Natuurlijk Vormgeven

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Natuurlijk Vormgeven"

Transcriptie

1 Natuurlijk Vormgeven

2 Natuurlijk Vormgeven Voor doorzetters die een duurzame toekomst willen creëren en voor mensen met een creatieve geest die ook de handen uit de mouwen kunnen steken. Ben jij ook zo n type? Jeuken je handen om een ruimte in te richten of dat hele speciale decor te maken? Schrijf je dan snel in voor de nieuwe opleiding Natuurlijk Vormgeven. Een unieke opleiding die design combineert met duurzaamheid, natuur en milieu. De wereld verandert doorlopend Vormen, kleuren, trends en mode bepalen wat je draagt, welke kleur behang je op de muur plakt en hoe je mobieltje gepimpt is. Je eigen ruimte veranderen, zodat je je er lekker in voelt. Je fiets of scooter net even dat eigen originele tintje geven, of die tas pimpen. Je geeft dan zelf vorm op een praktische manier. Misschien vinden mensen in je omgeving dat zo leuk dat ze het van je willen kopen of namaken. Of misschien vraagt iemand in je omgeving wel of je mee wilt denken hoe die nieuwe kamer kan worden ingericht. Als je dit allemaal heel leuk vindt, lees dan verder. Het is je vast opgevallen dat van materiaal waar anderen hun neus voor ophalen, zoals weggegooide plastic flessen, afvalhout, fietsbanden, etc. goed nog iets te maken is. Een lamp of een wandobject, een hele stellage misschien wel. Een spel voor kinderen, een leuke accessoire of een uniek object in de tuin. Als je dat ziet en je vingers jeuken nog steeds, dan ben je heel bewust bezig met vorm én duurzaamheid: en dan hoor je thuis in de opleiding Natuurlijk Vormgeven. Creatieve vakmensen gezocht Na je opleiding wil je natuurlijk ook geld verdienen. Goed nieuws! Er is steeds meer vraag naar vormgevers met groene vingers, naar creatieve vakmensen. Met een diploma Natuurlijk Vormgeven op zak, kun je veel kanten op. Je weet namelijk je creativiteit toe te passen op een zakelijke manier. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als winkelinrichter, interieurstylist, bloemist of decorontwerper. Je begrijpt designers en interieurarchitecten die opdrachten uit het bedrijfsleven vertalen naar een product: je wilt dat product zelfs maken. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen onderneming beginnen. En wie weet, werk jij straks mee aan tv-programma s over interieurinrichting of ben jij de leading man als standbouwer voor popfestivals.

3 Je bent een vakman/vrouw! Je leert een echt vak, waarbij je praktische vakkennis moet toepassen om te komen tot een product of presentatie. Je kunt presenteren en je hebt leren communiceren met klanten om een opdracht te kunnen vertalen naar een definitief voorstel. Je hebt leren omgaan met ontwerpers en vormgevers die abstracte concepten voorstellen, maar de uitvoering aan jou over laten. Je laat het kunstenaar-zijn aan hen over: jij bent de praktische natuurlijk vormgever! In de opleiding combineren we praktische vaardigheden met kennis en commercie. Een uniek concept. Een combinatie van kunst en creativiteit, ondernemerschap met vakmanschap én ambachtelijk denken. Wat leer je? Simpel gezegd: het beste uit twee werelden. Je leert hoe je zaken moet doen én je leert groen ontwerpen. Je leert om opdrachten uit het bedrijfsleven om te zetten naar een knallende presentatie. Je leert met klanten omgaan en hoe je je eigen zaak kunt beginnen. Je leert wat vorm en perspectief betekenen. Je krijgt materiaalkennis en kleurenleer. Het eerste jaar De opleiding duurt drie jaar. Je begint met een basisjaar waarbij je leert over de vele facetten van design, standbouw, winkelinrichting, etaleren bloemdecoratie, presentatie en reclame. Aan het einde van het eerste jaar, maak je een keuze uit vier vervolgprofielen: Indoor design (inrichtingsadvies) Flower design (groendecorateur) Vormgever productpresentaties (etaleur) Stand-, winkel- en decorvormgever Welke vooropleiding heb je nodig? Je kunt je al inschrijven voor deze studie als je één van de volgende vooropleidingen hebt gevolgd: Een afgeronde vmbo-opleiding (KB, GL en TL), een afgerond derde jaar havo of een opleiding op vergelijkbaar niveau. Je volgt deze opleiding in Gorinchem. Wil je meer weten? Kijk dan eens op We helpen je graag bij je keuze voor een creatieve, duurzame en succesvolle toekomst. Als je je aangemeld hebt, moet je in een intakegesprek laten zien wat je waard bent: verzamel allemaal voorbeelden van jouw creativiteit en breng dat in een portfolio mee. Begin nu vast met verzamelen!!

