Dit is een Expert blog artikel van EDUwebsupport

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dit is een Expert blog artikel van EDUwebsupport"

Transcriptie

1 Dit is een Expert blog artikel van EDUwebsupport Website teksten Het schrijven van teksten is een vak. Of je nu teksten schrijft voor een brochure, een white paper, de krant of een webpagina, er is een bepaalde vaardigheid vereist om de boodschap die je wilt communiceren goed over te laten komen bij je publiek. Het schrijven van teksten is dan ook niet voor iedereen weg gelegd. Het medium waarvoor je teksten schrijft, maar ook de doelgroep, geeft een kader voor de inhoud en opbouw van je teksten. Een internet pagina is een specifiek medium, waarbij, door de aard van dat medium, er niet alleen rekening moet worden gehouden met de specifieke inhoud van de boodschap, maar ook met aspecten die niets met de boodschap te maken hebben. Denk hierbij aan de manier waarop internet pagina s worden gelezen (bezoekers scannen in plaats van lezen) maar ook het feit dat webpagina s informatie moeten bevatten waardoor de crawler kan zien waar de teksten over gaan en goede indexatie mogelijk is. In dit Edu Expert Artikel gaan we zien wat er komt kijken bij het schrijven van teksten voor een succesvolle webpagina. We beginnen bij de voorbereiding. 1: De voorbereiding. Voor dat je begint met het schrijven van teksten, moet je jezelf of je tekstschrijver voorbereiden. Volg onderstaande stappen. A: Bepaal het thema van de pagina. Behandel in principe slechts één thema per pagina. Hierdoor ben je in staat een pagina te optimaliseren voor maximaal 3 zoekwoorden. B: Stel vast voor wie de pagina bedoeld is. Is de pagina bedoeld voor een expert, dan kun je vakjargon gebruiken. Je gaat immers uit van voorkennis van de bezoeker. Wil je technische informatie overbrengen aan iemand die geen expert is, dan zorg je voor laagdrempelige inhoud. Pagina s zijn altijd gericht op specifieke doelgroepen die hun eigen kenmerken hebben. C: Stel vast wat je met de pagina wilt bereiken. Als de pagina bedoeld is voor bezoekers met een koopintentie, dan gebruik je andere teksten dan wanneer de pagina bedoeld is voor bezoekers die zich alleen willen oriënteren op een product of dienst. Een combinatie van doelen kan natuurlijk ook.

2 Probeer een probleem op te lossen voor je bezoeker. In het verlengde daarvan verkoop je het product of de dienst. Hier geldt de bekende uitspraak: Verkoop gaten, geen boren. Laat de voordelen duidelijk zien. D: Stel vast wat echt belangrijk is om te communiceren (need to know), en wat leuk en informatief is om te communiceren. (Nice to know) E: Stel vast welke zoekwoorden er bij het thema en de doelstellingen passen. Om de juiste zoekwoorden of zoekzinnen vast te stellen, moet er eerst zoekwoordonderzoek worden uitgevoerd. Uit dit zoekwoordonderzoek komen concurrerende zoekwoorden waarvoor de pagina moet worden geoptimaliseerd. Een geoptimaliseerde pagina heeft een zoekwoorddichtheid van maximaal 8%. Je optimaliseert voor maximaal 3 woorden per pagina, bij hevige concurrentie op het zoekwoord beperk je dat tot 1 of 2 zoekwoorden. Gebruik ook synoniemen en verwante woorden. F: Stel vast hoeveel ruimte je hebt voor de teksten. Webpagina s kunnen natuurlijk oneindig lang zijn. Waar het hier om gaat is wat de bezoeker ziet als hij op de pagina landt: Het deel boven de vouw. In dit gedeelte komen de teksten die de bezoeker moeten aanzetten om meer van de pagina en website te ontdekken. De ruimte die je hebt wordt verder beperkt door: Afmetingen van de header. Navigatieblokken Grafische elementen zoals foto s en afbeeldingen Grootte van het lettertype Opsommingslijstjes Call to Action buttons Advertenties Share buttons Afmetingen van de webpagina. (De breedte in pixels, webpagina voor PC, tablet of mobiel) G: Stel vast waar je je teksten plaatst. Onderzoek heeft uitgewezen dat bezoekers linksboven in een pagina starten met het scannen van deze pagina. Plaats je belangrijkste teksten daarom linksboven. Hoe verder je op de pagina naar beneden gaat hoe minder belangrijk de teksten worden. H: Bepaal de teksten van de interne links op de pagina. Interne links linken naar andere pagina s op de site. De tekst van de link (de ankertekst) moet een relatie hebben met de inhoud van de te linken pagina s. Deze moet relevant zijn. Als je vooraf de ankerteksten bepaald van deze links, dan kun je deze op een natuurlijke wijze in de tekst opnemen. Bedenk dat je in eerste instantie voor de bezoeker schrijft en niet voor de zoekmachine. I: Doe een benchmark. Kijk bij je concurrenten hoe zij hun teksten inzetten om bezoekers te interesseren voor de producten of diensten. Stel vast hoe jij je kunt onderscheiden.

