Het oud papier wordt zaterdag 4 juli vanaf 9.00 uur opgehaald!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het oud papier wordt zaterdag 4 juli vanaf 9.00 uur opgehaald!"

Transcriptie

1 Juni 2015 Hier voor U ligt al weer de laatste Verstoever van dit schooljaar. De eerste Verstoever van het nieuwe schooljaar komt eind augustus weer uit.. De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders, waar we erg blij mogen zijn. De Verstoever wordt door vrijwilligers gemaakt en verspreid, dus echt een Stuifzands blaadje. Mochten er nog mensen zijn die een advertentie willen plaatsen dan is dat altijd mogelijk en ook zeer welkom. Ook voor de komende Verstoevers is kopij welkom. Wij wensen iedereen een fijne zomer en vakantie toe. Groeten Het Verstoever Team. Mail : verstoever@live.nl of Kolkweg 10 B. OUD PAPIER Het oud papier wordt zaterdag 4 juli vanaf 9.00 uur opgehaald! Wilt u uw oud papier in handzame dozen of papieren zakken verpakken en ervoor zorgen dat er geen plastic tussen zit! Volgende datum : 29 aug. 7 nov : 9 jan. 19 mrt. 28 mei en 9 juli. Alvast hartelijk dank voor Uw medewerking, Ouderraad O.B.S de Zandloper.

2 Komt u ook op afspraak? Wilt u langskomen bij de Gemeentewinkel, Werkplein of Zorgloket? Bijvoorbeeld voor de aanvraag van een paspoort of rijbewijs? Bepaal zelf het tijdstip waarop u aan de balie staat en maak een afspraak. Voordeel van een afspraak is dat u direct wordt geholpen en niet hoeft te wachten. Ga naar Daar kiest u zelf datum en tijd waarop u langskomt. Of bel met om een afspraak te maken.

3 KINDERFEESTJE ZOEKT U EEN LOCATIE VOOR EEN KINDERFEESTJE???? DAT KAN IN ONS JEUGDHONK!!! VOOR INFORMATIE KAN U BELLEN MET HANS KATS OF JEANNET SCHONEWILLE. ( DIT GELDT ALLEEN VOOR LEDEN VAN ONS DORPSHUIS ) JE KAN ER DISCO HOUDEN, ER STAAT EEN BILJART, EEN SCHIJVENSPEL, JE KAN ER DARTEN. TELNR: HANS TELNR: JEANNET Professionele verzorging voor uw voeten. Behandeling van de diabetisch/reumatische voet en nagelbeugeltechniek. Salon aan huis. Behandeling bij u thuis is ook mogelijk. Lida Valk van Dalsem Eisenweg 22, Stuifzand Tel: , mobiel: B.G.G. mogelijkheid inspreken voicemai

4 K.S.V.S. Kom ook eens gezellig een balletje gooien bij de klootschietvereniging Stuifzand. Elke week vanuit het Dorpshuis te Stuifzand. Elke maandagavond een gezellige bingo in het dorpshuis. Zaal open uur. Met mooie geldprijzen en een jackpot van 225,- Tevens verhuren wij ook het materiaal, bijvoorbeeld een feestje, familiedag enzzz. Voor meer informatie neem contact op met Auke Heins tel: Elk jaar diverse datums kinderklootschieten vanaf 6 jaar info@hondenherder.nl Tel: Diverse merken hondenvoer Diverse merken kattenvoer Snacks Kattenbakvulling Anti-wormmiddelen Anti-vlo middelen GRATIS AAN HUIS GELEVERD!!

5 Riekus & Ilonka Veninga Hoofdweg PD Stuifzand Tel: Mob:

6 Handelsonderneming M. Pero inkoop, verkoop en reparatie van auto s inkoop, verkoop en reparatie van landbouwmachines inkoop, verkoop van uw tuin en park machines en onderhoud. M. Pero Molenweg 8a 7936 PB Tiendeveen

7 Uitvaartvereniging De Laatste Eer te Stuifzand Bij overlijden dient u contact op te nemen met uitvaartverzorging Peter van Slochteren, bereikbaar onder telefoonnummer: of/b.g.g. Elsje Otten tel Dag en nacht bereikbaar! Geboorten en nieuwe leden kunt u aanmelden bij de penningmeester, mevr. Erna Alssema-Hilberts. Zij is bereikbaar via dle-stuifzand@live.nl of tel na uur.

8 Zwartschaap 22, Stuifzand Telefoon Volg ons op Brand Bouwservice Zwartschaap PC Stuifzand Nieuwbouw,onderhoud, verbouw en recreatiebouw. Tel.: / Fax.: / Mob. Nr.:

9 Kaas uit eigen regio, Met zorg en duurzaam geproduceerd. Bezoek onze nieuwe site Biologische Kaasboerderij JUSTA Hoofdweg PD Stuifzand. Tel info@justakaas.nl Ambachtelijk gemaakt van rauwe melk Toneelvereniging STAP zoekt leden. Door verhuizing, werkzaamheden en andere oorzaken zijn een aantal leden van onze vereniging vertrokken. De overige leden kunnen met het te kleine clubje geen voorstelling meer verzorgen en daarom willen we graag nieuwe leden bij STAP. Vind je het leuk om toneel te spelen of achter de schermen te helpen meld je aan of wil je meer informatie dan kun je terecht bij : Bij Roelof Post ( na uur) of mail roelof_post@hotmail.com.

10 Vrouwen van Nu Fluitenberg/Stuifzand Vrouwen van nu op excursie.donderdag 23 april gingen we met 16 vrouwen naar het boerenbedrijf van de familie Geuchies in Ruinen.Om twee uur worden we verwelkomd door de heer Geuchies. Even later voegt ook z n vrouw zich bij ons en dan kan de excursie beginnen. Eerst worden we meegenomen een, best wel, hoge trap op naar een soort kantine. Vanuit deze ruimte hebben we een mooi overzicht over de ligboxenstal. De koeien liggen vredig te herkauwen.we krijgen een kop thee of koffie met een heerlijke plak koek of cake. Dan start de boer een dia presentatie. Hij begint met z n trots. Een koe die op het moment van de foto 15 jaar oud is en 17 jaar is geworden. Het dier heeft twee grote tankwagens melk geleverd in haar leven. Natuurlijk ook evenredig veel gegeten en gedronken. Er zijn dia s van de boerderij zoals het vroeger was en zoals het nu geworden is. De grote ligboxenstal is over de oude stal gebouwd. Na een tweede kopje koffie of thee met een toepasselijk koetjesreepje, schotelt de boer ons een quizje voor. We krijgen vragen over het aantal magen van een koe en we moeten ze ook nog benoemen. Allerlei potten met vreemde inhoud komen voorbij en we mogen raden wat het is. In de potten zit bijvoorbeeld luzernehooi, gehakselde mais, kuilvoer, tarwemeel en mineralen. Best moeilijk als leek om dit allemaal te weten. Als de punten zijn opgeteld wordt de winnaars bekendgemaakt. Ze krijgen een klein presentje. Dan wordt het tijd voor een rondleiding over het bedrijf. Allereerst natuurlijk naar de kalfjes. Aandoenlijk is dat kleine spul altijd, alleen worden de lieve kopjes wel ontsierd door de enorme gele oormerken. In de kalverstal zit in de nok een uil in een kist te broeden. Vorig jaar had ze twee broedsels. Een van 5 en een van 3 kuikens. Dan gaan we naar de potstal. Hier staan de grotere kalveren. We lopen langs de vaarzen en komen uit in de ligboxenstal. Daar vliegen de zwaluwen af en aan. De boer is erg blij met deze vogels. Ze vangen geweldig veel vliegen en veel zwaluwen betekent dus weinig vliegenoverlast. Het is prachtig weer en er wordt nog wat nagepraat op het erf. Om ongeveer kwart voor vier bedankt Femmie de heer Geuchies voor zijn duidelijke uitleg. Het was een hele genoeglijke middag. Leuk om eens achter de schermen van een melkveehouderij te kijken. Groep 2 bedankt voor deze excursie.

