Er zijn veel manieren waarop je een site kunt analyseren. We beperken ons hier tot de homepage. In deze opdracht gaan we 2 manieren toepassen:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Er zijn veel manieren waarop je een site kunt analyseren. We beperken ons hier tot de homepage. In deze opdracht gaan we 2 manieren toepassen:"

Transcriptie

1 1 Site-analyse Er zijn veel manieren waarop je een site kunt analyseren. We beperken ons hier tot de homepage. In deze opdracht gaan we 2 manieren toepassen: 1 Analyse van de paginastructuur 2 Analyse van de sfeer / uitstraling Paginastructuur Met paginastructuur wordt bedoeld de elementen waaruit en de manier waarop de webpagina is opgebouwd. Elementen die je kunt tegenkomen Logo Mag niet ontbreken. Staat vaak op de belangrijkste plaats links boven. Is meestal ook de homebutton. Eyecatcher The 5 Second Rule: 5 seconde de tijd om een bezoeker een reden te geven om niet weg te gaan. Bijvoorbeeld door antwoord te geven op een vraag, iets interessants aan te bieden, iets interessants te laten zien. Navigatie Kan in de vorm van tekstknoppen, rollovers of afbeeldingen. Steeds vaker met een (hidden) uitklapmenu waardoor de informatie al gecategoriseerd wordt. Voor mobiele devices wordt het hidden menu weergegeven met het hamburgericoontje. Zoekvenster Hulp bij (specifieke) navigatie. Welkomstekst Belangrijk als startpunt, versterkt de navigatie en wekt vertrouwen. Social media Like- en sharebuttons maar ook Twitter-, Instagram-accounts, etc. rechtstreeks op een website. Er wordt gebruik gemaakt van knoppen in een oorspronkelijk design of een variaties in de stijl van een site. Call to action Zet een bezoeker aan om iets te doen. Bijvoorbeeld iets te kopen of iets te bekijken. De plaats van een call to action is boven de fold (de vouwlijn vanaf waar je gaat scrollen). Widget Ruimte in kolommen voor social media, links, afbeeldingen, extra menuutjes, etc. De term widget wordt ook voor applicatiemenuutje gebruikt. Maar dat bedoelen we hier niet. Kolommen staan meestal links en rechts van een pagina maar kunnen ook in header en footer staan. Contactgegevens Liefst op iedere pagina. Staan daarom vaak in de footer.

2 Banner Meestal een JPEG o fgif met standaard afmetingen. Door gebruik te maken van kleur en animaties wordt (vaak door een externe adverteerder) geprobeerd de aandacht van mensen te trekken. Kan ook als afleidend ervaren worden. Slider Kan een visueel overzicht te geven van de mogelijkheden binnen de website of van de producten en diensten die er geboden worden. Video Een embedded (ingesloten) video is een snelle en aantrekkelijke manier om een verhaal te vertellen. Belangrijk voor SEO. Afbeelding Ter illustratie of verduidelijking en ook weer belangrijk voor de zoekmachines door te kiezen voor afbeeldingen die met een zoekwoord te maken hebben. Titel en tussenkopje Belangrijk als tags voor zoekwoorden en accent in informatie. Keurmerk Review - Voordeel- of weggeefactie - Newsitem Zie voor uitleg de tekstkaders. 2 Building trust Bijvoorbeeld door het benoemen van de mogelijkheid om gratis te verzenden, of terug te sturen, door reviews, contactmogelijkheden maar ook door het plaatsen van keurmerken. Leadership = sharing Marktleider is niet langer een geweldige positie bij een gerespecteerd bedrijf. Het betekent steeds vaker actief zijn in het delen van praktische ervaring met anderen. Het delen van praktische adviezen en kennis met anderen laat zien dat jij en je bedrijf weet waar je het over hebt. Delen gebeurt vaak door het weggeven van een whitepaper of ebook. Keep it fresh Houd een site actueel bijvoorbeeld door het plaatsen van een newsitem of recente twee. Een site die recent geüpdate is suggereert ook up tot date te zijn met de nieuwste ontwikkelingen in de branche.

3 3 Layout De manier waarop de verschillende elementen geplaatst zijn. Het is van belang dat er goed wordt omgegaan met de ruimte op het scherm. Over elke millimeter van een resolutie moet nagedacht worden. Dat betekent niet dat er geen witruimte in mag voorkomen. Te veel informatie op één pagina kan ondervangen worden met linkjes naar andere pagina s maar ook met korte alinea s en opsommingen. Aandachtspunten zijn: typografie, tekstgrootte, interlinie, kleurgebruik, duidelijke knoppen voor conversie. F Een website bekijkt men in F vorm van boven naar beneden. In het Westen zijn we gewend van links naar rechts te lezen en van boven naar beneden. Hierdoor wordt door onze hersenen eigenlijk automatisch een prioriteit gegeven aan de content bovenaan en links op een pagina. Dat is de reden, dat een menu jaren lang links stond, maar inmiddels is men tot het inzicht gekomen, dat een menu links blijvend de aandacht weghaalt van de belangrijkste content. De beste layout voor de pagina op een goede website is een menu aan top, niets links en rechts uitsluitend secundaire informatie. Tot wellicht over vijf jaar de inzichten opnieuw zijn aangepast.

