MEDEDELINGEN AAN DE LEERLINGEN VAN HET KA ZOTTEGEM EN HUN OUDERS 19 september 2005

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MEDEDELINGEN AAN DE LEERLINGEN VAN HET KA ZOTTEGEM EN HUN OUDERS 19 september 2005"

Transcriptie

1 MEDEDELINGEN AAN DE LEERLINGEN VAN HET KA ZOTTEGEM EN HUN OUDERS 19 september 2005 Woord vooraf : Beste leerlingen Geachte ouders In het begin van een schooljaar dringen zich vaak een aantal afspraken op en zijn er heel wat zaken te bespreken. Deze mededelingen worden op geregelde tijdstippen met de leerlingen meegegeven en zijn voor de leerlingen en hun ouders dan ook zeer belangrijk. Bijgevolg dienen deze bewaard te worden als een apart onderdeel in de map van het vak Nederlands. De klassentitularis kan dan samen met het nazicht van de agenda ook nagaan of deze mededelingen door de ouders en de leerlingen voor kennisname getekend werden. Eerst en vooral een woordje over de schoolstart. Dit schooljaar telt de school 616 leerlingen. Dit betekent een groei met niet minder dan 69 leerlingen in vergelijking met vorig jaar. Ook vorig schooljaar boekten wij reeds een leerlingenwinst van 76 leerlingen waaruit voor een deel kan geconcludeerd worden dat het KA Zottegem blijvend in de lift zit! Veel leerlingen op zich zelf zegt niets. Belangrijk is dat het schoolteam het vertrouwen dat ouders in onze school stellen niet beschamen en de leerlingen goed en met zorg kunnen opvangen. Voorts stellen wij met genoegen vast dat vooral het eerste jaar stevig bevolkt is (133 leerlingen), wat een duidelijke groeiwissel is voor de toekomst. Deze leerlingenwinst heeft voor gevolg dat een aantal klassen (zoals een 6 de groep in de A- klassen en een 4 de ASO in de C-klassen en D-klassen) dienden ontdubbeld te worden, wat met ingang van het nieuwe rooster op 19 september merkbaar zal zijn. Tot slot willen de leerkrachten, directie, schoolraad en raad van bestuur de ouders hartelijk danken voor het vertrouwen. In een positieve geest van dialoog maken wij van dit schooljaar opnieuw een prachtjaar. Een vriendelijke groet Luc De Both Krista Pieters Johan Talloen Directeur KA zorgcoördinator 1 ste graad coördinator 2 de -3 de graad Pedagogisch Directeur

2 1.De definitieve roosters vanaf maandag 19 september : Studieopvang lessenrooster (werden reeds op vrijdag 16/09/2005 bezorgd) De lessen vangen dagelijks aan om 8.20 u en er is reeds opvang in de studie vanaf 7.30 u. Wij verwachten dat iedereen op tijd op school is. Tweemaal te laat komen binnen een periode van vier weken betekent dan ook onmiddellijk 1 uur nablijven. Het definitieve weekrooster maakt dat een aantal klassen op bepaalde dagen pas om 9.10 u begint. Voor de meeste klassen eindigen de lessen ook reeds om u. Graag hadden we dat de ouders van dit vast rooster, dat opgenomen is in het agenda, kennis nemen. In afwachting van trein of bus kunnen de leerlingen in de studie of in het e-learning centrum terecht tot u; zij die s morgens later beginnen kunnen in de ochtendstudie vanaf 7.30 u terecht. Indien u wenst dat uw kinderen in de studie blijven, zijn wij daar wel graag op de hoogte van, zodat wij dit kunnen opvolgen. U wordt van een opschorting van het eerste of achtste lesuur daags voordien op de hoogte gebracht door een nota in de schoolagenda, die door u wordt geviseerd. Hoe dan ook dient de leerling steeds ten laatste om 9.10 u op school te zijn en tot u op school te blijven. De leerlingen mogen nooit de school verlaten vóór u, gezien zij dan door de schoolverzekering niet gedekt zijn. Voor het 8 ste uur (einde u) kan een afwijking van een 5 minuten worden voorzien voor een strikt aantal bus- en treinuren. Leerlingen die les hebben tot u en hun bus of trein moeten halen kort na u, kunnen de uitzonderlijke toelating bekomen om de les vijf minuten vroeger te verlaten (daartoe ontvangen zij een oranje kaart). Wel dienen zij de lessen in te halen en dient dit door de ouders schriftelijk aangevraagd te worden. De ouders konden in het begin van het schooljaar de toelating geven om de leerlingen bij het wegvallen van een 8 ste lesuur of een 4 de lesuur op woensdag naar huis te laten gaan. Normaal blijven de leerlingen van de A-klassen steeds in de studie bij een onverwachts wegvallen van een 8 ste of 4 de lesuur op woensdag. Hierop wordt voor de klassen A2 en A3 uitzondering gemaakt vermits die elke woensdag het 4 de lesuur vrij zijn en voor wie de ouders de toelating kunnen geven om hen, op woensdag om u de school te laten verlaten. (Toelatingsformulier zie bijlage)

3 2.Mosselfestijn van zaterdag 1 en zondag 2 oktober (zie uitnodiging) Naar goede jaarlijkse gewoonte heeft begin oktober het traditioneel en fel gesmaakt KA - mosselfestijn plaats. Elke leerling krijgt 1 kaart van 14 voor het mosselfeest mee met de bedoeling die te verkopen. Elke leerling zorgt daarvoor en rekent af, wisselt om of geeft die kaarten terug aan mevr. François (verantwoordelijke bonnetjes / kopielokaal). Deze afrekening per leerling dient uiterlijk voor woensdag 28 september te gebeuren. Vermits de opbrengst zowel naar de vzw vrienden van het KA, als naar het oudercomité van de basisschool gaat, komen deze gelden rechtstreeks onze leerlingen en onze school ten goede. Zo financiert dit jaar de vzw vriendenkring integraal de uitbouw van de nieuwe didactische keuken voor onze nieuwe richting sociaal-technische wetenschappen (kostprijs euro) We hopen dan ook dat de kaartenverkoop en de opkomst dit jaar deze van vorig jaar zal overstijgen. De leerlingen die willen meewerken kunnen zich op het leerlingensecretariaat aanmelden (bij mevr. Pieters K., De Keyser MC, Braekeleire D. en Truyen I.). Dank reeds bij voorbaat voor uw medewerking en opkomst. Wij verwijzen ook naar de bijgevoegde uitnodiging. (zie bijlage) 3.Schoolreglement en agenda Mogen wij er nog eens op aandringen het schoolreglement, dat vooraan in de agenda is opgenomen, te lezen en te ondertekenen (voor zover dit nog niet is gebeurd). Gelieve de agenda ook wekelijks na te kijken en te paraferen, meer speciaal de cijfers van de toetsen die achteraan genoteerd staan. 4.Prijzen middagmalen De prijzen voor de middagmalen blijven dit jaar ongewijzigd : voor de kleuters betekent dit 1,5 voor de lagere 2,5 en voor de middelbare afdeling Oproep oudercomité Een goed werkend oudercomité is een meerwaarde voor een dynamische en participerende school, zoals het KA Zottegem. Vandaar de oproep en uitnodiging in bijlage. 6. Knackabonnement tegen voordeeltarief De leerlingen en leerkrachten kunnen tegen zeer voordelige tarieven een abonnement bekomen op Knack. De leerkracht die alles centraliseert, is mevr. Decreus (lerares Nederlands 3 de graad). De inschrijvingsstookjes worden aan mevr. Decreus bezorgd voor donderdag 23 oktober (zie bijlage)

4 7. Oranje kaart (alleen voor leerlingen die met trein en bus naar school komen. Vertrektijden tussen u en u. Wegens de toename van het aantal leerlingen en warme eters in de refter, waren wij genoodzaakt om de middagpauze met 5 minuten te verlengen, waardoor het laatste lesuur om u eindigt. Voor sommige leerlingen wordt het moeilijk om door deze verlenging hun bus/trein te halen. Een latere bus/trein is altijd mogelijk wegens opvang tot u. Een 5-tal minuten vroeger vertrekken kan toegelaten worden omstreeks u, maar niet om u wegens de wet op de leerplicht en de verzekeringsvoorwaarden. Ouders die dit overwegen dienen het aanvraagformulier (in bijlage) in te vullen en terug te bezorgen op het leerlingensecretariaat, vervolgens krijgt de leerling zijn oranje kaart. Wel dienen de lessen steeds ingehaald te worden. 8. Oproep naar medewerkers voor het KAZMOS-team! KAZMOS staat voor Koninklijk Atheneum Zottegem Milieu Op School. Het doel van KAZMOS is het respect voor ons milieu overbrengen aan onze leerlingen via verschillende buitenschoolse en binnensschoolse acties: POETS in samenwerking met de stad Zottegem, boomplantdag in samenwerking met het RLVA, afvalselectie op school, acties in ons ecologisch bos, energieweek, e. a. Zo behaalden we met ons bosproject we reeds meerdere eervolle vermeldingen en prijzen: logo Groene school 2002, logo Groene School 2003,Vera Dua-prijs, nominatie voor de Groene Pluim, Daarvoor hebben we een team nodig, dat vooral bestaat uit gemotiveerde leerlingen van alle klassen en graden. Ook de directie en andere personeelsleden zetten zich in. Ouders zijn uiteraard steeds welkom op de activiteiten. Voel je groene kriebels in je buik en wil je je in zetten voor een beter milieu, vul dan onderstaande strook in en geef deze af aan een van de volgende leerkrachten: Mevr. E. Van Damme (lerares bio en natuurwetenschappen) Mevr. A. Meerpoel (lerares fysica en informatica) Mevr. R. Romaen(lerares economie) Dhr. C. De Bodt( leraar godsdienst) Dhr. J. De Groeve( leraar aardrijkskunde) Dhr. B. Verstichelen(wiskunde en biologie) (Invulformulier zie bijlage) Digitaal inschrijven kan ook via de website: (doorklikken naar KAZMOS)

5 9. Egmontproject In het kader van de schoolnetoverschrijdende werking «Scholen voor democratie «wordt dit schooljaar op onze schol vak- en graadoverschrijdend aan het «Egmontproject «gewerkt. In de eerstegraadsklassen wordt de figuur van Egmont en zijn betekenis voor de streek belicht. De tweedegraadsklassen verdiepen zich in de boeiende en woelige tijd van Egmont. Ze leren op die manier observeren en onderzoeken vanuit verschillende invalshoeken : kunst en cultuur, politiek in de geschiedenis, wetenschappen en aardrijkskunde. In de derdegraadsklassen wordt het onderzoek uitgebreid naar verdraagzaamheid en democratische besluitvorming in de 20ste eeuw en vandaag. Het hele project bestaat uit lessen, onderzoeksactiviteiten in en buiten de school, workshops en pedagogische uitstappen. 10.Raadpleeg alle mededelingen op het web!! Surf naar en klik door naar de mededelingen!! 11. Lijst van klastitularissen in bijlage 12. Boekengeld (overschrijvingsformulier in bijlage) Gelieve het boekengeld voor 1 oktober 2005 te betalen met bijgevoegd overschrijvingsformulier met de vermelding van de naam en de klas van de leerling.

6 !! Bijlage!! Toelatingsformulier voor A2 A3 Ondergetekende geeft zijn/haar zoon/dochter : Klas :... De toelating om op woensdag om u de school te verlaten. Handtekening ouder/voogd AANVRAAG ORANJE KAART Mijn zoon/dochter klas. moet de trein / bus kunnen halen van.. u naar.. om naar huis te komen. Ik vraag de toelating dat hij/zij de school vroeger zou mogen verlaten tijdens het laatste lesuur. Mijn zoon/dochter zal de ontbrekende tijd van de les terug inhalen. Handtekening Lidmaatschap Kazmos Schooljaar , leerling uit klas.. wens lid te worden van het KAZMOS-team. Datum:. Handtekening Ten laatste afgeven op woensdag 21 september 2005