11 Bereikbaarheid SWW / de Smederijen in de dorpen. Sinds begin 2013 zijn de wijkteams in alle dorpen samengevoegd tot één groot dorpenteam Smederijen. Dit houdt in dat alle woonconsulenten van de woningstichtingen, medewerkers van de gemeente (wijkbeheerder en handhaving), Stichting Welzijnswerk Hoogeveen (opbouwwerk, jongerenwerk, maatschappelijk werk) en de politie (wijkagenten) één vast adres hebben gekregen. Wanneer u contact zoekt met een van bovenstaande personen, kunt u terecht in het wijkkantoor van de Smederijen in Dorpshuis Het Anker in Hollandscheveld. De medewerkers zijn op wisselende momenten op het kantoor aanwezig. Voor uw financiële vragen (belastingen, schulden, betalingsregelingen, papieren invullen e.d.) kunt u terecht op het spreekuur van de vrijwilliger financiële hulp. Dit was altijd op de donderdagmorgen, maar zal per 8 januari 2014 naar de woensdagmorgen verschuiven. Openingstijden en contactgegevens Het kantoor is van maandag tot en met donderdag geopend van 9.00 tot uur, metuitzondering van de schoolvakanties. Op andere tijden is het kantoor niet altijd bezet door afspraken buiten de deur. Wilt u iemand in het bijzonder spreken of op een ander tijdstip, dan is het verstandig vooraf even te bellen voor een afspraak. Wij zijn telefonisch bereikbaar op: (u kunt ook de voic inspreken en wordt dan teruggebeld) of te mailen naar welzijn.dorpen1@swwh.nl. Wilt u dringend een medewerker van de SWW spreken? Neemt u dan contact op met het centraal bureau van de SWW aan Het Haagje 119 te Hoogeveen, tel t:

12 ACTIVITEITEN COMMISSIE STUIFZAND Noteer in je agenda agenda: * 21 en 22 augustus hebben we stratenvolleybal. Zouden de captains van de straten de teams weer willen samenstellen en uiterlijk voor 16 augustus willen doorgeven aan Raimond Marjan of Saskia? Dit jaar gewoon weer op het sportveld. Vrijdagavond beginnen we om 19:00 uur en graag een half uurtje van te voren aanwezig zijn en zaterdags beginnen we om 13:30 uur. Hier ook graag een half uurtje van te voren aanwezig zijn. * 29 augustus hebben we kindervolleybal op het sportveld. We gaan ons uiterste best doen om er een super mooie dag van te maken. Het terras is open voor degenen die de kinderen willen aanmoedigen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de Smederijen. Na het volleyballen gaan Lies en Aaltje officieel afscheid nemen van de kinderclub en met de kinderen bbqen we barbecue-en Hier zijn geen kosten aan verbonden voor uw kind. Dit is voor de kinderen uit Stuifzand tot groep 8. *19 september kanotocht. hier over meer op een andere pagina in deze verstoever. wordt mogelijk gemaakt door de smederijen. *11 december hebben we kerstbingo. Hierover meer in de volgende verstoever * 16 december kinderbingo. Hierover ook meer in de volgende verstoever.

13 Aan de slag in Stuifzand Op woensdagmiddag 20 mei 2015 hebben bewoners uit Stuifzand de eerste werkzaamheden verricht in het kader van het project Het Landschap Onderhouden We Samen. Dit project is een initiatief van Landschapsbeheer Drenthe om samen met de bewoners aan de slag te gaan met groen in het dorp en het omliggende landschap. Begin 2015 zijn de groene ideeën en wensen van de enthousiaste bewoners geïnventariseerd en verwerkt in een inrichtingsplan voor het groen in het dorp. Landschapsbeheer Drenthe ondersteunt de bewoners bij het realiseren van hun plannen genaamd Groen Stuifzand. Bloemrijke bermen De bewoners wilden graag de bermen in het dorp inzaaien met een inheems, meerjarig wild bloemenmengsel. De bloemrijke bermen zijn mooi voor het aangezicht en goed voor talloze insecten zoals vlinders en wilde bijen en insectenetende vogels. Een groepje bewoners is aan de slag gegaan en zijn een paar proefstukken ingezaaid bij de ingang van het dorp. Na het voorbewerken van de grond door Zorgboerderij Wonderland begon het zware harkwerk en het inzaaien van de berm. Nu maar 'kieken wat 't wordt'. Plaatsing bankje Een van de vele ideeën was het plaatsen van een picknickbank bij de buurt 'De Sleutel'. Bork Sloopwerken was zeer enthousiast over het project en heeft besloten een picknickbank te sponsoren voor het dorp. De daadkracht van een klein dorp bleek maar weer eens tijdens het plaatsen van de bank. Een kraantje voor het grondwerk werd geregeld om het door Bork Sloopwerken gesponsorde zand te verwerken. De naburige inwoners waren zo enthousiast, dat spontaan voor koffie en wat lekkers werd gezorgd. Geen betere manier om het bankje in te wijden, want samen onderhouden we het landschap! Volgende bijeenkomst : 2 september uur in Ons Dorpshuis.

