Vakantie aan de zonzijde Wallis

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vakantie aan de zonzijde Wallis"

Transcriptie

1 Vakantie aan de zonzijde Wallis Sint-bernardshond Aletschgletsjer UNESCO Werelderfgoed Rue Pré Fleuri 6, Case postale 1469, CH-1951 Sion Telefoon +41 (0) , Fax +41 (0) Foto s: Andenmatten Thomas, DEPREZ photo crans montana, Doerr Cornelia, Emery Denis/Photo-genic.ch, Fischer Lorenz Andreas, Keller Margrith, Luftseilbahnen Fiesch-Eggishorn AG, Panchard F., Perraudin François, Perret Christian, Ritz Olivier, Ruetschi Martin, Schuerpf Christof, Shapiro Mark. Printed in Switzerland.

2 Een rijk voor zich. Licht en schaduw, laagten en hoogten, stilte en ruisen, beweging en inhoud; in het Wallis, het land tussen noord en zuid, ligt de droom van vakantiegeluk voor het grijpen. Ontdek de rijkdom van een door de natuur geschapen Alpenlandschap vol contrasten, dat u meer dan ergens anders in Zwitserland met veel zonneschijn verwent en puur genot belooft. Patiefray, Verbier

3 Superstars van de natuur Wallis Kreuzboden, Saastal Het Wallis met superlatieven beschrijven is niet moeilijk. De bezienswaardigheden rijgen zich als parels aan elkaar en wedijveren om de gunst van de toeschouwer. Midden in de wereld van de beroemdste vierduizenders, tussen diepe dalen en gekamde terrassen, turkoois glinsterende gletsjermeren en scherp afgetekende rotsformaties, suikerig ijs en mossig groen wordt een waar spektakel voor de zintuigen geboden. En dat beschrijft het nog niet echt. Alsof de natuur een feest wil organiseren voor de goden, dompelt de zon dit berglandschap in een licht, dat deze magie haast onwerkelijk en niet van deze wereld laat schijnen. Deze woorden kunnen voor de een of andere Walliser een beetje overdreven lijken. Ophemelarij past niet echt bij zijn wezen. Dat laat hij liever over aan de «buiten-zwitsers» zo worden de niet-wallisers vaak met een liefdevol-ironische glimlach genoemd en is gewoon blij zijn Heimat met mensen te delen die hun geluk uit de kracht van de natuur met haar spannende contrasten willen halen. Wanneer mogen wij u begroeten? ZOEKEN 2716»

4 Op heldere gedachten komen Wallis Grindjesee, Zermatt Les Clochetons (Pierre-Avoi) Eggishorn, Fiesch Alpenbloemen Monte Rosa-hut, Zermatt Veel zon en weinig wolken Het Wallis belooft zijn gasten, afhankelijk van de streek, meer dan 2000 zonuren per jaar, dat is dus zelfs meer dan het zuidelijkste deel van Zwitserland. Hoe kan dat? De reden hiervoor zijn de Berner en Walliser Alpen, die het daartussen liggende Rhônedal met zijn vele kleine zijdalen als barrières tegen de vochtmassa s uit het noorden en het zuiden beschermen. De wolken regenen uit bij het stijgen voor deze grenzen en de overblijvende wind komt daarna als droge, warme föhn het Wallis binnen, wat voor een mediterraan klimaat zorgt. Om even te ontsnappen aan de beslommeringen van alledag bestaat er een gezond recept: gewoon in een van de Walliser bergbanen stappen en je laten meevoeren naar de authentieke wereld tussen bergtoppen, hoogvlaktes en velden. Een kleine wandeling, een langere tocht of zelfs een topbeklimming; in de verfrissende, zuivere alpenlucht openen geest en ziel zich, zodat u als vanzelf op nieuwe en heldere gedachten komt.

5 Levensbronnen Wallis Blausee, Bettmeralp Deel van de klimaatparadox in het Wallis is, dat die ook voor de grootste waterreserves in Zwitser land verantwoordelijk is. Deze zijn in de loop van de tijd door lokale neerslagschommelingen ontstaan en behoren vandaag tot de grote rijkdommen van het Wallis. Zij leveren drinkwater van de beste kwaliteit aan mensen in binnen- en buitenland. Tevens werd al vroeg begonnen het water met behulp van stuwdammen in stuwmeren op te slaan voor het opwekken van stroom, om zo Zwitserland van schone energie te voorzien. Wat u vermoedelijk het meest zal aanspreken, zijn de verschillende verschijningsvormen van water in het Wallis: spiegelgladde bergmeren, gletsjers die als brede Melkwegen het dal in trekken, betoverende grotten en ondergrondse meren. Maar ook vredig kabbelende beekjes, bescheiden spetterende en grote bulderende watervallen en thermale bronnen, waaruit tot 51 C warm water opborrelt. Geniet van dit weldadige water in wellnesscentra, bijvoorbeeld als bekroning na lange wandelingen. ZOEKEN 2720»

6 Puur genoegen Wallis Suone Eggeri, Grächen Gornergletsjer, Zermatt La Tièche, Crans-Montana Onderaards meer, St-Léonard Het geheim van de Suonen Wat nogal Fins klinkt, wordt in Midden- en Beneden-Wallis ook «bisse» genoemd. Suonen zijn een van de meest geniale uitvindingen die de mensen al in de kleine ijstijd in de vroege middeleeuwen hebben ontwikkeld: waterleidingen die als bevloeiingssysteem voor de regenarme gebieden dienden en landbouw zo mogelijk maakten. Hoe ze precies aangelegd zijn en of het misschien al de Romeinen waren die ermee begonnen zijn, is nog steeds voor een deel een raadsel. Misschien een uitdaging voor u dit historisch erfgoed te bezoeken en te doorgronden? Al vroeg trokken veel beroemde kunstenaars door het Wallis. Onder hen Johann Wolfgang von Goethe, die een voorliefde had voor grotten en watervallen en zelfs de Pissevache-waterval in Franstalig Wallis met waardering beschrijft. Als u niet weet wat de naam betekent, laat het dan uitleggen door lokale inwoners... Bref, zoals wij Wallisers zeggen, wij zijn ervan overtuigd dat de dichter door de als UNESCO werelderfgoed beschermde Aletschgletsjer net zo gefascineerd zou zijn als vandaag de mensen uit de hele wereld. ZOEKEN 90481»