4 4 Trends met betrekking tot layout Extreme eenvoud / Flat design Bij flat design ontbreekt gesuggereerde diepte, het is zoals de naam al doet vermoeden plat. Effecten als schaduwen en highlights zijn uit den boze. Dikke witte lijnen Er moet ergens een kader omheen of lijntje tussen. Krijtwit en tenminste zes pixels breed. Nadruk op het lettertype Handgeschreven fonts, mix & match lettertypes en grote aanwezige letters. Slogans zijn kort en zetten aan tot actie. Een onderscheid zal visueel gemaakt worden door grote dikke letters in combinatie met kleinere dunne letters. Transparante lagen Transparante lagen over een afbeelding of onder een tekst zodat de tekst goed leesbaar blijft en de foto niet volledig wordt verstoord. Zie medialink. Spookknoppen Geen schreeuwerige buttons. Door het gebruik van ghost buttons oftewel spookknoppen voorkom je dat de afbeelding wordt verstoord en verwijs je de bezoeker naar de juiste informatie. Raster lay-out Waar Pinterest mee begon, hebben webdesigners met websites in hun grid-achtige lay-outs overgenomen. Deze 'hokjes'lay-out stelt gebruikers in staat om elk item gemakkelijk te bekijken op een zeer gestructureerde en logische manier. Een mooi voorbeeld is de website van Lays, waar ook veel gebruik gemaakt wordt van egale kleurvlakken en een opvallende lay-out in blokken.

5 5 Opdracht 1a 1b Paginastructuur Maak van 4 verschillende sites een screenshot van de homepage. Maak van iedere pagina een wireframe. Benoem hierin de elementen die je tegenkomt. Een wireframe is een visuele manier om een paginastructuur weer te geven. 1c Beschrijf de layout van de verschillende homepages. Maak bij je beschrijving gebruik van de begrippen: Flat design - Witruimte Layout in Fvorm Witte lijnen Lettertype Transparante lagen Spookknoppen - Rasterlayout

6 6 Sfeer / uitstraling Sfeer en uitstraling spelen in op gevoel. Dit wil niet zeggen dat er niet concreet over nagedacht wordt. Een identiteit of huisstijl maakt een merk zichtbaar en concreet. Dat gebeurt door het publiek in contact te laten komen met uitingen die op elkaar zijn afgestemd zoals: het logo, visitekaartjes, websites, advertenties, bedrijfskleding, verpakkingen, etc. Een huisstijl is het uiterlijk van een organisatie. Met uiterlijk kun je laten zien wie of wat je bent => Identiteit! Zonder duidelijk gezicht weet niemand met wie hij zaken doet. Op de momenten dat de eigenaar / werknemer er zelf niet is om over het bedrijf te vertellen moet de huisstijl het even over kunnen nemen. Een website is een belangrijk communicatiemiddel waarop de huisstijl zichtbaar moet zijn. Voordat een ontwerper aan het werk gaat stelt een organisatie vast wat de gewenste identiteit en imago zijn. Wie is de doelgroep? Wat zijn hun interesses? Waar bevinden zij zich? Hoe moeten mensen de organisatie zien? Welke kernwaarden zijn daarin belangrijk? Kernwaarden zijn de belangrijkste waarden van een bedrijf of organisatie. Kernwaarden worden ook wel basiswaarden genoemd. De kernwaarden van een bedrijf zijn dus de punten waar de organisatie naar streeft. Bijvoorbeeld: Walt Disney Geen cynisme; Het koesteren en verbreiden van gezonde Amerikaanse waarden; Creativiteit, dromen en fantasie; Fanatieke aandacht voor consistentie en details; Bewaren en beheersen van het imago van Disney. Sony Verheffing van de Japanse cultuur en het nationale aanzien; Een pionier zijn, niet anderen volgen: het onmogelijke voor elkaar brengen; De capaciteiten en creativiteit van het individu aanmoedigen. Koning Willem I College Wij zijn een community college; Wij spreken alle talenten aan; Wij voeden creatief denken; Wij verleggen grenzen; Wij gaan voor een betere wereld. Belangrijke huisstijlelementen 1 Logo (combinatie beeldmerk en woordmerk) Pay-off (soort slagzin die de identiteit van het merk of de organisatie versterkt - kan ook een descriptor zijn met informatie over het merk of bedrijf). 2 Typografie (Lettertypes tekstgrootte, interlinie) 3 Kleurenschema. Vaak wordt uitgegaan van 1 of 2 hoofdkleuren en enkele ondersteunende / versterkende kleuren. Uiteraard moet(en) de hoofdkleur(en) passend zijn voor het merk / de organisatie. Er is meer aandacht voor minder felle kleurcombinaties. De trend zijn serieuze kleuren, veel donkergroene, donkerblauwe en paarse tinten met lichtere variaties. De reden voor deze verschuiving staat in nauw verband met de vintage revival. 4 Stijlelementen (grafische elementen uit de huisstijl die op een andere manier toegepast kunnen worden.) 5 Fotografie (Een keuze voor stijl van fotograferen, type foto's, eventuele bewerkingen).

7 7 Opdracht Sfeer en uitstraling 2a 2b 2c Maak van 4 verschillende sites een screenshot van de homepage. Maak van iedere pagina een sfeerbeeld. Onderdelen die daarin zeker aan bod moeten komen: Logo - Typografie - Kleuren Stijlelementen Fotografie Geef per sfeerbeeld een beschrijving van de beoogde doelgroep en achterliggende kernwaarden.

1 Webdesign Corrie van der Kroef

1 Webdesign Corrie van der Kroef 1 Webdesign 2 Site-analyse Er zijn veel manieren waarop je een site kunt analyseren. We beperken ons hier tot de homepage. In deze opdracht gaan we 2 manieren toepassen: 1 Analyse van de paginastructuur

Nadere informatie

Nieuws sites hebben een krantachtige vormgeving; de informatie staat voorop.

