Rockgliders. Beste sponsor, sympathisant

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rockgliders. Beste sponsor, sympathisant"

Transcriptie

1 Rockgliders Beste sponsor, sympathisant De winter is achter de rug en zo ook de rustperiode na een mooi seizoen Het nieuwe jaar is reeds ingezet met de nieuwjaarsreceptie, die zeker geslaagd was en onze eerste wedstrijd op de Ourthe met een meer dan behoorlijk resultaat. In 2010 staan weer verschillende wedstrijden op het programma en een paar trainingen in het buitenland. De mensen die eens willen meevaren, kunnen ons gerust contacteren. Hierbij wil ik ook de sponsors en sympathisanten van vorig jaar bedanken voor hun steun, eveneens dank aan de nieuwe sponsors. Veel leesgenot Lode Vanhuyse (stuurman)

2 Sponsor-avond 2010 Op donderdag 11 februari stelden de Rockgliders in het zaaltje achter Café Bon Vivan hun programma voor het jaar 2010 voor aan pers, sponsors en sympathisanten. Hieronder volgen hun doelstellingen voor 2010 zoals ze werden voorgesteld: Op 11 november laatstleden werden de Rockgliders terug Belgisch Kampioen in de 4-mans-competitie. In 2010 willen we onze titel verdedigen. Daarom zullen we deelnemen aan volgende wedstrijden: 1. De Belgian Rafting Cup op 13 maart te Vieuxville 2. De Gladiatorsrace op 24 oktober te Arras (Fr) 3. De Morvan Grizzly Trail op 6 en 7 november te St-Brisson (Fr) 4. De Semois Rafting Trail op 11 november te Vresse Naast het wedstrijdgedeelte plannen we dit jaar ook een sociale activiteit in navolging van vorig jaar. We hebben een toffe dag raften georganiseerd voor een aantal jongeren met een lichamelijke en/of geestelijke beperking van het MPI Dominiek Savio. Bij een hapje en een drankje konden de genodigden genieten van een gezellig samenzijn. Hopelijk resulteert deze avond in veel positieve artikels in de lokale pers alsook in de nodige sponsorovereenkomsten. Bedankt voor jullie aanwezigheid!

3 De Rockgliders in de pers: De Krant van West Vlaanderen 19/02/2010

4 De Streekkrant 19/02/2010 Agenda: juli oktober November 2010 WK 4-mansraft te Zoetermeer (Nl) 10 e Gladiatorsrace te Arras (Fr) 1 ste Morvan Grizly Race (Fr) De Rockgliders op internet:

5 Belgian Raft Cup 2010 Op vrijdagavond 12 maart werd het terug tijd om naar de Ardennen te trekken. Voor de 24 e editie van de Belgian Rafting Cup vatten de Rockgliders post in Bomal. Vanuit hun gehuurde huisje hebben ze een perfecte uitvalbasis om de Ourthe te overwinnen. Het is belangrijk te vertellen dat het concept van de wedstrijd grondig gewijzigd is ten opzichte van vorige edities. In plaats van de wedstrijd te varen op zaterdag en op zondag, werd de editie van dit jaar beperkt tot 1 dag varen. Op Zaterdagochtend is de afvaart Barvaux-Lognes gepland, in de namiddag de afvaart Lognes-Hamoir. De eerste afvaart wordt natuurlijk beëindigd met het nemen van de poortjes en in de namiddag worden een aantal special tasks voorzien. Klaar voor de strijd nemen we een blitse start en varen op een goede kadans in de richting van de slalom te Lognes. Eenmaal aangekomen doen we onze uiterste best om de poortjes op de goede manier te nemen, maar we merken dat we een beetje power tekort komen om de perfecte beurt af te leveren. Niet tegenstaande dit feit gaat iedereen toch voluit en we zetten een meer dan degelijk resultaat neer. Ne het middagmaal vertrekken we in de richting van Hamoir. De vermoeidheid van s ochtends weerhoudt ons er niet van om een stevig tempo te varen. De special tasks blijken dit jaar betrekkelijk eenvoudig: twee maal nemen van een boei. Moe maar voldaan komen we aan te Hamoir.

6 Tijdens de prijsuitreiking krijgen we te horen dat we verdienstelijk 8 e worden op 22 deelnemers. (merk op dat het tijdsverschil tussen 5 e en 8 e maar een minuut bedraagt.). Niet volledig tevreden met dit resultaat praten we nog een beetje na. Met vier is het niet eenvoudig om tweemaal de zes-persoonsteams bij te houden. We hebben het beste gegeven. Op zondag hebben we nog kunnen genieten van een gezellige dag samen in de Ardennen. De uitslag: 01 Outland Rafting team 1:14: Waterproof Men 1:19: Team Send It 1:22: Holland 4 Rafting 1:25: De Meander C 1:26: Snoassche Bokken 1 1:29: The Stripes II 1:29: The Rockgliders 1:30: Speedbird 1:34: The Drunken Sailors 1:36: G 1 Rafting Team 1:38: Waterproof Woman 1:39: The Stella Boys 1:41: Get out of the boat 1:41: De Blauwe Schuit 1 1:43: Les 5 Sans Pas 1:47: The Stripes I 1:47: Expeditie Raftingson 1:56: De Meander A 2:01: Cocktail Tao 2:01: De Meander B 2:01: Cafe De Draaikolk 2:12: 11

7 De Ubaye De Ubaye is een snelstromende rivier in het departement Alpes-de- Haute-Provence. Het is een bijrivier van de Durance en bijgevolg een bijrivier van de Rhône. De bron bevindt zich op de Col de Longet op 2655 m hoogte aan een klein meertje met dezelfde naam. Na ongeveer 83 km mondt de Ubaye uit in het meer Serre-Ponçon waar ook de Durance in stroomt. De rivier geeft ook de naam aan de vallei waarin ze stroomt: La vallée de l Ubaye. De belangrijkste bijrivier van de Ubaye is de Ubayette die onspringt aan het meet van Lauzanier. Het gemiddelede debiet van de Ubaye werd berekend over een periode van 48 jaar ter hoogte van Le Lauzet-Ubaye. De rivier vertoont seizoensgebonden wisselingen in debiet, vooral in het voorjaar is er veel water door het smelten van de sneeuw. Grafiek : gemiddelde waterstand op de Ubaye De rivier is een geliefde plaats voor watersporters: er zijn tal van mogelijkheden: Raften, kayak, hydrospeed, canyoning en veel meer. Het bekendste deel voor watersport bevindt zich tussen Barcelonnette en het meer van Serre-Ponçon.

