EEN BEZOEK AAN EEN VRIEND Door: Mick Bassett

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EEN BEZOEK AAN EEN VRIEND Door: Mick Bassett"

Transcriptie

1 EEN BEZOEK AAN EEN VRIEND Door: Mick Bassett Thomas Hellmann woont in Mannheim (D) en is een zeer bekende sierduivenfotograaf, die door zijn vele reizen ook internationaal een grote bekendheid geniet. Tijdens ons bezoek in mei van dit jaar, om wat duiven af te geven (en op te halen) waren we te gast bij de Kleindierenfokvereniging Ketsch, aan de rand van Mannheim, waar Thomas zijn duiven houdt. De club is al oud en goed gehuisvest. Ze hebben circa 80 leden en runnen een prachtig coöperatief clubterrein waarop zich 18 hokken/volières bevinden, plus een zeer indrukwekkend clubhuis met bar en de mogelijkheid voor een prima maaltijd. Het is mij bekend dat dergelijk faciliteiten ook in Denemarken bestaan (en een paar in Nederland), maar in Engeland en in de USA is een dergelijke concept van dieren houden (hoenders, konijnen, siervogels en/of tropische vogels) onbekend, dus werd er meteen een vervolgbezoek gepland voor een meer gedetailleerde beschrijving. Dit soort coöperatieve clubs zijn overal in Duitsland te vinden, soms genoemd Geflügelhofs (voor alle dieren die veren hebben ) of de meer algemenere Kleintierzuchtverein (Kleindierfokvereniging). Boven: Het Clubhuis; heel indrukwekkend en ook de verkrijgbare maaltijden worden zeer geroemd. Links: De volières naast en achter het duivenhok van Thomas.

2 De afmetingen van de stukken grond en de faciliteiten variëren per vereniging, maar de meesten hebben wel de beschikking over een comfortabel clubhuis; vaak zijn daar goed ingedeelde percelen met indrukwekkende hokken en volières te vinden. Het hele concept is dat van een sociale structuur en ideaal voor hen die geen mogelijkheid hebben om dieren in hun eigen tuin of bij huis te houden. Er zijn wel strikte regels aan het lidmaatschap verbonden; men is verplicht om de dieren volgens de gewenste hoge standaardeisen te houden. Bovendien moet men helpen bij het gezamenlijk onderhouden van het park, afhankelijk van beschikbare tijd en inkomen. De resultaten van die gezamenlijke inspanning zijn groot. Geniet van de foto s, die ik nam tijdens mijn nogal gehaaste bezoek! Rechts: Een volière met lachduiven en patrijzen. Links onder: Meer volières. Rechts onder: Grijze pauwfazanten met 2 kuikens, het normale aantal voor deze soort. (Ze broeden al voor de 4e keer!)

3 Nog twee volières, ook met duiven, zoals Tortelduiven, Senegal duiven (sommigen met en kuif) en Lachduiven. Onder: Het terras buiten bij het Clubhuis, gezellig en comfortabel! Volgende keer zal ik een vollediger verslag geven, beloofd!

4 advertentie De Noordshow is opgericht in 1976 door ongeveer 70 kleindierenverenigingen in de drie noordelijke provincies van Nederland. Deze show, die jaarlijks gehouden wordt in de Prins Bernhardhoeve te Zuidlaren, kon uitgroeien tot de grootste kleindierententoonstelling van Nederland doordat ieder jaar honderden vrijwilligers hun beste beentje voorzetten om de show te doen slagen. Bijna alle erkende rassen van zowel hoenders, dwerghoenders, konijnen, sier en watervogels zijn op de Noordshow aanwezig. De Noordshow is een nationale tentoonstelling met internationale deelname. De fokkers komen uit geheel Nederland, maar ook uit Duitsland en België. Kleindier Liefhebbers Nederland brengt traditiegetrouw de pluimvee bondsshow onder bij de Noordshow. Tevens wordt tijdens de Noordshow sedert enkele jaren een aparte Jeugdshow georganiseerd. Tijdens de show zijn er ook talloze stands van clubs en verenigingen waar de bezoekers meer informatie over de rassen en dieren kunnen krijgen. Tevens vele standhouders met dierenbenodigdheden etc. Gemiddeld mensen bezoeken de Noordshow.

5 TENTOONSTELLINGS- KALENDER 2009/2010 NEDERLAND BELGIË * tentoonstellingen Vlaanderen * calendrier des expositions en Wallonië ZWITSERLAND FRANKRIJK - pluimvee FRANKRIJK duiven DUITSLAND - duiven * termine DUITSLAND pluimvee GROOT BRITTANNIË duiven GROOT BRITTANNIË pluimvee

6 EE-STANDAARD van de SERAMA goedgekeurd door de Europese standaardcommissie te Pohlheim maart 2009 De Serama heeft zich wellicht pas de laatste 20 jaar ontwikkeld tot een herkenbaar ras. Er is al veel vastgelegd; denk aan het kleine formaat en het zeer herkenbare silhouet, plus het fijne karakter, als daar op geselecteerd wordt. Serama s kunnen ook op kleur gefokt worden; er zijn inmiddels al meer dan 20 fokzuivere (Serama)kleuren. De Entente Européenne heeft nu de Serama standaard erkend en dat betekent dat in landen waar de Serama voor erkenning gaat DIE specifieke standaard gebruikt moet worden: de wereldstandaard dus. Destijds richtte Sigrid van Dort - de oermoeder van de Serama s in Nederland - samen met Amerikaanse Seramafokkers de WSF World Serama Federation op, om de wereldstandaard te bepleiten.