Nieuws sites hebben een krantachtige vormgeving; de informatie staat voorop. Be e ldsche rmvormge ving & We bde sign Doelstelling & Doelgroepverkenning Kijk naar verschillende websites om je doelgroep te verkennen. Ze hebben allemaal een andere doelstelling en roepen een bepaalde

Nadere informatie

Maak een vormgeving (geschikt voor meerdere devices), met een duidelijke huisstijl en visual, die aansluit bij jouw doelgroep, waarbij je rekening

Maak een vormgeving (geschikt voor meerdere devices), met een duidelijke huisstijl en visual, die aansluit bij jouw doelgroep, waarbij je rekening Maak een vormgeving (geschikt voor meerdere devices), met een duidelijke huisstijl en visual, die aansluit bij jouw doelgroep, waarbij je rekening houdt met verschillende behoeftes binnen je doelgroep.

Nadere informatie

Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt

Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt sendt Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt MailExpert BV Gouw 60 1441 CR Purmerend T 0299 316062 E info@mailexpert.nl W mailexpert.nl Sendt Gouw 60 1441 CR Purmerend T 0299 685572 E info@sendt.nl

Nadere informatie

Algemene regels. Stappenplan webdesign

Algemene regels. Stappenplan webdesign Algemene regels Stappenplan webdesign Kleurengebruik Denk bij het maken van een website aan je kleurencombinaties. Gebruik niet meer dan 4 kleuren; Achtergrond; Heading/ Subheading; Platte tekst; Links.

Nadere informatie

Deze week: - Bespreken 2 websites - kleur - MBTI - Opdracht wat moet er voor volgende week af zijn?

Deze week: - Bespreken 2 websites - kleur - MBTI - Opdracht wat moet er voor volgende week af zijn? Deze week: - Bespreken 2 websites - kleur - MBTI - Opdracht wat moet er voor volgende week af zijn? Vormgeving in relatie tot verschillende doelgroepen Hoe kun je mensen groeperen? oefening [ met z n

Nadere informatie

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl Taak en Tekst voor websites die werken www.jouwsite.nl Websitecheck Taak en Tekst, www.taakentekst.nl Buijs Ballotstraat 27A, 2563 ZH Den Haag 06-13935470 1 Websitecheck Website: Eigenaar: Datum: www.jouwsite.nl

Nadere informatie

Trek een kaartje met: 1. Doel 2. Doelgroep 3. Onderwerp (dit is een globaal onderwerp en moet door jezelf nader worden bepaald)

Trek een kaartje met: 1. Doel 2. Doelgroep 3. Onderwerp (dit is een globaal onderwerp en moet door jezelf nader worden bepaald) Opdracht: Maak een vormgeving (geschikt voor meerdere devices), met een duidelijke huisstijl en visual, die aansluit bij jouw doelgroep, waarbij je rekening houdt met verschillende behoeftes binnen je

Nadere informatie

Tips & trucs banners maken voor je webshop

Tips & trucs banners maken voor je webshop 9-9-2014 15:53:00 Tips & trucs banners maken voor je webshop v1.01 Alicia van Moorsel Inhoudsopgave Pagina 1: - Wat is een header? - Sfeer - Aanbieding/nieuw product - Maar maak ik goede converterende

Nadere informatie

Identiteit. De huisstijl bepaalt voor een groot deel het beeld (imago) dat toekomstige klanten van het bedrijf / merk hebben.

Identiteit. De huisstijl bepaalt voor een groot deel het beeld (imago) dat toekomstige klanten van het bedrijf / merk hebben. Huis stijl 2 Begrippen Merk Een merk (brand) is wat het publiek denkt, voelt en ervaart bij een bedrijf. Branding gaat dus over het creëren van een klantbeleving. Een merk is een concept en niet zichtbaar

Nadere informatie

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Wat gaan we doen. Online trends Website ontwikkeling Online boeken Zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

WEBSITE USABILITY. white-paper

WEBSITE USABILITY. white-paper WEBSITE USABILITY white-paper Alle rechten voorbehouden Het is niet toegestaan deze white-paper aan derden te verstrekken of te verkopen. Het is niet toegestaan de inhoud van deze white-paper elders te

Nadere informatie

15 tips voor een goede website. Dieneke Van Eijk

15 tips voor een goede website. Dieneke Van Eijk 15 tips voor een goede website Dieneke Van Eijk dieneke@sitevisie.com Zomercheck Als je op vakantie gaat check je natuurlijk voor vertrek je auto, maak je lijstjes wat er mee gaat in je koffer en bereid

Nadere informatie

Checklist voor een knallende website

Checklist voor een knallende website Met deze checklist scan je je bedrijfswebsite op een aantal onderdelen. Ontdek de sterke punten van je website en welke punten je nog kunt verbeteren. De checklist maakt je bewust van de zaken die bepalen

Nadere informatie

Klantgerichte communicatie en online media: de website als moederschip. Hugo Callens

Klantgerichte communicatie en online media: de website als moederschip. Hugo Callens Klantgerichte communicatie en online media: de website als moederschip Hugo Callens Management in de sociale economie UHasselt 2013-2014 OPZET WORKSHOP Website als centraal platform van je online communicatie

Nadere informatie

Om het Elektronica thema te installeren gaat u naar "Theme Store" in Design. Hier kunt u het Elektronica thema in 4 kleurvarianten vinden.

Om het Elektronica thema te installeren gaat u naar Theme Store in Design. Hier kunt u het Elektronica thema in 4 kleurvarianten vinden. Inhoud: 1. Installatie 2. FAQ 3. Thema instellingen 4. Meer hulp nodig? 1.Installatie: Om het Elektronica thema te installeren gaat u naar "Theme Store" in Design. Hier kunt u het Elektronica thema in

Nadere informatie

V.V. WILHELMUS HUISSTIJLHANDBOEK. Naam: Marco Remmerswaal Studentnummer: 12048569 Vak: Visual Communication Lerares: Noortje van Eekeren Versie 1.