8 In volgorde: stroomafwaarts vinden we vanaf Barcelonnette tot aan Les Thuiles een zeer rustig stuk (gemiddeld klasse 2) 1, ideaal voor het varen met kinderen. Aansluitend vinden we het deel tussen Les Thuiles en La Fresquière, een klasse 3, ideaal voor beginners. Het deel tussen La Fresquière tot Le Martinet wordt ook Les Aix-en-Francs genoemd. Dit is het meest bekende stuk van de rivier! Klasse 5! Met zijn bekende stroomversnelling Les fers à Cheval wereldwijd gekend bij vooral kayakers. Meer stroomafwaarts en meest bevaren door toeristen (natuurlijk onder begeleiding van een gids) vinden we de afvaart Le Martinet Le Lauzet. Zeer toffe afvaart met onder andere de stroomversnellingen: La Cuisine, Le dent du Requin. Aan het einde van de afvaart varen we door een kloof onder en romeinse brug. Het laatste stuk tot aan het meer wordt niet bevaren wegens onbevaarbaar. De vallei is zeer toeristisch. Een aantal bouwwerken uit de Romeinse tijd zijn er nog terug te vinden. Er zijn ook talrijke forten te bezichtigen. Deze dateren uit de tijd van Napoleon alsook door het feit dat de Ubaye zich dicht bij de Italiaanse grens bevindt. Door de grote oorlogen uit de vorige eeuw werden talrijke vestigingen opgeworpen. Ook voor wieltoeristen is dit een aanrader. Met de tocht van de 7 Cols kan je lokaal bewijzen dat je een echte man bent. Wij hebben al het genoegen gehad om talrijke keren op de Ubaye te varen. Een korte opsomming: Aug. 2005: Per Raft: Een afvaart op de boven Ubaye (vertrek: stroomopwaarts tov Barcelonnette Meerdere malen de afvaart Les Thuiles La Fresquière 1 De rivieren worden gecatalogeerd van klasse 0 tem klasse 5. klasse 0 wil zeggen dat de rivier onbevaarbaar is wegens te weinig water. klasse 5 is de hoogste categorie: veel water en zeer technisch. Hiernaast bestaat nog de categorie onbevaarbaar. Dit wil zeggen dat door bijvoorbeeld grote rotsblokken de doorgang geblokkeerd wordt.

9 Meerdere malen de afvaart Le Martinet Le Lauzet Eenmalig Les aix en Francs Aug. 2007: Per Raft: Een afvaart op de boven Ubaye (vertrek: stroomopwaarts tov Barcelonnette Meerdere malen de afvaart Les Thuiles La Fresquière Meerdere malen de afvaart Le Martinet Le Lauzet Eenmalig Les aix en Francs Per HotDog.Eenmalig Les aix en Francs Jun Per Raft Tweemaal de afvaart Le Martinet Le Lauzet Barcelonnette bevindt zich op 1007 km van Roeselare en is in de praktijk ongeveer 11 uur rijden.

10 Rafting: Theorie en techniek Met werplijnen omgaan Doen: Roep Lijn als u de zak iets stroomafwaarts van de zwemmer gooit Ga op het einde van de lijn staan terwijl staan terwijl U hem oprolt of om te voorkomen dat de lijn in de knoop geraakt. Ga boven een keerstroom staan en trek de zwemmer met een pendelbeweging naar de kant toe. Trek de zwemmer niet naar rotsen, kolken of obstakels. (Hoewel zonneklaar, toch een van de meest voorkomende fouten). Leer hoe u de lijn weer snel en schoon in de zak krijgt. Haal de modder er af. Inpakken gaat sneller als het einde van de lijn achter uw rug ligt en u de lijn over uw schouder oprolt. Niet doen: Knoop het einde van de lijn niet vast, ook niet aan uw pols of hand en leg er geen lus in. Stop geen zware dingen in de zak (water mag wel). Zorg er voor dat u de zak stroomopwaarts gooit en dat de lijn niet uw benen onder u vandaan kan trekken. Verkeerde lijnacties: Werken met lijnen vraagt om precisie, maar lijnen zijn soms de grootste redder in nood. Gevaarlijk worden werplijnen als mensen er niet mee om kunnen gaan en ze levende versperringen worden. Als er verschillende reddingssituaties dicht bij elkaar zijn, kunnen werplijnen snel tot een warboel leiden, waar zwemmers met hun ledematen of nek aan kunnen blijven hangen. Lijnen moeten zorgvuldig en precies worden geworpen, snel worden ingehaald en opgerold of verstouwd. Werpers moeten niet proberen meerdere reddingsacties tegelijkertijd uit te voeren. Bega niet de klassieke fout door op een hoge rots te gaan staan, de lijn om uw pols te knopen en uw helm en reddingsvest te vergeten. Vergeet niet het einde van de lijn vast te houden als u de zak naar de zwemmer gooit. De zwemmer kan zich aan de grijplus aan de onderkant van de zak vasthouden, maar ook aan de lijn of de zak zelf.

11 D'AMANDINE Carrosserie Mouton Prins Albertlaan Izegem Herstellingen Installatie Computers op maat KRIS VAN LANCKER Boomgaardstraat Roeselare Brouwerij Van Honsebrouck Oostrozebekestraat Ingelmunster Bouwwerken Eric Debal Staat hier straks uw reclame?

12 FRACEMA

Rockgliders 2010 no 3

Rockgliders 2010 no 3 Rockgliders 2010 no 3 Beste sponsor, sympathisant Het raftseizoen is achter de rug. We kunnen terugblikken op een geslaagd jaar, de tegenstand begint groter te worden. Toch hebben wij ons mannetje kunnen

Nadere informatie

Rockgliders Voorwoordje van de Stuurman. Beste sponsor, sympathisant

Rockgliders Voorwoordje van de Stuurman. Beste sponsor, sympathisant Rockgliders 2009 04 Beste sponsor, sympathisant Het raftjaar 2009 is reeds achter de rug. We kunnen terugblikken op een fantastisch sportief jaar, met als kers op de taart : Belgisch kampioen 4-mans raft.

Nadere informatie

ROCKGLIDERS. Meiboomlaan Roeselare Woordje van de stuurman : Beste sponsor, sympathisant

ROCKGLIDERS. Meiboomlaan Roeselare   Woordje van de stuurman : Beste sponsor, sympathisant ROCKGLIDERS Woordje van de stuurman : 2OO9 2 Beste sponsor, sympathisant De winter is achter de rug en zo ook de rustperiode na een mooi seizoen 2008. Het nieuwe jaar is reeds ingezet met de nieuwjaarsreceptie,

Nadere informatie

Rockgliders Voorwoordje van de Stuurman

Rockgliders Voorwoordje van de Stuurman Rockgliders 2009 03 Voorwoordje van de Stuurman De zomer is reeds begonnen en vooraleer de waterstanden te laag worden, is het voor ons dan ook het ideale moment voor een trip naar de Alpen. Het is de

Nadere informatie

Wereld Kampioenschap Rafting 2010

Wereld Kampioenschap Rafting 2010 Wereld Kampioenschap Rafting 2010 Nederland, Zoetermeer 12 t/m 15 juli Trainen, trainen, trainen en nog eens trainen. Dat is wat wij in de aanloop naar dit WK hebben gedaan. Zou het zijn vruchten afwerpen?

