CONTACT: INE.

DE ROZE HUISKRANT. Interview met onze stagiaire DE REDACTIE: JESSIKA INGE LINDA PHILIPPE HEIDI INE STEPHANIE CONTACT: INE. DE REDACTIE: JESSIKA INGE LINDA PHILIPPE HEIDI INE STEPHANIE CONTACT: INE.VERCAEMER @DE-LELIE.BE Krantje 26 DE ROZE HUISKRANT Juli 2013 Interview met onze stagiaire We hebben sinds 4 februari een stagiaire,

Nadere informatie

Interviews Onderzoek in de buurt en heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van de PB Krant Een bezoek aan Rotterdam Airport

Interviews Onderzoek in de buurt en heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van de PB Krant Een bezoek aan Rotterdam Airport Workshop Hoedje van Papier in de Wijk - PB Krant - Editie 1 - April 2009 Even voorstellen... De redactie van de PB Krant Een bezoek aan Rotterdam Airport Interviews Onderzoek in de buurt en heel veel foto

Nadere informatie

In deze schoolkrant: Een interview met. Een lekker gezond recept van Lisa! Verslag van het bowlingtoernooi en het bezoek aan Sparta van groep 7!

In deze schoolkrant: Een interview met. Een lekker gezond recept van Lisa! Verslag van het bowlingtoernooi en het bezoek aan Sparta van groep 7! In deze schoolkrant: Een interview met. Een lekker gezond recept van Lisa! Verslag van het bowlingtoernooi en het bezoek aan Sparta van groep 7! Hallo, ik ben Lisa en ik zit in groep 6. Ik ben 10 jaar.

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

Actielessen. Les 5. Feest in de buurt! Wat leert u in deze les? Veel succes! http://www.edusom.nl

Actielessen. Les 5. Feest in de buurt! Wat leert u in deze les? Veel succes! http://www.edusom.nl http://www.edusom.nl Actielessen Les 5. Feest in de buurt! Wat leert u in deze les? Nieuwe woorden Grammatica: werkwoorden in de verleden tijd Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente

Nadere informatie

WORKSHOP JOURNALISTIEK & FOTOGRAFIE

WORKSHOP JOURNALISTIEK & FOTOGRAFIE WORKSHOP JOURNALISTIEK & FOTOGRAFIE april 2013 VOORWOORD Met gepaste trots presenteren we de resultaten van dit magazine, dat door de inzet van velen, maar vooral door de kinderen van de Meester van Eijck

Nadere informatie

Kindermagazine uit Rotterdam Pendrecht

Kindermagazine uit Rotterdam Pendrecht Workshop Hoedje van Papier in de Wijk - Kindermagazine KIDS4EVER - Oktober 2009 Kindermagazine uit Rotterdam Pendrecht Even voorstellen de redactie van Kindercampus Pendrecht Op bezoek bij het stadhuis

Nadere informatie

De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar

De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar Nieuwsbrief 1 Jaargang 1 23-01-18 De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar 2017-2018 Daar is hij dan de eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar. De nieuwsbrief is deze keer samengesteld door kinderen

Nadere informatie

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS?

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Inhoud WELKE INFORMATIE VIND JE IN DIT BOEKJE? Bladzijde 3 - Waarom een boekje over je buurt? Bladzijde 4 - Ontdek je buurt Bladzijde 6 - Een buurtkaart

Nadere informatie

Schoolkrant de Kidskijker. 1 e editie 2014-2015

Schoolkrant de Kidskijker. 1 e editie 2014-2015 Schoolkrant de Kidskijker 1 e editie 2014-2015 Inleiding Het jaar 2014 zit er al weer bijna op. De donkere dagen voor de Kerst zijn in volle gang. Deze Kerst-schoolkrant is de eerste echte schoolkrant

Nadere informatie

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg Pasen met peuters en kleuters Beertje Jojo is weg Thema Maria is verdrietig, haar beste Vriend is er niet meer. Wat is Maria blij als ze Jezus weer ziet. Hij is opgestaan uit de dood! Wat heb je nodig?