7 KLASTITULARISSEN EN OMBUDSMANNEN (-VROUWEN) klas richting aantal klastitularis klas richting aantal klastitularis A1 Latijn A 25 Segers B1 Latijn A 19 Vanbiervliet A2 Latijn B 25 Ghys A3 Moderne A 19 François B3 Moderne A 26 De Waele A4 Moderne B 12 D Hondt,(François) B4 Moderne B 25 De Regge A5 Mod.sport A 23 Van Der Schueren B5 Mod.sport A. 23 De Loor/Vermeulen A6 Mod.sport B 8 D Hondt B6 Mod.sport B. 20 Impens A7 Mod.tech.kunst 5 Hoekman,(Verstichelen) B7 Sociaal-techn. 16 De Cock A8 Mod.tech.sport 15 De Regge,(Verstichelen) B8 Handel 04 De Cock klas richting aantal klastitularis klas richting aantal klastitularis C1 Wetenschappen 18 Verstuyft,(Servranckx) D1 Wetenschappen 18 Van Hecke C2 Latijn (wetensch.) 09 Walravens D2 Latijn (wetensch.) 16 Fostier C3 Economie (wisk.) 12 Moreau D3 Economie (wisk.) 04 Fostier C4 Latijn (talen) 10 Moreau D4 Latijn (talen) 03 Brutsaert C5 Economie (talen) 27 Van De Walle D5 Economie (talen) 12 Brutsaert C6 Humane wet. 13 Meerpoel E. D6 Humane wet. 23 Coigne C7 Sociaal techn. 10 Perreman D7 Sociaal techn. 15 Pieters Greta C8 Handel 05 Van Impe D8 Handel-talen 07 De Wandel klas richting aantal Klastitularis klas richting aantal Klastitularis E1 Wetensch. wisk. 04 Sautois F1 Wetensch. wisk. 10 Bert E2 Latijn wisk. 05 Sautois F2 Latijn wisk. 03 Bert E3 Economie wisk. 04 Sautois F3 Economie wisk. 02 Bert F4 Mod.talen wet. 11 Van Damme E6 Latijn mod.talen 05 Van Gyseghem F6 Latijn mod.talen 06 Talloen Ellen E7 Econ. mod.talen 08 Van Gyseghem F7 Econ. mod.talen 15 Talloen Ellen E8 Humane wet. 19 De Rouck F8 Humane wet. 25 Coopman E9 Boekhouden-info. 10 De Geyter F9 Boekhouden-info. 07 Minnaert E10 Secretariaat-tal. 08 Vanderstraeten F10 Secretariaat-tal. 06 Meerpoel A. Ombudsvrouwen en mannen Leerlingenparlement + verdere studiebeleid : Truyen I. GIP : Van Impe Stagebegeleiding : Braekeleire D. Egmontproject : Van Tyghem Chr. Extramuros : De Keyser M.C. Brutsaert P. Bijscholing : Van Tyghem C. Boekenfonds : Van Herreweghe D. ICT : Rosier A.. GWP : Moreau, Meerpoel, Truyen Veiligheid : Lefevre L. Pedag. college : De Keyser Sport en buitenschoolse activiteiten : Verstuyft H. KAZMOS : De Groeve J. Lessenroosters : Bert W, (De Bodt Chris),(Fostier) Schooltijdschrift :- Decreus VOET : Romaen R, Impens - De Braekeleer Webmaster : Meerpoel A., Van Herreweghe D. Contact oudercomité : Meerpoel A. Ontvangsthal info- en ouderavond : Leerkrachten gods./zed. Coördinatoren 1 ste graad : Pieters K. 2 de en 3 de graad : Talloen J.

8 Zottegem, 19 september 2005 Waarde ouders, oud-leerlingen, sympathisanten, Mevrouw, mijnheer, De vzw Vrienden van het Koninklijk Atheneum Zottegem en het Oudercomité Basisschool hebben de eer en het genoegen U vriendelijk uit te nodigen op hun jaarlijks mosselfeest. Deze uitnodiging geldt ook voor hen die niet zo verlekkerd zijn op mosselen; zij kunnen aanzitten voor stoofvlees met frieten. U bent van harte welkom in ons schoolrestaurant op zaterdag 1 oktober 2005 van u tot u of op zondag 2 oktober 2005 van u tot u. Door de jaarlijkse organisatie van het mosselfeest (midden oktober), de schooltombola en de opendeurdag / het schoolfeest (in april) slagen de vzw Vrienden van het K.A. en het Oudercomité erin de nodige financiële middelen in te zamelen. Deze worden aangewend voor de aankoop van leerboeken en leermiddelen en voor het vermogen van het didactisch comfort van de leerlingen. Uw aanwezigheid op deze activiteit stelt ons in staat dit in de toekomst te blijven doen. We zien uit naar uw komst en danken u bij voorbaat. Om organisatorische redenen vragen wij u vooraf te willen inschrijven en onderstaande strook terug op school te bezorgen, uiterlijk tegen 28 september U kan ook inschrijven door vooraf het totale bedrag te storten op het rekeningnummer van de vzw Vrienden van het K.A. met vermelding van het aantal eters en de dag van uw keuze. Uw kaarten liggen dan klaar aan de ingang. Directie en personeel, het Oudercomité, vzw Vrienden van het Koninklijk Atheneum. Intekenstrook MOSSELFEEST op 1 en 2 oktober 2005 In te leveren vóór 28 september bij Lydiane François (Atheneum) of Natacha De Smet (BSKA) Ondergetekende, schrijft in voor zaterdag 1 oktober 2005 zondag 2 oktober 2005 (gelieve de dag van uw keuze aan te kruisen). X volwassenen mosselen met frieten x 14,00 =... X volwassenen stoverij met frieten x 10,00 =... X kinderen (tot 12j.) mosselen met frieten x 7,00 =... X kinderen (tot 12j.) stoverij met frieten x 5,00 =.. en voeg hierbij het overeenkomstige totale bedrag van.. datum :. Handtekening :.

Mededeling aan de ouders en de leerlingen van het KAZ van woensdag 26 oktober Herfstverlof

Mededeling aan de ouders en de leerlingen van het KAZ van woensdag 26 oktober Herfstverlof Zottegem, 26 oktober 2005 Mededeling aan de ouders en de leerlingen van het KAZ van woensdag 26 oktober 2005. Herfstverlof Betreft : 1. eerste ouderavond van donderdag 10 november 2005 van 18.00 u tot

Nadere informatie

Mededeling aan de ouders en de leerlingen van het KAZ van vrijdag 27 oktober 2006 - Herfstverlof

Mededeling aan de ouders en de leerlingen van het KAZ van vrijdag 27 oktober 2006 - Herfstverlof Zottegem, 27 oktober 2006 Mededeling aan de ouders en de leerlingen van het KAZ van vrijdag 27 oktober 2006 - Herfstverlof Betreft : 1. eerste ouderavond van vrijdag 10 november 2006 van 18.00 u tot 22.00

Nadere informatie

Mededeling aan de ouders en de leerlingen van het KAZ van vrijdag 26 oktober Herfstverlof

Mededeling aan de ouders en de leerlingen van het KAZ van vrijdag 26 oktober Herfstverlof Zottegem, 26 oktober 2007 Mededeling aan de ouders en de leerlingen van het KAZ van vrijdag 26 oktober 2007 - Herfstverlof Betreft : 1. eerste ouderavond van vrijdag 9 november 2007 van 17.00 u tot 21.00

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Maandag, 1 september 2014 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

JAARPLANNING 2008/2009 LEERLINGEN

JAARPLANNING 2008/2009 LEERLINGEN JAARPLANNING 2008/2009 LEERLINGEN SEPTEMBER = geen pedagogische uitstappen Maandag 1 september : alle leerkrachten zijn op school. 08.20 u Hervatten lessen, klassikale opvang van de leerlingen, verwerken

Nadere informatie

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten!

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten! 1 september 2016 In dit bundeltje kan u volgende invulblaadjes vinden die terug in ons bezit moeten komen: 1. Voorwoord + aanpassingstabel gegevens van het kind 2. In te vullen :Ontvangstbewijs schoolreglement

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Dinsdag, 1 september 2015 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

JAARPLANNING LEERLINGEN

JAARPLANNING LEERLINGEN JAARPLANNING 2009-2010 LEERLINGEN SEPTEMBER = geen pedagogische uitstappen Rapportperiode dagelijks werk 1 (DW1) van dinsdag 1 september t.e.m. donderdag 8 oktober. dinsdag 1 september : alle leerkrachten

Nadere informatie

JAARPLANNING LEERLINGEN

JAARPLANNING LEERLINGEN JAARPLANNING 2006-2007 LEERLINGEN SEPTEMBER = geen pedagogische uitstappen Vrijdag 1 september : alle leerkrachten zijn op school. 08.20 u Hervatten lessen, klassikale opvang van de leerlingen, verwerken

Nadere informatie

Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij de inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken.

Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij de inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. 2012-09-03 Derde graad Geachte ouders Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij de inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. We hebben er voor gekozen

Nadere informatie

Directie en personeel van het Koninklijk Atheneum wensen u aangename eindejaarsfeesten en een bruisend 2011 toe.

Directie en personeel van het Koninklijk Atheneum wensen u aangename eindejaarsfeesten en een bruisend 2011 toe. Directie en personeel van het Koninklijk Atheneum wensen u aangename eindejaarsfeesten en een bruisend 2011 toe. Mededelingen aan de leerlingen van het KA en hun ouders Kersteditie 24 december 2010 Geachte

Nadere informatie

Welkom p. 2. Voor leerlingen en ouders p. 3

Welkom p. 2. Voor leerlingen en ouders p. 3 Wat lees je hier? Welkom p. 2 Voor leerlingen en ouders p. 3 - Wat doe je de eerste schooldagen? p. 3 - Hoe ziet je dagindeling eruit vanaf 2 september? p. 3 - Je dagelijkse to do-lijstje p. 4 - Wat kun

Nadere informatie

Juni 2015 Tweede graad

Juni 2015 Tweede graad Juni 2015 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT In een laatste inspraakvergadering op dinsdag 2 juni evalueren we samen met de leerlingen de

Nadere informatie

Infodag. Lange Nieuwstraat 94, B-2000 Antwerpen v.u. M. Van Acker. Schoolfeest De Dames

Infodag. Lange Nieuwstraat 94, B-2000 Antwerpen v.u. M. Van Acker. Schoolfeest De Dames Infodag Lange Nieuwstraat 94, B-2000 Antwerpen v.u. M. Van Acker Schoolfeest De Dames 9 mei 2015 Studieaanbod Studie-aanbod Basisschool Kleuterschool Lagere school Humaniora ASO Eerste graad 1ste leerjaar

Nadere informatie

Aan de ouders van de leerlingen van het Koninklijk Atheneum.

Aan de ouders van de leerlingen van het Koninklijk Atheneum. Zottegem, 1 september 2006 Aan de ouders van de leerlingen van het Koninklijk Atheneum. Onderwerp : enkele praktische richtlijnen begin schooljaar 2006-2007. Geachte mevrouw Geachte heer Allereerst wens

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem?

Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem? ASO? TSO? BSO? Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem? GO! atheneum en leefschool De Tandem is een secundaire school met ASO -, TSO -, BSO - afdelingen. Dit wil zeggen dat de leerlingen in

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Ouderinfo bestemd voor leerlingen van de 1 ste graad Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Beste ouder(s), beste leerling In deze ouderinfo bundelen we enkele mededelingen

Nadere informatie

Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem?

Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem? ASO? TSO? BSO? Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem? GO! atheneum en leefschool De Tandem is een secundaire school ASO -, TSO -, BSO - afdelingen. Dit wil zeggen dat de leerlingen in de eerste

Nadere informatie

Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij uw inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken.

Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij uw inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. Tweede graad 2012-09-03 Geachte ouders Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij uw inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. We hebben er voor gekozen

Nadere informatie

K.A. 2de graad! 1 SCHOOL 2 CAMPUSSEN PARKLAAN 89 TEREKEN

K.A. 2de graad! 1 SCHOOL 2 CAMPUSSEN PARKLAAN 89 TEREKEN K.A. SINT-NIKL A AS de graad! PARKLAAN 89 TEREKEN SCHOOL CAMPUSSEN Nuttige gegevens Koninklijk Atheneum Sint-Niklaas School van de Vlaamse Gemeenschap Parklaan 89 900 Sint-Niklaas Tel: 0 780 79 00 Fax:

Nadere informatie

ZOEK BIJ ONS TE VER! START JE HET NIET STEM SPORT. Latijn MODERNE MIDDELBAAR STEM. Maatschappij en welzijn TECHNIEKEN WETENSCHAPPEN

ZOEK BIJ ONS TE VER! START JE HET NIET STEM SPORT. Latijn MODERNE MIDDELBAAR STEM. Maatschappij en welzijn TECHNIEKEN WETENSCHAPPEN Latijn Maatschappij en welzijn MODERNE STEM TECHNIEKEN SPORT ZOEK HET NIET TE VER! START JE MIDDELBAAR BIJ ONS STEM WETENSCHAPPEN Beste ouder, beste zesdeklasser Straks wordt de stap gezet naar de middelbare

Nadere informatie

December 2014 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen

December 2014 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen December 2014 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT We sluiten deze maand het eerste trimester af. Vanaf nu laten we de leerlingen zich concentreren

Nadere informatie

kaz.be 1 Geachte ouders Beste leerling

kaz.be 1 Geachte ouders Beste leerling Geachte ouders Beste leerling Als ouder bent u bezorgd om uw kinderen, om hun toekomst. Dat is heel normaal. Want u wilt dat ze slagen in het verdere leven, en daar is vandaag meer voor nodig dan een diploma.

Nadere informatie

SPEELHOFLAAN SINT-TRUIDEN tel WEBSITE

SPEELHOFLAAN SINT-TRUIDEN tel WEBSITE SPEELHOFLAAN 9 800 SINT-TRUIDEN tel. 0 68 7 E-MAIL rita.utens@ktasinttruiden.be WEBSITE www.atheneumsinttruiden.be VISIE EN PEDAGOGISCH PROJECT In de eerste graad stond een brede basisvorming centraal,

Nadere informatie

Dilbeek, 1 maart 2013. Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad

Dilbeek, 1 maart 2013. Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad Dilbeek, 1 maart 2013 Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad Geachte heer/mevrouw Beste leerling Graag willen we u informeren over de organisatie van de laatste weken van dit trimester.

Nadere informatie

Achteraan vindt u een apart blad waarop u telkens uw keuze kan aanduiden. Daarnaast vragen we u ook om de bijgevoegde leerlingenfiche in te vullen.

Achteraan vindt u een apart blad waarop u telkens uw keuze kan aanduiden. Daarnaast vragen we u ook om de bijgevoegde leerlingenfiche in te vullen. Tweede graad 2013-09-02 Geachte ouders Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij de start van het schooljaar op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. We hebben

Nadere informatie

Juni 2015 Derde graad

Juni 2015 Derde graad Juni 2015 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT In een laatste inspraakvergadering op dinsdag 2 juni evalueren we samen met de leerlingen de

Nadere informatie

Gelieve dit blad in te vullen en te ondertekenen en ten laatste tegen donderdag 6 september terug mee te geven met uw kind. Blad niet knippen aub!

Gelieve dit blad in te vullen en te ondertekenen en ten laatste tegen donderdag 6 september terug mee te geven met uw kind. Blad niet knippen aub! Gelieve dit blad in te vullen en te ondertekenen en ten laatste tegen donderdag 6 september terug mee te geven met uw kind. Blad niet knippen aub! Naam:... Klas:.. 1. Bestelling warme maaltijden en drankjes

Nadere informatie

K.A. 3de graad! 1 SCHOOL 2 CAMPUSSEN PARKLAAN 89 TEREKEN

K.A. 3de graad! 1 SCHOOL 2 CAMPUSSEN PARKLAAN 89 TEREKEN K.A. SINT-NIKL A AS de graad! PARKLAAN 9 TEREKEN SCHOOL CAMPUSSEN Nuttige gegevens Koninklijk Atheneum Sint-Niklaas School van de Vlaamse Gemeenschap Parklaan 9 900 Sint-Niklaas Tel: 0 0 9 00 Fax: 0 0

Nadere informatie

Aan de ouders van de leerlingen van het Koninklijk Atheneum.

Aan de ouders van de leerlingen van het Koninklijk Atheneum. Zottegem, 1 september 2009 Aan de ouders van de leerlingen van het Koninklijk Atheneum. Onderwerp : enkele praktische richtlijnen begin schooljaar 2009-2010. Geachte mevrouw Geachte heer Allereerst wens

Nadere informatie

Mededelingen aan de leerlingen en hun ouders november 2015

Mededelingen aan de leerlingen en hun ouders november 2015 Zottegem, 16 november 2015 Mededelingen aan de leerlingen en hun ouders november 2015 Beste ouder Voor de kerstvakantie begint, hebben onze leerlingen nog een zware periode met eindproeven voor de boeg.

Nadere informatie

www.middenschoolbeernem.be Beste ouder, beste zesdeklasser Straks wordt de stap gezet naar de middelbare school. Een belangrijke stap. Je staat niet alleen voor de keuze van een studierichting, maar ook

Nadere informatie

SINT ARDUS. 2 september Brieven eerste schooldag 1 ste jaar. Geachte heer/mevrouw

SINT ARDUS. 2 september Brieven eerste schooldag 1 ste jaar. Geachte heer/mevrouw 2 september 2016 Brieven eerste schooldag 1 ste jaar Geachte heer/mevrouw Wij willen u van harte danken voor het vertrouwen dat u in onze school stelt en hopen we dat uw zoon of dochter hier echt gelukkig

Nadere informatie

10.10u Speeltijd. 5de lesuur 12.05u Middagpauze. 14.35u Speeltijd

10.10u Speeltijd. 5de lesuur 12.05u Middagpauze. 14.35u Speeltijd 1P 1ste lesuur Welkom 2de lesuur Zoekspel 10.10u Speeltijd 3de lesuur Zoekspel 4de lesuur Zoekspel 5de lesuur 12.05u Middagpauze 6de lesuur Bezinning kapel 7de lesuur Bundel / schoolagenda 14.35u Speeltijd

Nadere informatie

MEDEDELINGEN AAN DE LEERLINGEN VAN HET KA ZOTTEGEM EN HUN OUDERS 22 november 2012

MEDEDELINGEN AAN DE LEERLINGEN VAN HET KA ZOTTEGEM EN HUN OUDERS 22 november 2012 Zottegem, 22 november 2012 MEDEDELINGEN AAN DE LEERLINGEN VAN HET KA ZOTTEGEM EN HUN OUDERS 22 november 2012 Beste leerlingen Geachte ouders Voor de kerstvakantie begint, hebben onze leerlingen nog een

Nadere informatie

Middenschool Sint-Gertrudis

Middenschool Sint-Gertrudis KATHOLIEK ONDERWIJS LANDEN Middenschool Sint-Gertrudis Groenendael 2A www.kolanden.be Informatienamiddag Zondag 15 maart 2015 om 14 uur In de feestzaal van de school Eerste leerjaar A Godsdienst + KEUZE

Nadere informatie

1AT. 5de lesuur 12.05u Middagpauze

1AT. 5de lesuur 12.05u Middagpauze 1AT 1ste lesuur Welkom 2de lesuur Schoolagenda 10.10u Speeltijd 3de lesuur Bezinning 4de lesuur Afspraken 5de lesuur 12.05u Middagpauze 6de lesuur Zoekspel 7de lesuur Zoekspel 14.35u Speeltijd 8ste lesuur

Nadere informatie

Beste ouders, kleuters, leerlingen, leerkrachten, Na twee maanden vakantie zwaait de schoolpoort weer open.

