TECHNISCH REGLEMENT VAN HET STUDBOOK

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TECHNISCH REGLEMENT VAN HET STUDBOOK"

Transcriptie

1 TECHNISCH REGLEMENT VAN HET STUDBOOK INLEIDING De v.z.w. BELGIAN HIGHLAND PONY SOCIETY a.s.b.l. ( afgekort: B.H.P.S. ), die tot doel heeft het HIGHLAND PONY ras in België te verbeteren, te bevorderen en te vrijwaren, zal het fokken met raszuivere en fysisch gave Highland Pony s, met bestemming tot de ruiterij, het mennen, en andere disciplines in de paardensport, bevorderen. B.H.P.S. is de enige officieel goedgekeurde en erkende instantie in het koninkrijk België, die bevoegd is om in naam van het oorspronkelijk stamboek van het ras, namelijk THE HIGHLAND PONY SOCIETY Ltd., Grosvenor House, Shore Road, Perth, PH2 8BD, in SCHOTLAND ( afgekort: HPS ), de belangen te verdedigen van de Highland Pony s die in België verblijven, en tevens de belangen van de leden die zijn aangesloten bij de B.H.P.S. in haar hoedanigheid als stamboek en fokkersvereniging. De B.H.P.S. bepaalt, in samenwerking met de HPS en met de Vlaamse Overheid, de clausules voor de registratie en identificatie van de Highland Pony s, die in het koninkrijk België de eigendom zijn van haar leden. Dit technische reglement van het B.H.P.S. is, zoals voorgeschreven in het Ministerieel Besluit betreffende de verbetering van paardachtigen van 23 december 1992,gewijzigd door het Ministerieel Besluit van 21 oktober 2005, erkend door de vereniging die het oorspronkelijke stamboek van het ras bijhoudt, in onderhavig geval de HPS. Er werd overeengekomen tussen de HPS en de B.H.P.S. dat laatstgenoemde de reglementen van eerstgenoemde aanvaardt en zal naleven, in zoverre deze niet strijdig zijn met de Belgische wetten. Rubenslaan 29 B2520 Broechem ( BELGIUM )

2 2 Het TECHNISCH REGLEMENT van de B.H.P.S. Studbook is goedgekeurd en aanvaard door haar leden tijdens de algemene vergadering en geldt als een bindende verordening voor al haar huidige en al haar toekomstige leden. In die zin kreeg het ook de goedkeuring van de HPS. Aan het TECHNISCH REGLEMENT van de B.H.P.S. Studbook kan uitsluitend door de algemene vergadering, bij een meerderheid van stemmen der aanwezige actieve leden, iets gewijzigd of veranderd worden.

3 3 Kapitel I DE BOEKEN 1. De B.H.P.S. voert drie verschillende registratieboeken, nml.: - Het HIGHLAND PONY STUDBOOK OF BELGIUM - Het HIGHLAND PONY INTEGRATION REGISTER OF BELGIUM - Het HIGHLAND PONY PARTBRED OF BELGIUM 2. Het HIGHLAND PONY STUDBOOK OF BELGIUM is en blijft voorbehouden aan raszuivere en goedgekeurde Highland Pony s. Het is onderverdeeld in vier geslachtsboeken, nml.: a) het veulenboek b) het hengstenboek c) het merrieboek d) het ruinenboek a) In het Belgische veulenboek worden geregistreerd: - de Highland ponyveulens die in België geboren worden - de Highland ponyveulens die in het buitenland geboren werden en afkomstig zijn uit een ander dan het Belgisch stamboek van het ras, met name de Schotse HPS of en ander erkend stamboek in de EU b) In het Belgische hengstenboek worden geregistreerd: De Highland pony s van het mannelijke geslacht die,op de leeftijd van drie jaar, goedgekeurd werden en toegelaten zijn tot de voortplanting en deze status behouden tot de volgende keuring. c) In het Belgische merrieboek worden geregistreerd : De Highland pony s van het vrouwelijke geslacht die, op de leeftijd van drie jaar of ouder, door een jury gezien werden om te bepalen of zij in het Belgische merrieboek kunnen ingeschreven blijven. d) In het Belgische ruinenboek worden onmiddellijk overgeheveld en geregistreerd : De Highland pony s van het mannelijke geslacht, die op eender welke leeftijd gecastreerd werden. Omdat er over de ruinen verder niets meer beschreven wordt in het Technisch Reglement van de B.H.P.S., volgen onmiddellijk hierna de desbetreffende richtlijnen:

4 4 De B.H.P.S. zal zo spoedig mogelijk door middel van een geneeskundig attest betreffende de castratie moeten geïnformeerd worden. Dit attest zal samen met het paspoort van de pony in kwestie op het secretariaat ter aanpassing moeten ingeleverd worden. Daarna wordt het paspoort aan de eigenaar terugbezorgd. Highland pony s die als ruin afkomstig zijn uit een andere EG lidstaat, een land buiten de EG of uit een ander dan het Belgische Stud-book ( dat echter wel degelijk door het stamboek van oorsprong van het ras, met name de HPS erkend is ), worden onmiddellijk in het Belgische ruinenboek geregistreerd. Highland pony-ruinen, die erkend zijn als SB-ruin, mogen op fokdagen en prijskampen gepresenteerd worden. De veulens worden in het Belgische veulenboek geregistreerd als: - SB-hengstveulen ( Studbook hengstveulen ) - SB-merrieveulen ( Studbook merrieveulen ) De hengsten worden in het Belgische hengstenboek geregistreerd als: - SB-hengst ( Studbook hengst ) De merries worden in het Belgische merrieboek geregistreerd als : - SB-merrie ( Studbook merrie ) De ruinen worden in het Belgische ruinenboek geregistreerd als: - SB-ruin ( Studbook ruin ) 3. Naast het in 2. beschreven Belgische HIGHLAND PONY STUDBOOK, houdt de B.H.P.S. er een eerste bijboek op na, dat Belgische HIGHLAND PONY INTEGRATIE-REGISTER genaamd is. Dit boek is en blijft voorbehouden aan raszuivere echter niet goedgekeurde Highlandpony s. Het is onderverdeeld in drie geslachtsboeken: A) een VEULENREGISTER, waarin de veulens ingeschreven worden als: IR-hengstveulens of IR-merrieveulens B) een MERRIEREGISTER, waarin de merries ingeschreven worden als : IR-merries C) een RUINENREGISTER, waarin de ruinen ingeschreven worden als: IR-ruinen Voor hengsten wordt er geen IR-boek bijgehouden omdat deze nooit in aanmerking kunnen komen als dekhengst.

5 5 Een raszuivere echter niet goedgekeurde Highland pony kan zijn : - een te grote of te kleine pony - een pony die fysische gebreken en afwijkingen vertoont - hengsten met witte aftekeningen, grotere en/of andere dan enkele witte haren, tot maximaal een klein wit sterretje op het voorhoofd en/of witte zolen - pony s die om eender welke andere reden(en) niet in aanmerking kunnen komen voor opname in het Belgische HIGHLAND PONY STUDBOOK 4. Naast het in 2. en in 3. beschreven Belgische Highland Pony Studbook en het Belgische Highland Pony Integratie- Register, houdt de B.H.P.S. er nog een tweede Bijboek op na, genaamd: Belgische HIGHLAND PONY PARTBRED BOOK Het PARTBRED BOOK is en blijft voorbehouden aan halfbloedpony s waarvan één van de ouders ( hetzij de hengst, hetzij de merrie ) geregistreerd moet zijn in het STUDBOOK, in het INTEGRATIE- REGISTER of in het PARTBRED BOOK zelf. In dit partbredbook worden alle pony s geregistreerd van eender welk geslacht ( veulen, merrie of ruin ), voor dit boek worden geen verschillende geslachtsboeken bijgehouden zoals bij het Studbook of het Integratieboek. Hengsten van het PARTBRED BOOK kunnen zoals hengsten uit het INTEGRATIE- REGISTER nooit in aanmerking komen voor dekhengst. Veulens waar bij het DNA-onderzoek fraude wordt vastgesteld, worden in het partbred register ingeschreven.

6 6 KAPITEL II DE REGISTRATIES 5. Wanneer een pony ingeschreven wordt in één van de boeken van de B.H.P.S., stelt het secretariaat voor elke pony een individueel dossier samen dat, liefst alle, of zoveel mogelijk gegevens en documenten bevat over de pony in kwestie. Om de samenstelling van dergelijke dossiers mogelijk te maken, moeten de eigenaars van Highlandpony s een maximum aan gegevens en informatie over hun pony s aan de B.H.P.S. verstrekken of ter beschikking stellen. Indien het oorspronkelijke stamboek van het ras, de HPS, het vraagt, is de B.H.P.S. verplicht alle gewenste gegevens en informatie mede te delen. Op basis van de gegevens uit het individuele dossier van de pony zal de B.H.P.S. het paspoort van de Highlandpony opstellen. Het paspoort van een Highlandpony is tezelfdertijd zijn REGISTRATIECERTIFICAAT en zijn IDENTIFICATIEDOCUMENT De paspoorten die zijn afgeleverd door de B.H.P.S. bevatten alle gegevens die bepaald zijn in de RICHTLIJN 93/623/EEG, en het KB van 16 juni 2005 betreffende de identificatie en de encodering van de paarden in een centrale gegevensbank. De B.H.P.S. heeft uitsluitend het recht en de bevoegdheid deze documenten op te stellen, er kopies van te maken en er eender wat aan te veranderen of aan toe te voegen. Alle aangebrachte wijzigingen moeten door de B.H.P.S. gevalideerd worden. De identiteit van de pony moet kunnen gecontroleerd worden, telkens wanneer dit op grond van de wetten en regelingen vereist is. De ondertekening van personen betekent dat de pony beantwoordt aan het signalement in het paspoort. 7 De bepaling van de genetische identiteit van de hengst, moet door de eigenaar van de Highland ponyhengst en op zijn kosten, in een in België hiertoe bevoegd labo, uitgevoerd worden. Het originele document; dat de eigenaar van de desbetreffende pony zal ontvangen, moet samen met het paspoort ter beschikking gesteld worden van de B.H.P.S. voor het toevoegen