V.V. WILHELMUS HUISSTIJLHANDBOEK. Naam: Marco Remmerswaal Studentnummer: 12048569 Vak: Visual Communication Lerares: Noortje van Eekeren Versie 1. HUISSTIJLHANDBOEK V.V. WILHELMUS Naam: Marco Remmerswaal Studentnummer: 12048569 Vak: Visual Communication Lerares: Noortje van Eekeren Versie 1.00 1 / 10 Inhoudsopgave Grid 3 Typografie 4 Kleurgebruik

Nadere informatie

Project Het Parool. Media, Informatie en Communicatie. Propedeuse. Ontwerpdocument Beeld

Project Het Parool. Media, Informatie en Communicatie. Propedeuse. Ontwerpdocument Beeld Media, Informatie en Communicatie Ontwerpdocument Beeld Project Het Parool Jerry Leigh Henkes, Demy Verhoogt, Bastiaan Verbeek, Sterre van den Berge, Lucas de Vries, Kathy Gabriel en Hanna Loos. P125 Tutor

Nadere informatie

Versie 2. Opdracht deel B 07-12-2014. Inhoud. Raoul Vos Hogeschool Leiden Studentnummer: 1088675

Versie 2. Opdracht deel B 07-12-2014. Inhoud. Raoul Vos Hogeschool Leiden Studentnummer: 1088675 Versie 2 07-12-2014 Opdracht deel B Inhoud Raoul Vos Hogeschool Leiden Studentnummer: 1088675 Inhoudsopgave: Inleiding:... 3 Opdracht deel A Analyse... 3 Opdracht deel B Inhoud... 3 Opdracht deel C Website...

Nadere informatie

Concurrentieanalyse http://www.syntra-mvl.be/ Kenmerk: Homepage 3/5 Design 3/5 Navigatie 4/5 Inhoud 4/5 Interactie 3/5 Leesbaarheid 5/5 Technische kwaliteit 4/5 Totaalindruk 4/5 Beschrijving website: De

Nadere informatie

Huisstijl Koning Willem 1 College Hieronder staan een aantal richtlijnen geformuleerd in het huisstijlhandboek van KW1C.

Huisstijl Koning Willem 1 College Hieronder staan een aantal richtlijnen geformuleerd in het huisstijlhandboek van KW1C. VOORLICHTINGSFOLDER, tweedelig Opdracht: Maak een Voorlichtingsfolder voor de opleiding Marketingmedewerker / Creatieve Marketing en Communicatie MHBO. Verwerk in de folder de huisstijl van het Koning

Nadere informatie

Huisstijlinformatiemap. Scholen met Succes

Huisstijlinformatiemap. Scholen met Succes Huisstijlinformatiemap Scholen met Succes Waarom een huisstijl? Als organisatie wil je een bepaalde indruk maken, een bepaald beeld achter laten bij doelgroepen en publieksgroepen. Een van de middelen

Nadere informatie

huisstijlhandboek(je)

huisstijlhandboek(je) (je) 2 het logo de wereld 3 het logo Het logo van het Museon bestaat uit een woordmerk (de naam) en een beeldmerk (de globe). Samen vormen ze het logo. In kleur is het woordmerk is altijd antracietgrijs

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Praktische tips voor ondernemers Enschede 7-11-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede website?

Nadere informatie

Beïnvloedings-analyse

Beïnvloedings-analyse Beïnvloedingsanalyse Hoe kunnen doelgroepen beïnvloed worden? Er zijn een aantal verschillende principes waarmee de KRO de doelgroep kan beïnvloeden. Deze principes zijn in verschillende onderdelen op

Nadere informatie

Whitepaper: De perfecte landingspagina

Whitepaper: De perfecte landingspagina Whitepaper: De perfecte landingspagina Stationsplein 12-1 1211 EX Hilversum +31 (0) 35 531 1115 De perfecte landingspagina Het gebruik van aparte landingspagina s op je website kan de verkoop van je dienst

Nadere informatie

Tips & Tricks voor een pakkende crowdfunding video en afbeelding!

Tips & Tricks voor een pakkende crowdfunding video en afbeelding! Tips & Tricks voor een pakkende crowdfunding video en afbeelding! Laatst aangepast: Mei 2016 De video (verplicht bij aandelencrowdfunding) Een essentieel onderdeel van je Symbid pitch is een video van

Nadere informatie

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS)

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Inloggen Het CMS wordt geopend via http://zitecraft.com/login of er kan op het icoontje rechtsonder op de zite geklikt worden. Vervolgens dient het

Nadere informatie

Inhoud. Installatie. Functies

Inhoud. Installatie. Functies Inhoud Installatie Functies Instellingen Achtergrond Blokken, knoppen Korting Footer Header, left column Main navigation Modules Price categories, Producten Text Contact 3 4 5 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Nadere informatie

Pieter Geneugelijk 4H3

Pieter Geneugelijk 4H3 Pieter Geneugelijk 4H3 Opdracht 1 www.ad.nl : Geeft het AD mij voldoende juiste en actuele informatie? Ja het AD beschikt over actuele informatie en de juistheid ervan. Cijfer: 8 Tip: Iets minder drukke

Nadere informatie

Vragenlijst voor nieuwe website

Vragenlijst voor nieuwe website Vragenlijst voor nieuwe website Om het jezelf makkelijk te maken, print je dit formulier uit en vul je het gewoon met pen in. Overleg eens met huisgenoten, collega's en vrienden zodat je een juist beeld

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Inloggen in administratorgedeelte Informatie

Nadere informatie

Gedaan: Logo Communicatie middel(en) Inrichtingsplan. Nog te doen: - Website - Balie - Promotie item

Gedaan: Logo Communicatie middel(en) Inrichtingsplan. Nog te doen: - Website - Balie - Promotie item Briefing Website Gedaan: Logo Communicatie middel(en) Inrichtingsplan Nog te doen: - Website - Balie - Promotie item Website > vormgeving Website > techniek Wat maak je? Je maakt een website voor restaurant

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de huisstijl Belasting & Douane Museum Rotterdam.

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de huisstijl Belasting & Douane Museum Rotterdam. Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de huisstijl Belasting & Douane Museum Rotterdam februari 2012 Inhoud 1. Inleiding 2. De huisstijl 3. Logo toepassingen 4. Huisstijlkleuren

Nadere informatie

SEO webinar Beginnen met SEO

SEO webinar Beginnen met SEO SEO webinar Beginnen met SEO 20 September 2017 Alon Bromet & Robbert Kleijwegt WAT IS DE NUMMER 1 PRIORITEIT VOOR ONDERNEMERS O.G.V. ONLINE MARKETING? Vindbaarheid op het Internet! 0% 5% 10% 15% 20% 25%

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Kunststichting Firma Van Drie

Huisstijlhandboek. Kunststichting Firma Van Drie Huisstijlhandboek Kunststichting Firma Van Drie Martine den Boer Definitief 1 april 2013 Huisstijlhandboek Firma Van Drie definitief d.d. 1-4-2013 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Logo 4 1.1. Varianten 4

Nadere informatie

styleguide Albert Slow Styleguide

styleguide Albert Slow Styleguide styleguide 1 Inleiding Albert Heijn wilde voor de ipad app Albert Slow een ontwerp dat echt aansprekend en wervend is zonder dat gebruiksvriendelijkheid en informatie voorziening in het gedrang zou komen.

Nadere informatie

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee TenZer niet het eerste idee Online marketing: het belang van internet en je website Workshop 27 oktober 2014 Lead to Sale Creative Photostudio Vallen en opstaan En toen.. TenZer Probeer ervaren ondernemers

Nadere informatie

creatief.uniek.veelzijdig

creatief.uniek.veelzijdig info@r10grafischontwerp.nl www.r10grafischontwerp.nl creatief.uniek.veelzijdig Jezelf duidelijk en onderscheidend positioneren in de markt begint met naar buiten toe treden. Hierbij is het van belang dat

Nadere informatie

Succesvol websites bouwen vanuit een concept

Succesvol websites bouwen vanuit een concept Succesvol websites bouwen vanuit een concept Docent: Ruben Olislagers 1 Internetstrategie Begin met een gedegen plan 2 User Centered Design Ontwerpen vanuit de wensen en behoeften van de doelgroep Wie

Nadere informatie

Wil je gebruik maken van het Content Care onderhoudspakket? o Ja, graag! ( 149,95 p/m. Eerst 3 maanden 99.95) o Nee, dit is niet nodig

Wil je gebruik maken van het Content Care onderhoudspakket? o Ja, graag! ( 149,95 p/m. Eerst 3 maanden 99.95) o Nee, dit is niet nodig Voor en achternaam E-mailadres Wat voor website wil je laten ontwikkelen? o All-in website o All-in website en later een webshop toevoegen o All-in webshop Het Webhosting & Onderhoudspakket dat het beste

Nadere informatie

De Website SEO Sprintlist!

De Website SEO Sprintlist! De Website SEO Sprintlist! In een snelle sprint meer bezoekers aantrekken, verbinden en converteren in leads & kopers met de ultieme Website Checklist! tjimka.nl info@tjimka.nl tel. 06 4 69 69 5 / Welkom!

Nadere informatie

Inleiding. Daarnaast geldt dat bij gebruik van een eigen website een link wordt geplaatst bij de contactgegevens naar de homepage van In de Weerd:

Inleiding. Daarnaast geldt dat bij gebruik van een eigen website een link wordt geplaatst bij de contactgegevens naar de homepage van In de Weerd: Huisstijlhandboek Inhoudsopgave Inleiding... 3 Missie & organisatiebeschrijving... 4 Logo, pay-off & pictogrammen... 5 Logo & kleurgebruik... 6 Typografie... 8 Briefpapier... 9 Persbericht... 10 Powerpoint

Nadere informatie

Visual design. Naam: Rob Dekker. Studentnummer: Vak: MMIO

Visual design. Naam: Rob Dekker. Studentnummer: Vak: MMIO Visual design Naam: Rob Dekker Studentnummer: 11020067 Vak: MMIO Datum: 02-03-2016 Wireframes desktop Maak visual designs van een homepage en product pagina van een sportmerk. Werk deze uit voor gebruik

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

Ontwerp rapport Digitaal Instellingsplan Hogeschool van Amsterdam

Ontwerp rapport Digitaal Instellingsplan Hogeschool van Amsterdam Ontwerp rapport Digitaal Instellingsplan Hogeschool van Amsterdam Team Fristeractief: Annet Heitman Jasper Mijdam Charlotte Cozijn Puck Holshuijsen Marieke Zeegers 17 november 2010 Digitaal instellinsplan,

Nadere informatie

Taakleerjaar1 - Dreamweaver

Taakleerjaar1 - Dreamweaver Taakleerjaar1 - Dreamweaver website VVV Terschelling Wat ga je doen? Het toeristenbureau VVV van Terschelling wil het waddeneiland zo goed mogelijk promoten. In dit kader hebben zij jou gevraagd om een

Nadere informatie

Tips voor een gebruiksvriendelijke website

Tips voor een gebruiksvriendelijke website Cre@ctiv Webdesign, digitale marketing & grafisch ontwerp Tips voor een gebruiksvriendelijke website Stenenmolenstraat 162 2800 Mechelen +32 15 68 06 76 +32 472 33 64 98 info@creactivmarketing.com Inleiding

