Puur genot Wallis. Chermontane, Chanrion.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Puur genot Wallis. Chermontane, Chanrion. www.valaistourism.ch"

Transcriptie

1 Puur genot Wallis Chermontane, Chanrion

2 Fijn u bij ons welkom te heten Wallis Zermatt Om eerlijk te zijn: het is ons doel u te verleiden. Tot een reis naar onze heimat, die zo veelzijdig is dat je het overzicht zou kunnen verliezen. Deze kaart vergemakkelijkt het vinden van doelen, die uw vakantiegeluk met onvergetelijke herinneringen zullen kleuren. Wat spreekt u het meest aan? Ons landschap vol met contrasten en zijn fascinerende authenticiteit? De belofte dat u wordt verwend door een mild klimaat dat met veel zonneschijn uw hart verwarmt? Zijn het de talloze mogelijkheden om te voet door berg en dal te dwalen en daarbij, omgeven door beroemde bergtoppen, nieuwe ontdekkingen te doen? Hoe dan ook, het is de moeite waard de tijd te nemen en misschien als eerste stap de virtuele snelweg op te gaan en via internet ideeën op te doen die uw nieuwsgierigheid prikkelen. Zeer aanbevolen is verder de in de boekhandel en via onze internetsite verkrijgbare Walliser cultuur- en reisgids, boordevol informatie over alles wat typisch is voor het Wallis. U kunt ook onze themabrochures downloaden en die naar hartelust doorbladeren. Maar het beste is natuurlijk uzelf te overtuigen en het Wallis op uw eigen manier te leren kennen. Wij verheugen ons erop u bij ons te mogen verwelkomen.

3 Klinkende namen en idyllische dorpen Wallis Chandolin Er zijn plaatsen in het Wallis waar wereldwijd zo n betovering vanaf straalt, dat ze bijna als must te bestempelen zijn en voor veel gasten alleen al een reis waard zijn. U moet echter bedenken dat het jammer zou zijn om zo te zeggen alleen de prima donna s te bewonderen. Natuurlijk houden ze van applaus, maar er zijn zoveel andere plaatsen die alle op hun eigen wijze uw aandacht verdienen. Vredige dorpjes met door de zon geblakerde huizen, die nog vandaag gekenmerkt worden door het boerenleven en u een wereld binnenleiden met een aangename, aanstekelijke rust. Kleinstedelijke pareltjes zetten u op het spoor van de rijke geschiedenis van het Wallis. Het culturele spectrum is gekenmerkt door levendige tradities waaraan u zelf kunt deelnemen, maar ook door hedendaagse cultuur met vele facetten. Wat niet vergeten mag worden zijn de talrijke plaatsen met alle mogelijke sportieve activiteiten. Maar ook het plezier aan vrolijke vrijetijdsactiviteiten komt niet te kort en voor afwisseling is voor oud en jong gezorgd. Wat nu? Maak even tijd en ga meteen naar onze website. Het plannen maken alleen is al een genoegen. ZOEKEN 2711»

4 In het Wallis ligt u altijd goed Wallis Een onderkomen is bij ons nooit zomaar een slaapgelegenheid, maar ook een deel van de traditionele gastvrijheid die aangenaam voelbaar is. Om het even of u nu in een hotel, een vakantiewoning, een bed-and-breakfast of op een camping verblijft, u kunt zich altijd thuis voe len en ervaren hoe belangrijk uw welzijn voor ons is. Het spectrum aan mogelijkheden is net zo uiteenlopend als de wensen van onze gasten. Typische Walliser familiehotels staan in groot contrast met grandeur uitstralende luxehotels. Wellnessresorts en historische hotels bestaan naast eenvoudige, maar gezellige herbergen. Kinderhotels laten kinderogen stralen en wie eens wil overnachten zoals in grootmoeders tijd, kan ook in het stro heerlijk dromen. Wat alle accommodaties gemeen hebben, is dat het eten en drinken altijd zeer verzorgd is. Dat varieert van pittige Walliser keuken en authentieke streekgerechten tot een gourmetmenu. U maakt de keus al naargelang uw smaak, budget en waar u zin in heeft. Op vindt u de verschillende overnachtingsadressen, compleet met prijzen, beschikbaarheid en mogelijkheid om meteen te boeken. Let op de speciale aanbiedingen en all-in arrangementen. Hebt u nog vragen of wilt u advies? Neem dan contact met ons op via telefoon +41 (0) ZOEKEN 40008»

5 Zonnige uitzichten Wallis Kreuzboden, Saastal Natuurlijk hebben wij geen directe lijn met Petrus. Maar wat zeker is: nergens in Zwitserland is de kans op mooi vakantieweer zo groot als bij ons. Als u wilt controleren of in het Wallis echt bijna altijd de zon schijnt, kijk dan op internet door onze live-cams. Onder de volgende link vindt u ook uitgebreide informatie over weerprognoses. ZOEKEN » Waar altijd wat gaande is Het gaat door het land en zelfs wereldwijd rond als een lopend vuurtje: het bergland Wallis is meer dan een geheimtip voor de meest uiteenlopende evenementen. Kleine, traditionele feesten met hun authentieke charme kunnen net zo n aantrekkingskracht uitoefenen als grote en internationale evenementen op het gebied van kunst, muziek en sport. Neem de gelegenheden waar die het u gemakkelijk maken land en volk beter te leren kennen. De snelste manier is op internet kijken en zoeken op datum, plaats en thema, helemaal naar eigen inzicht. ZOEKEN 2713» Met onderscheiding Toegegeven, wij zijn heel trots dubbel bekroond te zijn met het label «Valais excellence»: ISO 9001 voor kwaliteit en voor het milieu. Wat betekent dat voor u? De zekerheid het beste te krijgen. Het label kenmerkt bijvoorbeeld Walliser bedrijven die bij hun bedrijfsvoering hun sociale en ecologische verantwoordelijkheid nemen en voortdurend naar verbetering van hun aanbod streven. «Valais excellence» garandeert u verder dat, waar Wallis op staat, ook echt Wallis is.

6 Op trektocht door sport en avontuur Wallis Gemmi, Leukerbad Een blik op de foto s in deze brochure bevestigt: wandelen is een van de meest geliefde activiteiten in het Wallis en heeft niets meer te maken met de leren rugzak en de rode sokken van vroeger. Wandelen is terecht cool geworden. Waarschijnlijk omdat de wegen weer als vanzelf naar zichzelf leiden. Op aangename wijze werkt het lopen in pure alpenlucht over de mooiste weiden en door pittoreske dorpen gelijktijdig kalmerend, ontspannend en verkwikkend. Het ontspant de geest en doet uw lichaam goed, inspiratie en genot op hetzelfde moment. Hebben wij u nieuwsgierig gemaakt? Wallis Toerisme en Valrando hebben voor u de mooiste wandelingen met verschillende thema s samengesteld en met aparte kaarten aangevuld. Wie zich liever op twee wielen beweegt, kan met veel afwisseling in zijn eigen tempo de charme van het Wallis ontdekken. Voor degenen die de kick in sport of avontuur zoeken, adviseren wij een bezoek aan onze website. Wij beloven u dat daar activiteiten op staan die de adrenaline door uw lichaam zullen jagen. ZOEKEN 2716»