7 van een gereduceerde reproductie in het paspoort. Het originele document zal nadien, samen met het paspoort aan de bewuste eigenaar terugbezorgd worden. De inentingen zijn telkens door de praktiserende dierenarts in het paspoort ( en niet meer, zoals vroeger, in aparte boekjes ) in te klaren, omdat dit door de officiële instanties zo vereist is. 6. De nummering van de paspoorten geschiedt op chronologische basis van hun uitgave. De paspoorten behouden principieel hun geldigheid zolang de pony s leven. Indien er, na jaren, vakken van bepaalde bladzijden, zoals bvb. deze die voorbehouden zijn aan de registratie van de inentingen, geen plaats meer bieden voor verdere inklaringen, moet de eigenaar het paspoort inleveren op het secretariaat om een aanpassing of complementair paspoort te krijgen. Voor de registratie van de Highland pony s door de B.H.P.S. in het STUDBOOK, in het INTEGRATIE- REGISTER of in het PARBRED-register, is er een bedrag te betalen aan de B.H.P.S., dat inschrijvingsgeld genoemd wordt. Dit bedrag is jaarlijks door de Algemene Vergadering vast te leggen en zal in de tarieflijst vermeld worden. 7. De documenten, originele en andere, die dienen om het paspoort op te stellen, en die het eigenlijke REGISTRATIECERTIFICAAT EN IDENTIFICATIEDOCUMENT van de pony in het paspoort vormen, zijn en blijven eigendom van de B.H.P.S. die ze opslaat en bewaart in de individuele dossiers van de pony s. 8 Niemand heeft het recht om aan of in het paspoort iets te wijzigen, er in te schrijven of er aan te knoeien. Ingeval andere personen, dan deze die ertoe gemachtigd zijn, eender wat in het paspoort veranderen of er in schrijven of er wat schrappen, wordt het paspoort automatisch waardeloos en ongeldig. Bovendien lopen de pony s in kwestie het risico om uit het Studbook of uit het Integratie Register gestoten te worden en overgeheveld te worden van Studbook naar Integratie Register en van Integratie Register naar het Partbred Book. Het paspoort behoort in feite toe aan de pony in kwestie en geldt als zijn officieel bewijs van erkenning, van zowel zijn identiteit als van zijn toebehoren tot het Highlandponyras. Het Koninklijk Besluit van 16/06/2005, bepaalt: Het paspoort vergezelt het paard bij elk transport en tijdens wandelingen buiten het Belgisch grondgebied. Het paspoort moet tevens de pony begeleiden wanneer deze voorgesteld wordt op een keuring, een fokdag of een prijskamp, bij grensoverschrijdend transport en wanneer de pony van eigenaar verandert.

8 Het is de ontvangers van deze oorkonden ook ten stelligste aangeraden er zorg voor te dragen en het paspoort zorgvuldig te bewaren. Ingeval het verloren wordt, moet de B.H.P.S. hiervan onmiddellijk verwittigd worden. Er kan, tegen betaling van een in de tarieflijst vermeld bedrag, een duplicaat bekomen worden. Op dergelijk duplicaat wordt echter duidelijk zichtbaar gemaakt dat het om een duplicaat gaat. In geval van verlies van een paspoort kan de B.H.P.S. niet instaan voor de verloren gegaan gegevens, met uitzondering van deze die in het individuele dossier van de pony in kwestie bewaard zijn. De eigenaar van de pony, die zijn paspoort verloren heeft, is en blijft hiervoor in alle opzichten verantwoordelijk. N.B.: Het eerder genoemde reglement van de EG, de richtlijn 93/623/EEG, geeft de bijzonderheden op in verband met het eigendomsrecht en bepaalt tevens de elementen die het paspoort betreffende eigendomsrecht moet bevatten Bij hun registratie krijgen de Highlandpony s een levensnummer ( UELN-nummer ) naast het IDENTIFICATIENUMMER. Dit laatste geldt tevens als Studbook-, Integratie Register- of Partbrednummer. In het UELN-nummer verwijzen de eerste drie cijfers naar het land van oorsprong, gevolgd door drie cijfers eigen aan het ras. De laatste negen cijfers verwijzen naar het volgnummer van de pony en eveneens naar het paspoortnummer Bv X waarbij 056 de code is voor België en 016 verwijst naar het Belgische Highland-stamboek Het identificatienummer is opgesteld in overeenkomst met het systeem van registratie door het oorspronkelijke stamboek van het ras en op uitdrukkelijk verzoek ervan. Het nummer van de in het Koninkrijk België geregistreerde Highlandpony s wordt echter voorafgegaan door de drie hoofdletters: BEL Hiermede wordt tevens de nationaliteit van de pony bevestigd. De drie vernoemde hoofdletters worden steeds gevolgd door een spatie. Daarop volgt: 1) Bij registratie in het Belgische Highland Pony Studbook, een cijfer dat de chronologische volgorde van inschrijving tijdens het jaar voorstelt. Dit cijfer wordt op zijn beurt gevolgd door een schuine streep, die dan gevolgd wordt door de twee laatste cijfers van het geboortejaar van de pony en gevolgd door een punt

9 vb : BEL 8/89 Bij ruinen wordt het cijfer van de chronologische inschrijving onmiddellijk voorafgegaan door de hoofdletter G. Deze regel is ook in Schotland van toepassing. vb : BEL G8/89. 2) Bij registratie in het Belgische Highland Pony Integratie Register, volgt er na de drie hoofdletters en één spatie, de groep van twee hoofdletters IR. Deze wordt op haar beurt gevolgd door een spatie, waarna, zoals voor het Studbook, het cijfer van de chronologische inschrijving tijdens het jaar, de schuine streep en de twee laatste cijfers van het geboortejaar en een punt. vb: BEL IR G8/89. 3) Bij registratie in het Belgische Partbred Book, volgt er na de drie hoofdletters en één spatie, de groep van twee hoofdletters PB. Deze wordt op haar beurt gevolgd door een spatie, waarna, zoals in de vorige studbooks, het cijfer van de chronologische inschrijving tijdens het jaar, de schuine streep en de twee laatste cijfers van het geboortejaar en het punt. vb: BEL PB 8/89. Ook hier zal er een letter toegevoegd worden voor het cijfer van de chronologische inschrijving. Deze letter zal echter duiden op het geslacht van de pony s, vb. G voor ruinen, M voor merries. Hengsten worden onmiddellijk ingeschreven met de G van gelding omdat deze nooit kunnen gekeurd worden als dekhengst. 10 vb. BEL PB G8/89. 4) Wanneer een Highlandpony ingevoerd wordt en indien het land van herkomst de identificatienummering toepast zoals voorgeschreven door de HPS, wordt zijn bestaande identificatienummer overgenomen, mits toevoeging van het voorvoegsel BEL. Tevens zal achter de twee cijfers van het geboortejaar één spatie worden gelaten en dan de eerste letters van het land van herkomst toegevoegd. Dit om tegen te gaan dat er een dubbel identificatienummer zou toegekend worden.. Vb.: Een highlandpony afkomstig van Schotland, waar hij het identificatienummer 8/89 had, wordt door de B.H.P.S. als BEL8/89 SCH geregistreerd. Wanneer een Highlandpony ingevoerd wordt uit een land of een stamboek, dat de door de HPS voorgeschreven nummering niet toepast, zal hij een ander en een zoals door de B.H.P.S/ bepaald identificatienummer krijgen.

10 De B.H.P.S. zal de HPS hieromtrent informeren. 9. Ingeval van overlijden van een Highlandpony, veulen of volwassen pony, of ingeval van verkoop ervan aan een slachthuis, moet dit aan de B.H.P.S. meegedeeld worden om haar toe te laten de pony in kwestie in haar boeken te schrappen. Het paspoort van dergelijke pony moet onmiddellijk door de laatste eigenaar aan de B.H.P.S. terugbezorgd worden. Het identificatienummer, evenals het paspoortnummer van een in de boeken van de B.H.P.S. geschrapte pony zal niet hergebruikt worden. 10. Wanneer een Highlandpony, die geregistreerd is in één van de boeken van de B.H.P.S., intra- of extracommunautair verplaatst wordt, als gevolg van verkoop of op een andere wijze, moet dit feit aan de B.H.P.S. meegedeeld worden door de laatste eigenaar. De B.H.P.S. zal de pony in kwestie, indien zijn verplaatsing definitief is, in haar boeken schrappen. Ingeval van intra- of extracommunautair verkeer, moet het paspoort van de pony in kwestie hem begeleiden om te voldoen aan de voorschriften desbetreffend en om zijn registratie in een ander dan het Belgische stamboek mogelijk te maken. 11. Indien de eigenaar van één of meer Highland pony s, die in één van de verschillende boeken van de B.H.P.S. geregistreerd is/zijn, het nalaat zijn jaarlijkse bijdrage voor het lidgeld van de B.H.P.S. te betalen, kan/kunnen zijn pony s niet meer deelnemen aan activiteiten, die door de B.H.P.S. of in samenwerking met de B.H.P.S. georganiseerd worden. 11 Verder worden er van deze eigenaar geen pony s meer geregistreerd in de boeken van de B.H.P.S. 12. Indien een eigenaar van één of meer Highlandpony s, om redenen bepaald in de statuten en/of in het Intern Reglement en/of in het Technisch Reglement, geschorst wordt, mogen zijn pony s niet meer deelnemen aan activiteiten die de B.H.P.S. zelf of andere organisaties in samenwerking met de B.H.P.S. organiseert. De pony s behouden echter wel hun identiteitserkenning in de boeken van de B.H.P.S..

11 12 Kapitel III Een tot de voortplanting toegelaten raszuivere hengst van het Highlandponyras, die ingeschreven is in het Belgische Highland Pony Studbook, krijgt jaarlijks, de beschikking over DEKVERGUNNINGEN uitgegeven door en te verkrijgen bij de B.H.P.S. De dekvergunningen, uitgegeven door de B.H.P.S. bestaan telkens uit een formulier met vier stroken, conform het Ministerieel Besluit van 21 oktober 2005 tot wijziging van het ministerieel besluit van 23 december 1992 betreffende de verbetering van paardachtigen.. Strook A : * Strook onmiddellijk na de eerste dekking of inseminatie door de hengstenhouder of inseminator uit te reiken aan de eigenaar Strook B: * Strook door de hengstenhouder of inseminator terug te sturen aan het stamboek voor 15 oktober van het dekjaar Strook C :* Strook gedurende 2 jaar te bewaren door de hengstenhouder of inseminator Strook D :* Dit is de geboorteverklaring ( recto/verso).door de fokker binnen de 5 dagen na de geboorte van het veulen te sturen naar het Stamboek. Tevens zal de hengstenhouder samen met de gebruikte dekvergunningen een bedrag, dat door de raad van bestuur van de B.H.P.S. ieder jaar wordt vastgesteld, overmaken aan de B.H.P.S. en dit per gebruikte dekvergunning. De dekvergunningen ( + geboorteaangiften ), zijn nominatief en individueel genummerd aan de hengst toegekend. Zij hebben een geldigheidsduur van één jaar. Deze dekvergunningen worden boekhoudkundig in een centraal repertorium bijgehouden. 13 Bij de geboorte- of invoeraangifte zal de eigenaar van het veulen alle nodige en nuttige inlichtingen en documenten aan het secretariaat bezorgen om het opstellen van het individuele dossier zonder meer mogelijk te maken. Dan wordt het veulen normaliter geregistreerd in het Belgische Highland Pony Studbook. Enkel ingeval het veulen in kwestie niet raszuiver is, of als er aanwijzingen zijn dat het veulen niet beantwoordt aan de kenmerken van het ras, of als er vermoeden van fraude is, zal het veulen niet opgenomen worden in het Studbook, echter wel in één van de twee bijboeken, hetzij voorlopig, hetzij definitief.