4 BEROEPSVOORUITZICHTEN Waar werk je als vormgever? Op welke werkplek jij als natuurlijk vormgever uiteindelijk terechtkomt, is afhankelijk van de gekozen richting. Je hebt vele mogelijkheden: Standbouwbedrijf, winkel-/projectinrichtingsbedrijf, winkelbedrijf of decorbouwbedrijf, etalage-/presentatiebureau, evenementenbureau, woninginrichtingsbedrijf, woon-& lifestyle bladen, tuincentra, bloemenspeciaalzaak, verpakkingsontwerpbureau. Een andere mogelijkheid is om je eigen bedrijf te starten, of als freelancer te beginnen. We vragen veel van je Ontwerpen en leren kijken naar objecten gaat ook door buiten de lesuren. Want je laat je inspireren door alles om je heen. Je bent creatief en een beetje handig. Je hebt al een passie voor vormen, kleuren en materialen. Je vingers jeuken om een ruimte te restylen. Je blijft op de hoogte van trends en leest vaktijdschriften. Aanpakken en doorzetten Natuurlijk Vormgeven is een stevige voltijdsopleiding, geen opleiding voor doetjes. Je moet van aanpakken weten en we dagen je uit om creatief te denken. Je moet lef hebben en durven doorzetten om een klus af te maken. Natuurlijk vormgevers kennen geen negen tot vijf mentaliteit. Of denk je dat ze de winkel of een restaurant een dagje sluiten omdat jij de nieuwe inrichting moet begeleiden? Ook dat leer je bij ons. Je gaat elke dag naar school. Niet alleen voor de theorie, maar je krijgt ook veel praktijkvakken. Je gaat op excursies en je moet aan de bak tijdens stages. Bedrijfsleven Het Wellantcollege en Da Vinci College werken in de de praktijk graag samen met het bedrijfsleven. De opleiding Natuurlijk Vormgeven werkt heel nauw samen met een toonaangevend internationaal bedrijf op het gebied van interieur, winkelinrichting, standinrichting enzovoort, DK Home. DK Home wil jou de kans geven om te zien hoe het proces van opdracht, ontwerp, uitvoer en leveren verloopt: hoe je daar zelf onderdeel van kan worden. ze vragen maar één ding: jouw passie voor dit vormgevende vak!

5 Vormgever productpresentatie Als vormgever productpresentatie werk je bij: etalage-/presentatiebureaus of bij winkelbedrijven met een eigen presentatieteam. Je kunt ook als zelfstandig ondernemer of freelancer werkzaam zijn. Het onderwerp van (product)presentaties kan heel divers zijn: van mode tot hardware en van techniek tot levensmiddelen (food). Als vormgever productpresentatie werk je zowel in teamverband als individueel. Je hebt, afhankelijk van de organisatie waar je werkt, te maken met o.a. de (interne of externe) opdrachtgever, leidinggevende, accountmanager, projectmanager, andere collega s en/of disciplines, leveranciers en medewerkers van de externe opdrachtgever. Vormgever plantaardige materialen Als plantaardig vormgever werk je bij: bloemenspeciaalzaken, decoratiebedrijven, evenementenbureaus, groene vakbladen/ lifestylemagazines, tuincentra, etc. Je kunt ook als zelfstandig ondernemer of freelancer werkzaam zijn. Afhankelijk van de functie gaat het om verzorgen van bloemen en planten, ontwerpen en arrangeren van bloemen en plantdecoraties, ontwerpen en aankleden van bijzondere ruimtes met plantaardig materiaal, styling, etc. Als plantaardig vormgever kun je de rol van zelfstandig ondernemer aan, neem je verantwoordelijkheid, organiseer je de bedrijfsvoering en je geeft leiding. Je kunt de fases van ontwerp tot uitvoering zelfstandig uitvoeren en/of begeleiden. Jij hebt een creatieve, commerciële en praktijkgerichte instelling met de natuur als inspiratiebron. Je bent klantvriendelijk en dienstverlenend. Je kunt omgaan met onverwachte complexe situaties bij werkzaamheden, klanten en medewerkers.

6 Vormgever Indoor Als vormgever indoor werk je bij : etaleerbedrijf, decor-ontwerpbureau, interieurbedrijven, evenementenbureaus, woon-& lifestyle magazines, tuincentra, etc. Je kunt ook als zelfstandig ondernemer of freelancer werkzaam zijn. Als vormgever indoor hou je je bezig met styling, decoratie en vormgeven binnen de groene en urbane samenleving, met de natuur als inspiratiebron. Je werkt met dode en levende materialen, waarbij het doel is de omgeving te verrijken. De grens tussen indoor en outdoor wordt door deze beroepsbeoefenaar regelmatig overschreden. Deze brede omschrijving geeft jou de mogelijkheid om je eigen profiel te kunnen vormen binnen kaders van opleiding, eigen interesse en werkgelegenheid. Vormgever stand-, winkel- en decorbouw Als stand-, winkel- en decorvormgever werk je bij: standbouwbedrijven, winkel-/ projectinrichtingsbedrijven of winkelbedrijven en decorbouwbedrijven. Je kunt ook als zelfstandig ondernemer of freelancer werkzaam zijn. Afhankelijk van jouw functie gaat het om het ontwerpen van stands, interieurs, decors e.d. voor beurspresentaties, tentoonstellingen, winkels, evenementen en voorstellingen. Als stand-, winkel- en decorvormgever werk je zowel in teamverband als individueel. Je hebt, afhankelijk van de organisatie waar je werkt, te maken met o.a. de (interne of externe) opdrachtgever, leidinggevende, accountmanager, projectmanager, andere collega s en/of disciplines en leveranciers. Als vormgever indoor kun je de rol van zelfstandig ondernemer aan, neem je verantwoordelijkheid, organiseer je de bedrijfsvoering en je geeft leiding. Je kunt de fases van ontwerp tot uitvoering zelfstandig uitvoeren en/of begeleiden. Je hebt een creatieve, commerciële en praktijkgerichte instelling met de natuur als inspiratiebron. Je bent klantvriendelijk en dienstverlenend. Je kunt omgaan met onverwachte complexe situaties bij werkzaamheden, klanten en medewerkers.

7 Mollenburgseweg NB Gorinchem Ga naar voor informatie, open dagen & aanmelden

Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor

Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor De opleiding interior design & Styling - hbo bachelor Mensen zien hun omgeving steeds meer als een verlengstuk van hun persoonlijkheid.

Nadere informatie

Infogids 2019/20. Opleidingen mbo Vormgeving INFORMATIEMOMENTEN. OPEN DAG Zondag 18 november 2018 Zondag 20 januari tot 16.

