LUX-FILMPRIJS Programma 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LUX-FILMPRIJS Programma 2017"

Transcriptie

1 Directoraat-generaal Communicatie LUX-FILMPRIJS Programma ) Inleiding De LUX-filmprijs geeft blijk van het culturele engagement van het Europees Parlement en bevordert culturele diversiteit in nauwe samenhang met andere Europese beleidsdomeinen. Met het Verdrag van Lissabon kreeg het Europees Parlement grotere wetgevingsbevoegdheden toegekend. Het is echter ook bevoegd initiatieven op te zetten die van groot symbolisch belang zijn. Een van die initiatieven was de introductie van een filmprijs van het Europees Parlement, die voor het eerst werd uitgereikt in 2007 (het jaar dat het Verdrag van Rome vijftig jaar bestond). Met de LUX-filmprijs wordt jaarlijks de aandacht gevestigd op films die doordringen tot de kern van het openbaar Europees debat. Als cultureel massamedium kan filmkunst een ideaal middel zijn om het publiek tot nadenken te stemmen en discussies op gang te brengen over Europa en zijn toekomst. In de films die worden geselecteerd voor of strijden om de LUXfilmprijs wordt niet alleen een verhaal verteld, maar worden ook Europese gemeenschappelijke waarden verkend en onderzocht. Ook komen er in de films grensoverschrijdende vraagstukken aan bod, zoals de economische en maatschappelijke crisis, immigratie, rechtvaardigheid, solidariteit, burgerlijke vrijheden en de grondrechten. Elke film geeft een kijkje in het leven van Europeanen, hun overtuigingen, twijfels en zoektocht naar identiteit. In de films worden verschillende visies over belangrijke actuele maatschappelijke en politieke kwesties belicht, waarmee ze bijdragen aan een bredere discussie over de Europese identiteit in al haar diversiteit. Door de Europese filmindustrie te ondersteunen, wil het Europees Parlement met de LUXfilmprijs de uitdaging aangaan om nieuwe vormen van communicatie met Europese burgers te vinden. De Europese film vormt dan ook een bijzonder krachtige afspiegeling van discussies die duizenden mensen in een pluralistisch Europa bezighouden. In deze tijden van economische, politieke en maatschappelijke crisis, waarin ook de kunsten, cultuur en film onder druk staan, wordt met de LUX-filmprijs beoogd de Europese creativiteit en de verscheidenheid daarin te ondersteunen. Door de Europese filmindustrie te ondersteunen, kunnen de grenzen zowel fysieke als psychologische die Europa in toenemende mate verdelen, worden overstegen. Film is een van de rijkste en krachtigste vormen van culturele expressie en herbergt de potentie om de ons omringende muren van angst en onzekerheid te doorbreken. Door ons een spiegel voor te houden, laat film ons zien hoeveel wij met elkaar gemeen hebben of hoe merkwaardig en interessant de onderlinge verschillen zijn.

2 2) De achterliggende beginselen Het Europees Parlement belicht de culturele diversiteit Cultuur en met name filmkunst blijven domeinen waarbinnen het Parlement doeltreffend met de burgers van de Europese Unie kan en moet communiceren, zodat zij het Parlement nog beter kunnen leren kennen en begrijpen. De LUX-filmprijs, die voortkomt uit een eigen initiatief van het Parlement, is een van de manieren om dit doel te bereiken. Het Europees Parlement zet zich in voor cultuur Hoewel de Europese Unie op dit gebied slechts ondersteunende en coördinerende bevoegdheden heeft, stelt het Parlement cultuur van oudsher centraal in de Europese wetgeving. Dat blijkt onder meer uit de op initiatief van de Commissie cultuur en onderwijs georganiseerde openbare hoorzitting van 27 oktober 2010 over film en Europese identiteiten, alsook uit de meest recente hoorzitting van 10 oktober 2016 over de rol van de Europese film in het Europa van morgen, waarbij Ken Loach, Céline Sciamma en Andrea Segre aanwezig waren. Andere voorbeelden om er een aantal te noemen zijn de gelijktijdige filmvertoning die ter gelegenheid van de Internationale dag voor de herdenking van de Holocaust werd georganiseerd, waarbij voormalig voorzitter Schulz en Géza Rohrig (Oscar voor de beste nietengelstalige film 2016 en selectie van de LUX-prijs) aanwezig waren, de vertoning van de film Mustang, met aansluitend debat, die in 28 lidstaten werd georganiseerd ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de LUX-filmprijs, alsook de deelname van EP-leden aan de LUX Film Days en aan debatten over cultuur, de digitale agenda, enzovoorts, op belangrijke internationale filmfestivals. De filmkunst staat centraal in het Europese cultuurmodel Film geeft vorm aan interpretaties van culturele verscheidenheid, en daarin schuilt zijn culturele en industriële waarde voor elke gemeenschap die zowel binnen de eigen grenzen als daarbuiten haar invloed wil doen gelden. Film is een van de culturele vormen die er het best in slaagt mensen het gevoel te geven dat zij deel uitmaken van een groter geheel, in dit geval Europa. Cultuur is een menselijke en politieke constructie en film staat daarin centraal. De LUX-filmprijs is onderdeel van de communicatiestrategie van het Europees Parlement De LUX-filmprijs is een instrument dat bijdraagt aan het communicatiebeleid van het Europees Parlement.

3 De officiële selectie en competitie worden toevertrouwd aan een panel van professionals uit de filmindustrie, hetgeen de LUX-filmprijs legitimiteit verschaft op artistiek en cinematografisch gebied. 3) Doelstellingen - Bevordering van het openbaar debat over de EU en het Europees beleid Ondersteuning van het uitbrengen van Europese (co)producties in de Unie Het Europese culturele landschap is bijzonder versnipperd. Slechts enkele kunstenaars en werken halen het buiten de landsgrenzen en vinden een publiek buiten hun eigen land. Film vormt daar geen uitzondering op. Feitelijk belemmert de oorspronkelijke taal waarin een film wordt opgenomen de verspreiding van de film op een meertalige markt. Met de LUX-filmprijs wordt de collectie kwaliteitsvolle Europese films die beschikbaar zijn in alle EU-talen, inclusief onderwijsmateriaal, voortdurend uitgebreid. 4) Selectieproces Hoe films worden geselecteerd het selectiepanel Het selectiepanel bestaat uit 20 personen uit de filmsector en selecteert de films voor de officiële selectie en competitie van de LUX-filmprijs. In het panel zitten producenten, distributeurs, bioscoopexploitanten, festivaldirecteurs en filmrecensenten. De panelleden worden goedgekeurd door de Commissie cultuur en onderwijs van het Europees Parlement. Elk jaar wordt een derde van de panelleden vervangen. Een vertegenwoordiger van de film die het jaar ervoor de LUX-filmprijs heeft gewonnen, maakt ambtshalve deel uit van het panel. Het selectiepanel selecteert de films voor de officiële selectie en competitie van de LUXfilmprijs. De leden mogen niet meer dan vier films voordragen, waarvan niet meer dan twee films uit eigen land. Films kunnen ook worden voorgedragen door leden van het Europees Parlement of door filmkenners. De leden van het selectiepanel bekijken de films en bepalen welke tien films deel zullen uitmaken van de officiële selectie, en dus ook welke drie films om de prijs zullen strijden. De beslissingen van het selectieteam worden genomen bij absolute meerderheid van stemmen, of als dat niet lukt op basis van gewone meerderheid. Leden van het selectieteam die hebben deelgenomen aan de productie of commerciële exploitatie van een film in de competitie die zij hebben voorgedragen, wordt verzocht niet mee te doen aan de eindstemming, daar zij een rechtstreeks commercieel belang hebben.