Nadere informatie

Web. TU Delft. Huisstijlrichtlijnen

Web. TU Delft. Huisstijlrichtlijnen TU Delft Web TU Delft Huisstijlrichtlijnen Index 1 Broodtekst 2 Titels 3 Template homepage 4 Template vervolgpagina s 5 Hoofdmenu 6 Submenu 7 Headers 8 Tabblad 9 Tabblad varianten 10 Tabblad nieuws / agenda

Nadere informatie

Gratis e-book Checklist Webteksten Door René Greve, Webteksten en SEO, (www.renegreve.nl)

Gratis e-book Checklist Webteksten Door René Greve, Webteksten en SEO, (www.renegreve.nl) Dit is versie 2.1 (april 2009) Kijk voor de nieuwste versie op: www.renegreve.nl/e-books/ Copyright: Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van René Greve verveelvoudigd

Nadere informatie

Onderzoek naar product en concurrentie. 10 Concurrenten van webshop Sportieve E-bike. Websites links:

Onderzoek naar product en concurrentie. 10 Concurrenten van webshop Sportieve E-bike. Websites links: Onderzoek naar product en concurrentie. 10 Concurrenten van webshop Sportieve Ebike Websites links: http://www.fatboy.com/nl/ http://www.dsignmeubels.nl/ http://allemachtigprachtig.nl/ http://www.gilianoriginals.nl/

Nadere informatie

Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl. 50 tips voor uw webwinkel!

Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl. 50 tips voor uw webwinkel! Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl 50 tips voor uw webwinkel! Inhoudsopgave 1. Webshop / layout... 4 2. Goede menu structuur... 4 3. USP s zichtbaar... 4 4. Een perfecte homepage?... 4

Nadere informatie

WHITEPAPER. Wat is een. Responsive website? Voordelen van een. Responsive website? Hoe start je met een. Responsive website? RESPONSIVE WEBSITES

WHITEPAPER. Wat is een. Responsive website? Voordelen van een. Responsive website? Hoe start je met een. Responsive website? RESPONSIVE WEBSITES WHITEPAPER RESPONSIVE WEBSITES Wat is een Responsive website? Voordelen van een Responsive website? Hoe start je met een Responsive website? INTRODUCTIE Met het downloaden van deze whitepaper kunnen we

Nadere informatie

Help, ik heb een website!

Help, ik heb een website! Help, ik heb een website! Help, ik heb een website Zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren: wat houdt dit in en wat kan/moet ik ermee? De zin en onzin van Zelf check: hoe doet mijn website

Nadere informatie

XHTML. een website bouwen. Vergelijk met: een huis bouwen. Dadelijk de stenen metselen, of. Hoe begin je er aan? Wat is stap 1?

XHTML. een website bouwen. Vergelijk met: een huis bouwen. Dadelijk de stenen metselen, of. Hoe begin je er aan? Wat is stap 1? 1010110101110001010 een website bouwen Vergelijk met: een huis bouwen. Dadelijk de stenen metselen, of eerst? Hoe begin je er aan? Wat is stap 1? 1010110101110001010 een website bouwen Ik heb een concept.

Nadere informatie

Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0

Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0 Ontwerprapport Save Energy Leiden Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0 Inhoudsopgave Inleiding...4 1 Grafisch Ontwerp...5 1.1 De website...5 1.2 Header...6 1.3 Menu...6 1.4 Content...7 1.5 Grafieken...7 1.5

Nadere informatie

GLOBAL: workshop webdesign

GLOBAL: workshop webdesign Dit werkblad is van: klas: GLOBAL: workshop webdesign Ontwerp en maak je eigen website met zelfgemaakte foto s, teksten, links en buttons! Geen onderwerp zo gek, of er is wel een website over gemaakt:

Nadere informatie

edenspiekermann_ hva Stijlgids HvA responsive website

edenspiekermann_ hva Stijlgids HvA responsive website edenspiekermann_ hva Stijlgids HvA responsive website April 2014 Versie 1.0 HvA, Stijlgids responsive website - Februari 2014 - Versie 1.0 2 Inhoud Introductie 3 Concept webstijl 4 3-koloms grid homepage

Nadere informatie

Algemene richtlijnen & instructies voor het toepassen van de huisstijl m.b.t. de band Coldcase

Algemene richtlijnen & instructies voor het toepassen van de huisstijl m.b.t. de band Coldcase Algemene richtlijnen & instructies voor het toepassen van de huisstijl m.b.t. de band Coldcase 1 Inhoud Inleiding pag 3 De huisstijl pag 4 Beeldmerk pag 6 Huisstijlkleuren pag 7 Huisstijlelement: speakers

Nadere informatie

BRANDBOOK Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de Amplixs huisstijl maart 2019 Versie 2.2

BRANDBOOK Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de Amplixs huisstijl maart 2019 Versie 2.2 Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de Amplixs huisstijl maart 2019 Versie 2.2 INHOUDSOPGAVE 3... Inleiding 4...Deel I. Het merk - intro 5... Amplixs DNA 6...Tagline 7...Deel II. Het

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

Het logo en de toepassing 400 jaar Synode van Dordt

Het logo en de toepassing 400 jaar Synode van Dordt De marketingcommissie van Synode 400 (Schouwburg Kunstmin, Dordrechts Museum en Dordrecht Marketing) heeft ter gelegenheid van het event een nieuw logo met een nieuwe huisstijl laten ontwikkelen. Het is

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress icm Woocommerce pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Liever persoonlijke

Nadere informatie

CLOUDSUITE. stijlwijzer. februari 2015

CLOUDSUITE. stijlwijzer. februari 2015 CLOUDSUITE stijlwijzer februari 2015 colofon Aan deze uitgave kunnen op geen enkele manier rechten worden ontleend. Onder voorbehoud van (druk)fouten. Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Gratis workshop voor Ondernemend Roombeek Enschede 24-4-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede

Nadere informatie

BASISELEMENTEN. woordmerk, beeldmerk, kleur, typografie

BASISELEMENTEN. woordmerk, beeldmerk, kleur, typografie HUISSTIJL BASISELEMENTEN woordmerk, beeldmerk, kleur, typografie 2 REGISTREER Voor je van start gaat met het ontwerpen van de huisstijl is het belangrijk dat je controleert of de bedrijfsnaam niet al bestaat.

