Kopij voor de volgende Verstoever graag inleveren voor 10 april Alles blijft welkom, zodat we een mooie Verstoever kunnen maken.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kopij voor de volgende Verstoever graag inleveren voor 10 april Alles blijft welkom, zodat we een mooie Verstoever kunnen maken."

Transcriptie

1 Maart 2013 Voor U ligt de vierde Verstoever van dit schooljaar. Deze keer is er gelukkig weer genoeg kopij binnegekomen zodat er weer een Verstoever gemaakt kon worden door de vrijwilligers..ook zijn er nieuwe adverteerders hier zijn we erg blij mee. Indien u opmerkingen, suggesties over of informatie, een stukje, een oproep enz.voor de Verstoever heeft kunt u contact opnemen met Emmy Weessies, Kolkweg 10 B, Stuifzand tel.: Mocht U, ondanks onze aandacht voor de bezorging van de Verstoever, deze niet of te laat ontvangen, wilt U dit dan ook even laten weten.. adres: verstoever@live.nl Kopij voor de volgende Verstoever graag inleveren voor 10 april Alles blijft welkom, zodat we een mooie Verstoever kunnen maken.

2 OUD PAPIER Het oud papier wordt a.s. zaterdag 9 maart vanaf 9.00 uur opgehaald! Wilt u uw oud papier in handzame dozen of papieren zakken verpakken en ervoor zorgen dat er geen plastic tussen zit! Noteer op uw kalender of in uw agenda de volgende oud papier data: 2013 op : 20 april en 29 juni Alvast hartelijk voor uw medewerking! Ouderraad O.B.S. de Zandloper Komt u ook op afspraak? Wilt u langskomen bij de Gemeentewinkel, Werkplein of Zorgloket? Bijvoorbeeld voor de aanvraag van een paspoort of rijbewijs? Bepaal zelf het tijdstip waarop u aan de balie staat en maak een afspraak. Voordeel van een afspraak is dat u direct wordt geholpen en niet hoeft te wachten. Ga naar Daar kiest u zelf datum en tijd waarop u langskomt. Of bel met om een afspraak te maken.

3 KINDERFEESTJE ZOEKT U EEN LOCATIE VOOR EEN KINDERFEESTJE???? DAT KAN IN ONS JEUGDHONK!!! VOOR INFORMATIE KAN U BELLEN MET HANS KATS OF JEANNET SCHONEWILLE. ( DIT GELDT ALLEEN VOOR LEDEN VAN ONS DORPSHUIS ) JE KAN ER DISCO HOUDEN, ER STAAT EEN BILJART, EEN SCHIJVENSPEL, JE KAN ER DARTEN. TELNR: HANS OF TELNR: JEANNET OF

4 Professionele verzorging voor uw voeten. Behandeling van de diabetisch/reumatische voet en nagelbeugeltechniek. Salon aan huis. Behandeling bij u thuis is ook mogelijk. Lida Valk van Dalsem Eisenweg 22, Stuifzand Tel: , mobiel: B.G.G. mogelijkheid inspreken voic . Cafetaria t hokkie_ Voor patat en snacks. Nu ook voor heerlijke salades en lekkere hapjes voor bij de borrel. Voor prijzen, bel: Voltastraat 29, Hoogeveen Wilt u hier gebruik van maken? Bel dan uw bestelling even drie dagen van te voren door.

5 K.S.V.S. Kom ook eens gezellig een balletje gooien bij de klootschietvereniging Stuifzand. Elke week vanuit het Dorpshuis te Stuifzand. Elke maandagavond een gezellige bingo in het dorpshuis. Zaal open uur. Met mooie geldprijzen en een jackpot van 225,- Tevens verhuren wij ook het materiaal, bijvoorbeeld een feestje, familiedag enzzz. Voor meer informatie neem contact op met Auke Heins tel: Elk jaar diverse datums kinderklootschieten vanaf 6 jaar Biologische Boerenkaas Hoofdweg PD Stuifzand tel.: justa.kaas@planet.nl O.a. verkrijgbaar bij: Holland Kaascentrum Oosting (iedere zaterdag op de markt in Hoogeveen)

6 Riekus & Ilonka Veninga Hoofdweg PD Stuifzand Tel: Mob: Paasvuur in Stuifzand. Ook dit jaar komt er een Paasvuur in Stuifzand op het land van Wonderland aan de Hoofdweg. Snoeihout en ander schoon hout kan iedere zaterdag worden gebracht tussen en uur. Er wordt gecontroleerd! Het paasvuur wordt 1 e Paasdag om uur ontstoken.

7 Handelsonderneming M. Pero inkoop, verkoop en reparatie van auto s inkoop, verkoop en reparatie van landbouwmachines inkoop, verkoop van uw tuin en park machines en onderhoud. M. Pero Molenweg 8a 7936 PB Tiendeveen

8 Een naar wens verlopen uitvaart is de eerste stap op weg naar een goede rouwverwerking Wanneer iemand komt te overlijden en een uitvaart verzekering heeft afgesloten, zijn de nabestaanden niet verplicht om de uitvaart door de desbetreffende maatschappij uit te laten voeren. Hierover bestaan veel misverstanden en zijn er veel vragen. Tegenwoordig kan iedereen terecht bij een uitvaartverzorger naar eigen keuze en deze uitvaartverzorger regelt voor de nabestaanden dat de verzekering uitgekeerd wordt. Voor melding overlijden en wie meer informatie wil over uitvaartverzorging en alles wat daar bij hoort kan terecht bij : Peter van Slochteren telefoon Begrafenisvereniging De Laatste Eer te Stuifzand Bij sterfgevallen dient u contact op te nemen met de heer P.A.O. van Slochteren, uitvaartverzorger bij Begrafenis- en Crematieverzorging C.C. Wassink, bereikbaar onder telefoonnummer: Bij geen gehoor: Het kantoor van Begrafenis- en Crematieverzorging C.C. Wassink. Dit kantoor is dag en nacht bereikbaar onder telefoonnummer: Geboorten en nieuwe leden kunt u aanmelden bij de penningmeester, mevrouw Erna Alssema-Hilberts. Zij is bereikbaar via dle-stuifzand@live.nl. tel

9 Paardenpension Trailerverhuur Instructie Zwartschaap22, Stuifzand Telefoon /

10 Website: Bijna Lente! In de herfst hebben de leerlingen bloembollen op verschillende plekken in Stuifzand geplant. Een initiatief van de Smederij van Stuifzand en de school. Het is nu maart, de maand waarin de lente begint. Tijd voor de tulpen, narcissen en blauwe druifjes om uit hun bolletjes te komen! Kindcentrum: De werkgroep Kindcentrum de Zandloper organiseert tijdens de zakelijke ouderavond van de Ouderraad (OR) en de Medezeggenschapsraad (MR), op dinsdag 19 maart a.s., een informerende bijeenkomst voor de ouders van de Zandloper. Na het zakelijke gedeelte van de avond, zal er informatie gegeven worden aan de ouders over de stand van zaken over de voorbereidingen, maar er zal vooral aan de ouders gevraagd worden hoe zij denken over een aantal zaken.