3 Gezien voorgaande is het van belang om eerst het grafisch ontwerp van een pagina vast te leggen voordat je begint met je teksten. 2: Teksten schrijven Na de voorbereiding kun je starten met het schrijven van de teksten. Houd hierbij de volgende richtlijnen in acht. We gaan er bij deze richtlijnen van uit dat de teksten worden geschreven voor bezoekers van een algemene (dus niet expert) pagina. A: Zorg er voor dat in één oogopslag is te zien waar de pagina over gaat. B: Maak alinea s van maximaal 5 zinnen. C: Gebruik zinnen van maximaal 12 woorden D: Alle alinea s worden voorafgegaan door een alineakop, de header h1 h6 E: Maak gebruik van sub koppen en, indien mogelijk en relevant, de tabellen. F: Vermijd bij- en tussen zinnen. Wat in 10 woorden kan doe je niet in 20 woorden. G: Probeer in elke alinea een Call to Action te plaatsen. H: Schrijf spreektaal, geen schrijftaal. (Wel afhankelijk van de branche) I: Gebruik ook synoniemen en verwante woorden J: Maak het persoonlijk. Dus niet het bedrijf, het instituut maar: Wij, jij, ons. K: Gebruik lijstjes. Opsommingen zijn makkelijk en snel scanbaar. L: Maak bij veel tekst gebruik van kleine samenvattingen. M: Geef voorbeelden. Hiermee kun je de aandacht vasthouden. N: Kweek herkenbaarheid. O: De hoeveelheid tekst kan voor de zoekmachine een indicatie zijn van de belangrijkheid van de pagina. Gebruik daarom minimaal 400 woorden. P: Teksten op een landingspagina of homepage gebruik je om interesse te wekken. De teksten moeten daarom prikkelend zijn en nieuwsgierig maken. Details plaats je op ander pagina s Q: Leef je in, in de zoekvraag die in eerste instantie in de zoekbalk is ingevoerd. Wat zou de intentie van de bezoeker zijn geweest? Als je aan kunt sluiten op deze intentie dan voldoe je aan het verwachtingspatroon van de bezoeker en is de kans gering dat hij gaat bouncen. (De pagina direct weer verlaten) 3: Wat je niet moet doen Zoals we in deel 2 hebben gezien, hebben bezoekers hebben meestal een bepaalde verwachting voordat ze op een pagina landen. Stel bezoekers daarom niet teleur en vermijdt het volgende: A: Plaats geen welkomstteksten. Welkomstteksten zijn niet informatief en sluiten niet aan bij de zoekvraag. Het is bovendien zonde van de kostbare ruimte die je beter kunt benutten voor teksten die interesse opwekken en zoekwoorden bevatten. B: Vermijd de bedrijfshistorie. De historie van een bedrijf kan natuurlijk positief bijdragen aan het positioneren van een merkt of product. Om dezelfde reden waarom je geen welkomstteksten op je homepage moet plaatsen moet je ook terughoudend zijn met informatie over de bedrijfshistorie. Maak op de homepage liever een korte referentie naar deze historie en link vervolgens naar een speciale pagina die geheel gewijd is aan de geschiedenis van het bedrijf. C: Plaats geen belangrijke teksten in scripts en afbeeldingen.

4 Een crawler kan geen of slechts beperkt teksten lezen die in scrips of afbeeldingen zijn geplaatst. Het gevolg is dat deze teksten niet kunnen worden geïndexeerd en op geen enkele manier meer kunnen bijdragen aan je ranking. Voor de zoekmachine bestaan deze teksten feitelijk niet. 4: Als de website teksten gereed zijn Als de teksten gereed zijn kun je teksten voor de title en description tag gereedmaken. Omdat je nu precies weet waar de pagina over gaat kun je de teksten van deze tags precies laten aansluiten bij het thema van de pagina. De relevantie van de teksten van de tags en de inhoud van de pagina is een belangrijke factor voor de SERP positie van je pagina. Deze relevantie is ook van belang om de verwachtingen van de bezoeker te managen. De bezoeker heeft immers mede op basis van de informatie in tag besloten naar de pagina te gaan en wil natuurlijk niet worden teleurgesteld. Houd bij het maken van teksten voor de title en de description ook rekening met het volgende: Title tag: Hiervoor heb je 64 posities, inclusief spaties en leestekens. Gebruik alle posities. Zet de zoekwoorden voor aan in de title tag. Gebruik teksten die verleiden en nieuwsgierig maken Je domeinnaam of bedrijfsnaam hoef je niet in de tag te vermelden. In de samenvatting is deze al zichtbaar geweest in de URL van de pagina. Plaats zo weinig mogelijk uitsluitingswoorden. Uitsluitingswoorden zijn woorden die een zin leesbaar maken, zoals de, het, een De crawler negeert deze woorden en ze dragen daarom niet bij aan je positie. Description tag. Hiervoor heb je 155 posities. Gebruik alle posities Zet de zoekwoorden vooraan in de description tag Gebruik ook hier teksten die aanzetten tot actie. Ook hier is het niet nodig om je bedrijfsnaam te plaatsen. Plaats zo weinig mogelijk uitsluitingswoorden. Uitsluitingswoorden zijn woorden die een zin leesbaar maken, zoals de, het, een De crawler negeert deze woorden en ze dragen daarom niet bij aan je positie. Zorg er wel voor dat de tag prettig leesbaar blijft. 5: Handig om te weten Dummy teksten Als de website teksten nog niet gereed zijn wil je mogelijk toch vaststellen hoe de teksten overkomen in het ontwerp van de pagina. Maar hoe kom je aan teksten als je nog geen teksten hebt? Gelukkig is hier een eenvoudige oplossing voor: Een lores ipsum generator. Een lorus ipsum generator genereert Latijnse teksten na opgave van het aantal paragrafen waarvoor je teksten wil en het aantal woord. De gegenereerde teksten kun je vervolgens kopiëren en plakken in je pagina. Ga eens naar:

5 Een leuke variant op de traditionele lorem ipsum teksten is de Bacon Ipsum generator. Deze generator geeft teksten die gerelateerd zijn aan.vlees. Als je (dummy) pagina gereed is kun je met de tool van Conversion Voodoo testen hoe je pagina in een flits overkomt. Bezoekers nemen binnen seconden een beslissing of ze op een pagina willen blijven of gaan bouncen. De tool flashed je pagina enkele seconden waarna je kunt vaststellen wat de bezoeker echt ziet als hij slechts enkele seconden naar de pagina kijkt. Checklist website teksten. Alles nog even op een rijtje: 1: De voorbereiding. A: Bepaal het thema van de pagina. B: Stel vast voor wie de pagina bedoeld is. C: Stel vast wat je met de pagina wilt bereiken. D: Stel vast wat echte belangrijk is om te communiceren. E: Stel vast welke zoekwoorden er bij het thema en de doelstellingen passen. F: Stel vast hoeveel ruimte je hebt voor de teksten. G: Stel vast waar je je teksten plaatst. H: Bepaal de teksten van de interne links op de pagina. I: Doe een benchmark. 2: Teksten schrijven A: Zorg er voor dat in één oogopslag is te zien waar de pagina over gaat. B: Maak alinea s van maximaal 5 zinnen. C: Gebruik zinnen van maximaal 12 woorden D: Alle alinea s worden voorafgegaan door een alineakop, de header h1 h6 E: Maak gebruik van sub koppen en, indien mogelijk en relevant, tabellen. F: Vermijd bij- en tussen zinnen. Wat in 10 woorden kan doe je niet in 20 woorden. G: Probeer in elke alinea een Call to Action te plaatsen. H: Schrijf spreektaal, geen schrijftaal. (Wel afhankelijk van de branche) I: Gebruik ook synoniemen en verwante woorden J: Maak het persoonlijk. Dus niet het bedrijf, het instituut maar: Wij, jij, ons. K: Gebruik lijstjes. Opsommingen zijn makkelijk en snel scanbaar. L: Maak bij veel tekst gebruik van kleine samenvattingen. M: Geef voorbeelden. Hiermee kun je de aandacht vasthouden. N: Kweek herkenbaarheid. O: De hoeveelheid tekst kan voor de zoekmachine een indicatie zijn van de belangrijkheid van de pagina. Gebruik daarom minimaal 400 woorden. P: Teksten op een landingspagina of homepage gebruik je om interesse te wekken. Q: Leef je in, in de zoekvraag die in eerste instantie in de zoekbalk is ingevoerd. 3: Wat je niet moet doen

6 A: Plaats geen welkomstteksten. B: Vermijd de bedrijfshistorie. C: Plaats geen belangrijke teksten in scrips en afbeeldingen. 4: Als de teksten gereed zijn A: Maak de teksten voor de title tag. B: Maak de teksten voor de description tag. Als de teksten in de pagina s zijn ingebracht controleer je de zoekwoorddichtheid. De dichtheid mag maximaal 8% zijn. Woorden in de navigatie, alt teksten van foto s en woorden in headers en footers tellen ook mee. info@eduwebsupport.nl Dit artikel mag alleen worden gebruikt met bronvermelding April 2013

www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel

www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel De woorden SEO check suggereren dat je de status van je zoekmachine optimalisatie eenvoudig kunt vaststellen met

Nadere informatie

Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT

Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT De zoekmachine van Nederland - Google SEA SEA SEO SEA..??? Google adwords is een biedprincipe Bieden op zoektermen

Nadere informatie

Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt

Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt sendt Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt MailExpert BV Gouw 60 1441 CR Purmerend T 0299 316062 E info@mailexpert.nl W mailexpert.nl Sendt Gouw 60 1441 CR Purmerend T 0299 685572 E info@sendt.nl

Nadere informatie

Tekstbureau Duidelijk Zo

Tekstbureau Duidelijk Zo Tekstbureau Duidelijk Zo Praktische tips voor het schrijven van webteksten De stijl verbeteren betekent de gedachte verbeteren. (Friedrich Nietzsche) Om te beginnen Iedereen kan schrijven. Goed schrijven

Nadere informatie

Bron: SEMPO.org, 2009

Bron: SEMPO.org, 2009 Even vooraf o site niet in Google? Geen zoekresultaat! o google heeft marktaandeel van 95%! o arbeids- en kennis intensief; o dynamisch: 400 veranderingen in 2009! o iedereen is online: 90% van de huishoudens!

Nadere informatie

Praktische tips voor een betere website

Praktische tips voor een betere website Praktische tips voor een betere website Zoekwoorden uitleg 2 Zoekwoorden in je website gebruiken 3 Boei je bezoekers en krijg werkelijk contact 4 Hoe maak je een goede landingspagina 5 Tips voor de lancering

Nadere informatie

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Hoger in Google komen Een hoge positie in Google op een relevant zoekwoord zorgt voor een constante stroom aan potentiële klanten. Zo n hoge positie krijg

Nadere informatie

Handleiding Schrijven voor het web

Handleiding Schrijven voor het web Handleiding Schrijven voor het web Door: Bedrijf: Web: Gerrit Hopster De Digitale regio www.dedigitaleregio.nl Praktische Handleiding: Schrijven voor het web Inleiding Voor u ligt de handleiding praktisch

Nadere informatie

Checklist voor een knallende website

Checklist voor een knallende website Met deze checklist scan je je bedrijfswebsite op een aantal onderdelen. Ontdek de sterke punten van je website en welke punten je nog kunt verbeteren. De checklist maakt je bewust van de zaken die bepalen

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Dit ebook wordt u geheel gratis aangeboden door Usense - Dé Online Marketing Specialist. Zoekmachine Optimalisatie Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, gaat over het

Nadere informatie

Schrijven voor internet

Schrijven voor internet Schrijven voor internet Wat gaat er mis en hoe kan het beter? Amersfoort, 4 februari 2016 Wie is Xenia? Xenia Wassenbergh, geboren in Amsterdam. Is drs. Europese Studies (UvA). Schrijft sinds 1992 voor

Nadere informatie

SEO webinar Beginnen met SEO

SEO webinar Beginnen met SEO SEO webinar Beginnen met SEO 20 September 2017 Alon Bromet & Robbert Kleijwegt WAT IS DE NUMMER 1 PRIORITEIT VOOR ONDERNEMERS O.G.V. ONLINE MARKETING? Vindbaarheid op het Internet! 0% 5% 10% 15% 20% 25%

Nadere informatie

SEO SCAN & PLAN VAN AANPAK. Piksen.com

SEO SCAN & PLAN VAN AANPAK. Piksen.com SEO SCAN & PLAN VAN AANPAK Piksen.com Opbouw van de SEO Scan Content... 3 Tekstlengte... 3 Title... 3 Meta description... 4 Zoekwoorddichtheid... 4 Koppen... 4 Interne links... 5 Blog functie... 5 Duplicate

Nadere informatie

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen.