4 De leden zijn tot geheimhouding verplicht tot aan de officiële bekendmaking van de selectie en de competitie. 5) Stemprocedure en uitreiking van de LUX-filmprijs in Straatsburg De winnaar wordt door de leden van het Europees Parlement gekozen en in november, tijdens de plenaire vergadering, bekendgemaakt. Bij de stemprocedure, die een maand duurt, kan elk lid van het Europees Parlement slechts voor één film stemmen. De leden van het Europees Parlement kunnen de films op vier manieren bekijken: - in het LUX-theater dat gedurende twee weken in het Europees Parlement is opgesteld (twee filmvertoningen per dag); - in hun eigen lidstaat, op de LUX-filmevenementen die door de voorlichtingsbureaus van het Europees Parlement worden georganiseerd; - op een video-on-demandplatform (dat na aanvraag van een wachtwoord voor alle leden van het Europees Parlement beschikbaar is); - op dvd (een zeer beperkt aantal, en hoofdzakelijk bedoeld voor leden van de Commissie cultuur en onderwijs en de ondervoorzitters). Er kan gestemd worden tot de dag vóór de prijsuitreiking. Bijgevolg is de stemmingsuitslag onbekend tot het moment van de prijsuitreiking. De uitreikingsceremonie van de LUX-filmprijs wordt voorafgegaan door een seminar voor journalisten, waar leden van het Europees Parlement, deskundigen en filmregisseurs discussiëren over filmkunst en Europa. De uitreikingsceremonie van de LUX-filmprijs wordt tussen de vergaderingen in Straatsburg door georganiseerd, doorgaans na het debat en vóór de stemmingen. De regisseurs van de drie films die meedingen naar de prijs worden bij de prijsuitreiking en in de vergaderzaal uitgenodigd. De voorzitter van het Europees Parlement, voor wie de titel van de winnende film een verrassing blijft totdat hij de verzegelde envelop heeft opengemaakt, maakt de winnaar bekend. Vervolgens wordt een vertegenwoordiger van de winnende film verzocht een korte toespraak te houden. Sinds 2012 is met de lancering van de LUX Film Days ook een speciale publieksprijs in het leven geroepen, waarvan de winnaar wordt aangekondigd op het internationaal filmfestival Karlovy Vary, tijdens de bekendmaking van de officiële selectie voor het volgende jaar.

5 6) Toelatingscriteria voor de films Om in aanmerking te komen voor de LUX-prijs, moeten films aan de volgende criteria voldoen: 1. Het zijn fictiefilms of creatieve documentaires (met of zonder animatie). 2. Ze hebben een speelduur van ten minste zestig minuten. 3. Ze komen voort uit producties of coproducties in het kader van het programma Creatief Europa (MEDIA) en zijn geproduceerd of gecoproduceerd in een EU-lidstaat of in IJsland, Liechtenstein of Noorwegen. 4. Ze dragen bij aan het in ere houden van de universele verspreiding van Europese waarden, illustreren de diversiteit van Europese tradities, belichten het Europese integratieproces en bieden inzicht in de opbouw van Europa. 5. De première op een festival of eerste vertoning heeft plaatsgevonden tussen 1 juni en 31 mei. 6. Ze hebben geen eerste prijs gewonnen op "A-festivals" (Venetië, San Sebastián, Berlijn, Cannes, Karlovy Vary of Locarno). 7) Het leggen van de grondslagen van de LUX-filmprijs en gerelateerde activiteiten In juli 2010 heeft het Parlement een denkproces in gang gezet over de grondslagen van de LUX-prijs in de toekomst. Dit uitgebreide denkproces had ten doel om de zichtbaarheid van de LUX-prijs op het Europese culturele toneel te verbeteren en te zorgen voor een optimale benutting van het potentieel van de LUX-prijs, als een van de communicatiemiddelen van het Parlement, zoals vermeld in zijn op 5 juli 2010 goedgekeurde communicatiestrategie ter bevordering van politieke discussies naar aanleiding van de thema's die in de meedingende films worden aangekaart. Het verbeteren van de zichtbaarheid van de LUX-prijs op het Europese culturele toneel houdt in dat het uitdragen van de prijs op twee belangrijke punten moet veranderen: de activiteiten rond de LUX-prijs moeten worden opengesteld voor het publiek, terwijl de deelname van de leden van het Europees Parlement behouden blijft; de vertoning van de drie films in de competitie moet worden uitgebreid naar de 28 lidstaten, in de vorm van een openbaar evenement (de Lux Film Days) en verbreding van het publiek via samenwerkingsverbanden. Hiermee worden de voorwaarden geschapen voor een Europese publieke ruimte: Europese burgers krijgen de mogelijkheid om gedurende dezelfde periode, op dezelfde plek (een stad in iedere lidstaat), te discussiëren over hetzelfde onderwerp (de films die meedingen naar de prijs), door in levenden lijve en op internet onder meer op sociale media deel te nemen aan de daarmee verband houdende politieke discussies. Ook moeten op belangrijke filmfestivals gelegenheden worden gecreëerd om in contact te komen met zowel burgers als professionals, zoals gesteld in het besluit van het Bureau van 17 juni en bekrachtigd op 5 juli 2010.

6 De activiteiten rond de LUX-prijs (LUX Film Days) bieden een enorm potentieel wat rechtstreekse communicatie met burgers in de lidstaten betreft. Dit heeft geleid tot de bekrachtiging van de volgende beginselen met het oog op de verdere bevordering van de LUX-prijs en van de inzet van het Parlement voor culturele diversiteit, met name in het kader van de communicatiestrategie van het Europees Parlement: - heroriëntatie van met de LUX-prijs samenhangende activiteiten voor het publiek; - gedecentraliseerde organisatie van filmvertoningen en discussies, zodat burgers in de hele Europese Unie erbij worden betrokken; - bijdrage aan het opzetten van permanente netwerken, met name op het gebied van cultuur, en verbreding van het publiek via samenwerking en samenwerkingsverbanden. 8) Wat heeft de LUX-prijs te bieden? In het kader van de LUX Film Days worden de drie films die meedingen naar de prijs ondertiteld in de officiële talen van de EU en wordt voor elke EU-lidstaat een Digital Cinema Package (DCP) geproduceerd. De LUX-prijs houdt eveneens in dat de oorspronkelijke taalversie in verschillende talen wordt aangepast voor slechthorenden en slechtzienden, terwijl ook de promotie in de lidstaten wordt verbeterd. De LUX-prijs krijgt een steeds grotere naam op het gebied van de ondersteuning van Europese filmproducties. De prijs heeft ertoe bijgedragen dat films zich op de markt konden profileren en een breed publiek konden bereiken, wat anders misschien niet mogelijk was geweest. 9) Tijdschema van de LUX-prijs 2017 Januari 31/1: Sluiting van de stemming voor de publieksprijs Februari9-19/2: Filmfestival Berlijn, gesprek met deskundigen over de LUX-filmprijs, het reglement van het selectiepanel, overeenkomsten met verkoopagenten en het LUX-label op video-on-demandplatforms in Europa Maart9/3-19/3: 21e editie Filmfestival Sofia (Bulgarije), presentatie van de winnaar van de LUX-filmprijs Door het EP georganiseerde activiteiten; Gezamenlijke activiteiten met de Europese Commissie en/of de Europese Filmacademie

