The ifly Boeing 737NG series

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "The ifly Boeing 737NG series"

Transcriptie

1 The ifly Boeing 737NG series Gemaakt: Erol Simsir Forum: DutchFS ( onder de naam Erols)

2 Inhousopgave Inleiding Hoofdstuk 1 De Boeing 737NG series Hoofdstuk 2 Exterior Model Hoofdstuk 3 2D panel Hoofdstuk 4 Virtual Cockpit Hoofdstuk 5 Configuration Manager Hoofdstuk 6 Meegeleverde documenten Conclusie

3 Inleiding Al jaren lang gebruiken de trouwe Flight Simulator 2004 gebruikers de PMDG 737NG om een acceptabele Boeing 737NG simulatie te kunnen hebben. Na lang wachten kwam Ariane als concurrent met een Boeing 737NG product op de markt. Door de nieuwe uitvindingen en hogere verwachtingen van FS9 gebruikers was er behoefte aan zo n nieuw product van Ariane. Jammer genoeg had ook Ariane veel belangrijke opties achterwege gelaten. Een 2D panel was er niet, de VC was voor velen geen manier om mee te vliegen, dus bleef de Ariane 737NG bij veel mensen toch in de kast van het winkeltje. De PMDG 737NG had weer geen wingflex, geen panel state opslag en miste toch bepaalde details in de systemen. Dit vroeg dus om een nieuw product, een Boeing 737NG simulatie met een 2D panel, een mooie VC, een goed model met wingflex en verbeteringen op alle fronten, zoals een panelstate opslag systeem. Dit product kwam uiteindelijk heel onverwacht en stilletjes op de markt, de ifly Boeing 737NG series! De voordelen van dit product zijn eindeloos, toch zal ik ervoor proberen te zorgen er een einde aan vast te maken, blijf lekker door lezen en beslis of je het wilt of niet, als ik je namelijk kon dwingen om dit te kopen had ik het gedaan, maar daar is een review niet voor bedoeld. Het pakket Via de website van Flight1 kun je dit product aanschaffen. Het wordt als download aangeboden. Het downloaden ging bij mij vrij langzaam, ik heb ongeveer 50MBPS internet, toch was ik verbaast van de snelheid, erg langzaam, je kunt ook kiezen tussen twee servers, kies dus niet de verkeerde! Het pakker bevat de Boeing , -700, -700WL, -800, -800WL, -900, -900WL, BBJ1, BBJ2 en BBJ3. Het pakket zit dus bomvol met modellen, eigenlijk alle B737NG modellen die er zijn! Het pakket is dus helemaal compleet. Ook komen er handige documenten bij (zie hoofdstuk 6). De prijs is

4 Hoofdstuk 1: De Boeing 737NG series De Boeing 737NG toestellen zijn de meest gebruikte toestellen in de civiele luchtvaart. De B737NG, wat letterijk Next Generation betekent zijn de nieuwe varianten van de Boeing , -300 en -400 en Deze toestellen hebben een compleet nieuwe cockpit, winglets en specificaties gekregen, want ze zijn zuiniger en hebben nieuwere motoren en vleugels. Ook zijn de NG-toestellen lichter en hebben een iets bredere cabine. De B737NG heeft een einde gebracht aan haar voorgangers en de MD80 en DC9 series. Deze nieuwe familie van vogels heeft de luchtvaart na zijn eerste vlucht compleet veranderd. Er vliegen duizenden van deze toestellen rond! De eerste besteller van de NG-series was Southwest Airlines in Zij bestelden de eerste B In 1994 bestelde Hapag-Lloyd de eerste B In 1995 bestelde SAS de eerste B en in 1997 bestelde Alaska Airlines de eerste B De NG series werden in een korte tijd er populair. Boeing was Lufthansa en British Airways kwijt als trouwe klanten, die hadden voor Airbus gekozen, maar vele andere grote maatschappijen zoals KLM, Turkish Airlines, RyanAir, TUI en Southwest en vele anderen hebben de B737NG als trouwe klanten aan hun vloot toegevoegd. Later kwamen ook de -700ER en -900ER op de markt. Ook deze zijn besteld bij grote maatschappijen, zoals Turkish Airlines met de -900ER. De winglets die uitkwamen voor de 737NG series heeft het hele pakket compleet gemaakt. Steeds meer maatschappijen namen de B737NG in dienst na deze verandering en veel maatschappijen die de NG al gebruikten voegden de winglets gewoon toe. De winglets op de 737 ns heten Blended Winglets en zijn behoorlijk groot. Ook de Boeing 757 en 767 toestellen hebben tegenwoordig Blended Winglets. De cockpit van de B737NG toestellen zijn uitgerust met digitale instrumenten zoals een PFD, ND, FMC en tegenwoordig ook een HUD. Het is een waar genot om dit toestel te vliegen in het echt (voor piloten dus), maar ook voor ons, als virtuele piloten. De ifly 737NG is er dan ook om dit voor ons mogelijk te maken.

5 Hoofdstuk 2: Exterior Model Het Exterior Model is echt prachtig! De neus, de vleugels, de romp en alles wat eraan vast zit is tot in de kleinste details nagemaakt. Het model ziet er van ver en van dichtbij mooi uit en geeft je een echt gevoel van een Boeing 737 die aan de gate staat en klaar is om te gaan. Hier zien we de Boeing WL van buiten. Een algemene look op het toestel geeft je al meteen een first guess. In mijn ogen, en waarschijnlijk ook in jouw ogen moet dit toch wel een goede impressie gegeven hebben. De vleugels hangen er netjes bij, de winglets zien er mooi uit en het toestel in het algemeen is gewoon realistisch. Een mooi model dus, zoals we hier op de shot kunnen zien, geparkeerd op Boeing Field en klaar om getest te worden! Natuurlijk lukt het niet om dit pakket met één model uit te leggen omdat er zoveel modellen in zitten, zoals de -800 en de De -600 doet het op één of andere manier niet op mijn systeem, maar de -800 en -900 wel! De BBJ s hebben van buiten niet veel verschil, dus die laten we maar even achterwege.

6 Hier de Ook deze is gewoon clean en mooi. Kwalitatief heeft de -800 geen enkel verschil van zijn broertje, aangezien ze allebij uit de handen van dezelfde modelbouwer komen. In deze shot geen WL, want als je geen repaint intalleert kun je de -800WL versie even niet zien, vandaar even geen winglets op de -800, en ook niet op de -900.

7 En hier de Hier hoef ik denk ik niets meer over te zeggen. Ook gewoon PRACHTIG! De onderdelen worden in deze review ook één voor één behandeld. Nu heb je dus een algemene indruk van de toestellen in dit pakket. Het ziet er allemaal leuk en mooi uit, maar hoe ziet het eruit als we alle onderdelen van dichtbij bekijken? We behandelen de neus, vleugels, winglets, motoren en de wielen van dit model. Hiermee zul je wel een gedetailleerd inzicht krijgen op dit model.

8 De neus De neus is erg mooi. We zien de pitot buizen erbij hangen en de wipers zien er ook leuk uit. Het leukste aan de neus vind ik de ramen. Hierin zie je reflectie van de ramen. Het licht wat er tegen aan komt wordt weerkaatst waardoor je de regenboog kleuren kunt zien van buiten. Dit is erg realistisch en is een mooie toevoeging aan de details van dit model. Er zijn ook detials op het puntje van de neus gezet. De lijnen die dus over de neus lopen en de scheidingslijn van het voorkapje die open kan waarna je de radar kunt zien. Kort samengevat, het ziet er leuk en natuurlijk erg realistisch uit. Een echte replica van de echte B737 neus!

9 De vleugels Hier zien we de linker vleugel. Wat ik hier het meest aatrekkelijk aan vind zijn de textures van de vleugels. Dit is ongelooflijk gedetailleerd en mooi. De spoilers zijn te zien en de viezigheid van al het vliegen en de vormen van de overige kleppen zijn gewoon prachtig. Hier hebben de developers erg hun best op gedaan, dat is zeker! Elk detail van de vleugels is toegepast in dit model. Voor de vleugels verdienen de makers echt een aplaus! Klasse werk! De vleugels geven vaak heel veel effect aan het toestel, vooral de details die erop komen zeggen veel over de manier waarop de developers gewerkt hebben, hier hebben ze wel degelijk hard gewerkt aan de vorm, details en textures. Knap staaltje werk en een prachtige vleugel design voor dit model.

10 De winglets Wat kan ik zeggen over de winglets? Ze zijn weer net echt.ook kun je van dichtbij zien dat de klinknagels/moertjes/schroefjes er ook op zijn gezet. Weer oog voor detail en weer een reden om dit model een hoog cijfer te geven. De winglets sluiten mooi aan op de vleugels en hebben een mooie vorm en een goede detailgehalte. Het zijn vrij kleine onderdelen, dus er is niet veel op te zetten en ook niet veel over te vertellen. Ik vind de winglets van dit toestel werkelijk prachtig!

11 De motoren De motoren zijn van buiten erg goed en net echt. De vorm is mooi, maar hoe zien de fanblades eruit? Ik vind persoonlijk de fanblades erg belangrijk. Ik had kort geleden de Overland paketten in mijn FS, alles was mooi, behalve de fanblades. Die waren onafgewerkt, hadden de verkeerde kleur en vorm en zagen er ongelooflijk lelijk uit als ze aanstonden en dus draaiden. Bij de Overland A330 verdewenen de lijnen van het midden van de fanblades, dus dat draaiende soort hypnose cirkeltje in het midden, bij de B777 kwamen er twee verschillende kleuren in de fanblades, het zag er lelijk uit en was mijn reden om die toestellen niet meer te vliegen. De CLS A330 heeft in tegendeel prachtige fanblades, in mezelf dacht ik altijd waarom anderen daar geen voorbeeld aan namen, nou ifly heeft dat kennelijk wel gedaan. De fanblades zijn net echt, er zijn zelfs licht en schaduweffecten op te zien! Veel details, ook in de fanblades dus. Ook dit onderdeel van het model is gewoon een replica van de werkelijkheid!

12 De wielen Hier zien we de nosewheel. Het is een erg gedetailleerde nosewheel. Het enige wat hier een beetje lelijk aan is (hé hé, eindelijk iets negatiefs) is de binnenkant waar het vast zit aan de romp. Er zijn daar texutres neergezet om het op te vullen, maar jammer genoeg zijn dit blurry textures, als deze iets scherper waren zou het er veel mooier uitzien. Gelukkig zie je dit meestal niet, maar wel als je er met Walk & Follow onder gaat zitten. Voor de rest zien de belangrijke en grote onderdelen van de nosewheel er goed uit en heeft de modelbouwer een mooi voorwieltje neergezet.

13 De main landinggear ziet er werkelijk prachtig uit! Geen lelijke textures aan de binnenkant en gewoon weer ongelooflijk goed werk van de modelbouwer. Het ziet er net echt uit, de kabels zijn echt 3D gemaakt, dus geen lelijke textures over de wielen heen, maar gewoon lekker 3D! Kortom, de main landinggear verdient van mij een 10!

14 Hoofstuk 3: 2D panel De cockpit is waar alle systemen van zo n vliegtuig bij elkaar komen. Dit is erg belangrijk, want met een 2D afbeelding moeten de makers een replica van een cockpit maken, welke in werkelijkheid gewoon in 3D is. Nu heeft POSKY ervoor gekozen om alleen VC s te maken, toen ik een tje stuurde en vroeg waarom ze geen 2D panel maakte was het antwoord: Dear..., The reason for this is because we re freeware software developers. If we make a 2D panel we ll have to spend to much time on it, what will cause delay in the projects. A VC is made for the 777 because there is no other good and accaptable add-on for the 777. We wanted to act on that by developing a nice VC. Making a 2D panel takes a lot if time and is very hard. Our developers are not advanced enough to work on a 2D panel. Regards... Het belangrijkste stukje heb ik even gemarkeert. Het maken van een goede 2D panel is alleen mogelijk als je als developer echt skills daarmee hebt. Dit wordt zelfs nog door Posky gezegd. Als we kijken naar hoe professioneel hun modelbouwers zijn, kun je verwachten dat ze makkelijk een 2D panel kunnen maken, maar nee dus, dat gaat niet zomaar. Bij ifly hebben ze de 2D panel prachtig in elkaar gezet, waarmee meteen de skills van de makers naar voren komen. De panel van dit model geeft je een impressie van hoe het echt is om met een 737NG te vliegen. Alle instrumenten en kleine dingetjes zitten erin. De panel heeft de volgende onderdelen: Main panel voor captain en FO IFR main panel voor captain en FO Throttle Overhead FMC After electronic panel: dit is het stuk achter de throttles, dus de radio etc. After overhead panel: hier staan dus de IRS systemen en pass oxygen etc. PFD vergroot ND vergroot EICAS vergroot

15 Al deze windows maken deze panel echt ongelooflijk. Zoveel detail in zo weinig windows! Het is allemaal erg overzichtelijk en leesbaar. Alle knoppen hebben een realistisch geluidtje waardoor je jezelf al snel in de cockpit van een echte 737 voelt. Al met al een prachtige panel!

16 Hoofdstuk 4: Virtual Cockpit Een virtuele cockpit is tegenwoordig onmisbaar in een payware product. Digital aviation heeft geen VC in hun Fokkers, maar veel mensen zitten er wel op te wachten en de VC komt er ook al aan, maar je ziet wel de interesse die de mensen hebben voor een VC. ifly heeft natuurlijk ook een VC in hun model. Ook deze ziet er prachtig uit! Van boven nu dus de VC. Alle instrumenten zitten erbij. De overhead ziet er ook prachtig uit en alle kleuren en vormen lopen mooi in elkaar over in deze VC. De stoelen in de cockpit kunnen bewegen. Er is een echte sfeer gecreeërd in deze VC van een echte 737 cockpit. De VC is erg FPS-friendly, ik mis maar 5-8 FPS met de VC. De VC is niet uit te schakelen, ten minste, zo n optie heb ik niet kunnen vinden, maar mocht het er zijn, doe het niet! Deze VC is erg FPS-friendly en zo mooi, je kunt de taste van een 737 alleen krijgen met deze VC! Veel oog voor detail en gewoon een prachtige en interactieve VC!

17 Van dichtbij wordt het alleen maar mooier. Alles is keurig leesbaar en alles is 3D. Je zult dus geen platte overhead zien net zoals bij de PMDG. Of deze VC de concurrentie van Ariane wint weet ik niet, dat is aan jou. Aangezien ook Ariane niet de moeite heeft genomen een 2D panel te maken, zul je toch denken dat ifly iets beter is, maar of dat de VC s van beide kanten beínvloed weet ik niet, het is maar vergelijken. Vliegen met deze VC gaat ook erg makkelijk, dus het is wel een alternatief voor de Ariane, maar beslis dat zelf maar.

18 Shots tussendoor

19 Shots tussendoor

20 Hoofstuk 5: Configuration Manager Een configuration manager is niet een must voor een add-on, maar is zeker wel handig als je het realistisch wilt houden. De configuration manager van de ifly B737NG is erg goed in elkaar gezet. Je kunt je payload en fuel bepalen. Je kunt elk stoeltje naar wens vullen evenals je cargo en fuel. Zoals hierboven is te zien, is de configuration manager helemaal compleet en handig om te gebruiken. Het gewicht wordt berekent en wordt netjes opgeslagen. Ook is het erg gedetailleerd, zelfs elk motortype wordt geladen om het zo goed mogelijk te plannen. De configuration manager maakt dit pakket helemaal compleet en geeft je een echt gevoel van niet alleen vliegen, maar ook van wat piloten in het kantoortje bij Schiphol of iets dergelijks doen. Erg leuk en makkelijk om mee te werken dus.

21 Hoofdstuk 6: meegeleverde documenten Bij elk uitgebreide add-on moet er een manual meegeleverd worden, dit is de FS-wet. Hier heeft ook ifly zich keurig aan gehouden. Zij hebben een heel pakket van overzichtelijke PDF jes meegeleverd: ifly 737NG manual Operations manual Flight Plan introduction Procedures introduction Quick Reference Handbook Tutorial Alle belangrijke informatie zit in dit mapje, dat op je bureaublad wordt geplaatst tijdens de installatie. Ik zou zeggen, lees ze maar door. De ifly 737NG manual heeft 515 bladzijden, dus het zal wel veel tijd in beslag nemen! Met deze documenten die je wat mij betreft niet hoeft te lezen als je PMDG-ervaring hebt, geven je veel info en zijn vooral bedoeld voor hen die niets van Boeing systemen afweten. Toch is het belangijk om bepaalde punten te bekijken om dit toestel voor 100% te snappen, maar met PMDG-ervaring heb je al 80% in je koppie.

22 Conclusie Mijn conclusie is: Dit is een pracht van een add-on. Mocht het zo zijn dat je geen PMDG of Ariane-ervaring hebt, geen probleem, de meegeleverde documenten redden je wel. Doe de tutorial flight en je bent er zo. Het toestel is heel apart. Toen ik hem kocht met weinig spanning, installeerde ik hem maar op mijn PC. Het duurde vrij lang en na de installatie startte ik dus mijn FS op. Het verbaasde me dat FS probleemloos startte na zo n lange installatie. Ik selecteerde de -600 (ja, toen deed ie het nog) en zag meteen die 2D panel, ik moet zeggen dat ik verliefd werd op de schoonheid van die panel. Het had dezelfde indeling als de PMDG maar dan tienduizend keer mooier. Alles zag er bekend uit en was prachtig. Vanaf dat moment blijf ik die panel voor me zien. Het geeft je een leuk gevoel om met dit toestel te werken. Je krijgt echt het gevoel van het vliegen, maar ook van de computers en systemen in het vliegtuig. De sfeer van de VC is ook een pluspunt. Als je op een mooie scenery staat, bijv. Flytampa Vienna, is het gewoon een genot om door het raampje naar de luchthaven te kijken met alle traffic en wagentjes om je heen. Wanneer je weer naar buiten gaat zie je een bakbeest van een 737 staan die op zo n gedetailleerde manier in dit spel is gezet. Als je ergens die 44,31 euro op de grond vind, zoek niet naar de eigenaar maar ren naar huis, doe je browser open, ga naar en bestel dit toestel. Dit kan ik zeggen. De PMDG 737NG kun je wel uit het raam gooien, maar dat is zonde voor al dat geld, dus verkoop die maar. Hetzelfde geldt voor de Ariane B737NG. Het meest mooie is de prijs, want toen ik de ifly voor het eerst zag vond ik het mooi, maar de prijs was in mijn hoofd zeker wel zo n 80 euro, maar toen ik de prijs zag was het raak, ik heb hem meteen besteld. Dit toestel is een vervanger voor alle voorgangers, een merge hoef je niet te zoeken, want het wegdoen van dit model en VC zal de fout van je leven zijn (na trouwen natuurlijk). Het is een goed stuk software en is de oplossing om je FS vloot compleet te maken. Ik wil je niet dwingen het te kopen, maar zal het jammer vinden als je als mede FS piloot zo n add-on zou moeten missen.

23 Ik hoop dat dit een leuke review was om te lezen. Het is niet belangrijk voor mij of je dit toestel koopt, maar ik doe graag een favour voor mensen en als ik je heb kunnen aansturen om dit te kopen, heb ik alleen iets goeds voor je gedaan. Veel vliegplezier!!!

De installatie van een gedownload toestel.

De installatie van een gedownload toestel. De installatie van een gedownload toestel. FS komt met een beperkt aantal toestellen. En dat terwijl er veel meer mooie toestellen in de wereld rondvliegen. Met programma's als Gmax, FSDS, Flight Simulator

Nadere informatie

Deel 1: Hoe Download ik Scenery en een Vliegtuig in Flight Simulator

Deel 1: Hoe Download ik Scenery en een Vliegtuig in Flight Simulator Deel 1: Hoe Download ik Scenery en een Vliegtuig in Flight Simulator Ik begin met wat uit te leggen over de verschillende Add-ons. De verschillende soorten zijn: Payware en Freeware. De verschillen in

Nadere informatie

Legacy - Executive Jet

Legacy - Executive Jet Wilco Publishing Legacy Werner heeft de laatste paar weken voor ons weer een nieuwe review geschreven. Deze review gaat over de Legacy van Wilco Publishing. "Ik moet zeggen dat ik deze "Legacy" geweldig

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B2 nr. 3)

Luisteren: muziek (B2 nr. 3) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Deze handleiding is alleen bedoeld voor flightsimulatie doeleinden en mag NOOIT worden gebruikt in een echt vliegtuig. De auteurs zijn niet

Deze handleiding is alleen bedoeld voor flightsimulatie doeleinden en mag NOOIT worden gebruikt in een echt vliegtuig. De auteurs zijn niet Deze handleiding is alleen bedoeld voor flightsimulatie doeleinden en mag NOOIT worden gebruikt in een echt vliegtuig. De auteurs zijn niet aansprakelijk voor fouten en eventueel andere schade. Voorwoord

Nadere informatie

- IVAO - Inte t r e nat a i t onal a Virtu t a u l a Aviat a i t on Organ a iza z t a i t on Fourni V.

- IVAO - Inte t r e nat a i t onal a Virtu t a u l a Aviat a i t on Organ a iza z t a i t on Fourni V. - IVAO - International Virtual Aviation Organization Fourni V. IVAO WIE ZIJN WIJ? De International Virtual Aviation Organization is een onafhankelijke, gratis service voor enthousiaste mensen die er plezier

Nadere informatie

Friesland College Leeuwarden

Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit project vertel ik wat Open Source is en wat ik daarover heb gevonden. Ik laat zien hoe ik een Virtuele machine geschikt maak voor Dual Boot. Dan laat ik zien hoe je 2 besturingssystemen

Nadere informatie

Wat je voelt is wat je denkt! De theorie van het rationeel denken

Wat je voelt is wat je denkt! De theorie van het rationeel denken Wat je voelt is wat je denkt! De theorie van het rationeel denken Mensen zoeken hulp omdat ze overhoop liggen met zichzelf of met anderen. Dit kan zich op verschillende manieren uiten. Sommige mensen worden

Nadere informatie

Hand- out Boeing 737 vliegen. hand- out- PU.01

Hand- out Boeing 737 vliegen. hand- out- PU.01 Hand- out Boeing 737 vliegen. Pitch- Up Arendweg 37- B Lelystad Airport 085-210 60 66 pitch- up.nl 1 Deze hand- out is samengesteld door Simcenter Lelystad, Pitch- Up en wordt toegepast bij het uitvoeren

Nadere informatie

Y-choice. Luister naar De keuzes die je maakt van Van Dik Hout. Het nummer staat op de CD Het beste van 1994-2001. De songtekst vind je in bijlage 1.

Y-choice. Luister naar De keuzes die je maakt van Van Dik Hout. Het nummer staat op de CD Het beste van 1994-2001. De songtekst vind je in bijlage 1. Kiezen Opwarmertje Een eigen keuze (Naar: Kiezels 10 e jaargang, nr. 5) Laat één jongere beginnen met het noemen van een drietal belangrijke zaken uit zijn leven, bijvoorbeeld iemand kiest scooter, voetbal

Nadere informatie

Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven over het schrijven van een handleiding.

Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven over het schrijven van een handleiding. Bedankt! Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven over het schrijven van een handleiding. Graag zou ik je willen vragen mij een email te sturen

Nadere informatie

PRESENTATIE NML DESIGN, VT W ONEN&DESIGN BEURS. W aarom zou jij m oeten kiezen voor een interieurstylist?

PRESENTATIE NML DESIGN, VT W ONEN&DESIGN BEURS. W aarom zou jij m oeten kiezen voor een interieurstylist? PRESENTATIE NML DESIGN, VT W ONEN&DESIGN BEURS W aarom zou jij m oeten kiezen voor een interieurstylist? Ik ben Nathali Meurs-Pas, mijn bedrijf heet NML Design Interieurontwerp & Styling. Ik woon in Amsterdam,

Nadere informatie

Bescherm je foto s met een watermerk

Bescherm je foto s met een watermerk Bescherm je foto s met een watermerk Het is vervelend wanneer een ander met je foto's aan de haal gaat. Je steekt er niet alleen tijd en moeite in maar ook wettelijk heb je rechten over je eigen foto's.

Nadere informatie

Maak van je kind een maker!

Maak van je kind een maker! Maak van je kind een maker! En word er zelf ook één. Zes regels waarmee dat waarschijnlijk best wel lukt. 1 Welkom In dit boekje vertellen we over maken. Het is speciaal gemaakt voor ouders die samen met

Nadere informatie

Vragenlijst Depressie

Vragenlijst Depressie Vragenlijst Depressie Deze vragenlijst bestaat uit een aantal uitspraken die in groepen bij elkaar staan (A t/m U). Lees iedere groep aandachtig door. Kies dan bij elke groep die uitspraak die het best

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Houdt er dus rekening mee, dat repaint alléén niet kan vliegen, je moet het orginele model al in FS hebben, anders heb je niks aan de repaint.

Houdt er dus rekening mee, dat repaint alléén niet kan vliegen, je moet het orginele model al in FS hebben, anders heb je niks aan de repaint. Toestellen in FS zien er een beetje vreemd uit, niet bestaande maatschappijen zoals Soar, Global Freightways en Landmark Airways vliegen af en aan, terwijl we liever KLM zouden zien, of Transavia, Martinair

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Design Document If This Then That. HSP moodlight Liad Damhuis G&I1B Game Art

Design Document If This Then That. HSP moodlight Liad Damhuis G&I1B Game Art Design Document If This Then That HSP moodlight Liad Damhuis G&I1B Game Art Concept Iedereen ervaart wel eens stress of een drukke ruimte die ze even teveel wordt waar ze even weg van moeten gaan om tot

Nadere informatie

Vragen gesteld in het evaluatieformulier + Antwoorden

Vragen gesteld in het evaluatieformulier + Antwoorden Verslag Studenten Evaluatie Videoproject Door Tonny Mulder, a.b.mulder@uva.nl, 26 sept 213 De studenten van de opleidingen Biologie, Biomedische Wetenschappen en Psychobiologie krijgen in het 1 ste jaar

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 1)

Luisteren: muziek (A2 nr. 1) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt

In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt Ben jij zo iemand die actief is en veel interesses heeft en daardoor ook veel bezigheden en spullen heeft?

Nadere informatie

Vliegen in de toekomst. Door Thomas Rugers, Sven Bouwmeester, Steijn Strikkers en Jelmer Egberts.

Vliegen in de toekomst. Door Thomas Rugers, Sven Bouwmeester, Steijn Strikkers en Jelmer Egberts. Vliegen in de toekomst Door Thomas Rugers, Sven Bouwmeester, Steijn Strikkers en Jelmer Egberts. 1 Hoofdstuk indeling 1. Inleiding Blz. 3 2. Hoe zien de vliegtuigen er in de toekomst uit? Blz. 4 3. Gaan

Nadere informatie

Allereerst wil ik je feliciteren met het ondernemen van actie en het downloaden van dit

Allereerst wil ik je feliciteren met het ondernemen van actie en het downloaden van dit Vliegangstcursus.com 2013 Introductie Allereerst wil ik je feliciteren met het ondernemen van actie en het downloaden van dit rapport. Dit toont aan dat je iemand bent die van plan is wat te gaan doen

Nadere informatie

Cloud9 Los Angeles. Cloud9 - Los Angeles International (v1.01)

Cloud9 Los Angeles. Cloud9 - Los Angeles International (v1.01) Cloud9 Los Angeles Los Angeles International Airport is slechts een van de vier luchthavens die Los Angeles heeft. Samen met Ontario International Airport, Van Nuys Airport en Palmdale Regional zijn de

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Replicator Backup-programma, om data automatisch op externe harde schijf te zetten, als backup.

Replicator Backup-programma, om data automatisch op externe harde schijf te zetten, als backup. Replicator Backup-programma, om data automatisch op externe harde schijf te zetten, als backup. Wanneer u niet graag belangrijke data wilt kwijtraken, dan raad ik U aan, een externe harde schijf, op een

Nadere informatie

www.gpscenter.be Installeren van een software update in je Garmin GPS

www.gpscenter.be Installeren van een software update in je Garmin GPS www.gpscenter.be Installeren van een software update in je Garmin GPS Indien nodig stelt garmin een nieuwe software versie ter beschikking voor je GPS. Deze verbeterde versie bevat doorgaands een aantal

Nadere informatie

Je rooster uit AMOS exporteren naar Google Agenda

Je rooster uit AMOS exporteren naar Google Agenda Je rooster uit AMOS exporteren naar Google Agenda (en vandaar eventueel naar een telefoon) Exporteren uit AMOS Start Staff Time Management (APN979). Selecteer jezelf. Klik op het tabblad Shift Plan, en

Nadere informatie

FlyTampa: Mega Airport Vienna

FlyTampa: Mega Airport Vienna FlyTampa Mega Airport Vienna {mosimage}het vliegveld Schwechat ligt ten zuid-oosten van Wenen. Het vliegveld begon als een militaire basis met één baan in 1938. In 2006 is men begonnen met de bouw van

Nadere informatie

H E T V E R L O R E N G E L D

H E T V E R L O R E N G E L D H E T V E R L O R E N G E L D Personen Evangelieschrijver Vrouw (ze heet Marie) Haar buurvrouwen en vriendinnen; o Willemien o Janny o Sjaan o Sophie (Als het stuk begint, zit de evangelieschrijver op

Nadere informatie

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten.

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten. Lekker ding Pas op!, roept Anita. Achter je zitten de hersendoden! Ik kijk achterom. Achter ons zitten twee jongens en drie meisjes hun boterhammen te eten. Ze zijn gevaarlijk, zegt Anita. Ze schudt haar

Nadere informatie

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach.

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Karin de Galan Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Ze heeft zich gespecialiseerd in het trainen van trainers en richtte in 2007 de galan school voor training op. Eerder werkte ze als

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 2)

Luisteren: muziek (B1 nr. 2) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Hoe stel ik mijn favorieten en wachtwoorden veilig met LastPass en Xmarks?

Hoe stel ik mijn favorieten en wachtwoorden veilig met LastPass en Xmarks? Hoe stel ik mijn favorieten en wachtwoorden veilig met LastPass en Xmarks? Handleiding van Auteur: Jan Stedehouder Februari 2012 Hoeveel favorieten heb je in de webbrowser opgeslagen? En wachtwoorden?

Nadere informatie

Voorwoord. 15 miljoen mensen Op dat hele kleine stukje aarde Die moeten niet t keurslijf in Die laat je in hun waarde

Voorwoord. 15 miljoen mensen Op dat hele kleine stukje aarde Die moeten niet t keurslijf in Die laat je in hun waarde Voorwoord 15 miljoen mensen Op dat hele kleine stukje aarde Die moeten niet t keurslijf in Die laat je in hun waarde Fluitsma & Van Tijn, 2007 Het zijn er inmiddels 16 miljoen en het zullen er ook nog

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Contrasten. Contrast verhogen

Contrasten. Contrast verhogen Curven in Photoshop Curven is in Photoshop een krachtig stukje gereedschap. Het stelt je bijvoorbeeld in staat om in een handomdraai kleuren te corrigeren of contrasten aan te passen. Maar het is een filter

Nadere informatie

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen.

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. Een klein gesprekje met God Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. God lachte breed. Dat is waar!, zei God. Jij bent ook het licht.

Nadere informatie

Documentatie WD32. Christine van Woensel M32

Documentatie WD32. Christine van Woensel M32 Documentatie WD32 Christine van Woensel M32 Ontwerpkeuzes per device resolutie Desktop (1025 1600px & 769 1024px): Tablet (481 768px): Smartphone (321 480px & tot 320px): Algemeen: Alle ontwerpen voor

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

Project Fokker 50 Fokker 50 vernieuwingen voor FS2004 en FSX

Project Fokker 50 Fokker 50 vernieuwingen voor FS2004 en FSX Project Fokker 50 Fokker 50 vernieuwingen voor FS2004 en FSX Het betreft hier twee geheel nieuwe schilderschema s van de U-05 Fons Aler en de U-06 Robbie Wijting. De U-05 is uitgevoerd met het schilderschema

Nadere informatie

Zorgboerderij Sterrenland 30-01-14

Zorgboerderij Sterrenland 30-01-14 Zorgboerderij Sterrenland 30-01-14 Inhoudsopgaven Inleiding...3 Bedrijfsgegevens...4 Afzetmarkt...5 De ligging...6 Het uiterlijk...7 De afdelingen...8 Regels... 9 Personeel...10 Vragen...11 Slot...12 Inleiding

Nadere informatie

TIEN TIPS WANNEER JE EEN KUNSTWERK WILT AANSCHAFFEN

TIEN TIPS WANNEER JE EEN KUNSTWERK WILT AANSCHAFFEN TIEN TIPS WANNEER JE EEN KUNSTWERK WILT AANSCHAFFEN Het is een feest om een echt kunstwerk in huis te hebben! Toch denken veel mensen dat ze zich dat niet kunnen veroorloven. Of dat het ingewikkeld is

Nadere informatie

Interview Rob van Brakel

Interview Rob van Brakel Interview Rob van Brakel Atributes Consequences Values Hallo Rob van Brakel, mag ik jou een aantal vragen mogen stellen? Prima. Hoe oud ben je? 21 jaar Wat is je woonsituatie op het moment? Op het moment

Nadere informatie

DÉ 3 GEHEIMEN OM DIRECT PRODUCTIEVER TE WORDEN. Geschreven door Janny Brusselers

DÉ 3 GEHEIMEN OM DIRECT PRODUCTIEVER TE WORDEN. Geschreven door Janny Brusselers DÉ 3 GEHEIMEN OM DIRECT PRODUCTIEVER TE WORDEN Geschreven door Janny Brusselers Hallo! Leuk dat je je hebt ingeschreven voor mijn gratis nieuwsbrief! Als dank hiervoor, verklap ik dé 3 geheimen die jou

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

Persoonlijk opleiding plan

Persoonlijk opleiding plan Persoonlijk opleiding plan Een opdrachtgever adviseren Hem vertellen wat jou de beste optie lijkt. Het klopt dat ik deze competenties zo had ingevuld. Ik heb hiermee ervaring doordat ik vaak op forums

Nadere informatie

1 of 9 13-03-2004 21:21

1 of 9 13-03-2004 21:21 1 of 9 13-03-2004 21:21 Hello Beginnende Piloot Hierbij een stukje uitleg waarom je "niet goed voor de baan uitkomt" Allereerst begin het maken van een vlucht bij een goede voorbereiding! 1. Vluchtvoorbereiding

Nadere informatie

Friesland College Leeuwarden

Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit project stel ik een hele snelle computer samen voor het bedrijf Peer B.V.. Ook laat ik zien wat het grote verschil is tussen Windows 7 en Windows 8, de voor en nadelen laat ik zien. Ook

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 1)

Luisteren: muziek (B1 nr. 1) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou.

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Voor jou! 9 Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Het boek gaat over geloven. Het gaat over jouw geloof! Lees en bekijk alles goed. Je

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 3)

Luisteren: muziek (A2 nr. 3) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Apple Fanboy. Leerling: Jippe Joosten Opleiding: Game Development Klas: G&I1C. De intro. De opdracht. Proces

Apple Fanboy. Leerling: Jippe Joosten Opleiding: Game Development Klas: G&I1C. De intro. De opdracht. Proces Apple Fanboy Leerling: Jippe Joosten Opleiding: Game Development Klas: G&I1C De intro Welkom in het verslag van de Apple fanboy, ik ben Jippe Joosten en ik ben enorm fan van Apple. Ik ben nu 21 jaar oud

Nadere informatie

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp!

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Haring! Verse haring! Wie maakt me los! Ik heb verse haring! Ha... ja, nou heb ik jullie aandacht, hè? Sorry, ik ben uitverkocht. Vandaag geen haring

Nadere informatie

Planbord installatie instructies

Planbord installatie instructies Planbord installatie instructies Uit Comprise Wiki Inhoud 1 Basis installatie 1.1 Installeren 1.1.1 Microsoft Data Access Components 1.2 De eerste keer starten 2 Veelgestelde vragen 2.1 "Network resource

Nadere informatie

We spelen in het huis van mijn mama deze keer,

We spelen in het huis van mijn mama deze keer, Jip en Janneke. Ik ben Jip. Ik ben Janneke en we wonen naast elkaar. Hij heet Jip, zij heet Janneke. en we spelen soms bij hem en soms bij haar. We spelen in het huis van mijn mama deze keer, we kunnen

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Bruidsfotografie 2015

Bruidsfotografie 2015 PrijsBROCHURE Bruidsfotografie 2015 Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away. - Hilary Cooper - Die ademloze momenten, de momenten vol liefde

Nadere informatie

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid Meten van mediawijsheid Bijlage 6 Interview terug naar meten van mediawijsheid Bijlage 6: Het interview Individueel interview Uitleg interview Ik zal je uitleggen wat de bedoeling is vandaag. Ik ben heel

Nadere informatie

En rijke mensen werken niet. Die kunnen de hele dag doen wat ze leuk vinden.

En rijke mensen werken niet. Die kunnen de hele dag doen wat ze leuk vinden. Warm in Verona Romeo loopt een beetje rond. Dat doet hij bijna elke dag. Hij vindt het leuk om door het stadje te lopen. Door de kleine straatjes. Langs de rivier waar de meisjes de was doen. En over de

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

Reflectie verslag. Patrick Hendriks

Reflectie verslag. Patrick Hendriks Reflectie verslag Patrick Hendriks Mijn bijdrages Voor project seflab 2015 heb ik, Patrick Hendriks mijn voornamelijk op technische aspecten en organisatie van het project gericht. Dit komt neer op het

Nadere informatie

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN Gratis PDF Beschikbaar gesteld door vlewa.nl Geschreven door Bram van Leeuwen Versie 1.0 INTRODUCTIE Welkom bij deze gratis PDF! In dit PDF

Nadere informatie

User testing: Aan de hand van een expectation map heb ik 3 verschillende personen gevraagd om het prototype te testen.

User testing: Aan de hand van een expectation map heb ik 3 verschillende personen gevraagd om het prototype te testen. Evaluatie: Usability test Inleiding We hebben verschillende testpersonen gebruikt om in het platform FRIS community onduidelijkheden weg te nemen. Het testen hebben we gedaan door middel van een prototype.

Nadere informatie

TC Webdesign [9 TIPS VOOR DOMEINNAMEN ] 9 tips voor het kiezen en gebruiken van domeinnamen

TC Webdesign [9 TIPS VOOR DOMEINNAMEN ] 9 tips voor het kiezen en gebruiken van domeinnamen 2014 TC Webdesign [9 TIPS VOOR DOMEINNAMEN ] 9 tips voor het kiezen en gebruiken van domeinnamen Wat is een domeinnaam? Zonder een webadres heb je geen website. Als mensen naar je website toe willen dan

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

De ijnmanager. Cartoons september 2012. Luc Timmers

De ijnmanager. Cartoons september 2012. Luc Timmers De ijnmanager Cartoons september 2012 Luc Timmers Alle cartoons mogen gratis gekopieerd en verspreid worden Gratis? Jazeker! Tegenprestatie? De Lijnmanager Gratis is voor bijna niks Volg @Delijnmanager

Nadere informatie

ANNA EN ALEX NEMEN HET OP TEGEN DE VALSEMUNTERS

ANNA EN ALEX NEMEN HET OP TEGEN DE VALSEMUNTERS HET EURO RUN-SPEL www.nieuwe-eurobankbiljetten.eu ANNA EN ALEX NEMEN HET OP TEGEN DE VALSEMUNTERS Anna en Alex zijn klasgenoten en heel goede vrienden. Ze komen altijd in de meest angstaanjagende situaties

Nadere informatie

Spreekbeurt, en werkstuk

Spreekbeurt, en werkstuk Spreekbeurt, krantenkring en werkstuk Dit boekje is van: Datum spreekbeurt Datum krantenkring Inleverdatum werkstukken Werkstuk 1: 11 november 2015 Werkstuk 2: 6 april 2016 Bewaar dit goed! Hoe bereid

Nadere informatie

Op de volgende pagina volgen wat foto s

Op de volgende pagina volgen wat foto s Wat is een IT biografie?: In een IT biografie beschrijf je alles wat je kan op het gebied van IT en wat je nog wilt leren op het gebied van IT. Je leert de persoon kennen (mij) op het gebied van IT. In

Nadere informatie

Instaleren van PFS 10.10.1. Deze les is geschreven op een pc met Windows 7! Houd daar rekening mee en pas aan waar nodig! ********

Instaleren van PFS 10.10.1. Deze les is geschreven op een pc met Windows 7! Houd daar rekening mee en pas aan waar nodig! ******** Instaleren van PFS 10.10.1 Deze les is geschreven op een pc met Windows 7! Houd daar rekening mee en pas aan waar nodig! ******** Voor je gaat beginnen, moet eerst het oude programma worden verwijderd!

Nadere informatie

Tafel met laatje en stoel Etui en papieren op tafel, evt. speelgoed/mooi blaadje o.i.d. Schilderstape Lege dozen Lege jerrycan o.i.d.

Tafel met laatje en stoel Etui en papieren op tafel, evt. speelgoed/mooi blaadje o.i.d. Schilderstape Lege dozen Lege jerrycan o.i.d. Titel van deze les: De piloot, dat ben jij! Uitdaging: Zelfstandig werken Denkwolk onderwerp: Zelfstandig werken blz. 22 Vakgebied(en): Psycho-educatie, drama Doelgroep (OB/MB/BB): MB/BB Maker: Marloes

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Ervaringen, belevenissen, vragen in woorden gevangen om die woorden weer vrij te laten in nieuwe ervaringen, belevenissen, vragen. Marcel Zagers www.meerstemmig.nl

Nadere informatie

meest geweldige beslissing de basis van je hele business speels avontuur

meest geweldige beslissing de basis van je hele business speels avontuur Proficiat! Dit is de meest geweldige beslissing die je kon nemen om jouw business te doen uitgroeien van een zaadje (lees: passie) naar een tuin vol bloemen (lees : fulltime inkomen). Echt waar. Dit wordt

Nadere informatie

Evaluatie project webshop 2.0

Evaluatie project webshop 2.0 Evaluatie project webshop 2.0 Kim Krijt MM2A Kim Ik vind dat de productie erg goed is verlopen, wij hebben onderling geen problemen gehad. Ik vind dat er erg goed werk is geleverd. Als ik het vergelijk

Nadere informatie

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook?

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Inhoud Waarom hebben we dit gemaakt?... 3 De instellingen en de gevolgen ervan... 4 Het tabblad Privacy... 4

Nadere informatie

Gratis voetbal kijken

Gratis voetbal kijken Gratis voetbal kijken BEKIJK GRATIS VOETBAL VIA PC STREAMS Veel mensen hebben geen zin om zo n duur abonnement te betalen om gewoon voetbal te kunnen kijken. Maar dat hoeft ook helemaal niet. In dit document

Nadere informatie

Inhoudsopgave Disclaimer... 3 Voorwoord... 4 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP... 8 Joomla installeren op

Inhoudsopgave Disclaimer... 3 Voorwoord... 4 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP... 8 Joomla installeren op 1 Inhoudsopgave Disclaimer... 3 Voorwoord... 4 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP.... 8 Joomla installeren op XAMPP... 15 Handige links... 16 2 Disclaimer Bij de samenstelling

Nadere informatie

Je bent jong en je wilt wat!

Je bent jong en je wilt wat! Je bent jong en je wilt wat! Logisch, je voelt je geen sukkel. Je bent jong, je zit vol energie en je wilt eruit halen wat er uit dit leven te halen valt. Plezier maken, feesten en doen waar je zin in

Nadere informatie

D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout

D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout Personen Verteller Huisvrouw Cake ingrediënten; o Bloem o Zout o Suiker o Eieren o Kersen o Sukade o Krenten o Boter (Bij dit toneelstuk

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

novacollege.nl/logistiek Havenoperaties Logistiek Logistiek 2016/2017

novacollege.nl/logistiek Havenoperaties Logistiek Logistiek 2016/2017 novacollege.nl/logistiek Havenoperaties Logistiek Logistiek 2016/2017 Ik wil werken in aviations, de wereld van Schiphol fascineert me. Het werken met al die vrachtdocumenten en hoe dat allemaal wordt

Nadere informatie

Vragenlijst: Wat vind jij van je

Vragenlijst: Wat vind jij van je Deze vragenlijst is bedacht door leerlingen. Met deze vragenlijst kunnen leerlingen er zelf achter kunnen komen wat andere leerlingen van hun school vinden. De volgende onderwerpen komen langs: Sfeer op

Nadere informatie

SAMEN DELEN. een lesbrief in het kader van de schoenendoosactie

SAMEN DELEN. een lesbrief in het kader van de schoenendoosactie SAMEN DELEN een lesbrief in het kader van de schoenendoosactie INHOUD LESBRIEF 1. Introductie 2. De SAMEN DELEN Lesinhoud 3. De SAMEN DELEN Quizzz 4. Het SAMEN DELEN Diploma 5. De SAMEN DELEN Activiteiten

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Friesland College Leeuwarden

Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit verslag staat precies beschreven wat ik heb gedaan met de Demontage. Ook staat er in dit verslag wat er allemaal in een computer zit met alle benamingen erbij. Er word ook gemeld wat voor

Nadere informatie

Let op: Wij kunnen u niet op afstand helpen bij deze installatie. Indien nodig, haal er iemand bij die verstand van computers heeft.

Let op: Wij kunnen u niet op afstand helpen bij deze installatie. Indien nodig, haal er iemand bij die verstand van computers heeft. Inleiding Wij hebben voor u een aantal PDF Creators getest waarmee u rapporten in PDF Formaat kunt printen. Het aantal gratis pakketten is legio, maar velen vertonen grote gebreken. Dus ga niet zelf aan

Nadere informatie

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven.

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. Beginsituatie: De lln doen als inleiding op het project rond geloven en de kerkwandeling, een filosofisch gesprek. Er komen verschillende

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Naam: Valérie den Besten Klas: G&I A Datum: 06-11-15 Module: Project 100% presence Begeleider: Irene van Peer Groep 11 (team 14)

Naam: Valérie den Besten Klas: G&I A Datum: 06-11-15 Module: Project 100% presence Begeleider: Irene van Peer Groep 11 (team 14) Naam: Valérie den Besten Klas: G&I A Datum: 06-11-15 Module: Project 100% presence Begeleider: Irene van Peer Groep 11 (team 14) Reflectieverslag Maandag hebben we gebrainstormd en we hebben voor mijn

Nadere informatie

Liefdesgedichten schrijven

Liefdesgedichten schrijven Deze les hoort bij het boek Wil jij... met mij? geschreven door Rian Visser met tekeningen van Annet Schaap en gepubliceerd door uitgeverij Moon. Doel: leerlingen zelf gedichten laten schrijven Leeftijd:

Nadere informatie

Aan de slag met de Werk Ster!

Aan de slag met de Werk Ster! Aan de slag met de Werk Ster! Werk Ster Copyright EgberinkDeWinter 2013-2014 Werk Ster Stappen naar werk De Werk Ster helpt je duidelijk te krijgen waar jij op dit moment staat op weg naar werk. Je krijgt

Nadere informatie