VARSSELDER- VELDHUNTEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VARSSELDER- VELDHUNTEN"

Transcriptie

1 LOKAAL Oude IJsselstreek VARSSELDER- VELDHUNTEN EEN KERN MET PIT Varsselder-Veldhunten is een goed voorbeeld van een kern die graag zelf haar toekomstvisie wil bepalen. Of het burgerinitiatieven zijn of het organiseren van regionale evenementen, de inzet en passie spatten er vanaf. Lokaal Belang ondersteunt de inwoners hierbij graag! LOKAAL BELANG BETROKKEN IN DE BUURT

2 GOEDE VOORZIENINGEN IN VARSSELDER-VELDHUNTEN EN DIRECTE OMGEVING VERSTERKEN DE LEEFBAARHEID In Varsselder-Veldhunten hebben de inwoners de laatste jaren hun schouders eronder gezet om hun leefomgeving te verbeteren. Dit met de ondersteuning vanuit de gemeente. Lokaal Belang ondersteunt deze manier van werken graag! Varsselder-Veldhunten staat dan ook terecht bekend als een Kern met pit. Denk maar aan de realisatie van de Groene Belevingsruimte, het multifunctionele kunstgrasveld, de beweeg- en speelplek aan de Leemlandseweg en natuurlijk ook de exploitatie van t Dorpshuus. Door de geografische ligging van Varsselder-Veldhunten zijn ook de winkels en voorzieningen in Ulft dichtbij. Je zou kunnen denken dat alles voor elkaar is, maar er zijn ook een aantal aandachtspunten. Lokaal Belang wil ook in de toekomst het huidige voorzieningenniveau in Varsselder-Veldhunten en directe omgeving proberen te behouden. Hierbij moet gedacht worden aan het in standhouden van de basisschool Pius X, het faciliteren van inwoners bij burgerinitiatieven die de leefbaarheid verbeteren en het stimuleren van inwoners om vrijwilligerswerk te (blijven) doen. Maar ook het nu al lopende burgerinitiatief om de Hoofdstraat te verbeteren hoort hierbij.

3 DE JUISTE WONING OP DE DE JUISTE PLAATS De afgelopen jaren zijn er in Varsselder nog een aantal nieuwe woningen gebouwd binnen plan de Pavert. Maar aan wat voor soort woningen is er straks behoefte en in welke prijsklasse? Waar woont men nu en waar woont men over vijf tot tien jaar en in welk type woning? Wat we in ieder geval zien is dat er in Varsselder-Veldhunten een gebrek is aan betaalbare woningen in de sociale woningbouwsector, woningen voor jonge gezinnen en (huur)woningen voor senioren en/of jongeren. Het is voor ons ook belangrijk dat er voldoende doorstroming plaatsvindt tussen de diverse woningsegmenten: b.v. starters die doorgroeien naar een grotere woning of ouderen die juist kleiner gaan wonen. Dit biedt weer kansen op een woning voor nieuwe inwoners die zich in Varsselder-Veldhunten willen vestigen. De regionale woningbouwafspraken gelden tot het jaar Lokaal Belang wil niet dat er in de tussentijd geen woningen kunnen worden gebouwd, omdat de boel op slot zit door de regionale woningbouwafspraken. Dus de realisatie van woningen op de locatie de Möll staat voor ons niet ter discussie. Waar mogelijk zijn ook tijdelijke oplossingen in een aantal gevallen een prima tussenoplossing richting de verdere toekomst.

4 ONTSPANNEN MET CULTUUR EN RECREATIE In het kader van voorlichting en educatie is het belangrijk dat het enige museum van Varsselder-Veldhunten -40 graden Celcius, ook in de toekomst blijft bestaan. Daarnaast zijn er op het DRU-industriepark, dicht bij huis, voor de inwoners van Varsselder-Veldhunten, prima mogelijkheden om culturele activiteiten te bezoeken zoals: theater, popmuziek of evenementen. De DRU en de omgeving van Ulft zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Veel inwoners hebben zelf voor de DRU gewerkt of hebben familie of vrienden die dat hebben gedaan. Met meer dan 250 jaar geschiedenis kent de voormalige ijzergieterij DRU een lang en indrukwekkend verleden. Lokaal Belang is van mening dat het een goede keuze is geweest om de ontwikkeling van het gehele DRU-industriepark op te pakken en dit ook voor de toekomst te blijven ondersteunen. Engbergen en de Oude IJssel zijn gemakkelijk te bereiken; hier is voor jong en oud van alles te beleven. Natuurlijk om te wandelen en te fietsen. Maar ook paardrijden, golfen, kanovaren of een tochtje met de Isselganger behoren tot de mogelijkheden. In het openluchttheater worden regelmatig toneelstukken of muziekuitvoeringen georganiseerd. Ook is een bezoekje aan de kinderboerderij of aan de speeltuin de moeite waard. Er zijn veel actieve ondernemers die kansen zien in toeristische- en recreatieve voorzieningen. Ontspanning dicht bij huis is belangrijk voor onze inwoners, daarom ondersteunen wij nieuwe ontwikkelingen die hieraan bijdragen.

5 DE TOEKOMST Meedoen aan de samenleving van Oude IJsselstreek is belangrijk voor zowel jongeren als ouderen en voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Mensen ontmoeten elkaar thuis, op straat, op het werk, op een sportveld, bij verenigingen of bij culturele evenementen. Ontmoeten geeft een gevoel dat je erbij hoort en draagt o.a. bij aan de bestrijding van eenzaamheid. Bewegen is belangrijk voor ontspanning, maar ook voor een goede gezondheid. Iedereen moet kunnen meedoen, ook als je hiervoor geen financiële middelen hebt. Lokaal Belang wil een meedoen-regeling voor jong en oud of dat kinderen via een jeugdsportfonds of een cultuurfonds mee kunnen doen met leeftijdsgenootjes aan diverse activiteiten. Varsselder-Veldhunten kent een rijk verenigingsleven. Er zijn verenigingen op het gebied van sport (GWVV), muziek (Onze Lieve Vrouwe Gilde en fanfare Gregorius), zang- en andersoortige verenigingen (Toneelvereniging Kom es Kieken en carnavalsvereniging de Zinkput). Al deze verenigingen organiseren activiteiten in het kader van het meedoen, bewegen, ontmoeten en ontspannen. Dit willen we in de toekomst behouden en ondersteunen met een subsidieregeling die hierbij past. BEPALEN WE VANDAAG Lokaal Belang is van mening dat we zuinig met onze leefomgeving moeten omgaan, zodat de inwoners van de toekomst ook in een mooie en leefbare gemeente wonen. Daarom zijn wij voorstander van maatregelen die hieraan een bijdrage leveren. Een verbouwing vormt een handig moment om energiebesparende maatregelen te nemen in onze woning. Denk bijvoorbeeld aan isolatieglas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen en een HR-ketel. Er zijn subsidies voor aanpassingen waarmee u uw huis energiezuiniger maakt. Lokaal Belang is voorstander van een duurzaamheidslening voor inwoners om deze aanpassingen mogelijk te maken. Belangrijk is ook hoe we omgaan met ons afval. Lokaal Belang ondersteunt het principe de vervuiler betaalt. Binnen het bestaande inzamelingssysteem wordt voortdurend gezocht naar verbeteringen, want door recycling en hergebruik wordt ons huidige afval een grondstof voor nieuwe producten. DOE MEE OP JE EIGEN MANIER Ook de belangenvereniging VDVV mag hierbij niet vergeten worden. We willen dan ook vanuit Lokaal Belang het contact en de communicatie met alle belangenverenigingen en natuurlijk alle inwoners verbeteren. Op deze manier willen we er ook voor zorgen dat burgerinitiatieven meer kansen krijgen.