Nadere informatie

Guillestre 2007. RoadBook 18 25 Augustus

Guillestre 2007. RoadBook 18 25 Augustus Guillestre 2007 RoadBook 18 25 Augustus Het menu van cols voor Le Tour de Tignes 2007: Hierbij een overzicht van de cols geselecteerd voor onze editie 2007. Hoe en wat we gaan doen wordt ter plekke door

Nadere informatie

ACTIVITEITEN GEKKO VZW 2017

ACTIVITEITEN GEKKO VZW 2017 ACTIVITEITEN GEKKO VZW 2017 2017, 311 leden, een absoluut record, allen bedankt, gekko is een club voor allen, jong en oud, recreatief, sportief, alles kan en niets moet. Werkjaar 2017 recreatie Vaste

Nadere informatie

IRF WORKSHOP GUIDE - TRIP LEADER DURANCE - GUIL - UBAYE 23-24-25-(26) JUNI 2012 FRANKRIJK

IRF WORKSHOP GUIDE - TRIP LEADER DURANCE - GUIL - UBAYE 23-24-25-(26) JUNI 2012 FRANKRIJK 23-24-25-(26) JUNI 2012 ORGANISATIE Pieter Bekkers IRF Assessor PROGRAMMA Vrijdag 22 Juni 20.00 uur Inschrijvingen / betalingen etc. op Camping Les Eygas Zaterdag 23 Juni 09.30 uur Start programma Introductie

Nadere informatie

doel De Outdoor & Discovery Schools is een groepering van enkele professionele outdoorbedrijven

doel De Outdoor & Discovery Schools is een groepering van enkele professionele outdoorbedrijven Cadeaubon doel De Outdoor & Discovery Schools is een groepering van enkele professionele outdoorbedrijven die specifieke opleidingen voor de natuurbeleving verzorgen. Het label staat garant voor kwaliteit,

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

IRF WORKSHOP IRF WORKSHOP

IRF WORKSHOP IRF WORKSHOP IRF WORKSHOP ORGANISATIE Pieter Bekkers IRF Assessor Dirk Ladiges IRF Instructor IV-V PROGRAMMA Donderdag 30 Juni 2016 20.00 uur Inschrijvingen / betalingen etc. op Camping Les Eygas Vrijdag 1 juli 2016

Nadere informatie

Wildwater Opleidingen & Certificeringen Individueel & In-Company

Wildwater Opleidingen & Certificeringen Individueel & In-Company Budel, november 2012 Geachte Collega s, Zoals jullie weten is certificering van verschillende buitensport disciplines steeds belangrijker om je bedrijf up to date te houden. Om de kennis en vaardigheden

Nadere informatie

Teamstage - Almunecar-La Herradura

Teamstage - Almunecar-La Herradura 28/02/2018 Teamstage - Spanje Jaargang 5 nr. 2 Teamstage - Almunecar-La Herradura Vrijdag 9 februari : begin Krokusverlof. 16.00u : vertrek Jos en ikzelf met overvol geladen bestelwagen richting Spanje.

Nadere informatie

BEVER OUTDOOR WEEKEND

BEVER OUTDOOR WEEKEND BEVER OUTDOOR WEEKEND Geniet van een heerlijk verzorgd weekend weg in de Ardennen voor maar 99 euro p.p. DE ARDENNEN Na slechts twee en een half uur rijden vanuit het midden van ons land veranderen de

Nadere informatie

Programma van de vriendschapsrit 2018 van 09/05 tot 12/05

Programma van de vriendschapsrit 2018 van 09/05 tot 12/05 Programma van de vriendschapsrit 2018 van 09/05 tot 12/05 Adres van de dag contacten : Christophe : 0475/750398 de overdekte markt Marylise : 0475/893703 Place Aimé Gassier Mail : lespetitsgrismc@gmail.com

Nadere informatie

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012.

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Zondag 10 juni 2012. Vanmorgen vertrokken en via Antwerpen, Brussel en Luxemburg zijn we, zonder tolwegen, lekker opgeschoten en doorgereden tot Arc et Senans. Hier

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief maart 2016 Nieuwsbrief maart 2016 Beste Thialffer, Het kan nog net voordat we allemaal gaan genieten van een heerlijke clubavond op de Leemputten. Ik ga er van uit dat we met velen zullen zijn aankomende vrijdagavond.

Nadere informatie

Allesoverwielrennen.nl. Het50dagen. trainingsprogramma. Van 0 naar 60 kilometer in 50 dagen

Allesoverwielrennen.nl. Het50dagen. trainingsprogramma. Van 0 naar 60 kilometer in 50 dagen Allesoverwielrennen.nl Het50dagen trainingsprogramma Van 0 naar 60 kilometer in 50 dagen Inleiding Wat goed dat je dit e-book hebt aangevraagd. Misschien kun je het je nog niet voorstellen, maar over nog

Nadere informatie

Naar de Franse Alpen met Riverproof

Naar de Franse Alpen met Riverproof Naar de Franse Alpen met Riverproof Het kajakmekka van Frankrijk Het kajakmekka van Frankrijk (volgens velen zelfs Europa...) bevindt zich in de Hautes-Alpes rondom het altijd gezellige en zeer levendige

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ZV DE GOOYE APRIL 2016

NIEUWSBRIEF ZV DE GOOYE APRIL 2016 NIEUWSBRIEF ZV DE GOOYE APRIL 2016 Het seizoen nadert langzamerhand zijn einde. De laatste wedstrijden staan op het programma, maar de trainingen zijn nog in volle gang. Met het eind van het seizoen in

Nadere informatie

zomerprogramma (jul&aug 2018)

zomerprogramma (jul&aug 2018) zomerprogramma (jul&aug 2018) Zaterdag: Ochtend (10:00-13:00) Klimmen & Abseilen 32,50 Komen jullie ook gezellig klimmen & abseilen in steengroeve Dieupart in Aywaille? Wij klimmen hier op een rotswand

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Beste Thialffer, Vakantie voorbij, volop genoten van de zon, zee,en strand. Dan heb je natuurlijk veel te vertellen. Heb je iets moois, leuk of speciaals meegemaakt, ben je op

Nadere informatie

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy.