Nadere informatie

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites?

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Klik&Steen Dashboard Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Inleiding Dit document dient als onderzoek naar de statistieken die interessant zijn om te laten zien in het dashboard van Klik&Steen.

Nadere informatie

Milo. Stijlgids 2016

Milo. Stijlgids 2016 Milo Stijlgids 2016 Inhoudsopgave Inleiding 3 Artiest en essentie branding 4 Logo 5 Stijl 6 Kleurgebruik 7 Typografie 9 Grid en layout 11 Visuals 12 2 Inleiding In deze visuele stijlgids worden de gemaakte

Nadere informatie

Tarieven en aanleverspecificaties

Tarieven en aanleverspecificaties Tarieven en aanleverspecificaties 2018 Versie december 2017 BEREIK UW DOELGROEP OPTIMAAL MET 1LIMBURG 1Limburg is hét actuele online nieuwsplatform van L1. De app en website van 1Limburg brengen alle actualiteiten

Nadere informatie

5 manieren om. om jouw landingspagina. te optimaliseren

5 manieren om. om jouw landingspagina. te optimaliseren 5 manieren om om jouw landingspagina te optimaliseren introductie Een landingspagina is een essentiële schakel in het succes van jouw customer journey, want het is dé plek om jouw klant te overtuigen om

Nadere informatie

profielvak media, vormgeving en ICT CSPE GL onderdeel A

profielvak media, vormgeving en ICT CSPE GL onderdeel A Examen VMBO-GL 2017 gedurende 220 minuten profielvak media, vormgeving en ICT CSPE GL onderdeel A Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit onderdeel horen digitale bestanden. Dit onderdeel bestaat uit 6

Nadere informatie

ONLINE RESULTAATVERHOGERS

ONLINE RESULTAATVERHOGERS van online bezoekers klanten maken 25 ONLINE RESULTAATVERHOGERS 25 praktische tips om het resultaat van je webshop/website te verhogen Een praktisch handboek voor ondernemers en MKB organisaties MARCO

Nadere informatie

Functioneel ontwerp. Navigatie

Functioneel ontwerp. Navigatie Functioneel ontwerp Het functioneel ontwerp bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Navigatie 2. Lijst van alle pagina s 3. Paginaontwerp 4. Formulierontwerp 5. Grafisch ontwerp Navigatie Navigatie wordt

Nadere informatie

Animation. Info-animation Explanimation MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING JANUARI 2013

Animation. Info-animation Explanimation MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING JANUARI 2013 Animation Info-animation Explanimation 1 Promo Opdracht Animatie Promo In de vorige periode heb je voor Promo.nl 2 x een banner gemaakt. Verwerk de twee banners in een animatie in Photoshop. De animatie

Nadere informatie

Succesvol dankzij het juiste design Ilse Kroes UX-designer van Vevida.

Succesvol dankzij het juiste design Ilse Kroes UX-designer van Vevida. Succesvol dankzij het juiste design Ilse Kroes UX-designer van Vevida. 1 Reden dat je website er is. Informatie delen Online vertellen wat voor soort bedrijf je hebt. Zoveel mogelijk producten verkopen.

Nadere informatie

HANDLEIDING E-NEWSLETTER

HANDLEIDING E-NEWSLETTER HANDLEIDING E-NEWSLETTER Werking van de vernieuwde E-newsletter document inhoud: Dit document beschrijft de veranderingen en werking van het vernieuwde E-newsletter systeem versie 1.0.1 DENK INTERNET SOLUTIONS

Nadere informatie

Imago De huisstijl bepaalt voor een groot deel het beeld (imago) dat toekomstige klanten van het bedrijf / merk hebben.

Imago De huisstijl bepaalt voor een groot deel het beeld (imago) dat toekomstige klanten van het bedrijf / merk hebben. Huis stijl 2 Begrippen Merk Een merk (brand) is wat het publiek denkt, voelt en ervaart bij een bedrijf. Branding gaat dus over het creëren van een klantbeleving. Een merk is een concept en niet zichtbaar

Nadere informatie

1.1 DE OPDRACHT IN HET KORT

1.1 DE OPDRACHT IN HET KORT Opdracht 03: een formulier ontwerpen Versie voor studenten v5.0 2010.04.28 James M. Boekbinder Skype: jboekbinder3641 E-mail: james.boekbinder@gmail.com Blog: http://www.razormind.info/infoconstructor

Nadere informatie

Template instellingen

Template instellingen Template instellingen Bij Vormgeving/Template instellingen vind je alle mogelijkheden om jouw huisstijl door te voeren in je shop. De template instellingen zijn onderverdeeld in diverse tabbladen. In dit

Nadere informatie

Website bouwen Blok2 Wat kan wel en wat kan

Website bouwen Blok2 Wat kan wel en wat kan Beste studente: Helaas zit je bij het ontwerpen van een website vast aan bepaalde regels, tenzij je een flashwebsite zou maken. Bij flash is veel meer mogelijk alleen heeft deze manier van websites bouwen