14 Deze zes toppers zijn onze schoolverlaters. Na een jaar hard werken zijn ze er helemaal klaar voor het Voortgezet onderwijs! Het is vreemd, spannend maar ook leuk om aan deze nieuwe fase te beginnen. Joran, Daphne, Spike, Milan, Justin en Jonathan. Wij wensen jullie veel succes en plezier en zouden het leuk vinden als je nog eens langs komt Wij wensen u een fijne vakantie. Team en kinderen van obs De Zandloper

15 De Rollende breibol. Wij zijn een groep vrouwen die breien voor de kledingbank in Hoogeveen. We komen één keer per maand samen in het Jannes Van de Sleedenhuis om te breien, koffie te drinken, patronen uit te zoeken en elkaar te helpen met breiproblemen. Ook leveren we dan de kleding in die we in de voorbije maand hebben geproduceerd. Er wordt heel wat afgebreid en we hebben dan ook dringend behoefte aan garens. Wie heeft er nog ergens garen liggen waar niets meer mee wordt gedaan?? Wij zouden het heel graag willen hebben om weer leuke kledingstukken van te breien. Garen kun je inleveren bij Fien Oostingh Siberië 2, Tiendeveen. Als brengen een probleem oplevert wil ik het ook wel halen. (tel ) Biljarttoernooi in het najaar. De Smederijen heeft een bedrag beschikbaar gesteld voor een biljarttoernooi in Stuifzand. Dit toernooi zal in het najaar, bij voldoende deelname, georganiseerd worden. Het toernooi is uitsluitend voor inwoners van Stuifzand en leden van de Stuifzandse biljartverenigingen, dus ook voor de leden die niet in Stuifzand wonen. Wie belangstelling heeft kan zich opgeven bij Evert Driesen of Harry Blokzijl. Nadere informatie volgt in een volgende Verstoever.

16 Feest In Stuifzand. Hallo dorpsbewoners, Feestweek Stuifzand ligt al weer een paar weekjes achter ons, maar als bestuur willen toch graag even terugblikken. Donderdagavond gin het feest van start met kaarten en darten., Bij het jokeren ging de 1e prijs naar Henk Morsink en bij het klaverjassen naar Roelof Hendriks. Steff en Enrico wonnen het koppeldarttoernooi. Vrijdagmiddag was de 50 plus kwis net als voorgaande jaren weer een grioot succes. s Avonds deden erg veel kinderen mee aan de kinderplaybackshow de eerste prijs ging naar Annemiek Groote. In de pauze lieten de kinderen van de Streetdance groep zien wat ze dit seizoen hadden geleerd. Na de pauze waren de teams van de straten aan de beurt en we moeten eerlijk zeggen dat er verschrikkelijk veel werk gemaakt is voor de optredens zodat de playbackavond prachtig was om te zien.. De Kolkweg werd eerste. Zaterdag werden de zeskampspelletjes ren de Pruttelrees gehouden en aansluitend was er muziek in de tent m.m.v. De Wethouders, José Wolters en Arjan Boltjes. Op deze avond liet Stuifzand zien dat een klein dorp een groot feest kan vieren. Zondagmorgen konden we allemaal even uitslapen om smiddags de versierde wagens te bekijken, hier werd de Hoofdweg 1e. Daarna was het tijd om te gaan klootschieten. De prijsuitreining was om uur en de beker ging dit jaar naar de Hoofdweg. Wij willen als bestuur alle bewoners, sponsoren en vrijwilligers bedanken voor dit superfeest, zonder jullie was dit niet mogelijk. Ook willen wij Amanda van Dalen bedanken voor haar jarenlange inzet als bestuurslid van F.I.S. Het thema voor volgend jaar is : Tirol, de datum van het Stuifzandse feest in 2016 volgt nog. Groetjes Ira, Marco,Hans,Peter, Bjorn,Enrico en Peter.

17 Fietsen door het mooie Drenthe. Donderdag 21 mei was de fietsdag van Vrouwen van Nu gepland. De hele week werd ons door de weermannen mooi weer beloofd op donderdag en gelukkig hadden ze deze keer gelijk. Het was prachtig fietsweer. Een lekker zonnetje met af en toe een wolkje, wat prachtige echt Nederlandse luchten opleverde, en een beetje wind. We vertrokken op kwart voor 10 met 13 vrouwen vanaf ons Dorpshuis in Stuifzand. Via de Brandligtsdijk en de Pesserdijk ging het richting Tiendeveen. In Tiendeveen hadden we ons eerste rustmoment bij Golfbaan Martensplek. Een kop koffie of cappuccino met een punt appelgebak hadden we toen wel al verdiend vonden we. De punten gebak waren redelijk groot en vulden de maag goed. Toen de laatste kruimels waren weggewerkt, stapten we weer op de tweewielers en gingen we over de hei richting Nieuw-Balinge en vandaar naar Balinge. In Balinge is een aspergekwekerij annex aspergeverkooppunt. We hadden daar een afspraak voor een rondleiding en een kop soep bij onze lunch. Het werd meer dan dat. We kregen een rondleiding en we mochten zelf asperges steken. Daarna kregen we uitleg over de verwerking van asperges totdat ze in de winkel liggen. Daar komt heel veel spoelwerk aan te pas en nadat we alles hadden gezien moest de vloer worden gedweild. Het was een natte modderpoel. Buiten was het heerlijk toeven op het terras en Allet Pauw had voor ons allemaal een stukje aspergetaart met (geiten)kaas. Daarna konden we genieten van een zeer smakelijke aspergesoep. Onze boterhammen bleven, mede door het verorberen van de grote appelpunt, nagenoeg onaangeroerd. Het was zo gezellig bij de familie Pauw dat we wat erg laat vertrokken en bijna te laat op onze volgende afspraak verschenen. Het Knipmuseum in Westerbork. Maar gelukkig hadden ze op ons gewacht

18 en we kregen een mooie rondleiding door Fransien Kiers. Ze vertelde over de geschiedenis van het museum en over knipwerk en knippers. We konden daarna zelf de collectie bekijken. Erg de moeite waard. Dan weer de stalen rossen beklommen en op pad richting Spier. Via het Terhorster Zand. Een prachtig stuk natuur. Ergens halverwege het natuurgebied waren een paar bankjes waar het in het zonnetje heerlijk toeven was. Zo heerlijk dat we de tijd een beetje waren vergeten. Dus het laatste stuk moesten we even flink vaart zetten, want om zes uur werden we verwacht in Pesse in het pannenkoekenrestaurant. Daar kwamen we een beetje te laat aan. Gelukkig waren de pannenkoeken nog niet klaar dus zo n ramp was dat ook weer niet. Alleen hadden de 7 vrouwen die samen met ons zouden gaan eten zich een beetje ongerust gemaakt Na een heerlijke pannenkoek hadden we het wel gehad en een toetje hebben we deze keer maar overgeslagen. Het was een fijne fietsdag. Weer terug thuis gaf de teller 52 kilometer aan. De vrouwen uit Fluitenberg hebben natuurlijk nog een paar kilometertjes extra gefietst. En een van ons kwam s morgens al uit Zuidwolde op de fiets. Dus die heeft helemaal een geweldige prestatie geleverd. Deze tocht was georganiseerd door de vrouwen van groep 4. Volgend jaar is groep 5 aan de beurt. We laten ons graag verrassen. Fien Oostingh.

19 Veel leven in de sloot Veel kinderen hadden verwacht enkel en alleen visjes en kikkervisjes te vangen tijdens de middag waterbeestjes zoeken met Natuurpad Stuifzand. Met schepnetjes visten de zesentwintig deelnemers van alles uit een ven in het dorp en dit waren niet alleen visjes! Tot grote verbazing van de kinderen was er meer in het water te vinden. Ze visten waterschorpioenen, duizenden piepkleine rode watermijten, veel naamloze beestjes en zelfs een reusachtige watertor uit het ven. Gelukkig werd de gevreesde snoek niet gevangen. De vele diertjes, kikkervisjes en een drietal groene kikkers werden aandachtig bestudeerd. Door middel van handige zoekkaarten konden de kinderen opzoeken welk dier ze hadden gevangen. Gedurende de middag ging dit steeds makkelijker en werden de kinderen ware wateronderzoekers. Samenwerking De waterbeestjesmiddag werd georganiseerd door een aantal dorpsbewoners die zich hebben verenigd in een bewonersgroep Natuurpad Stuifzand genaamd. De bewonersgroep is ontstaan vanuit De Smederijen van Hoogeveen en worden ondersteund door Landschapsbeheer Drenthe en IVN Hoogeveen. Landschapsbeheer Drenthe heeft de Waterbeestjesmiddag ondersteund vanuit het project

20 Nieuws van het Plaatselijk belang Het bestuur van het plaatselijk belang is weer compleet. Zwaantje Hilbrink komt ons bestuur versterken. Als bestuur wensen we Zwaantje veel succes en plezier in het bestuur. Het bestuur ziet er als volgt uit. Voorzitter: Bert Bouwmeester Secretaris: Evert Bakker Penningmeester: Bertjan Strijker Algemeen bestuurslid: Zwaantje Hilbrink Algemeen bestuurslid: Gretha van Vliet Landschapsbeheer Drenthe Na het succes van het inzaaien van de bermen richting de manage en het plaatsen van de picknickbank is er op 2 september een nieuwe bijeenkomst in Ons Dorpshuis om gemaakte ideeën te bespreken. Nieuwe ideeën zijn natuurlijk ook welkom. Mocht het de vorige avonden er niet van gekomen zijn. Op deze avond bent u wederom van harte welkom. Voor meer informatie zie het artikel van Landschapsbeheer Drenthe in deze Verstoever. Noaberhulp Achter de schermen wordt er druk gewerkt om de kaders van het project Naoberhulp vorm te geven. In overleg met de verschillende dorpsbelangen wordt er een plan opgesteld voor verdere ontplooiing van het project. In september hopen we met de coördinatoren om tafel te zitten en daarna zullen we laten weten wat de verdere aanpak van dit project zal zijn. Zaandorpen op glasvezel heeft de 55% gehaald. Als plaatselijk belang zijn wij hier erg blij mee. Mocht u zich nog niet hebben aangemeld, het kan nog steeds. Vriendelijke groet, Namens het Plaatselijk belang, Gretha van Vliet

21 Activiteiten Stuifzand. 19 september willen we graag een speur/kanotocht organiseren. Iedereen van 7 jaar en ouder mag mee doen. Je start en eindigt bij "Ons Dorpshuis". In groepen van 2 tot 7 personen die je zelf mag samenstellen loop je een mooie speurtocht door de omgeving van Stuifzand. Tussendoor maak je een bijzondere kanotocht (deze is niet verplicht!). De kosten zijn voor kinderen tot het basisonderwijs 1,50. Vanaf het voortgezet onderwijs en volwassenen zijn de kosten 2,50. Zwemdiploma A is verplicht en houd rekening met je mobiele telefoon. Het is een leuke en sportieve tocht, dus geef je in ieder geval op voor 12 september. Opgeven kan via de mail: rick.koster@gmail.com of via de telefoon Marjan Post groeten de activiteitencommissie OPROEP HULP BIJ VERSTOEVER< Wie komt ons team versterken??? 6 x per schooljaar de Verstoever kopiëren en in elkaar vouwen!!! WIE WIE WIE!!!!! Kopie volgende Verstoever moet uiterlijk 24 augustus binnen zijn!!!!

22 Gymnastiekver. V.O.G. Mevr. J. van Slochteren tel Mevr. I.v.d Weide tel Vrouwen van NU Stuifzand/ Fluitenberg Penningmeester: Jannie Brand-Lowijs, telefoonnummer: Notuliist: Fien Oostingh-Brakel, telefoonnummer: Vereniging Ons Dorpshuis Dhr. Menno van Rij Ijsvereniging Ons Genoegen Dhr. J.Post tel Werktuigenvereniging Dhr. E.Bakker tel Vereniging Plaatselijk Belang Dhr. E. Bakker tel Peuterspeelzaal Mevr. H.van Achteren tel Begrafenisvereniging De Laatste Eer Dhr. A. Blokzijl tel Mevr. M. Bening tel ( na uur) Activiteitencommissie Marjan Post, Feestcommissie F.I.S. Mevr. I. Strijker tel Koersbal : Iedere woensdag van tot uur, kom eens kijken.in Ons Dorpshuis.

23 Kaartclub Ons Dorpshuis Mevr. J. de Graaf tel ( jokeren) Kaartclub Ons Dorpshuis Dhr. H. Mulder tel ( klaverjassen) Dhr. Jt. De Groote tel Kinderclub De Knutselknotsen Mevr L. Bisschop tel Mevr. A.de Groote tel Toneelvereniging S.T.A.P. Roelof Post ( na uur) Klootschietvereniging K.V.S Dhr. A. Heins tel Dartclub D.C.S. Dhr. D. Bij de Leij tel website: Website Stuifzand.net Mevr. N. van Rij ( website) stuifzand.online@gmail.com Mevr. F.T.. Weessies tel Biljartclub t Kun Beter Dhr. R.Dolfing tel Dhr. G. Roffel tel Biljartclub De Doorzetters Dhr. P.van Slochteren tel Biljartclub : Krijt op Tijd Dhr. H. van Dalsem tel Biljartclub Ons Dorpshuis Dhr. H. Blokzijl tel Biljartclub Net NIe Dhr. E. Bremer Damesbiljartclub Over de Rooie tel Loes

Het oud papier wordt zaterdag 30 augustus vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 30 augustus vanaf 9.00 uur opgehaald! Augustus 2014 Hier voor U ligt de eerste Verstoever van dit schooljaar. We beginnen dit jaar weer met een Verstoever waar tijdens de vakantie ook genoeg kopij voor ingeleverd is. Ook voor de komende Verstoevers

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 29 augustus vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 29 augustus vanaf 9.00 uur opgehaald! Augustus 2015 Hier voor U ligt de 1e Verstoever van dit schooljaar. De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door

Nadere informatie

Het oud papier wordt dinsdag 12 september vanaf uur opgehaald!

Het oud papier wordt dinsdag 12 september vanaf uur opgehaald! September 2017 De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers gemaakt en verspreid, dus echt een

Nadere informatie

OUD PAPIER. Het oud papier wordt a.s. zaterdag 17 maart vanaf 9.00 uur opgehaald!

