Reguliere peuterdansopleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reguliere peuterdansopleiding"

Transcriptie

1

2 Reguliere peuterdansopleiding Doelgroep Pedagogische medewerkers, dans- yogadocenten, sportaanbieders, leerkrachten en andere geïnteresseerden die aan de gevraagde toelatingsvoorwaarden voldoen. Doel van de opleiding De cursist wordt opgeleid tot peuterdansdocent, volgens de lesmethode van Yvonne Dingjan, peuterdans- yogatrainer en trainer van Dingjan Peuterdansonderwijs. Dit houdt in dat de cursist zelfstandig op fantasievolle wijze, een reeks danslessen in de vorm van een werkplan kan maken voor de doelgroep 2 tot 4 jarigen, de zogenaamde peuters. Zij is bekend met alle onderdelen van een dansles en kan op gestructureerde wijze de dansles op peuterniveau met veel plezier en fantasie geven. De fantasie uit zich door het taalgebruik, het verhaal, de bewegingen, de stem, het ruimtegebruik, de attributen, en vooral door de inzet en vrijheid van de trainer zelf. Zij kan en durft zonder schaamte de peuters mee te nemen in een tot verbeelding sprekende sfeer. Ook weet zij gebruik te maken van een grote variatie aan muziek ter aanvulling van het dansverhaal. Toelatingsvoorwaarden Opleidingsniveau MBO3 / PM-3. HBO of GPM-4 is gewenst. Introductiecursus peuterdans hebben gevolgd, bij voorkeur op maat en in het bezit zijn van een certificaat en het introductiecursusboek peuterdans. Vervolgcursus peuterdans hebben gevolgd is gewenst maar niet verplicht Affiniteit hebben met muziek, dans en beweging en met de doelgroep 2 tot 4 jarigen. Inzicht hebben in de leefwereld van kleine kinderen. Creatieve, open instelling zowel in gedachten als uitvoerend. Zich volledig kunnen inleven in de wereld van het kleine kind en rollen durven dansen, geen schaamte hebben om van alles uit te beelden. Ervaring met groepen kleine kinderen is een pre. Kennis hebben van en open staan voor uiteenlopende muziek. Met muziek kunnen werken via de pc, mobiel, Ipad of Ipod middels Itunes of Spotify oid. Bereidheid tot het volgen van een lesmethode met de daarbij behorende regels. Heldere beheersing van de Nederlandse taal zowel mondeling als op schrift. Administratief goed onderlegd zijn; kennis hebben van Outlook en Internet In bezit zijn van een bruikbaar adres en goed kunnen werken met bijlagen en tekstverwerkingsprogramma s (Word). Men moet goed bereikbaar zijn. Dagelijkse check van en mobiel/ WhatsApp. Kunnen werken met voor foto s en films. Niveau van de opleiding MBO 3 4 niveau Instelling Er wordt een hoge gemotiveerde inzet van de cursist verwacht in creativiteit, betrokkenheid en verslaggeving. Aantal deelnemers Er kunnen maximaal vier personen aan de opleiding deelnemen. De begeleiding is persoonlijk en veelal een op een.

3 Combi met de praktijkopleiding peuterdans is mogelijk. De opleiding wordt dan op maat gemaakt. Vraag naar de mogelijkheden. Peuterdans, fantasie in beweging Erkenning Dingjan Peuterdansonderwijs is een erkende onderwijsinstelling en staat geregistreerd bij het CRKBO, en daardoor BTW vrij gesteld. Tevens is zij geaccrediteerd en staat zij in het kwaliteitsregister van NBDO Dansbelang; Nederlandse Belangenvereniging voor Dansprofessionals- en Ondernemingen. Inhoud opleiding Informatie over de leerinhoud, leereffecten, studiebelasting, beoordelingswijze, en welke pedagogische thema s er behandeld worden in de opleiding, kunt u downloaden van de website of apart opvragen. Locatie Voor de praktijk en theorielessen werkt de opleiding samen met een kinderdagverblijf in Rotterdam. De peuters zijn reeds getraind in de lesmethode en daarom geschikt als opleidingslocatie voor de praktijklessen. Tijdsbestek De opleiding start in principe altijd begin september en loopt door tot mei het jaar erop. Bij te weinig aanmeldingen kan de opleiding worden samengevoegd met de praktijkopleiding. Het programma wordt dan op maat gemaakt. De opleiding bestaat uit 13 opleidingsdagen (7 hele en 6 halve dagen) en een stageperiode van negen weken, afgesloten met een examen en een diploma. Gedurende de eerste 3 maanden wordt één dag per week besteed aan praktijk en theorie. De stage periode beslaat 9 weken, een stageochtend van 1,5 uur les per week. Tijdens de stage is er een terugkomdag voor uitwisseling van leservaringen en eventuele problematiek. De lessen worden meerdere malen beoordeeld door de trainer, stagebegeleidsters of leidinggevende. Daarna volgt een schriftelijk examen. De opleiding wordt afgesloten met een Diploma-uitreiking. Stageplaats De stage vindt plaats in een voor de cursist onbekend kinderdagverblijf op een vaste ochtend in de week, gedurende 9 weken. Je geeft aan minstens 2 groepen les, 45 minuten per groep, totaal 1,5 uur. Voor een stageplek moet je zelf zorg dragen in je eigen woonplaats. Prijs - richtlijn 1900,- incl. lesboeken en examenkosten (Bij één persoon 2000,-) De betaling geschiedt in 2 tot 4 termijnen. Extra boek aanschaffen: Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar/ Elly Singer en Loes Kleerekoper. Richtlijn kosten 19,95. Aanmelden Inschrijven via Na inschrijving start de toelatingsprocedure door middel van het opsturen van een CV en een reactie op de toelatingsvoorwaarden en een toelatingsgesprek. Afhankelijk van de uitkomst wordt beslist over de toelating tot de opleiding.