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen. Woord vooraf Een goede zoekmachine optimalisatie strategie gaat uit van een langere termijn commitment. SEO (search engine optimization) is niet iets wat je zomaar kunt implementeren. Er is een duidelijke

Nadere informatie

Whitepaper. 7 tips voor een hogere openingsratio

Whitepaper. 7 tips voor een hogere openingsratio Whitepaper 7 tips voor een hogere openingsratio 7 tips voor een hogere openingsratio Eén van de grootste uitdagingen binnen e-mailmarketing is gelezen worden. Maar hoe zorg je er nu voor dat je mailing

Nadere informatie

Alles wat je moet weten waarop je je website kunt optimaliseren

Alles wat je moet weten waarop je je website kunt optimaliseren On Page optimalisatie Gids Alles wat je moet weten waarop je je website kunt optimaliseren Zolang Google de belangrijkste zoekmachine is, zullen we ons voor een belangrijk deel moeten houden aan de spelregels

Nadere informatie

Belangrijkste zoekmachine optimalisatiefactoren

Belangrijkste zoekmachine optimalisatiefactoren Belangrijkste zoekmachine optimalisatiefactoren Er zijn verschillende technieken die je kunt of moet inzetten om een betere positie voor zoektermen te krijgen in Google en andere zoekmachines. On Page

Nadere informatie

1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST

1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST 1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST Yes! Onze checklist. Een (kleine) boozd voor jouw online journey. Wij helpen jou graag een stuk op weg met jouw zoekmachine optimalisatie. In deze handige checklist vind je belangrijke

Nadere informatie

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee TenZer niet het eerste idee Online marketing: het belang van internet en je website Workshop 27 oktober 2014 Lead to Sale Creative Photostudio Vallen en opstaan En toen.. TenZer Probeer ervaren ondernemers

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Hi ondernemer, blogger of website eigenaar,

Hi ondernemer, blogger of website eigenaar, SEO CHECKLIST Hi ondernemer, blogger of website eigenaar, Mijn naam is Gery Stevens. Ik ben momenteel vier jaar aan de slag als SEO Specialist en Websitecoach. Dat betekent dat ik tientallen klanten help/heb

Nadere informatie

Schrijven geoptimaliseerde teksten

Schrijven geoptimaliseerde teksten Schrijven geoptimaliseerde teksten Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Title Tag... 4 2. Metatag Description... 4 3. Paginatekst... 5 Woordenlijst... 7 Deze handleiding wordt u aangeboden door, specialist

Nadere informatie

Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek

Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Welkom in de bibliotheek. Je gaat op ontdekking in de bibliotheek. Hierbij doe je een onderzoek naar verschillende soorten media; zoals

Nadere informatie

SEO. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

SEO. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl SEO Handleiding Versie 2.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Zoekwoorden 5 3. Teksten en landingspagina s 6 4. Metagegevens 8 5.

Nadere informatie

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies IBAN: NL57ABNA0479025207 Inleiding: Wij hebben uw website op diverse facetten geanalyseerd en hier een bondig rapport voor geschreven. Door het uitvoeren van onderstaande

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

Ontdek beleef. het nieuwe INTRANET

Ontdek beleef. het nieuwe INTRANET & Ontdek beleef het nieuwe INTRANET Waarom? WE HEBBEN EEN NIEUW INTRANET WAAROM? Omdat we vinden dat jij centraal mag staan! Net als je collega s beschik je over een hoop kennis, ervaring en ideeën. Daar

Nadere informatie

SEO checklist om hoog in Google te komen

SEO checklist om hoog in Google te komen SEO checklist om hoog in Google te komen Als je website hoog in Google komt dan heeft dat vele voordelen. Je bent beter vindbaar, krijgt meer (gerichte) bezoekers. En als je het goed aanpakt kun je die

Nadere informatie

Uw website optimaliseren voor zoekmachines

Uw website optimaliseren voor zoekmachines Uw website optimaliseren voor zoekmachines Waarom zou je optimaliseren? Met een goede website of goed product ben je er nog niet. Wanneer je product of dienst namelijk niet bekend is bij de gebruiker,

Nadere informatie

eerste hulp bij het schrijven

eerste hulp bij het schrijven eerste hulp bij het schrijven van EEN Nieuwsbrief Om anderen op de hoogte te houden van het laatste nieuws binnen een bedrijf kan een nieuwsbrief goed van pas komen, hierdoor betrek je klanten of partners

Nadere informatie

HOE ZORG JE ERVOOR DAT JE WEBSITE GOED VINDBAAR IS?

HOE ZORG JE ERVOOR DAT JE WEBSITE GOED VINDBAAR IS? GRATIS TOOLKIT! HOE ZORG JE ERVOOR DAT JE WEBSITE GOED VINDBAAR IS? Met deze Toolkit kun je zelf aan de slag met je website. Stap voor stap neem ik je mee naar een effectieve en vindbare website! 14 interessante

Nadere informatie

Ondernemers-Sociëteit KAN. Workshop zoekmachineoptimalisatie. www.cowpunks.nl

Ondernemers-Sociëteit KAN. Workshop zoekmachineoptimalisatie. www.cowpunks.nl Ondernemers-Sociëteit KAN Workshop zoekmachineoptimalisatie www.cowpunks.nl Mark Beuzel Ton Buurman Léon Collaris www.cowpunks.nl De missie van Google is alle informatie ter wereld te organiseren en universeel

Nadere informatie

Welkom bij onze presentatie. Internet Marketing + Webteksten. door: Daisy Leenders en Susan Hermens

Welkom bij onze presentatie. Internet Marketing + Webteksten. door: Daisy Leenders en Susan Hermens Welkom bij onze presentatie Internet Marketing + Webteksten door: Daisy Leenders en Susan Hermens Even voorstellen.. Wie zijn we en wat doen we? - E&A BEST Websolutions / Daisy Leenders - Kliktaal / Susan

Nadere informatie

WEBSITE USABILITY. white-paper

WEBSITE USABILITY. white-paper WEBSITE USABILITY white-paper Alle rechten voorbehouden Het is niet toegestaan deze white-paper aan derden te verstrekken of te verkopen. Het is niet toegestaan de inhoud van deze white-paper elders te

Nadere informatie

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer SEO Optimalisatie tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Carlo Konijn uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui 29-5-2013 Chi Computers opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

Nadere informatie

Voor het schrijven van goede content voor websites voor SEO is het van belang om de volgende punten goed in acht te nemen.