11 Hierbij gaat het o.a. om: Schooltijden Verschillende arrangementen die aangeboden zouden kunnen worden Kosten van de naschoolse activiteiten Daarnaast wordt er een enquête afgenomen onder de ouders én de leerlingen van de school. Welke partijen vormen de werkgroep? School Peuterspeelzaal Dorpshuis Dorpsbelangen Stuifzand Projectleider Bent u geen ouder van de school, maar bent u wel geïnteresseerd in de plannen om een Kindcentrum te starten in Stuifzand, bel (269837), mail ( obsdezandloper@xs4all.nl ) of kom gewoon eens langs! Team OBS De Zandloper

12 Wijkteam Buurtbeheer Dorpen Noord (Pesse, Stuifzand, Fluitenberg, Tiendeveen, Nieuweroord, Noordscheschut) Buurtbeheer is een samenwerkingsverband van gemeente Hoogeveen, Stichting Welzijnswerk (SWW), politie, woningcorporaties, bewoners en plaatselijke belangen. Samen hebben zij afgesproken dat zij met de bewoners willen werken aan de leefbaarheid in de Hoogeveense wijken en dorpen. Het buurtbeheer gaat over alles wat met beheer van uw dorp te maken heeft. Dit kunnen zowel fysieke dingen zijn, denk aan openbaar groen en wegen, maar het gaat ook over sociale zaken, denk aan jeugd of opzetten van activiteiten. Waar kunt u ons bereiken? Post en bezoekadres: Warreveen 7a, 7933 PJ Pesse Telefoon: welzijn.dorpen3@welzijnswerk-hoogeveen.nl Website: Wijkteam Wijkbeheerder : Gerda Bolding. Ook kunnen meldingen via Gemeentewinkel Hoogeveen worden doorgegeven tel Opbouwwerker : Gerard Lubbers (SWW) Wijkagenten: Geke Houwing : Pesse, Fluitenberg Stuifzand Arno Hiele: Nieuweroord,Noordscheschut Tiendeveen Woningcorporatie Actium: Betsy Post Maatschappelijk werker: Sandrie Baarslag (SWW) Administratie buurtbeheer: Anja van der Laan Openingstijden wijkkantoor Buurtbeheer U kunt ons voor al uw meldingen of vragen aan één van de medewerkers in het buurtbeheer terecht op het wijkkantoor. Wij zijn het beste s ochtends te bereiken van uur met uitzondering van de vrijdag. Dit houdt verband met de werktijden van de administratieve kracht. U kunt het ook altijd buiten deze uren proberen. Door de beperkte bezetting van het kantoor is het echter niet zeker dat de telefoon opgenomen wordt. Buiten deze uren kunt u natuurlijk altijd een boodschap inspreken op de voic . ( ) Deze wordt regelmatig afgeluisterd. Spreekuren: de Wijkbeheerder houdt elke 2 e en 4 e woensdag van de maand van uur tot uur spreekuur in de Wenning te Pesse.. Een afspraak maken is niet nodig. Het spreekuur is bedoeld voor vragen en klachten die te maken hebben met uw woonomgeving. Tijdens de basisschoolvakanties worden er geen spreekuren gehouden. Maatschappelijk werk: dagelijks kunt u tussen langsgaan uur op het Haagje 119 in Hoogeveen. U kunt ook bellen:

13 Brand Bouwservice Zwartschaap PC Stuifzand Nieuwbouw,onderhoud, verbouw en recreatiebouw. Tel.: / Fax.: / Mob. Nr.: Website Stuifzand : We zijn nog altijd op zoek naar oude foto s van ons dorp voor het rubriekje historie en geschiedenis. Wie heeft nog foto s voor ons. We kunnen ze inscannen en dan op de website zetten. Op de site is al veel te lezen over ons dorp en de site wordt inmiddels al vaak bezocht door internetgebruikers. Wie iets te melden heeft over Stuifzand kan contact met ons opnemen, al het nieuws is welkom. Nelleke en Emmy.

14 Klootschietvereniging Stuifzand Tijdens de ledenvergadering van de klootschietvereniging Stuifzand zijn de prijswinnaars van 2012 bekend gemaakt. Het puntenklassement is gewonnen door Flores van Dalen met een totaal van 202 punten. Als 2 e is geëindigd Jan van Dalen met 197 punten en de 3 e plaats was voor Roel Kroezen met een totaal van 190 punten. Bij het persoonlijk gooien van de heren is als 1 e geëindigd Roy Marissen met een gemiddelde van schot en 116 meter, 2 e is Jan van Dalen geworden met een gemiddelde van schot en meter en als 3 e is Johan de Roo geëindigd met een gemiddelde van schot en meter. Bij het persoonlijk gooien van de dames is Janneke Olde als 1 e geëindigd met een gemiddelde van 20 schot en meter en als 2 e is geëindigd Jannie van Dalen met een gemiddelde van 21 schot en 64 meter. Het baanrecord van de zondagmorgen is gewonnen door Jacco Kreeft en Jan van Dalen met 51 schot en 6 meter. Het baanrecord van de zaterdagavond is gewonnen door Flores van Dalen en Roy Marissen met 56 schot en 89 meter. Iedere week is er klootschieten vanaf Ons Dorpshuis. De ene week wordt op zaterdagmiddag of op zaterdagavond (in de zomermaanden) gegooid en de andere week op zondagmorgen, dus als je een keer zin hebt om mee te gooien ben je van harte welkom. Data kinderklootschieten 2013 Zaterdagmiddag: 6 April Zaterdagmiddag: 4 Mei Zaterdagmiddag: 29 Juni De inschrijving begint om uur in Ons Dorpshuis en we starten om uur. Tijdens de rust is er voor een iedereen iets te drinken en na de wedstrijd is er voor alle deelnemers nog een tractatie.