7 22/3: Bijeenkomst van de CULT-coördinatoren, goedkeuring van het selectiepanel en follow-up van de onderhandelingen Start van de selectiepanel-procedure Mei Filmvertoningen in heel Europa in het kader van de Dag van Europa 17/5-28/5: Filmfestival Cannes (op de pers gerichte presentaties), presentatie van de LUX-filmprijs aan belanghebbenden en de media (bij de stand van Creatief Europa) (onder voorbehoud) Juni Het selectiepanel komt bijeen en kiest tien films voor de officiële selectie en drie films die meedingen naar de prijs Juli30/6-8/7: Filmfestival Karlovy Vary bekendmaking van de tien films van de officiële selectie en de publieksprijs Deskundigenpanel met Europa Distribution, Creative Europe/Media desk Tsjechië en KVIFF Workshop over de richtlijn audiovisuele mediadiensten met Europa Distribution en andere partners 20/7 (onder voorbehoud): Bekendmaking, tijdens de Venice Dayspersconferentie in Rome, van de drie films die meedingen naar de prijs en van de "28 Times Cinema"-jury Augustus september Venice Days 8e editie van het project "28 Times Cinema", filmvertoningen van de drie films die meedingen naar de LUX-filmprijs Oktober 16/10: Start van de nieuwe editie van de LUX Film Days in de lidstaten (voorlichtingsbureaus Europees Parlement en Creatief Europa-desks) en LUXvoorstellingen in Yehudi Menuhin (1e week: 16-20/10) Interne competitie binnen het EP (communicatie, stemming door de EP-leden, dvd's) November LUX Film Days in Bozar (8-9/11; onder voorbehoud) 6-10/11: Vertoningen voor EP-leden (LUX-theater; EP Brussel) van de films die meedingen naar de prijs (2e week) 15/11: Uitreikingsceremonie van de LUX-filmprijs en mediaworkshop. Bekendmaking van de nieuwe LUX-publieksprijs in bijzijn van de European Film Academy en de Europese Commissie (Straatsburg) (onder voorbehoud) December 9/12: European Film Awards Ceremony, Berlijn

LUX-PRIJS Programma 2016

LUX-PRIJS Programma 2016 Directoraat-generaal Communicatie LUX-PRIJS Programma 2016 1) Inleiding De LUX-prijs, die dit jaar zijn tienjarig bestaan viert, geeft blijk van het culturele engagement van het Europees Parlement en bevordert

Nadere informatie

LUX-FILMPRIJS Programma 2019

LUX-FILMPRIJS Programma 2019 Directoraat-generaal Communicatie LUX-FILMPRIJS Programma 2019 1) Inleiding Het Europees Parlement hecht veel waarde aan cultuur. Dat blijkt onder andere uit de LUX-filmprijs, die bedoeld is om de culturele

Nadere informatie

LUX-PRIJS Programma 2013

LUX-PRIJS Programma 2013 Directoraat-generaal Communicatie LUX-PRIJS Programma 2013 1) Inleiding De LUX-prijs laat zien dat het Europees Parlement zich niet alleen inzet voor cultuur, maar ook voor wederzijds begrip in alle Europese

Nadere informatie

WORDT UW STAD DE EERSTE EUROPESE HOOFDSTAD VAN SLIM TOERISME?

WORDT UW STAD DE EERSTE EUROPESE HOOFDSTAD VAN SLIM TOERISME? WORDT UW STAD DE EERSTE EUROPESE HOOFDSTAD VAN SLIM TOERISME? FACTSHEET 1. WORDT UW STAD DE EERSTE EUROPESE HOOFDSTAD VAN SLIM TOERISME? In lijn met een door het Europees Parlement voorgestelde voorbereidende

Nadere informatie

1/2. Staten-Generaal. Vergaderjaar 2015 2016. A/ Nr. 1 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN

1/2. Staten-Generaal. Vergaderjaar 2015 2016. A/ Nr. 1 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN Staten-Generaal 1/2 Vergaderjaar 2015 2016 34 495 Verdrag tussen de regering van het Koninkrijk der Nederlanden en de regering van de Republiek Zuid-Afrika betreffende audiovisuele coproductie; s-gravenhage,

Nadere informatie

Raad van de Europese Unie DE EUROPESE RAAD. De strategische instelling van de EU

Raad van de Europese Unie DE EUROPESE RAAD. De strategische instelling van de EU Raad van de Europese Unie DE EUROPESE RAAD De strategische instelling van de EU DE EUROPESE RAAD EEN STRATEGISCHE INSTELLING De Europese Raad is het kloppend hart van de Europese Unie. Hij bepaalt de richting

Nadere informatie

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 11.4.2017 COM(2017) 182 final 2017/0081 (NLE) Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD betreffende de verlenging van het recht van aanspraak voor coproducties zoals vastgesteld

Nadere informatie

HET STRATEGISCH ORGAAN VAN DE EU

HET STRATEGISCH ORGAAN VAN DE EU DE EUROPESE RAAD HET STRATEGISCH ORGAAN VAN DE EU De Europese Raad is de EU-instelling die de algemene koers en prioriteiten van de Europese Unie bepaalt. De Europese Raad bestaat uit de staatshoofden

Nadere informatie

Gewijzigd voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD

Gewijzigd voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 23.11.2015 COM(2015) 575 final 2006/0036 (CNS) Gewijzigd voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD inzake de sluiting van de Multilaterale Overeenkomst tussen de Europese Gemeenschap

Nadere informatie

GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) Nr. /.. VAN DE COMMISSIE. van

GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) Nr. /.. VAN DE COMMISSIE. van EUROPESE COMMISSIE Brussel, 11.3.2014 C(2014) 1410 final GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) Nr. /.. VAN DE COMMISSIE van 11.3.2014 tot aanvulling van Verordening (EU) nr. 1301/2013 van het Europees Parlement

Nadere informatie

NL In verscheidenheid verenigd NL A8-0135/46. Amendement. Inés Ayala Sender, Bogusław Liberadzki namens de S&D-Fractie

NL In verscheidenheid verenigd NL A8-0135/46. Amendement. Inés Ayala Sender, Bogusław Liberadzki namens de S&D-Fractie 20.4.2016 A8-0135/46 46 Paragraaf 54 bis (nieuw) 54 bis. is van mening dat, gezien de beperkte middelen van het Parlement en om dubbel werk te voorkomen, het nieuwe DG EPRS moet bijdragen aan en een aanvulling

Nadere informatie

*** ONTWERPAANBEVELING

*** ONTWERPAANBEVELING EUROPEES PARLEMENT 2009-2014 Commissie burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken 23.5.2013 2012/0271(E) *** ONTWERPAANBEVELING over het ontwerp van besluit van de Raad betreffende de sluiting

Nadere informatie

Verdrag van de Raad van Europa inzake cinematografische coproductie (herzien); Rotterdam, 30 januari Den Haag, 22 mei 2017

Verdrag van de Raad van Europa inzake cinematografische coproductie (herzien); Rotterdam, 30 januari Den Haag, 22 mei 2017 Staten-Generaal 1/2 Vergaderjaar 2016 2017 34 722 Verdrag van de Raad van Europa inzake cinematografische coproductie (herzien); Rotterdam, 30 januari 2017 A/ Nr. 1 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BUITENLANDSE

Nadere informatie

VR DOC.0432/1

VR DOC.0432/1 VR 2018 0405 DOC.0432/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED EN DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Definitieve goedkeuring

Nadere informatie

FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM DE BRUXELLES

FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM DE BRUXELLES FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM DE BRUXELLES 40 jaar Onafhankelijke Cinema REGLEMENT INSCHRIJVINGEN FILMS Uiterste datum om een film in te schrijven: 15 augustus 2015 Het Internationaal Filmfestival van

Nadere informatie

Reglement Vrijwilligersprijzen Twenterand 2013

Reglement Vrijwilligersprijzen Twenterand 2013 Reglement Vrijwilligersprijzen Twenterand 2013 Artikel 1. Begripsbepaling a. De vrijwilligersprijs: De Vrijwilligersprijs Twenterand voor personen van 23 jaar of ouder. b. De jongerenprijs: De Vrijwilligersprijs

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED EN DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Goedkeuring en machtiging tot ondertekening

Nadere informatie

De wijzigingen ten opzichte van de originele versie (doc. 5799/00) staan vetgedrukt, terwijl weggelaten passages met vierkante haken zijn aangegeven.