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. DtD deel twee Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. Zaterdag vertrek ik om kwart voor twee in de middag samen met Jan naar Durbuy in de Ardennen.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ZOMER 2014

NIEUWSBRIEF ZOMER 2014 NIEUWSBRIEF ZOMER 2014 ALVAST VOOR DE AGENDA 30 juli 2014 Geen training - maar optioneel Boulevardloop 6 augustus 2014 Ladies Run stage 15 augustus 2014 ivm Trail dag -zelfstandige training 16 augustus

Nadere informatie

Weekend winnaars; 1. Cees Zandbergen. 2. Frans Smit. 3. Clemens Hecker. Overall winnaars; 1. Cees Zandbergen. 2. Frans Smit. 3.

Weekend winnaars; 1. Cees Zandbergen. 2. Frans Smit. 3. Clemens Hecker. Overall winnaars; 1. Cees Zandbergen. 2. Frans Smit. 3. Voor u ligt de nieuwsbrief van Dutch Truck Racing. Na de finaleraces zijn wij als bestuur alweer druk bezig met de voorbereidingen voor het volgende seizoen. Er is geëvalueerd met circuit Zandvoort en

Nadere informatie

Gazetje juli. Verrassingsreis 2 juli 2017

Gazetje juli. Verrassingsreis 2 juli 2017 Gazetje juli Verrassingsreis 2 juli 2017 We gaan de zomer in met een onvergetelijke uitstap op zondag 2 juli. We vertrekken die ochtend om 7u30 stipt! Meer informatie over deze dag vinden jullie terug

Nadere informatie

Tot eind augustus zijn jullie allemaal iedere vrijdag welkom om een balletje te slaan en/of voor een babbel aan de toog.

Tot eind augustus zijn jullie allemaal iedere vrijdag welkom om een balletje te slaan en/of voor een babbel aan de toog. TAFELTENNISCLUB TAMARA HOESELT www.ttchoeselt.be Beste leden, tijdens de vakantiemaanden is het elke vrijdagavond gezellig in ons lokaal. Op 3 augustus werd zelfs het wereldkampioenschap vrije tijd van

Nadere informatie

RAAKJE KWB ARDOOIE. September 2010

RAAKJE KWB ARDOOIE. September 2010 RAAKJE KWB ARDOOIE September 2010 Na twee maanden vakantie, is KWB Ardooie terug. We stellen u dan ook graag ons nieuwe jaarprogramma voor. Je zult zien, het is een rijkgevuld programma. Misschien dat

Nadere informatie

TrainingsCoach. Hard work, magic moments: starting now! TrainingsCoach Kenya Classic

TrainingsCoach. Hard work, magic moments: starting now! TrainingsCoach Kenya Classic TrainingsCoach Hard work, magic moments: starting now! TrainingsCoach Kenya Classic De Kenya Classic voert door open savannegebied en dichte bergketens, steeds met uitzicht op paden van steenslag, zand

Nadere informatie

DE MAAS (in Belgie)

DE MAAS (in Belgie) DE MAAS (in Belgie) Hier geldt het Scheepvaartreglement Gemeenschappelijke Maas https://www.binnenvaartkennis.nl/wp-content/uploads/2018/12/scheepvaartreglement-gemeenschappelijke-maas.pdf In Nederland

Nadere informatie

Saint-Quentin (Frankrijk) Frankrijk. België. Nederland. in de Noordzee (Nederland) Vlaams Gewest. Waals Gewest

Saint-Quentin (Frankrijk) Frankrijk. België. Nederland. in de Noordzee (Nederland) Vlaams Gewest. Waals Gewest Leerlingen Naam: Het Kanaal Bossuit-Kortrijk: varen tussen Zwevegem en Bossuit Klas: 9 Opdracht 1: rivieren het stroomgebied en kanalen van in Vlaanderen Schelde 1a. Waar bevindt zich de bron van de Schelde?

Nadere informatie

WATERRATJES WOS. W magazine

WATERRATJES WOS. W magazine 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 5 nr. 43 april 2016 Maartse buien en aprilse grillen Het onaangename weer van de laatste weken heeft wat roet in het eten gestrooid voor de toervaarders. Voor de tochten

Nadere informatie

Beste Sponsors, We kunnen met trots zeggen dat we derde zijn geëindigd! Na een geweldige prestatie van onze piloten en het ganse team.

Beste Sponsors, We kunnen met trots zeggen dat we derde zijn geëindigd! Na een geweldige prestatie van onze piloten en het ganse team. Beste Sponsors, In het weekend van 11-12 oktober hebben wij deelgenomen aan de 24h van Spa Francorchamps 2014. Dit was de 30 ste editie waardoor de opkomst groot was en de sfeer overal juist zat. We kunnen

Nadere informatie

Camping Parc La Clusure evenementenkalender 2014

Camping Parc La Clusure evenementenkalender 2014 Camping Parc La Clusure evenementenkalender 2014 April Paasweekend Zondag 20 April Opening van het seizoen door De Natte Gazette! Deze Belgische band weet als geen ander om het seizoen op Camping Parc

Nadere informatie

Wij heten u van harte welkom op het Lansingerland Cup toernooi 2014.

Wij heten u van harte welkom op het Lansingerland Cup toernooi 2014. Voorwoord Wij heten u van harte welkom op het Lansingerland Cup toernooi 2014. De Lansingerland Cup is een jaarlijks terugkerend evenement. De derde editie vindt plaats op zaterdag 14 juni op het mooie

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f d e c ember 2017

N i e u w s b r i e f d e c ember 2017 N i e u w s b r i e f d e c ember 2017 www.ttcgullegem.be Knalprestatie van de maand Onze A-ploeg staat 1 e in de rangschikking, met nog één speeldag te gaan in de heenronde. Winterstop: geleide trainingen

Nadere informatie

VAN BRUG TOT BRUG. Deventer vanaf de IJssel

VAN BRUG TOT BRUG. Deventer vanaf de IJssel VAN BRUG TOT BRUG Deventer vanaf de IJssel Beide zijn lokaal ondernemer en beide zijn in de zomer veelvuldig te vinden op de IJssel. De reden: het sloeproeien. Ron Straver (Qboat) en Wouter Versteeg (IJssel

Nadere informatie

PROGRAMMA JUNI-AUGUSTUSI

PROGRAMMA JUNI-AUGUSTUSI 2013 Clubblad PROGRAMMA JUNI-AUGUSTUSI WWW.LIEKERKJOGGING.BE Beste sportvrienden, Hierbij een samenvatting van onze verdere clubactiviteiten voor 2013. Zoals reeds gemeld organiseert LJT voor zijn leden