7 Waar vos en haas... Wallis Imfeld, Binntal... elkaar nog in alle rust goedenacht wensen. En ook wel de lammergier en de lynx. Een geluk voor natuur en mens. Terwijl de afgelopen eeuw reeën, herten en gemzen zelfs in het Wallis bijna niet meer te zien waren, heeft de mensheid zich bedacht en is er weer sprake van respect voor de wonderen van de natuur. Deze bieden in het Wallis dankzij talrijke beschermingsmaatregelen tegenwoordig zo n gevarieerd spektakel dat elke reis van dal tot hoogste top een belevenis is. In de natuur staan u duizenden verrassingen te wachten. Er leven in het Wallis 1400 vlindersoorten, waarvan er 100 alleen hier voorkomen. Daarnaast 57 verschillende libellensoorten, 200 vogelsoorten en 34 reptiel-, amfibie- en vissoorten. Bloeiende planten met welluidende namen als adonisroosje, absinth en alpenmansschild tonen zich soms een beetje verstopt, soms opvallend, net als de bergklassiekers gentiaan en edelweiss. Hun intense kleuren dienen overigens als bescherming tegen het felle licht op grote hoogte. ZOEKEN 2716»

8 Tijd om open te bloeien Wallis Montorge, Sion Crans-Montana Derborence Derborence Parken voor alle zintuigen Je kunt het Wallis echt wel als één groot natuurpark beschrijven. Maar niet iedereen heeft tijd om dit in elk dal te ontdekken. Des te mooier is het dat er mogelijkheden werden en worden gecreëerd om op kleine ruimte vertrouwd te raken met de natuur. Bijvoorbeeld de natuurparken Binntal en Pfyn-Finges of de biosfeer Val d Hérens, die ernaar streeft binnenkort in de erfgoederenlijst van de UNESCO te worden opgenomen. Wij Wallisers worden graag als charmant maar ook koppig beschreven. Wij houden vast aan onze waarden. Hiertoe behoorde altijd hand in hand met en niet tegen de natuur te leven. Dit is zichtbaar in de zo duurzaam mogelijke omgang met ons alpengebied, door boerenbedrijven waarvan de eigenaars u graag met of zonder overnachting meer willen laten zien. Dit maakt onderdeel uit van het toeristische aanbod dat op harmonische wijze aansluit bij het Walliser leven en u de gelegenheid biedt op natuurlijke wijze open te bloeien. ZOEKEN 90512»

9 Kostelijkheden Wallis Champoussin, Val d Illiez Er bestaan bon vivants bij ons die beweren dat genot een uitvinding van het Wallis is. Honni soit qui mal y pense! Misschien speelt hier de invloed van de mentaliteit van buurland Italië mee, voor wie overdrijven een deugd is en bescheidenheid geen goede sier. Sieren doen bijvoorbeeld de meer dan 40 soorten kruiden, die door 150 families in eigen tuin in het Wallis worden geteeld en als belangrijke ingrediënten in grote hoeveelheden aan die bekende Zwitserse kruidenbonbonfabrikant worden geleverd. Dankzij het milde klimaat gedijt bovendien een landbouw, die traditionele kostelijkheden produceert zoals pittige kaassoorten en het Walliser roggebrood dat ook met noten en vruchten uit eigen teelt te krijgen is. Wat u absoluut moet proberen is het Walliser «Trockenfleisch» dat na een pekel- en kruidenbad in de buitenlucht gedroogd wordt. Hierbij worden uitstekende wijnen geschonken, gedeeltelijk uit druivensoorten die alleen in het Wallis worden verbouwd en ook bijna alleen daar verkrijgbaar zijn zoals de Cornalin, Petite Arvine, Amigne of Heida. Gezondheid! ZOEKEN 26491»

10 Wat u beweegt Wallis Marlene Pass, Verbier Het is niet eens zo lang geleden dat in het Wallis rugzakken, ezels en paarden ervoor dienden levensmiddelen en handelsgoederen van dal naar dal, over passen en door bergkloven te transporteren. Vooral op bekende routes en muildierpaden die het noorden met het zuiden van Europa verbinden. Toentertijd konden de handelslui niet bevroeden dat deze wegen ooit een recreatieve functie voor gasten uit alle landen van de wereld zouden vervullen en dat er zelfs muildiertrekkings georganiseerd worden. Wie wil, kan met lokale gidsen de kronkelpaden volgen die bol staan van de smokkelverhalen, waarover men in een van de vele, gezellige restaurants onder het genot van fijne Walliser specialiteiten graag vertelt. Wie liever grote sportieve uitdagingen zoekt in plaats van te gaan wandelen, kan zijn polsslag op steile beklimmingen omhoog jagen. Activiteiten als parapente, kitesailing en canyoning zorgen eveneens voor een adrenalinekick. Of behoort u tot de mensen die zich liever door de kracht van de rust in alle beschouwelij k- heid laten dragen? ZOEKEN 2716»

11 Gezondheid Wallis Avonturenwoud, Vercorin Plan-Cerisier, Martigny Thermalp, Ovronnaz Kreuzboden, Saastal Riederalp Derborence Op het spoor van dinosauriërs Om het Wallis te verkennen zijn speciaal de themawandelwegen aanbevolen. Bijvoorbeeld historische routes als de Via Stockalper, een cultuurweg tussen Brig en Gondo, die langs talrijke bouwwerken leidt uit de tijd dat Napoleon en de beroemde handelskoning Kaspar Stockalper hier heersten. Kinderen zijn vooral gefascineerd door de paden in Vallon du Vieux-Emosson, waar ongeveer duizend voetafdrukken van allerlei soorten dinosauriërs te vinden zijn die een tijdperk van 200 miljoen jaar geleden laten herleven. Bij het bekijken van deze foto s is het te voelen: het goede gevoel na een actieve dag in de frisse lucht onder een stralende zon. Bijna elke zomersport is mogelijk. Fietsen of downhill-biking, zwemmen of paardrijden, minigolf of golf op verzorgde fairways. In het Wallis is beweging goed voor lichaam en geest en je beleeft er plezier aan. Een proeverij in een wijnkelder kan de dag prachtig afronden, net als een bezoek aan een restaurant dat bekroond is met sterren en koksmutsen. ZOEKEN 89494»

12 De koningen van het land Wallis Stockalperkasteel, Brig In de loop van de spannende geschiedenis van het Wallis (te lezen in de officiële cultuur- en toerismegids) lieten machtige volkeren en regenten hun sporen achter. Een eigen koning hadden we echter nooit, hoewel als we er even over nadenken Kaspar Stockalper in de 17de eeuw toch wel als handelskoning gold en zoveel rijkdom verwierf dat hij in Brig een kasteel liet bouwen en de drie torens naar de heilige Drie Koningen benoemde: Caspar, Melchior en Balthasar. Het als Stockalperpaleis bekende barokke gebouw is niet de enige bezienswaardigheid. Het historisch centrum van de Walliser hoofdstad Sion (Sitten), werd al door de dichter Rainer Maria Rilke beschreven als een mengeling van Spanje en de Provence. De tussen het kasteel Tourbillon en het Château de Valère verscholen straatjes nodigen uit tot flaneren en vertoeven in galerieën, boetiekjes, cafés en restaurants. Zeer de moeite waard is een bezoek in Martigny aan de Fondation Pierre Gianadda, een kunstmuseum dat tot ver over de grenzen bekendheid geniet. ZOEKEN 2719»