15 Vrouwen van Nu Stuifzand/Fluitenberg.Trouw en Rouw. Woensdag 20 februari 2013 komen 30 Vrouwen van Nu bijeen in het Overschotje te Fluitenberg voor de jaarvergadering en een lezing met als titel: Van wasschupneuger tot leedaanzegger. Bertha opent de avond met de woorden: Het is weer tijd om de balans op te maken. Dan leest Lammie de notulen en het jaarverslag voor. Grietje heeft een verslag gemaakt van de kerstavond. Jannie is niet aanwezig dus wordt het financieel verslag, ter inzage, op de tafel gelegd. De kascontrolecommissie heeft de boeken gecontroleerd en alles tip top in orde bevonden. Omdat Bertha zes jaar de voorzittershamer heeft gehanteerd moet ze reglementair het veld ruimen en de nieuwe voorzitter wordt Petra van Dijk. Na dit officiële gedeelte krijgt de gast van vanavond, de heer H.J. Lesscher uit Oosterhesselen, het woord. Hij begint zijn verhaal met een bruiloftsgedicht en in zijn hand heeft hij een versierde wandelstok. Deze stok diende meerdere doelen. Het was de bedoeling dat de wasschupneuger de familie en vrienden van een bruidspaar uitnodigde voor het feest. Als men wilde komen bond de vrouw des huizes een gekleurd lint om de wandelstok. Maar de boodschapper kreeg ook een borreltje (met onder in het glas een muntstuk). Dus je kunt je voorstellen dat de stok na een tijdje ook zeer nodig was ter ondersteuning. De heer Lesscher heeft prachtige verhalen over aanzoeken, verkering en vrijerijen van vroeger. Een verhaal wil ik jullie niet onthouden. Als de dochter, vroeger, haar verkering kwam voorstellen aan haar ouders tijdens koffietijd en de koffie voor de jongeman in kwestie in een blauw kopje werd geschonken, dan wist hij dat hij niet geaccepteerd was. Hij had dus letterlijk een blauwtje gelopen. Van dit soort verhalen had onze verteller er nog veel meer.. Na de pauze kwam een wat serieuzer onderwerp aan de orde. In vroeger tijden werd een overlijden mondeling doorgegeven aan buren, familie, vrienden en bekenden. Dit was de taak van de leedaanzegger. Later kwam hiervoor de rouwkaart. Die kaart had vroeger een hele dikke zwarte rand en werd verzonden in een envelop met ook al zo n enorme zwarte rand. Vroeger moesten jonge bruidsparen ervoor zorgen dat in het kabinet een doodshemd aanwezig was. En dat in de keuken een aantal eiken planken lagen. Want het gebeurde nog al eens dat een jonge vrouw overleed in het kraambed en dan lagen de planken voor de kist en het laatste kledingstuk alvast klaar. Er werden enkele prachtige gedichten voorgedragen o.a. van Roel Reyntjes (Aol Albert) en Erik Harteveld (Anzeggen). We hadden weer een zeer bevlogen verteller in ons midden. Hij had nog wel uren kunnen doorgaan. Maar de klok tikte door en om een uur of half elf werd het tijd om op te breken. Misschien moeten we deze man nog een keer uitnodigen, zodat hij de rest van zijn verhalen kan vertellen. Fien Oostingh.

16 Ons Dorpshuis,. Vrijwilligers bedankt!!! Op 1 januari is Emmy begonnen aan haar nieuwe avontuur als exploitant van Ons Dorpshuis. Dankzij de vele vrijwilligers van jong tot oud is het gelukt om haar een snelle start te laten maken. Ons Dorpshuis hoefde maar een weekje dicht. Natuurlijk is nog niet alles klaar en zijn er nog van allerlei plannen in, rond en met Ons Dorpshuis, maar langs deze weg willen wij iedereen bedanken die heeft meegeholpen. Bestuur vereniging Ons Dorpshuis Ons Dorpshuis in Stuifzand Jahhh Gezellig!!! Openingstijden: ma. en di. Vanaf uur, woe en do vanaf uur, vrijdag, zaterdag en zondag vanaf uur. Op dagen van klootschieten: Zaterdag vanaf uur geopend Zondag vanaf uur geopend. We zijn weer bereikbaar onder het oude vertrouwde nummer : Groetjes Ira, Anneke, Debby en Emmy.

17 Geachte Ouder/Verzorger, 4 mei is er een stille tocht en een kranslegging bij het Indie monument op de begraafplaats in Stuifzand. Elk jaar komen de nabestaanden van de gevallen militairen hier om hen te gedenken. Ook dit jaar wordt er op de school voorlichting gegeven over de betekenis van de dodenherdenking op 4mei. Omdat wij niet vergeten. U en uw kind(eren) willen wij uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn. Verzamelen om bij het dorpshuis. Vereniging Oud-Militairen Indiegangers Gezamenlijke Kerken te Pesse Plaatselijk Belang Stuifzand

18 Nieuws van de Activiteitencommissie. We hebben weer een agenda gemaakt tot en met de zomer. We heten Marian Post en Rick Koster van harte welkom in het bestuur. Deze twee hebben zich spontaan aangemeld, we waren eigenlijk op zoek naar nog wat meer enthousiastelingen, maar helaas zijn die er niet in ons dorp. Jammer. Allereerst Vrijdag 15 Maart de Paasbingo. We beginnen om uur, en de zaal gaat om uur open. We zorgen weer voor mooie prijzen. Dan Zaterdag 23 Maart Eieren zoeken. Om uur verzamelen we bij de school, om dan met een mooi versierde paasstok door het dorp te lopen, en naar het Sleutelbos om de noten te zoeken. Je mag meedoen vanaf dat je kunt lopen, en t/m groep 5, en in Stuifzand woont. Graag een tasje mee voor de gezochte noten, en lege eierendoosjes. Op 2 Mei Kinderbingo. Dit is in de Meivakantie, deze keer op donderdag. We beginnen om uur, de zaal gaat om uur open. Dan heel belangrijk 23 en 24 Augustus het Stratenvolleybaltoernooi. Zet dit vast in de agenda, in een volgende verstoever meer hierover. De Kerstbingo tenslotte op vrijdag 13 December. Dit was het weer, graag tot de Paasbingo. Het Bestuur.

19 Uitvaartvereniging "De Laatste Eer" Stuifzand nodigt haar leden uit tot het bijwonen van haar ALGEMENE JAARVERGADERING welke gehouden zal worden op woensdag 24 april 2013 's avonds om uur in "Ons Dorpshuis" te Stuifzand. AGENDA: 1. Opening 2. Notulen vorige jaarvergadering 3. Ingekomen stukken en mededelingen 4. Jaarverslag secretaris 5. Jaarverslag penningmeester 6. Verslag kascommissie 7. Benoeming leden kascommissie 8. Vaststelling contributie 9. Rondvraag 10. Sluiting Namens het Bestuur, Voorzitter N. Hilbrink EHBO Stuifzand. In Stuifzand worden weer EHBO cursussen gegeven op 10 april, 19 juni en 9 oktober.(reanimatie) Mensen die hun EHBO bij moeten houden of willen halen kunnen contact opnemen met Carla van Eldik tel De kosten zijn 15,00 per avond en de cursus wordt gegeven in Ons Dorpshuis van tot uur

20

21 Algemene Ledenvergadering Vereniging Plaatselijk Belang Stuifzand 20 maart 2013 Aanvang : uur Locatie: Ons Dorpshuis Agenda. 1. Opening door de voorzitter C.W. Eijkelenboom 2. Notulen van de Algemene Ledenvergadering van 14 maart Jaarverslag 2012, door de secretaris W.M. van Zegeren. 4. Financieel jaarverslag 2012, door de penningmeester E.J. Strijker 5. Verslag kascommissie 6. Benoeming nieuw kascommissielid. 7. Bestuursverkiezing. Aftredend: E. Bakker en E.J. Strijker, beiden herkiesbaar 8. Ingekomen stukken en mededelingen. 9. Rondvraag 10. Pauze 11. Lezing Glasvezel in Stuifzand door Herbert Beuling

