Montecristo sigaren met n goed glas rum Caribische Zee

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Montecristo sigaren met n goed glas rum Caribische Zee"

Transcriptie

1 Montecristo sigaren met n goed glas rum Caribische Zee Cuba Cuba, het grootste eiland in de Caribische Zee, heeft behalve prachtige witte zandstranden en palmbomen weinig gemeen met de rest van de Caribbean. Op het eiland zijn er veel steden met zo hun eigen charmes en het is aan jou welke je een bezoek gaat brengen. Kies je voor het grote Havana, met zowel historische bezienswaardigheden als modern vermaak? Misschien ben je gecharmeerd door de Cubaanse muziek, dan ga je naar de salsastad Santiago! Of neem je juist het koloniale Trinidad mee in je reisplan? Lazywave stelt een rondreis samen met jouw must see steden en het enige wat jij hoeft te doen is rijden, duiken en genieten!

2 Geniet langer Om langer van de Cubaanse riffen te kunnen genieten, volg je de Enriched Air Diver (Nitrox) curus van PADI, zodat je langer op duikstekken kan verblijven en nog meer uit je duiken kan halen. Je leert het met zuurstof verrijkte mengsel te analyseren, nieuwe procedures om veilig te duiken en optimaal te profiteren van de verlengde bodemtijd. Je kan deze cursus droog volgen, alleen theorie, of nat, dan maak je er nog twee duiken bij. meer lezen over de duiken die je gemaakt moet hebben? De titel Fifty places to dive before you die zegt eigenlijk al genoeg over de inhoud. De auteur heeft 50 experts van elk een andere duikbestemming aan het woord gelaten. Zelf sluit hij elke bestemming af met tips voor als je er daadwerkelijk heen wilt gaan. Erg prettig aan dit boek is dat je een globaal beeld krijgt van de duikplek door de variëteit aan informatie. Er wordt niet enkel opgesomd welke vissoorten er zijn te vinden, nee je leest meer! Het boek is dan wel voornamelijk informatief, maar de foto s bij een aantal duikplekken zijn van zeer goede kwaliteit en bijzonder mooi. De prachtige Lazywave reisbestemming Cuba komt gegarandeerd voorbij. lazywave Reizen naar bijzondere bestemmingen is de specialisatie van duikwinkel Lazywave. Alle medewerkers in de winkel hebben over de wereld getrokken en op diverse bestemmingen gewerkt als duikprofessional. Hierdoor kan Lazywave over vrijwel elke duikbestemming een zeer persoonlijk advies geven. In de winkel vind je alles wat met duiken te maken heeft, voor beginners én gevorderden: duikreizen, reisboeken, duiktijdschriften, duikcursussen, duikmaterialen. Van der Takstraat 194, 3071 LM Rotterdam (Noordereiland) T: E: info@lazywave.nl I:

3 Terug naar de middeleeuwen Lundy Island engeland Lundy Island, een klein eiland dat 16 kilometer voor de kust van Devon in Engeland ligt, is met zijn oppervlakte van 47 hectare het grootste eiland in het kanaal van Bristol. Het eiland dat vooral uit graniet bestaat, steekt 400 meter boven de zeespiegel uit en is een plek van uitzonderlijke en natuurlijke schoonheid. Lange tijd was het eilandje een basis voor piraten en smokkelaars, waarop het wettig gezag weinig vat had. Onder water vind je zeehonden, kelpwouden, diverse koraalsoorten, wrasse, sepia s, verscheidene krab- en garnaalsoorten en soms de Basking Shark, waar de streek om bekend staat.

4 Zweef mee In Engeland en zeker rondom Lundy Island kan het soms aardig stromen. Om hier prettig en veilig te duiken, volg je in Nederland de stromingsduikspecialty van PADI. Tijdens deze cursus leer je technieken om onbezorgd door het water te zweven. Je krijgt theorie en je maakt twee buitenwaterduiken in de Oosterschelde. Wil je meer lezen over Basking sharks? Ben je fan van groot onderwaterleven, dan is het boek Diving with giants zeker een aanrader! In dit boek word je aan de hand van prachtige foto s en boeiende teksten meegenomen over de wereld waarbij je kennis maakt met de giganten van het onderwaterleven. Zo begint het boek met Cuba, waar de Ocean Sunfish, verschillende walvissen en dolfijnen rondzwemmen. Uiteraard word je ook meegenomen naar Zuid-Afrika welke bekend staat om de witte haai. Ten slotte eindigt de reis bij de zee van Cortez waar zeeleeuwen voor entertainment tijdens je duik zorgen. Kom eens in de shop langs en kijk dit boek in! lazywave Reizen naar bijzondere bestemmingen is de specialisatie van duikwinkel Lazywave. Alle medewerkers in de winkel hebben over de wereld getrokken en op diverse bestemmingen gewerkt als duikprofessional. Hierdoor kan Lazywave over vrijwel elke duikbestemming een zeer persoonlijk advies geven. In de winkel vind je alles wat met duiken te maken heeft, voor beginners én gevorderden: duikreizen, reisboeken, duiktijdschriften, duikcursussen, duikmaterialen. Van der Takstraat 194, 3071 LM Rotterdam (Noordereiland) T: E: info@lazywave.nl I:

5 Ongrijpbaar divers Indonesië bali Bali is al lang geleden door toeristen ontdekt, maar heeft toch haar eigen charme kunnen bewaren. Dit betoverende eiland heeft verschillende gezichten, die gekenmerkt worden door prachtige kleuren en bijzonder vriendelijke mensen. Vulkanen domineren het eiland met de Gunung Agung als letterlijk hoogtepunt. Hagelwitte stranden in het zuiden tegenover zwarte lavastranden in het noorden. Op vele plaatsen rondom het eiland kan gedoken worden. Op zoek naar walvishaaien of dolfijnen, de bijzondere mola mola of mooi macroleven, het prachtig begroeide wrak The Liberty of toch ook maar manta s? Bali biedt voor ieder wat wils.

6 Wees in balans Bij een bezoek aan de Bali kan je je hart ophalen aan een grote diversiteit van onderwaterleven. Geniet optimaal van je duik en bewonder de onderwaterwereld met een goed drijfvermogen. De Peak Performance Buoyancy (PPB) cursus van PADI helpt je om goed uitgetrimd te water te gaan en ook onderwater je drijfvermogen onder controle te hebben. Je maakt twee duiken tijdens deze cursus. Wil je meer lezen over duiken in Azië? Footprint kwam al eerder met het boek Diving the World waarin duikplekken van alle continenten uitgebreid beschreven worden. Azië heeft ontelbaar veel duikstekken en een enorme variatie aan onderwaterleven. Het boek Diving Southeast Asia neemt je mee naar Indonesië, Maleisië, Thailand, Filippijnen en Singapore. Een boek vol informatie en handige feitjes. Per bestemming worden diverse duikstekken uitgebreid beschreven. Uiteraard wordt ook dit boek ondersteund door prachtige foto s. Dus, mocht je n uitgebreid en informatief overzicht willen hebben van de meest bijzondere duikbestemmingen van Azië, dan mag dit boek niet ontbreken in je boekekast! lazywave Reizen naar bijzondere bestemmingen is de specialisatie van duikwinkel Lazywave. Alle medewerkers in de winkel hebben over de wereld getrokken en op diverse bestemmingen gewerkt als duikprofessional. Hierdoor kan Lazywave over vrijwel elke duikbestemming een zeer persoonlijk advies geven. In de winkel vind je alles wat met duiken te maken heeft, voor beginners én gevorderden: duikreizen, reisboeken, duiktijdschriften, duikcursussen, duikmaterialen. Van der Takstraat 194, 3071 LM Rotterdam (Noordereiland) T: E: info@lazywave.nl I:

7 Oudheden en onderwaterschatten Aqaba Jordanië Als je Jordanie kort wil beschrijven, ontkom je er niet aan sommige dingen achterwege te laten die je eigenlijk ook zou willen benoemen. Maar liefst drie continenten ontmoeten elkaar hier en ook het laagste punt ter wereld is er te vinden, de Dode Zee. Jordanië, een droog en zonnig koninkrijk met een landschap dat zo gevarieerd is dat je je steeds weer in heel diverse werelden waant. Jordanië wordt gezien als een van de veiligste en meest vriendelijke landen in het Midden-Oosten. Het massa-toerisme heeft zeker nog niet toegeslagen en wees gewaarschuwd: de kans dat je verliefd wordt op dit land en de mensen is groot!

8 schiet In de wateren van Aqaba kan je prachtig duiken. Vooral macrolevenliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Als je je inschrijft voor de Digital Underwater Photographer cursus van PADI leer je de fijne kneepjes van het fotograferen met een digitale camera onder water om vervolgens prachtige foto s te kunnen schieten. Bij deze cursus volg je een theoriesessie, oefen je in het zwembad en maak je twee buitenwaterduiken. Wil je meer lezen over de riffen van de Rode Zee? De Rode Zee beschikt over diverse prachtige duikstekken en is in combinatie met een niet al te lange vliegreis een perfecte bestemming voor een dukvakantie. Lazywave heeft het boek de Koraalriffengids van de Rode Zee bestempeld als haar favoriete boek ten aanzien van de Rode Zee. Deze gids bevat namelijk informatie over alle soorten onderwaterleven welke in de Rode Zee en de Golf van Aden te vinden zijn. Een kleine greep uit wat je kan verwachten: beschrijvingen en illustraties van meer dan 1200 verschillende soorten onderwaterleven, een kaart met goede duik-plaatsen, meer dan 300 illustraties van juvenielen, vrouwtjes en variaties. lazywave Reizen naar bijzondere bestemmingen is de specialisatie van duikwinkel Lazywave. Alle medewerkers in de winkel hebben over de wereld getrokken en op diverse bestemmingen gewerkt als duikprofessional. Hierdoor kan Lazywave over vrijwel elke duikbestemming een zeer persoonlijk advies geven. In de winkel vind je alles wat met duiken te maken heeft, voor beginners én gevorderden: duikreizen, reisboeken, duiktijdschriften, duikcursussen, duikmaterialen. Van der Takstraat 194, 3071 LM Rotterdam (Noordereiland) T: E: info@lazywave.nl I:

9 Ongenaakbare natuur Lofoten noorwegen Het land met de indrukwekkende fjorden is beslist niet het eerste land waar je van plan bent te gaan duiken. De kust is ruig en het water koud. Nadat je hebt ontdekt hoe je dit kan overwinnen door te duiken in een droogpak is het koude water verrassend helder en het onderwaterleven indrukwekkend. Deze koude wateren zitten vol met krill, het voedsel van walvissen. In juni reis je naar Spitsbergen om te genieten van immense gletsjers, kelpwouden en ijsberen. In de winter reis je van de Lofoten met de Orca s achter de scholen met haringen aan en geniet je s nachts van het Noorderlicht.

10 Blijf droog Noorwegen is een land met prachtig onderwaterleven. De temperatuur van het water vereist echter wel een goede bescherming van je eigen lichaam. Tijdens de droogpakspecialty van PADI leer je hoe je omgaat met een droogpak onder water en hoe je deze onderhoudt. Je volgt een theoriesessie en je maakt twee buitenwaterduiken. Wil je meer lezen over Orca s? Diverse zeezoogdieren maken de zee voor verschillende vissen onveilig. Voor ons zijn het vaak pracht dieren die we graag vanaf een boot of zelfs onderwater willen bewonderen. De gids van alle zeezoogdieren wijdt niet alleen pagina s aan de beroemde killer whale maar biedt een compleet overzicht van alle 129 soorten zeezoogdieren ter wereld. Elke soort wordt gedetailleerd beschreven aan de hand van tekeningen, verspreidingskaartjes en foto s. Ben je benieuwd naar soortgelijke bijzondere ontmoetingen met zeezoogdieren als die van de Orca s in Noorwegen? Of ben je gewoon een liefhebber van deze dieren dan is dit boek een echte aanrader! lazywave Reizen naar bijzondere bestemmingen is de specialisatie van duikwinkel Lazywave. Alle medewerkers in de winkel hebben over de wereld getrokken en op diverse bestemmingen gewerkt als duikprofessional. Hierdoor kan Lazywave over vrijwel elke duikbestemming een zeer persoonlijk advies geven. In de winkel vind je alles wat met duiken te maken heeft, voor beginners én gevorderden: duikreizen, reisboeken, duiktijdschriften, duikcursussen, duikmaterialen. Van der Takstraat 194, 3071 LM Rotterdam (Noordereiland) T: E: info@lazywave.nl I:

11 Zweven op de golven van de woestijn Oman Musandam Als je vriendelijke mensen, een verlaten woestijn, bijzondere duiken en prachtige moskeeën op je reislijst hebt staan, dan is de kans groot dat je in Oman uitkomt. Dit land heeft verschillende gezichten. Ga met een 4x4 de woestijn door en bezoek de Sultan Qaboos moskee waar het grootste vloerkleed ter wereld ligt, dat uit een stuk is geweven. Vaar tussen de fjorden door in Mussandam en maak duiken langs de kust. Oman zal je in vele opzichten betoveren met haar rode woestijn, blauwe onderwaterleven en indringende cultuur.

12 Wees voorbereid Duiken op een bijzondere bestemming als Oman, betekent soms lange afstanden afleggen naar de duikplaatsen. Mocht er iets gebeuren op deze afgelegen plaatsen, dan is het noodzaak op een juiste manier te kunnen reageren. Tijdens de vier basiscursussen van DAN (Zuurstof geven, Zuurstof geven Advanced, AED en Gevaarlijk onderwaterleven) leer je op een adequate wijze om te gaan met duikongevallen. Onmisbare kennis voor iedere avontuurlijke duiker! Wil je meer lezen over kleurrijk onderwaterleven? Duiken in Oman doe je tussen kleurrijk onderwaterleven. Wat het boek Het levende rif leuker maakt dan de meeste koffietafelboeken is dat bij veel foto s ook informatie staat over het gedrag van de vissen. Naast een beschrijving van het overleven in de onderwaterwereld geeft het boek ook een overzicht over de diverse soorten biotopen en de verdeling over de wereldzeeën. Als je dit boek elke dag oppakt, en een bladzijde leest en bekijkt, weet je een jaar later heel veel meer over deze bijzondere wereld. Als toegift zit er ook nog een dvd bij van 30 minuten. Kortom, een ideaal boek voor in je eigen kast, maar ook om kado te geven. lazywave Reizen naar bijzondere bestemmingen is de specialisatie van duikwinkel Lazywave. Alle medewerkers in de winkel hebben over de wereld getrokken en op diverse bestemmingen gewerkt als duikprofessional. Hierdoor kan Lazywave over vrijwel elke duikbestemming een zeer persoonlijk advies geven. In de winkel vind je alles wat met duiken te maken heeft, voor beginners én gevorderden: duikreizen, reisboeken, duiktijdschriften, duikcursussen, duikmaterialen. Van der Takstraat 194, 3071 LM Rotterdam (Noordereiland) T: E: info@lazywave.nl I:

13 The old Caribbean feeling Nederlands Caribbean Sint Eustatius De Caribbean: zon, blauwe zee en heel veel eilanden. Ergens tussen al die eilanden ligt een echte Lazy bestemming namelijk Sint Eustatius, ook wel Statia genoemd. Statia ademt nog het oude Carib uit. Het eiland kent een mengelmoes van culturen en iedereen ontmoet elkaar na het werk voor een biertje in een van de lokale kroegjes. The Quil is een prachtige eye catcher, het blauwe heldere zeewater is er in overvloed en vraagt om een diepe duik. Strand is er niet heel veel, maar je hebt het wel voor jezelf. Wanneer je met je blote voeten in het zand zit en uitkijkt over zee, waan je je werkelijk in the Caribbean anno 1600!

14 Wees voorzichtig Caribbean is een van de mooiste duikbestemmingen te wereld. Nu bestaat het water rondom Sint Eustatius al uit een Marine park, maar wat kan jij doen voor het behoud van de onderwaterwereld? Wanneer je de Aware cursus van Padi volgt, begrijp je de noodzaak beter de onderwaterwereld te beschermen en kom je daarna wellicht zelf in actie om jouw bijdrage te leveren aan het behoud van het leven onder water. De cursus is een zogenaamde droge cursus, er worden geen duiken gemaakt. Wil je meer lezen over Sint Eustatius? De Caribische zee kent ontelbaar veel eilanden en mooie duikstekken. Er zijn echter weinig boeken die het bijzondere Statia beschrijven. Voor een geschikt boek vol duikinformatie moesten we afreizen naar het eiland zelf. Sinds 2011 heeft Lazywave dan ook het boek Guide to the Statian National Marine Park in haar boekenkast staan. Alle 36 duikstekken worden uitgebreid beschreven en de bijbehorende plaatjes doen je helemaal watertanden. Naast snorkelsites, vis- en koraalsoorten lees je ook meer over de natuur en achtergrond van dit piepkleine eiland. Kortom, een echte must-have voor een duikreis naar Statia dus! lazywave Reizen naar bijzondere bestemmingen is de specialisatie van duikwinkel Lazywave. Alle medewerkers in de winkel hebben over de wereld getrokken en op diverse bestemmingen gewerkt als duikprofessional. Hierdoor kan Lazywave over vrijwel elke duikbestemming een zeer persoonlijk advies geven. In de winkel vind je alles wat met duiken te maken heeft, voor beginners én gevorderden: duikreizen, reisboeken, duiktijdschriften, duikcursussen, duikmaterialen. Van der Takstraat 194, 3071 LM Rotterdam (Noordereiland) T: E: I:

15 Duiken na het WK Zuid-Afrika SoDWana Bay Zuid-Afrika is een van die bestemmingen waar je toch wel geweest moet zijn. Duiken kan je op verschillende plaatsen, maar Sodwana is een echte must. De koraalriffen zijn hier een thuisbasis voor veel en divers onderwaterleven. Bovendien heb je naast tropische vissen ook kans op groter onderwaterleven als haaien, manta s en schildpadden. Ons advies bezoek dit land vooral niet alleen om te duiken. Ontmoet de Big Five in het Kruger, proef wijn in Stellenbosch, beklim de Tafelberg, bewonder pinguins op een hagelwit strand of ga erop uit met de auto en ontdek zelf wat Zuid-Afrika jou te bieden heeft. De mogelijkheden zijn oneindig!

16 Ga diep! Zuid-Afrika leent zich uistekend om in een vakantie hele verschillende duiken te maken. Voor een ontmoeting met groot onderwaterleven als manta s en haaien zoek je de wat diepere wateren op. Tijdens de cursus diepduiken van PADI wordt ingegaan op alles waar je rekening mee dient te houden bij het maken van diepe(re) duiken. Deze cursus bestaat uit een avond theorie en vier buitenwaterduiken. Wil je meer lezen over Zuid-Afrika? Lonely Planet heeft naast reisgidsen ook een serie genaamd Diving and Snorkeling. Niet elk land heeft een eigen exemplaar, maar Zuid-Afrika wel. Pagina na pagina worden er per gebied duikstekken besproken. Naast de basisinformatie als de maximale diepte, toegang en niveau lees je vooral wat je kan ver-wachten van een duikstek. Ideaal ter voorbereiding van je duikvakantie, maar zeker ook goed te gebruiken voordat je een duik neemt. lazywave Reizen naar bijzondere bestemmingen is de specialisatie van duikwinkel Lazywave. Alle medewerkers in de winkel hebben over de wereld getrokken en op diverse bestemmingen gewerkt als duikprofessional. Hierdoor kan Lazywave over vrijwel elke duikbestemming een zeer persoonlijk advies geven. In de winkel vind je alles wat met duiken te maken heeft, voor beginners én gevorderden: duikreizen, reisboeken, duiktijdschriften, duikcursussen, duikmaterialen. Van der Takstraat 194, 3071 LM Rotterdam (Noordereiland) T: E: info@lazywave.nl I:

Wist je dat.. dan 70% van alle koraalsoorten ter wereld te vinden.

Wist je dat.. dan 70% van alle koraalsoorten ter wereld te vinden. Beleef.. Raja Ampat Wist je dat.. Je 48 jaar bezig bent om alle eilanden te bezoeken... Je bent 48 jaar bezig wanneer je iedere dag een ander eiland in Indonesië bezoekt! Indonesie bestaat namelijk uit

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-03 Hier is weer een update van de activiteiten. Wat hebben we gedaan; Cursussen; Inrichten duikschool; Op dit moment zijn we druk bezig

Nadere informatie

De Noordzee HET ONTSTAAN

De Noordzee HET ONTSTAAN De Noordzee De Noordzee is de zee tussen Noorwegen, Groot-Brittannië, Frankrijk, België, Nederland, Duitsland en Denemarken. De Noordzee is een ondiepe (30-200 m) randzee van de Atlantische oceaan met

Nadere informatie

Lesbrief ZAND BOVEN WATER OPDRACHT 1 - NEDERLAND EN WATERBOUW

Lesbrief ZAND BOVEN WATER OPDRACHT 1 - NEDERLAND EN WATERBOUW Lesbrief Primair onderwijs - BOVENBOUW ZAND BOVEN WATER Rotterdam is de belangrijkste haven van Europa. Steeds meer spullen reizen via Rotterdam. Sinds 2008 wordt hard gewerkt om de haven uit te breiden.

Nadere informatie

Heb je een passie voor duiken? voor de natuur? hou je van grote zeedieren? Lees dan even verder...