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f d e c ember 2016

N i e u w s b r i e f d e c ember 2016 N i e u w s b r i e f d e c ember 2016 www.ttcgullegem.be Knalprestatie van de maand Stijn Cuvelier, terug van weg geweest, slaagde erin om als D4 in zijn eerste wedstrijd reeds een C4 te kloppen! Wordt

Nadere informatie

De flandriens. Clubblad Wielertoeristenclub. 45 ste - jaargang : editie April- Mei- Juni- 2014

De flandriens. Clubblad Wielertoeristenclub. 45 ste - jaargang : editie April- Mei- Juni- 2014 Clubblad Wielertoeristenclub De flandriens 45 ste - jaargang : editie April- Mei- Juni- 2014 Verantw. Uitgever: Erik Van de Walle Harlingerhof 15-9990 Maldegem Clubfoto WTC DE FLANDRIENS 2014 Clubblad

Nadere informatie

Familie weekend in de Ardennen

Familie weekend in de Ardennen Familie weekend in de Ardennen De prachtige Ardennen is de ideale plek voor een gezellig en actief weekend voor de hele familie. Ideaal voor een weekendje weg met meerdere gezinnen of als familie reünie.

Nadere informatie

Persmap Belgische kampioenschappen +20 6 november 2010

Persmap Belgische kampioenschappen +20 6 november 2010 Persmap Belgische kampioenschappen +20 6 november 2010 Inhoudsopgave 1. Voorwoord: woord van de voorzitter KBJB 2. Belgische kampioenschappen Judo 3. Judoclub Samoerai Ronse 4. Programma 5. Enkele kanshebbers

Nadere informatie

Jullie komen/zitten op een leeftijd waar 'voorbereiding' op wat komt niet enkel meer wenselijk is, maar ook noodzakelijk.

Jullie komen/zitten op een leeftijd waar 'voorbereiding' op wat komt niet enkel meer wenselijk is, maar ook noodzakelijk. Beste speler, Hierbij vinden jullie het individuele programma voor U17/U21 seizoen '19-'20. Jullie komen/zitten op een leeftijd waar 'voorbereiding' op wat komt niet enkel meer wenselijk is, maar ook noodzakelijk.

Nadere informatie

Sleins Skip. Nieuwsbrief juni Seizoen loopt stilaan naar zijn einde. Beste skippers, beste ouders,

Sleins Skip. Nieuwsbrief juni Seizoen loopt stilaan naar zijn einde. Beste skippers, beste ouders, Sleins Skip Nieuwsbrief juni 2016 1. Seizoen 2015-2016 loopt stilaan naar zijn einde Beste skippers, beste ouders, Het seizoen voor onze recreanten loopt op zijn einde. Op zaterdag 4 juni zal de laatste

Nadere informatie

MTB-school: XC-training voor gevorderden

MTB-school: XC-training voor gevorderden MTB-school: XC-training voor gevorderden Zaterdag 3 november 2007 Vandaag was het tijd om onze afspraak met de MTB-school na te komen. Om 9 uur stonden we paraat aan het meer van Warfa om er een dag flink

Nadere informatie

Neder-Betuwe Cup 2014

Neder-Betuwe Cup 2014 Neder-Betuwe Cup 2014 16 augustus Aanvang 10.30 uur Sportpark de Hoeken Ochten VOETBALVERENIGING KESTEREN Voorwoord Neder-Betuwe Cup 2014 Beste voetballiefhebbers, Het schrijven van een voorwoord voor

Nadere informatie

Wandeling n 23 : La porte Aïve : Hotton Bewegwijzering :

Wandeling n 23 : La porte Aïve : Hotton Bewegwijzering : Wandeling n 23 : La porte Aïve : Hotton Bewegwijzering : Deze wandeling, "porte Aïve" genoemd, is als het ware een speleologische uitstap : ze neemt u mee naar de rotsmeanders van de kalksteenrichel. Op

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

De Ardennen: bossen en bieren

De Ardennen: bossen en bieren Centrum Basiseducatie Brusselleer Oefenmap lezen en schrijven p. 1 De Ardennen: bossen en bieren Veel toeristen bezoeken de Ardennen. Het is een streek met veel natuur. Er zijn de stadjes: Spa, La Roche,

Nadere informatie

SECRETARIAAT IVAN DE LEU MGR WAFFELAERTLAAN BLANKENBERGE REKENINGNUMMER BE NIEUWSBRIEF

SECRETARIAAT IVAN DE LEU MGR WAFFELAERTLAAN BLANKENBERGE REKENINGNUMMER BE NIEUWSBRIEF SECRETARIAAT IVAN DE LEU MGR WAFFELAERTLAAN 53 8370 BLANKENBERGE 050 42 84 97 REKENINGNUMMER BE34 4727 0645 2190 REDACTIE NIC OTTEVAERE ERIC DE VILLE IVAN DE LEU LAY OUT FRANKY MAELSTAF NIEUWSBRIEF HET

Nadere informatie

World war III GROOT KAMP Jonggivers Givers 50 23'16.4"N 6 17'42.7"E

World war III GROOT KAMP Jonggivers Givers 50 23'16.4N 6 17'42.7E World war III GROOT KAMP 2019 Jonggivers Givers 50 23'16.4"N 6 17'42.7"E 1 VoorwooRd Zoals elk jaar gaan wij eind juli een bezoekje brengen aan onze landgenoten in het zuiden van het land, maar dit jaar

Nadere informatie

Oefeningen bij osteoporose

Oefeningen bij osteoporose Oefeningen bij osteoporose Algemeen In deze folder staan oefeningen die u kunt doen bij osteoporose. Tips voor het uitvoeren van de oefeningen Ademt u rustig door tijdens de oefeningen (adem niet vasthouden

Nadere informatie

SCHEUR MEE NAAR DE F1 VAN ABU DHABI. Algemeen

SCHEUR MEE NAAR DE F1 VAN ABU DHABI. Algemeen Algemeen Algemeen Abu Dhabi & Dubai zijn één van de snelst groeiende en meest indrukwekkende steden van de wereld. Bijzondere attracties en record brekende successen zijn een van de redenen waarom er ieder

Nadere informatie

Great adventure, magic moments: starting now! Fietscoach special edition Kenya Classic

Great adventure, magic moments: starting now! Fietscoach special edition Kenya Classic TRAININGS COACH Great adventure, magic moments: starting now! Fietscoach special edition Kenya Classic De Kenya Classic voert over open savannegebied, steeds met uitzicht op steenslag, zand en stof: 350

Nadere informatie

Trip De Vlaamse Grimpeur. Met medewerking van:

Trip De Vlaamse Grimpeur. Met medewerking van: De Vlaamse Grimpeur Trip 2018 Met medewerking van: Ann van Rentergem Oostakker * Claeys Philippe Landegem Chris Jegers Aalter * AB Electro Assebroek Rik Van de Walle Aalter * Elektro FD Gistel Voorstelling

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nummer 1 - maart 2017

Nieuwsbrief Nummer 1 - maart 2017 Nieuwsbrief Nummer 1 - maart 2017 www.tcveloce.nl Opgave voor verschillende activiteiten De winter is bijna afgelopen en het zomer fietsseizoen komt er aan, met een hele batterij aan activiteiten. Voor

Nadere informatie

SPONSORDOSSIER. 6 Grote Prijs Jean-Pierre Monseré. Zaterdag 8 juli Ereprijs Garage De Prêtre. Mannen Elite UCI 1.1

SPONSORDOSSIER. 6 Grote Prijs Jean-Pierre Monseré. Zaterdag 8 juli Ereprijs Garage De Prêtre. Mannen Elite UCI 1.1 6 Grote Prijs Jean-Pierre Monseré de Ereprijs Garage De Prêtre Mannen Elite UCI 1.1 Zaterdag 8 juli 2017 Organisatie : KWC De Mandelzonen vzw Start: Ieper Aankomst: Roeselare-Beveren SPONSORDOSSIER VOORWOORD

Nadere informatie

Wedstrijd informatie FCC Rijswijk

Wedstrijd informatie FCC Rijswijk Wedstrijd informatie FCC Rijswijk 2013 1. Wat voor wedstrijden zijn er! 2. Basislidmaatschap/ Nationale licentie 2013. 3. Stuurbord aanvraag bij MIJN KNWU. 4. Kleur stuurbord. 5. Hoe aanmelden voor wedstrijden.

Nadere informatie

Wedstrijdboekje KV De Geuzen Versie: 1.2 Datum: 15 april 2014 1

Wedstrijdboekje KV De Geuzen Versie: 1.2 Datum: 15 april 2014 1 Wedstrijdboekje KV De Geuzen Versie: 1.2 Datum: 15 april 2014 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Hoe gaat zo n wedstrijd in zijn werk... 3 3. Aan welke wedstrijden kun je meedoen?... 3 4. Categorieën

Nadere informatie

Uitslagen Voorbereidingstornooi

Uitslagen Voorbereidingstornooi Uitslagen Voorbereidingstornooi 2016 West-Vlaanderen 2 Locatie: KRC Harelbeke B Speelschema U10 - Zaterdag 20 augustus 2016 2 x 10' 8 tegen 8 Uur Wed Veld Wedstrijd Uitslag 10u30 1 A1 C - D KSV Moorsele

Nadere informatie

Cols de Force Klimmen voor Michael Wings internet aan bed Locatie Barcelonnette 2012

Cols de Force Klimmen voor Michael Wings internet aan bed Locatie Barcelonnette 2012 Cols de Force Klimmen voor Michael Wings internet aan bed Locatie Barcelonnette 2012 Een week fietsen in de hoge Alpen. (Van huis vrijdagavond tot thuis zondagmorgen 0.00 uur) Eigen vervoer. Appartementen

Nadere informatie

K L E P P E R B R I E F

K L E P P E R B R I E F K L E P P E R B R I E F Katholieke basisschool St. Sebastianus 23e jaargang nummer 19 23 juni 2017 Onderwijs in actie: dinsdag 27 juni!! (zie laatste pagina) Gezinsviering. Op zondag 25 juni is er weer

Nadere informatie

2015/08. Roland Outtier Gerard Vandoolaeghe Yves Lagage. voorzitter joggen voor Beginners logistiek evenementen

2015/08. Roland Outtier Gerard Vandoolaeghe Yves Lagage. voorzitter joggen voor Beginners logistiek evenementen Ieper 08/08/2015 Ook midden de zomervakantie stak het LOKO-team de koppen bij elkaar. Het najaar kondigt zich immers als zeer druk aan! In september bundelen we immers deelnames aan Dwars door Ieper, De

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PRAKTISCHE INFORMATIE Inhoudsopgave 1 INSCHRIJVINGEN... 2 2 PROGRAMMA... 2 3 HOE GERAAK IK TER PLAATSE... 2 4 OVERNACHTINGEN... 3 5 FAMILIE & VRIENDEN... 4 6 KLEEDKAMERS, DOUCHES EN BEWARING SPORTZAKKEN...

Nadere informatie

Jeugdnieuws DKC. Kanoregatta 2016: 25 mei te Deinze. Jeugdteam Deinse Kajak Club vzw Uitgave

Jeugdnieuws DKC. Kanoregatta 2016: 25 mei te Deinze. Jeugdteam Deinse Kajak Club vzw Uitgave 2016 Jeugdnieuws DKC Kanoregatta 2016: 25 mei te Deinze Jeugdteam Deinse Kajak Club vzw Uitgave 1 2016 I. Mededelingen jeugdteam Dag jeugd, ouders, Dit is de eerste versie van ons jeugdkrantje. Hierin

Nadere informatie

Langweer Cold Race 2018

Langweer Cold Race 2018 Powered by Voorwaarden deelname Langweer Cold Race 2018 zeilwedstrijd De wedstrijden worden verzeild in de organisatie beschikbaar gestelde polyvalken. Ieder deelnemer dient te voorkomen dat schade ontstaat

Nadere informatie

EINDVERSLAG COMMISSARIS TECHNISCHE ZAKEN

EINDVERSLAG COMMISSARIS TECHNISCHE ZAKEN EINDVERSLAG COMMISSARIS TECHNISCHE ZAKEN WISSELINGS ALV 2015/2016 Beste leden, Voor u ligt het halfjaarlijkse verslag van de Commissaris Technische Zaken van E.H.V. Never Less. In dit verslag krijgt u

Nadere informatie

Ardennen weekend 2017

Ardennen weekend 2017 Ardennen weekend 2017 Al voor de vierde keer heeft de OTMV afd. Noord Brabant een Ardennen weekend georganiseerd. Het wordt steeds meer een weekend met de partner. 29 trekkers en 19 bijrijders die de route

Nadere informatie

Welke doelen stellen we ons volgend. Weet dat wij kunnen helpen! Weldra en ieder van ons kan nu terugblikken. jaar? Willen we nog een categorie

Welke doelen stellen we ons volgend. Weet dat wij kunnen helpen! Weldra en ieder van ons kan nu terugblikken. jaar? Willen we nog een categorie Kon. Soleo SPREUK V/D MAAND: Als ik iets goeds zie, geef ik een compliment. Als ik iets fouts zie, bied ik mijn hulp aan. -Nelson Mandela- Mei 2015 EN ZO WORDT OOK DIT SEIZOEN GESCHIEDENIS De eindrondes

Nadere informatie

Party time!!! WTC Peutie. Beste fiets-vrienden,

Party time!!! WTC Peutie. Beste fiets-vrienden, Party time!!! Beste fiets-vrienden, Met nog amper 2 zondagritten te gaan, komen we stilaan op het einde van het seizoen 2014. Maar het is nog lang niet gedaan en er staan nog veel aktiviteiten te wachten

Nadere informatie

Infokrant. April Voorwoord. Beter laat dan nooit.. de 1 ste (en waarschijnlijk dus ook de laatste) infokrant van dit seizoen.