De wijzigingen ten opzichte van de originele versie (doc. 5799/00) staan vetgedrukt, terwijl weggelaten passages met vierkante haken zijn aangegeven. RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 2 maart 2000 (07.03) (OR. fr) 6649/00 LIMITE AUDIO 8 NOTA van: het Secretariaat-generaal nr. vorig doc.: 5799/00 AUDIO 6 CODEC 76 COM (99) 658 def 99/0275 (COD) 99/0276

Nadere informatie

5307/10 VP/mm DG H 2 B

5307/10 VP/mm DG H 2 B RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 2 februari 2010 (OR. en) 5307/10 Interinstitutioneel dossier: 2009/0192 (E) JAI 36 COPEN 8 WETGEVINGSBESLUITEN EN ANDERE INSTRUMENTEN Betreft: BESLUIT VAN DE RAAD betreffende

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 26 november 2003 (27.11) (OR. fr) 15314/03 Interinstitutioneel dossier: 2003/0274 (COD) CULT 66 CODEC 1678

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 26 november 2003 (27.11) (OR. fr) 15314/03 Interinstitutioneel dossier: 2003/0274 (COD) CULT 66 CODEC 1678 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 26 november 2003 (27.11) (OR. fr) 15314/03 Interinstitutioneel dossier: 2003/0274 (COD) CULT 66 CODEC 1678 VOORSTEL van: de Europese Commissie d.d.: 18 november 2003

Nadere informatie

BIJLAGEN. bij. Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD

BIJLAGEN. bij. Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 30.5.2018 COM(2018) 366 final ANNEXES 1 to 2 BIJLAGEN bij Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot vaststelling van het programma Creatief Europa

Nadere informatie

RESULTATEN. Eurofeiten

RESULTATEN. Eurofeiten CULTUUR De activiteiten van de Europese Unie op het vlak van cultuur zijn op verschillende gebieden een aanvulling op het cultuurbeleid van de lidstaten. Hierbij kan worden gedacht aan de bescherming van

Nadere informatie

EUROPESE UNIE HET EUROPEES PARLEMENT

EUROPESE UNIE HET EUROPEES PARLEMENT EUROPESE UNIE HET EUROPEES PARLEMENT DE RAAD Straatsburg, 16 november 2005 (OR. en) 2004/0066 (COD) LEX 635 PE-CONS 3625/2/05 REV 2 AUDIO 18 CODEC 390 AANBEVELING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD

Nadere informatie

Voorstel voor een BESLUIT VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD

Voorstel voor een BESLUIT VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 17.6.2016 COM(2016) 400 final 2016/0186 (COD) Voorstel voor een BESLUIT VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Besluit nr. 445/2014/EU tot vaststelling van

Nadere informatie

OVEREENKOMST TUSSEN DE REGERING VAN DE FRANSE REPUBLIEK DE REGERING VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP INZAKE CINEMATOGRAFISCHE COPRODUCTIE

OVEREENKOMST TUSSEN DE REGERING VAN DE FRANSE REPUBLIEK DE REGERING VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP INZAKE CINEMATOGRAFISCHE COPRODUCTIE OVEREENKOMST TUSSEN DE REGERING VAN DE FRANSE REPUBLIEK EN DE REGERING VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP INZAKE CINEMATOGRAFISCHE COPRODUCTIE De regering van de Franse Republiek en de regering van de Vlaamse

Nadere informatie

12671/17 van/asd/sp 1 DG D 2C

12671/17 van/asd/sp 1 DG D 2C Raad van de Europese Unie Brussel, 29 september 2017 (OR. en) 12671/17 NOTA van: aan: nr. vorig doc.: 12112/17 Betreft: het voorzitterschap FREMP 99 JAI 847 COHOM 103 POLGEN 125 AUDIO 103 DIGIT 196 het

Nadere informatie

PRIJS VAN DE EUROPESE REKENKAMER VOOR ONDERZOEK OP HET GEBIED VAN DE CONTROLE VAN DE OPENBARE FINANCIËN 2012

PRIJS VAN DE EUROPESE REKENKAMER VOOR ONDERZOEK OP HET GEBIED VAN DE CONTROLE VAN DE OPENBARE FINANCIËN 2012 PRIJS VAN DE EUROPESE REKENKAMER VOOR ONDERZOEK OP HET GEBIED VAN DE CONTROLE VAN DE OPENBARE FINANCIËN 2012 Dit is de tweede editie van de Prijs van de Europese Rekenkamer voor onderzoek op het gebied

Nadere informatie

1/2. Staten-Generaal. Vergaderjaar A/ Nr. 1 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN

1/2. Staten-Generaal. Vergaderjaar A/ Nr. 1 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN Staten-Generaal 1/2 Vergaderjaar 2014 2015 34 188 Verdrag tussen de regering van het Koninkrijk der Nederlanden en de regering van de Bondsrepubliek Duitsland betreffende de coproductie van films; Berlijn,

Nadere informatie

OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EAC/S20/2019. Sport als instrument voor integratie en sociale inclusie van vluchtelingen

OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EAC/S20/2019. Sport als instrument voor integratie en sociale inclusie van vluchtelingen OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EAC/S20/2019 Sport als instrument voor integratie en sociale inclusie van vluchtelingen Deze oproep tot het indienen van voorstellen past in de uitvoering van het

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 15 januari 2002 (OR. en) 14759/01 JEUN 67 SOC 510

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 15 januari 2002 (OR. en) 14759/01 JEUN 67 SOC 510 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 15 januari 2002 (OR. en) 14759/01 JEUN 67 SOC 510 WETGEVINGSBESLUITEN EN ANDERE INSTRUMENTEN Betreft: Resolutie van de Raad en de vertegenwoordigers van de regeringen

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 1 februari 2010 (OR. en) 5306/10 Interinstitutioneel dossier: 2009/0189 (NLE) JAI 35 COPEN 7

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 1 februari 2010 (OR. en) 5306/10 Interinstitutioneel dossier: 2009/0189 (NLE) JAI 35 COPEN 7 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 1 februari 2010 (OR. en) 5306/10 Interinstitutioneel dossier: 2009/0189 (E) JAI 35 COPEN 7 WETGEVINGSBESLUITEN EN ANDERE INSTRUMENTEN Betreft: BESLUIT VAN DE RAAD betreffende

Nadere informatie

Culturele hoofdsteden van Europa voor de periode 2020 tot Voorstel voor een besluit (COM(2016)0400 C8-0223/ /0186(COD))