Infogids 2019/20. Opleidingen mbo Vormgeving INFORMATIEMOMENTEN. OPEN DAG Zondag 18 november 2018 Zondag 20 januari tot 16. Opleidingen mbo Vormgeving INFORMATIEMOMENTEN OPEN DAG Zondag 18 november 2018 Zondag 20 januari 2019 11.00 tot 16.00 uur INFODAGEN Donderdag 14 maart 2019 Woensdag 29 mei 2019 16.00 tot 20.00 uur KENNISMAKINGSDAG

Nadere informatie

Ruimtelijk vormgever TOELATING

Ruimtelijk vormgever TOELATING Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25212 4 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Thorbeckestraat, Arnhem lbo-, vbo- of mavo-diploma vmbo KL, GL of TL basisberoepsopleiding (mbo)

Nadere informatie

Wat maak jij. morgen mee MBO. Design & Styling

Wat maak jij. morgen mee MBO. Design & Styling Wat maak jij morgen mee MBO Design & Styling Morgen is groen bij AOC Oost Morgen is groen bij AOC Oost. En dat is maar goed ook. We hebben een groene wereld nodig, waarin jij en je omgeving goed kunnen

Nadere informatie

Bovenbouw: op weg naar jouw toekomst!

Bovenbouw: op weg naar jouw toekomst! Bovenbouw: op weg naar jouw toekomst! Weet jij al welke afdeling je in de bovenbouw van het vmbo gaat kiezen? Vanaf klas 1 ben je al bezig om je talenten te ontwikkelen en kom je er geleidelijk achter

Nadere informatie

Je ontwikkelt een eigen stijl en durft je te onderscheiden. Je werkt in opdracht, zowel zelfstandig als in teamverband

Je ontwikkelt een eigen stijl en durft je te onderscheiden. Je werkt in opdracht, zowel zelfstandig als in teamverband 1 2 3 4 Werken als stylist Styling Design Wat laat je zien? Je ontwikkelt een eigen stijl en durft je te onderscheiden Je bent nieuwsgierig en veelzijdig Je denkt creatief en commercieel Je neemt initiatief

Nadere informatie

Wat maak jij. morgen mee MBO. Design & Styling

Wat maak jij. morgen mee MBO. Design & Styling Wat maak jij morgen mee MBO Design & Styling Morgen is groen bij AOC Oost Morgen is groen bij AOC Oost. En dat is maar goed ook. We hebben een groene wereld nodig, waarin jij en je omgeving goed kunnen

Nadere informatie

Het technasium op het Dr. Nassau College

Het technasium op het Dr. Nassau College Het technasium op het Dr. Nassau College Locatie Quintus Locatie Beilen Locatie Oost-Drenthe Gieten Locatie Noord-Drenthe Norg Wat is het technasium? In de eerste jaren van het technasium zijn de opdrachten

Nadere informatie

wellantcollege ll De Gemengde Leerweg De theoretische leerweg met een praktische inslag. Een succesvolle route!

wellantcollege ll De Gemengde Leerweg De theoretische leerweg met een praktische inslag. Een succesvolle route! wellantcollege ll De Gemengde Leerweg De theoretische leerweg met een praktische inslag. Een succesvolle route! Ben jij dit? ' Ik kan de theoretische leerweg aan, maar ik wil ook graag iets doen met gezond

Nadere informatie

Handel en Commercie 2016/2017

Handel en Commercie 2016/2017 novacollege.nl/handelcommercie Detailhandel Groothandel Interieuradvies Internationale handel Mode handel Handel en Commercie 2016/2017 Alle programma s zijn bekend aan het begin van het schooljaar, die

Nadere informatie

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM!

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! De andere route naar het hbo! WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past het Groene Lyceum

Nadere informatie

bloem & styling Jonna Kaarsemaker onderweg naar een creatieve opleiding *bloem & design *in- & outdoor styling natuur dingen maken ideeën bedenken

bloem & styling Jonna Kaarsemaker onderweg naar een creatieve opleiding *bloem & design *in- & outdoor styling natuur dingen maken ideeën bedenken creatief zelfstandig nieuwsgierig natuur dingen maken ideeën bedenken interpreteren trends ontdekken organiseren Jonna Kaarsemaker onderweg naar een creatieve opleiding bloem & styling *bloem & design

Nadere informatie

bewust Alternatieve Leerweg

bewust Alternatieve Leerweg bewust Alternatieve Leerweg leren werken in de echte wereld inleiding waar staat ambachts plein voor 3 Jonge mensen een vak leren zodat zij op eigen kracht werk vinden. Daar staat Ambachtsplein voor. We

Nadere informatie

HUISMAKEOVER FRANCHISE SAMEN SUCCESVOL ONDERNEMEN. passie en ondernemerschap ERVAAR HET VERSCHIL

HUISMAKEOVER FRANCHISE SAMEN SUCCESVOL ONDERNEMEN. passie en ondernemerschap ERVAAR HET VERSCHIL HUISMAKEOVER FRANCHISE SAMEN SUCCESVOL ONDERNEMEN passie en ondernemerschap ERVAAR HET VERSCHIL SAMEN WERKEN SAMEN SUCCESVOL ONDERNEMEN Het is mogelijk, samen succesvol ondernemen! HuisMakeOver biedt haar

Nadere informatie

vmbo Keuzevakken. Wat ga jij kiezen?

vmbo Keuzevakken. Wat ga jij kiezen? vmbo 2017 2018 Keuzevakken. Wat ga jij kiezen? 1 Beste leerling, Je gaat binnenkort naar de derde klas van het vmbo. Daar volg je het brede profielvak Groen waarin je aan de slag gaat met natuur en milieu,

Nadere informatie

wellantcollege ll De Gemengde Leerweg De theoretische leerweg met een praktische inslag. Een succesvolle route!

wellantcollege ll De Gemengde Leerweg De theoretische leerweg met een praktische inslag. Een succesvolle route! wellantcollege ll De Gemengde Leerweg De theoretische met een praktische inslag. Een succesvolle route! Ben jij dit? Ik kan de theoretische aan, maar ik wil ook graag iets doen met gezond eten, natuur,

Nadere informatie

mbo bloem Geef jouw creatieve passie voor bloemen de ruimte

mbo bloem Geef jouw creatieve passie voor bloemen de ruimte mbo bloem 2016 2017 Geef jouw creatieve passie voor bloemen de ruimte mbo bloem Bloemenvak zoekt creatieve bloembinders Vind jij het ook leuk om bloemen te schikken tot een adembenemend tafereel? Dan ben

Nadere informatie

Het Technasium is een vorm van onderwijs waarbij leerlingen projectmatig en probleemoplossend werken aan echte opdrachten uit het bedrijfsleven.