Voor het schrijven van goede content voor websites voor SEO is het van belang om de volgende punten goed in acht te nemen. SEO Content Een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO) is de inhoud/ content van de website. Je wilt immers niet alleen méér bezoekers op je website, maar vooral bezoekers die daadwerkelijk

Nadere informatie

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl Taak en Tekst voor websites die werken www.jouwsite.nl Websitecheck Taak en Tekst, www.taakentekst.nl Buijs Ballotstraat 27A, 2563 ZH Den Haag 06-13935470 1 Websitecheck Website: Eigenaar: Datum: www.jouwsite.nl

Nadere informatie

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier Praktische tips voor een geweldige website Zoekwoorden uitleg 3 Zoekwoorden in je website gebruiken 4 Boei je bezoekers en krijg werkelijk contact

Nadere informatie

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl SEO en Beslist.nl Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: SEO en Beslist.nl 1. Hoe word ik goed gevonden in Google? 2. Waarom SEO en Beslist.nl belangrijk zijn 3. Hoe denkt Google? 4.

Nadere informatie

Checklist. Een nieuwe website, hoe begin ik er aan?

Checklist. Een nieuwe website, hoe begin ik er aan? Checklist Een nieuwe website, hoe begin ik er aan? 1 1. DOEL Een goede website maakt geïntegreerd deel uit van de communicatie van het bedrijf. :: Doelstellingen. Wat zijn op heden de belangrijkste doelstellingen

Nadere informatie

PrePare Paper. www.partnerincontent.nl

PrePare Paper. www.partnerincontent.nl PrePare Paper Een seo copywriter inhuren zonder een goede voorbereiding aan je website is weggegooid geld Hoe haal je meer rendement uit een seo tekstschrijver? Google is nog steeds één van de belangrijkste

Nadere informatie

Het Geheim Van Google..

Het Geheim Van Google.. Het Geheim Van Google.. Wat is en doet Google? Hoe word ik online goed gevonden? SEO + SEA = SEM Het Geheim Van Google.. 1996 1996 Standford studenten: Sergey Brin & Larry Page BackRub 40 Gb Meer dan

Nadere informatie

Meer Winst Met Je Website MEER WINST MET JE WEBSITE!

Meer Winst Met Je Website MEER WINST MET JE WEBSITE! MEER WINST MET JE WEBSITE! Wat is het doel van jouw website? Wat wil je dat de bezoekers doen? En doen ze dat nu ook? Of kijken ze doelloos rond om daarna weer te verdwijnen. Vandaag gaan we kritisch naar

Nadere informatie

Ga je een SEO-tekst schrijven? Lees deze 9 tips!

Ga je een SEO-tekst schrijven? Lees deze 9 tips! Ga je een SEO-tekst schrijven? Lees deze 9 tips! Leestijd: 3,5 minuut Het schrijven van goede SEO-teksten is één van de randvoorwaarden voor een optimale zichtbaarheid in Google. Dat weet inmiddels vrijwel

Nadere informatie

Online Marketing. voor het MBO EDUFOCUS. Home Contact. Blog. Marketing. Samen. Edufocus-Specialist in de Online Wereld

Online Marketing. voor het MBO EDUFOCUS. Home Contact. Blog. Marketing. Samen. Edufocus-Specialist in de Online Wereld EDUFOCUS Home Contact Ontdek Werk samen en deel je ervaringen met anderen jk ex Ontdek de mogelijkheden van Online Marketing Doen em pl Samen aa r Online Marketing voor het MBO 2016 2017 In ki Marketing

Nadere informatie

BRENG AFWACHTENDE PROSPECTS SNELLER IN BEWEGING IK WIL SNELLER

BRENG AFWACHTENDE PROSPECTS SNELLER IN BEWEGING IK WIL SNELLER BRENG AFWACHTENDE PROSPECTS SNELLER IN BEWEGING IK WIL SNELLER B2B WEBSITE PLANNING ROADMAP Zo maak je een betere B2B website Johan marketing Johan sales Peep copy Patrick design zes stappen naar een betere

Nadere informatie

Ontwerp je eigen professionele website. Een goede website is altijd gratis. Met dit e-book ontdek je hoe het moet.

Ontwerp je eigen professionele website. Een goede website is altijd gratis. Met dit e-book ontdek je hoe het moet. Ontwerp je eigen professionele website Een goede website is altijd gratis. Met dit e-book ontdek je hoe het moet. WOORD VOORAF Wil jij ook je eigen professionele website? Een website bouwen lijkt kinderspel.

Nadere informatie

Hoger in Google komen in half uur met deze tips

Hoger in Google komen in half uur met deze tips Hoger in Google komen in half uur met deze tips Kan je in een half uur hoger in Google komen? Zeker. Het kan zelfs in een paar minuten. Of in een paar dagen. Een week. Maar. het gaat niet om de tijd. Het

Nadere informatie

Help, ik heb een website!