4 Richtlijn Programma reguliere peuterdansopleiding DPO Wijzigingen onder voorbehoud. Richtlijn start opleiding in week 36. WU= Warming-Up / CD= Cooling-Down / Thema/ TH= dansverhaal, dansthema Leslocatie van de opleiding wordt bij toelating bekend gemaakt. September Week 36 Dinsdag 3 september Dag 1: uur Theorie 9 uur aanwezig zijn. Start les 9.30 uur. Introductie peuterdans lesmethode. Fantasie, gebruik van attributen, bewegingsopdrachten, a.d.h.v. meegebracht attribuut. Omzetten van verhaal naar beweging. Opdracht 1a. Oefen met de associatiemethodes. Opdracht 1b. Neem peuters als inspiratiebron, wat ervaar je? Opdracht 1c. Lees hoofdstuk 1 t/m 5 en 7b uit lesboek 1. Week 37 Dinsdag 10 september Dag 2: uur Theorie 9 uur aanwezig zijn. Start les 9.30 uur. Opdrachtbespreking 1a + 1b. Associëren, schrijven en uitvoeren dansverhaal Opdracht 2a. Maak Thema 1, m.b.v. associatiemethodes; maak een dansverhaal met bewegingen met een titel (zonder muziek) voor lesdag 3. Opdracht 2b. Lees hoofdstuk 6, 7 en 12 uit lesboek 1. Week 38 Dinsdag 17 september Dag 3: uur Theorie 9 uur aanwezig zijn. Start les 9.30 uur. Iedereen laat zijn dansverhaal horen en zien. Dansonderdelen; doel en beweging. Dansnotitie. H12 Opdracht 3a. Maak naast herzien dansnotitie van Thema 1 nu ook een WU en CD en oefen dit voor lesdag 3. Neem attributen/ instrumentale muziek mee op lesdag 4. Opdracht 3b. Lees hoofdstuk 10 t/m 16 uit lesboek 1. Week 39 Dinsdag 24 september Dag 4: uur Ochtend praktijk uur 9.15 uur aanwezig zijn uur: trainer geeft les. Per lesje doet een deel mee, de anderen kijken. Dan wissel. Evaluatie tot uur. Middag theorie uur Bespreking / uitvoeren opdracht 3a: cursisten gaan elkaar een gehele les geven. Dynamiek, aandachtspunten en voorwaarden van een peuterdansles Hoe muziek en verhaal elkaar wederzijds beïnvloeden. Maken van een muzieklijst. Opdracht 4a. Zoek muziek en attributen bij de WU, Thema 1en CD en maak een muzieklijst. Oefen de les voor dag 5. Opdracht 4b. Lees hoofdstuk 11 en 12 uit lesboek 1.

5 Oktober Week 40 Dinsdag 1 oktober Dag 5: uur Ochtend praktijk uur 9.15 uur aanwezig zijn uur: trainer geeft les. Per lesje doet een deel mee, de anderen kijken. Dan wissel. Evaluatie tot uur. Middag theorie uur Bespreking opdracht 4a: luisteren naar elkaars muziek bij het dansverhaal en bekijken van attributen. Muzieksoorten en techniek; gebruik van MP3 speler/ ipod/ Ipad/ laptop/ Spotify Opdracht 5a. Hele les van ¾ uur voorbereiden voor dag 5. Maak een speellijst/ muzieklijst. Elke cursist zal gedurende ongeveer 20 minuten een onderdeel van de les geven; of de WU of stuk Thema 1, of stuk Thema 1 met CD op lesdag 6. Opdracht 5b. Lees hoofdstuk 7 en 10 uit lesboek 1. Week 41 Dinsdag 8 oktober Dag 6: uur Ochtend praktijk uur 9.15 uur aanwezig zijn uur: cursisten geven elk een onderdeel van een les onder toezicht van de trainer, WU of Thema 1of TH1+ CD; ± 20 minuten pp. 2 of 3 cursisten per lesje. Evaluatie van uur. Middag theorie uur Beluisteren van de afspeellijsten. Ontvangst lesboek 2. Filmmateriaal bekijken van peuterdanslesjes met specifieke thema s. Opdracht 6a. Hele les van Thema 1, met de op/ aanmerkingen meenemend, nogmaals grondig voorbereiden. Elke cursist zal gedurende 20 minuten een ander onderdeel van de les geven, of de WU of stuk Thema 1, of stuk Thema 1 met CD op lesdag 7. Opdracht 6b. Start met Thema 2 met nieuw dansverhaal, notitie, bewegingen en muzieklijst, uiteindelijk af op 30 oktober Houdt rekening met een aantal versies, en stuur zo snel mogelijk versie 1, zodat Thema 2 ruim op tijd af en goedgekeurd is voor de praktijkdag, lesdag 9, wanneer je dit dansthema voor het eerst gaat dansen. Opdracht 6c. Lees lesboek 2 geheel door. Week 42 Geen les ivm Herfstvakantie Week 43 Dinsdag 22 oktober Dag 7: uur Ochtend praktijk uur 9.15 uur aanwezig zijn uur: cursisten geven elk een onderdeel van een les onder toezicht van trainer, WU of Thema 1of TH1+ CD; ± 20 minuten pp. Twee cursisten per lesje. Evaluatie van uur. Middag theorie uur Verder beluisteren van muzieklijsten/ cd s. Lesboek 2: Werkplan/ Trainerschap/ Feedback/ Zakelijke kant. Opdracht 7a. Hele les van Thema 1, met de op/ aanmerkingen meenemend, nogmaals grondig voorbereiden, om een hele les van ¾ uur, WU- dansthema 1- CD te geven op de eerste praktijkdag, lesdag 8. Opdracht 7b. Maak een werkplan voor je stage-adres, uiterst af op 4 december Zie voorbeeld in lesboek 2. Houdt rekening met diverse versies. Werk verder aan Thema 2, uiterst af op 30 oktober Week 44 Dinsdag 29 oktober Dag 8: uur 9.30 uur aanwezig zijn uur peuteryogales door trainer. Cursisten doen mee. Erna theorie peuteryoga. Opdracht 8. Start met Thema 3, uiterst af op 13 nov 2019.

6 Week 42 geen les ivm herfstvakantie en thuisopdrachten Thema 2, start 8 okt, uiterst af op 29 okt Thema 3, start 29 okt, uiterst af op 12 november 2019.* Thema 4, start 12 nov, uiterst af op 3 december 2019.* *TH 3 en 4 mag de muziek uiterst 3 dec 2019 klaar zijn. Praktijklessen November 2019 Lesrooster gaat in overleg met de trainer, cursisten en de leslocatie/ kinderdagverblijf. De data/tijden zijn een richtlijn en onder voorbehoud. Ieder geeft 3 praktijklessen. Neem voor alle praktijkdagen, je dans/ muzieknotitie, muziek (apparatuur/ ipod/ cd ed.) en attributen mee van het Thema waarin je les gaat geven. Week 45 2 data in overleg: ma 4 of di 5 nov Dag 9: uur 2 lesochtenden/ 4 cursisten Thema 1 Ochtend Praktijk uur 9.15 uur aanwezig zijn uur: twee cursisten geven na elkaar een hele peuterdansles van ¾ uur, met Thema 1, onder toezicht van trainer. De een geeft les, de ander observeert uur: Bespreking ¾ uur per persoon van de gegeven les, en opdracht 6b. Neem nu dus ook dans/ muzieknotitie/ muziek mee van Thema 2, voor bespreking. Opdracht 9a. Op schrift/ mail. De op/ aanmerkingen verwerken van Thema 1. Opdracht 9b. Praktijk. Bereid je nieuwe goedgekeurde Thema 2 voor met nieuwe bewegingen/ muziek voor lesdag 9. Opdracht 9c. Op schrift/ mail. Vervolg Thema 3, uiterst klaar op 12 november Week 46 2 data in overleg: ma 11 of di 12 nov Dag 10: uur 2 lesochtenden/ 4 cursisten Thema 2 Ochtend Praktijk uur 9.15 uur aanwezig zijn uur: twee cursisten geven na elkaar een hele peuterdansles van ¾ uur, met Thema 2, onder toezicht van trainer. De een geeft les, de ander observeert uur: Bespreking ¾ uur per persoon van de gegeven les. Opdracht 10a. Praktijk. Verwerk de op/aanmerkingen in Thema 2 en bereid deze les opnieuw voor om les te geven op dag 10. Opdracht 10b. Op schrift/ mail. Start met Thema 4, uiterst af op 3 dec Week 47 2 data in overleg: ma 18 of di 19 nov Dag 11: uur 2 lesochtenden/ 4 cursisten Thema 2 Ochtend Praktijk uur 9.15 uur aanwezig zijn uur: twee cursisten geven na elkaar een hele peuterdansles van ¾ uur, met Thema 2, onder toezicht van trainer. De een geeft les, de ander observeert uur: Bespreking ¾ uur per persoon van de gegeven les. Opdracht 11a. Praktijk. Verwerk de op/aanmerkingen in Thema 2. Opdracht 11b. Op schrift/ mail. Vervolg Thema 4, uiterst klaar op 3 dec Week 48- extra evt. 2 data in overleg: ma 25 of di 26 nov Dag 12: uur

