Happiness comes From Within

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Happiness comes From Within"

Transcriptie

1 Programma informatie: Opleiding voor Gelukscoach Happiness comes From Within Help yourself and other s bring out the best in themselves. *It s your life, choose to lead it well*

2 Een opleiding voor mensen die willen groeien! De opleiding voor Gelukscoach helpt mens en organisatie het beste in zichzelf naar boven te brengen, van binnen naar buiten. Studies hebben aangetoond dat het verhogen van je Geluksbewustzijn positieve resultaten in je persoonlijk of werk leven geeft, zoals: Meer geluk; Fysiek gezonder; Creatiever; Betere beslissingen kunnen nemen; Meer bevlogenheid en betrokkenheid; Meer succes; Meer wijsheid en intuïtie; Beter kunnen samenwerken; Gezondere relaties. Gelukkige organisaties zijn gezonder en presteren beter. We kunnen niet meer om het thema GELUK heen. Het is duidelijk: Werken aan je geluk, werkt! Wat maakt de opleiding uniek? De opleiding voor Gelukscoach is een op wetenschap gebaseerde benadering die verschillende disciplines combineert en daarmee de belangrijkste bouwstenen vormen voor geluk, welzijn, relaties en persoonlijk leiderschap. De Gelukscoach methode is niet alleen gebaseerd op moderne wetenschap als Cognitieve- en Neurowetenschap, Epigenetica, Neuroplasticiteit, Positieve Psychologie en Emotionele Intelligentie. Wij maken ook gebruik van Mystieke wijsheid en Oosterse Geneeskunde. Dit zijn geen conflicterende wereldbeschouwingen, maar eerder verschillende manieren om geluk te onderzoeken en toe te passen. Inmiddels onderzoekt de wetenschap verschillende mystieke wijsheden die tot voordeel kunnen strekken bij het verhogen van geluk. Op deze manier garanderen wij het beste van twee werelden. Na de opleiding ben je enerzijds in staat om het geleerde toe te passen voor jezelf en anderzijds bij anderen (als Gelukscoach) ofwel in werksituaties (manager, Chief Happiness Officer). Uiteraard zal je het geleerde moeten omzetten in toepassen: Het doen. De opleiding is zo opgezet dat je van geluk, een gewoonte of levenskunst leert maken. Want uiteindelijk telt alleen een blijvend resultaat.

3 Wil jij.? Wil jij het geluk bevorderen van medewerkers op werk of er een speerpunt van maken? Of wil je een stap zetten in je eigen persoonlijke ontwikkeling? Of juist stress reduceren en intelligenter leren omgaan met je emoties? Of mensen leren inspireren en conflicten kunnen hanteren? Dan is de CRKBO geregistreerde Gelukscoach methode een goede keus als je positieve en duurzame veranderingen wilt bewerkstelligen voor Mens en Organisatie. In deze praktische negen maanden durende opleiding leer je stap voor stap hoe je kunt groeien richting geluk, geluk kunt delen of geluk kunt trainen binnen systemen (ouder-, school-, werksysteem). De directe, persoonlijke en ervaringsgerichte insteek maakt de Gelukscoach methode effectief en levert een substantiële bijdrage aan je persoonlijke en professionele identiteit. De Gelukscoach methode bereidt je voor op een persoonlijke, professionele of coaching carrière met een diepteprogramma van kennis en vaardigheden die nog steeds ongekende transformatie bereikt. Een transformerende ervaring om je vaardigheden als individu of professional te ontwikkelen en mensen te helpen hun persoonlijke of zakelijk leven te verbeteren. Een Gelukscoach is meer dan een beroep of vaardigheid, het is een way of life. Wij maken gebruik van een combinatie van training en coaching om mensen te helpen ontwikkelen in het verhogen van emotionele intelligentie vaardigheden om te gedijen in de complexe en snel veranderende samenleving. De roadmap om de huidige en toekomstige veranderingen veerkrachtig en positief te kunnen doorstaan. Door het ontwikkelen van vaardigheden, het opdoen van zelfkennis en bewustwording behaal je een positief effect op de diverse gebieden van je leven. Complexe begrippen zijn zeer praktisch en toegankelijk gemaakt, interactief en toepasbaar in het dagelijks leven. Ik verander, jij verandert, wij veranderen We hebben het vermogen onszelf te veranderen. Niet omdat we niet goed zijn zoals we zijn maar omdat we meer geluk in ons professioneel of persoonlijk leven willen ervaren. En dat is geweldig nieuws, want geluk is grotendeels maakbaar. Voordat we hier vorm aan kunnen geven, moeten we ons eerst volledig bewust worden van onze innerlijke wereld om positieve resultaten te boeken in onze uiterlijke wereld. Wij hebben ontdekt dat als mensen werkelijk in staat zijn de praktische oefeningen door te voeren dit blijvende positieve resultaten geeft. Hiermee ligt elke verandering in ons leven binnen handbereik. Natuurlijk geeft elke verandering ongemak, echter door het herhalen van oefeningen worden neurale verbindingen versterkt, zodat het beter beklijft. Wanneer je weet hoe je iets moet doen, ben je al op weg naar het beheersen ervan. Hoewel het in onze menselijke aard ligt ons te verzetten tegen veranderingen, is de Gelukscoach methode zo systematisch ingericht dat je goed voorbereid wordt op het veranderproces.

4 Fundamental: EI Emotionele intelligentie (EI) is een fundamental van de opleiding voor Gelukscoach en loopt als een rode draad door de opleiding heen. Emotionele Intelligentie is één van de belangrijkste vaardigheden die wij bezitten om het geluksgevoel te beïnvloeden. Het is wetenschappelijk erkend als toonaangevende factor in persoonlijk, organisatorisch en maatschappelijk geluk en succes. EI is belangrijker voor prestaties op het werk dan IQ, ervaring of technische kwaliteiten. Het is een relatief nieuw gebied binnen het gedragsonderzoek, maar door het toenemende aantal publicaties over het onderwerp is het een groeiend gebied. Emotionele vaardigheden maken werkelijk het verschil in het vermogen voor een duurzaam en gelukkig leven. Overige fundamentals De onderstaande elementen lopen als rode draad door de opleiding heen. Door het volgen van deze structuur is gegarandeerd dat deelnemers een diepgaand transformatie proces doorlopen. Een persoonlijke bewustzijnsscan; Om bewust te worden waar je tegenkrachten en ontwikkelpunten liggen. Het zorgt voor een ijkpunt en een startpunt. Deze emotionele blauwdrukmeting is van nut voor iedereen die zijn performance en emotionele intelligentie wil verbeteren. Deze meting wordt aan het einde van het programma herhaald. De 3P-methode; Een instrument waarbij je leert schakelen van proces naar persoon richting principes. Hierdoor word je gaandeweg bewuster en groei je naar een hoger bewustzijnsniveau. De 1:66 formule; Het vermogen van de hersenen om te leren. Het leerproces is gericht op het principe van neuroplasticiteit. De ACE-approach; Een leerstrategie om het geleerde ook goed te kunnen toepassen. Epigenetica; Een game changer. Het onderzoekt de mate waarin we zijn voorgeprogrammeerd dan wel worden gevormd onder invloed van onze omgeving. Positieve psychologie, Neurowetenschap & Mystieke wijsheid. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de manier waarop we onze aandacht richten bepalen onze mentale gewoonten die we vormen, de emoties die we ontwikkelen, en de resultaten die we ervaren. Ieder van ons is op zoek naar geluk. De één zoekt het in meer financiële zekerheid, de ander in veiligheid of in een liefdevolle relatie. Echt geluk bevindt zich in onszelf, het is een innerlijke conditie wat vooral gebaseerd is op het intelligent omgaan met je emoties. Er is aangetoond dat emotionele intelligentie voor meer dan tweederde verantwoordelijk is voor meer geluk en tevredenheid in je leven, een succesvolle carrière, goed ondernemerschap en duurzame relaties.

5 Zelfbewustzijn: De regie over je brein! Het schijnt dat alleen de mens beschikt over zelfbewustzijn: het vermogen om na te denken over je denkproces, je emoties, gedrag en handelen. Zelfbewustzijn omvat het vermogen om je eigen emoties en gevoelens waar te nemen, ze bewust te worden en deze informatie te gebruiken als leidraad voor je denken en handelen. Je (her)erkent je eigen emoties en hun effecten, je sterke punten, beperkingen en talenten. Je bent afgestemd op je innerlijke signalen en je beseft hoe emoties van invloed zijn op jezelf en anderen. Wie ben je, wat drijft je, waarom denk je wat je denkt, voel je wat je voelt en gedraag jij je zoals jij je gedraagt. Het kunnen herkennen en identificeren van je emoties bij jezelf en anderen is de sleutel voor meer geluk. Als je in staat bent om je emoties en impulsen te kunnen herkennen ontstaat een omgeving van integriteit, veiligheid en vertrouwen. Bovendien heeft het een effect op relaties, werkproductiviteit, creativiteit en talent. Bewustzijn van emoties is de fundamentele emotionele vaardigheid waarop de andere vaardigheden verder bouwen. Resultaten zijn onder andere: In staat om jezelf nauwkeurig te beoordelen; Je leert je unieke emoties versus universele emoties herkennen; Je kent de emotionele episode tijdlijn; Je kent het emotieproces; Je weet het verschil tussen een emotie en een stemming; Bewustzijn van je unieke emotie uitlokkers; Je ontwikkelt meer zelfvertrouwen. Neuroplasticiteit Door de ontdekking van het plastische brein, ofwel ons plooibare brein, kun je je brein trainen voor meer geluk. Ons brein verandert voortdurend als gevolg van je ervaringen door nieuwe verbindingen tussen neuronen te vormen, of nieuwe banen te creëren. Jarenlang dacht men dat het centrale zenuwstelsel geen nieuwe neuronen kon genereren. Dit feit bleek onjuist te zijn. Het menselijk brein is zo ontworpen, dat het zichzelf verandert in reactie op onze ontwikkeling en ervaringen. Je leert gewoonten doorbreken en de wet van Hebb: Cells that fire together, wire together (als twee cellen samen vuren, wordt de verbinding tussen die cellen sterker). Elke keer als jij iets denkt, voelt of doet volgt je brein voorkeurspaden. Een voorbeeld: Als jij je regelmatig zorgen maakt, versterk je het zorgen-neuronen pad. Het is namelijk gemakkelijker voor ons brein om elke keer hetzelfde neurale pad te volgen. Resultaten zijn onder andere: Je herkent de verslaving aan negatieve emoties en doorbreekt je saboterende gewoonten; Je leert emoties te kanaliseren en reguleren, positieve emoties op te bouwen en een positief rimpel effect te creëren;

6 Zelfregulering: De regie over je lichaam! Zelfregulering omvat het vermogen om verstorende emoties en impulsen te kunnen reguleren of te kanaliseren. Kalm kunnen blijven onder hoge druk en het kunnen handhaven van je waarden en normen. Flexibel kunnen zijn in het omgaan met veranderingen en je kunnen aanpassen. Zelfbeheersing gaat over het kunnen controleren en reguleren van je emoties, het onder controle hebben van emoties of ongewenste emotionele toestanden kunnen omzetten op een meer gepaste wijze. Dit is de sleutel voor meer optimisme en geluk. Resultaten zijn onder andere: Leren werken met je emotionele triggers; Persoonlijk leiderschap ontwikkelen; Samenwerken met je emotionele brein en bewust denkende brein; Leren om je emoties op gepaste wijze te uitten en in jezelf te reguleren; Ontwikkelen van veerkracht; Effectiever omgaan met tegenslagen en veranderingen. Epigenetica Epigenetica betekent besturing van de genen van buitenaf. Je maakt kennis met epigenetica waarbij je ontdekt dat niet alleen de genen ons lichaam besturen, maar onze percepties en omgevingsfactoren ook een rol spelen.

7 Relatie bewustzijn: De regie over je hart Relatie bewustzijn is het vermogen om het bewustzijn van je eigen emoties en die van anderen succesvol te kunnen managen. Relatie bewustzijn omvat het kunnen onderhouden en inspireren van gezonde relaties. Begrip voor sterke en zwakke kanten van anderen en het geven van constructieve feedback. In staat zijn om conflicten te kunnen beheersen en het scheppen van een klimaat van veiligheid en vertrouwen. Het is het vermogen om emoties te herkennen en te begrijpen in jezelf en in anderen en je vermogen om dit bewustzijn te gebruiken om je gedrag en relaties te managen. Alhoewel de wetenschap ons laat geloven dat ons brein ons functioneren bepaalt, gaan wij uit van een goede samenwerking tussen het hart en het brein. Het hart, brein en centrale zenuwstelsel kunnen in coherentie beter samenwerken dan los van elkaar. Dit brengt mensen in een hogere staat van bewustzijn. We noemen dit de intelligentie van het hart. Het is aangetoond dat het menselijk hart het grootste energieveld is van elk orgaan in het lichaam. De in- en externe indrukken worden eerst door het hart verwerkt. Het hart vertaalt deze informatie in gevoelens; deze worden doorgegeven aan de hersenen. De hersenen geven er vervolgens een verklaring aan. Als je je hart volgt, luister je naar wat voelt dat goed is. Resultaten zijn onder andere: Meer (zelf) compassie en empathie; Een hoger positiviteitsratio; Het vermogen om resonantie in relaties te ontwikkelen; Liefdevoller kunnen verbinden met anderen. Ik ben enorm gegroeid door de opleiding. Dit was datgene wat ik nodig had de afgelopen 9 maanden. Ik ben daadkrachtiger geworden en heb enorme stappen gemaakt, zowel privé als professioneel. Mijn leven vormt zich steeds meer naar datgene wat ECHT bij mij past". "Een boeiende reis naar mijn verborgen zelf en ik, en daarmee ook de mensen die ik graag zie, zijn daar beter door geworden. Het is maar hoe je naar de dingen kijkt en hoe je de gebeurtenissen interpreteert. De beste investering die ik ooit gedaan heb".

8 Sociaal bewustzijn: de regie over je leven De neurowetenschap heeft ontdekt dat ons brein in aanleg sociaal is. We zijn dus bedraadt voor contact. Sociaal bewustzijn omvat het vermogen om ontvankelijker te worden voor andermans gevoelens en behoeften en te begrijpen wat er werkelijk aan de hand is. Emoties vormen namelijk de basis van relaties. Open kunnen staan voor de emoties van anderen is belangrijk om relaties positief te kunnen beïnvloeden en gewenste reacties bij anderen op te wekken. Het omvat empathische vaardigheden, goed kunnen luisteren en observeren, waardoor je je kunt afstemmen op emotionele signalen van de ander. Begrip voor andere zienswijzen, culturen en richting kunnen geven aan waarden en normen. Het gaat over benutten van diversiteit en herkennen van emotionele stromingen binnen een groep. Sociaal bewustzijn gaat over het aangaan en behouden van bevredigende interpersoonlijke relaties. Het goed kunnen navigeren in sociale groepen, teams en relaties. Hoe sterker we emotioneel verbonden zijn met anderen, hoe sterker de emoties, wenselijk of onwenselijk. Onze relaties vormen niet alleen onze ervaringen maar hebben ook invloed op onze biochemie. Door middel van neuroplasticiteit spelen onze sociale relaties een rol bij het herstructureren van de hersenen. Herhaalde ervaringen bepalen het aantal, de vorm en de grootte van onze neuronen en hun synaptische verbindingen. Zo kan chronische stress, maar ook liefdevolle support onze hersenen daadwerkelijk veranderen. Hoe we met anderen omgaan is dus van essentieel belang voor je geluksgevoel. Resultaten zijn onder andere: Inzicht in je sociaal bewustzijn; Gebruik maken van je sociale intelligentie; Goed kunnen luisteren; Effectief kunnen leiden; Meer intuïtie & Open-minded; Een leuker mens zijn. "Gelukscoach is vooral eerst jezelf heel goed ontdekken en kunnen managen. En als dat lukt, ben je de beste manager voor anderen. Het zou een verplicht onderdeel moeten zijn van scholen en organisaties".

9 Investeren in geluk Het is onze waarneming dat mensen te weinig investeren in geluk of geluk te weinig prioriteren in hun persoonlijk dan wel het werk leven. Veelal zit men vast in gewoonten, die niet altijd geluksbevorderend werken. Het resultaat van deze veelal onbewuste gewoonten dat de kwaliteit van het leven onvoldoende benut wordt. Bijvoorbeeld situaties waarin: passie voor het werk verloren is; je niet lekker in je vel zit; je te veel 'moet' en weinig tijd hebt voor jezelf; er veel stress ervaren wordt; het gevoel geleefd te worden door je omstandigheden; moeite hebt met grenzen stellen; negatieve gedachten en stemmingen overheersen; er problemen ervaren worden met macht, autoriteit en manipulatie. Dit zijn voorbeelden van thema's waarin, als je dieper kijkt, je 'onderhuids' opgesloten kunt zitten in een vastliggend patroon. Meestal ben je zelf niet bewust van dit herhalend patroon. Op de één of andere manier zijn ze vertrouwd geworden en bieden ze een bepaalde veiligheid of zekerheid. Uiteindelijk zijn ze niet constructief. Ze bevorderen niet je werkelijk potentieel. Wij gaan er vanuit dat iedereen streeft naar zingeving. Als zinzoekende mens zijn wij met ons aangeboren wil tot zingeving op zoek naar onze eigen bestemming ofwel onze unieke zelf. Die zin openbaart zich in de dingen die een mens onderneemt, de verbindingen met de ander, de idealen en waarden die wij in ons leven willen realiseren. In de gelukscoach methode word je uitgedaagd om je wil tot zingeving en geluksbewustzijn wakker te schudden en te activeren en je eigen identiteit te ontwikkelen. Geluk is een 'state of mind, body & heart Gelukscoach is meer dan een beroep of vaardigheid, het is een 'Way of Life', ofwel een levenskunst. Wanneer jij een training bij Heart4Happiness volgt, draait alles om het vergroten van je persoonlijk geluk en het geluk van je medemens. Om dit te bereiken investeren wij in jou! Uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor je leerresultaten, maar wij begeleiden jou daar voortdurend in. In de groep werken we zelfsturend en zijn we een lerend team. Zelfsturing en in je persoonlijk leiderschap gaan staan, zorgt voor meer geluk. Wij zorgen voor een emotioneel veilig klimaat om te oefenen met zelfsturing.

10 Praktische zaken Vooropleiding MBO+ / HBO-(denk)niveau. Opzet en werkwijze De gelukscoach methode vindt plaats in Rotterdam, Centrum Djoj, en bestaat uit negen maal één dagmodule van uur met tussenliggende periodes van ongeveer één maand over een periode van negen maanden. De opleiding is praktijkgericht, interactief! Er is veel inbreng van de groep en ervarend leren. Buddy Tijdens de opleiding word je gekoppeld aan een buddy, een 'practice partner'. Je buddy werkt met je samen en is je leermaatje. De bedoeling is dat buddy's elkaar ondersteunen tijdens het leerproces. Maar wat vooral belangrijk is, om samen - buiten de studiedagen - te oefenen. Elkaar stimuleren en motiveren is een fundamental van de opleiding. Samen steun je elkaar om de opleidingsstof goed te kunnen verwerken, begrijpen en toe te passen. De vorm die je hieraan geeft, kun je zelf bepalen (bellen, appen, skypen, face-to-face enzovoort). Mentoren Om het leerproces te bevorderen wordt er, naast het systeem van buddyschap, ook gebruik gemaakt van mentoren. Een mentor is een afgestudeerde gelukscoach, die naast de opleiding de vervolg opleiding voor mentor volgt. De mentor zal voor zijn toegewezen groep, fungeren als praktijkcoach en vraagbaak. Mentoren trainen coachvaardigheden onder supervisie van een supervisor. Wie gingen je voor? Vanaf 2007 leiden wij maximaal 16 gelukscoaches op per jaar, die allen hun unieke sporen hebben verdiend. Zij kunnen verbonden blijven in een warm en levendig collectief netwerk. Via nieuwsbrieven, blogs en ontmoetingen geven we dynamiek aan het duurzaam blijven bevorderen van geluk. Enkele voorbeelden: Gea Peper besloot haar baan als HR manager los te laten en haar eigen bedrijf te starten: 'Happy People Better Business'. Angela Becker startte haar eigen onderneming: 'Gelukscoach Rotterdam'. Ck Chiu richtte 'The modern Dalailama' blogsite op, naast zijn al succesvolle 'Nuki boekjes' voor kinderen. Vervolgmogelijkheden Na de gelukscoach methode level 1 kun je werken aan je coachvaardigheden level 2 als mentor.

