Pagina 1 van 27. Presenteert!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Pagina 1 van 27. Presenteert!"

Transcriptie

1 Pagina 1 van 27 Presenteert! HANDLEIDING

2 Pagina 2 van 27 INHOUDSOPGAVE 1. Lijsten 1.1 Genrelijsten 1.2 Muzieklijsten 1.3 Playmusic.nl Player 2. Functietoetsen 2.1 ZOEKEN 2.2 BEHEREN 2.3 De DJ 2.4 MENU 2.5 UPDATE 2.6 Verwijder Muzieknummers 3. Het Clublied! 4. Multiroom 5. Playmusic.nl Afsluiten Ja/Nee

3 Pagina 3 van Lijsten 1.1 Genrelijsten Diverse Genres staan in mappen en alfabetisch gerangschikt. De benaming voor deze genres zijn bepaald door de muziekindustrie. Door het selecteren van een specifieke genre bepaald u welke soort muziek u wilt afspelen. Uiteraard is het mogelijk om meerdere genres tegelijkertijd en willekeurig SHUFFLE af te spelen. Met de TOEVOEGEN selecteert u meerdere genres

4 Pagina 4 van a Muzieklijsten U heeft de mogelijkheid om 26 Muzieklijsten te creëren door eenvoudig het gewenste nummer te selecteren en met één klik toe te voegen aan uw eigen Muzieklijst. Het selecteren van meerdere nummers en lijsten is eveneens mogelijk. U selecteert muziek uit de geleverde muziek en/of eenvoudig via de Zoek functie.

5 Pagina 5 van b Muzieklijsten U heeft de mogelijkheid om 26 Muzieklijsten te creëren door eenvoudig het gewenste nummer te selecteren en met één klik toe te voegen aan uw eigen Muzieklijst. Het selecteren van meerdere nummers en lijsten is eveneens mogelijk. U selecteert muziek uit de geleverde muziek en/of eenvoudig via de Zoek functie.

6 Pagina 6 van Playmusic.nl Speler SELECT Hiermee selecteert u het nummer wat op dat moment wordt afgespeeld om zodoende deze toe te voegen aan uw speellijst. 2. VOLUME REGELING SHUFFLE Hiermee wordt de afspeellijst willekeurig gesorteerd en afgespeeld. GROEN Maak een/de nummers door op het nummer te klikken om een voorkeurslijst binnen de afspeellijst te maken. Het groene nummer is de eerste volgende in de lijst die wordt afgespeeld. 4. MULTISELECT Door deze functietoets aan te zetten kunt u meerdere nummers naar uw afspeellijst kopiëren. Door deze functietoets langer dan 3 seconden ingedrukt te houden selecteert u alle nummer uit de lijst. 5. WISSEN Verwijder het nummer vanuit de huidige afspeellijst. Houdt deze functietoets 3 seconden ingedrukt om de gehele lijst te wissen. De muziek wordt uiteraard niet van uw Muzieksysteem verwijderd, slechts uit de lijst. 6. SPELEN Om het afspelen te starten drukt op deze functietoets. Om een ander nummer te starten selecteert u een nummer door te klikken op het gewenste nummer en vervolgens op SPELEN STOP om het nummer te stoppen en 8. PAUZE om het nummer te pauzeren.

7 Pagina 7 van Functietoetsen 2.1 ZOEKEN 2.2 DJ 2.3 BEHEREN 2.4 MENU 2.5 UPDATE De door u geselecteerde functietoets wordt eenvoudig met het aan/uit klikken van de functie geactiveerd en/of gedeactiveerd.

8 Pagina 8 van 27 ZOEKEN 2.1a ZOEKEN Zoek op Artiest, Titel of met de functie ALBUM op een Muziek Top 100 met jaartal 1965 t/m 2005, voorbeeld: 1998 geeft u de top 100 van 1998, 199 geeft u de volledige Top 100 van de 90ers jaren! Mogelijkheid om meerdere nummers te selecteren en opeenvolgend af te spelen. Met Omhoog / Omlaag rolt u door de Genrelijst met nummers. Direct Afspelen?, druk op afspelen. Maakt u geen gebruik van een Touch Screen, zet dan met TOETS het toetsen-bord uit. De geselecteerde nummers kunnen eenvoudig worden toegevoegd aan een eigen Muzieklijst, zet ook hiervoor het toetsenbord uit met TOETS en klik u op de Muzieklijst waar u de geselecteerde nummers wilt toevoegen.

9 Pagina 9 van b ZOEKEN Zoek op Artiest, Titel of met de functie ALBUM op een Muziek Top 100 met jaartal 1965 t/m 2005, voorbeeld: 1998 geeft u de top 100 van 1998 en 199_ geeft u de volledige Top 100 van de 90ers jaren! Vanaf MEI 2010 kunt u ook zoeken op MEI 2010 daarmee krijgt u een overzicht van de UPDATE van MEI Hierna kunt u uiteraard zoeken op 2010 en eenvoudig alle Updates van 2010 bekijken.

10 Pagina 10 van BEHEREN 2.2a Beheren van Playmusic.nl Muziekmappen. Met de Functieknop BEHEREN kunt u eenvoudig in iedere Muziekmap kijken over welke nummers u beschikt zonder dat de Afspeellijst wordt beïnvloed. VOORBEELD: Selecteer BEHEREN gevolgd door Muziekmap Easy Listening. Het nummer wat u selecteert kunt u vervolgens met een klik in de afspeellijst plaatsen op bijvoorbeeld op positie één, zie voorbeeld. Met verplaatsen bepaald u de positie van het nummer in de lijst én met ACTIVEER, DEACTIVEER bepaald u welke nummers niet meer gedraaid mogen worden. TEKST HERSTEL om een Artiestennaam of Titel te wijzigen. Sluit om terug te keren naar het Hoofdscherm.