7 December Week 50 Dinsdag 3 december - Terugkomdag Dag 13: uur Bespreking laatste punten voor de stage. Beluisteren verhalen en muziek Thema 3 en 4. STAGEPERIODE Januari, Februari, Maart 2019 Week 2 t/m 13 9 weken/ 3 Thema s In eigen woonplaats 9 weken zelf les geven. Wekelijks 2 maal ¾ uur achtereen op een voor de cursist onbekend kinderdagverblijf in eigen woonplaats op vaste dag van de week. Lestijd plannen tussen uur. Welke dag van de week gaat in overleg met trainer, medecursisten en het kinderdagverblijf/ de stageplek. Totaal minimaal 18 lessen van ¾ uur, 2 lesjes/ 1,5 uur les per ochtend (evt. met 15 min pauze ertussen) Wekelijkse nauwkeurige verslaggeving van de lessen via mailcontact. Leidinggevende en/ of stagebegeleidster van het kinderdagverblijf van de stageplaats zullen de lessen meerdere malen beoordelen aan de hand van een aandachtspuntenlijst. De lessen zullen ter beoordeling minimaal 4 maal gefilmd moeten worden en binnen 1 week opgestuurd naar de trainer. De laatste film van de stage is voor de eindbeoordeling. De cursist dient ook een aantal keer evaluaties voor te bereiden en af te nemen met de leidinggevende en/ of stagebegeleidster. Bij geringe resultaten kan de stage verlengd worden met een tweetal lesochtenden. Keuze vrij om wel al dan niet les te geven in de voorjaarsvakantie. Op helft van de stageperiode, op 11 februari 2020, is er een gezamenlijke terugkomdag voor uitwisseling leservaring/ probleembespreking. Februari Week 6 Dinsdag 11 februari - Terugkomdag Dag 14: uur Bespreking leservaringen/ problematiek in de stage. April Week 16 Dinsdag 14 april - Examen uur Examen is zonder pauze. Locatie n.t.b. Mei Week 20 Zondag 17 mei- Diploma uur Diploma-uitreiking Locatie n.t.b. Bij 1 of 2 personen alternatieve oplossing Alle foto s zijn gemaakt in Kindercentrum Prinses Amalia - fotograaf Yvonne Dingjan

8 Yvonne Dingjan Trainer & Docente peuter- kleuterdans & yoga T: +31 (0) E: info@peuterdans.nl I : F: K.v.K. Rotterdam nr BTW nr B.01 IBAN NL15INGB Dingjan Peuterdansonderwijs

Opleiding tot Peuterdans docente

Opleiding tot Peuterdans docente Opleiding tot Peuterdans docente Doelgroep Pedagogische medewerkers in de kinderopvang, dans/ yogadocenten, leerkrachten en andere geïnteresseerden die aan de gevraagde voorkennis voldoen. Doel van de

Nadere informatie

Opleiding tot Peuterdans docente

Opleiding tot Peuterdans docente Opleiding tot Peuterdans docente Doelgroep Pedagogische medewerkers in de kinderopvang, dans/ yogadocenten, leerkrachten en andere geïnteresseerden die aan de gevraagde voorkennis voldoen. Doel van de

Nadere informatie

Opleiding tot Peuterdans docente

Opleiding tot Peuterdans docente Opleiding tot Peuterdans docente Doelgroep Pedagogische medewerkers in de kinderopvang, dans/ yogadocenten, leerkrachten en andere geïnteresseerden die aan de gevraagde voorkennis voldoen. Doel van de

Nadere informatie

Opleiding tot Peuterdans docente

Opleiding tot Peuterdans docente Opleiding tot Peuterdans docente Doelgroep Pedagogische medewerkers in de kinderopvang, dans/ yogadocenten, leerkrachten en andere geïnteresseerden die aan de gevraagde voorkennis voldoen. Doel van de

Nadere informatie

Praktijkopleiding peuterdans

Praktijkopleiding peuterdans Praktijkopleiding peuterdans De opleiding is voor de doelgroep peuters De cursist wordt opgeleid tot peuterdansdocent, volgens de lesmethode van Yvonne Dingjan, peuterdans- yogatrainer en trainer van Dingjan

Nadere informatie

Praktijkopleiding peuteryoga

Praktijkopleiding peuteryoga Praktijkopleiding peuteryoga De opleiding is voor de doelgroep peuters èn kleuters. De cursist wordt opgeleid tot peuter- en kleuteryogadocent, volgens de lesmethode van Yvonne Dingjan, peuterdans- yogadocente

Nadere informatie

Praktijkopleiding peuterdans

Praktijkopleiding peuterdans Praktijkopleiding peuterdans Inhoud praktijkopleiding De naam geeft al aan dat het accent op de praktijk ligt. Derhalve zijn er veel praktijkdagen waarop je leert lesgeven aan peuters, volgens de lesmethode

Nadere informatie

Praktijkopleiding peuterdans 2018

Praktijkopleiding peuterdans 2018 Praktijkopleiding peuterdans 2018 Inhoud praktijkopleiding De naam geeft al aan dat het accent op de praktijk ligt. Derhalve zijn er veel praktijkdagen waarop je leert lesgeven aan peuters, volgens de

Nadere informatie

Gegevens Vervolgcursus peuterdans Deel 1 & 2

Gegevens Vervolgcursus peuterdans Deel 1 & 2 Gegevens Vervolgcursus peuterdans Deel 1 & 2 Deelnemers hebben reeds de introductiecursus peuterdans (IC) gevolgd, of combineren het met een IC op maat. De cursus wordt in twee mogelijkheden aangeboden.

Nadere informatie

Overzicht cursussen & opleidingen peuterdans en peuteryoga

Overzicht cursussen & opleidingen peuterdans en peuteryoga Overzicht cursussen & opleidingen peuterdans en peuteryoga Introductiecursus peuterdans (IC) op data of op maat (1 dagdeel) Vervolgcursus peuterdans (VC) op maat (2 dagdelen) Verdiepingsdagen 1 t/m 3 -

Nadere informatie

Overzicht cursussen & opleidingen peuterdans en peuteryoga

Overzicht cursussen & opleidingen peuterdans en peuteryoga Overzicht cursussen & opleidingen peuterdans en peuteryoga Introductiecursus peuterdans (IC) op data of op maat (1 dagdeel) Introductiecursus peuteryoga (IC) op data of op maat (1 dagdeel) Vervolgcursus

Nadere informatie

Gegevens Vervolgcursus peuterdans Deel 1 & 2

Gegevens Vervolgcursus peuterdans Deel 1 & 2 Gegevens Vervolgcursus peuterdans Deel 1 & 2 Deelnemers hebben reeds de introductiecursus peuterdans (IC) gevolgd, of combineren het met een IC op maat. De cursus wordt in twee mogelijkheden aangeboden.