Het Technasium is een vorm van onderwijs waarbij leerlingen projectmatig en probleemoplossend werken aan echte opdrachten uit het bedrijfsleven. Wat is het Technasium? Het Technasium is een vorm van onderwijs waarbij leerlingen projectmatig en probleemoplossend werken aan echte opdrachten uit het bedrijfsleven. Hoe werkt het? De leerlingen krijgen

Nadere informatie

ik ga voor de academie voor economie en ondernemen

ik ga voor de academie voor economie en ondernemen ik ga voor de academie voor economie en ondernemen Een secretaresse voert natuurlijk heel ander werk uit dan een commercieel medewerker bij een bank, een juridisch medewerker bij een gemeente of een marketingmedewerker.

Nadere informatie

Actieplan Schooljaar 2014-2015

Actieplan Schooljaar 2014-2015 Talententijd, een uniek concept Actieplan Schooljaar 2014-2015 Mei 2014 BRF/LTS Pagina 1 Inhoudsopgave Visie pag. 3 Inhoud lessen pag. 4 LOB pag. 6 Sectoren ZuidWest en Stadion pag. 7 Planning en organisatie

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Ouderavond 16 januari Natuur & Ondernemen

Ouderavond 16 januari Natuur & Ondernemen Ouderavond 16 januari 2017 Natuur & Ondernemen Leerling kiest in lj. 2 uit 4 keuzes (T, ZW, HBR, N&O) TN ZW HBR N&O Bouw, wonen en interieur Mobiliteit en transport Produceren, installeren en energie Zorg

Nadere informatie

Tekst lezen en vragen stellen

Tekst lezen en vragen stellen 1. Lees de uitleg. Tekst lezen en vragen stellen Als je een tekst leest, kunnen er allerlei vragen bij je opkomen. Bijvoorbeeld: Welke leerwegen zijn er binnen het vmbo? Waarom moet je kritisch zijn bij

Nadere informatie

Wat maak jij. morgen mee MBO. Bloem & Design

Wat maak jij. morgen mee MBO. Bloem & Design Wat maak jij morgen mee MBO Bloem & Design Morgen is groen bij AOC Oost Morgen is groen bij AOC Oost. En dat is maar goed ook. We hebben een groene wereld nodig, waarin jij en je omgeving goed kunnen leven.

Nadere informatie

Het Technasium is een vorm van onderwijs waarbij leerlingen projectmatig en probleemoplossend werken aan echte opdrachten uit het bedrijfsleven.

Het Technasium is een vorm van onderwijs waarbij leerlingen projectmatig en probleemoplossend werken aan echte opdrachten uit het bedrijfsleven. Wat is het technasium? Het Technasium is een vorm van onderwijs waarbij leerlingen projectmatig en probleemoplossend werken aan echte opdrachten uit het bedrijfsleven. Hoe werkt het? De leerlingen krijgen

Nadere informatie

Associate degree Deeltijd

Associate degree Deeltijd Associate degree Deeltijd 2018-2019 Bloemsierkunst Vakmanschap, effectief communiceren en managen op hbo-niveau in de bloemsierkunst U bent werkzaam in de bloemenbranche, als zelfstandig ondernemer of

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Voltijdse dagopleiding interieurinrichter

Voltijdse dagopleiding interieurinrichter Voltijdse dagopleiding interieurinrichter Kies je voor een opleiding bij SYNTRA Midden-Vlaanderen, dan kan je rekenen op een professionele opleiding die steeds vertrekt vanuit de praktijk. Je krijgt les

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL MET JOU LOOPT ALLES OP ROLLETJES Werken in een bedrijf is elke dag anders. Ben je liever eigen baas? Leer dan alles over zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

Voltijdse dagopleiding visual merchandiser

Voltijdse dagopleiding visual merchandiser Voltijdse dagopleiding visual merchandiser #tsjakka www.pact-opleidingen.be Minstens 60% van je opleiding ben je aan de slag in een leerbedrijf. 1 of 2 dagen les van ervaren docenten op een SYNTRA-campus.

Nadere informatie

Infogids 2019/20. Opleidingen mbo Handel INFORMATIEMOMENTEN. OPEN DAGEN Zondag 18 november 2018 Zondag 20 januari tot 16.

Infogids 2019/20. Opleidingen mbo Handel INFORMATIEMOMENTEN. OPEN DAGEN Zondag 18 november 2018 Zondag 20 januari tot 16. Opleidingen mbo Handel INFORMATIEMOMENTEN OPEN DAGEN Zondag 18 november 2018 Zondag 20 januari 2019 11.00 tot 16.00 uur INFODAGEN Donderdag 14 maart 2019 Woensdag 29 mei 2019 16.00 tot 20.00 uur www.facebook.com/derooipannen

Nadere informatie

mbo styling & design Geef je carrière vorm

mbo styling & design Geef je carrière vorm mbo styling & design 2016 2017 Geef je carrière vorm mbo styling & design Ben jij in vorm? Jij bent één van die bijzondere mensen die overal een kans zien om het leven letterlijk mooier te maken. Voor

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN Sport & Business: Medewerker Marketing & Communicatie Medewerker Evenementenorganisatie Nijmegen 2016-17 JOHAN CRUYFF COLLEGE UNIVERSITY INSTITUTE Johan Cruijff

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 1: van missie naar business

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 1: van missie naar business Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 2: je bedrijf op orde Les 1: van missie naar business Pen en papier? Het begint met een missie Dit is een korte maar wel heel belangrijke les over de rol van