Nadere informatie

WORKSHOP JOURNALISTIEK & FOTOGRAFIE MAART 2011 DE HELDEN VAN HEUVEL IN DIT MAGAZINE STRAATINTERVIEWS NAC JUNIOR STREET LEAGUE SPORT, KOKEN EN CARNAVAL

WORKSHOP JOURNALISTIEK & FOTOGRAFIE MAART 2011 DE HELDEN VAN HEUVEL IN DIT MAGAZINE STRAATINTERVIEWS NAC JUNIOR STREET LEAGUE SPORT, KOKEN EN CARNAVAL DE HELDEN VAN HEUVEL WORKSHOP JOURNALISTIEK & FOTOGRAFIE MAART 2011 IN DIT MAGAZINE STRAATINTERVIEWS NAC JUNIOR STREET LEAGUE SPORT, KOKEN EN CARNAVAL VOORWOORD DE HELDEN VAN HEUVEL Voor je ligt alweer

Nadere informatie

Merewade PrO-krant Tekening: Beau (1)

Merewade PrO-krant Tekening: Beau (1) Merewade PrO-krant Tekening: Beau (1) Schoolvoetbal Deel 1 Op vrijdag 22 mei 2015 was het jaarlijkse pro Talents! We waren begonnen met de eerste wedstrijd het begon in een keer goed. We hadden alles gewonnen

Nadere informatie

Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep!

Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep! Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep! Op maandag dinsdag en woensdag hebben wij Juf Margareth en op donderdag en vrijdag, Juf Sjan. Op dinsdag is Juf Sjan er ook voor de groepen 5. Zij

Nadere informatie

Interview :Dani reporter : frank

Interview :Dani reporter : frank Interview :Dani reporter : frank 1. In welk atelier zit je? Koken. 2. Waarom heb je voor dit atelier gekozen? Omdat mijn stiefmoeder ook heel goed kan koken wou ik het ook proberen. 3. Uit welke groep

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. mijn vrije tijd

Inhoud. Mijn leven. mijn vrije tijd Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Hobby... 4 Hoofdstuk 2 Contact... 6 Hoofdstuk 3 Lezen... 8 Hoofdstuk 4 Kijken... 10 Hoofdstuk 5 Spelen... 12 Hoofdstuk 6 Samen in een huis... 14 Hoofdstuk 7 Op bezoek...

Nadere informatie

Op bezoek bij Sparta Interviews En natuurlijk heel veel foto s. Even voorstellen de redactie van het VDB Wijkblad Op onderzoek uit in de buurt

Op bezoek bij Sparta Interviews En natuurlijk heel veel foto s. Even voorstellen de redactie van het VDB Wijkblad Op onderzoek uit in de buurt Workshop Hoedje van Papier in de Wijk - VDB Wijkblad - Editie 1 - Juni 2009 Even voorstellen de redactie van het VDB Wijkblad Op onderzoek uit in de buurt Op bezoek bij Sparta Interviews En natuurlijk

Nadere informatie

Een magazine van Kinderpersbureau Erasmusbuurt. De dierenambulance komt langs Op bezoek bij Rotterdam Airport Kunst kijken bij ROTABS

Een magazine van Kinderpersbureau Erasmusbuurt. De dierenambulance komt langs Op bezoek bij Rotterdam Airport Kunst kijken bij ROTABS Workshop Journalistiek & Fotografie - Kids Crew Magazine - April 2010 Een magazine van Kinderpersbureau Erasmusbuurt Even voorstellen... De redactie van Kids Crew Eerst oefenen als journalist De dierenambulance

Nadere informatie

Zweten met blinde sporters Expositie Roffa 5314 en heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van Afri Freaks Interview met ex-dakloze Peter

Zweten met blinde sporters Expositie Roffa 5314 en heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van Afri Freaks Interview met ex-dakloze Peter Workshop Hoedje van Papier in de Wijk - Kindermagazine Afri Freaks - Editie 1 - Juni 2009 Even voorstellen... De redactie van Afri Freaks Interview met ex-dakloze Peter Zweten met blinde sporters Expositie

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt.

U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt. UW MENING GEVEN spreken inleiding en doel Een mening is wat iemand denkt of vindt. U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt. U leert ook uw mening geven. Uw mening geven

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd 6.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken Badria wordt vandaag 5 jaar. Jan koopt een boek voor Badria.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 5 Juni/Juli 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid Meten van mediawijsheid Bijlage 6 Interview terug naar meten van mediawijsheid Bijlage 6: Het interview Individueel interview Uitleg interview Ik zal je uitleggen wat de bedoeling is vandaag. Ik ben heel

Nadere informatie

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders.