12 16. De B.H.P.S. behoudt zich het recht voor te alle tijde en om het even waar de juistheid van de aangiften en documenten, die tot registratie van een veulen in haar boeken aanleiding hebben gegeven, te controleren. Ingeval deze gegevens onjuist en/of de documenten vals of vervalst zouden zijn, zullen door de B.H.P.S. de passende maatregelen getroffen worden, nadat, mits argumentatie waaruit het ontbreken van kwade trouw duidelijk moet blijken, de Raad van Bestuur zijn beslissingen uitgesproken heeft. 17. Wanneer een SB-hengst een merrie uit een PARTBRED-BOEK dekt, kan het veulen dat uit dergelijke paring ontstaat, uitsluitend in het PARTBRED-BOEK ingeschreven worden Wanneer een SB-hengst een merrie van een ander ras dan het Highlandponyras dekt, zal het veulen dat uit dergelijke paring ontstaat, steeds ingeschreven worden in het PARTBRED-BOOK. Wanneer een SB- merrie of een IR merrie gedekt wordt door een goedgekeurde hengst van een ander ras dan het Highland pony ras, zal het product, dat uit dergelijke paring ontstaat, eveneens ingeschreven worden in genoemd PARTBRED BOOK. ARTIKEL IV DE KEURINGEN 19a 1. De bepalingen van en voor de keuringen en voor de eventuele herkeuringen van Highland Pony s worden vastgesteld op en door de Algemene Vergadering van de B.H.P.S.,voor zover daarin niet reeds is voorzien in de hierna volgende tekst en in besluit van 30 september 2005 van de Vlaamse regering tot wijziging van het K.B. van 10/12/1992 betreffende de verbetering van de paardachtigen 2. Tijdens de eerste ALGEMENE VERGADERING van de B.H.P.S. van ieder jaar worden de mandaten van de juryleden-keurmeesters bepaald of bevestigd voor een periode van 3 jaar. Deze mandaten zijn hernieuwbaar. 3. De jury van de B.H.P.S. stud-book zal bestaan uit : één voorzitter en twee keurmeesters. De voorzitter moet niet noodzakelijk lid zijn van de B.H.P.S., de keurmeesters echter wel. In geval mocht het nodig blijken, kan de voorzitter geassisteerd worden door een adjunkt, die voor één jaar te benoemen is door de Raad van Bestuur van de B.H.P.S..

13 Voor deze functie van adjunct- voorzitter mag de Raad van Bestuur zonder meer beroep doen op de bevoegdheid van een persoon die geen lid is van de B.H.P.S. en zelfs op een van een ander stamboek dan de B.H.P.S studbook. De Raad van Bestuur is gemachtigd om aan de leden van haar jury een onkostenvergoeding en/of honoraria te bepalen. 4. Het secretariaat van de B.H.P.S. zal deze voorstellen mededelen aan: - de bevoegde dienst van de Vlaamse Overheid. - al de leden van de B.H.P.S. 5.In geval van verhindering van een jurylid zal de Raad van Bestuur een plaatsvervanger aanwijzen. Hieromtrent wordt eveneens verwezen naar her vernoemd K.B. van 10/12/ De deelnamen aan keuringen of de eventuele aanvraag tot herkeuringen van Highland Pony s moet gebeuren bij middel van het hiertoe voorziene formulier, namelijk het B.H.P.S. Formulier genaamd: AANVRAAGFORMULIER VOOR DE PONYKEURING, waarvan een voorbeeld als bijlagen van deze bladzijde. Dergelijke formulieren worden op eenvoudige aanvraag, gratis ter beschikking gesteld aan de leden. 7. De aanvragen voor het keuren van Highland pony s moeten voor een, door de Raad van Bestuur vastgelegde en op het B.H.P.S. Formulier N3 vermelde, datum ingediend worden. Voor elke pony, waarvan de keuring te laat aangevraagd werd, moet er, indien de keuring wil plaatvinden, voordien een boete betaald worden. Het bedrag van dergelijke boete zal elk jaar opnieuw tijdens de algemene vergadering vastgelegd worden en vermeld staan in de jaarlijkse uitgave tarief b De B.H.P.S. is gemachtigd om, in afspraak met en geheel ten laste van de eigenaars van Highland Pony s die dit wensen aanhuis keuringen te organiseren. Anderzijds zal zij, als stud-book van en voor het Highland Pony ras in het Koninklijk België, naar het voorbeeld van het oorspronkelijk stamboek van het ras, de HPS in Schotland, om de twee jaar een NATIONALE FOKDAG organiseren. In het jaar tussen de twee fokdagen zullen er ook keuringen georganiseerd worden, echter met een meer diskreet karakter De tweejaarlijkse nationale fokdag van de B.H.P.S. zal HIGHLAND PONY BREED SHOW + het jaartal genaamd worden. 2. Bij elke keuring, het zij op een fokdag, hetzij aanhuis, moeten de pony s in een nette, gezonde en natuurlijke toestand gepresenteerd worden. Zo niet heeft de jury het recht de keuring te weigeren. 3.Eigenaars of personen die hengsten ouder dan 2 jaar presenteren, moeten deze dieren onder controle kunnen houden en zijn verplicht een hoofdstel met bit te gebruiken tijdens de

14 voorstelling en de keuring. Dit is vereist voor de veiligheid van de jury en van eventueel aanwezig publiek. 4. Veulens die één jaar oud zijn kunnen door de jury gezien en beoordeeld worden op basis van hun typische kenmerken van het ras, hun exterieur en bewegingen. Het oordeel van de jury zal ter plaatse aan de eigenaars mondeling medegedeeld worden. 5.Op een leeftijd van 3 jaar, bij hun overgang naar één van de boeken voor volwassen pony s, zullen de Highland Pony s die in België geboren zijn of die afkomstig zijn uit een door de HPS erkend stamboek, moeten gepresenteerd worden aan de jury, hetzij bij aanhuis keuring, hetzij op de eerstvolgende fokdag. In België worden hengsten gekeurd op de leeftijd van 3 jaar, van 5 jaar en van 7 jaar. De richtlijnen desbetreffende zijn uitvoerig beschreven in 25. Merries worden vanaf de leeftijd van 3 jaar, aanhuis of op een fokdag, gezien door de B.H.P.S Stud-Book jury om te bepalen of zij als volwaardige SB-merrie in het Stud-Book blijven. 21. Bij goedkeuring of bij afkeuring zal de aanvrager van de pony ter plaatse over de reden (en) hiervan geïnformeerd worden. Indien de eigenaar het wenst kan deze een schriftelijke bevestiging vragen aan het secretariaat van de B.H.P.S In geval van afkeuring en indien de eigenaar een verzoek tot herkeuring indient, zal deze herkeuring normaliter het jaar nadien plaatsvinden. De eigenaar kan echter ook, onmiddellijk of binnen de 15 dagen maar dan schriftelijk een verzoek tot onmiddellijke herkeuring indienen. In dergelijke gevallen moet de herkeuring 15 dagen na ontvangst van het verzoek plaatsvinden en kan slechts als een aanhuis keuring gebeuren. Voor zo een herkeuring is een vergoeding verschuldigd, waarvan het bedrag jaarlijks door de Raad van Bestuur vast te leggen is. Dat voor de herkeuring aan de eigenaar nog eens zal herinnerd worden. Deze vergoeding is op voorhand te betalen en zal of mag geen invloed kunnen hebben op het resultaat van de herkeuring. 23. Alle herkeuringen zullen uitgevoerd worden door een ten opzichte van de eerste, gewijzigde jury, die zal bestaan uit: 1) De voorzitter en zijn eventuele adjunct van de vorige keuring. 2) Twee andere keurmeesters dan deze van de vorige keuring. Deze keurmeesters zullen zijn een lid van de Raad van Bestuur van de B.H.P.S. en - een niet bestuurslid van de B.H.P.S. Indien geen van de leden van deze gewijzigde jury dierenarts is, kan op aanvraag van : -Hetzij de voorzitter van de jury of zijn adjunct, -Hetzij de eigenaar e /of aanvrager van/voor de pony in kwestie, tegen betaling door de eigenaar en/of aanvrager van de honoraria en van de eventuele gevraagde onkostenvergoeding, de bijstand van de dierenarts ingeroepen worden.

15 Daar deze bijstand, zoals vermeld, kan gevraagd worden door de voorzitter van de jury of zijn adjunct, mag de eigenaar en/of aanvrager van de herkeuring deze bijstand weigeren, gezien deze te zijnen laste valt. 24. Paspoort van elke pony, die ter keuring gepresenteerd wordt, moet voordien aan de jury ter kennisname overhandigd worden. Na de keuring zal de eigenaar het paspoort van zijn pony (s) terugkrijgen. Daar de B.H.P.S. jury de Stud-Book jury is, moet het de eerste en de voornaamste taak van deze jury zijn de pony s te beoordelen op gebied van alle, of bijna alle typische kenmerken van het zuiver Highland Pony Ras. 17 Het is dan ook de plicht van de juryleden, die lid zijn van de B.H.P.S., zich in dat opzicht zo degelijk als enigszins mogelijk te bekwamen. Als bijlagen worden hierna, ter informatie aan alle leden van de B.H.P.S, informaties en documentatie gevoegd, opdat zij zoveel mogelijk over het typische van het Highland Pony Ras zouden kennen. De tweede taak van de jury bestaat er in te oordelen of de pony ( s) in kwestie, als reden tot goedkeuring, al dan niet gebreken of afwijkingen vertoont/vertonen, die zouden schadelijk zijn voor de fokkerij van raszuivere Highland Pony s. Betreffende de beoordeling van de algemene hypologische gegevens en waarden, die geldig zijn voor alle paardachtigen, refereert de B.H.P.S. naar de les voor juryleden paardenkeuring van Prof. Dr. F. Verschoten, van de Faculteit voor Dierengeneeskunde aan de Rijksuniversiteit te Gent. De B.H.P.S. heeft van Prof. DR.F.Verschoten de schriftelijke toelating gekregen om zijn tekst te vermelden, in dit Technisch Reglement te gebruiken en te vermenigvuldigen. Waarvoor dank aan de Heer Professor. 25. Bepalingen voor de overgang van een Belgian Foal Book veulen van het mannelijk geslacht, dat niet gecastreerd werd, naar het Belgian Stallion Book van het Highland Pony Stud-Book of Belgium. Belangrijke nota s vooraf: A) Een Highland pony hengst, die meer dan enkele witte haren of, ten hoogste een klein wit sterretje, op het voorhoofd heeft en witte zolen, kan nooit in aanmerking komen voor opname in het Belgische hengsten-book.

16 B) Producten uit de paring van een veulenboek-hengst kunnen nooit in aanmerking komen voor opname in het Belgische Highland Pony Stud-Book. C) Hengsten die in het Moeder-Stud-Book in dit geval, de HPS in Schotland werden goedgekeurd voor het leven, blijven ook in België goedgekeurd voor het leven. Maar moeten zoals de Belgische hengsten 3 jaar zijn voor hun eerste dekseizoen te kunnen aanvangen. 18 Op de leeftijd van 3 jaar zal een Highland Pony van het mannelijk geslacht, die tot dan geregistreerd staat in het Belgian Foal Book als SB-Hengstveulen en die dus niet gecastreerd werd, moeten voorgesteld worden op een keuring, aan-huis of op een fokdag, om te kunnen overgeheveld worden naar het Belgian Stallion Book van het Highland Pony Stud-Book of Belgium, dat uitsluitend voorbehouden is aan raszuivere en goedgekeurde Highland Pony hengsten. Deze overheveling is slecht mogelijk nadat een jury het SB-hengstveulen in kwestie hiervoor heeft goedgekeurd en het de toelating tot de voortplanting heeft verleend op basis van zijn typische kenmerken van het Highland Pony ras, van zijn exterieur en zijn bewegingen. Bij de keuring moet de eigenaar het paspoort van de pony aan de jury voorleggen. Na inzage door de voorzitter en/of zijn adjunct, evenals, indien deze het wensen, door de overige keurmeester, zal de eigenaar het paspoort terug krijgen. Voor er dekvergunningen worden uitgegeven is een Dierengeneeskundig attest vereist, waaruit moet blijken dat de jonge hengst geen klinische tekens van infectieuze en/of besmettelijke ziekten vertoont, die kunnen overgedragen worden langs geslachtelijke weg, van andere aandoeningen die negatieve gevolgen kunnen hebben op de gedekte merries, en dat hij geen gebreken of afwijkingen vertoont die kunnen overgedragen worden in de fokkerij. Het formulier Dierengeneeskundig Attest wordt door de B.H.P.S. gratis ter beschikking gesteld ten einde het door een erkend dierenarts te laten invullen, en terug te bezorgen aan het stamboek. 1) Wanneer een SB-hengstveulen op zijn leeftijd van 3 jaar door een jury goegekeurd wordt, zal hij overgaan naar het Belgian Stallion Book en er als SB-hengst ingeschreven worden. Hij is dan voorlopig toegelaten tot de voortplanting en heeft het recht Dekvergunningen te ontvangen. Deze worden op aanvraag van de eigenaar, door het secretariaat voorbereid en ter beschikking gesteld mits voorlegging van een Diergeneeskundig Attest. 2) Wanneer een SB-hengstveulen op zijn leeftijd van 3 jaar door een jury afgekeurd wordt, kan zijn eigenaar een herkeuring aanvragen, die zal gebeuren zoals voorheen beschreven in 22. en 23. 3) Wordt dat 3 jaar oude hengstveulen bij herkeuring goedgekeurd, is de verdere verloop zoals beschreven in deze paragraaf sub 1).

17 19 4) Wordt dat 3 jaar oude hengstveulen bij herkeuring afgekeurd, blijft het in het Belgische Veulen Book verder als SB-hengstveulen en krijgt hij geen dekvergunningen. Dezelfde jonge hengst kan op leeftijd van 4 jaar en nog een maal op de leeftijd van 5 jaar terug gepresenteerd worden op de keuringen. Wordt hij op de leeftijd van 4 of 5 jaar goedgekeurd, zal hij overgeheveld worden naar het Belgische HengstenBook en is de verdere verloop zoals beschreven in deze paragraaf sub 1). Wordt hij echter op de leeftijd van 5 jaar nog steeds en terug afgekeurd, wordt hij definitief overgeheveld naar het Belgische Ruinen Book. 26. Op de leeftijd van 5 jaar moet de jonge SB-Hengst opnieuw gekeurd worden om zijn status en zijn voorlopige toelating tot de voortplanting te laten bevestigen en verlengen. Deze keuring geschiedt op dezelfde wijze als die op zijn leeftijd van 3 jaar. Wordt hij goedgekeurd, blijft hij ingeschreven in het Belgische Hengsten Book als SB- Hengst, verder voorlopig toegelaten tot de voortplanting en behoudt hij zijn recht op dekvergunningen, mits voorlegging van een diergeneeskundig attest. Wordt hij dan echter afgekeurd, zal zijn eigenaar een herkeuring moeten aanvragen. Wordt hij op deze herkeuring: - goedgekeurd, blijft zijn status, met voorlopige toelating tot de voortplanting en zijn recht op dekvergunningen bestaan. - Afgekeurd, kan de hengst op de leeftijd van 6 en van 7 jaar terug ter keuring gepresenteerd worden. Wordt hij op de leeftijd van 7 jaar afgekeurd is deze keuring onherroepelijk en gaat de hengst naar het Belgian Gelding Book. 27. Op de leeftijd van 7 jaar moet een SB-hengst een derde en laatste maal gekeurd worden om definitief de status van SB-hengst in het Highland Pony Stud-Book of Belgium te verwerven met toelating tot de voortplanting voor het leven. Vrijblijvend kan deze keuring aangevuld worden door een voorstelling van afstammelingen (vrij in aantal). Wordt de SB-hengst op de leeftijd van 7 jaar goedgekeurd, dan wordt zijn status, zijn toelating tot de voortplanting en zijn recht op dekvergunningen definitief. Wordt de SB-hengst op leeftijd van 7 jaar afgekeurd, zal de eigenaar een herkeuring aan-huis en binnen de 3 maanden kunnen aanvragen.

18 20 Wordt de hengst in kwestie dan: - goedgekeurd, worden zijn status, zijn toelating tot de voortplanting en zijn recht op dekvergunningen definitief. - Afgekeurd, wordt hij overgeheveld naar het Belgian Gelding Book, waar hij definitief blijft. 28. Highland Pony merries: Vanaf de leeftijd van 3 jaar moeten de Highalnd Pony merries, aan-huis of op een fokdag, gezien worden door de Stud-Book jury. Deze beslissen of de merrie in kwestie van SB-merrieveulen uit het Beglian Foal Book kan overgeheveld worden naar het Belgian Mare Book of Belgium. Dat wil zeggen dat zij als volwaardige SB-merrie probleemloos mag ingezet worden in de fokkerij van raszuivere, typische en fysischgave Highland Pony s. De jury kan ook beslissen dat de merrie in kwestie moet overgeheveld worden naar één van de bijboeken van de B.H.P.S Een Highland Pony merrieveulen of een 3 jarige of oudere merrie die ingevoerd wordt uit een ander EG-lidstaat, een land buiten de Eg of uit een ander dan het B.H.P.S. Stud-Book, maar die niet door het HPS erkend zijn, kunnen in geen geval geregistreerd worden in het Highland Pony Stud Book of Belgium. Dergelijke pony s worden ingeschreven in één der bijboeken van B.H.P.S. en vallen onder de beschikkingen die beschreven zijn in de desbetreffende paragrafen. Hetzelfde geldt voor de producten die geboren worden uit dergelijk merries. KAPITEL V OVERIGE 30. Organisatie van wedstrijden: Hiervoor verwijst de B.H.P.S. naar het Koninklijk Besluit, van 10/12/1992, Afd. V., Art. 23 tot en met Art Naamgeving Pony s: Principieel is de naamgeving voor Highland Pony s, die in België geboren worden en dus een naam moeten krijgen, vrij.

19 De naam mag echter uit maximaal 30 posities bestaan, incl spaties en leestekens. 21 Alhoewel het niet gebruikelijk is in het oorspronkelijk stamboek van dat ras, de HPS, echter wel in andere landen, verkiest de B.H.P.S. bij deze laatste aan te sluiten en bij de naamgeving rekening te houden met vastgestelde beginletters, zoals het trouwens in de stamboeken van andere rassen ook gebruikelijk is. Zo begonnen de namen van de Highland Pony s, die in 1988 geboren werden, met de letter A. Het gaat zo verder tot deze van 1994 met een G., van 1995 met een h., en 1996 met een I. en zo verder. De B.H.P.S. zal op haar Algemene vergadering van het begin van ieder jaar daaraan herinneren en er tevens een paragraaf aan wijden in haar eerste News-letter van ieder jaar. De B.H.P.S. stelt het ten zeerste op prijs dat haar leden een stalnaam zouden gebruiken en dat deze de naam van de pony zou volgen ( zie32.). 32. Stalnaam: Fokkers van Highland Pony s en andere leden van de B.H.P.S. kunnen en worden verzocht een beschermde stalnaam bij de Raad van Bestuur aan te vragen. Voor dergelijke aanvragen is het B.H.P.S. Formulier voorzien dat in tweevoud dient ingevuld te worden en naar het secretariaat verstuurd te worden. Deel 1 zal op het secretariaat bewaard blijven en deel 2 zal, met de bemerkingen van de Raad van Bestuur, naar de aanvrager, ten titel van antwoord terug gestuurd worden. Het is hem aangeraden dit zorgvuldig te bewaren. 22 Dergelijke stalnaam kan, na toekenning met het hierboven vermelde Deel 2 van het B.H.P.S. formulier, automatisch toegevoegd worden achter de reguliere naam van de pony s, indien dit niet reeds het geval is, zoals v.b. pony s afkomstig uit een ander Stud-Book dan de B.H.P.S. De stalnaam mag niet discriminerend, lasterend of commercieel zijn. Wie reeds een stalnaam gebruikt, kan dit verder blijven doen, zelfs als deze niet officieel wordt zoals voorheen beschreven; maar in dergelijke gevallen kan iemand anders er ongehinderd gebruik van maken. Indien iemand anders dezelfde naam laat beschermen, mogen deze door niemand anders meer, ook niet door de eerste gebruiker ervan, aangewend worden.