Nadere informatie

Algemene richtlijnen & instructies

Algemene richtlijnen & instructies Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de Houses & Rooms huisstijl September 2017 Versie 1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Logo 3. Opbouw logo 4. Omgaan met het logo 5. Toepassing van

Nadere informatie

10 x 10 tips voor (startende) ondernemers

10 x 10 tips voor (startende) ondernemers 10 x 10 tips voor (startende) ondernemers 70% Van De Startende Ondernemers Stopt Binnen Vier Jaar! Doe mee met de beste 30%! Wij onthullen de 10 geheimen voor een succesvolle startende onderneming! Mijn

Nadere informatie

Wat een mediakit is. Waarom je een mediakit nodig hebt. Hoe je een mediakit gebruikt. Hoe je een mediakit ontwerpt

Wat een mediakit is. Waarom je een mediakit nodig hebt. Hoe je een mediakit gebruikt. Hoe je een mediakit ontwerpt Wat een mediakit is Waarom je een mediakit nodig hebt Hoe je een mediakit gebruikt Hoe je een mediakit ontwerpt Een mediakit of een sprekerskit is een document dat een samenvatting is van jouw business.

Nadere informatie

BRANDBOOK K E S KIES 2017

BRANDBOOK K E S KIES 2017 BRANDBOOK KIES 2017 2017 02 2017 03 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. INHOUDSOPGAVE Merk & historie Logo & logogebruik Kleurwaardes Typografie Slogan & pay-off Grafische elementen Beeldtaal Fotografie Huisstijldragers

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

Stap 1: Mindmap design. Wat is design volgens Marktplaats. Wat is design volgens Judith. Informatie Architectuur Design op marktplaats

Stap 1: Mindmap design. Wat is design volgens Marktplaats. Wat is design volgens Judith. Informatie Architectuur Design op marktplaats Stap 1: Mindmap design Informatie Architectuur Wat is design volgens Marktplaats Wat is design volgens Judith Stap 2: Onze bevindingen. Informatie Architectuur Analyse van www.marktplaats.nl Design heeft

Nadere informatie

Dit is een Expert blog artikel van EDUwebsupport

Dit is een Expert blog artikel van EDUwebsupport Dit is een Expert blog artikel van EDUwebsupport Website teksten Het schrijven van teksten is een vak. Of je nu teksten schrijft voor een brochure, een white paper, de krant of een webpagina, er is een

Nadere informatie

Voorbeeld communicatiemiddelenanalyse. Basisschool anoniem

Voorbeeld communicatiemiddelenanalyse. Basisschool anoniem Voorbeeld communicatiemiddelenanalyse Basisschool anoniem Scholen met Succes Postbus 3386 2001 DJ Haarlem www.scholenmetsucces.nl info@scholenmetsucces.nl tel: 023 534 11 58 fax: 023 534 59 00 1 Scholen

Nadere informatie

Praktische tips voor een betere website

Praktische tips voor een betere website Praktische tips voor een betere website Zoekwoorden uitleg 2 Zoekwoorden in je website gebruiken 3 Boei je bezoekers en krijg werkelijk contact 4 Hoe maak je een goede landingspagina 5 Tips voor de lancering

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

Handleiding Joomla 3.x

Handleiding Joomla 3.x Handleiding Joomla 3.x Hoe maak ik een call to action button? Geschreven: Sandra van der Heijden (2015) AdviesMies Introductie Het wordt regelmatig geroepen. Je hebt call to action buttons nodig op je

Nadere informatie

WE CROSS WHITEPAPER: FACEBOOK TIMELINE 2012 EN FACEBOOK APP MOGELIJKHEDEN. 29 maart 2012 We Crosss B.V. / Hein Hofman

WE CROSS WHITEPAPER: FACEBOOK TIMELINE 2012 EN FACEBOOK APP MOGELIJKHEDEN. 29 maart 2012 We Crosss B.V. / Hein Hofman WE CROSS WHITEPAPER: FACEBOOK TIMELINE 2012 EN FACEBOOK APP MOGELIJKHEDEN 29 maart 2012 We Crosss B.V. / Hein Hofman De Facebook timeline is vernieuwd! Per 30 maart 2012 is de timeline door Facebook verplicht

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

yuki huisstijlmanual

yuki huisstijlmanual Inhoud 3 Huisstijl is meer dan het toevoegen van een beeldmerk. Wat een huisstijl tot een huisstijl maakt is vooral eenheid van stijl. Deze eenheid wordt alleen bereikt, wanneer iedereen zich houdt aan

Nadere informatie

Iconen. Voordelen van goede iconen. De iconen waar het bij deze opdracht om gaat zijn:

Iconen. Voordelen van goede iconen. De iconen waar het bij deze opdracht om gaat zijn: Iconen Steeds vaker wordt binnen (web)design gebruik gemaakt van iconen. Informatie wordt op deze manier gevisualiseerd. Hierdoor is het mogelijk op een snelle, duidelijke en vaak ook mooie manier te communiceren.

Nadere informatie

Documentatie. Jun 2016 THEME CREATED BY

Documentatie. Jun 2016 THEME CREATED BY Documentatie Jun 2016 THEME CREATED BY Inleiding U wilt een webshop die klaar is voor de toekomst? Maak het u zelf gemakkelijk; installeer NU Theme Fusion. Het Fusion theme is een conversie verhogend Full

Nadere informatie

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN 10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN Introductie Social media wordt steeds vaker door bedrijven gebruikt om beter contact met hun klanten te krijgen en uiteindelijk meer inkomsten te realiseren. Facebook is

Nadere informatie

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase Mobiel Datanose Op dit moment is mobiel datanose niet goed gedaan; je krijgt gewoon de site te zien zoals je het te zien krijgt op pc's of laptops. Maar vaak heb je het probleem dat je op je mobiel moet

Nadere informatie