Nadere informatie

Marketing en Media 2016/2017

Marketing en Media 2016/2017 novacollege.nl/marketingmedia Evenementenorganisatie Junior accountmanagement Marketing en communicatie Media Marketing en Media 2016/2017 Mijn droom is ondernemer worden. De eerste stappen op het pad

Nadere informatie

Het Leukste Vmbo. Haalt je beste binnenste buiten. Van ALMELO. Open dagen

Het Leukste Vmbo. Haalt je beste binnenste buiten. Van ALMELO. Open dagen ar ol ja Scho 2020 / 2019 Het Leukste Vmbo Open dagen Van ALMELO Woensdag 28 november 2018 van 15.00 tot 20.00 uur Woensdag 16 januari 2019 van 15.00 tot 20.00 uur Haalt je beste binnenste buiten. informatie

Nadere informatie

Vakexpert bloem, groen en styling

Vakexpert bloem, groen en styling Integrale opdracht Zitobject in de natuur, Stilteruimte Opleiding Vakexpert bloem, groen en styling Crebo 25445 Cohort 2016-2017 Periode 1 Kerntaken & werkprocessen B1-K1: Maken en verkopen van groene

Nadere informatie

Horeca en Facility 2016/2017

Horeca en Facility 2016/2017 novacollege.nl/horecafacility Facilitair management Gastheer/gastvrouw Horeca management en ondernemen Kok Horeca en Facility 2016/2017 Op het Nova College leer ik niet alleen veel over eten, drinken en

Nadere informatie

Welkom in onze toekomstgerichte wereld!

Welkom in onze toekomstgerichte wereld! Welkom in onze toekomstgerichte wereld! 1. Inleiding 2017 Tegen het eind van leerjaar 2 is het moment gekomen om een eerste stap richting je beroepskeuze te gaan maken. In dit boekje word je uitgelegd

Nadere informatie

Wat is Highschool? Op de volgende bladzijden hebben we de verschillende programma s uitgewerkt.

Wat is Highschool? Op de volgende bladzijden hebben we de verschillende programma s uitgewerkt. l o o h c s h g i H O V M@ Wat is Highschool? Op school vergroot je je kennis en leer je vaardigheden binnen verschillende vakken als Nederlands, biologie, wiskunde en geschiedenis. Dat programma is voor

Nadere informatie

mbo styling & design Geef je carrière vorm

mbo styling & design Geef je carrière vorm mbo styling & design 2014 2015 Geef je carrière vorm mbo styling & design Ben jij in vorm? Jij bent één van die bijzondere mensen die overal een kans zien om het leven letterlijk mooier te maken. Voor

Nadere informatie

PHOTO WISE fotografie-opleiding 2015 1

PHOTO WISE fotografie-opleiding 2015 1 PHOTO WISE fotografie-opleiding 2015 1 Visie Voor wie? Voor iedereen met een interesse in de professionele fotografie, met aanleg voor beeld, en met een goede motivatie. Iedereen? Iedereen lijkt te kunnen

Nadere informatie

Meer waard met Schoevers

Meer waard met Schoevers Meer waard met Schoevers Met Schoevers word je meer waard. Want bij ons combineer je leren en werken. Je leert dus echt een vak als managementassistent, officemanager of communicatieprofessional en gaat

Nadere informatie

novacollege.nl/autotechniek Autotechniek 2016/2017

novacollege.nl/autotechniek Autotechniek 2016/2017 novacollege.nl/autotechniek Autotechniek Autotechniek 2016/2017 Iemand die zo sociaal is als jij, moet je niet verstoppen in een werkplaats. Dat zei mijn stagebegeleider tegen mij. Ik puzzel graag net

Nadere informatie

Waarom styling en wat doet een stilist

Waarom styling en wat doet een stilist Styling is kortweg: toegepaste vormgeving die inhoud vertaalt naar beeld. En dat moet je breed zien. Er zijn stilisten die collecties samenstellen, beursstands ontwerpen, kantine, kantoor of winkel (re)stylen,

Nadere informatie

ik ga voor de School voor Economie en Ondernemen Academie voor Economie en Ondernemen

ik ga voor de School voor Economie en Ondernemen Academie voor Economie en Ondernemen ga jn mi n ka l wi t wa t wa en zi et g at we we La n ge ei ga voor de School voor Economie en Ondernemen Academie voor Economie en Ondernemen Een secretaresse voert natuurlijk heel ander werk uit dan

Nadere informatie

Spelenderwijs LEAN Startup leren!

Spelenderwijs LEAN Startup leren! Spelenderwijs LEAN Startup leren! 28 mei Breda Playing Lean - leer en oefen de principes van LEAN Startup in 90 min.! Playing LEAN is een bordspel dat is geïnspireerd op de bestseller 'The Lean Startup

Nadere informatie

LEREN VOOR DE PRAKTIJK

LEREN VOOR DE PRAKTIJK LEREN VOOR DE PRAKTIJK Een nieuwe school, heel anders dan de basisschool. Veel verschillende docenten. Andere vakken. Krijg je al de kriebels in je buik? Niet nodig, hoor. Op Het Streek aan de Zandlaan

Nadere informatie

Plezant, ondernemen bij Albert Heijn! 02LAK0222-00_Flyer Franchise_A5.indd 1

Plezant, ondernemen bij Albert Heijn! 02LAK0222-00_Flyer Franchise_A5.indd 1 Plezant, ondernemen bij Albert Heijn! 02LAK0222-00_Flyer Franchise_A5.indd 1 17/10/13 11:10 Albert Heijn, aangename kennismaking! 02LAK0222-00_Flyer Franchise_A5.indd 2 17/10/13 11:11 Plezierig winkelen

Nadere informatie

food professional van de toekomst? Ben jij de Een opleiding van SVO vakopleiding food

food professional van de toekomst? Ben jij de Een opleiding van SVO vakopleiding food food professional Ben jij de van de toekomst? Een opleiding van SVO vakopleiding food Maaltijden bereiden Leidinggeven Foodtrends Gastvrijheid Product- en marketingkennis Zie jij een carrière in de foodbranche

Nadere informatie

Mediavormgever Art & Design

Mediavormgever Art & Design Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25201 4 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Thorbeckestraat, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE Om toegelaten te worden tot een middenkaderopleiding

Nadere informatie

Joost Verberk, Business Consultant en oud-trainee

Joost Verberk, Business Consultant en oud-trainee verbind jezelf aan Cofely sprak me aan omdat ze behalve technisch ook qua duurzaamheid vooroploopt. En haar ambities omzet in concrete producten voor klanten. Zo heb ik tijdens mijn traineeship een Energie

Nadere informatie

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN Sport & Business Sport & Coaching Roosendaal 2016-17 JOHAN CRUYFF COLLEGE UNIVERSITY INSTITUTE Johan Cruijff Oprichter In mijn ervaring bezitten sporters een

Nadere informatie

kiezen ontdekken doen! Leren en doen op jouw niveau Systematische aandacht voor vaardigheden Groen en D&P (Dienstverlening & Producten)

kiezen ontdekken doen! Leren en doen op jouw niveau Systematische aandacht voor vaardigheden Groen en D&P (Dienstverlening & Producten) MELANCHTHON BUSINESS SCHOOL christelijke school voor vmbo-mbo-hgl kiezen ontdekken Een bedrijvige school Leren en doen op jouw niveau doen! Kom op de MBS, leer binnen en buiten, volg je hart, ontwikkel

Nadere informatie

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P)

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P) Mavo Meer mogelijkheden op het Hondsrug College Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren Aandacht Anglia Praktijkvakken (T&T en D&P) Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Mavo Ga je straks

Nadere informatie

Mode, Interieurdesign, MultiMedia Design, Game architecture & design

Mode, Interieurdesign, MultiMedia Design, Game architecture & design Groningen, Hoogeveen 10 Creatieve opleidingen Mode, Interieurdesign, MultiMedia Design, Game architecture & design 2014-2015 www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college

Nadere informatie

Eerste hulp bij jouw CV met ouders!

Eerste hulp bij jouw CV met ouders! Heb jij al een CV? Daarin zet je alle belangrijke dingen die je hebt gedaan: bijvoorbeeld je opleiding(en) en baantjes. Hiermee laat je aan werkgevers zien wie je bent en wat je kunt: dat is dus heel belangrijk

Nadere informatie

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl alfa-college.nl drenthecollege.nl mboterra.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl Inleiding Er zijn ontzettend veel opleidingen in het mbo, wat het moeilijk maakt om te kiezen. Om jou te helpen bij

Nadere informatie

HORECA, BAKKERIJ EN RECREATIE

HORECA, BAKKERIJ EN RECREATIE HORECA, BAKKERIJ EN RECREATIE HORECA, BAKKERIJ EN RECREATIE Dit profiel is gericht op gastvrijheid. Je maakt kennis met allerlei facetten van de dienstverlenende sector. Je leert koken voor gasten, maaltijden

Nadere informatie

op het Hondsrug vakcollege

op het Hondsrug vakcollege op het Hondsrug vakcollege Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Jij gaat het maken! Op het Hondsrug vakcollege Ben jij een Knexx bouwer of haal je jouw mobieltje uit elkaar om te weten

Nadere informatie

De Gemengde Leerweg. wellantcollege ll. Informatie voor leerkrachten basisscholen

De Gemengde Leerweg. wellantcollege ll. Informatie voor leerkrachten basisscholen wellantcollege ll Informatie voor leerkrachten basisscholen De Gemengde Leerweg De theoretische leerweg met een praktische inslag. Een succesvolle route! Wellant vmbo 2 De leerwegen op een rijtje Het vmbo

Nadere informatie

Met de fiets of met de bus

Met de fiets of met de bus Betrokk Wij doen er alles aan om je een zo fijn mogelijke tijd te bieden. Dat betekent ook dat we voor een goede en heldere structuur zorgen. Een rustige omgeving, aan de rand van Halsteren. Een vast rooster,

Nadere informatie

Het Ambachtshuis Brabant. Voordeur naar ambachtelijk vakmanschap

Het Ambachtshuis Brabant. Voordeur naar ambachtelijk vakmanschap Het Ambachtshuis Brabant Voordeur naar ambachtelijk vakmanschap u Vakmanschap benutten Ambachten maken wezenlijk deel uit van de Nederlandse economie. Ze worden beoefend door bijna 1 miljoen Nederlanders,

Nadere informatie

Jouw praktische weg naar het hbo. Onderdeel van AOC Oost

Jouw praktische weg naar het hbo. Onderdeel van AOC Oost Jouw praktische weg naar het hbo Onderdeel van AOC Oost 2014 2015 2Informatie Het Groene Lyceum 2014-2015 Lekker praktisch bezig zijn maar wel op een hoog niveau. Is dat ook voor jou de leukste route naar

Nadere informatie

s Oriënteren op ontwerpen van tuinen 4 s Tuinontwerpen, stap 5: presenteren 14

s Oriënteren op ontwerpen van tuinen 4 s Tuinontwerpen, stap 5: presenteren 14 Inhoudsopgave 2inhoudsopgave A B C G Oriëntatie s Oriënteren op ontwerpen van tuinen 4 Werkwijzer Tuinontwerpen, stap 1: inventariseren van wensen en mogelijkheden 6 Tuinontwerpen, stap 2: brainstormen

Nadere informatie

HET ERASMUS HAVO/VWO TECHNASIUM. Het Erasmus. Wanted! Nieuwsgierige types

HET ERASMUS HAVO/VWO TECHNASIUM. Het Erasmus. Wanted! Nieuwsgierige types HET ERASMUS HAVO/VWO TECHNASIUM Het Erasmus Wanted! Nieuwsgierige types HET ERASMUS HAVO/VWO Wie kiest voor het Technasium van Het Erasmus, kiest voor Vijf uur per week het vak Onderzoek en Ontwerpen (O&O)

Nadere informatie

Copernicuslaan 230 5223 EN s-hertogenbosch (NL) Telefoon: +31(0)6 24 7777 29 E-mail: info@studio-vd-bogaert.com

Copernicuslaan 230 5223 EN s-hertogenbosch (NL) Telefoon: +31(0)6 24 7777 29 E-mail: info@studio-vd-bogaert.com Copernicuslaan 230 5223 EN s-hertogenbosch (NL) Telefoon: +31(0)6 24 7777 29 E-mail: info@studio-vd-bogaert.com Aan de geïntereseerde, Betreft: C.V. s-hertogenbosch, Zaterdag 04-11-2006 Geachte geïntereseerde,

Nadere informatie

mbo styling & design Geef je carrière vorm

mbo styling & design Geef je carrière vorm mbo styling & design 2017 2018 Geef je carrière vorm mbo styling & design Ben jij in vorm? Jij bent één van die bijzondere mensen die overal een kans zien om het leven letterlijk mooier te maken. Voor

Nadere informatie

specialisatie creatief nadine van kleef n.vankleef@han.nl

specialisatie creatief nadine van kleef n.vankleef@han.nl specialisatie creatief nadine van kleef n.vankleef@han.nl ben je fantasierijk? ben je origineel? ga je weleens naar het filmhuis? maak je veel foto s? maak je tekeningetjes op de rand van je papier? let

Nadere informatie

Meer waard met Schoevers

Meer waard met Schoevers Meer waard met Schoevers Met Schoevers word je meer waard. Want bij ons combineer je leren en werken. Je leert dus echt een vak als managementassistent, officemanager of communicatieprofessional en gaat

Nadere informatie

Begeleiding. novacollege.nl/welzijn. Kinderopvang. Onderwijs. Sociaal werk. Welzijn 2016/2017

Begeleiding. novacollege.nl/welzijn. Kinderopvang. Onderwijs. Sociaal werk. Welzijn 2016/2017 novacollege.nl/welzijn Begeleiding Kinderopvang Onderwijs Sociaal werk Welzijn 2016/2017 Van jongs af weet ik al dat ik wil werken met verstandelijk beperkte jongeren. Dat is vanwege mijn broertje, ik

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Weddingplanning Bootcamp Weekend

Weddingplanning Bootcamp Weekend Weddingplanning Bootcamp Weekend 2012 is het jaar van ontwikkelen. Een jaar waarin Personal branding, imago en performance centraal staan. In het Weddingplanning Bootcamp Weekend komen deze eigenschappen

Nadere informatie

Competentiescan Klant exemplaar

Competentiescan Klant exemplaar Naam klant: Geboortedatum: Datum rapportage: Naam begeleider: Competentiescan Klant exemplaar Dit project wordt mede gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds www.werkeenzorgminder.nl Instructie invullen

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Almelo. Het Groene Lyceum

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Almelo. Het Groene Lyceum Doe mee in onze groene wereld Almelo vmbo groen Het Groene Lyceum 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw talent en interesse. Zet

Nadere informatie

Mode, Interieurdesign, Precibap, MultiMedia Design, Game architecture & design

Mode, Interieurdesign, Precibap, MultiMedia Design, Game architecture & design 09, Hoogeveen 2012-2013 Creatieve opleidingen Mode, Interieurdesign, Precibap, MultiMedia Design, Game architecture & design www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college

Nadere informatie

Beroepspraktijkvorming periode 1 Bloem & Design

Beroepspraktijkvorming periode 1 Bloem & Design BPV-doelstellingen bloem Beroepspraktijkvorming periode 1 Bloem & Design Doelstellingen van deze BPV-periode Je leert hoe je leerbedrijf in elkaar steekt. Je leert een aantal basishandelingen aan. Je ervaart

Nadere informatie

Meer waard met Schoevers

Meer waard met Schoevers Meer waard met Schoevers Met Schoevers word je meer waard. Want bij ons combineer je leren en werken. Je leert dus echt een vak als managementassistent, officemanager of communicatieprofessional en gaat

Nadere informatie

Jonge startende ondernemer. en wat nu?

Jonge startende ondernemer. en wat nu? Jonge startende ondernemer en wat nu? Inleiding We zijn op onderzoek uitgegaan op zoek naar jonge startende ondernemers dit hebben we op verschillende manieren gedaan: - we zijn bij bedrijven langs geweest

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Bladzijde 4/5 Bladzijde 4 Bladzijde 4 Bladzijde 5

Inhoudsopgave. Bladzijde 4/5 Bladzijde 4 Bladzijde 4 Bladzijde 5 Mediavormgeving Inhoudsopgave Wat doet een mediavormgever? - Waar werkt een mediavormgever - Welke taken verricht een mediavormgever? - Welke eigenschappen heeft een mediavormgever Typering beroepengroep

Nadere informatie

Het Leukste Vmbo. Open dag. Van doetinchem. woensdag 23 januari 2019 van tot uur. Haalt je beste binnenste buiten.

Het Leukste Vmbo. Open dag. Van doetinchem. woensdag 23 januari 2019 van tot uur. Haalt je beste binnenste buiten. ar ol ja Scho 2020 / 2019 Het Leukste Vmbo Van doetinchem Open dag woensdag 23 januari 2019 van 16.00 tot 21.00 uur Haalt je beste binnenste buiten. informatie vmbo Groen 2019-2020 Inhoud Zet jouw stappen

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Doetinchem. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Doetinchem. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route Doe mee in onze groene wereld Doetinchem vmbo groen Het Groene Lyceum Vakman schaps route 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw

Nadere informatie

CREATIEVE TECHNIEK. vormgeving & styling creatieve techniek vastgoed & makelaardij SPECIALIST RESTAURATIE EN DECORATIE (ALLROUND) STAND EN DECORBOUWER

CREATIEVE TECHNIEK. vormgeving & styling creatieve techniek vastgoed & makelaardij SPECIALIST RESTAURATIE EN DECORATIE (ALLROUND) STAND EN DECORBOUWER CREATIEVE TECHNIEK vormgeving & styling creatieve techniek vastgoed & makelaardij SPECIALIST RESTAURATIE EN DECORATIE SPECIALIST (ALLROUND) RESTAURATIE STAND EN DECORBOUWER EN DECORATIE (ALLROUND) STAND

Nadere informatie

Onderbouw op de MBS. Je krijgt alle lessen zoals op elke middelbare school, Nederlands, Engels, wiskunde enz.

Onderbouw op de MBS. Je krijgt alle lessen zoals op elke middelbare school, Nederlands, Engels, wiskunde enz. MBS in het kort VMBO bl/kl/gl Het Groene Lyceum(tl/gl/havo niveau) mbo 2 en 4 Tweejarige brugklas LWOO (bl-niveau) ipads, boeken en schriften Veel praktijklessen Je start met een brugklaskamp in ljr. 1

Nadere informatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening

Horeca en Facilitaire dienstverlening 06 Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013 en Facilitaire dienstverlening www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Twello. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Twello. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route Doe mee in onze groene wereld Twello vmbo groen Het Groene Lyceum Vakman schaps route 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw talent

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Borculo

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Borculo Doe mee in onze groene wereld Borculo vmbo groen 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw talent en interesse. Zet jouw stappen in

Nadere informatie

INTAKEOPDRACHT COMMERCIËLE BEROEPEN

INTAKEOPDRACHT COMMERCIËLE BEROEPEN INTAKEOPDRACHT COMMERCIËLE BEROEPEN DOEL Door voorbereiding op de intake zich oriënteren op de opleiding en het beroep. SCHOOLSOORT MBO BOL en BBL niveau 4 AANPAK Individueel CONTACTSCHOOL SUMMA Zakelijke

Nadere informatie

omgeving wereld regie vanuit de jongere Jongeren leren organiseren

omgeving wereld regie vanuit de jongere Jongeren leren organiseren Jongeren leren organiseren Hoe kunnen jongeren regie hebben over eigen handelen en toch in verbinding zijn met alles om hen heen? Hoe verstaan jongeren de kunst om te bouwen aan netwerken, om een positie

Nadere informatie

Facilitaire dienstverlening en Horeca

Facilitaire dienstverlening en Horeca #9 en Horeca,, Hardenberg ca! Jij? In de hore nt groeien! * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-35 85 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het

Nadere informatie

Dossier Bloem, groen en styling

Dossier Bloem, groen en styling Dossier Bloem, groen en styling Basis Maken van bloemwerk, groene decoraties en/of presentaties Verzorgen groene producten Winkel- / productpresentatie Informeren / adviseren AVO Profiel Medewerker bloem,

Nadere informatie

In dit boekje vinden jullie informatie over de vervolgmogelijkheden na klas 1 en 2 op onze school.

In dit boekje vinden jullie informatie over de vervolgmogelijkheden na klas 1 en 2 op onze school. 2 Voorwoord Beste leerlingen/geachte ouders, In dit boekje vinden jullie informatie over de vervolgmogelijkheden na klas 1 en 2 op onze school. Als leerling is een richting kiezen voor jou heel belangrijk.

Nadere informatie

DURF JIJ DE STAP AAN?

DURF JIJ DE STAP AAN? DURF JIJ DE STAP AAN? Naar leerjaar 3 vmbo op De Groene Campus www.degroenecampus.nl De Groene Campus: een leuke school met een goede sfeer D foto nog maken - food - design - groen - sport e Groene Campus?

Nadere informatie

Assistent verkoop/retail (inclusief Logistiek en Mode & Textiel) BOL

Assistent verkoop/retail (inclusief Logistiek en Mode & Textiel) BOL Crebo Duur Niveau Leerweg Start 25257 1 jaar Entree BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus en februari (bij voldoende aanmeldingen) Locatie(s) Korianderstraat, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE Binnen

Nadere informatie

Sint-Jan Berchmanscollege

Sint-Jan Berchmanscollege Sint-Jan Berchmanscollege Infobrochure 7 RETAIL (7de jaar BSO) Leerlingenprofiel Je hebt het zesde jaar Retail of Administratie achter de rug. Je wil jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroten en bovendien

Nadere informatie

Kiezen, ontdekken & doen!

Kiezen, ontdekken & doen! BUSINESS SCHOOL BUSINESS SCHOOL christelijke school voor vmbo-mbo-hgl Kiezen, ontdekken Kiezen, ontdekken & doen! Veel praktijk en (digitale) vaardigheden Onderbouw op MBS & doen MBS in het kort Je werkt

Nadere informatie

Open dag. Het Leukste Vmbo. Haalt je beste binnenste buiten. Van ENSCHEDE. Open Lesmiddag. vrijdag 25 januari 2019 van tot 20.

Open dag. Het Leukste Vmbo. Haalt je beste binnenste buiten. Van ENSCHEDE. Open Lesmiddag. vrijdag 25 januari 2019 van tot 20. ar ol ja Scho 2020 / 2019 Het Leukste Vmbo Open dag Van ENSCHEDE vrijdag 25 januari 2019 van 15.30 tot 20.30 uur Open Lesmiddag woensdag 12 december 2019 van 14.00 tot 16.00 uur Haalt je beste binnenste

Nadere informatie

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN Sport & Business Sport & Coaching Groningen 2016-17 JOHAN CRUYFF COLLEGE UNIVERSITY INSTITUTE Johan Cruijff Oprichter In mijn ervaring bezitten sporters een

Nadere informatie