Help, ik heb een website! Help, ik heb een website! Help, ik heb een website Zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren: wat houdt dit in en wat kan/moet ik ermee? De zin en onzin van Zelf check: hoe doet mijn website

Nadere informatie

Monks DESIGN CHECKLIST

Monks  DESIGN CHECKLIST EMAIL DESIGN CHECKLIST Merk Optimalisatie Merknaam staat in de Van naam Het verstuur adres is herkenbaar Het Aan-veld is gepersonaliseerd met de naam van de ontvanger De onderwerpregel is informatief kort

Nadere informatie

E-mailmarketing whitepaper

E-mailmarketing whitepaper E-mail marketing E-mailmarketing whitepaper 1. Inleiding 3 2. Elementen in een mailing 4 3. Contentstrategie 5 4. Planning 7 5. Tips & Tricks 8 6. Statistieken 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document

Nadere informatie

Whitepaper. E-mail design best practices

Whitepaper. E-mail design best practices Whitepaper E-mail design best practices 14 tips voor het design van je e-mail Versterk de boodschap van je uiting Best practices voor je e-mail design Het design speelt een grote rol in de eerste indruk

Nadere informatie

IN 4 SIMPELE STAPPEN ONLINE SUCCES! The short Guide

IN 4 SIMPELE STAPPEN ONLINE SUCCES! The short Guide IN 4 SIMPELE STAPPEN ONLINE SUCCES! The short Guide Een door wereldwijd succesvolle marketing-guru s, beproefde formule: Hoe je méér klanten krijgt! Ik dit document leg ik beknopt de Business-succes-formule

Nadere informatie

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Inhoud Ik heb geen tijd om een ebook te schrijven!... 3 Waarom heb ik het recht om je dit te vertellen?... 4 Template voor schrijven

Nadere informatie

Zorg dat je een onderwerp kiest, waarvan je echt meer wilt weten. Dat is interessanter, leuker en makkelijker om mee bezig te zijn.

Zorg dat je een onderwerp kiest, waarvan je echt meer wilt weten. Dat is interessanter, leuker en makkelijker om mee bezig te zijn. Werkstukwijzer Deze werkstukwijzer helpt je om een werkstuk in elkaar te zetten. Je vult eerst een formulier in. Op dit formulier komt te staan waar je werkstuk over gaat en hoe je het aanpakt. Met behulp

Nadere informatie

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 Introductie. SEO is al sinds een aantal jaar een van de belangrijkste online marketing activiteiten. En terecht, want iedereen wil beter gevonden

Nadere informatie

Hoger in Google. Meer bezoekers naar je website en meer klanten die jou weten te vinden

Hoger in Google. Meer bezoekers naar je website en meer klanten die jou weten te vinden Hoger in Google Meer bezoekers naar je website en meer klanten die jou weten te vinden Oefening: wat typ jij in? Workshop 1: Bewustwording & basis op orde Opwarmoefening Inleiding even voorstellen - verwachtingen

Nadere informatie

Projectmodule A. Kwalificatieopdracht. Jouw aanbevelingen voor Tuincentrum de Hark. Revisie: 1. Vrijgavedatum: 25 augustus 2015

Projectmodule A. Kwalificatieopdracht. Jouw aanbevelingen voor Tuincentrum de Hark. Revisie: 1. Vrijgavedatum: 25 augustus 2015 Projectmodule A Kwalificatieopdracht Jouw aanbevelingen voor Tuincentrum de Hark Revisie: 1 Vrijgavedatum: 25 augustus 2015 Edufocus 2015 Jouw advies voor Tuincentrum de Hark Met de tot nu toe verworven

Nadere informatie

Gratis e-book Checklist Webteksten Door René Greve, Webteksten en SEO, (www.renegreve.nl)

Gratis e-book Checklist Webteksten Door René Greve, Webteksten en SEO, (www.renegreve.nl) Dit is versie 2.1 (april 2009) Kijk voor de nieuwste versie op: www.renegreve.nl/e-books/ Copyright: Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van René Greve verveelvoudigd

Nadere informatie

zeven stappen NAAR JOUW PERFECTE WEBSITE

zeven stappen NAAR JOUW PERFECTE WEBSITE IN zeven stappen NAAR JOUW PERFECTE WEBSITE Oké een (nieuwe) website! Maar waar moet je beginnen? Je wil natuurlijk dat je website jouw product of dienst goed verkoopt. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Nadere informatie

9 Content Marketing Fouten

9 Content Marketing Fouten 9 Content Marketing Fouten Meer rendement uit online content marketing voor zoekmachines en sociale media http://www.frankhusmann.nl Copyright 2013 Fout #1: Onbekend zijn met je doelgroep... 3 Fout #2:

Nadere informatie

Content Advies. Advies om content te schrijven voor gebruikers & SEO. Jorien Zweverink 7-8-2013

Content Advies. Advies om content te schrijven voor gebruikers & SEO. Jorien Zweverink 7-8-2013 Content Advies Advies om content te schrijven voor gebruikers & SEO Jorien Zweverink 7-8-2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Waarom is content belangrijk?... 3 De structuur van dit document... 3 1 Bezoeker-vriendelijke

Nadere informatie

LEM-IMPROMAR-FS-2017-V3.1

LEM-IMPROMAR-FS-2017-V3.1 1. Inleiding 1.1 Wat is er met marketing gebeurd? Distributiestructuur en rolverdeling: Traditionele ketenstructuur Fabrikant Nieuwe samenwerkingsstructuur Gebruiker Marketing 1.0 massa media Verkoper

Nadere informatie

WEBSITE. Uw online aanwezigheid

WEBSITE. Uw online aanwezigheid WEBSITE Uw online aanwezigheid Agenda 1. Waarom online? 2. Stap 1: zelf doen of laten doen 3. Stap 2: de inhoud van uw website 4. Aan de slag! 2 Waarom online? 3 Waarom online gaan? 12 miljoen Nederlanders

Nadere informatie

Websites & Zoekmachines

Websites & Zoekmachines Zoekmachines, Wat en Hoe... 2 Wat is een Zoekmachine?... 2 Hoe werkt het?... 2 Meldt Je Site Aan... 3 Meta-data... 3 Links naar je site... 3 De grote 3... 3 Hoe aanmelden?... 3 Wachttijd na aanmelding...

