De tuin in! Koninklijke allure. Op de koffie. Win een barbecue met de buurt door mee te doen aan de tuinenactie

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De tuin in! Koninklijke allure. Op de koffie. Win een barbecue met de buurt door mee te doen aan de tuinenactie"

Transcriptie

1 De tuin in! Win een barbecue met de buurt door mee te doen aan de tuinenactie Koninklijke allure Prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven nemen de tijd bij de opening van het Infocentrum IJssel Den Nul Op de koffie Huurders voelen zich vrij en vertellen heel veel tijdens koffiegesprek

2 Winst! Je ziet toch door de bomen het bos niet meer. De ene dag lees je bij het ontbijt over de grote financiële problemen die zijn ontstaan bij corporaties in het westen van het land. En de andere dag sla je het regionale katern van dezelfde krant open en lees je tussen boterhammen en koffie het nieuws over een miljoenenwinst bij SallandWonen. Betekent dit nu dat de directies van woningbouwstichtingen en verenigingen direct in hun auto (met chauffeur?) moeten springen Je ziet door de bomen het bos niet meer om naar Raalte te rijden voor een spoedcursus boekhouden van Ed Penninks en zijn financiële mensen? Vanuit het oogpunt om de westerse arrogantie af te straffen en ze daar te laten zien dat Nederland niet ophoudt bij Amersfoort is het wellicht een ludieke suggestie. Maar, daar blijft het dan ook bij! Want, die miljoenenwinst van SallandWonen verdwijnt als sneeuw voor de zon als je er de juiste uitleg bij krijgt. Een toelichting die je van de persmuskieten, die altijd te porren zijn voor een beetje sensatie, niet krijgt. Die nuance mag je misschien ook niet verwachten, al zou het natuurlijk wel eens fijn zijn. Laat ik op deze plek dan maar eens een poging wagen om Het geld zit als het ware verstopt in de stenen van het woningbezit de miljoenenwinst in het juiste perspectief te plaatsen. De jaarrekening van SallandWonen over 2011 laat inderdaad een positief resultaat van een flink aantal miljoenen euro s zien. Maar, is dat nu geld dat je gemakkelijk ten goede kunt laten komen van huurders en/ of de gemeenschap? Helaas is het antwoord ontkennend, want eigenlijk is het geen echt geld. Het geld zit als het ware verstopt in de stenen van het woningbezit. Het geld komt dus gedeeltelijk vrij als je woningen verkoopt Feit is wel dat die stenen natuurlijk een aardig bedrag vertegenwoordigen. En dat wordt alleen maar meer als je de woning opknapt. Het geld komt dus gedeeltelijk vrij als je woningen verkoopt. Maar verkoop is inmiddels noodzakelijk geworden. Met alleen de verhuur van woningen raakt SallandWonen binnen de kortste keren aan de bedelstaf. Vreemd? Misschien wel, maar een voorbeeld uit de praktijk maakt veel duidelijk. SallandWonen investeert ca euro in een nieuwbouwwoning. Tegen een gangbaar rentetarief van 5% betaal je alleen aan rente dus SallandWonen investeert ca euro in een nieuwbouwwoning al euro (= ongeveer 850 euro per maand) aan rente. Voor een nieuwbouwwoning wordt gemiddeld 550 euro per maand aan huur gevraagd. Dat betekent al een tekort van 300 euro en dan hebben we nog niet eens rekening gehouden met aflossing van de lening, onderhoud, belasting, verzekering en andere beheerskosten. De financiële afdeling van SallandWonen maakt de rekensom dat iedere nieuwbouwwoning in het eerste jaar gelijk staat aan een tekort van ruim euro. Dat is andere koek. Nietwaar? (2)

3 Inhoud Koffiegesprek: lekker vrij praten onder het genot van een kopje koffie... 4 / 5 Klantencentrum geeft impuls aan dienstverlening... 6 / 7 Spit, hark, wied en win tijdens de Tuinenactie van SallandWonen... 8 / 9 Het openingsweekend van Infocentrum IJssel Den Nul / 13 Samen bouwen wij verder aan Natuurlijk moet je als corporatie altijd vooruit kijken. Soms is het echter goed om eens stil te staan bij basisvragen als wat drijft SallandWonen, wat is de kern van ons werk en voor wie gaan we dagelijks aan de slag. In 2011 hebben we de tijd genomen om deze vragen te beantwoorden. Lees het jaarverslag over 2011 in beknopte vorm op pagina / 18 Koffie! Gait & Miene Maak d r gin proat van! Ons internet... Bezoekt u ook eens onze website. Hier vindt u, naast alle informatie van SallandWonen, ons huur- en koopaanbod. Gait, heb ie het aller aller letste nieuws u heurt? Och Miene, bedoel ie die fraaie verhaal van dat nieuwe koffie gesprek? Zekers Wonen met op de koffie kump!!! Gait, als Salland d r maor niet (3)

4 Conclusies en aanbevelingen in het najaar in (be)leven Huurders grijpen hun kans tijdens koffiegesprek De serie koffiegesprekken is nog niet afgerond, maar ten tijde van het gesprek durft Aukje Kooistra al wel de conclusie te trekken dat het een goede methode is om met de huurder in contact te komen. Internet is prachtig en biedt veel voordelen, maar onze huurders laten duidelijk weten toch ook gecharmeerd te zijn van het persoonlijke contact. Ze vinden het leuk dat we de moeite nemen om langs te komen en dat ze de kans krijgen om te vertellen over hun eigen woonsituatie, aldus de manager Wonen. Eigenlijk slaan we daarmee de spijker op zijn kop. Het koffiegesprek is een goede methode om te horen wat er leeft en speelt bij de huurders. En ze vinden het prettig dat ze het verhaal in hun eigen, vertrouwde omgeving mogen doen. Helaas ervaren sommige mensen namelijk nog steeds enige schroom of zelfs een drempel om bij ons op het kantoor binnen te komen. In het koffiegesprek blijkt juist dat de medewerkers van SallandWonen ook maar gewone mensen zijn en dan wordt vaak honderduit gepraat over de woning en de woonomgeving. De huurders vertellen veel en zijn heel open. De teneur is zeker positief en men voelt zich vrij om zaken te melden waar ze minder tevreden over zijn. En daar kunnen we wat mee doen. Onze eerste ervaring is dat het een mooie voortzetting is van het Infoterras dat we eerst in de grote plaatsen en later in de kleine kernen hebben georganiseerd. Het is nog vroeg, maar op voorhand lijkt het koffiegesprek voor herhaling vatbaar, aldus Aukje. Los van de verkregen informatie zijn het ook leermomenten voor de medewerkers van de corporatie. Ik ben er van overtuigd dat onze mensen zich nu beter kunnen verplaatsen in de situatie van huurders. Na de verhuizing zien we de huurder meestal alleen als er een repartieverzoek is of als er andere problemen zijn. Nu krijgen ze een betere en completere voorstelling van zaken. Voor ons is het naijl-effect belangrijk Ten tijde van het verschijnen van deze editie van (be)leven hebben er in totaal 65 koffiegesprekken plaatsgevonden. Van tevoren is wel geselecteerd, zodat vrijwel alle kernen aan bod zijn gekomen en ook alle doelgroepen (jongeren, gezinnen en ouderen) vertegenwoordigd waren. Half juni zijn alle gespreksverslagen rechtstreeks naar bureau Vannimwegen uit Amsterdam gestuurd. Dit is het bureau dat SallandWonen heeft begeleid bij het opstellen van het ondernemingsplan Volkshuisvestelijk Ondernemen Zij verwerken en beoordelen de informatie en maken daarvan een rapport dat in september wordt gepresenteerd. In het najaar zal in (be)leven een artikel worden gewijd aan de conclusies en aanbevelingen. Voor ons is het naijleffect belangrijk. We moeten ons uiterste best doen om de suggesties en ideeën van huurders mee te nemen in het jaarplan voor (4)