6 ONZE GEMEENTE IS EN BLIJFT EEN SOCIALE GEMEENTE We blijven zorgen voor inwoners van Varsselder-Veldhunten die hulp of ondersteuning nodig hebben! Lokaal Belang is van mening dat inwoners de regie hebben over hun eigen leven en waar gekeken wordt naar wat mensen kunnen en niet wat ze niet (meer) kunnen. We willen een gemeente zijn, waar mensen om hulp durven te vragen, naar elkaar omzien en voor elkaar klaarstaan. We stimuleren dat inwoners zoveel mogelijk eigen verantwoordelijkheid nemen om problemen op te lossen. Er moet een goed vangnet zijn voor inwoners die een steuntje in de rug nodig hebben: schuldhulpverlening, huishoudelijke hulp, mantelzorgondersteuning en dagbesteding. Een gemeente waar inwoners weten bij wie ze terecht kunnen als vragen of problemen hen boven het hoofd groeien. Via simpele procedures moeten inwoners de juiste hulp of ondersteuning krijgen.

7 GELD DAT JE HEBT HET GEVOEL VAN ONVEILIGHEID OPLOSSEN IS BETER DAN ER BANG VOOR TE ZIJN Lokaal Belang wil maatregelen die zijn gericht op het intensiveren van de handhaving. Door de inzet van extra toezichthouders vanuit de gemeente en de samenwerking met andere handhavers wordt er adequaat gereageerd op meldingen vanuit de samenleving. De gemeente moet daarnaast een veel grotere stem hebben in het bepalen van de lokale inzet van de politie. Bij de gemeente werkt het niet anders dan het huishoudboekje bij ons thuis: geld dat je hebt kun je maar één keer uitgeven en geld dat je niet hebt kun je niet uitgeven. Dit betekent dat wensen en ambities moeten passen binnen onze financiële mogelijkheden die we hebben en we zorgvuldige keuzes moeten maken waar we ons gemeenschapsgeld aan uitgeven. KUN JE MAAR ÉÉN KEER UITGEVEN Een belangrijk onderdeel van het wonen in Oude IJsselstreek is de betaalbaarheid. Lokaal Belang is tegen een ongelimiteerde belastingverhoging. Dit bespaart onze inwoners onaangename en onverwachte kosten en geeft zekerheid over de maximale woonlasten. We blijven een koers varen die moet leiden tot een gezond financieel beleid en gezonde gemeentefinanciën. Onze belangrijkste uitgangspunten hiervoor zijn: de begroting is elk jaar in evenwicht en sluitend. de totale schuldenlast van de gemeente moet geleidelijk dalen Woonlasten Soort huishouden OZB Alle Afval Eenpersoonshuishouden met kleine grijze container Afval Meerpersoonshuishouden met kleine grijze container Riool Alle Totaal Eenpersoonshuishouden met kleine grijze container Totaal Meerpersoonshuishouden met kleine grijze container We willen onveiligheid oplossen door: voorkomen van veiligheidsrisico s door preventiemaatregelen, zoals het anders inrichten van onveilige plekken bv. kruisingen of inrichting van wegen, betere verlichting en veilige oversteekplaatsen voor voetgangers; het kiezen voor mensgerichte oplossingen in samenwerking met handhavers, zorgverleners en maatschappelijke organisaties, omdat sociale overlast wordt veroorzaakt door mensen; hard aanpakken waar dat nodig is: waar nodig worden zware middelen ingezet zoals cameratoezicht en gebiedsverboden.

8 ONZE SPEERPUNTEN ONZE Lokaal Belang zet zich in voor een prettige, veilige en gezonde leefomgeving voor alle inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek. Wonen in de gemeente Oude IJsselstreek is meer dan een dak boven je hoofd hebben. Om onze doelstelling: samen bouwen aan onze toekomst te kunnen uitvoeren, hebben we speerpunten geformuleerd die hieraan een bijdrage moeten leveren. Hieronder vindt u een samenvatting van de speerpunten, die verder zijn uitgewerkt in het betreffende hoofdstuk van het verkiezingsprogramma. U kunt het downloaden op 1. GOEDE VOORZIENINGEN VERSTERKEN DE LEEFBAARHEID Leefbaarheid is een verantwoordelijkheid van ons allemaal! 2. VOLDOENDE WONINGEN VOOR ONZE INWONERS De juiste woning op de juiste plaats! 3. ONZE GEMEENTE IS EN BLIJFT EEN SOCIALE GEMEENTE We blijven zorgen voor inwoners die dit nodig hebben. 4. MEEDOEN, BEWEGEN, ONTMOETEN EN ONTSPANNEN ZIJN BELANGRIJK Doe mee op je eigen manier! 5. EEN LEVEN LANG LEREN Jong geleerd is oud gedaan. 6. INVESTEREN IN ONZE LOKALE ECONOMIE EN WERKGELEGENHEID Werk hebben is meer dan alleen geld verdienen. 7. WIJ ZIJN OVER DE WEG, MET OPENBAAR VERVOER, MAAR OOK DIGITAAL, GOED BEREIKBAAR Een goede bereikbaarheid is van onschatbare waarde! 8. DE KRACHT VAN DUURZAAM VERANDEREN Hoe onze gemeente er in de toekomst uitziet, bepalen we vandaag! 9. ONZE NATUUR, BUITENGEBIED EN OPENBAAR GROEN ZIJN VERFRISSEND Investeren in onze mooie groene gemeente. 10. VEILIG ZIJN EN JE VEILIG VOELEN IN JE EIGEN WOONOMGEVING Onveiligheid oplossen is beter dan er bang voor te zijn! 11. OVER ONZE GRENZEN HEEN KIJKEN De wereld om ons heen is groter dan onze eigen gemeente! 12. ONZE PORTEMONNEE Geld dat je hebt kun je maar één keer uitgeven! Joris ten Have Frank Aaldering Bert Kuster Marco Bennink KANDIDATEN GAAN GRAAG VOOR U AAN DE SLAG 1. Bert Kuster Ulft 2. Ine Hofs Heelweg 3. Gerrit Vossers Silvolde 4. Erik Schieven Varsseveld 5 Frank Aaldering Gendringen 6. Ben Hiddinga Heelweg 7. Mia Verwaaijen Terborg 8. Marco Bennink Ulft 9. Gerard Wildenbeest Silvolde 10. Herman Vreeman Gendringen 11. Jaap Veldhorst Varsseveld 12. Gerard Sinke Breedenbroek 13. Joris ten Have Varsselder 14. Miranda Steentjes Silvolde 15. Barry Kock Etten 16. Lucy Hugen - Thuis Ulft 17. Ton Looman Bontebrug 18. Jan Hendriksen Varsseveld 19. Stephen Gijsbers Silvolde 20. Ibrahim Durubaba Ulft 21. Diana Jillings - de Vries Silvolde 22. Richard Bruggink Varsseveld 23. Ria Ankersmit Westendorp 24. Piet Hein Koenders Terborg 25. Maarten Peet Varsseveld 26. Peter Postma Netterden 27. Theo Colenbrander Silvolde 28. Willy Nijhof - Groen Sinderen 29. Hans ten Have Silvolde 30. Herman Hunting Megchelen 31. Henk Hengeveld Ulft 32. Wybe Rijnsaardt Varsseveld

9 SAMEN WERKEN AAN ONZE TOEKOMST De inwoners van onze gemeente Oude IJsselstreek voelen zich sterk verbonden met hun gemeente. Wij zijn trots op het gebied waar we leven, wonen en werken. Daar is ook alle reden voor. In de Oude IJsselstreek gebeurt veel moois en er is nog heel veel meer mogelijk. Maar de wereld om ons heen verandert sneller dan ooit. Maatschappelijke en economische ontwikkelingen binnen en buiten onze gemeente hebben invloed op onze samenleving. Dit betekent het nodige voor onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen, maar ook voor het gemeentebestuur. Deze veranderingen brengen onzekerheden met zich mee, maar ook nieuwe kansen. Het is belangrijk dat onze inwoners en bedrijven worden betrokken bij deze ontwikkelingen, op een manier die vertrouwen geeft en stabiliteit uitstraalt. Ook de komende gemeenteraadsperiode willen wij met onze raadsleden, fractieassistenten en bestuur, samen met u als inwoner de handen uit de mouwen steken en kansen benutten. Als we de juiste keuzes maken en gezamenlijk de schouders eronder zetten, blijven we ook in de toekomst een mooie, aantrekkelijke, vitale en leefbare gemeente. Bestuur: Gemeenteraadsfractie: secretariaat@lokaalbelang.info fractiesecretariaat@lokaalbelang.info Laten we met elkaar de kracht van de Oude IJsselstreek omarmen en samen werken aan onze toekomst, want die toekomst ligt in onze handen! Bert Kuster, lijsttrekker Lokaal LOKAAL BELANG BETROKKEN IN DE BUURT

ULFT BLIF ULFT LOKAAL BELANG BETROKKEN IN DE BUURT. Oude IJsselstreek

ULFT BLIF ULFT LOKAAL BELANG BETROKKEN IN DE BUURT. Oude IJsselstreek LOKAAL Oude IJsselstreek ULFT BLIF ULFT Maar inmiddels is Ulft al lang niet meer het kleine dörpken aan de sluus, met een kerk, een school en wat huuzen. Ulft is een dorp volop in beweging richting de

Nadere informatie

Oude IJsselstreek ETTEN OP WEG NAAR LOKAAL BELANG BETROKKEN IN DE BUURT

Oude IJsselstreek ETTEN OP WEG NAAR LOKAAL BELANG BETROKKEN IN DE BUURT LOKAAL Oude IJsselstreek ETTEN OP WEG NAAR 2020-2025 LOKAAL BELANG BETROKKEN IN DE BUURT GOEDE VOORZIENINGEN IN ETTEN EN DIRECTE OMGEVING VERSTERKEN DE LEEFBAARHEID Etten is het dorp in Oude IJsselstreek

Nadere informatie

MEGCHELEN JE VOELT JE ER THUIS LOKAAL BELANG BETROKKEN IN DE BUURT. Oude IJsselstreek

MEGCHELEN JE VOELT JE ER THUIS LOKAAL BELANG BETROKKEN IN DE BUURT. Oude IJsselstreek LOKAAL Oude IJsselstreek MEGCHELEN JE VOELT JE ER THUIS Als inwoner van Megchelen woont u in een fijne omgeving met een aantal voorzieningen die de laatste jaren zijn gerealiseerd met de inzet van professionals

Nadere informatie

GENDRINGEN KOMT IN BEWEGING LOKAAL BELANG BETROKKEN IN DE BUURT. Oude IJsselstreek

GENDRINGEN KOMT IN BEWEGING LOKAAL BELANG BETROKKEN IN DE BUURT. Oude IJsselstreek LOKAAL Oude IJsselstreek GENDRINGEN KOMT IN BEWEGING Met de nieuwbouwplannen van verzorgingscentrum Maria Magdalena Postel in het midden van Gendringen komt er weer reuring in ons mooie dorp. Wij zetten

Nadere informatie

BONTEBRUG KLEIN MAAR FIJN! LOKAAL BELANG BETROKKEN IN DE BUURT. Oude IJsselstreek

BONTEBRUG KLEIN MAAR FIJN! LOKAAL BELANG BETROKKEN IN DE BUURT. Oude IJsselstreek LOKAAL Oude IJsselstreek BONTEBRUG KLEIN MAAR FIJN! Tussen Ulft en Silvolde Leit n klein gehuch Langs de Dinxperlose weg Veuren in n zuch Ri-je huuskes en n kerk is alles wa j door ziet Rust en stilte,

Nadere informatie

TERBORG DE ENIGE STAD! LOKAAL BELANG BETROKKEN IN DE BUURT. Oude IJsselstreek

TERBORG DE ENIGE STAD! LOKAAL BELANG BETROKKEN IN DE BUURT. Oude IJsselstreek LOKAAL Oude IJsselstreek TERBORG DE ENIGE STAD! Terborg, stad sinds 1419, is volop in beweging richting de toekomst. Met de renovatie van het Gildenhof in de Hoofdstraat, de Jorisschool, het Deurvorsthuis,

Nadere informatie

BREEDENBROEK VOORST LANDSCHAPPELIJK WAARDEVOL LOKAAL BELANG BETROKKEN IN DE BUURT. Oude IJsselstreek

BREEDENBROEK VOORST LANDSCHAPPELIJK WAARDEVOL LOKAAL BELANG BETROKKEN IN DE BUURT. Oude IJsselstreek LOKAAL Oude IJsselstreek BREEDENBROEK VOORST LANDSCHAPPELIJK WAARDEVOL Breedenbroek-Voorst, een prachtig landschappelijk en agrarisch gebied waar je graag wilt zijn en graag wilt wonen. Ondanks het feit

Nadere informatie

NETTERDEN EEN DORP MET ONBEGRENSDE MOGELIJKHEDEN. Oude IJsselstreek

NETTERDEN EEN DORP MET ONBEGRENSDE MOGELIJKHEDEN. Oude IJsselstreek LOKAAL Door aan de grens bij Duitsland zo efkes van de Rien Door ligt een heel mooi Dörpke dat mag worden gezien Oude IJsselstreek NETTERDEN EEN DORP MET ONBEGRENSDE MOGELIJKHEDEN Netterden, Netterden

Nadere informatie

SILVOLDE IS GOED OP WEG! LOKAAL BELANG BETROKKEN IN DE BUURT. Oude IJsselstreek

SILVOLDE IS GOED OP WEG! LOKAAL BELANG BETROKKEN IN DE BUURT. Oude IJsselstreek LOKAAL Oude IJsselstreek SILVOLDE IS GOED OP WEG! Er is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in Silvolde. Het gerealiseerde centrum en het zwembad de Paasberg zijn hiervan twee sprekende voorbeelden. Met

Nadere informatie

HEELWEG SINDEREN VARSSEVELD WESTENDORP WERKEN SAMEN

HEELWEG SINDEREN VARSSEVELD WESTENDORP WERKEN SAMEN LOKAAL Oude IJsselstreek HEELWEG SINDEREN VARSSEVELD WESTENDORP WERKEN SAMEN Dit magazine wordt u aangeboden door Lokaal Belang Oude IJsselstreek. Wij hopen u hiermee te kunnen overtuigen van onze visie

Nadere informatie

Conform concept Verordening op de raadscommissies Oude IJsselstreek 2017 raadsleden zijn plv. lid van alle commissies versie 20 juni 2019

Conform concept Verordening op de raadscommissies Oude IJsselstreek 2017 raadsleden zijn plv. lid van alle commissies versie 20 juni 2019 Commissie AFE (Algemeen zaken, Financiën en Economische zaken) voorzitter Ton Menke, griffier Marco Looman Marco Bennink Jeanette Elstak Heini Peters Gülden Siner-Sir Richard de Lange Jan Soentjens Frank

Nadere informatie

Aanwezig Otwin van Dijk, burgemeester. U kunt de vergadering live of achteraf volgen via de website van de gemeenteraad:

Aanwezig Otwin van Dijk, burgemeester. U kunt de vergadering live of achteraf volgen via de website van de gemeenteraad: Openbare besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de Gemeente Oude IJsselstreek, gehouden op 28-3-2019 in de DRU Cultuurfabriek te Ulft. Aanwezig Voorzitter: Griffier: Raadsleden: Wethouders:

Nadere informatie

Aanwezig Otwin van Dijk, burgemeester. U kunt de vergadering live of achteraf volgen via de website van de gemeenteraad:

Aanwezig Otwin van Dijk, burgemeester. U kunt de vergadering live of achteraf volgen via de website van de gemeenteraad: Openbare besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de Gemeente Oude IJsselstreek, gehouden op 13-12-2018 in de DRU Cultuurfabriek te Ulft. Aanwezig Voorzitter: Griffier: Raadsleden: Wethouders:

Nadere informatie

SAMEN WERKEN AAN ONZE TOEKOMST

SAMEN WERKEN AAN ONZE TOEKOMST SAMEN WERKEN AAN ONZE TOEKOMST VERKIEZINGSPROGRAMMA 2018-2022 1 VERKIEZINGSPROGRAMMA 2018-2022 INHOUDSOPGAVE Voorwoord pag. 3 De uitgangspunten van Lokaal Belang pag. 4 Speerpunten Samen werken aan onze

Nadere informatie

Samen Sterk Voor Uw Belang

Samen Sterk Voor Uw Belang Samen Sterk Voor Uw Belang Verkiezingsprogramma GemeenteBelangen 2014 2018 Speerpunten www.gemeentebelangen-aalten.nl Samen sterk voor uw belang Verkiezingsprogramma 2014 2018 GemeenteBelangen werkt actief

Nadere informatie

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID.

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID. MIDDEN TUSSEN DE MENSEN De uitgangspunten van het CDA Koggenland zijn helder: je wilt werken voor je brood, je ziet om naar elkaar en je laat de wereld knap achter voor je kinderen. Het CDA staat voor

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. okale artij ergeijk

Verkiezingsprogramma. okale artij ergeijk Verkiezingsprogramma okale artij ergeijk 2018-2022 Inleiding. De Lokale Partij Bergeijk is een onafhankelijke partij, die de belangen van alle inwoners van de gemeente Bergeijk wil behartigen. LPBergeijk

Nadere informatie

GOED LEVEN IN BERG EN DAL VERKIEZINGSPROGRAMMA

GOED LEVEN IN BERG EN DAL VERKIEZINGSPROGRAMMA GOED LEVEN IN BERG EN DAL VERKIEZINGSPROGRAMMA 2018-2022 1 VOORWOORD Op 21 maart 2018 vinden de volgende gemeenteraadsverkiezingen plaats. De VVD is een volkspartij voor vrijheid van alle burgers, waarbij

Nadere informatie

Proces-verbaal van de verkiezingsuitslag van de gemeenteraad

Proces-verbaal van de verkiezingsuitslag van de gemeenteraad Model P 22-2 Proces-verbaal van de verkiezingsuitslag van de gemeenteraad Met dit formulier wordt verslag gedaan van de zitting waarin de uitslag is vastgesteld van de verkiezing voor de gemeenteraad.

Nadere informatie

Jaarverslag Een jaar van van zaaien, schoffelen maar toch ook van oogsten.

Jaarverslag Een jaar van van zaaien, schoffelen maar toch ook van oogsten. Jaarverslag 2017. Een jaar van van zaaien, schoffelen maar toch ook van oogsten. Het jaar 2017 ligt alweer 6 maanden achter ons. Als VDVV mogen we terugkijken op een jaar waarin het nodige gerealiseerd

Nadere informatie

Samenvatting verkiezingsprogramma

Samenvatting verkiezingsprogramma Westerveld Samen leven samen doen Samenvatting verkiezingsprogramma 2018-2022 De kracht van de samenleving Ik zal eerlijk zeggen dat ik vereerd ben het CDA te mogen vertegenwoordigen bij de aanstaande

Nadere informatie

VERANDERING. GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de

VERANDERING. GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de STEM VOOR TIJD VOOR VERANDERING HET VERKIEZINGSPROGRAMMA IN 5 MINUTEN GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Wij kiezen ervoor om de

Nadere informatie

Slotavond Woonvisie. Buurtschapshuis Sinderen, woensdag 25 oktober :30 uur

Slotavond Woonvisie. Buurtschapshuis Sinderen, woensdag 25 oktober :30 uur Slotavond Woonvisie Buurtschapshuis Sinderen, woensdag 25 oktober 2017 19:30 uur Agenda Opening Presentatie concept: - Hoofdpunten Woonvisie - Wat hebben we opgehaald (zie ook: verslag op website) - Doelen

Nadere informatie

Voor Almere KAndidAten KwArtet

Voor Almere KAndidAten KwArtet Voor Almere Kandidaten kwartet 1. Arno Visser (43) woont in Almere Haven Financiën: verantwoord investeren in groei Eerst verdienen, dan uitgeven. Want iedere euro die de gemeente uitgeeft, is verdiend

Nadere informatie

BERKELLAND EEN KRACHTIGE SAMENLEVING

BERKELLAND EEN KRACHTIGE SAMENLEVING Berkelland BERKELLAND EEN KRACHTIGE SAMENLEVING met elkaar voor elkaar Verkort verkiezingsprogramma 2014-2018 Kijk voor het volledige CDA verkiezingsprogramma op onze website www.cdaberkelland.nl www.cdaberkelland.nl

Nadere informatie

NU WIJ, DE LOKALE PARTIJ!

NU WIJ, DE LOKALE PARTIJ! 1 NU WIJ, DE LOKALE PARTIJ! WaterlandNatuurlijk, lokaal onderscheidend van de landelijke partijen door onafhankelijke politiek. De inwoners van Waterland zijn heel goed in staat om zelf te kiezen waar

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting TOEKOMSTVISIE het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting Als je plannen maakt voor een vakantie, dan kies je eerst een bestemming. Gran Canaria of Schiermonnikoog, Amsterdam of Barcelona,

Nadere informatie

B. Mag de verdere ontwikkeling van het Dru-complex eventueel meer geld van de gemeente kosten? - Ja - Nee - Geen mening

B. Mag de verdere ontwikkeling van het Dru-complex eventueel meer geld van de gemeente kosten? - Ja - Nee - Geen mening DE VRAGEN VOOR HET BURGERBEGROTINSGFORUM OP 30 OKTOBER 2010 Groep 1: Leefbaarheid A. Zaal: Loungezaal. Gespreksleider: Jan Finkenflügel. 1 Het idee in de begroting is dat een goed voorzieningenniveau van

Nadere informatie

CDA Hendrik-Ido-Ambacht Verkiezingsprogramma

CDA Hendrik-Ido-Ambacht Verkiezingsprogramma CDA Hendrik-Ido-Ambacht Verkiezingsprogramma 2018-2021 Inleiding Voor u ligt het programma van het CDA in Hendrik-Ido-Ambacht voor de periode 2018 tot en met 2021. Als u dit programma leest, herkent u

Nadere informatie

Sociaal Groesbeek. Lijst 3 SOCIAAL GROESBEEK MAAKT HET VERSCHIL! Inleiding / Plan van aanpak. Verkiezingsprogramma

Sociaal Groesbeek. Lijst 3 SOCIAAL GROESBEEK MAAKT HET VERSCHIL! Inleiding / Plan van aanpak. Verkiezingsprogramma Sociaal Groesbeek Lijst 3 > 1. Hans Peters > 2. Wiebo Kersten > 3. William Janssen > 4. Sonja Postema- > Croonen > 5. Betty Wouters > 6. Erik Schlijper > 7. Cindy Liebers- > Gerritzen > 8. Corry Rutten

Nadere informatie

Mei 2012 versie 1. WK versie 1

Mei 2012 versie 1. WK versie 1 2012 Mei 2012 versie 1 WK versie 1 Jong en oud samen in beweging De stichting de Buitenham heeft tot doel het bevorderen van het maatschappelijk welzijn van de inwoners van Varsselder-Veldhunten en omgeving

Nadere informatie

Aan de hand van de nieuwste leerlingentellingen wordt bovengenoemd onderzoek geactualiseerd. In dit memo wordt achtereenvolgens ingegaan op:

Aan de hand van de nieuwste leerlingentellingen wordt bovengenoemd onderzoek geactualiseerd. In dit memo wordt achtereenvolgens ingegaan op: MEMO Aan : Almende college Van : Rozemarijn Boer en Krijno van Vugt Betreft : Herkomst leerlingen Almende college Datum : 25 mei 2016 Inleiding In augustus 2013 is onderzocht wat het mogelijke weglekeffect

Nadere informatie

Paragraaf duurzaamheid

Paragraaf duurzaamheid Paragraaf duurzaamheid Paragraaf duurzaamheid Wij hebben als gemeentelijke organisatie een voorbeeldfunctie en zorgen ervoor dat de gemeentelijke organisatie energieneutraal wordt voor 2030. Voor de gemeente

Nadere informatie

Doesburg, een stad om van te houden! Partij Programma Stadspartij Doesburg

Doesburg, een stad om van te houden! Partij Programma Stadspartij Doesburg Doesburg, een stad om van te houden! Partij Programma Stadspartij Doesburg 2018-2022 Inleiding Doesburg is een prachtige stad, die we als Stadspartij Doesburg onafhankelijk willen houden. Samenwerken doen

Nadere informatie

Zelfstandig Oudewater pakt door!

Zelfstandig Oudewater pakt door! Zelfstandig Oudewater pakt door! Coalitieprogramma 2016-2018 Onze stad is al meer dan 750 jaar een stad om trots op te zijn. We zijn trots op onze dorpskernen, ons buitengebied, onze monumenten en onze

Nadere informatie

Keuzes voor een beter Lopik. Verkiezingsprogramma Diana Rooken

Keuzes voor een beter Lopik. Verkiezingsprogramma Diana Rooken Keuzes voor een beter Lopik Verkiezingsprogramma 2018-2022 Diana Rooken Voorwoord Het CDA is een brede volkspartij, geworteld in alle lagen van de samenleving. Daarom biedt deze partij plaats aan veel

Nadere informatie

Verder met wijkgericht werken in Oude IJsselstreek

Verder met wijkgericht werken in Oude IJsselstreek Verder met wijkgericht werken in Oude IJsselstreek Oude IJsselstreek werkt al enkele jaren wijkgericht. Dit willen we verder uitbouwen om zo nog beter in te kunnen spelen op de wensen en behoeften van

Nadere informatie

VASTE AGENDAPUNTEN Omschrijving Beslissing Griffie Eig/afd. 1. Opening. Besluit: Akkoord

VASTE AGENDAPUNTEN Omschrijving Beslissing Griffie Eig/afd. 1. Opening. Besluit: Akkoord 18ini02871 OPENBAAR Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders Aanwezig : De heren Van Dijk, Kuster en Van de Wardt en dames Kock en Ankersmit Secretaris : De heer Hoeffnagel Afwezig : Mevrouw

Nadere informatie

CDA Koggenland. Verkiezingsprogramma

CDA Koggenland. Verkiezingsprogramma CDA Koggenland Verkiezingsprogramma 2018-2022 De samenleving zijn wij samen CDA Koggenland staat voor een gemeente waar het fijn wonen, goed werken en plezierig recreëren is. Daarom investeren we in voorzieningen

Nadere informatie

ENKHUIZEN: stabiel, solidair, slagvaardig. CDA Enkhuizen. Enkhuizen: stabiel, solidair, slagvaardig

ENKHUIZEN: stabiel, solidair, slagvaardig. CDA Enkhuizen. Enkhuizen: stabiel, solidair, slagvaardig CDA Enkhuizen Gemeenteprogramma 2018-2022 Enkhuizen: stabiel, solidair, slagvaardig GOUD IN HANDEN: ENKHUIZEN, IS HET WAARD! Pagina: 1 Voorwoord Voor u ligt het verkiezingsprogramma van het CDA Enkhuizen

Nadere informatie

Samen naar beter! verkiezingsprogramma SP-Westfriesland-Oost gemeenteraadsverkiezingen Enkhuizen

Samen naar beter! verkiezingsprogramma SP-Westfriesland-Oost gemeenteraadsverkiezingen Enkhuizen Samen naar beter! verkiezingsprogramma SP-Westfriesland-Oost gemeenteraadsverkiezingen 2014 - Enkhuizen Hieronder vind je het SP-verkiezingsprogramma voor gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Enkhuizen

Nadere informatie

Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de lokale politieke partij Roerstreek Lokaal! voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010.

Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de lokale politieke partij Roerstreek Lokaal! voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010. Voorwoord Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de lokale politieke partij Roerstreek Lokaal! voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010. Deze lokale politieke partij is voor de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN VERKIEZINGS PROGRAMMA 2018-2022 KAMPEN Mijn naam is Nieke Jansen. Ik zit in de gemeenteraad voor GroenLinks. Dat is een politieke partij. In deze folder leg ik uit wat de gemeenteraad is. Ik vertel ook

Nadere informatie

ChristenUnie Vlissingen. Verkiezingsprogramma 2014

ChristenUnie Vlissingen. Verkiezingsprogramma 2014 ChristenUnie Vlissingen Verkiezingsprogramma 2014 gezinnen vrijwilligers werknemers ondernemers verslaafden HART voor VLISSINGEN ouderen jongeren zorgverleners werkzoekenden Mensen met een beperking Verkiezingsprogramma

Nadere informatie

Mei 2012 versie 1. WK versie 1

Mei 2012 versie 1. WK versie 1 2012 Mei 2012 versie 1 WK versie 1 Jong en oud samen in beweging De stichting de Buitenham heeft tot doel het bevorderen van het maatschappelijk welzijn van de inwoners van Varsselder-Veldhunten en omgeving

Nadere informatie

In Arnhem worden op woensdag 21 maart gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Je mag dan stemmen welke mensen in de gemeenteraad komen.

In Arnhem worden op woensdag 21 maart gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Je mag dan stemmen welke mensen in de gemeenteraad komen. Gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart In Arnhem worden op woensdag 21 maart gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Je mag dan stemmen welke mensen in de gemeenteraad komen. Wat vind jij belangrijk?

Nadere informatie

Afdeling Rhenen-Elst-Achterberg

Afdeling Rhenen-Elst-Achterberg RHENEN IS VAN ONS ALLEMAAL! PROGRAMMA RAADSPERIODE 2014 2018 De PvdA wil dat Rhenen een gemeente is waar - iedereen gelijke kansen heeft - het veilig leven, wonen en werken is - het kwetsbare wordt beschermd

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma D66 Heemskerk Sterk in de IJmond Groen investeren Kracht uit optimisme D66. D66 Heemskerk krijgt het voor elkaar!

Verkiezingsprogramma D66 Heemskerk Sterk in de IJmond Groen investeren Kracht uit optimisme D66. D66 Heemskerk krijgt het voor elkaar! Verkiezingsprogramma D66 Heemskerk 2018-2022 Sterk in de IJmond Groen investeren Kracht uit optimisme D66 D66 Heemskerk krijgt het voor elkaar! Voorwoord Heemskerk heeft een sterke positie in de regio.

Nadere informatie

Met elkaar, voor elkaar!

Met elkaar, voor elkaar! Beste lezer, De gemeenteraadsverkiezingen van 2014 vinden plaats in een onzekere tijd, de economische groei is even voorbij. Net als u delen wij de zorgen die dit met zich meebrengt. Want hoe zit het in

Nadere informatie

Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen!

Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Samenvatting ondernemingsplan Samenvatting ondernemingsplan Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Dat is

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART #LVOPDEKAART

TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART #LVOPDEKAART TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART DIT IS Leidschendam-Voorburg is een actieve en betrokken gemeenschap waar mensen met plezier wonen, ondernemen en recreëren. Deze groene gemeente

Nadere informatie

Daarmee willen we bijdragen aan geluk en levensvoldoening van alle mensen in Roerdalen.

Daarmee willen we bijdragen aan geluk en levensvoldoening van alle mensen in Roerdalen. Programma op hoofdlijnen 2018-2022 Samen doen. Verder werken aan geluk, op een stevig fundament Dit programma bevat de belangrijkste uitgangspunten voor de raadsperiode 2018-2022. Alle raadsfracties hebben

Nadere informatie

Op VVD Aalsmeer kun je rekenen

Op VVD Aalsmeer kun je rekenen Op VVD Aalsmeer kun je rekenen De lokale VVD-fractie Aalsmeer/Kudelstaart Verkiezingsprogramma 2018-2022 1 Wat heeft VVD Aalsmeer de afgelopen jaren voor jou bereikt? Vanaf 2010 heeft de gemeenteraadsfractie

Nadere informatie

Start nieuwe subsidieregeling en overgangsregeling. Tweede jaar overgangsregeling

Start nieuwe subsidieregeling en overgangsregeling. Tweede jaar overgangsregeling en Tweede jaar Einde 'Oude' cluster binnensport 2015 2016 2017 2018 2019 2020 Badminton Club Varsseveld 4.590,74 3.660,02 2.739,40 3.377,81 3.103,91 2.830,00 Badmintonvereniging Spees Sjuttel Silvolde

Nadere informatie

WIJKVISIE STADSKANAAL NOORD 2011-2020

WIJKVISIE STADSKANAAL NOORD 2011-2020 WIJKVISIE STADSKANAAL NOORD 2011-2020 Vastgesteld in de raadsvergadering van 18 juni 2012. Verkorte versie wijkvisie Stadskanaal Noord 2011-2020 1 Wijkvisie Stadskanaal Noord 2011-2020 In de wijkvisie

Nadere informatie

OPEN. 21 punten voor Nijkerk in

OPEN. 21 punten voor Nijkerk in OPEN 21 punten voor Nijkerk in 2014-2018 We staan open voor vernieuwing en verandering van top-down handelen naar open staan voor verbinden met andere overheden, instellingen en bedrijven van denken in

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. Liberaal

Verkiezingsprogramma. Liberaal Verkiezingsprogramma Liberaal053 2014 2018 - Liberaal053 is nieuw, fris en oprecht betrokken bij de maatschappij. Met deze uitspraak gaat Liberaal053 de gemeenteraadverkiezingen van 2014-2018 in. Liberaal053

Nadere informatie

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Visie Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Een visie die van u is; die het (toekomst)beeld van inwoners

Nadere informatie

Arnhem voor iedereen

Arnhem voor iedereen Arnhem voor iedereen Samenvatting verkiezingsprogramma PvdA Gemeenteraadsverkiezingen 21 maart 2018 Samenvatting verkiezingsprogramma Arnhem is een prachtige stad. Maar in onze stad hebben nog te veel

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma CDA Zoeterwoude Gemeenteraad

Verkiezingsprogramma CDA Zoeterwoude Gemeenteraad Verkiezingsprogramma CDA Zoeterwoude Gemeenteraad 2018-2022 Wij zijn Zoeterwoude Voor CDA Zoeterwoude staat de samenleving centraal. Alleen samen kunnen we ons sterk maken voor een goede toekomst voor

Nadere informatie

Achterhoeks Woonwensen en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) Bijlage 6.7 Leefbaarheid Oude IJsselstreek

Achterhoeks Woonwensen en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) Bijlage 6.7 Leefbaarheid Oude IJsselstreek Achterhoeks Woonwensen en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) Bijlage 6.7 Leefbaarheid Oude IJsselstreek Maandag 6 januari 2014 1 Bijlage 6.7 Leefbaarheid Oude IJsselstreek In deze bijlage worden alle resultaten

Nadere informatie

Wijkplan 2015 Veenendaal-Oost

Wijkplan 2015 Veenendaal-Oost Wijkplan 2015 Veenendaal-Oost Februari 15 De samenwerking van het Wijkteam Pagina 0 Inhoud Inleiding 2 Aandachtspunten Wijkster 3 Speerpunten 2015 5 Doelen 2015 6 Pagina 1 Inleiding Voor u ligt het Wijkplan

Nadere informatie

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Inleiding Weststellingwerf heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een omgevingsvisie. De omgevingsvisie gaat over de toekomst van onze gemeente en is daarom

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma VVD Heeze-Leende

Verkiezingsprogramma VVD Heeze-Leende Verkiezingsprogramma VVD Heeze-Leende 2018-2022 Heeze-Leende, een gemeente waar iedereen een bijdrage levert aan de maatschappij, kan wonen waar hij of zij wil en kan genieten van uitstekend onderwijs

Nadere informatie

Agrarische Commissie Oude Ijssel ANBO Afdeling Wisch e.o. Atletiekvereniging Atletico '73 Auto-Sport-Vereniging-Gendringen Avondvierdaagse Dinxperlo

Agrarische Commissie Oude Ijssel ANBO Afdeling Wisch e.o. Atletiekvereniging Atletico '73 Auto-Sport-Vereniging-Gendringen Avondvierdaagse Dinxperlo Agrarische Commissie Oude Ijssel ANBO Afdeling Wisch e.o. Atletiekvereniging Atletico '73 Auto-Sport-Vereniging-Gendringen Avondvierdaagse Dinxperlo Avondvierdaagse Ulft Badminton Club, Ulft (U.B.C.) Badmintonclub

Nadere informatie

DUIDELIJK DAADKRACHTIG TOEKOMSTGERICHT. Verkiezingsprogramma Inleiding

DUIDELIJK DAADKRACHTIG TOEKOMSTGERICHT. Verkiezingsprogramma Inleiding Verkiezingsprogramma 2018-2022 Inleiding Vol trots presenteren wij ons verkiezingsprogramma 2018-2022 met als titel Duidelijk Daadkrachtig Toekomstgericht. De afgelopen vier jaar hebben wij ons met hart

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! VERKIEZINGSPROGRAMMA PVDA DUIVEN 2018 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma D66 Montfoort Wij gaan ervoor. Doet u mee?

Verkiezingsprogramma D66 Montfoort Wij gaan ervoor. Doet u mee? Wij gaan ervoor. Doet u mee? > Voorwoord Woensdag 19 maart 2014 kiezen de inwoners van Montfoort een nieuwe gemeenteraad. D66 Montfoort moedigt iedereen aan die mag stemmen om dat ook te doen. In de gemeenteraad

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! v 1 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te werken aan concrete plannen om samen

Nadere informatie

Uitwerking uitkomsten praatcafé

Uitwerking uitkomsten praatcafé Uitwerking uitkomsten praatcafé 21 november 2012 in de Tjattel Sjoerd IJdema / Frans Jorna Inhoud Algemeen... 2 Tafels Voorzieningen... 2 Tafels Wonen... 3 Tafels Werken... 3 Plenaire nabespreking... 5

Nadere informatie

MONITOR WONEN-ZORG PROVINCIE GELDERLAND 2016 GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK. Wonen met zorg

MONITOR WONEN-ZORG PROVINCIE GELDERLAND 2016 GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK. Wonen met zorg MONITOR WONEN-ZORG PROVINCIE GELDERLAND 2016 GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK Wonen met zorg Onder Wonen met zorg wordt verstaan: woonvormen die gekoppeld zijn aan zorg. Figuur 1 Onderwerp van het onderzoek

Nadere informatie

Samen maken we Groningen

Samen maken we Groningen Verkiezingsprogramma in eenvoudig Nederlands - D66 Groningen 2018-2022 Samen maken we Groningen D66 krijgt het voor elkaar Samen maken we Groningen 2 Op 21 november 2018 gaan we in Groningen naar de stembus.

Nadere informatie

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal 2018-2022 De SP bestuurde voor het eerst in Gorinchem mee. De SP heeft met onze wethouder veel dingen bereikt. We vertellen

Nadere informatie

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Kiezen om ruimte te maken Den Haag 2040 Den Haag is volop in beweging, de stad is in trek. Verwacht wordt dat Den Haag groeit, van 530.000 inwoners in 2017 naar

Nadere informatie

Welzijn voor iedereen. Meerjarenperspectief Basis Infrastructuur Welzijn, , Welcom

Welzijn voor iedereen. Meerjarenperspectief Basis Infrastructuur Welzijn, , Welcom Welzijn voor iedereen Meerjarenperspectief Basis Infrastructuur Welzijn, 2019-2023, Welcom Welzijn voor iedereen 1 Fijn dat je belangstelling hebt voor ons Meerjarenperspectief, ons beleidsplan voor de

Nadere informatie

Auteurs Caroline Timmerman, epidemioloog Petra Boluijt, epidemioloog

Auteurs Caroline Timmerman, epidemioloog Petra Boluijt, epidemioloog Risicokinderen in de gemeente Oude IJsselstreek Auteurs Caroline Timmerman, epidemioloog Petra Boluijt, epidemioloog GGD Noord- en Oost-Gelderland, 1 mei 2015 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Methode... 3

Nadere informatie

Tarievenstelsel. sport- en welzijnsaccommodaties. Gemeente Oude IJsselstreek.

Tarievenstelsel. sport- en welzijnsaccommodaties. Gemeente Oude IJsselstreek. 12int00035 Tarievenstelsel sport- en welzijnsaccommodaties Gemeente Oude IJsselstreek. 2012 voor verenigingen, stichtingen en overige (groeps)gebruikers januari 2012 - Accommodatiesoorten: Voor de volgende

Nadere informatie

Samen leven in Bernheze

Samen leven in Bernheze Samen leven in Bernheze Wij zijn samen Bernheze. Oud en Jong, werkend of nog naar school, of misschien al met pensioen. Wij zijn het die er samen voor zorgen dat het hier prettig leven is en wij zijn er

Nadere informatie

2014/ 2016. Samenvatting Jong en oud samen in beweging in Varsselder - Veldhunten

2014/ 2016. Samenvatting Jong en oud samen in beweging in Varsselder - Veldhunten 2014/ 2016 Samenvatting Jong en oud samen in beweging in Varsselder - Veldhunten Vereniging Dorpsbelangen V - V Voorzitter : Wim Klompenhouwer Financiën: Judit Venus Secretariaat: Sandra ten Have Joris

Nadere informatie

Hallo IJsselstein! Gezellig en gastvrij

Hallo IJsselstein! Gezellig en gastvrij Hallo IJsselstein! Gezellig en gastvrij De stadsvisie is afgerond en vastgesteld. Mede dankzij u. Dit document omvat alle beleidsterreinen en benoemt de koers en de identiteit van de gemeente. De stadsvisie

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar Verkiezingsprogramma Kies voor de ander Gewoon oog voor elkaar VERKIEZINGSPROGRAMMA IN GEWONE TAAL 2018 2022 Gewoon oog voor elkaar VOORWOORD In november 2018 gaan we stemmen. We kiezen een nieuwe gemeenteraad.

Nadere informatie

De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting

De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting Vooraf Hoe ziet onze leefomgeving er over 15 jaar uit? Of eigenlijk: hoe ervaren we die dan? Als inwoner, ondernemer, bezoeker of toerist. De tijd

Nadere informatie

Beter worden in wat we samen zijn!

Beter worden in wat we samen zijn! Beter worden in wat we samen zijn! Wie zijn we? Wat doen we? De gemeenten in de regio Stedendriehoek werken samen. Samen staan we sterk en maken we ons sterk voor het nog verder verbeteren van het VESTIGINGSKLIMAAT.

Nadere informatie

Een liberaal lokaal Haarlemmermeer En meedenken is meedoen Natuurlijk samenwerken!

Een liberaal lokaal Haarlemmermeer En meedenken is meedoen Natuurlijk samenwerken! Haarlemmermeer, 2 april 2013 Deze tijd vraagt om een nieuwe manier van denken met een duidelijke visie om de problemen aan te pakken. Ons motto; Een liberaal lokaal Haarlemmermeer En meedenken is meedoen

Nadere informatie

Menselijke maat in het landelijk gebied

Menselijke maat in het landelijk gebied Menselijke maat in het landelijk gebied Menselijke maat in het landelijk gebied Mensen maken het landelijk gebied. Het zijn juist de trotse en betrokken bewoners die zorgen voor een landelijk gebied dat

Nadere informatie

Groen en Wit zijn de kleuren van Vlieland

Groen en Wit zijn de kleuren van Vlieland Groen en Wit zijn de kleuren van Vlieland De vlag van Vlieland met de kleuren groen en wit is in de 16e en 17e eeuw al in gebruik geweest. En al sinds de jaren 60 de kleur van het ABV! De vlag bestaat

Nadere informatie

Een burgemeester die Houten positioneert in al zijn kwaliteiten. Profielschets

Een burgemeester die Houten positioneert in al zijn kwaliteiten. Profielschets Een burgemeester die Houten positioneert in al zijn kwaliteiten Profielschets De gemeente Houten, onderdeel van de stadsregio Utrecht, is de laatste decennia volop in ontwikkeling. Van een dorp met 7.000

Nadere informatie

Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe. W ij wonen waar anderen op vakantie gaan. CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025

Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe. W ij wonen waar anderen op vakantie gaan. CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025 Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe W ij wonen waar anderen op vakantie gaan CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025 even voorstellen In onze gemeente wonen ruim 18.500 mensen in

Nadere informatie

SAMEN BOUWEN VLAANDEREN

SAMEN BOUWEN VLAANDEREN aan ZEEUWS- VLAANDEREN Samen bouwen Dit is de gezamenlijke visie van Clavis, Woonstichting Hulst en Woongoed Zeeuws- Vlaanderen op de sociale volkshuisvesting in Zeeuws-Vlaanderen. Ons motto: samen bouwen.

Nadere informatie

Voor een gezond Smallingerland!

Voor een gezond Smallingerland! Voor een gezond Smallingerland! CDA verkiezingsprogramma 2010 2014 Op dinsdag 3 maart 2010 wordt er een nieuwe gemeenteraad gekozen. Het CDA wil met dit verkiezingsprogramma laten zien wat het de komende

Nadere informatie

Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord Gemeente Emmen. betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend

Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord Gemeente Emmen. betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord 2018-2022 Gemeente Emmen betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend S S Samen investeren! De partijen Wakker Emmen, PvdA en CDA gaan opnieuw

Nadere informatie

Partij van de Arbeid Noord-Beveland Verkiezingsprogramma

Partij van de Arbeid Noord-Beveland Verkiezingsprogramma Partij van de Arbeid Noord-Beveland Verkiezingsprogramma 2014-2018 Algemeen: De Partij van de Arbeid in de Noord-Bevelandse samenleving De leidende gedachte voor de PvdA is een mensvriendelijke samenleving,

Nadere informatie

LEEF. Geachte, Deze visie zal de komende 4 jaar het uitgangspunt zijn voor de PvdA bij de besluitvorming in de gemeenteraad.

LEEF. Geachte, Deze visie zal de komende 4 jaar het uitgangspunt zijn voor de PvdA bij de besluitvorming in de gemeenteraad. Geachte, In het weekend van 8 en 9 maart gaat de PvdA Bergeijk huis aan huis een kleurrijke brochure verspreiden. In deze brochure staat onze visie voor de komende jaren voor Bergeijk: Een visie met een

Nadere informatie

Op eigen kracht. De Sociale Structuurvisie

Op eigen kracht. De Sociale Structuurvisie Op eigen kracht De Sociale Structuurvisie Sociaal Uniek Maak kennis met het gedachtegoed van gemeente Noordoostpolder! Vitaal Samen Eigen kracht! Gemeente Noordoostpolder vaart op eigen kracht. De inwoners

Nadere informatie

Slochteren: niet aan grenzen gebonden. Programma 2014-2018 Gemeenteraadsverkiezingen

Slochteren: niet aan grenzen gebonden. Programma 2014-2018 Gemeenteraadsverkiezingen Slochteren: niet aan grenzen gebonden Programma 2014-2018 Gemeenteraadsverkiezingen Afdeling PvdA Slochteren Slochteren, oktober 2013 Slochteren: niet aan grenzen gebonden Voor u ligt waarschijnlijk het

Nadere informatie

Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008

Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008 Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008 Agenda Aanvang 20.00 uur Inleiding DOP en resultaten enquête Pauze, koffie/thee Discussie in groepjes Afsluiting uiterlijk 22.30 uur Wat

Nadere informatie

Bijlage 1 Verslag van de verschillende discussiegroepen d.d. 6 november 2014

Bijlage 1 Verslag van de verschillende discussiegroepen d.d. 6 november 2014 Bijlage 1 Verslag van de verschillende discussiegroepen d.d. 6 november 2014 Aantekeningen thema Maatschappelijk Vastgoed Functie kerk: Belangrijk: Trouw en rouw blijven behouden Beperkte functie nu zijn

Nadere informatie

Wij doen het voor u!

Wij doen het voor u! Onderbanken Lokaal & Liberaal Wij doen het voor u! Voorstellen voor een leefbaar Onderbanken Verkiezingsprogramma GR 2014-2018 Voorwoord Beste inwoner van Onderbanken, Terugkijkend op de afgelopen periode

Nadere informatie

Algemene Beschouwingen Programmabegroting 2014

Algemene Beschouwingen Programmabegroting 2014 Algemene Beschouwingen Programmabegroting 2014 Inleiding: Het zijn uitdagende tijden voor de lokale overheid of wel de gemeenten in Nederland. De economische recessie, die ons al vanaf 2008 bezig houdt,

Nadere informatie

Heukelum. Zicht op de Linge

Heukelum. Zicht op de Linge Heukelum Zicht op de Linge Het stadje Heukelum is een van de vijf kernen van de gemeente Lingewaal. Heukelum ligt in de Tielerwaard, aan de zuidoever van de rivier de Linge, in een van de meest westelijke

Nadere informatie