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

AANWIJZINGEN VOOR HET SCHRIJVEN VAN VERHALEN VOOR

AANWIJZINGEN VOOR HET SCHRIJVEN VAN VERHALEN VOOR AANWIJZINGEN VOOR HET SCHRIJVEN VAN VERHALEN VOOR WWW.ZEEUWSEANKERS.NL Denk van tevoren goed na over de inhoud van de tekst: wát wil je precies aan de lezer vertellen? Hou daarbij in het oog wat de bezoeker

Nadere informatie

Welkom. Internet Marketing zonder grenzen. door: Daisy Leenders

Welkom. Internet Marketing zonder grenzen. door: Daisy Leenders Welkom Internet Marketing zonder grenzen door: Daisy Leenders Even voorstellen.. - E&A BEST Websolutions - Daisy Leenders 2 Onderzoek: Online winkelen (internetgebruikers 16-74 jaar) EU, 2008 3 Internet

Nadere informatie

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10 SEO SEO whitepaper 1. Inleiding 3 2. Wat is SEO? 4 3. Onderdelen SEO 5 4. Praktische SEO tips 8 5. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid opgesteld, echter kunnen fouten voorkomen.

Nadere informatie

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids?

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? WERKBOEK WIKIKIDS Welkom bij het werkboek van WikiKids. In dit werkboek staan opdrachten waarmee je stap voor stap leert werken met WikiKids. Er staan 15 opdrachten

Nadere informatie

Protocol SEO analyse website door SEOguru

Protocol SEO analyse website door SEOguru SEOguru Sarphatistraat 36 B 1018GM Amsterdam BTW nr: NL190985550B01 KvK A dam: 34269530 T 020 6755730 M 06 17404731 F 084 2288555 E info@seoguru.nl I www.seoguru.nl Protocol SEO analyse website door SEOguru

Nadere informatie

Dwerggras 30, Rotterdam. 1. Schrijf tijdens het kijken dingen op die jou belangrijk lijken. Je hebt dit later nodig.

Dwerggras 30, Rotterdam. 1. Schrijf tijdens het kijken dingen op die jou belangrijk lijken. Je hebt dit later nodig. Les 1: Een Wikitekst schrijven Waarom ga je schrijven: het Jeugdjournaalfilmpje bekijken Bekijk met de klas het Jeugdjournaalfilmpje over koningin Beatrix op www.nieuwsbegrip.nl 1. Schrijf tijdens het

Nadere informatie

Handleiding meta descriptions Het stappenplan dat u helpt om goede meta descriptions te schrijven.

Handleiding meta descriptions Het stappenplan dat u helpt om goede meta descriptions te schrijven. Handleiding meta descriptions Het stappenplan dat u helpt om goede meta descriptions te schrijven. In deze beknopte handleiding zal met ondersteuning van beeldmateriaal worden uitgelegd hoe u goede meta

Nadere informatie

Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten!

Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten! Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten! Zo zorgt u voor een SEO-vriendelijke vertaling WHITEPAPER Internationale SEO Google heerst over het internet. Ingewikkelde algoritmes bepalen

Nadere informatie

Praktische SEO tips voor een Google vriendelijke website

Praktische SEO tips voor een Google vriendelijke website Praktische SEO tips voor een Google vriendelijke website Wil je met je bedrijfswebsite hoger in Google komen en meer omzet genereren? Zoekmachine optimalisatie maakt je website beter vindbaar en zorgt

Nadere informatie

tekstmodel Checklist: in 5 stappen naar een betere tekst Copyright tekstmodel.nl

tekstmodel Checklist: in 5 stappen naar een betere tekst Copyright tekstmodel.nl Checklist: in 5 stappen naar een betere tekst Copyright 2007-2016 tekstmodel.nl Voel je vrij om dit document te delen in je netwerk. Maar zonder de inhoud te veranderen. Dankjewel! tekstmodel www.tekstmodel.nl

Nadere informatie

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT?

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding Wat is zoekmachine optimalisatie? SEO, search engine optimization ook wel zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Ik ben hier! Zorg dat je wordt gevonden! De basis van Search Engine Optimization

Ik ben hier! Zorg dat je wordt gevonden! De basis van Search Engine Optimization Ik ben hier! Zorg dat je wordt gevonden! De basis van Search Engine Optimization Is jouw site SEO-proof? Mensen zijn online constant op zoek naar informatie, diensten en producten. Zorg er daarom voor

Nadere informatie

Handleiding blog-artikelen opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015

Handleiding blog-artikelen opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015 Handleiding blog-artikelen opmaken Wageningen UR Blog Oktober 2015 Inhoud 1. Blog-artikel schrijven... 2 1.1. Kenmerken van een blog-artikel... 2 1.2. Opmaak Blog-artikel... 3 1.3. Opmaken blog-artikel

Nadere informatie

Masterclass Webteksten. & Snelsite

Masterclass Webteksten. & Snelsite Masterclass Webteksten & Snelsite 6 juli 2016 Programma 1. Introductie 2. De feiten op een rij 3. Tips voor de opmaak 4. Tips voor de vindbaarheid 5. Afsluiting & vragen De feiten op een rij 1. Teksten

Nadere informatie

TIPS VOOR EEN PERFECTE BLOG. Van voorbereiding tot uitvoering

TIPS VOOR EEN PERFECTE BLOG. Van voorbereiding tot uitvoering TIPS VOOR EEN PERFECTE BLOG Van voorbereiding tot uitvoering WHITEPAPER 2016 TIPS VOORDAT JE GAAT SCHRIJVEN Het schrijven van een goede blog kan een behoorlijke uitdaging zijn. Met deze tips en structuur

Nadere informatie

Opdracht 1. a) Van welk tijdstip is het nieuwste bericht op AD.nl? ... b) Wat zou ongeveer de deadline zijn geweest van het papieren AD? ...

Opdracht 1. a) Van welk tijdstip is het nieuwste bericht op AD.nl? ... b) Wat zou ongeveer de deadline zijn geweest van het papieren AD? ... Zoek een papieren AD en ga naar www.ad.nl. Vergelijk nu de voorpagina met de homepage. a) Van welk tijdstip is het nieuwste bericht op AD.nl? b) Wat zou ongeveer de deadline zijn geweest van het papieren

Nadere informatie

Solliciteren (2) Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? De sollicitatiebrief

Solliciteren (2) Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? De sollicitatiebrief Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over de sollicitatiebrief en het curriculum vitae (c.v.). Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart kun je: vertellen wat je schrijft in

Nadere informatie

16 TIPS OM HOGER TE RANKEN IN GOOGLE

16 TIPS OM HOGER TE RANKEN IN GOOGLE 16 TIPS OM HOGER TE RANKEN IN GOOGLE Hoe kom ik bovenaan te staan in Google? In deze whitepaper delen wij de 16 belangrijkste betaalde en onbetaalde tips & tricks om hoog te ranken in Google. En waarom

Nadere informatie

Workshop. SEO & SEA in a nutshell

Workshop. SEO & SEA in a nutshell Workshop SEO & SEA in a nutshell Matthias de Smit Webdesign Interaction design IxD SEO en SEA Doel van deze workshop SEO en SEA begrijpelijker maken Tips en informatie krijgen waar je echt iets aan hebt

Nadere informatie

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Whitepaper Online vindbaarheid Allebedrijvenin augustus 2012 Pagina 1 Een woord vooraf Je hebt een prachtige

Nadere informatie

Gids voor het MKB: Meer Klanten Met Google AdWords

Gids voor het MKB: Meer Klanten Met Google AdWords Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Google AdWords binnen jouw marketingstrategie... 2 Branding... 2 Remarketing... 3 Aanzetten tot actie... 3 3. Wat is Google AdWords precies?... 4 Advertentiepositie...

Nadere informatie

SEO advies door www.egosys.be

SEO advies door www.egosys.be Hoe met uw website hoger te scoren in Google 1 Point Reclame bvba Stationsstraat 47 3680 Maaseik Inhoud 1. Werkwijze SEO advies... 3 2. SEO advies volgens de methode... 4 3. Algemene opmerkingen... 6 4.

Nadere informatie

Vanwege het belang van een goede positionering in de zoekmachines maakt dit standaard onderdeel uit van alle door Webstijl ontwikkelde websites.

Vanwege het belang van een goede positionering in de zoekmachines maakt dit standaard onderdeel uit van alle door Webstijl ontwikkelde websites. In webstijl layout / briefpapier Shortlist vooraf, pagina 1 (webstijl opmaak) Link naar website en nieuwsbrief voor meer tips. 3 product actions op pag 1. met de zaak logo bij webactief. 10 internet marketing

Nadere informatie

Welkom. Internet Marketing. door: Daisy Leenders

Welkom. Internet Marketing. door: Daisy Leenders Welkom Internet Marketing door: Daisy Leenders Even voorstellen.. E&A BEST Websolutions Daisy Leenders 2 Internet Marketing? - Onderdeel van uw totale marketing plan - Onderdeel van uw communicatie mix

Nadere informatie

Whitepaper linkbuilding Het verbeteren van uw positie in de zoekmachines

Whitepaper linkbuilding Het verbeteren van uw positie in de zoekmachines Whitepaper linkbuilding Het verbeteren van uw positie in de zoekmachines Auteur: Ruud Stelder, SEOshop e-commerce Website: http:// Datum: November 12, 2009 Inleiding De experts zijn het er redelijk over

Nadere informatie

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS Intro Lobke Elbers @lobkeelbers lobke@travelnext.nl Community manager Content schrijver Online marketing Blogger Kansenzoeker Samenwerker Gastdocent NHTV Nijmegen www.travelnext.nl

Nadere informatie

SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google?

SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google? SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google? 1. HOGER IN GOOGLE? SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel in het gewoon Nederlands: zoekmachineoptimalisatie. Het is een onderdeel van zoekmachinemarketing

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

Handleiding bij het schrijven van jouw Sensationele Businessplan

Handleiding bij het schrijven van jouw Sensationele Businessplan Handleiding bij het schrijven van jouw Sensationele Businessplan MODULE 10 WEEK 12 + 13 Gebruik deze handleiding om jouw eigen businessplan (ondernemersportfolio) te schrijven. Algemene Opmerkingen: Zinnen

Nadere informatie

HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail

HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail Inleiding syllabus Pagina s syllabus: Dit is de syllabus bij de UNIZO retail sessie Hoe trekt u online klanten aan?. In deze syllabus hernemen we enkele

Nadere informatie

ONLINE RESULTAATVERHOGERS

ONLINE RESULTAATVERHOGERS van online bezoekers klanten maken 25 ONLINE RESULTAATVERHOGERS 25 praktische tips om het resultaat van je webshop/website te verhogen Een praktisch handboek voor ondernemers en MKB organisaties MARCO

Nadere informatie

WEBANALYSE. WEBPAGINA: http://www.joy-ce.com/ April 2013. Vervaardigd door:

WEBANALYSE. WEBPAGINA: http://www.joy-ce.com/ April 2013. Vervaardigd door: WEBANALYSE WEBPAGINA: http://www.joy-ce.com/ April 2013 Vervaardigd door: Inhoudsopgave Inhoud.2 Introductie 3 Social Media 4 Mobiel 5 SEO..6 Basis. Inhoud. Links.. Keywords. Autoriteit. Linkuitwisseling...

Nadere informatie

Schr jfwijzer. Versie: 1.0 // Datum: 22 juni 2012. Praktische Richtlijnen voor websites

Schr jfwijzer. Versie: 1.0 // Datum: 22 juni 2012. Praktische Richtlijnen voor websites Schr jfwijzer Versie: 1.0 // Datum: 22 juni 2012 Praktische Richtlijnen voor websites 1. Inleiding 3 2. Toegankelijkheid 3 3. Templates 3 4. Criteria online content 3 4.1 Structuur 3 4.1.1 Structuurmiddelen

Nadere informatie