Heb je een passie voor duiken? voor de natuur? hou je van grote zeedieren? Lees dan even verder... Heb je een passie voor duiken? voor de natuur? hou je van grote zeedieren? Lees dan even verder... De Galapagos eilanden of de Archipiélago de Colón bestaat uit een 13 tal grotere en vele kleinere eilanden

Nadere informatie

Cultduik: Shark & Yolanda Reef

Cultduik: Shark & Yolanda Reef Cultduik: Shark & Yolanda Reef Locatie: Rode Zee, Egypte. GPS: 27 43 51.03 N 34 15 37.99 E Soort duik: diep, stroming. Onderwaterleven: de hele voedselketen, kleurige koralen, onderwaterlandschappen die

Nadere informatie

Galápagos-eilanden. Inleiding. Inhoudsopgave. 1. Algemeen

Galápagos-eilanden. Inleiding. Inhoudsopgave. 1. Algemeen Galápagos-eilanden Inleiding Ik wil mijn spreekbeurt graag houden over de Galápagos-eilanden. De Galápagos-eilanden liggen in de Stille Oceaan en zijn heel bijzonder omdat er dieren en planten leven die

Nadere informatie

Jij en duiken. Proficiat met de aankoop van jouw SSI Open Water Diver opleiding

Jij en duiken. Proficiat met de aankoop van jouw SSI Open Water Diver opleiding Jij en duiken Jouw eerste ademhaling onder water Proficiat met de aankoop van jouw SSI Open Water Diver opleiding voor iedereen vanaf 10 jaar in de Galderse Meren in Breda bij DiveSenses Lees in deze informatie

Nadere informatie

Duikspecial in Turkije

Duikspecial in Turkije Duikspecial in Turkije Deze schitterende duikreis aan boord van een traditioneel Turks schip (een gulet) is een unieke manier van vakantie vieren. De hele week wordt u in de watten gelegd door onze crew.

Nadere informatie

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel & Bungalows Changa - (Turkije Turkse Rivièra Adrasan) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2010-08 Hallo allemaal. Nu wij weer druk bezig zijn met de duik(vakantie)planning komen ook de reisverslagen binnen van onze leden. Allereerst

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-02 Hier is weer een update van de activiteiten. Wat hebben we gedaan; Cursussen; IDC; Op dit moment zijn we heel druk met de groep die

Nadere informatie

De Drijvende Speelstad

De Drijvende Speelstad De Drijvende Speelstad Spelen op het water In Rotterdam wordt op het water in de Rijnhaven een complete wijk gebouwd. Maar hoe maken we deze drijvende stad leuk voor kinderen? We maken er een Drijvende

Nadere informatie

Thema: Noordpool, natuur, dieren, reizen, klimaat

Thema: Noordpool, natuur, dieren, reizen, klimaat Lesbrief www.leopold.nl Auteur: Enzo Pérès-Labourette / ISBN 978 90 258 7316 5 Leeftijd: 5-8 jaar Thema: Noordpool, natuur, dieren, reizen, klimaat Wat ik bomen wil vertellen Voor het lezen Vertel aan

Nadere informatie

EXTRA DIVERS Rode Zee & Europa

EXTRA DIVERS Rode Zee & Europa EXTRA DIVERS Rode Zee & Europa 25,- P.P. BEURSKORTING OP ALLE CHARTERVLUCHT BESTEMMINGEN MET EXTRA DIVERS DUIKCENTRA! RODE ZEE, EGYPTE Port Ghalib: RODE ZEE, JORDANIË Radisson Blu Siva Port Ghalib Resort

Nadere informatie

PADI Specialties Opleiding schema 2015: Diveplace Utrecht

PADI Specialties Opleiding schema 2015: Diveplace Utrecht PADI Specialties Opleiding schema 2015: Diveplace Utrecht Droogpak duiker: 2015 (012015) Zondag 18 januari aanvang: 08:00uur Buitenwater () Zaterdag 14 maart aanvang: 08:00uur Buitenwater (112015) Zondag

Nadere informatie

Ik houd mijn spreekbeurt over duiken omdat ik het een leuk onderwerp vind en mijn vader en moeder ook hebben gedoken. Duiken is een onderwatersport.

Ik houd mijn spreekbeurt over duiken omdat ik het een leuk onderwerp vind en mijn vader en moeder ook hebben gedoken. Duiken is een onderwatersport. Duiken Ik houd mijn spreekbeurt over duiken omdat ik het een leuk onderwerp vind en mijn vader en moeder ook hebben gedoken. Duiken is een onderwatersport. De Geschiedenis Het begon allemaal dat mensen

Nadere informatie

Foto Avontuur Zuid Afrika

Foto Avontuur Zuid Afrika Foto Avontuur Zuid Afrika 2 Zuid Afrika You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14.

Nadere informatie

Egypte. Neem je ouders mee naar... Egypte. Caïro Mummies Kameel. Oases De Nijl. Woestijn Sfinx. Een reisgids voor kinderen?!

Egypte. Neem je ouders mee naar... Egypte. Caïro Mummies Kameel. Oases De Nijl. Woestijn Sfinx. Een reisgids voor kinderen?! Piramides Woestijn Sfinx Farao Oases De Nijl Caïro Mummies Kameel Neem je ouders mee naar... Egypte Een reisgids voor kinderen?! Ben jij een echte avonturier? Zou je meer willen weten over Egypte? Dat

Nadere informatie

Mexico Baja California

Mexico Baja California Mexico Baja California Allereerst de beste wensen voor jullie in dit nieuwe jaar! Veel gezondheid en (duik)plezier toegewenst. Hieronder een verslag van onze reis tot nu toe. We zijn nog 10 dagen in Baja

Nadere informatie

En... Het hoeft allemaal niet diep

En... Het hoeft allemaal niet diep DUIKVAKANTIE Jaarlijks ga ik met mijn broer Ebo ( hij lijkt uiterlijk niet veel op me en schijnt een socialer exemplaar te zijn ;-) duiken. De laatste jaren zijn we in Egypte geweest behalve in 2013 toen

Nadere informatie

BUSH & BEACH. Profiel. Genieten op z n allerbest. 14 daagse reis door Zuid Afrika en langs de kust van Mozambique

BUSH & BEACH. Profiel. Genieten op z n allerbest. 14 daagse reis door Zuid Afrika en langs de kust van Mozambique BUSH & BEACH 14 daagse reis door Zuid Afrika en langs de kust van Mozambique Profiel - Self drive of begeleid - Safari - Tropisch en romantisch strand - Duiken en Snorkelen - Honeymoon bestemming Genieten

Nadere informatie

Spelen met zand. Zandpaspoort voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar

Spelen met zand. Zandpaspoort voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar Spelen met zand Zoals je hebt kunnen zien is zand heel interessant, maar zand is ook heel erg leuk. Je kunt er namelijk onwijs goed mee spelen! Zandpaspoort voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar Schrijf

Nadere informatie

Lesbrief voor leerlingen: hoe ontwerp je een omslag voor een boek

Lesbrief voor leerlingen: hoe ontwerp je een omslag voor een boek Lesbrief voor leerlingen: hoe ontwerp je een omslag voor een boek KIEZEN Een goed begin is het kiezen van het juiste boek. Er zijn zo veel mooie verhalen waardoor het soms lastig is om een goede keuze

Nadere informatie

Een resort met schoonheid zover het oog reikt

Een resort met schoonheid zover het oog reikt 89 Tropische vakantievilla S Een resort met schoonheid zover het oog reikt indigo Garden wordt een schitterend resort direct naast hole één van de golfbaan op Blue Bay. op dit glooiende terrein verrijzen