11 Totaalpakket Studieduur: Negen modules, verdeelt over één zondag per maand gedurende negen maanden. Studiedag: uur Locatie: Centrum Djoj te Rotterdam Opleidingskosten: 2.095,- voor de gehele gelukscoach methode. Leeromgeving Tijdens de opleiding krijg je toegant tot de leeromgeving, met audiomateriaal, videomateriaal, PPT, meditaties, netwerkmogelijkheden, feedbacksystematiek, intervisie en ecoaching. Vrijgesteld van BTW De opleiding is vrijgesteld van BTW. Heart4Happiness is CRKBO geregistreerd als erkend opleidingsinstituut. Open dagen De open dagen is voor iedereen die op een vrijblijvende manier wil kennismaken met de gelukscoach methode. De open dagen zijn gratis, aanmelden is gewenst via Vrijdag 19 mei open dag van uur Vrijdag 28 september open dag van uur. Trainer Sheila Neijman is de hoofdtrainer, samen met mentoren en supervisor mentor.. Voor wie? Als Gelukscoach ben je gericht op het groeiproces van mens en organisatie. Dit maakt de opleiding dan ook geschikt voor: Coaches, HR-managers, psychologen, therapeuten, trainers, mediators, counselors, ondernemers en voor jou persoonlijk. Intake Voor de gelukscoach methode geldt geen intake. Wel geldt een akkoord met de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op de website en ondertekening van het inschrijfformulier. Certificaat Na het succesvol afronden van de gelukscoach methode ontvang je een erkend certificaat. Het certificaat programma levert geen academische titel op, maar is opgezet om hoogwaardige kennis te leveren op het gespecialiseerd geluksgebied. Het certificaat kan worden gebruikt binnen veel organisaties en bedrijven, alsmede eigen praktijk, leiderschap of voor persoonlijke algehele ontwikkeling.je ontvangt een bewijs van deelname als je één of meerdere modules hebt gemist en minimaal vijf modules hebt gevolgd

12 Data gelukcoach methode Dag datum tijd Zondag 29-okt uur Zondag 19-nov uur Zondag 17-dec uur Zondag 14-jan uur Zondag 11-feb uur Zondag 11-mrt uur Zondag 8-apr uur Zondag 13-mei uur Zondag 10-jun uur

GELUKSCOACH METHODE. Werk aan je geluk, want geluk werkt!

GELUKSCOACH METHODE. Werk aan je geluk, want geluk werkt! GELUKSCOACH METHODE Werk aan je geluk, want geluk werkt! Wil je het geluk bevorderen van medewerkers op werk of er een speerpunt van maken? Of wil je een stap zetten in je eigen persoonlijke ontwikkeling?

Nadere informatie

De Gelukscoach methode

De Gelukscoach methode De Gelukscoach methode Geluk is een 'levenskunst' Wil je het geluk bevorderen van medewerkers op werk of er een speerpunt van maken? Geniet jij ervan mensen te inspireren en te empoweren? Of wil je voor

Nadere informatie

De Gelukscoach methode

De Gelukscoach methode De Gelukscoach methode Geluk is een 'levenskunst' Wil je het geluk bevorderen van medewerkers op werk of er een speerpunt van maken? Geniet jij ervan mensen te inspireren en te empoweren? Of wil je voor

Nadere informatie

Opleiding voor gelukscoach

Opleiding voor gelukscoach WWW.HEART4HAPPINESS.NL ti Opleiding voor gelukscoach Het geluk als bijzondere positie in ons en de samenleving! Sheila Neijman Geluk is een 'levenskunst' I N F O @ H E A R T 4 H A P P I N E S S. N L GELUK

Nadere informatie

Opleiding voor gelukscoach

Opleiding voor gelukscoach WWW.HEART4HAPPINESS.NL Opleiding voor gelukscoach Werk aan je geluk, want geluk werkt! Sheila Neijman 2014-2015 Gelukkig zijn is een 'levenskunst' I N F O @ H E A R T 4 H A P P I N E S S. N L Algemeen

Nadere informatie

We know how to build TRUST in your organization.

We know how to build TRUST in your organization. We know how to build TRUST in your organization. 1. Persoonlijk Leading Yourself 2. Interpersoonlijk Leading relations 3. Management Mastering Social awareness 4. Leiderschap Leading change 1 Persoonlijk

Nadere informatie

Opleiding Chief Happiness Officer

Opleiding Chief Happiness Officer WWW.HEART4HAPPINESS.NL ti Opleiding Chief Happiness Officer Geluk als bijzondere positie op werk! Dirk Jan Verheijen & Sheila Neijman 2015-2016 Geluk is een 'levenskunst' I N F O @ H E A R T 4 H A P P

Nadere informatie

Opleiding tot Gelukscoach

Opleiding tot Gelukscoach Opleiding tot Gelukscoach www.neijmanenkuper.nl 1 Inleiding Neijman&Kuper, trainen-coachen-opleiden, biedt diverse opleidingen op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling, richting duurzaam geluk

Nadere informatie

Opleiding tot Gelukscoach en. Geluksdocent

Opleiding tot Gelukscoach en. Geluksdocent Opleiding tot Gelukscoach en G Geluksdocent Inleiding Neijman&Kuper, trainen-coachen-opleiden,, biedt diverse opleidingen op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling, richting duurzaam geluk en

Nadere informatie

Heart4Happiness. Vrijgesteld van BTW, inclusief lunch, koffie & thee, persoonlijke inlogcode leeromgeving website.

Heart4Happiness. Vrijgesteld van BTW, inclusief lunch, koffie & thee, persoonlijke inlogcode leeromgeving website. Prijs Opleiding tot gelukscoach bestaat uit 9 modules verdeeld over 9 maanden. Vroegboekkorting tot 1 juli 2013: 1.895,- Betaling ineens na 1 juli 2013: 2.095,- Opleiding per losse modules 255,- Trainen-Coachen-Opleiden

Nadere informatie

EQ - emotionele intelligentie in kaart

EQ - emotionele intelligentie in kaart EQ - emotionele intelligentie in kaart 24-3-2014 BASISPROFIEL Laan van Vlaanderen 323 1066 WB Amsterdam INTRODUCTIE Het EQ rapport brengt iemands emotionele intelligentie in kaart. Dit is het vermogen

Nadere informatie

Training Persoonlijke Kracht!

Training Persoonlijke Kracht! Training Persoonlijke Kracht! Zet binnen acht weken stevige stappen in je persoonlijke ontwikkeling en leer te werken vanuit jouw persoonlijke kracht! Training Persoonlijke Kracht! Persoonlijk leiderschapsprogramma

Nadere informatie

Columbustraining. Sprongsgewijze en blijvende verhoging van jouw persoonlijke effectiviteit. duurzaam resultaat wetenschappelijk onderbouwd

Columbustraining. Sprongsgewijze en blijvende verhoging van jouw persoonlijke effectiviteit. duurzaam resultaat wetenschappelijk onderbouwd Columbustraining Sprongsgewijze en blijvende verhoging van jouw persoonlijke effectiviteit duurzaam resultaat wetenschappelijk onderbouwd Een unieke ontdekkingsreis naar jouw potentieel Wil ook jij met

Nadere informatie

1

1 Opleiding tot Gelukscoach Wij willen allemaal het beste van wat het leven te bieden heeft. Voor de meesten van ons betekent dat een aanhoudend gevoel van welzijn, geluk en voldoening op gebieden als: relaties,

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

Stress & Burn Out. ubeon Academy

Stress & Burn Out. ubeon Academy Stress & Burn Out ubeon Academy Programma Stress & Burn Out, twee thema s die tot voor kort taboe waren in vele werkomgevingen, vragen vandaag de dag extra aandacht. Naast opleidingen gericht op individuele

Nadere informatie

TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN. Become a better me and we.

TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN. Become a better me and we. TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN Become a better me and we. TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN. Become a better me and we. Leer hoe je als leidinggevende bij jezelf en je team energie aanwakkert, zodat jullie

Nadere informatie

BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP

BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP Heart Systems Nederland Geen betere plek om te ontsnappen aan alle hectiek dan in het sfeervolle pand van Heart Systems Nederland, gevestigd in een voormalige schuurkerk

Nadere informatie

Workshop Lichaamstaal. Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel

Workshop Lichaamstaal. Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel Workshop Lichaamstaal Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel Lichaamstaal is belangrijker dan veel mensen beseffen. Het is een cruciaal onderdeel van onze communicatie. Hoe kom je over op een ander?

Nadere informatie

BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP

BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP Heart Systems Nederland Geen betere plek om te ontsnappen aan alle hectiek dan in het sfeervolle pand van Heart Systems Nederland, gevestigd in een voormalige schuurkerk

Nadere informatie

Training Sales. Sales: onderzoeken, adviseren en verkopen

Training Sales. Sales: onderzoeken, adviseren en verkopen Training Sales Sales: onderzoeken, adviseren en verkopen Verkopen. De één krijgt er een vieze smaak van in zijn mond en de ander staat te trappelen om aan de slag te gaan. Sales is wat jij ervan maakt.

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Training Feedback Feedback, reflecteren om te kunnen groeien Opbouwende kritiek; zo wordt feedback ook vaak genoemd. Het is bedoeld zodat anderen, of jij zelf iets leren, ergens bewust van worden. Het

Nadere informatie

Opleiding tot gelukscoach

Opleiding tot gelukscoach WWW.HEART4HAPPINESS.NL Opleiding tot gelukscoach Werk aan je geluk, want geluk werkt! Sheila Neijman 2014-2015 Gelukkig zijn is een 'way of life', niets meer en niets minder! I N F O @ H E A R T 4 H A

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

Training Passie en missie

Training Passie en missie Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Relatiemanagement Relatiemanagement, investeren in zakelijke relaties Relaties; de mens kan niet zonder. Of het privé is of werk gerelateerd, relaties zijn een belangrijk onderdeel van ons leven.

Nadere informatie

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden.

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden. Workshop Leiderschap Leiderschap, krachtig in elke situatie Wat maakt iemand tot een goede leidinggevende? Natuurlijk moeten er doelen gehaald worden en het liefst binnen een bepaald budget. Maar zonder

Nadere informatie

ENERGIE LATEN STROMEN NAAR DE DINGEN DIE ER WERKELIJK TOE DOEN

ENERGIE LATEN STROMEN NAAR DE DINGEN DIE ER WERKELIJK TOE DOEN ENERGIE LATEN STROMEN NAAR DE DINGEN DIE ER WERKELIJK TOE DOEN IK WIL MENSEN IN BEWEGING BRENGEN HANNEKE MOUW Ik stel me graag aan je voor Ik ben geboren in 1970. Ik vind vertrouwen, authenticiteit en

Nadere informatie

Training Zelfrealisatie. Brochure

Training Zelfrealisatie. Brochure Training Zelfrealisatie Brochure Training Zelfrealisatie Voorbij persoonlijke ontwikkeling vind je wie je ten diepste bent. Met de Training Zelfrealisatie ontdek je wie je wezenlijk bent. Zodat je geluk,

Nadere informatie

de plek van de leider

de plek van de leider Wat komt er kijken bij succesvol leiderschap? Deze en andere vragen stellen wij tijdens de Leergang Leiderschap. We gaan samen op zoek naar de essentie van leiderschap. Zo ontwikkel je een geoefend oog

Nadere informatie

Training Communicatievaardigheden

Training Communicatievaardigheden Training Communicatievaardigheden Communicatie vaardigheden: succesvol en verbindend communiceren Wat zou het fijn zijn als Jan een keer normaal zou communiceren. Mijn leidinggevende communiceert ook nooit

Nadere informatie

Training Passie en missie

Training Passie en missie Training Passie en missie Training Passie en missie, maak gebruik van elkaars unieke bijdrage Iedereen heeft een unieke bijdrage, maar niet iedereen weet welke dat is. Weet jij het wel? Wanneer je dit

Nadere informatie

Workshop Relatiemanagement, relaties aangaan en behouden. De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

Workshop Relatiemanagement, relaties aangaan en behouden. De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Relatiemanagement Workshop Relatiemanagement, relaties aangaan en behouden In ons leven hebben we verschillende relaties: zakelijk en privé, met een naaste collega en een leidinggevende. Het zijn

Nadere informatie

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Coachend leidinggeven Coachend leidinggeven, motiveren en inspireren Wil jij het optimale uit jouw medewerkers halen, dan moet je ze motiveren en inspireren. Naast hun leidinggevende ben je ook

Nadere informatie

Zelfbewustzijn: een introductie. Haal het beste uit je werk Haal het beste uit je leven.

Zelfbewustzijn: een introductie. Haal het beste uit je werk Haal het beste uit je leven. Zelfbewustzijn: een introductie Haal het beste uit je werk Haal het beste uit je leven www.themyersbriggs.com Maak je leven beter Denk je dat je meer van je tijd zou kunnen genieten? Gebruik jij je sterke

Nadere informatie

Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen

Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen Workshop Coachend leidinggeven Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen Als leidinggevende wil je het beste uit je personeel halen. Jij wilt dat ze werken conform de missie en

Nadere informatie

Gecertificeerde Opleidingen

Gecertificeerde Opleidingen Gecertificeerde Opleidingen TOP Class Communicatie Vaardigheden Gordon Communicatie Trainer www.gordoncommunicatie.nl Top Class Communicatie Vaardigheden Persoonlijk en professioneel communiceren In deze

Nadere informatie

FemaleTOPTalent. Werken vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid.

FemaleTOPTalent. Werken vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid. FemaleTOPTalent Werken vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Het FemaleTopTalent programma voor de vrouwelijke professional: Met een HBO- of academische opleiding;

Nadere informatie

Rule your health. sinds ik greenhabit doe, ben ik mentaal wendbaarder, heb ik meer energie om de problemen die ik tegenkom op te lossen

Rule your health. sinds ik greenhabit doe, ben ik mentaal wendbaarder, heb ik meer energie om de problemen die ik tegenkom op te lossen Rule your health sinds ik greenhabit doe, ben ik mentaal wendbaarder, heb ik meer energie om de problemen die ik tegenkom op te lossen www.greenhabit.nl Vitaliteitsopleiding voor bedrijven en organisaties

Nadere informatie

Persoonlijk leiderschaps programma

Persoonlijk leiderschaps programma Persoonlijk leiderschaps programma Zet binnen acht weken grote stappen in je persoonlijke ontwikkeling en leer te werken vanuit jouw persoonlijke kracht! Ben jij een druk bezette (young) professional en

Nadere informatie

Start 9 april Persoonlijk Leiderschap Coachen in Organisaties

Start 9 april Persoonlijk Leiderschap Coachen in Organisaties leergang hbo+ Start 9 april 2013 + Persoonlijk Leiderschap Coachen in Organisaties & Mensen die krachtig zijn, creëren krachtige organisaties. Deze leergang gaat hierover. Over de persoonlijke en professionele

Nadere informatie

Leergang Transformatief Leiderschap

Leergang Transformatief Leiderschap feedback geven living labs advie processen/bijeenkomsten transformatief leiderschap coach perso Leergang Transformatief Leiderschap Anderen bewegen begint bij jezelf Succesvol mensen en organisaties in

Nadere informatie

NLP FIT BEWUSTWORDING - MINDFULNESS - NLP

NLP FIT BEWUSTWORDING - MINDFULNESS - NLP NLP FIT BEWUSTWORDING - MINDFULNESS - NLP Heart Systems Nederland Geen betere plek om te ontsnappen aan alle hectiek dan in het sfeervolle pand van Heart Systems Nederland, gevestigd in een voormalige

Nadere informatie

Training Conflicthantering

Training Conflicthantering Training Conflicthantering Conflicthantering, onderhandelen met resultaat Effectief ruziemaken. Kan dat? Wij denken van wel. Een conflict kan zorgen voor een nieuw inzicht of een frisse wind in een relatie.

Nadere informatie

(0 reviews) OMGAAN MET STRESS PRAKTISCHE TIPS VOOR YOUNG PROFESSIONALS!

(0 reviews) OMGAAN MET STRESS PRAKTISCHE TIPS VOOR YOUNG PROFESSIONALS! (0 reviews) OMGAAN MET STRESS PRAKTISCHE TIPS VOOR YOUNG PROFESSIONALS! Het lijkt alsof iedereen iets van jou nodig heeft. Je opdracht- of werkgever zit je achter de broek over deadlines, je mailbox ontploft

Nadere informatie

Wat maakt je zo boos?

Wat maakt je zo boos? Shari Klein en Neill Gibson Wat maakt je zo boos? 10 stappen om boosheid te transformeren naar verbondenheid met jezelf en anderen Een introductie over de bedoeling van Geweldloze Communicatie en hoe je

Nadere informatie

Coaching 4 Engagement

Coaching 4 Engagement Coaching 4 Engagement Vergroot je veerkracht en neem de regie voor professionele groei Herken de schaduwkanten van je drijfveren Erken je kracht en kwaliteiten Benut de constructieve kant van je drijfveren

Nadere informatie

Wil je méér innerlijke balans en krachtiger persoonlijk leiderschap?

Wil je méér innerlijke balans en krachtiger persoonlijk leiderschap? Wil je méér innerlijke balans en krachtiger persoonlijk leiderschap? Zoek je een veilige leeromgeving, met humor en diepgang, die toelaat om wérkelijk stappen te zetten in je leven en je werk? DAN IS IETS

Nadere informatie

Ulrica WF van Panhuys Authentic Leadership www.uwfvanpanhuys.com

Ulrica WF van Panhuys Authentic Leadership www.uwfvanpanhuys.com Module 1 Profileren van de emotionele intelligentie: Team Effectiviteit (). De Team Effectiviteit wordt vastgesteld door het identificeren, vaststellen en beheersen van de emotionele intelligentie van

Nadere informatie

Impact door inzicht. Persoonlijk Leiderschap Programma ADVIES COACHING MEDIATION TRAINING. Kleine groepen. Persoonlijke aandacht.

Impact door inzicht. Persoonlijk Leiderschap Programma ADVIES COACHING MEDIATION TRAINING. Kleine groepen. Persoonlijke aandacht. Impact door inzicht Persoonlijk Leiderschap Programma Kleine groepen Persoonlijke aandacht Inspirerend Ervaren en deskundige trainers Driedaagse leiderschapsretraite Twee coachingsgesprekken ADVIES COACHING

Nadere informatie

De workshop Personal branding wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Personal branding wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Personal branding Personal branding, waar sta jij voor? Wat vind je belangrijk? Wat maakt jou uniek? Tijdens de workshop Personal branding ga je op ontdekkingstocht naar jouw waarden en kwaliteiten.

Nadere informatie

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Training Leiderschap Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Als leidinggevende komt er veel op je af. Je moet doelen halen, maar je wilt ook je medewerkers motiveren. Hoe houd je dat in balans?

Nadere informatie

NLP PRACTITIONER 2015

NLP PRACTITIONER 2015 2015 ERKEND, PRAKTIJKGERICHT EN VERBREDEND De erkende NLP Practitioner opleiding van the Sphere is praktijkgericht en verbredend. Het biedt een uitstekende structuur voor effectieve communicatie, persoonlijke

Nadere informatie

Young Professional programma. Voorbeeld van de opbouw van een YP programma

Young Professional programma. Voorbeeld van de opbouw van een YP programma Young Professional programma Voorbeeld van de opbouw van een YP programma 1 Flow van het programma: Het programma Intake (½ dag) Ik & mijn leiderschap (2 dagen groepsprogramma) Ik & de ander (2 dagen groepsprogramma)

Nadere informatie

Persoonlijk Leiderschap

Persoonlijk Leiderschap Persoonlijk Leiderschap 10-DAAGS PROGRAMMA Een effectieve, krachtige, opleiding om het beste uit jezelf en daarmee ook uit anderen te halen Door Berry de Boer en Edwin Luijendijk 2 Persoonlijk leiderschap

Nadere informatie

Brave decisions. Kiezen vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid.

Brave decisions. Kiezen vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid. Brave decisions Kiezen vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Het FemaleTopTalent programma Brave decisions voor de vrouwelijke professional: met een HBO- of academische

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE - 2 -

INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE - 2 - Workshops Top Secretaries 2012 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE - 2-1 TRAININGSCARROUSEL - 3-1.1. Projectmanagement - 3-1.2. Overtuigend beïnvloeden - 4-1.3. Communiceren met NLP - 5-1.4. Effectiever met emotionele

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

Art of Hosting. organisatie en aan het grotere geheel.

Art of Hosting. organisatie en aan het grotere geheel. Art of Hosting Hoe bouw je in deze tijden van verandering een omgeving waarin je met elkaar in vertrouwen werkt aan een zinvolle en gezamenlijke toekomst? Hoe creëer je een veilige omgeving, waarin ruimte

Nadere informatie

Unieke opleiding in Arboland. Opleiding. Copla Opleiding Training Consultants Coaching

Unieke opleiding in Arboland. Opleiding. Copla Opleiding Training Consultants Coaching Unieke opleiding in Arboland Opleiding Copla Opleiding Training Consultants Coaching copla.nl Bezoek ook onze websites: www.copla.nl www.deveiligheidscoach.nl DE VEILIGHEIDSCOACH Steeds vaker buigen veiligheidskundigen

Nadere informatie

NLP PRACTITIONER 2016

NLP PRACTITIONER 2016 2016 ERKEND, PRAKTIJKGERICHT EN VERBREDEND De erkende NLP Practitioner opleiding van ISEMI is praktijkgericht en verbredend. Het biedt een uitstekende structuur voor effectieve communicatie, persoonlijke

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

Training Stressmanagement

Training Stressmanagement Training Stressmanagement Training Stressmanagement, veerkrachtig omgaan met werkdruk Een burn-out en overspannenheid zijn aandoeningen die grotendeels worden veroorzaakt door grote mate van stress op

Nadere informatie

Vivian Broughton. Stilstaan bij trauma. Een heldere uiteenzetting over het ontstaan van trauma en de traumaverwerkingsmethode van Franz Ruppert

Vivian Broughton. Stilstaan bij trauma. Een heldere uiteenzetting over het ontstaan van trauma en de traumaverwerkingsmethode van Franz Ruppert Vivian Broughton Stilstaan bij trauma Een heldere uiteenzetting over het ontstaan van trauma en de traumaverwerkingsmethode van Franz Ruppert Inhoud Voorwoord bij de herziene editie 7 Welkom! 9 Waarom

Nadere informatie

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het verschil wil maken Imagination is more important than knowledge

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Mindful Coachen Rotterdam Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

In 3 maanden regie op je leven

In 3 maanden regie op je leven In 3 maanden regie op je leven In 3 maanden regie op je leven? Ons leven verandert voortdurend. Soms door onszelf ingegeven, in andere gevallen door keuzes van anderen of door onvoorziene omstandigheden.

Nadere informatie

Training Conflicthantering

Training Conflicthantering Training Conflicthantering Training Conflicthantering, een stevige discussie met een goede afloop Je zal het best weleens hebben meegemaakt, een flinke discussie tijdens een vergadering. Jij en je collega

Nadere informatie

De workshop Jongleren wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Jongleren wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Jongleren Jongleren, een leerproces van vertrouwen en loslaten Tijdens de workshop Jongleren ervaar je alle stappen in een leerproces. Alleen door stap voor stap bekend te worden met de techniek,

Nadere informatie

Workshop Communicatie vaardigheden

Workshop Communicatie vaardigheden Workshop Communicatie vaardigheden Communicatie vaardigheden, effectief communiceren kun je leren De manier waarop wij met elkaar communiceren is cruciaal voor een goede relatie. Je boodschap kan nog zo

Nadere informatie

Organisatiekracht. Mentale veerkracht. Teamkracht. Werkkracht. Menskracht MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES

Organisatiekracht. Mentale veerkracht. Teamkracht. Werkkracht. Menskracht MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES Mentale veerkracht MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES In de (top)sport is het een vast gegeven; wil je succesvol zijn als sporter dan investeer je in techniek en conditie, maar ook in mentale

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn studiejaar: 2016-2017 Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

Training Creatief denken

Training Creatief denken Training Creatief denken Creatief denken: een oplossing voor elk probleem Creatief denken is vandaag de dag een must. De markt verandert razendsnel en als je niet innovatief bent, loop je achter de feiten

Nadere informatie

Happy is the new busy

Happy is the new busy MEDITATIE EN MINDFULNESS VOOR ORGANISATIES Happy is the new busy Dream-in geeft trainingen op het gebied van meditatie en mindfulness om de energie, het enthousiasme en potentieel dat al latent in mensen

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

NLP Practitioner Opleiding. Communiceer en coach met impact!

NLP Practitioner Opleiding. Communiceer en coach met impact! NLP Practitioner Opleiding Communiceer en coach met impact! Wat een dag, DE goeroe Richard Bandler heeft mijn papiertje getekend, en DE beste docente ever genaamd Tara heeft deze overhandigd. En DE leukste

Nadere informatie

Ervaringen en beoordeling Online Life Coaching Opleiding

Ervaringen en beoordeling Online Life Coaching Opleiding Ervaringen en beoordeling Online Life Coaching Opleiding Aan het einde van het laatste trainingswebinar, heb ik de deelnemers een paar vragen gesteld en om feedback gevraagd. Bij deze hun ervaringen en

Nadere informatie

Programma Instrument voor hulp 1 e jaar

Programma Instrument voor hulp 1 e jaar Programma Instrument voor hulp 1 e jaar 2017-2018 Blok 1 Instrumentschap, de basis van het werk als coach do 2 nov - vr 3 nov De basisprincipes en basishouding als coach leren kennen; aanwezig zijn in

Nadere informatie

Vitaliteit, een gezonde leefstijl betekent een duurzame organisatie

Vitaliteit, een gezonde leefstijl betekent een duurzame organisatie Workshop Vitaliteit Vitaliteit, een gezonde leefstijl betekent een duurzame organisatie Vitaliteit staat steeds vaker bij bedrijven op de prioriteitenlijst. En terecht, vitale medewerkers zijn onder andere

Nadere informatie

Kies voor geluk. met de 6 geheimen van gelukkige en succesvolle mensen. Raymond Gruijs

Kies voor geluk. met de 6 geheimen van gelukkige en succesvolle mensen. Raymond Gruijs Kies voor geluk met de 6 geheimen van gelukkige en succesvolle mensen Raymond Gruijs Wat is succes & geluk? Geluk is dat wat jou blij maakt. Succes is je doel hebben bereikt. In geld, creativiteit, liefde,

Nadere informatie

Workshop Persoonlijke doelen stellen: sturing en overzicht, zakelijk en privé

Workshop Persoonlijke doelen stellen: sturing en overzicht, zakelijk en privé Workshop Persoonlijke doelen stellen Workshop Persoonlijke doelen stellen: sturing en overzicht, zakelijk en privé Wanneer jij weet wat jouw persoonlijke doelen zijn, haal jij meer resultaat uit jezelf

Nadere informatie

Het. Theatrum. - Informatiebrochure -

Het. Theatrum. - Informatiebrochure - Het Theatrum - Informatiebrochure - Het is niet de vraag hoe we ons verlangen opwekken, maar hoe we het ruimte durven geven. Welkom! Leuk dat je interesse hebt in het Theatrum! In deze brochure vind je

Nadere informatie

AMPLITIEDESKUNDIGE. opleiding

AMPLITIEDESKUNDIGE. opleiding opleiding AMPLITIEDESKUNDIGE Jij als amplitiedeskundige versterkt, vergroot en verbetert de positieve staat van medewerkers om het algehele werkgeluk binnen een organisatie te vergroten. Startmoment oktober

Nadere informatie

Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk!

Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Ontdek en gebruik je talenten en competenties: Maak stappen in je loopbaan

Nadere informatie

NLP Practitioner Opleiding. Communiceer en coach met impact!

NLP Practitioner Opleiding. Communiceer en coach met impact! NLP Practitioner Opleiding Communiceer en coach met impact! Wat een dag, DE goeroe Richard Bandler heeft mijn papiertje getekend, en DE beste docente ever genaamd Tara heeft deze overhandigd. En DE leukste

Nadere informatie

Meld u aan via Burgerzaken On the move

Meld u aan via   Burgerzaken On the move Meld u aan via www.bestuursacademie.nl Burgerzaken On the move Burgerzaken is volop in beweging. Burgers worden steeds mondiger, digitale dienstverlening neemt toe en steeds meer taken worden door automatisering

Nadere informatie

Psychologie voor Financials

Psychologie voor Financials In deze brochure vind je alles over de cursus Psychologie voor Financials Wie ben jij, wie ben ik en hoe interacteren wij effectief met elkaar? Cursus Pas de verschillende psychologische theorieën en mechanismen

Nadere informatie

Vitaliteit & Presteren. Maximale Teamkracht. Word met je team energieker, creatiever en productiever

Vitaliteit & Presteren. Maximale Teamkracht. Word met je team energieker, creatiever en productiever Vitaliteit & Presteren Maximale Teamkracht Word met je team energieker, creatiever en productiever Maximale Teamkracht Word met je team energieker, creatiever en productiever Daar droom je toch van. Teamleden

Nadere informatie

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het verschil wil maken Beantwoord jij deze vragen met ja Heb jij

Nadere informatie

Positief assertief, kiezen voor jezelf, betekent niet kiezen tegen de ander

Positief assertief, kiezen voor jezelf, betekent niet kiezen tegen de ander Workshop Positief assertief Positief assertief, kiezen voor jezelf, betekent niet kiezen tegen de ander Opkomen voor jezelf, is in de praktijk vaak lastiger dan het lijkt. Je wilt graag iedereen te vriend

Nadere informatie

AMPLITIEDESKUNDIGE. opleiding

AMPLITIEDESKUNDIGE. opleiding opleiding AMPLITIEDESKUNDIGE Jij als amplitiedeskundige versterkt, vergroot en verbetert de positieve staat van medewerkers om het algehele werkgeluk binnen een organisatie te vergroten. Startmoment oktober

Nadere informatie

Training met persolog profielen

Training met persolog profielen Training met persolog profielen Verkrijg de beste resultaten op het werk en in uw dagelijks leven Ontdek een praktische manier om uw persoonlijkheid te ontwikkelen: U leert verschillende gedragstendensen

Nadere informatie

WAT IS EMOTIONELE INTELLIGENTIE?

WAT IS EMOTIONELE INTELLIGENTIE? Wat is Emotionele Intelligentie? Wat is de essentie van Emotionele Intelligentie? Wat is de relatie tussen emoties en waarden? COMMUNICEREN Het gaat er niet alleen meer om hoe slim je bent of welke opleiding

Nadere informatie

De workshop Stressmanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Stressmanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Stressmanagement Stressmanagement, hoe word jij stress de baas? Stress. daar kunnen we allemaal over meepraten. Een beetje stress kan geen kwaad. Somt helpt het ons optimaal te presteren. Maar

Nadere informatie

Netwerken, duurzame relaties aangaan door positieve eerste indruk

Netwerken, duurzame relaties aangaan door positieve eerste indruk Workshop Netwerken Netwerken, duurzame relaties aangaan door positieve eerste indruk Breekt het zweet je uit als je het woord netwerken hoort? Toch netwerken we overal, ook jij: in de rij bij de bakker,

Nadere informatie

BuildGreatMinds Programma

BuildGreatMinds Programma BuildGreatMinds Programma Wie ben ik Sinds 2005 ben ik ondernemer in de kinderopvang. Kinderen zijn altijd al mijn passie geweest en binnen mijn locaties op zoek naar kwaliteit. Als trainer in Speelplezier

Nadere informatie

De Sleutel tot het benutten van potentie

De Sleutel tot het benutten van potentie De Sleutel tot het benutten van potentie Wat is potentie eigenlijk? Een snelle blik in een woordenboek levert de volgende resultaten op: het kunnen; dat waartoe iemand of iets toe in staat is; vermogen.

Nadere informatie

Opleiding voor mentor

Opleiding voor mentor WWW.HEART4HAPPINESS.NL INFO@HEART4HAPPINESS.NL Opleiding voor mentor Werk aan je geluk en dat van anderen en draag bij aan een betere wereld! Sheila Neijman 2015-2016 Gelukkig zijn is een 'levenskunst'

Nadere informatie