11 Pagina 11 van b BEHEREN van eigen muzieklijsten. Klik op BEHEREN gevolgd door een klik op een Lijst, voorbeeld LIJST1 Met Verplaatsen kunt u de positie bepalen van een nummer. Verwijder nummers uit uw eigen lijst eenvoudig door VERWIJDER aan te klikken en vervolgens klikt u de nummers aan die uit de lijst mogen worden verwijdert. Sluit om de lijst te sluiten en terug te keren naar het Hoofdscherm. Door de naam lijst1 aan te klikken verschijnt er een toetsenbord waarmee u deze naam kunt veranderen, zie voorbeeld: Peter. Vervolgens slaat u deze wijziging op met het symbool.

12 Pagina 12 van DJ INLEZEN AFLUISTEN BEPAAL TEMPO WISSEL Selecteer een nummer uit de huidige Muzieklijst, via het zoekscherm of Genrelijst en luister deze af. U bepaalt de positionering van het nummer en tempo zodat het nummer gelijkmatig kan worden afgespeeld u kiest voor wissel. Het Muzieksysteem heeft standaard een tweede geluidskaart zodat u eenvoudig via een koptelefoon muziek kunt voorbeluisteren. Jingles Tientallen Jingles verrassen uw gasten waaronder het populaire Biertje maar ook Applaus, Aanvallen, Koud He! en vele anderen. Een Jingle speelt u eenvoudig af door deze aan te klikken.

13 Pagina 13 van MENU De Functie MENU brengt u in het hoofdscherm om diverse eenmalige en/of beheermatige functies uit te voeren. * Alle wijzingen in MENU moeten worden bewaard met toets: Bewaar wijzigingen. ALGEMEEN

14 Pagina 14 van 27 ALGEMEEN Zodra het muzieksysteem wordt aangezet zal door de functie AUTO START de muziek uit de actieve lijst direct afspelen en ook automatisch het volgende muzieknummer wordt afgespeeld. Zodra u ervoor kiest om AUTO STOP te activeren zal de muziek stoppen na ieder afgespeeld muzieknummer. De functie AUTO SHUFFLE zal de afspeellijst iedere keer dat de door elkaar husselen zodra een lijst wordt selecteert. MAP De Map verwijst naar de systeem directory van de muziekdatabase. Deze instelling kunt u uitsluitend wijzigen wanneer u beschikt over het Passwd. Het Passwd staat vermeld in het contract. * Bewaar wijzigingen Calibreer De functietoets Calibreer gebruikt u om het Screen te calibreren. Verwijder Deactive De door u gedeactiveerde muziek wordt niet meer afgespeeld echter bevindt nog wel op uw muzieksysteem. Om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat deze muzieknummers nooit meer kunnen worden afgespeeld kunt u deze gedeactiveerde muzieknummer eenvoudig definitief verwijderen met de functietoets Verwijder Deactive. * Bewaar wijzigingen Iedere keer dat u wijzigingen in MENU uitvoert moeten deze worden bewaard met de functietoets Bewaar wijzigingen. Tijdmodule De tijdmodule geeft u de gelegenheid om 4 lijsten op ieder gewenst moment te laten starten en stoppen.

15 Pagina 15 van 27 OPMAAK Met opmaak kunt u de kleuren van diverse menu s eenvoudig wijzigen. Bewaar wijzigingen RECLAME Binnen de reclamefunctie kunt u 8 tekstlichtkranten definiëren en ieder gewenst moment afspelen. Pas de tekst aan en sla deze op met MEM vervolgens: 1. Met ACT is de gewenste tekst direct zichtbaar. Bewaar wijzigingen T.Kleur hiermee past u de kleur aan van de tekst in de lichtkrant. Snelheid hiermee bepaald u de snelheid van de tekst in de lichtkrant. SCREEN SAVER u bepaald of uw lichtkrant als Screensaver wordt getoond. Logo verplaatsten U bepaald de hoogte en positie van de Screensaver lichtkrant tekst.

16 Pagina 16 van 27 Reclame foto s in.swf,.jpg en.mpg fileformaat. Selecteer de foto s en/of filmpjes die u wilt laden. Na het inlezen heeft u 4 zelfstandige presentatie selecties om uw foto s en filmpjes te tonen. Met de pijltjes toetsen scrolled u door uw foto s en met de selectie pijl naar rechts plaatst u de file in selectie 1,2,3, of 4. De files kunnen worden geladen van CD/DVD en/of USB stick. FADE De fadefunctie is uitsluitend bedoeld voor de ervaren DJ en bepaald het invalmoment waarin muzieknummers in elkaar overgaan. De standaard instelling is in vrijwel alle gevallen de meest gekozen instelling. Bewaar wijzigingen UITGANGEN Deze functie wordt in de regel door de installateur bepaald. Het bepaald welke geluidskaart als eerste wordt geconfigureerd en welk type/model geactiveerd moet worden. Met de pijlfunctie bepaald u het demp volume voor het afspelen van video t.o.v. de muziek. Bewaar wijzigingen

17 Pagina 17 van 27 TAAL Met de taalfunctie heeft u de keuze om het menu Engelstalig, Nederlandstalig, of Spaanstalig te presenteren. Bewaar wijzigingen 2.5 UPDATE Iedere maand ontvangt u een DVD met daarop de meest recent uitgekomen muziek en een verzameling van muzieknummers die over de afgelopen maand is aangevraagd door u en andere klanten. Door de functie UPDATE te selecteren en de DVD te plaatsen kunt u de gewenste muziekcategorie updaten. U kunt besluiten om uitsluitend muzieknummers te selecteren die u wilt importeren door deze met een klik te selecteren in de Updatelijst. START

18 Pagina 18 van Verwijder Muzieknummers Onderstaand treft u een uitleg voor het verwijderen van muzieknummers van uw Muziekcomputer. Voordat u dit kunt doen moet u weten in welke Muziekmap en op welk nummer het bewuste Muzieknummer zich bevindt Klik op ZOEKEN en vindt het nummer wat u wilt verwijderen. In dit voorbeeld:marco Borsato - Rood, in Muziekmap: Dutch Pop, nr. 777.

19 Pagina 19 van Verwijder Muzieknummers 1. druk op de knop BEHEREN. 2. kies een bepaald genre en klik deze aan. 3. U krijgt nu aan de rechter zijde van het scherm een overzicht van alle nummers uit het door u geklikte genre. 4. Druk vervolgens op de knop Activeer/Deactiveer, deze wordt geel van kleur. 5. Klik vervolgens op de nummers die u wilt verwijderen, deze worden Rood van kleur. 6. Indien u alle nummers die u wilt verwijderen heeft aangeklikt drukt u vervolgens op de knop Sluit. (let op: het betreft de bovenste van de twee onder elkaar staande sluitknoppen).

20 Pagina 20 van 27 MUZIEK VERWIJDEREN 7. Klik vervolgens op de knop MENU. 8. U ziet dan bovenin een leegzwart vakje achter het woord PASSWD (deze afkorting staat voor paswoord). 9. U typt in dit vakje de cijfercombinatie in: Vervolgens drukt u op de knop Verwijder/Deactief. 11. U ziet een klein venster midden op het scherm verschijnen met de tekst Bestanden verwijderen en de mogelijkheid om te kiezen tussen Ja en Nee. 12. Klik op Ja en de Muzieknummers zijn uit de Muziekdatabase verwijderd. 13. De Muzieknummers zijn uit de actieve Muziekdatabase verwijderd indien de Muziekcomputer opnieuw is opgestart.

21 Pagina 21 van Het Clublied! U kunt eenvoudig bijvoorbeeld het Clublied.mp3 toevoegen aan de computer en vervolgens deze afspelen met de Muzieksoftware. Het vraagt wel enige ervaring en kennis van Windows, onderstaand een uitgebreide uitleg. Stap 1. Bepaal waar de Muziek wordt opgeslagen, deze informatie vindt u via MENU In dit voorbeeld staat de Muziek in map E:\PMDB Genre. U vindt de deze map door op start te klikken van uw toetsenbord of Windows gevolgd door Computer waar u de juiste vaste schijfstation, in dit voorbeeld E:. Dubbelklik op: Date (E:) Dubbelklik op: PMDB genre

22 Pagina 22 van 27 Maak een z_ map In deze map maakt u vervolgens een nieuwe map aan waarnaar u dan straks het Clublied kunt kopiëren. Het is belangrijk dat u voor de naam z_ zet om zodoende ervoor te zorgen dat de map op de juiste la Met de rechtermuis knop klikt u aan de rechterkant van het lege scherm: Klik op Nieuw voor het aanmaken van een Nieuwe map.

23 Pagina 23 van 27 De Nieuwe map noemt u bijvoorbeeld z_clublied, de z_ voor het woord is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de map op de juiste plaats in het Muziekprogramma verschijnt. z_clublied

24 Pagina 24 van 27 De map z_clublied is nu aangemaakt. Dubbelklik op z_clublied. De z_clublied map is leeg.

25 Pagina 25 van 27 Kopieer hier uw eigen Clublied muziek zodat deze kan worden afgespeeld met de Muzieksoftware. Wanneer u besluit om nummers te verwijderen dan moet u altijd ook het bestand list verwijderen om zodoende in index van de Muziek te waarborgen. Verwijder list zodra u een nummer weer verwijderd.

26 Pagina 26 van Multiroom Optioneel Wanneer u ervoor heeft gekozen om in meerdere ruimtes onafhankelijk van elkaar muziek af te spelen dan kunt u de functietoets Multiroom selecteren. Muziek afspelen in tot maximaal 3 extra verschillende ruimtes. Eenvoudig selecteert een voor een of met een Multisel u de muzieknummers uit de afspeellijst. Wanneer u de volledige afspeellijst wenst te kopiëren naar één van de Ruimtes dan klikt u op de functietoets ALLES.

27 Pagina 27 van Playmusic.nl Speler AFSLUITEN? Ja/Nee Zodra u het muzieksysteem afsluit zal het systeem worden uitgeschakeld. Bij het opnieuw aanzetten van het muzieksysteem wordt Playmusic.nl automatisch opgestart. 2 1 Uw opmerkingen en/of aanmerkingen worden zeer gewaardeerd. info@playmusic.nl

Pagina 1 van 24. Presenteert! HANDLEIDING

Pagina 1 van 24. Presenteert! HANDLEIDING Pagina 1 van 24 Presenteert! HANDLEIDING Pagina 2 van 24 INHOUDSOPGAVE 1. Lijsten 1.1 Genrelijsten 1.2 Muzieklijsten 1.3 Playmusic.nl Player 2. Functietoetsen 2.1 ZOEKEN 2.2 BEHEREN 2.3 De DJ 2.4 MENU

Nadere informatie

Handleiding Windows Movie Maker

Handleiding Windows Movie Maker Handleiding Windows Movie Maker Bent u van plan om een animatiefilmpje te maken in Windows Movie Maker? Maar u weet niet meer precies hoe dit moet? In deze handleiding staat het nog eens stap voor stap

Nadere informatie

Handleiding branden in Nero

Handleiding branden in Nero Handleiding branden in Nero Hier volgt een korte uitleg over hoe u Nero moet gebruiken indien u een kopie wilt maken van een CD/DVD of uw eigen compilatie wilt maken. Deze uitleg is van toepassing op Microsoft

Nadere informatie

Aan de slag met Windows 10

Aan de slag met Windows 10 Aan de slag met Windows 10 Titel Aan de slag met Windows 10 Eerste druk December 2017 De module Aan de slag met Windows 10 is een onderdeel van de WERK-portal.nl. De WERK-portal.nl is een product van SBCM

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers PICASA FOTOBEWERKING Een handleiding 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl PICASA C O M P

Nadere informatie

Installatie Mplus Touch Screen Kassa

Installatie Mplus Touch Screen Kassa Installatie Mplus Touch Screen Kassa Deze handleiding beschrijft de installatie van Mplus Touch Screen Kassa en de installatie van Mplus Touch Screen Kassa Update. Index Hoofdstuk 1 - Downloaden van de

Nadere informatie

7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10

7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10 205 7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10 De laatste jaren wordt de computer steeds vaker gebruikt voor het verzamelen van geluidsbestanden. Ook het downloaden van muziekbestanden vanaf internet

Nadere informatie

Erratum Foto s, video s en muziek in

Erratum Foto s, video s en muziek in 1 Erratum Foto s, video s en muziek in In oktober 2017 is er een update verschenen van. In dit aanvullende bestand leest u over de belangrijkste verschillen. Sommige schermen zijn enigszins gewijzigd qua

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2 Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp Datum: 23-11-2010 Inhoudsopgave Wat gaan we doen?...3 Wat hebben we nodig?...3 Downloaden van het programma:...3 Het programma registreren

Nadere informatie

Download DIGIPRAAT in de Google playstore! Zoek naar eu.desmidt om DIGIPRAAT en DIGITAAL te vinden!

Download DIGIPRAAT in de Google playstore! Zoek naar eu.desmidt om DIGIPRAAT en DIGITAAL te vinden! Download DIGIPRAAT in de Google playstore! Zoek naar eu.desmidt om DIGIPRAAT en DIGITAAL te vinden! Inhoud Hoe werkt het:... 1 Aanmaken van een nieuwe groep met eigen afbeelding, tekst en spraak... 4 Instellingen...

Nadere informatie

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat laatst gewijzigd 27 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met software van Kruidvat. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Deel 1 Foto's voor uw fotoboek

Nadere informatie

Handleiding Picasa. Inleiding Verwijderen, verplaatsen en hernoemen Opzoeken Importeren Selecties maken Opslaan...

Handleiding Picasa. Inleiding Verwijderen, verplaatsen en hernoemen Opzoeken Importeren Selecties maken Opslaan... Handleiding Picasa Inleiding... 2 Verwijderen, verplaatsen en hernoemen... 2 Opzoeken... 2 Importeren... 3 Selecties maken... 3 Opslaan... 3 Markeren... 3 Bewerken... 3 Diavoorstelling... 4 Collage...

Nadere informatie

Deel 1: PowerPoint Basis

Deel 1: PowerPoint Basis Deel 1: PowerPoint Basis De mogelijkheden van PowerPoint als ondersteunend middel voor een gedifferentieerde begeleiding van leerlingen met beperkingen. CNO Universiteit Antwerpen 1 Deel 1 PowerPoint Basis

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Pocket online speler

Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Pocket online speler Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Pocket online speler 1 Installatie van de PLEXTALK Pocket 1. Draai de PLEXTALK Pocket om. Vergewis u ervan dat de 2 gemarkeerde punten naar boven wijzen. Druk op de

Nadere informatie

Mappen en bestanden. In dit hoofdstuk leert u het volgende:

Mappen en bestanden. In dit hoofdstuk leert u het volgende: Mappen en bestanden 1 Mappen en bestanden Een bestand is een verzamelnaam voor teksten, tekeningen of programma s. Alles wat op de vaste schijf van uw computer staat, is een bestand. Op een vaste schijf

Nadere informatie

Snelstart. Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord

Snelstart. Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord Snelstart Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord 1 2 Selecteer een client (bijvoorbeeld Fabian met als afbeelding een -1-) waar voor u aan de slag wil. 2 3 Ga rechts boven naar

Nadere informatie

11) Aanmaken Muziek Bibliotheek

11) Aanmaken Muziek Bibliotheek Pagina 1 van 6 ) Aanmaken Muziek Bibliotheek Deze uitleg is alleen nodig als u een muziek bibliotheek wenst te maken met de Windows MediaPlayer zoals besproken in hoofdstuk 9 voor het delen en aansturen

Nadere informatie

Dossier Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding

Dossier Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding Dossier Instellingen Inhoudsopgave Inleiding Dossier instellingen Dossier Meetinstrumenten Meetinstrumenten importeren Nieuwe meetinstrumenten importeren met bestaande meetinstrumenten Richtlijnen Richtlijnen

Nadere informatie

196 CEWE *)zie einde les

196 CEWE *)zie einde les www.sencomp.nl 196 CEWE *)zie einde les laatst gewijzigd 29 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met CEWE. Deze cursus bestaat uit 5 delen.indien u gekozen heeft voor Hema lees Hemafotoboek

Nadere informatie

Basis Live Mode Functies Je kan eenvoudig camerabeelden bekijken in een layout naar keuze. Kies een layout bovenaan het scherm, in de Live Mode.

Basis Live Mode Functies Je kan eenvoudig camerabeelden bekijken in een layout naar keuze. Kies een layout bovenaan het scherm, in de Live Mode. Eindgebruiker Quick Start Guide Overzicht De exacqvision Client software bestaat uit 3 schermen: Live, Search, en Setup. Om in het gewenste scherm te geraken, klik je op het desbetreffende pictogram aan

Nadere informatie

Snel op weg met de PepperPlayer.

Snel op weg met de PepperPlayer. Snel op weg met de PepperPlayer. Dit is een korte leidraad voor de installatie van de PepperPlayer. Hierin wordt zo simpel mogelijk beschreven hoe u de PepperPlayer kunt instaleren. Kijk voor uitgebreide

Nadere informatie

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Zorgverzekeraar oproepen Als u een zorgverzekeraar wilt oproepen om de gegevens te bekijken of te bewerken kunt boven in het zorgverzekeraars scherm, op

Nadere informatie

Meer doen met uw ipad ios 9

Meer doen met uw ipad ios 9 1 Meer doen met uw ipad ios 9 Overzicht van de verschillen tussen het boek Meer doen met uw ipad (tweede druk) en het besturingssysteem ios 9 Hebt u een ipad met ios 8, dan kunt u een e-mail sturen naar

Nadere informatie

Uitleg van het bovenmenu:

Uitleg van het bovenmenu: Windows Media Player Open de media player via alle programma s of via een pictogram op het bureaublad Dit is een voorbeeld hoe het er ongeveer kan zien. Uitleg van het bovenmenu: Nu afspelen Mediabibliotheek

Nadere informatie

Carmen 1.3 handleiding gebruikers

Carmen 1.3 handleiding gebruikers Inhoud: 1. Live versus automaat p. 2 2. Platen draaien p. 2 3. Jingles draaien p. 5 4. Jinglekastje p. 7 5. Reclame draaien p. 8 6. De playlist p. 8 7. De mix-editor p. 9 8. Een plaat uit de automaat pauzeren

Nadere informatie

Handleiding DigiRecord.nl

Handleiding DigiRecord.nl Introductie... 1 Eerste keer inloggen... 1 Dossiersjablonen... 2 Map verwijderen... 3 Map aanmaken... 4 Dossierbeheer... 5 Dossier eigenaar... 7 Gebruikers... 7 Gebruiker... 8 Dossierbeheerder... 8 Beheerder...

Nadere informatie

PowerPoint Basis. PowerPoint openen. 1. Klik op Starten 2. Klik op Alle programma s 3. Klik op de map Microsoft Office

PowerPoint Basis. PowerPoint openen. 1. Klik op Starten 2. Klik op Alle programma s 3. Klik op de map Microsoft Office PowerPoint Basis PowerPoint openen 1. Klik op Starten 2. Klik op Alle programma s 3. Klik op de map Microsoft Office Klik op Microsoft PowerPoint 2010 Wacht nu tot het programma volledig is opgestart.

Nadere informatie

193 Albelli/Hema Windows

193 Albelli/Hema Windows www.sencomp.nl 193 Albelli/Hema Windows laatst gewijzigd 25 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoalbum is Albelli of Hema. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Indien u gekozen heeft voor Hema

Nadere informatie

Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Linio Pocket online speler

Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Linio Pocket online speler Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Linio Pocket online speler Het plaatsen van de batterij in de Linio Pocket 1. Draai de Linio Pocket om. Vergewis u ervan dat de 2 gemarkeerde punten naar boven wijzen.

Nadere informatie

PRO 4000. NOORD 137 2931 SJ KRIMPEN a/d LEK TELEFOON: 0180593913 FAX: 0180593266 INTERNET: WWW.PRO-REC.NL

PRO 4000. NOORD 137 2931 SJ KRIMPEN a/d LEK TELEFOON: 0180593913 FAX: 0180593266 INTERNET: WWW.PRO-REC.NL PRO 4000 NOORD 137 2931 SJ KRIMPEN a/d LEK TELEFOON: 0180593913 FAX: 0180593266 INTERNET: WWW.PRO-REC.NL 1 1.0 BELANGRIJKE EIGENSCHAPPEN VAN HET PRO 4000 SYSTEEM - H.264 compressie techniek full D1 - Volledig

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie...

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie... ProDoc Bouwstenen voor Word & Outlook 2007 Inhoud Kopiëren bestanden... 2 Hoofdmap Bouwstenen... 2 Bouwsteen.dotm... 2 Installatie Bouwstenenmodule onder Word 2007... 3 Installatie Bouwstenenmodule onder

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

V2.0. Handleiding MaxX-TraxX 1.8.X.X

V2.0. Handleiding MaxX-TraxX 1.8.X.X V2.0 Handleiding MaxX-TraxX 1.8.X.X Handleiding MaxXTraxX Pro Programma starten Start het programma MaxX TraxX door met uw cursor dubbel te klikken op het MaxX TraxX icoon op uw bureaublad. Op uw scherm

Nadere informatie

1. Introductie tot SPSS

1. Introductie tot SPSS 1. Introductie tot SPSS Wat is SPSS? SPSS is een statistisch computerprogramma dat door wetenschappers wordt gebruikt om gegevens te verzamelen, analyseren en te bewerken. Het wordt voornamelijk gebruikt

Nadere informatie

Handleiding Zermelo. roosterwijzigingen gaat importeren. Allereerst wordt u gevraagd of u de wijzigingen wilt importeren. U kiest hier voor Ja.

Handleiding Zermelo. roosterwijzigingen gaat importeren. Allereerst wordt u gevraagd of u de wijzigingen wilt importeren. U kiest hier voor Ja. Provisie Op deze pagina wordt uitgelegd hoe u Provisie kunt gebruiken binnen uw school. Provisie is de lichtkrant-applicatie van Zermelo Roostermakers. Het is een 'lightweight' applicatie, die bedoeld

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Symbol for Windows BlissEditor

Symbol for Windows BlissEditor Handicom Symbol for Windows BlissEditor ( Versie 4 ) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Schermopbouw van de Bliss Editor...3 2.1 Werkbalk... 3 2.2 Matrix... 4 2.3 Palet met basisvormen,

Nadere informatie

Dit is een artikel uit de Peter van Olmen serie: Handleidingen Voor Iedereen AUDACITY HANDLEIDING. Voor audacity versie 1.2.6

Dit is een artikel uit de Peter van Olmen serie: Handleidingen Voor Iedereen AUDACITY HANDLEIDING. Voor audacity versie 1.2.6 AUDACITY HANDLEIDING Voor audacity versie 1.2.6 Inhoudsopgave 1.1: Installatie 1.2: Mp3 bestanden mogelijk maken 2.1: Een bestand openen 2.2: Uitleg knoppen 2.3: Een deel selecteren 2.4: Verwijderen 2.5:

Nadere informatie

Handleiding Wlijn Databeheer Internet

Handleiding Wlijn Databeheer Internet Handleiding Wlijn Databeheer Internet W9000 databeheer internet Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn DATABEHEER INTERNET ( W9000) Voorraad Databeheer Internet Bestaat uit 3

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Bestanden bewaren met SkyDrive

Bestanden bewaren met SkyDrive Bestanden bewaren met SkyDrive Wat is SkyDrive? Met SkyDrive (www.skydrive.live.com) kun je bestanden opslaan op een beveiligde, gratis website. De bestanden kun je overal ter wereld weer downloaden. De

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement Handleiding CROW Kennisbank Contentmangement 4-7-2013 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels

Nadere informatie

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door "/beheer".

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door /beheer. Handleiding Fluitje van een Klik Snel aan de slag Popelt u om met het beheersysteem (CMS) aan de slag te gaan en wilt u vlug resultaat zien, kijkt u dan hieronder. U krijgt een korte uitleg in 12 stappen.

Nadere informatie

Menu. Open een document. Zoomen. Het Claro Boeklezer's menubalk bevat een aantal nuttige functies.

Menu. Open een document. Zoomen. Het Claro Boeklezer's menubalk bevat een aantal nuttige functies. Welkom Claro Boeklezer is een boek lezer die gebruikers in staat stelt om PDF bestanden te lezen of laten voorlezen met de ingebouwde schermlezer. Met deze boeklezer is het mogelijk om digitale boeken

Nadere informatie

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3 Badge it voor Windows 95/98/NT/2000/XP Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 2. Start... 4 2.1. Nieuwe database maken... 5 2.2. De geselecteerde database openen... 5 2.3. De naam van de geselecteerde database

Nadere informatie

Siemens Industry Mall. Handleiding. Winkelwagenbeheer

Siemens Industry Mall. Handleiding. Winkelwagenbeheer Siemens Industry Mall Handleiding Winkelwagenbeheer Page: 1 of 22 Inhoudstafel 1 VOORWOORD...3 2 CREATIE VAN WINKELWAGENS...4 2.1 Opladen van een bestaande winkelwagen uit de Mall... 4 2.2 Selectie van

Nadere informatie

Deel 3: geavanceerde functies

Deel 3: geavanceerde functies Opdracht 17 In dit deel komen de functies van het beheerdersgedeelte aan de orde. In het beheerdersgedeelte kunnen leerlingen, groepen en leerkrachten worden aangemaakt en ingedeeld. Deze taak zal de ICT-coördinator

Nadere informatie

Handleiding Enquêtemodule. Contents

Handleiding Enquêtemodule. Contents Handleiding Enquêtemodule Dit document dient als uitleg over de enquêtemodule. De enquêtemodule is een optionele module welke te bestellen is via Support Modules. Met de enquêtemodule krijgt de club de

Nadere informatie

5. Diavoorstellingseffecten

5. Diavoorstellingseffecten 5. Diavoorstellingseffecten Zoals u in de voorgaande modules heeft kunnen zien, is de overgang tussen opeenvolgende dia s in een presentatie steeds hetzelfde: de oude dia verdwijnt en de nieuwe dia komt

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Index Het eerste gebruik...4 De...4 applicatie downloaden De...4 koptelefoon verbinden via Bluetooth Hoofdscherm...5 Een...6 gebruikersaccount aanmaken Geluidsinstellingen...7 Ruisonderdrukking...7

Nadere informatie

ADRES 2000 VOOR WINDOWS

ADRES 2000 VOOR WINDOWS Theun Bollema 2011 Met Adres 2000 voor Windows is het mogelijk om eenvoudige databases te maken of om adressenbestanden (met meer dan 50000 adressen is geen probleem) te beheren. Door zijn opzet kan het

Nadere informatie

Handleiding Icespy MR software

Handleiding Icespy MR software Handleiding Icespy MR software Versie 4.40.04 Wij danken u voor de aanschaf van deze IceSpy producten en adviseren u om deze handleiding goed door te nemen. 2 INHOUDSOPGAVE: 1. Installeren van de software...

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Nummers en andere geluidsbestanden afspelen

Nummers en andere geluidsbestanden afspelen Muziek op de ipad Muziek en audiobestanden toevoegen U kunt op de volgende manieren muziek en audiobestanden op de ipad zetten: U kunt via de i Tunes Store op de ipad materiaal kopen en downloaden. Tik

Nadere informatie

itunes is een gebruiksvriendelijk programma voor het afspelen, opbouwen en beheren van uw muziekcollectie.

itunes is een gebruiksvriendelijk programma voor het afspelen, opbouwen en beheren van uw muziekcollectie. 123 3. Werken met muziek itunes is een gebruiksvriendelijk programma voor het afspelen, opbouwen en beheren van uw muziekcollectie. In itunes kunt u bijvoorbeeld de tracks van een muziek-cd kopiëren en

Nadere informatie

Handleiding Zie Channel Easy Edit

Handleiding Zie Channel Easy Edit Handleiding Zie Channel Easy Edit Zie Channel Easy Edit stelt u in staat uw content te wijzigen, nieuwe presentaties te maken, uw presentaties toe te wijzen aan uw player(s), uw balie systeem in te richten

Nadere informatie

Handleiding Joomla! 1.5

Handleiding Joomla! 1.5 Handleiding Joomla! 1.5 Versie :0.1 2/20 Inhoud 2. Aanmelden... 4 3. Artikelbeheer... 5 3.1 Nieuw artikel toevoegen... 5 3.2 Bestaand artikel wijzigen/verwijderen... 6 3.2.1 Front end editing... 7 4. Sectie

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DJCONTROL MP3 LE EN DJUCED 18

AAN DE SLAG MET DJCONTROL MP3 LE EN DJUCED 18 N DE SLG MET DJCONTROL MP3 LE EN DJUCED 18 Installatie Plaats de cd. Voer het installatieprogramma uit. Volg de instructies. Meer informatie, zoals forum, tutorials en video's, is beschikbaar op www.herculesdjmixroom.com

Nadere informatie

POWER CINEMA GEBRUIKEN

POWER CINEMA GEBRUIKEN A P P E N D I X C POWER CINEMA GEBRUIKEN C-1 OPMERKING Lees zorgvuldig de volgende informatie, alvorens Power Cinema Software te installeren. 1. Om Power Cinema Software op een NIEUWE VASTE SCHIJF te installeren,

Nadere informatie

Zoekblokje. Om snel een beetje leesbaar beeld te krijgen is het vergrootblokje met de ezelsoren een handig hulpmiddel.

Zoekblokje. Om snel een beetje leesbaar beeld te krijgen is het vergrootblokje met de ezelsoren een handig hulpmiddel. Pagina 1 van 7 VOORAF BIJ READER 5 Reader 5 en 7 kunnen zonder bezwaar naast elkaar worden gebruikt. Voor het bekijken en doorzoeken van de cd/dvd hebt u in Reader 5 eigenlijk alleen het zoekblokje nodig.

Nadere informatie

Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker

Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker 1 Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker In april 2018 is er een update verschenen van Windows 10. In dit aanvullende bestand leest u over de belangrijkste verschillen. Sommige

Nadere informatie

Handleiding Online groepssessie.

Handleiding Online groepssessie. Handleiding Online groepssessie.. Versie oktober 2015 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. De belangrijkste functies. 3 A Uw eerste scherm. 3 B. Teksten / berichten typen. 3 C Microfoon en webcam aanzetten.

Nadere informatie

Aan de slag met L2S. versie 8

Aan de slag met L2S. versie 8 Aan de slag met L2S versie 8 1 Aan de slag met L2S Deze handleiding geeft u de basisinformatie over L2S. Een uitgebreide handleiding vindt u in de werkbalk van het programma onder Help. Hieronder staat

Nadere informatie

Doe het zelf installatiehandleiding

Doe het zelf installatiehandleiding Doe het zelf installatiehandleiding Inleiding Deze handleiding helpt u bij het installeren van KSYOS TeleDermatologie. De installatie duurt maximaal 30 minuten, als u alle onderdelen van het systeem gereed

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DJCONTROL INSTINCT EN DJUCED

AAN DE SLAG MET DJCONTROL INSTINCT EN DJUCED AAN DE SLAG MET DJCONTROL INSTINCT EN DJUCED INSTALLATIE Plaats de cd. Voer het installatieprogramma uit. Volg de instructies. 1 6 2 7 3 4 5 1- alans van kanaal 1-2 (mixuitgang) 2- Volume op kanaal 1

Nadere informatie

Foto s importeren in Windows 10

Foto s importeren in Windows 10 Foto s importeren in Windows 10 Verbind de camera/tablet/telefoon met de computer d.m.v. een usb kabeltje of stop de geheugenkaart in de kaartlezer. U ziet het volgende venstertje (onderin of bovenaan

Nadere informatie

Universeel trainerconfiguratietool

Universeel trainerconfiguratietool Universeel trainerconfiguratietool Bedieningsinstructies versie 1.0.0 Samaritan PAD Trainer 300P / 500P Trainerconfiguratietool De doelstelling van het Trainerconfiguratietool is het via een USB-verbinding

Nadere informatie

Masteronderzoek Special Educational Needs Jonge risicokinderen Juf, mogen wij ook op de computer?

Masteronderzoek Special Educational Needs Jonge risicokinderen Juf, mogen wij ook op de computer? Bijlage 10: Het maken van een digitaal prentenboek Photostory is een freeware (en daarmee dus gratis) programma van Microsoft, waarmee je een fotoverhaal kunt maken. Je doet dit door verschillende foto's

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Website... 9 Toets uw kennis... 9 Voor docenten... 9

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DE DJCONTROL COMPACT EN DJUCED 18

AAN DE SLAG MET DE DJCONTROL COMPACT EN DJUCED 18 AAN DE SLAG MET DE DJCONTROL COMPACT EN DJUCED 18 INSTALLATIE Sluit de DJControl Compact aan op uw computer Installeer de DJUCED 18 software Start DJUCED 18 Meer informatie, zoals forum, tutorials en video

Nadere informatie

WebQuest / WebKwestie. met Word 2003. www.webkwestie.nl

WebQuest / WebKwestie. met Word 2003. www.webkwestie.nl WebQuest / WebKwestie met Word 2003 www.webkwestie.nl Een WebQuest / WebKwestie maken in Word 2003 Belangrijk is dat alle pagina s en afbeeldingen die u gebruikt in één map worden opgeslagen. Download

Nadere informatie

Microsoft Office Tekstdocument alle systemen

Microsoft Office Tekstdocument alle systemen Microsoft Office Tekstdocument alle systemen Inleiding In deze les wordt het maken van een tekst document met gebruikmaking van Microsoft Office Word behandeld. (Het gaat hier om één van de oudere versies).

Nadere informatie

Gebruik van de Mailworks-module

Gebruik van de Mailworks-module Gebruik van de Mailworks-module Eerst en vooral komt u in een scherm terecht waar u het Paswoord en UserID, dat u van ons bij de aankoop of het huren heeft gekregen, dient in te vullen. Vervolgens krijgt

Nadere informatie

Office LibreOffice Tekstdocument gebruiken

Office LibreOffice Tekstdocument gebruiken offfice_libreoffice_tekstdocument_gebruiken/05-03-15/pag 1/6 Office LibreOffice Tekstdocument gebruiken vooral Als een tekstdocument ook zal worden gebruikt op een computer zonder LibreOffice dan kan dit

Nadere informatie

SnelStart handleiding ARGO zelfbouwmodule

SnelStart handleiding ARGO zelfbouwmodule Inhoudsopgave Voorwoord Stap 1 Onderwerpkeuze Stap 2 Aanmaken module Stap 3 Keuze soort module: les of toets Stap 4 Module bewerken 3 4 5 6 7 Stap 5 Gebruik module editor Toelichting editor toolbar functionaliteit

Nadere informatie

Les 8 Organisatie van Bestanden

Les 8 Organisatie van Bestanden Les 8 Organisatie van Bestanden 8.1 Bestanden of mappen zoeken Wanneer we niet meer weten waar we een Bestand of map hebben opgeslagen, of wat de juiste naam is, kunnen we een zoekfunctie uitvoeren op

Nadere informatie

1. Introductie 2. Omschrijving 2 Omschrijving van de onderdelen (voorzijde) 2. 2. Algemeen 3

1. Introductie 2. Omschrijving 2 Omschrijving van de onderdelen (voorzijde) 2. 2. Algemeen 3 HANDLEIDING Digitale Harddisk Recorder DVR DigitAll CCTV Doornseweg 2a Tel.: 0183-4016346 1. Introductie 2 Omschrijving 2 Omschrijving van de onderdelen (voorzijde) 2 2. Algemeen 3 Opstarten systeem 3

Nadere informatie

2. Starten met MediaMonkey

2. Starten met MediaMonkey 25 2. Starten met MediaMonkey MediaMonkey is een gebruikersvriendelijk programma voor het opbouwen en beheren van uw muziekcollectie. Met MediaMonkey kunt u geluidsbestanden en muziek-cd s beluisteren.

Nadere informatie

Website Inhoud Beheerder

Website Inhoud Beheerder Beknopte handleiding: Website Inhoud Beheerder Hieronder treft u de handleiding aan van de Website Inhoud Beheerder gebaseerd op Plone. Pagina 1 van 21 Inhoudsopgave Basis Pagina 3 Nieuwe pagina Pagina

Nadere informatie

Algemene basis instructies

Algemene basis instructies Inhoud: Algemene basis instructies... 2 Pictogrammen en knoppen... 2 Overzicht... 3 Navigeren (bladeren)... 3 Gegevens filteren... 4 Getoonde gegevens... 5 Archief... 5 Album... 5 Tabbladen en velden...

Nadere informatie

Kies [Een nieuw verhaal beginnen] en klik op [Volgende >]

Kies [Een nieuw verhaal beginnen] en klik op [Volgende >] Handleiding Photostory 3 Voor je begint: Photo Story 3 is een programma waarmee je een diashow of fotoverslag kunt maken. Je moet dus eerst foto s hebben voordat je met het programma kunt beginnen. Het

Nadere informatie

Installatie en gebruik muziekprogramma NoteWorthy Composer

Installatie en gebruik muziekprogramma NoteWorthy Composer Installatie en gebruik muziekprogramma NoteWorthy Composer Installatie Onder de link NWC downloaden staat een programma nwcsetup.exe. Dit programma moet geinstalleerd worden op de eigen computer. Ga hiervoor

Nadere informatie

Inhoud. MySite Handleiding 1

Inhoud. MySite Handleiding 1 Inhoud Een module bewerken: Een module toevoegen...2 Een module kopiëren...4 Een module verplaatsen...5 Een module verbergen...6 Een module verwijderen...6 Openingsuren wijzigen...7 Een pagina bewerken:

Nadere informatie

Invoeren/importeren van digitale foto s in je computer

Invoeren/importeren van digitale foto s in je computer Invoeren/importeren van digitale foto s in je computer Foto s die je importeert worden altijd opgeslagen in: Afbeeldingen. Windows 7 beschikt daarnaast over een apart programma om digitale foto s en videoclips

Nadere informatie

Wat is nieuw in deze handleiding: Dit is een nieuwe handleiding welke nieuwe functies beschrijft.

Wat is nieuw in deze handleiding: Dit is een nieuwe handleiding welke nieuwe functies beschrijft. Doel Module Fronter 92 Dit document is gemaakt door Fronter Ltd fronter.com. Het document mag alleen gekopieerd of digitaal verspreid worden volgens contract of in overeenstemming met Wat is nieuw in deze

Nadere informatie

Creatief met digitale foto's

Creatief met digitale foto's juli 2009 1 Creatief met digitale foto's Les 4 Deel 1: Webalbum maken met Picasa Deel 2: Diapresentatie maken met Photo Story 3 voor Windows 2 Deel 2: Photo Story 3 voor Windows 1. Photo Story is een gratis

Nadere informatie

Cursus Powerpoint 2003

Cursus Powerpoint 2003 1a. Een presentatie opzetten Cursus Powerpoint 2003 Open Powerpoint en klik linksboven op Bestand en vervolgens op Nieuw. Rechts opent zich het menuscherm Nieuwe presentatie met daarin diverse opties om

Nadere informatie

Handleiding IrfanView. IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan.

Handleiding IrfanView. IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan. Handleiding IrfanView IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan. Start IrfanView door te klikken op Start -> Programs -> IrfanView Met IrfanView

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

Trippeltrap Content Management System

Trippeltrap Content Management System Handleiding Trippeltrap Content Management System versie 2.4 Aanmelden Voordat u de tekst op uw webpagina kunt aanpassen, moet u zich eerst aanmelden. Bovenaan de pagina vindt u een link naar het intranet.

Nadere informatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie Handleiding VPNL Instore Communicatie Inhoudsopgave. Gebruikersomgeving. Dia s maken. Presentaties maken 9 4. Uitzending bekijken VersPlatform Nederland Handleiding VPNL Instore Communicatie . Gebruikersomgeving

Nadere informatie

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Tip: print deze handleiding uit! Als deelnemer aan de kunstroute kunt u uw kunstaanbod presenteren op de website van kunst in

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie