Het oud papier wordt zaterdag 7 november vanaf 9.00 uur opgehaald!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het oud papier wordt zaterdag 7 november vanaf 9.00 uur opgehaald!"

Transcriptie

1 November 2015 Hier voor U ligt weer een nieuwe Versteover. Dit keer is er erg veel kopy binnen gekomen dat is een goed teken, want dat houdt in dat ons kleine dorpsblad nog steeds wordt gewaardeerd. De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers gemaakt en verspreid, dus echt een Stuifzands blaadje. Mochten er nog mensen zijn die een advertentie willen plaatsen dan is dat altijd mogelijk en ook zeer welkom. Ook voor de komende Verstoevers is kopij welkom. We doen ons best om de bezorging goed te laten verlopen, mocht U de Verstoever niet krijgen of te laat ontvangen horen we dat graag. tel Emmy. Groeten Het Verstoever Team. Mail : verstoever@live.nl of Kolkweg 10 B. OUD PAPIER Het oud papier wordt zaterdag 7 november vanaf 9.00 uur opgehaald! Wilt u uw oud papier in handzame dozen of papieren zakken verpakken en ervoor zorgen dat er geen plastic tussen zit! Volgende datum : 2016 : 9 jan. 19 mrt. 28 mei en 9 juli. Alvast hartelijk dank voor Uw medewerking, Ouderraad O.B.S de Zandloper.

2 Komt u ook op afspraak? Wilt u langskomen bij de Gemeentewinkel, Werkplein of Zorgloket? Bijvoorbeeld voor de aanvraag van een paspoort of rijbewijs? Bepaal zelf het tijdstip waarop u aan de balie staat en maak een afspraak. Voordeel van een afspraak is dat u direct wordt geholpen en niet hoeft te wachten. Ga naar Daar kiest u zelf datum en tijd waarop u langskomt. Of bel met om een afspraak te maken.

3 KINDERFEESTJE of zaaltje huren?? ZOEKT U EEN LOCATIE Dat kan ook in het JEUGDHONK!!! JE KAN ER DISCO HOUDEN, ER STAAT EEN BILJART, EEN SCHIJVENSPEL, JE KAN ER DARTEN. Informatie bij Ons Dorpshuis Tel Professionele verzorging voor uw voeten. Behandeling van de diabetisch/reumatische voet en nagelbeugeltechniek. Salon aan huis. Behandeling bij u thuis is ook mogelijk. Lida Valk van Dalsem Eisenweg 22, Stuifzand Tel: , mobiel: B.G.G. mogelijkheid inspreken voicemai

4 K.S.V.S. Kom ook eens gezellig een balletje gooien bij de klootschietvereniging Stuifzand. Elke week vanuit het Dorpshuis te Stuifzand. Tevens verhuren wij ook het materiaal, bijvoorbeeld een feestje, familiedag enzzz. Voor meer informatie neem contact op met Auke Heins tel: Elk jaar diverse datums kinderklootschieten vanaf 6 jaar BINGO Elke maandagavond organiseert K.S.V.S. een gezellige bingo in Ons Dorpshuis. Zaal open uur. Met mooie geldprijzen en een jackpot van 225,- aanvang bingo uur bingo kaartverkoop voor aanvang. info@hondenherder.nl Tel: Diverse merken hondenvoer Diverse merken kattenvoer Snacks Kattenbakvulling Anti-wormmiddelen Anti-vlo middelen GRATIS AAN HUIS GELEVERD!!

5 Riekus & Ilonka Veninga Hoofdweg PD Stuifzand Tel: Mob:

6 Handelsonderneming M. Pero inkoop, verkoop en reparatie van auto s inkoop, verkoop en reparatie van landbouwmachines inkoop, verkoop van uw tuin en park machines en onderhoud. M. Pero Molenweg 8a 7936 PB Tiendeveen

7 Uitvaartvereniging De Laatste Eer te Stuifzand Bij overlijden dient u contact op te nemen met uitvaartverzorging Peter van Slochteren, bereikbaar onder telefoonnummer: of/b.g.g. Elsje Otten tel Dag en nacht bereikbaar! Geboorten en nieuwe leden kunt u aanmelden bij de penningmeester, mevr. Erna Alssema-Hilberts. Zij is bereikbaar via dle-stuifzand@live.nl of tel na uur.

8 Zwartschaap 22, Stuifzand Telefoon Volg ons op Brand Bouwservice Zwartschaap PC Stuifzand Nieuwbouw,onderhoud, verbouw en recreatiebouw. Tel.: / Fax.: / Mob. Nr.:

9 Kaas uit eigen regio, Met zorg en duurzaam geproduceerd. Bezoek onze nieuwe site Biologische Kaasboerderij JUSTA Hoofdweg PD Stuifzand. Tel info@justakaas.nl Ambachtelijk gemaakt van rauwe melk.

10 Bereikbaarheid SWW / de Smederijen in de dorpen. Sinds begin 2013 zijn de wijkteams in alle dorpen samengevo egd tot één groot dorpenteam Smederijen. Dit houdt in dat alle woonconsulenten van de woningstichtingen, medewerkers van de gemeente (wijkbeheerder en handhaving), Stichting Welzijnswerk Hoogeveen (opbouwwerk, jongerenwerk, maatschappelijk werk) en de politie (wijkagenten) één vast adres hebben gekregen. Wanneer u contact zoekt met een van bovenstaande personen, kunt u terecht in het wijkkantoor van de Smederijen in Dorpshuis Het Anker in Hollandscheveld. De medewerkers zijn op wisselende momenten op het kantoor aanwezig. Voor uw financiële vragen (belastingen, schulden, betalingsregelingen, papieren invullen e.d.) kunt u terecht op het spreekuur van de vrijwilliger financiële hulp. Dit was altijd op de donderdagmorgen, maar zal per 8 januari 2014 naar de woensdagmorgen verschuiven. Openingstijden en contactgegevens Het kantoor is van maandag tot en met donderdag geopend van 9.00 tot uur, metuitzondering van de schoolvakanties. Op andere tijden is het kantoor niet altijd bezet door afspraken buiten de deur. Wilt u iemand in het bijzonder spreken of op een ander tijdstip, dan is het verstandig vooraf even te bellen voor een afspraak. Wij zijn telefonisch bereikbaar op: (u kunt ook de voic inspreken en wordt dan teruggebeld) of te mailen naar welzijn.dorpen1@swwh.nl. Wilt u dringend een medewerker van de SWW spreken? Neemt u dan contact op met het centraal bureau van de SWW aan Het Haagje 119 te Hoogeveen, tel t:

11 Biljarttoernooi Stuifzand 10 t/m 14 november Een kleine 50 biljarters gaven zich op voor het 1e Stuifzandse biljarttoernooi dat dinsdag 10 november van start gaat en mede door een bijdrage van de Smederijen Hoogeveen georganiseerd kan worden. Wedstrijden : dinsdag avond, woensdag middag en avond, donderdag en vrijdag de finale vindt plaats op zaterdag 14 november. Toeschouwers zijn uiteraard van harte welkom. Het toernooi wordt gehouden in de grote zaal van Ons Dorpshuis die voor dit toernooi omgebouwd wordt tot een grote biljartzaal met 4 biljarts. Wij hebben er zin in! Albert Pol, Jan Huisjes, Evert Driesen, Albert Blokzijl, Henk Denekamp en Harry Blokzijl.

12 HULP BIJ VERSTOEVER< We zijn erg blij met de versterking voor het maken van de Verstoever Klaske van Dalsem, Marjan Post, Sandra Blokzijl, oud-juf Annelies van der Heide en Danielle de Graaf boden spontaan hun hulp aan. Kopie volgende Verstoever : inleveren via mail, telefonisch of briefje in de brievenbus voor 30 december 2015!!! Activiteiten Commissie Stuifzand 19 september wilden we graag een speur/kanotocht organiseren. Maar deze kon helaas niet doorgaan omdat er vrijwel geen belangstelling voor was. Jammer. De Kerstbingo wordt gehouden op vrijdag 11 december aanvang uur en de kinderbingo op woensdag 17 december aanvang uur In Ons Dorpshuis. We hebben voor volgend jaar weer een aantal activiteiten bedacht en hiervoor een aanvraag gedaan bij de Smederijen o.a. fietstocht, blind volleybal, kinderviswedstrijd, Skip bo kaartavond en nog veel meer. groeten de activiteitencommissie Marjan Post

13 Stuifzand: groen, groener groenst Verslag bijeenkomst Stuifzand in het Groen 6 oktober 2015 Dinsdag 6 oktober was er een vervolgbijeenkomst voor de deelnemers van de Stuifzand in het groen groep. Stefan Pronk van Landschapsbeheer Drenthe heeft deze avond Teddy Bezuijen van Stichting Het Drentse Landschap uitgenodigd om met ons in gesprek te gaan over het beheer en de ontwikkeling van het Oude Diep. Er waren weer veel belangstellenden met ook een aantal nieuwe gezichten, zoals de leden van de weidevogeltelgroep van het IVN Hoogeveen. Op dit moment wordt druk gewerkt aan de herinrichting van het gebied van het Oude Diep. Het hoofddoel van dit project is het creëren van waterberging. De meanders zorgen ervoor dat in de toekomst meer water kan worden opgevangen en ook langer kan worden vastgehouden in het gebied. Daarnaast is er aan bevolking gedacht en stapsgewijs zal het project ook een struingebied worden voor natuurliefhebbers, uiteraard zoals binnen de beschermende regels voor het natuurgebied gelden. Nu het Waterschap en Het Drentse Landschap toch aan de slag zijn in het gebied, biedt dat wellicht kansen om een aantal van onze wensen en ideeën bij dit plan te voegen. Daarom hebben we deze avond samen met Het Drentse Landschap de plannen voor het gebied besproken en gekeken of er nog mogelijkheden zijn om onze wensen hierin mee te nemen. Wensen Eén van onze wensen is het creëren van een natuur(belevings)pad waar bijvoorbeeld met schepnetjes kan worden gevist en waar natuurlessen plaats kunnen vinden. Dhr. Bezuijen van Het Drentse Landschap gaat dit idee overleggen en komt binnen

14 afzienbare tijd met een terugkoppeling over de mogelijkheden. Dat het geheel geen toeristische attractie moet worden was bij vrijwel alle aanwezigen duidelijk. Een wandelpad langs het Oude Diep vanaf Het Linthorst Homankanaal tot de Hoogeveensche Vaart is helaas niet mogelijk. Gelukkig zijn er voldoende andere plekken waar je wel dichtbij het Oude Diep langs kunt lopen. Een ander idee van de groep is het ontwikkelen van een plek voor vogelspotters. Door middel van het plaatsen van een wand heb je al snel een eenvoudige afscherming gemaakt. Zo kunnen vogelaars en andere natuurliefhebbers ongestoord genieten van de watervogels of weidevogels. Een fietscrossbaan voor de jeugd was ook één van de plannen, dit plan wordt meegenomen naar het volgende overleg, omdat er verschillende plekken zijn waar je zoiets zou kunnen aanleggen. Na afloop waren er nog verschillende vragen over het beheer van het gebied. Op dit moment heeft Het Drentse Landschap nog geen beleid of specifiek beheer vastgelegd voor het Oude Diep. Dit hangt voor een groot deel af van de ontwikkelingen die de natuur hier de komende jaren zal gaan doormaken. Omdat het een waterbergingsgebied is, zal er waarschijnlijk niet tot weinig gemaaid hoeven te worden. Daarnaast wordt er gekeken hoe de natuur zich ontwikkelt, welke dieren verdwijnen of komen terug, welke dieren gaan zich hier thuis voelen en welke planten zullen zich gaan vestigen. Al met al vonden we het een geslaagde bijeenkomst met interessante informatie. Hier kan de groep weer verder mee! Nagekomen info : Het project wordt eerst uitgevoerd zoals het is ontwikkelt. Het project is van Reest en Wieden de grond is van Drents Landschap, deze laatste stichting heeft geen invloed op de uitvoering van Pesserma Noord. Dit neemt niet weg dat dhr. Bezuijen, hoofd terreinbeheer wel mee blijft denken

15 Wandelen tussen geuren. Donderdag 10 september Vrouwen van Nu begint weer aan een nieuw seizoen. Deze keer hebben we gekozen voor een wandeling tussen geuren en kleuren in de tuin Van Gerdina Bulltje te Echten. Met de kleuren was het niet meer zo goed gesteld. De meeste bloemen zijn uitgebloeid. Maar toch is er nog genoeg te zien. Gerdina geeft ons een rondleiding. Bij elk perk vertelt ze wat er groeit en dan leest ze een toepasselijk gedicht voor. Zo wandelen we van de buxustuin met daarin veel kruiden langs een vijver. In de vijver zwemmen goudvissen. Dan gaan we naar de boomgaard. In de boomgaard groeien diverse soorten oud fruit. Onder de fruitbomen heeft Gerdina perkjes met vooral sterk ruikende kruiden geplant. Deze kruiden houden schadelijke insecten en wormen weg van de fruitbomen. Maar als ze volop in bloei staan trekken ze juist bijen aan. En dat is natuurlijk weer erg goed voor de bevruchting van de bomen. Ook bij de bomen en de kruiden heeft Gerda toepasselijke gedichten gemaakt. Van de boomgaard komen we op een ietwat drassig grasveld omzoomd door bramenstruiken. De bramen zijn rijp en we mogen gerust proeven. Dat laten we ons geen twee keer zeggen. Gerda leest ook hier een zelfgeschreven gedicht. De volgende stop is bij de druivenstruiken. Gerdina teelt hier vijf verschillende druivensoorten. Het is het eerste jaar dat de struiken vrucht dragen en ze weet nog niet zo goed wat ze

16 met de druiven gaat doen. Wel heeft ze ook hier weer een gedicht over wijn en druiven. Dan is het tijd voor koffie of thee met als verassing een stuk zelfgebakken appeltaart. Met uiteraard de appels uit de boomgaard. Het weer is fantastisch. Dus we zitten genoeglijk in het zonnetje en laten ons thee en appeltaart goed smaken. Terwijl we eten en drinken leest Gerda nog een verhaal van Godfried Bomans over een wereldvreemd bramenplukker. Maar als het gezellig is gaat de tijd snel en het is al weer bijna tijd om op te stappen. Voor we weer op de fiets of in de auto stappen moeten we natuurlijk nog even door het stalletje met eigengemaakte producten lopen. Jam, vlierbloemsap, appels en peren gaan grif van de hand. De consumpties worden afgerekend en dan is de eerste bijeenkomst in dit nieuwe seizoen al weer ten einde. Fien Oostingh.

17 Dorpshuis Nieuws 55+ aan tafel. We hebben 2 keer de 55+ aan tafel gehad. Beide keren was een groot succes dus we zetten deze avonden zeker voort. De komende data zijn : 1 december, 12 januari, 23 februari, 5 april en 17 mei. Daarna hebben we een zomerstop en zullen iedereen op de hoogte brengen via de verstoever wanneer de volgende 55+ aan tafel zal zijn. De bioscoop voor de kinderen is ook een groot succes geweest en zulle we zeker vaker herhalen. Geweldig nieuws kregen we te horen! Dat zal alle kinderen uit Stuifzand zeker bekoren. Ze zijn al bijna in Nederland en de Sint en Pieten komen dan ook in het dorpshuis van Stuifzand. Ze brengen gezelligheid met zich mee en dat niet alleen, De Sint en zijn Pieten hebben ook een kadootje voor iedereen. Kom je ook op woensdag 2 december om uur naar het dorpshuis? Vraag aan je ouders of die je op willen geven bij het dorpshuis. Dan kunnen wij Sinterklaas en zijn Pieten vertellen dat je er ook zal zijn. ER is lekkers en wat drinken en we vragen alleen een kleine bijdrage van 1,50 per kind. Graag opgeven voor 25 november. Tel Oud en Nieuw Party. Zie de flyer in het midden van de verstoever. Kaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij het dorpshuis. Zo weten we ook hoeveel mensen we ongeveer kunnen verwachten dus aan jullie de vraag zoveel mogelijk kaarten in de voorverkoop te halen. We hopen dat het een geweldig feest en samenzijn zal zijn en dat de inwoners het leuk zullen vinden om met hun buurtgenoten samen oud & nieuw te vieren. Ons Dorpshuis Hoofdweg 6 tel Jolanda en Erwin.

18 Vereniging Ons Dorpshuis De vereniging Ons Dorpshuis werd opgericht op 15 december 1948 omdat er ruimte nodig was voor de bevolking van Stuifzand voor het houden van bruiloften, een receptie, kerkdiensten, uitvaarten en andere activiteiten. De vereniging heeft een bestuur dat bestaat uit 7 leden: de voorzitter( Menno van Rij) de secretaris (Gretha van Vliet) de penningmeester (Margje Pol) en algemeen bestuursleden Nico Hilbrink, Gerwin Koopman, Wim Nijmeijer en Luuk Mulder. Sinds de vorige ledenvergadering zijn we weer voltallig. Het bestuur zorgt voor de exploitatie van Ons Dorpshuis en legt verantwoording af aan de leden in een jaarlijkse ledenvergadering. In de loop der tijd heeft Ons Dorpshuis verschillende beheerders gehad. Het bestuur is er trots op dat het is gelukt een nieuw beheerdersechtpaar te vinden. In juni 2015 zijn Erwin en Jolanda begonnen. Na een intensieve sollicitatie periode samen met een adviescommissie, hebben we hen gekozen als nieuwe beheerders. Ze wonen samen met hun kinderen in de beheerderswoning. Naast een aantal originele activiteiten hebben ze de keuken weer op de kaart gezet en hebben ze een website gemaakt voor Ons Dorpshuis: Iedereen kan lid worden van Vereniging Ons Dorpshuis. Een belletje naar een van de bestuursleden is voldoende en we komen voor de

19 contributie 1 x per jaar langs. De vereniging is afhankelijk van inkomsten uit de pacht en de bijdrage van ledencontributie. Een gezinslidmaatschap bedraagt 10,-per jaar en een lidmaatschap voor een alleenstaande is 5,- per jaar. Het lidmaatschap is bedoeld om Ons Dorpshuis als faciliteit in Stuifzand in stand te houden voor de bevolking, het verenigingsleven en de saamhorigheid in het dorp te bevorderen. Dus iedereen die Stuifzand en Ons Dorpshuis een warm hart toedraagt, wordt uitgenodigd dit ook te laten blijken door lid te worden. Veel van onze activiteiten worden mogelijk gemaakt door de vrijwillige inzet van onze leden. Dankzij hun enthousiaste meedenken, meewerken en meedoen lukt het nog steeds om Ons Dorpshuis in stand te houden. Hiervoor willen we hen hartelijk bedanken! Ook voor de komende jaren is de inzet van enthousiaste leden hard nodig. Hierover in de volgende Verstoever meer. Namens het bestuur van Vereniging Ons Dorpshuis Menno van Rij (voorzitter) Op 19 november uur aanstaande wordt in Ons Dorpshuis een extra ledenvergadering gehouden in verband met het bespreken van de financiële afwikkeling met de vorige beheerders. Alle leden zijn hiervoor van harte uitgenodigd Koersballen in Stuifzand. Iedere woensdagmiddag van uur tot uur wordt er koersbal gespeeld in Ons Dorpshuis. Wilt U eens weten wat koersbal nu precies is of wilt U meer bewegen maar weet niets te verzinnen of wilt U gewoon eens lekker bijpraten met anderen Kom dan eens een kijkje nemen en probeer het gewoon!!

20 Zaanddörpen op Glas (ZDOG) is De werkgroep "Zaanddörpen op Glas" zet nog steeds druk bezig om voor u een aansluiting op glasvezel zich in om voor de inwoners van Pesse, mogelijk te maken. Er zijn op dit Fluitenberg, Stuifzand en het buitengebied moment helaas enkele ontwikkelen die onze voortgang van deze dorpen, een aansluiting op een belemmeren. Zaanddörpen op Glas heeft in glasvezelnetwerk mogelijk te maken. september een markt consultatie Samen met u kunnen we dit realiseren! gehouden. Hierin vragen we aan de commerciële bedrijven of ze ook plannen hebben om in ons gebied, binnen 3 jaar, een breedband verbinding aan te leggen. De aanleg van breedband moet dan ook gerealiseerd worden voor het buitengebied waar nu nog geen kabel is. Als een commercieel bedrijf hierop reageert dan mag de provincie geen voordelige lening aan ons geven, want dat is concurrentie vervalsing. Op onze markt consultatie heeft 1 commercieel bedrijf gereageerd met een brief. Deze brief moet nader onderzocht worden op mogelijke juridische gevolgen. De Provincie wil er zeker van zijn dat hun steun aan de glasvezel projecten mogelijk is zonder concurrentie vervalsing. Als ondersteuning door de provincie Drenthe voor de aanleg van een glasvezel netwerk niet mogelijk is, zal het voor ZDOG heel moeilijk worden om de plannen te realiseren. De rente kosten van het glasvezel netwerk worden dan erg hoog, zodat we veel meer abonnementen nodig hebben om het ondernemingsplan rendabel te krijgen. Een andere mogelijkheid is het aanzienlijk verhogen van de kosten voor het abonnement, maar dat willen we niet, dat moet zo laag mogelijk zijn. Hopelijk komt er snel duidelijkheid en kunnen we verder. Werkgroep Zaanddörpen op Glas.

21 OBS De Zandloper, de school waar kinderen zelf én samen actief leren! Op de Zandloper zijn we dit schooljaar gestart met Meesterlijk Ondernemen. Met Meesterlijk Ondernemen ontwikkelen we basisvaardigheden, ondernemend talent en innoveren we voor de toekomst. Ook stelt dit Meesterlijk Ondernemen de kinderen in staat om zelf én samen actief te leren! Om hiermee te kunnen beginnen hebben we 101 euro ontvangen, een startkapitaal. We willen graag gebruik maken van de talenten van kinderen én ouders, opa,oma of andere familieleden en/of bewoners/ondernemers van Fluitenberg en Stuifzand. Het is de bedoeling dat de kinderen iets gaan produceren. Dit kunnen spullen zijn maar het zou ook eten of drinken kunnen zijn. Daarna verkopen ze dit waarbij ze hopelijk wat winst over hebben om weer te kunnen investeren. Ook kunnen we met de winst vaker iets leuks doen met de kinderen. Tijdens de afsluiting van de Kinderboekenweek hiermee begonnen. zijn we

22 Alles wat er te doen, zien, eten en drinken was, was voor én door de kinderen bedacht, gemaakt én verkocht! En wat bleek Ook De Zandloper heeft talentvolle, ondernemende leerlingen! De volgende is op woensdag 25 november ( uur). Wel graag even contact opnemen met juf Tessy (tel. School:

23 Hergebruik. Woensdag 28 oktober komen 33 vrouwen en een man samen in Het Overschotje te Fluitenberg. We beginnen met een kop koffie met heerlijke koek of cake gebakken door de vrouwen van groep 2. Om uur opent Petra de vergadering met enkele terugblikken. Het is inmiddels 85 jaar geleden dat Vrouwen van Nu, onder de toenmalige naam Nederlandse bond van boerinnen en ander plattelandsvrouwen werd opgericht. De vrouwen hebben inmiddels veel bijgedragen aan de leefbaarheid in eigen omgeving. Zo is de tegenwoordig alom bekende glasbak ontstaan door een initiatief van Vrouwen van Nu. Dan leest ze het gedicht hergebruik voor. Zeer toepasselijk want vanavond is onze gast de heer Arie Burggraaf van de kledingbank Hoogeveen. Na de pauze krijgt de heer Burggraaf het woord. Hij begint met een verhaal over een rondreizende zwerver die een arm dorp binnenkomt met alleen een steen in zijn ransel. De moraal van het verhaal is dat als je samenwerkt er iets moois tot stand kan komen. Dan gaat hij verder met zijn verhaal over het hoe en wat van de kledingbank. Enkele jaren geleden besloot Arie samen met Henk Uddink een kledingbank op te zetten om de minst bedeelden onder ons van kleding te voorzien. In het oude belastingkantoor aan de Carstenstraat vonden ze een goedkoop onderkomen. Ze dachten met ongeveer 200 cliënten te beginnen maar vlak na de opening waren er al 800 cliënten die van de kledingbank gebruik wilden maken.

24 Mensen die gebruik van de kledingbank willen maken moeten worden doorverwezen door een erkende hulpverlener of instantie. Er komen, samen met de kleding, ook veel knuffels en speelgoed binnen. Zonde om dat allemaal door te sluizen. Dus inmiddels is er in het oude belastingkantoor ook een speelgoedbank gevestigd. Natuurlijk komt er ook materiaal dat niet weer op een normale manier kan worden gebruikt. Zoals heel vaak gewassen dekens of lakens. Deze gaan naar de dierenambulance. Sinds kort staat er bij het oude belastingkantoor een blauwe container waar we gebruikte kleding kwijt kunnen. Deze container is eigendom van de kledingbank en de gedoneerde spullen gaan dus direct naar de goede bestemming. En er zijn plannen om een moestuinproject op te zetten. De groentes die hierin verbouwd worden zouden naar de voedselbank kunnen gaan. Tevens zou er werkgelegenheid zijn voor enkele vrijwilligers. Dit project stuit echter nog op enkele bezwaren. Naast de uitgifte van kleding biedt de kledingbank ook werkgelegenheid. De binnengekomen kleding moet worden gesorteerd, soms moet ergens een nieuwe rits in worden genaaid of een knoopje aangezet. Er moeten mensen zijn die de winkel beheren en de uitgifte in de gaten houden. Twee keer per jaar moet de hele collectie worden omgewisseld. Al dit werk wordt gedaan door vrijwilligers. En aan vrijwilligers is gelukkig geen gebrek. Om ongeveer bedankt Petra de spreker. Er staan diverse zakken met kleding voor in de zaal. Ze worden door Arie in dank aanvaard en in de auto geladen. Fien Oostingh.

25 Halloweenparty Kidsclub Woensdagmiddag 28 oktober kwamen heel veel kinderen verkleed naar het dorpshuis. Het jeugdhonk was helemaal versiert in het thema Halloween. De kinderen vonden het best spannend om naar binnen te gaan. Ze konden spinnenwebben en spookjes maken en kleuren Na een poosje te hebben geknutseld zijn we met de kids naar het bos gelopen, waar heks Emmy een zelf gemaakt verhaal voor las. Daarna hebben ze tijdens een wandelingetje door het bos stokken gezocht die ze mee mochten nemen naar het Dorpshuis. Deze konden we daar gebruiken. Weer aangekomen bij het dorpshuis had Erwin de choco boven het vuur hangen en konden de kids marsmallows aan hun stokken doen Meer foto s zijn te zien op de facebookpagina van Kidsclub Stuifzand, ook staat op deze pagina allerlei informatie over andere leuke activiteiten. Dus wordt snel lid!!

26 Pony/Paard toertocht Met een leuke groep ruiters heeft de buitenrit, welke mede mogelijk was gemaakt door de smederijen stuifzand, plaats gevonden op zondag 27 september De eerste groep is om 10.15u vertrokken vanaf manege de Buitenwijck. Met een 4 groepen van 6 á 8 ruiters hebben ze een hele mooie route van ongeveer 2.5 uur gereden door de mooie omgeving van Stuifzand. Via Siberië zijn ze richting zorgboerderij wonderland gegaan waar de meeste paarden werden afgezadeld. De paarden konden even bijkomen en ondertussen genieten van water en hooi. Dit was klaar gezet door de kinderen van wonderland die goed mee geholpen hebben. Wonderland had een lekkere groentesoep en tomatensoep klaar staan met heerlijke broodjes. Totaal 28 ruiters en paarden stapten weer op na de lunch om weer in dezelfde groepen verder te gaan. Er is nog een kleine rit gemaakt door het sleutelbosje, achter het dorp langs en kwamen zo weer uit bij de manege de Buitenwijck. De samenwerking tussen Rieta Kroezen van de manege en Sandra Blokzijl van Wonderland is goed verlopen. Er zijn geen ongelukken of andere rare dingen gebeurd en we kunnen terug kijken op een geslaagde dag!

27 Kidsclub Stuifzand Op woensdag 25 november gaan we weer knutselen en leuke spelletjes doen in het dorpshuis Stuifzand. Aanvang 14.00u en om 15.30u is het afgelopen. Kosten 1.50 en dit is inclusief ranja en iets lekkers. We zijn deze keer weer gewoon te vinden in de grote zaal in het dorpshuis. Thema Sinterklaas Een stoomboot bouwen en nog veel meer leuke dingen te doen. Peuters t/m groep 8 zijn welkom papa, mama of iemand anders mag blijven om te helpen. Heb je een vriendinnetje of vriendje te spelen, neem die dan gezellig mee! Omdat anderhalf uur knutselen wel erg lang is voor sommige kinderen gaan we naast knutselen ook andere dingen doen zoals spelletjes doen, een quiz, iets met muziek etc.. Er zijn voor volgend jaar al weer genoeg nieuwe, leuke ideeën. Dit komt te staan op onze facebookpagina, in de verstoever en er komt een flyer op school te hangen. Groetjes Alix en Sandra

28 Noaberhulp Stuifzand. U heeft er van alles over kunnen lezen afgelopen jaar in de Verstoever en op 1 december gaan we dan echt van start met het project Noaberhulp. Nog even in het kort hoe dit allemaal tot stand is gekomen. Bezuinigingen die door de rijksoverheid naar de gemeenten zijn overgeheveld hebben er toe geleid dat gemeenten minder geld van die zelfde overheid krijgen om zaken op het gebeid van b.v de WMO op dezelfde manier te leveren dan ze gewend waren te doen. Ook wordt er momenteel sterk de nadruk gelegd op de zelfredzaamheid van inwoners. Door de dorpen Elim, Nieuw Moscou, Stuifzand, Tiendeveen en Nieuwlande is een enquête gehouden onder hun inwoners en daaruit kwam naar voren dat er bij ons in Stuifzand voor zowel de korte als lange termijn behoefte is aan het opzetten van een noaberhulpproject. Er hebben zich ongeveer 25 vrijwilligers aangemeld en ook hebben een aantal mensen toegezegd dat ze de coördinatie van een en ander wel op zich willen nemen. Graag zouden we nog een uitbreiding zien van de coördinatiegroep. De rol van coördinator houdt het volgende in: De rol van coördinator kan men zien als de persoon die hulpvrager en hulpverlener met elkander in contact brengt. De coördinator heeft een telefoon ter beschikking gekregen en wordt door de hulpvrager gebeld met een specifieke vraag. De coördinator heeft een boekwerk ter beschikking waarin de vrijwilligers(hulpverleners) per cluster qua activiteit vermeld staan. De coördinator legt contact met vrijwilliger(hulpverlener) en vraagt of deze kan voldoen aan de specifieke hulpvraag. Als de hulpverlener dit kan dan volgt het verzoek om contact op te nemen met de hulpvrager om het onderling af te stemmen. Als er dorpsgenoten zijn, die iets voelen voor deze rol, meldt u dan aan bij onderstaand nummer. Ook als vrijwilliger voor de clusters: vervoer, klusje rond en in het huis, administratieve ondersteuning of helpen bij computerprobleem kan men zich melden bij hetzelfde nummer.

29 Op 1 december a.s gaan we dus in Stuifzand van start. In de Verstoever wordt u regelmatig op de hoogte gehouden van de voortgang van het project en ook zal bij elke uitgave het telefoonnummer voor de noaberhulp vermeld worden. Vanaf 1 december kunt u dus bellen als u b.v iemand nodig hebt die eens met u naar het ziekenhuis wil rijden of even een boodschapje voor u kan doen,. U belt dan met het telefoonnummer dat in de Verstoever staat en u krijgt dan de coördinator aan de lijn. Deze regelt dan een en ander verder met u. Het motto van de Noaberhulp is waar zou ik mijn buurman of buurvrouw(noaber) voor vragen Het telefoonnummer wat u kunt bellen is: Schroom niet om gebruik te maken van dit initiatief en bel gerust. Met vriendelijke groeten, Het team van Noaberhulp Stuifzand. Algemene Ledenvergadering IJsvereniging Ons Genoegen te Stuifzand 11 december 2015 Aanvang: uur Plaats: Clubgebouw De Scharreltippe, Eisenweg te Stuifzand Agenda: 1. Opening 2. Notulen van de algemene ledenvergadering van Ingekomen stukken/verstuurde stukken / mededelingen 4. Jaarverslag secretaris 5. Jaarverslag penningmeester 6. Verslag kascommissie 7. Benoeming kascommissie (één lid) 8. Vaststelling contributie 9. Wat verder ter tafel komt 10. Rondvraag 11. Sluiting de secretaris, N. Hilbrink

30 VERJAARDAGSKALENDER VAN STUIFZAND Er zijn verjaardagskalenders van Stuifzand. De kalender is in KLEUR! Op de voorkant van de kalender staat een foto van het dorp Stuifzand gemaakt vanuit de lucht. Verder bestaat de kalender uit foto s van het kleinste huisje aan de Secteweg, woning De Sleutel aan de Hoofdweg, de zware en bijzondere ijzel van maart 1987, verenigingsgebouw Ons Dorpshuis, de vele wateroverlast van 28 oktober 1998, kerkgebouwtje Bethel aan Zwartschaap, de vele sneeuw van 2 maart 2005, de downburst van 14 juni 2007 Kortom een prachtige kalender waar u jaren plezier aan kunt hebben! Heeft u belangstelling voor één of meerdere verjaardagskalender(s), dan kan men contact op nemen met Peter van Slochteren tel: Ter info: Foutje vorige Verstoever. In de vorige Verstoever stond een stukje over de Verkeersregelaars. Hierbij is het telefoonnummer voor informatie niet afgedrukt. Wilt U informatie of gebruik maken van verkeersregelaars dan kunt U contact opnemen met Jan Beekelaar tel

31 Gymnastiekver. V.O.G. Mevr. J. van Slochteren tel Mevr. I.v.d Weide tel Vrouwen van NU Stuifzand/ Fluitenberg Penningmeester: Jannie Brand-Lowijs, telefoonnummer: Notuliist: Fien Oostingh-Brakel, telefoonnummer: Vereniging Ons Dorpshuis Dhr. Menno van Rij Ons Dorpshuis Hoofdweg 6 Stuifzand tel Ijsvereniging Ons Genoegen Dhr. J.Post tel Werktuigenvereniging Dhr. E.Bakker tel Vereniging Plaatselijk Belang Dhr. E. Bakker tel Peuterspeelzaal Mevr. H.van Achteren tel Begrafenisvereniging De Laatste Eer Dhr. A. Blokzijl tel Mevr. M. Bening tel ( na uur) Activiteitencommissie Marjan Post, Feestcommissie F.I.S. Mevr. I. Strijker tel Koersbal : Iedere woensdag van tot uur, kom eens kijken.in Ons Dorpshuis.

32 Kaartclub Ons Dorpshuis Mevr. J. de Graaf tel ( jokeren) Kaartclub Ons Dorpshuis Dhr. H. Mulder tel ( klaverjassen) Dhr. Jt. De Groote tel Kinderclub De Knutselknotsen via Ons Dorpshuis te Toneelvereniging S.T.A.P. Roelof Post ( na uur) Klootschietvereniging K.S.V.S Dhr. A. Heins tel Dartclub D.C.S. Dhr. D. Bij de Leij tel website: Website Stuifzand.net Mevr. N. van Rij ( website) stuifzand.online@gmail.com Mevr. F.T.. Weessies tel Biljartclub t Kun Beter Dhr. R.Dolfing tel Dhr. G. Roffel tel Biljartclub De Doorzetters Dhr. P.van Slochteren tel Biljartclub : Krijt op Tijd Dhr. H. van Dalsem tel Biljartclub Ons Dorpshuis Dhr. H. Blokzijl tel Biljartclub Net Nie Dhr. E. Bremer Damesbiljartclub Over de Rooie tel Loes

Het oud papier wordt zaterdag 29 augustus vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 29 augustus vanaf 9.00 uur opgehaald! Augustus 2015 Hier voor U ligt de 1e Verstoever van dit schooljaar. De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 30 augustus vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 30 augustus vanaf 9.00 uur opgehaald! Augustus 2014 Hier voor U ligt de eerste Verstoever van dit schooljaar. We beginnen dit jaar weer met een Verstoever waar tijdens de vakantie ook genoeg kopij voor ingeleverd is. Ook voor de komende Verstoevers

Nadere informatie

Het oud papier wordt dinsdag 12 september vanaf uur opgehaald!

Het oud papier wordt dinsdag 12 september vanaf uur opgehaald! September 2017 De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers gemaakt en verspreid, dus echt een

Nadere informatie

Het oud papier wordt dinsdag 16 januari vanaf uur opgehaald!

Het oud papier wordt dinsdag 16 januari vanaf uur opgehaald! Januari 2018 De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers gemaakt en verspreid, dus echt een Stuifzands

Nadere informatie

OUD PAPIER. Het oud papier wordt a.s. zaterdag 17 maart vanaf 9.00 uur opgehaald!

OUD PAPIER. Het oud papier wordt a.s. zaterdag 17 maart vanaf 9.00 uur opgehaald! --------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------- OUD PAPIER 2012 Maart Het oud

Nadere informatie

Het oud papier wordt dinsdag 13 maart vanaf uur opgehaald!

Het oud papier wordt dinsdag 13 maart vanaf uur opgehaald! Maart 2018 De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers gemaakt en verspreid, dus echt een Stuifzands

Nadere informatie

Het oud papier wordt dinsdag 18 september vanaf uur opgehaald!

Het oud papier wordt dinsdag 18 september vanaf uur opgehaald! september 2018 De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers gemaakt en verspreid, dus echt een

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 10 september vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 10 september vanaf 9.00 uur opgehaald! September 2016 Hier voor U ligt weer een nieuwe Verstoever. De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 5 juli vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 5 juli vanaf 9.00 uur opgehaald! Juli 2014 Hier voor U ligt de laatste Verstoever van dit schooljaar. We wensen iedereen een fijne zonnige zomer toe en na de vakantie zijn we er weer. Groeten Het Verstoever Team. Mail : verstoever@live.nl

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 10 januari vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 10 januari vanaf 9.00 uur opgehaald! Januari 2015 Het vrijwilligersteam van de Verstoever wenst iedereen een heel goed en plezierig 2015!! Hier voor U ligt weer een nieuwe Verstoever, met veel nieuwtjes en ander dingen. De Verstoever wordt

Nadere informatie

Het oud papier wordt dinsdag 19 Maart vanaf uur opgehaald!

Het oud papier wordt dinsdag 19 Maart vanaf uur opgehaald! Maart 2019 De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers gemaakt en verspreid, dus echt een Stuifzands

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 10 november vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 10 november vanaf 9.00 uur opgehaald! November 2014 Hier voor U ligt weer een nieuwe Verstoever, met veel nieuwtjes en ander dingen. De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders,

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 4 juli vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 4 juli vanaf 9.00 uur opgehaald! Juni 2015 Hier voor U ligt al weer de laatste Verstoever van dit schooljaar. De eerste Verstoever van het nieuwe schooljaar komt eind augustus weer uit.. De Verstoever wordt in stand gehouden door een

Nadere informatie

Het oud papier wordt dinsdag 13 november vanaf uur opgehaald!

Het oud papier wordt dinsdag 13 november vanaf uur opgehaald! November 2018 De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers gemaakt en verspreid, dus echt een Stuifzands

Nadere informatie

OUD PAPIER. Het oud papier wordt dinsdag 14 Mei vanaf uur opgehaald! Mei 2019

OUD PAPIER. Het oud papier wordt dinsdag 14 Mei vanaf uur opgehaald! Mei 2019 Mei 2019 De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers gemaakt en verspreid, dus echt een Stuifzands

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 18 maart vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 18 maart vanaf 9.00 uur opgehaald! Maart 2017 Hier voor U ligt weer een nieuwe Verstoever. De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers

Nadere informatie

OUD PAPIER Het oud papier wordt zaterdag 14 maart vanaf 9.00 uur opgehaald!

OUD PAPIER Het oud papier wordt zaterdag 14 maart vanaf 9.00 uur opgehaald! Maart 2015 Hier voor U ligt weer een nieuwe Verstoever, met veel nieuwtjes en ander dingen. De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders,

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 15 juli vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 15 juli vanaf 9.00 uur opgehaald! Juli 2017 De laatste Verstoever voor de vakantieperiode. De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 28 mei vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 28 mei vanaf 9.00 uur opgehaald! Mei 2016 Hier voor U ligt weer een nieuwe Verstoever. De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 14 januari vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 14 januari vanaf 9.00 uur opgehaald! Januari 2017 Hier voor U ligt weer een nieuwe Verstoever. De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Kopij voor de volgende Verstoever graag inleveren voor 1 maart Alles blijft welkom, zodat we een mooie Verstoever kunnen maken.

Kopij voor de volgende Verstoever graag inleveren voor 1 maart Alles blijft welkom, zodat we een mooie Verstoever kunnen maken. Januari 2013 Voor U ligt de derde Verstoever van dit schooljaar. Deze keer is er niet zoveel kopij binnen gekomen, zodat de Verstoever iets dunner is dan afgelopen tijd. Het Verstoever-team wenst iedereen

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 23 mei vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 23 mei vanaf 9.00 uur opgehaald! Mei 2015 Hier voor U ligt weer een nieuwe Verstoever, met veel nieuwtjes en ander dingen. De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders,

Nadere informatie

Het Tooropje Februari

Het Tooropje Februari Het Tooropje Februari 2017 www.chtoorop.nl Mededelingen Vrijwillige bijdrage In het verleden hebben we er vaker op gewezen hoe belangrijk de vrijwillige bijdrage is. Met de vrijwillige bijdrage kunnen

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Beste leden, Vorige maand is er geen nieuwsbrief verstuurd. Deze is voor twee maanden. Kerstfeest op Speeltuin Schiewijk Ieder jaar vieren we op

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015

Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015 Dorpshuis de Utwyk M. Smitstraat 27, 9072 AL Nij Altoenae. Tel (0518)402753 Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015 We staan weer voor een nieuw seizoen en als bestuur en activiteitencommissie kijken we

Nadere informatie

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015)

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er verder zoal speelt op school Oproep van de werkgroep Carnaval Studiemiddag

Nadere informatie

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur.

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur. Nieuwsbrief 33 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren Voor u ligt de nieuwsbrief van de KBO afdeling Harderwijk van 20-02-2018. Uitnodiging: Informatiemiddag 12 maart in De Kiekmure, Tesselschadelaan

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Het oud papier wordt dinsdag 15 mei vanaf uur opgehaald!

Het oud papier wordt dinsdag 15 mei vanaf uur opgehaald! Mei 2018 De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers gemaakt en verspreid, dus echt een Stuifzands

Nadere informatie

01-06-2015. Schoolbrief 18. Sint Bonifatiusschool

01-06-2015. Schoolbrief 18. Sint Bonifatiusschool 01-06-2015 Schoolbrief 18 Sint Bonifatiusschool Schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Informatieavond voor ouders over de visie en missie van de Sint Bonifatiusschool Afgelopen maanden hebben we ons als team

Nadere informatie

Nieuwsflits. Kalender: 15 oktober 2015. Ambrasoft/MijnKlas Thuisgebruik. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens

Nieuwsflits. Kalender: 15 oktober 2015. Ambrasoft/MijnKlas Thuisgebruik. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens Nieuwsflits 15 oktober 2015 Kalender: Agenda: 16 oktober t/m 23 oktober: Herfstvakantie vrijdag 23 oktober: Houtdorp vrijdag 23 oktober: Multisportevent 1 november: Peuter/kleuterkerk Maandag 2 november:

Nadere informatie

Vrijdag 04 november 2011

Vrijdag 04 november 2011 Vrijdag 04 november 2011 Het nationale schoolontbijt. Op donderdag 3 november begon onze schooldag heel gezellig en vooral gezond. Toen de kinderen de klassen binnen kwamen, stonden de tafels gedekt. Supermarkt

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Afgelopen donderdag kreeg u een extra nieuwsbrief over de formatie van het komend schooljaar

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 INFOOTJE NR. 12 Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 Agenda Donderdag 5 maart Inleveren strookje oudergesprekken Maandag 9 maart OR-vergadering Woensdag 11 maart Alle leerlingen vrij Vrijdag 13 maart

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de 3 e nieuwsbrief van dit schooljaar. Hij volgt erg snel op de tweede nieuwsbrief. Dat doe ik om even digiduif te testen

Nadere informatie

ROFFELTJE. Hij ziet het niet

ROFFELTJE. Hij ziet het niet Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, 0341-552284 ROFFELTJE > Hij ziet het niet Vol vertrouwen legt hij zijn kleine bruine handjes in die van mij. Ik heb zwarte Piet gezien vertelt hij me met glanzende bruine

Nadere informatie

BRONNIEUWS 18 december 2015

BRONNIEUWS 18 december 2015 BRONNIEUWS 18 december 2015 *Prettige feestdagen en een fijne jaarwisseling! We wensen iedereen dat van harte toe! Op maandag 4 januari gaat de school weer open. Er is tussen 8.15 uur en 8.45 uur in het

Nadere informatie

Ouderraad van de openbare basisschool Het Startblok nr. 11/12-1. 2. Goedkeuring van de notulen van de laatst gehouden vergadering d.d.

Ouderraad van de openbare basisschool Het Startblok nr. 11/12-1. 2. Goedkeuring van de notulen van de laatst gehouden vergadering d.d. Titel Datum Lokatie Notulen ouderraad vergadering Maandag 5 september, 19.45 uur Het Startblok Aanwezig Dorina van Putten Voorzitter Henk van Noord Janine de Keijzer Bianca Hameete Corrie v/d Winden Mirelle

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 20 mei vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 20 mei vanaf 9.00 uur opgehaald! Mei 2017 Hier voor U ligt weer een nieuwe Verstoever. De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers

Nadere informatie

Boekenmarkt, verkopen en kopen van boeken

Boekenmarkt, verkopen en kopen van boeken De Buutpraat Nieuwsblad van openbare basisschool et Buut Maandag 6 oktober 2014 Tel. : 075-6165701 / info@etbuut.nl / www.etbuut.nl Van alles De data op een rijtje Dinsdag 7 oktober Woensdag 8 oktober

Nadere informatie

De komende periode. Dinsdag 1 september: Vergadering Ouderraad Om 20.00 uur komt de Ouderraad voor de eerste keer dit schooljaar in vergadering

De komende periode. Dinsdag 1 september: Vergadering Ouderraad Om 20.00 uur komt de Ouderraad voor de eerste keer dit schooljaar in vergadering Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 3, 28 augustus 2015 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Dit jaar

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

- Buurtvereniging Nobis 40 jaar -

- Buurtvereniging Nobis 40 jaar - Panningen april 2007 Hallo Buurtgenoten. Dit jaar is voor onze buurt een speciaal jaar want dan vieren wij het 40 jarige bestaan van Buurtvereniging Nobis. We proberen een aantal activiteiten extra leuk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Kopij voor de volgende Verstoever graag inleveren voor 10 april Alles blijft welkom, zodat we een mooie Verstoever kunnen maken.

Kopij voor de volgende Verstoever graag inleveren voor 10 april Alles blijft welkom, zodat we een mooie Verstoever kunnen maken. Maart 2013 Voor U ligt de vierde Verstoever van dit schooljaar. Deze keer is er gelukkig weer genoeg kopij binnegekomen zodat er weer een Verstoever gemaakt kon worden door de vrijwilligers..ook zijn er

Nadere informatie

Nieuws 1. is het gezamenlijk informatie bulletin van Het Kompas en De Zijlwijkschool.

Nieuws 1. is het gezamenlijk informatie bulletin van Het Kompas en De Zijlwijkschool. De Zijlwijkschool 40 jaar Nieuws is het gezamenlijk informatie bulletin van Het Kompas en De Zijlwijkschool. De informatie met een blauw blok is specifieke Zijlwijkschool informatie. De informatie met

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012 Aan de ouders van de groepen 1 en 2 Binnenkort gaan de kleuters op schoolreis naar dierentuin Artis in Amsterdam, en wel op: dinsdag 16 oktober We vertrekken die dag met de bus vanaf school om 8.30 uur.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen schooljaar 2014-2015 aflevering 15 In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering Koningsspelen Meivakantie Luizencontrole Vrije dagen mei Bieb gesloten Oudergesprekken mei Bericht van de OR Femke stelt zich

Nadere informatie

Vossenjacht KinderBoekenWeek

Vossenjacht KinderBoekenWeek Vossenjacht Kinderboekenweek Vandaag hadden we de afsluitende vossenjacht voor de KBW Kinder Boeken- Week. Gelukkig hebben we de afgelopen week nog een groot aantal aanmeldingen van ouders gehad die deze

Nadere informatie

Voorleesontbijt in pyjama (zelf ontbijt meenemen) woensdag 21 jan. 2015 Schoolschaken finale reserves ( Koet 2 )

Voorleesontbijt in pyjama (zelf ontbijt meenemen) woensdag 21 jan. 2015 Schoolschaken finale reserves ( Koet 2 ) De Koetkrant 16-01-2014 Schooljaar 2014-2015 Verschijnt 2-wekelijks Belangrijke data woensdag 21 jan. t/m zaterdag 31 jan. 2015 woensdag 21 jan. 2015 Voorleesdagen Voorleesontbijt in pyjama (zelf ontbijt

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mededelingen:

Nieuwsbrief. Mededelingen: Nieuwsbrief 06-11-2014 Schooljaar 2014-2015 Mededelingen: Sinterklaas Vorige week woensdag hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 met veel plezier in de schatkamer van Sinterklaas aangegeven welk cadeautje

Nadere informatie

11e jaargang, nummer 14

11e jaargang, nummer 14 11e jaargang, nummer 14 Maandag 29 april tot en met vrijdag 10 mei : meivakantie Maandag 20 mei: Tweede Pinksterdag: alle leerlingen vrij Maandag 3 juni en dinsdag 4 juni: studiedagen: alle leerlingen

Nadere informatie

Belangrijke data. 17 december 2015. 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie

Belangrijke data. 17 december 2015. 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie 17 december 2015 Beste ouder(s), verzorgers(s) en kinderen, Dit is het vierde Fellenoortje van dit schooljaar en jullie vinden hier informatie over zaken die met Spil Fellenoord te maken hebben. Belangrijke

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

TUNNISKE. Telekids Green Kids op bezoek

TUNNISKE. Telekids Green Kids op bezoek TUNNISKE Telekids Green Kids op bezoek Beste ouders en verzorgers, Jaargang 12 nummer 41 18-02-2014 We hebben inmiddels al van veel ouders complimenten ontvangen over de nieuwe website www.antschot.nl.

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

De Springplank: info 26 augustus 2015.

De Springplank: info 26 augustus 2015. De Springplank: info 26 augustus 2015. Start schooljaar 2015-2016 We zijn weer begonnen!! We wensen alle leerlingen en ouders een fijn schooljaar toe. Onze nieuwe leerlingen willen we van harte welkom

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015

Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015 Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015 Jarigen! 30-01 Edith goep 1-2B 30-01 Loïs groep 8A 31-01 Eva groep 4A 01-02 Jens groep 4B 01-02 Noor groep 6B 01-02 Zazou groep 1-2C 02-02 Tara groep 4A

Nadere informatie

Klas van de week: groep 7

Klas van de week: groep 7 Klas van de week: groep 7 Vrijdag 6 november jl. kwamen er twee voedingscoaches op onze school. In diverse groepen hebben ze iets verteld over gezond eten. In groep 7 ging het over duurzaamheid en biologisch

Nadere informatie

Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net Schooljaar: 2012 2013

Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net Schooljaar: 2012 2013 Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net Schooljaar: 2012 2013 ALGEMEEN: Nummer 36 / 07-06-2013 Algemene zaken Beste ouders, Met

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

Info bulletin mei t/m september 2015

Info bulletin mei t/m september 2015 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06-30690868 Info bulletin mei t/m september 2015 Overzicht activiteiten mei t/m september 2015 Gezinsfietstocht donderdag 14

Nadere informatie

De 3 winnaars hebben inmiddels een prijsje in ontvangst mogen nemen. De winnaars zijn: Benthe Bolhaar. Linde Bathoorn. Quintin van Ravesteijn

De 3 winnaars hebben inmiddels een prijsje in ontvangst mogen nemen. De winnaars zijn: Benthe Bolhaar. Linde Bathoorn. Quintin van Ravesteijn 18 september extra vrije dag leerlingen 21 en 23 september kennismakingsgesprekken 29 september schoolfotograaf (de gymlessen gaan deze dag niet door) 13 oktober M.R. vergadering 14 oktober leerlingen

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede December 2015

Activiteiten programma De Meerstede December 2015 Dinsdag 1 december Mozaïek De laatste keer in dit jaar. Het wordt een kleurrijke middag. Locatie: 1 e etage creatief-centrum + materiaalgeld Kosten intern: materiaalgeld Zaal open 14.00 uur Aanvang 14.15

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 1 Basisschool de Wieling Kolkweg 5 6685 BC Haalderen 0481-462172 wieling@delinge.nl Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 28 29 30 1 2 3 4 Viering

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Opening bibliotheek. Agenda. 12 december 2014

Opening bibliotheek. Agenda. 12 december 2014 12 december 2014 Opening bibliotheek Vorige week vrijdag is de bibliotheek in It Bynt geopend door Sinterklaas. Sinterklaas was speciaal wat langer op school gebleven om de openingshandeling te kunnen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Week 47 Vrijdag 21 november 2008. J.H. Donnerschool Lokatie Hilversum. Berichten van: Ineke

NIEUWSBRIEF. Week 47 Vrijdag 21 november 2008. J.H. Donnerschool Lokatie Hilversum. Berichten van: Ineke J.H. Donnerschool Lokatie Hilversum Week 47 Vrijdag 21 november 2008 NIEUWSBRIEF Berichten van: Ineke Berichten van Groep geel Groep paars Groep goud Groep oranje Groep rood Belangrijke data: 5 december

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Groetjes Amber. BROK caravan verhuur. Info: Natasja Brok. Tel. 06-29586295. Camping De Moraine Moraineweg 20 9417 TB Spier

Groetjes Amber. BROK caravan verhuur. Info: Natasja Brok. Tel. 06-29586295. Camping De Moraine Moraineweg 20 9417 TB Spier Beste Moraine gasten! De zomer van 2015 komt er weer aan! Deze zomer kom ik, Amber Faber, van de opleiding Leisure & Hospitality (recreatie en toerisme) van het Noorderport college uit Groningen stage

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig.

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig. Nieuwsflits 10 december 2015 Kalender: Agenda: Donderdag 10 december 17.00 uur: sluiting stemmen Rabo Projectenfonds Maandag 14 december: Schoolzwemmen groepen 3a en 3b/4a Dinsdag 15 december: Schoolzwemmen

Nadere informatie

Kopij voor de volgende Verstoever graag inleveren voor 25 oktober Alles blijft welkom, zodat we een mooie Verstoever kunnen maken.

Kopij voor de volgende Verstoever graag inleveren voor 25 oktober Alles blijft welkom, zodat we een mooie Verstoever kunnen maken. Augustus 2013 De schoolvakanties zijn weer voorbij, dus was het voor ons weer Verstoever- kopieer - tijd! Tijdens de zomerperiode kwam er weer genoeg kopy binnen en konden we de eerste Verstoever afgelopen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven. Leve het nieuwe Leven! Voor in uw agenda. De Regenboog. Arco Grisnigt AGrisnigt@H3O.nl.

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven. Leve het nieuwe Leven! Voor in uw agenda. De Regenboog. Arco Grisnigt AGrisnigt@H3O.nl. 4 maart 2016 Nieuwsbrief De Regenboog kleurt je leven Voor in uw agenda 8 maart thema bijeenkomst groep 1-2 Noordendijk 10 maart thema bijeenkomst groep 1-2 Volkerakweg 24 maart paasviering 25 maart goede

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schooljaar 2015/2016 nr. 3 - oktober 2015. kleedjesboekenmarkt. gr.7-8 vrij i.v.m. mijnpleinstudiedag. herfstvakantie.

Nieuwsbrief. Schooljaar 2015/2016 nr. 3 - oktober 2015. kleedjesboekenmarkt. gr.7-8 vrij i.v.m. mijnpleinstudiedag. herfstvakantie. Nieuwsbrief Schooljaar 2015/2016 nr. 3 - oktober 2015 Belangrijke data: Oktober 2015 M 5 12 19 26 hofdluiscontrole D 6 13 kleedjesboekenmarkt 14.30 uur 20 27 schoolverpleegkundige spreekuur 13.00 uur W

Nadere informatie

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook?

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook? Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06 13572083 Info bulletin januari t/m april 2013 Op vrijdagavond 11 januari is er in de Veldschoppe voor alle kinderen van groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 30 april 2015

Nieuwsbrief 18 30 april 2015 Westervalge 5 9989 EB Warffum Telefoon: 42 2330 email: obsjanseniusdevries@lauwerseneems.nl http://www.janseniusdevries.nl Nieuwsbrief 18 30 april 2015 Agenda. 2 t/m 17 mei Meivakantie 4 mei Dodenherdenking

Nadere informatie

Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633

Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633 Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633 Om te onthouden maandagmiddag 9 november : unit 1 naar Papierazzi

Nadere informatie

Camping Jachthaven De Maasterp Animatieprogramma Voor het Seizoen 2016

Camping Jachthaven De Maasterp Animatieprogramma Voor het Seizoen 2016 Camping Jachthaven De Maasterp Animatieprogramma Voor het Seizoen 2016 1 ANIMATIEPROGRAMMA RECREATIE INFO 2016 Beste gasten, Van harte welkom op camping/jachthaven de Maasterp! Het seizoensboekje met het

Nadere informatie

Berkenblad nr. 10 27 januari 2015. Beste ouders/verzorgers,

Berkenblad nr. 10 27 januari 2015. Beste ouders/verzorgers, Berkenblad nr. 10 27 januari 2015 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het tiende Berkenblad van het school jaar 2014-2015! Vanaf vandaag ontvangt u onze nieuwsbrief alleen nog via de mail! Zo besparen

Nadere informatie

Algemene informatie week 36

Algemene informatie week 36 Algemene informatie week 36 Wij heten alle peuters, leerlingen, ouders, opa s en oma s heel hartelijk welkom en wensen iedereen een fijn, goed, gezellig, leerzaam jaar toe. Samen maken we er een mooi jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Januari 2016 Jaargang 4, nummer 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Activiteiten Sinterklaas 2 Nieuwjaarsborrel 2 Grote Clubactie 3 ALV 3 Kerstontbijt 4

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6. Verbouwing een feit.

Nieuwsbrief 6. Verbouwing een feit. 5 november 2015 Nieuwsbrief 6 Belangrijke data: 6 november: 11 november: Sint Maarten Handbaltoernooi 13 november: 18 november: Alle leerlingen vrij i.v.m. studiedag team 19 november: Nieuwbrief no 7 20

Nadere informatie