Culturele hoofdsteden van Europa voor de periode 2020 tot Voorstel voor een besluit (COM(2016)0400 C8-0223/ /0186(COD)) 7.6.2017 A8-0061/ 001-018 AMENDEMENTEN 001-018 ingediend door de Commissie cultuur en onderwijs Verslag Santiago Fisas Ayxelà Culturele hoofdsteden van Europa voor de periode 2020 tot 2033 A8-0061/2017

Nadere informatie

AUDIOVISUEEL EN MEDIABELEID

AUDIOVISUEEL EN MEDIABELEID AUDIOVISUEEL EN MEDIABELEID Audiovisueel beleid wordt in de EU hoofdzakelijk bepaald door de artikelen 167 en 173 van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie (VWEU). Het belangrijkste wetgevingsonderdeel

Nadere informatie

FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM DE BRUXELLES

FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM DE BRUXELLES FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM DE BRUXELLES 40 jaar Onafhankelijke Cinema REGLEMENT INSCHRIJVINGEN FILMS Uiterste datum om een film in te schrijven: 15 augustus 2015 Het Festival International du Film

Nadere informatie

9011/1/15 REV 1 jwe/van/sl 1 DG B 3A

9011/1/15 REV 1 jwe/van/sl 1 DG B 3A Raad van de Europese Unie Brussel, 11 juni 2015 (OR. en) Interinstitutioneel dossier: 2008/0140 (CNS) 9011/1/15 REV 1 VERSLAG van: aan: het voorzitterschap SOC 330 ANTIDISCRIM 6 JAI 338 MI 326 FREMP 114

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 14 februari 2012 (OR. en) 5651/12 Interinstitutioneel dossier: 2010/0361 (NLE) LIMITE

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 14 februari 2012 (OR. en) 5651/12 Interinstitutioneel dossier: 2010/0361 (NLE) LIMITE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 14 februari 2012 (OR. en) 5651/12 Interinstitutioneel dossier: 2010/0361 (NLE) LIMITE AUDIO 6 MI 46 TELECOM 14 CATS 5 COJUR 4 OC 24 WETGEVINGSBESLUITEN EN ANDERE INSTRUMENTEN

Nadere informatie

EUROPESE UNIE HET EUROPEES PARLEMENT

EUROPESE UNIE HET EUROPEES PARLEMENT EUROPESE UNIE HET EUROPEES PARLEMENT DE RAAD Brussel, 20 juni 2017 (OR. en) 2016/0186 (COD) PE-CONS 25/17 CULT 69 AELE 49 EEE 27 CODEC 867 WETGEVINGSBESLUITEN EN ANDERE INSTRUMENTEN Betreft: BESLUIT VAN

Nadere informatie

Services & activiteiten

Services & activiteiten Services & activiteiten Informatie en advies Europese subsidies, artists residencies en mobiliteit, focuslanden Verzamelen van data, publicaties, onderzoek (oa Buitengaats) Organisatie Bijeenkomsten (voorlichting,

Nadere informatie

1/2. Staten-Generaal. Vergaderjaar A/ nr. 1 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN

1/2. Staten-Generaal. Vergaderjaar A/ nr. 1 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN Staten-Generaal 1/2 Vergaderjaar 2015 2016 34 381 Verdrag inzake de coproductie van films tussen de regering van het Koninkrijk der Nederlanden en de regering van de Volksrepubliek China; Beijing, 26 oktober

Nadere informatie

WERKGROEP REGLEMENT VAN ORDE VAN DE EURO-MEDITERRANE PARLEMENTAIRE VERGADERING

WERKGROEP REGLEMENT VAN ORDE VAN DE EURO-MEDITERRANE PARLEMENTAIRE VERGADERING WERKGROEP REGLEMENT VAN ORDE VAN DE EURO-MEDITERRANE PARLEMENTAIRE VERGADERING Athene, 22 maart 2004 REGLEMENT VAN ORDE VAN DE EURO-MEDITERRANE PARLEMENTAIRE VERGADERING door het medevoorzitterschap van

Nadere informatie

Bijlage bij Reglement inschrijving Gouden Kalf Competitie 2019

Bijlage bij Reglement inschrijving Gouden Kalf Competitie 2019 Bijlage bij Reglement inschrijving Gouden Kalf Competitie 2019 7 maart 2019 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2 2. Academysysteem (speelfilm, lange documentaire) 2 2.1 Bepaling 2 2.2 Prijzen 3 2.3 Stemgerechtigden

Nadere informatie

RESULTATEN. Eurofeiten

RESULTATEN. Eurofeiten CULTUUR De activiteiten van de Europese Unie op het vlak van cultuur zijn op verschillende gebieden een aanvulling op het cultuurbeleid van de lidstaten. Hierbij kan worden gedacht aan de bescherming van

Nadere informatie

Culture market. 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie

Culture market. 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie Culture market 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie INHOUD 19.02.2014 presentatie inhoud deelneming organisatie BRUSSELS CREATIVE FORUM : een project voor Brussel presentatie CULTUREEL BORRELEN IN BRUSSEL

Nadere informatie

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 4.3.2013 COM(2013) 109 final 2013/0065 (NLE) Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD betreffende de ondertekening, namens de Europese Unie, van het Verdrag van de WIPO inzake

Nadere informatie

RAAD VA DE EUROPESE U IE. Brussel, 18 november 2008 (OR. en) 15311/08 E V 781 MAR 199 MED 76

RAAD VA DE EUROPESE U IE. Brussel, 18 november 2008 (OR. en) 15311/08 E V 781 MAR 199 MED 76 RAAD VA DE EUROPESE U IE Brussel, 18 november 2008 (OR. en) 15311/08 E V 781 MAR 199 MED 76 WETGEVI GSBESLUITE E A DERE I STRUME TE Betreft: BESLUIT VAN DE RAAD betreffende de ondertekening, namens de

Nadere informatie

14354/16 nuf/ass/sl 1 GIP IB

14354/16 nuf/ass/sl 1 GIP IB Raad van de Europese Unie Brussel, 17 november 2016 (OR. en) 14354/16 VOORLOPIGE AGENDA Betreft: OJ CONS 60 EDUC 370 JEUN 100 CULT 109 AUDIO 121 SPORT 80 3502e zitting van de RAAD VAN DE EUROPESE UNIE

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 26 september 2006 (OR. en) 12758/06 Interinstitutioneel dossier: 2005/0204 (CNS) ASIM 63 OC 655

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 26 september 2006 (OR. en) 12758/06 Interinstitutioneel dossier: 2005/0204 (CNS) ASIM 63 OC 655 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 26 september 2006 (OR. en) 12758/06 Interinstitutioneel dossier: 2005/0204 (CNS) ASIM 63 OC 655 WETGEVINGSBESLUITEN EN ANDERE INSTRUMENTEN Betreft: BESCHIKKING VAN DE

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER EEPA 2018

AANMELDINGSFORMULIER EEPA 2018 AANMELDINGSFORMULIER EEPA 2018 Vul hieronder de samenvatting in. Het mag niet meer zijn dan één enkel A4-blad (ca. 500 woorden) Naam van het initiatief Land Verantwoordelijke organisatie EUROPESE AWARDS

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 17 november 2000 (20.11) (OR. fr) 13095/1/00 REV 1 LIMITE MIGR 91 COMIX 802

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 17 november 2000 (20.11) (OR. fr) 13095/1/00 REV 1 LIMITE MIGR 91 COMIX 802 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 17 november 2000 (20.11) (OR. fr) 13095/1/00 REV 1 LIMITE MIGR 91 COMIX 802 NOTA van: aan: Betreft: het voorzitterschap het Comité van permanente vertegenwoordigers Initiatief