20 Voor het aanvragen en het bekomen van dergelijk bescherming op een stalnaam, is er een eenmalig bedrag aan de B.H.P.S. te betalen, dat vermeld staat in het tarief. 33. Ouderschapscontrole 29/08/2012 Jaarlijks wordt van minstens één veulen van het ras Highland Pony de ouderschapscontrole uitgevoerd. De naam van dit veulen wordt jaarlijks via loting bepaald op de bestuursvergadering in het najaar. De ouderschapscontrole houdt in dat de vereniging een haarstaal ( of bloedstaal) verzamelt van het veulen en van de moeder; en daarvan de DNAanalyse laat uitvoeren. Aangezien het DNA-profiel van de hengst reeds gekend is, moet geen bijkomend staal van de hengst worden genomen en geen nieuwe analyse worden uitgevoerd. Indien fraude wordt vastgesteld bij het DNA-onderzoek van het veulen, dan wordt het betrokken veulen in het part bred-register ingeschreven.

STAMBOEKREGLEMENT Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek

STAMBOEKREGLEMENT Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek STAMBOEKREGLEMENT Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek Inhoudspogave: Artikel 1 -Algemeen Artikel 2 -Het NRPS Veulenboek Artikel 3 -Het NRPS Register A Artikel 4 -Het NRPS Register B Artikel 5 -Het NRPS

Nadere informatie

Conclusies in overleg met de Vlaamse en Waalse regionale overheiden voor wat de zoötechnische aspecten betreft.

Conclusies in overleg met de Vlaamse en Waalse regionale overheiden voor wat de zoötechnische aspecten betreft. Interpretatie van Verordening 504/2008 wat betreft de identificatie van paardachtigen Conclusies in overleg met de Vlaamse en Waalse regionale overheiden voor wat de zoötechnische aspecten betreft. 1/

Nadere informatie

Het Kweken - Richtlijnen

Het Kweken - Richtlijnen Slechts weinigen kunnen aan een Shetland veulentje weerstaan en wagen dan ook de stap naar kweken. Onderstaand document licht toe welke stappen er door de kweker moeten worden genomen om ervoor te zorgen

Nadere informatie

DEEL III. HET STUD BOOK EN DE FOKKERIJ. HOOFDSTUK 1: Algemeen

DEEL III. HET STUD BOOK EN DE FOKKERIJ. HOOFDSTUK 1: Algemeen DEEL III. HET STUD BOOK EN DE FOKKERIJ HOOFDSTUK 1: Algemeen 1 Wordt als fokker beschouwd, ieder natuurlijk of moreel persoon die een paard bestemd voor de galoprennen, geboren heeft laten worden en waarvan

Nadere informatie

Gewijzigde identificatieprocedure paardachtigen 1

Gewijzigde identificatieprocedure paardachtigen 1 Gewijzigde identificatieprocedure paardachtigen 1 GEWIJZIGDE IDENTIFICATIEPROCEDURE PAARDACHTIGEN MET INGANG VANAF 1.7.2009 - KORTE OPSOMMING VERANDERINGEN Vanaf 1.7.2009 zal de procedure voor de identificatie

Nadere informatie

KEURINGS- EN PREDICATENREGLEMENT Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek

KEURINGS- EN PREDICATENREGLEMENT Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek KEURINGS- EN PREDICATENREGLEMENT Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek Inhoudsopgave: Artikel 1 -Algemeen Artikel 2 -Fokdoel Artikel 3 -Keuringen Algemeen Artikel 4 -Inschrijven en aanmelden voor keuringen

Nadere informatie

Reglement van de Wedstrijd voor Fokkers van Endurancepaarden

Reglement van de Wedstrijd voor Fokkers van Endurancepaarden Reglement van de Wedstrijd voor Fokkers van Endurancepaarden 1- Inschrijvingen 1.1- De inschrijvingsformulieren staan op de website van BAPS-SBCA (www.arabianhorse.be). Ze moeten worden ingevuld en opgestuurd

Nadere informatie

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VAN HET VLAAMS HAFLINGERSTAMBOEK VZW

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VAN HET VLAAMS HAFLINGERSTAMBOEK VZW REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VAN HET VLAAMS HAFLINGERSTAMBOEK VZW HOOFDSTUK I Doel : Het fokken van een raszuiver Haflingerpaard Worden als raszuiver beschouwd : merrie s die 1 9/16 % of minder vreemd

Nadere informatie

Foktechnisch reglement Engels Volbloedpaard

Foktechnisch reglement Engels Volbloedpaard Foktechnisch reglement Engels Volbloedpaard HET STUD BOOK EN DE FOKKERIJ HOOFDSTUK 1: Algemeen 1 Worden als Thoroughbred of Engels volbloedpaard (Thoroughbred) beschouwd, de paarden waarvan de ouders op

Nadere informatie

Het Kweken - Richtlijnen

Het Kweken - Richtlijnen Slechts weinigen kunnen aan een Shetland veulentje weerstaan en wagen dan ook de stap naar kweken. Onderstaand document licht toe welke stappen er door de kweker moeten worden genomen om ervoor te zorgen

Nadere informatie

Vereniging Barockpinto Studbook KVK nr. 01144654

Vereniging Barockpinto Studbook KVK nr. 01144654 Registratie Reglement Vereniging Barockpinto Studbook Hoofdstraat 51, 7981 AD, Diever - The Netherlands - +31 (0) 6 52 33 22 54 E-mail: info@barockpintostudbook.com - Website: www.barockpintostudbook.com

Nadere informatie

Veel gestelde vragen (FAQ) Identificatie van paarden

Veel gestelde vragen (FAQ) Identificatie van paarden Veel gestelde vragen (FAQ) Identificatie van paarden 1/ In welke mate gelden de identificatievoorschriften uit het koninklijk besluit van 16 juni 2005 voor uit het buitenland afkomstige paarden? Wat wordt

Nadere informatie

Lipizzanerstamboek Vereniging Nederland

Lipizzanerstamboek Vereniging Nederland Lipizzanerstamboek Vereniging Nederland STAMBOEKREGLEMENT Versie 3.3, 01-07-2014 Inhoudsopgave ART. 1: INLEIDENDE BEPALINGEN...2 ART. 2: CONFORMITEIT...2 ART. 3: REGISTERS...2 ART. 4: REGISTRATIEGEGEVENS...2

Nadere informatie

1/ Geen paspoort eerste aanvraag

1/ Geen paspoort eerste aanvraag 1/ Geen paspoort eerste aanvraag Veulen (identificatie uitgevoerd vóór 31/12 van zijn geboortear of binnen de 6 maanden na de geboorte) Microchip aanwezig Type paspoort stamboek paspoort Instantie van

Nadere informatie

Omzendbrief betreffende de verplichtingen van de slachthuisexploitanten in het kader van de controle van de identificatie van paarden

Omzendbrief betreffende de verplichtingen van de slachthuisexploitanten in het kader van de controle van de identificatie van paarden Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief betreffende de verplichtingen van de slachthuisexploitanten in het kader van de controle van de identificatie van paarden Referentie

Nadere informatie

HENGSTEN- PLAN. Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring 2016. Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw

HENGSTEN- PLAN. Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring 2016. Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw HENGSTEN- PLAN Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring 2016 Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw ALGEMEEN REGLEMENT Komen in aanmerking voor opfok van dekhengsten in openbare

Nadere informatie

HENGSTEN- PLAN. Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring in België. Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw

HENGSTEN- PLAN. Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring in België. Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw HENGSTEN- PLAN Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring in België. Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw ALGEMEEN REGLEMENT Komen in aanmerking voor opfok van dekhengsten in

Nadere informatie

F a l a b e l l a S t a m b o e k E u r o p a

F a l a b e l l a S t a m b o e k E u r o p a F a l a b e l l a S t a m b o e k E u r o p a Falabella Stamboek Europa (dochterstamboek) is erkend door het moederstamboek ACCF in Argentinië en door het ministerie productschap RVO in Nederland. Dit

Nadere informatie

FOKTECHNISCH REGLEMENT VFP vzw

FOKTECHNISCH REGLEMENT VFP vzw FOKTECHNISCH REGLEMENT VFP vzw Het Stamboek van de Belgische Draver 1. Algemeen Artikel 1 1. De Raad van Bestuur van de Vlaamse Federatie voor Paardenwedrennen vzw (VFP) is, in toepassing van Art.3 van

Nadere informatie

Fokreglement. BSIJP vzw / SBCI asbl - Wouwerstraat Dessel

Fokreglement. BSIJP vzw / SBCI asbl - Wouwerstraat Dessel Fokreglement 1. Algemeenheden 01.01. Dit reglement werd opgesteld, overeenkomstig de statuten van het B.S.IJ.P.vzw met als doelstelling het IJslandse paardenras te bevorderen, naar de modaliteiten der

Nadere informatie

premie wordt gegeven aan hengsten die scoren van 55 tot 64,99%. Hengsten die lager scoren dan 55% worden niet geprimeerd en ontvangen geen dekbonnen.

premie wordt gegeven aan hengsten die scoren van 55 tot 64,99%. Hengsten die lager scoren dan 55% worden niet geprimeerd en ontvangen geen dekbonnen. Bij aankoop van een paard in België moet het paard volgende documenten hebben : een Europees paspoort met schets getekend door een veearts, een chipnummer en ingeschreven in de databank van het VCP. Beschikt

Nadere informatie

HENGSTENPLAN. Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw

HENGSTENPLAN. Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw HENGSTENPLAN Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring 2014 Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw Komen in aanmerking voor opfok van dekhengsten in openbare dekdienst en mogen

Nadere informatie

UW PAARD CORRECT IDENTIFICEREN: In 5 eenvoudige stappen

UW PAARD CORRECT IDENTIFICEREN: In 5 eenvoudige stappen 1 UW PAARD CORRECT IDENTIFICEREN IN 5 EENVOUDIGE STAPPEN! EEN KLEINE MOEITE OM ONPRETTIGE GEVOLGEN TE VERMIJDEN Op het terrein wordt vastgesteld dat tot op vandaag lang niet alle paarden, pony s en ezels

Nadere informatie

Reglement hengstenkeuring 2015

Reglement hengstenkeuring 2015 Reglement hengstenkeuring 2015 De hengstenkeuring vindt 2 maal per jaar plaats: de voorjaarskeuring in maart en de najaarskeuring in oktober. 1. De hengsten die gebruikt zullen worden voor de openbare

Nadere informatie

Checklist voor de aankoop van een Freiberger-paard (*)

Checklist voor de aankoop van een Freiberger-paard (*) 1 Checklist voor de aankoop van een Freiberger-paard (*) De BFMA ijvert om vanuit de bezorgdheid de kwaliteit van het Freiberger-paard te vrijwaren de goede faam van het ras en de benaming te beschermen,

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 44795 11 december 2015 Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 7 december 2015, nr. WJZ/15103002, tot

Nadere informatie

Omzendbrief betreffende de verplichtingen van de slachthuisexploitanten in het kader van de controle van de identificatie van paarden

Omzendbrief betreffende de verplichtingen van de slachthuisexploitanten in het kader van de controle van de identificatie van paarden Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief betreffende de verplichtingen van de slachthuisexploitanten in het kader van de controle van de identificatie van paarden Referentie

Nadere informatie

Datum: 3 maart Geachte leden van de ledenraad,

Datum: 3 maart Geachte leden van de ledenraad, Aan: Van: Ledenraad Bestuur NSIJP Datum: 3 maart 2019 Betreft: voorstel tot aanpassing stalnamen- en namenreglement Geachte leden van de ledenraad, De stamboeksecretaris heeft in samenspraak met de fokkerijcommissie

Nadere informatie

01 Waarom moet ieder paard een paspoort hebben?

01 Waarom moet ieder paard een paspoort hebben? Juni 2014 01 Waarom moet ieder paard een paspoort hebben? Het is een Europese verplichting, dat alle eenhoevigen ( paard, pony, ezel of zebra) een paspoort moeten hebben waarmee zij te identificeren zijn.

Nadere informatie

HOOFDSTUK 22 HERNIEUWING, NIETIGHEID-TERUGGAVE

HOOFDSTUK 22 HERNIEUWING, NIETIGHEID-TERUGGAVE HOOFDSTUK 22 HERNIEUWING, NIETIGHEID-TERUGGAVE INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. SOORTEN HERNIEUWING... 2 1. Hernieuwing ingevolge verlies, diefstal, beschadiging, een niet-gelijkende foto of intrekking door

Nadere informatie

Verplichte identificatie en registratie van alle paardachtigen in een centrale gegevensbank. De Boitselier Jan Manager vzw Vlaams Paardenloket

Verplichte identificatie en registratie van alle paardachtigen in een centrale gegevensbank. De Boitselier Jan Manager vzw Vlaams Paardenloket Verplichte identificatie en registratie van alle paardachtigen in een centrale gegevensbank De Boitselier Jan Manager vzw Vlaams Paardenloket K.B. van 16 mei 2005 Voorgeschiedenis: EG 93/623 en 2000/68

Nadere informatie

F a l a b e l l a S t a m b o e k E u r o p a

F a l a b e l l a S t a m b o e k E u r o p a F a l a b e l l a S t a m b o e k E u r o p a Falabella Stamboek Europa vereniging is in juli 1995 opgericht door 3 initiatiefhouders en is erkend door het moederstamboek ACCF in Argentinië en door het

Nadere informatie

juli 2014 Productomschrijving GN-Code Land Paardachtigen 0101 Douane-Unie

juli 2014 Productomschrijving GN-Code Land Paardachtigen 0101 Douane-Unie I. Toepassingsgebied Productomschrijving GN-Code Land Paardachtigen 0101 II. Bilateraal certificaat Code FAVV Titel van het certificaat EX.VTL.C-U.03.01 Veterinair certificaat voor fok-, gebruiks- en sportpaarden/paardachtigen

Nadere informatie

Reizen met honden, katten of fretten binnen de Europese Gemeenschap. Regels van toepassing vanaf 3 juli 2004

Reizen met honden, katten of fretten binnen de Europese Gemeenschap. Regels van toepassing vanaf 3 juli 2004 Reizen met honden, katten of fretten binnen de Europese Gemeenschap Regels van toepassing vanaf 3 juli 2004 Laatste nieuws : de datum van inwerkingtreding van het reglement is uitgesteld geworden naar

Nadere informatie

HENGSTEN- PLAN. Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring 2015. Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw

HENGSTEN- PLAN. Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring 2015. Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw HENGSTEN- PLAN Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring 2015 Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw ALGEMEEN REGLEMENT Komen in aanmerking voor opfok van dekhengsten in openbare

Nadere informatie

STAMBOEK REGLEMENT VOLBLOEDS

STAMBOEK REGLEMENT VOLBLOEDS STAMBOEK REGLEMENT VOLBLOEDS ALGEMEEN Artikel 1 I Het Stamboek Volbloeds vormt onderdeel van de N.D.R.-organisatie en is als enige gerechtigd tot het registreren van Volbloeds in het Stamboek en is daarbij

Nadere informatie

Identificatie en registratie paarden

Identificatie en registratie paarden 1 Identificatie en registratie paarden Eline Praet FOD Volksgezondheid Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu DG4 - Sanitair beleid dieren en planten 2 Wettelijke basis - Europese uitvoeringsverordening

Nadere informatie

AGRIBEX 2013 Conditions sanitaires Sanitaire voorwaarden Version/versie 25/09/2013

AGRIBEX 2013 Conditions sanitaires Sanitaire voorwaarden Version/versie 25/09/2013 1. Algemene voorwaarden a. Op de verzameling zijn alleen dieren toegelaten die in orde zijn met de huidige Europese en Belgische wetgeving. b. Transport: i. Elke vervoerder moet een toelating hebben om

Nadere informatie

NIETIGHEID TERUGGAVE DUPLICAAT OMWISSELING VAN EEN OUD

NIETIGHEID TERUGGAVE DUPLICAAT OMWISSELING VAN EEN OUD NIETIGHEID TERUGGAVE DUPLICAAT OMWISSELING VAN EEN OUD MODEL TEGEN EEN NIEUW MODEL INHOUDSOPGAVE Nietigheid van het rijbewijs Teruggave van het rijbewijs Duplicaat In welke omstandigheden wordt een duplicaat

Nadere informatie

Lipizzanerstamboek Vereniging Nederland

Lipizzanerstamboek Vereniging Nederland Lipizzanerstamboek Vereniging Nederland SELECTIEREGLEMENT Versie 3.3, 01-07-2014 Inhoudsopgave ART. 1: INLEIDENDE BEPALINGEN...2 ART. 2: KEURING ALGEMEEN...2 ART. 3: JURYLEDEN EN COMMISSIELEDEN...2 ART.

Nadere informatie

UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek

UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek Artikel 1-Algemeen 1. De Uitvoeringsbepalingen zijn onderdeel van het Keurings- en Predicatenreglement. 2. In de Uitvoeringsbepalingen

Nadere informatie

Fokkersclub van het Nederlands Landvarken

Fokkersclub van het Nederlands Landvarken concept Fokkerijreglement Fokkersclub van het Nederlands Landvarken Ingangsdatum: april 2015. 1 1: Fokkersclub De leden welke zich mede inzetten voor het behoud van het Nederlands Landvarken zijn lid van

Nadere informatie

Technisch Reglement. van de Belgische Haflingervereniging voor opname in het Belgisch Haflingerstamboek van Haflingerpaarden

Technisch Reglement. van de Belgische Haflingervereniging voor opname in het Belgisch Haflingerstamboek van Haflingerpaarden De Belgische Haflingervereniging vzw Houder van het Belgisch Haflingerstamboek Waversebaan 99, 3050 Oud-Heverlee ond. nr. 0407.971.508 Technisch Reglement van de Belgische Haflingervereniging voor opname

Nadere informatie

REGLEMENT GENEALOGISCHE IDENTIFICATIE LOSH-HONDEN 2017

REGLEMENT GENEALOGISCHE IDENTIFICATIE LOSH-HONDEN 2017 REGLEMENT GENEALOGISCHE IDENTIFICATIE LOSH-HONDEN 2017 De Koninklijke Kynologische Unie Sint-Hubertus (KKUSH) reglementeert de genealogische identificatie van de honden van alle rassen in België, binnen

Nadere informatie

REGLEMENT BELGIAN ARABIAN BREEDERS CUP

REGLEMENT BELGIAN ARABIAN BREEDERS CUP REGLEMENT BELGIAN ARABIAN BREEDERS CUP 1. ORGANISATIE A. Wijze van keuren : - Er zijn minimum 3 juryleden in de ring aanwezig, behalve in geval van conflict of interest. Het gemiddelde van de punten is

Nadere informatie

REGELEN VOOR ALLE VOORLOPIGE RIJBE- WIJZEN M36, M18 EN M3

REGELEN VOOR ALLE VOORLOPIGE RIJBE- WIJZEN M36, M18 EN M3 HOOFDSTUK 15 BIJZONDERE GEMEENSCHAPPELIJKE MAAT- REGELEN VOOR ALLE VOORLOPIGE RIJBE- WIJZEN M36, M18 EN M3 INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. MATERIËLE FOUTEN... 2 1. Foute geldigheidsduur... 2 2. Afgifte vóór

Nadere informatie

GELEN VOOR ALLE VOORLOPIGE RIJBEWIJZEN M36, M18 EN M3

GELEN VOOR ALLE VOORLOPIGE RIJBEWIJZEN M36, M18 EN M3 HOOFDSTUK 15 BIJZONDERE GEMEENSCHAPPELIJKE MAATRE- GELEN VOOR ALLE VOORLOPIGE RIJBEWIJZEN M36, M18 EN M3 INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. MATERIËLE FOUTEN... 2 1. Foute geldigheidsduur... 2 2. Afgifte vóór

Nadere informatie

UITVOERINGSRICHTLIJN 2014/97/EU VAN DE COMMISSIE

UITVOERINGSRICHTLIJN 2014/97/EU VAN DE COMMISSIE L 298/16 16.10.2014 UITVOERINGSRICHTLIJN 2014/97/EU VAN DE COMMISSIE van 15 oktober 2014 tot uitvoering van Richtlijn 2008/90/EG van de Raad wat betreft de registratie van leveranciers en van rassen en