Infokrant. April Voorwoord. Beter laat dan nooit.. de 1 ste (en waarschijnlijk dus ook de laatste) infokrant van dit seizoen. Voorwoord Infokrant April 2017 Beter laat dan nooit.. de 1 ste (en waarschijnlijk dus ook de laatste) infokrant van dit seizoen. Onze mediakanalen werken fantastisch (website, Twitter, Facebook, ) en dan

Nadere informatie

Maart. Clorisse. Belangrijke data: maart: Groepsweekend 28 maart: Quiz van OP 14 maart, 29 maart: Paaseiverkoop wouters

Maart. Clorisse. Belangrijke data: maart: Groepsweekend 28 maart: Quiz van OP 14 maart, 29 maart: Paaseiverkoop wouters Belangrijke data: 20-22 maart: Groepsweekend 28 maart: Quiz van OP 14 maart, 29 maart: Paaseiverkoop wouters Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs Maart Xaverius-St.Rita A21/46G

Nadere informatie

Wolven zijn dag- en schemeringsdieren, maar door felle bejaging zijn ze in veel gebieden (waaronder Europa) een nachtelijke leefwijze erop na gaan

Wolven zijn dag- en schemeringsdieren, maar door felle bejaging zijn ze in veel gebieden (waaronder Europa) een nachtelijke leefwijze erop na gaan Wolven zijn dag- en schemeringsdieren, maar door felle bejaging zijn ze in veel gebieden (waaronder Europa) een nachtelijke leefwijze erop na gaan houden. Het zijn goede renners, maar kunnen ook goed zwemmen.

Nadere informatie

De multimeter als microamp re meter We hebben allemaal wel een VOM (Volt Ohm Meter) liggen. De digitale versie van een VOM bevat een stand van de schakelaar die µa meet. Men kan die dus heel goed gebruiken

Nadere informatie

25 september is de volgende kidsrace, om uur (let op, tijd is gewijzigd)! Opgeven kan natuurlijk al, via Hopelijk tot dan!

25 september is de volgende kidsrace, om uur (let op, tijd is gewijzigd)! Opgeven kan natuurlijk al, via Hopelijk tot dan! Race 8; 28-08-2016 Een verdubbeling van het aantal deelnemers ten opzichte van vorige maand, als dat zo doorgaat gaat het zeker goed komen. Sjoerd zet in de kwalificatie als enige een 37 er neer en mag

Nadere informatie

De activiteiten: De activiteiten vanaf het vakantiehuis Valley Lodge

De activiteiten: De activiteiten vanaf het vakantiehuis Valley Lodge De activiteiten vanaf het vakantiehuis Valley Lodge In samenwerking met vakantiehuis Valley Lodge bieden wij verschillende soorten (team-building) activiteiten aan om uw verblijf en vergaderingen te verrijken.

Nadere informatie

Wekelijkse Work Out!

Wekelijkse Work Out! Wekelijkse Work Out! Maandag - Conditie Wandeling Dinsdag - Driehoek Push Up Woensdag - Squat Donderdag - De Curl - Up Vrijdag - Boksen Zaterdag - Dips Zondag -Conditie Jumps INTRO Deze work out oefeningen

Nadere informatie

28 november Naar Andance, Andancette. We vertrekken in de mist. Daarna wordt het helder.

28 november Naar Andance, Andancette. We vertrekken in de mist. Daarna wordt het helder. 28 november 2011. Naar Andance, Andancette. We vertrekken in de mist. Daarna wordt het helder. Het tweelingdorp is gescheiden door de Rôhne. Met een oude brug die bloedgevaarlijk is want er racen auto

Nadere informatie

Wandeling n 26 : La Passerelle Hotton Bewegwijzering :

Wandeling n 26 : La Passerelle Hotton Bewegwijzering : Wandeling n 26 : La Passerelle Hotton Bewegwijzering : Deze rustige en kronkelende wandeling leidt u langs de Ourthe. U ontdekt wellicht ongekende aspecten van deze rivier. De stroom, die het leven van

Nadere informatie

Infokrant..(je) Jeugdploegen, weetjes?...wat cijfers? Hoeveel jeugdploegen heeft je club?

Infokrant..(je) Jeugdploegen, weetjes?...wat cijfers? Hoeveel jeugdploegen heeft je club? Oktober 2015 Voorwoord Beste spelers, ouders en supporters, We zijn ondertussen 2 maanden bezig, de ploegen zijn gevormd, de trainers zijn gekend, de conditie stijgt, de overwinningen stapelen zich op..

Nadere informatie

Beste zwemmers en ouders van zwemmers,

Beste zwemmers en ouders van zwemmers, Redactie: Dick Bouman 06-50589322 dickjolien@hotmail.com Wedstrijdsecretariaat: Ruud Snijders en Remco Brand e-mailadres:zwemsecretariaat.mnc@gmail.com Seizoen 2017/2018 11 april 2018 Nr. 2018-15 Beste

Nadere informatie

ISU 2018 (102KM ultratrail)

ISU 2018 (102KM ultratrail) ISU 2018 (102KM ultratrail) De ISU zit er weer op. Eigenlijk verliep alles in de voorbereidingen perfect. Vrijdag na een beetje file hier en daar waren we aangekomen bij 'De Pompstee', het B&B waar we

Nadere informatie

W magazine WATERRATJES WOS. Zonder woorden. Programma Watersportdag 21 mei Ronde van W-VL Een uitstervend ras??? Lachen is gezond.

W magazine WATERRATJES WOS. Zonder woorden. Programma Watersportdag 21 mei Ronde van W-VL Een uitstervend ras??? Lachen is gezond. 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 5 nr. 45 juni 2016 Zonder woorden. inhoud Programma Watersportdag 21 mei Ronde van W-VL Een uitstervend ras??? Lachen is gezond. 2 Programma juni 2016 4 juni: kajak

Nadere informatie

Tukhut. Algemene informatie

Tukhut. Algemene informatie Tukhut Algemene informatie Slechts 40 km ten zuiden van Luik kun je de sfeer van een echte berghut beleven. In Sy, een plaatsje in het beboste dal aan de rivier de Ourthe, vind je de berghut van de NKBV.