Beste ouders, kleuters, leerlingen, leerkrachten, Na twee maanden vakantie zwaait de schoolpoort weer open. Ekeren, 1 september 2015 Beste ouders, kleuters, leerlingen, leerkrachten, Na twee maanden vakantie zwaait de schoolpoort weer open. Voor vele kinderen en hun ouders is onze school geen onbekende meer.

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

SCHOOLBROCHURE 2013-2014

SCHOOLBROCHURE 2013-2014 KOEKELARE Een stap in de goede rich9ng SCHOOLBROCHURE 2013-2014 Ac9viteitenkalender 2012-2013 vr 21.09.12 18u Intake oudercontact voor nieuwe leerlingen. Mosselsouper do 08.11.12 18u Oudercontact zo 11.11.12

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Kiem

Vrije Basisschool De Kiem Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat 23, 8755 Ruiselede o tel 051 68 94 31 fax 051 72 25 99 dekiem.ruiselede@3span.be www.dekiemruiselede.be o Schoolbestuur: Scholengemeenschap Driespan: V.Z.W. Comité

Nadere informatie

Schooljaar OKAN INFOBROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde

Schooljaar OKAN INFOBROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde Schooljaar 2018-2019 OKAN INFOBROCHURE OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers Oudenaarde 2 Sint-Catharinacollege Kleine Karmelietenstraat 3 9500 Geraardsbergen Telefoon: 054/43 30 82 - GSM: 0473 523991

Nadere informatie

INFO SCHOOLJAAR 2014-2015

INFO SCHOOLJAAR 2014-2015 INFO SCHOOLJAAR 2014-2015 MIDDENSCHOOL BRUGGE CENTRUM GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap H. LOSSCHAERTSTRAAT 5A 8000 BRUGGE Tel.: 050/33.09.64 Fax: 050/34.74.80 E-mail: ms.bruggecentrum@g-o.be Geachte

Nadere informatie

Schikkingen einde derde trimester voor de 1ste graad

Schikkingen einde derde trimester voor de 1ste graad Dilbeek, 29 mei 2015 Schikkingen einde derde trimester 2014-2015 voor de 1ste graad Geachte heer/mevrouw Beste leerling Graag willen we u informeren over de organisatie van de laatste weken van dit schooljaar.

Nadere informatie

oktober 2013 editie nr. 27 Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk!

oktober 2013 editie nr. 27 Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk! oktober 2013 editie nr. 27 Beste ouder(s), Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk! Zegt de combinatie van een overheerlijke spaghetti (à volonté) en een dessertje u iets? Houd dan zeker

Nadere informatie

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school.

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Geachte ouders, Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Zoals vorige jaren heeft het team dit

Nadere informatie

ATHENEUM BOOM Fier op kwaliteit! J.B. Davidstraat 2 te 2850 Boom 03 888 05 24 fax 03 844 67 85 atheneumboom@g-o.be INFO 2012-2013

ATHENEUM BOOM Fier op kwaliteit! J.B. Davidstraat 2 te 2850 Boom 03 888 05 24 fax 03 844 67 85 atheneumboom@g-o.be INFO 2012-2013 ATHENEUM BOOM Fier op kwaliteit! J.B. Davidstraat 2 te 2850 Boom 03 888 05 24 fax 03 844 67 85 atheneumboom@g-o.be www.atheneumboom.be INFO 2012-2013 Wat betalen bij inschrijving? Pagina 2 Bijdrageregeling

Nadere informatie

Koninklijk Atheneum Ninove

Koninklijk Atheneum Ninove Koninklijk Atheneum Ninove Infofolder 2014 2015 1 Woord vooraf Het Koninklijk Atheneum Ninove is een schakel tussen de eerste graad in de middenschool en het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt. In onze

Nadere informatie

INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD. secundair onderwijs

INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD.   secundair onderwijs INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD www.materdeibrasschaat.be secundair onderwijs 2018-2019 Welkom in Mater Dei In een aangenaam en gestructureerd schoolklimaat vinden heel wat leerlingen in onze school de gepaste

Nadere informatie

SINT ARDUS. 1 september Brieven eerste schooldag 1 ste jaar. Geachte heer/mevrouw

SINT ARDUS. 1 september Brieven eerste schooldag 1 ste jaar. Geachte heer/mevrouw 1 september 2014 Brieven eerste schooldag 1 ste jaar Geachte heer/mevrouw In naam van de ganse schoolgemeenschap wil ik u van harte danken voor het vertrouwen dat u in onze school stelt en hoop ik dat

Nadere informatie

INFOBROCHURE 2 e - 3 e GRAAD. secundair onderwijs

INFOBROCHURE 2 e - 3 e GRAAD.   secundair onderwijs INFOBROCHURE e - 3 e GRAAD www.materdeibrasschaat.be secundair onderwijs De jongeren van nu Omdat de jongeren van nu steeds voor ons in de banken zitten evolueren wij al meer dan 180 jaar. De Zusters

Nadere informatie

Mariakerke, 3 september Beste ouder

Mariakerke, 3 september Beste ouder Mariakerke, 3 september 2018 Beste ouder De vakantie ligt al weer achter ons en met volgeladen batterijen stappen we het schooljaar 2018 2019 in. Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten of

Nadere informatie

Nieuwsbrief. februari 2015

Nieuwsbrief. februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Krokusvakantie P 1 Activiteiten in de bibliotheek P 2 Sleep-in

Nadere informatie

INFO SCHOOLJAAR 2015-2016

INFO SCHOOLJAAR 2015-2016 INFO SCHOOLJAAR 2015-2016 MIDDENSCHOOL BRUGGE CENTRUM GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Hugo Losschaertstraat 5A 8000 BRUGGE Tel. 050 33 09 64 Fax 050 34 74 80 E-mail ms.bruggecentrum@g-o.be 1 Geachte

Nadere informatie

Woord vooraf. Helga Van der Elst directeur

Woord vooraf. Helga Van der Elst directeur Woord vooraf Als GO! school in Ninove kiezen wij ervoor een platform te zijn waarin de leerlingen hun interesses en talenten verder kunnen ontplooien in een waaier aan studierichtingen in ASO-BSO-TSO en

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2014-2015. 3de trimester + zomervakantie (definitieve versie)

ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2014-2015. 3de trimester + zomervakantie (definitieve versie) ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2014-2015 3de trimester + zomervakantie (definitieve versie) Zaterdag 4 april 2015 Datum Tijdstip Doelgroep Activiteit Lokaal-locatie Zondag 5 april 2015 05.00 u. Betrokken

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 4 juni 2019 Organisatie einde schooljaar tweede leerjaar A Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze

Nadere informatie

mijn agenda tweede graad naam: klas: nr.:

mijn agenda tweede graad naam: klas: nr.: naam: mijn agenda klas: nr.: tweede graad Dit ben ik Ik ben Mijn adres is Ik ben geboren op / / Tel./gsm: E-mail: Mijn mama/papa is Tel./gsm: E-mail: Mijn mama/papa is Tel./gsm: E-mail: Mijn tweede adres

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar eerste leerjaar A Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze

Nadere informatie

Via deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de volgende belangrijke informatie.

Via deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de volgende belangrijke informatie. NIEUWSBRIEF 3 Week van 17 september tot en met zondag 23 september 2018 Drongen, 15 september 2017 Beste ouder(s) Dag leerlingen Via deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de volgende belangrijke

Nadere informatie

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL INFO EXTRA 12.06.2016 Beste ouders, Beste sympathisanten, SUCCES MET DE EXAMENS Omwille van de drukke maand juni verschijnt er vandaag een EXTRA-INFO. Mogen we vragen om de belangrijke rubrieken ZEKER

Nadere informatie

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD. secundair onderwijs

INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD.  secundair onderwijs INFOBROCHURE e - 3e GRAAD www.materdeibrasschaat.be secundair onderwijs 017-018 Welkom in Mater Dei In een aangenaam en gestructureerd schoolklimaat vinden heel wat leerlingen in onze school de gepaste

Nadere informatie

30 mei Organisatie einde schooljaar 4e jaar ASO. Beste ouder(s) Beste leerling

30 mei Organisatie einde schooljaar 4e jaar ASO. Beste ouder(s) Beste leerling 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 4e jaar ASO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2018 Organisatie einde schooljaar eerste leerjaar A Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong Beste ouders, De zomervakantie loopt stilaan ten einde Wij hopen dan ook dat jullie genoten hebben van een deugddoende vakantie. KALENDER Opendeurdag 31.08.2013 van 13u30 15u30

Nadere informatie

Administratieve fiches

Administratieve fiches Vrije Basisschool De Zonnebloem ude Diestsestraat 4, Waanrode Administratieve fiches (in te vullen bij het begin van elk schooljaar en af te geven aan de klastitularis) VRIJE BASISSCHL DE ZNNEBLEM UDE

Nadere informatie

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR?

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Welkom in 5dd Weekrooster WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Wiskunde: tot 10 000 000, kommagetallen tot op een duizendste, oppervlakteberekening van vlakke- en ruimtefiguren, volume, Nederlands: werkwoordspelling

Nadere informatie

Praktische informatie m.b.t. het schooljaar 2015-2016

Praktische informatie m.b.t. het schooljaar 2015-2016 Praktische informatie m.b.t. het schooljaar 2015-2016 1 Vakantiewerken Toetsen op vakantiewerken worden door ex-vijfdejaars (schooljaar 2014-15) afgelegd op maandag 1 september van 8.25 tot 10.05 uur in

Nadere informatie

WELKOM! Wij zijn blij je (weer) te mogen verwelkomen in de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Lede!

WELKOM! Wij zijn blij je (weer) te mogen verwelkomen in de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Lede! WELKOM! Wij zijn blij je (weer) te mogen verwelkomen in de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Lede! Je hebt gekozen voor een boeiende opleiding, maar ook met veel engagement. Je zal er veel

Nadere informatie

Bijlagen bij de schoolbrochure lagere school

Bijlagen bij de schoolbrochure lagere school Bijlagen bij de schoolbrochure 2017-2018 lagere school De schoolbrochure vindt u terug op onze website www.basisschoolopoeteren.be Gelieve het document op pagina 2 ondertekend terug te bezorgen aan de

Nadere informatie

Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar vijfde jaar

Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar vijfde jaar Buggenhout, 29 mei 2019 Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar vijfde jaar Beste ouder(s) Beste leerling(e) Stilaan nadert het einde van het schooljaar. Voor we hopelijk mogen genieten van

Nadere informatie

Basisschool De Krekel, Kattestraat Haaltert, 053/ Basisschool De Grasspriet, Ommegangstraat Mere, 053/

Basisschool De Krekel, Kattestraat Haaltert, 053/ Basisschool De Grasspriet, Ommegangstraat Mere, 053/ OOK JIJ TELT Maart 6 Instapdag kleuters 6 Start jeugdboekenmaand 7 De Krekel leerlingenraad 9 De Grasspriet kevers sportquiz gemeente Erpe-Mere sporthal Steenberg 9 De Krekel L4 educatief spel in de bib

Nadere informatie

: Begin van de krokusvakantie

: Begin van de krokusvakantie 27.02.2017: Begin van de krokusvakantie 01.03.2017: Start Jeugdboekenmaand 05.03.2017: Einde van de krokusvakantie Agenda 09.03.2017: Bibbezoek 1 ste t/m 4 de leerjaar 10.03.2017: Tiroleravond 6 de leerjaar

Nadere informatie

Gemotiveerd en met heel veel zin en plezier, zet ik mijn tweede schooljaar in als directeur, op MPI De Oase.

Gemotiveerd en met heel veel zin en plezier, zet ik mijn tweede schooljaar in als directeur, op MPI De Oase. Beste ouders, opvoeders, Gemotiveerd en met heel veel zin en plezier, zet ik mijn tweede schooljaar in als directeur, op MPI De Oase. Mijn doel is ONZE school verder uit te bouwen naar een WARME, OPEN

Nadere informatie

INFO SCHOOLJAAR

INFO SCHOOLJAAR ! INFO SCHOOLJAAR 2016-2017 MIDDENSCHOOL BRUGGE CENTRUM GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Hugo Losschaertstraat 5A 8000 BRUGGE Tel. 050 33 09 64 Fax 050 34 74 80 E-mail ms.bruggecentrum@g-o.be Geachte

Nadere informatie

Ph. De Denterghemlaan 7 Latemstraat Deurle 9830 Sint-Martens-Latem tel. 09/ tel. 09/ fax. 09/ fax.

Ph. De Denterghemlaan 7 Latemstraat Deurle 9830 Sint-Martens-Latem tel. 09/ tel. 09/ fax. 09/ fax. Sint- Martens- Latem, 10 juni 2015 Geachte ouders, De laatste maand van het schooljaar is gestart. We kijken allen uit naar een welverdiende vakantie. Maar graag uw aandacht voor volgende praktische zaken.!

Nadere informatie

Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat

Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat tel: 03/651.69.56 e-mail: md.driehoek@kobranet.be http://users.pandora.be/materdeidriehoek September 2008 Beste ouders, Na iets te weinig uren zonneschijn

Nadere informatie

DRIEMAANDELIJKS maart 2014/nr. 1

DRIEMAANDELIJKS maart 2014/nr. 1 DRIEMDEIJKS maart 2014/nr. 1 Inhoud : - Examenregeling en examenrooster DE OUDERS E EERIE - REEI EIDE TEEDE TRIMESTER 2013/2014 1. FEZIHEDE 1 e + 2 de graad Vanaf 18 maart moet elke afwezigheid door een

Nadere informatie

GIB INFOBROCHURE. Een echt sportieve school in een groene omgeving!

GIB INFOBROCHURE. Een echt sportieve school in een groene omgeving! GIB INFOBROCHURE Een echt sportieve school in een groene omgeving! Zondag 10 mei 2015 van 14u tot 17u GIB OPENDEUR Rondleidingen in onze dynamische school Leerlingen in actie en doe-activiteiten Kinderopvang

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan al voor de deur. Het was voor ons een leerrijk schooljaar: soms stressvol, soms moeilijk, maar met

Nadere informatie

De proefwerkenperiode praktisch bekeken.

De proefwerkenperiode praktisch bekeken. De proefwerkenperiode praktisch bekeken. Waar vind ik de proefwerkenregeling en de lokaalverdeling? De proefwerkenregeling en de lokaalverdeling vind je op smartschool en hangt uit op de speelplaats. (college

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD De tijd vliegt voorbij en zo zwaait onze schoolpoort na 2 maanden vakantie weer open. Wij hopen dat u, samen met uw gezin, heeft genoten van een fantastische en ontspannende

Nadere informatie

ZES STROKEN PER GEZIN SCHOOLJAAR

ZES STROKEN PER GEZIN SCHOOLJAAR ZES STROKEN PER GEZIN SCHOOLJAAR 2015-2016 Beste ouders, Mogen we vragen om de stroken 1, 2, 3 en 4 ingevuld & ondertekend terug te bezorgen aan de klasleerkracht vóór dinsdag 8 september 2015. Strook

Nadere informatie

Woordje van de voorzitter

Woordje van de voorzitter INFOBROCHURE OUDERVERENIGING 2015-2016 Woordje van de voorzitter Beste ouders, Wij zijn een groep actieve ouders die erg begaan zijn met de ontwikkeling van de kinderen op onze school. Die ontwikkeling

Nadere informatie

Infobrief juli en augustus 2018

Infobrief juli en augustus 2018 Infobrief juli en augustus 2018 1. Rond 25 augustus ontvangt u de infobrief voor september 2018 met alle praktische informatie via smartschool. 2. Openingsuren tijdens de zomermaanden Onze school is tijdens

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong Beste ouders, De eerste schooldag zit er weeral op KALENDER Terug naar school 02.09.2013 Infoavond Wijk: 05.09.2013 18u00 Hoofdgebouw: 05.09.2013 19u00 Schoolteamvergadering 10.09.2013

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 3e jaar ASO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste

Nadere informatie

Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar derde jaar

Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar derde jaar Buggenhout, 29 mei 2019 Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar derde jaar Beste ouder(s) Beste leerling(e) Stilaan nadert het einde van het schooljaar. Voor we hopelijk mogen genieten van

Nadere informatie

Studiebegeleiding Op studievlak kan je extra begeleiding krijgen door co-teachting, inhaallessen, avondstudie, sessies leren leren, faalangsttraining... Alleen in een veilige en geborgen omgeving is een

Nadere informatie

Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode.

Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode. Organisatie einde schooljaar tweede leerjaar B Beste ouder(s) Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode. We starten

Nadere informatie

Infobriefje maart 2014

Infobriefje maart 2014 B.S.G.O. Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 BERLARE Tel.: 052/42.35.04 Fax.: 052/42.58.47 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be Infobriefje maart 2014 1. JAARTHEMA Ten Berge geeft je kleur Op zondag

Nadere informatie

Studierichtingen 2 e GRAAD ASO

Studierichtingen 2 e GRAAD ASO 2 e GRAAD ASO EC-M = Economie (economie met extra talen 4 u wiskunde) EC-W = Economie (economie met extra wiskunde 5 u wiskunde) LA = Latijn WE = Wetenschappen Lessenrooster EC-M EC-W LA WE Godsdienst

Nadere informatie

OLFA EDEGEM. WELKOM op deze: info-avond voor ouders overgang secundair onderwijs

OLFA EDEGEM. WELKOM op deze: info-avond voor ouders overgang secundair onderwijs OLFA EDEGEM WELKOM op deze: info-avond voor ouders overgang secundair onderwijs Wat na het zesde leerjaar??? KIEZEN = PROCES gebeurt STAP VOOR STAP (boekje klas): ) ik denk na over kiezen ) ik leer mezelf

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

STEDELIJKE HUMANIORA DILSEN

STEDELIJKE HUMANIORA DILSEN STEDELIJKE HUMANIORA DILSEN SHD Onderwijsnet: OVSG; leerplannen KOV Type school: ASO school met TSO component vanaf de tweede graad; B-stroom Andere nuttige info: 1205 leerlingen; 10 klassen in 1A (7 moderne,

Nadere informatie