Nadere informatie

INFORMATIE OVER AANDEELHOUDERSRECHTEN 23 MAART 2012

INFORMATIE OVER AANDEELHOUDERSRECHTEN 23 MAART 2012 Delhaize Groep NV Osseghemstraat 53 1080 Brussel, België Rechtspersonenregister 0402.206.045 (Brussel) www.delhaizegroep.com INFORMATIE OVER AANDEELHOUDERSRECHTEN 23 MAART 2012 Deze nota tracht de belangrijkste

Nadere informatie

Mededeling van de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus aan de DIERENARTS

Mededeling van de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus aan de DIERENARTS Mededeling van de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus aan de DIERENARTS Beste Dokter, In overeenkomst met UPV en SAVAB Flanders, wenst de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus in nauwe samenwerking

Nadere informatie

Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544

Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544 Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544 UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING Vrijdag 22 mei 2009 Mercure Hotel - Kosterijland

Nadere informatie

HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS

HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. ALGEMEEN... 3 1. Toelichting... 3 2. Gebruiksvoorwaarden... 3 3. Wie heeft het internationale rijbewijs nodig... 3 II. MODEL VAN

Nadere informatie

Fok-, Show- en Keuringsreglement van de European Hackney Society

Fok-, Show- en Keuringsreglement van de European Hackney Society Fok-, Show- en Keuringsreglement van de European Hackney Society Artikel 1 Doel van de fokkerij De fokkerij van de Hackney is een zuivere rasfokkerij. Het doel van de society is alle fokdieren die voldoen

Nadere informatie

REGLEMENTEN EN PRAKTISCHE RICHTLIJNEN BIJ HET INRICHTEN VAN WEDSTRIJDEN OBEDIENCE IN BELGIE

REGLEMENTEN EN PRAKTISCHE RICHTLIJNEN BIJ HET INRICHTEN VAN WEDSTRIJDEN OBEDIENCE IN BELGIE REGLEMENTEN EN PRAKTISCHE RICHTLIJNEN BIJ HET INRICHTEN VAN WEDSTRIJDEN OBEDIENCE IN BELGIE 1. Algemene bepalingen Obedience is een internationaal FCI wedstrijdprogramma, waarvoor in België volgende afkortingen

Nadere informatie

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN Brussel, 29.11.2007 COM(2007) 761 definitief 2007/0266 (ACC) Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD over het standpunt van de Gemeenschap in het Gemengd Comité EG-Faeröer

Nadere informatie

Registratiereglement KWPN

Registratiereglement KWPN Registratiereglement april 2014-1 - Registratiereglement KWPN Artikel 1 - Algemeen 1. Dit reglement is van toepassing op paarden in de fokrichting rijpaard (en op de disciplines dressuur en springen binnen

Nadere informatie

Driesstraat Bornem OFFERTEFORMULIER

Driesstraat Bornem OFFERTEFORMULIER BESTEK NUMMER: 0888-1 IN OPDRACHT VAN: VOORWERP OPDRACHT: GEBOUW / LIGGING: PERCEEL: vzw Katholieke Scholen Groot-Bornem Driesstraat 10 2880 Bornem Verantwoordelijke inrichtende macht : dhr Frans De Laet

Nadere informatie

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VAN HET BELGISCH STAMBOEK VAN DE LIPIZZANER

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VAN HET BELGISCH STAMBOEK VAN DE LIPIZZANER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VAN HET BELGISCH STAMBOEK VAN DE LIPIZZANER I. ALGEMEENHEDEN. 1) Lidgeld, kosten voor afstammingsbewijzen bij inschrijving van een veulen en verandering van eigenaar, inschrijvingsgeld

Nadere informatie

Het Comité van Ministers van de Benelux Economische Unie,

Het Comité van Ministers van de Benelux Economische Unie, MINISTERIELE BESCHIKKINGEN 2909 138e aanv. Basisteksten/1990-2 BESCHIKKING van het Comité van Ministers van de Benelux Economische Unie inzake de grensbeweiding van runderen aan de intra-benelux-grenzen

Nadere informatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen - 1 -

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen - 1 - Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen - 1 - Ministerieel besluit houdende de veterinairrechtelijke voorschriften voor het handelsverkeer en de invoer uit derde landen van honden en

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 12 mei 2005; A. CONTEXT VAN DE AANVRAAG EN ONDERWERP ERVAN

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 12 mei 2005; A. CONTEXT VAN DE AANVRAAG EN ONDERWERP ERVAN SCSZ/05/69 1 BERAADSLAGING NR. 05/026 VAN 7 JUNI 2005 M.B.T. DE RAADPLEGING VAN HET WACHTREGISTER DOOR DE DIENST VOOR ADMINISTRATIEVE CONTROLE VAN HET RIJKSINSTITUUT VOOR ZIEKTE- EN INVALIDITEITSVERZEKERING

Nadere informatie

MARKT of ERKEND VERZAMELCENTRUM

MARKT of ERKEND VERZAMELCENTRUM code PRDALG-01 versie 03 ingangsdatum 31-12-2015 pag. 1 van 10 versie datum toelichting 01 06-07-2013 Eerste versie 02 01-10-2013 - Eerste versie omgezet naar juiste lay-out - Inhoudelijk niets gewijzigd.

Nadere informatie

dit artikel bedoelde gegevens van de betrokken Deelnemer opgenomen in het openbare deel van het Register in plaats van de gegevens van de Aanvrager.

dit artikel bedoelde gegevens van de betrokken Deelnemer opgenomen in het openbare deel van het Register in plaats van de gegevens van de Aanvrager. Het reglement In dit Reglement gebruikte begrippen hebben de hieronder aangegeven betekenis: "Stichting": De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland; "Register": Het elektronisch domeinnamenregister;

Nadere informatie

OPROEPING OM DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 9 MEI 2017 BIJ TE WONEN

OPROEPING OM DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 9 MEI 2017 BIJ TE WONEN F L U X Y S B E L G I U M Naamloze Vennootschap Kunstlaan 31-1040 Brussel BTW BE 0402 954 628 RPR Brussel OPROEPING OM DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 9 MEI 2017 BIJ TE WONEN De raad van bestuur van

Nadere informatie

Europese Verordening Fokkerij

Europese Verordening Fokkerij Europese Verordening Fokkerij welke veranderingen zijn er op til Fokkerijdag 18 november 2015 Leen Versmissen/ Hanne Geenen oude wijn in een nieuwe zak? Verordening Fokkerij = omzetting van 9 richtlijnen

Nadere informatie

Oproeping tot de algemene vergadering van aandeelhouders

Oproeping tot de algemene vergadering van aandeelhouders X-FAB Silicon Foundries SE Europese vennootschap die een openbaar beroep op het spaarwezen doet Transportstraat 1, 3980 Tessenderlo (Belgium) RPR Antwerpen, divisie Hasselt 0882.390.885 (de vennootschap

Nadere informatie

25 APRIL 2014. - Koninklijk besluit betreffende de identificatie en registratie van honden

25 APRIL 2014. - Koninklijk besluit betreffende de identificatie en registratie van honden FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 25 APRIL 2014. - Koninklijk besluit betreffende de identificatie en registratie van honden FILIP, Koning der Belgen,

Nadere informatie

Eckert & Ziegler BEBIG NV Industriezone C, 7180 Seneffe BTW 457.288.682 (Charleroi) Rechtspersonenregister 0457.288.682 www.bebig.

Eckert & Ziegler BEBIG NV Industriezone C, 7180 Seneffe BTW 457.288.682 (Charleroi) Rechtspersonenregister 0457.288.682 www.bebig. Eckert & Ziegler BEBIG NV Industriezone C, 7180 Seneffe BTW 457.288.682 (Charleroi) Rechtspersonenregister 0457.288.682 www.bebig.eu (de "Vennootschap") AANKONDIGING VAN DE JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING

Nadere informatie

ZAKENKANTOOR Erwin VIAENE bvba

ZAKENKANTOOR Erwin VIAENE bvba ZAKENKANTOOR Erwin VIAENE bvba bankservice beleggingen kredieten verzekeringen C. Permekelaan 59 8490 Jabbeke tel. 09/023.35.03 web : www.zev.be mail : erwin@zev.be FSMA 011276 A-cB OND Nr 0436.379.739

Nadere informatie

VIOHALCO S.A Marnixlaan 30, 1000 Brussel, België RPM (Brussels)

VIOHALCO S.A Marnixlaan 30, 1000 Brussel, België RPM (Brussels) VIOHALCO S.A Marnixlaan 30, 1000 Brussel, België 0534.941.439 RPM (Brussels) OPROEPING OM DE GEWONE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN 30 MEI 2017 BIJ TE WONEN De Raad van Bestuur

Nadere informatie

b) Een aangesloten lid is een sympathisant of een lid dat niet beantwoordt aan de voorwaarden als actief lid.

b) Een aangesloten lid is een sympathisant of een lid dat niet beantwoordt aan de voorwaarden als actief lid. Hoofdstuk I : Oprichting-Benaming-Zetel-Doel-Duur Artikel 1. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur onder de benaming : " BELGIAN HIGHLAND PONY SOCIETY V.Z.W. - A.S.B.L." Artikel 2. De zetel

Nadere informatie

VIOHALCO NV Marnixlaan 30, 1000 Brussel, België RPM (Brussel)

VIOHALCO NV Marnixlaan 30, 1000 Brussel, België RPM (Brussel) VIOHALCO NV Marnixlaan 30, 1000 Brussel, België 0534.941.439 RPM (Brussel) OPROEPING OM DE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN 26 MEI 2015 BIJ TE WONEN De Raad van Bestuur van Viohalco NV (de Vennootschap)

Nadere informatie

IB.CN.03.01 April 2014. Productomschrijving GN-Code Land Paard 0101 China

IB.CN.03.01 April 2014. Productomschrijving GN-Code Land Paard 0101 China I. TOEPASSINGSGEBIED Productomschrijving GN-Code Land Paard 0101 II. BILATERAAL CERTIFICAAT Code FAVV Titel van het certificaat EX.VTL.CN.03.01 Veterinair certificaat voor de export van paarden vanuit

Nadere informatie

Certificaat voor de uitvoer van paarden van de EU naar Canada - permanent verblijf

Certificaat voor de uitvoer van paarden van de EU naar Canada - permanent verblijf I. Toepassingsveld Beschrijving van het NC-code Land product Paarden 0101 II. Europees certificaat Type certificaat TRACES TRACES TRACES Titel van het certificaat Certificaat voor de uitvoer van paarden

Nadere informatie

BWP keuring kandidaat-dekhengsten 2013

BWP keuring kandidaat-dekhengsten 2013 BWP keuring kandidaat-dekhengsten 2013 De laatste jaren werden er meer dan 100 hengsten aangeboden voor de kandidaat keuring BWP en kan er zeker en vast gesproken worden van kwaliteitsvolle en interessante

Nadere informatie

OPROEPING OM DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 10 MEI 2016 BIJ TE WONEN

OPROEPING OM DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 10 MEI 2016 BIJ TE WONEN F L U X Y S B E L G I U M Naamloze Vennootschap Kunstlaan 31-1040 Brussel BTW BE 0402 954 628 RPR Brussel OPROEPING OM DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 10 MEI 2016 BIJ TE WONEN De raad van bestuur van

Nadere informatie

STAMBOEK REGLEMENT VOLBLOEDS

STAMBOEK REGLEMENT VOLBLOEDS STAMBOEK REGLEMENT VOLBLOEDS ALGEMEEN Artikel 1 I Het Stamboek Volbloeds vormt onderdeel van de N.D.R.-organisatie en is als enige gerechtigd tot het registreren van Volbloeds in het Stamboek en is daarbij

Nadere informatie

2.1. Als leidend beginsel geldt het reglement in verband met de selectie 19.. van de Koninklijke Maatschappij St. Hubertus (K.M.S.H.).

2.1. Als leidend beginsel geldt het reglement in verband met de selectie 19.. van de Koninklijke Maatschappij St. Hubertus (K.M.S.H.). Reglement Selectiekeuring Artikel 1 1.1. De selectiekeuring heeft tot doel zoveel mogelijk gegevens over de Leonbergers in België te verzamelen. De selectiekeuring staat open voor alle fokkers en liefhebbers

Nadere informatie

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16/12/2013 Bekendgemaakt op 19/12/2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Definities

Nadere informatie

Controle wedstrijddocumenten Kennissheet

Controle wedstrijddocumenten Kennissheet Controle wedstrijddocumenten Kennissheet Update: maart 2014 Door: KNHS Accountmanagement i.s.m. KNHS Handhaving Startpas, Paardenpaspoort (vaccinaties en ponymetingen) Tijdens wedstrijden wordt gecontroleerd

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 12040 30 april 2015 Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 28 april 2015, nr. WJZ / 14188328, tot

Nadere informatie

Bijzonder Bestek nr Raamovereenkomst voor de signalisatie voor blinden en slechtzienden in verschillende stations van het net

Bijzonder Bestek nr Raamovereenkomst voor de signalisatie voor blinden en slechtzienden in verschillende stations van het net BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST Mobiel Brussel (B.U.V.) Directie Infrastructuur van het Openbaar Vervoer C.C.N. Vooruitgangstraat,80 (bus 1) 1030 BRUSSEL 1 Bijzonder Bestek nr. 1348 Raamovereenkomst voor

Nadere informatie

OMZENDBRIEF AAN DE GEMEENTEBESTUREN TITEL

OMZENDBRIEF AAN DE GEMEENTEBESTUREN TITEL HOOFDSTUK 25 PERSONEN DIE NIET MEER IN BELGIË VERBLIJVEN INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. PERSONEN DIE IN EEN ANDERE LIDSTAAT VAN DE EUROPESE ECONOMISCHE RUIMTE VERBLIJVEN... 2 1. Wie?... 2 2. Welk document?...

Nadere informatie

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN 25.10.2017 NL L 275/1 II (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) 2017/1940 VAN DE COMMISSIE van 13 juli 2017 tot aanvulling van Verordening (EU) 2016/1012 van het Europees

Nadere informatie

Reglement Hengstenkeuring Vereniging Barock Pinto Studbook

Reglement Hengstenkeuring Vereniging Barock Pinto Studbook Reglement Hengstenkeuring Vereniging Barock Pinto Studbook Artikel 1: Fokprogramma 1. De hengstenkeuring maakt onderdeel uit van het fokprogramma van het BPS. Tijdens de hengstenkeuring vinden de bezichtigingen

Nadere informatie

KONINKRIJK BELGIE MINISTERIE VAN VERKEER EN INFRASTRUCTUUR CIRCULAIRE. Uitgave : 2

KONINKRIJK BELGIE MINISTERIE VAN VERKEER EN INFRASTRUCTUUR CIRCULAIRE. Uitgave : 2 KONINKRIJK BELGIE MINISTERIE VAN VERKEER EN INFRASTRUCTUUR Bestuur van de Luchtvaart CIRCULAIRE CIR/EQUIP-02 Datum 06/84 Uitgave : 2 Betreft : Goedkeuring van de recipiënten vervaardigd in het buitenland

Nadere informatie

PERSONEN DIE NIET MEER

PERSONEN DIE NIET MEER HOOFDSTUK 25 PERSONEN DIE NIET MEER IN BELGIË VERBLIJVEN INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. PERSONEN DIE IN EEN ANDERE LIDSTAAT VAN DE EUROPESE ECONOMISCHE RUIMTE VERBLIJVEN... 2 1. Wie?... 2 2. Welk document?...

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER «ARTIKEL 146» - BIJZONDERE VRIJSTELLINGEN VOOR DE UITOEFENING VAN ZEKERE DELEN VAN DE GENEESKUNDE

AANVRAAGFORMULIER «ARTIKEL 146» - BIJZONDERE VRIJSTELLINGEN VOOR DE UITOEFENING VAN ZEKERE DELEN VAN DE GENEESKUNDE AANVRAAGFORMULIER «ARTIKEL 146» - BIJZONDERE VRIJSTELLINGEN VOOR DE UITOEFENING VAN ZEKERE DELEN VAN DE GENEESKUNDE PERSOONLIJKE GEGEVENS VAN DE AANVRAGER Naam : Voornaam : Nationaliteit : Geboortedatum

Nadere informatie

RICHTLIJN VAN DE RAAD van 26 juni 1990

RICHTLIJN VAN DE RAAD van 26 juni 1990 18. 8. 90 Publikatieblad van de Europese Gemeenschappen Nr. L 224/ 55 RICHTLIJN VAN DE RAAD van 26 juni 1990 tot vaststelling van zoötechnische en genealogische voorschriften voor het intracommunautaire

Nadere informatie

KATHOLIEKE BASISSCHOOL VAN ZEMST VZW

KATHOLIEKE BASISSCHOOL VAN ZEMST VZW KATHOLIEKE BASISSCHOOL VAN ZEMST VZW Project Verbouwing en vernieuwing van sanitaire installaties met inbegrip van installaties voor regenwaterrecuperatie. Kadaster Zemst 1e afdeling, sectie B, nummer

Nadere informatie

PROCEDURE VAN AANVRAAG TOT, HERNIEUWING, WIJZIGING OF STOPZETTING VAN EEN ERKENNING VAN EEN BELGISCH LABORATORIUM VOOR PATHOLOGISCHE ANATOMIE

PROCEDURE VAN AANVRAAG TOT, HERNIEUWING, WIJZIGING OF STOPZETTING VAN EEN ERKENNING VAN EEN BELGISCH LABORATORIUM VOOR PATHOLOGISCHE ANATOMIE Dienst: Kwaliteit van laboratoria PROCEDURE VAN AANVRAAG TOT, HERNIEUWING, WIJZIGING OF STOPZETTING VAN EEN ERKENNING VAN EEN BELGISCH LABORATORIUM VOOR PATHOLOGISCHE ANATOMIE Datum van bijwerking: 11/06/2018

Nadere informatie

HOOFDSTUK 22 HERNIEUWING, NIETIGHEID-TERUGGAVE

HOOFDSTUK 22 HERNIEUWING, NIETIGHEID-TERUGGAVE HOOFDSTUK 22 HERNIEUWING, NIETIGHEID-TERUGGAVE INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. SOORTEN HERNIEUWING... 2 1. Hernieuwing als gevolg van verlies, diefstal, beschadiging, een niet-gelijkende foto of intrekking

Nadere informatie

Oproeping Gewone Algemene Vergadering

Oproeping Gewone Algemene Vergadering -1- Oproeping Gewone Algemene Vergadering 25 april 2019 CARE PROPERTY INVEST naamloze vennootschap Openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap naar Belgisch recht Maatschappelijke zetel:, Ondernemingsnummer

Nadere informatie

REGLEMENT OP DE STAMBOEKHOUDING

REGLEMENT OP DE STAMBOEKHOUDING REGLEMENT OP DE STAMBOEKHOUDING 1. Registers Art. 1. De registers Van de Koninklijke Vereniging Het Nederlandse Trekpaard en De Haflinger zijn: a. Veulenboekregister voor trekpaarden. b. Veulenboekregister

Nadere informatie

Ministerieel besluit tot uitvoering van het Fokkerijbesluit van 19 maart 2010 met betrekking tot de fokkerij van honden

Ministerieel besluit tot uitvoering van het Fokkerijbesluit van 19 maart 2010 met betrekking tot de fokkerij van honden Ministerieel besluit tot uitvoering van het Fokkerijbesluit van 19 maart 2010 met betrekking tot de fokkerij van honden DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW, Gelet op het decreet van 28

Nadere informatie

Omzendbrief tot wijziging van de omzendbrief van 15 september 1998 betreffende het verblijf van vreemdelingen die in België wensen te komen studeren

Omzendbrief tot wijziging van de omzendbrief van 15 september 1998 betreffende het verblijf van vreemdelingen die in België wensen te komen studeren Datum: 01/09/2005 B.S.: 06/10/2005 Omzendbrief tot wijziging van de omzendbrief van 15 september 1998 betreffende het verblijf van vreemdelingen die in België wensen te komen studeren I. Inleiding : Krachtens

Nadere informatie

1. Welke formaliteiten moet men vervullen om persoonlijk te kunnen deelnemen aan de algemene vergadering?

1. Welke formaliteiten moet men vervullen om persoonlijk te kunnen deelnemen aan de algemene vergadering? Geachte aandeelhouders, Deze nota is bedoeld om U te begeleiden bij de toepassing en de naleving van de formaliteiten om toegelaten te worden op de bijzondere algemene vergadering van de Aannemingsmaatschappij

Nadere informatie