Cloud9 Los Angeles. Cloud9 - Los Angeles International (v1.01)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Cloud9 Los Angeles. Cloud9 - Los Angeles International (v1.01)"

Transcriptie

1 Cloud9 Los Angeles Los Angeles International Airport is slechts een van de vier luchthavens die Los Angeles heeft. Samen met Ontario International Airport, Van Nuys Airport en Palmdale Regional zijn de vier luchthavens verenigd in de Los Angeles World Airports. Los Angeles International (in de V.S. vrijwel altijd LAX' genoemd) is veruit de grootste van de vier. Dat LAX een van de grootste, drukste en belangrijkste luchthavens ter wereld is blijkt uit deze review. R EV I E W Cloud9 - Los Angeles International (v1.01)

2 Luchthaven Informatie Los Angeles International Airport is slechts een van de vier luchthavens die Los Angeles heeft. Samen met Ontario International Airport, Van Nuys Airport en Palmdale Regional zijn de vier luchthavens verenigd in de Los Angeles World Airports. Los Angeles International (in de V.S. vrijwel altijd LAX' genoemd) is veruit de grootste van de vier. Dat LAX een van de grootste, drukste en belangrijkste luchthavens ter wereld is blijkt uit de volgende tabel. Ter vergelijking heb ik ook de nummers 1 en Amsterdam bijgevoegd. Aantal Traffic 1ste Chicago Movements 4de Los Angeles ste Amsterdam Aantal 1ste Atlanta Passagiers 5de Los Angeles de Amsterdam Aantal 1ste Memphis Tonnen Vracht 6de Los Angeles de Amsterdam Met vier parallelle start- en landingsbanen en maar liefst negen terminals neemt de luchthaven ongeveer 14 vierkante kilometer in beslag. De negen terminals zijn genummerd van 1 tot en met 8, en de 9e terminal is de Tom Bradley International Terminal.Opvallend is nog de Terminals 7 en 8 geheel aan United Airlines zijn toebedeeld.

3 Inhoud van pakket & Installatie Cloud9 is een van de weinige fabrikanten die een try-and-buy systeem heeft bij al hun addons. Iedereen kan de scenery installeren en voor zeven minuten van alle features genieten. Daarna schakelt de scenery zichzelf uit. Dit levert een uiteraard zeer groot voordeel op voor de gebruikers, die de scenery eerst uit kunnen proberen om vervolgens over een eventuele aanschaf te besluiten. De installatie van het pakket verloopt zoals verwacht geheel probleemloos. Ook het activeren van de scenery levert geen problemen op, al heb ik wel wat kanttekeningen bij het registreren (wat onderdeel is van de activatie) van de software. Je wordt namelijk geacht diverse informatie (o.a. adres) door te geven aan Cloud9, wat naar mijn inziens geheel overbodig is. Het gaat Cloud9 niet aan hoe ik heet, waar ik woon en wat mijn adres is. Het wordt een mooie boel als we bij iedere aankoop al onze prive gegevens vrij moeten gaan geven! Behalve dit punt van kritiek heb ik geen enkel probleem ondervonden bij de installatie en activatie van het product, al zijn er helaas op het forum van Cloud9 tientallen topics geweest van mensen die hun gekochte scenery niet meer konden activeren na een herinstallatie. Wel vind ik het erg jammer dat de Cloud9 Addon Manager' permanent aanwezig is in je FS menu balk. Level-D heeft bij de 767 ook zo een menu balk, maar zij geven je nog de keuze of je dit menu altijd wilt zien, of alleen als je de 767 geladen hebt. Dit zou een ideale oplossing zijn voor Cloud9 (maar ook voor bijvoorbeeld PMDG) want als elke add-on fabrikant haar eigen menu gaat plaatsen staat in no-time je hele FS balk vol met onzinnige menus. Dan nog even de financiele kant: Los Angeles is te koop voor $ exclusief BTW. Op moment van schrijven komt je dan uit op 22 euro (inclusief BTW) wat voor een scenery tegenwoordig aan de goedkope kant is.

4 Start-, landings- en taxibanen Aangezien ik de Active Runway' heb gekozen als startpositie met de Carenado Cessna 182, ga ik allereerst eens kijken hoe de start-, landings- en taxibanen er uit zien. Naast de prachtige runway textures valt meteen het 3D gras op dat zich langs de hele baan bevindt. Ook de taxibaan textures vallen de approach lights en de beroemde groene vlakken' van Los Angeles op. De fotorealistische grond textures maken het tot een geheel.' Een wat beter zicht op baan 25R. Er valt eigenlijk weinig over te zeggen; alles ziet er erg gelikt en af uit.

5 Ook op dit screenshot is duidelijk te zien hoe gelikt en hoe realistisch het er allemaal uit ziet. Vooral de dirt' op het asfalt, de sporen van de banden van de vele vliegtuigen, is een van de vele details dat deze addon uniek maakt. 's Nachts ziet de hele wirwar aan taxibanen en de prachtig verlichte landingsbanen er zo mogelijk nog mooier uit dan overdag. Terwijl ik me bij Cloud9's Amsterdam nog behoorlijk stoorde aan de nachtelijke verlichting, ziet het er nu des te beter uit.

6 Terminals, Gates & Active Ground Equipment Met maar liefst negen terminals is de luchthaven bezaaid met gates en parkeerplaatsen. Terminal 1 is zoals je ziet voornamelijk gereseveerd voor Southwest en America West. Het terminal gebouw zelf ziet er erg mooi uit, maar ook de opstelplaatsen, inclusief de belijning en dergelijke, is zeer mooi gemaakt. Even verderop liggen de Terminals 2 en 3. Deze zijn gereserveerd voor een groot aantal diverse maatschappijen, waaronder Northwest en Air Canada.

7 Terminal 3. Vrijwel elke terminal heeft 1 of 2 zogenaamde Active Gates' en een paar Active Equipment' features. De Active Gate is vrij vanzelfsprekend. Bij elke gate staat als je aan komt taxieen een Marshaller klaar. Deze geeft aan wanneer je op je rem moet trappen. Als je daarna de parking brakes aanzet, zal na een aantal seconden de slurf naar je toestel komen en zichzelf tegen de romp van je toestel aanplakken. Soms schuift de slurf net 1 of 2 millimeter (op het scherm gezien) te ver en steekt deze dus een stukje in je toestel', maar over het algemeen werkt de Active Gate erg goed. Verderop in de review staat een shot van de PMDG met de slurf aangekoppeld. Terminal 4 is vrijwel geheel gereserveerd voor American Airlines. Elke terminal heeft zijn eigen karakteristieke ontwerp, wat ook bij deze goed te zien is.