Nadere informatie

FLANDERS BMX SERIES REGLEMENT 2019

FLANDERS BMX SERIES REGLEMENT 2019 FLANDERS BMX SERIES REGLEMENT 2019 Inhoud Artikel 1 Wedstrijdkalender... 2 Artikel 2 Categorieën... 2 Artikel 2.1 Vlaamse jeugdwedstrijd... 2 Artikel 2.2 Flanders BMX Series... 3 Artikel 2.3 Recreanten...

Nadere informatie

PVP MASTERCLASS. Donderdag 13 april 2017

PVP MASTERCLASS. Donderdag 13 april 2017 PVP MASTERCLASS Donderdag 13 april 2017 Inhoud Wie zijn Yorick en Joost? Wat is de PVP? Wedstrijdonderdelen Trainingstechnieken Vragen Iedereen kan meedoen! Het is een gezellige wedstrijd met sportief

Nadere informatie

SADSCORSICA 2014TOUR. 2014 SADS Geert Jansen

SADSCORSICA 2014TOUR. 2014 SADS Geert Jansen 1 8 Daagse rondreis op Corsica (Fr.), inclusief: Retour vliegticket Köln-Bonn / Corsica Vertrek Köln-Bonn 12 april 2014 (o.v.b.) Vertrek Corsica 19 april 2014 (o.v.b.) Overnachting in hotels Half pension

Nadere informatie

ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS

ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS Stijn Vanbosseghem V 1.0 20.04.2018 A. COL DE SARENNE CIJFERS Westzijde Lengte 3,0 km Gemiddeld % 7,5 % Hoogteverschil 227 m Voet 1.769 m Top 1.996 m Moeilijkheid

Nadere informatie

DE VIJFDAAGSE SCHAAKWEEK

DE VIJFDAAGSE SCHAAKWEEK Stichting PPL en schaakvereniging Bloemendaal kondigen u aan: DE VIJFDAAGSE SCHAAKWEEK NAAR POLEN Schaakweek naar Polen, 2009 1 Van woensdag 3 juni t/m zondag 7 juni gaan we, samen met de hulporganisatie

Nadere informatie

Januari Dag Datum Wat Bijzonderheden

Januari Dag Datum Wat Bijzonderheden Januari Woensdag 2-jan Damesdag Par 3 Zaterdag 5-jan WWC Maandag 7-jan Senioren MIX 4 TEXAS SCRAMBLE Shotgun (10.00 uur) Dinsdag 8-jan Herendag Shotgun (9.30 uur) Woensdag 9-jan Damesdag Shotgun (10.00

Nadere informatie

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER Iedereen die volgende week niet terug komt een hele fijne vakantie toegewenst! VAKANTIE Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND Vandaag extra veel tekeningen van de

Nadere informatie

Beste ouders, leden, sympathisanten.

Beste ouders, leden, sympathisanten. Beste ouders, leden, sympathisanten. Allereerst wil ik met iets droevig beginnen. Dit is het laatste voorwoord dat ik ga schrijven voor het alowisken. Binnen alowis heb ik 21 zeer mooie jaren meegemaakt.

Nadere informatie

Ledenbrief Juni 2015

Ledenbrief Juni 2015 Ledenbrief Juni 2015 Ritten : Juni 2015 Wegritten Za 30/05 Rally Gele Petjes Zo 31/05 Rally Gele Petjes Za 06/06 Sijsele Za 06/06 Gullegem Za 06/06 Waregem Za 06/06 Geluwe Zo 07/06 Sijsele Zo 07/06 Gullegem

Nadere informatie

Ruggeveldje november 2014

Ruggeveldje november 2014 Ruggeveldje november 2014 Beste leden, ouders en schaatsvrienden, Hopelijk hebben alle heksen en gorilla s ondertussen onze ijsbaan verlaten en zijn jullie al wat bekomen van onze griezelavond op en naast

Nadere informatie

Studio Saint Paul. Saint Paul en Forêt - Var. Bezienswaardigheden rondom Saint-Paul

Studio Saint Paul. Saint Paul en Forêt - Var. Bezienswaardigheden rondom Saint-Paul Studio Saint Paul Saint Paul en Forêt - Var Bezienswaardigheden rondom Saint-Paul Les Gorges du Verdon ( 48 km van Saint Paul) Les Gorges du Verdon Les Gorges du Verdon zijn uniek in Europa en is een van

Nadere informatie

Voorwoord. - vrijdag 5 januari (schaatsen) - vrijdag 12 januari - vrijdag 19 januari - vrijdag 26 januari

Voorwoord. - vrijdag 5 januari (schaatsen) - vrijdag 12 januari - vrijdag 19 januari - vrijdag 26 januari Voorwoord Beste ouders, leden en sympathisanten De eerste maand van 2018 is aangebroken! Hopelijk heeft iedereen fijne feestdagen achter de rug. Januari betekent niet alleen het begin van het nieuwe jaar,

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE BELGISCH NATIONAAL CHEERTEAM Initiatief van de Belgian Cheerleading Federation vzw

INFORMATIEBROCHURE BELGISCH NATIONAAL CHEERTEAM Initiatief van de Belgian Cheerleading Federation vzw INFORMATIEBROCHURE BELGISCH NATIONAAL CHEERTEAM 2019 Initiatief van de Belgian Cheerleading Federation vzw INHOUD 1. Voorstelling van het project 2. Selectieprocedure 3. Trainingsmomenten 4. Overzicht

Nadere informatie

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D)

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D) NIEUWSBRIEF SEPTEMBER Seizoen 2015-2016 Hallo allemaal! De eerste weken zitten er weer op en alles draait weer alsof het nooit vakantie is geweest! Iedereen is lekker uitgerust in de vakantie en we kunnen

Nadere informatie

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP REGLEMENT 2019

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP REGLEMENT 2019 PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP REGLEMENT 2019 Inhoud Artikel 1 Wedstrijddatum... 2 Artikel 2 Categorieën... 2 Artikel 2.1 Vlaamse jeugdwedstrijd... 3 Artikel 2.2 Provinciaal kampioenschap... 3 Artikel 2.3 Recreanten...

Nadere informatie

Terugkeer Maya Kosmische Meesters. Deel

Terugkeer Maya Kosmische Meesters. Deel Terugkeer Maya Kosmische Meesters. Deel 22-2011 Tocht op 6 Juli 2011 - Actun Tunichil Muknal Caves (ATM Caves) We hebben Placencia verlaten om 5:30 s morgens met 2 jeeps. Onze groep was volledig (7 mensen).

Nadere informatie