Nadere informatie

Overzicht bijscholingen peuterdans en peuteryoga 2019

Overzicht bijscholingen peuterdans en peuteryoga 2019 Overzicht bijscholingen peuterdans en peuteryoga 2019 Introductiecursus peuterdans (IC) op data of op maat (1 dagdeel) Vervolgcursus peuterdans (VC) op maat (2 dagdelen) Verdiepingsdagen 1 t/m 3 - Creativiteit

Nadere informatie

Informatie praktijkopleiding peuterdans

Informatie praktijkopleiding peuterdans Informatie praktijkopleiding peuterdans Inhoudelijk / Randvoorwaarden Doelgroep Pedagogische medewerkers in de kinderopvang, ouders, dans- en yogadocenten, leerkrachten en andere geïnteresseerden die aan

Nadere informatie

Informatie Opleiding peuterdans. Opbouw Opleiding. Studie belastinguren Totaal 175 uur. Opbouw/ omvang opleiding

Informatie Opleiding peuterdans. Opbouw Opleiding. Studie belastinguren Totaal 175 uur. Opbouw/ omvang opleiding Informatie Opleiding peuterdans Opbouw Opleiding Opbouw/ omvang opleiding De opleiding bestaat uit 12 opleidingsdagen, thuisopdrachten en een stageperiode van 9 weken, afgesloten met een theorie-examen

Nadere informatie

Dingjan Peuterdansonderwijs, fantasie in beweging

Dingjan Peuterdansonderwijs, fantasie in beweging Dingjan Peuterdansonderwijs, fantasie in beweging Dingjan Peuterdansonderwijs en peuterdans Een lange rij peuters lopen achtereen, elkaar vasthoudend aan de schouders, als plots een paar kindjes op de

Nadere informatie

Informatie reguliere opleiding peuterdans

Informatie reguliere opleiding peuterdans Informatie reguliere opleiding peuterdans Inhoudelijk / Randvoorwaarden Doelgroep Pedagogische medewerkers in de kinderopvang, ouders, dans/ yogadocenten, leerkrachten en andere geïnteresseerden die aan

Nadere informatie

Gegevens Vervolgcursus peuterdans Deel 1 & 2

Gegevens Vervolgcursus peuterdans Deel 1 & 2 Gegevens Vervolgcursus peuterdans Deel 1 & 2 Deelnemers hebben reeds de introductiecursus peuterdans gevolgd. De cursus wordt in twee mogelijkheden aangeboden. WU= Warming Up, CD= Cooling Down. Mogelijkheid

Nadere informatie

Gegevens Vervolgcursus peuterdans

Gegevens Vervolgcursus peuterdans Gegevens Vervolgcursus peuterdans Deelnemers hebben reeds de introductiecursus peuterdans gevolgd. De cursus wordt in twee vormen aangeboden. WU= Warming Up, CD= Cooling Down. Mogelijkheid 1 Individueel

Nadere informatie

Dingjan Peuterdansonderwijs, fantasie in beweging. Hoe werkt Dingjan Peuterdansonderwijs?

Dingjan Peuterdansonderwijs, fantasie in beweging. Hoe werkt Dingjan Peuterdansonderwijs? Dingjan Peuterdansonderwijs, fantasie in beweging Hoe werkt Dingjan Peuterdansonderwijs? Een lange rij peuters lopen achtereen, elkaar vasthoudend aan de schouders, als plots een paar kindjes op de grond

Nadere informatie

Informatie praktijkopleiding peuteryoga

Informatie praktijkopleiding peuteryoga Informatie praktijkopleiding peuteryoga Inhoudelijk / Randvoorwaarden Doelgroep Pedagogische medewerkers in de kinderopvang, ouders, dans- en yogadocenten, leerkrachten en andere geïnteresseerden die aan

Nadere informatie

Algemene voorwaarden opleiding peuterdans Dingjan Peuterdansonderwijs (DPO)

Algemene voorwaarden opleiding peuterdans Dingjan Peuterdansonderwijs (DPO) Algemene voorwaarden opleiding peuterdans Dingjan Peuterdansonderwijs (DPO) Voor een inschrijving aan de opleiding Dingjan Peuterdansonderwijs gelden de volgende voorwaarden. Doelgroep Pedagogische medewerkers

Nadere informatie

Dingjan Peuterdansonderwijs; fantasie in beweging. Hoe werkt Dingjan Peuterdansonderwijs?

Dingjan Peuterdansonderwijs; fantasie in beweging. Hoe werkt Dingjan Peuterdansonderwijs? Dingjan Peuterdansonderwijs; fantasie in beweging Hoe werkt Dingjan Peuterdansonderwijs? Een lange rij peuters lopen achtereen, elkaar vasthoudend aan de schouders, als plots een paar kindjes op de grond

Nadere informatie

Algemene voorwaarden reguliere opleiding peuterdans Dingjan Peuterdansonderwijs (DPO)

Algemene voorwaarden reguliere opleiding peuterdans Dingjan Peuterdansonderwijs (DPO) Algemene voorwaarden reguliere opleiding peuterdans Dingjan Peuterdansonderwijs (DPO) Voor een inschrijving aan de reguliere opleiding Dingjan Peuterdansonderwijs gelden de volgende voorwaarden. Definities

Nadere informatie

Informatie Opleiding peuterdans

Informatie Opleiding peuterdans Informatie Opleiding peuterdans Inhoudelijk / Randvoorwaarden Doelgroep Pedagogische medewerkers in de kinderopvang, ouders, dans/ yogadocenten, leerkrachten en andere geïnteresseerden die aan de gevraagde

Nadere informatie

FANTASIE IN BEWEGING

FANTASIE IN BEWEGING FANTASIE IN BEWEGING Dingjan Peuterdansonderwijs; fantasie in beweging Hoe werkt Dingjan Peuterdansonderwijs? Een lange rij peuters lopen achtereen, elkaar vasthoudend aan de schouders, als plots een paar

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Praktijkopleiding Peuteryoga Dingjan Peuterdansonderwijs

Algemene voorwaarden Praktijkopleiding Peuteryoga Dingjan Peuterdansonderwijs Algemene voorwaarden Praktijkopleiding Peuteryoga Dingjan Peuterdansonderwijs Voor een inschrijving aan de Praktijkopleiding Peuteryoga bij Dingjan Peuterdansonderwijs gelden de volgende voorwaarden. Definities

Nadere informatie

Algemene voorwaarden opleiding peuterdans Dingjan Peuterdansonderwijs (DPO)

Algemene voorwaarden opleiding peuterdans Dingjan Peuterdansonderwijs (DPO) Algemene voorwaarden opleiding peuterdans Dingjan Peuterdansonderwijs (DPO) Voor een inschrijving aan de opleiding Dingjan Peuterdansonderwijs gelden de volgende voorwaarden. Doelgroep Pedagogische medewerkers

Nadere informatie

Algemene voorwaarden peuter- kleuterdans en peuter- kleuteryoga Dingjan Peuterdansonderwijs

Algemene voorwaarden peuter- kleuterdans en peuter- kleuteryoga Dingjan Peuterdansonderwijs Algemene voorwaarden peuter- kleuterdans en peuter- kleuteryoga Dingjan Peuterdansonderwijs Voor een aanvraag van een lesproject peuter- kleuterdans en/of peuterkleuteryoga bij Dingjan Peuterdansonderwijs

Nadere informatie

EFFECTIEF SCHRIJVEN. Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven

EFFECTIEF SCHRIJVEN. Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven EFFECTIEF SCHRIJVEN Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven Het levert je veel op als je begrijpelijk, overtuigend en efficiënt kunt schrijven. Je boodschap komt duidelijker over en je krijgt met je tekst

Nadere informatie

Jaarplanning versie

Jaarplanning versie Jaarplanning 2017-2018 versie 23-8-2017 week 34 1 Periode 1 ma 21-aug-2017 ORGANISATIEDAG 1 (docent op school, leerlingen vrij) Periode A di 21-aug-2017 ORGANISATIEDAG 2 (docent op school, leerlingen vrij)

Nadere informatie

Doelen en organisatie voor navorming in de kleuterschool

Doelen en organisatie voor navorming in de kleuterschool Navormingsaanbod: muzisch werken met kleuters Kleuters hebben zo hun eigenaardigheden. Ze zitten motorisch anders in elkaar dan kinderen of volwassenen, ze denken anders en kijken daardoor op een andere

Nadere informatie

Opleiding Allround Wandelsport Instructeur Niveau 2

Opleiding Allround Wandelsport Instructeur Niveau 2 Opleiding Allround Wandelsport Instructeur Niveau 2 ASSISTENT- ALLROUND WANDELSPORT INSTRUCTEUR (AWI-2) Wandelsport: een leven lang bewegen Wandelen is hot. Het is op dit moment één van de meest beoefende

Nadere informatie

Jaarrooster Mondial College Meeuwse Acker leerlingen en ouders

Jaarrooster Mondial College Meeuwse Acker leerlingen en ouders Jaarrooster Monal College Meeuwse Acker 2018-2019 leerlingen en ouders 34 ma 20-aug start schooljaar boeken ophalen en kennismaking met mentor 13.00 uur Start (introductie) activiteiten 13.00 uur Start

Nadere informatie

Sportleider SeniorenSport (SSS)

Sportleider SeniorenSport (SSS) Sportleider SeniorenSport (SSS) Een leven lang bewegen We worden steeds ouder en genieten gelukkig steeds langer van een goede gezondheid. Sport en bewegen speelt hierbij een belangrijke rol. Steeds meer

Nadere informatie

Locatie cursussen FNV Scholing

Locatie cursussen FNV Scholing Locatie cursussen FNV Scholing FNV Scholing & IT Werkgroep Kantooradres: Nieuwe Fellenoord 7, 5612 KB EINDHOVEN Postadres: p/a Gentiaanweg 8, 5643 CB EINDHOVEN Telefoon 06 1513 3287 (na 14.00 uur) E-mail:

Nadere informatie

THEATERSCHOOL WESTELIJKE MIJNSTREEK

THEATERSCHOOL WESTELIJKE MIJNSTREEK THEATERSCHOOL WESTELIJKE MIJNSTREEK INFORMATIEBOEKJE 2017-2018 WELKOM Bij Theaterschool Westelijke Mijnstreek is de magie en kracht van theater steeds het uitgangspunt. Vanuit deze magie en kracht maken

Nadere informatie

De groepsgrootte: 8 minimaal en 15 maximaal aantal personen voor alle bovengenoemde opleidingen

De groepsgrootte: 8 minimaal en 15 maximaal aantal personen voor alle bovengenoemde opleidingen Wijnkoopsbaai 12 2904 BP Capelle a/d IJssel Telefoon: 010-2271834 Fax: 010-7853865 E-mail : info@ fellinco.nl Website: www.fellinco.nl Giro: 1463319 Rotterdam Sportsupport T.a.v. de heer M. Kaltenecker

Nadere informatie

Machteld Van Acker geeft Klassiek Ballet en Moderne Dans. Dorine van der Beek geeft kinderdanslessen en Dans & Yoga

Machteld Van Acker geeft Klassiek Ballet en Moderne Dans. Dorine van der Beek geeft kinderdanslessen en Dans & Yoga De 16 dansdocenten UCK stellen zich voor! Machteld Van Acker geeft Klassiek Ballet en Moderne Dans Opleiding Stedelijk Instituut voor Ballet te Antwerpen onder leiding van Jos Brabants Met veel plezier

Nadere informatie

Instructeur Bedrijfshulpverlener opleiding Eerste Hulp Conform de richtlijnen van het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV)

Instructeur Bedrijfshulpverlener opleiding Eerste Hulp Conform de richtlijnen van het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV) Instructeur Bedrijfshulpverlener opleiding Eerste Hulp Conform de richtlijnen van het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV) Doelgroep De opleiding is bestemd voor personen die in uw organisatie

Nadere informatie

P U R A. De tijden en data van deze training zijn nog even onder voorbehoud. Mocht er iets veranderen, word je direct op de hoogte gebracht.

P U R A. De tijden en data van deze training zijn nog even onder voorbehoud. Mocht er iets veranderen, word je direct op de hoogte gebracht. De P U R A Yogalates Teacher Training bestaat uit - 6 opleidingsdagen: dit zijn intensieve lesdagen met praktijk en theorie - Huiswerk & verplichte opdrachten (praktijk & theorie) - 1 dagdeel examen (praktijk)

Nadere informatie

Groepstrainingen met open inschrijving. juli - december 2014

Groepstrainingen met open inschrijving. juli - december 2014 Universiteit van Amsterdam Groepstrainingen met open inschrijving juli - december 2014 Hoe schrijf ik mij in? via www.uvatalen.nl Noël Picard: Nooit gedacht dat ik met zo veel plezier zó snel resultaat

Nadere informatie

Opleiding Allround Wandelsport Instructeur Niveau 3

Opleiding Allround Wandelsport Instructeur Niveau 3 Opleiding Allround Wandelsport Instructeur Niveau 3 ALLROUND WANDELSPORT INSTRUCTEUR (AWI-3) Wandelsport: een leven lang bewegen Wandelen is hot. Het is op dit moment één van de meest beoefende sporten

Nadere informatie

Beste leerlingen en ouders/verzorgers,

Beste leerlingen en ouders/verzorgers, nieuwsbrief 2.6: juni 2017 Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Hierbij alweer de laatste digitale nieuwsbrief van dit seizoen, ik wil jullie vragen deze goed door te lezen, er staat o.a. informatie

Nadere informatie

FIT!VAK GROEPSLESDOCENT EREPS LEVEL 3 cursistenhandleiding 10 dagen

FIT!VAK GROEPSLESDOCENT EREPS LEVEL 3 cursistenhandleiding 10 dagen FIT!VAK GROEPSLESDOCENT EREPS LEVEL 3 cursistenhandleiding 10 dagen Raamsdonksveer, november 2013 CURSISTENHANDLEIDING GROEPSLESDOCENT Opleidingen 2000 Scheepswerflaan 44 4941 GZ Raamsdonksveer Nederland