13 En de koninginnen van het land Wallis Koeiengevecht, Alpe Tschorr ob Ergisch Wat zelfs een thema in een eigen krant is, de «Gazette des reines», lokt als waarlijk koninginnenspektakel steeds meer bezoekers. Het gaat hier over de Walliser koeiengevechten, die in verschillende dorpen plaatsvinden en met een finale in Aproz eindigen. Kandidaten voor de titel van koningin zijn de robuuste koeien van het wereldwijd unieke Eringer ras die zich onderscheiden door het vechten om de hiërarchie in de kudde. Hoewel ze, hun natuurlijk instinct volgend, met de kop en horens tegen elkaar stoten, verlopen de gevechten afgezien van een paar schrammen zonder verwondingen. Het gebeurt ook wel dat een koe zich gewoon overgeeft en de superior i- teit van haar rivale accepteert. Zij wordt dan zoals alle deelnemers terug naar de weide geleid om vredig verder te grazen. Wie alle gevechten doorstaat wordt tot koningin gekroond. Vanzelfsprekend zijn deze evenementen eerder vrolijke volksfeesten dan serieuze wedstrijden en daarom ook stevig door droge en vloeibare Walliser specialiteiten begeleid. ZOEKEN 34124»

14 Tijd om te feesten Wallis «Herrgottsgrenadiere», Lötschental European Masters, Crans-Montana Int. Alpenhoornblazers-Festival, Nendaz Verbier Festival Van internationaal golftoernooi tot OpenAir Gampel. Wie onze internetsite bekijkt, krijgt de indruk dat het Wallis één groot festival is. Tot de hoogtepunten tellen voor liefhebbers van klassiek het gerenommeerde Verbierfestival in juli, voor rock/popfans het OpenAir Gampel in augustus en voor vrienden van volksmuziek het Alpine Music Festival in Saas-Fee. Het Omega European Masters golftoernooi in Crans-Montana in de nazomer schittert met grote namen en Vinea, de Zwitserse beurs voor de wijnliefhebber, begin september in Sierre, zijn alleen al een reis waard. Feestvieren ligt in de natuur van de Wallisers. Niet alleen met levendige tradities. Maar met altijd weer nieuwe ideeën die voor afwisseling zorgen. De sound van de Alpen is meerstemmig, folkloristische klanken, klassieke concerten, jazzavonden en rock/pop-events wisselen af met regionale en internationale sportevenementen. In bijna elk dorp vinden culturele evenementen plaats die wat bieden voor iedereen. ZOEKEN 2713»

FRANKFURT AM MAIN VOL CONTRASTEN

FRANKFURT AM MAIN VOL CONTRASTEN FRANKFURT AM MAIN VOL CONTRASTEN FRANKFURT AM MAIN ligt zowel wat Duitsland betreft, alsook in Europees verband, centraal. De internationale lucht - haven is vanuit alle windstreken wereldwijd gemakkelijk

Nadere informatie

Zonder de bal kun je LUC ABBELOOS WESTTOER

Zonder de bal kun je LUC ABBELOOS WESTTOER Zonder de bal kun je niet kun winnen je niet winnen LUC ABBELOOS WESTTOER LUC ABBELOOS WESTTOER 3.144 km 2 1,2 miljoen inwoners 23% stedelijk 68% landbouw Westtoer Zonder de bal kun je Autonoom Provinciaal

Nadere informatie

Heeft u al na gedacht over de volgende vakantie?

Heeft u al na gedacht over de volgende vakantie? Heeft u al na gedacht over de volgende vakantie? Dat is het! Het is zomer en u kunt gaan genieten van een welverdiende vakantie. Nu heeft u voldoende tijd om uw vakantie voor 2017 te organiseren zonder

Nadere informatie

Tipi s De Laro. Naast ons landgoed bieden wij u ook deze unieke ervaring

Tipi s De Laro. Naast ons landgoed bieden wij u ook deze unieke ervaring Tipi s De Laro Naast ons landgoed bieden wij u ook deze unieke ervaring TIPI S DE LARO Tipi s De Laro, grote Nordic Tipi s welke volledig naar wens kunnen worden ingericht, zeer geschikt voor personeelsfeesten

Nadere informatie

Product informatie. De Canada a la carte specialist

Product informatie. De Canada a la carte specialist De Canada a la carte specialist Product informatie QUEBEC IN BED & BREAKFAST vanaf 1614 14 dagen/12 nachten Dagelijks vertrek van 1 mei au 31 oktober 2016 Fly & Drive ROUTE DAG 1 : BRUSSEL MONTRÉAL Vertrek

Nadere informatie

Puur genot Wallis. Chermontane, Chanrion. www.valaistourism.ch

Puur genot Wallis. Chermontane, Chanrion. www.valaistourism.ch Puur genot Wallis Chermontane, Chanrion www.valaistourism.ch Fijn u bij ons welkom te heten Wallis Zermatt Om eerlijk te zijn: het is ons doel u te verleiden. Tot een reis naar onze heimat, die zo veelzijdig

Nadere informatie

DEELNEMERS. Zaterdag 3 januari : Luswandeling

DEELNEMERS. Zaterdag 3 januari : Luswandeling BESCHRIJVING TOCHT We hebben zelf een aantal wandelingen uitgestippeld op het eiland Tenerife bestaande uit delen van verschillende bestaande wandelwegen. Hieronder een kaartje van een gedeelte van Tenerife

Nadere informatie

Werkbladen Kleur nummer 4 van jaargang 5 Bezig met Passie Groep 5-6

Werkbladen Kleur nummer 4 van jaargang 5 Bezig met Passie Groep 5-6 Werkbladen Kleur nummer 4 van jaargang 5 Bezig met Passie Groep 5-6 1. Ouderbrief 2. Werkblad les 1. Mijn eigen passie 3. Les 2: Mijn Passie test 4. Werkblad les 3. Ik ga ervoor 5. Les 4 extra: het Zonnelied

Nadere informatie

Liederenbundel Toerustend Weekend

Liederenbundel Toerustend Weekend 1 Opwekking 123 Groot is uw trouw, o Heer Groot is uw trouw, o Heer, mijn God en Vader. Er is geen schaduw van omkeer bij U. Ben ik ontrouw, Gij blijft immer Dezelfde die Gij steeds waart, dat bewijst

Nadere informatie

Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir

Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir Ontbijtbuffet en check out Vandaag staat er een onvergetelijke tocht doorheen het binnenland, 90% van de tijd rijden we op 4x4 pisten u krijgt dan

Nadere informatie

Argentinië. Inleiding. Geografie

Argentinië. Inleiding. Geografie Argentinië Inleiding Argentinië is vooral bekend om de Tango, dat is een wereldberoemde dans, op speciale muziek. En natuurlijk is Argentinië óók bekend om Máxima. De tango is in de 19e eeuw ontstaan in

Nadere informatie

Spectaculair meeten tussen de bergen

Spectaculair meeten tussen de bergen Dit document wordt u aangeboden door: klik hier voor meer artikelen Zwitserland Spectaculair meeten tussen de bergen Trends in business reizen - AIR FRANCE & KLM Global Meetings Wallis: een veelzijdige