7 Er eens uitvliegen en ontdekken Wallis Gorge du Trient Het Wallis is qua oppervlakte niet zo groot. Des te opmerkelijker is het hoeveel bezienswaardigheden het in de vorm van excursiebestemmingen als edelstenen biedt. Wie de rijke geschiedenis van het Wallis wil leren kennen, heeft een moeilijke keus, want er is zoveel. Om overzicht te krijgen is het geschiedenismuseum in Château de Valère in Sion aan te bevelen. Alleen al het kasteel met de burchtkerk is indrukwekkend. Overigens ook de abdij in St.-Maurice en de vele, over het hele Wallis verspreid gelegen historische bouwwerken uit verschillende tijdperken. Zelfs in onbruik geraakte vestingen zijn tegenwoordig open voor bezoekers. De wonderen van de natuur zijn nog een reden om tijd te maken voor een uitstapje. Een absolute must is het onderaardse meer bij St-Léonard, dat u tijdens een boottocht in zijn magische ban brengt. Tot de hoogtepunten behoren drie ijsgrotten, die elk voor zich fascinerend zijn. Een meeslepend spektakel vormen de verschillende bergkloven met beveiligde galerijen en houten loopbruggen, voor velen al een klein avontuur. Om echte inheemsen te leren kennen is een rit naar de alpine zoo in Les Marécottes de moeite waard. Hier maakt u kennis met de charme van bergmarmotten, sneeuwuilen met een licht arrogante blik en de karaktertrekken van vele, nogal schuwe dieren, die u in het Wallis anders alleen met veel geluk en geduld te zien krijgt. ZOEKEN 41518»

8 Een koninkrijk voor uw kinderen Wallis Riederalp Wij Wallisers zijn familiemensen: wij houden ervan «en famille» te lachen, te spelen en in ongedwongen sfeer van het leven te genieten. Daarom is ons er veel aan gelegen dat u en uw gezin zich bij ons thuis voelen. Niet minder dan 9 vakantieplaatsen hebben het kwaliteitskeurmerk «Gezinnen welkom». Dit betekent voor u: gezinsvriendelijke accommodaties met vriendelijke prijzen, animatieprogramma s, kindermenu s en nog veel meer. Verveling is een onbekend woord: kinderen houden van onze bergwereld waarin zij naar hartelust kunnen ravotten en zich lekker als kind mogen uiten. En er is veel te ontdekken: avonturenbossen, klimparken, barbecueplekken, belevenispaden, kinderboerderijen, een groot begaanbaar labyrint, om maar enkele mogelijkheden te noemen. Spel en plezier is ook gegarandeerd in het Aquapark in Le Bouveret, op de Ravensburger speelweg in Grächen, bij het kindercircus in het Aletschgebied, de Lucky-Luke speurtocht in Ovronnaz of de planetenweg in St-Luc. En als u alleen maar wilt ontspannen? Geen probleem. Wij nemen uw kinderen onder onze hoede en organiseren activiteiten voor hen waarover zij `s avonds heel wat te vertellen hebben, bijvoorbeeld pizza bakken, T-shirts beschilderen, knutselen, enz. ZOEKEN 2721»

9 Warme bronnen om in te duiken Wallis Leukerbad Waar beroemde persoonlijkheden zoals Pablo Picasso en Alexandre Dumas indertijd van genoten, beleeft sinds enkele jaren een wonderbaarlijke comeback: het baden in water dat warm vanuit de diepten van de Alpen omhoogborrelt. Tegen een achtergrond van machtige alpenreuzen lokken thermale centra met al datgene wat u zich bij wellness kunt voorstellen. Wat vindt u bijvoorbeeld van een bezoek aan een Romeins-Iers bad, gevolgd door een weldadige zeepborstelmassage? Of u laten inpakken met hooibloemomslagen en u vervolgens in een met etherische oliën verrijkt bad laten glijden? Ook aan schoonheid moet zorg besteed worden. De unieke behandeling met Walliser druivenpitten verwent van binnen en van buiten. Eerst krijgt u een glas Walliser wijn geserveerd, daarna wordt uw lichaam met druivenpitolie behandeld. In de druivenpitten uit het Wallis zit de vitale stof OPC, die als radicaalvanger helpt en vroegtijdige veroudering van de huid zou tegenwerken. Voor de lichaamsbewuste man wordt overigens een day-spa-arrangement met anti-atress-treatment aangeboden. In Leukerbad is er bovendien een grote bioscoop: vanuit het bad kijkt u op het projectiescherm waar actuele films en klassiekers te zien zijn. Wilt u nog meer weten? Bestel dan via onze website de wellnessbrochure. ZOEKEN 2720»

10 Cultuur à discrétion Wallis Martigny In onze brochure en bij de excursiebestemmingen hebben we al geprobeerd u te interesseren voor onze musea, bouwwerken en de bekendste culturele evenementen. Als dat nog niet genoeg is, dan schudden wij zonder probleem nog meer tips uit de mouw: midden in de maand juli biedt het muziekdorp Ernen hoogstaand klassiek genot. Voor velen nog een echte geheimtip omdat dit familiaire evenement eerder een «anti-star» onder de festivals is. In augustus en september gaat de reis voor fans van klassieke muziek naar het Festival International de Musique in Sion en naar het Zermatt Festival. Wilt u zich bij regionale, traditionele feesten onder het volk mengen? Daartoe hebt u in juni gelegenheid op het folkloremuziekfestival Vanessa Grand Open Air in Leuk, op het zomernachtfeest in Blatten (Lötschental) of op het AlpenChor Festival eind september, waar u ook mag meezingen. Tot de originele zomerfestivals behoort Vercojazz, waar New Orleans jazz in het middelpunt staat. Bluesvrienden ontmoeten elkaar eind augustus op het Sierre Blues Festival. En: het Wallis rockt en niet alleen in Gampel. Ontdek ook de kleine Open Airs zoals het Open Air Lax. Een heel ander soort evenement vindt in juli in Champéry plaats, de kunstnijverheidsmarkt waar ongeveer 60 exposanten uit de regio hun werk presenteren. ZOEKEN 2719»

11 Instappen alstublieft Wallis Neubrück, Vispertal Om het Wallis comfortabel en ontspannen te verkennen, is de trein het beste vervoermiddel. De misschien wel beroemdste trein, de Glacier Express, verbindt Zermatt met St. Moritz. Niet helemaal onbescheiden, maar toch terecht wordt er reclame voor gemaakt met de slagzin «Een trein om verliefd op te raken». Al met al duurt deze flirt nogal lang: ongeveer 7 uur duurt de rit, elke minuut is puur genot. Reizen in rustig tempo met nostalgisch karakter biedt de stoomtrein over de Furkapas, die vanaf augustus 2010 weer helemaal doorrijdt tot Oberwald. Wie het niet zo beschouwelijk wil, kan met de Mont-Blanc Express in ongeveer 90 minuten een trip naar het Franse Chamonix maken. De Matterhorn Gotthard Bahn rijdt naar het kanton Graubünden, tot aan het kloosterdorp Disentis. Een andere belevenis is de Gornergrat Bahn. Het is de hoogste in open terrein aangelegde tandradbaan van Europa. Verder te bewonderen is het wereldwijd steilste kabelspoor, bouwjaar 1920, met een stijging van 87%. Het hoort bij twee andere treinen in Châtelard: een smalspoor-panoramatrein, die door acculocomotieven wordt getrokken, en de Minifunic, die u naar het Lac d Emosson brengt. Dit stuwmeer betovert met intense kleuren van staalblauw tot flesgroen. Wilt u niet met de eigen auto de Grote Sint- Bernardpas op, neem dan de Saint-Bernhard Express naar Orsières en stap daar over op de bus die helemaal naar boven rijdt. ZOEKEN 88406»