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Zo konden we voelen hoe is om gehandicapt te zijn. Ik zelf vond het heel leerzaam en heb

Nadere informatie

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview Jaargang 3 -Uitgave 1 Inhoud: November 2012 Voorstelling nieuwe leerlingenraad IDEH. Project FAIRTRADE Spelletjes/Raadseltjes Moppentrommel Rijmpjes en nog Rijmpjes Interview De nieuwe leden van de Leerlingenraad

Nadere informatie

Nieuwe redactie Bulletje!

Nieuwe redactie Bulletje! Schoolkrant BS a gene Wienberg Uitgave: oktober 2013 Redactie: Lena, Ivy, Anne, Elianne, Auke Mail: redactiebulletje@gmail.com In dit Bulletje: nieuwe redactie is aan de slag, interview met de directrice,

Nadere informatie

Workshop Hoedje van Papier in de Wijk - Journalikids - Editie 1 - April 2009

Workshop Hoedje van Papier in de Wijk - Journalikids - Editie 1 - April 2009 Workshop Hoedje van Papier in de Wijk - Journalikids - Editie 1 - April 2009 Even voorstellen de redactie van Journalikids Hoe ga je te werk als journalist? De nieuwe buurtagent Het verhaal van onze wijk!

Nadere informatie

Schoolkrant. Maart 2015. WaLL of. Fame

Schoolkrant. Maart 2015. WaLL of. Fame Schoolkrant. Nr.1 Maart 2015 WaLL of Fame 2 Inhoudsopgave Wie zijn wij?! Interview met Dhr. de Lange P.8 Wall of fame P.12 Life hacks P.13 Quotes P.14 Agenda P.15 Info P.16 Strip @ school 3 Project van

Nadere informatie

De brug van Adri. Rollen: Verteller Martje Adri Wim

De brug van Adri. Rollen: Verteller Martje Adri Wim De brug van Adri Rollen: Verteller Martje Adri Wim Daar loopt een meisje. Ze heet Martje. Ze kijkt boos en loopt langzaam. Ze weet niet waarheen. Martje kent Wim. Hij woont in dezelfde straat, maar Wim

Nadere informatie

Inhoud Slaapkamer 6 Opwarming 8 Een jaar later 10 Genoeg 12 Terrorist 14 Geheim 16 Olie 20 R.O.A. 23 Betty 26 Vertrouwen 29 Feiten 32 G.O.F. 35 Protest 38 Warm 42 Reuzenmachine 44 Een bewaker! 47 Terrorist?

Nadere informatie

Right to be a star Van ei tot kerstboom En nog veel meer! Even voorstellen de redactie van The Girls & Boy Press Nieuwtjes uit de wijk

Right to be a star Van ei tot kerstboom En nog veel meer! Even voorstellen de redactie van The Girls & Boy Press Nieuwtjes uit de wijk Workshop Hoedje van Papier in de Wijk - The Girls & Boy Press - Januari 2010 Even voorstellen de redactie van The Girls & Boy Press Nieuwtjes uit de wijk Right to be a star Van ei tot kerstboom En nog

Nadere informatie

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp!

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Haring! Verse haring! Wie maakt me los! Ik heb verse haring! Ha... ja, nou heb ik jullie aandacht, hè? Sorry, ik ben uitverkocht. Vandaag geen haring

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Workshop BSO Rakker-Pret.

Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop-programma Toneel Vissen Boskunstwerk Kerstmobiel Experimenten uitvoeren Kleien Overzicht workshops Kalender 2013 Weerkalender Poppenkastpop sint of Piet Bootjes wedstrijd

Nadere informatie

Maar gelukkig is er nog de Zing-Piet. Die zorgt ervoor dat alle Pieten alle Sinterklaasliedjes goed kunnen zingen. Dus ook:

Maar gelukkig is er nog de Zing-Piet. Die zorgt ervoor dat alle Pieten alle Sinterklaasliedjes goed kunnen zingen. Dus ook: Weten jullie hoe Sinterklaas van Spanje naar Nederland komt? Ja? Met de fiets? Nee! Met de stoomboot, natuurlijk! Het is een heel gedoe voordat Sinterklaas en zijn Pieten kunnen vertrekken. Je wil niet

Nadere informatie

Verslag Otje. Welke personage vond je het leukst om te doen?

Verslag Otje. Welke personage vond je het leukst om te doen? Verslag Otje Op zaterdag 6 november was in theater de Voorveghter een musical van Otje aan de gang. Misschien kennen jullie Otje wel uit jullie voorleesboek of zo. De musical begon ermee dat Otje een dode

Nadere informatie

de 4de editie spuugt vuur!

de 4de editie spuugt vuur! de 4de editie spuugt vuur! Nu kan je je afvragen wat ik hier eigenlijk doe. Heb je beslist, vriend? Jullie hangen hier al bijna 3 uur rond. Ooo kijk deze! Die is echt super cool, K. Ja. Cool. Zeker. Eerlijk

Nadere informatie

Afsluiting kinderjury 2013

Afsluiting kinderjury 2013 Afsluiting kinderjury 2013 Schrijverbezoek: Gerard van Gemert 1. Kastor en Tim Wanneer bent u begonnen met schrijven? Gerard van Gemert is in 2005 begonnen met schrijven toen hij met zijn dochters een

Nadere informatie

Spreekoefeningen. Oefenen voor het eerste deel van het examen spreken: Vragen beantwoorden. 1 enkele vragen. (voor het inburgeringsexamen - spreken)

Spreekoefeningen. Oefenen voor het eerste deel van het examen spreken: Vragen beantwoorden. 1 enkele vragen. (voor het inburgeringsexamen - spreken) Spreekoefeningen (voor het inburgeringsexamen - spreken) Oefenen voor het eerste deel van het examen spreken: Vragen beantwoorden. 1 enkele vragen Eet u vaak brood? Wat voor groente eet u vaak? Wat vindt

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf.

Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf. Les 1 Werk en inkomen (1) Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf. Evert en Monica -2 Rijbewijs Monica is jarig.

Nadere informatie

Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4

Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4 Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4 Alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2014. Deze wordt geopend met het blijde nieuws dat juf Ilse een baby heeft. juf Ilse en Tom zijn op 10-12- 14

Nadere informatie

De pianomannen We waren naar de Tiliander in Oisterwijk geweest. We hadden daar een voorstelling gezien van 2 pianomannen. We moesten best lang

De pianomannen We waren naar de Tiliander in Oisterwijk geweest. We hadden daar een voorstelling gezien van 2 pianomannen. We moesten best lang De pianomannen We waren naar de Tiliander in Oisterwijk geweest. We hadden daar een voorstelling gezien van 2 pianomannen. We moesten best lang wachten tot we erin konden. Onze klas mocht als eerste de

Nadere informatie

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen.

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen. Mijn naam is Aron van der Wal. Ik zit in de sport/brugklas HAVO/VWO van het Fivelcollege in Delfzijl. Naar aanleiding van de opdracht om iemand te interviewen die zich minimaal 20 uren per week met sport

Nadere informatie

WORKSHOP JOURNALISTIEK & FOTOGRAFIE

WORKSHOP JOURNALISTIEK & FOTOGRAFIE WORKSHOP JOURNALISTIEK & FOTOGRAFIE juni 2013 VOORWOORD Met gepaste trots presenteren we de resultaten van dit magazine, dat door de inzet van velen, maar vooral door de kinderen van de Meester van Eijckschool,

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

JE CULTURELE ZELFPORTRET

JE CULTURELE ZELFPORTRET JE CULTURELE ZELFPORTRET Dit is het culturele zelfportret van Vul alles in hele antwoordzinnen in. Gebruik een ander lettertype of een andere kleur voor de antwoorden. Plak hier je pasfoto Film/tv 1 Ga

Nadere informatie

Darsie van Dijk Naam: Leeftijd: Lievelingseten: Lievelingsdier: Muziek: Hobby: Houdt van: Houdt niet van: Sport:

Darsie van Dijk Naam: Leeftijd: Lievelingseten: Lievelingsdier: Muziek: Hobby: Houdt van: Houdt niet van: Sport: Darsie van Dijk Naam: Darsie van Dijk Leeftijd: 9 Lievelingseten: Marshmallows Lievelingsdier: Witgezichtsaki, gordelmol, watusirund, tweevingerige luiaard, vliegend hert, Dombo-octopus, Chinese gekuifde

Nadere informatie

Hoi allemaal, Groetjes, Kim

Hoi allemaal, Groetjes, Kim Even voorstellen Ik heet Harjon van den Poll, ben 38 jaar, getrouwd en vader van twee kinderen. Ik ben creatief, ondernemend, sociaal en sportief. Mijn passie is om mensen te laten ervaren wat ze willen

Nadere informatie

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46%

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46% Relaxmomenten Een moment voor jezelf inplannen schiet er wel eens bij in. 50% 4 40% 3 30% 2 20% 1 10% 0% Toelichting: 17% 1. Dagje naar de spa 1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden

Nadere informatie

Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen

Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen Beste docent, Binnenkort gaat u met uw klas naar de voorstelling Zwemmen Zonder Mouwen; een muzikale 8+ voorstelling die zich afspeelt in en rondom

Nadere informatie

WORKSHOP JOURNALISTIEK & FOTOGRAFIE

WORKSHOP JOURNALISTIEK & FOTOGRAFIE WORKSHOP JOURNALISTIEK & FOTOGRAFIE MEI 2013 VOORWOORD Met gepaste trots presenteren we de resultaten van dit magazine, dat door de inzet van velen, maar vooral door de kinderen van House of Hope, tot

Nadere informatie

Goudhaantjes en Babbelaars

Goudhaantjes en Babbelaars Maandag 13-7-2015 Week 1: 13 t/m 17 juli 2015 Vandaag gaan wij een fietstocht maken door de Broekpolder, daar gaan wij een hele gezellige dag beleven. Zorg er in ieder geval voor dat je fiets klaar staat

Nadere informatie

Workshop Hoedje van Papier in de Wijk - De Goed Fatsoen Kampioen - April 2010

Workshop Hoedje van Papier in de Wijk - De Goed Fatsoen Kampioen - April 2010 Workshop Hoedje van Papier in de Wijk - De Goed Fatsoen Kampioen - April 2010 Voorwoord van de redactie Welkom in ons magazine! In dit magazine kan je veel lezen over wat we hebben gedaan tijdens de workshop

Nadere informatie

De viool en de gitaar en de dwarsfluit.

De viool en de gitaar en de dwarsfluit. De viool en de gitaar en de dwarsfluit. Er was is een vrouw die had een familie. De familie heette de viool. Ze had 2 baby violen en 2 zussen en 1 moeder en vader.,maar toen ze bij ons kwamen was pa niet

Nadere informatie

Van Aron van Wijhe. Groetjes Heleen

Van Aron van Wijhe. Groetjes Heleen Ik heb veel geleerd van de gkij. Het was heel leuk. We gingen ganzenbord spelen als je op bv op 64 kwam dan moest je kaartje 64 opzoeken dan krijg je een opdracht zoals een was met je slechte hand een

Nadere informatie

Tornado. Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur.

Tornado. Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur. Tornado Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur. Geschreven in januari 2012 (Geïllustreerd t.b.v. het

Nadere informatie

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen De ezel van Bethlehem Naar een verhaal van Jacques Elan Bewerkt door Koos Stenger Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen over iets wat er met me gebeurd is. Het

Nadere informatie

Pag. 8, 9, 10, 11 Groep 3/5. Pag. 12, 13 Fotoreportage. Pag. 14, 15, 16, 17 Groep 4/6. Voorleeswedstrijd.

Pag. 8, 9, 10, 11 Groep 3/5. Pag. 12, 13 Fotoreportage. Pag. 14, 15, 16, 17 Groep 4/6. Voorleeswedstrijd. t Vat is de schoolkrant van de Kisveldschool en verschijnt 3 maal per jaar. Bij de voorplaat: musical Adres. C.B.S. Kisveld Hondelinkweg 2 7161 HG Neede tel. (0545) 291341 Directrice: Ellen Hemmers www.kisveldvco.nl

Nadere informatie

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Stina en Catho 29-05-09 jaargang 3 nr. 22 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail.

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Stina en Catho 29-05-09 jaargang 3 nr. 22 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail. 't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: en 29-05-09 jaargang 3 nr. 22 http:zevensprong.org frankieweyns@hotmail.com!" # % ' () * " ' )+, # - + #, # %, #. + ' ) + 00. + 1, Saai Ik ben verjaard

Nadere informatie

OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010

OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010 OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010 Ik arriveer op een zon overgoten Wijkpark. Nog geen kwartier later wordt het park in de schaduw gelegd door donkere wolken. Die trokken gelukkig weg en wederom

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

AANWIJZEND VOORNAAMWOORD. A) Welk woord past in de zin? Kies uit die of dat. 1. Heb je het huiswerk gemaakt? 7. Ga je naar één van onze feestjes?

AANWIJZEND VOORNAAMWOORD. A) Welk woord past in de zin? Kies uit die of dat. 1. Heb je het huiswerk gemaakt? 7. Ga je naar één van onze feestjes? A) Welk woord past in de zin? Kies uit die of dat. 1. Heb je het huiswerk gemaakt? Ja, heb ik gedaan. 2. Komt Willem dit weekend? Nee, moet helaas werken. 3. Ga je met het vliegtuig naar Hamburg? Nee,

Nadere informatie

Lisa Van Damme. Ik hou ervan om het juiste moment af te wachten!

Lisa Van Damme. Ik hou ervan om het juiste moment af te wachten! 2 portfolio Lisa Van Damme Lisa Van Damme begon, geïnspireerd door sociaal geëngageerde fotografen, op 17-jarige leeftijd aan een studie fotografie. Voor haar is fotografie meer dan een doel; het is eerst

Nadere informatie

Alles onder de knie? 1 Herhalen. Intro. Met de docent. 1 Werk samen. Lees het begin van de gesprekjes. Maak samen de gesprekjes af.

Alles onder de knie? 1 Herhalen. Intro. Met de docent. 1 Werk samen. Lees het begin van de gesprekjes. Maak samen de gesprekjes af. Intro Met de docent Wat ga je doen in dit hoofdstuk? 1 Herhalen: je gaat herhalen wat je hebt geleerd in hoofdstuk 7, 8 en 9. 2 Toepassen: je gaat wat je hebt geleerd gebruiken in een situatie over werk.

Nadere informatie

GLOBAL: workshop webdesign

GLOBAL: workshop webdesign Dit werkblad is van: klas: GLOBAL: workshop webdesign Ontwerp en maak je eigen website met zelfgemaakte foto s, teksten, links en buttons! Geen onderwerp zo gek, of er is wel een website over gemaakt:

Nadere informatie

Een magazine vankinderpersbureau Katendrecht

Een magazine vankinderpersbureau Katendrecht Workshop Hoedje van Papier in de Wijk - De Zuiderlingen - Editie 2 - December 2009 Een magazine vankinderpersbureau Katendrecht Even voorstellen de redactie van De Zuiderlingen Monsters kijken bij Villa

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Nieuwe A. Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap

Nieuwe A. Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap Nieuwe A Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap Mixen in Mokum Nieuwe Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap Volwassen Amsterdammers met verschillende culturele achtergronden ontmoeten

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Een magazine van OBS De Toermalijn en de Globetrotter

Een magazine van OBS De Toermalijn en de Globetrotter Workshop Journalistiek & Fotografie - Afriboys & Girls - April 2010 Een magazine van OBS De Toermalijn en de Globetrotter Even voorstellen... de redactie Oefenen als journalisten Nader bekeken: fotografie

Nadere informatie

Eline's Silhouetten. Kunst van Eline Janssens. Werkstuk door Isis Uiterwaal Op de groene Alm groep 7

Eline's Silhouetten. Kunst van Eline Janssens. Werkstuk door Isis Uiterwaal Op de groene Alm groep 7 Eline's Silhouetten Kunst van Eline Janssens Werkstuk door Isis Uiterwaal Op de groene Alm groep 7 1 Inleiding Mijn werkstuk gaat over Eline Janssens, ik vind het leuk om het over haar te hebben omdat

Nadere informatie

De WC s op De Geldershof.

De WC s op De Geldershof. 1. Klaas en Lieke wonen in één huis. Klaas gaat boodschappen halen en als hij terug komt liggen er glas scherven op de grond, het raam is open, en Lieke is dood. Wat is er gebeurd toen Klaas weg was? 2.

Nadere informatie

Nr. 41: 9 september 2012 Een digitaal platform voor mensen die elkaar ontmoeten bij de Perronmeetings

Nr. 41: 9 september 2012 Een digitaal platform voor mensen die elkaar ontmoeten bij de Perronmeetings Spoor ❶ Het begin Nr. 41: 9 september 2012 Een digitaal platform voor mensen die elkaar ontmoeten bij de Perronmeetings B & W: Bid en Werk De vakantieperiode is voor bijna iedereen weer voorbij. Een heerlijke

Nadere informatie