Brug tussen ouders, leerlingen en de school

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Brug tussen ouders, leerlingen en de school"

Transcriptie

1 Brug tussen ouders, leerlingen en de school INFORMATIEBLAD VAN HET ANDREAS COLLEGE, LOCATIE RIJNMOND 20 e jaargang, nr. 2 Volgende nummer: vrijdag 31 oktober 2014 vrijdag 28 november 2014 locatie directeur de brug personalia agenda ouderraad inloggen schoolfotograaf londen anwb schooldecaan hortus naturalis stage zorg ski examen info stage handel gedrag colofon VAN DE LOCATIEDIRECTEUR Toekomstbestendig Iedere dag zijn we bezig met het verzorgen van goed onderwijs. Daar valt niet alleen het aanleren van kennis en vaardigheden onder, maar ook het aanleren van goede omgangsvormen en werken aan de persoonlijke ontwikkeling van de leerling. Voor dit laatste geldt een mooie term in onderwijsland: het socialiseringsproces. Is dat moeilijk? Als je kijkt naar het totaal van de leerlingen valt dat gelukkig mee. Daarvoor geldt dat het een vrijwel natuurlijk proces is, waarin je aanhaakt op de normen en waarden die van huisuit meegenomen worden en waarin je aandacht geeft aan groepsprocessen en de individuele ontwikkelingen daarbij. Want bij alles wat we doen, gaat het ook op dat de leerling van nu straks een goede en daartoe goed voorziene burger is van onze maatschappij. We zijn daarin toekomstgericht bezig. Vooral ook omdat het om de maatschappij gaat die zich nu nog ontwikkelt. Bij het aanleren van kennis en vaardigheden is dat niet veel anders. Oude werkvormen en zekerheden bestaan niet meer. De maatschappij verandert, de vormen van werk evolueren en de vakman /-vrouw van de toekomst zal op een andere manier werkzaam zijn dan bijvoorbeeld twintig jaar geleden. Ook daar houden we in ons onderwijsaanbod rekening mee. Momenteel zijn we hard bezig om het onderwijs aan te passen aan de eisen van straks. Wel blijft daarbij het uitgangspunt dat het voor de leerlingen aantrekkelijk, zinvol en uitdagend genoeg moet zijn. Het perspectief van een beroepsopleiding blijft gelukkig positief; in welke vorm of richting het werk zich ook gaat ontwikkelen. Zelfs voor de wat korte termijn hoor ik dat er groei merkbaar is in de maakindustrie. Bedrijven uit de bouw, aannemerij, het schildersvak en de installatietechniek ze waren de laatste jaren soms wat terughoudender geven aan dat de orderportefeuilles groeien en dat men straks weer goed gekwalificeerd personeel nodig heeft. Kortom: het VMBO blijft perspectieven hebben. Vooral als het onderwijs aangepast is aan de eisen van de tijd. En daar werken we op Rijnmond gezamenlijk aan. Aad van Duijn, locatiedirecteur.

2 DE BRUG Elke vier weken wordt dit informatieblad gepubliceerd op de website van het Andreas College. Het is goed dat u als ouders hier kennis van neemt. Vandaar dat u bij elk verschijnen van een nieuwe Brug een mail ontvangt waarin gemeld wordt dat het nieuwe nummer van de Brug gepubliceerd is. Het is mede daarom belangrijk dat wij over uw juiste adres beschikken. Mocht u een nieuw adres hebben, wilt u dat dan aan ons doorgeven? In dit schooljaar zal De Brug verschijnen op vrijdag 28 november 2014 donderdag 18 december 2014 vrijdag 30 januari 2015 vrijdag 6 maart 2015 donderdag 2 april 2015 vrijdag 1 mei 2015 vrijdag 29 mei 2015 woensdag 1 juli PERSONALIA In de afgelopen week hebben we afscheid genomen van mevrouw W.K. Guijt. Jarenlang heeft zij met haar collega s ervoor gezorgd dat Rijnmond er opgeruimd en schoon uitziet. We bedanken haar voor haar inzet, collegialiteit en gezelligheid en wensen haar een goede pensioentijd toe. Mevrouw P.M. van der Kraan-Lindhout is wegens een operatie even uit de roulatie. We wensen haar een voorspoedig herstel toe. AGENDA tot en met vrijdag 7 november stage klassen 4kME 4kMT 4kZ1 4kZ2 woensdag 19 november informatieavond skireis dinsdag 25 november t/m donderdag 4 december gastlessen wensen en grenzen klas 1 en 2 vrijdag 28 november De Brug nr. 3 OUDERRAAD Op woensdag 8 oktober jl. zijn wij als ouderraad weer voor de eerste keer bij elkaar geweest in dit nieuwe schooljaar. Er zijn agendapunten vastgesteld waar we dit schooljaar over willen vergaderen. Het was weer een goede vergadering waar we nieuws van onze locatie te horen kregen. Ook werd onze mening zeer op prijs gesteld. De ouderraad is er voor alle ouders die een kind of meerdere kinderen op Rijnmond hebben. Wij vergaderen ongeveer om de 6 weken samen met de ouderraad van locatie Pieter Groen. Wij bespreken van alles, zowel problemen als nieuwe ideeën van en voor de school. Als u nieuwsgierig bent naar zo n vergadering, neemt u dan contact met ons op. WIJ ZIJN DRINGEND OP ZOEK NAAR EEN NIEUW LID VOOR DE OUDERRAAD. Onze eerstvolgende vergadering is op woensdag 26 november a.s. Namen van de leden van de ouderraad kunt u vinden op de website van het Andreas College door via het kopje ouders door te klikken naar Ouderraad. Voor een vraag of opmerking voor de O.R. kunt u contact opnemen via ouderraad@andreascollege.nl Wij zullen dan zo snel mogelijk reageren en uw vraag of opmerking zo nodig meenemen in het eerstvolgende overleg. 1.

3 INLOGGEN SOMtoday 3 Tijdens de goed bezochte voorlichtingsavonden die de afgelopen weken zijn gehouden, werd menigmaal de vraag gesteld hoe je als ouder kunt inloggen in SOMtoday. De inloggegevens die aan het begin van klas 1 worden verstrekt, blijven geldig zolang een leerling op het Andreas College zit. Voor ouders die de inloggegevens niet meer weten is er de volgende mogelijkheid. Indien het wachtwoord vergeten is: klik op wachtwoord vergeten, geef uw adres op, dan stuurt SOMtoday u een melding: U heeft voor SOMtoday een nieuw wachtwoord aangevraagd. Om uw nieuwe wachtwoord te ontvangen moet u op de onderstaande URL klikken. Daarna ontvangt u opnieuw een mail met een wachtwoord. Lukt het na deze uitleg nog niet, neemt u dan even contact op met onze applicatiebeheerder van SOMtoday, de heer H. Gerritsen. DE SCHOOLFOTOGRAAF De leerlingen hebben inmiddels de foto s en het leerlingpasje ontvangen. Hopelijk is iedereen tevreden met het resultaat! Er zijn twee betalingsmogelijkheden: via de website van schoolfoto.nl of met een incassoformulier. Ouders die voor de laatste betalingsmogelijkheid kiezen wordt verzocht het formulier zo spoedig mogelijk volledig ingevuld aan hun zoon of dochter mee te geven, die het inlevert bij de mentor. 1. Mochten leerlingen de foto s niet willen houden, dan moet de set bij de mentor worden ingeleverd. RIJNMOND OP WEG NAAR LONDEN In de vroege ochtend van 29 oktober vertrokken 27 leerlingen en drie docenten van Rijnmond richting Londen. Een bus haalde de groep op en koerste richting België waar bij Oostende de oversteek naar Engeland gemaakt zou gaan worden. De trip naar Londen duurt drie volle dagen. Vrijdag 31 oktober laat in de avond keert de groep terug. 1. De groep derde klas leerlingen die nu naar Londen is, maakt deel uit van de pilot om te ervaren of voor deze leerlaag een keuzemogelijkheid voor Londen georganiseerd en voorbereid door de vakgroep Engels in het vervolg aangeboden kan gaan worden. Het programma voor de drie dagen in Londen is heel divers. Geslapen wordt in een jeugdherberg in het centrum van de stad. Een onderdeel van het programma zijn drie excursies: Arsenal Stadium Tour, The London Eye en London by Night. In de volgende Brug komt ongetwijfeld een kort verslag van deze tocht naar Engeland.

4 DE ANWB ONDERSTEUNT FIETS VEILIG PROJECT MET LICHTBRIGADE TOOLKIT VOOR EERSTE EN TWEEDE KLASSEN Een belangrijk aspect voor de veiligheid in het verkeer is een goed onderhouden fiets. Als het lampje niet brandt, de rem niet functioneert of bijvoorbeeld de bel ontbreekt, heb je al een achterstand voor wat betreft het veilig deelnemen aan het verkeer. Vandaar dat de leerlingen uit klas 1 en 2 allemaal een fietscontrole kregen en in de lessen techniek werkten aan het onderhoud van hun fiets. Lokale fietsenmakers en politie waren betrokken bij dit onderdeel van het project. Ook de ANWB steunt de actie op Rijnmond. Onverwacht werd een grote container met allerlei middelen en materialen op school afgeleverd. Met de groeten van de ANWB die zo het project graag wil ondersteunen. 4. Het gaat om een activiteit binnen het project Totally Traffic. Allerlei aspecten die te maken hebben met de veiligheid in het verkeer komen in de lessen op school aan de orde. Het gaat daarbij om thema s als: Jouw Fietsroute, Fietsencontrole, Fietsvaardigheden en kennisnemen met de risico s van De Dode hoek en Alcohol en Drugs. Uiteindelijk wordt het project afgesloten met een theatervoorstelling en workshops voor de 1 e klassen. De afgelopen periode was er volop aandacht voor de fiets. En natuurlijk ontbrak het onderhoud daaraan niet. Een werkvorm die past bij Rijnmond, waar vaak vanuit een praktische benadering geleerd en gewerkt wordt. De aandacht voor de fiets startte met een controle en het opstellen van een lijst van mogelijke aandachtspunten. In de praktijklessen techniek werd gewerkt aan het onderhoud van de fietsen en alle leerlingen werd vooral ook geleerd hoe je herstelwerkzaamheden aan je fiets zelf en op de juiste manier kunt uitvoeren. Bij deze werkzaamheden zijn natuurlijk materialen nodig. Vandaar dat de Lichtbrigade toolkit die de ANWB de locatie Rijnmond ter beschikking stelde, een welkom geschenk is. Wij zijn blij dat onze aanvraag gehonoreerd is en het bevestigt des te meer dat wij met ons project op de goede weg zijn, benadrukt mevrouw Kolman, docent en projectleider. VAN DE SCHOOLDECAAN Begin oktober vonden er twee gebeurtenissen plaats die voor de leerlingen die het betrof van groot belang kunnen zijn. Op dinsdag 7 en 14 oktober gingen onze tweede klassers op bezoek bij alle sectoren die op onze school aanwezig zijn. Daar kregen ze een uitgebreide voorlichting van onze vakdocenten. Aan de orde kwamen de inhoud van de opleiding, de manier van werken, de doorstroommogelijkheden enz. enz.. Een eerste oriëntatie en belangrijke stap op weg naar een verantwoorde sectorkeus. Op 15 en 16 oktober konden onze 4 e klassers een uitgebreide voorlichting bijwonen in de Hooglandse kerk in Leiden. Alle grote MBO s waren met stands en veel voorlichters aanwezig om de belangstellenden te woord te staan. Op het eerste gezicht is zo n manifestatie nogal intimiderend, maar eenmaal gewend aan de hectiek vond iedereen zijn weg naar de voorlichting van zijn of haar voorkeur. Veel leerlingen zag ik voorbijschuiven in gezelschap van een ouder. Van onze school heeft ruim de helft van onze 4 e klassers de manifestatie bezocht. Ook voor onze 4 e klassers zijn de zogenaamde Leidse Voorlichtingsavonden. De vestigingen van het Bonaventura College en het Visser t Hooft Lyceum zijn op 11, 12, 18 en 19 november s avonds geopend om ruimte te bieden aan een grote hoeveelheid opleidingsvoorlichtingen. Uw zoon of dochter krijgt binnenkort een overzicht van waar, wanneer en hoe laat alle voorlichtingen plaatsvinden. Bent u als ouder van een 3 e klasser ook geïnteresseerd, laat dan uw zoon/dochter een overzicht halen bij de schooldecaan in kamer D 26. W. Klinkenberg, schooldecaan

5 EXCURSIES ONDERBOUW 5 Hortus Botanicus Van maandag 29 september tot maandag 6 oktober is er steeds een tweede klas naar de Hortus Botanicus in Leiden geweest, waar de leerlingen onder andere een interessante workshop parfum maken kregen. Na een rondleiding door de universiteitstuin, waar veel geroken en geproefd werd, gingen de leerlingen hun eigen parfum maken. Er werd uitgelegd dat een geur uit 3 delen bestaat, een topgeur, een hartgeur en een basisgeur. De leerlingen kregen een aantal geuren te ruiken van elke categorie, van anijs tot geranium. Nadat de leerlingen een keuze hadden gemaakt werden de geuren samengevoegd in een flesje olie, even goed schudden en ruiken maar. De school heeft nog nooit zo lekker geroken de afgelopen tijd! Naturalis Van dinsdag 7 oktober tot dinsdag 14 oktober is er steeds een eerste klas naar Naturalis in Leiden geweest. De leerlingen kregen daar 2 workshops. Tijdens een korte rondleiding door het natuurtheater, waar de rondleider vertelde dat alles met haar en veren echt bestaan heeft, werd er een kunstgeschiedenislesje gegeven hoe dieren door de jaren heen getekend en geschilderd werden. Toen was het de beurt aan onze leerlingen, gewapend met een klembord met aquarelpapier en een potlood gingen de leerlingen een dier natekenen. Stond het dier op papier dan werd het in het atelier verder uitgewerkt met sepia inkt. Wat eerst op een potloodtekeningetje leek, werd al snel een echt kunstwerk! Na een half uurtje pauze was het tijd voor het tweede onderdeel: Strijd in Diversiteit. De leerlingen gingen in groepjes van 2 of 3 door het museum met een magneetkaart waarbij ze vragen moesten beantwoorden als Wat zijn de namen van de (edel)stenen die je hier ziet? en Welke poot hoort bij welk dier? Per kaart konden er punten verdiend worden, had je een makkelijke kaart dan kreeg je 2 punten, een moeilijke kaart kon al snel 4 punten opleveren. Aan het einde werden de winnaars bekend gemaakt, die een handig presentje kregen uitgereikt. Leuk voor de begeleiding was dat een aantal groepen een compliment kregen van de rondleiders van Naturalis, hoe gedisciplineerd en keurig onze leerlingen zich gedroegen! Ook de heen- en terugreis onder begeleiding ging goed.

6 6 NIEUWS VAN ZORG EN WELZIJN Stage Zorg en welzijn De leerlingen van Zorg en welzijn lopen op het moment stage. De leerlingen van de 4 e klas in basisberoepsgerichte leerweg doen dit elke dinsdag en de klassen 4kW en 4kZ1 en 4kZ2 twee weken achter elkaar, rondom de herfsvakantie. Op de meest uiteenlopende adressen maken de leerlingen kennis met de praktijk. Dit kan zijn een peuterspeelzaal, werken met demente bejaarden of mensen met een verstandelijke beperking tot een hondentrimsalon en bakkerij. Met enthousiaste verhalen en een goed resultaat komen de leerlingen weer terug op school. Dit maakt de keuze voor een vervolgopleiding ook vaak stukken makkelijker. Mevrouw M. Grootendorst

7 7 RIJNMOND SKI Het programma Rijnmond Ski wordt mede mogelijk gemaakt door: Den Haan in Rijnsburg en SnowWorld in Zoetermeer Informatieavond skireis 2015 Woensdagavond 19 november is de informatie avond over de skireis van Vanaf uur bent u welkom, er staat dan een kopje koffie of thee voor u klaar. De voorlichting start om uur. Na afloop is er gelegenheid om tegen een zeer aantrekkelijk tarief skikleding te kopen. Graag tot ziens op de informatieavond! E. Hazenoot EXAMENINFORMATIE Schoolexamen (SE) 1 In de week van 1 december a.s. krijgen de leerlingen van het 3 e leerjaar te maken met schoolexamens. Dit is voor hen de eerste keer. De meeste examens worden afgenomen in de lokalen 107 en 108. Ook wordt een aantal examens digitaal afgenomen in een computerlokaal. In de week van 17 november krijgen alle leerlingen het rooster van de mentor. Hierop staat precies wanneer en waar de vakken worden geëxamineerd. De normale lessen vervallen op deze dagen. Natuurlijk moet iedereen zich tijdens de SE s aan een aantal regels houden, zodat het schoolexamen goed kan verlopen. Dit is logisch als je bedenkt dat 225 leerlingen tijdens deze dagen deelnemen aan de schoolexamens. In het PTA wordt aan de gang van zaken aandacht besteed en ook in de begeleidende brief bij het rooster zijn de regels voor een goed verloop van de SE s vermeld. Het rooster wordt vroegtijdig uitgedeeld zodat de leerlingen zich goed op de schoolexamens kunnen voorbereiden. Wanneer er nog vragen zijn, bijvoorbeeld over het rooster, bespreek die dan met je mentor, je vakdocent of met de secretaris van het examen (kamer D18). Schoolexamen (SE) 4 De 202 vierde klassers krijgen in de week van 8 december hun 4 e schoolexamen. Voor hen is de gang van zaken al bekend. Zij krijgen in de week van 24 november het rooster van hun mentor. Handelingsopdracht stage Een groot aantal leerlingen van het vierde leerjaar heeft rondom de herfstvakantie stage gelopen. Nu moet alles verwerkt worden in een stageverslag. Van de docenten Nederlands hebben de leerlingen gehoord wanneer de verslagen bij hen moeten worden ingeleverd. We vragen de ouders/verzorgers met klem in de gaten te houden of het stageverslag er goed uitziet en op tijd wordt ingeleverd. D. Barnhoorn, secretaris eindexamen 1.

8 STAGE KLAS 4 HANDEL EN ADMINISTRATIE De 4 e klas leerlingen van de sector Economie volgen een lintstage, dit betekent dat ze één dag per week stagelopen. Voor onze leerlingen is dat de dinsdag. De meeste leerlingen hebben hun stageplaats zelf geregeld en we komen dan ook zeer uiteenlopende bedrijven tegen. Deze keer hebben we de stage van Eman Adnan Yaseen (4kA) en Burcu Kilic (4bA) eruit gelicht. Eman loopt stage bij de HEMA in Leiden en doet daar heel afwisselend werk op verschillende afdelingen. Ze toont veel initiatief en vraagt voortdurend om meer werk. Ze heeft graag veel te doen zegt ze: Want anders wordt het nooit half zes. Burcu loopt stage bij een kledingreparatiebedrijf en houdt zich vooral bezig met de administratieve afhandeling hiervan. Het bedrijf is een eenmanszaak met twee medewerkers en daarom zegt Burcu dat ze de volgende stage graag ook bij een bedrijf wil stagelopen waar meer medewerkers werken. In de volgende Brug zullen we twee andere leerlingen volgen op hun stage. E. Hazenoot 8 TRAINING OMGAAN MET GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG De leerlingen uit klas 1 en 2 krijgen in de maanden november en december een speciale les in het kader van mogelijke uitingen in nieuwe media zoals Facebook. Dit door de GGD georganiseerde en uitgevoerde lesprogramma maakt deel uit van de preventieaanpak en het bespreken in de klassen wat de negatieve effecten kunnen zijn van ontvangen informatie en uitingen die leerlingen doen en die gerangschikt kunnen worden onder het begrip impulsgedrag. Op Rijnmond zijn de afgelopen drie schooljaren met tevredenheid gastlessen 'Wensen en Grenzen' uitgevoerd in de eerste en tweede klassen. Bij de eerstejaars kwamen met name sociale media en beeldvorming aan bod: wat betekenen foto s die leerlingen tegenkomen? Wat is echt en hoe werkt fotoshop? In het tweede jaar wordt dieper op deze materie ingegaan en de link gelegd met relaties en seksualiteit: hoe ga je wel/niet met elkaar om en wat doe je wel/niet? Deze gastlessen zijn onderdeel van een totaalaanbod voor scholen wat betreft thema's relaties, seksualiteit en sociale media. Het programma voor de leerlingen ziet er als volgt uit: Eerstejaars leerlingen: - gastles over sociale media en beeldvorming - gevolgd door een les van de mentor aan de hand van een lesbrief Tweedejaars leerlingen: - gastles over sociale media, relaties en seksualiteit (verdieping) - gevolgd door 1 à 2 lessen van de mentor aan de hand van een speciale lesbrief. Een onderdeel van het programma is verder een speciale workshop voor de mentoren van klas 1 en 2. Ook de ouders worden in het traject, middels een brief over de zaken, inhoudelijk geïnformeerd.

9 9 Andreas College locatie Rijnmond Louise de Colignylaan VT KATWIJK Telefoonnummer: Faxnummer: adres: rijnmond@andreascollege.nl Internet: Contacten locatie Rijnmond: Dhr. A. van Duijn, locatiedirecteur Dhr. D.G. Kuijt, leerlingzaken onderbouw Dhr. A.J. Hazenoot, leerlingzaken afdeling H & A Dhr. B.A. van Duijvenbode, leerlingzaken Z & W Dhr. A.A. Oostenbrink, leerlingzaken Techniek Dhr. D. Barnhoorn (tevens contactpersoon De Brug) Decaan Dhr. W. Klinkenberg Interne zorg coördinator Mw. P.A.A. Kuijt Conciërges Dhr. H. Meijvogel Dhr. C. van Duijvenbode Dyslexiecoaches dyslexierm@andreascollege.nl Contactpersoon ouderraad Mw. J. van der Bent ouderraad@andreascollege.nl Naam en postadres Vereniging Vereniging voor Chr. Voortgezet Onderwijs te Katwijk e.o. Postbus 48, 2220 AA KATWIJK Bankrekeningnummer: IBAN: NL21 RABO

Brug tussen ouders, leerlingen en de school

Brug tussen ouders, leerlingen en de school Brug tussen ouders, leerlingen en de school INFORMATIEBLAD VAN HET ANDREAS COLLEGE, LOCATIE RIJNMOND 21 e jaargang, nr. 3 Volgende nummer: vrijdag 27 november 2015 vrijdag 18 december 2015 locatiedirecteur

Nadere informatie

Brug tussen ouders, leerlingen en de school

Brug tussen ouders, leerlingen en de school Brug tussen ouders, leerlingen en de school INFORMATIEBLAD VAN HET ANDREAS COLLEGE, LOCATIE RIJNMOND 20 e jaargang, nr. 9 Volgende nummer: vrijdag 29 mei 2015 woensdag 1 juli 2015 locatiedirecteur de brug

Nadere informatie

Brug tussen ouders, leerlingen en de school

Brug tussen ouders, leerlingen en de school Brug tussen ouders, leerlingen en de school INFORMATIEBLAD VAN HET ANDREAS COLLEGE, LOCATIE RIJNMOND 20 e jaargang, nr. 1 Volgende nummer: vrijdag 26 september 2014 vrijdag 31 oktober 2014 locatie directie

Nadere informatie

Brug tussen ouders, leerlingen en de school

Brug tussen ouders, leerlingen en de school Brug tussen ouders, leerlingen en de school INFORMATIEBLAD VAN HET ANDREAS COLLEGE, LOCATIE RIJNMOND 20 e jaargang, nr. 8 Volgende nummer: vrijdag 1 mei 2015 vrijdag 29 mei 2015 locatiedirecteur de brug

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

voorwoord Agenda Personalia Vakcollege Nieuws: Handel & Admin Exameninformatie Excursies Activiteiten Diversen

voorwoord Agenda Personalia Vakcollege Nieuws: Handel & Admin Exameninformatie Excursies Activiteiten Diversen Nieuwsbrief Vakcollege Rijnmond Vrijdag 18 maart 2016, nr. 7 Nr. 8 verschijnt op 22 april 2016 Rijnmond is onderdeel van voorwoord Agenda Personalia Vakcollege Nieuws: Handel & Admin Exameninformatie Excursies

Nadere informatie

AGENDA OKTOBER 2015. Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015. Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2)

AGENDA OKTOBER 2015. Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015. Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2) Nummer 4 16 oktober 2015 AGENDA OKTOBER 2015 Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015 Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2) Woensdag 28 oktober Schoolexamen (SE) week 1 (klas

Nadere informatie

Brug tussen ouders, leerlingen en de school

Brug tussen ouders, leerlingen en de school Brug tussen ouders, leerlingen en de school INFORMATIEBLAD VAN HET ANDREAS COLLEGE, LOCATIE RIJNMOND 21 e jaargang, nr. 4 Volgende nummer: vrijdag 18 december 2015 vrijdag 22 januari 2016 locatiedirecteur

Nadere informatie

Brug tussen ouders, leerlingen en de school

Brug tussen ouders, leerlingen en de school Brug tussen ouders, leerlingen en de school INFORMATIEBLAD VAN HET ANDREAS COLLEGE, LOCATIE RIJNMOND 20 e jaargang, nr. 3 Volgende nummer: vrijdag 28 november 2014 vrijdag 19 december 2014 locatiedirectie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING VMBO GT Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Inleiding De kop van het nieuwe schooljaar is er alweer vanaf. Gelukkig is iedereen weer gezond en wel terug gekomen van de vakantie. Alle 2e klassers

Nadere informatie

Aan: Ouders/verzorgers van leerlingen klas 4. Amsterdam, 14 april 2015. Betreft: belangrijke data examens. Geachte ouders/verzorgers,

Aan: Ouders/verzorgers van leerlingen klas 4. Amsterdam, 14 april 2015. Betreft: belangrijke data examens. Geachte ouders/verzorgers, Aan: Ouders/verzorgers van leerlingen klas 4 Amsterdam, 14 april Betreft: belangrijke data examens Geachte ouders/verzorgers, Het eerste gedeelte van het examen, de praktijk examens, zitten er (bijna)

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport

Ondernemen, Welzijn & Sport christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat wil je doen en meemaken? Wat kies je? Dat ontdekken we samen: jij, je ouders/verzorgers

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

Layout Heinny Jansen - ibooks Author. StageGids MaS

Layout Heinny Jansen - ibooks Author. StageGids MaS MaS StageGids Mw. I. de Vries is de stagecoördinator van RSG Slingerbos Levant en contactpersoon voor zowel locatie Slingerbos Hoofdstuk 1 als locatie Levant. Zij verzorgt de voorlichting, denkt mee bij

Nadere informatie

Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017

Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017 Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017 Programma van de avond Welkom in de aula. Met de mentoren mee. Met de mentoren mee! 4A Lokaal 43 Meneer van Rijn 4B Lokaal 3 Mevrouw van Wingerden Meneer

Nadere informatie

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro INFORMATIEAVOND INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 Dinsdag 1 september 2015 PROGRAMMA 1. Opening door N. van Bennekom, directeur 2. Thema avond ouders 28 september 3. Inrichting

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages Hoogezand-Sappemeer

Maatschappelijke Stages Hoogezand-Sappemeer Maatschappelijke Stages Hoogezand-Sappemeer Informatie voor leerlingen van dr. Aletta Jacobs College. Schooljaar 2012-2013 1 Welkom bij de Maatschappelijke Stage! Dit schooljaar ga jij mee doen aan de

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD EDITIE 2 18 DECEMBER 2015 OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 Op donderdag 7 januari a.s. vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

Eén sigaret per dag. 31 januari 2018

Eén sigaret per dag. 31 januari 2018 31 januari 2018 Eén sigaret per dag Het nieuwe jaar is alweer een maand oud, maar graag wil ik alsnog de hoop uitspreken op een positief en succesvol 2018. Bij een nieuw jaar horen ook goede voornemens.

Nadere informatie

Het PTA; Het Programma van Toetsing en Afsluiting. Voorlichtingsavond 4e leerjaar

Het PTA; Het Programma van Toetsing en Afsluiting. Voorlichtingsavond 4e leerjaar Welkom Het PTA; Het Programma van Toetsing en Afsluiting Voorlichtingsavond 4e leerjaar In het PTA wordt vermeld: algemene informatie en examenregels examendata de leerstofomschrijving, welke onderdelen

Nadere informatie

Agenda komende periode. Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG

Agenda komende periode. Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2014-2015 nummer 20 16 januari 2015 Inhoud Agenda komende periode... 1 Vanuit de schoolleiding...

Nadere informatie

MELANCHTHON MATHENESSE

MELANCHTHON MATHENESSE MELANCHTHON MATHENESSE christelijke school voor vmbo hristelijke school voor MATHENESSE, DAT BEN JIJ! Op Melanchthon Mathenesse: Vind je alle leerwegen en alle sectoren. Werk je op je eigen manier. Ga

Nadere informatie

Begin schooljaar 2015-2016: rooster ophalen en introductieprogramma

Begin schooljaar 2015-2016: rooster ophalen en introductieprogramma Begin schooljaar 2015-2016: rooster ophalen en introductieprogramma Leerjaar 1 afdeling vmbo bl/kl Op maandag 31 augustus verwachten we de leerlingen om 13.00 uur op school om het rooster op te Op dinsdag

Nadere informatie

Wegwijzer. Schooljaar 2014-2015

Wegwijzer. Schooljaar 2014-2015 Wegwijzer Schooljaar 2014-2015 Welkom in het nieuwe schooljaar 2014-2015 Wij heten uw zoon of dochter en u van harte welkom in het nieuwe schooljaar op Rijnmond. In deze handige wegwijzer vindt u allerlei

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo September 2013, jr 5 - no 1

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo September 2013, jr 5 - no 1 Nieuwsbrief De Cobbenhagenmavo September 2013, jr 5 - no 1 Ons nieuwe gebouw De start van het nieuwe schooljaar ligt al weer een aantal weken achter ons op het moment dat u van ons deze nieuwsbrief ontvangt.

Nadere informatie

Onze Nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief Vanaf dit schooljaar informeert het team van Produs alle ouders met regelmaat via een Nieuwsbrief.

Onze Nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief Vanaf dit schooljaar informeert het team van Produs alle ouders met regelmaat via een Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 4-2017 Onze Nieuwsbrief Vanaf dit schooljaar informeert het team van Produs alle ouders met regelmaat via een Nieuwsbrief. Bijzondere activiteiten en vrije dagen vindt u in deze Nieuwsbrief

Nadere informatie

Ouderbulletin SG De Triade

Ouderbulletin SG De Triade Ouderbulletin SG De Triade Jaargang 2015-2016 nummer 2 Wij doen normaal Hiernaast ziet u een kleine afbeelding van één van de vier soorten posters die we binnenkort op diverse plaatsen in de openbare ruimten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo Februari 2014, jr 5 - no 5

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo Februari 2014, jr 5 - no 5 Nieuwsbrief De Cobbenhagenmavo Februari 2014, jr 5 - no 5 Laatste week Op dit moment brengen we de laatste dagen door in ons oude gebouw. We zijn heel erg trots op ons nieuwe gebouw, maar we kunnen een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam oktober 2012 Jaargang 3, nummer 2 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de tweede digitale Nieuwsbrief van het schooljaar. In deze Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte

Nadere informatie

Bergen op Zoom, maart 2012. Onderwerp: informatie eindexamens

Bergen op Zoom, maart 2012. Onderwerp: informatie eindexamens Bergen op Zoom, maart 2012 Onderwerp: informatie eindexamens Aan de ouder(s) van de leerlingen die in mei 2012 examen vmbo-tl doen Aan bedoelde kandidaten Geachte ouder(s), beste jongelui, Hierbij doen

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

INFORMATIE V M B 2015 B

INFORMATIE V M B 2015 B INFORMATIE VMBO 2015 BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL Ik ben geen type om met mijn neus in de boeken te zitten. Daarom doe ik basis. We hebben bij Bornego Beugel gelukkig veel praktijklessen.

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

Nieuwsbrief PENTA college CSG Hoogvliet

Nieuwsbrief PENTA college CSG Hoogvliet Nieuwsbrief PENTA college CSG Hoogvliet Beste ouders/ verzorgers, Voor u ligt de tweede uitgave van de nieuwsbrief van PENTA college CSG Hoogvliet 2015-. Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte

Nadere informatie

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit!

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016 Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Welkom op Schoonoord Doorn Schoonoord Doorn is een kleine school voor voortgezet onderwijs met ongeveer 400 leerlingen.

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond 4 VMBO GT

Welkom. Informatieavond 4 VMBO GT Welkom Informatieavond 4 VMBO GT 1 Mededelingen: Vluchtroutes Mobiele telefoon Informatie: mee naar huis/op de mail 2 Teamleiders VMBO Anne Tappel team groen Inga Lokate team geel Thom Raats team oranje

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7 Beste ouder(s)/verzorger(s), In mijn voorwoord in de voorgaande nieuwsbrief maakte ik melding van het feit dat er enquêtes uitgezet zouden gaan worden. De ouders van leerlingen in het 1 e en 3 e leerjaar

Nadere informatie

Start nieuwe schooljaar

Start nieuwe schooljaar 2-9-2016 Start nieuwe schooljaar Op dinsdag 23 augustus werden de gangen van school na een heerlijke zomervakantie weer gevuld door de enthousiaste stemmen van de leerlingen. Dit jaar mogen we er 435 verwelkomen

Nadere informatie

LOCATIE HEESCH LAATSTE LOODJES LEERJAAR 3 SCHOOLEXAMENWEEK PROGRAMMA EINDE SCHOOLJAAR

LOCATIE HEESCH LAATSTE LOODJES LEERJAAR 3 SCHOOLEXAMENWEEK PROGRAMMA EINDE SCHOOLJAAR LOCATIE HEESCH LAATSTE LOODJES LEERJAAR 3 SCHOOLEXAMENWEEK PROGRAMMA EINDE SCHOOLJAAR Juli 2015 SCHOOLEXAMENWEEK Leerjaar 3 HEESCH Aan: Leerlingen leerjaar 3 en hun ouder(s) / verzorger(s). Betreft: Schoolexamenweek

Nadere informatie

Ouderavond 3 Mavo De start als bovenbouwleerling met het vizier op het examen!

Ouderavond 3 Mavo De start als bovenbouwleerling met het vizier op het examen! Ouderavond 3 Mavo De start als bovenbouwleerling met het vizier op het examen! Programma: 1. LOB, Stage (MAS en BO) & MBO+ Spreker: dhr. Nevels 2. Mavo+ Spreker: dhr. Mulder 3. Decanaat Spreker: dhr. Cornet

Nadere informatie

Nijsbrief Jaargang 15, Nummer 3, november 2014 Website: Belangrijke data Brandoefening. Kijkavond

Nijsbrief  Jaargang 15, Nummer 3, november 2014 Website: Belangrijke data Brandoefening. Kijkavond Nijsbrief Jaargang 15, Nummer 3, november 2014 E-mail: gielguorde@gearhing.net Website: www.gielguordemantgum.nl Hierbij de derde nijsbrief van het nieuwe schooljaar die natuurlijk ook weer op de website

Nadere informatie

weeknieuws 10 cursus 2014 2015 6 november 2014

weeknieuws 10 cursus 2014 2015 6 november 2014 PC basisschool Stadskwartier Catharinastraat 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Pluskinderopvang Stadskwartier 0615267632 (ook voor afmeldingen) weeknieuws

Nadere informatie

Je maakt het op het Vakcollege Noordoostpolder Schooljaar 15/16

Je maakt het op het Vakcollege Noordoostpolder Schooljaar 15/16 Je maakt het op het Vakcollege Noordoostpolder Schooljaar 15/16 Onderwijs voor jongeren met gouden handen die aan een gouden toekomst willen werken. Dat is het Vakcollege Noordoostpolder. Leerlingen die

Nadere informatie

Nieuwe schoolleiding ARBO Paracetamol en andere medicijnen Huiswerk

Nieuwe schoolleiding ARBO Paracetamol en andere medicijnen Huiswerk Beste ouders, verzorgers, Hier is de Nieuwsbrief van september. De ouderavonden in het begin van deze maand zijn goed bezocht door de ouders/ verzorgers van de onderbouw. De ouders/ verzorgers van de bovenbouw

Nadere informatie

Brug tussen ouders, leerlingen en de school

Brug tussen ouders, leerlingen en de school Brug tussen ouders, leerlingen en de school INFORMATIEBLAD VAN HET ANDREAS COLLEGE, LOCATIE RIJNMOND 21 e jaargang, nr. 1 Volgende nummer: vrijdag 25 september 2015 vrijdag 30 oktober 2015 locatiedirecteur

Nadere informatie

Agenda komende periode. Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG

Agenda komende periode. Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Egelantierstraat 86 8924 EP T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2015-2016 nummer 20 15 januari 2016 Inhoud Agenda komende periode... 1 Vanuit de schoolleiding... 2

Nadere informatie

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging Elke dag inspirerend vwo / havo elke dag een uitdaging Samen met uw zoon of dochter staat u voor een belangrijke keuze. Op basis van het advies van de basisschool ligt de uitdaging op vwo of havo-niveau.

Nadere informatie

STAGE. Informatieboekje over stage op de Oost ter Hout School voor Praktijkonderwijs

STAGE. Informatieboekje over stage op de Oost ter Hout School voor Praktijkonderwijs STAGE 2015 2016 Informatieboekje over stage op de Oost ter Hout School voor Praktijkonderwijs Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Uw zoon /dochter/pupil begint na de zomervakantie in de derde klas. Dat

Nadere informatie

Informatieavond Leerjaar 4 Helicon VMBO Den Bosch Donderdag 17 september

Informatieavond Leerjaar 4 Helicon VMBO Den Bosch Donderdag 17 september Informatieavond Leerjaar 4 Helicon VMBO Den Bosch Donderdag 17 september Welkom! Op de informatieavond van leerjaar 4 Donderdag 17 september Website: www.helicon.nl Email: info.vb@helicon.nl Voorstellen

Nadere informatie

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar.

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Agenda 14 september inloopspreekuur GGD/CJZ 14 september informatieavond groep 8 15 september informatieavond groep 1 t/m 7 21 september t/m

Nadere informatie

LOB in klas 3. Informatie over Loopbaan Oriëntatie en -Begeleiding. Klas 3 Basisberoepsgerichte Leerweg. het decanaat

LOB in klas 3. Informatie over Loopbaan Oriëntatie en -Begeleiding. Klas 3 Basisberoepsgerichte Leerweg. het decanaat LOB in klas 3 Informatie over Loopbaan Oriëntatie en -Begeleiding Klas 3 Basisberoepsgerichte Leerweg het decanaat 1 LOB klas 3 BL ORS Lek en Linge vestiging Lingeborgh 1516 Aan de ouders/verzorgers van

Nadere informatie

Top-patissier-Klas. Bij De lekkerste school van Nederland 2014-2015. Informatie voor leerlingen en ouders/verzorgers

Top-patissier-Klas. Bij De lekkerste school van Nederland 2014-2015. Informatie voor leerlingen en ouders/verzorgers Top-patissier-Klas Bij De lekkerste school van Nederland 2014-2015 Informatie voor leerlingen en ouders/verzorgers Wil jij die echte Topper worden in de patisserie? Dat kan nu op de Hubertus Vakschool!

Nadere informatie

Ouderavond 4 basis/kader

Ouderavond 4 basis/kader Ouderavond 4 basis/kader Stage, examen en vervolgopleidingen. Beste ouders/verzorgers, Aan het begin van het 4 e leerjaar hebben we een ouderavond georganiseerd rondom de stage, het eindexamen en de vervolgopleidingen.

Nadere informatie

Voorwoord Agenda Vakcollege Nieuws: Handel & Admin Nieuws: Zorg &Welzijn Exameninformatie

Voorwoord Agenda Vakcollege Nieuws: Handel & Admin Nieuws: Zorg &Welzijn Exameninformatie Nieuwsbrief Vakcollege Rijnmond Vrijdag 27 mei, nr. 9 Nr. 10 verschijnt op 1 juli 2016 Rijnmond is onderdeel van Voorwoord Agenda Vakcollege Nieuws: Handel & Admin Nieuws: Zorg &Welzijn Exameninformatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo Sept 2011, jr 3 - no 1

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo Sept 2011, jr 3 - no 1 Nieuwsbrief De Cobbenhagenmavo Sept 2011, jr 3 - no 1 Eerste nieuwsbrief van dit schooljaar Zo langzamerhand beginnen we gewend te raken aan de nieuwsbrief van onze school. In deze vorm gaat hij alweer

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Wellbericht voor ouders / verzorgers 2014 2015 nr. 9 mei 2015

Wellbericht voor ouders / verzorgers 2014 2015 nr. 9 mei 2015 Wellbericht voor ouders / verzorgers 2014 2015 nr. 9 mei 2015 2015 Sandtlaan 98 2231 CE Rijnsburg 071 402 16 57 rijnsburg@wellant.nl Wellbericht voor ouders / verzorgers 2015 2016 nr. 3 november 2015 Maandagenda

Nadere informatie

Exameninformatie vmbo - basisberoepsgerichte leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg - gemengde leerweg

Exameninformatie vmbo - basisberoepsgerichte leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg - gemengde leerweg 1 Exameninformatie vmbo - basisberoepsgerichte leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg - gemengde leerweg Betreft: - cohort 2017 2019 - cohort 2018 2020 - vmbo leerjaar 3 en 4 2 Beste eindexamenkandidaat,

Nadere informatie

College voor. beroepsonderwijs. vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen. algemeen toegankelijk

College voor. beroepsonderwijs. vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen. algemeen toegankelijk College voor vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen algemeen toegankelijk beroepsonderwijs College voor Beroepsonderwijs Wie zijn we? Alle leerlingen die de basisberoepsgerichte of de kaderberoepsgerichte

Nadere informatie

Info examen 2015 (periode 6)

Info examen 2015 (periode 6) Info examen 2015 (periode 6) Aan de examenkandidaten van 2015 en hun ouder(s)/verzorger(s) Spijkenisse, maart 2015 Beste examenkandidaten, De examens staan voor de deur. De praktijkexamens en mondelinge

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 November 2018

Nieuwsbrief 1 November 2018 Nieuwsbrief 1 November 2018 Van de locatiedirecteur a.i. Het nieuwe schooljaar heeft het eerste lesblok van acht weken achter de rug. We zitten al weer in de wintertijd, de herfst dient zich aan.. Leerjaar

Nadere informatie

Informatieavond leerjaar 3 Deel 1 aula. Christiaan Huygens College

Informatieavond leerjaar 3 Deel 1 aula. Christiaan Huygens College Informatieavond leerjaar 3 Deel 1 aula Welkom bij de informatieavond leerjaar 3 Frank van der Meeren Teamleider bovenbouw mrn@huygenscollege.nl 19.00 uur Opening en schoolreis Londen 19.10 uur Beroepskeuze

Nadere informatie

Info Bron. Weekoverzicht Zaterdag en zondag. Dinsdag 16-2 Woensdag 17-2 Donderdag 18-2

Info Bron. Weekoverzicht Zaterdag en zondag. Dinsdag 16-2 Woensdag 17-2 Donderdag 18-2 Info Bron Amersfoort-Vathorst 11 februari 2016 Uitgave 24, jaargang 8 Colofon: Redactie: MT, Catherine van Dord en Astrid Vianen Redactieadres: Infobron@obsatlantis.nl InfoBron is een informatiebulletin

Nadere informatie

DIGI-brief E T

DIGI-brief E T DIGI-brief E middelharnisvmbo@edudelta.nl T 0187 485 444 DIGITALE Nieuwsbrief voor ouders / verzorgers en leerlingen Maart 2018 A. Krielaart, regiodirecteur Volop media-aandacht de afgelopen weken over

Nadere informatie

Informatiebrochure. Ouders 3 VMBO-T Leerlingen. Vakkenpakket 4 vmbo -T

Informatiebrochure. Ouders 3 VMBO-T Leerlingen. Vakkenpakket 4 vmbo -T Informatiebrochure Ouders 3 VMBO-T Leerlingen Vakkenpakket 4 vmbo -T 2015/2016 Inhoud. 1. Inleiding. 2. Voorbereiding op de keuze en de website www.huygens.dedecaan.net 3. Vakkenpakket examenjaar. 4. Uitbreiding

Nadere informatie

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl Van Heeckerenlaan 2 Piet Heinstraat 1 Coevorden Hardenberg Tel 0524 593800 Your next step! Tel 0523 262170 www.denieuweveste.nl Your next step! informatie 2014/2015 ontwikkel(t) je talent De Nieuwe Veste

Nadere informatie

Deze maand Regel van de maand: 7. We zoeken geen ruzie, maar oplossingen en anders de leerkracht/ pleinwacht.

Deze maand Regel van de maand: 7. We zoeken geen ruzie, maar oplossingen en anders de leerkracht/ pleinwacht. Cbs De Triangel www.triangelaalten.nl Jaargang 10, nummer 8 Maart 2014 Geachte ouders / verzorgers, Met de krokusvakantie voor de deur ontvangt u alvast de info voor de komende periode. We wensen u en

Nadere informatie

Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2016

Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2016 Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2016 Programma van de avond Welkom in de aula. Met de mentoren mee. Met de mentoren mee! 4A Lokaal 43 4B Lokaal 42 4C Lokaal 3 Mevrouw van Wingerden Mevrouw

Nadere informatie

Nieuwsbrief decanaat 10 mavo 2015-2016 nr. 1, sept. 2015

Nieuwsbrief decanaat 10 mavo 2015-2016 nr. 1, sept. 2015 Nieuwsbrief decanaat 10 mavo 2015-2016 nr. 1, sept. 2015 Inhoud: voorlichting over de keuzetrajecten in 10 mavo A Keuzetraject MBO opleiding 1. Het vak LOB 2. Het keuzetraject in data 3. Portfolio LOB

Nadere informatie

Brugklasgids 2016. Een zee aan mogelijkheden!

Brugklasgids 2016. Een zee aan mogelijkheden! Brugklasgids 2016 Een zee aan mogelijkheden! 02 03 Hallo bijna-brugklasser! Nog even en dan ga je naar de brugklas! Spannend, maar vooral ook leuk. Je wilt natuurlijk naar een school waar jij je thuis

Nadere informatie

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College.

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College. Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE 2016 2017: Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College. Nummer 8: 23 juni 2017 PERSONEEL:

Nadere informatie

Informatie over gastlessen en bedrijfsbezoeken

Informatie over gastlessen en bedrijfsbezoeken Informatie over gastlessen en bedrijfsbezoeken Carrosseriebouw en het vmbo Carrosseriebouw en het vmbo Waarom dit informatiepakket? Carrosseriebouwbedrijven zijn hard op zoek naar gemotiveerde leerlingen

Nadere informatie

LOB in klas. Klas 3GT. Informatie over Loopbaan Oriëntatie en -Begeleiding. Gemengde / Theoretische - Leerweg. het decanaat

LOB in klas. Klas 3GT. Informatie over Loopbaan Oriëntatie en -Begeleiding. Gemengde / Theoretische - Leerweg. het decanaat LOB in klas 3 Informatie over Loopbaan Oriëntatie en -Begeleiding Klas 3GT Gemengde / Theoretische - Leerweg het decanaat 1 lob klas 3GT ORS Lek en Linge vestiging Lingeborgh 2015 2016 Aan de ouders en

Nadere informatie

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren.

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Stagebedrijf: Klas : Profiel: Leerroute: Naam: Uiterste inleverdatum: woensdag 12 december 2018 1 Inhoud Het begin van jouw succes!... 3 Afspraken en belangrijke punten:... 5 Logboek:... 6 Opdracht 1:...

Nadere informatie

Nummer 16: 10 januari 2013

Nummer 16: 10 januari 2013 Nummer 16: 10 januari 2013 JANUARI 2013 Vrijdag 11/1/13 19.30-23.30 uur Nieuwjaarsbal Dinsdag 15/1/13 9.30-11.30 uur 13.00-15.00 uur Basisdag t.b.v. basisscholen uit Maasland, Maassluis, Schiedam Basisdag

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM ECHTEN S CONTACT Nr 2 - november 2010 MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM Op de hoogte Van dinsdag 9 t/m vrijdag 12 november aanstaande zijn er cijferbesprekingen

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL zorg en welzijn techniek business en office Gemini Vakcolleges Welk vakcollege past bij jou? Het vakcollege, iets voor jou! Je hebt advies vmbo basis

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

De 3 winnaars hebben inmiddels een prijsje in ontvangst mogen nemen. De winnaars zijn: Benthe Bolhaar. Linde Bathoorn. Quintin van Ravesteijn

De 3 winnaars hebben inmiddels een prijsje in ontvangst mogen nemen. De winnaars zijn: Benthe Bolhaar. Linde Bathoorn. Quintin van Ravesteijn 18 september extra vrije dag leerlingen 21 en 23 september kennismakingsgesprekken 29 september schoolfotograaf (de gymlessen gaan deze dag niet door) 13 oktober M.R. vergadering 14 oktober leerlingen

Nadere informatie

Even uitrusten van de indrukken? Kom gerust fris, thee of koffie met iets lekkers gebruiken in de aula op de begane grond.

Even uitrusten van de indrukken? Kom gerust fris, thee of koffie met iets lekkers gebruiken in de aula op de begane grond. Programma Open Dag locatie Umbriëllaan (vmbo-kb/tl en vmbo-bb/kb) Woensdag 10 februari 2016, 16.00-21.00 uur Beste leerling(e) van groep 8, Hartelijk welkom op de Open Dag van het Huygens College! Wat

Nadere informatie

Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste leerling

Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste leerling Aan de ouder(s)/verzorger(s) en de leerlingen uit klas 3 theoretische leerweg datum 15 januari 2016 betreft Snuffelstage behandeld door Aart Seuters 0522. 23 66 88 Kenmerk O1516168 bijlagen - Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015

Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015 Nn Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015 Nog maar enkele weken De meivakantie ligt net achter ons maar met een schuin oog kijken we alweer naar de komende periode. Nog maar 9 weken en dan begint de zomervakantie!

Nadere informatie

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2 Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden Telefoon: 058-8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2018-2019 Nummer 17 17 januari 2019 INHOUD Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2

Nadere informatie

In de Kring. Naar ons idee is het filmpje dan ook goed gelukt, spontaan en dynamisch. Bij deze nog even de link voor de mensen die de uitzending

In de Kring. Naar ons idee is het filmpje dan ook goed gelukt, spontaan en dynamisch. Bij deze nog even de link voor de mensen die de uitzending In de Kring. Jaargang 19, nummer 10 Datum 17 maart 2016 Meer info op: www.obsdekring.nl Maak deze kenbaar bij de groepsleerkracht van uw zoon of dochter of middels de onderstaande reactiemogelijkheid bij

Nadere informatie

voorlichtingsavond klassen 4 18 oktober 2018 Informatieavond klassen 4 18 oktober 2018

voorlichtingsavond klassen 4 18 oktober 2018 Informatieavond klassen 4 18 oktober 2018 voorlichtingsavond klassen 4 18 oktober 2018 Met de mentoren mee! mevrouw Van Wingerden & mevrouw Poot meneer Kurpershoek & mevrouw Van Bosveld meneer De Winter meneer Van Roon Onderwerpen Stage, Champs

Nadere informatie

Vrijdag, 5 juni 2015 Jaargang 14 Nummer 18 BASISSCHOOL Willibrord

Vrijdag, 5 juni 2015 Jaargang 14 Nummer 18 BASISSCHOOL Willibrord - 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - Vrijdag, 5 juni 2015 Jaargang 14 Nummer 18 BASISSCHOOL Willibrord Inhoud: Groepsindeling + wenochtend Financieel verslag Ouderbijdrage 2013-2014

Nadere informatie

De beste basis voor je toekomst

De beste basis voor je toekomst Visser t Hooft Lyceum Leiderdorp KANSRIJK EN UITDAGEND De beste basis voor je toekomst i 11gymnasium 11atheneum 11havo vhl.nl 11mavo (vmbo-t) Muzenlaan 155 q Op de open avond vond ik de school meteen leuk

Nadere informatie

Regulier gastlesaanbod Primair Onderwijs 2018/2019

Regulier gastlesaanbod Primair Onderwijs 2018/2019 Regulier gastlesaanbod Primair Onderwijs 2018/2019 Inhoudsopgave... 2 Aanmeldprocedure gastlessen:... 2 Voorwaarden gastlessen:... 2 Regulier aanbod PO 2018/2019... 3 Kom uit je Hokje!... 3 Het Snelle

Nadere informatie

Tekst lezen en vragen stellen

Tekst lezen en vragen stellen 1. Lees de uitleg. Tekst lezen en vragen stellen Als je een tekst leest, kunnen er allerlei vragen bij je opkomen. Bijvoorbeeld: Welke leerwegen zijn er binnen het vmbo? Waarom moet je kritisch zijn bij

Nadere informatie

Melanchthon Business nieuws (december 2013)

Melanchthon Business nieuws (december 2013) Melanchthon Business nieuws (december 2013) Nieuwsbrief voor ouders en leerlingen van Melanchthon Business School ----------------------------------------------- Algemeen Inleiding Via deze nieuwsbrief

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Voorburg, maart 2018 Geachte ouders/ verzorgers en beste leerlingen, Het laatste gedeelte van de opleiding gaat binnenkort van start. Het CSPE voor het

Nadere informatie

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Nieuwsbrief De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Kalender 02-02: Facultatieve oudergesprekken Open middag 08-02: Mr vergadering Koffiemiddag 14.15 15.00u

Nadere informatie

www _ 1

www _ 1 www.veenoord.info 1 Op Veenoord heb jij de regie in handen! Je volgt je eigen persoonlijke leerroute en doet waar mogelijk vakken op een hoger niveau (BB/ KB/TL). Je leert eigen keuzes maken en zet prestaties

Nadere informatie