5 Ilona Herbrink is tevreden huurder, maar: SallandWonen mag soms wel iets flexibeler zijn SallandWonen staat meer open voor kritiek dan ik had verwacht. De uitspraak van Ilona Herbrink betekent een mooie afsluiting van het koffiegesprek. En het tekent tegelijkertijd de open sfeer waarin de ontmoeting in haar huurwoning aan de Haverstraat plaats vond. Of liever gezegd in de tuin van haar woning, want over de weersomstandigheden hadden medewerkers Aukje Kooistra en Niek-Jan Pels niet te klagen. Na de inleidende bespiegelingen (het hoe en waarom) wordt het koffiegesprek concreet en uit de reactie van Ilona valt af te leiden dat ze in grote lijnen tevreden is over haar woonsituatie. De woning bevalt goed, mede omdat ik het zelf met enige hulp heb opgeknapt. Maar, het blijft een oud huis met specifieke kenmerken, zoals het vochtprobleem. Er is al wel het een en ander aan gedaan en op de bovenverdieping is de situatie nu naar wens, maar beneden heb ik er nog wel hinder van. Met name bij de houten vloer. Die vertoont wat bobbels. Klagen doe ik niet, omdat je het naar mijn mening ook moet zien in relatie met de lage huurprijs, klinkt het realisme door in haar woorden. Niet alleen de woning, maar ook de woonomgeving staat haar aan. Een mooie, gemengde buurt waarin zowel jong als oud is vertegenwoordigd. Het is in ieder geval (nog) geen drukke buurt, want als ik thuis kom van het werk, ben ik wel toe aan een rustmoment. Een oranje straat, zoals bij de Roggestraat, zul je hier niet zo gauw tegenkomen. Zelf zal ik daar ook geen aanjager in zijn, want ik doe al genoeg vrijwilligerswerk in het verenigingsleven, aldus Ilona die een groenere aankleding van de Haverstraat wel zal toejuichen. Net op het moment dat ik hier kwam wonen, verdwenen de bomen uit het straatbeeld. Zonde! De Raaltese heeft zeker ook het gevoel dat ze veilig woont. Op een ochtend was ik vergeten om de deur van mijn woning dicht te doen. De gehele dag was het huis vrij toegankelijk, maar s avonds was er niets verdwenen. Veel mensen in de buurt zien alles wat er gebeurt en letten goed op. Ik ervaar dat zeker niet als vervelend. Aan het eind van het koffiegesprek wordt gevraagd of ze een cijfer wil geven aan SallandWonen. Dat is lastig. Ik heb heel weinig contact met de corporatie. De informatievoorziening is zeker goed te noemen. Wel vind ik dat ze wat meer aandacht mag besteden aan de individuele huurder en zich flexibeler kan opstellen. Niet alleen kijken naar de algemene regels, maar ook kijken naar de persoonlijke situatie, stelt Ilona die wel het gevoel heeft dat ze als huurder invloed kan uitoefenen. Zo hebben we in deze buurt bij de grote opknapbeurt aangegeven dat we liever dakisolatie wilden in plaats van de voorgenomen gevelversiering. En daar heeft SallandWonen goed naar geluisterd. (5)

6 SallandWonen gaat inzet van sociale media nog onderzoeken Klantencentrum geeft impuls aan dienstverlening Wie tot voor kort bij SallandWonen op bezoek kwam, keek meteen in het vriendelijke gezicht van één van de baliemedewerkers. Om hetzelfde vriendelijke gezicht te vinden, moet je nu naar de linkerzijde van de entree. De verhuizing heeft alles te maken met het formeren van een Klantencentrum. Dit geeft absoluut een impuls aan onze dienstverlening, vertelt een enthousiaste Annemiek Wippert van de afdeling Wonen. Klantencentrum. Het woord alleen zorgt al voor hoge verwachtingen en wat Annemiek betreft, zijn die volledig gerechtvaardigd. Tot voor kort waren uitsluitend de baliemedewerkers zichtbaar en moesten veel vragen worden doorgespeeld aan iemand uit de organisatie. Het Klantencentrum bestaat uit een combinatie van baliemedewerkers en verhuurconsulenten die bij toerbeurt aanwezig zullen zijn. Zowel in het persoonlijke- als in het telefonisch contact zijn we dus beter in staat om direct antwoord te geven op de vragen van onze huurders. De meeste klantcontacten kunnen hier worden afgewikkeld en in de andere situaties komen onze vakspecialisten in beeld. Ten tijde van het gesprek is het Klantencentrum een aantal weken actief. Uiteraard was er sprake van een gewenningsperiode, maar inmiddels kan worden geconstateerd dat de dienstverlening is verbeterd. Het grote voordeel is dat de klanten meteen zien dat hun verhuurconsulenten aanwezig zijn. Zeker als er al eerder contact is geweest, is die herkenning wel belangrijk. We willen beter zichtbaar maken dat wij klaar staan voor de huurders. De eerste reacties zijn positief. Men vindt het prettig en de nieuwe balie oogt vriendelijk, aldus Annemiek die het nog wel lastig vindt om een inschatting te maken van de bezetting. We hebben ons gebaseerd op het aantal telefoontjes en bezoekjes dat we gemiddeld krijgen, maar natuurlijk is geen dag hetzelfde. Wat de huurder niet direct weet, maar wat wel in zijn voordeel is, is dat in het Klantencentrum veel informatie wordt gebundeld. We werken met een systeem, waarbij alle klantcontacten worden vastgelegd. Of het nu gaat om s, telefoontjes of een bezoek aan ons pand. Als de volgende keer contact wordt gezocht, is de historie bekend en hoeft men dus niet opnieuw hetzelfde verhaal uit de doeken te doen. Bovendien hangt er een kennissysteem aan het Klantencentrum waar we al veel antwoorden kunnen vinden op de meest gestelde vragen. Het Klantencentrum is c.q. wordt opgezet volgens het groeimodel. Dat betekent dat er ruimte is om het uit te bouwen, te vernieuwen en te verbeteren. Zo zullen we zeker ook kijken naar de mogelijkheden om de sociale media te gebruiken. (6)

7 (7)

8 Win in augustus met de straat een geheel verzorgde barbecue Met z n allen aan de slag in de tuin! Je houdt van je woning en je houdt van de buurt. Misschien ben je er wel opgegroeid of je bent er na het huwelijk komen wonen en nooit meer weg gegaan. Hoe dan ook, iedere huurder hecht diep in zijn hart veel waarde aan het aanzien van de wijk. Om een positieve beoordeling te krijgen, is een goed onderhouden tuin een belangrijke voorwaarde. Reden voor SallandWonen om een tuinenactie op touw te zetten. Met als hoofdprijs een geheel verzorgde barbecue voor de straat. Wie wil dat nu niet? Onlangs is bij alle huurders met een tuin (zo n 77% van het totaal) een envelop bezorgd met daarin alle informatie over de tuinenactie die de fraaie titel De bloemetjes buiten zetten heeft meegekregen. De actie is bedoeld voor de gehele straat of een gedeelte van de straat (aantal huizen naast en/ of tegenover elkaar). Wie mee wil doen, dient zich voor 15 juli op te geven bij SallandWonen. Eind juli/begin augustus zullen de deelnemers worden bezocht en beoordeeld en aansluitend zal de winnaar bekend worden gemaakt. Marijke Vlierhuis en Els Vosman van SallandWonen zijn verantwoordelijk voor de tuinenactie. Volgens hen is het een leuke, positieve en laagdrempelige manier om aandacht te vragen voor het tuinonderhoud. Dat het als corporatie noodzakelijk is om iets te doen, blijkt wel uit de Infoterrassen die SallandWonen in voorgaande jaren heeft georganiseerd. In de grote kernen was gebrekkig tuinonderhoud namelijk de grootste irritatie. Van de 250 gedeponeerde klachten ging 60% over tuinonderhoud. De twee hopen en verwachten dat de tuinenactie het gewenste effect krijgt, maar er is meer. Natuurlijk willen we het tuinonderhoud opkrikken, maar het kan ook een impuls geven aan de saamhorigheid. We stellen ons voor dat buurtbewoners elkaar helpen, zeker in het geval van oudere mensen en/of mensen met een handicap. Een vernieuwde variant van het oude noaberschap als het ware, aldus Marijke en Els die open staan voor ideeën en suggesties van huurders m.b.t. tuinonderhoud. Wellicht zijn er per buurt wel kwieke vutters die tegen een kleine vergoeding willen helpen of heeft men een idee voor beter gebruik van de groene container. Alles is welkom. Voor vragen over de tuinenactie De bloemetjes buiten zetten kunt u zich wenden tot Marijke Vlierhuis of Els Vosman van SallandWonen, telefoon Huurder is verantwoordelijk voor eigen tuinonderhoud Om aan alle twijfels een einde te maken, is het goed om hier nog eens te benadrukken dat de huurder zelf verantwoordelijk is voor het tuinonderhoud. Volgens de huurwet is een huurder zelfs verplicht om de tuin een verzorgde indruk te geven! Dat betekent dus eveneens dat er geen andere bestemming (b.v. parkeerplaats of opslag van materialen) aan de tuin mag worden gegeven. De verplichting voor goed onderhoud geldt volgens het huurcontract van SallandWonen voor de voor- en achtertuin, maar ook voor het pad achter de woning. Opzichters en woonconsulenten wandelen meer dan voorheen met een kritische blik door de buurt en zullen niet schromen om huurders aan te spreken op een slecht onderhouden tuin. Op termijn kunnen zelfs sancties niet worden uitgesloten. Meer informatie over het tuinenbeleid van SallandWonen is te vinden op de website (8)

9 Wat is een geheel verzorgd straatfeest? Als we bij SallandWonen zeggen een geheel verzorgd straatfeest dan bedoelen we ook een geheel verzorgd straatfeest. Dat betekent dat uw straat wordt bezocht door onze aanhangwagen met daarin in ieder geval: een grote partytent zitbankjes statafels barbecue en barbecuebenodigdheden eten en drinken springkussen voor de kinderen borden, glazen en bestek opbouw-, afbouw- en afwasservice (9)

10 Een opening van koninklijke allure Het had wat voeten in de aarde, het bezoek van Prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven op donderdag 19 april aan het Infocentrum IJssel Den Nul. Professionals en vrijwilligers zijn maandenlang in de weer geweest om het bezoek in het kader van de officiële opening voor te bereiden. Enkele maanden later kunnen we niet anders dan met een voldaan gevoel terugkijken. In gezamenlijkheid is een opening van koninklijke allure tot stand gebracht. Als bouwheer is SallandWonen natuurlijk trots op het resultaat. We willen dan ook graag iedereen bedanken die een rol heeft gespeeld bij de officiële opening en de publieksdagen die daarop volgden. De fotocollage op deze en volgende pagina s, mag daarom gerust worden gezien als een eerbetoon aan deze grote groep mensen. Een mooi koppel Je kunt diverse hooggeplaatste mensen uitnodigen om de opening van een belangrijk pand als het Infocentrum IJssel Den Nul te verrichten. Maar waarschijnlijk zal het nooit zo goed passen als Prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven. Burgemeester Ton Strien omschreef ze terecht als een mooi koppel. Prinses Margriet staat bekend om haar interesse in de zorg, terwijl haar echtgenoot een fervent vogelaar en liefhebber van cultuur is. En laten deze aandachtsgebieden nu volop tot hun recht komen in het Infocentrum. Te leuk om te laten liggen Een bijzondere gestalte die oprijst vanuit het water, een kok met Haags accent, een oudere dame die alleen het Sallands dialect machtig is en een vogelaar die niet ophoudt om te vertellen over zijn passie. Deze typetjes gaven kleur aan de officiële opening van het Infocentrum IJssel Den Nul. Het geeft eens te meer aan hoe veelzijdig de leden van toneelvereniging Herman Heijermans uit Olst zijn. Hun uitvoering liep als een trein. Ook al paste de opdracht eigenlijk niet in het schema, het was naar eigen zeggen te leuk om te laten liggen. (10)

11 Mijn dag kan niet meer kapot! Speciaal voor de gelegenheid had hij zich in een keurig kostuum gehuld en zijn gezicht stond de gehele dag op standje zonneschijn. Er was geen enkele twijfel dat Justin Hartman uitkeek naar het Koninklijk bezoek. Samen met twee andere cliënten van de JP van den Bent stichting had hij het voorrecht een praatje te mogen maken met Prinses Margriet. Het was erg leuk, zei hij na afloop. Ik had helemaal niet het gevoel in gesprek te zijn met een prinses. Ze was erg belangstellend en vroeg naar wat we allemaal deden. In de keuken, maar ook op de buitenlocaties. Oog voor de vrijwilligers Het was geen houding en zeker ook geen spel. Prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven waren oprecht geïnteresseerd in alles dat zich binnen en buiten het Infocentrum IJssel Den Nul afspeelde. Soms kwam het verhaal van één van de beleidsbepalers, maar het echtpaar ging opvallend vaak in gesprek met de vrijwilligers. Daarmee gaven ze aan zich bewust te zijn van het vervolg na de officiële opening. Het zijn namelijk vooral de vrijwilligers die het Infocentrum draaiende moeten houden. Het bezoek is vastgelegd! Tot slot van het bezoek werd Prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven gevraagd om een reactie te schrijven in het gastenboek. De inhoud kennen we niet, maar gezien de brede lach op het gezicht van burgemeester Ton Strien heeft hij de ongetwijfeld positieve tekst wel meegekregen. Misschien hebben ze stiekem wel een regeltje uit de toespraak van de burgervader gekopieerd: Het Infocentrum heeft een kloppend hart en glimlacht. (11)

12 Ruim baan voor het gewone volk Natuurlijk kun je er als woningcorporatie niet om heen. Als een aansprekend project zoals het Infocentrum IJssel Den Nul wordt afgerond, vraagt dit om een feestelijke opening. En daarbij zijn de bobo s natuurlijk prominent aanwezig. Goed, leuk en vooral ook nuttig, maar SallandWonen beseft heel goed dat uiteindelijk het gewone volk de weg naar het Infocentrum moet vinden. Dus nadat de stofwolken van het Koninklijk bezoek waren opgetrokken, kreeg het publiek uitgebreid de gelegenheid om het pand van binnen en buiten te aanschouwen. Op vrijdag 20 april waren de scholen prominent aanwezig en op zaterdag 21 en zondag 22 april grepen enkele duizenden inwoners uit de regio de publieksdagen aan om zich te verwonderen over de opzet van het Infocentrum IJssel Den Nul. Salland meets Bolivia Lammert Halfwerk van t Olster Erfgoed laat het zich goed smaken, de Sallandse kruudmoes van de dame in prachtige klederdracht. Als de streeklekkernij ook nog eens vergezeld gaat van een lied in het dialect is het helemaal feest! De overgang naar een hapje uit Bolivia lijkt megagroot, maar soms is de wereld heel klein. Dankzij vrijwilliger Claudia Lafuente smult Lammert namelijk ook van de Zuidamerikaanse keuken. (12)

13 Leve de streektradities! Het lijkt geen gemakkelijke zithouding, maar Wim Duteweerd is niet anders gewend. Graag verleent hij zijn medewerking aan het open huis van het Infocentrum IJssel Den Nul om zijn kunsten op het gebieden van het manden vlechten te vertonen. Uiteraard maakt hij daarbij dankbaar gebruik van wilgentenen die ook kenmerkend zijn voor delen van het IJssellandschap. Met dit oude ambacht wist hij jong en oud te bekoren. Komt melk van de koe? Sommige kinderen weten niet beter dan dat je melk koopt in de supermarkt. Dat het afkomstig is van een koe of een ander dier, daar staan ze niet bij stil. Een beetje educatie in de vorm van fictief koeien melken kan dus zeker geen kwaad. De kinderen uit het gezin Broekroelofs uit Zwolle hebben er duidelijk plezier in. Moeder Annemiek kreeg op haar werk bij een drukkerij in Olst een persbericht over de publieksdagen onder ogen en vond dat ze met haar gezin van de partij moest zijn. Ik loop op het water! Kijk, ik loop op het water!, lijkt deze jongeman te willen roepen naar de achterblijvers die de stevige Nulse klei verkiezen boven een ongewis verblijf in een grote ballon op het water. Het staan duurt nog geen seconde, want dan verliest hij zijn evenwicht, maar het is toch een aardige prestatie. Het lopen over het water waar kennen we dat ook al weer van? was één de populaire activiteiten voor kinderen tijdens de publieksdagen. (13)

14 Samen bouwen wij verder aan Natuurlijk moet je als corporatie altijd vooruit kijken. Soms is het echter goed om eens stil te staan bij basisvragen als wat drijft SallandWonen, wat is de kern van ons werk en voor wie gaan we dagelijks aan de slag. In 2011 hebben we de tijd genomen om deze vragen te beantwoorden. We zijn begonnen in onze eigen organisatie, maar ook huurders en andere belanghouders zijn gevraagd om hun wensen en behoeften te ventileren. De uitkomsten zijn samengevat in het ondernemingsplan Volkshuisvestelijk ondernemen Aantal medewerkers 2008 Bestuur Voormalig bestuur Support bestuur Support algemeen SBMI Wonen Sociaal beheer Vastgoedontwik FA Totaal Samen wonen... In 2011 hebben we een vervolg gegeven aan de succesvolle Infoterrassen. Na een jaar eerder de grote kernen te hebben bezocht, was het vorig jaar de beurt aan de kleinere kernen. Zo n 21% van de huurders greep de gelegenheid om met ons in gesprek te gaan over wonen en woonomgeving. Tijdens de Infoterrassen kwam opnieuw duidelijk aan het licht dat huurders aandacht vragen voor tuinonderhoud. SallandWonen heeft daar in 2011 al op ingespeeld door de wijken in te gaan en zelf de situaties m.b.t. slecht tuinonderhoud of verkeerd gebruik van de tuin in kaart te brengen. Waar dit is vastgesteld, heeft de huurder het verzoek gekregen om de tuin op te knappen. Ruim 97% heeft hier gehoor aan gegeven. Overzicht energieprestaties huurwoningen Label A 1,0% 3,0% 2,0% 3,0% Label B 5,0% 18,0% 13,0% 12,0% Label C -2,0% 37,0% 39,0% 35,0% Label D -1,0% 27,0% 28,0% 28,0% Label E -2,0% 12,0% 14,0% 18,0% Label F -1,0% 2,0% 3,0% 4,0% Label G - 1,0% 1,0% 1,0% Totaal 100,0% 100,0% 100,0% (14)

15 Samen werken... In het afgelopen jaar heeft het Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector (KWH) de kwaliteit van onze dienstverlening gemeten. Met een gemiddeld cijfer van 7,8 kunnen we constateren dat onze huurders opnieuw hun waardering hebben getoond. De bijna 8 geeft aan dat we op de goede weg zijn, maar het is geen vrijbrief om achterover te leunen. Ook in 2011 heeft SallandWonen daarom hard gewerkt aan de verbetering van haar dienstverlening. Er is een nieuwe website gelanceerd en de pilot Virtueel loket is van start gegaan. Deze samenwerking met de gemeente Olst-Wijhe en de politie IJsselland is bedoeld om de mogelijkheden van een virtuele afhandeling van klantcontacten te onderzoeken. Zelf meten we ook regelmatig onze dienstverlening. Zo is in 2011 met ruim de helft van alle nieuwe huurders een aftersales-gesprek gevoerd. 85 Procent blijkt tevreden te zijn over zowel woningtoewijzing als de daadwerkelijke (ver)huur. De meeste opmerkingen hebben betrekking op de staat van onderhoud van de woning. Weliswaar is ruim 73% tevreden, maar in vergelijking met de andere onderwerpen werden hier de meeste kanttekeningen geplaatst. Meldingen overlast Tuinonderhoud Woongedrag Geluidsoverlast Huisdieren Drank en/of drugs Vervuiling Overig Totaal Samen duurzaam... Duurzaamheid is tegenwoordig een veelgehoorde term, maar bij SallandWonen blijft het niet bij kretologie. Zo is de woning aan de Monumentstraat 54 ingericht als Het Groene Huis, een voorbeeldwoning op het gebied van energiebesparing. En nieuwe huurders ontvangen bij het huurcontract een EPA-certificaat, waarop zowel het energielabel als tips om de woning energiezuiniger te maken staan vermeld. Zelf heeft SallandWonen in 2011 haar energiebeleid geformuleerd. Met deze acties laten we zien dat het onderwerp hoog op de agenda staat. We willen absoluut prioriteit geven aan het opwaarderen van bestaande woningen naar een groen energielabel. Zo is de renovatie van de wijk Wiederhorsten in Wijhe aangegrepen om 35 woningen naar het energielabel B te brengen. Gebleken is dat onze investeringen in isolerende maatregelen (o.a. aanbrengen isolatieglas bij schilderprojecten) een positief effect hebben op de woonlasten van de huurder.

16 Samen vernieuwen... In 2011 waren verschillende nieuwbouwprojecten in uitvoering en ontwikkeling. Zo is in de wijk Blekkerhoek in Raalte een aantal multifunctionele woningen opgeleverd en er zijn woningen gerenoveerd. Daarnaast hebben wij nieuwbouwwoningen gerealiseerd in Broekland, Raalte en Heeten en woningen gerenoveerd in Wijhe. In Den Nul is het Infocentrum IJssel Den Nul opgeleverd. Dit centrum biedt dagbesteding aan cliënten van een zorginstelling en versterkt de leefbaarheid van Den Nul. Daarnaast zijn wij met de bouw van zes projecten van start gegaan. Woningtoewijzingen Regulier Medische urgent Sociaal urgent Directiebesluit Herstructurering Bedrijfs onroerend goed Statushouders en/of vergunninghouders Vrouwenopvang Woningruil Zorginstelling Overige Totaal Mutatiegraad naar huurklasse 2008 Goedkoop 5,0% 13.0% 8,0% 8,0% 7,0% Betaalbaar I 2,0% 7,0% 6,0% 6,0% 6,0% Betaalbaar II 4,0% 13.0% 10,0% 10,0% 12,0% Middelduur -2,0% 9,0% 11,0% 11,0% 10,0% Duur 15,0% 15,0% Totaal 1,0% 9,0% 8,0% 7,0% 7,0% Woningzoekenden Actieve woningzoekenden Niet actieve woningzoekenden Totaal

17 Samen praten... Het realiseren van een goede woon- en leefomgeving is een traject waarin we graag samen met onze huurders optrekken. Het is daarom belangrijk om geregeld contact te onderhouden met de acht vaste bewonerscommissies. Daarnaast zijn er diverse tijdelijke bewonerscommissies actief rond herstructurerings-, renovatie-, verbouwings- en vervangende nieuwbouwprojecten. Tevens zijn informatieavonden georganiseerd om betrokken bewoners te informeren over ontwikkelingen in hun buurt. Klachten afhandeling 2008 Klacht gegrond Klacht ongegrond Ontvankelijk Totaal Woningen ontruimingen 2008 Aanzegging Regelingen Voldaan Uitzettingen Totaal Aantal verhuureenhden Woningen en woongebouwen in exlploitatie Voor verkoop bestemde woningen Garages Verzorgingshuis en/of verpleegunit Medische centrum en/of HSU School en/of kinderopvang Kulturhus Strategisch aangekochte panden Overige Totaal Panden in beheer voor derden Aantal plaatsen in Verzorgingshuizen Voorraad onverkochte nieuwbouw

18 Samen leven SallandWonen ziet het als haar missie om een goed en duurzaam woonmilieu te bieden. Om dit te bereiken, ontwikkelen wij verschillende initiatieven. Naast de oplevering van Infocentrum IJssel Den Nul is het afgelopen jaar een impuls gegeven aan het voorzieningenniveau in Mariënheem en het Kulturhus in Raalte. Oog voor de samenleving komt ook tot uiting in onze visie op maatschappelijk betrokken ondernemen. Een goed voorbeeld is onze deelname aan Meet & Match en de Beursvloer. Dit zijn lokale evenementen waar wij kosteloos onze inzet aanbieden aan maatschappelijke organisaties waarbij een tegenprestatie in natura wordt geleverd. Medewerkers zetten zich in tijdens de NL-Doet-dag, wij sponsoren lokale activiteiten die toegankelijk zijn voor een breed publiek en zetten ons in om jongeren werkervaring te laten opdoen. Het verhuren van woningen Woningzoekenden Mutaties Aantal huurders met toeslag Huurachterstand huidige huurders -0% 0,8% 0,8% 0,8% Huurachterstand inclusief vertrokkenen -0,1% 1,5% 1,5% 1,4% Huuropbrengst exclusief derving (X 1000) Huurderving 0,3% 1,5% 1,1% 0,9% Jaarrekening SallandWonen Jaarresultaat (X 1000) Verkoopopbrengst huurwoningen (X 1000) Eigen vermogen (X1000) Voorzieningen (X 1000) Langlopende schulden (X 1000) Lasten onderhoud (X 1000) Solvabiliteit 6,1% 36,3% 30,2% 26,9% Rentabiliteit eigen vermogen 8,3% 23,9% 15,6% 3,2% Rentelasten (X 1000) Bedrijfswaarde (X 1000) Aantal VHE Samen zorgen... SallandWonen levert een actieve bijdrage aan de huisvesting van mensen met een zorgbehoefte. In het afgelopen jaar waren er zes woonzorgprojecten onderhanden. Wij hebben ingezet op het informeren van ouderen over woonkeuzes. Samen met de gezamenlijke ouderenbonden en de Voorlichting en Adviescommissie (VAC) uit de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte heeft SallandWonen hierin het initiatief genomen.

19 Woningbezit naar huurklasse Goedkoop - 15,0% 15,0% 17,0% Betaalbaar -1,0% 78,0% 79,0% 78,0% Middelduur 1,0% 6,0% 5,0% 4,0% Duur - 1,0% 1,0% 1,0 Totaal 100,0% 100,0% 100,0% Woningbezit naar woningtype Eengezinswoningen - 68,0% 68,0% 69,0% Nul treden woningen - 10,0% 10,0% 10,0% Woonwagens Appartementen 4,0% 22,0% 18,0% 17,0% Aanleun en/of zorgwoningen -4,0% - 4,0% 4,0% Totaal 100,0% 100,0% 100,0% Woningbezit naar doelgroep Eén en twee persoonshuishouden - 11,0% 11,0% 11,0% Gezinnen -1,0% 63,0% 64,0% 66,0% Jongeren tot 23 jaar - 4,0% 4,0% 3,0% Senioren 1,0% 16,0% 15,0% 15,0% Zorgvragers - 5,0% 5,0% 5,0% Overige - 1,0% 1,0% - Totaal 100,0% 100,0% 100,0% Woningbezit naar kernen Raalte - 51,0% 51,0% 51,0% Heino - 8,0% 8,0% 8,0% Kleine kernen gemeente Raalte - 9,0% 9,0% 9,0% Olst - 15,0% 15,0% 15,0% Wijhe - 13,0% 13,0% 13,0% Kleine kernen gemeente Olst Wijhe - 4,0% 4,0% 4,0% Totaal 100,0% 100,0% 100,0%

20 (be)leven in Salland is een uitgave van SallandWonen 5e jaargang, juni (be)leven verschijnt 4 x per jaar in een oplage van 5800 exemplaren. Aan de verstrekte informatie in deze uitgave kunt u geen rechten ontlenen. Bezoekadres Domineeskamp 1, 8102 CC Raalte Postadres Postbus 180, 8100 AD Raalte Telefoon Website Openingstijden kantoor in Raalte maandag t/m donderdag uur vrijdag uur Buiten kantooruren U kunt rechtstreeks bellen voor onderstaande spoedklachten naar: Storing cv-ketel Installatie Techniek Raalte: Verstopping riool en afvoeren Van Riel: Glasschade (alleen voor deelnemers glasverzekering) De glaslijn: Storing watermeter of hoofdkraan Vitens: Storing aan gas en stroom Nationaal storingsnummer: Overige dringende technische klachten SallandWonen: U wordt dan via de automatische telefoonbeantwoorder verder geholpen.

Een opening met Koninklijke allure! EXTRA EDITIE. Infocentrum IJssel Den Nul

Een opening met Koninklijke allure! EXTRA EDITIE. Infocentrum IJssel Den Nul EXTRA EDITIE Infocentrum IJssel Den Nul Een opening met Koninklijke allure! Prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven nemen de tijd bij de opening van het Infocentrum IJssel Den Nul Een opening van

Nadere informatie

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Uw huis gebruikt u iedere dag. U woont en leeft er. Dat uw huis van een goede kwaliteit is, vindt u daarom vanzelfsprekend. Maar

Nadere informatie

beleid: juli 2006, versie: 2014

beleid: juli 2006, versie: 2014 Zorgeloos huren beleid: juli 2006, versie: 2014 Waterweg Wonen verhuurt circa 12.000 woningen in Vlaardingen. Een aanzienlijk deel van die woningen is bereikbaar voor huishoudens met lage inkomens die

Nadere informatie

Alleen samen maken we Nijkerk mooier

Alleen samen maken we Nijkerk mooier Woningstichting Nijkerk De klant staat centraal. Je kunt geen ondernemingsplan openslaan, of je stuit op deze missie. Zet je de klant centraal door in zijn schoenen te gaan staan? Dat is een goed begin,

Nadere informatie

Scherp aan de wind! ons ondernemingsplan

Scherp aan de wind! ons ondernemingsplan Scherp aan de wind! ons ondernemingsplan 2017-2020 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Hier staan we voor 3. Woningbezit 4. Huurders 5. Vitale wijken en buurten 6. Financiën 7. Organisatie Voorwoord samen werken

Nadere informatie

Kernboodschappen Woningcorporaties Nederland dicht bij huis

Kernboodschappen Woningcorporaties Nederland dicht bij huis Kernboodschappen Woningcorporaties Nederland dicht bij huis Oktober 2014 Thema 1 Goed wonen en een goede dienstverlening We vinden het in Nederland normaal dat iedereen goed kan wonen. Maar niet iedereen

Nadere informatie

ONDERNEMINGSPLAN volkshuisvesters

ONDERNEMINGSPLAN volkshuisvesters ONDERNEMINGSPLAN 2016 2020 volkshuisvesters ONDERNEMINGSPLAN 2016 2020 volkshuisvesters 1 inhoud ONZE VISIE 4 INHOUD ONZE MISSIE 4 ONZE DOELEN 5 1. KLANTGERICHT DIENSTVERLENEN 6 2. BETAALBARE WONINGEN

Nadere informatie

Wij staan klaar voor iedereen

Wij staan klaar voor iedereen Wij staan klaar voor iedereen Openbaar Belang is er voor alle mensen die een geschikte huurwoning nodig hebben. Onze medewerkers helpen mensen graag. In elke individuele situatie is er serieuze aandacht

Nadere informatie

Dienstverlening van SallandWonen

Dienstverlening van SallandWonen Dienstverlening van SallandWonen 100% wonen Zorgeloos wonen bij SallandWonen Wat kunt u verwachten van een kwaliteitscorporatie 3 Even voorstellen U huurt een woning bij SallandWonen of bent dat van plan.

Nadere informatie

Verantwoording 2014. De parlementaire enquêtecommissie komt met haar aanbevelingen

Verantwoording 2014. De parlementaire enquêtecommissie komt met haar aanbevelingen Verantwoording 2014 4 februari 2015 Bewonerscommissiedag 2015 Terugblik op 2014 De verhuurdersheffing is een feit De parlementaire enquêtecommissie komt met haar aanbevelingen Betaalbaarheid staat onder

Nadere informatie

Welkom! In deze brochure vindt u algemene informatie over onze organisatie en leest u hoe u kunt meedenken en meepraten over ons beleid.

Welkom! In deze brochure vindt u algemene informatie over onze organisatie en leest u hoe u kunt meedenken en meepraten over ons beleid. Welkom! In deze brochure vindt u algemene informatie over onze organisatie en leest u hoe u kunt meedenken en meepraten over ons beleid. Inhoud Welkom thuis pagina 3 U praat mee... pagina 6 Onze organisatie

Nadere informatie

Huren. De leukste plekjes in de buurt

Huren. De leukste plekjes in de buurt Huren De leukste plekjes in de buurt De groeiplek Helemaal je eigen plek Elke woning en buurt heeft z n eigen charme. Het is maar net waar je van houdt en wat op dat moment het best past in je leven. En

Nadere informatie

Huren zonder zorgen bij Patrimonium Barendrecht

Huren zonder zorgen bij Patrimonium Barendrecht Huren zonder zorgen bij Patrimonium Barendrecht Wanneer u een woning huurt bij Patrimonium of u bent dat van plan, dan is het goed om te weten wat u kunt verwachten en wat de woonvereniging doet om de

Nadere informatie

Vooruit naar de oorsprong

Vooruit naar de oorsprong Vooruit naar de oorsprong strategisch kader 2014-2016 1 Strategisch kader in 12 puntjes 1 We zien goed en plezierig wonen als basis van bestaan 2 We bieden mensen met lagere inkomens goede, passende woonruimte

Nadere informatie

WSN: Thuis in Nijkerk. Een kennismaking met onze plannen tot en met 2014

WSN: Thuis in Nijkerk. Een kennismaking met onze plannen tot en met 2014 WSN: Thuis in Nijkerk Een kennismaking met onze plannen tot en met 2014 V O O R W O O R D Bertus Rakhorst over...geborgenheid Een goed en veilig thuis vormt een stevige basis van waaruit je je verder kunt

Nadere informatie

Bewonersscan 2015. T.b.v. Waardwonen. Karima Chafia. Presentatie. Klantlogo aanpassen in diamodel

Bewonersscan 2015. T.b.v. Waardwonen. Karima Chafia. Presentatie. Klantlogo aanpassen in diamodel Bewonersscan 2015 Presentatie T.b.v. Waardwonen Karima Chafia Klantlogo 1 Onderzoeksverantwoording 2 Dienstverlening 3 Woning 4 Buurt en leefbaarheid 5 Conclusies Methode onderzoek In totaal zijn er 844

Nadere informatie

Zorgeloos wonen bij SallandWonen

Zorgeloos wonen bij SallandWonen Zorgeloos wonen bij SallandWonen 100% wonen Reparatieverzoeken en onderhoudsservice Duidelijke afspraken en snelle service Onze woningen verkeren in goede staat. Toch kunnen reparaties nodig zijn. SallandWonen

Nadere informatie

KWALITEIT, ZO WERKT HET

KWALITEIT, ZO WERKT HET KWALITEIT, ZO WERKT HET Kwaliteit, zo Werkt Het U huurt een woning bij de Veenendaalse Woningstichting of bent dat van plan. Dan is het goed om te weten wat de Veenendaalse Woningstichting doet om de kwaliteit

Nadere informatie

Sociaal Plan bij herstructurering

Sociaal Plan bij herstructurering Het Sociaal Plan is een overeenkomst tussen Woonstichting Groninger huis en bewoners van een wijk of straat waar sloop of ingrijpende renovatie plaats zal vinden. Het Sociaal Plan behandelt de rechten

Nadere informatie

E E ALGEMEENN Vormgeving en druk: Woudenbergse Drukkerij bv

E E ALGEMEENN Vormgeving en druk: Woudenbergse Drukkerij bv ZORGELOOS zorgeloos HUREN huren ALGEMEEN KLUSSEN K Wilt u een woning van Vallei Wonen huren of bent u al huurder bij ons? Dan is het goed om te weten dat wij veel waarde hechten aan een hoge kwaliteit

Nadere informatie

Prettig wonen in Zwolle

Prettig wonen in Zwolle Samen Prettig Wonen Onze visie op wonen Beter een goede buur dan een verre vriend. Dit oud-hollandse gezegde is een mooie vertaling van waar het bij Openbaar Belang om gaat. Wij zien graag dat elke klant

Nadere informatie

Wij zijn Brabantse Waard

Wij zijn Brabantse Waard Wij zijn Brabantse Waard Gastvrij wonen Inhoudsopgave 3 Wie is Brabantse Waard 4 Een organisatie met een transparante structuur 5 Onze missie en visie 5 Doelstellingen waarin de gast centraal staat 6 Onze

Nadere informatie

Kwaliteit bij de WSN. k w a l i t e i t s b e l e i d v a n d e W o n i n g s t i c h t i n g N i j k e r k. Woningstichting.

Kwaliteit bij de WSN. k w a l i t e i t s b e l e i d v a n d e W o n i n g s t i c h t i n g N i j k e r k. Woningstichting. Kwaliteit bij de WSN k w a l i t e i t s b e l e i d v a n d e W o n i n g s t i c h t i n g N i j k e r k Woningstichting Nijkerk Inleiding De Woningstichting Nijkerk streeft naar tevreden klanten. Niet

Nadere informatie

Tuinonderhoud; het beleid

Tuinonderhoud; het beleid Tuinonderhoud; het beleid 100% wonen Tuinonderhoud: hoe gaat dat in z n werk? In de Algemene Huurvoorwaarden staat vermeld dat het gehuurde gebruikt en onderhouden moet worden zoals het een goed huurder

Nadere informatie

Welkom bij Welbions! Tips en info om te bewaren

Welkom bij Welbions! Tips en info om te bewaren Welkom bij Welbions! Tips en info om te bewaren Welbions is dé woningcorporatie van en voor Borne en Hengelo We verhuren, verkopen, beheren, bouwen en onderhouden woningen. Ongeveer 27.500 mensen wonen

Nadere informatie

Zorgeloos huren. regionaal & betrokken

Zorgeloos huren. regionaal & betrokken regionaal & betrokken Zorgeloos huren U huurt een woning bij een corporatie of bent dat van plan. Dan is het goed om te weten wat uw corporatie doet om de kwaliteit van dienstverlening op orde te houden.

Nadere informatie

ACTIVITEITEN AMERSFOORT

ACTIVITEITEN AMERSFOORT ACTIVITEITEN AMERSFOORT Woningbezit naar woningtype Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ bovenwoning Totaal 5.462 3.588 3.119 598 12.767 Bovenstaand woningbezit is exclusief 540 onzelfstandige

Nadere informatie

Bent u niet tevreden? Naar de Klachtenadviescommissie, zo werkt het

Bent u niet tevreden? Naar de Klachtenadviescommissie, zo werkt het Bent u niet tevreden? Naar de Klachtenadviescommissie, zo werkt het 100% wonen Meld het ons! De Klachtenadviescommissie is er voor alle klanten van SallandWonen. Wonen 3 Klachten zijn welkom Heeft u een

Nadere informatie

Belanghoudersbijeenkomst

Belanghoudersbijeenkomst V e r s l a g Belanghoudersbijeenkomst Donderdag 17 november was u met ruim 30 andere genodigden aanwezig bij de belanghoudersbijeenkomst van Woningstichting Bergh. Een bijeenkomst waarbij wij graag twee

Nadere informatie

Rochdale geeft thuis. Terugblik Krachtige keuzes om mensen een thuis te geven

Rochdale geeft thuis. Terugblik Krachtige keuzes om mensen een thuis te geven Rochdale geeft thuis Terugblik 2016 Krachtige keuzes om mensen een thuis te geven Wij zijn een woningcorporatie voor mensen met een laag inkomen. Binnen deze inkomensgroep zijn we er voor iedereen, bijvoorbeeld

Nadere informatie

U en uw buren. Wie zijn die mensen? Maak even kennis. Missie van Haag Wonen

U en uw buren. Wie zijn die mensen? Maak even kennis. Missie van Haag Wonen Bijna iedereen heeft buren. Zeker in een drukke stad als Den Haag. Iedereen leeft op zijn of haar eigen manier. De een heeft een groot gezin. De ander slaapt overdag. Weer een ander klust graag. Zoveel

Nadere informatie

inform special Ruimte geven en samen leven

inform special Ruimte geven en samen leven inform special Ruimte geven en samen leven Ondernemingsplan WSP 2013-2017 Het ondernemingsplan 2013-2017 van Woningstichting Putten Ruimte geven en samen leven Ruimte geven en samen leven is de titel van

Nadere informatie

Woningruil weken. Woningruil in uw eigen buurt. Amsteldorp

Woningruil weken. Woningruil in uw eigen buurt. Amsteldorp Woningruil weken Amsteldorp 9 maart 2017 tot en met 3 mei 2017 Woningruil in uw eigen buurt Blijf langer in uw buurt wonen Vind een woning die beter bij u past Hulp bij het vinden van een woning Persoonlijk

Nadere informatie

De heer H.P. Kip De heer A. Tijssen Portaal Nijmegen Postbus 375 3900 AJ Veenendaal

De heer H.P. Kip De heer A. Tijssen Portaal Nijmegen Postbus 375 3900 AJ Veenendaal De heer H.P. Kip De heer A. Tijssen Portaal Nijmegen Postbus 375 3900 AJ Veenendaal Betreft: Advies voorgenomen verkoop woningen Krayenhofflaan (complex 1062) en de Gildekamp (complex 1176) Nijmegen, 27

Nadere informatie

Leefbaarheid. prettig wonen. in uw wijk. Samen werken aan

Leefbaarheid. prettig wonen. in uw wijk. Samen werken aan Leefbaarheid Samen werken aan prettig wonen in uw wijk Plezierig wonen wordt niet alleen bepaald door uw woning. Minstens zo belangrijk is een schone, veilige buurt, waarin de bewoners prettig met elkaar

Nadere informatie

Wijkvisie. Dubbeldam. Dordrecht. december Inleiding. Dubbeldam

Wijkvisie. Dubbeldam. Dordrecht. december Inleiding. Dubbeldam Wijkvisie Dubbeldam Dordrecht december 2014 1 Inleiding Missie Trivire Trivire wil als woningcorporatie van betekenis zijn voor mensen. Dat is onze missie. We zorgen voor goed onderhouden woningen in schone,

Nadere informatie

Woonruimteverdeling 2013 SallandWonen

Woonruimteverdeling 2013 SallandWonen Woonruimteverdeling 2013 SallandWonen Woonruimteverdeling 2013 SallandWonen Februari 2014 Inhoud Samenvatting 1 1. Inleiding 2 2. Woningzoekenden 3 2.1 Ontwikkeling woningzoekenden 3 2.2 Inschrijvers en

Nadere informatie

Themabijeenkomst gemeente Valkenswaard 17 maart 2016

Themabijeenkomst gemeente Valkenswaard 17 maart 2016 Themabijeenkomst gemeente Valkenswaard 17 maart 2016 Programma 20.00 Welkom 20.05 Inleidingen Gevolgen Woningwet voor wonen in Valkenswaard Woningmarktontwikkelingen Valkenswaard Resultaten Woningbelang

Nadere informatie

/ Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u?

/ Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u? 2015-072/72015 Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u? Meedenken en meedoen De woning waarin u woont maakt deel uit van een groter geheel, een zogenoemd complex. In zo n complex hebben de bewoners

Nadere informatie

Woonruimteverdeling 2015 2 Woningstichting Putten. Opening Schauwplein

Woonruimteverdeling 2015 2 Woningstichting Putten. Opening Schauwplein Samenvatting In 2015 leverden wij 39 appartementen op aan het Schauwplein te Putten. De belangstelling voor de woningen was groot en leidde tot doorstroming. Wij sloten in 2015 inclusief deze nieuwbouw

Nadere informatie

Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen!

Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Samenvatting ondernemingsplan Samenvatting ondernemingsplan Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Dat is

Nadere informatie

werkt voor en met bewoners in wijken en buurten

werkt voor en met bewoners in wijken en buurten werkt voor en met bewoners in wijken en buurten Oma Geertje vertelt. 2 Welbions: we werken er allemaal. Wij zijn dé woningcorporatie van Hengelo en verhuren meer dan 13.000 woningen aan in totaal 25.000

Nadere informatie

Samenvatting SeysterPanel In 2011 hielden wij voor de eerste keer een groot woononderzoek. Huurders van Seyster Veste werd

Samenvatting SeysterPanel In 2011 hielden wij voor de eerste keer een groot woononderzoek. Huurders van Seyster Veste werd Januari 2014 Samenvatting SeysterPanel 2013 In 2011 hielden wij voor de eerste keer een groot woononderzoek. Huurders van Seyster Veste werd gevraagd naar hun tevredenheid. Tevredenheid over de woningen,

Nadere informatie

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID.

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID. MIDDEN TUSSEN DE MENSEN De uitgangspunten van het CDA Koggenland zijn helder: je wilt werken voor je brood, je ziet om naar elkaar en je laat de wereld knap achter voor je kinderen. Het CDA staat voor

Nadere informatie

Back to the future. Goed Wonen Special Woningwet 2015

Back to the future. Goed Wonen Special Woningwet 2015 Back to the future Goed Wonen Special Woningwet 2015 De Woningwet 2015 geeft duidelijke spelregels voor de sociale huursector. In deze special van Goed Wonen leggen we uit wat er verandert, wat we als

Nadere informatie

WONEN IN BEWEGING I N F O R M A T I E B R O C H U R E

WONEN IN BEWEGING I N F O R M A T I E B R O C H U R E WONEN IN BEWEGING I N F O R M A T I E B R O C H U R E Wonen in beweging De CWS is een woningcorporatie in beweging. Een professionele, klantgerichte organisatie die staat voor goed wonen in een aantrekkelijke

Nadere informatie

Welkom thuis bij Haag Wonen

Welkom thuis bij Haag Wonen Welkom thuis bij Haag Wonen 1 Thuis bij Haag Wonen U verdient een plek waar u zich ècht thuis voelt. Een goede woning in een prettige buurt. Haag Wonen verhuurt woningen in heel Den Haag. Aan allerlei

Nadere informatie

Ruimte. Verpleging. Jong en oud. Zorg. Gerief. Voorzieningen. IJsselmuiden: dorp van miljoenen! Beter Wonen investeert in de toekomst

Ruimte. Verpleging. Jong en oud. Zorg. Gerief. Voorzieningen. IJsselmuiden: dorp van miljoenen! Beter Wonen investeert in de toekomst Ruimte Gerief Verpleging Voorzieningen Zorg Jong en oud Samen IJsselmuiden: dorp van miljoenen! Beter Wonen investeert in de toekomst Onze investeringen op een rijtje: 2000-2008 ingrijpende verbetering

Nadere informatie

Zelf klussen. 100% wonen

Zelf klussen. 100% wonen Zelf klussen 100% wonen Zelf klussen Klussen in, aan en/of om uw huurwoning Huurders hebben bij SallandWonen veel vrijheid om hun woning naar eigen smaak aan te passen. We gaan er daarbij wel van uit dat

Nadere informatie

Verslag belanghouders bijeenkomst SallandWonen

Verslag belanghouders bijeenkomst SallandWonen Verslag belanghouders bijeenkomst SallandWonen 22 september 2011 Inleiding Directeurbestuurder Ed Penninks heet alle aanwezigen van harte welkom en dankt hen voor hun aanwezigheid. Het programma van vanmiddag

Nadere informatie

Stedelijk Vernieuwingsurgent

Stedelijk Vernieuwingsurgent Stedelijk Vernieuwingsurgent beleid: november 2008, versie: 2014 Waterweg Wonen verhuurt 12.000 woningen in Vlaardingen. Een flink deel van die woningen is bereikbaar voor mensen met een laag inkomen.

Nadere informatie

Huur Betalen. 100% wonen

Huur Betalen. 100% wonen Huur Betalen 100% wonen : hoe gaat dat in z n werk? Bij het huren van uw woning heeft u een huurovereenkomst getekend. In deze overeenkomst en in de algemene bepalingen staan uw rechten en plichten beschreven.

Nadere informatie

Het beste uit jezelf

Het beste uit jezelf Het beste uit jezelf 2 3 Met elkaar bouwen aan het Huis van Philadelphia Philadelphia wil dat mensen met een beperking gelukkig kunnen zijn en het beste uit zichzelf kunnen halen. Daarom doen we ons werk

Nadere informatie

Ik zoek een woning. Woonwensen staan voorop

Ik zoek een woning. Woonwensen staan voorop Ik zoek een woning Woonwensen staan voorop Wij verhuren zo n 2.200 woningen in alle kernen van de gemeente Laarbeek. In soorten en maten, goed, gevarieerd en betaalbaar. Voor gezinnen, stelletjes en alleenstaanden.

Nadere informatie

Ouder worden in je eigen huurwoning

Ouder worden in je eigen huurwoning Ouder worden in je eigen huurwoning Pilotproject: Lang zult u wonen voor huurders We zijn blij dat onze corporatie met ons heeft meegedacht over het ouder worden in onze huurwoning Een pilot van corporaties

Nadere informatie

Resultaten bewonersonderzoek, meting 2013

Resultaten bewonersonderzoek, meting 2013 Resultaten bewonersonderzoek, meting 2013 In de periode half mei/ begin juli 2013 heeft USP Marketing Consultancy in opdracht van Volkshuisvesting opnieuw een bewonersonderzoek gedaan naar de tevredenheid

Nadere informatie

Januari 2013. Jaarverslag 2012

Januari 2013. Jaarverslag 2012 Januari 2013 Jaarverslag 2012 1 1. Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de voor huurders van Woonstichting SSW. Hierin doet de verslag van haar activiteiten in 2012. Het reglement van de noemt een

Nadere informatie

Kleinschalig wonen Het Zonnehof Bovenkerk

Kleinschalig wonen Het Zonnehof Bovenkerk zonnehuisgroep amstelland Kleinschalig wonen Mijn man voelt zich echt thuis. Hij heeft zijn eigen kamer, maar brengt veel tijd door in de gezellige huiskamer met de andere bewoners. Elke dag helpt hij

Nadere informatie

Lefier in samenvatting jaarverslag. Samenvatting jaarverslag

Lefier in samenvatting jaarverslag. Samenvatting jaarverslag Lefier in 2014 samenvatting jaarverslag Samenvatting jaarverslag 2014 1 Lefier in 2014 samenvatting jaarverslag Wij zijn Lefier, een woningcorporatie in Noord-Nederland. Lefier staat midden in de samenleving

Nadere informatie

Beknopt jaaroverzicht Een solide basis met zichtbare resultaten.

Beknopt jaaroverzicht Een solide basis met zichtbare resultaten. Beknopt jaaroverzicht 2015 Een solide basis met zichtbare resultaten. Verhuur Samenstelling van onze 80.000 bewoners Ouderen (65+) Studenten/jongeren 12 persoonshuishoudens Allochtonen Grote gezinnen 15%

Nadere informatie

Ouder worden in je eigen huurwoning

Ouder worden in je eigen huurwoning Ouder worden in je eigen huurwoning Pilotproject: voor huurders We zijn blij dat onze corporatie met ons heeft meegedacht over het ouder worden in onze huurwoning Een pilot van corporaties Welbions en

Nadere informatie

Een verzoek om urgentie

Een verzoek om urgentie Een verzoek om urgentie 100% wonen Urgentie Kom ik in aanmerking? Als u door een acute noodsituatie, zonder dat u die kon voorzien, op korte termijn andere huisvesting nodig heeft, komt u eventueel in

Nadere informatie

De digitale corporatie KLANTWAARDE EN BEDRIJFSKOSTEN: KANAALSTRATEGIE. 11 september 2014 Marcel Zondervan Marnix van Welie

De digitale corporatie KLANTWAARDE EN BEDRIJFSKOSTEN: KANAALSTRATEGIE. 11 september 2014 Marcel Zondervan Marnix van Welie De digitale corporatie KLANTWAARDE EN BEDRIJFSKOSTEN: KANAALSTRATEGIE 11 september 2014 Marcel Zondervan Marnix van Welie AGENDA 1. Even voorstellen? 2. Feiten: De kosten van een klantcontact 3. Praktijk:

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW Huisartsenpraktijk Kattenbroek Huisarts Schenkels Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Kattenbroek is vorig jaar een tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Uw persoonlijke dienstverlening op maat

Uw persoonlijke dienstverlening op maat Uw persoonlijke dienstverlening op maat Het beste van twee werelden Kemp & Van Egeraat Medioren Senioren Woon en Zorg Makelaardij, biedt alles wat u nodig heeft om tot op zeer hoge leeftijd zelfstandig

Nadere informatie

VERHUURBROCHURE. 8 appartementen in voormalig kantoorpand Marktstraat Raalte

VERHUURBROCHURE. 8 appartementen in voormalig kantoorpand Marktstraat Raalte VERHUURBROCHURE 8 appartementen in voormalig kantoorpand Marktstraat Raalte Verhuurbrochure Marktstraat 65 Raalte Inleiding... 3 De omgeving... 3 Duurzaamheid... 3 Hergebruik van gebouw... 3 Energiezuinig...

Nadere informatie

Op zoek naar een woning? Zo werkt het bij Woonservice

Op zoek naar een woning? Zo werkt het bij Woonservice Op zoek naar een woning? Zo werkt het bij Woonservice Bij Woonservice hebben we het vinden van een woning opgedeeld in 6 stappen. In deze brochure leest u er alles over. Op zoek naar een woning? Zo werkt

Nadere informatie

c A R i N T R E G G E L A N D H u i s T GERBRAND H E N G E LO

c A R i N T R E G G E L A N D H u i s T GERBRAND H E N G E LO carintreggeland huis T GERBRAND HENGELO Een warme sfeer in een modern jasje. Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooi en comfortabel appartement? Vindt u een gezellige en veilige woonomgeving belangrijk?

Nadere informatie

Rapportage woonruimteverdeling Wachttijd voor een huurwoning loopt verder op. Eerste helft 2016

Rapportage woonruimteverdeling Wachttijd voor een huurwoning loopt verder op. Eerste helft 2016 Rapportage woonruimteverdeling Wachttijd voor een huurwoning loopt verder op. Eerste helft 2016 Samenvatting In de eerste helft van 2016 leverden wij geen nieuwe woningen op. Dat zie je terug in de slaagkansen

Nadere informatie

beleid: maart 2007, versie: 2013

beleid: maart 2007, versie: 2013 Kopen van een woning beleid: maart 2007, versie: 2013 Waterweg Wonen verhuurt circa 12.000 woningen in Vlaardingen. Een aanzienlijk deel van die woningen is bereikbaar voor huishoudens met lage inkomens

Nadere informatie

voorwoord Jan de Vries, directeur-bestuurder

voorwoord Jan de Vries, directeur-bestuurder AMBITIE 2016 voorwoord Jan de Vries, directeur-bestuurder Aan het begin van 2016 blikken wij terug en kijken wij vooruit in dit DuoDoc. Voordat wij dat doen willen wij eerst iedereen bedanken. Het was

Nadere informatie

Verslag van het overleg Huurdersvereniging Brummen - Woningstichting Brummen d.d. 15 november 2012

Verslag van het overleg Huurdersvereniging Brummen - Woningstichting Brummen d.d. 15 november 2012 Verslag van het overleg Huurdersvereniging Brummen - Woningstichting Brummen d.d. 15 november 2012 Aanwezig: Huurdersvereniging Brummen: De heer B. van Boven, mevrouw E. Groot, mevrouw B. ten Hoeve, de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID

NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID HUURDERSBELANGENCOMMISSIE 212 GEEREN-ZUID NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID De afgelopen weken vonden de blokgesprekken plaats in uw buurt. Singelveste AlleeWonen heeft daarin informatie gegeven over het hoe en

Nadere informatie

Het zoeken naar een ruilpartner. Heeft u een ruilpartner gevonden? Gesprek met de ruilkandidaat

Het zoeken naar een ruilpartner. Heeft u een ruilpartner gevonden? Gesprek met de ruilkandidaat Woningruil, hoe gaat dat? Woningruil, hoe gaat dat? Als u een huurwoning heeft en u zoekt een andere huurwoning, in Zeewolde of daarbuiten, dan kan woningruil een mogelijkheid zijn. In deze folder leest

Nadere informatie

VIJF KEUZES VOOR DE BEWONERS VAN DE GROENE WONINGEN IN DE ZEEHELDENBUURT

VIJF KEUZES VOOR DE BEWONERS VAN DE GROENE WONINGEN IN DE ZEEHELDENBUURT VIJF KEUZES VOOR DE BEWONERS VAN DE GROENE WONINGEN IN DE ZEEHELDENBUURT Beste bewoner, In dit boekje leest u welke vijf keuzes u heeft als bewoner van de te slopen woningen in de Zeeheldenbuurt. Mocht

Nadere informatie

Begeleiden. aanmoedigen EIGEN. geloven. vertrouwen. Stimuleer bewoners zelf initiatief te tonen. Werkwijze

Begeleiden. aanmoedigen EIGEN. geloven. vertrouwen. Stimuleer bewoners zelf initiatief te tonen. Werkwijze Een goede buur De deur staat altijd open en de koffie is heerlijk. Het servies misschien niet helemaal jouw smaak, maar toch vertrouwd. Hier kom je graag voor een wijze raad, een vernieuwend idee of een

Nadere informatie

tijdens de bijeenkomsten per flat en vervolgens met bewoners individueel.

tijdens de bijeenkomsten per flat en vervolgens met bewoners individueel. Vraag Informeren en betrekken Hoe informeren jullie bewoners? Hoe worden de bewoners betrokken? Hoeveel invloed hebben de bewoners? Wanneer vinden de bijeenkomsten plaats? Wat wordt er besproken tijdens

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Theresia

Woonzorgcentrum Theresia zonnehuisgroep amstelland Woonzorgcentrum Theresia Het leeft hier. Er lopen altijd mensen rond. Net een dorp. Licht, vriendelijk en sfeervol. ruimte voor wensen Theresia is een kleinschalig woonzorgcentrum,

Nadere informatie

I N F O R M A INFORMA T I E TIE

I N F O R M A INFORMA T I E TIE HEEFT HEEFT U U EEN EEN KLACHT? INFORMATIE Ook als u niet tevreden bent horen wij dat graag Een tevreden klant is het belangrijkste doel van Vallei Wonen. Daar richten wij onze dienstverlening op in en

Nadere informatie

wonen begint bij mensen Leefbaarheidsbudget Geld om samen te werken aan een fijnere buurt

wonen begint bij mensen Leefbaarheidsbudget Geld om samen te werken aan een fijnere buurt wonen begint bij mensen Leefbaarheidsbudget Geld om samen te werken aan een fijnere buurt Huurders hebben vaak goede ideeën voor hun buurt. Bo-Ex wil graag uw idee ondersteunen. Er is een potje met geld

Nadere informatie

Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u?

Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u? Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u? Meedenken en meedoen Portaal wil graag dat u tevreden bent over uw woning en woonomgeving. Om dit goed te organiseren, is informatie over uw woonomgeving erg

Nadere informatie

Lekker. Wonen. Losser. Losser op weg naar 2025

Lekker. Wonen. Losser. Losser op weg naar 2025 Lekker Wonen in Losser Losser op weg naar 2025 Als ik eens te laat ben, stuur ik de buurvrouw een berichtje en neemt zij mijn kinderen mee uit school. Dat is hier heel normaal. Losser: ingetogen dorp in

Nadere informatie

Wonen en zorg. Leystromen biedt mogelijkheden

Wonen en zorg. Leystromen biedt mogelijkheden Wonen en zorg Leystromen biedt mogelijkheden U wilt zelfstandig blijven wonen, maar u heeft ook behoefte aan wat extra zorg? Dan zijn onze zorgwoningen misschien een uitkomst. Maar u kunt er natuurlijk

Nadere informatie

Kwaliteit, zo werkt het

Kwaliteit, zo werkt het Kwaliteit, zo werkt het Kwaliteit, zo Werkt Het U huurt een woning bij de Veenendaalse Woningstichting of bent dat van plan. Dan is het goed om te weten wat de Veenendaalse Woningstichting doet om de kwaliteit

Nadere informatie

Aan de Raad der gemeente Haarlem. Ter attentie van wethouder Jan Nieuwenburg. Van Pieter Elbers, SP Raadslid gemeente Haarlem

Aan de Raad der gemeente Haarlem. Ter attentie van wethouder Jan Nieuwenburg. Van Pieter Elbers, SP Raadslid gemeente Haarlem Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 221/2008 21 oktober 2008 STZ/wwgz 08/167856 Beantwoording vragen van de heer P.G.M. Elbers inzake de verkoop van 183 huurwoningen Bloemenbuurt Aan de

Nadere informatie

Zeeheldenbuurt. Juni 2013

Zeeheldenbuurt. Juni 2013 Zeeheldenbuurt Inhoud Schilderwerk Asbestkaart Lege woningen Bewonerspeiling Rapport peiling Verder met de plannen Bewonerscommissie Contact met Portaal Contact Portaal Hans Oosterbaan 0800 767 82 25 Colofon

Nadere informatie

U zoekt een woning? In deze brochure leest u wat u moet doen om een woning van ons te kunnen huren.

U zoekt een woning? In deze brochure leest u wat u moet doen om een woning van ons te kunnen huren. U zoekt een woning? In deze brochure leest u wat u moet doen om een woning van ons te kunnen huren. Inhoud Veel woningen, veel woningzoekenden pagina 3 Eerst inschrijven... pagina 4...dan reageren op een

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE MADAMEPERENLAAN 65 3452 ES TE VLEUTEN

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE MADAMEPERENLAAN 65 3452 ES TE VLEUTEN VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE MADAMEPERENLAAN 65 3452 ES TE VLEUTEN Geachte bezoeker van onze website, In reactie op de door u getoonde belangstelling danken wij u hartelijk voor het opvragen van onze

Nadere informatie

DE BASIS. VOOR EEN BETAALBAAR THUIS Ondernemingsplan De Goede Woning

DE BASIS. VOOR EEN BETAALBAAR THUIS Ondernemingsplan De Goede Woning DE BASIS VOOR EEN BETAALBAAR THUIS Ondernemingsplan 2015-2018 De Goede Woning VOORWOORD Een dak boven het hoofd en brood op de plank. Hoe vanzelfsprekend is dat niet? Helaas minder vanzelfsprekend dan

Nadere informatie

Namens de Raad van Commissarissen, het Bestuur en de medewerkers van Woningschng Maasdriel

Namens de Raad van Commissarissen, het Bestuur en de medewerkers van Woningschng Maasdriel 15 december 2011 Openingstijden en telefoonnummers: Openingstijden van ons kantoor: maandag, dinsdag donderdag en vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur. Telefonisch zijn we op werkdagen bereikbaar van 08.30

Nadere informatie

Duwtje in de rug. Inspiratiebron. Let op! Renovatie van Staatsliedenbuurt geeft nog steeds impuls aan leefbaarheid

Duwtje in de rug. Inspiratiebron. Let op! Renovatie van Staatsliedenbuurt geeft nog steeds impuls aan leefbaarheid Duwtje in de rug Renovatie van Staatsliedenbuurt geeft nog steeds impuls aan leefbaarheid Inspiratiebron Annie Hofstede is een rolmodel als het gaat om tuinonderhoud Let op! Nieuw telefoonnummer ontstoppingsdienst

Nadere informatie

Hoe de gemeente Hardenberg u van dienst is

Hoe de gemeente Hardenberg u van dienst is Hoe de gemeente Hardenberg u van dienst is Kwaliteit is de norm Kwaliteit, dat is wat wij willen leveren. Natuurlijk, het is een mooi begrip en ook normaal. Maar wat betekent kwaliteit eigenlijk. Immers,

Nadere informatie

Zelfstandig Zorgwonen

Zelfstandig Zorgwonen Zelfstandig zorgwonen, dat was precies wat ik zocht Zelfstandig Zorgwonen Dat is zelfstandig wonen met de gerustheid van zorg en services dichtbij. Ewoud. Uw nieuwe vertrouwde thuis. www.vechtenijssel.nl

Nadere informatie

U bent niet tevreden... laat het ons weten! Hoe geeft u een klacht aan ons door?

U bent niet tevreden... laat het ons weten! Hoe geeft u een klacht aan ons door? U bent niet tevreden... laat het ons weten! Hoe geeft u een klacht aan ons door? U wilt prettig wonen. In een veilige en goed onderhouden woning. Dat begrijpen wij. En daar is onze dienstverlening dan

Nadere informatie

Huur Betalen. 100% wonen

Huur Betalen. 100% wonen Huur Betalen 100% wonen : hoe gaat dat in z n werk? Bij het huren van uw woning heeft u een huurovereenkomst getekend. In deze overeenkomst en in de algemene bepalingen staan uw rechten en plichten beschreven.

Nadere informatie

Zelfstandige Zorgwoningen Vecht en IJssel - locatie Zuylenstede

Zelfstandige Zorgwoningen Vecht en IJssel - locatie Zuylenstede Zelfstandige Zorgwoningen Vecht en IJssel - locatie Zuylenstede Mevrouw Van Vliet woont in een zorgwoning van Vecht en IJssel, in woonzorg centrum Zuylenstede. Met haar vriendinnen drinkt ze als vanouds

Nadere informatie

Over schulden gesproken

Over schulden gesproken Over schulden gesproken Verhalen uit de praktijk Sandra van der Stege 8 Inleiding In Nederland zijn veel mensen met schulden. Ongeveer 1 op de 5 mensen heeft moeite om elke maand rond te komen. In de schulden

Nadere informatie

KWALITEIT: HOOG IN HET VAANDEL

KWALITEIT: HOOG IN HET VAANDEL KWALITEIT: HOOG IN HET VAANDEL 1 Inleiding INHOUDSOPGAVE Inleiding 2 Kwaliteit 3 KWH- huurlabel 3 Enquête 4 Visitatie 4 Aedes-code 5 Overige kwaliteitssystemen 5 Onderhoud 5 Keuzemogelijkheden 6 Bewonersparticipatie

Nadere informatie

Goed wonen = samen doen!

Goed wonen = samen doen! Goed wonen = samen doen! Beleidsplan Tablis Wonen 2016 2019 Participatiemaatschappij In Nederland leven we steeds meer in een participatiemaatschappij. We maken steeds meer gebruik van elkaars sterke punten

Nadere informatie

Informatiebrochure. Zorgeloos huren bij een kwaliteitscorporatie

Informatiebrochure. Zorgeloos huren bij een kwaliteitscorporatie Informatiebrochure Zorgeloos huren bij een kwaliteitscorporatie In deze brochure vindt u meer informatie over de dienstverlening van Woonpartners Midden-Holland. Zo weet u wat u van een corporatie met

Nadere informatie