Nadere informatie

Open Water Diver DUIKOMGEVING

Open Water Diver DUIKOMGEVING Open Water Diver DUIKOMGEVING DUIKOMGEVING Omstandigheden (Temperatuur, Zicht, Stroming, Bodemsamenstelling, Onderwaterleven, Zonlicht) Zoet water en zout water Duiken in zee (getijden) OMSTANDIGHEDEN

Nadere informatie

Nieuwsbrief #8, augustus Inhoud

Nieuwsbrief #8, augustus Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Cursus van de Maand: Diep duik specialty Even voorstellen; Henk van Gijzen Island Diving staff-leden geslaagd Voorinschrijving Duikreis medio november 2008 Dagtrip 28 september:

Nadere informatie

mooi... Het DVS Fashion team heeft hier

mooi... Het DVS Fashion team heeft hier THE TIMES uitgave 2011.3 datum 6-10-2011 door Klaasje & Gerjan Vertraging En hier is die dan De 3 e the-dvs-times van dit jaar. Wegens enorme zomerdrukte is het niet gelukt om hem in augustus uit te brengen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief #3, april 2007

Nieuwsbrief #3, april 2007 Inhoud Duikseizoen in het buitenwater van start Automatisering en service binnen de school Cursus van de Maand Advanced en Nitrox Wetenswaardigheden Onderwater Dagtrip 29 April : Zevenhuizerplas Vakantieverslag

Nadere informatie

Rondreis Zambia, Malawi, Mozambique en Zuid-Afrika

Rondreis Zambia, Malawi, Mozambique en Zuid-Afrika Rondreis Zambia, Malawi, Mozambique en Zuid-Afrika In welk land je ook komt in zuidelijk Afrika, je wordt overal verwelkomt door zwaaiende kiinderen. De truck We werden opgehaald in Lilongwe in een truck

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-05 Het is weer FEEST!!!!!!! In deze nieuwsbrief; Sealand Diving en Buddyfish hebben een eigen Course Director Vanaf nu is Sealand Diving

Nadere informatie

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen.

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen. Outback Australië Voor mij is Australië een heel bijzondere plek. Waarom? Dat zal ik uitleggen. Het begon al toen ik voor het eerst in Australië kwam. Ik stapte uit het vliegtuig. Meteen merkte ik dat

Nadere informatie

Inhoud: 1. Waarom ik mijn spreekbeurt over duiken doe. 2. Geschiedenis. 3. Wat heb je nodig. 4.Wat kun je allemaal zien

Inhoud: 1. Waarom ik mijn spreekbeurt over duiken doe. 2. Geschiedenis. 3. Wat heb je nodig. 4.Wat kun je allemaal zien Inhoud: 1. Waarom ik mijn spreekbeurt over duiken doe 2. Geschiedenis 3. Wat heb je nodig 4.Wat kun je allemaal zien WAAROM Ik mijn spreekbeurt over duiken doe Ik heb dit onder werp gekozen omdat mijn

Nadere informatie

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp!

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Haring! Verse haring! Wie maakt me los! Ik heb verse haring! Ha... ja, nou heb ik jullie aandacht, hè? Sorry, ik ben uitverkocht. Vandaag geen haring

Nadere informatie

SPECIALTY OPLEIDINGEN DOCUMENTATIE WERKBLAD (Alleen voor gebruik door PADI instructeurs)

SPECIALTY OPLEIDINGEN DOCUMENTATIE WERKBLAD (Alleen voor gebruik door PADI instructeurs) Naam leerling Adres Woonplaats Provincie Land Postcode Telefoon ( ) Geboortedatum SPECIALTY OPLEIDINGEN DOCUMENTATIE WERKBLAD (Alleen voor gebruik door PADI instructeurs) Fax ( ) Geslacht M V Opmerking

Nadere informatie

Uitsterven of wegwezen

Uitsterven of wegwezen Klimaatverandering 7 en 8 5 Uitsterven of wegwezen Voedselwebspel Doelen Begrippen Materialen Duur De leerlingen: kennen een aantal oorzaken waardoor dieren uitsterven of verdwijnen, waaronder de klimaatverandering.

Nadere informatie

... Hoe ziet een Rijke Noordzee eruit?

... Hoe ziet een Rijke Noordzee eruit? ... Hoe ziet een Rijke Noordzee eruit? Samen voor een gezonde zee!... Stichting De Noordzee is de onafhankelijke natuur- en milieuorganisatie die zich inzet voor een duurzaam gebruik van de Noordzee en

Nadere informatie

Camping Caravaning. Pointe de Kerbihan. Bretagne Sud. Bretagne Sud. In LA TRINITE vanaf pasen tot de herfstzon

Camping Caravaning. Pointe de Kerbihan. Bretagne Sud. Bretagne Sud. In LA TRINITE vanaf pasen tot de herfstzon Bretagne www.camping-de-la-baie.fr Camping Caravaning La Trinité sur Mer Rivière de Crac h...de schoonheld van haar stranden, haar stranden van fijn zand, het milde klimaat, haar gastvrijheid, haar gastronomie,

Nadere informatie

Introductie: Kurt Arrigo

Introductie: Kurt Arrigo Introductie: Kurt Arrigo Je bent een bekende specialist in onderwaterfotografie. Wanneer en hoe ben je gestart met een missie om de onvoorspelbare aard van de oceaan vast te leggen? Ik ging eigenlijk nooit

Nadere informatie

Welkom bij Dive Center Scuba Do!

Welkom bij Dive Center Scuba Do! Informatie Welkom bij Dive Center Scuba Do! Duiken is onze passie en dat willen wij graag met jou delen. Onze passie voor duiken zie je niet alleen terug in wat wij doen, maar vooral ook in de manier waarop

Nadere informatie

Cultduik: Barracuda Point Sipadan Island

Cultduik: Barracuda Point Sipadan Island Cultduik: Barracuda Point Sipadan Island Duikstek: Barracuda Point Locatie: Maleisië, Sipadan Island, 4 6' N / 118 37' E Type duik: wand, stroming Maximum diepte: 40 m. Niveau: gemiddeld tot gevorderd

Nadere informatie

Thailand. Palmbomen Tuk-tuk. Neem je ouders mee naar... Thailand. Olifanten Tempels Eilanden. Apen Monniken Oerwoud Bangkok

Thailand. Palmbomen Tuk-tuk. Neem je ouders mee naar... Thailand. Olifanten Tempels Eilanden. Apen Monniken Oerwoud Bangkok Olifanten Tempels Eilanden Palmbomen Tuk-tuk Apen Monniken Oerwoud Bangkok Neem je ouders mee naar... Thailand Een reisgids voor kinderen?! Ben jij een echte avonturier? Zou je meer willen weten over Thailand?

Nadere informatie

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014 Beste ouders, hallo kinderen, Programma Voor jullie ligt het programma voor de van BSO Tinteltuin Hoorn. Jullie kunnen in dit programma lezen wat we deze vakantie gaan doen. Het is fijn als alle kinderen

Nadere informatie

PORTFOLIO Alex Mustard

PORTFOLIO Alex Mustard PORTFOLIO Alex Mustard Deze zeeleeuw in Australië vroeg zich af wie Alex Mustard is en kwam nieuwsgierig overzwemmen. Alex zorgde ervoor dat de zon precies achter de zeeleeuw zat. De foto is van onderen

Nadere informatie

Rebreather duiken bij Scubido: Poseidon MKVI en SE7EN

Rebreather duiken bij Scubido: Poseidon MKVI en SE7EN 1 Rebreather duiken bij Scubido: Poseidon MKVI en SE7EN Rebreather duiken leer je bij Scubido op de Poseidon MKVI en SE7EN ECCR rebreather. Scubido leidt op volgens het PADI rebreather opleidingssysteem.

Nadere informatie

Het feestje van Burgie, het aardvarken

Het feestje van Burgie, het aardvarken Het feestje van Burgie, het aardvarken Aardvarken Burgie is bijna jarig! Burgie heeft veel vrienden, allemaal dieren uit Burgers Zoo. De vrienden van Burgie komen bij elkaar. Ze bedenken een plan voor

Nadere informatie

GLOBAL: workshop webdesign

GLOBAL: workshop webdesign Dit werkblad is van: klas: GLOBAL: workshop webdesign Ontwerp en maak je eigen website met zelfgemaakte foto s, teksten, links en buttons! Geen onderwerp zo gek, of er is wel een website over gemaakt:

Nadere informatie

Mijn spreekbeurt gaat over: leren sportduiken

Mijn spreekbeurt gaat over: leren sportduiken Mijn spreekbeurt gaat over: leren sportduiken Waarom dit onderwerp? Redenen kunnen bijvoorbeeld zijn: Ik vind het een leuk en interessant onderwerp Ik vind de onderwater natuur erg leuk Ik snorkel graag

Nadere informatie

Ontdek de Filippijnen met Discover Philippines!

Ontdek de Filippijnen met Discover Philippines! Ontdek de Filippijnen met Discover Philippines! Waarom naar de Filippijnen? (Nog) geen massatoerisme; Nieuw te ontdekken land met veel westerse kenmerken door de Spaanse en Amerikaanse kolonisatie; Veel

Nadere informatie

ZAND BOVEN WATER LESBRIEF PRIMAIR ONDERWIJS BOVENBOUW ANTWOORDEN

ZAND BOVEN WATER LESBRIEF PRIMAIR ONDERWIJS BOVENBOUW ANTWOORDEN ZAND BOVEN WATER LESBRIEF PRIMAIR ONDERWIJS BOVENBOUW Rotterdam is de belangrijkste haven van Europa. Steeds meer spullen reizen via Rotterdam. Sinds 2008 is de haven uitgebreid met Maasvlakte 2. Zodat

Nadere informatie

Thailand. Neem je ouders mee naar... Thailand. Apen Monniken Oerwoud Bangkok. Tuk-tuk. Tempels Eilanden. Een reisgids voor kinderen?!

Thailand. Neem je ouders mee naar... Thailand. Apen Monniken Oerwoud Bangkok. Tuk-tuk. Tempels Eilanden. Een reisgids voor kinderen?! Olifanten Tempels Eilanden Palmbomen Tuk-tuk Apen Monniken Oerwoud Bangkok Neem je ouders mee naar... Thailand Een reisgids voor kinderen?! Ben jij een echte avonturier? Zou je meer willen weten over Thailand?

Nadere informatie

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS?

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Inhoud WELKE INFORMATIE VIND JE IN DIT BOEKJE? Bladzijde 3 - Waarom een boekje over je buurt? Bladzijde 4 - Ontdek je buurt Bladzijde 6 - Een buurtkaart

Nadere informatie

Costa Rica. Tropisch avontuur Stranden Bananen Papegaai. Neem je ouders mee naar... Costa Rica. San José Regenwoud Koffieplantages.

Costa Rica. Tropisch avontuur Stranden Bananen Papegaai. Neem je ouders mee naar... Costa Rica. San José Regenwoud Koffieplantages. Tropisch avontuur Stranden Bananen Papegaai San José Regenwoud Koffieplantages Vulkanen Vlinders Neem je ouders mee naar... Costa Rica Een reisgids voor kinderen?! Ben jij een echte avonturier? Zou je

Nadere informatie

Inhoud 1. De zee is groot 2. Zonder zee geen leven 3. Golven 4. De zee is zout 5. De zee en rivieren 6. De kleur van de zee

Inhoud 1. De zee is groot 2. Zonder zee geen leven 3. Golven 4. De zee is zout 5. De zee en rivieren 6. De kleur van de zee De zee Inhoud. 1. De zee is groot 3 2. Zonder zee geen leven 4 3. Golven 5 4. De zee is zout 6 5. De zee en rivieren 7 6. De kleur van de zee 8 7. De kust en de branding 9 8. Sporten op zee 10 9. Werken

Nadere informatie

U Mundu a Ti, enjoy your world

U Mundu a Ti, enjoy your world PHU QUOC DIVING AND SNORKELLING 7 dagen / 6 nachten code: PhuDiv01 Phu Quoc, the diamant island Where nature and paradise come together Het eiland Phu Quoc is nog redelijk onbekend en soms nog verlaten

Nadere informatie

1 De tropische regenwouden liggen.. de evenaar. 2 Nederland ligt.de evenaar. 3 Het Amazone gebied ligt. de evenaar.

1 De tropische regenwouden liggen.. de evenaar. 2 Nederland ligt.de evenaar. 3 Het Amazone gebied ligt. de evenaar. Lees de uitleg over het regenwoud. Ik ga op bezoek in het Amazone gebied, dat is een groot tropisch regenwoud. Zie je de rode lijn? Dat is de evenaar. Zie je de donker-groene kleur? Dat zijn tropische

Nadere informatie

Duiken op de Um El Faroud

Duiken op de Um El Faroud Duiken op de Um El Faroud Locatie: Wied iz-zurrieq, Malta Type duik: Wrak Niveau: Advanced/ Ervaren, wrakduikspecialist Maximum diepte: 34 meter Malta staat over de hele wereld bekend als een perfecte

Nadere informatie

Op een onbewoond eiland, zijn alle dagen fijn

Op een onbewoond eiland, zijn alle dagen fijn Op een onbewoond eiland, zijn alle dagen fijn Je ziet een schipbreukeling op een vlot door het water drijven. De schipbreukeling roept; Help! Help! Wie kan mij helpen? Weet je wat er gebeurd is? Mijn schip

Nadere informatie

14 november. Informatie avond vakantie Kroatië. Oktober Nieuwsbrief. Zet in je agenda! Duikvakantie Kroatië Mei vakantie 2013.

14 november. Informatie avond vakantie Kroatië. Oktober Nieuwsbrief. Zet in je agenda! Duikvakantie Kroatië Mei vakantie 2013. Nr 8 Oktober 2012 www.one2dive.nl www.one2diveshop.nl one2dive@gmail.com Nieuwsbrief 14 november Informatie avond vakantie Kroatië Duikschool ONE2DIVE wil in de meivakantie 27 april t/m 5 mei 2013 een

Nadere informatie

Ontdek de parel van Frans-Polynesië

Ontdek de parel van Frans-Polynesië Ontdek de parel van Frans-Polynesië DOMPEL JE VOLLEDIG ONDER IN DE PARADIJSELIJKE SCHOONHEID VAN 118 ONGEREPTE EILANDEN. LAAT JE VERLEIDEN DOOR DE TROPISCHE TEMPERATUREN, EINDELOZE STRANDEN EN KRISTALHELDER

Nadere informatie

The Garden tour in South Africa 11 dagen / 10 nachten Aankomst 10/11/2012 Ervaring vereist er wordt af en toe off-road gereden

The Garden tour in South Africa 11 dagen / 10 nachten Aankomst 10/11/2012 Ervaring vereist er wordt af en toe off-road gereden The Garden tour in South Africa 11 dagen / 10 nachten Aankomst 10/11/2012 Ervaring vereist er wordt af en toe off-road gereden Hier wat meer informatie over de reis. Wij bieden u avontuur, samen met een

Nadere informatie

PADI Adventures in Diving Training Record

PADI Adventures in Diving Training Record DUIKEN OP HOOGTE Op diepte de dieptemeters vergelijken Tour (afhankelijk von lucht/nultijd) Opstijging veiligheidsstop Verklaring van de Ik verklaar dat ik aan alle uitvoeringsvereisten van de Adventure

Nadere informatie

Welkom op Villapark. Nog enkele kavels te koop. Tevens complete woningen.

Welkom op Villapark. Nog enkele kavels te koop. Tevens complete woningen. Welkom op Villapark Nog enkele kavels te koop. Tevens complete woningen. T: +5999 670 2828 of 560 5967 www.villaparkflamboyan.nl info@villaparkflamboyan.nl Curaçao, een eiland vol verrassingen Wilt u genieten

Nadere informatie

FASCINERENDE ONDERWATERWERELD DROOMEILANDEN EINDELOZE STRANDEN LIVE AND LET S DIVE DIMENSION TRAVEL & DIVING

FASCINERENDE ONDERWATERWERELD DROOMEILANDEN EINDELOZE STRANDEN LIVE AND LET S DIVE DIMENSION TRAVEL & DIVING FASCINERENDE ONDERWATERWERELD DROOMEILANDEN EINDELOZE STRANDEN LIVE AND LET S DIVE DIMENSION TRAVEL & DIVING DROOMVAKANTIES OP MAAT! ZELF NAAR DE MALEDIVEN? Wilt u zelf ontdekken waarom de Malediven ook

Nadere informatie

Een spreekbeurt houden

Een spreekbeurt houden Een spreekbeurt houden Kies je onderwerp Je kiest natuurlijk een onderwerp waar je veel belangstelling voor hebt. Misschien weet je er al veel van, of je wilt dat nu juist gaan onderzoeken! Ga vervolgens

Nadere informatie

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule Werkboek Inhoudsopgave: 1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule 2. Het H.A.R.T. model 2.1. H.A.R.T. staat voor: 2.1.1. Mijn verhaal over oprechte communicatie 2.1.1: Hoofd Gebruik de rest van deze

Nadere informatie

Quito & Galapagos Eilanden

Quito & Galapagos Eilanden Page 1 Quito & Ecuador is het meest afwisselende land van het Zuid Amerikaanse continent en een geweldige bestemming voor een familiereis. De hoofdstad Quito ligt omgeven door hoge bergen en heeft een

Nadere informatie

Zeedieren Een mindful kleurboek

Zeedieren Een mindful kleurboek Georgie Woolridge Zeedieren Een mindful kleurboek Spectrum Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv, Houten Antwerpen INLEIDING De zee heeft me altijd gefascineerd. De heerlijke sereniteit die ik ervaar als

Nadere informatie

PLANNING 2015. The Pacific Ring of Fire (met 8 actieve vulkanen) Nieuw Zeeland Vanuatu 18 april 23 mei 2015

PLANNING 2015. The Pacific Ring of Fire (met 8 actieve vulkanen) Nieuw Zeeland Vanuatu 18 april 23 mei 2015 PLANNING 2015 The Pacific Ring of Fire (met 8 actieve vulkanen) Nieuw Zeeland Vanuatu 18 april 23 mei 2015 We vertrekken uit de Whangarei met nog een tussenstopje in de Bay of Islands (om afscheid te nemen).

Nadere informatie

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is.

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is. De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008 Lieve mensen, Allereerst wens ik iedereen een vreugdevol nieuw jaar toe. Misschien begin je dit jaar met de beste voornemens, zoals altijd en heb je bewust gekeken naar

Nadere informatie

Verzamelen. Les 1. Verzamelen. Opdracht. Lesbrief groep 7 en 8. Van: Heb jij een verzameling? JA / NEE

Verzamelen. Les 1. Verzamelen. Opdracht. Lesbrief groep 7 en 8. Van: Heb jij een verzameling? JA / NEE Regionaal Historisch Centrum Eindhoven Postbus 191, 5600 AD Eindhoven www.rhc-eindhoven.nl Lesbrief groep 7 en 8 Verzamelen Van: Les 1 Verzamelen Heel veel mensen sparen iets. Als je iets spaart, dan krijg

Nadere informatie

De grote rivaal van Kruger

De grote rivaal van Kruger isimangaliso Wetland Park De grote rivaal van Kruger Nick van de Wiel is een Nederlandse bioloog die naar St. Lucia is geëmigreerd en daar samen met zijn vrouw een safaribedrijf (www.safarisopmaat.nl)

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

Onderwater kunst: interview met Jason decaires Taylor

Onderwater kunst: interview met Jason decaires Taylor Onderwater kunst: interview met Jason decaires Taylor Jason decaires Taylor is beeldhouwer, milieubeschermer en professionele onderwater fotograaf. Een van zijn laatste en bekendste projecten is Museo

Nadere informatie

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide Minimale leeftijd: Aantal duiken bij begin: Aantal duiken voor brevet: 18 jaar 40 (25 uur) 50 (32 uur) Specialty Science of Diving Minimum leeftijd

Nadere informatie

LEERLINGENBLAD VAN:... NAAR DE HAAIEN! DOE-HET-ZELF LES BASISONDERWIJS GROEP 7 & 8 EEN WERELD VOL WATER

LEERLINGENBLAD VAN:... NAAR DE HAAIEN! DOE-HET-ZELF LES BASISONDERWIJS GROEP 7 & 8 EEN WERELD VOL WATER LEERLINGENBLAD VAN:...... DOE-HET-ZELF LES BASISONDERWIJS GROEP 7 & 8 EEN WERELD VOL WATER 2 EEN WERELD VOL WATER Als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt zie je heel veel blauw. Dat komt omdat onze

Nadere informatie

GRAND EXPLORER. Een 13 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA- SunCWa13

GRAND EXPLORER. Een 13 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA- SunCWa13 GRAND EXPLORER Een 13 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA- SunCWa13 Deze kleine accommodatie groepsreis start in Kaapstad en eindigt in Windhoek. Een waanzinnige reis dwars

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

REISBESCHRIJVINGEN

REISBESCHRIJVINGEN REISBESCHRIJVINGEN 2018-2019 Nadat de Full Circle weer haar onderhoud heeft gehad op Aruba varen we via de zuidelijke eilanden weer terug naar de West Indies. Eerst naar Sint Maarten, dan zakken we af

Nadere informatie

Reisverslag TRAVEL & TOURS by Lenneke Verhaar: Thailand met kinderen.

Reisverslag TRAVEL & TOURS by Lenneke Verhaar: Thailand met kinderen. Reisverslag TRAVEL & TOURS by Lenneke Verhaar: Thailand met kinderen. Thailand is misschien niet de meest voor de hand liggende bestemming voor kinderen maar het is zeker een aanrader. Het is heel bijzonder

Nadere informatie

Reisplan. Dag 1. Dag 2

Reisplan. Dag 1. Dag 2 Als het je leuk lijkt om negen provincies van Cuba te ontdekken en over de hele eilandengroep te reizen, dan is dit je kans. Je zult genieten van dit avontuur waarin we je meenemen naar de mooiste plekken

Nadere informatie

U Mundu a Ti, enjoy your world

U Mundu a Ti, enjoy your world PHU QUOC DIVING AND SNORKELLING 9 dagen / 8 nachten code: PhuDiv02 Phu Quoc, the diamant island Where nature and paradise come together Het eiland Phu Quoc is nog redelijk onbekend en soms nog verlaten

Nadere informatie

Nieuwsbrief #3, maart 2007. Inhoud

Nieuwsbrief #3, maart 2007. Inhoud Inhoud Vakanties 2007: Voorbereidingen in volle gang Jeugdduiken Dagtrips Cursus van de Maand Nachtduiken Wetenswaardigheden Onderwater Onderwaterrugby Nieuw Zeeland, een leuke ervaring Vakantie 2007:

Nadere informatie

Het maritiem Québec Natuur om van te genieten

Het maritiem Québec Natuur om van te genieten Het maritiem Québec Natuur om van te genieten BAS- SAINT- LAURENT, GASPÉSIE, CÔTE- NORD, ÎLES DE LA MADELEINE STEL U VOOR.. 3000 kilometer kust 15 nationale parken en natuurreservaten Honderden eilandjes

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekbespreking

Uitleg boekverslag en boekbespreking Uitleg boekverslag en boekbespreking groep 7 schooljaar 2014-2015 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Blz. 7 Blz. 7 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave

Nadere informatie

TSUNAMI S EEN KRACHTIGE NATUURRAMP NATUURRAMPEN. Hallo! WERKBOEK VOOR LEERLINGEN INHOUD. Vul hier je naam in. Vul hier je groep in.

TSUNAMI S EEN KRACHTIGE NATUURRAMP NATUURRAMPEN. Hallo! WERKBOEK VOOR LEERLINGEN INHOUD. Vul hier je naam in. Vul hier je groep in. EEN KRACHTIGE NATUURRAMP ERKBOEK VOOR LEERLINGEN Vul hier je naam in. INHOUD at is een tsunami? 2 Vul hier je groep in. Hoe ontstaat een tsunami? 3 aar komen tsunami s voor? 4 De gevolgen van een tsunami

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-07 Terugkijkend op een fantastisch geslaagd openingsfeest gisteravond, voelt mijn lijf aan alsof ik een dag in een achtbaan heb gezeten.

Nadere informatie

C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse

C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse en ook: wil ik werken, of door naar een (passende) hbo-opleiding? Optie 1: Een vraag die ieder mens zich vroeg of laat stelt: wat wil

Nadere informatie

Golf van de Rode Maan

Golf van de Rode Maan Golf van de Rode Maan Data waarin de golf van de Rode Maan valt: 11-2 t/m 23-2-2015 *29-10 t/m 10-11-2015 *16-7 t/m 28-7-2016 *2-4 t/m 14-4- 17 18-12 t/m 30-12 -2017 * 4-9- t/m 16-9-2018 * 22-5 t/m 3-6-2019

Nadere informatie

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick Dubai on a budget De afgelopen weken heb ik veel taglijstjes ingevuld, zodat jullie mij een beetje leren kennen als blogster en wat ik heel leuk vind, deze taglijsten zijn ook veel meer gelezen dan dat

Nadere informatie

Zoeken naar leven. Jouw werkbladen. In de klas. Ontdek zélf hoe de wereld werkt! Mijn naam:

Zoeken naar leven. Jouw werkbladen. In de klas. Ontdek zélf hoe de wereld werkt! Mijn naam: Zoeken naar leven Jouw werkbladen In de klas Mijn naam: Mijn school: Ik zit in groep: Ontdek zélf hoe de wereld werkt! Zoeken naar leven Groep 7-8 Leerlingen In de klas versie 04-2014 1 Zoeken naar leven

Nadere informatie

L E S B R I E F Onderweg, reisverhalen van Tommy Wieringa

L E S B R I E F Onderweg, reisverhalen van Tommy Wieringa L E S B R I E F Onderweg, reisverhalen van Tommy Wieringa Over het boek Bekijk en lees de voorkant, de achterkant en de inhoud.. Hoe heet het boek?................................................... Hoeveel

Nadere informatie

Workshop BSO Rakker-Pret.

Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop-programma Toneel Vissen Boskunstwerk Kerstmobiel Experimenten uitvoeren Kleien Overzicht workshops Kalender 2013 Weerkalender Poppenkastpop sint of Piet Bootjes wedstrijd

Nadere informatie

ONTDEKKINGSREIZIGERS en AVONTURIERS. Van:

ONTDEKKINGSREIZIGERS en AVONTURIERS. Van: ONTDEKKINGSREIZIGERS en AVONTURIERS Van: Ieder groepje gaat op ontdekkingsreis, deze gebieden worden verdeeld: heelal, de zee, een onderaards gebied, een vulkanisch gebied, een bergachtig gebied, een woestijn

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekreclame

Uitleg boekverslag en boekreclame Uitleg boekverslag en boekreclame groep 7 schooljaar 2015-2016 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave Stap 4: Inhoud boekverslag

Nadere informatie

Over haaien, vissen en bruinvissen. Leerlingen ontdekken het verschil tussen hondshaaien, bruinvissen en vissen.

Over haaien, vissen en bruinvissen. Leerlingen ontdekken het verschil tussen hondshaaien, bruinvissen en vissen. VO Werkblad Doel: Leerlingen ontdekken het verschil tussen hondshaaien, bruinvissen en vissen. Materialen: - Werkblad 3: - Potlood - Filmpjes: Dolfijnen, bruinvissen en vissen. De filmpjes zijn te vinden

Nadere informatie

Justin Carmack: een reis langs zijn 100 duikenlijst

Justin Carmack: een reis langs zijn 100 duikenlijst Justin Carmack: een reis langs zijn 100 duikenlijst Justin is divemaster en wereldreiziger op een missie om de top 100 duikstekken ter wereld te beduiken en te beschrijven. We hebben hem geïnterviewd als

Nadere informatie

Curaçao. inhoud HET LAND ZELF DE LIGGING HET KLIMAAT! De hoofdstad van Curaçao is Willemstad. In Nederland is het koud en nat en in curaçao

Curaçao. inhoud HET LAND ZELF DE LIGGING HET KLIMAAT! De hoofdstad van Curaçao is Willemstad. In Nederland is het koud en nat en in curaçao Nieuws & co inhoud 7 januari 2011 Nieuws & co staat weer bom vol met nieuwe info. En een denk spelletje! Jullie journalisten ( Leonoor en Frederique) laten jullie weer niet in de steek! 1. Klimaat ligging

Nadere informatie

2017 editie ON THE ROCKS

2017 editie ON THE ROCKS 20 ed iti 17 ON THE ROCKS e 2017 ARCTIC BEGELEIDE REIS Kijk om u heen tijdens uw cruise op de Noord-Atlantische Oceaan en u zal zien wat dit poolgebied zo fantastisch maakt. Gigantische gletsjers, glasheldere

Nadere informatie

Duiketiquette: de buddy

Duiketiquette: de buddy Duiketiquette: de buddy "Wie is die kerel die ons wil leren hoe we ons moeten gedragen? Hebben we dit echt nodig?" De eerste misvatting is dat gezond verstand een soort praatcricket is, altijd klaar om

Nadere informatie