7 De nu goedgekeurde standaard is dezelfde als in Amerika gebruikt wordt en die Sigrid hier in Nederland hanteerde voor de Nederlandse Seramaclub. Voor zover bekend zal België het eerste Europese land zijn die de Serama's voor de erkenning za l voordragen bij hun Hoenderbond. Daarna volgen waarschijnlijk Denemarken en Italië. Zodra 3 landen de Serama erkend hebben, krijgen de A- keurmeesters in Nederland automatisch bevoegdheid voor het keuren van de Serama. Zou hiermee de Serama verworden tot een gewone kooikeurkip? Dat zou terecht jammer zijn van dit bijzondere rasje, wat juist zo attractief is vanwege zijn tamheid en fierheid; zie eerdere verslagen van Seramakeuringen, o.a. in ons oktobernummer van De standaard is te lezen op 0EE%20nederlands.pdf

8 advertentie Nieuwe keurkaarten volgens het allerlaatste model De Sportfokkers in Neer hadden de primeur: Tijdens hun show van december 08 werd daar voor de eerste keer gewerkt met de zelf uit te printen Heckbent beoordelingskaart, volgens het allerlaatste model. Hierop waren de 7 posities verwerkt, voor alle zeven konijnengroepen. Bovendien is het programma aangepast, zodat het met halve punten kan werken. Laat u niets wijsmaken; er is nog steeds géén Windowsprogramma! Het Heckbent tentoonstellingsprogramma, wat al sinds 1985 in gebruik is, heeft zijn diensten bewezen op alle belangrijke tentoonstellingen, inclusief de Europashow in Zuidlaren van En het werkt nog steeds probleemloos op Windows XP en Vista. Werkte u al met het Heckbent tentoonstellingsprogramma, dan hoeft u dus niet over te stappen op een ander programma. Met onze nieuwste update kunt u voortaan zelf uw beoordelingskaarten 'nieuwe stijl' uitprinten. Het model zoals dat nu voorligt, is A5 formaat ( 2 op A4), maar nog niet definitief vastgesteld. Mocht het nog veranderen, dan verandert het Heckbent programma mee, zodat u steeds verzekerd bent van de vereiste beoordelingskaarten. Voor alle informatie kunt u contact opnemen met: Sabit Frank van Heck, tel of post{at}sabit.nl VBC Nico van Benten, tel of vbc@xs4all.nl U kunt natuurlijk ook nog onze vertrouwde voorgedrukte beoordelingskaarten met pin-feed voor de DOT-Matrix printer blijven bestellen. Copyright 2009 Aviculture-Europe. All rights reserved by VBC.

9 advertentie INTERNATIONALE STRUCTUUR- EN TROMMELDUIVENSHOW Na een aantal jaren stilte wordt in het aankomende showseizoen weer de Internationale Structuur en Trommelduivenshow georganiseerd. Deze keer zal deze manifestatie niet als een op zichzelf staande show worden georganiseerd, maar wordt deze ondergebracht bij de IJsselshow te Gorssel. Deze show zal plaats vinden van vrijdag 20 tot en met zondag 22 november Even een korte historie: De aanleiding van het uiteindelijke ontstaan van de huidige internationale Structuur- en Trommelduivenshow is het 50-jarig jubileum van de Raadsherenclub in 1986 geweest. Door de goede contacten tussen de Raadsherenclub en de Oud Hollandse Kapucijnenclub besloten deze verenigingen samen een tentoonstelling te organiseren voor hun Structuurduivenrassen. Deze samenwerking bleek een groot succes. Hiermee was het idee voor deze internationale Duivenshow geboren. In 1991 was de 1e structuurduivenshow een feit. Ingezonden waren ruim 1000 Structuur- en Trommelduiven. Ondergebracht was hier het 30- jarig jubileum van de OHKC. Opvallend was hier de inzending van 80 Schmalkaldener Moorkoppen. Dit aantal hebben we daarna helaas nooit meer gezien. In 1996 werd de show voor de tweede keer georganiseerd. Wederom waren er ruim 1000 dieren ingezonden. Tijdens deze show werd het 40-jarig jubileum van de KSTC gevierd.

10 50 JAAR VERENIGING EYS Op 27 september hebben we samen met de leden en hun aanhang het vijftig jarig jubileum van de vereniging Eys gevierd. Op deze dag hebben we in de middag samen gezellig onder het genot van een heerlijk diner en feestelijk drankje nog eens kunnen praten over het verleden. Ook wij worden er mee geconfronteerd dat er de laatste jaren alleen maar minder leden zijn. Binnen onze op dit moment heel kleine vereniging mochten we toch drie jubilarissen in de bloemetjes zetten. Mevr. Haambuckers is 50 jaar lid van onze vereniging en van de NKB. De heer Mullenders is 50 jaar lid van de NKB. Onze kleine vereniging mag daarnaast ook nog heel trots zijn de eerste persoon in Nederland binnen zijn gelederen te hebben die de oorkonde van Lid van Verdienste heeft gekregen van de KLN: de heer van Loo, die niet alleen voor onze vereniging maar ook voor de hele kleindierensport heel veel werk heeft gedaan. Hij werd door een afvaardiging van onze bondsleden in de bloemetjes gezet. De heer van Loo is ook nog 50 jaar lid van de NKB en de vereniging. Samen hopen we in 2010 dit nog even door te zetten op onze tentoonstelling in november. Langs deze weg wil ik graag nogmaals iedereen feliciteren. Jan Janssen Voorzitter Steeds hoger EYS V.l.n.r.: de heer van Loo, mevr. Haambuckers en de heer Mullenders. Foto: Steeds Hoger EYS.

MAGISCHE DATA. Door: Bill Burnside

MAGISCHE DATA. Door: Bill Burnside advertentie MAGISCHE DATA Door: Bill Burnside Doordat Aviculture Europe een Europees tijdschrift is, kunnen bepaalde genoemde datums misschien verwarrend zijn voor de lezers elders in de wereld. Neem bijv.

Nadere informatie

KORT ALLERLEI DEEL 1 december 2009 Voor het volgende of vorig scherm: gebruik het muiswiel of de toetsen Page Up en Page Down, of en op het keyboard

KORT ALLERLEI DEEL 1 december 2009 Voor het volgende of vorig scherm: gebruik het muiswiel of de toetsen Page Up en Page Down, of en op het keyboard KORT ALLERLEI DEEL 1 december 2009 Voor het volgende of vorig scherm: gebruik het muiswiel of de toetsen Page Up en Page Down, of en op het keyboard Een woordje van de redactie Beste lezer, Geachte lezer,

Nadere informatie

Deel 1 JANUARI Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties

Deel 1 JANUARI Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1 JANUARI 2011 Een fotoverslag met medewerking van diverse Speciaalclubs en redactieleden van Aviculture Europe In het kader van het

Nadere informatie

PLUIMVEEMUSEUM IN BARNEVELD

PLUIMVEEMUSEUM IN BARNEVELD PLUIMVEEMUSEUM IN BARNEVELD Door: Luuk Hans. Boven: Het Pluimveemuseum, met een volière met Barnevelders ervoor. Foto: Gerard van de Bruinhorst, PR Pluimvee Museum. Het Pluimveemuseum in Barneveld was

Nadere informatie

Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1 Merelbeke (België) door Dirk de Jong

Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1 Merelbeke (België) door Dirk de Jong Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1 Merelbeke (België) door Dirk de Jong Provinciale Kampioenen: Parkvogels: Ronquièreskalkoen van Geert Roosens Watervogels: Carolina

Nadere informatie

INTERNATIONALE TENTOONSTELLING IN SOMBOR 2014 Tekst en foto s: Hristo Lukanov (BG)

INTERNATIONALE TENTOONSTELLING IN SOMBOR 2014 Tekst en foto s: Hristo Lukanov (BG) Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1 Sombor. Foto: wikipedia.org INTERNATIONALE TENTOONSTELLING IN SOMBOR 2014 Tekst en foto s: Hristo Lukanov (BG) Traditioneel aan het

Nadere informatie

Deel 1. Kleindieren Expo, gehouden op 24, 25 en 26 januari 2008 in Utrecht

Deel 1. Kleindieren Expo, gehouden op 24, 25 en 26 januari 2008 in Utrecht Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1 Kleindieren Expo, gehouden op 24, 25 en 26 januari 2008 in Utrecht Tekst en foto s: Dirk de Jong. Dit is traditioneel de laatste,

Nadere informatie

MIJN ERVARINGEN MET DE BARB - Door Josip Pekanović

MIJN ERVARINGEN MET DE BARB - Door Josip Pekanović De gekapte Valkenet... Bestaat nog steeds Tekst en foto s: Josip Pekanović (Servië) Het hierna volgende artikel is ons toegezonden door Josip Pekanović uit Servië. Hij schreef ons zijn artikel in het Duits,

Nadere informatie

NEDERLANDSE KRULVEERKROPPER?

NEDERLANDSE KRULVEERKROPPER? WAT IS ER GEBEURD MET DE Door: Hein van Grouw (NL/UK) NEDERLANDSE KRULVEERKROPPER? In 1997 werd de Nederlandse Krulveerkropper in zijn land van oorsprong erkend als een nieuw ras. Andere landen volgden,

Nadere informatie

JUBILEUMSHOW van de WYANDOTTECLUB Met dank aan de Wyandotteclub

JUBILEUMSHOW van de WYANDOTTECLUB Met dank aan de Wyandotteclub JUBILEUMSHOW van de WYANDOTTECLUB Met dank aan de Wyandotteclub Op 4 en 5 oktober 2013 vierde de Wyandotteclub het 90-jarig jubileum met een mooie tentoonstelling in Amersfoort, waar alleen Wyandotten