OUD PAPIER. Het oud papier wordt a.s. zaterdag 17 maart vanaf 9.00 uur opgehaald! --------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------- OUD PAPIER 2012 Maart Het oud

Nadere informatie

Het oud papier wordt dinsdag 16 januari vanaf uur opgehaald!

Het oud papier wordt dinsdag 16 januari vanaf uur opgehaald! Januari 2018 De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers gemaakt en verspreid, dus echt een Stuifzands

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 5 juli vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 5 juli vanaf 9.00 uur opgehaald! Juli 2014 Hier voor U ligt de laatste Verstoever van dit schooljaar. We wensen iedereen een fijne zonnige zomer toe en na de vakantie zijn we er weer. Groeten Het Verstoever Team. Mail : verstoever@live.nl

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 10 januari vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 10 januari vanaf 9.00 uur opgehaald! Januari 2015 Het vrijwilligersteam van de Verstoever wenst iedereen een heel goed en plezierig 2015!! Hier voor U ligt weer een nieuwe Verstoever, met veel nieuwtjes en ander dingen. De Verstoever wordt

Nadere informatie

Het oud papier wordt dinsdag 13 maart vanaf uur opgehaald!

Het oud papier wordt dinsdag 13 maart vanaf uur opgehaald! Maart 2018 De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers gemaakt en verspreid, dus echt een Stuifzands

Nadere informatie

Het oud papier wordt dinsdag 18 september vanaf uur opgehaald!

Het oud papier wordt dinsdag 18 september vanaf uur opgehaald! september 2018 De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers gemaakt en verspreid, dus echt een

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 10 september vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 10 september vanaf 9.00 uur opgehaald! September 2016 Hier voor U ligt weer een nieuwe Verstoever. De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 23 mei vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 23 mei vanaf 9.00 uur opgehaald! Mei 2015 Hier voor U ligt weer een nieuwe Verstoever, met veel nieuwtjes en ander dingen. De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders,

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 10 november vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 10 november vanaf 9.00 uur opgehaald! November 2014 Hier voor U ligt weer een nieuwe Verstoever, met veel nieuwtjes en ander dingen. De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders,

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 15 juli vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 15 juli vanaf 9.00 uur opgehaald! Juli 2017 De laatste Verstoever voor de vakantieperiode. De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers

Nadere informatie

Kopij voor de volgende Verstoever graag inleveren voor 1 maart Alles blijft welkom, zodat we een mooie Verstoever kunnen maken.

Kopij voor de volgende Verstoever graag inleveren voor 1 maart Alles blijft welkom, zodat we een mooie Verstoever kunnen maken. Januari 2013 Voor U ligt de derde Verstoever van dit schooljaar. Deze keer is er niet zoveel kopij binnen gekomen, zodat de Verstoever iets dunner is dan afgelopen tijd. Het Verstoever-team wenst iedereen

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 18 maart vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 18 maart vanaf 9.00 uur opgehaald! Maart 2017 Hier voor U ligt weer een nieuwe Verstoever. De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers

Nadere informatie

OUD PAPIER Het oud papier wordt zaterdag 14 maart vanaf 9.00 uur opgehaald!

OUD PAPIER Het oud papier wordt zaterdag 14 maart vanaf 9.00 uur opgehaald! Maart 2015 Hier voor U ligt weer een nieuwe Verstoever, met veel nieuwtjes en ander dingen. De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders,

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 28 mei vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 28 mei vanaf 9.00 uur opgehaald! Mei 2016 Hier voor U ligt weer een nieuwe Verstoever. De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers

Nadere informatie

Het oud papier wordt dinsdag 19 Maart vanaf uur opgehaald!

Het oud papier wordt dinsdag 19 Maart vanaf uur opgehaald! Maart 2019 De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers gemaakt en verspreid, dus echt een Stuifzands

Nadere informatie

OUD PAPIER. Het oud papier wordt dinsdag 14 Mei vanaf uur opgehaald! Mei 2019

OUD PAPIER. Het oud papier wordt dinsdag 14 Mei vanaf uur opgehaald! Mei 2019 Mei 2019 De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers gemaakt en verspreid, dus echt een Stuifzands

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 7 november vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 7 november vanaf 9.00 uur opgehaald! November 2015 Hier voor U ligt weer een nieuwe Versteover. Dit keer is er erg veel kopy binnen gekomen dat is een goed teken, want dat houdt in dat ons kleine dorpsblad nog steeds wordt gewaardeerd. De

Nadere informatie

Kopij voor de volgende Verstoever graag inleveren voor 10 april Alles blijft welkom, zodat we een mooie Verstoever kunnen maken.

Kopij voor de volgende Verstoever graag inleveren voor 10 april Alles blijft welkom, zodat we een mooie Verstoever kunnen maken. Maart 2013 Voor U ligt de vierde Verstoever van dit schooljaar. Deze keer is er gelukkig weer genoeg kopij binnegekomen zodat er weer een Verstoever gemaakt kon worden door de vrijwilligers..ook zijn er

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 14 januari vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 14 januari vanaf 9.00 uur opgehaald! Januari 2017 Hier voor U ligt weer een nieuwe Verstoever. De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers

Nadere informatie

Kopij voor de volgende Verstoever graag inleveren voor 25 oktober Alles blijft welkom, zodat we een mooie Verstoever kunnen maken.

Kopij voor de volgende Verstoever graag inleveren voor 25 oktober Alles blijft welkom, zodat we een mooie Verstoever kunnen maken. Augustus 2013 De schoolvakanties zijn weer voorbij, dus was het voor ons weer Verstoever- kopieer - tijd! Tijdens de zomerperiode kwam er weer genoeg kopy binnen en konden we de eerste Verstoever afgelopen

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 20 mei vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 20 mei vanaf 9.00 uur opgehaald! Mei 2017 Hier voor U ligt weer een nieuwe Verstoever. De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen schooljaar 2014-2015 aflevering 15 In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering Koningsspelen Meivakantie Luizencontrole Vrije dagen mei Bieb gesloten Oudergesprekken mei Bericht van de OR Femke stelt zich

Nadere informatie

Het oud papier wordt dinsdag 13 november vanaf uur opgehaald!

Het oud papier wordt dinsdag 13 november vanaf uur opgehaald! November 2018 De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers gemaakt en verspreid, dus echt een Stuifzands

Nadere informatie

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015)

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er verder zoal speelt op school Oproep van de werkgroep Carnaval Studiemiddag

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Nummer 56 Januari/Februari

Nummer 56 Januari/Februari Nummer 56 Januari/Februari 2017 www.vsk-drenthe.nl postzegel Aan: Wijziging e-mail VSK krant: Facebook VSK Hoogeveen Wie van de leden kijkt weleens op Facebook? En vindt het mooi als er een pagina van

Nadere informatie

Het oud papier wordt dinsdag 15 mei vanaf uur opgehaald!