Nadere informatie

VOORSTELLING TOCHT DEELNEMERS

VOORSTELLING TOCHT DEELNEMERS VOORSTELLING TOCHT De GR 48 of de Sendero de Sierra Morena doorkruist, zoals de meeste GR s in Spanje, meerdere natuurgebieden. De Sierra Morena is een gebergte van 400 km van het oosten tot het westen

Nadere informatie

Parel van het licht. Moed en verlichting op je pad

Parel van het licht. Moed en verlichting op je pad Parel van het licht Moed en verlichting op je pad Parel van het licht Moed en verlichting op je pad Margot Peters Schrijfster: Margot Peters Coverontwerp: Margot Peters ISBN: 9789402141078 Margot Peters,

Nadere informatie

Toeristische informatie Wallis

Toeristische informatie Wallis Toeristische informatie Wallis Overzicht van de regio Gratis brochure van MySwissAlps.com Reisgids voor Zwitserland MySwissAlps.com, maart 2005 This brochure is available in English as well. Inleiding

Nadere informatie

Fietsen in Overijssel BEKIJK DEZE ROUTE OOK IN ONZE GRATIS APP landschapoverijssel.nl/wandeleninoverijssel

Fietsen in Overijssel BEKIJK DEZE ROUTE OOK IN ONZE GRATIS APP landschapoverijssel.nl/wandeleninoverijssel Fietsen in Overijssel BEKIJK DEZE ROUTE OOK IN ONZE GRATIS APP landschapoverijssel.nl/wandeleninoverijssel Fietsen langs de Doorbraak (Zuid Twente) Hoe kom ik bij het startpunt? Start- en eindpunt: Restaurant

Nadere informatie

2017: Dit is nieuw in Kroatië!

2017: Dit is nieuw in Kroatië! 2017: Dit is nieuw in Kroatië! Amsterdam, 24 februari 2017 De eerste voorzichtige lentezon komt te voorschijn en dus is een nieuw vakantieseizoen op komst. 2017 brengt ook voor Kroatië tal van nieuwigheden!

Nadere informatie

Val d?½hérens, Wallis 7 dagen per trein

Val d?½hérens, Wallis 7 dagen per trein Val d?½hérens, Wallis 7 dagen per trein individuele wandelvakantie vanaf 1.038 In het hart van Wallis Het kanton Wallis is gelegen in het zuiden van Zwitserland en beslaat het overgrote deel van het Rhônedal

Nadere informatie

Passie voor Italië? En erg gecharmeerd van de Italiaanse keuken en wijnen? Dan is deze gastronomische verwen-tour waarschijnlijk iets voor u.

Passie voor Italië? En erg gecharmeerd van de Italiaanse keuken en wijnen? Dan is deze gastronomische verwen-tour waarschijnlijk iets voor u. Foodietour i vini Passie voor Italië? En erg gecharmeerd van de Italiaanse keuken en wijnen? Dan is deze gastronomische verwen-tour waarschijnlijk iets voor u. Een ontdekkingsreis naar de top-wijnen in

Nadere informatie

Week 28. Week 28. week 27

Week 28. Week 28. week 27 Het natuurnetwerk is geïnspireerd door een citaat van Marcel Proust: De ware ontdekkingsreis ligt niet in het verkennen van nieuwe streken maar in het kijken met nieuwe ogen. Het is tevens verbonden met

Nadere informatie

welkom HOTEL RESTAURANT IN DE TUIN VAN MAASTRICHT Vue des Montagnes Vue des Montagnes

welkom HOTEL RESTAURANT IN DE TUIN VAN MAASTRICHT Vue des Montagnes Vue des Montagnes Historie werd omstreeks 1930 gebouwd en heeft dienst gedaan als sanatorium voor mijnwerkers. Deze zouden door de gezonde lucht weer snel op krachten komen. In de vijftiger jaren kreeg het de functie van

Nadere informatie

Le tour du Mont Ventoux 2014

Le tour du Mont Ventoux 2014 Le tour du Mont Ventoux 2014 Geen berg zo hoog of... deel 2 waar gaan we heen? 16 december 2013 Fietstocht Mont Ventoux, Pagina 1 Waar ben ik aan begonnen...? Nou, om eerlijk te zijn weet ik dat wel. Maar

Nadere informatie

Arras. De Champs-Élysées

Arras. De Champs-Élysées Utrecht, de Domstad Neeltje Jans Arras Kasseien in Noord-Frankrijk De Champs-Élysées Alpe d Huez Gâteau à la broche Utrecht, de Domstad De Tour de France start in 2015 in Utrecht. Utrecht wordt ook wel

Nadere informatie

We zijn verliefd geraakt op de Hunsrück, bekoord door haar romantische dalen met slingerende beken tussen hoge rotsformaties en natuurlijk de

We zijn verliefd geraakt op de Hunsrück, bekoord door haar romantische dalen met slingerende beken tussen hoge rotsformaties en natuurlijk de We zijn verliefd geraakt op de Hunsrück, bekoord door haar romantische dalen met slingerende beken tussen hoge rotsformaties en natuurlijk de inmiddels beroemde hangbrug Geierlay. Na onze succesvolle groepsreis

Nadere informatie

wildernistrails De 5 mooiste

wildernistrails De 5 mooiste Foto: Jeroen Bruil De 5 mooiste wildernistrails Een avontuurlijke trektocht door spectaculaire natuur is een goede manier om wildernis te ervaren. Al lopend dompelt u zich onder in het landschap, al dan

Nadere informatie

Wij zorgen voor het decor, de ervaring creëert u zelf...

Wij zorgen voor het decor, de ervaring creëert u zelf... Wij zorgen voor het decor, de ervaring creëert u zelf... IN DE NATUUR Kamperen in de Dordogne: dat staat garant voor vakanties in de natuur met het gezin. Hier kunt u genieten van de kleine maar charmante

Nadere informatie

BERGWANDELEND GENIETEN

BERGWANDELEND GENIETEN BERGWANDELEND GENIETEN Welkom voor een wandelvakantie in het Saastal en Zermatt in Wallis in Zwitserland! Bergwandeltips: 1 Bij het begin van de vakantie gaat u starten met een eenvoudige wandeling om

Nadere informatie

Toespraak Gastvrij! (Gastvrij Gelderland) 12 oktober 2017

Toespraak Gastvrij! (Gastvrij Gelderland) 12 oktober 2017 1 Toespraak Gastvrij! (Gastvrij Gelderland) 12 oktober 2017 Geachte heer Van Wijk, geachte heer Droogh, beste aanwezigen uit alle windstreken van Nederland, over het antwoord op het verzoek van de heer

Nadere informatie

Stijlvol wonen te Brasschaat Augustijnslei 14

Stijlvol wonen te Brasschaat Augustijnslei 14 Stijlvol wonen te Brasschaat Augustijnslei 14 Nieuw appartement met 3 slaapkamers GELIJKVLOERS LINKS A.0.L Ligging: Augustijnslei 14 Omschrijving: Woonkamer met open keuken, badkamer, apart toilet, 3 slaapkamers

Nadere informatie

COLMONT PANORAMACAMPING

COLMONT PANORAMACAMPING PANORAMACAMPING U B A C H S B E R G Z U I D - L I M B U R G van harte welkom Op een bijzondere plek, aan de rand van het fraaie dorpje Ubachsberg, gelegen tussen Heerlen en Valkenburg, midden in het prachtige

Nadere informatie

Romantiek. in een sprookjeslandschap. Op een boogscheut van het. drukke Gent treffen we het. Park van Beervelde aan. Wanneer we het domein

Romantiek. in een sprookjeslandschap. Op een boogscheut van het. drukke Gent treffen we het. Park van Beervelde aan. Wanneer we het domein Romantiek in een sprookjeslandschap Tekst: Fanny Storms Fotografie: Park van Beervelde Op een boogscheut van het drukke Gent treffen we het Park van Beervelde aan. Wanneer we het domein betreden worden

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

De eigenlijke top van de Teide zelf mag in deze tijd van het jaar niet beklommen worden omdat er te veel ijs ligt. Tot de refuge mag je wel komen.

De eigenlijke top van de Teide zelf mag in deze tijd van het jaar niet beklommen worden omdat er te veel ijs ligt. Tot de refuge mag je wel komen. De eigenlijke top van de Teide zelf mag in deze tijd van het jaar niet beklommen worden omdat er te veel ijs ligt. Tot de refuge mag je wel komen. Wij zijn duidelijk niet de enigen die de klim naar de

Nadere informatie

Welkom op de Engelenburg. Eerbeekseweg 6 6971 LB Brummen Telefoon 0575-569999 Telefax 0575-569992 www.engelenburg.com info@engelenburg.

Welkom op de Engelenburg. Eerbeekseweg 6 6971 LB Brummen Telefoon 0575-569999 Telefax 0575-569992 www.engelenburg.com info@engelenburg. Welkom op de Engelenburg Eerbeekseweg 6 6971 LB Brummen Telefax 0575-569992 info@engelenburg.com Proef de geschiedenis Culinair genieten Dineren onder de sterren in het 19e eeuwse serre restaurant. Genieten

Nadere informatie

Feestelijk & Zakelijk

Feestelijk & Zakelijk Feestelijk & Zakelijk Eerbeekseweg 6 6971 LB Brummen Telefax 0575-569992 info@engelenburg.com Bespreek de geschiedenis Vergaderen in een inspirerende omgeving Zakelijk succes; het gaat om aandacht, grenzeloos

Nadere informatie

NIEUW! Genieten in de Ardennen!

NIEUW! Genieten in de Ardennen! NIEUW! Genieten in de Ardennen! De Ardennen op z n best! Moulin d Hotton is een uniek gelegen familiepark, pal in het centrum van Hotton (op 100 m van de kerk), vlak naast de Ourthe (je kan dus vissen

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

FIETSEN LANGS DE DOORBRAAK

FIETSEN LANGS DE DOORBRAAK FIETSEN LANGS DE DOORBRAAK ROUTE 14 km 20 18 Aan de zuidkant van Almelo stroomt de Doorbraak; een beek van 13 kilometer, van de instroom bij de Lolee naar Ypelo. Ontdek de Doorbraak en haar omgeving! Een

Nadere informatie

Luxemburg Dichtbij en toch zo anders

Luxemburg Dichtbij en toch zo anders Publicatie : Regio : Nederland Datum : 30 jun 2015 Pagina : 24 Frequentie : 5x per jaar cm2 : 876 Advertentiewaarde : 2.770,00 Oplage : 26.750 www.visitluxembourg.com www.visitluxembourg.com Not Not for

Nadere informatie

Gaudi Parc Guel Barcelona

Gaudi Parc Guel Barcelona voorkant Gaudi Parc Guell Barcelona 12 Gaudi De architectuur die te vinden is Architectuur in het park zegt veel over het werk van Antonio Gaudi. De architectuur is herkenbaar en opvallend. De architectuur

Nadere informatie

V oor opgave voor deze w andelreis zie:

V oor opgave voor deze w andelreis zie: BERGWANDELEND GENIETEN UNIEKE WANDELVAKANTIE DOOR HET PRACHTIGE SAASTAL EN ZERMATT V oor opgave voor deze w andelreis zie: V andervalkvakanties www.vandervalkvakanties.nl/g12saaswan tel. num m er 0172

Nadere informatie

de Zanderij dat is meer dan kamperen

de Zanderij dat is meer dan kamperen de Zanderij dat is meer dan kamperen welkom op de Zanderij een lange traditie van Veluws gastheerschap Verscholen in de uitgestrekte bossen van de Veluwe, vlakbij fraaie heidevelden, zandverstuivingen

Nadere informatie

Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden

Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden Schuurdienst 10 juni 2018 Zaaien met pit! Voor de dienst zingen we: Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots, U alleen bent waardig. Aard en hemel prijzen U,

Nadere informatie

Samenwerking Laurens en RCR Zorghotel Suriname en Spanje.

Samenwerking Laurens en RCR Zorghotel Suriname en Spanje. Samenwerking Laurens en RCR Zorghotel Suriname en Spanje. Zorgorganisatie Laurens maakt het samen met het RCR Zorghotel Suriname en Spanje mogelijk dat haar zorgcliënten met vakantie kunnen naar Suriname

Nadere informatie

Oostenrijk. Lermoos. Ehrwald. Arena. Arena

Oostenrijk. Lermoos. Ehrwald. Arena. Arena Oostenrijk Oostenrijk Ehrwald Skigebied Minimale hoogte 1000 Maximale hoogte 2118 Skiën beginners *** Skiën gevorderden *** Snowboarden ** Langlaufen ***** Wandelen **** Aprés-ski ** Tiroler Zugspitze

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

We passeren vandaag veel olijfboomgaarden. Het weer is terug goed, warm en zonnig.

We passeren vandaag veel olijfboomgaarden. Het weer is terug goed, warm en zonnig. We passeren vandaag veel olijfboomgaarden. Het weer is terug goed, warm en zonnig. We komen in het stadje Antequara. Hier zijn nog overblijfselen te vinden van de Bronstijd en de inheemse Iberiërs, de

Nadere informatie

Sitzung, Name Internationale Bodensee Tourismus GmbH

Sitzung, Name Internationale Bodensee Tourismus GmbH 27.11.2015 3 1 gebied, 4 landen Uitzonderlijk mooie landschappen temidden van een zeer gevarieerde natuur Drie landen en eén vorstendom: Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en vorstendom Liechtenstein Regio

Nadere informatie

VERSLAG: ZES MAANDEN IN ETHIOPIE VOOR TREES FOR FARMERS Door Line Kelders

VERSLAG: ZES MAANDEN IN ETHIOPIE VOOR TREES FOR FARMERS Door Line Kelders VERSLAG: ZES MAANDEN IN ETHIOPIE VOOR TREES FOR FARMERS Door Line Kelders Als net afgestudeerde bio-ingenieur trok ik dit jaar voor zes maanden naar Ethiopië, land van bergen en koffie, en van prachtige

Nadere informatie

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien.

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Alain de Botton Beste leerlingen, Voor jullie ligt het boekje voor de reisweek in 2018. Deze week vindt plaats van

Nadere informatie

Het Brielse Meer zoekt ondernemers met sprankelende ideeën. Ga jij de uitdaging aan?

Het Brielse Meer zoekt ondernemers met sprankelende ideeën. Ga jij de uitdaging aan? Het Brielse Meer zoekt ondernemers met sprankelende ideeën Ga jij de uitdaging aan? Nieuw elan voor het Brielse Meer Het Brielse Meer is een rustig recreatiegebied op het eiland Voorne-Putten. Met schoon,

Nadere informatie

Toespraak ter gelegenheid van de opening van het Huis der Provincie door Zijne Majesteit de Koning op 20 september 2017

Toespraak ter gelegenheid van de opening van het Huis der Provincie door Zijne Majesteit de Koning op 20 september 2017 Toespraak ter gelegenheid van de opening van het Huis der Provincie door Zijne Majesteit de Koning op 20 september 2017 1 Majesteit, Hartelijk welkom in het vernieuwde Huis der Provincie. Het Gelderse

Nadere informatie

Gauguin, Bonnard, Denis. Dit werkboekje is van:

Gauguin, Bonnard, Denis. Dit werkboekje is van: Gauguin, Bonnard, Denis Dit werkboekje is van: Hallo! Je gaat binnenkort op bezoek in het museum Hermitage Amsterdam. Het woord Hermitage spreek je uit als hermitaasje. Een museum is een gebouw waarin

Nadere informatie

Bergwandelen, actief bezig en tóch ontspannen

Bergwandelen, actief bezig en tóch ontspannen Bergwandelen, actief bezig en tóch ontspannen Unieke wandelvakantie door het prachtige Saastal Welkom in Zwitserland Bent u op zoek naar een unieke vakantie-ervaring, bent u een echte natuurliefhebber

Nadere informatie

Bestemming Frankrijk. Plaats Loirev allei. Duur 4 dagen. M oeilijkheid Z eer makkelijk. Reisperiode Van april tot nov ember

Bestemming Frankrijk. Plaats Loirev allei. Duur 4 dagen. M oeilijkheid Z eer makkelijk. Reisperiode Van april tot nov ember Reisaanbot Een lang fietsweekend tussen de kastelen van de Loire Von Blois naar Amboise ontdek de meest indrukwekkende kastelen van de Loire : Chambord, Amboise, Chaumont, Clos Lucé Bestemming Frankrijk

Nadere informatie

stichting Kastelen Buitenplaatsen Landgoederen Het nationale podium voor kastelen, historische buitenplaatsen & landgoederen

stichting Kastelen Buitenplaatsen Landgoederen Het nationale podium voor kastelen, historische buitenplaatsen & landgoederen stichting Kastelen Buitenplaatsen Landgoederen Het nationale podium voor kastelen, historische buitenplaatsen & landgoederen www.skbl.nl Nederland is ongekend mooi. Overal zijn plekken waar je onder de

Nadere informatie

We eindigen in Moustiers-Sainte-Marie. Het dorp is bekend om zijn aardewerk, de zogenaamde faience. En hoewel de hoogtijdagen van deze industrie al

We eindigen in Moustiers-Sainte-Marie. Het dorp is bekend om zijn aardewerk, de zogenaamde faience. En hoewel de hoogtijdagen van deze industrie al We eindigen in Moustiers-Sainte-Marie. Het dorp is bekend om zijn aardewerk, de zogenaamde faience. En hoewel de hoogtijdagen van deze industrie al lang voorbij zijn, bevindt zich in Moustiers ook nog

Nadere informatie

Naam: FRANKRIJK en recreatie

Naam: FRANKRIJK en recreatie Naam: _ FRANKRIJK en recreatie Iedereen kent wel de Eiffeltoren. Van een kaart van je vriendje die in Frankrijk op vakantie was. Of, misschien ben je er zelf geweest. Je hebt vast en zeker ook gehoord

Nadere informatie

REDENEN OM EEN WERELDERFGOED STAD TE BEZOEKEN

REDENEN OM EEN WERELDERFGOED STAD TE BEZOEKEN REDENEN OM EEN WERELDERFGOED STAD TE BEZOEKEN FEITEN EN CIJFERS Hoofdstad van het district Porto, stad die door UNESCO sinds 1996 als werelderfgoed erkend is Ligging:: zuidwesten van Europa, aan de Atlantische

Nadere informatie

Wandelen langs «Suonen» Wallis

Wandelen langs «Suonen» Wallis Wandelen langs «Suonen» Wallis Saas-Fee Bisse Neuf, Venthône www.valaistourism.ch Suonen: voor geschiedenisliefhebbers Wallis Bisse du Torrent-Neuf, Savièse In het Wallis vindt u routes die als echte delicatessen

Nadere informatie

Camping Caravaning. Pointe de Kerbihan. Bretagne Sud. Bretagne Sud. In LA TRINITE vanaf pasen tot de herfstzon

Camping Caravaning. Pointe de Kerbihan. Bretagne Sud. Bretagne Sud. In LA TRINITE vanaf pasen tot de herfstzon Bretagne www.camping-de-la-baie.fr Camping Caravaning La Trinité sur Mer Rivière de Crac h...de schoonheld van haar stranden, haar stranden van fijn zand, het milde klimaat, haar gastvrijheid, haar gastronomie,

Nadere informatie

Naast het pad is er een afwateringsgeul. Daar waar er geen geul kan gemaakt worden wordt het water geleidt langs een houten constructie.

Naast het pad is er een afwateringsgeul. Daar waar er geen geul kan gemaakt worden wordt het water geleidt langs een houten constructie. Naast het pad is er een afwateringsgeul. Daar waar er geen geul kan gemaakt worden wordt het water geleidt langs een houten constructie. We slaan onze tentjes op achter de rifuge op de Col de Forclaz.

Nadere informatie

Brakel. Natuurlijk een ervaring.

Brakel. Natuurlijk een ervaring. Routebeschrijving Colofon Stadt Brakel Tourist-Information Haus des Gastes Am Markt 5 33034 Brakel Fon: +49 (0)52 72 360-269 Fax: +49 (0)52 72 360-44-269 E-Mail: tourist-info@brakel.de Internet: www.brakel.de

Nadere informatie

Johanna van Burenlaan 4 7576 AV Oldenzaal T. 088-000 5232 E. zonnestraal@zorggroepsintmaarten.nl. verwarmt het leven

Johanna van Burenlaan 4 7576 AV Oldenzaal T. 088-000 5232 E. zonnestraal@zorggroepsintmaarten.nl. verwarmt het leven verwarmt het leven Johanna van Burenlaan 4 7576 AV Oldenzaal T. 088-000 5232 E. zonnestraal@zorggroepsintmaarten.nl verwarmt het leven 02 U kent dat vast wel dat gevoel. Je zit op een bankje in het park

Nadere informatie

ontdek de kracht van het geven

ontdek de kracht van het geven ontdek de kracht van het geven Berghummerstraat 15 7591 GX Denekamp T 053 53 75 777 F 053-53 75 760 E gerardusmajella@zorggroepsintmaarten.nl ontdek de kracht van het geven 02 Welkom. Ontdek de kracht

Nadere informatie

De bergvrienden (van Engsbergen)

De bergvrienden (van Engsbergen) De bergvrienden (van Engsbergen) Wandelen is onze grote passie. Of het nu in het Engsbergse Asdonk is, op de Houterenberg of wanneer wij met familie of goede vrienden in het hooggebergte rondtrekken, het

Nadere informatie

Opwekking 346: Opwekking 167:

Opwekking 346: Opwekking 167: Opwekking 346: Maak ons tot een stralend licht een stralend licht Tot de wereld ziet wie haar het leven geeft. Laat het schijnen door ons heen. Maak ons tot een woord van hoop een levend woord dat U verlossing

Nadere informatie

Reisprogramma Wit-Rusland 10 dagen via Praag (groep min. van 8 persoon).

Reisprogramma Wit-Rusland 10 dagen via Praag (groep min. van 8 persoon). Reisprogramma Wit-Rusland 10 dagen via Praag (groep min. van 8 persoon). 1 dag (woensdag) 09.15-14.30 uur. Vlucht Amsterdam Praag - Minsk (excl.). 15.30-16.30 uur. Transfer vliegveld Minsk - hotel «Planeta»***

Nadere informatie

Liedjes Kerstmusical: Volg die ster

Liedjes Kerstmusical: Volg die ster 14-1: Waar ben je geboren Waar ben je geboren, waar kom je vandaan Waar is het begonnen, waar is het ontstaan Waar ken jij de weg zelfs met je ogen dicht Waar ben je geboren, waar zag jij het licht Iedereen

Nadere informatie

OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010

OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010 OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010 Ik arriveer op een zon overgoten Wijkpark. Nog geen kwartier later wordt het park in de schaduw gelegd door donkere wolken. Die trokken gelukkig weg en wederom

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Mallorca 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Wandelen op wandelparadijs Mallorca Mallorca is één van de populairste vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee. Hier vindt u werkelijk alles voor

Nadere informatie

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde.

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde. 1 In het begin GENESIS 1:1-25 In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde. De aarde is nat en donker. God wil van de aarde iets heel moois maken.

Nadere informatie

Op en top genieten Wallis

Op en top genieten Wallis Op en top genieten Wallis Lauchernalp, Lötschental Sneeuwzekerheid dankzij hoogteligging www.valaistourism.ch Aankomst in de Wallis Col de la Chaux, Verbier Waar het geluk u tegemoet komt. Droomt u van

Nadere informatie

y02 Marcus 15.2 Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus,

y02 Marcus 15.2 Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus, Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus, het is al bijna 8 april, het is al bijna Pasen. Met Pasen vieren we feest, omdat Koning Jezus de dood overwint. Onze Koning is sterker dan de

Nadere informatie

organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018

organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018 organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018 Treed in de voetsporen van Leonardo da Vinci en Georgio Armani. Ga genieten van een hedendaagse

Nadere informatie

GROOT-BRITTANNIË en zeeklimaat

GROOT-BRITTANNIË en zeeklimaat Naam GROOT-BRITTANNIË en zeeklimaat Groot Brittannië Groot-Brittannië is Schotland, Engeland en Wales samen. Engeland is het grootst van Groot-Brittannië en Wales het kleinst. Engeland heeft meer dan 46

Nadere informatie

Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg

Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg Main-Radweg Actief genieten op de fietsroute langs de Main Algemeen: 7 dagen waarvan ook 7 dagen fietsen. Lengte volledige fietstocht: ongeveer 340km Overnachtingen:

Nadere informatie

Uitleg van het thema. De Bijbel wereldwijd

Uitleg van het thema. De Bijbel wereldwijd Uitleg van het thema De Bijbel wereldwijd Gedicht: Een Boek De buurvrouw heeft een mooi boek met allemaal mooie verhalen Ik wil ook graag zo één mama, ik zal het zelf betalen Verhalen over lang geleden,

Nadere informatie

!"#$""%&'& ()$""%%*"$+,& -**%&.*%$"/)#

!#$%&'& ()$%%*$+,& -**%&.*%$/)# -**%&.*%$"/)# Ardanza organiseert Cultuur & Natuurroutes op maat door Portugal. Op uw gemak langs de culturele hoogtepunten maar ook over stille weggetjes. Naar historische steden, uitgestrekte natuurgebieden,

Nadere informatie

Toeristische informatie Wallis

Toeristische informatie Wallis Toeristische informatie Wallis Dagtochten Gratis brochure van MySwissAlps.com Reisgids voor Zwitserland MySwissAlps.com, maart 2005 This brochure is available in English as well. Inleiding Deze brochure

Nadere informatie

Vandaag is rood. Pinksteren 2014. Rood is al lang het rood niet meer Het rood van rode rozen De kleur van liefde van weleer Lijkt door de haat gekozen

Vandaag is rood. Pinksteren 2014. Rood is al lang het rood niet meer Het rood van rode rozen De kleur van liefde van weleer Lijkt door de haat gekozen Vandaag is rood. Pinksteren 2014 Rood is al lang het rood niet meer Het rood van rode rozen De kleur van liefde van weleer Lijkt door de haat gekozen Dat mooie rood was ooit voor mij Een kleur van passie

Nadere informatie

Toen men reeds begonnen was met de aanleg van de Caminito del Rey heb ik samen met enkele vrienden, als een van de laatsten, de Camino del Rey nog

Toen men reeds begonnen was met de aanleg van de Caminito del Rey heb ik samen met enkele vrienden, als een van de laatsten, de Camino del Rey nog Toen men reeds begonnen was met de aanleg van de Caminito del Rey heb ik samen met enkele vrienden, als een van de laatsten, de Camino del Rey nog gestapt. Hieronder enkele foto s uit die tijd. Sedert

Nadere informatie

From Buddha to Laozhe

From Buddha to Laozhe From Buddha to Laozhe 20 daagse wandelreis rond de heilige bergen van China Profiel Wandelen naar spirituele hoogten Adembenemende landschappen Uitgebreide kennismaking Boeddhisme en Taoïsme Een wandelavontuur

Nadere informatie

Liederen voor zondag 1 oktober 2017

Liederen voor zondag 1 oktober 2017 Liederen voor zondag oktober 07 HEMELHOOG 399 / Opwekking 67 Samen in de naam van Jezus Heffen wij een loflied aan Want de geest spreekt alle talen En doet ons elkaar verstaan Samen bidden, samen zoeken

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA VIP PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Internationaal paspoort geldig tem eind augustus 2014. Visum (verzorgd door ASL travel, info volgt). TIJDZONE: In Moskou is het drie uur later dan in

Nadere informatie

Tijd geven aan jezelf en aan elkaar als een geschenk

Tijd geven aan jezelf en aan elkaar als een geschenk Op het Pelgrimspad Tijd geven aan jezelf en aan elkaar als een geschenk Pelgrim zijn Een lange tocht maken. Dichterbij God en je eigen ziel komen. Je doet het alleen en toch samen met anderen. Pelgrimeren,

Nadere informatie

Loof de Heer, o mijn ziel. O mijn ziel, prijs nu zijn heilige Naam. Met meer passie dan ooit; o mijn ziel, verheerlijk zijn heilige Naam.

Loof de Heer, o mijn ziel. O mijn ziel, prijs nu zijn heilige Naam. Met meer passie dan ooit; o mijn ziel, verheerlijk zijn heilige Naam. Hartelijk welkom Tienduizend redenen Opwekking 733 De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij mag overkomen, laat mij nog zingen

Nadere informatie

Johanna Kruit. Gedichten, geïnspireerd door bomen. Geheimen

Johanna Kruit. Gedichten, geïnspireerd door bomen. Geheimen 1 Gedichten, geïnspireerd door bomen Geheimen In het donker huizen bomen die overdag gewoner zijn. Wij slaan de bochten van een pad mee om en gaan, ontkomen aan het licht af op geheimen.kleine geluiden

Nadere informatie

Natur. De bergtoppen van de Vogezen. Grand Ballon. Donon. Rothenbachkopf. Imprimer

Natur. De bergtoppen van de Vogezen. Grand Ballon. Donon. Rothenbachkopf. Imprimer Imprimer Ontdek het Gebergte de Vogezen > Natuurgebieden - Gebergte de Vogezen Natur De bergtoppen van de Vogezen Grand Ballon De Grand Ballon, hoogste top van het Gebergte de Vogezen, wordt ook wel de

Nadere informatie

Het feest van Koning Beer

Het feest van Koning Beer Het feest van Koning Beer Louis Moe bron. G.B. van Goor Zonen Den Haag 1930 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/moe_001fees01_01/colofon.php 2010 dbnl 2 [Het feest van koning Beer] De winter

Nadere informatie

Opwekking 346: Maak ons tot een stralend licht

Opwekking 346: Maak ons tot een stralend licht Opwekking 346: Maak ons tot een stralend licht Maak ons tot een stralend licht voor de volken, een stralend licht voor de mensen om ons heen. Tot de wereld ziet wie haar het leven geeft, laat het schijnen

Nadere informatie

Uit God geboren. Weekoverweging. Kerstgeloof is geloof in de goddelijkheid van de mens

Uit God geboren. Weekoverweging. Kerstgeloof is geloof in de goddelijkheid van de mens WEEK 51 1 Weekoverweging Kerstgeloof is geloof in de goddelijkheid van de mens Uit God geboren Je hebt groot gelijk als je niet gelooft, dat Jezus is voortgekomen uit geestelijk zaad. Waarom zo moeilijk

Nadere informatie

Vandaag terug een zeer warme dag. Ik eindig vandaag in het piepkleine dorpje Lentilles. Er is niets in het dorp, geen winkeltje, geen bakker, geen

Vandaag terug een zeer warme dag. Ik eindig vandaag in het piepkleine dorpje Lentilles. Er is niets in het dorp, geen winkeltje, geen bakker, geen Vandaag terug een zeer warme dag. Ik eindig vandaag in het piepkleine dorpje Lentilles. Er is niets in het dorp, geen winkeltje, geen bakker, geen bar of restaurant. Lentilles heeft een mooie Sint-Jacobskerk

Nadere informatie

Pagedal, samen beleven!

Pagedal, samen beleven! Pagedal, samen beleven! Bij Pagedal bent u als klant écht koning! Wij bieden u een compleet verzorgd arrangement, waarvan u de invulling zelf kunt bepalen. Pagedal, voor een evenement op maat! Zakelijke

Nadere informatie

Programma 27, 28 & 29 maart

Programma 27, 28 & 29 maart Programma 27, 28 & 29 maart Tijdens dit weekend staat op Ecodorp Ppauw de bodem centraal. De bodem heeft hier jarenlang begraven gelegen en het wordt hoog tijd de bodem weer wat ruimte en lucht te gunnen.

Nadere informatie

AANVULLENDE VRAGENLIJST F-2-F A

AANVULLENDE VRAGENLIJST F-2-F A European Social Survey AANVULLENDE VRAGENLIJST F-2-F A (Ronde 5 2010) RESPONDENTENNUMMER: VERSIE NUMMER: F-2-F A INTERVIEWER: INDIEN DE RESPONDENT EEN MAN IS, GEBRUIK HF1. INDIEN DE RESPONDENT EEN VROUW

Nadere informatie

VOORSTELLING TOCHT DEELNEMERS

VOORSTELLING TOCHT DEELNEMERS VOORSTELLING TOCHT De GR 48 of de Sendero de Sierra Morena doorkruist, zoals de meeste GR s in Spanje, meerdere natuurgebieden. De Sierra Morena is een gebergte in Zuid-Spanje van 400 km dat zich uitstrekt

Nadere informatie

Draaien om. Als je ergens om draait, dan gaat het daarover, dan is dat het belangrijkste.

Draaien om. Als je ergens om draait, dan gaat het daarover, dan is dat het belangrijkste. Groep 5 thema 2 week 1 De 12 themawoorden De zintuigen. Zintuigen geven je informatie over de wereld om je heen. Je kunt ermee horen, zien, ruiken, proeven en voelen. De reuk. Eén van je zintuigen. Met

Nadere informatie

Ik ben gewoon gaan zitten en luisterde naar zijn stem. En in de liefdevolle woorden herkende ik Hem.

Ik ben gewoon gaan zitten en luisterde naar zijn stem. En in de liefdevolle woorden herkende ik Hem. Ik ben gewoon gaan zitten en luisterde naar zijn stem. En in de liefdevolle woorden herkende ik Hem. Mijn God, mijn Goede Herder, U wil ik volgen, Heer. Leid mij op uw weg, iedere dag weer. Leid mij door

Nadere informatie

WELKOM. bij Schloss Landau

WELKOM. bij Schloss Landau WELKOM bij Schloss Landau HET GRAFELIJK KASTEEL LANDAU heet al zijn gasten hartelijk welkom. Laat u betoveren door de sprookjesachtige middeleeuwse wereld en bezoek een landgoed, dat u naar een andere

Nadere informatie