Brug tussen ouders, leerlingen en de school

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Brug tussen ouders, leerlingen en de school"

Transcriptie

1 Brug tussen ouders, leerlingen en de school INFORMATIEBLAD VAN HET ANDREAS COLLEGE, LOCATIE RIJNMOND 20 e jaargang, nr. 9 Volgende nummer: vrijdag 29 mei 2015 woensdag 1 juli 2015 locatiedirecteur de brug agenda personalia ouderraad kv1 cito-vas roc middeleeuwen sponsorloop tennis examen kunst en cultuur VAN DE LOCATIEDIRECTEUR Pauze De vorige keer schreef ik dat we goed onderwijs voorstaan en onderweg ook aan vernieuwing werken. Vernieuwing houdt in dat we zaken anders gaan doen. Dit betekent niet dat iets nog nooit gebeurd is. De pauze bijvoorbeeld. Komende maand, om precies te zijn 8 juni, gaan we eens kijken of we alle leerlingen tegelijkertijd pauze kunnen geven. Indertijd hebben we gekozen voor een gescheiden pauze omdat dit voor leerlingen meer rust op zou leveren. De aula is nl. berekend op rond de 350 leerlingen. Dat past dus niet. Vandaar dat we de overblijfruimte voor de leerlingen flink gaan vergroten. We maken van de gangen voor de aula nl. ook verblijfsgebied. Eén van de grote voordelen. We gaan gewoon kijken hoe het gaat en we zullen aan de leerlingen vragen wat ze van de nieuwe opzet vinden. Ook de docenten kunnen hier baat bij hebben. Een gescheiden pauze betekent dat je elkaar minder ziet. En u begrijpt ook wel dat onderwijs een vak is waar veel overleg nodig is. Als je bijvoorbeeld een leuke ervaring gehad hebt met een leerling, dan is het ook goed om dat mee te geven aan een collega die bijvoorbeeld drie uur later die klas heeft. Dan krijg je gesprekken als: Zeg ik hoorde dat je een hele goede spreekbeurt gehouden hebt, kun je mij hier ook eens iets van vertellen? U begrijpt dat de collega s elkaar dan ook veelvuldig moeten ontmoeten en daar is dus tevens een pauze voor. Zoals gezegd: er is soms niets nieuws onder de zon, want heel vroeger was er op Rijnmond ook maar één pauze. Leerlingen van de vierde klassen, de examenklassen, gunnen zich vaak geen pauze. Ik hoorde een moeder vertellen dat haar dochter zo met het examen bezig is dat haar boek overal mee gaat. En ja, dat noemen we examenspanning. We weten inmiddels uit onderzoek dat een beetje stress helemaal niet verkeerd is. Het maakt je scherper, alleen voor teveel stress moeten we uitkijken, dan kan het geheugen geblokkeerd worden en dat is nu juist iets wat we niet kunnen gebruiken in tijden van examens. Kortom, ook voor de examenleerlingen is het belangrijk om op tijd pauze te nemen! Ik wens de leerlingen van de examenklassen een hele goede voorbereidingstijd gevolgd door een prestatie die recht geeft op een mooi VMBO-diploma! Frans van Efferink locatiedirecteur Rijnmond

2 DE BRUG Elke vier weken wordt dit informatieblad gepubliceerd op de website van het Andreas College. Het is goed dat u als ouders hier kennis van neemt. Vandaar dat u bij elk verschijnen van een nieuwe Brug een mail ontvangt waarin gemeld wordt dat het nieuwe nummer van de Brug gepubliceerd is. Het is mede daarom belangrijk dat wij over uw juiste adres beschikken. Mocht u een nieuw adres hebben, wilt u dat dan aan ons doorgeven? Het laatste nummer van dit schooljaar van De Brug zal verschijnen op woensdag 1 juli AGENDA maandag 1 tot en met donderdag 4 juni Cito-VAS toets 1 (klas 1) tot en met vrijdag 5 juni digitale eindexamens tot en met vrijdag 5 juni stage klas 3kZ1 en 3kZ2 woensdag 3 juni ontvangst normering CSPE donderdag 4 juni herkansing CSPE (basisberoepsgerichte leerweg) vrijdag 5 juni herkansing CSPE (kaderberoepsgerichte leerweg) maandag 8 juni paintball (klas 4) maandag 8 en dinsdag 9 juni rekentoets 2F (klas 3) dinsdag 9 juni Taaldorp klas 2 woensdag 10 juni kennismaking nieuwe eerste klassers donderdag 11 juni ontvangst normering CE donderdag 11 juni examenkandidaten worden door mentor gebeld vrijdag 12 juni uitreiken voorlopige cijferlijst maandag 15 juni inleveren voorlopige cijferlijst en aanvraag herexamen maandag 15 juni uitstapje naar Walibi en barbecue (klas 4) woensdag 17 juni herexamens theorievakken donderdag 18 juni sponsorloop WEM project Congo maandag 22 juni inleveren boeken klas 4 maandag 22 tot en met woensdag 24 juni schoolexamen 3 (klas 3) woensdag 24 juni diploma-uitreiking Zorg en welzijn donderdag 25 juni diploma-uitreiking Economie en Techniek donderdag 25 juni uitstapje naar Duinrell (klas 1) vrijdag 26 juni uitstapje naar Disneyland Parijs (klas 3) maandag 29 en dinsdag 30 juni uitstapje naar Stayokay (klas 2, groep 1) maandag 29 juni tot en met woensdag 1 juli Cito-VAS toets 3 (klas 3) woensdag 1 juli uitreiken resultaten klas 3 woensdag 1 juli De Brug nr PERSONALIA Geslaagd Een hartelijke felicitatie voor mevrouw A. de Jager, die de afgelopen week haar tweede graads onderwijsbevoegdheid voor het voortgezet onderwijs heeft gehaald voor het vak Nederlands! Ziekte Mevrouw S.W. Schaap is door ziekte al geruime tijd uitgeschakeld. We wensen haar een voorspoedig herstel toe. Huwelijk Op een stralende 15 e mei is de heer Klaas Zwitser in het huwelijk getreden met mevrouw Anita Zoutewelle. We wensen hen een prachtige gezamenlijke toekomst!

3 3 OUDERRAAD Op woensdag 20 mei is de op één na laatste vergadering van dit schooljaar geweest. We hadden veel te bespreken en zijn in afwachting of alle examenkandidaten slagen. Een spannende tijd. We hebben het onder andere gehad over de uitjes die wij op school hebben en de kosten daarvan. Wij als ouderraad zijn ons er heel bewust van dat het voor sommige mensen een enorme kostenpost is vanwege werkloosheid en de crisis. Nu is er aangegeven dat je met dat soort problemen altijd op school kan langskomen. We hebben een groot vertrouwen in onze nieuwe locatiedirecteur de heer F. van Efferink. Fijn dat hij onze mening ook als zeer belangrijk beschouwt. De namen van de leden van de ouderraad kunt u vinden op de website van het Andreas College door via het kopje ouders door te klikken naar ouderraad. Voor een vraag of opmerking voor de O.R kunt u contact opnemen via ouderraad@andreascollege.nl Wij zullen dan zo snel mogelijk reageren en uw vraag of opmerking meenemen in het eerst volgende overleg dat plaats vindt op 1 juli. WERKSTUKKEN KV1 Zoals bekend krijgen de leerlingen uit het derde leerjaar zes opdrachten voor het vak KV1 (Kunstvakken 1). Omdat het vak met een voldoende moet worden afgerond aan het eind van klas 3, zijn de leerlingen extra gemotiveerd om mooie werkstukken te maken, zoals uit onderstaande foto s van examenwerkstukken blijkt. CITO-VAS In de periode van maandag 1 tot en met donderdag 4 juni gaan de leerlingen van het eerste leerjaar aan de slag met toets 1 van Cito-VAS. Dit is een vervolg op toets 0 die ze in september gemaakt hebben. Doel is om te kijken hoe de vorderingen zijn. De mentoren gaan te zijner tijd de resultaten met de leerlingen bespreken. In het vorige nummer van De Brug werd een eerdere datum genoemd. Helaas was deze niet haalbaar in verband met de te late levering van antwoordkaarten. De leerlingen van de derde klassen maken de derde toets op maandag 29 en dinsdag 30 juni en woensdag 1 juli. Deze toets is belangrijk om te zien waar hiaten zitten in de kennis voor het examen. Aan eventuele achterstanden kan dan aandacht besteed worden, zodat leerlingen goed beslagen ten ijs komen als het examen daar is.

4 VAN DE DECAAN 4 ROC Leiden Op dit moment is de situatie rondom het ROC Leiden enigszins onduidelijk. Een aantal weken geleden leek het erop dat het ROC Leiden op zou gaan in het ID College. Een gevolg van de steeds verder verslechterende financiële positie van het ROC. Voor de leerlingen die zich hebben aangemeld bij het ROC Leiden zou dat dus betekenen dat ze vanaf september geen student van het ROC Leiden zouden zijn, maar van het ID College. Zoals het er nu voor staat laat de definitieve fusie nog enige tijd op zich wachten. Wij gaan er van uit dat de locaties van het ROC Leiden (CS en Lammenschans) voorlopig in gebruik blijven en dat er niet veel verandert aan de inhoud van de opleidingen. Een opvallende ontwikkeling van de laatste weken is wel dat een flink aantal opleidingen geschrapt is. Het ROC heeft ons verzekerd dat ze in het geval dat dit gevolgen heeft voor een leerling, zo snel mogelijk de belanghebbenden zullen informeren. In ieder geval betekent het voor elke toekomstige leerling van het ROC Leiden dat er een spannende tijd aanbreekt. Informatieochtend Voor de leerlingen uit de 4 e klas die zich nog steeds niet aangemeld hebben bij een vervolgopleiding, is er 12 juni a.s. (van 9.00 uur tot uur) een informatieochtend op elke locatie van het ROC Leiden. Je kunt je door de aanwezige medewerkers uitgebreid laten voorlichten over alle opleidingen, en als je al weet wat je wilt kun je je laten inschrijven. Op het ID College bestaat deze mogelijkheid op maandag 1 juni van uur tot uur, ook hier in Katwijk. Het is heel belangrijk dat je voor 1 juli ingeschreven staat, en dus zeker weet dat je op 1 september aan een nieuwe opleiding kan beginnen. Des te meer geniet je van je welverdiende vakantie! W. Klinkenberg, schooldecaan PROJECT MIDDELEEUWEN Woensdag 13 mei werd een dag om niet snel te vergeten. Alle eerste klassen gingen voor een dag terug naar de Middeleeuwen. Met behulp van vrijwilligers en docenten konden de leerlingen kiezen uit verschillende workshops. Hierbij een foto van door leerlingen gemaakte gotische letters. De dames op de foto dragen een zelfgemaakte Middeleeuwse kroon.

5 SPONSORLOOP VOOR WEM OP 18 JUNI WEM (Whispering Eagle Ministerys) is een stichting die zorgt voor wezen in DR Congo in Afrika. Er zijn in Congo meer dan wezen door de oorlogen en aids. WEM heeft al twee weeshuizen gebouwd, waarin 24 wezen wonen met hun vaders en moeders. Vorig jaar is een groep jongeren vanuit Nederland begonnen met het bouwen van een school. De school is nog niet af vanwege geldgebrek. Nu willen de leerlingen van Rijnmond zich hardmaken 5 om genoeg geld op te halen om de school af te bouwen. Van de zomer gaat er weer een groep jongeren naar Congo om verder te gaan met de bouw. Woensdag 20 mei was Nel van der Niet op school om aan de leerlingen te laten zien wat er al gedaan is in Congo en wat er nog gedaan moet worden. Zij gaat zelf met de groep jongeren mee naar Afrika. De leerlingen reageerden enthousiast. Heel fijn dat de directie 2 vrijkaartjes voor Duinrell ter beschikking stelt voor de beste verkoper per leerjaar. Nog meer reden om de leerlingen te sponsoren de komende weken. De sponsorloop is op 18 juni. Meer informatie is te vinden op TENNIS KLAS V1A EN V1C Leerlingen van deze klassen zijn onlangs behoorlijk actief geweest op de tennisbaan, hetgeen op onderstaande foto s te zien is.

6 EXAMENINFORMATIE 6 rekentoets De leerlingen in het derde leerjaar gaan op 8 en 9 juni de rekentoets 2F maken. Het rooster hebben zij van hun mentor ontvangen. Gezien het feit dat het cijfer van de rekentoets vanaf 2016 meetelt in de slaagzakregeling, is het erg belangrijk dat deze toets serieus wordt gemaakt. In de 4 e klas zijn er herkansingsmogelijkheden voor de leerlingen die nu geen voldoende halen. centraal examen Na de praktijkexamens en de examentraining is nu het eindexamen voor de algemene vakken bezig. Dit wordt afgesloten op vrijdag 5 juni a.s. herkansing praktijkexamen (CSPE) Voor de 4 e klassers zijn de praktijkexamens van de beroepsgerichte programma s afgerond. Op woensdag 3 juni komt de normering binnen voor de praktijkexamens. Examenkandidaten die voor het beroepsgerichte programma lager staan dan een 6 op hun eindlijst, worden op die dag tussen en uur door de praktijkdocenten gebeld. Leerlingen die op dat moment een digitaal examen hebben (de leerlingen van de klassen 4kA, 4kZ1 en 4kZ2) worden na het examen benaderd. Zij hebben namelijk recht op een herkansing. Die herkansingen vinden plaats op 4 juni voor de leerlingen van de basisberoepsgerichte leerweg en op 5 juni voor de leerlingen van de kaderberoepsgerichte leerweg. Leerlingen die een voldoende staan worden dus niet gebeld. Uitslag CE Op donderdag 11 juni wordt de uitslag van het examen bekend gemaakt. Alle examenkandidaten worden tussen en uur door hun mentor gebeld. De nog niet geslaagde kandidaten komen vrijdag 12 juni om uur naar school. De geslaagde kandidaten komen donderdag 12 juni om 9.20 uur op school. Alle kandidaten ontvangen dan hun voorlopige cijferlijst. Deze lijst moet uiterlijk maandag 15 juni om uur ingeleverd worden, met daarop aangegeven of de kandidaat een herexamen wil doen. Leerlingen die meegaan naar Walibi, moeten het formulier inleveren voordat de bus vertrekt. herexamen De herexamens zijn op woensdag 17 juni.

7 diploma-uitreiking Op woensdag 24 en donderdag 25 juni krijgen de leerlingen hun diploma, na een feestelijke bijeenkomst in de aula, door de mentor uitgereikt. Op woensdag zijn aan de beurt de klassen: 4bW1 4bW2 4bZ 4lZW 4kW 4kZ1 en 4kZ2. Op donderdag worden verwacht de klassen: 4bA 4kA 4bBS 4kBS 4lBS 4bBT 4kBT 4bIE 4kIE 4bME en 4kME. Uiteraard zijn ook familie en vrienden hartelijk welkom! 7 derde schoolexamen klas 3 Op maandag 22, dinsdag 23 en woensdag 24 juni zijn de derde schoolexamens voor de 3 e klassen. Het rooster wordt tijdig uitgedeeld. Zorg ervoor dat je altijd op tijd op de juiste plaats aanwezig bent. Neem je spullen mee die je nodig hebt. Bij eventuele ziekte moeten de ouders dat tijdig doorgeven aan de school. Binnen 48 uur moet er ook een schriftelijke bevestiging van de ziekmelding bij mij binnen zijn. De leerling maakt dan meteen een afspraak met de docent om het schoolexamen in te halen. Dit inhalen moet nog voor de zomervakantie gebeuren. Op woensdag 1 juli krijgen de leerlingen de resultaten uitgereikt na afloop van de laatste Cito-VAS taak. Bij deze resultaten is het gebruikelijke herkansingsformulier bijgesloten. Het is verstandig hier gebruik van te maken! De aanvraagformulieren voor deze herkansingen moeten ingeleverd worden uiterlijk op vrijdag 3 juli a.s. voor uur in de bus bij kamer D18. Let op: dit tijdstip staat vast: later ingeleverde formulieren kunnen niet behandeld worden! De herkansingen vinden plaats op maandag 6 juli a.s. om uur. Leerlingen die een herkansing doen worden maandag 6 juli om 9.20 uur verwacht om een extra training te krijgen voor de herkansing. Op het bord bij kamer D18 en bij de conciërge wordt de lokaalindeling bekendgemaakt. Hierop kunnen ook andere mededelingen staan die met het examen te maken hebben. Drukke en spannende tijden. Allemaal veel succes gewenst! D. Barnhoorn, secretaris van het eindexamen

8 KUNST EN CULTUUR Bij het vak kunst en cultuur worden door eerste klassers fraaie werkstukken gemaakt. Noa van der Plas laat hier haar handpoppen zien en daarnaast staan boten gemaakt door de botenbouwers van Rijnmond. 8 Andreas College locatie Rijnmond Louise de Colignylaan VT KATWIJK Telefoonnummer: Faxnummer: adres: rijnmond@andreascollege.nl Internet: Locatiedirecteur Dhr. F.R.T. van Efferink Adjunct-directeur Dhr. A.J. Hazenoot Teamleiders Mw. S.W. Schaap, leerjaar 1 Mw. P.F.A.M. Kolman-Backbier, leerjaar 2 Mw. E.M. van Rooijen, klas 3 en 4 Zorg & Welzijn Dhr. A.J. Hazenoot, klas 3 en 4 Economie en Techniek Leerlingbegeleiders Dhr. D.G. Kuijt, onderbouw Dhr. B.A. van Duijvenbode, Zorg & Welzijn Dhr. A.A. Oostenbrink, Techniek Decaan Dhr. W. Klinkenberg Interne zorg coördinator Mw. P.A.A. Kuijt Examensecretaris Dhr. D. Barnhoorn (tevens contactpersoon De Brug) Conciërges Dhr. H. Meijvogel Dhr. C. van Duijvenbode Dyslexiecoaches dyslexierm@andreascollege.nl Contactpersoon ouderraad Mw. J. van der Bent ouderraad@andreascollege.nl Naam en postadres Vereniging Vereniging voor Chr. Voortgezet Onderwijs te Katwijk e.o. Postbus 48, 2220 AA KATWIJK Bankrekeningnummer: IBAN: NL21 RABO

Brug tussen ouders, leerlingen en de school

Brug tussen ouders, leerlingen en de school Brug tussen ouders, leerlingen en de school INFORMATIEBLAD VAN HET ANDREAS COLLEGE, LOCATIE RIJNMOND 20 e jaargang, nr. 8 Volgende nummer: vrijdag 1 mei 2015 vrijdag 29 mei 2015 locatiedirecteur de brug

Nadere informatie

Brug tussen ouders, leerlingen en de school

Brug tussen ouders, leerlingen en de school Brug tussen ouders, leerlingen en de school INFORMATIEBLAD VAN HET ANDREAS COLLEGE, LOCATIE RIJNMOND 21 e jaargang, nr. 3 Volgende nummer: vrijdag 27 november 2015 vrijdag 18 december 2015 locatiedirecteur

Nadere informatie

Brug tussen ouders, leerlingen en de school

Brug tussen ouders, leerlingen en de school Brug tussen ouders, leerlingen en de school INFORMATIEBLAD VAN HET ANDREAS COLLEGE, LOCATIE RIJNMOND 20 e jaargang, nr. 10 Volgende nummer: woensdag 1 juli 2015 vrijdag 25 september 2015 locatiedirecteur

Nadere informatie

Het PTA; Het Programma van Toetsing en Afsluiting. Voorlichtingsavond 4e leerjaar

Het PTA; Het Programma van Toetsing en Afsluiting. Voorlichtingsavond 4e leerjaar Welkom Het PTA; Het Programma van Toetsing en Afsluiting Voorlichtingsavond 4e leerjaar In het PTA wordt vermeld: algemene informatie en examenregels examendata de leerstofomschrijving, welke onderdelen

Nadere informatie

Voorwoord Agenda Vakcollege Nieuws: Handel & Admin Nieuws: Zorg &Welzijn Exameninformatie

Voorwoord Agenda Vakcollege Nieuws: Handel & Admin Nieuws: Zorg &Welzijn Exameninformatie Nieuwsbrief Vakcollege Rijnmond Vrijdag 27 mei, nr. 9 Nr. 10 verschijnt op 1 juli 2016 Rijnmond is onderdeel van Voorwoord Agenda Vakcollege Nieuws: Handel & Admin Nieuws: Zorg &Welzijn Exameninformatie

Nadere informatie

Info examen 2015 (periode 6)

Info examen 2015 (periode 6) Info examen 2015 (periode 6) Aan de examenkandidaten van 2015 en hun ouder(s)/verzorger(s) Spijkenisse, maart 2015 Beste examenkandidaten, De examens staan voor de deur. De praktijkexamens en mondelinge

Nadere informatie

Op naar het diploma!

Op naar het diploma! Informatie voor examenkandidaten 4 vmbo basis/kader 2016-2017 Inleiding Beste leerlingen van 4 vmbo, Je bent nu bezig met de laatste lesweken op de RSG Tromp Meesters. Je hebt nog een paar weken om je

Nadere informatie

Exameninformatie , september Exameninformatie vmbo basis-, kader- en gemengde leerweg.

Exameninformatie , september Exameninformatie vmbo basis-, kader- en gemengde leerweg. 1 Exameninformatie vmbo basis-, kader- en gemengde leerweg. 2 Beste eindexamenkandidaat, Deze exameninformatie is specifiek voor Het Goese Lyceum, locatie Beroepsonderwijs 2017-2018. Alleen de exameninformatie

Nadere informatie

Informatieboekje voor examenkandidaten vmbo basis en kader

Informatieboekje voor examenkandidaten vmbo basis en kader Informatieboekje voor examenkandidaten vmbo basis en kader informatieboekje examen vmbo basis en kader pagina 1 van 7 Ik doe examen 2016 Beste leerling, Het is alweer en het examen nadert. Hier voor je

Nadere informatie

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Voorburg, maart 2018 Geachte ouders/ verzorgers en beste leerlingen, Het laatste gedeelte van de opleiding gaat binnenkort van start. Het CSPE voor het

Nadere informatie

examens 2015 Informatie leerjaar 4

examens 2015 Informatie leerjaar 4 examens 2015 Informatie leerjaar 4 Programma 19.30 uur Introductie en algemeen deel 20.30 uur Mentordeel 21.00 uur Eindtijd Onderwerpen SE-cijfers Herkansingen SE CSPE Mondelinge examens Examenrooster

Nadere informatie

Exameninformatie vmbo - basisberoepsgerichte leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg - gemengde leerweg

Exameninformatie vmbo - basisberoepsgerichte leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg - gemengde leerweg 1 Exameninformatie vmbo - basisberoepsgerichte leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg - gemengde leerweg Betreft: - cohort 2017 2019 - cohort 2018 2020 - vmbo leerjaar 3 en 4 2 Beste eindexamenkandidaat,

Nadere informatie

Informatieboekje voor examenkandidaten theoretische leerweg

Informatieboekje voor examenkandidaten theoretische leerweg Informatieboekje voor examenkandidaten theoretische leerweg informatieboekje examen tl pagina 1 van 7 Ik doe examen 2016 Beste leerling, Het is alweer en het examen nadert. Hier voor je ligt een informatieboekje

Nadere informatie

CENTRAAL EXAMEN Informatie voor leerlingen van de. kaderberoepsgerichte en basisberoepsgerichte leerweg

CENTRAAL EXAMEN Informatie voor leerlingen van de. kaderberoepsgerichte en basisberoepsgerichte leerweg CENTRAAL EXAMEN 2018 Informatie voor leerlingen van de kaderberoepsgerichte en basisberoepsgerichte leerweg INHOUDSOPGAVE: Algemene informatie Rooster centraal examen Vakspecifieke hulpmiddelen Exameninstructies

Nadere informatie

Examenboekje Hofstraat 2019 Inhoudsopgave:

Examenboekje Hofstraat 2019 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave: 1. Belangrijke data op een rij 2. Het CSPE - praktijkexamen 3. Het centraal examen (CE) 4. Rooster centraal examen 5. Wanneer ben je geslaagd? 6. Rooster herexamens 7. Diploma uitreiking

Nadere informatie

Kalsbeek College, locatie Bredius september 2018 Woerden. Aan de leerlingen van de examenklassen,

Kalsbeek College, locatie Bredius september 2018 Woerden. Aan de leerlingen van de examenklassen, Kalsbeek College, locatie Bredius september 2018 Woerden Aan de leerlingen van de examenklassen, Het vierde leerjaar is al weer enkele weken oud, en voor jullie is het een bijzonder leerjaar. Als alles

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND LEERJAAR 4

INFORMATIEAVOND LEERJAAR 4 INFORMATIEAVOND LEERJAAR 4 Informatie m.b.t de examens Teamleider Bovenbouw K/TL J. van Mil Examen secretaris K. Bormans Teamleider Basis-LWOO M. Verbunt Programma van deze avond Programma School Examen

Nadere informatie

Kalsbeek College, locatie Bredius september 2014 Woerden. Aan de leerlingen van de examenklassen,

Kalsbeek College, locatie Bredius september 2014 Woerden. Aan de leerlingen van de examenklassen, Kalsbeek College, locatie Bredius september 2014 Woerden Aan de leerlingen van de examenklassen, Het vierde leerjaar is al weer enkele weken oud, en voor jullie is het een bijzonder leerjaar. Als alles

Nadere informatie

Alle docenten moeten uiterlijk maandag 15 april 2019 de laatste PTA cijfers in Magister hebben ingevoerd.

Alle docenten moeten uiterlijk maandag 15 april 2019 de laatste PTA cijfers in Magister hebben ingevoerd. Beste ouders / verzorgers, beste leerling, Hierbij ontvangt u het Spoorboekje voor het eindexamen. Het bevat veel praktische informatie over de komende examenperiode. Het is daarom raadzaam het Spoorboekje

Nadere informatie

Info examen 2017 (periode 6)

Info examen 2017 (periode 6) Info examen 2017 (periode 6) Aan de examenkandidaten van 2017 en hun ouder(s)/verzorger(s) Spijkenisse, maart 2017 Beste examenkandidaten, De examens staan voor de deur. De praktijkexamens en mondelinge

Nadere informatie

welkom Leerlingen bij ouders zitten! Mobiele telefoons aub uit.

welkom Leerlingen bij ouders zitten! Mobiele telefoons aub uit. welkom Informatieavond klas 4: PTA en examens (dhr. Boogaard, teamleider bovenbouw) Vervolgopleidingen (dhr de Jong, decaan) Kennismaking met de mentor Leerlingen bij ouders zitten! Mobiele telefoons aub

Nadere informatie

Informatie avond. klas 4 basis en kader

Informatie avond. klas 4 basis en kader Informatie avond klas 4 basis en kader Programma Even voorstellen Inleiding, op weg naar de finish en ouderbetrokkenheid Decanaat en vervolgopleiding PTA (Programma van Toetsing en Afsluiting) Het examen

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

Organisatie Centraal Eindexamen 2018

Organisatie Centraal Eindexamen 2018 Organisatie Centraal Eindexamen 2018 vmbo basisberoepsgerichte leerweg kaderberoepsgerichte leerweg gemengde/theoretische leerweg Swalmen ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2018 VMBO Beste examenkandidaat,

Nadere informatie

Kalsbeek College, locatie Bredius september 2017 Woerden. Aan de leerlingen van de examenklassen,

Kalsbeek College, locatie Bredius september 2017 Woerden. Aan de leerlingen van de examenklassen, Kalsbeek College, locatie Bredius september 2017 Woerden Aan de leerlingen van de examenklassen, Het vierde leerjaar is al weer enkele weken oud, en voor jullie is het een bijzonder leerjaar. Als alles

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Examenboekje Hofstraat 2018 Inhoudsopgave:

Examenboekje Hofstraat 2018 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave: 1. Belangrijke data op een rij 2. Het CSPE - praktijkexamen 3. Het centraal examen (CE) 4. Rooster centraal examen 5. Wanneer ben je geslaagd? 6. Rooster herexamens 7. Diploma uitreiking

Nadere informatie

Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar

Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar 2016 2017. Het Programma van Toetsing en Afsluiting Het bevoegd gezag van de school stelt jaarlijks vóór 1 oktober een programma van toetsing en afsluiting

Nadere informatie

Kalsbeek College, locatie Bredius september 2016 Woerden. Aan de leerlingen van de examenklassen,

Kalsbeek College, locatie Bredius september 2016 Woerden. Aan de leerlingen van de examenklassen, Kalsbeek College, locatie Bredius september 2016 Woerden Aan de leerlingen van de examenklassen, Het vierde leerjaar is al weer enkele weken oud, en voor jullie is het een bijzonder leerjaar. Als alles

Nadere informatie

Gemengde/ theoretische leerweg

Gemengde/ theoretische leerweg Examen informatie Gemengde/ theoretische leerweg Schooljaar 2017 2018 Centraal examen (CE) Centraal schriftelijk praktisch examen (CSPE) 1 Inhoud Voorwoord... 3 Aandachtspunten voor leerling en ouders/

Nadere informatie

BELANGRIJKE INFORMATIE!

BELANGRIJKE INFORMATIE! Aan ouders en leerlingen van klas 4M/4MH BELANGRIJKE INFORMATIE! Rotterdam, 13 mei 2018 Betreft: Informatie einde schooljaar Geachte ouders/beste leerlingen, Maandag 14 mei start het Centraal Schriftelijk

Nadere informatie

WELKOM OP HET WESTERAAM!

WELKOM OP HET WESTERAAM! WELKOM OP HET WESTERAAM! Dhr. Broeder afdelingsleider Programma Algemeen gedeelte LOB en keuze MBO Schoolexamen en eindexamen Mentorgedeelte per klas Dhr. Verkerk decaan VMBO leerjaar 4 L oopbaan O ntwikkeling

Nadere informatie

Brug tussen ouders, leerlingen en de school

Brug tussen ouders, leerlingen en de school Brug tussen ouders, leerlingen en de school INFORMATIEBLAD VAN HET ANDREAS COLLEGE, LOCATIE RIJNMOND 21 e jaargang, nr. 4 Volgende nummer: vrijdag 18 december 2015 vrijdag 22 januari 2016 locatiedirecteur

Nadere informatie

Organisatie centraal eindexamen 2017

Organisatie centraal eindexamen 2017 Organisatie centraal eindexamen 2017 vmbo BBL, KBL & GT Swalmen ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2017 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van de centrale examens beschreven. Ook

Nadere informatie

Brug tussen ouders, leerlingen en de school

Brug tussen ouders, leerlingen en de school Brug tussen ouders, leerlingen en de school INFORMATIEBLAD VAN HET ANDREAS COLLEGE, LOCATIE RIJNMOND 20 e jaargang, nr. 1 Volgende nummer: vrijdag 26 september 2014 vrijdag 31 oktober 2014 locatie directie

Nadere informatie

Info examen 2019 (periode 6)

Info examen 2019 (periode 6) Info examen 2019 (periode 6) Aan de examenkandidaten van 2018 en hun ouder(s)/verzorger(s) Spijkenisse, maart 2019 Beste examenkandidaten, De examens staan voor de deur. De praktijkexamens en mondelinge

Nadere informatie

Examenvoorlichting. 4 Pakket 22

Examenvoorlichting. 4 Pakket 22 Examenvoorlichting M@vo 4 Pakket 22 Even voorstellen! - De heer P.K. de Kreij: locatiedirecteur en voorzitter examencommissie - Mevrouw S. van de Merwe: examensecretaris Mavo (pakket 4 en 5) en theoretische

Nadere informatie

Naar de finish.. Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen Naar de finish leerlingversie 2018 Pagina 1

Naar de finish.. Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen Naar de finish leerlingversie 2018 Pagina 1 Naar de finish.. Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen 2018 Naar de finish leerlingversie 2018 Pagina 1 Beste examenkandidaten, Nog enkele weken en dan begin je aan je eindexamen. Een spannende

Nadere informatie

Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018

Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018 Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018 vmbo theoretische leerweg Reuver ORGANISATIE CENTRAAL SCHRIFTELIJK EINDEXAMEN 2018 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van het

Nadere informatie

Week 17 Datum: 22 april 2015. Nieuwsbrief. Inhoud

Week 17 Datum: 22 april 2015. Nieuwsbrief. Inhoud ! Week 17 Datum: 22 april 2015 Nieuwsbrief Inhoud 1. Rekentoets en overgangsregeling 1 2. Huiswerkbegeleiding Over t IJ 1. Examentraining wiskunde 2 4. Controle schoolexamencijfers 2 5. Openingstijden

Nadere informatie

EXAMEN INSTRUCTIE 2015 voor eindexamenkandidaten VMBO-4 BBL/KBL

EXAMEN INSTRUCTIE 2015 voor eindexamenkandidaten VMBO-4 BBL/KBL EXAMEN INSTRUCTIE 2015 voor eindexamenkandidaten VMBO-4 BBL/KBL Oosterlicht College Vianen Inhoud: Voorbereiding Examen op de computer Examenroosters Ziekte Uitsluiting Extra s Tijdens het examen: Op tijd

Nadere informatie

WELKOM OP HET WESTERAAM!

WELKOM OP HET WESTERAAM! WELKOM OP HET WESTERAAM! Dhr. Broeder afdelingsleider Programma Algemeen gedeelte LOB en keuze MBO Schoolexamen en eindexamen Mentorgedeelte per klas Dhr. Verkerk decaan / loopbaanbegeleider VMBO leerjaar

Nadere informatie

Info examen 2018 (periode 6)

Info examen 2018 (periode 6) Info examen 2018 (periode 6) Aan de examenkandidaten van 2018 en hun ouder(s)/verzorger(s) Spijkenisse, maart 2018 Beste examenkandidaten, De examens staan voor de deur. De praktijkexamens en mondelinge

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

Graag willen wij u / jullie over een aantal belangrijke zaken informeren:

Graag willen wij u / jullie over een aantal belangrijke zaken informeren: Bergschenhoek, 20 april 2017 Betreft: afronding examenjaar Geachte ouder(s) / verzorger(s), beste leerling, De afrondende fase voor onze vierdejaars leerlingen BBL, KBL en GL/TL in de vorm van het CSPE,

Nadere informatie

Examenvoorlichting. 4/ 4

Examenvoorlichting. 4/ 4 Examenvoorlichting M@vo 4/ H@vo 4 Even voorstellen! - De heer P.K. de Kreij: locatiedirecteur en voorzitter examencommissie - Mevrouw S. van de Merwe: examensecretaris Mavo (pakket 4 en 5) en theoretische

Nadere informatie

Ouderavond 4 e leerjaar 4 september 2014

Ouderavond 4 e leerjaar 4 september 2014 Ouderavond 4 e leerjaar 4 september 2014 Programma Opening en info examenjaar Info L.O.B. Mw. van Esch teamleider examenjaar Decaan Kennismaking met mentoren Het examen naar het CE in mei 2015 Schoolexamens

Nadere informatie

Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen 2016

Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen 2016 SG De Triade Edam Naar de finish.. Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen 2016 Naar de finish leerlingversie 2016 Pagina 1 Beste examenkandidaten, Nog enkele weken en dan begin je aan je

Nadere informatie

Informatie avond. klas 4 basis en kader

Informatie avond. klas 4 basis en kader Informatie avond klas 4 basis en kader Programma Even voorstellen Inleiding, op weg naar de finish en ouderbetrokkenheid Decanaat, vervolgopleiding PTA (Programma van Toetsing en Afsluiting) Pauze Het

Nadere informatie

Laatste weken klas 4. Leerlingen. Week PTA week IV Donderdag 24 maart t/m vrijdag 1 april. Mondelingen Frans. en Duits: Persoonlijk rooster!

Laatste weken klas 4. Leerlingen. Week PTA week IV Donderdag 24 maart t/m vrijdag 1 april. Mondelingen Frans. en Duits: Persoonlijk rooster! Laatste weken klas 4 Leerlingen Week 12 + 13 PTA week IV Donderdag 24 maart vrijdag 1 april 21 maart Dinsdag 22 maart Gewoon les, maar wel 3 e en 7 e uur: Mondelingen Frans Gewoon les, maar wel 4 e en

Nadere informatie

Bergen op Zoom, maart 2012. Onderwerp: informatie eindexamens

Bergen op Zoom, maart 2012. Onderwerp: informatie eindexamens Bergen op Zoom, maart 2012 Onderwerp: informatie eindexamens Aan de ouder(s) van de leerlingen die in mei 2012 examen vmbo-tl doen Aan bedoelde kandidaten Geachte ouder(s), beste jongelui, Hierbij doen

Nadere informatie

afgenomen. Data, tijden en lokalen, alsmede de regels m.b.t. de examens kunt u / kunnen

afgenomen. Data, tijden en lokalen, alsmede de regels m.b.t. de examens kunt u / kunnen Bergschenhoek, april 2018 Betreft: afronding examenjaar Geachte ouder(s) / verzorger(s), beste leerling, De afrondende fase voor onze vierdejaars leerlingen BBL, KBL en GL/TL in de vorm van het CSPE, het

Nadere informatie

Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste examenkandidaat,

Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste examenkandidaat, Aan alle examenkandidaten en hun ouder(s)/verzorger(s) KENMERK : examen\265-xm.ni19 GELDROP, 10 april 2019 ONDERWERP : mededelingen CE en regelingen eindexamen VWO, HAVO en VMBO-t Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

VMBO Pascal Zuid. Ouderavond leerjaar 4

VMBO Pascal Zuid. Ouderavond leerjaar 4 VMBO Pascal Zuid Ouderavond leerjaar 4 Presentatie Ouderavond 4 31 augustus 2015 Programma Kennis maken met de mentor Welkom in het 4 e jaar Het PTA en de examens Programma LOB Het examenjaar Kort jaar

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 10th 2014/2015 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en

Nadere informatie

EXAMENBOEK BASIS 2016

EXAMENBOEK BASIS 2016 EXAMENBOEK BASIS 2016 Aan de leerlingen van klas 4. In dit boekje vinden jullie, op datum, informatie over alles wat te maken heeft met het Centraal Examen en de afronding daarvan tot en met de diploma-uitreiking.

Nadere informatie

WELKOM OP HET WESTERAAM!

WELKOM OP HET WESTERAAM! WELKOM OP HET WESTERAAM! Dhr. Broeder afdelingsleider Programma Algemeen gedeelte LOB en keuze MBO Schoolexamen en eindexamen Mentorgedeelte per klas Dhr. Verkerk decaan VMBO leerjaar 4 L oopbaan O riëntatie

Nadere informatie

voor de handelingsdelen ten minste een voldoende hebt. Belangrijke data schooljaar (onder voorbehoud)

voor de handelingsdelen ten minste een voldoende hebt. Belangrijke data schooljaar (onder voorbehoud) Mavo 4 EXAMEN Beste leerlingen, In dit boekje staan gegevens die van belang zijn om dit cursusjaar succesvol af te ronden. Dit is een aanvulling op het Examenreglement en het PTA (programma van toetsing

Nadere informatie

De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo. Hoorn, december 2013 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar

De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo. Hoorn, december 2013 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo Hoorn, december 2013 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Nu het examenjaar al flink

Nadere informatie

De laatste loodjes. Programma tot en met het examen

De laatste loodjes. Programma tot en met het examen De laatste loodjes Programma tot en met het examen Meivakantielessen In de meivakantie worden door trainingen gegeven. Uiteraard zullen er in elk geval trainingen zijn voor het kernvak: Wiskunde. Voor

Nadere informatie

Organisatie centraal eindexamen 2017

Organisatie centraal eindexamen 2017 Organisatie centraal eindexamen 2017 vmbo Reuver ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2017 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van de centrale examens beschreven. Ook zijn er belangrijke

Nadere informatie

Basis beroepsgerichte leerweg

Basis beroepsgerichte leerweg Examen informatie Basis beroepsgerichte leerweg Schooljaar 2018 2019 Centraal (digitaal) examen (CE) Centraal schriftelijk praktisch examen (CSPE) 1 Inhoud Voorwoord... 3 Aandachtspunten voor leerling

Nadere informatie

DRAAIBOEK CENTRAAL EXAMEN

DRAAIBOEK CENTRAAL EXAMEN DRAAIBOEK CENTRAAL EXAMEN MAVO 4 DE LA SALLE 2015 1 Geachte ouder(s)/verzorger(s) van de eindexamenleerlingen, Op dinsdag 12 mei 2015 begint voor de eindexamenleerlingen van De la Salle het Centraal Schriftelijk

Nadere informatie

Goedenavond. Ouders/verzorgers leerlingen docenten betrokkene

Goedenavond. Ouders/verzorgers leerlingen docenten betrokkene Goedenavond Ouders/verzorgers leerlingen docenten betrokkene Examen VMBO Basisberoepsgerichte leerweg Kaderberoepsgerichte leerweg Gemengde leerweg Examen Schoolexamen = S.E. presentatie s toetsen ( schriftelijk

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Beste examenkandidaten,

Beste examenkandidaten, Aan de examenkandidaten en ouder(s)/verzorger(s) Koninginneweg 126, Oud-Beijerland 0186-612130 administratie@actiefcollege.nl Datum : 16 maart 2018 Betreft : examennieuws 2018 Postbus 1221, 3260 AE Oud-Beijerland

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Naar de finish.. Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen Naar de finish leerlingversie 2017 Pagina 1

Naar de finish.. Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen Naar de finish leerlingversie 2017 Pagina 1 Naar de finish.. Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen 2017 Naar de finish leerlingversie 2017 Pagina 1 Beste examenkandidaten, Nog enkele weken en dan begin je aan je eindexamen. Een spannende

Nadere informatie

JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN

JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN Aan de ouders/verzorgers van leerlingen RSG Lingecollege locatie Teisterbantlaan Tiel, 26 september 2013 Betreft: Activiteitenkalender schooljaar

Nadere informatie

Beste eindexamenkandidaat,

Beste eindexamenkandidaat, Beste eindexamenkandidaat, Binnenkort begint voor jou het centraal schriftelijk eindexamen (CSE). Uiteraard ben je de afgelopen weken druk bezig geweest met het voorbereiden van het examen voor de verschillende

Nadere informatie

2013-2014. Informatieboekje Centraal Examen. Locatie Hoevelaken GTL

2013-2014. Informatieboekje Centraal Examen. Locatie Hoevelaken GTL 2013-2014 Informatieboekje Centraal Examen GTL Locatie Hoevelaken Inhoud Voorwoord 1. Examenperiode 2. Plaats van het Examen 3. Verzuim bij het Examen 4. Uitgesteld Examen i.v.m. wettelijk geoorloofde

Nadere informatie

CENTRAAL EXAMEN 2019

CENTRAAL EXAMEN 2019 CENTRAAL EXAMEN 2019 LAATSTE VERSIE MAART 2019!!!! Informatie voor leerlingen van de Theoretische / gemengde leerweg INHOUDSOPGAVE: Algemene informatie Rooster centraal examen Vakspecifieke hulpmiddelen

Nadere informatie

De laatste loodjes. 29 mei 2018

De laatste loodjes. 29 mei 2018 29 mei 2018 De laatste loodjes Een school is een plek waar wordt geleerd, binnen en buiten de lessen. Onze docenten zorgen ervoor dat alle lesstof wordt behandeld en geoefend door de leerlingen. Ze bereiden

Nadere informatie

VMBO-T info september

VMBO-T info september INFO EXAMEN VMBO-T info september EXAMENS 2018 Het examen bestaat uit drie onderdelen: 1. het schoolexamen (Programma van Toetsing en Afsluiting) voor 50%. 2. het centraal examen voor 50%. 3. de rekentoets

Nadere informatie

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM!

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! TOM JANSEN KLAS 4 Tom Jansen Docent wiskunde Leerlingcoördinator klas 3 en 4 Samen: 1 Doel Slagen in 2018 is nog 5 maanden 3 weken en 2 lesdagen Samen Vakdocenten Mentor

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

EXAMEN INSTRUCTIE 2011 voor eindexamenkandidaten VMBO-4 BBL

EXAMEN INSTRUCTIE 2011 voor eindexamenkandidaten VMBO-4 BBL EXAMEN INSTRUCTIE 2011 voor eindexamenkandidaten VMBO-4 BBL Oosterlicht College Vianen Inhoud: Voorbereiding Examen op de computer Examenroosters Ziekte Uitsluiting Extra s Tijdens het examen: Op tijd

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Examenrooster Etten-Leur Rucphen

Examenrooster Etten-Leur Rucphen Examenrooster 2017 Etten-Leur Rucphen Examen schooljaar 2017 Beste leerlingen, Bijna is het zo ver en gaat het examen beginnen. Hierbij ontvangen jullie informatie over het examen. Jullie zullen allemaal

Nadere informatie

Voorlopige jaarplanning 2014-2015

Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Pagina 1 Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Maand september 2014 ma 1 sep 13.00-16.00 Introductieprogramma Brugklas ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma tweede leerjaar ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2018-2019 Leerwerktrajecten Dit PTA geeft alle schoolexamenonderdelen weer van de 4 e klas leerwerktrajecten INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 2 2. Indeling van dit PTA-

Nadere informatie

Brug tussen ouders, leerlingen en de school

Brug tussen ouders, leerlingen en de school Brug tussen ouders, leerlingen en de school INFORMATIEBLAD VAN HET ANDREAS COLLEGE, LOCATIE RIJNMOND 21 e jaargang, nr. 1 Volgende nummer: vrijdag 25 september 2015 vrijdag 30 oktober 2015 locatiedirecteur

Nadere informatie

EXAMEN INSTRUCTIE 2013 voor eindexamenkandidaten VMBO-4 BBL/KBL

EXAMEN INSTRUCTIE 2013 voor eindexamenkandidaten VMBO-4 BBL/KBL EXAMEN INSTRUCTIE 2013 voor eindexamenkandidaten VMBO-4 BBL/KBL Oosterlicht College Vianen Inhoud: Voorbereiding Examen op de computer Examenroosters Ziekte Uitsluiting Tijdens het examen: Op tijd Te laat

Nadere informatie

Het eindexamenjaar! Informatieavond eindexamen 2014-2015

Het eindexamenjaar! Informatieavond eindexamen 2014-2015 Het eindexamenjaar! Informatieavond eindexamen 2014-2015 Dhr J. Albers, afdelingsleider vwo (3-6) en examensecretaris Mw A. Hupkens, afdelingsleider havo (3-5) Mw W. Terpstra, decaan havo Mentoren + Lokaalverdeling

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Ouderavond 4 e leerjaar 24 september 2013 MAVO

Ouderavond 4 e leerjaar 24 september 2013 MAVO Ouderavond 4 e leerjaar 24 september 2013 MAVO Programma Opening Teamleider Examenjaar: Info examenjaar Info L.O.B. Mw. van Esch Mw. van Esch Decaan dhr. R. van Kins Examensecretariaat: Mw. S. Maitimu

Nadere informatie

Het Vakcollege Maarsbergen gaat van zwak naar bovengemiddeld goed

Het Vakcollege Maarsbergen gaat van zwak naar bovengemiddeld goed 1-7-2016 Het Vakcollege Maarsbergen gaat van zwak naar bovengemiddeld goed Het Vakcollege Maarsbergen (voorheen Scholengemeenschap Maarsbergen) is de afgelopen jaren een aantal keren bezocht door de inspectie

Nadere informatie

voorwoord Agenda Personalia Vakcollege Nieuws: Handel & Admin Exameninformatie Excursies Activiteiten Diversen

voorwoord Agenda Personalia Vakcollege Nieuws: Handel & Admin Exameninformatie Excursies Activiteiten Diversen Nieuwsbrief Vakcollege Rijnmond Vrijdag 18 maart 2016, nr. 7 Nr. 8 verschijnt op 22 april 2016 Rijnmond is onderdeel van voorwoord Agenda Personalia Vakcollege Nieuws: Handel & Admin Exameninformatie Excursies

Nadere informatie

Hartelijk welkom. Informatieavond leerjaar 4 BB/KB. Donderdag 6 september 2018

Hartelijk welkom. Informatieavond leerjaar 4 BB/KB. Donderdag 6 september 2018 Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 BB/KB Donderdag 6 september 2018 Programma Welkom Het examen Na Marianum Met de mentor mee.. Informatieavond VMBO Lichtenvoorde Basis- en Kaderberoepsgerichte

Nadere informatie

PRAKTIJKEXAMENS KLAS 4 TEKENEN, BEROEPSGERICHTE VAKKEN TECHNOLOGIE, ZORG& WELZIJN, HANDEL& ADMINISTRATIE.

PRAKTIJKEXAMENS KLAS 4 TEKENEN, BEROEPSGERICHTE VAKKEN TECHNOLOGIE, ZORG& WELZIJN, HANDEL& ADMINISTRATIE. EDITIE 3 13 FEBRUARI 2015 MAGISTER 6 Na de carnavalsvakantie wordt een nieuwe versie van Magister ingevoerd voor alle leerlingen en ouders. Het voordeel is dat Magister 6 nu gebruikt kan worden vanaf elke

Nadere informatie

2014-2015 SAENREDAM COLLEGE

2014-2015 SAENREDAM COLLEGE Schooljaar 2014-2015 EXAMENKATERN 2014-2015 SAENREDAM COLLEGE VMBO Basisberoepsgerichte leerweg VMBO Kaderberoepsgerichte leerweg VMBO Theoretische leerweg 1 2 Beste examenkandidaat Zaandijk, september

Nadere informatie

Bij de start van onze examentraining. Waarom een periode van examentrainen?

Bij de start van onze examentraining. Waarom een periode van examentrainen? Basis Bij de start van onze examentraining Waarom een periode van examentrainen? Programma van deze avond 20.00 20.20 uur: Plenair gedeelte 20.20 uur: Uiteen per klas 20.20 20.45 uur: informatie over CSPE

Nadere informatie

Organisatie centraal eindexamen 2016

Organisatie centraal eindexamen 2016 Organisatie centraal eindexamen 2016 vmbo Reuver ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2016 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van de centrale examens beschreven. Ook zijn er belangrijke

Nadere informatie

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro INFORMATIEAVOND INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 Dinsdag 1 september 2015 PROGRAMMA 1. Opening door N. van Bennekom, directeur 2. Thema avond ouders 28 september 3. Inrichting

Nadere informatie

VMBO Pascal Zuid. Ouderavond leerjaar 4

VMBO Pascal Zuid. Ouderavond leerjaar 4 VMBO Pascal Zuid Ouderavond leerjaar 4 Presentatie Ouderavond 4 11 september 2018 Programma Kennis maken met de mentor Welkom in het 4 e jaar Alles over de examens De weg naar een vervolgopleiding Het

Nadere informatie

Iedereen van Het Kwadrant wenst je een succesvol examen toe!

Iedereen van Het Kwadrant wenst je een succesvol examen toe! INFORMATIEBOEKJE LEERLINGEN CENTRALE EXAMENS INLEIDING Beste leerling van klas 4, Hierbij ontvang je een informatieboekje dat betrekking heeft op: Centrale Examens 2017-2018 Het is de bedoeling dat je

Nadere informatie

welkom Leerlingen bij ouders zitten! Mobiele telefoons aub uit.

welkom Leerlingen bij ouders zitten! Mobiele telefoons aub uit. welkom Informatieavond klas 4: PTA en examens (dhr. Boogaard, teamleider bovenbouw) Vervolgopleidingen (dhr de Jong, decaan) Kennismaking met de mentor Leerlingen bij ouders zitten! Mobiele telefoons aub

Nadere informatie

Informatieavond 4e leerjaar. 6 september 2017

Informatieavond 4e leerjaar. 6 september 2017 Informatieavond 4e leerjaar 6 september 2017 Programma De 4 e klas + mentoren Algemene info Examen 2017-2018 Vervolgopleiding Kennismaking met de mentor Klassen: 4CT 4UV dhr. Sars dhr. De Jong 4 T&L1 dhr.

Nadere informatie

Hulpmiddelen 6. Toelichting op de tabel hulpmiddelen 7. Regels examenlokaal 9

Hulpmiddelen 6. Toelichting op de tabel hulpmiddelen 7. Regels examenlokaal 9 Exameninformatie 2015-2016 1 Inhoudsopgave Kort samengevat 3 o Centraal Examen BB, KB en mavo eerste tijdvak 3 o een paar regels en afspraken 3 o informatie over de uitslag 3 o diploma-uitreiking 3 o tijden

Nadere informatie

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO 2016 2017 REGELINGEN OMTRENT BEROEPS ORIËNTERENDE STAGE. Stage is een handelingsdeel dat verplicht is voor de gekozen beroepsgerichte vakken. Het moet dus naar behoren

Nadere informatie