Hierbij op de valreep van een nieuwe missie naar Roemenië nog een nieuwsbrief over komende en gaande activiteiten van de Stichting Netwerk Roemenië.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hierbij op de valreep van een nieuwe missie naar Roemenië nog een nieuwsbrief over komende en gaande activiteiten van de Stichting Netwerk Roemenië."

Transcriptie

1 Stichting Netwerk Roemenië, p.a. de Dentele 13, 1778KZ Westerland, Nederland. tel.: mobiel: in Roemenië: fax: website: KvK nr Rabobank Anbi- erkend sinds Goedendag lieve mensen, (van de voorzitter) Hierbij op de valreep van een nieuwe missie naar Roemenië nog een nieuwsbrief over komende en gaande activiteiten van de Stichting Netwerk Roemenië. Na onze zomeractiviteiten hebben we als gezin gedurende een korte periode pas op de plaats gemaakt. En drukke periode die eigenlijk al eind maart was begonnen, sloten we hierbij af en ons gezin en huis kregen wat extra aandacht. We zijn dan weliswaar bijna 5 weken op vakantie, maar het vakantiegevoel zoals anderen dat beleven is er bij ons toch niet echt bij. Vooral geestelijk wordt er echt wel het één en ander van ons gevraagd en natuurlijk hebben we intens genoten van de enorme zegeningen die we gedurende deze periode hebben meegemaakt. Maar uitgerust terug komen na deze periode, nou, daar was geen sprake van. En dan ging onze dochter Sifra als bijna- twaalfjarige ook nog naar het voortgezette onderwijs. Ook dat is niet niks. En ook ons huis had een schilderbeurt nodig, dus hebben we ons een aantal weken meer gericht op het eigen gezin. Het huis is buitenom opgeschilderd en binnen hebben we onderhoud gepleegd en nu is er weer tijd voor onze missie. We hebben inmiddels dus de draad weer opgepakt, wetende waar we het voor doen, en we hebben weer een heel scala aan activiteiten. Twee vrachtwagens naar Roemenië Over ruim een week vertrekken er twee vrachtwagens vanuit Waddinxveen van de Stichting Hulpverlening door Christenen in Roemenië (Zie voor hun website:

2 Saskia Verdoes van de stichting Împreună pe Calea Vieţii (Samen op de Levensweg) krijgt al langere tijd bezoek van een oude klasgenoot van haar, die regelmatig in Roemenië komt en als vrijwilliger voor de stichting HCR rijdt. Wij hebben vanuit onze stichting veel gebeden voor een oplossing voor al de spullen die we inmiddels voor Roemenië hebben klaarliggen, maar waar wij geen betaalbare vervoerder voor wisten. Nu is dan ons gebed verhoord en kunnen we 160 tafeltjes en stoeltjes, 15 rolstoelen en 2 naaimachines naar Saskia laten brengen en is er nog meer dan voldoende ruimte in één van de vrachtwagens over om ook onze ingezamelde kleding en nog veel alledaagse maar moeilijk verkrijgbare dingen naar Sighisoara te zenden. Want van de twee vrachtwagens zal er één voor de helft gevuld worden met materiaal dat de SNR klaar heeft staan. We hopen hiermee natuurlijk ook dat wijzelf qua opslagruimte meer lucht zullen krijgen en we onze opslagruimte opnieuw kunnen gaan vullen. Verdeling Enige dagen na het vertrek van de vachtwagens zal Dick achter het transport aangaan om persoonlijk de spullen te verspreiden in Sighisoara en omgeving over de diverse projecten die wij ondersteunen. De kleding zal verdeeld worden onder de kringloopwinkel van het YWAM (jeugd met een opdracht), die inmiddels bijna anderhalf jaar draait. Hier kunnen de -zeer arme- buurtbewoners tegen een symbolisch bedrag hun kleding kopen. Het geld wordt weer gebuikt om o.a. het werk van YWAM mogelijk te maken. Daarnaast verspreidt YWAM kleding over die dorpen waar zij hulp verlenen. Dat er nog altijd kleding nodig is om uit te delen, getuigt onderstaande foto die vorige winter is gemaakt. Albesti valt ook onder de dorpen waar YWAM komt. (foto David Mc.Guire) Afgelopen zomer wilden we met een team een brug bouwen in Albesti. Helaas kwam er niet op tijd een vergunning voor dit project, waardoor we slechts op een avond met z n allen zijn

3 gaan kijken bij de zigeunerwijk. Zelfs de locals noemen het de hel op aarde en alsof het zo had moeten zijn onweerde en stortregende het op dat moment dusdanig dat we het busje van Eivind en Wenche Bye, leidersechtpaar bij YWAM en afkomstig uit Noorwegen, niet uit konden. Toch hebben we iets met dit dorp en ik hoop dan ook van ganse harte dat God iets in dit dorp gaat doen en misschien mogen wij hier wel aan meehelpen. In april en mei ben ik er wezen kijken en als je dan onderstaande foto ziet, waarbij twee jongens hun dorst lessen door letterlijk uit de rivier te drinken en je ziet vervolgens foto nr. 2 waar je de rivier wat beter ziet, dan is des te meer te begrijpen dat de term hel op aarde niet ten onrechte is. Zwaar vervuilde rivier Maar er wel uit drinken! Omdat je dorst hebt! (foto David Mc.Guire)

4 Reeds in het afgelopen voorjaar hebben we van de Wiringherlant scholengemeenschap afdeling Hippolytushoef ruim 80 tafeltjes en stoeltjes gekregen samen met een aantal bureaus en van de Heilige Henricusschool in Hippolytushoef hebben we een zelfde aantal tafeltjes en stoeltjes met zo n 10 computers gekregen. Deze worden naar Dumbrava, een arm dorp niet ver van Onesti in het Moldavische deel van Roemenië gebracht waar ze door Saskia Verdoes worden overgedragen aan een school. Deze school moet het tot nu toe doen met grotendeels vervallen schoolmeubilair. Deze klasjes in Dumbrava krijgen deze herfst andere schoolmeubilair. Caravan Er zal deze missie opnieuw een caravan meegaan, die in Roemenië gebruikt gaat worden voor noodbewoning. De caravan is geschonken door familie Wijnands uit Leerdam. Zij reageerden op een oproep van ons op internet. Ook wordt er een caravan voor hetzelfde doel meegenomen door Hans Kortland van de kerk der Nazarener, Hans gaat in dezelfde periode naar Roemenië, samen met zijn vriendin Rian. Hij woont wel inmiddels weer in Nederland maar ook zijn streven is om zich vanuit Nederland volop bezig te houden met het helpen van de armen in Roemenië. Caravan in de startblokken voor noodhuisvesting.

5 Caravans zijn nog steeds heel welkom en we streven er naar iedere reis een caravan of een aanhanger met kleding mee te nemen. Inmiddels staan er meer dan vijftien caravans in Roemenië. Ze worden allemaal heel goed gebruikt. Kleding sorteren Op donderdag 16 j.l. is er weer een in- en ompakdag gehouden in één van de schuren van Piet en Mieke Montsma en samen met 14 vrijwilligers is er een enorme hoeveelheid kleding geschikt gemaakt voor transport naar Roemenië. Deze kleding zal ook met de vrachtwagen meegaan. Hulde aan iedereen die hier aan heeft meegewerkt. Zonder deze vrijwilligers zouden we nooit zo veel kleding ook zelfs maar kunnen versturen. Vrijwilligers sorteren kleding in Slootdorp Studiebeurs voor Adi Ontzettend blij is de Stichting Netwerk Roemenië dat een kind, dat al jaren vrijwillig meehelpt met de bouw van huisjes voor daklozen, naar school kan gaan. Het gaat om Adi, best wel bekend bij talloze mensen die al eens mee zijn geweest naar Roemenië. Adi woont in Tigmandru, een dorp aan de doorgangsweg naar Boekarest, waar veel straatarme zigeuners wonen. Ook Adi behoord tot de letterlijk straatarmen, maar hij onderscheidt zich van de meeste andere mensen doordat hij a. zijn situatie niet accepteert en wil knokken voor een beter bestaan en b. ook nog eens een behoorlijk intelligent is. Zo heeft hij bijvoorbeeld al op zeer jonge leeftijd dusdanig Engels geleerd dat hij als enige van zijn leeftijd echt kon praten met mensen van de teams van de SNR en andere buitenlandse teams. Een grote wens van hem was door te kunnen gaan met leren nadat hij de basisschool had afgerond. En die afronding vond vóór de afgelopen zomervakantie plaats. Maar helaas, zijn vader is dood, zijn stiefvader liep afgelopen zomer weg. Een vrouw achterlatend met drie kinderen maar geen middelen van bestaan, dus de droom van Adi dreigde in rook op te gaan. Het zou zeer de vraag zijn of Adi na de zomer dagelijks naar Sighisoara zou kunnen gaan, een

6 dikke dertig kilometer verder op waar een busabonnement van tachtig euro per maand voor nodig was en dan nog de kosten van het leren. Adi naast Dick in Tigmandru (foto december 2007) Toen we telefonisch contact kregen met hem, nadat de scholen in Roemenië weer waren begonnen, bleek dus inderdaad Adi thuis te zijn. Er was geen geld voor school dus..misschien volgend jaar. Maar.plots vonden de SNR een sponsor in het bedrijf Noordstad Financiële Dienstverlening ( uit Den Helder. Na een kort telefoongesprek maakte dit bedrijf, ondanks de kredietcrisis, in één keer het hele bedrag over dat nodig is om Adi een jaar volledig naar school te kunnen laten gaan. Dat werd meteen koortsachtig bellen naar Roemenië want intussen waren de scholen al een week aan de gang en zou Adi sowieso nog toegelaten worden op een nieuwe school? Maar dankzij het netwerk dat de Stichting Netwerk Roemenië in de loop der jaren heeft opgebouwd, kwam alles toch nog in orde en gaat Adi naar school waar hij nu leert voor automonteur. Hij wordt wekelijks persoonlijk begeleidt door Liviu van het Family house waar de SNR zeer goede banden mee heeft en die ook zorg dragen voor de juiste besteding van het sponsorgeld.

7 We werken er nu aan dat Adi ook elke dag eten gaat krijgen, want met regelmaat komt het nog voor dat hij soms dagen niet eet omdat hij daar geen geld voor heeft en ook is de elektriciteit bij hem thuis afgesloten. Ook aan dat probleem proberen we een eind te maken. Zo kan, mede dankzij een sponsor, in dit geval Noordstad Financiële Dienstverlening ( uit Den Helder, de toekomst van een kind een hele andere, positieve wending krijgen. De SNR zoekt nog meer sponsors die zich ook het lot van kinderen, ondanks de dreigende ineenstorting van de mondiale kapitaalmarkt, wil aantrekken. Kerstactie 2008 Evenals vorig jaar wil de SNR ook dit jaar weer voedsel en kleine cadeautjes inzamelen voor Roemenië. Vorig jaar hebben we dit gedaan maar achteraf bleek dat we dit veel grootser hadden moeten doen. Kerst in Roemenië is een ontzettend belangrijke tijd voor het familieleven. Dat is natuurlijk bij ons ook zo, maar nog meer dan bij ons komen met de kerst mensen naar huis. Van heinde en verre, zowel binnen als buiten Roemenië, gaan de mensen rond deze dagen naar hun eigen familie. Het gezinsleven speelt in deze periode een enorm grote rol. De Roemeen wil dan, net als wij, met de kerst ook een keer lekker kunnen eten. Helaas zijn er nog steeds heel veel mens zó arm dan zelfs met de kerst er geen fatsoenlijke maaltijd vanaf kan. Speciaal hiervoor willen wij dan ook goed bewaarbaar voedsel naar Roemenië brengen om dit in de stad en in de dorpen weg te geven. Wil u ons helpen om dit mede mogelijk te maken? U kunt bewaarbaar eten vanaf half november brengen op de Dentele nr. 13 te Westerland. Graag wel even bellen van te voren. ( of ) Kunt u niet komen of woont u te ver van ons vandaan, dan kunt u ook deze actie sponsoren door op bankrekeningnummer t.n.v. Stichting Netwerk Roemenië een bedrag over te maken onder vermelding van kerstactie 2008 Collecte voor kindertehuis. Afgelopen juni heeft de Protestantse kerk Wieringen een speciale collecte gehouden voor het kindertehuis van Csato Miklos in Miercurea Ciuc. Al sinds 1993 zijn er directe banden vanaf Wieringen met dit kindertehuis waar rond de veertien kinderen wonen en ook in het verleden is het tehuis meerdere malen geholpen. Tien jaar geleden hebben zelfs alle kinderen gelogeerd bij gastgezinnen op Wieringen. Een paar jaar geleden is de personenbus, die eigendom was van het tehuis en waarin de kinderen worden vervoerd van en naar school, noodgedwongen vervangen. Dat heeft het tehuis veel geld gekost en zij vroegen dan ook steun aan onze stichting. Vanuit historisch perspectief hebben wij op onze beurt deze vraag doorgespeeld en is er een collecte geweest voor dit doel. Deze heeft 125,- opgebracht en inmiddels is dit bedrag overgemaakt op de rekening van het tehuis.

8 Miklos met twee van de grootste kinderen bij de nieuwe bus. (foto april 2008) Tot zover de nieuwsbrief van oktober. Hoogstwaarschijnlijk zullen we in december opnieuw vertegenwoordigd zijn op de kerstmarkt in Hippolytushoef. Meer daarover hoort u in een volgende nieuwsbrief. Daarin zult u ook kunnen lezen hoe het nu nog aanstaande bezoek aan Roemenië is verlopen. Wilt u nadere informatie over de SNR, bel dan of kijk op de website: Financieel kunt u de anbi- erkende stichting steunen, door overmaking van een eenmalige gift of door periodiek (bijv. maandelijks) een bedrag over te maken op banknummer t.n.v. Stichting Netwerk Roemenië te Westerland. Voor het aanvragen van een automatisch incassoformulier kunt u contact met ons opnemen. U kunt ons ook op een heel andere, geen geld kostende manier steunen. Bidt voor ons, voor de kinderen. Voor de weduwen, de wezen, de armen, de rijken. Bidt voor ons werk. Uw gebed zal ge- en verhoord worden! Stichting Netwerk Roemenië is een onafhankelijke organisatie die zich ten doel stelt vanuit Christelijke naastenliefde de meest kwetsbare mensen in Roemenië, zonder onderscheid te maken tussen, ras, geloof of politiek te helpen kleur te geven aan een vaak uitzichtloos, donker bestaan SNR, DK Wilt u geen mail meer van Stichting Netwerk Roemenië ontvangen, stuur dan dit mailtje retour en we verwijderen u uit onze adreslijst. Wilt u juist wel mail van ons ontvangen, geef dat dan ook per aan ons door. We voegen u graag toe aan onze adreslijst)

Eindelijk. Een nieuwe nieuwsbrief. Die onderhand al weer oud is. Want hoe lang blijft iets nieuw?

Eindelijk. Een nieuwe nieuwsbrief. Die onderhand al weer oud is. Want hoe lang blijft iets nieuw? Stichting Netwerk Roemenië, p.a. de Dentele 13, 1778KZ Westerland, Nederland. tel.: +31227592536 mobiel: +31647052752 in Roemenië: +40727911248 (Vodafone) +40748253165 (Orange) fax: +31847251204 email:

Nadere informatie

Hoi allemaal, Evangelisatie- trailer

Hoi allemaal, Evangelisatie- trailer Hoi allemaal, De eerste echte algemene nieuwsbrief van 2007. Daar is hij dan. Natuurlijk veel te laat om nog de beste wensen voor het nieuwe jaar te geven. Maar toch doe ik het, dus bij deze. Dat de komende

Nadere informatie

Voedselactie tussen 6 en 10 december. Sinterklaas bij House on the rock in Sighisoara. Honderden voedselpakketten voor evenzovele armen

Voedselactie tussen 6 en 10 december. Sinterklaas bij House on the rock in Sighisoara. Honderden voedselpakketten voor evenzovele armen 1 Beltstraat 14, 1777HC Hippolytushoef Nederland. tel.: +31857852674 mobiel: +31647052752 in Roemenië: +40748253165 fax: +31847251204 email: info@stichtingnetwerkroemenie.nl website: www.stichtingnetwerkroemenie.nl/

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2013

Nieuwsbrief februari 2013 Beltstraat 14 1777HC Hippolytushoef, Nederland. Tel. +31857852674 Mob. +31647052752 Mob. +40748253165 (in Roemenië) Fax +31847251204 info@stichtingnetwerkroemenie.nl www.stichtingnetwerkroemenie.nl/ KvK

Nadere informatie

Hoi allemaal, nieuwsbrief mei 2007 stichting netwerk Roemenië. Pagina 1 van 8. Dick Krabbendam

Hoi allemaal, nieuwsbrief mei 2007 stichting netwerk Roemenië. Pagina 1 van 8. Dick Krabbendam Pagina 1 van 8 Dick Krabbendam Van: "Dick Krabbendam" Verzonden: zaterdag 8 december 2007 17:33 Onderwerp: nieuwsbrief mei 2007 stichting netwerk Roemenië Stichting Netwerk Roemenië,

Nadere informatie

Lieve familie, vrienden en bekenden,

Lieve familie, vrienden en bekenden, Lieve familie, vrienden en bekenden, Hoogste tijd voor wat nieuws uit Oneşti. De tijd gaat zo vlug voorbij, de feestdagen en de jaarwisseling lijken nog maar net achter ons te liggen, maar toch is het

Nadere informatie

TOV! Nieuwsbrief april/mei. Geplande evenementen. Belangrijke mededeling

TOV! Nieuwsbrief april/mei. Geplande evenementen. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief april/mei TOV! Plein 16C 4001LJ Tiel www.toveten.nl T: 06 549 363 50 info@toveten.nl wendy@toveten.nl Spreuken 22:2 Rijke en arme mensen zijn gelijk, want de Heer heeft ze allemaal gemaakt.

Nadere informatie

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief december TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl Dit is wat wij hem hebben horen verkondigen en wat we u verkondigen: God is licht,

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2012

Nieuwsbrief november 2012 Beltstraat 14 1777HC Hippolytushoef, Nederland. Tel. +31857852674 Mob. +31647052752 Mob. +40748253165 (in Roemenië) Fax +31847251204 info@stichtingnetwerkroemenie.nl www.stichtingnetwerkroemenie.nl/ KvK

Nadere informatie

Outreach. Tussen 19 en 26 december is een groep van veertien mensen naar Roemenië geweest om daar met mensen ter plekken ons eten te delen.

Outreach. Tussen 19 en 26 december is een groep van veertien mensen naar Roemenië geweest om daar met mensen ter plekken ons eten te delen. Beltstraat 14, 1777HC Hippolytushoef Nederland. tel.: +31857852674 mobiel: +31647052752 in Roemenië: +40748253165 fax: +31847251204 email: info@stichtingnetwerkroemenie.nl website: www.stichtingnetwerkroemenie.nl/

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2011

Nieuwsbrief juni 2011 Goedendag allemaal, Tussen april en nu liggen twee maanden. En deze periode ligt er ook tussen de vorige nieuwsbrief en deze. De periode was lang genoeg om opnieuw Roemenië te bezoeken. En dat heb ik dus

Nadere informatie

BARMHARTIGHEID. Ţicău Nieuwsflits december 2016

BARMHARTIGHEID. Ţicău Nieuwsflits december 2016 BARMHARTIGHEID Ţicău Nieuwsflits Asociatia Crestina de Caritate Samariteanca Stichting emeth Ţicău Nieuwsflits 1 Beste mensen, De vorige Nieuwsflits is nog niet zo heel lang geleden verschenen, maar het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije e jaargang nummer 2

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije e jaargang nummer 2 Bij deze weer een nieuwe nieuwsbrief. Eens per kwartaal willen wij u met een nieuwsbrief op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. We wensen u veel leesplezier. Zádor, juli 2015 Wim en Liesbet Verschoor.

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2013

Nieuwsbrief december 2013 Mail:info@stichtingnetwerkroemenie.nl site:www.stichtingnetwerkroemenie.nl Nieuwsbrief december 2013 Van de voorzitter: December, de feestmaand bij uitstek. Sinterklaas, oudjaarsavond maar voor velen is

Nadere informatie

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief februari TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl.ik ben de levende, en Ik ben dood geweest en zie, Ik ben levend tot in alle eeuwigheid.

Nadere informatie

NIEUWS Alles werd door vier sterke mannen van Serafim met de hand ingeladen. Alle donateurs van harte bedankt!

NIEUWS Alles werd door vier sterke mannen van Serafim met de hand ingeladen. Alle donateurs van harte bedankt! 17 december 2009 Het laatste "kersttransport" dit jaar naar Roemenië, vanuit IJsselstein. Het was koud en er lag behoorlijk wat sneeuw en de Serafimcrew was zwaar onderbezet. De lading voornamelijk huishoudelijke

Nadere informatie

TOV! Ik ben de Heer, jullie God! Nieuwsbrief oktober. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Ik ben de Heer, jullie God! Nieuwsbrief oktober. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief oktober TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl Wanneer je de graanoogst binnenhaalt, oogst dan niet tot aan de rand van de akker

Nadere informatie

Van Jan Willem s tekentafel April 2011

Van Jan Willem s tekentafel April 2011 Van Jan Willem s tekentafel April 2011 paasdagen Gezegende gewenst Op het werk Ons eigen kinderblad Deze zomer zal voor de eerste keer ons eigen kinderblad uitkomen. Hier ben ik sinds februari druk voor

Nadere informatie

Lieve familie, vrienden en andere bekenden,

Lieve familie, vrienden en andere bekenden, Lieve familie, vrienden en andere bekenden, Ik heb deze keer niet zo n goed moment uitgekozen om aan de nieuwsbrief te beginnen... Het is maandagmorgen en dat betekent dat er vandaag moeders en kinderen

Nadere informatie

TOV! Koningsdag. Nieuwsbrief april. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Koningsdag. Nieuwsbrief april. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief april TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl U bent voor eeuwig Koning. Door alle eeuwen heen zult U regeren. Psalm 145:13 Koningsdag.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije e jaargang nummer 5

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije e jaargang nummer 5 Bij deze de nieuwsbrief vanuit Hongarije Elke maand willen wij u d.m.v. een nieuwsbrief op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in Hongarije en Nederland m.b.t. de stichting De brief sluiten we af

Nadere informatie

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia.

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Speciale editie December 2015 Nummer: 005 Barbara Foundation The Gambia Een beter leven voor de kinderen in Gambia Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Het is alweer jaren

Nadere informatie

Mijn laatste nieuwsbrief

Mijn laatste nieuwsbrief Mijn laatste nieuwsbrief Lieve familie, vrienden en sponsors! Mijn laatste nieuwsbrief schrijf ik vanuit het prachtige en kleurrijke Sri Lanka! Hier vierde ik Kerst en Oud en Nieuw met de bemanning van

Nadere informatie

Hallo allemaal, Dick Krabbendam, voorzitter SNR.

Hallo allemaal, Dick Krabbendam, voorzitter SNR. De Dentele 13, 1778KZ Westerland (tot 31 maart) LET OP: vanaf 1 april 2010 Beltstraat 14, 1777HC Hippolytushoef Nederland. tel.: +31227592536 mobiel: +31647052752 in Roemenië: +40748253165 fax: +31847251204

Nadere informatie

Kinderhulp. Zorg voor kwetsbaren

Kinderhulp. Zorg voor kwetsbaren Kinderhulp Nieuwsbrief voor Kinderhulp Sponsors - Mei 2013 Zorg voor kwetsbaren Gehandicapt in Oost-Europa Kindertehuis Vidrare Het verhaal van Todor Interview met een projectmedewerker Partner in beeld:

Nadere informatie

Melkweg. Een basisschool kiezen. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Taal en ouders: De basisschool

Melkweg. Een basisschool kiezen. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Taal en ouders: De basisschool Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Een basisschool kiezen Taal en ouders: De basisschool Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Een basisschool kiezen, 2014 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop

Nadere informatie

Jaarverslag Fountains of Joy 2014.

Jaarverslag Fountains of Joy 2014. Jaarverslag Fountains of Joy 2014. In april 2014 hebben Erik en Esther Nagtegaal Stichting Fountains of Joy opgericht, met het doel aan de wereld het evangelie van Jezus te verkondigen en zorg te dragen

Nadere informatie

Kinderbijbelstudies - juli 2008

Kinderbijbelstudies - juli 2008 Kinderbijbelstudies - juli 2008 Tekst: Beryl Voorhoeve Opmaak: Judith Maarsen Gebruikte Bijbelvertaling Het Boek Aangevuld in juni 2013 voor de GO KIDS zendingsreis van 2013. Studie is geschreven voor

Nadere informatie

TOV! God geniet van vriendschap. Nieuwsbrief mei. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! God geniet van vriendschap. Nieuwsbrief mei. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief mei TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl En God zei; Het is niet goed voor de mens alleen te zijn. Ik zal

Nadere informatie

Geschiedenis achtergrond.

Geschiedenis achtergrond. Geschiedenis achtergrond. De Subkarpaten, de regio in de Oekraïne waar Livia en Attila wonen, was vroeger onderdeel van Hongarije. Voor 1920 Hongarije was erg groot, maar omdat het land één van de verliezers

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes:

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes: NIEUWSBRIEF!! Zomer: Wat hebben we een heerlijke zomer gehad met veel speelplezier, de kinderen hebben genoten. Lekker buiten spelen en ijsjes eten, af en toe wat verkoeling met water en meer hadden we

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober- november 2013

Nieuwsbrief oktober- november 2013 Mail:info@stichtingnetwerkroemenie.nl site:www.stichtingnetwerkroemenie.nl Nieuwsbrief oktober- november 2013 Van de voorzitter: Voor u ligt of staat de nieuwe nieuwsbrief. Klaar om gelezen te worden.

Nadere informatie

De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden

De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari 2019 Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden Welkom en mededelingen Zingen, staande, uit Liedboek 31: 1,2,4 Op u vertrouw

Nadere informatie

Preek over Psalm 1,1 a.2 (jeugddienst): Hoe kan ik tijd met God doorbrengen?

Preek over Psalm 1,1 a.2 (jeugddienst): Hoe kan ik tijd met God doorbrengen? Preek over Psalm 1,1 a.2 (jeugddienst): Hoe kan ik tijd met God doorbrengen? Gemeente van onze Heer Jezus Christus! Ze zitten met z'n tweeën op haar kamer: Reinier en Marloes. Ze kennen elkaar al een poosje.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Uitgave vrijdag 14 juli 2017

Nieuwsbrief Uitgave vrijdag 14 juli 2017 Nieuwsbrief Uitgave vrijdag 14 juli 2017 Ouderportaal De zomervakantie komt eraan. Dat betekent dat we binnenkort onze leerlingen in ouderportaal gaan doorschuiven naar nieuwe groepen. U zult de foto's

Nadere informatie

februari 2015 De nieuwsbrief

februari 2015 De nieuwsbrief februari 2015 Lieve familie en vrienden, De nieuwsbrief De eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar! We kijken met veel dankbaarheid terug naar het afgelopen jaar en beseffen maar al te goed dat we hier

Nadere informatie

Nieuwsbrief herfst 2017, Stichting Onderwijs voor India. Leer alsof je voor eeuwig zou leven Leef alsof je morgen zou sterven Mahatma Gandhi

Nieuwsbrief herfst 2017, Stichting Onderwijs voor India. Leer alsof je voor eeuwig zou leven Leef alsof je morgen zou sterven Mahatma Gandhi Nieuwsbrief herfst 2017, Stichting Onderwijs voor India In deze nieuwsbrief: We vieren ons 10-jarig bestaan met een pannenkoeken middag in Stal op de Kaag. We zoeken nieuwe bestuursleden. Leer alsof je

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. December 2014

NIEUWSBRIEF. December 2014 NIEUWSBRIEF December 2014 Handicamp Outdoor: de vrijwilligersorganisatie die lichamelijk gehandicapten de mogelijkheid geeft om deel te nemen aan avontuurlijke en betaalbare kampeervakanties, met onze

Nadere informatie

STICHTING BERGAMBACHT HELPT

STICHTING BERGAMBACHT HELPT STICHTING BERGAMBACHT HELPT INDEX ALGEMEEN... 2 GRONDSLAG:... 2 DOEL... 2 VERMOGEN... 2 CONCRETE RESULTATEN... 3 BESTUUR... 3 BESTUURSVERGADERING... 4 BESTUURSBEVOEGDHEID... 4 VERTEGENWOORDIGING... 4 SBH

Nadere informatie

UGANDA. Nieuwsbrief: februari In de vakantie zijn de jongens op timmer les geweest bij Eustace Kitimbo van Hodassu.

UGANDA. Nieuwsbrief: februari In de vakantie zijn de jongens op timmer les geweest bij Eustace Kitimbo van Hodassu. UGANDA Nieuwsbrief: februari 2015 Blessings4you-Uganda Reginadonk 1 4707 TN Roosendaal Mobiel: 06-29164598 P.O. Box 326, Jinja Uganda/Afrika info@blessings4you-uganda.org KvK: 54113997 Bankrek.: NL33INGB0004514388

Nadere informatie

Dag 2 - Eentje die je niet snel vergeet

Dag 2 - Eentje die je niet snel vergeet Dag 2 - Eentje die je niet snel vergeet Hallo mede reisgenoten, Allereerst heel hartelijk bedankt voor jullie mails, dat doet ons goed en we kijken er ook naar uit. Voordat we over vandaag vertellen nog

Nadere informatie

Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden Tevreden met weinig Tevreden met wat je hebt 14

Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden Tevreden met weinig Tevreden met wat je hebt 14 Inhoud Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden 10 3. Tevreden met weinig 12 4. Tevreden met wat je hebt 14 Angst 5. Angst voor mensen 16 6. Angst voor God

Nadere informatie

Basisschool Pius X. Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. 5 van 23 november Vernieuwing mailsysteem.

Basisschool Pius X. Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. 5 van 23 november Vernieuwing mailsysteem. Basisschool Pius X Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. 5 van 23 november 2015 Jordaansingel 20, 781 GP, Haaksbergen. Tel. 053-5721396. Directie@piusx.eu Vernieuwing mailsysteem. Binnenkort gaan we ons mailsysteem

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen!

Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen! Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen! In deze Nieuwsbrief wordt u geïnformeerd over belangrijke zaken die spelen op het Kindcentrum. Welkom! Een warm welkom aan alle ouders en kinderen op het

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

Stichting 4WD Supporting Bosnia Beleidsplan

Stichting 4WD Supporting Bosnia Beleidsplan Beleidsplan 2015 Mensen met een passie voor 4x4 steunen mensen in Bosnië Kerkstraat 30 6675 BS Valburg Tel: 0488-431422 Mobiel: 06-53885361 Fax: 0488-431883 Mail: info@stichting4wdsupportingbosnia.nl 1

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jaargang 9, nummer 3

Nieuwsbrief Jaargang 9, nummer 3 Nieuwsbrief Jaargang 9, nummer 3 www.projectoekraine.nl Oosterweg 7, Kantens Tel. 0595-552424 KVK nr. 52514706 Rek. nr. NL56 RABO 0121477967 Inhoud Voorwoord Projecten 2018 Acties 2018 Financiën Voorwoord

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2018 STICHTING ALMEERSE HANDEN INEEN

BELEIDSPLAN 2018 STICHTING ALMEERSE HANDEN INEEN ALGEMEEN BELEIDSPLAN 2018 STICHTING ALMEERSE HANDEN INEEN In 2015 hebben wij een non-profit organisatie opgericht, genaamd Stichting Almeerse Handen Ineen. Wij werken laagdrempelig en in huiselijke sfeer.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Europa Kinder Hulp regio Noord Brabant - NIEUW - KINDERREIS ROEMENIË. In dit nummer: Roemeense 1 Reis

Nieuwsbrief. Europa Kinder Hulp regio Noord Brabant - NIEUW - KINDERREIS ROEMENIË. In dit nummer: Roemeense 1 Reis Nieuwsbrief Europa Kinder Hulp regio Noord Brabant JAARGANG 4 NR. 1 MEI 2014 - NIEUW - In dit nummer: Roemeense 1 Reis Vervolg Roemeense reis 2 Informatie- 3 morgen Familiedag 4 Vakantiedata 5 Wist U dat?

Nadere informatie

SNP. Afwikkeling Noodopvang 2011 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012

SNP. Afwikkeling Noodopvang 2011 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012 Met deze Nieuwsbrief informeren we al onze sponsors en belangstellenden over de actuele stand van zaken van de. In onze vorige nieuwsbrief moesten we melden dat het financieel

Nadere informatie

ieuwsbrief WOONWAGEN-Zending Nederland Bouwen aan het nieuwe kinderhuis

ieuwsbrief WOONWAGEN-Zending Nederland Bouwen aan het nieuwe kinderhuis WOONWAGEN-Zending Nederland voorganger Jan F. Schmidt Ma Braunpad 23, 1067 WZ Amsterdam Tel: (020) 610 34 13 woonwagenzending.nl@planet.nl http://www.woonwagenzending.nl Bouwen aan het nieuwe kinderhuis

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief o.a.: Nieuwsbrief juni 2010. Geachte lezer, Nieuws. Voor u ligt de nieuwsbrief van juni

In deze nieuwsbrief o.a.: Nieuwsbrief juni 2010. Geachte lezer, Nieuws. Voor u ligt de nieuwsbrief van juni Nieuwsbrief juni 2010 Geachte lezer, Nieuws. Voor u ligt de nieuwsbrief van juni Website. Door middel van de site houden we u op de hoogte van onze activiteiten. Actuele informatie kunt u altijd vinden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA DECEMBER 2016

NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA DECEMBER 2016 NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA DECEMBER 2016 TERUGBLIK In de aanloop naar de kerstdagen en jaarwisseling blikken wij graag terug op 2016. Begin dit jaar zijn we samen met ons pasgeboren dochtertje Nadine

Nadere informatie

Dag 3 - Lief en leed en???

Dag 3 - Lief en leed en??? Dag 3 - Lief en leed en??? Beste mede reisgenoten, Sorry dat het gisteren niet goed ging met de mail. Ik zal de foto's voortaan verdelen over een aantal mails want Romica heeft geen programma om ze te

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, samen zijn we compleet Nieuws van de directeur Met de mooie voorspellingen in het vooruitzicht, wens ik u en de kinderen namens het team een prettige herfstvakantie.

Nadere informatie

Verslag goederen delen 2012/2013

Verslag goederen delen 2012/2013 Verslag goederen delen 2012/2013 Afgelopen jaar heb ik van uw stichting een vracht met hulpgoederen mogen ontvangen. Hierbij een verslag van het uitdelen en hartelijke dank namens de ontvangers. Het leven

Nadere informatie

Jaarverslag Voorwoord

Jaarverslag Voorwoord Jaarverslag 2015 Voorwoord Ook in 2015 was de Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. actief in Hoogezand- Sappemeer en in Slochteren-Schildwolde. De Voedselbank is voortgekomen uit St. Parel die vanaf januari

Nadere informatie

Stichting Jedidja CS. Nieuwsbrief Stichting Jedidja CS Voorjaar/ Zomer 2014

Stichting Jedidja CS. Nieuwsbrief Stichting Jedidja CS Voorjaar/ Zomer 2014 Stichting Jedidja CS E-mail: jedidjacs@ziggo.nl Nieuwsbrief Stichting Jedidja CS Voorjaar/ Zomer 2014 De oprichters en vrijwilligers die betrokken zijn bij het werk van de Stichting Jedidja CS wensen u

Nadere informatie

Hoi iedereen. Met dank aan Bright.FM

Hoi iedereen. Met dank aan Bright.FM 1 Beltstraat 14, 1777HC Hippolytushoef Nederland. tel.: +31857852674 mobiel: +31647052752 in Roemenië: +40748253165 fax: +31847251204 email: info@stichtingnetwerkroemenie.nl website: www.stichtingnetwerkroemenie.nl/

Nadere informatie

Jaarverslag stichting ROKI

Jaarverslag stichting ROKI Jaarverslag stichting ROKI 2018 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Stichting ROKI... 3 Visie van de stichting... 3 Bestuur... 3 Het jaar 2018... 4 Voorlichting... 4 www.roki.nl... 4 Public Relations... 4 Presentatie...

Nadere informatie

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Tweede Kwartaal 2015

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Tweede Kwartaal 2015 Kwartaalrapportage Stichting Nieuwe Generatie Brasil Tweede Kwartaal 2015 Want ik had honger en jullie gaven mij te eten, ik had dorst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Soul Survivor Holland

Beleidsplan. Stichting Soul Survivor Holland Beleidsplan Stichting Soul Survivor Holland 2019-2022 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Visie en Doelstelling 4 2.1 Visie 4 2.2 Doelstellingen 4 3. Fondsen 5 3.1 Verwerving van fondsen 5 3. 2 Beheersing

Nadere informatie

Lieve familie, vrienden en bekenden,

Lieve familie, vrienden en bekenden, Lieve familie, vrienden en bekenden, Terwijl ik dit schrijf gaat buiten de zon langzaam onder. Hoewel het al november is genieten we nog steeds van heerlijk herfstweer. s Morgens en s avonds kan het best

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, Februari 2017 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

De 3 winnaars hebben inmiddels een prijsje in ontvangst mogen nemen. De winnaars zijn: Benthe Bolhaar. Linde Bathoorn. Quintin van Ravesteijn

De 3 winnaars hebben inmiddels een prijsje in ontvangst mogen nemen. De winnaars zijn: Benthe Bolhaar. Linde Bathoorn. Quintin van Ravesteijn 18 september extra vrije dag leerlingen 21 en 23 september kennismakingsgesprekken 29 september schoolfotograaf (de gymlessen gaan deze dag niet door) 13 oktober M.R. vergadering 14 oktober leerlingen

Nadere informatie

Oefeningen met de belangrijke woorden

Oefeningen met de belangrijke woorden Oefeningen met de belangrijke woorden 2 Gezondheid Bekijk op de website de woordenlijst bij hoofdstuk 2. Deze woorden moet je onthouden. Samengestelde woorden Sommige woorden zijn van twee of meer andere

Nadere informatie

Wat betekent de kerk voor u?

Wat betekent de kerk voor u? Wat betekent de kerk voor u? Misschien is het de plek waar u getroost wordt als er verdriet is. Of juist de gemeenschap waar gelachen wordt als er wat te vieren valt. Waar de leden bevraagd worden op hun

Nadere informatie

zonder de stabiele en gezonde basis van een liefdevol

zonder de stabiele en gezonde basis van een liefdevol Kinderdagcentra 2017 Uit verschillende onderzoeken blijkt dat in Moldavië meer dan honderdvijftigduizend kinderen in een onveilige en ongezonde situatie opgroeien. Ze groeien op zonder ouders omdat die

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar Verkiezingsprogramma Kies voor de ander Gewoon oog voor elkaar VERKIEZINGSPROGRAMMA IN GEWONE TAAL 2018 2022 Gewoon oog voor elkaar VOORWOORD In november 2018 gaan we stemmen. We kiezen een nieuwe gemeenteraad.

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Inzamelingen in de maand november 2015. Fair Climate (2% fonds). 1 Najaarszendingsweek.

Inzamelingen in de maand november 2015. Fair Climate (2% fonds). 1 Najaarszendingsweek. Inzamelingen in de maand november 2015. Datum 1e inzameling 1 Najaarszendingsweek. Vandaag reizen we voor de collecte naar het verre oosten, naar Thailand. Slechts 1 procent van de Thaise bevolking is

Nadere informatie

Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op

Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op Nieuwsbrief d.d. 19-12-2018 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl Kerstviering op de scholen van Giethoorn

Nadere informatie

Lieve familie, vrienden en kennissen,

Lieve familie, vrienden en kennissen, Lieve familie, vrienden en kennissen, Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van 2012. Er is in de afgelopen maanden weer veel gebeurd. En dat niet alleen: in de komende tijd staat er nog veel meer te gebeuren.

Nadere informatie

STICHTING HELPING HAND MOLDAVIA JULI 2008

STICHTING HELPING HAND MOLDAVIA JULI 2008 STICHTING HELPING HAND MOLDAVIA JULI 2008 Geachte lezer, In mei jl. zijn we opnieuw met een transport in Moldavië geweest. We hebben wederom veel schoolmeubilair kunnen brengen. De scholen zijn hier héél

Nadere informatie

stichting Van Mens tot Mens

stichting Van Mens tot Mens stichting Van Mens tot Mens Datum donderdag 30 mei 2013 Jaargang 7, nummer 1 www.vanmenstotmens.com Giro 2879507 Nistelrode Nieuws vanuit de stichting Om iedereen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen

Nadere informatie

Dag 4 - Wedstrijdzwembad & Blindeninstituut

Dag 4 - Wedstrijdzwembad & Blindeninstituut Dag 4 - Wedstrijdzwembad & Blindeninstituut Dag beste mede reisgenoten, Gisteren ben ik het vergeten maar allemaal bedankt voor jullie mails. Ik zal ook maar gelijk met de deur in huis vallen, ik denk

Nadere informatie

stichting Van Mens tot Mens

stichting Van Mens tot Mens stichting Van Mens tot Mens Datum donderdag 24 april 2014 Jaargang 8, nummer 1 www.vanmenstotmens.com Giro 2879507 Nistelrode (IBAN: NL30 INGB 0002 879507) Nieuws vanuit de stichting Om u op de hoogte

Nadere informatie

Nieuwsbrief "STICHTING Help de OUDEREN IN ARMENIË"

Nieuwsbrief STICHTING Help de OUDEREN IN ARMENIË Nieuwsbrief "STICHTING Help de OUDEREN IN ARMENIË" Voor u ligt alweer de zesde nieuwsbrief van onze stichting. De wereld verandert snel,nog steeds zijn in 2016 de berichten van oorlogen, racisme, vluchtelingen

Nadere informatie

In Noord-Korea mag je niet tot God bidden. Dat is verboden. Toch moeten alle Noord-Koreanen iemand aanbidden: de eerste leider van Noord-Korea, Kim

In Noord-Korea mag je niet tot God bidden. Dat is verboden. Toch moeten alle Noord-Koreanen iemand aanbidden: de eerste leider van Noord-Korea, Kim Hoofdstad: staatshoofd: Godsdienst: Regeringsvorm: Taal: PyongYang Kim Jong-un geen (of toch wel??) dictatuur Koreaans In Noord-Korea mag je niet tot God bidden. Dat is verboden. Toch moeten alle Noord-Koreanen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jorim Rietdijk

Nieuwsbrief Jorim Rietdijk Use this area to offer a short preview of your email's content. View this email in your browser Maar een ding weet ik zeker-en daarbij vergeet ik wat achter mij ligt en strek ik me uit naar wat voor mij

Nadere informatie

DE DIENST VAN HET WOORD. Gebed bij de opening van het Woord. Inleiding bij het thema

DE DIENST VAN HET WOORD. Gebed bij de opening van het Woord. Inleiding bij het thema Zondag 17 januari 2016-2 e zondag na Epifanie THEMA: Ruth voelt zich welkom DE DIENST VAN HET WOORD Gebed bij de opening van het Woord Inleiding bij het thema Ruth voelt zich welkom, dat is het thema van

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Naam Stichting: Levi RSIN KvK

BELEIDSPLAN Naam Stichting: Levi RSIN KvK BELEIDSPLAN 2019-2021 Naam Stichting: Levi RSIN 850117947 Referentie Beleidsplan-2019-2021 Beleidsplan Stichting Levi Datum 01-07-2019 Status Definitief 2 1. Inleiding In 2019 werd stichting Levi opgericht.

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2017 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het derde jaarverslag van TOV te Tiel. Stichting jij bent TOV bestaat sinds Februari 2015. Dit is alweer het

Nadere informatie

Winteractie

Winteractie Beste lezers, 10 jaar SNR. De precieze dag waarop dit het geval was, is 6 juni jl. geweest. Deze dag is echter aan ons voorbij gegaan zonder dat we daar veel aandacht aan hebben besteed. Ook ontbrak de

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

De voedselbank Door : Mirte

De voedselbank Door : Mirte De voedselbank Door : Mirte Inhoud : De voedselbank 1. wat is de voedselbank?? 2. wanneer is de voedselbank opgericht?? 3. Wie mogen er bij de voedselbank komen?? 4. Wie werkt er bij de voedselbank?? 5.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Welkom

Nieuwsbrief Welkom Nieuwsbrief 2008-2 Welkom Voor u ligt de tweede nieuwsbrief van stichting ZULUWE. Een stichting die zich inzet voor de educatie van kansarme jongeren in Zuid-Afrika. In deze nieuwsbrief de laatste stand

Nadere informatie

Luisteren naar de Heilige Geest

Luisteren naar de Heilige Geest Luisteren naar de Heilige Geest Johannes 14:16-17 En Ik zal de Vader bidden en Hij zal u een andere Trooster geven om tot in eeuwigheid bij u te zijn, de Geest der waarheid, die de wereld niet kan ontvangen,

Nadere informatie

1 Johannes 2, Hij is een God van jong en oud

1 Johannes 2, Hij is een God van jong en oud 1 Johannes 2,12-14 - Hij is een God van jong en oud Radiokerkdienst Zendtijd voor Kerken (20 juli radio 5) Preekverwerking 01 Matt 20,28a 2007 03 18 (78.5 KiB) Liturgie Gezang 158 Votum en groet Ps 118,1.5

Nadere informatie

9,4. Werkstuk door Robbin 1688 woorden 14 juni keer beoordeeld. Nederlands. Moldavië INHOUDSOPGAVE. inleiding blz 2

9,4. Werkstuk door Robbin 1688 woorden 14 juni keer beoordeeld. Nederlands. Moldavië INHOUDSOPGAVE. inleiding blz 2 Werkstuk door Robbin 1688 woorden 14 juni 2016 9,4 4 keer beoordeeld Vak Methode Nederlands Nieuw Nederlands Moldavië INHOUDSOPGAVE inleiding blz 2 hoofdstuk 1 infrastructuur blz 3 hoofdstuk 2 drankmisbruik

Nadere informatie

1 Johannes 2,12-14 Hij is een God van jong en oud

1 Johannes 2,12-14 Hij is een God van jong en oud 1 Johannes 2,12-14 Hij is een God van jong en oud Radiokerkdienst Zendtijd voor Kerken (20 juli radio 5) Preekverwerking 01 Matt 20,28a 2007 03 18 (78.5 KiB) Liturgie Gezang 158 Votum en groet Ps 118,1.5

Nadere informatie

Nummer 9 Oktober 2012

Nummer 9 Oktober 2012 Nummer 9 Oktober 2012 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Onze Stichting Hart voor Cambodja is een

Nadere informatie

Een retour Rotterdam

Een retour Rotterdam 71 71 HOOFDSTUK 5 Een retour Rotterdam WOORDEN 1 Wat hoort bij elkaar? 1 zebrapad a pinnen 2 auto b binnengaan 3 automaat c oversteken 4 ingang d parkeren 2 Kies uit: tram vertraging door de week strippenkaart

Nadere informatie

1. Vooraf: wat er rond ons zoal aan de hand was Dit jaar werd gekenmerkt door het overlijden van Peer Buters op 23 april 2016.

1. Vooraf: wat er rond ons zoal aan de hand was Dit jaar werd gekenmerkt door het overlijden van Peer Buters op 23 april 2016. Jaarverslag 2016 stichting Serafim Helpt 1. Vooraf: wat er rond ons zoal aan de hand was 2. Missies, transporten en verzendingen 3. Oppeano 4. Kinderzwerfboeken Pagina 1 van 6 1. Vooraf: wat er rond ons

Nadere informatie

Het team van de Rehoboth wenst u en uw kind(eren) alle goeds voor 2016!

Het team van de Rehoboth wenst u en uw kind(eren) alle goeds voor 2016! Januari 2016 nieuwsbrief 6 januari Hoofdluiscontrole 11 januari Schoolreisje groep 1-2-3 15 januari Start schaaklessen 29 januari Crea-middag 31 januari Themadienst in Oude Kerk Volgende nieuwsbrief 1

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oekraïne Maart 2O17.

Nieuwsbrief Oekraïne Maart 2O17. Nieuwsbrief Oekraïne Maart 2O17. Afgelopen winter was het in de Oekraïne extreem koud, met temperaturen ver onder nul. Ook was er veel sneeuw gevallen. Ook in Hongarije werden extreme temperaturen overdag

Nadere informatie

Samen kunnen we meer!

Samen kunnen we meer! Samen kunnen we meer! Wordt «Ons» Kinderhuis ook een beetje van u? www.kinderhuis.net «Ons Kinderhuis» is het enige kinderhuis in Vlaanderen dat het christen-zijn integreert in zijn missie WAT: we bieden

Nadere informatie