12 Brochures Wallis Zomer D/F/E/I/NL Winter D/F/E/I/NL Wellness D/F (Web E/I) Golf D/F/E Meetings D/F/E Wandelen D/F/E/I/NL Wandelen aan «Suonen» D/F/E/I/NL Wandeltoeren D/F/E/I/NL U kunt de brochures van Wallis ook online doorbladeren en downloaden. Bestel verdere brochures van Wallis Toerisme: Rue Pré Fleuri 6, Case postale 1469, CH-1951 Sion T +41 (0) , F +41 (0) info@valais.ch, ZOEKEN 40013»

13 Het goud van het land Wallis Saillon Het is rood, verleent een onmiskendare eigen smaak aan risotto en kleurt spijzen geel. Heeft u het geraden? Ja, het is saffraan, dat in Mund, een dorp in de buurt van Brig wordt geteeld en inderdaad waardevoller is dan echt goud. Dankzij het milde Walliser klimaat levert de tot de krokussen behorende en op de zuidflanken groeiende plant een prima kwaliteit saffraan op, die met het herkomstlabel AOC werd bekroond (meer informatie: Kwaliteit is ook het kenmerk van twee andere Walliser specialiteiten: wijn en kaas. Op ongeveer een derde van de totale bebouwbare grond van Zwitserland gedijen op terrasvormig aangelegde wijnpercelen (!) ongeveer 50 verschillende druivensoorten, waar wijnliefhebbers van heinde en verre warm voor lopen. Naast de bekende witte Fendant en de rode Dôle zijn rariteiten uit heel bijzondere wijnsoorten geliefd. Namen als Heida, Petite Arvine, Resi, Humagne, Gamaret en Garanoir beloven het hoogste wijngenot. Sommige zijn uitstekend geschikt als begeleider van Walliser kaas, op de eerste plaats de echte raclette. Van een gehalveerde kaas wordt het snijvlak verwarmd en de gesmolten kaas wordt eraf gestreken: een eenvoudige, maar heerlijke delicatesse. Heeft u nog geen trek gekregen? Kijk dan op onze website, waar nog meer culinaire ontdekkingen te vinden zijn. ZOEKEN 26491»

14 Waar men u het hof maakt Wallis Ernen Landbouw en toerisme zijn bij ons nauw verbonden. Wat betekent dat voor u? De mogelijkheid om het Wallis en onze levenswijze nog beter te leren kennen. U kunt niet alleen genieten van de Walliser specialiteiten, maar ter plaatse ook meer aan de weet komen over oorsprong en productie. Hoe kan dat beter dan tijdens een verblijf bij onze boeren? Zij stellen huis en hof open om u te laten deelnemen aan hun leven van alledag en een blik achter de schermen te geven. Zij nemen u mee door het veld, laten stallen en productieplekken zien en vertellen wetenswaardigheden rondom de landbouw. Een echte belevenis voor u en uw kinderen. Het logiesaanbod gaat van vakantiewoning op de boerderij en gastenkamers tot een berghut. Het kan ook een comfortabel chalet of een simpel onderkomen in een tipi of in het stro zijn. Desgewenst kunt u gezamenlijk aan de gastentafel van uw producten genieten en in gezellige kring misschien zelfs nieuwe vriendschappen sluiten. De meeste bedrijven bieden overigens hun producten direct te koop aan. Dat zijn mooie souvenirs, die thuis beslist mooie herinneringen oproepen en naar een weerzien doen verlangen. ZOEKEN 26491» feinschmecker-wallis.ch

15 Es ist ein köstliches Vergnügen eine glückliche Ehe zu stiften. Choyez votre plaisir.

16 Partners Wallis Sneller naar het Wallis. Kandersteg Goppenstein in slechts 15 minuten. Overdag om de 30 minuten verbindingen in beide richtingen, in spitsuren om de 15 minuten en bij grote drukte nog vaker. bls.autotransport Lötschberg CHALETS EN VAKANTIEWONINGEN Phone

17 Rue Pré Fleuri 6, Case postale 1469, CH-1951 Sion T +41 (0) , F +41 (0) info@valais.ch, ZOEKEN 39998» Foto s: Andenmatten Thomas, Engler Stephan, Matterhorn Gotthard Bahn, Müller Kurt, Perraudin François, Perret Christian, Pfammatter Christian, Schuerpf Christof. Printed in Switzerland

Dampfbahn Furka-Bergstrecke Historie van de Dampfbahn Furka-Bergstrecke

Dampfbahn Furka-Bergstrecke Historie van de Dampfbahn Furka-Bergstrecke Dampfbahn Furka-Bergstrecke Historie van de Dampfbahn Furka-Bergstrecke Tekst: J. Wolff Foto's: Archief FO/MGB, C. Keizer, D. van Nimwegen, K. Scholtes & M. Schuring Copyright VFB Sectie Nederland 2009-2010

Nadere informatie

Schaapjes tellen. in t groen

Schaapjes tellen. in t groen 30 LOGEREN Schaapjes tellen in t groen 02 31 03 01 Lorem ipsum dolor sit amet est diam est at 02 Lorem ipsum dolor sit amet est diam 03 Lorem ipsum dolor sit amet est diam est at totem Bed & breakfast

Nadere informatie

beleef het ZEEUWSE BINNEN & BUITEN

beleef het ZEEUWSE BINNEN & BUITEN beleef het ZEEUWSE BINNEN & BUITEN We willen u als gast graag een WOW-ervaring of beleving bezorgen. We doen dit door kennis te delen, kennis toe te voegen en aan te bieden. Maar ook door aan onze gasten

Nadere informatie

de Zanderij dat is meer dan kamperen

de Zanderij dat is meer dan kamperen de Zanderij dat is meer dan kamperen welkom op de Zanderij een lange traditie van Veluws gastheerschap Verscholen in de uitgestrekte bossen van de Veluwe, vlakbij fraaie heidevelden, zandverstuivingen

Nadere informatie

Prachtige rondreis met verblijf op bijzondere plekken.

Prachtige rondreis met verblijf op bijzondere plekken. Rondje Catalonië Prachtige rondreis met verblijf op bijzondere plekken. Rondje Catalonië wordt verzorgd door Can Patiras, Mas Xipres en Cama & Cava. Drie B&B s elk gelegen op een unieke plek in Catalonië.

Nadere informatie

Gastenverblijf Eenink

Gastenverblijf Eenink Gastenverblijf Eenink Bed & Breakfast Verhuur ruimte voor vergaderingen, bijeenkomsten en workshops Welkom Genieten in het groene hart van de Achterhoek, ook wel de parel van Gelderland genoemd, een veelzijdig

Nadere informatie

Johanna van Burenlaan 4 7576 AV Oldenzaal T. 088-000 5232 E. zonnestraal@zorggroepsintmaarten.nl. verwarmt het leven

Johanna van Burenlaan 4 7576 AV Oldenzaal T. 088-000 5232 E. zonnestraal@zorggroepsintmaarten.nl. verwarmt het leven verwarmt het leven Johanna van Burenlaan 4 7576 AV Oldenzaal T. 088-000 5232 E. zonnestraal@zorggroepsintmaarten.nl verwarmt het leven 02 U kent dat vast wel dat gevoel. Je zit op een bankje in het park

Nadere informatie

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien.

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Alain de Botton Beste leerlingen, Voor jullie ligt het boekje voor de reisweek in 2018. Deze week vindt plaats van

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

voor elke smaak, voor elk budget! DE BUN PARTYCENTRUM

voor elke smaak, voor elk budget! DE BUN PARTYCENTRUM voor elke smaak, voor elk budget! bedrijfsthemafeesten, vergaderingen, personeelsfeesten, lunches en symposia bruiloften, feesten en partijen en catering gezellig restaurant/bar zaterdag en zondag open

Nadere informatie

U zult genieten van uw bezoek aan de bezoekersmijn Fell! Bezoekersmijn Fell

U zult genieten van uw bezoek aan de bezoekersmijn Fell! Bezoekersmijn Fell Bezoekersmijn Fell een plaats waar geschiedenis tot leven komt een plaats vol liefde voor de natuur een plaats vol plezier een plaats waar jong en oud elkaar ontmoeten U zult genieten van uw bezoek aan

Nadere informatie

de gelegenheid om te ervaren wat welkom is

de gelegenheid om te ervaren wat welkom is de gelegenheid om te ervaren wat welkom is Gravenallee 12 7591 PE Denekamp T. 0541-358 045 E. gravenstate@zorggroepsintmaarten.nl de gelegenheid om te ervaren wat welkom is 02 Welkom De gelegenheid om

Nadere informatie

Tipi s De Laro. Naast ons landgoed bieden wij u ook deze unieke ervaring

Tipi s De Laro. Naast ons landgoed bieden wij u ook deze unieke ervaring Tipi s De Laro Naast ons landgoed bieden wij u ook deze unieke ervaring TIPI S DE LARO Tipi s De Laro, grote Nordic Tipi s welke volledig naar wens kunnen worden ingericht, zeer geschikt voor personeelsfeesten

Nadere informatie

Vakantiewoningen. www.jonckershof.be JONCKERSHOF. Westende-Bad

Vakantiewoningen. www.jonckershof.be JONCKERSHOF. Westende-Bad Vakantiewoningen www.jonckershof.be JONCKERSHOF Westende-Bad Welkom! Jonckershof staat synoniem voor zorgeloze vakanties. Onze comfortabele bungalows tot 8 personen liggen midden in het groen op 300 m

Nadere informatie

de kunst van het leven

de kunst van het leven de kunst van het leven Woon- en zorgcentrum Franciscus De Meierij 1 7631 AM Ootmarsum T 0541-280 888 franciscus@zorggroepsintmaarten.nl www.zorggroepsintmaarten.nl de kunst van het leven De kunst van het

Nadere informatie

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan!

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan! Prijzen vanaf 260,- 7 dagen inclusief ontbijt exclusief vlucht *laagseizoen Brochure 2014 Costa Blanca, dé bestemming om te genieten van een geweldige fietsvakantie Vraag vrijblijvend een op maat gesneden

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

Hotel Schimmelpenninck Huys

Hotel Schimmelpenninck Huys Hotel Schimmelpenninck Huys Het Schimmelpenninck Huys In het hart van Groningen is het voormalig patriciërshuis, Hotel Schimmelpenninck Huys, gevestigd. Te midden van het bruisende uitgaansleven en shoppingcentra

Nadere informatie

COLMONT PANORAMACAMPING

COLMONT PANORAMACAMPING PANORAMACAMPING U B A C H S B E R G Z U I D - L I M B U R G van harte welkom Op een bijzondere plek, aan de rand van het fraaie dorpje Ubachsberg, gelegen tussen Heerlen en Valkenburg, midden in het prachtige

Nadere informatie

Het Rechthuis: van herberg tot gastvrij Bed & Breakfast

Het Rechthuis: van herberg tot gastvrij Bed & Breakfast Het Rechthuis: van herberg tot gastvrij Bed & Breakfast Donderdag 8 juli 2011 door Gemma van Winden-Tetteroo Jakob en Marja voor hun prachtig verbouwde Rechthuis. Schipluiden De zon kruipt bijna weg achter

Nadere informatie

REDENEN OM EEN WERELDERFGOED STAD TE BEZOEKEN

REDENEN OM EEN WERELDERFGOED STAD TE BEZOEKEN REDENEN OM EEN WERELDERFGOED STAD TE BEZOEKEN FEITEN EN CIJFERS Hoofdstad van het district Porto, stad die door UNESCO sinds 1996 als werelderfgoed erkend is Ligging:: zuidwesten van Europa, aan de Atlantische

Nadere informatie

fun 28 C vakantie Het eiland Noirmoutier een eiland waar alles mogelijk is! op de camping formules vakantie of weekend Microklimaat en water

fun 28 C vakantie Het eiland Noirmoutier een eiland waar alles mogelijk is! op de camping formules vakantie of weekend Microklimaat en water Het eiland Noirmoutier VENDÉE - FRANKRIJK domaine-le-midi.com fun vakantie op de camping 4 formules vakantie of weekend een eiland waar alles mogelijk is! Microklimaat en water 28 C Verkwikkende sfeer

Nadere informatie

Bosklassen in Relaxhoris. Een maximum verblijf met minibudget

Bosklassen in Relaxhoris. Een maximum verblijf met minibudget Bosklassen in Relaxhoris Een maximum verblijf met minibudget inhoud Welkom in Relaxhoris Onze gezellige kamers (foto s) De leslokalen (foto) Sport in Relax (foto) Aan tafel! (foto) Natuurlijk Prijzen Welkom

Nadere informatie

Welkom op de Engelenburg. Eerbeekseweg 6 6971 LB Brummen Telefoon 0575-569999 Telefax 0575-569992 www.engelenburg.com info@engelenburg.

Welkom op de Engelenburg. Eerbeekseweg 6 6971 LB Brummen Telefoon 0575-569999 Telefax 0575-569992 www.engelenburg.com info@engelenburg. Welkom op de Engelenburg Eerbeekseweg 6 6971 LB Brummen Telefax 0575-569992 info@engelenburg.com Proef de geschiedenis Culinair genieten Dineren onder de sterren in het 19e eeuwse serre restaurant. Genieten

Nadere informatie

GT Weekend zaterdag 9 april - zondag 10 april 2016

GT Weekend zaterdag 9 april - zondag 10 april 2016 GT Weekend zaterdag 9 april - zondag 10 april 2016 TWEE DAGEN RIJDEN DOOR HET LIMBURGS HEUVELLAND, DE ARDENNEN EN DE EIFFEL. GT Weekend Twee dagen rijden door het Limburgs Heuvelland, de Ardennen en de

Nadere informatie

Wandelen langs «Suonen» Wallis

Wandelen langs «Suonen» Wallis Wandelen langs «Suonen» Wallis Saas-Fee Bisse Neuf, Venthône www.valaistourism.ch Suonen: voor geschiedenisliefhebbers Wallis Bisse du Torrent-Neuf, Savièse In het Wallis vindt u routes die als echte delicatessen

Nadere informatie

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Inderdaad geen tapas, maar shapas het is Internationale sherryweek, zoals je in mijn oktober dagboek al kon lezen ben ik in oktober aangeschoven bij een taps lunch,

Nadere informatie

ontdek de kracht van het geven

ontdek de kracht van het geven ontdek de kracht van het geven Berghummerstraat 15 7591 GX Denekamp T 053 53 75 777 F 053-53 75 760 E gerardusmajella@zorggroepsintmaarten.nl ontdek de kracht van het geven 02 Welkom. Ontdek de kracht

Nadere informatie

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen.

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen. Outback Australië Voor mij is Australië een heel bijzondere plek. Waarom? Dat zal ik uitleggen. Het begon al toen ik voor het eerst in Australië kwam. Ik stapte uit het vliegtuig. Meteen merkte ik dat

Nadere informatie

laat zien wie je bent

laat zien wie je bent laat zien wie je bent Wilhelminastraat 150 7573 AK Oldenzaal T 053 537 56 66 gereia@zorggroepsintmaarten.nl laat zien wie je bent Welkom. Laat zien wie je bent. 03 Welkom Gereia in Oldenzaal Gereia is

Nadere informatie

Epen in de Geulvallei

Epen in de Geulvallei Epen in de Geulvallei Welkom in de Geulvallei In de Geulvallei, net buiten het schilderachtige dorp Epen, ligt een opmerkelijk stiltegebied. Dit zachtglooiende landschap is een lust voor het oog: hellingbossen,

Nadere informatie

Toeristische informatie Wallis

Toeristische informatie Wallis Toeristische informatie Wallis Overzicht van de regio Gratis brochure van MySwissAlps.com Reisgids voor Zwitserland MySwissAlps.com, maart 2005 This brochure is available in English as well. Inleiding

Nadere informatie

Pedagogische visie. Welkom bij Op Stoom. Zin in taart? Altijd wat te doen

Pedagogische visie. Welkom bij Op Stoom. Zin in taart? Altijd wat te doen Welkom bij Op Stoom Kwaliteit en service zijn belangrijke kenmerken van Op Stoom zodat ouders hun kinderen met een gerust hart achterlaten bij de medewerkers. We bieden liefdevolle zorg en inspiratie aan

Nadere informatie

Hotel Schimmelpenninck Huys

Hotel Schimmelpenninck Huys Hotel Schimmelpenninck Huys Het Schimmelpenninck Huys In het hart van Groningen is het voormalig patriciërshuis, Hotel Schimmelpenninck Huys, gevestigd. Te midden van het bruisende uitgaansleven en shoppingcentra

Nadere informatie

Bergbanen, de Glacier Express en het Piz Amalia Muziek Festival

Bergbanen, de Glacier Express en het Piz Amalia Muziek Festival Bergbanen, de Glacier Express en het Piz Amalia Muziek Festival Dag 1-10 september: Nederland naar Interlaken U reist met de ICE vanuit Nederland naar Basel, waar u overstapt op de Zwitserse trein. In

Nadere informatie

Wij zorgen voor het decor, de ervaring creëert u zelf...

Wij zorgen voor het decor, de ervaring creëert u zelf... Wij zorgen voor het decor, de ervaring creëert u zelf... IN DE NATUUR Kamperen in de Dordogne: dat staat garant voor vakanties in de natuur met het gezin. Hier kunt u genieten van de kleine maar charmante

Nadere informatie

STATIONSWEG 19, DEN BOSCH

STATIONSWEG 19, DEN BOSCH STATIONSWEG 19, DEN BOSCH MONQUI Voel je thuis in Den Bosch, voel je thuis bij MonQui. Wij bieden het fijne thuisgevoel in het centrum van Den Bosch. Een gezellige plek om te eten en drinken, een inspirerende

Nadere informatie

Kookstudio brochure 2015

Kookstudio brochure 2015 Kookstudio brochure 2015 Wat u van ons kunt verwachten.. Tijdens een kookworkshop gaat u zelf koken in groepsverband, onder begeleiding van een professionele kok ofwel kookdocent. U maakt gebruik van de

Nadere informatie

Camping Caravaning. Pointe de Kerbihan. Bretagne Sud. Bretagne Sud. In LA TRINITE vanaf pasen tot de herfstzon

Camping Caravaning. Pointe de Kerbihan. Bretagne Sud. Bretagne Sud. In LA TRINITE vanaf pasen tot de herfstzon Bretagne www.camping-de-la-baie.fr Camping Caravaning La Trinité sur Mer Rivière de Crac h...de schoonheld van haar stranden, haar stranden van fijn zand, het milde klimaat, haar gastvrijheid, haar gastronomie,

Nadere informatie

Ja, ik wil... Een unieke locatie voor een unieke huwelijksdag

Ja, ik wil... Een unieke locatie voor een unieke huwelijksdag Ja, ik wil... Een unieke locatie voor een unieke huwelijksdag 2 3 Van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk! Er breekt een spannende en leuke tijd aan. Een tijd waarin u voor veel keuzes

Nadere informatie

LOGBOEK Werkweek 24 t/m 28 juni

LOGBOEK Werkweek 24 t/m 28 juni LOGBOEK Werkweek 24 t/m 28 juni Leerlingen: 1.) 2.) 3.) 4.) 5.) Coach: Groepsnaam: 1 LOGBOEK WERKWEEK Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Planning... 3 De opdrachten... 4 Reisplan... 5 Stap

Nadere informatie

Vicarystraat 1 7581 XZ Losser T. 053 537 54 44 E. oldenhove@zorggroepsintmaarten.nl. losser in ons leven

Vicarystraat 1 7581 XZ Losser T. 053 537 54 44 E. oldenhove@zorggroepsintmaarten.nl. losser in ons leven losser in ons leven Vicarystraat 1 7581 XZ Losser T. 053 537 54 44 E. oldenhove@zorggroepsintmaarten.nl losser in ons leven Welkom Losser in ons leven 02 03 Oldenhove en Maartens-Stede zijn woonleefgemeenschappen

Nadere informatie

bereikbaar Gratis en ruim parkeren Dicht bij de snelweg

bereikbaar Gratis en ruim parkeren Dicht bij de snelweg S t i j l vo l i n a l l e o p z i c h t e n Goed bereikbaar Dicht bij de snelweg Goede bereikbaarheid is tegenwoordig bepalend voor de keuze van een locatie. Het is zonde om kostbare tijd te verliezen

Nadere informatie

Ruimte voor jezelf. Coaching met paarden op Château Montchoix 16 tot en met 23 juni 2014. Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

Ruimte voor jezelf. Coaching met paarden op Château Montchoix 16 tot en met 23 juni 2014. Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling Château Montchoix & Caballo Consultancy Ruimte voor jezelf Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling Coaching in Frankrijk Een kasteel, bossen, paarden, zon. Ruimte en tijd voor jezelf, voor

Nadere informatie

efteling.com/zakelijk Het Efteling-effect van uw bijeenkomst en evenement

efteling.com/zakelijk Het Efteling-effect van uw bijeenkomst en evenement efteling.com/zakelijk Het Efteling-effect van uw bijeenkomst en evenement Europalaan 1 Postbus 18 5170 AA Kaatsheuvel +31 (0)416-287770 2012 Efteling. Voor alle in deze brochure vermelde tekst geldt: zetfouten

Nadere informatie

Genieten met volle teugen

Genieten met volle teugen Genieten met volle teugen Het dal van de onbegrensde mogelijkheden In het Ötztal is er volop variatie. U kunt er sporten op hoog niveau en u ontmoet prominenten bij de aprés-ski in Sölden en Hochsölden.

Nadere informatie

met activiteiten van Savant Ik ben blij dat ik nu mee doe. Gewoon gezellig en lekker actief.

met activiteiten van Savant Ik ben blij dat ik nu mee doe. Gewoon gezellig en lekker actief. met activiteiten van Savant Ik ben blij dat ik nu mee doe. Gewoon gezellig en lekker actief. Gewoon gezellig, lekker actief! Met de activiteiten van Savant Zorg kunt u samen met anderen veel plezier beleven.

Nadere informatie

DE MILJOENENLIJN. uw partner in business

DE MILJOENENLIJN. uw partner in business Langste museum De Miljoenenlijn is het langste museum van Limburg. Onlosmakelijk verbonden met de steenkoolwinning. De schakel tussen het sprankelende culturele, historische en culturele aanbod van Zuid-Limburg.

Nadere informatie

De Koning makelaars presenteren: Modern tweekamer appartement in het centrum! Van Oudheusdenstraat 1 B, Woerden 900,- per maand excl.

De Koning makelaars presenteren: Modern tweekamer appartement in het centrum! Van Oudheusdenstraat 1 B, Woerden 900,- per maand excl. De Koning makelaars presenteren: Modern tweekamer appartement in het centrum! Van Oudheusdenstraat 1 B, Woerden 900,- per maand excl. g/w/e Modern tweekamer appartement in het centrum! Levendig en centraal

Nadere informatie

Kerstarrangementen. www.carlton.nl/debrug

Kerstarrangementen. www.carlton.nl/debrug Kerstarrangementen www.carlton.nl/debrug Bijzondere feestdagen... Carlton De Brug is gedurende het jaar al een zeer populaire familiebestemming maar zeker tijdens de feestdagen geniet u van een onvergetelijk

Nadere informatie

Stijlvol Dineren Ontmoeten

Stijlvol Dineren Ontmoeten BUITENGEWOON ZAKENDOEN Stijlvol Dineren Ontmoeten Overnachten Events Vergaderen Teambuilding ALLES OP ÉÉN UNIEKE LOCATIE Bent u op zoek naar een bijzondere locatie voor uw volgende event, vergadering of

Nadere informatie

Werkstuk wizard Hulpvragen

Werkstuk wizard Hulpvragen Hulpvragen Hulpvragen dieren Waarnemen Hoe ziet het dier eruit? Hoe beweegt het dier? Welke geluiden maakt het dier? Hoe voelt het dier aan? Hoe reageert het dier op je? Hoe neemt het dier waar? Leven

Nadere informatie

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 1 Restaurant La Tasca Aan één van de mooiste grachten van Delft, de Voldersgracht, vindt u Restaurant La Tasca. Al sinds de opening in 1998 staan Robin en Bert hier in de keuken om met veel liefde, zorg

Nadere informatie

HET MARNIX: een sportlocatie vol mogelijkheden. MARNIXPLEIN 1, 1015 ZN AMSTERDAM Maak van uw evenement een onvergetelijke ervaring!

HET MARNIX: een sportlocatie vol mogelijkheden. MARNIXPLEIN 1, 1015 ZN AMSTERDAM Maak van uw evenement een onvergetelijke ervaring! HET MARNIX: een sportlocatie vol mogelijkheden. Het Marnix is niet alleen een inspirerende en makkelijk bereikbare locatie, ons ervaren team zorgt er ook voor dat uw relatie-evenement/ seminar/ vergadering

Nadere informatie

Pagedal, samen beleven!

Pagedal, samen beleven! Pagedal, samen beleven! Bij Pagedal bent u als klant écht koning! Wij bieden u een compleet verzorgd arrangement, waarvan u de invulling zelf kunt bepalen. Pagedal, voor een evenement op maat! Zakelijke

Nadere informatie

En hoe blijf jij fit in je hoofd?

En hoe blijf jij fit in je hoofd? En hoe blijf jij fit in je hoofd? boekje-105x105-def.indd 1 30-01-2009 12:05:22 1,2,3,..., 10 stappen boekje-105x105-def.indd 2 30-01-2009 12:05:23 Je lekker in je vel voelen, daar kun je aan werken. Lees

Nadere informatie

Bungalowpark Hoge Hexel

Bungalowpark Hoge Hexel Bungalowpark Hoge Hexel Uw tweede thuis in Twente Rustig gelegen Overdekt zwembad Luxe bungalows Speeltuinen Visvijver Thuiskomen bij bungalowpark Hoge Hexel Graag verwelkomen wij u op ons prachtig gelegen

Nadere informatie

Buitenplaats Berg en Bos Nederland / Overijssel / Lemele

Buitenplaats Berg en Bos Nederland / Overijssel / Lemele Buitenplaats Berg en Bos Nederland / Overijssel / Lemele Link: https://www.bungalowpark-zoeken.nl/bungalowpark/nederland/overijssel/lemele/buitenplaatsberg-en-bos Omschrijving Huis Parterre: (hal, woonkamer(tv(kabel),

Nadere informatie

En hoe blijf jij fit in je hoofd?

En hoe blijf jij fit in je hoofd? En hoe blijf jij fit in je hoofd? 1,2,3,..., 10 stappen Je lekker in je vel voelen, daar kun je aan werken. Lees rustig de tien stappen. Ze inspireren je om fit te blijven in je hoofd en hebben al heel

Nadere informatie

CSPE GL 2009. minitoets bij opdracht 1

CSPE GL 2009. minitoets bij opdracht 1 SPE GL 2009 consumptief bakken - consumptief horeca - consumptief breed minitoets bij opdracht 1 variant c Naam kandidaat Kandidaatnummer Meerkeuzevragen - Omcirkel het goede antwoord (voorbeeld 1). -

Nadere informatie

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Naam: William Ton (1604410) Docent: Rob van den Idsert Specialisatie: Concept Periode: 2015-D Datum: 27-05-2015 Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Nadere informatie

n en Ein Service des Kultur- und Begegnungszentrums der Deutschsprachigen Gemeinschaft in Burg Reuland

n en Ein Service des Kultur- und Begegnungszentrums der Deutschsprachigen Gemeinschaft in Burg Reuland n Programma voor sch ol as n en o Ein Service des Kultur- und Begegnungszentrums der Deutschsprachigen Gemeinschaft in Burg Reuland Welkom in het KUZ Centrum Het Ourdal aan het drielandenpunt België Duitsland

Nadere informatie

DNA Kust 7 kernwaarden

DNA Kust 7 kernwaarden DNA Kust 7 kernwaarden Ontmoeten De Kust is de plek om samen te komen met familie en vrienden. Het is de plaats voor toevallige en geplande ontmoetingen en samen te genieten aan Zee. Veelzijdig Een divers

Nadere informatie

Toerisme in Mechelen groeit kwantitatief en kwalitatief

Toerisme in Mechelen groeit kwantitatief en kwalitatief Mechelen, 15 januari 2019 Hoe ziet de gemiddelde Mechelse toerist eruit? Waarom kiest hij/zij voor onze bestemming? En welke activiteiten staan op het verlanglijstje van onze bezoekers? Op de nieuwjaarsreceptie

Nadere informatie

Geheel verzorgde week met excursies en koken

Geheel verzorgde week met excursies en koken Toe aan vakantie? Bijtanken in Salzburgerland! Herfstweek: zaterdag 18-25 oktober (in overleg kunnen we voor een groep de data verschuiven) Geheel verzorgde week met excursies en koken Excursies en koken:

Nadere informatie

SEAPORT RESIDENTIES EEN ZEE VAN TROEVEN

SEAPORT RESIDENTIES EEN ZEE VAN TROEVEN SEAPORT RESIDENTIES EEN ZEE VAN TROEVEN WELKOM IN ZEEBRUGGE 2 welkom l het project l als tweede verblijf l als belegging l contact welkom l het project l als tweede verblijf l als belegging l contact 3

Nadere informatie

Hotel Su Lithu Italië Sardinië Bitti

Hotel Su Lithu Italië Sardinië Bitti Hotel Su Lithu Italië Sardinië Bitti 1. Algemene informatie Eliza was here - Hotel Su Lithu - /italie/sardinie/bitti/hotel_su_lithu.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Su Lithu - (Italië Sardinië

Nadere informatie

ZOMERKAMPEN. Hof Ter Couter

ZOMERKAMPEN. Hof Ter Couter ZOMERKAMPEN Hof Ter Couter 2015 Beste ouder, Ook in 2015 staat Hof Ter Couter alweer met zomerkampen klaar. In deze brochure stellen we alle kampen even aan u voor. Paardrijden is een mooie sport, waarbij

Nadere informatie

Maak kennis met de Erfwoning en de Hofwoning

Maak kennis met de Erfwoning en de Hofwoning j u l i 2 0 0 9 4 Maak kennis met de Erfwoning en de Hofwoning In nieuwsbrief nummer 3 heeft u als een van de eersten in tekst en beeld kunnen kennismaken met een tweetal woningtypen in De Rooije Hoeven.

Nadere informatie

15 tips om de dag ontspannen te beginnen

15 tips om de dag ontspannen te beginnen 15 tips om de dag ontspannen te beginnen Het is voor werknemers met een drukke agenda vaak moeilijk goed voor hun lichaam te zorgen. Daarom heb je tools nodig om je lichaam en geest te ontspannen. Voor,

Nadere informatie

Hoe ontwikkel ik. Lezing van Ineke Strouken op 19 maart in Nieuwegein. Geachte dames en heren, Volkscultuur

Hoe ontwikkel ik. Lezing van Ineke Strouken op 19 maart in Nieuwegein. Geachte dames en heren, Volkscultuur Hoe ontwikkel ik Ineke Strouken een ijzersterk volkscultuurproject? Geachte dames en heren, Welkom op deze studiedag Hoe ontwikkel ik een ijzersterk volkscultuurproject. Sinds een tweetal jaren staat volkscultuur

Nadere informatie

Dharma DE WARME CHARME VAN

Dharma DE WARME CHARME VAN REPORTAGE Dharma DE WARME CHARME VAN Het enthousiast kloppend hart van Kortrijk heeft er sinds kort een uniek adresje bij. Met Bed&Breakfast Dharma maakt gastvrouw Linda haar droom waar en garandeert ze

Nadere informatie

PA R K VIER HET LEVEN THUIS IN PARK ZUIDERHOUT

PA R K VIER HET LEVEN THUIS IN PARK ZUIDERHOUT PA R K VIER HET LEVEN THUIS IN PARK ZUIDERHOUT WELKOM IN PARK ZUIDERHOUT Ouder worden is een mooie fase in het leven. Om nieuwe energie en inspiratie op te doen en van onze dierbaren te genieten. Tijd

Nadere informatie

Tevredenheid bij bezoekers van infokantoren

Tevredenheid bij bezoekers van infokantoren Tevredenheid bij bezoekers van infokantoren Regionale infokantoren algemene resultaten Onderzoek uitgevoerd door Guidea in samenwerking met Toerisme Vlaanderen 1 Doelstellingen en Methodologie 3 1 Achtergrond

Nadere informatie

business Sed Smakelijk en zakelijk ineen Samen eten en drinken, een culinaire parel in s Gravenmoer! Zakelijk ontmoeten en smakelijk genieten

business Sed Smakelijk en zakelijk ineen Samen eten en drinken, een culinaire parel in s Gravenmoer! Zakelijk ontmoeten en smakelijk genieten Sed Inclusief Businessvoordeel business Samen eten en drinken in een zakelijke setting www.samenetenendrinken.nl Samen eten en drinken, een culinaire parel in s Gravenmoer! Reserveer nu onze Business Lunch

Nadere informatie

CSPE GL minitoets bij opdracht 1

CSPE GL minitoets bij opdracht 1 SPE GL 2009 consumptief bakken - consumptief horeca - consumptief breed minitoets bij opdracht 1 variant a Naam kandidaat Kandidaatnummer Meerkeuzevragen - Omcirkel het goede antwoord (voorbeeld 1). -

Nadere informatie

En hoe blijf jij Fit in je Hoofd?

En hoe blijf jij Fit in je Hoofd? En hoe blijf jij Fit in je Hoofd? 1,2,3,..., 10 stappen Fit in je Hoofd, Goed in je Vel. Je lekker in je vel voelen, daar kun je aan werken. Lees rustig de tien stappen. Ze inspireren je om fit te blijven

Nadere informatie

Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa

Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa Aankomst op luchthaven Athene Griekenland waar u door mij zult worden opgevangen. Na het inladen van de bagage (en de eventueel meegenomen fietsen)

Nadere informatie

www.creuse-nature.com

www.creuse-nature.com www.creuse-nature.com Creuse Nature ligt midden in Frankrijk, slechts op één dagje rijden vanuit Nederland. Op het terrein van 19 ha vindt u 100 ruime plaatsen, op 3 sterren niveau volgens het nieuwe classement,

Nadere informatie

Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten. Verblijf in B & B Andalusian Summer

Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten. Verblijf in B & B Andalusian Summer Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten Verblijf in B & B Andalusian Summer De gezellige en sfeervolle Bed & Breakfast ligt in het groene hart van de regio Axarquia, net buiten

Nadere informatie

MEETING ABROAD. Lissabon. Unieke combinatie van oud en nieuw

MEETING ABROAD. Lissabon. Unieke combinatie van oud en nieuw MEETING ABROAD Lissabon Unieke combinatie van oud en nieuw Lissabon is de perfecte destinatie voor events. Locaties en hotels van wereldklasse die voldoen aan de hoogste eisen voor een meeting-locatie,

Nadere informatie

OVERNACHTEN LUNCHEN DINEREN BORRELEN FEESTEN EN PARTIJEN TROUWEN VERGADEREN BIJEENKOMSTEN CONFERENTIES

OVERNACHTEN LUNCHEN DINEREN BORRELEN FEESTEN EN PARTIJEN TROUWEN VERGADEREN BIJEENKOMSTEN CONFERENTIES OVERNACHTEN LUNCHEN DINEREN BORRELEN FEESTEN EN PARTIJEN TROUWEN VERGADEREN BIJEENKOMSTEN CONFERENTIES een welkom warm Loco! bij De stoomtrein is inmiddels vervangen door de diesel locomotief. Maar de

Nadere informatie

Hotel. in Midden-Drenthe

Hotel. in Midden-Drenthe Hotel in Midden-Drenthe Welkom in het prachtige Midden-Drenthe In een landelijke omgeving, aan de rand van het gezellige Westerbork, vindt u het luxe en gastvrije 4-sterren hotel Ruyghe Venne. Ons sfeervolle

Nadere informatie

Hoekstra & van Eck. Huizen van. In het Twiske. Rustig gelegen. Aan het water. Onlangs gerenoveerd. Landelijk en toch centraal

Hoekstra & van Eck. Huizen van. In het Twiske. Rustig gelegen. Aan het water. Onlangs gerenoveerd. Landelijk en toch centraal Huizen van Hoekstra & van Eck De Haal 26, 1511 AR Oostzaan Rustig gelegen Onlangs gerenoveerd Aan het water In het Twiske Landelijk en toch centraal H16 Kenmerken Soort Type Kamers Woonoppervlakte Perceeloppervlakte

Nadere informatie

Wonen in Winterswijk. Meddo. Winterswijk Henxel. Den Möllenhof. Huppel. Streekziekenhuis Koningin Beatrix

Wonen in Winterswijk. Meddo. Winterswijk Henxel. Den Möllenhof. Huppel. Streekziekenhuis Koningin Beatrix De omgeveving beschikt over een grote natuurlijke rijkdom. Een fraai coulisselandschap waarin diverse wandel, fiets, skeeler en ruiterroutes zijn uitgezet. Wonen in Winterswijk Recreatiepark Den Möllenhof

Nadere informatie

Daar waar tradities nog steeds bestaan!

Daar waar tradities nog steeds bestaan! Daar waar tradities nog steeds bestaan! Op een steenworp afstand van Amsterdam, omringd door eeuwenoude bomen en weelderige waterpartijen van Nationaal Park Zuid- Kennemerland, ligt het schitterende Landgoed

Nadere informatie

Ontdek het. mijnmuseum

Ontdek het. mijnmuseum Ontdek het verhaal van mijnwerkers in het mijnmuseum MIJN MUSEUM Ontdek het nieuwe Mijnmuseum Bezoek het imposante industriële mijnterrein van Beringen en ervaar de geschiedenis van de Limburgse steenkoolmijnen

Nadere informatie

Sfeervol genieten... met Veranda Nederland!

Sfeervol genieten... met Veranda Nederland! Sfeervol genieten... met Veranda Nederland! Puur ontspannen! Staat u op het punt om een serre of veranda te installeren? Dan feliciteren we u van harte met uw beslissing. Want een serre of veranda is meer

Nadere informatie

Vakantie aan de zonzijde Wallis

Vakantie aan de zonzijde Wallis Vakantie aan de zonzijde Wallis Sint-bernardshond Aletschgletsjer UNESCO Werelderfgoed Rue Pré Fleuri 6, Case postale 1469, CH-1951 Sion Telefoon +41 (0)27 327 35 70, Fax +41 (0)27 327 35 71 info@valais.ch,

Nadere informatie

V oor opgave voor deze w andelreis zie:

V oor opgave voor deze w andelreis zie: BERGWANDELEND GENIETEN UNIEKE WANDELVAKANTIE DOOR HET PRACHTIGE SAASTAL EN ZERMATT V oor opgave voor deze w andelreis zie: V andervalkvakanties www.vandervalkvakanties.nl/g12saaswan tel. num m er 0172

Nadere informatie

Op zoek naar leuke activiteiten en verenigingen in De Stichtse Hof?

Op zoek naar leuke activiteiten en verenigingen in De Stichtse Hof? Meer informatie? Welzijnsprogramma 2015 Vivium De Stichtse Hof Neem voor meer informatie gerust even contact op met het Uitbureau van De Stichtse Hof. Wij helpen u graag! Op zoek naar leuke activiteiten

Nadere informatie

Kijk mee en maak het mee. Onze toekomst: Maasduinen, hoe mooi het gaat worden.

Kijk mee en maak het mee. Onze toekomst: Maasduinen, hoe mooi het gaat worden. Kijk mee en maak het mee. Onze toekomst: Maasduinen, hoe mooi het gaat worden. Hier denken we aan. Zo zien we de toekomst van Maasduinen. Met dit boekje vertellen we waar we de komende jaren aan willen

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

Grenzeloos genietenó in Saunapark Epe

Grenzeloos genietenó in Saunapark Epe Grenzeloos genietenó in Saunapark Epe Hartelijk welkom in Saunapark Epe Op een idyllisch gelegen plekje, in de regio waar drie landen, Nederland, Niedersachsen en Nordrhein-Westfalen elkaar ontmoeten,

Nadere informatie

uw persoonlijke keuze laurens Huize Sint Petrus

uw persoonlijke keuze laurens Huize Sint Petrus Huize Sint Petrus, uw persoonlijke keuze laurens Huize Sint Petrus Huize Sint Petrus Laurens Huize Sint Petrus is een woonzorgcentrum voor ouderen in Berkel en Rodenrijs. De locatie kent een lange traditie

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

It Sailhûs PRACHTIGE, VOLLEDIG TOEGANKELIJKE APPARTEMENTEN DIRECT AAN DE FRIESE MEREN

It Sailhûs PRACHTIGE, VOLLEDIG TOEGANKELIJKE APPARTEMENTEN DIRECT AAN DE FRIESE MEREN It Sailhûs PRACHTIGE, VOLLEDIG TOEGANKELIJKE APPARTEMENTEN DIRECT AAN DE FRIESE MEREN BIJZONDER WATERSPORTCENTRUM It Sailhûs is een watersportaccommodatie voor mensen met een beperking. Dit voormalige

Nadere informatie

Welkom in Clarissenhof

Welkom in Clarissenhof 2 Welkom in Clarissenhof Hier komt alles samen. Rust en leven, de stad en groen, jong en oud, historie en moderne 03 architectuur. Gelegen op een minuut lopen van het station en vlak bij het centrum is

Nadere informatie

Hotel Stiftsgarden in RÃ ttvik

Hotel Stiftsgarden in RÃ ttvik Hotel Stiftsgarden in RÃ ttvik Algemeen Ben je op zoek naar rust en wil je het echte Zweden ontdekken Dan is dit hotel in Dalarna een geweldige plek! Het Stiftsgården Hotel heeft een prachtige ligging

Nadere informatie

MAGISCHE WINTERSE SFEREN. Beleef uw feest in de magische winterse sferen van WinterWonderland. Deze winter ook bij u op locatie!

MAGISCHE WINTERSE SFEREN. Beleef uw feest in de magische winterse sferen van WinterWonderland. Deze winter ook bij u op locatie! Winter Wonderland MAGISCHE WINTERSE SFEREN Beleef uw feest in de magische winterse sferen van WinterWonderland. Deze winter ook bij u op locatie! IJskoud creëert daar magische feestsferen die zich uitstekend

Nadere informatie