8 Aan de andere kant van de luchthaven zijn de twee belangrijkste Terminals nummer 7 en 8. Beide zijn geheel toegewijd aan United Airlines en haar dochtermaatschappijen. Terminal 7, geheel toebedeeld aan United Airlines. Op bovenstaand plaatje is de Active Equipment' in werking te zien. Op de positie waar de United 747 is geparkeerd, staan ook een aantal containers, een vrachtwagen, en een trekkertje. Uit de manual blijkt dat de Active Equipment alleen werkt bij de AI traffic vliegtuigen. Zodra deze zijn geparkeerd en de motoren hebben uitgezet, verschijnen er wat extra objecten om het toestel heen. Deze feature is beschikbaar bij gemiddeld drie gates per terminal; meer zou natuurlijk mooi zijn, maar dat zou een enorme impact op de framerates hebben.

9 Terminal 8: Ook deze terminal is geheel bezet door United, Ted en United Express. Deel 1 van de Tom Bradley Terminal

10 En hier deel 2, met op de achtergrond het terminal gebouw Uiteraard is er ook genoeg cargo te vinden op LAX

11 Erg veel FedEx; let vooral op de donkere slijtage' lijn die naar de parkeerplaatsen loopt..fantastisch detail! En ook hier weer erg veel containers, pallets, dozen, autos en andere mooie details De verkeerstoren van LAX en daarnaast The Encounter Restaurant

12 En nu de nachtversie. De kleur van de Encounter Restaurant veranderd om de paar seconden! Een verzameling gebouwen aan de Oostkant van LAX

13 Overview Een prachtig zicht op de Zuid-Oost kant; vooraan Terminal 7 en 8 van United Airlines En zo ziet LAX er 's nachts uit; veruit de beste nacht textures die ik tot nu toe gezien heb

14 Los Angeles vanaf 5000 voet. Jammer dat de fotorealistische textures niet tot de zee doorlopen, dat had een approach vanaf zee nog mooier gemaakt. Hetzelfde shot, maar nu s nachts

15 Active Marshall Wanneer je bij je gate aan komt staat er in vrijwel elk geval een marshaller voor je klaar. Deze begeleidt je met behulp van de beroemde marshall-signalen naar je juiste parkeerplek. Vaak neemt het 2D panel van je vliegtuig een te groot gedeelte van je zicht in beslag, waardoor je gedwongen wordt om je gezichtspunt te verhogen of vanuit de eventuele Virtual Cockpit de marshaller zijn signalen op te volgen. Zodra hij het stopteken geeft, zet je het vliegtuig stil en zet je parking brakes aan. Dit ziet er in de praktijk als volgt uit! Nog een stukje doorrijden... Op de remmen!

16 Active Gate Nadat de marshaller het stop signaal heeft gegeven zet je de parking brakes aan en jawel.. na een paar seconden begint de aviobrug langzaam maar zeker te bewegen. De marshaller (en dus de active gate) is niet alleen compatible met alle default vliegtuigen, maar ook met o.a. de Captain Sim 757, Level-D 767, Wilco 737, PMDG 747 en PSS 777. Vreemd is wel dat de PMDG 737 in dit rijtje niet voorkomt. Dat wil uiteraard niet zeggen dat de gate en marshaller niet werken met de PMDG 737; het zou alleen kunnen dat de marshaller het toestel niet precies op het juiste moment laat stoppen waardoor de afstand tussen de aviobrug en het toestel niet helemaal correct is. Op bovenstaand screenshot heb ik de gate getest met de PMDG 747 en het activeren van de gate is erg makkelijk. Geen NAV frequentie invoeren wat per type afhankelijk is, maar gewoon de parking brakes aan en klaar is kees. De aviobrug sloot niet helemaal 100% op het toestel aan (hij ging er een heel klein stukje doorheen') maar toch ben ik zeer te spreken over deze feature. Framerates Zoals verwacht is Los Angeles een zware scenery voor je computer. Dat komt echter niet zo zeer door de scenery zelf, maar vooral door de AI traffic. Los Angeles is zo een enorm druk vliegveld, dat de framerates aardig in elkaar duikelen als je je traffic op 100% hebt staan. Maar ik heb echter wel de indruk dat de scenery vloeiender en soepeler loopt dan Cloud9's Amsterdam Schiphol. Ik kwam toch altijd wel uit op ongeveer 15 frames per seconde; niet geweldig, maar acceptabel wat mij betreft. Aan zoveel traffic, gebouwen, terminals, gates, rijdende autos en bussen hangt nu eenmaal een prijskaartje.

17 Manual De bijgeleverde User Manual van Los Angeles is verbazingwekkend compleet. De Trial Option wordt uiteraard uitlegd, maar ook wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de Active Marshall, de Active Gate en de Active Ground Equipment. Voor de rest is er een gigantische hoeveelheid aan technische informatie te vinden wat betreft de luchthaven, vooral gericht op de start- en landingsbanen. Ook zijn er verschillende top-down-views te vinden waarop de gates zijn genummerd en er wordt aangegeven welke gates over welke features beschikken. Als laatste zijn er nog ILS approach kaarten bijgevoegd voor elke landingsbaan. Eindoordeel Cloud9's Los Angeles is een van de beste scenery add-ons die ik ooit gezien heb. De luchthaven is enorm complex en aan werkelijk elk detail is gedacht. Hoewel de klantvriendelijkheid van Cloud9 al meerdere malen ter discussie is geweest, hebben ze toch blijkbaar goed geluisterd naar de klachten van de klanten. De scenery kan zich zonder enig probleem meten met bijvoorbeeld die van FlyTampa en FlightScenery. Vlieg je vaak in de Verenigde Staten, of kick je gewoon op gigantische luchthavens, dan zal je absoluut geen spijt krijgen van je 22 euro kostende uitgaaf! Pluspunten: Fantastische textures Zeer complexe scenery Zeer veel aandacht voor details Gunstige prijs/kwaliteit verhouding Revolutionaire nacht textures en verlichting Active Marshaller, Active Gate & Active Ground Equipment Erg correcte en complete AFCAD Veel dynamische activiteit (o.a. rijdend verkeer) Trial Option Complete en gedetailleerde manual (o.a. luchthaven informatie, approach kaarten) Minpunten: De continu aanwezige Addon Manager' in je FS menu balk De overige kleine puntjes van kritiek zijn in de review verwerkt maar zijn te miniem om echt als minpunt' te noteren. Review door: Ruud Pel

FlyTampa: Mega Airport Vienna

FlyTampa: Mega Airport Vienna FlyTampa Mega Airport Vienna {mosimage}het vliegveld Schwechat ligt ten zuid-oosten van Wenen. Het vliegveld begon als een militaire basis met één baan in 1938. In 2006 is men begonnen met de bouw van

Nadere informatie

Flight1 - Flight Environment v1.2

Flight1 - Flight Environment v1.2 Flight1 - Flight Environment v1.2 Introductie De grijze wolken in Flight Simulator hebben inmiddels bij veel simmers genoeg grijze haren veroorzaakt. Veel simmers gebruiken het woord wolken' al niet eens

Nadere informatie

1 of 9 13-03-2004 21:21

1 of 9 13-03-2004 21:21 1 of 9 13-03-2004 21:21 Hello Beginnende Piloot Hierbij een stukje uitleg waarom je "niet goed voor de baan uitkomt" Allereerst begin het maken van een vlucht bij een goede voorbereiding! 1. Vluchtvoorbereiding

Nadere informatie

Deel 1: Hoe Download ik Scenery en een Vliegtuig in Flight Simulator

Deel 1: Hoe Download ik Scenery en een Vliegtuig in Flight Simulator Deel 1: Hoe Download ik Scenery en een Vliegtuig in Flight Simulator Ik begin met wat uit te leggen over de verschillende Add-ons. De verschillende soorten zijn: Payware en Freeware. De verschillen in

Nadere informatie

AI in FSX. Voor het AI traffic in FSX zijn een aantal zaken van belang : Wat is AI : Artificial Intelligence ( kunstmatige intelligentie )

AI in FSX. Voor het AI traffic in FSX zijn een aantal zaken van belang : Wat is AI : Artificial Intelligence ( kunstmatige intelligentie ) AI in FSX Voor het AI traffic in FSX zijn een aantal zaken van belang : Wat is AI : Artificial Intelligence ( kunstmatige intelligentie ) AI vliegtuigen vliegplannen AI vliegtuigen belijningen en parkings

Nadere informatie

Het automatische vliegverkeer

Het automatische vliegverkeer HCC Groningen April 2004 Werkgroep FlightSimulator Joop Mak Het automatische vliegverkeer In de Flightsimulator vindt het vliegverkeer plaats tussen een beperkt aantal vliegvelden ( ongeveer 1840). Dit

Nadere informatie

The ifly Boeing 737NG series

The ifly Boeing 737NG series The ifly Boeing 737NG series Gemaakt: Erol Simsir Forum: DutchFS (www.dutchfs.com onder de naam Erols) E-mail: erolsimsir@live.nl Inhousopgave Inleiding Hoofdstuk 1 De Boeing 737NG series Hoofdstuk 2 Exterior

Nadere informatie

Legacy - Executive Jet

Legacy - Executive Jet Wilco Publishing Legacy Werner heeft de laatste paar weken voor ons weer een nieuwe review geschreven. Deze review gaat over de Legacy van Wilco Publishing. "Ik moet zeggen dat ik deze "Legacy" geweldig

Nadere informatie

Inleiding Welkom bij de nieuwste uitgave van de populaire FScene-serie.

Inleiding Welkom bij de nieuwste uitgave van de populaire FScene-serie. FScene4X kan probleemloos gebruikt worden met AddOns als bv. : FSTerrain, FSGlobal, FSTerrain, FSGlobal, Real Scenery Airfields, World Airports, photographic scenery, Custom made airports etc. Inleiding

Nadere informatie

Zoals gezegd, ik neem het land Oostenrijk als voorbeeld. Voor elk ander land is dat hetzelfde.

Zoals gezegd, ik neem het land Oostenrijk als voorbeeld. Voor elk ander land is dat hetzelfde. Installatie van addon scenery in FSX en Prepar3D Installatie van extra addon scenery in FSX en P3D begint met een goede bestandorganisatie van de extra scenery. Als voorbeeld neem ik Oostenrijk. Op kleine

Nadere informatie

Datum test: dinsdag 8 april 2014 Schrijven review: donderdag 10 april 2014

Datum test: dinsdag 8 april 2014 Schrijven review: donderdag 10 april 2014 Datum test: dinsdag 8 april 2014 Schrijven review: donderdag 10 april 2014 Getest met: Samsung Galaxy S4 mini (GT-I9195) op 4G netwerk KPN Android versie: 4.2.2 Mijn Hi Beta versie: 3.0.0 build 95 Als

Nadere informatie

Downloaden. Het zal gaan om het vliegveld van Wenen LOWW en een Fokker F28 van de inmiddels verdwenen Oostenrijkse maatschappij Ansett.

Downloaden. Het zal gaan om het vliegveld van Wenen LOWW en een Fokker F28 van de inmiddels verdwenen Oostenrijkse maatschappij Ansett. HCC Groningen April 2004 Werkgroep FlightSimulator Joop Mak Downloaden We gaan deze keer voor FS2002 extra scenery ophalen. We doen dit voor de FS2002, maar de principes zijn in FS2002 en FS2004 praktisch

Nadere informatie

Beleving op Schiphol

Beleving op Schiphol Beleving op Schiphol Schiphol wil Europe s preferred airport zijn. Dat lukt aardig: onze nationale luchthaven is ook dit jaar weer verkozen tot de beste van Europa en tot de nummer drie op de wereldranglijst.

Nadere informatie

De installatie van een gedownload toestel.

De installatie van een gedownload toestel. De installatie van een gedownload toestel. FS komt met een beperkt aantal toestellen. En dat terwijl er veel meer mooie toestellen in de wereld rondvliegen. Met programma's als Gmax, FSDS, Flight Simulator

Nadere informatie

Wat is AI : Artificial Intelligence ( kunstmatige intelligentie) van FS2004

Wat is AI : Artificial Intelligence ( kunstmatige intelligentie) van FS2004 AI in FS2004 Voor het AI traffic in FS2004 zijn een aantal zaken van belang : Wat is AI : Artificial Intelligence ( kunstmatige intelligentie) van FS2004 AI vliegtuigen vliegplannen AI vliegtuigen belijningen

Nadere informatie

Hardware / Joysticks instellingen

Hardware / Joysticks instellingen Hardware / Joysticks instellingen Met alleen het kopen en installeren van het programma Microsoft Flightsimulator ben je er nog niet. Na installatie van het programma kun je het vliegtuig besturen met

Nadere informatie

IN EEN HUIS IN GEMENGDE HOEVESTIJL

IN EEN HUIS IN GEMENGDE HOEVESTIJL I N T E R I E U R W Wonen op de Windrichtingen IN EEN HUIS IN GEMENGDE HOEVESTIJL Tekst: ANNEMIE WILLEMSE Foto s: JAN VERLINDE 22 TIJDLOOS TIJDLOOS 23 Na een zoektocht naar de ideale bouwgrond, gingen

Nadere informatie

ALGEMENE GEGEVENS SAMENVATTING FEITELIJKE INFORMATIE. Nummer voorval: 2008031. Datum, tijd 1 voorval: 31 maart 2008, 12.07 uur

ALGEMENE GEGEVENS SAMENVATTING FEITELIJKE INFORMATIE. Nummer voorval: 2008031. Datum, tijd 1 voorval: 31 maart 2008, 12.07 uur ALGEMENE GEGEVENS Nummer voorval: 2008031 Classificatie: Ongeval Datum, tijd 1 voorval: 31 maart 2008, 12.07 uur Plaats voorval: Rotterdam Airport (EHRD) Registratie luchtvaartuig: PH-KIS Type luchtvaartuig:

Nadere informatie

Een vluchtje met een ILS Landing.

Een vluchtje met een ILS Landing. Een vluchtje met een ILS Landing. In de kleuren van 1972, net als het gebouw op de achtergrond, staat hij op ons te wachten, de PH-BUC. We gaan hem even gebruiken voor een klein vluchtje naar Heathrow,

Nadere informatie

ADE DEEL 3 BELIJNING, GEBOUWEN, PARKINGS ENZ.

ADE DEEL 3 BELIJNING, GEBOUWEN, PARKINGS ENZ. Wie de moeite heeft genomen de handleiding van ADE te downloaden en door te lezen zal gezien hebben dat de mogelijkheden om een airport ''aan te kleden'' enorm uitgebreid zijn. Die handleiding is hier

Nadere informatie

1. Brillenglazen zijn toch gewoon brillenglazen? Merk jij het verschil tussen een glas van Pearle, Hans Anders of een dure opticien? Waarom een hele hoop euro's betalen als het ook stukken goedkoper kan.

Nadere informatie

AAN DE SLAG SYMWRITER INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate Symwriter. www.leerhulpmiddelen.nl

AAN DE SLAG SYMWRITER INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate Symwriter. www.leerhulpmiddelen.nl AAN DE SLAG AAN DE SLAG Aan de slag met Communicate Symwriter Symwriter, schrijven met symbolen, is een eenvoudige tekstverwerker, voor kinderen die beginnen met leren lezen en schrijven. De symbolen verschijnen

Nadere informatie

WebDAV versus iwork.com op je ipad

WebDAV versus iwork.com op je ipad WebDAV versus iwork.com op je ipad Datum: 14 maart 2011 Versie: 1.0 Auteur: Pierre Gorissen (http://ictoblog.nl/ ) Een van de minder handige dingen aan de iwork verzameling voor de ipad (Pages, Keynote,

Nadere informatie

Te Koop: Dieetforum.nl

Te Koop: Dieetforum.nl Te Koop: Dieetforum.nl (21.435 unieke bezoekers per maand, 5.000 euro PASSIEVE inkomsten per jaar, 5 jaar oude site) Bij deze bieden wij Dieetforum.nl te koop aan. Wij hebben deze site gekocht in November

Nadere informatie

Trea Winter van Faassen Joost van den Brink

Trea Winter van Faassen Joost van den Brink Colofon Auteur: Eindredactie: Jaap Jan de Jong Thijs A. Afman Trea Winter van Faassen Joost van den Brink Dit is een uitgave van Brink Technical Solutions BV 2008. Deze uitgave mag vrij worden gekopieerd

Nadere informatie

Werking van de Office Connector, en het oplossen van fouten.

Werking van de Office Connector, en het oplossen van fouten. Werking van de Office Connector, en het oplossen van fouten. De Office Connector zorgt ervoor dat de Microsoft Officeomgeving gebruikt kan worden als ontwerp en genereeromgeving voor documenten waarbij

Nadere informatie

Inzet Schiphol- Oostbaan

Inzet Schiphol- Oostbaan Veel gestelde vragen Banenstelsel Schiphol Inzet Schiphol- Oostbaan januari 2015 Versie 1.1 1. Algemeen Schiphol beschikt over vijf lange start- en landingsbanen en één kortere en is een knooppunt van

Nadere informatie

EDDW2004 - Bremen Airport voor FS2004 Version 3.0 (Ook bruikbaar in FS2002 - zie Installatie)

EDDW2004 - Bremen Airport voor FS2004 Version 3.0 (Ook bruikbaar in FS2002 - zie Installatie) EDDW2004 - Bremen Airport voor FS2004 Version 3.0 (Ook bruikbaar in FS2002 - zie Installatie) Deze versie is de volgende generatie van de bekende scenery EDDW2002 voor FS2000 en FS2002. Lees deze handleiding

Nadere informatie

Hand- out Boeing 737 vliegen. hand- out- PU.01

Hand- out Boeing 737 vliegen. hand- out- PU.01 Hand- out Boeing 737 vliegen. Pitch- Up Arendweg 37- B Lelystad Airport 085-210 60 66 pitch- up.nl 1 Deze hand- out is samengesteld door Simcenter Lelystad, Pitch- Up en wordt toegepast bij het uitvoeren

Nadere informatie

FS Navigator. Downloaden Installatie SID s en STAR s downloaden Wat zijn SID/STARs? Database aanpassen Uitproberen (20x) en Betalen Extra info

FS Navigator. Downloaden Installatie SID s en STAR s downloaden Wat zijn SID/STARs? Database aanpassen Uitproberen (20x) en Betalen Extra info FS Navigator Downloaden Installatie SID s en STAR s downloaden Wat zijn SID/STARs? Database aanpassen Uitproberen (20x) en Betalen Extra info Downloaden Ga naar http:\\www.fsnavigator.com Klik op Download

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

HET BESTURINGSSYSTEEM

HET BESTURINGSSYSTEEM HET BESTURINGSSYSTEEM Een besturingssysteem (ook wel: bedrijfssysteem, in het Engels operating system of afgekort OS) is een programma (meestal een geheel van samenwerkende programma's) dat na het opstarten

Nadere informatie

Documentatie WD32. Christine van Woensel M32

Documentatie WD32. Christine van Woensel M32 Documentatie WD32 Christine van Woensel M32 Ontwerpkeuzes per device resolutie Desktop (1025 1600px & 769 1024px): Tablet (481 768px): Smartphone (321 480px & tot 320px): Algemeen: Alle ontwerpen voor

Nadere informatie

Eindevaluatie. Riga. Begeleiders;Geert Daams en Remco Reijke

Eindevaluatie. Riga. Begeleiders;Geert Daams en Remco Reijke Eindevaluatie Riga 2011 Begeleiders;Geert Daams en Remco Reijke Inhoud Inleiding... 3 Wat voor cijfer geef je de Riga reis?... 4 Wat was je voornaamste reden om naar Riga te gaan?... 4 Hoe heb je de heenreis

Nadere informatie

Wat gaan we bespreken

Wat gaan we bespreken Wat zijn sceneries? Wat gaan we bespreken Uitleg over diverse sceneries, Onderdelen van de scenery Waar staan ze in de simulator, Hoe kun je ze installeren / de-installeren Scenery library gebruiken en

Nadere informatie

Deze handleiding is alleen bedoeld voor flightsimulatie doeleinden en mag NOOIT worden gebruikt in een echt vliegtuig. De auteurs zijn niet

Deze handleiding is alleen bedoeld voor flightsimulatie doeleinden en mag NOOIT worden gebruikt in een echt vliegtuig. De auteurs zijn niet Deze handleiding is alleen bedoeld voor flightsimulatie doeleinden en mag NOOIT worden gebruikt in een echt vliegtuig. De auteurs zijn niet aansprakelijk voor fouten en eventueel andere schade. Voorwoord

Nadere informatie

HET TEAMSPEAK ADMIN CONTROL PANEL

HET TEAMSPEAK ADMIN CONTROL PANEL HET TEAMSPEAK ADMIN CONTROL PANEL In deze tutorial worden functies uitgelegd van de Teamspeak admin control panel. Met de Teamspeak admin panel kunt u, onder andere het volgende aanpassen: Servernaam Server

Nadere informatie

Drivers van het internet op je computer installeren

Drivers van het internet op je computer installeren Drivers van het internet op je computer installeren 1 Drivers van het internet op je computer installeren Op de websites van de verschillende fabrikanten kan je drivers terug vinden van al hun producten.

Nadere informatie

Le tour du Mont Ventoux 2014

Le tour du Mont Ventoux 2014 Le tour du Mont Ventoux 2014 Geen berg zo hoog of... deel 2 waar gaan we heen? 16 december 2013 Fietstocht Mont Ventoux, Pagina 1 Waar ben ik aan begonnen...? Nou, om eerlijk te zijn weet ik dat wel. Maar

Nadere informatie

DIGITALE MODE MET POWER SDR

DIGITALE MODE MET POWER SDR DIGITALE MODE MET POWER SDR Als u een SDR tranceiver of ontvanger in gebruik heeft, is het misschien ook leuk om de digitale modi zoals BPSK31, RTTY enz. enz. te kunnen ontvangen en zenden. We beperken

Nadere informatie

Terug naar de basiswaarden M A G A Z I N E. In financiële advisering past geen dubbele moraal. FFP-Verkiezingsdebat

Terug naar de basiswaarden M A G A Z I N E. In financiële advisering past geen dubbele moraal. FFP-Verkiezingsdebat J A A R G A N G 6 N U M M E R 2 J U N I 2 0 1 0 M A G A Z I N E In financiële advisering past geen dubbele moraal FFP-Verkiezingsdebat Integraal advies nader verankeren in gedragscode Terug naar de basiswaarden

Nadere informatie

Apple Fanboy. Leerling: Jippe Joosten Opleiding: Game Development Klas: G&I1C. De intro. De opdracht. Proces

Apple Fanboy. Leerling: Jippe Joosten Opleiding: Game Development Klas: G&I1C. De intro. De opdracht. Proces Apple Fanboy Leerling: Jippe Joosten Opleiding: Game Development Klas: G&I1C De intro Welkom in het verslag van de Apple fanboy, ik ben Jippe Joosten en ik ben enorm fan van Apple. Ik ben nu 21 jaar oud

Nadere informatie

Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven over het schrijven van een handleiding.

Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven over het schrijven van een handleiding. Bedankt! Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven over het schrijven van een handleiding. Graag zou ik je willen vragen mij een email te sturen

Nadere informatie

Downloaden van Software.

Downloaden van Software. Downloaden van Software. Op een Computer staan altijd een enorme hoeveel programma's en bestanden, soms erg klein, maar ook hele uitgebreide bestanden. Soms is er behoefte om een ander programma uit te

Nadere informatie

Eerste Hulp bij uw Digibord

Eerste Hulp bij uw Digibord Eerste Hulp bij uw Digibord 1 Inhoudsopgave Geen beeld op mijn digibord Blz. 3 Wel beeld, maar niets beweegt Blz. 10 De pen werkt niet Blz. 11 2 Geen beeld op mijn digibord Probleem : Geen beeld op het

Nadere informatie

Dit is een korte handleiding voor het gebruik van FSET bij het maken van fotoscenery in FS.

Dit is een korte handleiding voor het gebruik van FSET bij het maken van fotoscenery in FS. FS Earth Tiles Dit is een korte handleiding voor het gebruik van FSET bij het maken van fotoscenery in FS. 1. Zet na het unzippen van het fset.zip bestand, de map FSET op de D schijf. Maak dan van FSEarthTiles.exe

Nadere informatie

Luchthaven Simulatie. 1 Samenvatting. 2 Context

Luchthaven Simulatie. 1 Samenvatting. 2 Context Luchthaven Simulatie Documentsoort: Behoeftespecificatie Versie: 1.2 Datum: 15 februari 2018 Auteurs: Brent van Bladel Status: Opgeleverd 1 Samenvatting Dit document bevat de specificaties voor een informaticasysteem

Nadere informatie

Multiplay Vliegen. via het Internet

Multiplay Vliegen. via het Internet Multiplay Vliegen via het Internet Bij het uitoefenen van onze hobby, het vliegen met de Microsoft Flightsimulator (FS9 of FSX), zijn er steeds meer leden die het multiplay vliegen via het Internet ontdekken.

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Digitale camera Voorwoord Ik doe mijn werkstuk over de digitale camera, omdat mij dat wel interessant lijkt. Verder leek het mij een onderwerp wat niemand zou kiezen en waar de meeste kinderen niet veel

Nadere informatie

Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok

Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok Veel gemeenten zijn inmiddels actief op sociale media kanalen, zoals ook blijkt uit het onderzoek dat is beschreven in hoofdstuk 1. Maar

Nadere informatie

Privacy instellingen in ios 9! Dit zijn de privacy instellingen van ios 9 die je moet weten.

Privacy instellingen in ios 9! Dit zijn de privacy instellingen van ios 9 die je moet weten. Privacy instellingen in ios 9! Dit zijn de privacy instellingen van ios 9 die je moet weten. 1 Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 2 Waarom hebben we dit gemaakt?... 3 De instellingen en de gevolgen

Nadere informatie

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule Werkboek Inhoudsopgave: 1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule 2. Het H.A.R.T. model 2.1. H.A.R.T. staat voor: 2.1.1. Mijn verhaal over oprechte communicatie 2.1.1: Hoofd Gebruik de rest van deze

Nadere informatie

Heb je nog geen account maak dit dan aan en koppel je gps aan het account. Zie daarvoor de volgende handleiding.

Heb je nog geen account maak dit dan aan en koppel je gps aan het account. Zie daarvoor de volgende handleiding. Hoe installeer ik de Life-Time Update? Zie ook de handleiding van Garmin: http://www.garmin.nl/page/?id=83 In algemene zin: Op basis van onze eigen ervaring is de indruk dat de lifetime voor het gros van

Nadere informatie

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik.

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Deze handleiding is gemaakt om een privé pc geschikt te maken om op het netwerk van MEE te kunnen werken. Zodra het met de onderstaande stappen

Nadere informatie

Cliëntaudit Blik Op Werk Rapport Scope: Keurmerk t.b.v. Inzetbaarheid bevorderen en Werk verkrijgen. Datum: 25 t/m 28 februari 2013 DNV Team Leader P.H. Blankestijn Audit Team Hoog 10 8-9 6-7 2-5 Laag

Nadere informatie

13. De ideale product owner

13. De ideale product owner WHITEPAPER IN 5 MINUTEN D E C E M B E R 2 0 1 4 13. De ideale product owner In onze whitepaper over scrum (http://www.oberon.nl/whitepaper/11_scrum/) beschreven we kort de scrum methodiek zoals we die

Nadere informatie

7 e bericht van zeevarenden Vrijdag 2-6-2011. We spreken inmiddels al effe Zweeds.

7 e bericht van zeevarenden Vrijdag 2-6-2011. We spreken inmiddels al effe Zweeds. 7 e bericht van zeevarenden Vrijdag 2-6-2011 We spreken inmiddels al effe Zweeds. We zitten inmiddels boven de 55 e breedte graad. Donker wordt het niet meer en de langste dag moet nog komen. Het is een

Nadere informatie

Aan de rechterkant is een werkbalk te zien. Onderaan krijg je de instructie: Dubbelklik of sleep een bestand op een plek om iets te plaatsen.

Aan de rechterkant is een werkbalk te zien. Onderaan krijg je de instructie: Dubbelklik of sleep een bestand op een plek om iets te plaatsen. Web 2.0 tools Padlet We geven je een lege muur. Je kunt er van alles opzetten, overal. Eenvoudig, maar toch heel krachtig. Als ik dit lees, ben ik heel erg benieuwd wat er allemaal mogelijk is. Ik ga eens

Nadere informatie

Bijna zwart. Verslag ideevorming Koen Scheltenaar 2029436

Bijna zwart. Verslag ideevorming Koen Scheltenaar 2029436 Bijna zwart Verslag ideevorming Koen Scheltenaar 2029436 De breedte in In de eerste les hebben we met de groep gebrainstormd om het idee: bijna zwart. We hebben woorden gespuid die in ons opkwamen bij

Nadere informatie

Uitleg MindBodyOnline

Uitleg MindBodyOnline Uitleg MindBodyOnline Wat is MindBodyOnline? Inhoud Hoe werkt MindBodyOnline via de website? Hoe werkt MindBodyOnline via de mobiele app? Wat is MindBodyOnline? Wat is MindBodyOnline? Een online systeem

Nadere informatie

Goedkope DSL aansluitingen hebben voor de bewaking op afstand een belangrijk nadeel:

Goedkope DSL aansluitingen hebben voor de bewaking op afstand een belangrijk nadeel: Wereldwijd beelden beschikbaar Kosteloze service Goedkope DSL aansluitingen hebben voor de bewaking op afstand een belangrijk nadeel: Wisselende IP adressen. Alleen via een dynamische nameserver kunt u

Nadere informatie

Overwegingen bij het kopen van een digitale foto camera.

Overwegingen bij het kopen van een digitale foto camera. Overwegingen bij het kopen van een digitale foto camera. Prijs, vorm, kleur en koopmoment. Digitale fotocamera's met verwisselbare lens t.o.v. camera's met vaste lens. Minimum aantal pixels. Lengte breedte

Nadere informatie

Inhoudsopgave PC Software installeren... 2 BlackBerry back-up maken of terugplaatsen... 7 BlackBerry resetten... 9 BlackBerry Activeren...

Inhoudsopgave PC Software installeren... 2 BlackBerry back-up maken of terugplaatsen... 7 BlackBerry resetten... 9 BlackBerry Activeren... Wanneer bepaalde applicaties niet meer naar behoren functioneren of wanneer je BlackBerry erg traag is, dan kun je het toestel terugzetten naar de fabrieksinstellingen. De telefoon wordt daardoor teruggezet

Nadere informatie

Het werken met policies onder samba3 Steve Weemaels 01-03-2005

Het werken met policies onder samba3 Steve Weemaels 01-03-2005 Het werken met policies onder samba3 Steve Weemaels 01-03-2005 1. Poledit: Poledit is een tool die we gaan gebruiken om policies te specifiëren. Zaken zoals: toegang tot opties in het control panel, uitzicht

Nadere informatie

1. Vragen over de camera & hardware

1. Vragen over de camera & hardware 1 VRAGEN OVER DE CAMERA & HARDWARE...3 1.1 Welke WiFi netwerken worden ondersteund door de Cameramanager Cloud Camera?...3 1.2 Welke draadloze (WiFi) encryptie ondersteunt de Cameramanager Cloud Camera?...3

Nadere informatie

inhoud Airbus A De eerste vlucht 2. Samenwerken 3. Het vervoer 4. Aan boord 5. De motoren 6. Maten 7. Luchthavens 8. Airbusweetjes 9.

inhoud Airbus A De eerste vlucht 2. Samenwerken 3. Het vervoer 4. Aan boord 5. De motoren 6. Maten 7. Luchthavens 8. Airbusweetjes 9. Airbus A380 inhoud Airbus A380 3 1. De eerste vlucht 4 2. Samenwerken 4 3. Het vervoer 6 4. Aan boord 7 5. De motoren 9 6. Maten 10 7. Luchthavens 11 8. Airbusweetjes 12 9. Filmpjes 13 Pluskaarten 14 Bronnen

Nadere informatie

Installatie van Linux Mint 13

Installatie van Linux Mint 13 Installatie van Linux Mint 13 De installatie van Linux Mint 13 is zeer eenvoudig. Download de Mint 13 DVD ISO image van http://www.linuxmint.com/download.php en brand deze op een dvd en start uw computer

Nadere informatie

Websitebon.nl Documentatie Eerste zeer snelle opzet Update 05-04-2011

Websitebon.nl Documentatie Eerste zeer snelle opzet Update 05-04-2011 Websitebon.nl Documentatie Eerste zeer snelle opzet Update 05-04-2011 Wat staat u te wachten om in een paar stappen een website te maken met daarop uw belangrijkste informatie. Registreren... 2 Chek naam...

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING. Microsoft Office 365 ProPlus

INSTALLATIEHANDLEIDING. Microsoft Office 365 ProPlus INSTALLATIEHANDLEIDING Microsoft Office 365 ProPlus Klik op de downloadlink die zowel in je e-mail als productkluis vermeld staan. Je komt dan uit op een registratiepagina waar je een @surfspot.nu of een

Nadere informatie

Terugmeldingen. Misschien zijn er nog meer detectie mogelijkheden, maar laten we deze maar eens nader bekijken wat de voor- en nadelen zijn!

Terugmeldingen. Misschien zijn er nog meer detectie mogelijkheden, maar laten we deze maar eens nader bekijken wat de voor- en nadelen zijn! Terugmeldingen Zodra u de modelbaan inzichtelijk wil maken, waar en welke treinen zich op een bepaald moment zich bevinden heeft u contacten nodig in de rails om dit op een tableau of op een computer scherm

Nadere informatie

Dag 12: Extensies installeren

Dag 12: Extensies installeren Joomla in dagen Direct naar het menu gaan Onze Drupal in 24 dagen tutorial al doorlopen? Dag 12: Extensies installeren In de tutorial van morgen gaan we een contact formulier invoegen, standaard heeft

Nadere informatie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie Zaken voor mannen Verhalen van mannen met epilepsie Introductie Niet alle mannen vinden het prettig om over hun gezondheid te praten. Ieder mens is anders. Elke man met epilepsie ervaart zijn epilepsie

Nadere informatie

Exact Online BUSINESS CASE MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING. De 5 tips van Marc Vosse. www.exactonline.

Exact Online BUSINESS CASE MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING. De 5 tips van Marc Vosse. www.exactonline. BUSINESS CASE Exact Online MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING De 5 tips van Marc Vosse www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY DE 5 TIPS VAN MARC VOSSE Voor

Nadere informatie

Snelstarthandleiding. Stap 1: Een nieuwe database maken.

Snelstarthandleiding. Stap 1: Een nieuwe database maken. Snelstarthandleiding In deze handleiding leer je de beginselen van SFP, een nieuwe database maken, een vluchtplan maken, NAVAIDS in een vluchtplan zetten, vliegtuig wisselen, het plan opslaan en tenslotte

Nadere informatie

Stap 1: je eigen website registreren & activeren

Stap 1: je eigen website registreren & activeren Stap 1: je eigen website registreren & activeren Je eigen website registeren We gaan nu echt aan de slag en gaan in een mum van tijd onze eigen website reeds hebben gestart. Je eigen website is niet meer

Nadere informatie

Review: Panasonic FT30 compact video light set

Review: Panasonic FT30 compact video light set Review: Panasonic FT30 compact video light set Reviewer: René Weterings Het was weer hoog tijd om iets te gaan testen, dit keer een compacte camera in een compact jasje met een compacte video lamp. Het

Nadere informatie

Aan de slag met System Mechanic

Aan de slag met System Mechanic Aan de slag met System Mechanic Hartelijk dank voor uw aanschaf van System Mechanic Sinds 1998 wijdt iolo zich aan één doel: ervoor zorgen dat uw PC zo goed als nieuw presteert. Het doet ons een genoegen

Nadere informatie

Project Fokker 50 Fokker 50 vernieuwingen voor FS2004 en FSX

Project Fokker 50 Fokker 50 vernieuwingen voor FS2004 en FSX Project Fokker 50 Fokker 50 vernieuwingen voor FS2004 en FSX Het betreft hier twee geheel nieuwe schilderschema s van de U-05 Fons Aler en de U-06 Robbie Wijting. De U-05 is uitgevoerd met het schilderschema

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

XAMPP Web Development omgeving opzetten onder Windows.

XAMPP Web Development omgeving opzetten onder Windows. XAMPP Web Development omgeving opzetten onder Windows. Inhoudsopgave 1. Lees dit eerst... 2 2. Inleiding... 2 1 Xampp downloaden... 2 2 Installatie Xampp 1.7.4 op externe harddisk... 3 3 XAMPP herconfiguren...

Nadere informatie

Call Transfer Schakel uw correspondent door met uw gsm

Call Transfer Schakel uw correspondent door met uw gsm Gratis dienst, gratis activering Call Transfer Schakel uw correspondent door met uw gsm Krijgt u een dringende oproep voor een andere persoon op uw gsm? Met Call Transfer schakelt u de oproep onmiddellijk

Nadere informatie

Zondag, 18 oktober 2015.

Zondag, 18 oktober 2015. Zondag, 18 oktober 2015. Nadat we gisteren eerst nog de familiedag hadden gevierd, heel gezellig, met haast iedereen, Heeft Ria mij weggebracht naar het station van Hengelo. Vincent, Angelique, Bobbie

Nadere informatie

Contrasten. Contrast verhogen

Contrasten. Contrast verhogen Curven in Photoshop Curven is in Photoshop een krachtig stukje gereedschap. Het stelt je bijvoorbeeld in staat om in een handomdraai kleuren te corrigeren of contrasten aan te passen. Maar het is een filter

Nadere informatie

Microsoft Dynamics NAV + SPHINXdistri

Microsoft Dynamics NAV + SPHINXdistri CASE VAN MAELE NV Microsoft Dynamics NAV + SPHINXdistri Software voor de kleinhandel, groothandel en distributeur SPHINX-IT Rijksweg 95A 9870 Machelen t. 09 386 33 00 f. 09 386 95 46 Av. Léon Champagne

Nadere informatie

Wat: Testen Energiebox AGEM Wanneer: 18 en 23 juni 2014 Wie: Rik ten Dolle. AGEM Energiebox

Wat: Testen Energiebox AGEM Wanneer: 18 en 23 juni 2014 Wie: Rik ten Dolle. AGEM Energiebox Wat: Testen Energiebox AGEM Wanneer: 18 en 23 juni 2014 Wie: Rik ten Dolle AGEM Energiebox Inhoudsopgave Apparaten om energieverbruik te meten 3 - VOLTCRAFT Energy Count 3000 LCD 3 - Stekkerdoos-schakelklok

Nadere informatie

thema sport Sportfotografie Hoe doe

thema sport Sportfotografie Hoe doe thema sport Sportfotografie Hoe doe 1 Sportfotografie is een vorm van fotografie die niet door zo heel veel amateurfotografen wordt beoefend. En dat is jammer, want het is erg leuk om te doen. Heeft u

Nadere informatie

We hebben de foto s bekeken en ze zijn heel mooi geworden!! We zijn er heel blij mee.

We hebben de foto s bekeken en ze zijn heel mooi geworden!! We zijn er heel blij mee. BRUIDSFOTOGRAFIE Wij hebben zojuist de slideshow bekeken en WOWWWWW wat zijn de foto s mooi geworden! Wij zijn er echt heel blij mee!! 1000000x dank dat jij de mooiste dag uit ons leven vast hebt willen

Nadere informatie

Tekst: Luna Andrea Foto s: Gerard Neijts

Tekst: Luna Andrea Foto s: Gerard Neijts Verzamelde oude en nieuwe verhalen / verslagen van Regio West door Gerard Neijts Derde jaargang Nr. 8 In deze aflevering: Walhalla van klassieke auto s Tekst: Luna Andrea Foto s: Gerard Neijts Pagina 2

Nadere informatie

Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series

Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series Inhoudsopgave Uw machine handmatig reinigen pagina 3 Storingen & oplossingen pagina 13 1. Schakel de machine uit. 2. Open beide kleppen aan de voorzijde. 3.

Nadere informatie

Fotoreis Finland 2016. 22-28 april 2016

Fotoreis Finland 2016. 22-28 april 2016 Fotoreis Finland 2016 22-28 april 2016 Finland, bruine beren en andere dieren Op de grens van Finland en Rusland ligt een strook niemandsland van ongeveer 2 kilometer breed. In deze strook leven o.a.

Nadere informatie

\ Thuiszorg. Zorg en hulp bij u thuis. BrabantZorg, met aandacht

\ Thuiszorg. Zorg en hulp bij u thuis. BrabantZorg, met aandacht \ Thuiszorg Zorg en hulp bij u thuis BrabantZorg, met aandacht 2 Alle aandacht en zorg bij u thuis \ Thuiszorg Thuis wonen in uw vertrouwde omgeving met alle hulp en zorg die u nodig heeft. BrabantZorg

Nadere informatie

Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen

Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen Virtual Popstar is in het kort een gratis te spelen online dress-up community game. Het is een website gericht op tieners

Nadere informatie

Handleiding Externe Werkplek Atlant

Handleiding Externe Werkplek Atlant Handleiding Externe Werkplek Atlant Colofon Scribent Dhr. J.E.F. Coonen Documenteigenaar Manager ICT Bestemd voor Geheel Atlant Zorggroep Versie 1.2 Doc datum 04 juni 2014 Inleiding Deze handleiding beschrijft

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Huisartsenpraktijk Dalfsen ARGO BV 2014 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Dalfsen zijn de afgelopen 2 jaren tevredenheidsonderzoeken

Nadere informatie

Norton Antivirus 2009 Testrapport.

Norton Antivirus 2009 Testrapport. Norton Antivirus 2009 Testrapport. 18-09-2009 PC Web plus 1 Gebruikt test systeem. - AMD Athlon XP 2100+ - 1GB ram - 120 GB harde schijf - Windows XP SP3 - Standaard Firewall van Windows XP - McAfee Siteadvisor

Nadere informatie

Persoonlijk opleiding plan

Persoonlijk opleiding plan Persoonlijk opleiding plan Een opdrachtgever adviseren Hem vertellen wat jou de beste optie lijkt. Het klopt dat ik deze competenties zo had ingevuld. Ik heb hiermee ervaring doordat ik vaak op forums

Nadere informatie

Plan van aanpak 2006. Door: Jeroen Corsius en Mitchell Diels. GameShop

Plan van aanpak 2006. Door: Jeroen Corsius en Mitchell Diels. GameShop Plan van aanpak 2006 Door: Jeroen Corsius en Mitchell Diels GameShop 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave blz. 2. Achtergronden 3. Projectopdracht 4. Projectactiviteiten 5. Projectgrenzen en Randvoorwaarden

Nadere informatie

Friesland College Leeuwarden

Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit project stel ik een hele snelle computer samen voor het bedrijf Peer B.V.. Ook laat ik zien wat het grote verschil is tussen Windows 7 en Windows 8, de voor en nadelen laat ik zien. Ook

Nadere informatie