Nadere informatie

Tekst en foto s: Mick Basset

Tekst en foto s: Mick Basset Tekst en foto s: Mick Basset Duitsland, 2-4 December 2005. De VDT (de nationale Bondsshow van de Duitse Sierduiven) was zoals gewoonlijk een grote show, met 28.000 sierduiven en daarbij nog de ruim 7.000

Nadere informatie

kocht ringen en ging ook met zijn dieren naar de show. Tekst: Elly Vogelaar Foto s: Aviculture Europa

kocht ringen en ging ook met zijn dieren naar de show. Tekst: Elly Vogelaar Foto s: Aviculture Europa Tekst: Elly Vogelaar Foto s: Aviculture Europa Na het bezoek aan Willy en Kris Borgers, gingen we gezamenlijk op weg naar Achilles en Jeannine De Reys, twee andere leden van de Belgische Kleindierfokvereniging

Nadere informatie

Tekst en foto s: Luuk Hans

Tekst en foto s: Luuk Hans DE OORSPRONG VAN DUNKLEUR: DE KLEUR KHAKI EN CHOCOLATE Tekst en foto s: Luuk Hans Inleiding In november 2002 bezocht ik de nationale pluimveeshow in Columbus, Ohio. Deze landelijke show wordt één keer

Nadere informatie

WIERINGERLANDSHOW NOVEMBER 2006

WIERINGERLANDSHOW NOVEMBER 2006 DEEL 3 WIERINGERLANDSHOW NOVEMBER 2006 Tekst: Jan Willem Hondelink. Foto s: Rob van der Steen In november jl. werd de traditionele Wieringerlandshow gehouden. Naast een keur aan konijnen, cavia s, kleine

Nadere informatie

NOORDSHOW 2015 SIERVOGELS JAPANSE RASSEN WATERVOGELS. Foto s Siervogels: Jouke van de Siepkamp.

NOORDSHOW 2015 SIERVOGELS JAPANSE RASSEN WATERVOGELS. Foto s Siervogels: Jouke van de Siepkamp. NOORDSHOW 2015 SIERVOGELS JAPANSE RASSEN WATERVOGELS Foto s Siervogels: Jouke van de Siepkamp. Boven: Lady Amherstfanzant, F96. Inzender: H Boers. Kleindierliefhebbers Nederland brengt traditiegetrouw

Nadere informatie

EUROPASHOW IN LEIPZICH, DE GROOTSTE ALLER TIJDEN

EUROPASHOW IN LEIPZICH, DE GROOTSTE ALLER TIJDEN SIERDUIVEN Tekst en foto s: Hennie Schwarz en Mick Bassett Onder: Pauwstaart geelschild, foto: H. Schwarz. EUROPASHOW IN LEIPZICH, DE GROOTSTE ALLER TIJDEN Even een paar wetenswaardigheden: vier zeer grote

Nadere informatie

HET 3 e BELGISCHE KRIELENFESTIJN Tekst: Hans Heemskerk. Foto s: ZOBK club

HET 3 e BELGISCHE KRIELENFESTIJN Tekst: Hans Heemskerk. Foto s: ZOBK club Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 3 HET 3 e BELGISCHE KRIELENFESTIJN Tekst: Hans Heemskerk. Foto s: ZOBK club Op 29 oktober 2011 is in de Veenendaalhal in Veenendaal

Nadere informatie

We organiseren deze show in het weekend van 7 tot en met 9 november in de sorteerhal van Vestjens BV Brumholt 3 te Neer.

We organiseren deze show in het weekend van 7 tot en met 9 november in de sorteerhal van Vestjens BV Brumholt 3 te Neer. 1 Voorwoord Beste Kleindierliefhebbers, Voor u ligt het vraagprogramma van De Sportfokkers Neer e.o. voor de Open Show, een bijzondere show dit jaar omdat we een 50-jarig jubileum te vieren hebben! We

Nadere informatie

LANDLEVEN IN HET OPENLUCHTMUSEUM ARNHEM

LANDLEVEN IN HET OPENLUCHTMUSEUM ARNHEM LANDLEVEN IN HET OPENLUCHTMUSEUM ARNHEM Tekst en foto s: Ger Brouwer (NL) Het tijdschrift Landleven houdt elke jaar in september 3 dagen een grote manifestatie met veel exposanten, van meubels, kleding,

Nadere informatie

Op de foto: Zwart zilverhalzig Ardenner krielhen. Eigenaar en foto: Ruben Boonen.

Op de foto: Zwart zilverhalzig Ardenner krielhen. Eigenaar en foto: Ruben Boonen. DE ARDENNERKRIEL Op de foto: Zwart zilverhalzig Ardenner krielhen. Eigenaar en foto: Ruben Boonen. DE ARDENNER KRIEL een kip die zich gedraagt zoals je verwacht dat een kip zich gedraagt. Door: Jan Bollen

Nadere informatie

Foto: Hub Maar Tekst: Syb Cornel Foto s: Berend Beekhuis, allen genomen op de Gelderlandshow Eindredactie: Sytze de Bruine

Foto: Hub Maar Tekst: Syb Cornel Foto s: Berend Beekhuis, allen genomen op de Gelderlandshow Eindredactie: Sytze de Bruine NIEUWS VAN DE BRAHMACLUB NEDERLAND Foto: Hub Maar Tekst: Syb Cornel Foto s: Berend Beekhuis, allen genomen op de Gelderlandshow Eindredactie: Sytze de Bruine Het tentoonstellingsseizoen 2015 zit er weer

Nadere informatie

Trotse eigenaars, topdieren en in het oog lopende fokprestaties

Trotse eigenaars, topdieren en in het oog lopende fokprestaties Trotse eigenaars, topdieren en in het oog lopende fokprestaties 1 The Middle Thüringer Rassetauben Club Show, 9-13 November 2005 Door: Mick Bassett 2 800 Duiven, 70 rassen, van 68 inzenders. De Club heeft

Nadere informatie

We denken dat u zoals vanouds, deze show niet zal willen missen, en dit dan ook te waarderen door enkele dieren in te zenden.

We denken dat u zoals vanouds, deze show niet zal willen missen, en dit dan ook te waarderen door enkele dieren in te zenden. Vraagprogramma Voorwoord Beste Kleindierliefhebbers, Voor u ligt het vraagprogramma van De Sportfokkers Neer e.o. Dit jaar organiseren we een Open Show in de Burg. Hannenhal te Baexem, een van de kerkdorpen

Nadere informatie

Nieuwe richtlijn KLN prijzen

Nieuwe richtlijn KLN prijzen Nieuwe richtlijn KLN prijzen Gaat in per 1 april 2012; Niet alleen KLN prijzen voor de vanwege KLN gemerkte diergroepen maar nu voor alle diergroepen; Geldt onveranderd alleen voor goedgekeurde shows;

Nadere informatie

Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1

Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1 Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1 Sierduiven Brünner Kropper, zwart m/j. Pred. 97 punten. Inz. Comb. Olthof. Brünner Kropper, wit m/j. Pred. 97 punten. Inz. A. Oosterbroek.

Nadere informatie

Voorwoord. Beste sportfokkers/ kleindierliefhebbers, Voor u ligt ons vraagprogramma van de Euregio-show 2016.

Voorwoord. Beste sportfokkers/ kleindierliefhebbers, Voor u ligt ons vraagprogramma van de Euregio-show 2016. Voorwoord Beste sportfokkers/ kleindierliefhebbers, Voor u ligt ons vraagprogramma van de Euregio-show 2016. Voor velen van u is dit al een bekend concept. Dit jaar hebben zich weer een aantal speciaal

Nadere informatie

VRAAGPROGRAMMA EUREGIOSHOW

VRAAGPROGRAMMA EUREGIOSHOW VRAAGPROGRAMMA EUREGIOSHOW VOERENDAAL OPEN TENTOONSTELLING VOOR KONIJNEN, HOENDERS, DWERGHOENDERS, SERAMA S EN SIERDUIVEN 24 en 25 november 2018 Trefcentrum Kunderhoes Hogeweg 74 Kunrade-Voerendaal Tel.

Nadere informatie

ANCONA s. seizoen 2010/2011. Door: Bernard Hanskamp

ANCONA s. seizoen 2010/2011. Door: Bernard Hanskamp ANCONA s seizoen 2010/2011 Door: Bernard Hanskamp De stand van de Ancona nu Als hoen is de Ancona nu langzamerhand zeldzaam geworden. Het lijkt er sterk op dat de Middellandse Zeerassen helemaal uit de

Nadere informatie

Moezelaardag Gehouden op 7 november 2015 te Neukirchen-Vluyn (Duitsland)

Moezelaardag Gehouden op 7 november 2015 te Neukirchen-Vluyn (Duitsland) Moezelaardag 2015 Gehouden op 7 november 2015 te Neukirchen-Vluyn (Duitsland) Door: Martin Treffers Foto s: Bennie Janse en Martin Treffers Eindredactie: Sytze de Bruine Op 7 november 2015 organiseerde

Nadere informatie

Door: Paul Allen, Secr. British Frillback Club Vertaling: Hein van Grouw

Door: Paul Allen, Secr. British Frillback Club Vertaling: Hein van Grouw De geschiedenis van de Krulduif In het Verenigd Koninkrijk Door:, Secr. British Frillback Club Vertaling: Hein van Grouw Waar precies de krulduif oorspronkelijk vandaan komt zal waarschijnlijk wel nooit

Nadere informatie

Trotse eigenaars, topdieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1

Trotse eigenaars, topdieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1 Trotse eigenaars, topdieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1 VANUIT AUSTRALIË De Canberra/Queanbeyan Poultry Club Show 2006 Door: Greg Davies Het doel van onze kleine club is het promoten en

Nadere informatie

Vraagprogramma Krimpenerwaardshow

Vraagprogramma Krimpenerwaardshow Vraagprogramma Krimpenerwaardshow 9 t/m 10 december 2016 Bergambacht Afzender: Stichting Krimpenerwaardshow T.a.v. Thijs Overduin Scheepmakersstraat 3 2941 AV Lekkerkerk Beste kleindierliefhebber, Voor

Nadere informatie

DE KLEINE WITTE? WYANDOTTEKRIELEN NU EN MORGEN

DE KLEINE WITTE? WYANDOTTEKRIELEN NU EN MORGEN DE KLEINE WITTE? WYANDOTTEKRIELEN NU EN MORGEN Door: Frank Harrer, Duitsland Willen we echt topdieren met een gewicht van 1600 g. (hennen) en 1900 g. (hanen)? Kan het standaardgewicht van 1100 g. tot 1300

Nadere informatie

Vraagprogramma. van de. PEKLO open show. (LET OP! Gewijzigde TT datum!!) op Oktober Sluiting inschrijving 21 September 2017.

Vraagprogramma. van de. PEKLO open show. (LET OP! Gewijzigde TT datum!!) op Oktober Sluiting inschrijving 21 September 2017. Vraagprogramma van de PEKLO open show (LET OP! Gewijzigde TT datum!!) op 20-22 Oktober 2017 Sluiting inschrijving 21 September 2017. 1 Samenstelling van het bestuur Ere lid: Jan Pardijs Voorzitter: Freddie

Nadere informatie

Tekst en foto s: Mick Bassett

Tekst en foto s: Mick Bassett NEURENBERG - VDT 2006 (Verband Deutscher Rassetaubenzüchter) Duitse Nationale Sierduiven Bondsshow 2006, kortheidshalve VDT-show genoemd. Tekst en foto s: Mick Bassett De VDT Show in Neurenberg en de Europa

Nadere informatie

www.noordshow.nl VRAAGPROGRAMMA 37 e Nationale Tentoonstelling en 12 e Jeugdshow 6 t / m 9 januari 2016

www.noordshow.nl VRAAGPROGRAMMA 37 e Nationale Tentoonstelling en 12 e Jeugdshow 6 t / m 9 januari 2016 www.noordshow.nl VRAAGPROGRAMMA 37 e Nationale Tentoonstelling en 12 e Jeugdshow 6 t / m 9 januari 2016 KLN Bondsshow voor Pluimvee & Provinciaal Kampioenschap NBS Provincie Drenthe PRIJZENSCHEMA KLEINDIER

Nadere informatie

Nieuwe erkenningen op de Noordshow 2009

Nieuwe erkenningen op de Noordshow 2009 Nieuwe erkenningen op de Noordshow 2009 Foto's: Klaas van der Hoek, tekst: Aad Rijs. Op de KLN bondsshow voor de pluimveegroepen hebben de leden jaarlijks de gelegenheid nieuwe kleurslagen of rassen die

Nadere informatie

VRAAGPROGRAMMA KENNEMERLANDSHOW 2015.

VRAAGPROGRAMMA KENNEMERLANDSHOW 2015. VRAAGPROGRAMMA KENNEMERLANDSHOW 2015. 1 SPORTFOKKERSVERENIGING S.V.ZUID-KENNEMERLAND Opgericht 1970 Secretariaat P. Captein Biesheuvelplein 5 2064WL Spaarndam. Voorzitter Willem Smit Veldhof 14 2111 VR

Nadere informatie

OPEN TENTOONSTELLING. 7 e RAMMEN, HANEN en CAVIA SHOW. Zaterdag 14 April 2018 OMMEN

OPEN TENTOONSTELLING. 7 e RAMMEN, HANEN en CAVIA SHOW. Zaterdag 14 April 2018 OMMEN OPEN TENTOONSTELLING 7 e RAMMEN, HANEN en CAVIA SHOW Zaterdag 14 April 2018 OMMEN Tentoonstellingsbestuur: N. Kouwen Voorzitter B. Klein Secretaris H. Borger Penningmeester M. Dekkers Lid, PR activiteiten

Nadere informatie

Vraagprogramma Krimpenerwaardshow

Vraagprogramma Krimpenerwaardshow Vraagprogramma Krimpenerwaardshow 11 t/m 12 december 2015 Bergambacht Afzender: Stichting Krimpenerwaardshow T.a.v. Thijs Overduin Scheepmakersstraat 3 2941 AV Lekkerkerk Beste kleindierliefhebber, Trots

Nadere informatie

Vraagprogramma Krimpenerwaardshow. 27 t/m 28 oktober Bergambacht

Vraagprogramma Krimpenerwaardshow. 27 t/m 28 oktober Bergambacht Vraagprogramma Krimpenerwaardshow 27 t/m 28 oktober 2017 Bergambacht Afzender: Stichting Krimpenerwaardshow T.a.v. Thijs Overduin Scheepmakersstraat 3 2941 AV Lekkerkerk Beste kleindierliefhebber, Voor

Nadere informatie

V R A A G P R O G R A M M A

V R A A G P R O G R A M M A V R A A G P R O G R A M M A Met de inzendingsvoorwaarden voor de Verenigings Tentoonstelling, georganiseerd door "NUT & SPORT" te Woerden op 23 en 24 oktober 2009 in het Brediushonk, Kievitstraat 40 te

Nadere informatie

Notulen van de Diertechnische Raad gehouden op 21 februari 2009 in het gebouw van AKV te Amersfoort

Notulen van de Diertechnische Raad gehouden op 21 februari 2009 in het gebouw van AKV te Amersfoort Notulen van de Diertechnische Raad gehouden op 21 februari 2009 in het gebouw van AKV te Amersfoort Aanwezig: H. Jansen (erevoorzitter KLN), Toon Selten (erelid KLN), P. Boskma (erelid KLN), hoenderkeurmeestersvereniging,

Nadere informatie

Reglement voor erkenning van nieuwe creaties van hoenders en dwerghoenders

Reglement voor erkenning van nieuwe creaties van hoenders en dwerghoenders 78 Reglement voor erkenning van nieuwe creaties van hoenders en dwerghoenders Reglement voor erkenning van nieuwe creaties van hoenders en dwerghoenders Erkenning Artikel 1 Erkenning van een nieuw ras,

Nadere informatie

Vraagprogramma Voor de Verenigingstentoonstelling van Pluimvee en Konijnsport Vereniging Lisse & Omstreken

Vraagprogramma Voor de Verenigingstentoonstelling van Pluimvee en Konijnsport Vereniging Lisse & Omstreken Vraagprogramma 2014 Voor de Verenigingstentoonstelling van Pluimvee en Konijnsport Vereniging Lisse & Omstreken Op vrijdag 3 en zaterdag 4 oktober 2014 Gevraagd worden Hoenders, Dwerghoenders, Serama s

Nadere informatie

CochinDag 2007 Mensen, Hoenders, Herinneringen

CochinDag 2007 Mensen, Hoenders, Herinneringen CochinDag 2007 Mensen, Hoenders, Herinneringen Door: Bobo Athes Eigenlijk had ik al het plan opgevat om de Internationale CochinDag te bezoeken sinds ik Ardjan Warnshuis, een van de 2 organisatoren, had

Nadere informatie

Vraagprogramma Tentoonstelling K.C.P. S t r e v e n n a a r B e t e r te Winsum 5 en 6 oktober

Vraagprogramma Tentoonstelling K.C.P. S t r e v e n n a a r B e t e r te Winsum 5 en 6 oktober Vraagprogramma 2018 Tentoonstelling K.C.P. S t r e v e n n a a r B e t e r te Winsum 5 en 6 oktober Voor de open tentoonstelling van konijnen, hoenders, dwerghoenders, serama s op vrijdag 5 en zaterdag

Nadere informatie

OPEN TENTOONSTELLING. 6 e RAMMEN, HANEN en CAVIA SHOW. Zaterdag 8 April 2017 OMMEN

OPEN TENTOONSTELLING. 6 e RAMMEN, HANEN en CAVIA SHOW. Zaterdag 8 April 2017 OMMEN OPEN TENTOONSTELLING 6 e RAMMEN, HANEN en CAVIA SHOW Zaterdag 8 April 2017 OMMEN Tentoonstellingsbestuur: N. Kouwen Voorzitter B. Klein Secretaris, PR H. Borger Penningmeester M. Dekkers Lid, PR activiteiten

Nadere informatie

KORT ALLERLEI. Oktober Deel 1a

KORT ALLERLEI. Oktober Deel 1a KORT ALLERLEI Oktober 2015 Deel 1a Voor het volgende of vorig scherm: gebruik het muiswiel of de toetsen Page Up en Page Down, of en op het keyboard Een woordje van de redactie. Geachte lezer, Begonnen

Nadere informatie

Kleindierenvereniging Oost Achterhoek

Kleindierenvereniging Oost Achterhoek Kleindierenvereniging Oost Achterhoek Secr. En TT secr. G. Abbink, Hupselseweg 31, 7151 GN, Eibergen, 06-52466124, email info@kvoostachterhoek.nl TT. secr. G.H.J. Bonke, Scholtenhofmansbrink 47, 7152 JJ

Nadere informatie

De Kleurdwerg midden-konijngrijs-verzilverd Erkenning als eindstation en/of tussenstation

De Kleurdwerg midden-konijngrijs-verzilverd Erkenning als eindstation en/of tussenstation De Kleurdwerg midden-konijngrijs-verzilverd Erkenning als eindstation en/of tussenstation Vooraf: In Nederland zien we de laatste jaren meerdere fokkers die zich richten op de creatie van nieuwe rassen

Nadere informatie

OPEN TENTOONSTELLING. 8 e RAMMEN, HANEN en CAVIA SHOW. Zaterdag 13 April 2019 OMMEN

OPEN TENTOONSTELLING. 8 e RAMMEN, HANEN en CAVIA SHOW. Zaterdag 13 April 2019 OMMEN OPEN TENTOONSTELLING 8 e RAMMEN, HANEN en CAVIA SHOW Zaterdag 13 April 2019 OMMEN Tentoonstellingsbestuur: N. Kouwen Voorzitter B. Klein Secretaris H. Borger Penningmeester M. Dekkers Lid, PR activiteiten

Nadere informatie

NEDERLANDSE JAVAKRIELENFOKKERS OP BEZOEK AAN DE DISTRICTSHOW DE STER MEEUWEN IN BELGIE.

NEDERLANDSE JAVAKRIELENFOKKERS OP BEZOEK AAN DE DISTRICTSHOW DE STER MEEUWEN IN BELGIE. NEDERLANDSE JAVAKRIELENFOKKERS OP BEZOEK AAN DE DISTRICTSHOW DE STER MEEUWEN IN BELGIE. Tekst en foto s: Adri (comb. Goorden-Hermsen) Donderdagavond 8 december vertrokken we vanuit Nederland naar de districtshow

Nadere informatie

VRAAGPROGRAMMA 37 e Nationale Tentoonstelling en 12 e Jeugdshow 6 t / m 9 januari 2016

VRAAGPROGRAMMA 37 e Nationale Tentoonstelling en 12 e Jeugdshow 6 t / m 9 januari 2016 www.noordshow.nl VRAAGPROGRAMMA 37 e Nationale Tentoonstelling en 12 e Jeugdshow 6 t / m 9 januari 2016 KLN Bondsshow voor Pluimvee & Provinciaal Kampioenschap NBS Provincie Drenthe Algemeen secretariaat:

Nadere informatie

Tekst en foto s: Tiziano Trinci, Italië Eindredactie: Sytze de Bruine

Tekst en foto s: Tiziano Trinci, Italië Eindredactie: Sytze de Bruine Tekst en foto s: Tiziano Trinci, Italië Eindredactie: Sytze de Bruine Mijn naam is Tiziano Trinci, ik ben 42 en woon in Pistoia, een stadje zo n 30 km van Florence, in Italië. Ik woon op het platteland

Nadere informatie

Beste sportfokkers (sters)

Beste sportfokkers (sters) VOORWOORD Beste sportfokkers (sters) Wij zijn blij u weer het vraagprogramma van de Reggeshow 2017 van de Klein dier vereniging. De Eendracht uit Rijssen aan te kunnen bieden. Dit jaar wordt de Reggeshow

Nadere informatie

Foto boven: Cochinkriel, hen, bobtail. Foto: Jogchum IJpma.

Foto boven: Cochinkriel, hen, bobtail. Foto: Jogchum IJpma. NIEUWE CREATIES NOORDSHOW JANUARI 2013 Foto boven: Cochinkriel, hen, bobtail. Op de KLN Bondsshow afdeling veren - ondergebracht bij de Noordshow te Zuidlaren in januari 2013, werd weer een groot aantal

Nadere informatie

VRAAGPROGRAMMA OPEN TENTOONSTELLING WAALWIJK EN OMSTREKEN Waarbij ondergebracht: Clubshow Waalwijk en Omstreken

VRAAGPROGRAMMA OPEN TENTOONSTELLING WAALWIJK EN OMSTREKEN Waarbij ondergebracht: Clubshow Waalwijk en Omstreken VRAAGPROGRAMMA OPEN TENTOONSTELLING WAALWIJK EN OMSTREKEN Waarbij ondergebracht: Clubshow Waalwijk en Omstreken 11-12-13-14 OKTOBER 2018 INKOOIEN 11-10-2018 Sluiting inzending 18-09-2018 Locatie: Manege

Nadere informatie

VRAAGPROGRAMMA VOERENDAAL

VRAAGPROGRAMMA VOERENDAAL VRAAGPROGRAMMA VOERENDAAL OPEN TENTOONSTELLING VOOR KONIJNEN, HOENDERS, DWERGHOENDERS, SERAMA S EN SIERDUIVEN 25 en 26 november 2017 Trefcentrum Kunderhoes Hogeweg 74 Kunrade-Voerendaal Tel. 045-5750481

Nadere informatie

Beste sportfokkers (sters)

Beste sportfokkers (sters) VOORWOORD Beste sportfokkers (sters) Wij zijn blij U weer het vraagprogramma van De Reggeshow 2018 te mogen aanbieden, De Reggeshow word georganiseerd door de leden van de Kleindier sportvereniging. De

Nadere informatie

Gehouden in METZ FRANKRIJK van november 2015 Eindredactie: Sytze de Bruine

Gehouden in METZ FRANKRIJK van november 2015 Eindredactie: Sytze de Bruine Gehouden in METZ FRANKRIJK van 13 15 november 2015 Eindredactie: Sytze de Bruine Totaal werd hier door 24 Europese landen aan deelgenomen, die met elkaar bijna 40.000 dieren inzonden. In dit verslag komen

Nadere informatie

Gevraagd worden: Hoenders Dwerghoenders, Serama s Konijnen Cavia s - Sierduiven OorspronkelijkeDuivenrassen

Gevraagd worden: Hoenders Dwerghoenders, Serama s Konijnen Cavia s - Sierduiven OorspronkelijkeDuivenrassen Gevraagd worden: Hoenders Dwerghoenders, Serama s Konijnen Cavia s - Sierduiven OorspronkelijkeDuivenrassen 1938 2013 75 JAAR Op 21 22 en 23 November 2013 Afrikalaan 1 3 Vroomshoop Beste sportvrienden

Nadere informatie

Serama s tussen onkruid.

Serama s tussen onkruid. Deel2 Korte geschiedenis In 2000/2001 importeerde de Amerikaan Jerry Schexnayder 186 Serama s uit Maleisië. Alle dieren waren afstammelingen van kampioenen en de hele exersitie kostte hem een klein fortuin.

Nadere informatie