Nadere informatie

Studiegids 2015/2016 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten

Studiegids 2015/2016 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten Studiegids 2015/2016 Basis opleiding voor yogadocenten, niveau 1. De basisopleiding tot yogadocent leidt op tot het beroep van yogadocent voor beginners en invaldocent en is bedoeld voor mensen die verdieping

Nadere informatie

Studiegids 2016/2017 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten

Studiegids 2016/2017 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten Studiegids 2016/2017 Basis opleiding voor yogadocenten, niveau 1. De basisopleiding voor yogadocent leidt op tot het beroep van yogadocent voor beginners en invaldocent en is bedoeld voor mensen die verdieping

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN EXAMEN 2012 TL -1-

INFORMATIE BULLETIN EXAMEN 2012 TL -1- INFORMATIE BULLETIN EXAMEN 2012 TL 1 Overzicht Examendata 2012 vr 30 mrt. t/m di. 10 april Toetsweek 2 (T7) do 19 april do 26 april vr 27 april ma 7 mei ma 7 mei t/m vr 11 mei di 15 mei t/m di 29 mei wo

Nadere informatie

INFORMATIE BOEKJE 2013-2014

INFORMATIE BOEKJE 2013-2014 INFORMATIE BOEKJE 2013-2014 WELKOM Droom jij er van om in de spotlights te staan, te acteren, te zingen of misschien wel te dansen? Dan ben je bij Theaterschool Westelijke Mijnstreek aan het juiste adres!

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Jaarplanning 2018-2019 8-3-2019 week 35 1 Periode A ma 27-aug-2018 ORGANISATIEDAG (docenten op school, leerlingen vrij) di 28-aug-2018 ORGANISATIEDAG (docenten op school, leerlingen vrij) wo 29-aug-2018

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Jaarplanning 2018-2019 8-3-2019 week 35 1 Periode 1 ma 27-aug-2018 ORGANISATIEDAG (docenten op school, leerlingen vrij) di 28-aug-2018 ORGANISATIEDAG (docenten op school, leerlingen vrij) wo 29-aug-2018

Nadere informatie

Studiegids 2018/2019 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten

Studiegids 2018/2019 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten Studiegids 2018/2019 Basis opleiding voor yogadocenten, niveau 1. De basisopleiding voor yogadocent leidt op tot het beroep van yogadocent voor beginners en invaldocent en is bedoeld voor mensen die verdieping

Nadere informatie

Opleiding instructeur BHV- onderdeel brand en ontruiming

Opleiding instructeur BHV- onderdeel brand en ontruiming Informatieblad Opleiding instructeur BHV- onderdeel brand en ontruiming Waarom kiezen voor ccb groep? In 10½ dag uw diploma instructeur BHV Brand en Ontruiming van het NIBHV behalen vaardigheden beoefenen

Nadere informatie

TRAININGSKALENDER 2016

TRAININGSKALENDER 2016 TRAININGSKALDER 2016 TRAININGSKALDER 2016 LOCATIE ROTTERDAM MRS MONEYPNY KANTOOROPLEIDING STATIONPLEIN 45, 3013 AK ROTTERDAM (CTRAAL STATION) WEST-BLAAK 33, 3012 KD ROTTERDAM TEL.NR. 070-2500014 (ALGEME

Nadere informatie

Studiegids 2017/2018 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten

Studiegids 2017/2018 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten Studiegids 2017/2018 Basis opleiding voor yogadocenten, niveau 1. De basisopleiding voor yogadocent leidt op tot het beroep van yogadocent voor beginners en invaldocent en is bedoeld voor mensen die verdieping

Nadere informatie

Foutloos nederlands. Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven

Foutloos nederlands. Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven Foutloos nederlands Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven In deze interactieve en speelse cursus zetten we de belangrijkste grammatica- en spellingregels op een rij. Je krijgt antwoord op al je taalvragen

Nadere informatie

Start tweede lesperiode. Succesvolle Open dagen. Grote belangstelling voor de. Tabletcursussen. Evaluaties

Start tweede lesperiode. Succesvolle Open dagen. Grote belangstelling voor de. Tabletcursussen. Evaluaties 2013 NUMMER 2 Nieuwsbrief November 2013 Start tweede lesperiode In dit nummer 1 Start tweede lesperiode 1 Succesvolle Open dagen 1 Grote belangstelling Tabletcursussen 1 Evaluaties 2 LesOpMaat 2 Workshops

Nadere informatie

Hogeschool van Amsterdam. Zakelijk Schrijfonderwijs. Digital publishing. Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven

Hogeschool van Amsterdam. Zakelijk Schrijfonderwijs. Digital publishing. Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven Zakelijk Schrijfonderwijs Hogeschool van Amsterdam Digital publishing Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven In de cursus Digital Publishing ga je onderzoeken hoe je een digitaal tijdschrift maakt. In

Nadere informatie

Voor alle cursussen geldt Wijzigingen voorbehouden

Voor alle cursussen geldt Wijzigingen voorbehouden Locatie cursussen FNV Scholing FNV Scholing & IT Werkgroep Kantooradres: Nieuwe Fellenoord 7, 5612 KB EINDHOVEN Postadres: p/a Gentiaanweg 8, 5643 CB EINDHOVEN Telefoon 06 1513 3287 (na 14.00 uur) E-mail:

Nadere informatie

De opleiding Allround Indoor Cyclinginstructeur

De opleiding Allround Indoor Cyclinginstructeur Bijlestaal 64 1721 PW Broek op Langedijk T 0226-342699 E info@tredus.nl www.tredus.nl De opleiding Allround Indoor Cyclinginstructeur Deze 7-daagse opleiding is ontwikkeld om een brede praktische opleiding

Nadere informatie

Fricolore Academy in samenwerking met Penta Nova. Middenmanagement (MMOT)

Fricolore Academy in samenwerking met Penta Nova. Middenmanagement (MMOT) Fricolore Academy in samenwerking met Penta Nova Middenmanagement (MMOT) Doelgroep Inhoud Docenten die belangstelling hebben voor een functie als team- of afdelingsleider. Oriëntatie op management is bedoeld

Nadere informatie

De branche erkende spoedopleiding Allround Fitnesstrainer (incl. Fitnesstrainer-A)- 5dgn Vernieuwde opleiding, competentiegericht leren zie pagina 2.

De branche erkende spoedopleiding Allround Fitnesstrainer (incl. Fitnesstrainer-A)- 5dgn Vernieuwde opleiding, competentiegericht leren zie pagina 2. Bijlestaal 64 1721 PW Broek op Langedijk T 0226-342699 E info@tredus.nl www.tredus.nl De branche erkende spoedopleiding Allround Fitnesstrainer (incl. Fitnesstrainer-A)- 5dgn Vernieuwde opleiding, competentiegericht

Nadere informatie

Jaarplan VMBO 2015-2016 augustus

Jaarplan VMBO 2015-2016 augustus Jaarplan VMBO 2015-2016 augustus weeknummer 32 33 34 35 schoolweek 0 1 2 Zomervakantie SCHOOL OPEN maandag 3 10 24 12.00 uur Lunch OOP alle vestigingen 17 Centrale opening op HAVO/VWO vanaf 08.45 uur /

Nadere informatie

Allemaal digitaal! Cursussen voor computer, tablet en de digitale overheid - aug t/m dec aan de Vliet

Allemaal digitaal! Cursussen voor computer, tablet en de digitale overheid - aug t/m dec aan de Vliet Allemaal digitaal! Cursussen voor computer, tablet en de digitale overheid - aug t/m dec 2016 aan de Vliet Cursusaanbod SeniorWeb Dit najaar biedt de Bibliotheek aan de Vliet in samenwerking met SeniorWeb

Nadere informatie

SeniorWeb. augustus t/m december 2015. aan de Vliet

SeniorWeb. augustus t/m december 2015. aan de Vliet SeniorWeb augustus t/m december 2015 aan de Vliet SeniorWeb Ook dit najaar verzorgt SeniorWeb opnieuw interessante computercursussen en workshops voor beginners en gevorderden in de Bibliotheek aan de

Nadere informatie

SEO schrijven. Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven

SEO schrijven. Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven SEO schrijven Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven Zoekmachinemarketing is een dynamisch vakgebied dat continu verandert. De cursus SEO schrijven biedt actuele kennis voor webschrijvers die precies

Nadere informatie

15-16 Jaarplanning ouders - verzorgers defintief versie datum: :34 uur

15-16 Jaarplanning ouders - verzorgers defintief versie datum: :34 uur MY college JAARPLANNING voor ouders / verzorgers 2015-2016 activiteiten, examens, vakanties, e.d. R&W *- in deze week communicatie naar ouders september - oktober 2015 ma 17 aug di 18 aug 34 wo 19 aug

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER PAPENDRECHTSE TENNIS CLUB. Geboortedatum: Telefoon: Voornaam: Woonplaats: 2 jaar of meer LESREGLEMENT:

INSCHRIJFFORMULIER PAPENDRECHTSE TENNIS CLUB. Geboortedatum: Telefoon: Voornaam: Woonplaats: 2 jaar of meer LESREGLEMENT: INSCHRIJFFORMULIER PAPENDRECHTSE TENNIS CLUB Naam: Voornaam: Adres: Post code: Woonplaats: Geboortedatum: Telefoon: Telefoon werk: E-mail adres: Cursus: Privé O 2-pers. 4 pers. * aankruisen s.v.p. Speelniveau:

Nadere informatie

Perfactor Trainingsacteer cursussen 2018/2019

Perfactor Trainingsacteer cursussen 2018/2019 Perfactor Trainingsacteer cursussen 2018/2019 Via intensieve begeleiding en coaching ontstaat een fundament voor het trainingsacteren met als doelstelling; in een veilige setting, het kunnen creëren en

Nadere informatie

ONDERHANDELEN; VAN INTUÏTIE NAAR ONDERHANDELINGSKRACHT. Vaardigheidstraining

ONDERHANDELEN; VAN INTUÏTIE NAAR ONDERHANDELINGSKRACHT. Vaardigheidstraining ONDERHANDELEN; VAN INTUÏTIE NAAR ONDERHANDELINGSKRACHT Vaardigheidstraining Onderhandelen; van intuïtie naar onderhandelingskracht Introductie Ieder mens onderhandelt dagelijks, meestal intuïtief. Deze

Nadere informatie

6-DAAGSE MEDIATION OPLEIDING

6-DAAGSE MEDIATION OPLEIDING 6-DAAGSE MEDIATION OPLEIDING 6-daagse mediation opleiding Algemeen Wanneer u de opleiding tot mediator bij Match-it volgt, doet u alle benodigde kennis op en kunt u direct aan het werk als mediator. U

Nadere informatie

PLEITEN VOOR RECHTERLIJKE INSTANTIES. Vaardigheidstraining

PLEITEN VOOR RECHTERLIJKE INSTANTIES. Vaardigheidstraining PLEITEN VOOR RECHTERLIJKE INSTANTIES Vaardigheidstraining Pleiten voor rechterlijke instanties Introductie In deze training worden alle facetten van mondelinge pleitvaardigheid behandeld en geoefend. Door

Nadere informatie

Opleidingen tot praktijkondersteuner (POH, 2-jarig)

Opleidingen tot praktijkondersteuner (POH, 2-jarig) Opleidingen tot praktijkondersteuner (, 2-jarig) Instelling 2018 2019 vereist Intake gesprek (assessment) Vrijstelling mogelijk Lesgeld Lesmateriaal per jaar Aantal lesdagen Breederode Hogeschool Inholland

Nadere informatie

Jaarkalender schooljaar

Jaarkalender schooljaar Jaarkalender schooljaar 2019-2020 versie 1 juli 2019 leerlingen en ouders/verzorgers aug-19 1 34 ma 19-aug start schooljaar 13.30 uur introductieprogramma klas 2-6 1 34 di 20-aug mentorgesprekken, eerste

Nadere informatie

MaSt een Must H4 en V4. Maak er iets moois van!

MaSt een Must H4 en V4. Maak er iets moois van! MaSt een Must H4 en V4 Maak er iets moois van! Handleiding Maatschappelijke Stage Schooljaar 2011-2012 INLEIDING: Het Ministerie van Onderwijs schrijft: Maatschappelijke Stage: Vanaf schooljaar 2011-2012

Nadere informatie

DEFINITIEF JAARROOSTER 2014-2015 D.D. 23-6-2014

DEFINITIEF JAARROOSTER 2014-2015 D.D. 23-6-2014 augustus week 33 augustus week 34 augustus week 35 september week 36 11 18 SEMESTER 1 25 01 - Zomervakantie/week 0 Begin cijferperiode 1-8.30 uur start lessen - Introductie leerjaar 1+3 na 4e lesuur -

Nadere informatie

Jaarrooster

Jaarrooster Jaarrooster 2014-2015 Postadres (alle vestigingen) Stichting Prago Postbus 1034 3430 BA Nieuwegein Telefoon 06 45 01 05 04 E-mail info@prago.nl Internet http://www.prago.nl Facebook http://www.facebook.com/pragoschool

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief Personeelsinfomiddag, Op 25 mei was het zover. Een personeelsinfomiddag van Dynamiek in een geheel nieuw jasje. 15 scholen lieten in hun marktkraam zien waar zij zo ontzettend trots op zijn.

Nadere informatie

Dans & drama o.b.s. De Eiber Dedemsvaart Januari 2015

Dans & drama o.b.s. De Eiber Dedemsvaart Januari 2015 Dans & drama o.b.s. De Eiber Dedemsvaart Januari 2015 Inleiding 2 INLEIDING DANS Leerlingen in het basisonderwijs dansen graag. Het sluit aan bij hun natuurlijke creativiteit, fantasie en bewegingsdrang.

Nadere informatie

Onderbouw op de MBS. Je krijgt alle lessen zoals op elke middelbare school, Nederlands, Engels, wiskunde enz.