22 Smakelijk begin van het nieuwe jaar. Woensdagavond 9 januari 2013 komen ongeveer 30 Vrouwen van Nu bij elkaar voor een gezellig etentje in het Alfa College in Hoogeveen. De eetzaal van de school is, nadat we er een paar jaar geleden zijn geweest, grondig verbouwd en het geheel ziet er erg gezellig uit. De tafels zijn mooi gedekt en vol verwachting nemen we plaats. Bertha opent de avond met een klein toespraakje en de wens voor ons allen op een gezond en een gelukkig nieuwjaar. Dan wordt het eten opgediend door de keurig in het pak gestoken leerlingen. Als voorafje of starter, zoals dat tegenwoordig heet, krijgen we een bord met daarop een zeer gevarieerd scala aan hapjes. Een klein garnalencocktailtje, een stukje gerookte zalm, een blokje wild paté met cranberrysaus, nog een stukje vis en een rolletje nagelhout. Dat is nog eens wat anders dan een bordje soep. Het hoofdgerecht bestaat uit twee heerlijk gebakken moten heilbot op een bedje van groenten, geserveerd met een bolletje aardappelpuree, spruitjes en gebakken krieltjes. Voor diegenen, die geen vis lusten, is er een heerlijk stukje vlees. Het nagerecht is een appelbolletje met een bolletje kaneelijs, een toefje slagroom en een dotje vanillesaus. Het wordt op een mooi vierkant bord geserveerd en ziet er zeer smakelijk uit. En het smaakt ook verrukkelijk. De afsluiting van het geheel is een kop koffie of thee naar wens. Alle vrouwen zijn vol lof over het eten en de bediening. Het was een erg geslaagde avond. Vrouwen van Fluitenberg en Stuifzand, heb je op woensdagavond wel tijd, kom dan eens bij een bijeenkomst van Vrouwen van Nu kijken. We bieden eens per maand een onderhoudende, informatieve en heel vaak leerzame, maar altijd gezellige avond. Fien Oostingh.

23 Laat je niet bijten!! Woensdagmiddag 6 februari 2013 komen 23 Vrouwen van Nu samen in Het Overschotje te Fluitenberg. Op het programma staat een theemiddag vermeld, maar een kop koffie mag natuurlijk ook. We krijgen vanmiddag een lezing over de ziekte van Lyme, verteld door een ervaringsdeskundige. Hilly van der Wal weet waarover ze spreekt als ze het heeft over alle nare gevolgen van een tekenbeet. Ze wordt bijgestaan door Gloria de Gruyter. Gloria heeft ook de nodige ellende ondervonden na een prik van een geïnfecteerde teek. Maar de beide vrouwen zijn nagenoeg genezen, al hebben ze wel wat vage klachten overgehouden, zoals bijvoorbeeld huidirritatie. Na een tekenbeet ontstaat vaak een rode ring om de plek waar je gebeten bent. Dit is een indicatie om een dokter te bezoeken en je bloed te laten controleren op de ziekte van Lyme. Maar ook heel vaak weet je niet eens dat je gebeten bent door een teek en ontstaan er klachten waarvan je de herkomst niet kunt achterhalen. Bijvoorbeeld een grieperig gevoel, pijnlijke gewrichten, hoofdpijn en zelfs flauwtes zijn mogelijk. Als je met deze vage klachten bij de huisarts komt wordt er meestal niet direct een link gelegd met de ziekte van Lyme. Als er dan toch, vaak na veel aandringen van de kant van de patiënt, een bloedonderzoek wordt gedaan en de diagnose inderdaad de ziekte van Lyme is dan kan er worden begonnen met medicatie. Antibiotica werkt vaak succesvol. Er wordt veel onderzoek verricht naar de ziekte van Lyme. Maar gebleken is dat de teek, net als de mug, nog diverse andere ziektes kan overbrengen. Dus de onderzoekers wacht nog een enorme taak. Na de pauze wordt er een film vertoond over de ontwikkeling van de teek van eitje tot volwassen exemplaar. Ook laat men in de film zien hoe je een teek kunt oplopen. Het is een fabel dat teken uit de bomen vallen. In het gras en stuikgewas huizen veel meer van deze beestjes. Wees dus altijd alert. Controleer na een wandeling in de natuur of je geen beestjes bij je hebt. Teken die binnen 24 uur worden verwijderd hebben meestal nog geen kwaad aangericht, maar je weet maar nooit. Dus bij twijfel, naar de dokter. Fien Oostingh

24 Last van ongedierte? Dat lossen we graag voor u op! Ongedierte kan uw plezier in huis en tuin bederven, maar gelukkig is er snel iets aan te doen. Overlast van onder meer wespen mieren vliegen en vele andere insecten,muizen, ratten, mollen en steenmarters kan namelijk vakkundig opgelost worden door Moes Ongediertebestrijding. Wellicht kent u ons al onder de naam Moes Hoveniers. Bij de aanleg en het onderhoud van tuinen komen we de problemen die veroorzaakt worden door ongedierte regelmatig tegen. We kennen de problemen dan ook als geen ander. Ongediertebestrijding is voor ons dan ook een logisch gevolg van onze jarenlange ervaring in tuinontwerp, -aanleg en -onderhoud. Voor die zaken kunt u nog steeds terecht bij Moes Hoveniers, maar vanaf nu bieden we meer. Molshopen, bijen- en wespennesten, overlast van steenmarters: we lossen het graag voor u op. Onze aanpak is systematisch en veilig voor mens en huisdier. U krijgt bovendien eerlijk advies over maatregelen die u zelf kunt treffen én we geven garantie op de uitgevoerde werkzaamheden. Wilt u weer genieten van huis en tuin? Informeer dan vrijblijvend naar de ontelbare mogelijkheden die Moes Ongediertebestrijding biedt. Moes Ongediertebestrijding Stuifzandseweg PN Stuifzand info@moeshoveniers.nl

25 Verenigingen, contactpersonen, telefoonnummers: Bejaardensoos Mevr. A. Wemmenhove tel Mevr. A. van Essen tel Gymnastiekver. V.O.G. Mevr. J. van Slochteren tel Mevr. I.v.d Weide tel Vrouwen van NU Stuifzand/ Fluitenberg Mevr. J.Huisjes tel Mevr. L.Heringa tel Vereniging Ons Dorpshuis Dhr. M.ten Brummelhuis tel Dhr. H.Wemmenhove tel Ijsvereniging Ons Genoegen Dhr. J.Post tel Dhr. H.J.W de Lange tel Werktuigenvereniging Dhr. E.Bakker tel Vereniging Plaatselijk Belang Dhr. C.W. Eijkelenboom tel Mevr. W.v. Zegeren tel Peuterspeelzaal Mevr. H.van Achteren tel Begrafenisvereniging De Laatste Eer Dhr. N. Hilbrink tel Mevr. M. Bening tel Activiteitencommissie Mevr. L. Bisschop tel Feestcommissie F.I.S. Mevr. I. Strijker tel Mevr. A. van Dalen tel

26 Kaartclub Ons Dorpshuis Mevr. J. de Graaf tel ( jokeren) Kaartclub Ons Dorpshuis Dhr. H. Mulder tel ( klaverjassen) Dhr. Jt. De Groote tel Koersbal : Iedere woensdag van tot uur, kom eens kijken. Kinderclub De Knutselknotsen Mevr L. Bisschop tel Mevr. A.de Groote tel Toneelvereniging S.T.A.P. Dhr. B. Ham tel Mevr. P. Drost tel Klootschietvereniging K.V.S Dhr. A. Heins tel Dhr. J. de Roo tel Dartclub D.C.S. Dhr. D. Bij de Leij tel website: Website Stuifzand.net Mevr. N. van Rij ( website) stuifzand.online@gmail.com Mevr. F.T.. Weessies tel Biljartclub t Kun Beter Dhr. R.Dolfing tel Dhr. G. Roffel tel Biljartclub De Doorzetters Dhr. P.van Slochteren tel Biljartclub : Krijt op Tijd Dhr. H. van Dalsem tel

27 Biljartclub Ons Dorpshuis Dhr. H. Blokzijl tel

OUD PAPIER. Het oud papier wordt a.s. zaterdag 17 maart vanaf 9.00 uur opgehaald!

OUD PAPIER. Het oud papier wordt a.s. zaterdag 17 maart vanaf 9.00 uur opgehaald! --------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------- OUD PAPIER 2012 Maart Het oud

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 30 augustus vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 30 augustus vanaf 9.00 uur opgehaald! Augustus 2014 Hier voor U ligt de eerste Verstoever van dit schooljaar. We beginnen dit jaar weer met een Verstoever waar tijdens de vakantie ook genoeg kopij voor ingeleverd is. Ook voor de komende Verstoevers

Nadere informatie

Kopij voor de volgende Verstoever graag inleveren voor 1 maart Alles blijft welkom, zodat we een mooie Verstoever kunnen maken.

Kopij voor de volgende Verstoever graag inleveren voor 1 maart Alles blijft welkom, zodat we een mooie Verstoever kunnen maken. Januari 2013 Voor U ligt de derde Verstoever van dit schooljaar. Deze keer is er niet zoveel kopij binnen gekomen, zodat de Verstoever iets dunner is dan afgelopen tijd. Het Verstoever-team wenst iedereen

Nadere informatie

Het oud papier wordt dinsdag 12 september vanaf uur opgehaald!

Het oud papier wordt dinsdag 12 september vanaf uur opgehaald! September 2017 De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers gemaakt en verspreid, dus echt een

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 5 juli vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 5 juli vanaf 9.00 uur opgehaald! Juli 2014 Hier voor U ligt de laatste Verstoever van dit schooljaar. We wensen iedereen een fijne zonnige zomer toe en na de vakantie zijn we er weer. Groeten Het Verstoever Team. Mail : verstoever@live.nl

Nadere informatie

Kopij voor de volgende Verstoever graag inleveren voor 25 oktober Alles blijft welkom, zodat we een mooie Verstoever kunnen maken.

Kopij voor de volgende Verstoever graag inleveren voor 25 oktober Alles blijft welkom, zodat we een mooie Verstoever kunnen maken. Augustus 2013 De schoolvakanties zijn weer voorbij, dus was het voor ons weer Verstoever- kopieer - tijd! Tijdens de zomerperiode kwam er weer genoeg kopy binnen en konden we de eerste Verstoever afgelopen

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 29 augustus vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 29 augustus vanaf 9.00 uur opgehaald! Augustus 2015 Hier voor U ligt de 1e Verstoever van dit schooljaar. De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 10 januari vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 10 januari vanaf 9.00 uur opgehaald! Januari 2015 Het vrijwilligersteam van de Verstoever wenst iedereen een heel goed en plezierig 2015!! Hier voor U ligt weer een nieuwe Verstoever, met veel nieuwtjes en ander dingen. De Verstoever wordt

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 10 november vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 10 november vanaf 9.00 uur opgehaald! November 2014 Hier voor U ligt weer een nieuwe Verstoever, met veel nieuwtjes en ander dingen. De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders,

Nadere informatie

Het oud papier wordt dinsdag 16 januari vanaf uur opgehaald!

Het oud papier wordt dinsdag 16 januari vanaf uur opgehaald! Januari 2018 De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers gemaakt en verspreid, dus echt een Stuifzands

Nadere informatie

Het oud papier wordt dinsdag 13 maart vanaf uur opgehaald!

Het oud papier wordt dinsdag 13 maart vanaf uur opgehaald! Maart 2018 De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers gemaakt en verspreid, dus echt een Stuifzands

Nadere informatie

Kopij voor de volgende Verstoever graag inleveren voor 20 juni Alles blijft welkom, zodat we een mooie Verstoever kunnen maken.

Kopij voor de volgende Verstoever graag inleveren voor 20 juni Alles blijft welkom, zodat we een mooie Verstoever kunnen maken. April 2013 Voor U ligt de vijfde Verstoever van dit schooljaar. De Verstoever is van oorsprong een informatie boekje vanuit de basisschool, waar ook nieuwtjes van het dorp in geplaatst werden. In de afgelopen

Nadere informatie

Kopij voor de volgende Verstoever (nov.. 2011), graag inleveren vóór 17-11-2011.

Kopij voor de volgende Verstoever (nov.. 2011), graag inleveren vóór 17-11-2011. September 2011 Voor U ligt de eerste Verstoever van dit schooljaar. Inmiddels is Loes Wemmenhove gestopt met het maken van het blad en heeft Henny Baas haar directeursfunctie op de Zandloper verruilt voor

Nadere informatie

OUD PAPIER Het oud papier wordt zaterdag 14 maart vanaf 9.00 uur opgehaald!

OUD PAPIER Het oud papier wordt zaterdag 14 maart vanaf 9.00 uur opgehaald! Maart 2015 Hier voor U ligt weer een nieuwe Verstoever, met veel nieuwtjes en ander dingen. De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders,

Nadere informatie

Het oud papier wordt dinsdag 19 Maart vanaf uur opgehaald!

Het oud papier wordt dinsdag 19 Maart vanaf uur opgehaald! Maart 2019 De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers gemaakt en verspreid, dus echt een Stuifzands

Nadere informatie

Het oud papier wordt a.s. zaterdag 21 januari vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt a.s. zaterdag 21 januari vanaf 9.00 uur opgehaald! Januari 2012 Voor U ligt de derde Verstoever van dit schooljaar. Er is ook deze keer veel kopij doorgegeven zodat we weer een Verstoever konden vullen. De vrijwilligers van het Verstoever-team willen iedereen

Nadere informatie

Het oud papier wordt dinsdag 18 september vanaf uur opgehaald!

Het oud papier wordt dinsdag 18 september vanaf uur opgehaald! september 2018 De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers gemaakt en verspreid, dus echt een

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 10 september vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 10 september vanaf 9.00 uur opgehaald! September 2016 Hier voor U ligt weer een nieuwe Verstoever. De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 4 juli vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 4 juli vanaf 9.00 uur opgehaald! Juni 2015 Hier voor U ligt al weer de laatste Verstoever van dit schooljaar. De eerste Verstoever van het nieuwe schooljaar komt eind augustus weer uit.. De Verstoever wordt in stand gehouden door een

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 23 mei vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 23 mei vanaf 9.00 uur opgehaald! Mei 2015 Hier voor U ligt weer een nieuwe Verstoever, met veel nieuwtjes en ander dingen. De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders,

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 13 oktober 2015 ALLE LOCATIES Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015

Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015 Dorpshuis de Utwyk M. Smitstraat 27, 9072 AL Nij Altoenae. Tel (0518)402753 Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015 We staan weer voor een nieuw seizoen en als bestuur en activiteitencommissie kijken we

Nadere informatie

Wijkvereniging Oud Zuid Leidschendam. Programma en activiteiten in het Koophuis

Wijkvereniging Oud Zuid Leidschendam. Programma en activiteiten in het Koophuis Wijkvereniging Oud Zuid Leidschendam Programma en activiteiten in het Koophuis Van de voorzitter, Hierbij wil ik namens het bestuur alle bewoners van onze wijk een gelukkig nieuw jaar en een gezond 2016

Nadere informatie

Nieuwsbrief 06/2014 MBP

Nieuwsbrief 06/2014 MBP Nieuwsbrief 06/2014 MBP Beste lezers, Voor u ligt het 6 e exemplaar Van de nieuwsbrief van buurtpreventie Maasdijk weliswaar! Ook dit keer hebben we weer heel wat te vertellen, Zodat we het niet rond hoeven

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 7 november vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 7 november vanaf 9.00 uur opgehaald! November 2015 Hier voor U ligt weer een nieuwe Versteover. Dit keer is er erg veel kopy binnen gekomen dat is een goed teken, want dat houdt in dat ons kleine dorpsblad nog steeds wordt gewaardeerd. De

Nadere informatie

Tovergevogel. nieuwsbrief van. Terburghtweg 1a - 5061 LA Oisterwijk - telefoon: 013-5234236 - e-mail: info@detovervogel.nl.

Tovergevogel. nieuwsbrief van. Terburghtweg 1a - 5061 LA Oisterwijk - telefoon: 013-5234236 - e-mail: info@detovervogel.nl. Tovergevogel nieuwsbrief van Terburghtweg 1a - 5061 LA Oisterwijk - telefoon: 013-5234236 - e-mail: info@detovervogel.nl Inschrijven avondvierdaagse Agenda van 23 t/m 29 mei 2015 Plastic flessen inleveren

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 18 maart vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 18 maart vanaf 9.00 uur opgehaald! Maart 2017 Hier voor U ligt weer een nieuwe Verstoever. De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Januari 2016 Jaargang 4, nummer 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Activiteiten Sinterklaas 2 Nieuwjaarsborrel 2 Grote Clubactie 3 ALV 3 Kerstontbijt 4

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 28 mei vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 28 mei vanaf 9.00 uur opgehaald! Mei 2016 Hier voor U ligt weer een nieuwe Verstoever. De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers

Nadere informatie

OUD PAPIER. Het oud papier wordt dinsdag 14 Mei vanaf uur opgehaald! Mei 2019

OUD PAPIER. Het oud papier wordt dinsdag 14 Mei vanaf uur opgehaald! Mei 2019 Mei 2019 De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers gemaakt en verspreid, dus echt een Stuifzands

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 15 juli vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 15 juli vanaf 9.00 uur opgehaald! Juli 2017 De laatste Verstoever voor de vakantieperiode. De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers

Nadere informatie

De komende periode. Dinsdag 1 september: Vergadering Ouderraad Om 20.00 uur komt de Ouderraad voor de eerste keer dit schooljaar in vergadering

De komende periode. Dinsdag 1 september: Vergadering Ouderraad Om 20.00 uur komt de Ouderraad voor de eerste keer dit schooljaar in vergadering Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 3, 28 augustus 2015 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Dit jaar

Nadere informatie

Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Dinsdag 3 februari 2015 Aanvang: 20.00 uur (Inloop vanaf 19.45 uur)

Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Dinsdag 3 februari 2015 Aanvang: 20.00 uur (Inloop vanaf 19.45 uur) J a a r g a n g 1 0, n r. 5 2 1 j a n u a r i 2 0 1 5 Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Toename aantal leerlingen: We starten met een derde groep 1/2. Belangrijke data 2 1 2 Informatieavond Vijf

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen schooljaar 2014-2015 aflevering 15 In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering Koningsspelen Meivakantie Luizencontrole Vrije dagen mei Bieb gesloten Oudergesprekken mei Bericht van de OR Femke stelt zich

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Informatieavond voor ouders van toekomstige 4-jarigen die. Open huis voor ouders van toekomstige 4-jarigen die een

Informatieavond voor ouders van toekomstige 4-jarigen die. Open huis voor ouders van toekomstige 4-jarigen die een Agenda Nummer 19 15 januari 2016 2015 20142014november 20 januari Jaap Starke cursus, vervanging nog niet bekend 18 t/m 29 januari Alle groepen Cito-toetsen 2014 23 februari Informatieavond voor ouders

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 17 december 2014 Alle locaties Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Maand programma. juni 2015. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw. de Beijerkorf groen. Activiteiten in

Maand programma. juni 2015. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw. de Beijerkorf groen. Activiteiten in Maand programma Activiteiten in de Beijerkorf groen activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw 2 10.00-12.00 uur Bingo - deelname E 5,-. * 2 10.00-12.00 uur lezing over de renaissance

Nadere informatie

Activiteitenprogramma Mei 2016

Activiteitenprogramma Mei 2016 Activiteitenprogramma Mei 2016 Wiemersheerd, T Hoge Heem, Assieshof, van Leeuwenhof, De Hoven Beste bewoners, aanleun bewoners en belangstellenden, Voor u het maandprogramma van Mei. Ook deze maand hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Beste leden, Vorige maand is er geen nieuwsbrief verstuurd. Deze is voor twee maanden. Kerstfeest op Speeltuin Schiewijk Ieder jaar vieren we op

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Maart 2015 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Vanuit de directie Gevonden voorwerpen In de ruimte naast de voordeur staat een bak met gevonden voorwerpen. In deze bak liggen jassen, shirtjes, broodtrommels, bekers etc.

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

CLUBBLAD B.S.V. WEST. Editie maart

CLUBBLAD B.S.V. WEST.  Editie maart CLUBBLAD B.S.V. WEST Mail Jeugd: Mail: Website: opgevenbsvwestjeugd@hotmail.com bsvwestleden@hotmail.com www.bsv-west.nl 2018 Editie maart Dagelijks bestuur en bestuursleden: Voorzitter : Jan de Vos Henri

Nadere informatie

Jozefnieuws. April 2015

Jozefnieuws. April 2015 Jozefnieuws April 2015 Samen Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij stuur ik u de nieuwsbrief van de maand april. Pasen Palmpasen De kinderen van groep 1 t/m 4 hebben de afgelopen week weer een palmpaasstok

Nadere informatie

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015 Patrijsstraat 2 4043MR Opheusden Tel: 0488-441451 Email: info@paletopheusden.nl www.paletopheusden.nl AFWEZIGHEID DIRECTIE Ik wil u informeren over mijn afwezigheid de komende periode. Helaas staat mij

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Maandag 10.00 tot 21.30 uur / Inloop de Spil Loop eens binnen bij De Spil voor een kop koffie en een praatje. De krant ligt klaar om gelezen te

Nadere informatie

17 juni 2016 Nummer 18

17 juni 2016 Nummer 18 17 juni 2016 Nummer 18 Inhoud: Gezinsviering Centrum Jeugd en Gezin Breaklights Appelboom BSO zomerprogramma Daar gaan ze verkeersouders Wellnessdag Elzenhoek Calamiteitendag Vervanging Schoolkamp Vervangingen

Nadere informatie

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur.

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur. Nieuwsbrief 33 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren Voor u ligt de nieuwsbrief van de KBO afdeling Harderwijk van 20-02-2018. Uitnodiging: Informatiemiddag 12 maart in De Kiekmure, Tesselschadelaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief. In dit nummer. Avond andere schooltijden. 20 maart 2015. Groeien doe je nooit alleen

Nieuwsbrief. In dit nummer. Avond andere schooltijden. 20 maart 2015. Groeien doe je nooit alleen JAARGANG 2014/2015 NUMMER 10 Nieuwsbrief 20 maart 2015 In dit nummer 1 Avond andere schootlijden 2 Nieuwste kinderboeken Avond andere schooltijden 3 Klassenlunch 4 Paaslunch 5 Ulftse vierdaagse 6 Eieractie

Nadere informatie

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015)

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er verder zoal speelt op school Oproep van de werkgroep Carnaval Studiemiddag

Nadere informatie

nummer: 79 23 maart 2012 o Van de Directie

nummer: 79 23 maart 2012 o Van de Directie Vereniging Montessorischool Waalsdorp nummer: 79 23 maart 2012 o Van de Directie Een nieuwe lente, een nieuw begin.dat geldt zeker voor groep 8; zij horen vandaag (vrijdag 23 maart) of ze geplaatst zijn

Nadere informatie

Kath.Vereniging voor E.H.B.O. Den Dungen Instructielokaal:"De Pleisterplaats". Grinsel 17a Den Dungen. Telefoon 06-10698119 Raborekening 112931057

Kath.Vereniging voor E.H.B.O. Den Dungen Instructielokaal:De Pleisterplaats. Grinsel 17a Den Dungen. Telefoon 06-10698119 Raborekening 112931057 Kath.Vereniging voor E.H.B.O. Den Dungen Instructielokaal:"De Pleisterplaats". Grinsel 17a Den Dungen. Telefoon 06-10698119 Raborekening 112931057 Voorzitter Harold Soffner 5941442 Secretaris Henriëtte

Nadere informatie

MAANDAG 30 mei. DINSDAG 31 mei. WOENSDAG 1 juni. DONDERDAG 2 juni

MAANDAG 30 mei. DINSDAG 31 mei. WOENSDAG 1 juni. DONDERDAG 2 juni WEEKKAART 30 mei 3 juni 2016 www.prinsesirene.nl teamvergadering MAANDAG 30 mei DINSDAG 31 mei Ouderavond WOENSDAG 1 juni DONDERDAG 2 juni VRIJDAG 3 juni Jaarstudiedag - Alle kinderen zijn vrij!!! Start

Nadere informatie

Het bestuur. Nieuwsbrief nr. 29 december 2018

Het bestuur. Nieuwsbrief nr. 29 december 2018 Nieuwsbrief nr. 29 december 2018 Inhoud: - Jaarvergadering - Agendatips - Speelotheek gesloten op.. - Website - Adreswijzigingen/mailadressen - Oproep vrijwilligers - Rabobank Clubkas Campagne - Donateurs

Nadere informatie

TOETS NT2-1 schrijven. Goed voorbereid slagen. voor het staatsexamen NT2 programma 1. Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN. niveau B1. tijdsduur: 120 minuten

TOETS NT2-1 schrijven. Goed voorbereid slagen. voor het staatsexamen NT2 programma 1. Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN. niveau B1. tijdsduur: 120 minuten Goed voorbereid slagen voor het staatsexamen NT2 programma 1 Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN niveau B1 tijdsduur: 120 minuten Deel 1: Zinnen afmaken 15 opdrachten Maak de zinnen af: 1. Het is in de vakantie

Nadere informatie

Het Theeblaadje Juni 2015

Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theehuis is een wijklocatie van zorgorganisatie Het Spectrum. Het is een gezellig ontmoetingscentrum voor 55-plussers waar diverse activiteiten plaatsvinden. Het Theehuis

Nadere informatie

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Uw huis gebruikt u iedere dag. U woont en leeft er. Dat uw huis van een goede kwaliteit is, vindt u daarom vanzelfsprekend. Maar

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede December 2015

Activiteiten programma De Meerstede December 2015 Dinsdag 1 december Mozaïek De laatste keer in dit jaar. Het wordt een kleurrijke middag. Locatie: 1 e etage creatief-centrum + materiaalgeld Kosten intern: materiaalgeld Zaal open 14.00 uur Aanvang 14.15

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL MEI 2012 NR. 359

MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL MEI 2012 NR. 359 MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL MEI 2012 NR. 359 IN DIT NUMMER: 2 INHOUD 3 GAGELLOOP 2012 4 MEDEDELINGEN UITNODIGING 5 VERJAARDAGEN 6 PAASMIDDAG 7 SPEELTUIN 8 ADRESSEN AGENDA MEI 2012 nr. 359 COLOFON

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

Nummer 15 2 april 2015

Nummer 15 2 april 2015 Nummer 15 2 april 2015 Agenda 03 april studiedag, alle kinderen zijn vrij 06 april 2 e Paasdag, alle kinderen zijn vrij 07 april thema-avond over verkeerssituatie rondom school 11 en 12 april Samenloop

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018 Studio58 & omgeving December 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via: goes@vrijetijd.gors.nl

Nadere informatie

ABV Noorderhaghe. Nieuwsbrief Noorderhaghe. 1. Het bestuur

ABV Noorderhaghe. Nieuwsbrief Noorderhaghe. 1. Het bestuur Datum nieuwsbrief december 2015 ABV Noorderhaghe 1. Het bestuur In dit nummer: Het bestuur (ABV) 1 Bingo 2 Bloembakken 3 Barbecue 4 Thema-avond veiligheid in de wijk 5 Verslag radiatorkranen 6 Bestuur

Nadere informatie

29 augustus 2014. TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 WAKKER WORDEN

