Hengelsportfederatie. Ook is het verboden op, aan of nabij het viswater meer dan 15 dode zoetwatervissen groter dan 15 cm in bezit te hebben.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hengelsportfederatie. Ook is het verboden op, aan of nabij het viswater meer dan 15 dode zoetwatervissen groter dan 15 cm in bezit te hebben."

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF NUMMER 7 NOVEMBER 2006 Hengelsportfederatie Hierbij ontvangt u de gerestylde Nieuwsbrief van onze hengelsportfederatie. In deze eerste dikke editie leest u onder andere over de Algemene Voorwaarden van de Lijst van Viswateren, de distributie van de Vispassen, de vrijwilligerspool, de cursus ledenadministratie enz.. Het is de bedoeling dat informatie die voor een breed publiek bestemd is via de regio Visbladen wordt gemeld. Specifieke informatie voor onze verenigingen zal in de Nieuwsbrieven verschijnen. Bewaart u ze goed zodat u de informatie van de federatie eenvoudig terug kunt vinden. De Nieuwsbrief staat tevens op de Wijziging Verenigingsnummer In verband met het invoeren van de landelijke ledenregistratie is het mogelijk dat uw verenigingsnummer is gewijzigd. In de bijlage leest u welk verenigingsnummer u hebt gekregen. Dit nummer is tevens uw nieuwe debiteurennummer geworden in onze boekhouding. Kopie VISpas In 2007 is het mogelijk via de federatie een kopie van de VISpas aan te vragen wanneer deze is zoekgeraakt bij één van uw leden. De prijs voor deze kopie is door Sportvisserij Nederland en de federatie vastgesteld op 3,50. Dit bedrag is de kostprijs voor het maken en opsturen van de kopie. Gezien het formaat van de VISpas is de verwachting dat er veel minder kopieën worden aangevraagd dan voorheen. De Vispas kan je het beste bij de overige pasjes, rijbewijs bewaren. Zo heb je de VISpas altijd bij je. Algemene voorwaarden VISpas In de Lijst van Viswateren 2007 staan de Algemene Voorwaarden van Sportvisserij Nederland voor het gebruik van de VISpas. Eén van de voorwaarden is, dat het verboden is zogenaamde rally- of estafettevisserij uit te oefenen en elke andere vorm van visserij waarbij de gevangen vissen worden meegenomen ter bepaling van de uitslag. Ook is het verboden op, aan of nabij het viswater meer dan 15 dode zoetwatervissen groter dan 15 cm in bezit te hebben. Omdat deze voorwaarden in strijd zijn met ons huishoudelijk reglement heeft de hengelsportfederatie dit per brief aan Sportvisserij Nederland meegedeeld. In de Lijst met Viswateren 2007 komt nu een uitzonderingsbepaling voor de leden en het gebied van de hengelsportfederatie. Algemene voorwaarden Kleine VISpas Voor Kleine VISpashouders (voorheen houders van een sportvisakte) is het in 2007 verboden vis te doden en mee te nemen. Ook is het verboden viswedstrijden te houden, tenzij daarvoor schriftelijke toestemming is verleend door de visrechthebbende federatie of hengelsportvereniging.

2 Levering VISpas/Afhalen pakketten Begin december worden de VISpassen bij de federatie afgeleverd. De VISpassen, aanbiedingsbrief en de Lijst van Viswateren zitten per lid in een envelop. In tegenstelling tot voorgaande jaren worden de pakketten met daarin de VISpassen etc. niet meer met de post thuisbezorgd. Dit in verband met de uitgifte van de Lijsten van Viswateren. Deze zijn behoorlijk in omvang toegenomen. Daarnaast kunt u eventuele vragen direct aan het kantoor stellen. U kunt nu de pakketten vanaf begin december afhalen op het federatiekantoor te Tynaarlo. U ontvangt bericht over het tijdstip. Het kantoor zal in die periode open zijn van 8.00 tot uur. Bij verzending per post van de envelop aan uw leden, kunt u rekening houden met een porto van maximaal 1,56 (frankeermachine 1,28) per lid/envelop. Verzending via regionale postbezorgers zal voordeliger zijn. Vrijwilligerspool In de praktijk blijkt dat er genoeg vrijwilligers zijn die incidenteel of structureel willen helpen bij activiteiten van de hengelsportfederatie. Hierbij moet u bijvoorbeeld denken aan het helpen bij de jeugddag, visserijkundige onderzoeken, milieu inventarisaties of bij wedstrijden. Deze vrijwilligers willen veelal geen zitting nemen in een commissie, maar willen wel helpen bij activiteiten en projecten. De federatie kan deze mensen via het district of rechtstreeks benaderen wanneer een activiteit zich aandient. In deze nieuwsbrief zit een inventarisatieformulier waarop u belangstellenden uit uw vereniging kunt opgeven voor onze vrijwilligerspool. Stuur het formulier het liefst met zoveel mogelijk namen van vrijwilligers op naar het kantoor. U mag het ook mailen. Verkooppunt Kleine VISpas U kunt bij de federatie blanco kleine Vispassen bestellen die u kunt verkopen. Op het bestelformulier die u bij de vispassen ontvangt kunt u het aantal blanco Kleine Vispassen bestellen. U ontvangt van Sportvisserij Nederland een vergoeding van 1,- per verkochte Kleine VISpas. De Kleine VISpassen kunnen daarnaast alleen nog bij de postkantoren en Sportvisserij Nederland worden gekocht.

3 Afdracht In november heeft u een brief ontvangen over de afdrachten voor In deze Nieuwsbrief is het overzicht nogmaals opgenomen. Voor meer informatie wordt verwezen naar de brief van 26 oktober 2006 onder nummer B114. Jeugd 0 t/m 13 jaar Jeugd 14 tot 19 jaar senioren Afdracht ,25* 15,50* 21,75* * exclusief verenigingscontributie Cursus ledenadministratie Gezien de vele aanpassingen in het ledenprogramma wordt er binnenkort opnieuw een cursus gegeven. Op de laatste pagina van deze nieuwsbrief zit een aanmeldingsstrook waarmee u zich voor de cursus kunt opgeven. Het formulier moet voor 15 december worden teruggezonden. U mag het ook aan het kantoor mailen. Handhaving Op dit moment heeft de federatie drie Bijzondere Opsporingsambtenaren (Boa s) in dienst. Het is de bedoeling om in 2007 te komen tot zes Boa s in ons federatiegebied. Bovendien wordt in samenwerking met de federaties Friesland en Oost Nederland gewerkt aan een handboek Handhaving. Inbreng water hengelsportfederatie Friesland De hengelsportfederatie Friesland brengt al haar water per 1 januari 2007 in de Lijst van Viswateren. Alleen het water van Staatsbosbeheer valt hier nog buiten. De positieve houding van verenigingen die op de alternatieve wijze de wedstrijdvisserij uitvoeren (dus geen vis meer meenemen om de uitslag te bepalen) heeft mede daaraan bijgedragen. Voor 2007 komt er nu één viswaterboekje. Het Noord Oostelijk viswaterboekje behoort daarmee tot het verleden. Statuten en huishoudelijk reglement U ontvangt met het pakket van de Vispassen een map met daarin de statuten, huishoudelijk reglement en de diverse regelingen zoals die zijn vastgesteld door de ledenvergadering van de Hengelsportfederatie. Het is een losbladig systeem, zodat u bij wijzigingen alleen de betreffende pagina s hoeft te vervangen. Wijzigingsbladen ontvangt u van de federatie. De federatie statuten en het huishoudelijk reglement worden samen met de overige regelingen op de website geplaatst.

4 Verenigingsstatuten/ huishoudelijk reglement De federatie heeft modelstatuten voor de verenigingen gemaakt. In deze modelstatuten staan die zaken die minimaal in de verenigingsstatuten moeten staan. Op de laatste pagina van deze nieuwsbrief zit een antwoordstrook waarop u kunt aangeven of u belangstelling heeft voor een collectieve aanvraag bij de notaris voor deze modelstatuten. Uw voordeel: u hoeft niet zelf de zaak te formuleren maar u kunt gebruik maken van de standaard bepalingen en die desgewenst aanvullen. Aalreservaat De ledenvergadering heeft in 2005 een tweetal aalreservaten ingesteld: gebieden waar onderzoek wordt gedaan naar het voorkomen van de aal met als doel tot een beheerplan te komen dat moet bijdragen aan het behoud van de aal in onze wateren. De reservaten zijn het stroomgebied van de Westerwoldsche Aa en het gebied Midden-Drenthe. Na een jaar voorbereiding, gaan in 2007 de werkzaamheden van start. De federatie werkt hierin nauw samen met waterschap Hunze en Aa s en Sportvisserij Nederland. Allereerst wordt er een aal-monitoring opgezet in het Westerwoldsche Aa-systeem en in het systeem van het naastgelegen Termunterzijldiep. In de Westerwoldsche Aa vindt gedurende het project geen beroepsvisserij op aal plaats. Ook peuren is verboden. Aan de hengel gevangen aal moet terug worden gezet. In het Termunterzijldiep wordt wel commercieel gevist en mag ook worden gepeurd. Door in beide gebieden zowel de intrek van glasaal, de aanwezige rode aal en de uittrek van paairijpe schieraal te meten, kom je al heel wat te weten over de invloed van de visserij op het totale aalbestand en het eventuele effect van beschermende maatregelen. Ook komt er zicht op de effecten van opheffen van migratiebarrières langs de kust, op de trek van de aal aangepast spuibeheer en dergelijke. De bedoeling is dat er in 2008 een beheerplan voor de aal ligt. Mocht blijken dat er pas conclusies kunnen worden getrokken na een meerdere jaren durende monitoring van de glas- schier- en rode aal, dan wordt op basis van het beheerplan een meerjarenprogramma opgesteld. Onze beroepsvissers wordt gevraagd een actieve rol in het project te spelen. Het uiteindelijke doel is ervoor te zorgen dat we in de toekomst kunnen blijven genieten van de aal in onze wateren. Het project wordt begeleid door een projectgroep. Deskundigen op het gebied van de aalproblematiek uit diverse organisaties worden gevraagd hierin plaats te nemen.

5 Enquêtes Er zijn 134 ingevulde enquêtes van de verenigingen terug ontvangen. Daarnaast hebben 3 verenigingen aangegeven de enquête niet te willen invullen. Van de individuele enquêtes zijn er ongeveer 3400 geretourneerd. Eind november zijn de uitkomsten van beide enquêtes bekend. Op de ledenvergadering 2007 zal hiervoor een presentatie door de Rijks Universiteit Groningen worden gegeven. Vissenatlas Groningen-Drenthe Aan de vissenatlas wordt inmiddels al een aantal jaren gewerkt. Het was eerst de bedoeling een rapport te maken. Gaandeweg de werkzaamheden groeide het enthousiasme bij de deelnemers aan het project (4 waterschappen, 2 provincies, hengelsportfederatie en Rijkswaterstaat) om er een echt full-color boekwerk van te maken. Dit betekende dat er veel extra werk verricht moest worden. Grote delen van de teksten zijn herschreven om ze voor een breder publiek toegankelijk te maken. Ook zijn er nieuwe hoofdstukken toegevoegd, waaronder een hoofdstuk over de historie van de visserij in onze provincies. Het inhoudelijke werk is momenteel vrijwel gereed. We zitten nu in de opmaak-fase. Dit wordt, evenals de druk van het boek, verzord door Scholma Druk te Bedum. Eén ding is nu al zeker: als de Vissenatlas straks van de drukpersen rolt, hebben we een prachtig geïllustreerd boekwerk met een schat aan informatie over de vissen in onze regio en hun verspreiding, de verschillende watertypen, ecologie, biologie, historie, kortom: een boek dat bij iedere liefhebber van vis en watermilieu niet in de kast mag ontbreken. Voorjaarsvergadering districten In het overleg met de voorzitters van de districten op 17 oktober jl. is onder anderen gesproken over de communicatie tussen de verenigingen, districten en het federatiebestuur. Eén van de punten was, dat het op prijs zou worden gesteld als een vertegenwoordiging van van het federatiebestuur op de voorjaarsvergadering van het district aanwezig is. Tijdens deze vergadering kunnen de voorstellen voor de ledenvergadering nader worden toegelicht. Het bestuur heeft besloten hieraan tegemoet te komen. Over de planning van deze voorjaarsvergaderingen zal nader overleg plaatsvinden met de secretaris van het district. Na de bijeenkomsten zal een integraal verslag aan de leden worden gezonden voorafgaande aan de ledenvergadering.

6 Vacatures federatiebestuur In het bestuur is nog de portefeuille wedstrijden vacant en komt de portefeuille financiën vacant. Voor beide portefeuilles worden nieuwe bestuursleden gezocht. In het huishoudelijke reglement hebben we een paar algemene functieeisen opgenomen. Een bestuurslid moet 18 jaar zijn, affiniteit met de hengelsport hebben en hij (zij) moet het doel van de federatie onderschrijven. Aanvullend gelden voor de verschillende portefeuilles natuurlijk meer specifieke eisen voor wat betreft ervaring en deskundigheid. Verenigingen, districten en het federatiebestuur kunnen mensen kandidaat stellen voor deze functies. Voor de portefeuille wedstrijden is inmiddels iemand kandidaat gesteld en hiermee is ook al gesproken. Mocht u ook iemand kandidaat willen stellen voor één van beide portefeuilles dan verzoeken wij u dit zo spoedig mogelijk te doen. Vacatures in Commissie Organisatie Wedstrijden (COW) Met uitzondering van één lid hebben de leden van de COW het bestuur meegedeeld haar taken met onmiddellijke ingang neer te leggen. Dit omdat het federatiebestuur in de afwikkeling van de federatieve kampioenschappen niet de in de ogen van de leden van de COW noodzakelijke actie heeft ondernomen. Het bestuur heeft in een gesprek met de COW aangegeven deze stap te betreuren, maar het besluit te respecteren. Dit betekent, dat het bestuur op zoek is naar kandidaten, die een bijdrage willen leveren aan de organisatie van de federatieve jeugd- en seniorenwedstrijden. Het gaat op jaarbasis om 3 federatieve wedstrijden en het Noordoostelijk kampioenschap. De nieuwe leden dienen in beginsel wel bereid te zijn om een cursus wedstrijdcontroleur te volgen. Kandidaatstelling kan tot uiterlijk 6 weken voor de ledenvergadering. Tevens zijn er vele vacatures in de districten. Het federatiebestuur vraagt de HSV s om binnen hun ledenbestand te kijken of hiervoor kandidaten zijn te vinden.

7 Opgave formulier Vrijwilligerspool Naam Hengelsportvereniging: HSV nummer: (Bij voorkeur activiteit kan bv worden opgegeven jeugdactiviteit/ Water en Vistand/ Wedstrijden) Naam adres postcode Woonplaats lidnummer Voorkeur activiteit

8 Belangstellingsformulier: Verenigingsstatuten/ huishoudelijk reglement Naam Hengelsportvereniging: HSV nummer: Heeft belangstelling voor een collectieve aanvraag bij de notaris voor de modelstatuten en huishoudelijk reglement. Mag ook worden g ed. Belangstellingsformulier Cursus ledenadministratie Naam Hengelsportvereniging: HSV nummer: Heeft belagstelling voor de cursusledenadministratie. Maakt al: wel / geen gebruik van het ledenprogramma. Insturen of mailen voor 15 december naar de federatie.

VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo.

VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo. VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo. Aanwezig : Voorzitter, Penningmeester, Secretaris, Ph Wedstrijden

Nadere informatie

VISMA 2014. Rotterdam Ahoy, 28 maart 2014. Toine Aarts George Hampsink Frans Boonstra

VISMA 2014. Rotterdam Ahoy, 28 maart 2014. Toine Aarts George Hampsink Frans Boonstra VISMA 2014 Rotterdam Ahoy, 28 maart 2014 Toine Aarts George Hampsink Frans Boonstra INHOUD 7 jaar de VISpas Online VISpas Bestelmodule VISpas Campagne vanaf 24 april Visplanner update Stijgers en Dalers,

Nadere informatie

OPFRISAVONDEN. Controleurs Sportvisserij en Boa s. Sportvisserij Nederland, Bilthoven. 14 februari 2012

OPFRISAVONDEN. Controleurs Sportvisserij en Boa s. Sportvisserij Nederland, Bilthoven. 14 februari 2012 OPFRISAVONDEN Toine Aarts Frans Boonstra Frans Jaques George Hampsink Sportvisserij MidWest Nederland Controleurs Sportvisserij en Boa s Sportvisserij Nederland, Bilthoven 14 februari 2012 Programma 20.00

Nadere informatie

Federatie Groningen Drenthe

Federatie Groningen Drenthe Federatie Groningen Drenthe Kantoor: Transportweg 13, 9482,WN Tynaarlo Tel: 0592-542890. e-mail: hsfgron-dren@vissen.nl website: www.vissen.nl. Raadpleeg de site voor het meest actuele nieuws omtrent voorwaarden,

Nadere informatie

Reglement & Voorwaarden voor het aanvragen en organiseren van viswedstrijden op viswater van Sportvisserij MidWest Nederland

Reglement & Voorwaarden voor het aanvragen en organiseren van viswedstrijden op viswater van Sportvisserij MidWest Nederland Reglement & Voorwaarden voor het aanvragen en organiseren van viswedstrijden op viswater van Sportvisserij MidWest Nederland Beste sportvisser, Uitgeest, 28 maart 2013 Hierbij ontvangt u het Reglement

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HENGELSPORTFEDERATIE MIDDEN NEDERLAND.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HENGELSPORTFEDERATIE MIDDEN NEDERLAND. HUISHOUDELIJK REGLEMENT HENGELSPORTFEDERATIE MIDDEN NEDERLAND. Begripsomschrijving Artikel 1 In dit huishoudelijk reglement wordt, tenzij anders bepaald, aan de navolgende woorden en termen de hieronder

Nadere informatie

Rapport Hengelvangstregistraties Volkerak-Zoommeer en kanalen

Rapport Hengelvangstregistraties Volkerak-Zoommeer en kanalen Rapport Hengelvangstregistraties 2017 Volkerak-Zoommeer en kanalen Inleiding Op het Volkerak-Zoommeer wordt gevist door zowel sport- als beroepsvissers. Sportvisserij Zuidwest Nederland heeft een machtiging

Nadere informatie

Programma. 19:30 Welkom + voorstelronde Sake van der Meer 20:00 Introductie Beleidsplan Sv Fryslân. 20:30 Korte pauze

Programma. 19:30 Welkom + voorstelronde Sake van der Meer 20:00 Introductie Beleidsplan Sv Fryslân. 20:30 Korte pauze Programma 19:30 Welkom + voorstelronde Sake van der Meer 20:00 Introductie Beleidsplan Sv Fryslân 20:30 Korte pauze Harrie Holtman 20:45 Inleiding + workshop: de HSV scan Bert Zoetemeyer 21:00 Workshop:

Nadere informatie

Waarom een beleidsplan

Waarom een beleidsplan Beleidsplan Voorwoord Voor u ligt het concept beleidsplan van HSV de Reafin te Appelscha. Met dit plan wordt richting gegeven aan de koers die onze vereniging de komende jaren wil varen en waar wij uiterlijk

Nadere informatie

Vismigratie. beleid en politiek

Vismigratie. beleid en politiek beleid en politiek Vismigratie van Aa tot Zee TEKST Peter Paul Schollema, Waterschap Hunze en Aa s en Albert Jan Scheper, Hengelsportfederatie Groningen Drenthe ILLUSTRATIES Janny Bosman, Bureau Koeman

Nadere informatie

1 HET AANVRAGEN VAN WEDSTRIJDEN OP FEDERATIEF WATER... 2

1 HET AANVRAGEN VAN WEDSTRIJDEN OP FEDERATIEF WATER... 2 INHOUD: 1 HET AANVRAGEN VAN WEDSTRIJDEN OP FEDERATIEF WATER... 2 1.1 INLEIDING... 2 1.2 WEDSTRIJDMODULE... 2 1.3 WEDSTRIJDSOORTEN EN VERGOEDINGENREGELING... 2 1.4 HET INPLANNEN VAN WEDSTRIJDEN... 3 1.4.1

Nadere informatie

Uw vereniging en de VISpas bestelmodule

Uw vereniging en de VISpas bestelmodule Uw vereniging en de VISpas bestelmodule Ook uw hengelsportvereniging kan meedoen aan de Online verkoop van VISpassen met ideal, Credicard en MisterCash. Hiermee kunnen sportvissers 24 uur per dag, zeven

Nadere informatie

Hengelsport Federatie Midden-Nederland Frank Bosman

Hengelsport Federatie Midden-Nederland Frank Bosman Hengelsport Federatie Midden-Nederland Frank Bosman 23-10-2017 Inbrengen viswater en pachtvergoedingen HSV Bijeenkomsten najaar 2017 Vanuit het beleidsdoel om meer wateren in de VISpas te krijgen ondervind

Nadere informatie

MINISTERIE VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT,

MINISTERIE VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT, MINISTERIE VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT, 1 Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van., TRCJZ/2006/, houdende wijziging van de Regeling aanwijzing wateren gesloten

Nadere informatie

Notulen ledenvergadering vrijdag in de Treemter Balk

Notulen ledenvergadering vrijdag in de Treemter Balk Notulen ledenvergadering vrijdag 16-03-2018 in de Treemter Balk Aanwezig deze avond: 5 bestuursleden en 9 leden. Afwezig met kennisgeving de heren J. Bruinsma, H. Keuning, M. Schram en O. Schram. 1. Opening

Nadere informatie

Doe de VISpasCHECK! Vissen? Altijd de VISpas mee! Veel viswater met de VISpas

Doe de VISpasCHECK! Vissen? Altijd de VISpas mee! Veel viswater met de VISpas Doe de VISpasCHECK! Ik vis uitsluitend met één hengel onder begeleiding van een volwassene die in het bezit is van de juiste VISpas Je hebt geen visdocumenten nodig 13 jaar of jonger Ik vis uitsluitend

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering Hengelsportvereniging Ons Genoegen Gemert Gemert 16 oktober 2015 Slide 2 1. Opening Slide 3 2. Notulen: Algemene ledenvergadering 06 maart 2015 Notulen algemene ledenvergadering

Nadere informatie

HSV De Vriendenkring. Nieuwsbrief. juni Nieuwsbrief

HSV De Vriendenkring. Nieuwsbrief. juni Nieuwsbrief HSV De Vriendenkring Nieuwsbrief juni 2016 Nieuwsbrief Je leest nu de eerste nieuwsbrief van Hengelsportvereniging De Vriendenkring. Met deze nieuwsbrief wil het bestuur je graag op de hoogte houden van

Nadere informatie

Organisatie van de hengelsport in Nederland

Organisatie van de hengelsport in Nederland Organisatie van de hengelsport in Nederland Hengelsportverenigingen over taken en structuur van federaties en Sportvisserij Nederland Resie Hoeijmakers Amika Singh Hengelsportverenigingen over taken en

Nadere informatie

Verenigingslijst van viswateren 2018

Verenigingslijst van viswateren 2018 Verenigingslijst van viswateren 2018 Het bestuur van Hengelsportvereniging Ons Genoegen verklaart dat de houder van deze verenigingslijst van viswateren mag vissen in de in deze Iijst genoemde wateren,

Nadere informatie

Nieuwsbrief HC Sassenhein

Nieuwsbrief HC Sassenhein HC Sassenhein 9750 AA Haren (Gn) November 2017 Jaargang: november 2017 Nr.14 Inschrijving KvK: 40023673 Bank: 142130397 IBAN: NL04RABO0142130397 Email: info@hcsassenhein.nl Internet: www.hcsassenhein.nl

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de vereniging Sportvisserij Nederland

Huishoudelijk Reglement van de vereniging Sportvisserij Nederland Huishoudelijk Reglement van de vereniging Sportvisserij Nederland Begripsomschrijvingen Artikel 1 In dit huishoudelijk reglement wordt verwezen naar de begripsomschrijvingen van artikel 1 van de statuten

Nadere informatie

Doornemen van de notulen van vorige jaarvergadering Er zijn geen extra vragen gesteld. De notulen zijn goedgekeurd en afgesloten.

Doornemen van de notulen van vorige jaarvergadering Er zijn geen extra vragen gesteld. De notulen zijn goedgekeurd en afgesloten. Algemene leden vergadering 2016 Locatie: Zalencentrum Velserduin IJmuiden, 31-10-2016 Aanwezig: Voorzitter, H. Oomen Penningmeester, F. Goemans Activiteiten commissaris, L. Noordzij Activiteiten commissaris,

Nadere informatie

Concept d.d. 17 november Uitsluitend bestemd voor discussiedoeleinden

Concept d.d. 17 november Uitsluitend bestemd voor discussiedoeleinden 1 STATUTENWIJZIGING JURIDISCHE FACULTEIT DER AMSTERDAMSCHE STUDENTEN Heden, [*], verscheen voor mij, mr. Cornelia Holdinga, notaris te Amsterdam: [*]. De comparant verklaarde ter uitvoering van een besluit

Nadere informatie

Sportvisserij MidWest Nederland

Sportvisserij MidWest Nederland Sportvisserij MidWest Nederland Waterschap Zuiderzeeland Aan de Bestuursleden van de Algemene Vergadering Lindelaan 20 8224 KT Lelystad Uitgeest, 25 september 2013 Betreft: visrechten en bijvangsten Geacht

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HSV VISCHLUST Opnieuw vastgesteld tijdens de bestuursvergadering van

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HSV VISCHLUST Opnieuw vastgesteld tijdens de bestuursvergadering van HUISHOUDELIJK REGLEMENT HSV VISCHLUST Opnieuw vastgesteld tijdens de bestuursvergadering van 19-02-2013 Wijzigingen ten opzichte van het voorgaande reglement van 7 april 2006 zijn: - Geactualiseerde organisatiebenamingen;

Nadere informatie

Jeugdactiviteiten 2016 H.S.V. Het Snoekje

Jeugdactiviteiten 2016 H.S.V. Het Snoekje Jeugdactiviteiten 2016 H.S.V. Het Snoekje Jeugdcursus Vissen voor kids Jeugdcursus Karpervissen Jeugdcompetitie vaste hengel H.S.V. Het Snoekje is de hengelsportvereniging van Heemskerk. Met meer dan 1400

Nadere informatie

SWOT Analyse. Hengelsportvereniging Ons Genoegen Schinnen Maart 2015

SWOT Analyse. Hengelsportvereniging Ons Genoegen Schinnen Maart 2015 SWOT Analyse Hengelsportvereniging Ons Genoegen Schinnen Maart 2015 Visie en beleid Visie en beleid: De komende jaren gaat het bestuur een lange termijn planning maken, om te borgen dat we nog lang de

Nadere informatie

Contactdag Bestuursleden VISMA 2014. Onno Terlouw & Bert Zoetemeyer

Contactdag Bestuursleden VISMA 2014. Onno Terlouw & Bert Zoetemeyer Contactdag Bestuursleden VISMA 2014 Onno Terlouw & Bert Zoetemeyer Onderwerpen Ontwikkeling ledental - VISpas 2013/14 VISpascampagne 2014 Wedstrijdjaar 2014 Sportvisserij in de media Visstandbeheer Controle

Nadere informatie

Presentatie Beleidsplan Als Team naar de Top, En: Competitieopzet 2016 Zoet

Presentatie Beleidsplan Als Team naar de Top, En: Competitieopzet 2016 Zoet Presentatie Beleidsplan Als Team naar de Top, 2016-2020 En: Competitieopzet 2016 Zoet Door Sportvisserij Nederland Piëtte van Hoorn (Projectleider) Inhoud - Totstandkoming beleidsplan - Wedstrijdbeleid:

Nadere informatie

STATUTEN HUISHOUDELIJKREGLEMENT FINANCIÉLE RICHTLIJNEN REGLEMENT OPEN WEDSTRIJDEN DISTRICTSREGLEMENT ARBITRAGEREGLEMENT COMMISSIEREGLEMENT

STATUTEN HUISHOUDELIJKREGLEMENT FINANCIÉLE RICHTLIJNEN REGLEMENT OPEN WEDSTRIJDEN DISTRICTSREGLEMENT ARBITRAGEREGLEMENT COMMISSIEREGLEMENT Hengelsportfederatie Groningen Drenthe STATUTEN HUISHOUDELIJKREGLEMENT FINANCIÉLE RICHTLIJNEN REGLEMENT OPEN WEDSTRIJDEN DISTRICTSREGLEMENT ARBITRAGEREGLEMENT COMMISSIEREGLEMENT HENGELSPORTFEDERAT1E GRONINGEN

Nadere informatie

Reglement & Voorwaarden voor het aanvragen en organiseren van viswedstrijden op viswater van Sportvisserij MidWest Nederland

Reglement & Voorwaarden voor het aanvragen en organiseren van viswedstrijden op viswater van Sportvisserij MidWest Nederland Reglement & Voorwaarden voor het aanvragen en organiseren van viswedstrijden op viswater van Sportvisserij MidWest Nederland Beste sportvisser, Uitgeest, september 2015 Hierbij ontvangt u het Reglement

Nadere informatie

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Dit aanvraagformulier is bedoeld voor een eenmalige subsidie. Een eenmalige subsidie wordt verleend voor een eenmalige activiteit of ander incidenteel

Nadere informatie

HSV Ons Genoegen-Almere.

HSV Ons Genoegen-Almere. HSV Ons Genoegen- Almere Postbus 30208 1303 AE Almere bestuur@hsvog.nl Verslag van de algemene ledenvergadering van. Datum: 18 december 2014 Notulen: Jos Holla Aanwezig: 28 leden, presentielijst aanwezig

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2012

HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2012 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2012 van de NEDERLANDSE VERENIGING voor VEILIGHEIDSKUNDE Huishoudelijk Reglement NVVK 2012.doc HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2012 NEDERLANDSE VERENIGING voor VEILIGHEIDSKUNDE INLEIDENDE

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT FEDERATIE SPORTVISSERIJ MIDWEST NEDERLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT FEDERATIE SPORTVISSERIJ MIDWEST NEDERLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT FEDERATIE SPORTVISSERIJ MIDWEST NEDERLAND De algemene ledenvergadering van Sportvisserij MidWest Nederland, gelet op het voorstel van het dagelijks bestuur en artikel 24 van de

Nadere informatie

Rapport Hengelvangst registratie 2013 SNOEKBAARS. met registratie van bijvangsten. SNOEK en BAARS

Rapport Hengelvangst registratie 2013 SNOEKBAARS. met registratie van bijvangsten. SNOEK en BAARS Rapport Hengelvangst registratie 213 SNOEKBAARS Vollkerak Zoommeer Batthse Spuiikanaall Schellde-Riijjnkanaall met registratie van bijvangsten SNOEK en BAARS Rapport hengelvangstregistratie 213 snoekbaars,

Nadere informatie

Enquête waterplanten en sportvisserij

Enquête waterplanten en sportvisserij Sportvisserij Nederland Leijenseweg 115, 37 AD Bilthoven T. -584 www.sportvisserijnederland.nl Rapport (exclusief bijlagen) Enquête waterplanten en sportvisserij Omvang van het probleem en probleemlocaties

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan

Jeugdbeleidsplan 2014-2018 Jeugdbeleidsplan 1 Jeugdbeleidsplan 2014-2018 Januari 2014 Opgesteld in opdracht van: Hengelsport Federatie Midden Nederland Het Vergun 26a 6931 KD Westervoort 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 4

Nadere informatie

De Letselschade Richtlijnen per 2012 geïndexeerd<

De Letselschade Richtlijnen per 2012 geïndexeerd< MAART 2012 IN DEZE UITGAVE: De Letselschade Richtlijnen geïndexeerd Forse toename meldingen Bemiddelingsloket Medische Paragraaf GBL aangenomen door platformoverleg Samenwerking St. Keurmerk Letselschade

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement fischertechnikclub Nederland

Huishoudelijk Reglement fischertechnikclub Nederland Huishoudelijk Reglement fischertechnikclub Nederland - Het huishoudelijk reglement is geldig voor onbepaalde tijd. - Met deze uitgave vervallen eerdere uitgaven van het huishoudelijk reglement. - Datum:

Nadere informatie

Bijlage A. Doelstellingen en activiteiten voor 2012. Verbeteren vismogelijkheden

Bijlage A. Doelstellingen en activiteiten voor 2012. Verbeteren vismogelijkheden Bijlage A Doelstellingen en activiteiten voor 2012 Ook voor 2012 zullen de doelen en acties uit het beleidsplan Sterker Samen Werken; 2010-2015 en de onderliggende deelplannen voor jeugd Jong geleerd is

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de vereniging Sportvisserij Nederland

Huishoudelijk Reglement van de vereniging Sportvisserij Nederland Huishoudelijk Reglement van de vereniging Sportvisserij Nederland Begripsomschrijvingen Artikel 1 In dit huishoudelijk reglement wordt verwezen naar de begripsomschrijvingen van artikel 1 van de statuten

Nadere informatie

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen Mijn.PvdA.nl Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen Versie 1.0 Amsterdam, mei 2011 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1

Nadere informatie

Opgericht: 17 november 1950. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie

Opgericht: 17 november 1950. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Opgericht: 17 november 1950. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Pag. 1 Versie 20 april 2015 OLVO OLVO staat voor: Ons Lichaam Vraagt Ontspanning OLVO is een christelijke gymnastiekvereniging

Nadere informatie

Voorstel bijvangstenregeling

Voorstel bijvangstenregeling Voorstel bijvangstenregeling 2017-2018 Opgesteld voor: Algemene Ledenvergadering Sportvisserij Fryslân Opgesteld namens: Algemeen Bestuur Opgesteld door: Kantoor Onderwerp: Bijvangstenregeling 2017-2018

Nadere informatie

DE BOEI. Nieuwsbrief HSV t Voorntje Grubbenvorst. Jaargang 2012 uitgave 4 e kwartaal

DE BOEI. Nieuwsbrief HSV t Voorntje Grubbenvorst. Jaargang 2012 uitgave 4 e kwartaal Voorwoord 2012 hebben inmiddels achter ons gelaten. Economisch gezien hebben velen een zwaar jaar achter de rug. Mensen verliezen hun baan, of worden zwaar getroffen door de maatregelen van het oude of

Nadere informatie

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11:

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11: REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel 9: Artikel 10: Artikel 11: Algemene bepalingen Aanmelding

Nadere informatie

Speech gegeven door de Voorzitter tijdens de Informatie avond.

Speech gegeven door de Voorzitter tijdens de Informatie avond. Speech gegeven door de Voorzitter tijdens de Informatie avond. Afgelopen vrijdagavond hebben wij als bestuur van Sportclub Franeker in een extra bestuursvergadering het besluit genomen om met ingang van

Nadere informatie

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures.

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures. In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures 1 Voorwoord: Hier is al weer de derde nieuwsbrief van het seizoen 2017-2018.

Nadere informatie

Gedragscode Binnen de HSV Ons Genoegen-Almere wordt de onderstaande gedragscode gehanteerd:

Gedragscode Binnen de HSV Ons Genoegen-Almere wordt de onderstaande gedragscode gehanteerd: Postbus 30208 1303 AE Almere advies@hsvog.nl Inleiding: Het doel van onze hengelsportvereniging is het bevorderen van de hengelsport. Van belang hierbij is dat iedereen altijd respectvol en verantwoordelijk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewoon lidmaatschap (artikel 4 van de statuten) Artikel 1 1. Degene die lid van de wil worden, moet minimaal over MBO 4(+) denk- en werkniveau beschikken. Het lidmaatschap wordt

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement NVFB

Huishoudelijk reglement NVFB Huishoudelijk reglement NVFB Doc.nr. 458529 versie 18-05-2010 1 Doc.nr. 458529 versie 18-05-2010 2 Artikel 1 Algemene bepaling Dit reglement is opgesteld conform het bepaalde in artikel 28 van de statuten

Nadere informatie

Handleiding online Factsheetmodule

Handleiding online Factsheetmodule Handleiding online Factsheetmodule Sportvissers hebben eigenlijk maar twee dingen nodig: goed viswater en een goede visstand. De zorg voor goed viswater met een goede visstand is dan ook de belangrijkste

Nadere informatie

Waterboekje 2016-2018

Waterboekje 2016-2018 Waterboekje 2016-2018 In deze viswateren, behorend bij de VISpas van Onder Ons mag gevist worden met twee hengels en alle wettelijke toegestane aassoorten, tenzij anders aangegeven bij de wateren. Dit

Nadere informatie

Handhaving Sportvisserij Zuid West Nederland presentatie op 28 april 2014 KNVvN. Philip Oprel Anjo Hoogendoorn BOA Sportvisserij Zuid West Nederland

Handhaving Sportvisserij Zuid West Nederland presentatie op 28 april 2014 KNVvN. Philip Oprel Anjo Hoogendoorn BOA Sportvisserij Zuid West Nederland Handhaving Sportvisserij Zuid West Nederland presentatie op 28 april 2014 KNVvN Philip Oprel Anjo Hoogendoorn BOA Sportvisserij Zuid West Nederland Casus: de groene groene BOA Plaats: Brouwershaven Tijdstip:

Nadere informatie

Informatie over NTTB ledenadministratie

Informatie over NTTB ledenadministratie Postbus 600 2700 MD Zoetermeer tel. 079-3438140 fax 079-3438150 e-mail bondsbureau@nttb.nl www.nttb.nl Postbank 268545 Informatie over NTTB ledenadministratie 2010 Uitgave december 2009 INHOUDSOPGAVE 1.

Nadere informatie

Beheerplannen Sportvisserij Op de Kaart

Beheerplannen Sportvisserij Op de Kaart Beheerplannen Sportvisserij Op de Kaart Locatie: Vereniging: Vorden HSV de Snoekbaars Versie: 2 Auteur: Rinus Robaard - Hengelsport Federatie Midden Nederland Inhoudsopgave 1.Inleiding pag. 3 2.Locaties

Nadere informatie

HENGELCLUB FOXHOL SINDS 1929 AL 83 JAAR MEER DAN ZOMAAR EEN HENGELCLUB

HENGELCLUB FOXHOL SINDS 1929 AL 83 JAAR MEER DAN ZOMAAR EEN HENGELCLUB HENGELCLUB FOXHOL SINDS 1929 AL 83 JAAR MEER DAN ZOMAAR EEN HENGELCLUB JAARBOEKJE 2012 BESTUUR HENGELCLUB FOXHOL Voorzitter : E.Rehwinkel Houtmanstraat 9a 9601 GE Hoogezand Tel: 06-23863675 Secretaris

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement pagina 1 Huishoudelijk Reglement Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Dalemse Volleybalvereniging "DAVO '77". Zij is gevestigd in Dalem (toenmalige gemeente Vuren) en opgericht op 7 november 1977.

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

Handleiding online Factsheetmodule

Handleiding online Factsheetmodule Handleiding online Factsheetmodule Sportvissers hebben eigenlijk maar twee dingen nodig: goed viswater en een goede visstand. De zorg voor goed viswater met een goede visstand is dan ook de belangrijkste

Nadere informatie

HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m..i.v.

HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m..i.v. HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m..i.v. Leden art. 1 Een verzoek om als lid te worden toegelaten, dient op een voor dit doel ontworpen aanmeldingsformulier, bij bet secretariaat te worden ingediend.

Nadere informatie

HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m.i.v. 16 augustus 2013

HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m.i.v. 16 augustus 2013 HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m.i.v. 16 augustus 2013 Nieuwe Leden art. 1 Een ieder die lid wil worden van onze vereniging kan zich aanmelden middels het betreffende aanmeldingsformulier. Dit

Nadere informatie

1. CONTACTGEGEVENS. PERSOONLIJKE GEGEVENS CONTACTPERSOON Initialen. E-mailadres. Voornaam. Correspondentieadres. Tussenvoegsel Postcode

1. CONTACTGEGEVENS. PERSOONLIJKE GEGEVENS CONTACTPERSOON Initialen. E-mailadres. Voornaam. Correspondentieadres. Tussenvoegsel Postcode 1. CONTACTGEGEVENS PERSOONLIJKE GEGEVENS CONTACTPERSOON Initialen E-mailadres Voornaam Correspondentieadres Tussenvoegsel Postcode Achternaam Plaats Geslacht Telefoonnummer Functie GEGEVENS ORGANISATIE

Nadere informatie

Rapport Hengelvangstregistratie 2009 SNOEKBAARS. Volkerak Zoommeer Bathse Spuikanaal Schelde-Rijnkanaal

Rapport Hengelvangstregistratie 2009 SNOEKBAARS. Volkerak Zoommeer Bathse Spuikanaal Schelde-Rijnkanaal Sportvisserij Zuidwest Nederland Rapport Hengelvangstregistratie 2009 SNOEKBAARS Volkerak Zoommeer Bathse Spuikanaal Schelde-Rijnkanaal Rapport hengelvangstregistratie 2009 snoekbaars, mei 2010 blad 1

Nadere informatie

Register Algemene Verordening Gegevensbescherming. HSV de Overdrijvers verzamelt (mogelijk) de volgende (persoons)gegevens:

Register Algemene Verordening Gegevensbescherming. HSV de Overdrijvers verzamelt (mogelijk) de volgende (persoons)gegevens: Register Algemene Verordening Gegevensbescherming Inventarisatie persoonsgegevens: HSV de Overdrijvers verzamelt (mogelijk) de volgende (persoons)gegevens: a. voorletters en naam b. geboortedatum c. adres

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2012

Nieuwsbrief oktober 2012 Nieuwsbrief oktober 2012 Jaargang 4 nummer 2 Stichting Landelijk Huurders Platform Voorwoord Wist u dat: Naar aanleiding van de uitkomsten van onze regiobijeenkomst hebben wij besloten u in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Opstellen Visplan VBC Rijnland

Plan van Aanpak. Opstellen Visplan VBC Rijnland Plan van Aanpak Opstellen Visplan Rijnland - Inleiding - Inhoudsopgave Plan van Aanpak... Inleiding.... Aanleiding.... Leeswijzer... Doel en resultaat.... Doelen.... Resultaten... Visplan.... Opzet Visplan....

Nadere informatie

Rapport Hengelvangstregistratie 2016 SNOEKBAARS. met registratie van bijvangsten. SNOEK en BAARS

Rapport Hengelvangstregistratie 2016 SNOEKBAARS. met registratie van bijvangsten. SNOEK en BAARS Rapport Hengelvangstregistratie SNOEKBAARS met registratie van bijvangsten SNOEK en BAARS Rapport hengelvangstregistratie snoekbaars blad 1 van 11 Inhoudsopgave Onderwerp blz Inleiding 3 Deelnemers aan

Nadere informatie

/RC 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT

/RC 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Netwerk Notarissen 2005.005150.01/RC 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baan-, parken

Nadere informatie

Bijlage 2. - pupillen en aspiranten - junioren - senioren - ere-leden

Bijlage 2. - pupillen en aspiranten - junioren - senioren - ere-leden Bijlage 2 Notitie vergelijk oude versie HR / voorgestelde wijzigingen Deze notitie geeft steekpuntsgewijs de wijzigingen in het HR weer zoals die door het bestuur van UOW 02 voorgesteld worden. De lezer

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. van

Huishoudelijk Reglement. van Huishoudelijk Reglement van Versie: 1.1 Vastgesteld door bestuur d.d.: 29 december 2013 Inhoudsopgave A. STICHTING EMETOFOBIE BESTUURLIJK... 3 I. ALGEMEEN... 3 II. DOELSTELLING VAN STICHTING EMETOFOBIE:...

Nadere informatie

Verkiezingsreglement werknemersvertegenwoordiging & vertegenwoordiging pensioengerechtigden bestuur

Verkiezingsreglement werknemersvertegenwoordiging & vertegenwoordiging pensioengerechtigden bestuur Stichting Pensioenfonds Yara Nederland Verkiezingsreglement werknemersvertegenwoordiging & vertegenwoordiging pensioengerechtigden bestuur Versienummer 2017.01 Vastgesteld in de bestuursvergadering van

Nadere informatie

Sportvisserij op het Twentekanaal

Sportvisserij op het Twentekanaal Sportvisserij op het Twentekanaal Het belang van het Twentekanaal voor de sportvisser Naar aanleiding van Verruiming Twentekanalen Fase 2, april 2014 Sportvisserij Oost Nederland Almelosestraat 1 8102

Nadere informatie

REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING

REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING Artikel 1. Het verkrijgen van het lidmaatschap 1. Het lidmaatschap kan uitsluitend worden verkregen door invulling en ondertekening van een daartoe bestemd

Nadere informatie

Inmiddels zijn we in overleg met de Gemeente Almelo over de te volgen procedure om dit plan te realiseren.

Inmiddels zijn we in overleg met de Gemeente Almelo over de te volgen procedure om dit plan te realiseren. juni 2019 Nieuwsbrief 3 van 2019 De Algemene Ledenvergadering voorjaar 2019 Deze vond plaats op maandagavond 25 maart jl. De concept notulen van deze vergadering vindt u op de website van AHV Vislust.

Nadere informatie

HSV Ons Genoegen-Almere.

HSV Ons Genoegen-Almere. HSV Ons Genoegen- Almere Postbus 30208 1303 AE Almere bestuur@hsvog.nl Verslag van de algemene ledenvergadering van. Datum: 08 mei 2014 Notulen: Jos Holla Aanwezig: 31 leden, presentielijst aanwezig op

Nadere informatie

Studievereniging Fysiotherapiewetenschap Universiteit Utrecht HUISHOUDELIJK REGLEMENT STUDIEVERENIGING SCIENTIA FUNDUS PER INGANG VAN

Studievereniging Fysiotherapiewetenschap Universiteit Utrecht HUISHOUDELIJK REGLEMENT STUDIEVERENIGING SCIENTIA FUNDUS PER INGANG VAN Studievereniging Fysiotherapiewetenschap Universiteit Utrecht HUISHOUDELIJK REGLEMENT STUDIEVERENIGING SCIENTIA FUNDUS PER INGANG VAN 09-11-2012 Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 Artikel 19 ( Reglement

Nadere informatie

LANDELIJKE & FEDERATIEVE LIJST VAN VISWATEREN

LANDELIJKE & FEDERATIEVE LIJST VAN VISWATEREN LANDELIJKE & FEDERATIEVE LIJST VAN VISWATEREN 2010-2011-2012 VISpas & Lijst van Viswateren De VISpas (tezamen met de Lijst van Viswateren) stelt sportvissers in staat om in heel veel Nederlandse wateren

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. In deze nieuwsbrief. Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode. stelt zich voor Samenwerking met Wovesto Wist u dat Spreekuur

Nieuwsbrief 1. In deze nieuwsbrief. Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode. stelt zich voor Samenwerking met Wovesto Wist u dat Spreekuur Nieuwsbrief 1 Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode december 2013 jaargang 1 In deze nieuwsbrief Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode stelt zich voor Samenwerking met Wovesto Wist u dat Spreekuur

Nadere informatie

't Vletgoor te Holten

't Vletgoor te Holten Sportvisserij Oost Nederland 't Vletgoor te Holten Inrichtingswensen voor de stadsvijver in Holten Mark Kouwenhoven 23-2-2015 Inhoud 1 't Vletgoor Algemeen... 1 2 't Vletgoor en de HSV... 2 2.1 Vissen

Nadere informatie

Rapport Hengelvangst registratie 2011 SNOEKBAARS. Volkerak Zoommeer Bathse Spuikanaal Schelde-Rijnkanaal

Rapport Hengelvangst registratie 2011 SNOEKBAARS. Volkerak Zoommeer Bathse Spuikanaal Schelde-Rijnkanaal Rapport Hengelvangst registratie 211 SNOEKBAARS Volkerak Zoommeer Bathse Spuikanaal Schelde-Rijnkanaal Rapport hengelvangstregistratie 211 snoekbaars, juni 212 blad 1 van 11 Inhouds opgave Onderwerp blz

Nadere informatie

BIJLAGE 2. MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT HENGELSPORTVERENIGING

BIJLAGE 2. MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT HENGELSPORTVERENIGING BIJLAGE 2. MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT HENGELSPORTVERENIGING Begripsbepalingen Artikel 1 In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder: de vereniging: de hengelsportvereniging gevestigd te.. de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK (goedgekeurd in de Algemene Leden Vergadering van 9 december 2009) Algemeen Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het door het bestuur

Nadere informatie

Zutphen -Warnsveld Bundel t.b.v. de algemene voorjaarsvergadering op 15 februari 2011 VACATURES EN BIJBEHORENDE PROFIELEN

Zutphen -Warnsveld Bundel t.b.v. de algemene voorjaarsvergadering op 15 februari 2011 VACATURES EN BIJBEHORENDE PROFIELEN VACATURES EN BIJBEHORENDE PROFIELEN Volgens de herziene Statuten en Reglementen van de Partij van de Arbeid, zoals vastgesteld tijdens het afgelopen congres 2012, worden zowel de voorzitter als de penningmeester

Nadere informatie

Subsidie Richtlijnen 2015 1

Subsidie Richtlijnen 2015 1 Subsidie Richtlijnen 2015 1 Inhoudsopgave: 1. Inleiding 3 2. Taken Federatie 4 2.1 Statuten 4 2.2 Sportvisserijnota 5 3. Doelstelling Federatie 6 4. Subsidiemogelijkheden 7 5. Bijdragen 9 6. Beoordeling

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement BADMINTON VERENIGING STEENBERGEN Huishoudelijk reglement 2003 Huishoudelijk reglement Pagina 1 Het lidmaatschap Artikel 1. 1. De gewone leden worden onderscheiden in: a. Senioren: degene die op 1 augustus

Nadere informatie

Verslag Enquête Alcoholbeleid onder Sportverenigingen en Sportaanbieders in de gemeenten Appingedam en Delfzijl.

Verslag Enquête Alcoholbeleid onder Sportverenigingen en Sportaanbieders in de gemeenten Appingedam en Delfzijl. Huis voor de Sport Groningen Saskia Duursma en Ineke Raukema Oktober 2010 Verslag Enquête Alcoholbeleid onder Sportverenigingen en Sportaanbieders in de gemeenten Appingedam en Delfzijl. Inleiding Huis

Nadere informatie

WELKOM BIJ DE KNZB Informatiepakket voor nieuwe verenigingen

WELKOM BIJ DE KNZB Informatiepakket voor nieuwe verenigingen WELKOM BIJ DE KNZB Informatiepakket voor nieuwe verenigingen Informatiepakket aanmelding nieuwe verenigingen Bedankt voor uw interesse in het lidmaatschap van de KNZB! In dit pakket vindt u verschillende

Nadere informatie

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering.

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering. Huishoudelijk reglement Vereniging Aziatische Sporten 'Arashi' Leden Rechten Artikel 1 1. De rechten van de student-leden en niet-student-leden zijn: a. het bijwonen van de algemene ledenvergadering met

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS DIES NATALIS Artikel 1 De Dies Natalis van Lacrosse Groningen Gladiators is 24 juni 2003. ALGEMEEN Artikel 2 Volgens artikel 19 van de statuten van

Nadere informatie

Aalbeheer in Nederland in Europees perspectief

Aalbeheer in Nederland in Europees perspectief Combinatie van Beroepsvissers Aalbeheer in Nederland in Europees perspectief Naar samenwerking voor goed aalbeheer op maat met meer kennis over de aal en een gezonde binnenvisserij Arjan Heinen De aalstand

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 van hengelsportvereniging Oosterschelde. Jaarvergadering

Jaarverslag 2018 van hengelsportvereniging Oosterschelde. Jaarvergadering Jaarverslag 2018 van hengelsportvereniging Oosterschelde Jaarvergadering 15 februari 2019 Privacyregeling Het bestuur van HSV Oosterschelde heeft in 2018 heel veel werk moeten verzetten in het kader van

Nadere informatie

De leden zijn verplicht adresveranderingen ten spoedigste aan de secretaris op te geven.

De leden zijn verplicht adresveranderingen ten spoedigste aan de secretaris op te geven. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1: De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen

Nadere informatie

Wilt u telefonisch informatie over de bezwaarschriftprocedure dan kan dat tijdens kantooruren via de telefoonnummers: 045 560 3998 of 045 560 4029.

Wilt u telefonisch informatie over de bezwaarschriftprocedure dan kan dat tijdens kantooruren via de telefoonnummers: 045 560 3998 of 045 560 4029. Toelichting bij bezwaarschrift indienen Bezwaar maken Wanneer kunt u bezwaar maken? (hyperlink naar bijbehorende tekstblokje) Wanneer kunt u geen bezwaar maken? Hoe maakt u bezwaar, waar en wanneer? In

Nadere informatie

PROCEDURE VAN INSCHRIJVING EN TOEWIJZING 7 KAVELS AAN HET MAISVELD EN DE HASPEL TE ARNHEM

PROCEDURE VAN INSCHRIJVING EN TOEWIJZING 7 KAVELS AAN HET MAISVELD EN DE HASPEL TE ARNHEM Dirkzwager advocaten & notarissen N.V. Postbus 111 6800 AC Arnhem Telefoon : (026) 365 55 58 Fax : (026) 365 55 00 JW - 20141455 / 1 PROCEDURE VAN INSCHRIJVING EN TOEWIJZING 7 KAVELS AAN HET MAISVELD EN

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

1.2 Middelen om deze doelstelling te bewerkstelligen: Een reeks informatievoorzieningen, onder andere. Informatietelefoon.

1.2 Middelen om deze doelstelling te bewerkstelligen: Een reeks informatievoorzieningen, onder andere. Informatietelefoon. H u i s h o u d e l i j k R e g l e m e n t Vereniging Borstvoeding Natuurlijk 1. Algemeen 1 2. Leden 2 3. Bestuur 2 4. Het medisch Advies College 3 Het Huishoudelijk Reglement van de Vereniging Borstvoeding

Nadere informatie