Het oud papier wordt dinsdag 15 mei vanaf uur opgehaald! Mei 2018 De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers gemaakt en verspreid, dus echt een Stuifzands

Nadere informatie

Nog 1 week. De beer is los! - herhaling. MR nieuws TSO

Nog 1 week. De beer is los! - herhaling. MR nieuws TSO Nog 1 week en dan zit het schooljaar er weer op! We nemen afscheid van groep 8 en kijken terug op een mooi en leerzaam jaar. Inmiddels kijken we ook al weer vooruit naar het nieuwe schooljaar. In de afgelopen

Nadere informatie

Kopij voor de volgende Verstoever (nov.. 2011), graag inleveren vóór 17-11-2011.

Kopij voor de volgende Verstoever (nov.. 2011), graag inleveren vóór 17-11-2011. September 2011 Voor U ligt de eerste Verstoever van dit schooljaar. Inmiddels is Loes Wemmenhove gestopt met het maken van het blad en heeft Henny Baas haar directeursfunctie op de Zandloper verruilt voor

Nadere informatie

Wijkvereniging Oud Zuid Leidschendam. Programma en activiteiten in het Koophuis

Wijkvereniging Oud Zuid Leidschendam. Programma en activiteiten in het Koophuis Wijkvereniging Oud Zuid Leidschendam Programma en activiteiten in het Koophuis Van de voorzitter, Hierbij wil ik namens het bestuur alle bewoners van onze wijk een gelukkig nieuw jaar en een gezond 2016

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Wegens het wegvallen van de vaste vrijwilliger zoeken wij voor Lilia 4 een nieuwe vrijwilliger die met 2 bewoners af en toe iets wil ondernemen. Te denken valt aan

Nadere informatie

Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op

Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op Nieuwsbrief d.d. 11-07-2018 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl Er zijn nog een aantal leuke activiteiten

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 1 juni 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 1 juni 2015 INFOOTJE NR. 17 Schooljaar 2014-2015 Maandag 1 juni 2015 Agenda Maandag 8 juni OR-vergadering Woensdag 10 juni Alle leerlingen vrij i.v.m. studiedag Donderdag 11 juni 13.05 vertrek per fiets, IVN project,

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag!

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag! Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 16 12 e jaargang Vrijdag 24 april 2015 Koningsdag!

Nadere informatie

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2 Nieuws uit groep 1/2 20 februari 2015 (nr 8) Deze week hebben we het thema Sneeuw en ijs afgesloten. Donderdagmiddag hebben we met z n allen genoten van een circuit rondom dit thema. We hebben o.a. vetbollen

Nadere informatie

Het ambachtnieuws mei 2015

Het ambachtnieuws mei 2015 Het ambachtnieuws mei 2015 Data: 4 mei t/m 8 mei : Vakantie 04 mei : Schoolvoetbaltoernooi meisjes 14 mei : Hemelvaartsdag 15 mei : vrij 19 mei : Praktisch verkeersexamen groep 7 25 mei : 2 e Pinksterdag

Nadere informatie

Noorderdiep 123 9521 BC, Nieuw-Buinen Tel: 0599-613864 E-mail: cbsdeklister@conod.nl

Noorderdiep 123 9521 BC, Nieuw-Buinen Tel: 0599-613864 E-mail: cbsdeklister@conod.nl Noorderdiep 123 9521 BC, Nieuw-Buinen Tel: 0599-613864 E-mail: cbsdeklister@conod.nl Nieuwsbrief 17, 28 april 2016 Bijbelverhalen. Week 17: 25 t/m 29 april 2016 Weer terug bij Noömi, Ruth 3:16-18 In de

Nadere informatie

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012 Aan de ouders van de groepen 1 en 2 Binnenkort gaan de kleuters op schoolreis naar dierentuin Artis in Amsterdam, en wel op: dinsdag 16 oktober We vertrekken die dag met de bus vanaf school om 8.30 uur.

Nadere informatie

Kijk ook op onze website www.lorentzschool.nl. Nr. 16 / 12 juni 2015. Lorentz Nieuwsbrief

Kijk ook op onze website www.lorentzschool.nl. Nr. 16 / 12 juni 2015. Lorentz Nieuwsbrief Kijk ook op onze website www.lorentzschool.nl Nr. 16 / 12 juni 2015 Lorentz Nieuwsbrief De Nieuwsbrief verschijnt tweewekelijks en is een informatiebulletin van school aan ouders. Agenda - Agenda - Agenda

Nadere informatie

weeknieuws 10 cursus 2014 2015 6 november 2014

weeknieuws 10 cursus 2014 2015 6 november 2014 PC basisschool Stadskwartier Catharinastraat 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Pluskinderopvang Stadskwartier 0615267632 (ook voor afmeldingen) weeknieuws

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 30 april 2015

Nieuwsbrief 18 30 april 2015 Westervalge 5 9989 EB Warffum Telefoon: 42 2330 email: obsjanseniusdevries@lauwerseneems.nl http://www.janseniusdevries.nl Nieuwsbrief 18 30 april 2015 Agenda. 2 t/m 17 mei Meivakantie 4 mei Dodenherdenking

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 maart 2016

Nieuwsbrief 10 maart 2016 Nieuwsbrief 10 maart 2016 Studiedagen donderdag en vrijdag voor de vakantie Terwijl de kinderen al aan het genieten waren van de vakantie, hebben de leerkrachten nog 2 drukke studiedagen gehad. Donderdag

Nadere informatie

Groetjes Amber. BROK caravan verhuur. Info: Natasja Brok. Tel. 06-29586295. Camping De Moraine Moraineweg 20 9417 TB Spier

Groetjes Amber. BROK caravan verhuur. Info: Natasja Brok. Tel. 06-29586295. Camping De Moraine Moraineweg 20 9417 TB Spier Beste Moraine gasten! De zomer van 2015 komt er weer aan! Deze zomer kom ik, Amber Faber, van de opleiding Leisure & Hospitality (recreatie en toerisme) van het Noorderport college uit Groningen stage

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen. .. Agenda. Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015

Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen. .. Agenda. Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015 Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015 Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen.. Agenda 14 juli Musical, 19.30 uur in Overloon 15 juli Wisselochtend 16 juli Campingdag Picknick en ouderbedankactiviteit, 17.00

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen. 13-06-2014 Agenda. Victor de Haan in groep 1 (juf Jannie en juf Simone)

Nieuwe leerlingen. 13-06-2014 Agenda. Victor de Haan in groep 1 (juf Jannie en juf Simone) 13-06-2014 Agenda Nieuwe leerlingen 16 t/m 19-06 Avondvierdaagse 17-06 MR-vergadering 18-06 weekviering groep 8B 20-06 talentenkijker in gr. 6, 6/7 en 7 Victor de Haan in groep 1 (juf Jannie en juf Simone)

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers September 2016

Vacaturebank Vrijwilligers September 2016 Vacaturebank Vrijwilligers September 2016 Buiten zijn is gezond Hulp in de Linnenkamer Voor onze ouderen werkplaats de In de Linnenkamer van Hestia, zijn we opzoek naar een Midgard helpen al een aantal

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers Oktober 2016

Vacaturebank Vrijwilligers Oktober 2016 Vacaturebank Vrijwilligers Oktober 2016 Buiten zijn is gezond Hulp in de Linnenkamer Voor onze ouderen werkplaats de In de Linnenkamer van Hestia, zijn we opzoek naar een Midgard helpen al een aantal vrijwilliger

Nadere informatie

Kopij voor de volgende Verstoever graag inleveren voor 20 juni Alles blijft welkom, zodat we een mooie Verstoever kunnen maken.

Kopij voor de volgende Verstoever graag inleveren voor 20 juni Alles blijft welkom, zodat we een mooie Verstoever kunnen maken. April 2013 Voor U ligt de vijfde Verstoever van dit schooljaar. De Verstoever is van oorsprong een informatie boekje vanuit de basisschool, waar ook nieuwtjes van het dorp in geplaatst werden. In de afgelopen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

KBS De Schothorst. Nieuwsbrief 2014-2015. Allemaal heel erg bedankt!! Met dank aan de oud papier ophalers..

KBS De Schothorst. Nieuwsbrief 2014-2015. Allemaal heel erg bedankt!! Met dank aan de oud papier ophalers.. Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 9, 30-04-2015 Nieuwsbrief 2014-2015 NB 9, 30-04-2015 In dit nummer: Met dank aan de oud papier ophalers.. Met dank aan oud papier

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens).

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens). Nieuwsbrief OBS De 't Iekeblattie Schooljaar 2015-2016 Nummer 118 9 maart 2016 Agenda: Maandag 14 maart Donderdag 17 maart Vrijdag 18 maart Woensdag 23 maart Vrijdag 25 maart Maandag 11 april Woensdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019 JO12-3M. jaargang 9 nr In dit nummer o.a.: 1. JO12-3M. 2. Van de voorzitter. 3.

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019 JO12-3M. jaargang 9 nr In dit nummer o.a.: 1. JO12-3M. 2. Van de voorzitter. 3. In dit nummer o.a.: 1. JO12-3M 2. Van de voorzitter 3. Nevenactiviteiten 4. Wedstrijdprogramma NIEUWSBRIEF jaargang 9 nr. 4 15-11-2018 SEIZOEN 2018/2019 JO12-3M De JO12-3M zijn op 10-11-'18 voorzien van

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F Belangrijke data: N I E U W S B R I E F obs Apollo --- Grote Beer 36 --- 7904 LW Hoogeveen --- tel. 0528-262616 website: www.obs-apollo.nl --- email: info@obs-apollo.nl 28 oktober Koffie morgen vanaf 8.30

Nadere informatie

Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015

Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015 HET LEITJE Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015 AGENDA Dinsdag 10 november: Donderdag 12 november: Zaterdag 14 november: 12.45 uur Inloopspreekuur Jeugdverpleegkundige 8.30 uur Studiedag

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

BSO De Dolfijn De Orka s

BSO De Dolfijn De Orka s Zomervakantie SD Week 28 Maandag 6 juli 2015 Dinsdag 7 juli 2015 Woensdag 8 juli 2015 Donderdag 9 juli 2015 Vrijdag 10 juli 2015 Het is eindelijk zomervakantie! Tijd om de BBQ weer uit de schuur te halen.

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Schoolverlaters, heel veel plezier en succes in het Voortgezet Onderwijs!! Datum: donderdag 13 juli 2017

Schoolverlaters, heel veel plezier en succes in het Voortgezet Onderwijs!! Datum: donderdag 13 juli 2017 Datum: donderdag 13 juli 2017 Populierenblaadje Algemeen: Musical: Onze schoolverlaters hebben weer heel wat talenten laten zien! De musical De DJ draait door was geweldig! Nogmaals dank aan alle ouders

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

Kijk ook op onze website www.lorentzschool.nl. Nr. 1 / 4 september 2015. Lorentz Nieuwsbrief

Kijk ook op onze website www.lorentzschool.nl. Nr. 1 / 4 september 2015. Lorentz Nieuwsbrief Kijk ook op onze website www.lorentzschool.nl Nr. 1 / 4 september 2015 Lorentz Nieuwsbrief De Nieuwsbrief verschijnt tweewekelijks en is een informatiebulletin van school aan ouders. Agenda - Agenda -

Nadere informatie

Rietveld school art by night Donderdag 20 februari van 18.30 tot 20.30 uur

Rietveld school art by night Donderdag 20 februari van 18.30 tot 20.30 uur Badhoevedorp, 2 februari 2014 JUBILEUMNIEUWSBRIEF 4. Dit is alweer de vierde jubileumnieuwsbrief. Het jubileumjaar is voor de helft voorbij en we kunnen wederom terugkijken op een aantal geslaagde feestelijke

Nadere informatie

Onderbouw. Ontdektocht Jonge dieren op Zorgvrij. Speurtocht Op handen en voeten. Op schoolreisje naar Zorgvrij

Onderbouw. Ontdektocht Jonge dieren op Zorgvrij. Speurtocht Op handen en voeten. Op schoolreisje naar Zorgvrij Onderbouw Ontdektocht Jonge dieren op Zorgvrij Onderwerp In deze tijd zijn er op Zorgvrij veel jonge dieren. De kinderen kunnen met de begeleiders (zelf voor de begeleiding zorgen a.u.b!) gebruik maken

Nadere informatie

Verslag Herfstfeest 21 oktober 2009 Op het Wijkpark Transvaal en de Stadsboerderij

Verslag Herfstfeest 21 oktober 2009 Op het Wijkpark Transvaal en de Stadsboerderij Verslag Herfstfeest 21 oktober 2009 Op het Wijkpark Transvaal en de Stadsboerderij Als gebruikelijk doen wij de herfstactiviteit samen met de Stadsboerderij De Woelige Stal. Sandra, de boerin, had al gezegd:

Nadere informatie

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie!

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie! Nieuwsbrief d.d. 17-04-2019 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl Pasen 2019 We willen iedereen hele, gezellige

Nadere informatie

Aan alle ouder(s) en/of verzorger(s),

Aan alle ouder(s) en/of verzorger(s), NIEUWSBRIEF BASISSCHOOL GROENLO Biss. Philip Roveniusstraat 8 7141 KS Groenlo Tel.: 0544-461336 Fax: 0544-467328 Internet: www.hoeksteen.com E-mail: info@hoeksteen.com Interessante informatie 2 t/m 4 juni

Nadere informatie

Aan: Nummer postzegel.

Aan: Nummer postzegel. Nummer 2018 www.vskdrenthe.nl postzegel vriendschapkring@gmail.com Aan: Contributie voor het jaar 2018 Beste vrienden van de Vriendschapskring Hoogeveen, Om de kosten voor de krant Vriendennieuws en een

Nadere informatie

Datum: donderdag 7 juni 2018

Datum: donderdag 7 juni 2018 Datum: donderdag 7 juni 2018 Populierenblaadje Algemeen: Theemiddag: Morgenmiddag zijn alle vrijwilligers en hulpouders van harte welkom op de theemiddag! Op die manier willen we iedereen bedanken voor

Nadere informatie

Groepen 7 verkeersexamen praktijk. Kijkochtend nieuwe ouders. Muzezomerfeest

Groepen 7 verkeersexamen praktijk. Kijkochtend nieuwe ouders. Muzezomerfeest MUZEJOURNAAL WEEK 22 en 23; VRIJDAG 22 MEI 2015 AGENDA Maandag 25 mei Dinsdag 26 mei Woensdag 27 mei Donderdag 28 mei Vrijdag 29 mei Pinksteren: VRIJ Groepen 7 verkeersexamen praktijk Kijkochtend nieuwe

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Kinderkleding Ruilen Het bestuur

Jaarverslag 2016 Stichting Kinderkleding Ruilen Het bestuur Jaarverslag 2016 Stichting Kinderkleding Ruilen Dit jaarverslag is tot stand gekomen door terug te kijken op onze website / facebookpagina / mail etc. van het afgelopen jaar en er vervolgens een aantal

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2012

Informatie tweede clubperiode 2012 Informatie tweede clubperiode 2012 De eerste clubperiode van 2012 zit er alweer op. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van Bureau Vrije Tijd voor het tweede half jaar van 2012! De clubperiode loopt deze

Nadere informatie

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2015

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2015 woensdag 1 juli: Nationale Modderdag 14.00-16.00 uur Het is Nationale Modderdag, een dag waarop je buiten in de modder mag spelen en natuurlijk lekker vies mag worden! Trek laarzen en oude kleren aan en

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Beste leden, Vorige maand is er geen nieuwsbrief verstuurd. Deze is voor twee maanden. Kerstfeest op Speeltuin Schiewijk Ieder jaar vieren we op

Nadere informatie

Kalender mei-juni. Vrijdag 21 juli Leerlingen vrij Zomervakantie t/m 3 september Maandag 4 september Eerste schooldag schooljaar

Kalender mei-juni. Vrijdag 21 juli Leerlingen vrij Zomervakantie t/m 3 september Maandag 4 september Eerste schooldag schooljaar Beste ouder(s)/verzorger(s), Dit is alweer de laatste INFO van dit schooljaar. Aankomende vrijdag zullen de kinderen een brief krijgen met de groepsindeling voor volgend schooljaar. We wensen u alvast

Nadere informatie

Van harte gefeliciteerd!

Van harte gefeliciteerd! Obs De Plaats Schoolwerf 1 1657 LD Abbekerk T: 0229-581278 E: info@obsdeplaats.nl Zaterdag 14 maart Woensdag 18 maart Donderdag 19 maart Vrijdag 13 maart 2015 Ophalen oud papier. Lopers zijn: Smit (lindenstr)(2014),

Nadere informatie

Tijdens de week kunt u met vragen terecht bij de hoofdleiding via de volgende telefoonnummers:

Tijdens de week kunt u met vragen terecht bij de hoofdleiding via de volgende telefoonnummers: CONTACTGEGEVENS Tijdens de week kunt u met vragen terecht bij de hoofdleiding via de volgende telefoonnummers: Zeola Smeets Voorzitter 06-23559361 Bas Hakkenberg Vicevoorzitter 06-43419507 Annelijn Hakkenberg

Nadere informatie

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 KINDERATELIER oude knikkers Eens kijken wat je allemaal met oude knikkers kan maken! Zaterdag 9 april van 13.30-15.30 uur (groep 5 VO) Zaterdag 16 april van 13.30-15.00 uur

Nadere informatie

nieuwsbrief Nationaal schoolontbijt

nieuwsbrief Nationaal schoolontbijt Inhoud Nationaal schoolontbijt Dekamarkt bedankt! Sinterklaas Nieuwe toiletten Epe on ice ASK-theater Nogmaals; nieuwe data voor op de schoolkalender nieuwsbrief IEP Eindtoets Kerstbakjes maken Kerstbakjes

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud Nieuwsbrief April 2011 Inhoud Nieuws van het Kinderdagverblijf Nieuws van de Humpie Dumpie Nieuws van de BSO Ook nog even dit Versje Colofon Dit is de nieuwsbrief van april 2011. In deze nieuwsbrief vindt

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben.

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Week 23: vrijdag 7 juni groep 1 t/m 4 vrij Week 24: geen

Nadere informatie

locatie Zomerweg groep 1-4 tel. 472785 - locatie Kerkstraat groep 5-8 tel. 473004 info@deklimtorendrempt.nl nr. 3 01-10-2013

locatie Zomerweg groep 1-4 tel. 472785 - locatie Kerkstraat groep 5-8 tel. 473004 info@deklimtorendrempt.nl nr. 3 01-10-2013 KlimtorenNieuws locatie Zomerweg groep 1-4 tel. 472785 - locatie Kerkstraat groep 5-8 tel. 473004 info@deklimtorendrempt.nl nr. 3 01-10-2013 In dit nummer: Informatieavonden Website Schoolfruit Schoolmelk

Nadere informatie

Nieuwsbrief 23 december 2013

Nieuwsbrief 23 december 2013 Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl Nieuwsbrief 23 december 2013 Nieuwsbrief Onze nieuwsbrief kunt u op verschillende manieren lezen: U krijgt hem toegstuurd

Nadere informatie

Verslag Activiteiten Zomervakantie 2014

Verslag Activiteiten Zomervakantie 2014 Verslag Activiteiten Zomervakantie 2014 Maandag 28 juli 2014: een dagje dierenpark. Onze eerste activiteit was een dagje naar het dierenpark in Overloon. Iedereen ging gezellig mee, behalve Linda en Bas

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

Nieuwsbrief van obs De Goudvink

Nieuwsbrief van obs De Goudvink Nieuwsbrief van obs De Goudvink schooljaa r 2016-2017 Nieuwsbrief 18 november 2016 Belangrijke data 21 november Groep 1 en 2 naar de Tamboer 24 november Groep 3 en 4 naar de Tamboer 24 november Groep 1

Nadere informatie

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook?

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook? Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06 13572083 Info bulletin januari t/m april 2013 Op vrijdagavond 11 januari is er in de Veldschoppe voor alle kinderen van groep

Nadere informatie

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8 Reggio in groep 4 Paastoernooien Nieuws van de oudervereniging Groene voetstappen Kapstokken gevraagd Schoolfoto s manier zijn ze weer meer water. Verder hebben

Nadere informatie