Onderbouw op de MBS. Je krijgt alle lessen zoals op elke middelbare school, Nederlands, Engels, wiskunde enz. MBS in het kort VMBO bl/kl/gl Het Groene Lyceum(tl/gl/havo niveau) mbo 2 en 4 Tweejarige brugklas LWOO (bl-niveau) ipads, boeken en schriften Veel praktijklessen Je start met een brugklaskamp in ljr. 1

Nadere informatie

Machteld Van Acker geeft Klassiek Ballet en Moderne Dans. Dorine van der Beek geeft kinderdanslessen en Dans & Yoga

Machteld Van Acker geeft Klassiek Ballet en Moderne Dans. Dorine van der Beek geeft kinderdanslessen en Dans & Yoga De 18 dansdocenten UCK stellen zich voor! Machteld Van Acker geeft Klassiek Ballet en Moderne Dans Opleiding Stedelijk Instituut voor Ballet te Antwerpen onder leiding van Jos Brabants Met veel plezier

Nadere informatie

TARIEVEN RWC B & S OPLEIDING

TARIEVEN RWC B & S OPLEIDING Lascoördinator hoe en wat Doordat wij tientallen bedrijven intensief hebben begeleid bij het behalen van een bedrijfscertificaat ISO-3834 en EN-1090, signaleerden wij al in een vroeg stadium een tekort

Nadere informatie

Codarts Docent Muziek 2018-2019 (Oude stijl) Hoofdfase 3e sem 4e sem totaal 5e sem 6e sem totaal 7e sem 8e sem totaal Musicus Primair instrument sem 1 tm 7 6 6 6 6 3 3 MTE sem 1 tm 2; jaar 2 tm 3 7 7 3

Nadere informatie

MHBO Marketing & Communicatie

MHBO Marketing & Communicatie MHBO Marketing & Communicatie Vanavond bijeen: Zaandam Purmerend 25 leerlingen 12 leerlingen Even voorstellen: docenten en leerlingen Afronding turboroute Twee projecten Eindbeoordeling Eindgesprekken

Nadere informatie

WORKSHOPREGELS Aanpak Duurzaam GWW

WORKSHOPREGELS Aanpak Duurzaam GWW WORKSHOPREGELS Aanpak Duurzaam GWW Page 1 of 7 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Annulering door opleider... 3 2. Annulering door cursist... 3 3. Voorwaarde voor de workshop... 4 4. Legitimatiebewijs...

Nadere informatie

Basistraining Freelance fotograaf

Basistraining Freelance fotograaf Basistraining Freelance fotograaf WELKOM Leuk dat u de folder van de Basistraining: freelance fotograaf heeft gedownload. Wij leren u in deze training alles wat u moet weten en op basis van waar in de

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER 2015-2016

ACTIVITEITENKALENDER 2015-2016 ACTIVITEITENKALENDER 2015-2016 OKTOBER 2015 Deze week: voorlichting Peter Verploeg VMBO4 2e voorlichting l.l. doorstroom TL4 naar H4 15.45 uur SEPTEMBER 2015 Voorlichting ouders, doorstroom T4 naar H4

Nadere informatie

JAARPLANNING VMBO AUGUSTUS. Inhaalmomenten maandag 9e uur. WEEK 35 Voorbereiden Londenreis T3 27 aug

JAARPLANNING VMBO AUGUSTUS. Inhaalmomenten maandag 9e uur. WEEK 35 Voorbereiden Londenreis T3 27 aug AUGUSTUS Inhaalmomenten maandag 9e uur WEEK 31 WEEK 32 WEEK 33 WEEK 34 activiteitenweek 1 Ma. 30 juli 4 aug 12 aug 20 aug 09.30 Opening schooljaar 10.30-12.00 uur sectievergaderingen 12.30 sectorbrede

Nadere informatie

Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2017 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2017 Wil je handiger worden met de

Nadere informatie

FNV Scholing- & IT Werkgroep Kantooradres: Nieuwe Fellenoord KB Eindhoven Postadres: p/a Gentiaanweg CB Eindhoven Mob.

FNV Scholing- & IT Werkgroep Kantooradres: Nieuwe Fellenoord KB Eindhoven Postadres: p/a Gentiaanweg CB Eindhoven Mob. FNV Scholing- & IT Werkgroep Kantooradres: Nieuwe Fellenoord 7 5612 KB Eindhoven Postadres: p/a Gentiaanweg 8 5643 CB Eindhoven Mob.: 06 1513 3287 Email: fnvadmin@upcmail.nl Website: www.fnvscholing.nl

Nadere informatie

muzische vorming in kleuterschool

muzische vorming in kleuterschool muzische vorming in kleuterschool Inleiding: muzisch werken met kleuters Daar waar vroeger enkel leerkrachten uit de lagere school konden inschrijven voor de navorming komen we nu ook tegemoet aan de noden

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

NBF Opleidingsbrochure 2010-2011 Wedstrijdleiders

NBF Opleidingsbrochure 2010-2011 Wedstrijdleiders NBF Opleidingsbrochure 2010-2011 Wedstrijdleiders Nederlandse Bowling Federatie Veenendaal, september 2010 Inhoudsopgave Inleiding 3 Opleiding wedstrijdleider 4 Wedstrijdleider niveau 1 5 Wedstrijdleider

Nadere informatie

0Lespakket duozangles 40 x 60 minuten met (vul naam leerling in) 0Lespakket duozangles 40 x 30 minuten met (vul naam leerling in)

0Lespakket duozangles 40 x 60 minuten met (vul naam leerling in) 0Lespakket duozangles 40 x 30 minuten met (vul naam leerling in) Inschrijfformulier lesseizoen 2012-2013 Naam leerling: Straat + huisnummer: Postcode + plaats: Tel. Thuis: Tel. Mobiel: Mailadres leerling: Mailadres ouders*: Geboortedatum leerling: *Voor leerlingen onder

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Opleiding Trainer MindfulKids

Algemene Voorwaarden Opleiding Trainer MindfulKids Voorwaarden tot deelname minimaal op HBO niveau werkend en denkend ervaring met het voor de klas of voor de groep staan affiniteit met mindfulnessbeoefening of de bereidheid zich daarin te verdiepen aanwezigheid

Nadere informatie

#kiezenvoorverandering

#kiezenvoorverandering #kiezenvoorverandering De Spijkman Trainersacademy opent haar deuren voor jou! Trainen is een vak en jij weet dat je het in je hebt. Jij durft nu te kiezen voor wat je het liefste doet: namelijk met groepen

Nadere informatie

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes,

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Van de schoolleiding Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Inmiddels is de aanmelding voor de nieuwe brugklassen afgerond. We starten met een mavo klas en een mavo/havo klas. Hartelijk

Nadere informatie

FONTYS MSU CURSUS VOOR DE FYSIOTHERAPIE

FONTYS MSU CURSUS VOOR DE FYSIOTHERAPIE MSU CURSUS BROCHURE FONTYS MSU CURSUS VOOR DE FYSIOTHERAPIE Deze volwaardige MSU cursus, onder leiding van Fontys Hogescholen is wetenschappelijk onderbouwd en geaccrediteerd met 64 punten bij het KNGF.

Nadere informatie