Nadere informatie

Gezamenlijk voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD

Gezamenlijk voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE HOGE VERTEGENWOORDIGER VAN DE EUROPESE UNIE VOOR BUITENLANDSE ZAKEN EN VEILIGHEIDSBELEID Brussel, 13.4.2015 JOIN(2015) 10 final 2015/0073 (NLE) Gezamenlijk voorstel voor een BESLUIT

Nadere informatie

SEA SHOOT SHARE. Pak je camera en doe mee, want zwerfvuil hoort niet in de zee. MARLISCO videowedstrijd. * reglement* Nederland

SEA SHOOT SHARE. Pak je camera en doe mee, want zwerfvuil hoort niet in de zee. MARLISCO videowedstrijd. * reglement* Nederland MARLISCO videowedstrijd * reglement* Nederland Versie 4 december 2013 MARLISCO Marine Litter in European Seas: Social Awareness and Coresponsibility is een FP7 project gefinancierd door de Europese Commissie

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst) (2014/287/EU)

(Voor de EER relevante tekst) (2014/287/EU) 17.5.2014 L 147/79 UITVOERINGSBESLUIT VAN DE COMMISSIE van 10 maart 2014 tot vaststelling van de criteria voor de oprichting en evaluatie van Europese referentienetwerken en de leden daarvan en voor de

Nadere informatie

#BeActive Reglement ondersteuning clubs in het kader van Europese uitwisseling

#BeActive Reglement ondersteuning clubs in het kader van Europese uitwisseling #BeActive Reglement ondersteuning clubs in het kader van Europese uitwisseling Artikel 1: Situering De Europese Week van de Sport is een initiatief van de Europese Commissie om sport en lichaamsbeweging

Nadere informatie

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 5.10.2017 COM(2017) 582 final 2017/0253 (NLE) Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD betreffende het namens de Europese Unie in het Gemengd Comité van de EER in te nemen standpunt

Nadere informatie

***I STANDPUNT VAN HET EUROPEES PARLEMENT

***I STANDPUNT VAN HET EUROPEES PARLEMENT Europees Parlement 2014-2019 Geconsolideerd wetgevingsdocument 13.6.2017 EP-PE_TC1-COD(2016)0186 ***I STANDPUNT VAN HET EUROPEES PARLEMENT in eerste lezing vastgesteld op 13 juni 2017 met het oog op de

Nadere informatie

Fiche 3: Mededeling inzake auteursrecht in de digitale eengemaakte markt

Fiche 3: Mededeling inzake auteursrecht in de digitale eengemaakte markt Fiche 3: Mededeling inzake auteursrecht in de digitale eengemaakte markt 1. Algemene gegevens a) Titel voorstel Mededeling over het bevorderen van een eerlijke, efficiënte en competitieve Europese op het

Nadere informatie

8301/18 van/pau/sl 1 DG E 1C

8301/18 van/pau/sl 1 DG E 1C Raad van de Europese Unie Brussel, 4 mei 2018 (OR. en) 8301/18 NOTA van: aan: JEUN 48 MIGR 51 SOC 213 EDUC 134 het Comité van permanente vertegenwoordigers (1e deel) Raad nr. vorig doc.: 7831/1/18 JEUN

Nadere informatie

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE DE RAAD SPEELT EEN ESSENTIËLE ROL IN DE EU-BESLUITVORMING De Raad van de Europese Unie informeel ook wel EU-Raad genoemd, of gewoon Raad speelt een essentiële rol in de EUbesluitvorming.

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie L 165 I. Wetgeving. Niet-wetgevingshandelingen. 61e jaargang. Uitgave in de Nederlandse taal. 2 juli 2018.

Publicatieblad van de Europese Unie L 165 I. Wetgeving. Niet-wetgevingshandelingen. 61e jaargang. Uitgave in de Nederlandse taal. 2 juli 2018. Publicatieblad van de Europese Unie L 165 I Uitgave in de Nederlandse taal Wetgeving 61e jaargang 2 juli 2018 Inhoud II Niet-wetgevingshandelingen BESLUITEN Besluit (EU) 2018/937 van de Europese Raad van

Nadere informatie

(Wetgevingshandelingen) BESLUITEN

(Wetgevingshandelingen) BESLUITEN 22.11.2011 Publicatieblad van de Europese Unie L 303/1 I (Wetgevingshandelingen) BESLUITEN BESLUIT Nr. 1194/2011/EU VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD van 16 november 2011 tot instelling van een actie

Nadere informatie

Raad van de Europese Unie Brussel, 9 december 2016 (OR. en) het Comité van permanente vertegenwoordigers (2e deel)

Raad van de Europese Unie Brussel, 9 december 2016 (OR. en) het Comité van permanente vertegenwoordigers (2e deel) Raad van de Europese Unie Brussel, 9 december 2016 (OR. en) 15375/16 NOTA van: aan: POLGEN 163 INST 521 CODEC 1849 PE 119 het Comité van permanente vertegenwoordigers (2e deel) Raad nr. vorig doc.: 15145/16

Nadere informatie

Publicatieblad L 91. van de Europese Unie. Wetgeving. Niet-wetgevingshandelingen. 54e jaargang 6 april 2011. Uitgave in de Nederlandse taal.

Publicatieblad L 91. van de Europese Unie. Wetgeving. Niet-wetgevingshandelingen. 54e jaargang 6 april 2011. Uitgave in de Nederlandse taal. Publicatieblad van de Europese Unie ISSN 1725-2598 L 91 Uitgave in de Nederlandse taal Wetgeving 54e jaargang 6 april 2011 Inhoud II Niet-wetgevingshandelingen BESLUITEN 2011/199/EU: Besluit van de Europese

Nadere informatie

Brussel, 27 februari 2007 (01.03) (OR. fr) RAAD VAN DE EUROPESE UNIE 6855/07 SOC 78

Brussel, 27 februari 2007 (01.03) (OR. fr) RAAD VAN DE EUROPESE UNIE 6855/07 SOC 78 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 27 februari 2007 (01.03) (OR. fr) 6855/07 SOC 78 INGEKOMEN DOCUMENT van: de heer Jordi AYET PUIGARNAU, directeur, namens de secretarisgeneraal van de Europese Commissie

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 21 maart 2005 (24.03) 6238/05 JUSTCIV 22

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 21 maart 2005 (24.03) 6238/05 JUSTCIV 22 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 21 maart 2005 (24.03) 6238/05 JUSTCIV 22 INFORMATIEVE NOTA van: het secretariaat-generaal van de Raad aan: het Coreper/de Raad nr.vorig doc.: 11093/04 JUSTCIV 101 Betreft:

Nadere informatie

PROCEDURES BETREFFENDE DE VERWERVING DOOR HET EUROPEES PARLEMENT VAN PRIVEARCHIEVEN VAN LEDEN EN VOORMALIGE LEDEN

PROCEDURES BETREFFENDE DE VERWERVING DOOR HET EUROPEES PARLEMENT VAN PRIVEARCHIEVEN VAN LEDEN EN VOORMALIGE LEDEN 2.2.8. PROCEDURES BETREFFENDE DE VERWERVING DOOR HET EUROPEES PARLEMENT VAN PRIVEARCHIEVEN VAN LEDEN EN VOORMALIGE LEDEN BESLUIT VAN HET BUREAU VAN 10 MAART 2014 HET BUREAU VAN HET EUROPEES PARLEMENT,

Nadere informatie

Alle delegaties gaan thans akkoord met de tekst van bovengenoemde conclusies van de Raad.

Alle delegaties gaan thans akkoord met de tekst van bovengenoemde conclusies van de Raad. Raad van de Europese Unie Brussel, 4 mei 2018 (OR. en) 8544/18 CULT 52 NOTA van: aan: het secretariaat-generaal van de Raad Raad nr. vorig doc.: 7759/18 CULT 36 Betreft: Ontwerpconclusies van de Raad over

Nadere informatie

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 18.1.2017 COM(2017) 17 final 2017/0011 (NLE) Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD betreffende de toepassing van de bepalingen van het Schengenacquis met betrekking tot het

Nadere informatie

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 2.5.2018 COM(2018) 249 final 2018/0117 (NLE) Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD betreffende het namens de Europese Unie in het Gemengd Comité van de EER in te nemen standpunt

Nadere informatie

Raad van de Europese Unie Brussel, 2 mei 2017 (OR. en) het secretariaat-generaal van de Raad het Comité van permanente vertegenwoordigers/de Raad

Raad van de Europese Unie Brussel, 2 mei 2017 (OR. en) het secretariaat-generaal van de Raad het Comité van permanente vertegenwoordigers/de Raad Raad van de Europese Unie Brussel, 2 mei 2017 (OR. en) 8035/17 JEUN 48 NOTA van: aan: nr. vorig doc.: 7679/17 JEUN 39 Betreft: het secretariaat-generaal van de Raad het Comité van permanente vertegenwoordigers/de

Nadere informatie

8273/1/18 REV 1 dui/ass/sv 1 DG E 1C

8273/1/18 REV 1 dui/ass/sv 1 DG E 1C Raad van de Europese Unie Brussel, 27 april 2018 (OR. en) 8273/1/18 REV 1 JEUN 45 NOTA van: aan: het secretariaat-generaal van de Raad het Comité van permanente vertegenwoordigers/de Raad nr. vorig doc.:

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 31 mei 2010 (OR. en) 9925/10 Interinstitutioneel dossier: 2010/0006 (NLE) SIRIS 83 SCHENGEN 42 COMIX 372

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 31 mei 2010 (OR. en) 9925/10 Interinstitutioneel dossier: 2010/0006 (NLE) SIRIS 83 SCHENGEN 42 COMIX 372 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 31 mei 2010 (OR. en) 9925/10 Interinstitutioneel dossier: 2010/0006 (E) SIRIS 83 SCHENGEN 42 COMIX 372 WETGEVINGSBESLUITEN EN ANDERE INSTRUMENTEN Betreft: VERORDENING

Nadere informatie

DE EUROPESE RAAD EN DE RAAD IN EEN NOTENDOP

DE EUROPESE RAAD EN DE RAAD IN EEN NOTENDOP DE EUROPESE RAAD EN DE RAAD IN EEN NOTENDOP DE EUROPESE RAAD DE STRATEGISCHE INSTELLING VAN DE UNIE De Europese Raad is het kloppend hart van de Europese Unie. Hij bepaalt de richting en de politieke prioriteiten

Nadere informatie

6. Film en televisie. 6.1 Nederlands Filmfonds

6. Film en televisie. 6.1 Nederlands Filmfonds 6. Film en televisie 6.1 Nederlands Filmfonds Het Nederlands Filmfonds stimuleert de filmproductie in Nederland. Verder bevordert het fonds een goed klimaat voor de Nederlandse filmcultuur en biedt filmmakers

Nadere informatie

PROTOCOL INZAKE SAMENWERKING TUSSEN DE EUROPESE COMMISSIE EN HET EUROPEES ECONOMISCH EN SOCIAAL COMITÉ INLEIDING

PROTOCOL INZAKE SAMENWERKING TUSSEN DE EUROPESE COMMISSIE EN HET EUROPEES ECONOMISCH EN SOCIAAL COMITÉ INLEIDING Europese Commissie Europees Economisch en Sociaal Comité PROTOCOL INZAKE SAMENWERKING TUSSEN DE EUROPESE COMMISSIE EN HET EUROPEES ECONOMISCH EN SOCIAAL COMITÉ INLEIDING De Europese Commissie en het Europees

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT 30 mei 2013

WEDSTRIJDREGLEMENT 30 mei 2013 WEDSTRIJDREGLEMENT 30 mei 2013 1. Deelnemingsvoorwaarden Artikel 1 De ingezonden AV-productie moet aan de volgende voorwaarden voldoen: 1. De film dateert uit 2009 of later. 2. De taal van de film is Nederlands,

Nadere informatie

III BESLUITEN OP GROND VAN TITEL VI VAN HET EU-VERDRAG

III BESLUITEN OP GROND VAN TITEL VI VAN HET EU-VERDRAG L 348/130 Publicatieblad van de Europese Unie 24.12.2008 III (Besluiten op grond van het EU-Verdrag) BESLUITEN OP GROND VAN TITEL VI VAN HET EU-VERDRAG BESLUIT 2008/976/JBZ VAN DE RAAD van 16 december

Nadere informatie

7935/17 rts/van/fb 1 DG E - 1C

7935/17 rts/van/fb 1 DG E - 1C Raad van de Europese Unie Brussel, 5 april 2017 (OR. en) 7935/17 CULT 34 RELEX 290 DEVGEN 54 COMPET 236 ENFOCUSTOM 92 EDUC 131 COHOM 46 NOTA van: aan: nr. vorig doc.: Betreft: het secretariaat-generaal

Nadere informatie

13640/15 nes/ass/fb 1 DG E - 1C

13640/15 nes/ass/fb 1 DG E - 1C Raad van de Europese Unie Brussel, 5 november 2015 (OR. en) 13640/15 NOTA van: aan: het secretariaat-generaal van de Raad JEUN 98 EDUC 287 CULT 75 SPORT 53 SOC 635 MIGR 59 het Comité van permanente vertegenwoordigers/de

Nadere informatie

EUROPESE RAAD 4 en 5 november 2004 Brussel

EUROPESE RAAD 4 en 5 november 2004 Brussel E U R O P E E S P A R L E M E N T EUROPESE RAAD 4 en 5 november 2004 Brussel TOESPRAAK VAN DE HEER JOSEP BORRELL FONTELLES, VOORZITTER CONCLUSIES VAN HET VOORZITTERSCHAP 03/S-2004 Directoraat-generaal

Nadere informatie

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 29.5.2019 COM(2019) 245 final 2019/0120 (NLE) Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD betreffende het namens de Europese Unie in het Gemengd Comité van de EER in te nemen standpunt

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE VAN HET COMITÉ LANDBOUW- OF BOSBOUWTREKKERS

REGLEMENT VAN ORDE VAN HET COMITÉ LANDBOUW- OF BOSBOUWTREKKERS EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL ONDERNEMINGEN EN INDUSTRIE Consumptiegoederen Automobielindustrie COMITÉ VOOR DE AANPASSING AAN DE TECHNISCHE VOORUITGANG - LANDBOUWTREKKERS (CATP-AT) ENTR/04-EN

Nadere informatie

BURNY BOS TALENT AWARD 2015 DEELNAMEFORMULIER

BURNY BOS TALENT AWARD 2015 DEELNAMEFORMULIER BURNY BOS TALENT AWARD 2015 DEELNAMEFORMULIER PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam Adres Te bereiken op mail Telefoon Facebook; LinkedIn;Twitter profiel: Korte beschrijving van je achtergrond, CV IDEE VOOR ANIMATIE

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 20 mei 2014 (OR. en) 10071/14 Interinstitutioneel dossier: 2014/0134 (NLE) AVIATION 120 COEST 175 NIS 27 RELEX 437

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 20 mei 2014 (OR. en) 10071/14 Interinstitutioneel dossier: 2014/0134 (NLE) AVIATION 120 COEST 175 NIS 27 RELEX 437 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 20 mei 2014 (OR. en) 10071/14 Interinstitutioneel dossier: 2014/0134 (NLE) AVIATION 120 COEST 175 NIS 27 RELEX 437 BEGELEIDENDE NOTA van: de heer Jordi AYET PUIGARNAU,

Nadere informatie

UW STEM TELT! EP14_Leaflet_GTV_A5_NL_nl_V01.indd 1

UW STEM TELT! EP14_Leaflet_GTV_A5_NL_nl_V01.indd 1 UW STEM TELT! EP14_Leaflet_GTV_A5_NL_nl_V01.indd 1 KIES WIE EUROPA LEIDT In mei dit jaar kiezen u en bijna 400 miljoen andere Europeanen de leden van het Europees Parlement. Dit is de achtste keer dat

Nadere informatie

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 5.3.2015 COM(2015) 103 final 2015/0062 (NLE) Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD betreffende de sluiting van de overeenkomst tussen de Europese Unie en de Verenigde Arabische

Nadere informatie

ARTES, DE BESTE KEUZE VOOR DE AUTEURS BEURZEN AUDIOVISUELE SECTOR

ARTES, DE BESTE KEUZE VOOR DE AUTEURS BEURZEN AUDIOVISUELE SECTOR ARTES, DE BESTE KEUZE VOOR DE AUTEURS BEURZEN AUDIOVISUELE SECTOR OKTOBER 2013 WOORD VOORAF Film, televisie, dvd, multimedia, video on demand, internet..., allemaal communicatiemiddelen waarmee audiovisuele

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst. tussen. het Nederlands Fonds voor de Film en het Vlaams Audiovisueel Fonds vzw. m.b.t. Nederlands-Vlaamse coproducties

Samenwerkingsovereenkomst. tussen. het Nederlands Fonds voor de Film en het Vlaams Audiovisueel Fonds vzw. m.b.t. Nederlands-Vlaamse coproducties Samenwerkingsovereenkomst tussen het Nederlands Fonds voor de Film en het Vlaams Audiovisueel Fonds vzw m.b.t. Nederlands-Vlaamse coproducties Het Nederlands Fonds voor de Film en het Vlaams Audiovisueel

Nadere informatie

8763/19 jwe/gra/sp 1 TREE.1.B

8763/19 jwe/gra/sp 1 TREE.1.B Raad van de Europese Unie Brussel, 3 mei 2019 (OR. en) 8763/19 JEUN 64 EDUC 221 SOC 330 EMPL 245 NOTA van: aan: nr. vorig doc.: Betreft: het secretariaat-generaal van de Raad het Comité van permanente

Nadere informatie

CREATIEF EUROPA ( ) Subprogramma Cultuur. Oproep tot het indienen van voorstellen:

CREATIEF EUROPA ( ) Subprogramma Cultuur. Oproep tot het indienen van voorstellen: CREATIEF EUROPA (2014-2020) Subprogramma Cultuur Oproep tot het indienen van voorstellen: Oproep tot het indienen van voorstellen EACEA/34/2018: Steun voor Europese samenwerkingsprojecten 2019 LET OP:

Nadere informatie

EUROPEES LABEL VOOR INNOVATIEF TALENONDERWIJS 2008

EUROPEES LABEL VOOR INNOVATIEF TALENONDERWIJS 2008 EUROPEES LABEL VOOR INNOVATIEF TALENONDERWIJS 2008 INFORMATIEBROCHURE INHOUDSTAFEL 1. Wat is het Europees Label voor Innovatief Talenonderwijs? 2. Welk is het thema van het Europees Label voor Innovatief

Nadere informatie

1716 der Beilagen XXIV. GP - Vorlage gem. Art. 23i Abs. 4 B-VG - 15 niederländischer Beschluss (Normativer Teil) 1 von 8 Publicatieblad

1716 der Beilagen XXIV. GP - Vorlage gem. Art. 23i Abs. 4 B-VG - 15 niederländischer Beschluss (Normativer Teil) 1 von 8 Publicatieblad 1716 der Beilagen XXIV. GP - Vorlage gem. Art. 23i Abs. 4 B-VG - 15 niederländischer Beschluss (Normativer Teil) 1 von 8 Publicatieblad van de Europese Unie ISSN 1725-2598 L 91 Uitgave in de Nederlandse

Nadere informatie

Verdrag van de Raad van Europa inzake cinematografische coproductie (herzien)

Verdrag van de Raad van Europa inzake cinematografische coproductie (herzien) Nederlandse vertaling Verdrag van de Raad van Europa inzake cinematografische coproductie (herzien) Preambule De lidstaten van de Raad van Europa en de andere staten die partij zijn bij het Europees Cultureel

Nadere informatie

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 23.6.2016 COM(2016) 413 final 2016/0192 (NLE) Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD betreffende de sluiting van de overeenkomst tussen de Europese Unie en het Koninkrijk Noorwegen

Nadere informatie

10329/17 mak/gar/ln 1 DRI

10329/17 mak/gar/ln 1 DRI Raad van de Europese Unie Brussel, 20 juni 2017 (OR. en) Interinstitutioneel dossier: 2016/0186 (COD) 10329/17 INFORMATIEVE NOTA van: aan: Betreft: het secretariaat-generaal van de Raad CODEC 1059 CULT

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst. tussen. het Nederlands Fonds voor de Film en het Vlaams Audiovisueel Fonds vzw. m.b.t. Nederlands-Vlaamse coproducties

Samenwerkingsovereenkomst. tussen. het Nederlands Fonds voor de Film en het Vlaams Audiovisueel Fonds vzw. m.b.t. Nederlands-Vlaamse coproducties Samenwerkingsovereenkomst tussen het Nederlands Fonds voor de Film en het Vlaams Audiovisueel Fonds vzw m.b.t. Nederlands-Vlaamse coproducties Het Nederlands Fonds voor de Film en het Vlaams Audiovisueel

Nadere informatie

Creative Europe Programma en Europe For Citizens Calls en deadlines 2014

Creative Europe Programma en Europe For Citizens Calls en deadlines 2014 Creative Europe Programma en Europe For Citizens Calls en deadlines 2014 Calls subprogramma MEDIA Korte omschrijving Deadline Support for the development of Single Projects and Slate Funding Steun voor

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 22 112 Nieuwe Commissievoorstellen en initiatieven van de lidstaten van de Europese Unie Nr. 2236 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN

Nadere informatie

Voorstel voor een BESLUIT VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD

Voorstel voor een BESLUIT VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 28.11.2014 COM(2014) 714 final 2014/0338 (COD) Voorstel voor een BESLUIT VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot intrekking van bepaalde handelingen op het gebied van politiële

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2009 2010 31 384 (R1850) Goedkeuring van het op 13 december 2007 te Lissabon totstandgekomen Verdrag van Lissabon tot wijziging van het Verdrag betreffende

Nadere informatie

Yarden Afscheidsprijs Deelnamereglement 2015

Yarden Afscheidsprijs Deelnamereglement 2015 Yarden Afscheidsprijs Deelnamereglement 2015 Een goed afscheid helpt je verder Inleiding Yarden is ontstaan na een fusie van twee grote verenigingen in 2001, te weten de Nederlandse Uitvaart en Verzekerings

Nadere informatie