29 augustus 2014. TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 WAKKER WORDEN Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.binnenplein.nl 29 augustus 2014 AGENDA Ma 1 Di 2 Woe 3 Informatieavond groep 1 t/m 8 Do 4 Vrij 5 Za 6 Oud

Nadere informatie

Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015

Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015 Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

ACTIVITEITEN RONDEDANS

ACTIVITEITEN RONDEDANS ACTIVITEITEN In de RONDEDANS Dienstencentrum Rondedans Julianastraat 74 2316 NZ Leiden Tel: 071-7074200 E-mail: g.zanda@radiuswelzijn.nl Dienstencentrum Rondedans Weekoverzicht vaste activiteiten Maandag

Nadere informatie

Boekenmarkt, verkopen en kopen van boeken

Boekenmarkt, verkopen en kopen van boeken De Buutpraat Nieuwsblad van openbare basisschool et Buut Maandag 6 oktober 2014 Tel. : 075-6165701 / info@etbuut.nl / www.etbuut.nl Van alles De data op een rijtje Dinsdag 7 oktober Woensdag 8 oktober

Nadere informatie

CC-tje WEEK 37-2013 AGENDA. Personeel

CC-tje WEEK 37-2013 AGENDA. Personeel CC-tje WEEK 37-2013 Vorige week donderdag is onder grote belangstelling van familie, vrienden, collega s, ouders en kinderen onze meester Ed gecremeerd. De nabestaanden hebben laten weten enorm veel steun

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

Het Tooropje Februari

Het Tooropje Februari Het Tooropje Februari 2017 www.chtoorop.nl Mededelingen Vrijwillige bijdrage In het verleden hebben we er vaker op gewezen hoe belangrijk de vrijwillige bijdrage is. Met de vrijwillige bijdrage kunnen

Nadere informatie

Namens alle meesters en juffen: gefeliciteerd en een leuke dag toegewenst!

Namens alle meesters en juffen: gefeliciteerd en een leuke dag toegewenst! Jaargang 21 nummer 7 Vrijdag 5 december 2014 Agenda 5 19 december 2014 maandag 8, en 15/woensdag 10 en 17 december en donderdag 11 en 18 december donderdag 18 december vrijdag 19 december Bijbelrooster

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF december 2014

NIEUWSBRIEF december 2014 www.tjongerschool.nl tjongerschool@debasisheerenveen.nl NIEUWSBRIEF december 2014 Van de directie: Inmiddels zijn we een aantal maanden op weg en in deze periode heb ik veel onderzoek gedaan, geobserveerd

Nadere informatie

DEZE WEEK: Beste ouders en kinderen, HET WAREN TWEE GEWELDIGE WEKEN!

DEZE WEEK: Beste ouders en kinderen, HET WAREN TWEE GEWELDIGE WEKEN! Roerdompstraat 76 6601DL Wijchen Jaargang 24 No. 35 5 juni 2015 Inforedactie: Thea Wilbrink Tel: (024) 6452881 Fax: (024) 6452879 www.paulus-school.nl E-mail: directie@paulus-school.nl inforedactie@paulus-school.nl

Nadere informatie

Ledenvergadering Plaatselijk Belang

Ledenvergadering Plaatselijk Belang Ledenvergadering Plaatselijk Belang 17 maart 2010 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen & actualiteiten 3. Notulen jaarvergadering 18 maart 2009 4. Jaarverslag 2009 5. Financieel verslag / kascommissie 6.

Nadere informatie

OWG - NIEUWS. Jubbega - Hoornsterzwaag. Herfst 2014. Website: www.overwelzijngesproken.nl Kamer van Koophandel 56415001 Jaargang 2 nummer 1

OWG - NIEUWS. Jubbega - Hoornsterzwaag. Herfst 2014. Website: www.overwelzijngesproken.nl Kamer van Koophandel 56415001 Jaargang 2 nummer 1 Herfst 2014 OWG - NIEUWS Jubbega - Hoornsterzwaag Website: www.overwelzijngesproken.nl Kamer van Koophandel 56415001 Jaargang 2 nummer 1 0516-461228 0516-462580 2 Voorwoord t Is weer voorbij die mooie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven. Leve het nieuwe Leven! Voor in uw agenda. De Regenboog. Arco Grisnigt AGrisnigt@H3O.nl.

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven. Leve het nieuwe Leven! Voor in uw agenda. De Regenboog. Arco Grisnigt AGrisnigt@H3O.nl. 4 maart 2016 Nieuwsbrief De Regenboog kleurt je leven Voor in uw agenda 8 maart thema bijeenkomst groep 1-2 Noordendijk 10 maart thema bijeenkomst groep 1-2 Volkerakweg 24 maart paasviering 25 maart goede

Nadere informatie

Activiteitencommissie van de Ouder Vereniging Gratis licentie Office 365 ProPlus voor leerlingen (en hun ouders) in het basisonderwijs

Activiteitencommissie van de Ouder Vereniging Gratis licentie Office 365 ProPlus voor leerlingen (en hun ouders) in het basisonderwijs De school waar onze dromen werkelijkheid worden NIEUWSBRIEF Schooljaar 2014-2015 Donderdag 18 september Nummer 02 Vanuit de directie Informatieavonden In alle groepen is een informatieavond geweest en

Nadere informatie

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Maandag 10 mei 2011

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Maandag 10 mei 2011 Concept 110511 Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Maandag 10 mei 2011 1. Opening Met een welkom aan een ieder en in bijzonder aan onze ereleden, met deze woorden

Nadere informatie

Agenda vergadering Ouderraad

Agenda vergadering Ouderraad Agenda vergadering Ouderraad Datum : woensdag 12 januari 2011 Tijd : 20.00 uur Aanwezig : Wianda, Richtje, Wilbert, Yvonne, Alie (notulist) Locatie : school 1. Opening De vergadering wordt geopend om 20:15

Nadere informatie

Het oud papier wordt zaterdag 14 januari vanaf 9.00 uur opgehaald!

Het oud papier wordt zaterdag 14 januari vanaf 9.00 uur opgehaald! Januari 2017 Hier voor U ligt weer een nieuwe Verstoever. De Verstoever wordt in stand gehouden door een bijdrage van Plaatselijk Belang Stuifzand en onze adverteerders. De Verstoever wordt door vrijwilligers

Nadere informatie

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad.

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad. Jaargang 27, nr.5 Dat.: 23 sept. 2014 Agenda: Afgelopen vrijdag zijn Marlou, Erica, Jolanda en Babette geslaagd voor hun opleiding 'ik leer anders'. Hiermee is ons team verrijkt met vier leerkrachten die

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

Schoolkamp en Teken Beatrixschool Haarlem

Schoolkamp en Teken Beatrixschool Haarlem Schoolkamp en Teken Beatrixschool Haarlem Voorwoord Kamperen is voor de Beatrixschool al ruim 30 jaar een traditie. Een prachtige traditie vergeleken met de schoolreisjes van deze tijd. Een pretpark is

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie