OUDERTEAM van de Gesubsidieerde officiële Basisschool Lusthovenlaan 12 B-2640 MORTSEL TEL/FAX

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OUDERTEAM van de Gesubsidieerde officiële Basisschool Lusthovenlaan 12 B-2640 MORTSEL TEL/FAX 03-449.77.41"

Transcriptie

1 OUDERTEAM van de Gesubsidieerde officiële Basisschool Lusthovenlaan 12 B-2640 MORTSEL TEL/FAX Secretariaat ANNEMIE BONROY Telefoon 0477/ Argenta Website Verslag MIRA-vergadering van woensdag 2 mei. Verontschuldigd: Areski, Marc, Marijke, Dirk, Ines. Aanwezig: Ans, Leen, Annemie, Britt, Wendy, Wendy V, Pascale, Ernst, Anja, Peter 1. Goedkeuring verslag MIRA van 1 maart 2012 Goedgekeurd. 2. De financiën van de MIRA. Er is een tendens te merken: we hebben minder inkomsten, maar iets meer uitgaven. Fuif: er waren extra uitgaven voor discobar en poetsen ten opzichte van vorig jaar; we hebben iets minder dan 400 euro winst. Recent kreeg Ans nog een rekening van de Wereldwinkel, voor toch een 100 euro. Dit gaat over fruitsap, we moeten toch even navragen, want niet al dat fruitsap werd verbruikt. Misschien moet de rest nog worden teruggebracht. We nemen contact op met de persoon binnen de PIT die dit had geregeld. De fuifzaal moesten we betalen (vorig jaar ook al, vroeger was dit gratis). Volgens mensen van het JOC zou dit gratis moeten zijn Dit maakt toch ook weer een verschil van 200 euro. Peter bevraagt en geeft volgende vergadering uitleg. Er was ook minder volk tegenover vorig jaar. Schoolfeest: lichtjes minder inkomsten, wel meer kosten. +/ euro winst (tov 3500 vorig jaar). Door de planning van de activiteiten dit jaar, waren er wel wat problemen (aankopen Makro nodig, en onvoldoende geld op de rekening, ). Pascale

2 vraagt zich af, of misschien de neiging bestaat makkelijker geld uit te geven, omdat we het gevoel hebben toch genoeg te hebben? Quiz: er was één ploeg minder dan vorig jaar, dus iets minder inkomsten. Het drukwerk dat vroeger gratis was, kostte ons nu 70 euro: balans 510 euro over. 3. Evaluatie schoolfeest. Het vraagt veel inspanning van alle vrijwilligers om te komen helpen bij elke activiteit. Op zich hoorden we wel goede reacties. Het concept van vorig en dit jaar blijft een succes., en alles is op tijd opgeruimd. Ook kinderen en leerkrachten waren erg positief. De workshops werden verbreed naar dieren toe. De leerkrachten werkten met een doorschuifsysteem, en hadden zo iets meer tijd om de activiteiten te kunnen zien. Er was veel inzet van ouders. Maar sommige ouders hebben alleen gewerkt, en hadden geen vrije tijd. Soep en balletjes: toch eens over nadenken. Dit is al 2 jaar geen groot succes, deels ook door het weer. Hamburgers en hotdogs: dit is veel te zwaar om in een en hetzelfde kraam te staan. Gebak: er was commentaar van sommige mensen dat de prijs te hoog was voor bepaalde gebakjes. Dit werd goed opgevangen door de verantwoordelijken van het kraampje. De hoeveelheden werden weer redelijk goed berekend. Smoskes: groot succes. 4. Evaluatie fuif: so you think you can dance. De fuif was op zich heel goed. De samenwerking met de PIT liep iets stroever, ook nadien. Een evaluatie door de 2 teams gebeurde nog niet. Er zijn wel al wat plannen voor de fuif van volgend jaar, er wordt al een zaal gezocht, data. Peter stelt eens de vraag aan Greet, hoever dit staat, en hoe de huidige communicatie kan verbeteren. Debriefing lijkt toch wenselijk, aldus Ernst en Peter. Optie voor januari, die genomen is, kan misschien opgezegd worden? Dit is trouwens niet echt een geschikte datum. Annemie Vernieuwe stelt ook de vraag of misschien al opties vrijgekomen zijn. 5. Evaluatie quiz. De winst was goed, dat is redelijk voorspelbaar. Een groep is niet opgedaagd, zonder te verwittigen. Dat is jammer want er stonden nog mensen op de wachtlijst, en die hebben we niet kunnen contacteren. Intern beter te communiceren. De controle door de jury is veel werk. Verder was er voldoende volk; rondlopen en jureren samen lukte wel. Binnenkort is er een evaluatie door de groep, Jan trekt statistieken.

3 Sommige mensen vonden de tussenbladen om in te vullen wat veel. Soms ging het ook wat te snel, na een tijdje werd dan ook vertraagd. Soms werd er te snel gepraat, dit is ook belangrijk gezien de akoestiek in de zaal, en de nagalm, die vooral opvalt als je er tussen zit. Oefenen in lege zaal is niet te vergelijken met een zaal met 120 man. 3 feesten kort na mekaar: dit vergt veel energie! Er moet toch een nagedacht worden of er niet een activiteit minder kan aangeboden worden? Zoals het nu ging, is niet vol te houden. Eventueel kunnen we activiteiten om de 2 jaar doen? Het blijft toch werk dat je in je vrije tijd doet. Nu komt er eigenlijk heel veel werk op de schouders van dezelfde mensen terecht. Ans zou bv liever eens iets samen met de kinderen doen, dan veel vergaderen s avonds en avondactiviteiten voor de ouders. Andere ouders vragen zich dit misschien toch ook wel eens af? Peter zegt ook dat het schoolteam soms niet staat te springen om te knutselen, net omdat de activiteit eigenlijk geen band heeft met de kinderen. De vraag moet steeds zijn: met welk doel doen we activiteiten? Winst maken of bv 2 scholen samen laten werken? Vanuit die optiek kunnen we dan nog eens kijken in de jaarplanning wat lukt en wat eventueel weg kan? Er moet natuurlijk wel geld blijven binnenkomen. Vooral schoolfeest en quiz brengen veel op. Eventueel 2 dingen samenbrengen op een dag? Probleem is dan weer, dat dit ook weer een lange dag wordt. PM feest ook al ganse dag, schoolfeest en klusdagen eigenlijk ook. Iets voor ouders alleen, mag ook wel eens. Kinderfuif eventueel of cinema voor de kinderen? Peter is geen voorstander van kinderfuif. Na enkele keren wordt dit vaak een opbod van opkleden, schminken, Bv wel een film voor de kinderen in een klaslokaal na de klusdag in voormiddag. Dit kan misschien helpen om zo ook ouders te motiveren. Go home message: Tegen volgende MIRA vergadering hier eens over nadenken. 6. MIRA happening: uitnodigingen, praktische afspraken. Leerkrachten hadden graag een vrijdag gehad om dit laten doorgaan. Dit is wel weer moeilijk voor veel mensen, die moeten werken, er zijn ook examens op de muziekschool, Dit moet wel ook op tijd voorbereid worden (namiddag dan?). Uiteindelijk was reeds 10 juni vastgelegd, en dit blijft zo. Alle helpende handen krijgen een uitnodiging. Kort voor mensen die dit nog niet meemaakten: zelf eigen vlees meebrengen, groenten of slaatjes worden uitgestald, dessertjes (suggestie) Eigen bestek, glas, bord en dergelijke meebrengen en je neemt je afwas mee naar huis. De drank is van de MIRA. Wel hebben we enkele mensen bij de bbq nodig!

4 Wie de namen van de helpende handen verzamelde: door te geven aan Ans!! De uitnodiging van vorig jaar wordt aangepast en half mei al doorsturen. Misschien ook de mensen van de PIT die geholpen hebben uitnodigen? 7. Klusdag: 6 mei. De klassen van 3 en 4 organiseren (eenvoudig) middageten. Geen werk voor de MIRA dus. Het lijstje van wat moet gebeuren, is opgesteld. Ernst moet nog wat inkopen doen. Wat te doen: dak kippenhok, deurtjes konijnenhokken, deur voederhok, slot voedselhok vervangen, buitenklas opknappen, boog aan moestuin, opladen groenafval met zaaddragende planten, frezen moestuin, composthoop doorzetten, scheiding tussen kippen en eenden beter afwerken, sluiting konijnenhok, materiaal nakijken, herstellen planken schapenweide, afwerken scheiding geitenweide. Nog aan te kopen materialen aankopen aldus Ernst: -Hout: wat in MIRA-kot ligt is niet voldoende -Draad voor konijnen - 8. eindtoneel: wie doet wat? Concept is anders. De receptie nadien, gaat door op school: 22 juni. We moeten hiervoor hulp zoeken, misschien is een tijdschema zinvol. Peter mailt voorstellen hierover door aan MIRA. Ans heeft nog het boodschappenlijstje van vorig jaar. Frietketels zijn nodig, Leen brengt ze mee. 9. Peter en meter feest: datum en werkgroep Wanneer? Waarschijnlijk is het op 1 oktober een facultatieve verlofdag (dit is nog niet zeker!!!), misschien dus best niet eind september. Gaat door op 7 oktober. Wie? Britt helpt, Ans, Wendy V., Ernst. De vraag wordt gesteld door Ernst of andere instromers, nieuwe kinderen maar niet uit de eerste leerjaren, niet kunnen meegenomen worden in dit feest? Bedenking: die ouders zien dan geen andere ouders van vriendjes van hun kind. Eventueel op te lossen? Het is wel een sympathiek idee, zodat alle ouders startmoment krijgen. Het praten kan met gelijk wie, aldus Ernst. Nog iets om over na te denken tegen volgend jaar. 10. VERKIEZINGEN: alle functies worden opnieuw opengesteld. Secretaris: vacant, Annemie is volgend jaar niet meer op de school te bespeuren. Voorzitter: Leen heeft extra werk op de job gekregen, kan moeilijk op dit moment een evenwicht vinden tussen job en extra s. Vermits die 2 taken vrijkomen, worden alle functies opengesteld en worden verkiezingen gehouden. Ans wil zeker nog wel taken binnen het bestuur opnemen.

5 Ernst stelt in dit verband dat de tendens is dat het leven steeds jachtiger wordt, zeker als mensen met 2 werken. Ook naar opvoeding toe, ziet men dit. Dit wordt een probleem voor veel mensen. Wat als er geen kandidaten zijn? Mensen aanspreken? Even in de statuten nakijken of dit kan en zonodig moeten aanpassingen gebeuren. In de agenda volgende keer duidelijk melden dat er verkiezingen zijn. 11. Pedagogisch puntje De langste sjaalwandeling is geopend met ook een plechtige inhuldiging, eigenlijk voorbode van de samensmelting van de scholen. In St Lutgardis leefde dit erg,er werd blijkbaar zelfs een breimiddag georganiseerd. Ook St Aloysius (school die verder niks met onze scholen te maken heeft, had zich toen opengesteld, mensen konden binnenwandelen. ATV is komen filmen. Nieuwbouw: Sinds 2,5 maanden is er om de 2 weken een vergadering met architecten, stadsbestuur, eigenaar gebouw (scholen voor morgen), Wordt een passieve school, voor 90 % gesubsidieerd. Door deze vergaderingen, hebben de scholen nu nog wel invloed op hoe de school eruit gaat zien. Na goedkeuring door bovenstaande organen, zal het proces verder in gang gezet worden. Wanneer bouw? Half 2013 (lente of zomer) mogelijk al met bouwfase gestart. Er wordt in 2 fasen gebouwd: 1.Parking Oude God naar hiertoe, duurt ongeveer een jaar, dan kan de GGschool verhuizen, half jaar voor nodig. 2.Sportschuur gebouwd. In de zomer zal er een nieuwe school zijn. Verhuizen gebeurt zoveel mogelijk in de vakanties. Vragen / opmerkingen: *Dieren: wordt dit een publieke kinderboerderij, zoals gefluisterd wordt? De landschapsarchitect die het groene dak ontwerpt, zal dit uitwerken. Tijdens de schooluren zal de kinderboerderij echt schoolgebied zijn, en wordt semipubliek tijdens weekend en de dagen dat de school niet open is. Voorlopig is hier nog niet echt concreet over gesproken, nu gaat het nog vooral over gebouwen. Dieren zullen niet gevoederd mogen worden, want dat kan gevaarlijk zijn. *Toezichter / conciërge voor het gebied: daar wordt over nagedacht. *Onderhoud huurder en eigenaar: hoever gaat de verantwoordelijkheid? Dit is zeer complex, wordt uitgeklaard. *Kinderen zouden het verbruik kunnen zien van water, energie en dergelijke. *Stuurgroepen worden opgericht voor inrichting en dergelijke, het leven op school, ook naar park en ICT toe. *De bedoeling is om één groot project/school te worden. Administratief zijn hier wel wat moeilijkheden. Vanaf volgend jaar gaan alle pedagogische studiedagen in de scholen door in het teken van de 3 scholen. Er werd ook een extern bureau aangezocht om dit goed en objectief te begeleiden.

6 *De Vlaamse Overheid heeft een bank aangeduid als investeerder. (Scholen van Morgen = Vlaamse Overheid) *Ernst stelt dat het voor Vlaanderen absoluut nodig is dat dit gebeurt, met name fusies en samengaan van scholen. *De school wordt gebouwd voor 3 klassen van 24 kinderen per leerjaar. Ze kan dus niet groeien. *Ernst vraagt of het niet mogelijk is de dieren en kinderboerderij naar vakanties toe rendabel te maken? Peter weet dat aan de rand van het park de buitenschoolse opvang zal doorgaan. Ook nu al is er op de school tijdens de grote vakantie opvang georganiseerd. *Het gebouw van St Lutgardis zal deels een andere bestemming krijgen, en wordt stadsterras. *Het masterplan bestaat nog steeds; is nog ongeveer hetzelfde. *Ingang school: er werd eerst gesproken van een kiss and ride zone, maar kiss and ride heeft geen zin omdat de kleuters in de Lusthovenlaan zullen zitten. Ouders zetten een kleuter niet op die manier af aan school. Er zal een open parking naast de school zijn, fietsenstallingen en enkele ingangen. *Uitstel was deels te wijten aan de financiële crisis in 2008, de bank kon dit project niet waarmaken, in 2009 werd een nieuw contract afgesloten. 12. Varia Komt er geen klasfoto? Die wordt nog genomen als het weer wat meezit. Er wordt gevraagd om de foto eventueel wat groter af te drukken. Ernst heeft hierbij een opmerking: zij vinden het lastig dat hun dochter over kinderen spreekt die ze als ouders niet kennen, die foto s komen dus eigenlijk te laat. Eventueel kunnen er foto s in het begin van het jaar op de site gezet worden. De school heeft wel individuele foto s voor eigen dossiers, maar niet voor commerciële doeleinden; dit mag niet. Datum volgende vergadering: dinsdag 5 juni 20u15. Financieel verslag werd doorg d via Pascale aan PIT, definitieve verslag (na de facturen die Ans nog kreeg) nog eens door te sturen. Ernst heeft een suggestie voor Peter voor een pedagogisch punt op de MIRAvergadering: na een klein intermezzo over George Orwell, Ketnet en Gaia stelt Ernst de vraag, naar aanleiding van het dodelijke busongeval recent waar zoveel kinderen bij betrokken waren, of hier niets kan rond gedaan worden. De school heeft volgens hem een wijze beslissing genomen om de kinderen te laten praten over dit voorval, omdat dit nodig was. De vraag blijft volgens hem echter bestaan. Het gaat hier om een taak van iedereen die met opvoeding bezig is. Pedagogisch punt meer concreet is dus: wat in de toekomst voor kinderen bij dergelijke en andere voorvallen en dit in relatie tot de media? Ernst ziet dit ook ruimer, namelijk hoe omgaan met nieuwe media, en verwijst hier naar bv problemen met mailverkeer. Waarom geen inhoudelijke avond hierover organiseren, ook doorgetrokken naar multimedia, bv GSM? Hij wil graag een beter inzicht in hoe de school die evolutie ziet. Die evolutie gaat volgens hem ook sneller dan mensen kunnen volgen. Kinderen

7 worden veel voor TV gezet, meent Ernst, en ze worden blootgesteld aan dingen waar ze niet moeten aan blootgesteld worden. Kinderen moeten boeken lezen, aldus Ernst. Ans repliceert dat je niet kan veralgemenen: hoeveel kinderen TV kijken en hoe lang, dat weet je toch niet per gezin, daar heb je als ouder toch zelf zicht op en dat beslis je toch ook zelf. Wendy V. stelt dat in het 4 e leerjaar al info gegeven wordt over internet, PC en andere dingen, waarop Ans reageert dat haar dochter nu pas bang wordt om op straat te gaan. Teveel info geven, kan ook weer risico s inhouden. Peter stelt duidelijk dat de school niet de pretentie wil hebben ouders op te voeden, dat is ook hun taak niet. Misschien kan toelichting geven wel een eerste stap zijn. Concreet: als pedagogisch punt hoe gaat de school om met multimedia ; kan op de agenda gezet worden. Volgende vergadering: 5 juni 2012 om 20u15!

OUDERTEAM van de Gesubsidieerde officiële Basisschool Lusthovenlaan 12 B-2640 MORTSEL TEL/FAX 03-449.77.41

OUDERTEAM van de Gesubsidieerde officiële Basisschool Lusthovenlaan 12 B-2640 MORTSEL TEL/FAX 03-449.77.41 OUDERTEAM van de Gesubsidieerde officiële Basisschool Lusthovenlaan 12 B-2640 MORTSEL TEL/FAX 03-449.77.41 Secretariaat ANNEMIE BONROY E-mail annemie.bonroy@gmail.com Argenta 979-6408145-39 Website www.dierenschool.be

Nadere informatie

OUDERTEAM van de Gesubsidieerde officiële Basisschool Lusthovenlaan 12 B-2640 MORTSEL TEL/FAX 03-449.77.41

OUDERTEAM van de Gesubsidieerde officiële Basisschool Lusthovenlaan 12 B-2640 MORTSEL TEL/FAX 03-449.77.41 OUDERTEAM van de Gesubsidieerde officiële Basisschool Lusthovenlaan 12 B-2640 MORTSEL TEL/FAX 03-449.77.41 Secretariaat ANNEMIE BONROY Telefoon 0477/498 673 E-mail annemie.bonroy@gmail.com Argenta 979-6408145-39

Nadere informatie

OUDERTEAM van de Gesubsidieerde officiële Basisschool Lusthovenlaan 12 B-2640 MORTSEL TEL/FAX 03-449.77.41

OUDERTEAM van de Gesubsidieerde officiële Basisschool Lusthovenlaan 12 B-2640 MORTSEL TEL/FAX 03-449.77.41 OUDERTEAM van de Gesubsidieerde officiële Basisschool Lusthovenlaan 12 B-2640 MORTSEL TEL/FAX 03-449.77.41 Secretariaat ANNEMIE BONROY Telefoon 0477/498 673 E-mail annemie.bonroy@gmail.com Argenta 979-6408145-39

Nadere informatie

OUDERTEAM van de Gesubsidieerde officiële Basisschool Lusthovenlaan 12 B-2640 MORTSEL TEL/FAX

OUDERTEAM van de Gesubsidieerde officiële Basisschool Lusthovenlaan 12 B-2640 MORTSEL TEL/FAX OUDERTEAM van de Gesubsidieerde officiële Basisschool Lusthovenlaan 12 B-2640 MORTSEL TEL/FAX 03-449.77.41 Secretariaat ANNEMIE BONROY Telefoon 0477/498 673 E-mail annemie.bonroy@gmail.com Argenta 979-6408145-39

Nadere informatie

Verslag van vergadering van woensdag 15 september 2010

Verslag van vergadering van woensdag 15 september 2010 OUDERTEAM van de Gesubsidieerde officiële Basisschool Lusthovenlaan 12 B-2640 MORTSEL TEL/FAX 03-449.77.41 Secretariaat ANNEMIE B. Website www.dierenschool.be Verslag van vergadering van woensdag 15 september

Nadere informatie

Verslag Vergadering Ouderraad 9 november 2015

Verslag Vergadering Ouderraad 9 november 2015 Verslag Vergadering Ouderraad 9 november 2015 Aanwezig: Ouderraad: Ilse Van Rompaey, Veerle Vandensteen (verslag), Mark Vanhamme, Kim Daniëls, Kurt Demets, Veerle Audenaert, Jan Haegemans School: Mevrouw

Nadere informatie

Verslag ouderraad van 02 februari 2012 :

Verslag ouderraad van 02 februari 2012 : Verslag ouderraad van 02 februari 2012 : Aanwezig : Ilona, Vicky, Isabelle, Kristoff, Greet, Sofie, Lien, Karen, Wendy, Evy, directeur Jan Verontschuldigd: Juf An, Joke, Sonja, Sigrid, Marian, Peter AGENDA:

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

Verslag vergadering ouderraad dinsdag 25 april 2017

Verslag vergadering ouderraad dinsdag 25 april 2017 Verslag vergadering ouderraad dinsdag 25 april 2017 Kernbestuur ouderraad Naam Anja Smet Annelies De Beuf Cindy Verdoorent Edwige Cardoen Geert Vanhove Ines Van Buynder Karin De Lamper Kristof Van der

Nadere informatie

OUDERTEAM van de Gesubsidieerde officiële Basisschool Lusthovenlaan 12 B-2640 MORTSEL TEL/FAX 03-449.77.41

OUDERTEAM van de Gesubsidieerde officiële Basisschool Lusthovenlaan 12 B-2640 MORTSEL TEL/FAX 03-449.77.41 OUDERTEAM van de Gesubsidieerde officiële Basisschool Lusthovenlaan 12 B-2640 MORTSEL TEL/FAX 03-449.77.41 Secretariaat ANNEMIE B. Website www.dierenschool.be Verslag MIRA-vergadering van woensdag 15 december.

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u

VERSLAG. Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u VERSLAG Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u Laatste verslag 1. brandpreventie : eerste brandoefening dit schooljaar al achter de rug, verliep vlot en binnen de tijd. Volgende brandoefening

Nadere informatie

Ouderraad De Zeppelin

Ouderraad De Zeppelin VZW KB EN BLOH DIESTSESTEENWEG 11, 3540 HERK-DE-STAD Ouderraad De Zeppelin Verslag van de vergadering van 8-09-2011 Aanwezig: Jerome, Bart, Geert, Ingrid, Wendy, Anneleen, Yves, Dirk, Han, Joris, Petra

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Verslag OR 12/09/2016

Verslag OR 12/09/2016 Verslag OR 12/09/2016 Aanwezig: Els U Meester Pascal Els VL Els M Elke Jurgen - Ellen Kim Sylvia - Robin - Meester Bart - Juf Lara Verontschuldigd: Igor Verslag: Elke Agendapunten: 1) Goedkeuring vorig

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen +

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen + > vooruitkomen + Hulp na seksueel misbruik JEUGDIGEN Heb jij seksueel misbruik meegemaakt of iemand in jouw gezin, dan kan daarover praten helpen. Het kan voor jou erg verwarrend zijn hierover te praten,

Nadere informatie

Verslag vergadering 18-11-2010

Verslag vergadering 18-11-2010 Verslag vergadering 18-11-2010 LOCATIE: refter 't Haegje TIJDSTIP: 20h30 AANWEZIGEN: Ellen Camerlinck (penningmeester; EC), An Sevenants (AS), Daniël De Jaeger (directeur; DDJ), Annie Van Avondt (juf.

Nadere informatie

Aanwezig : Juf Veronique, Inne, Linda, Patricia, Sofie, Christel, Sabien, Ronny, Ann, Sandra, Els, Frank, Dirk, Inès, Marijke en Pascal

Aanwezig : Juf Veronique, Inne, Linda, Patricia, Sofie, Christel, Sabien, Ronny, Ann, Sandra, Els, Frank, Dirk, Inès, Marijke en Pascal Verslag Ouderraad 5 juni 13 Aanwezig : Juf Veronique, Inne, Linda, Patricia, Sofie, Christel, Sabien, Ronny, Ann, Sandra, Els, Frank, Dirk, Inès, Marijke en Pascal Afwezig : Jo Agendapunten: 1) Traktatie

Nadere informatie

Buurtkrantje. Elegast - Den Dam. Editie november 201 4. Buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje. Elegast - Den Dam. Editie november 201 4. Buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam Buurtwerking in de Damwijk Editie november 201 4 Inhoud Voorwoord 2 Vrijwilligers 3 Quiz 4 Sinterklaasfeest 5 Feesten 6 Sorteerstraatjes 7 Spelnamiddag 8 Programma spelnamiddag

Nadere informatie

Verslag ouderraad Sportschool donderdag 16 juni 2011

Verslag ouderraad Sportschool donderdag 16 juni 2011 Verslag ouderraad Sportschool donderdag 16 juni 2011 Aanwezig Diaine Sacha Wim Goedertier Ann Bogaert Peter Hulpiau Ben Bollaert Pat Pollefeyt Sofie Knockaert Axelle De Schrijver Schoolteam Rony Troch,

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school.

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Geachte ouders, Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Zoals vorige jaren heeft het team dit

Nadere informatie

EEN SCHOOLEIGEN HUISWERKBELEID

EEN SCHOOLEIGEN HUISWERKBELEID Stationstraat 22, 8700 Tielt 051/406263 051/409943 hetspoor@kbo-tielt.be www.kbo-tielt.be/hetspoor EEN SCHOOLEIGEN HUISWERKBELEID (geïnspireerd op Huiswerk in de basisschool, van Ameye en Vanspauwen) Vooraf

Nadere informatie

Verslag ouderraadvergadering donderdag 8 mei

Verslag ouderraadvergadering donderdag 8 mei Verslag ouderraadvergadering donderdag 8 mei Aanwezig/ juf Leen, Peter, Debbie, Linda, Leentje, Kathleen,Kristien, Veerle, Dirk, Patrick meester Maarten, Kristel Afwezig en verontschuldigt/ Lode, Els,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schooljaar 2014-2015. 2. Laatste schooldag, dinsdag 30 juni. Volgnummer: 13. In dit nummer: 29 mei 2015

Nieuwsbrief. Schooljaar 2014-2015. 2. Laatste schooldag, dinsdag 30 juni. Volgnummer: 13. In dit nummer: 29 mei 2015 Schooljaar 2014-2015 Volgnummer: 13 In dit nummer: 1. Nieuwsbrieven lezen blijft belangrijk 2. Laatste schooldag 3. Mogelijke wijziging schooluren 4. Huwelijken 5. Schoolreizen 6. we betuigen ons medelen

Nadere informatie

Ouderraad Spanjeschool

Ouderraad Spanjeschool Ouderraad Spanjeschool Voorzitter : Leen Lannoy Penningmeester : Sévrine Adams Ondervoorzitter : Dirk Leenknecht Schoolraad : Sévrine Adams, Dirk Leenknecht, Wim Vandeverre Secretaris : Tom Bruneel Directie

Nadere informatie

OUDERS, GRAAG GEZIEN OP SCHOOL! HOE EN WAAROM?

OUDERS, GRAAG GEZIEN OP SCHOOL! HOE EN WAAROM? OUDERS, GRAAG GEZIEN OP SCHOOL! HOE EN WAAROM? VLAAMSE CONFEDERATIE VAN OUDERS EN OUDERVERENIGINGEN, 2006 GEBASEERD OP DE BROCHURE VAN SCHOOLOPBOUWWERK BRUSSEL WAT IS EEN OUDERRAAD? Een ouderraad is een

Nadere informatie

basisschool Maria Boodschap

basisschool Maria Boodschap ENGAGEMENTSVERKLARING basisschool Maria Boodschap Basisschool Maria Boodschap Perustraat 4 2030 Antwerpen-Luchtbal Tel.: 03/541.06.13 Fax.: 03/542.60.76 E-mail: maria.boodschap@cksa.be Website: www.mariaboodschap.be

Nadere informatie

VERSLAG. Verslag 3 e Vergadering Ouderraad Dinsdag 7 november :00 22:30 uur Vergadering belegd door bestuur ouderraad

VERSLAG. Verslag 3 e Vergadering Ouderraad Dinsdag 7 november :00 22:30 uur Vergadering belegd door bestuur ouderraad VERSLAG Verslag 3 e Vergadering Ouderraad Dinsdag 7 november 2017 20:00 22:30 uur Vergadering belegd door bestuur ouderraad 20.00 20.10 u : Verwelkoming. Aanwezigheden: 1A An Chrisall 1B Nathalie 2A, 6B

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

Project Alcohol 2014

Project Alcohol 2014 Project Alcohol 2014 Naam: Jong geleerd is oud gedaan!!!! Laat je niet Naam: F L s E s E N Klas:!!! 1 Inleiding De carnaval komt eraan. Een feest dat gevierd moet worden. Maar is het feestje van plezier

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016

NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016 NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016 DECEMBER 2006 MEDEDELINGEN Vrije dagen in mei (even herhalen) woensdag 4 mei Pedagogische studiedag voor de leerkrachten (vrije dag voor alle kinderen) donderdag 5 mei Hemelvaartsdag

Nadere informatie

Wat staat er in dit boekje?

Wat staat er in dit boekje? Wat staat er in dit boekje? Informatie voor ouders (scheur t maar uit voor ze!) 7 Even uitleggen 11 Ik & Zo! Dit ben ik! 15 Ik & Zo! Handig om te weten 17 Weekschema co-ouderschap 29 Planning weekenden,

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Nieuwe schooltijden schooljaar 2012 2013

Nieuwe schooltijden schooljaar 2012 2013 Nieuwe schooltijden schooljaar 2012 2013 Beste ouder(s), Zoals u weet gaan de schooltijden veranderen. Vorig jaar wees een enquête uit dat ongeveer 60 % van de ouders de voorkeur geeft aan een rooster

Nadere informatie

Ben ik verplicht om naar school te gaan? Kan de school mij als straf naar huis sturen? Kunnen we op school een leerlingenraad opstarten?

Ben ik verplicht om naar school te gaan? Kan de school mij als straf naar huis sturen? Kunnen we op school een leerlingenraad opstarten? Ben ik verplicht om naar school te gaan? Kan de school mij als straf naar huis sturen? Kunnen we op school een leerlingenraad opstarten? Zit je met een vraag over school? Of wil je weten wat je rechten

Nadere informatie

Voor kinderen die meer willen weten over echtscheidingen. uitgave 2005

Voor kinderen die meer willen weten over echtscheidingen. uitgave 2005 Voor kinderen die meer willen weten over echtscheidingen uitgave 2005 Steeds meer kinderen stellen vragen aan de Kinderrechtswinkels over echtscheiding. Scheiden kan niet zomaar, je moet heel veel regels

Nadere informatie

KBS De Schothorst. En het beste idee is... Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer:

KBS De Schothorst. En het beste idee is... Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer: Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 6, 28-01-2015 Nieuwsbrief 2014-2015 NB 6, 28-01-2015 In dit nummer: Het beste idee 1 Carnaval 1 Schoolreis 2 Kinderen en hun sociale

Nadere informatie

Verslag vergadering OR 27 april 2017

Verslag vergadering OR 27 april 2017 Aanwezig : Hanneke DC, Irmine V, Annelies K, Tine B, Nicky DW, Ann P, Karen W, Eva V, Bram S, Kristoff M, Leen DR, Tim G Leerkrachten : Jolien, Ann B, Ilse Directie : Didier Verontschuldigd: Suzy, Karla

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

Ons adres is: CKG Koningin Fabiola Glorieuxlaan 81 9600 Ronse Tel. 055/23 37 63

Ons adres is: CKG Koningin Fabiola Glorieuxlaan 81 9600 Ronse Tel. 055/23 37 63 Ons adres is: CKG Koningin Fabiola Glorieuxlaan 81 9600 Ronse Tel. 055/23 37 63 Welkom, Welkom in het CKG Koningin Fabiola, te Ronse Hallo, Ik ben Floddertje! 1. Wat is een CKG? CKG is de afkorting van

Nadere informatie

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE.

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE. OPGELET! VANAF 19 MAART WERKZAAMHEDEN IN DE KERKHOFLAAN KLUSJESDAG 1 EN CARNAVALBAL WAREN EEN 23 april schoolfotograaf SUCCES! HIER EEN FOTOREPORTAGE HERTOG JAN NIEUWSBRIEF IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE

Nadere informatie

ROFFELTJE. Hij ziet het niet

ROFFELTJE. Hij ziet het niet Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, 0341-552284 ROFFELTJE > Hij ziet het niet Vol vertrouwen legt hij zijn kleine bruine handjes in die van mij. Ik heb zwarte Piet gezien vertelt hij me met glanzende bruine

Nadere informatie

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR !

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR ! Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR 2016 2017!

Nadere informatie

Vakantiefolder Krokusvakantie 2016

Vakantiefolder Krokusvakantie 2016 Vakantiefolder Krokusvakantie 2016 De Kikker Buitenschoolse Kinderopvang WIE? De Kikker is er voor kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs. In De Kikker worden deze kinderen opgevangen door professionele

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

De laatste wens van Maarten Ouwehand

De laatste wens van Maarten Ouwehand De laatste wens van Maarten Ouwehand Een verhalend ontwerp voor CKV waarin leerlingen op school een museum ontwerpen, inrichten en openen. Gemaakt voor en door: Andreas College Katwijk en Bureau voor Educatief

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG BSGO! HET LAAR HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG Januari 2015 1. Algemene informatie 1.1 Organisator Huishoudelijk reglement: NASCHOOLSE KINDEROPVANG BASISSCHOOL HET LAAR BSGO! Het Laar Laarstraat

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

KIJK IN JE BREIN LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING

KIJK IN JE BREIN LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING 1. DE HERSENEN 1.1 HOE ZIEN HERSENEN ERUIT? VRAAG WIE KAN VERTELLEN WAT HERSENEN ZIJN? VRAAG HEBBEN KINDEREN KLEINERE HERSENEN DAN GROTE MENSEN? 1.2 WANNEER GEBRUIK JE ZE?

Nadere informatie

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen f De Zeppelin Boelarestraat 1-9500 Geraardsbergen 054/41.41.40 vbs.catharinacollege@skynet.be christa.dg@skynet.be Directie: Mevr. Christa De Gauquier 0471 32 19 97 1 ste kleuterklas: juf Nancy 2 de kleuterklas:

Nadere informatie

Verslag vergadering Twincoté Uitnodiging vergadering

Verslag vergadering Twincoté Uitnodiging vergadering Verslag vergadering Twincoté Uitnodiging vergadering 17 oudercomité. november 2016 Aanwezig: Karolien Willems, Koen Goedons, Kirsten Van Broekhoven, Annemie Geubbelmans, Leen Peeters, Werner Meeuwissen,

Nadere informatie

Verslag OR 24/05/2018

Verslag OR 24/05/2018 Verslag OR 24/05/2018 Aanwezig: Meester Pascal - Els U - Els VL - Els M - Elke - Steffi - Robin - Wendy - Sara - Kim - Lynn - Jurgen - Ellen Verontschuldigd: Lindsay Verslag: Elke Agendapunten: 1. Goedkeuring

Nadere informatie

Van maandag 8 februari 2016 t.e.m. 12 februari 2016 KROKUSVAKANTIE

Van maandag 8 februari 2016 t.e.m. 12 februari 2016 KROKUSVAKANTIE Van maandag 8 februari 2016 t.e.m. 12 februari 2016 KROKUSVAKANTIE OPGEPAST! Enkele wijzigingen ALGEMENE INFO PETOETER & GRABBELPAS NIEUW! Het grabbelpasje wordt vervangen door de UiTPAS. Om deel te nemen

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VEERTIENDE JAARJANG NUMMER 7 MAART 2015 JEUGDBOEKENWEEK 2015 De Jeugdboekenweek is het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen. Veertien dagen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF september 2015

NIEUWSBRIEF september 2015 Gesubsidieerde Gemeentelijke Basisschool Kleine Kouterstraat 1 9290 Uitbergen Tel : 09/367 50 88 e-mail : directie@gemeenteschooluitbergen.be secretariaat@gemeenteschooluitbergen.be Beste ouders en leerlingen,

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

Kinderraad 1 oktober 2013. Aanwezig: Jongste kleuters: Lucie, Ella M Oudste kleuters: Maxim, Amber

Kinderraad 1 oktober 2013. Aanwezig: Jongste kleuters: Lucie, Ella M Oudste kleuters: Maxim, Amber Kinderraad 1 oktober 2013 Aanwezig: Jongste kleuters: Lucie, Ella M Oudste kleuters: Maxim, Amber Eerste graad: Ilios, Yna Mae Derde graad: David, Maya Tweede graad: Ferree, Marie (vervanging Jona) Nele

Nadere informatie

Jenaplanschool Lieven Gevaert Osylei 86 2640 Mortsel 03/449.36.70 www.jenaplanschoollievengevaert.be lievengevaert@skynet.be

Jenaplanschool Lieven Gevaert Osylei 86 2640 Mortsel 03/449.36.70 www.jenaplanschoollievengevaert.be lievengevaert@skynet.be ouderbetrokkenheid en ouderparticipatie in onze school Jenaplanschool Lieven Gevaert Osylei 86 2640 Mortsel 03/449.36.70 www.jenaplanschoollievengevaert.be lievengevaert@skynet.be VISIE OUDERBETROKKENHEID

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

DO'S EN DON'TS VOOR OUDERS

DO'S EN DON'TS VOOR OUDERS WWW.PESTWEB.NL DO'S EN DON'TS VOOR OUDERS Kinderen en jongeren willen je hulp, als je maar (niet)... Wat kinderen zeggen over pesten Kinderen gaan over het algemeen het liefst met hun probleem naar hun

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO ALG 09 - /5-09-203 BO Hoofdzetel Locatie buitenschoolse opvang: Essen Kapellen Brecht Hofstraat 4 Kapelsestraat 37 Leopoldstraat 5 290 Essen 2950 Kapellen 2960 St Lenaarts 03/664.87.23 GSM 0470 0 80 55

Nadere informatie

Uittreksel verkorte versie schoolreglement

Uittreksel verkorte versie schoolreglement Uittreksel verkorte versie schoolreglement Beste ouders, Deze bijlage is een uittreksel, met de meeste praktische afspraken die op onze school toegepast worden, uit het volledige schoolreglement van onze

Nadere informatie

ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT

ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT 1 Dries BOSMANS jeugddienst Dirk SMITS schepen van jeugd Ann SCHRIJVERS schepen van sport Gudrun NIJS sportdienst Wim GORISSEN jeugd- en sportdienst Zet je

Nadere informatie

Locatienieuws & Zo. Herfstvakantie 2013. Wat gaan we wanneer doen? Digitale nieuwsbrief 10 BSO Toonzetters BSO Egel BSO Bouwgein oktober 2013

Locatienieuws & Zo. Herfstvakantie 2013. Wat gaan we wanneer doen? Digitale nieuwsbrief 10 BSO Toonzetters BSO Egel BSO Bouwgein oktober 2013 Voorwoord van de Clustermanager Het schooljaar is al weer in volle gang en de eerste vakantie staat al weer voor de deur. In deze nieuwsbrief kunt u lezen wat de planning en het thema van deze vakantie

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 04 05 oktober 2015

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 04 05 oktober 2015 Nieuwsbrief De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 04 05 oktober 2015 Kalender 07-10: Start kinderboekenweek 09-10: Voorstelling groep ½ Planetarium 16-10: Inloopochtend Voorleeswedstrijd

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

Inhoud. Verslag schoolraad 10/05/2011. Verslag vorige vergadering. Inschrijvingen / LTP (Les Tijden Pakket)

Inhoud. Verslag schoolraad 10/05/2011. Verslag vorige vergadering. Inschrijvingen / LTP (Les Tijden Pakket) Inhoud Verslag schoolraad 10/05/2011... 1 Verslag vorige vergadering... 1 Inschrijvingen / LTP (Les Tijden Pakket)... 1 Enquête... 2 Leerlingenraad (Llnraard)... 2 Doorlichting... 3 Scholengemeenschap

Nadere informatie

Nieuwsbrief 29.04.2016

Nieuwsbrief 29.04.2016 Nieuwsbrief 29.04.2016 Beste ouders, Volgende week start alweer de op één na laatste maand van het huidige schooljaar. Stilaan starten de herhalingen in aanloop naar de toetsenweek van midden juni. Natuurlijk

Nadere informatie

Brigitte heet iedereen welkom en vraagt naar een eerste reactie op het ontvangen van de uitnodiging:

Brigitte heet iedereen welkom en vraagt naar een eerste reactie op het ontvangen van de uitnodiging: VBS De Schatkist Westmeerbeek 23 mei 2013 Verslag ouderpanel Aanwezigen: Tine Spaepen, Bart Ceulemans, Joke Verduyckt, Sandy Serneels, Cindy De Veuster, Tina Van Cleynenbreugel, Nancy Clé, Daisy Vannuffelen

Nadere informatie

WELKOM op onze school.

WELKOM op onze school. 16 de jaargang nr. 1 maandag, 5 september 2016 Groot worden verstandig(er) worden kennis opdoen ervaring verwerven dit alles gaat niet vanzelf. daarom WELKOM op onze school. We gaan er samen tegenaan!

Nadere informatie

Infoboekje. Maastrichtersteenweg Hasselt

Infoboekje. Maastrichtersteenweg Hasselt Infoboekje Maastrichtersteenweg 23 3500 Hasselt 011 22 41 19 directie@hetkleineatheneum.be 1. Schooluren Kleuter: Voormiddag van: 8u45 tot 11u40 Namiddag van: 12u40 tot 15u15 Woensdag van: 8u45 tot 12u20

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

DOSSIER >>> Wat is een. goede papa? DOSSIER

DOSSIER >>> Wat is een. goede papa? DOSSIER DOSSIER >>> Wat is een DOSSIER goede papa? 42 PSYCHOLOGIES MAGAZINE april 2014 Beter in je vel op het werk Nu de strenge maar afwezige vader definitief heeft afgedaan is het voor papa s zoeken naar een

Nadere informatie

Voorwoord 7. 1 Blijven je ouders je ouders? 13. 2 Moet ik nu ook verhuizen? 19. 3 Houd ik mijn eigen naam? 23. 4 Wie betaalt er voor mij?

Voorwoord 7. 1 Blijven je ouders je ouders? 13. 2 Moet ik nu ook verhuizen? 19. 3 Houd ik mijn eigen naam? 23. 4 Wie betaalt er voor mij? Inhoud Voorwoord 7 1 Blijven je ouders je ouders? 13 2 Moet ik nu ook verhuizen? 19 3 Houd ik mijn eigen naam? 23 4 Wie betaalt er voor mij? 25 5 En als ik zelf geen contact wil? 27 6 Hoe gaat dat, scheiden?

Nadere informatie

Begin van het nieuwe schooljaar

Begin van het nieuwe schooljaar Begin van het nieuwe schooljaar 2014 2015 - KLEUTERS - * Vrijdag 29 augustus 2014 Directie en personeel van de kleuterschool nodigen uw kleuter(s) en familie uit voor een eerste en aangename kennismaking

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 maart 2015 Schooljaar 2014-2015 Nr. 26

Nieuwsbrief 20 maart 2015 Schooljaar 2014-2015 Nr. 26 Nieuwsbrief 20 maart 2015 Schooljaar 2014-2015 Nr. 26 PASEN Donderdag 2 april vieren we het paasfeest op school. We beginnen de dag met een paasviering in de Vlinderkas. Alle kinderen blijven deze dag

Nadere informatie

Interview met meneer Demmers (onderwijsassistent) Meneer Demmers, wie is hij? Wat doet hij? En waarom?

Interview met meneer Demmers (onderwijsassistent) Meneer Demmers, wie is hij? Wat doet hij? En waarom? INTERVIEWS Om de mensen van het onderwijs ondersteunend personeel die op het Dalton College werken iets beter te leren kennen, zijn er interviews met een aantal medewerkers gehouden. Hier volgen ze! Interview

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 mei 2015

Nieuwsbrief 13 mei 2015 16 Nieuwsbrief 13 mei 2015 Beste ouder/verzorger, De examens zijn begonnen! Voor de kandidaten een spannende periode, maar ook een onrustige in verband met de meivakantie en de vrije dagen. Genoeg tijd

Nadere informatie

Het team van Jenaplanschool Het Kriebelhuis 2015-2016

Het team van Jenaplanschool Het Kriebelhuis 2015-2016 Kriebelnieuws Maand september 2015 Start schooljaar Hallo iedereen, Hopelijk hebben jullie kunnen genieten van een leuke en ontspannende vakantie! Een nieuw schooljaar is gestart en we willen bij deze

Nadere informatie

Hang mij op het prikbord APRIL 2018

Hang mij op het prikbord APRIL 2018 Hang mij op het prikbord APRIL 2018 MA 16 -Welkom aan alle nieuwe kleuters en hun ouders! -Zwemmen voor het 5 de en 6 de leerjaar -Techniekkoffers voor 5A i.s.m. KOGEKA Geel -Oefenen fietsexamen met agent

Nadere informatie

Verslag vergadering 26/09/2016

Verslag vergadering 26/09/2016 Verslag vergadering 26/09/2016 Aanwezig: Elga, Marleen, Sandra, Leen V.T., Cathérine, Patrick, Heidi, Jessica, Juf Katia, Juf Heidi, Annelies, Koen Verontschuldigd: Wendy, Leen V.d.L., Greet, Annelise,

Nadere informatie

Beste ouders Beste kinderen

Beste ouders Beste kinderen December 2015 Beste ouders Beste kinderen De aanslagen in Parijs met daaruit voortvloeiend de verhoging van veiligheidsmaatregelen in Brussel en heel Vlaanderen, hebben ongetwijfeld ieders leven op de

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl JAARGANG 2014-2015, nummer 27 Donderdag 26 maart 2015 Vakantie- en vrije dagenrooster

Nadere informatie

Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar

Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar Als je ouders uit elkaar gaan is dat heel ingrijpend. Vaak verandert er nogal wat in je leven. Een rechter wil hierover met je praten tijdens een kinderverhoor.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

Eikenhorst (kliniek) Informatie voor patiënten. Eikenhorst

Eikenhorst (kliniek) Informatie voor patiënten. Eikenhorst Eikenhorst (kliniek) Informatie voor patiënten Eikenhorst Je komt mogelijk binnenkort op Eikenhorst. Daar is alles anders en nieuw vergeleken met waar je nu woont. Om je te laten wennen aan al dat nieuwe,

Nadere informatie

Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is:

Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is: Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is: Mijn gezinsvoogd werkt bij de William Schrikker Jeugdbescherming. Wat een toestand, zeg! Wat gebeurt

Nadere informatie

1AT. 5de lesuur 12.05u Middagpauze

1AT. 5de lesuur 12.05u Middagpauze 1AT 1ste lesuur Welkom 2de lesuur Schoolagenda 10.10u Speeltijd 3de lesuur Bezinning 4de lesuur Afspraken 5de lesuur 12.05u Middagpauze 6de lesuur Zoekspel 7de lesuur Zoekspel 14.35u Speeltijd 8ste lesuur

Nadere informatie

ipad enquête - ouders - 18 reacties (van 29 ouders)!

ipad enquête - ouders - 18 reacties (van 29 ouders)! 18 responses View all Publish analytics 18 responses ipad enquête - ouders - 18 reacties (van 9 ouders) Summary View all responses Publish analytics In welke mate ziet u uw zoon of dochter de ipad thuis

Nadere informatie

Communicatie van en naar ouders

Communicatie van en naar ouders Communicatie van en naar ouders Schooljaar 2017-2019 De communicatie van en naar ouders Hieronder beschrijven we de mogelijke momenten en vormen van communicatie tussen ouders enerzijds en de school en

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

3. Personeelsbezetting schooljaar 2015-2016

3. Personeelsbezetting schooljaar 2015-2016 Aanwezig: Frank Roels Stefanie Adam Veerle Verwee Véronique Verschelde Dirk Vanmarcke Martine Vanderlinde Geert Vercaemst Verontschuldigd: Frank De Clercq Auteur: Geert Vercaemst Verwelkoming De Voorzitter

Nadere informatie

Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS)

Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS) Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS) Stel dat dat (te grote wonder) gebeurt, ik betwijfel of dat zal gebeuren, maar stel je voor dat, wat zou je dan doen dat je nu niet doet? (p36)

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2012. In deze nieuwsbrief: Inleiding

Nieuwsbrief maart 2012. In deze nieuwsbrief: Inleiding Nieuwsbrief maart 2012 In deze nieuwsbrief: Inleiding 1. Verhuizing wijkinfopunt 2. Wisselwoningen 3. Resultaten 2 e ronde woningtoewijzing 4. Dichtzetten woningen 5. Daken 6. ZAV (zelf aangebrachte voorzieningen)

Nadere informatie