CDA Hendrik-Ido-Ambacht Verkiezingsprogramma

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CDA Hendrik-Ido-Ambacht Verkiezingsprogramma"

Transcriptie

1 CDA Hendrik-Ido-Ambacht Verkiezingsprogramma

2 Inleiding Voor u ligt het programma van het CDA in Hendrik-Ido-Ambacht voor de periode 2018 tot en met Als u dit programma leest, herkent u als het goed is onze landelijke uitgangspunten rentmeesterschap, verantwoordelijkheid, gerechtigheid en solidariteit maar dan vertaalt naar de Ambachtse realiteit. Ook in de komende vier jaar staat een energieke en ervaren ploeg Ambachters klaar om zich naar eer en geweten in te spannen voor de belangen van ons dierbare Hendrik-Ido-Ambacht en haar inwoners. Twee thema s staan hierbij centraal: De bijbel als inspiratiebron en plezier in ons werk. Beide thema s herkent u in het optreden van onze vertegenwoordigers maar het eerste thema is zichtbaar in al onze opvattingen en speerpunten. Zoals: Speerpunt Rust op zondag De zondag is een dag van rust en Ambachtse ontspanning. Dat zit in onze genen. Ik wens u veel leesplezier. Jaap Zeilmaker Voorzitter CDA Hendrik-Ido-Ambacht

3 Bestuurbaar Ambacht Autonomie Op eigen kracht is Hendrik-Ido-Ambacht de gemeente geworden die het nu is. Dat willen we zo houden. Waar samenwerking meerwaarde biedt, zijn we een betrouwbare en enthousiaste partner. Waar meerwaarde niet overduidelijk is, zijn we gezond kritisch. Samenwerking mag niet ten koste gaan van onze onafhankelijkheid. Goed bestuur Begrijpelijke besluitvorming is een voorwaarde voor goed lokaal bestuur. Dit houdt in dat besluiten logisch zijn en aangepast kunnen worden aan veranderende omstandigheden. In Ambacht besturen we op basis van argumenten en goede discussies. We luisteren naar álle opvattingen zolang ze op controleerbare feiten gebaseerd zijn. We besturen en handelen integer, redelijk, transparant, fatsoenlijk, voorspelbaar en betrouwbaar. Dit is onze basis en hierop mogen we door iedereen worden aangesproken. We kennen onze inwoners Alles wat er in Ambacht plaatsvindt, is in het belang van onze inwoners. Het is daarom van belang dat we weten wat zij van de gemeente en haar bestuur vinden. We gaan in gesprek en gebruiken alle digitale mogelijkheden om hiervan op de hoogte te zijn maar zijn tegelijkertijd niet bang om tegen de populairste mening in te gaan als het algemeen belang daar in redelijkheid om vraagt. en luisteren naar wat zij wensen Goede initiatieven van de samenleving steunen wij. Dat biedt de beste voorwaarden voor een bloeiende en levendige gemeente. Geen cent teveel De afgelopen jaren kenmerken zich door een gedegen financieel beleid. Er is geen reden om daarvan af te wijken. Verhoging van belastingen vindt alleen plaats als daar een duidelijke meerwaarde voor onze inwoners mee wordt gecreëerd. Dat moet vooraf goed worden beargumenteerd. Goed bestuur, ook op lange termijn Wij zijn blij met alle vrijwillige besturen in Hendrik-Ido-Ambacht, maar de vergrijzing slaat ook daar toe. (Sport)verenigingen met jonge bestuursleden willen wij financieel steunen. Jong 'bestuursbloed' is goed voor de vereniging en goed voor Ambacht: jong geleerd is oud gedaan. Economie We hebben rond het Waterbusplein mogen ervaren dat waar de gemeente en bedrijven elkaar actief ondersteunen we wederzijds grote meerwaarde kunnen realiseren. Wij willen op zoek naar meer van dit soort samenwerkingen.

4 Sociaal Ambacht Uw zorg is onze zorg, en andersom Zorg, voor alle Ambachters, is in 2015 voor een groot deel de verantwoordelijkheid geworden van de gemeente. Hierbij hebben wij de opdracht gekregen om deze zorg zo dicht mogelijk bij de inwoners te organiseren of, nog beter, hen te helpen hun eigen problemen op te lossen. In de komende vier jaar zetten we grote stappen hierin door de kennis en ervaring van onze inwoners en betrokken organisaties te verbinden en hún oplossingen en ideeën te ondersteunen. Speerpunt - Goede zorg op het goede moment Zorg is duur. Daarom willen we zoveel mogelijk voorkomen dat mensen zorg nodig hebben. Is toch zorg nodig dan is deze ruim beschikbaar. Zorgen voor de toekomst Voor Hendrik-Ido-Ambacht zijn er de komende jaren grote uitdagingen op de gebieden jeugdhulp, dementie en Beschermd Wonen. Het CDA acht extra inspanningen op deze gebieden geboden. Onze vrijwilligers zijn ons kapitaal Het zijn de vrijwilligers en verenigingen die Hendrik-Ido-Ambacht speciaal maken. Ambacht is erbij gebaat als mensen en organisaties elkaar kennen en weten te vinden. De gemeente moet dit aanjagen en goede ideeën die daaruit ontstaan, ondersteunen. De gemeente moet bij financiële ondersteuning van onze verenigingen en organisaties vragen om een duidelijk maatschappelijk rendement. Speerpunt - Omzien naar elkaar In Ambacht kennen we elkaar en helpen we elkaar. De gemeente ondersteunt dit op alle mogelijke manieren. Een sportieve gemeente Sport, georganiseerd óf individueel, is erg belangrijk. De ondersteuning hiervan moet gericht zijn op sport in de volle breedte. Populaire en minder populaire sporten zijn voor Ambacht even belangrijk. Mooie scholen, knappe koppen Onderwijs is belangrijk. Dit willen we terugzien in de kwaliteit van de Ambachtse schoolgebouwen. Big Data wordt van groot belang De gemeente heeft de beschikking over veel digitale gegevens die, op de juiste manier verwerkt, van grote waarde kunnen zijn voor ons lokaal sociaal beleid. Hierin moeten we ervaring op gaan doen. Sociaal ontmoetingscentrum Cascade Cascade is ons theater, ons dorpshuis en ons zalencentrum. Cascade wordt daarbij ook ons gezellige dorpsplein waar je een kop koffie kan drinken, kan schaken tegen oude heren en kan rusten op een mooi terras. Binnen kun je terecht met je vragen over de zorg in Ambacht. Binnen en buiten worden verbonden door een nieuwe, mooie, uitnodigende ingang. Speerpunt - Cascade Cascade is ons theater, ons dorpshuis en ons zalencentrum. Cascade wordt daarbij ook ons gezellige dorpsplein waar je een kop koffie kan drinken, kan schaken tegen oude heren en kan rusten op een mooi terras.

5 Groen Ambacht We hebben maar één planeet We hebben onze wereld niet gekregen van onze voorouders maar in bruikleen van onze kinderen. Bij alles wat we doen, moeten we dit in ons achterhoofd houden. Wat heb je aan geld als aarde, water en lucht vervuild zijn. Hergebruik van materialen, bijvoorbeeld via kringloopwinkels stimuleren wij. Speerpunt - Vervuilers mogen niet beloond worden We hebben de aarde geleend. Als we deze vervuilen, benadelen we onze kinderen. We gaan echt werk maken van milieubewust leven. Als dat betekent dat mensen die hieraan niet willen meedoen meer moeten betalen dan is dat zo. Groen is de beste kleur Een omgeving heeft grote invloed op de gezondheid en het welbevinden van mens en dier. We gaan bij de invulling van onze openbare ruimte nog meer rekening houden met de Ambachtse behoeften. Duurzaamheids- en milieuoverwegingen zijn leidend. Ambacht is groen maar moet nog veel groener, op zoveel mogelijk vlakken. Speerpunt - Een groene gemeente Een groene omgeving is gezond, is interessant voor bedrijven die zich willen vestigen en maakt wonen aantrekkelijk. De openbare ruimte in Ambacht moet nog veel groener worden. Speerpunt - Vergroening van A15 en A16 We onderzoeken de haalbaarheid van een groene muur langs en groene overkapping van beide rijkswegen. Wat zonder torenhoge kosten haalbaar is, voeren we meteen uit. Duurzaam is heilzaam Duurzaamheid is het leidende principe en krijgt een prominente plaats in onze handelswijze, leefomgevingen en gebouwen. Dit uitgangspunt nemen we op in de op te stellen omgevingsvisie. Gebouwen? Parken! Met het afbouwen van De Volgerlanden verandert Ambacht van een groei- in een beheergemeente. Alleen als er grote meerwaarde is op bestaande voorzieningen worden er gebouwen of huizen bijgebouwd. Ons principe is: Ambacht heeft veel meer aan extra bomen en parken dan aan extra stenen. Speerpunt - Meer natuur, niet meer gebouwen Met de bouw van de Volgerlanden is Ambacht volgebouwd. Ambacht krijgt veel meer parken. Als een nieuw gebouw geen logische meerwaarde heeft, wordt hij niet gebouwd en wordt de plek groen. Speerpunt - Rust én recreatie in het Sandelingenpark Het Sandelingenpark is af. Geen nieuwe gebouwen en naarmate je verder afloopt van de bebouwde kom wordt het natuurlijker en rustiger.

6 Leefbaar Ambacht Ambacht is leefbaar Hendrik-Ido-Ambacht is een veilige en leefbare gemeente. Met behulp van digitale mogelijkheden gaan we dit nog een stapje verbeteren. We gaan inwoners directer bevragen over hun beleving van de leefbaarheid van Ambacht. Ambacht is leefbaar II: jongeren horen daarbij Jongeren hebben een natuurlijke plek in onze buitenruimte: de gemeente dient ervoor te zorgen dat dit zo harmonieus mogelijk gebeurt. Speerpunt - Veilig leven Ambacht is veilig maar het kan altijd beter. Door gebruik van slimme ideeën, digitaal en in de openbare ruimte, worden we het toonbeeld van veiligheid. Speerpunt - Leefbare buurten Het is prettig wonen in Ambacht. Waar leefbaarheid in het geding is, handelt de gemeente snel en doeltreffend. Ambacht is levendig In Ambacht gebeurt genoeg en kun je gezellig eten en drinken. Mét oog voor de zondagsrust mag dat nog wel wat meer en op meer plekken. Speerpunt - Gezelligheid in en om De Schoof Door horeca en talloze activiteiten in de open ruimte wordt De Schoof weer een groot succes. Cascade en De Schoof worden verbonden door een mooi en natuurlijk wandelpad of boulevard. Speerpunt - Dynamisch Waterbusplein Het Waterbusplein wordt dé Ambachtse place-to-be met horeca, gratis wifi, evenementen en faciliteiten voor startende ondernemers. Geweldig personenvervoer over water is hierbij onmisbaar. Al jaren staan onze verenigingen garant voor uren van sport en vermaak voor onze inwoners. Dit willen we versterken. Speerpunt - Levendig verenigingsleven Onze verenigingen zijn sterk en zeer actief. In Ambacht helpen we om ambities waar te maken met respect voor de grote mate van zelfstandigheid. Ambacht is modern Op plekken waar vaak veel mensen en/of (startende) ondernemers zijn, wordt snel gratis internet aangeboden.

7 CDA - Het beste voor Ambacht Veilig en sociaal voor Ambacht Goede zorg op het goede moment Zorg is duur. Daarom willen we zoveel mogelijk voorkomen dat mensen zorg nodig hebben. Is toch zorg nodig dan is deze ruim beschikbaar. Veilig leven Ambacht is veilig maar het kan altijd beter. Door gebruik van slimme ideeën, digitaal en in de openbare ruimte, worden we het toonbeeld van veiligheid. Omzien naar elkaar In Ambacht kennen we elkaar en helpen we elkaar. De gemeente ondersteunt dit op alle mogelijke manieren. Levendig verenigingsleven Onze verenigingen zijn sterk en zeer actief. In Ambacht helpen we om ambities waar te maken met respect voor de grote mate van zelfstandigheid. Leefbare buurten Het is prettig wonen in Ambacht. Waar leefbaarheid in het geding is, handelt de gemeente snel en doeltreffend. (Er komt een succesvol beleid voor het voorkomen van overlast door hangjongeren.) Groen en duurzaam voor Ambacht Een groene gemeente Een groene omgeving is gezond, is interessant voor bedrijven die zich willen vestigen en maakt wonen aantrekkelijk. De openbare ruimte in Ambacht moet nog veel groener worden. Vervuilers mogen niet beloond worden We hebben de aarde geleend. Als we deze vervuilen, benadelen we onze kinderen. We gaan echt werk maken van milieubewust leven. Als dat betekent dat mensen die hieraan niet willen meedoen meer moeten betalen dan is dat zo. Vergroening van A15 en A16 We onderzoeken de haalbaarheid van een groene muur langs en groene overkapping van beide rijkswegen. Wat zonder torenhoge kosten haalbaar is, voeren we meteen uit. Meer natuur, niet meer gebouwen Met de bouw van de Volgerlanden is Ambacht volgebouwd. Ambacht krijgt veel meer parken. Als een nieuw gebouw geen logische meerwaarde heeft, wordt hij niet gebouwd en wordt de plek groen. Levendig en bruisend voor Ambacht Rust op zondag Hoe levendig het ook wordt: de zondag is een dag van rust en Ambachtse ontspanning. Dat zit in onze genen. Dynamisch Waterbusplein Het Waterbusplein wordt dé Ambachtse place-to-be met horeca, gratis wifi, evenementen en faciliteiten voor startende ondernemers. Geweldig personenvervoer over water is hierbij onmisbaar. Sociaal ontmoetingscentrum Cascade Cascade is ons theater, ons dorpshuis en ons zalencentrum. Cascade wordt daarbij ook ons gezellige dorpsplein waar je een kop koffie kan drinken, kan schaken tegen oude heren en kan rusten op een mooi terras. Binnen kun je terecht met je vragen over de zorg in Ambacht. Binnen en buiten worden verbonden door een nieuwe, mooie, uitnodigende ingang. Beleving in De Schoof Door de restaurantjes, horeca en talloze activiteiten in de open ruimte wordt De Schoof een ongelofelijk succes. Cascade en De Schoof worden verbonden door een mooi en natuurlijk wandelpad of boulevard. Rust én recreatie in het Sandelingenpark Het Sandelingenpark is af. Geen nieuwe gebouwen en naarmate je verder afloopt van de bebouwde kom wordt het natuurlijker en rustiger.

Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe. W ij wonen waar anderen op vakantie gaan. CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025

Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe. W ij wonen waar anderen op vakantie gaan. CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025 Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe W ij wonen waar anderen op vakantie gaan CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025 even voorstellen In onze gemeente wonen ruim 18.500 mensen in

Nadere informatie

Kansen voor Delft in 5 minuten Kansen. voor Delft

Kansen voor Delft in 5 minuten Kansen. voor Delft Kansen voor Delft in 5 minuten Kansen voor Delft Goed onderwijs voor iedereen D66 wil extra aandacht voor: > > (dreigende) achterstanden > > cultuur, sport, techniek, digitale en sociale vaardigheden en

Nadere informatie

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Visie Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Een visie die van u is; die het (toekomst)beeld van inwoners

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! VERKIEZINGSPROGRAMMA PVDA DUIVEN 2018 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! v 1 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te werken aan concrete plannen om samen

Nadere informatie

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID.

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID. MIDDEN TUSSEN DE MENSEN De uitgangspunten van het CDA Koggenland zijn helder: je wilt werken voor je brood, je ziet om naar elkaar en je laat de wereld knap achter voor je kinderen. Het CDA staat voor

Nadere informatie

Reimerswaal VERKIEZINGSPROGRAMMA RAADSPERIODE HET KAN ANDERS! STEM GEWOON CDA!

Reimerswaal VERKIEZINGSPROGRAMMA RAADSPERIODE HET KAN ANDERS! STEM GEWOON CDA! Reimerswaal VERKIEZINGSPROGRAMMA RAADSPERIODE 2014-2018 HET KAN ANDERS! STEM GEWOON CDA! Reimerswaal Het kan anders Ons land verandert snel. Niet alleen kennen we op dit moment in Nederland financieel

Nadere informatie

De Deventer Omgevingsvisie

De Deventer Omgevingsvisie De Deventer Omgevingsvisie Hoe zien Diepenveen en Schalkhaar er straks uit? 28 mei 2019 1 Programma van vanavond Over Omgevingswet en Omgevingsvisie Een verhaal over Diepenveen en Schalkhaar Wat staat

Nadere informatie

Samen Sterk Voor Uw Belang

Samen Sterk Voor Uw Belang Samen Sterk Voor Uw Belang Verkiezingsprogramma GemeenteBelangen 2014 2018 Speerpunten www.gemeentebelangen-aalten.nl Samen sterk voor uw belang Verkiezingsprogramma 2014 2018 GemeenteBelangen werkt actief

Nadere informatie

VERANDERING. GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de

VERANDERING. GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de STEM VOOR TIJD VOOR VERANDERING HET VERKIEZINGSPROGRAMMA IN 5 MINUTEN GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Wij kiezen ervoor om de

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART #LVOPDEKAART

TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART #LVOPDEKAART TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART DIT IS Leidschendam-Voorburg is een actieve en betrokken gemeenschap waar mensen met plezier wonen, ondernemen en recreëren. Deze groene gemeente

Nadere informatie

Zeker zijn PVDA GELDERLAN. Verkiezingsprogramma Verkiezingsprogramma

Zeker zijn PVDA GELDERLAN. Verkiezingsprogramma Verkiezingsprogramma PVDA GELDERLAN D PvdA Gelderland Verkiezingsprogramma 2019-2023 Verkiezingsprogramma 2019-2023 Zeker zijn Onderwijs is de sleutel tot een zinvol leven. Goed onderwijs geeft niet alleen toegang tot werk,

Nadere informatie

Keuzes voor een beter Lopik. Verkiezingsprogramma Diana Rooken

Keuzes voor een beter Lopik. Verkiezingsprogramma Diana Rooken Keuzes voor een beter Lopik Verkiezingsprogramma 2018-2022 Diana Rooken Voorwoord Het CDA is een brede volkspartij, geworteld in alle lagen van de samenleving. Daarom biedt deze partij plaats aan veel

Nadere informatie

De Deventer Omgevingsvisie Hoe ziet Diepenveen er straks uit?

De Deventer Omgevingsvisie Hoe ziet Diepenveen er straks uit? De Deventer Omgevingsvisie Hoe ziet Diepenveen er straks uit? 28 mei 2019 Waarom de Omgevingswet? Een nieuwe wet in 2021: de Omgevingswet Bundelt 26 wetten en regels op het gebied van wonen, mobiliteit,

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma PvdA Feijenoord

Verkiezingsprogramma PvdA Feijenoord Verkiezingsprogramma PvdA Feijenoord Vrijheid, democratie, rechtvaardigheid, duurzaamheid en solidariteit. Dat zijn de idealen van de Partij van de Arbeid. Wij staan voor een spreiding van kennis, macht

Nadere informatie

Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord Gemeente Emmen. betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend

Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord Gemeente Emmen. betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord 2018-2022 Gemeente Emmen betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend S S Samen investeren! De partijen Wakker Emmen, PvdA en CDA gaan opnieuw

Nadere informatie

'Maak werk van Vrije tijd in Brabant'

'Maak werk van Vrije tijd in Brabant' 'Maak werk van Vrije tijd in Brabant' OPROEP VANUIT DE VRIJETIJDSSECTOR Opgesteld door: Vrijetijdshuis Brabant, TOP Brabant, Erfgoed Brabant, Leisure Boulevard, NHTV, MKB, BKKC, Stichting Samenwerkende

Nadere informatie

Op VVD Aalsmeer kun je rekenen

Op VVD Aalsmeer kun je rekenen Op VVD Aalsmeer kun je rekenen De lokale VVD-fractie Aalsmeer/Kudelstaart Verkiezingsprogramma 2018-2022 1 Wat heeft VVD Aalsmeer de afgelopen jaren voor jou bereikt? Vanaf 2010 heeft de gemeenteraadsfractie

Nadere informatie

Samenleven doe je niet alleen!

Samenleven doe je niet alleen! Samenleven doe je niet alleen! Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal CDA Westerkwartier 2019 2023 Op 21 november 2018 mogen we weer naar de stembus om te stemmen. Deze keer voor de gemeenteraad van de

Nadere informatie

c A r i N t r E g g E l A N D h u i s DoKtEr EEKMANhof D E N E K A M P

c A r i N t r E g g E l A N D h u i s DoKtEr EEKMANhof D E N E K A M P carintreggeland huis Dokter Eekmanhof DENEKAMP Veilig thuis in het centrum van Denekamp Van harte welkom! Wilt u graag een woning met op een levendige en toegankelijke locatie? Met een afgeschermd terras?

Nadere informatie

De Deventer Omgevingsvisie

De Deventer Omgevingsvisie De Deventer Omgevingsvisie Hoe zien de bedrijventerreinen er straks uit? 16 mei 2019 1 Programma van vanavond Over Omgevingswet en Omgevingsvisie Een verhaal over de bedrijventerreinen Wat staat er in

Nadere informatie

Visie op Zetten in 2025

Visie op Zetten in 2025 Visie op Zetten in 2025 door comité Zicht op Zetten Magda Rem, Ton Hover, Arie van Noordwijk, Wieger van der Spek en Marc Jansen November 2017 In samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Project

Nadere informatie

Architect nieuw te bouwen MFC Klarendal bekend!

Architect nieuw te bouwen MFC Klarendal bekend! Architect nieuw te bouwen MFC Klarendal bekend! Architectenbureau De Zwarte Hond gaat MFC Klarendal ontwerpen. Wat er aan vooraf ging Zoals al in een vorige wijkkrant heeft gestaan wordt het MFC Klarendal

Nadere informatie

Katwijk kleurt Groen. De Groene Agenda: Acht aanbevelingen voor het Groen Beleid in Katwijk. Maart 2019

Katwijk kleurt Groen. De Groene Agenda: Acht aanbevelingen voor het Groen Beleid in Katwijk. Maart 2019 Katwijk kleurt Groen De Groene Agenda: Acht aanbevelingen voor het Groen Beleid in Katwijk Maart 2019 Wat is er aan de hand? Minste groen Meeste groen https://www.rtlnieuws.nl/buurtfacts/wonen/artikel/1536/dit

Nadere informatie

Deventer zoekt een nieuwe burgemeester

Deventer zoekt een nieuwe burgemeester Deventer zoekt een nieuwe 2 Deventer zoekt een nieuwe, een bestuurder die doortastend en met durf eraan bijdraagt dat onze gemeente een volgende stap zet. In het benutten van economische mogelijkheden,

Nadere informatie

Dit zijn onze keuzes voor een verantwoord financieel beleid:

Dit zijn onze keuzes voor een verantwoord financieel beleid: Algemeen Het CDA baseert zijn politiek op vier pijlers: Gerechtigheid, Gespreide Verantwoordelijkheid, Solidariteit en Rentmeesterschap. Grote woorden, die tegelijk concrete handvatten bieden voor de alledaagse

Nadere informatie

Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam

Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam Zicht op Zetten Wij zijn Zicht op Zetten, een burgerinitiatief waarvoor circa twintig Zettenaren zich vrijwillig inzetten. We zijn gestart met de wens om vanuit

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Samenvatting verkiezingsprogramma

Samenvatting verkiezingsprogramma Westerveld Samen leven samen doen Samenvatting verkiezingsprogramma 2018-2022 De kracht van de samenleving Ik zal eerlijk zeggen dat ik vereerd ben het CDA te mogen vertegenwoordigen bij de aanstaande

Nadere informatie

Sport- en (be)leefcampus De Braak. Hotspot voor beweging, gezondheid en onderwijs

Sport- en (be)leefcampus De Braak. Hotspot voor beweging, gezondheid en onderwijs Sport- en (be)leefcampus De Braak Hotspot voor beweging, gezondheid en onderwijs Voorwoord In 2016 hebben wij de Strategische Agenda van Helmond gepresenteerd. Bedoeld om kansen te verzilveren en de basis

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma 2018

Verkiezingsprogramma 2018 Verkiezingsprogramma 2018 Middelburg ChristenUnie, betrouwbaar en betrokken Waar staan we voor? De ChristenUnie staat voor christelijk-sociale politiek. Wij geloven in de God die zich in de Bijbel laat

Nadere informatie

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN VERKIEZINGS PROGRAMMA 2018-2022 KAMPEN Mijn naam is Nieke Jansen. Ik zit in de gemeenteraad voor GroenLinks. Dat is een politieke partij. In deze folder leg ik uit wat de gemeenteraad is. Ik vertel ook

Nadere informatie

De Groote Heide - Dommelland. Gebiedsontwikkeling Valkenswaard

De Groote Heide - Dommelland. Gebiedsontwikkeling Valkenswaard De Groote Heide - Dommelland Gebiedsontwikkeling Valkenswaard Agenda Terugblik Toekomstvisie De Groote Heide, natuurlijk avonturen landschap BGTS de Groote Heide Naar nu: de gebiedsontwikkeling Wat houdt

Nadere informatie

Zeker in Hendrik-Ido-Ambacht

Zeker in Hendrik-Ido-Ambacht Zeker in Hendrik-Ido-Ambacht 2018-2022 1 VOORWOORD Met veel genoegen biedt VVD Hendrik-Ido-Ambacht u het Verkiezingsprogramma Gemeenteraad 2018-2022 aan met als missie: In dit programma geeft de VVD Hendrik-Ido-Ambacht

Nadere informatie

De Deventer Omgevingsvisie

De Deventer Omgevingsvisie 29-5- De Deventer Omgevingsvisie Hoe zien de binnenstad en de vooroorlogse wijken er straks uit? 14 mei 1 In gesprek met Liesbeth Grijsen (wethouder) 2 1 29-5- Programma van vanavond Over Omgevingswet

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma VVD, gemeenteraadsverkiezingen Grootegast De VVD is een liberale partij verankerd op sterke pijlers, dat betekent :

Verkiezingsprogramma VVD, gemeenteraadsverkiezingen Grootegast De VVD is een liberale partij verankerd op sterke pijlers, dat betekent : Verkiezingsprogramma VVD, gemeenteraadsverkiezingen Grootegast 2010-2014 De VVD is een liberale partij verankerd op sterke pijlers, dat betekent : Vrijheid ; De vrijheid hebben zichzelf te zijn in geestelijk,

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma CDA Zoeterwoude Gemeenteraad

Verkiezingsprogramma CDA Zoeterwoude Gemeenteraad Verkiezingsprogramma CDA Zoeterwoude Gemeenteraad 2018-2022 Wij zijn Zoeterwoude Voor CDA Zoeterwoude staat de samenleving centraal. Alleen samen kunnen we ons sterk maken voor een goede toekomst voor

Nadere informatie

Laurens Huize Sint Petrus. Gezellige locatie met een lange traditie. meer dan zorg

Laurens Huize Sint Petrus. Gezellige locatie met een lange traditie. meer dan zorg Laurens Huize Sint Petrus Gezellige locatie met een lange traditie meer dan zorg Huize Sint Petrus Laurens Huize Sint Petrus is een woonzorglocatie voor ouderen in Berkel en Rodenrijs. De locatie bestaat

Nadere informatie

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal 2018-2022 De SP bestuurde voor het eerst in Gorinchem mee. De SP heeft met onze wethouder veel dingen bereikt. We vertellen

Nadere informatie

NissewaardPanel over opvang vluchtelingen, maart 2016

NissewaardPanel over opvang vluchtelingen, maart 2016 NissewaardPanel overopvang vluchtelingen, NissewaardPanel over opvang vluchtelingen, Deze nieuwsbrief beschrijft in het kort de resultaten van een peiling over de opvang van vluchtelingen in Nissewaard.

Nadere informatie

Aanleiding Ambities Samenwerkingsvoorstel

Aanleiding Ambities Samenwerkingsvoorstel Aanleiding Ambities Samenwerkingsvoorstel Aanleiding De Leidse regio: Oegstgeest Leiderdorp Zoeterwoude Voorschoten Leiden Een geweldige plek om te wonen, te werken, te studeren, te ondernemen, te bezoeken

Nadere informatie

PROGRAMMA VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN EN WETTERSKIP

PROGRAMMA VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN EN WETTERSKIP PROGRAMMA VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN EN WETTERSKIP Wat voor provincie wordt Fryslân? Jij mag het zeggen op 20 maart. Willen we verschillen tussen arm en rijk? Willen we dat mensen zonder werk zitten?

Nadere informatie

Meer voor Elkaar in Haarlemmermeer

Meer voor Elkaar in Haarlemmermeer Meer voor Elkaar in Haarlemmermeer meer voo lkaar re De samenleving verandert van een verzorgingsstaat in een samenleving waar mensen meer voor elkaar doen. Steeds meer inwoners van Haarlemmermeer pakken

Nadere informatie

Graag willen wij als fractie reageren op de beantwoording door het college op de inbreng in de eerste termijn.

Graag willen wij als fractie reageren op de beantwoording door het college op de inbreng in de eerste termijn. HENDRIK-IDO-AMBACHT Algemene Beschouwingen Tweede Termijn 9 november 2017 Voorzitter, Vorig jaar moest ik in de tweede termijn starten met mijn excuus aan Mevrouw Vogelaar, die na de eerste termijn gevallen

Nadere informatie

CONCRETE ACTIES 2011 ERBIJ HOREN

CONCRETE ACTIES 2011 ERBIJ HOREN DIALOOG TOEPASSEN IN WOON- /WERK- /LEEFOMGEVING Volgende verkiezingen partijprogramma s screenen op sociaal gebied en zorg Gezelligheid stimuleren Vertrouwen hebben; aandacht geven en krijgen Doorgaan

Nadere informatie

Dit doet Amsterdam. We geven twee miljard euro per jaar uit aan groene producten. Samen met Amsterdamse media en bedrijven

Dit doet Amsterdam. We geven twee miljard euro per jaar uit aan groene producten. Samen met Amsterdamse media en bedrijven Dit doet Amsterdam We geven twee miljard euro per jaar uit aan groene producten Samen met Amsterdamse media en bedrijven DE GEZONDE STAD STIMULEERT VERANTWOORD ONDERNEMEN Je werkt, woont en leeft in Amsterdam.

Nadere informatie

WONEN, REVALIDEREN, DAGBEHANDELING EN DAGVERZORGING IN Zonnehuis Oostergast Zuidhorn

WONEN, REVALIDEREN, DAGBEHANDELING EN DAGVERZORGING IN Zonnehuis Oostergast Zuidhorn WONEN, REVALIDEREN, DAGBEHANDELING EN DAGVERZORGING IN Zonnehuis Oostergast Zuidhorn Natuurlijk wil iedereen zo lang mogelijk in de eigen vertrouwde woning blijven wonen. Maar ineens kan uw persoonlijke

Nadere informatie

Nederweert biedt een buitenkans: Wordt u onze nieuwe burgemeester?

Nederweert biedt een buitenkans: Wordt u onze nieuwe burgemeester? Nederweert biedt een buitenkans: Wordt u onze nieuwe burgemeester? Ons motto is: Samen groots, samen doen. Dat zegt meteen iets over de energie die we hier in Nederweert hebben. Nederweert is een plattelandsgemeente

Nadere informatie

1. Kijk en luister naar de bewoner/gast 2. Zorg voor de bewoner/gast en diens omgeving 3. Verkoop geen 'nee', zoek naar alternatieven 4.

1. Kijk en luister naar de bewoner/gast 2. Zorg voor de bewoner/gast en diens omgeving 3. Verkoop geen 'nee', zoek naar alternatieven 4. 1. Kijk en luister naar de bewoner/gast 2. Zorg voor de bewoner/gast en diens omgeving 3. Verkoop geen 'nee', zoek naar alternatieven 4. Ben trots op je werk en werk samen 5. Durf verwachtingen van de

Nadere informatie

HENDRIK IDO AMBACHT RUIMTELIJK PLAN ALS STRATEGIE

HENDRIK IDO AMBACHT RUIMTELIJK PLAN ALS STRATEGIE DE REGIO HENDRIK IDO AMBACHT RUIMTELIJK PLAN ALS STRATEGIE LEREN IN DE PRAKTIJK, HORECA WATER EN NATUUR VERVOER OVER WATER REGIONAAL EN LOKAAL Een economische oase aan de rivier OEVERTURE Oeverture

Nadere informatie

Samen maken we Groningen

Samen maken we Groningen Verkiezingsprogramma in eenvoudig Nederlands - D66 Groningen 2018-2022 Samen maken we Groningen D66 krijgt het voor elkaar Samen maken we Groningen 2 Op 21 november 2018 gaan we in Groningen naar de stembus.

Nadere informatie

Laurens Nijeveld. Gezellige locatie in de groene wijk Ommoord. meer dan zorg

Laurens Nijeveld. Gezellige locatie in de groene wijk Ommoord. meer dan zorg Laurens Nijeveld Gezellige locatie in de groene wijk Ommoord meer dan zorg Nijeveld Laurens Nijeveld is een woonzorglocatie voor ouderen in de wijk Ommoord. De locatie kenmerkt zich door de vriendelijke

Nadere informatie

Koers voor de toekomst

Koers voor de toekomst Koers voor de toekomst Er verandert veel in de wereld om ons heen. Neem alleen al de toenemende mobiliteit, of de economie die sterker lijkt dan ooit tevoren, en overal wordt gebouwd, en - om dichter in

Nadere informatie

De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting

De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting Vooraf Hoe ziet onze leefomgeving er over 15 jaar uit? Of eigenlijk: hoe ervaren we die dan? Als inwoner, ondernemer, bezoeker of toerist. De tijd

Nadere informatie

CDA Koggenland. Verkiezingsprogramma

CDA Koggenland. Verkiezingsprogramma CDA Koggenland Verkiezingsprogramma 2018-2022 De samenleving zijn wij samen CDA Koggenland staat voor een gemeente waar het fijn wonen, goed werken en plezierig recreëren is. Daarom investeren we in voorzieningen

Nadere informatie

Samen naar beter! verkiezingsprogramma SP-Westfriesland-Oost gemeenteraadsverkiezingen Enkhuizen

Samen naar beter! verkiezingsprogramma SP-Westfriesland-Oost gemeenteraadsverkiezingen Enkhuizen Samen naar beter! verkiezingsprogramma SP-Westfriesland-Oost gemeenteraadsverkiezingen 2014 - Enkhuizen Hieronder vind je het SP-verkiezingsprogramma voor gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Enkhuizen

Nadere informatie

Missie en visie Landschap Overijssel

Missie en visie Landschap Overijssel Missie en visie Landschap Overijssel Inhoudsopgave 1. Welkom 2. Onze missie 3. Onze visie 4. Onze kernwaarden, waardevol landschap 5. Onze kerncompetenties 6. Onze kerntaken 7. Onze afweging 8. Onze rollen

Nadere informatie

Er is binnen Hendrik-Ido-Ambacht ruimte voor iedereen. Tolerantie ten opzichte van mensen die anders zijn is een kernwaarde van de PvdA.

Er is binnen Hendrik-Ido-Ambacht ruimte voor iedereen. Tolerantie ten opzichte van mensen die anders zijn is een kernwaarde van de PvdA. Concept verkiezingsprogramma 2018 2022 Ambitie voor Ambacht Inleiding Op 21 maart 2018 zijn er weer verkiezingen voor de gemeenteraad van Hendrik-Ido-Ambacht. U geeft als kiezer met uw stem invulling aan

Nadere informatie

Afdeling OIRSCHOT DE BEERZEN. Verkiezingsprogramma 2014 2018

Afdeling OIRSCHOT DE BEERZEN. Verkiezingsprogramma 2014 2018 Afdeling OIRSCHOT DE BEERZEN Secretariaat: De Korenaar 21 5688 TS Oirschot Telefoon: 0499 479060 E mail: secretaris@vvdoirschot.nl Internet: www.vvdoirschot.nl Economisch herstel Verkiezingsprogramma 2014

Nadere informatie

Openbaar Vervoer in Limburg Zorgeloos reizen van deur tot deur

Openbaar Vervoer in Limburg Zorgeloos reizen van deur tot deur Openbaar Vervoer in Limburg Zorgeloos reizen van deur tot deur Zorgeloos reizen van deur tot deur Woon je in de stad of in een kleine kern, ga je naar je werk, of reis je in je vrije tijd; het Limburgs

Nadere informatie

Wat vinden wij er van? Wat verwacht(t)en wij?

Wat vinden wij er van? Wat verwacht(t)en wij? Wat vinden wij er van? Wat verwacht(t)en wij? Culturele paragrafen in de verkiezingsprogramma s CDA Soest Het is van belang het vrijwilligerswerk in het algemeen -en dus ook bij sportverenigingen- te stimuleren

Nadere informatie

Gemeenteraad Amsterdam t.a.v. Raadscommissie Zorg en Sport Postbus 202 1000AE Amsterdam. Amsterdam, 18 november 2014

Gemeenteraad Amsterdam t.a.v. Raadscommissie Zorg en Sport Postbus 202 1000AE Amsterdam. Amsterdam, 18 november 2014 Gemeenteraad Amsterdam t.a.v. Raadscommissie Zorg en Sport Postbus 202 1000AE Amsterdam Amsterdam, 18 november 2014 Betreft: Initiatiefvoorstel Amsterdamse ouderen in beweging Geachte heer/mevrouw, De

Nadere informatie

Dagbesteding Bijzonder

Dagbesteding Bijzonder Dagbesteding Bijzonder Bijzonder biedt dagbesteding met een kleinschalig karakter. Hierdoor is er veel tijd voor persoonlijke aandacht, en sta je als mens centraal. De cliënt moet zich hier thuis en beschermd

Nadere informatie

Aanleiding voor het onderzoek

Aanleiding voor het onderzoek Aanleiding voor het onderzoek Gemeente Heerlen, juni 2013, alle zondagen koopzondag; wekelijkse koopzondag Centrum gestart m.i.v. september 2013 Heroverweging wekelijkse koopzondag in 2015 Breed gedragen

Nadere informatie

Stellingen Provinciale Staten

Stellingen Provinciale Staten Stellingen Provinciale Staten Thema s en onderwerpen Toelichting... 2 Algemene informatie... 3 Thema: Economie... 3 1.1 Samenwerking Duitsland *... 3 2.1 Landbouw... 3 3.1 Recreatie en toerisme... 4 Thema

Nadere informatie

Inleiding. Visie 4 Speerpunten 6 Nawoord 10

Inleiding. Visie 4 Speerpunten 6 Nawoord 10 Inhoudsopgave Inleiding 3 Visie 4 Speerpunten 6 Nawoord 10 Inleiding Voor u ligt het coalitieakkoord van de WG, het CDA en GroenLinks. Wij bieden uw Raad geen lijvig document aan, maar een coalitieakkoord

Nadere informatie

De PvdA staat voor een open en transparante bestuursstijl. Actieve communicatie met burgers en participatie zijn hierbij cruciaal.

De PvdA staat voor een open en transparante bestuursstijl. Actieve communicatie met burgers en participatie zijn hierbij cruciaal. Verkiezingsprogramma 2018 2022 Partij van de Arbeid Ambitie voor Ambacht Inleiding Op 21 maart 2018 zijn er weer verkiezingen voor de gemeenteraad van Hendrik-Ido-Ambacht. U geeft als kiezer met uw stem

Nadere informatie

Strategisch koersplan Onderwijs met Ambitie

Strategisch koersplan Onderwijs met Ambitie Strategisch koersplan 2019-2023 Onderwijs met Ambitie Inhoud Inleiding...3 1. Waar laten we ons door leiden?...4 2. Waar staan we voor? 3. Waar kiezen we voor?... 6 Speerpunt 1: School en kind...6 Speerpunt

Nadere informatie

Groningers zetten zich in voor leefbaarheid in dorp of wijk

Groningers zetten zich in voor leefbaarheid in dorp of wijk Groningers zetten zich in voor leefbaarheid in dorp of wijk De samenleving verandert. Bewoners pakken steeds meer zelf op en gemeenten geven meer ruimte aan lokale bewonersinitiatieven (CMO STAMM, 2015).

Nadere informatie

Wijk 3 groep 3, aantal groepsleden 4 Datum: 21 oktober 2018 Deelthema: Samen dingen doen

Wijk 3 groep 3, aantal groepsleden 4 Datum: 21 oktober 2018 Deelthema: Samen dingen doen 3 Samen dingen doen Wijk 3 groep 3, aantal groepsleden 4 Datum: 21 oktober 2018 Deelthema: Samen dingen doen Samen dingen doen We bespraken onze ideeën, voegden ze samen d.m.v. steekwoorden, en zochten

Nadere informatie

c A r i n T r E g g E L A n d h u i s TiTus BrAndsMAhOf A L M E LO

c A r i n T r E g g E L A n d h u i s TiTus BrAndsMAhOf A L M E LO carintreggeland huis Titus Brandsmahof ALMELO Thuis in een veilige en moderne omgeving Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooi en comfortabel appartement? Vindt u een gezellige en veilige woonomgeving

Nadere informatie

PvdA Hillegom Antwoorden op vragen omroep BO

PvdA Hillegom Antwoorden op vragen omroep BO PvdA Hillegom Antwoorden op vragen omroep BO Wat is de naam van uw partij? PvdA Hillegom Wie is uw lijsttrekker? Annemieke van Dijk en Fred van Loenen Wie is uw wethouderskandidaat? De PvdA heeft in Hillegom

Nadere informatie

Beter worden in wat we samen zijn!

Beter worden in wat we samen zijn! Beter worden in wat we samen zijn! Wie zijn we? Wat doen we? De gemeenten in de regio Stedendriehoek werken samen. Samen staan we sterk en maken we ons sterk voor het nog verder verbeteren van het VESTIGINGSKLIMAAT.

Nadere informatie

ARENADEBAT 1. Dinsdag 13 september - t Bruisend Hart - Hoornaar WELKOM

ARENADEBAT 1. Dinsdag 13 september - t Bruisend Hart - Hoornaar WELKOM ARENADEBAT 1 Dinsdag 13 september - t Bruisend Hart - Hoornaar WELKOM PROGRAMMA 19.30 uur: welkom, wethouder Teus van Houwelingen 19.40 uur: toelichting gespreksleider Bas Verbruggen 19.45 uur: eerste

Nadere informatie

MOBILITEIT MOGELIJK MAKEN

MOBILITEIT MOGELIJK MAKEN MOBILITEIT MOGELIJK MAKEN ONS DNA Op een plek die duizenden jaar terug werd gedomineerd door een ruige delta van wind, duinen en zee bevindt zich nu ons welvarende Nederland. De ontwikkeling van ons land

Nadere informatie

gebruikswaarde belevingswaarde toekomstwaarde eigenheid: EHS als een kans juist voor de toekomst uitbreiding park naar natuurwaarde

gebruikswaarde belevingswaarde toekomstwaarde eigenheid: EHS als een kans juist voor de toekomst uitbreiding park naar natuurwaarde Werkgroep Sportvelden en IJsbaanterrein Economisch profiel gebruikswaarde belevingswaarde toekomstwaarde Versterken groen Score belangrijkheid (oranje ronde stickers): 1 Score kwetsbaarheid (groene ronde

Nadere informatie

Hoe groen zijn de partijprogramma s

Hoe groen zijn de partijprogramma s Hoe groen zijn de partijprogramma s Een onderzoek over wat er door de verschillende partijen is opgeschreven voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 Werkwijze Alle 8 partijprogramma s zijn

Nadere informatie

Voor de uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een COMMUNITY MANAGER

Voor de uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een COMMUNITY MANAGER Werken bij Ampla House Ampla House is een co-working house voor ondernemers en professionals die op zoek zijn naar een buitengewone werkplek. Verwacht je aan state of the art kantoorinfrastructuur in combinatie

Nadere informatie

Profielschets Burgemeester van Smallingerland

Profielschets Burgemeester van Smallingerland Profielschets Burgemeester van Smallingerland 1 november 018 Smallingerland zoekt een energieke, betrokken burgemeester die onze mooie gemeente nog meer op de kaart zet! De gemeente Smallingerland is een

Nadere informatie

ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING

ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING AnnA staat voor: 1. Levendig wonen, voor iedereen bereikbaar. Levendig woonmilieu met circa 2.000 woningen Van micro-appartementen van 40m2 tot grotere appartementen

Nadere informatie

ChristenUnie Vlissingen. Verkiezingsprogramma 2014

ChristenUnie Vlissingen. Verkiezingsprogramma 2014 ChristenUnie Vlissingen Verkiezingsprogramma 2014 gezinnen vrijwilligers werknemers ondernemers verslaafden HART voor VLISSINGEN ouderen jongeren zorgverleners werkzoekenden Mensen met een beperking Verkiezingsprogramma

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma D66 Maastricht 2014-2018. Samen Sterker

Verkiezingsprogramma D66 Maastricht 2014-2018. Samen Sterker Samen Sterker Werk > flexibelere arbeidsmarkt > verminderen bureaucratie > betere kansen voor startende (jonge) ondernemers Werk Algemeen Op dit moment hebben mensen die langs de kant staan te weinig kans

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting TinH (Thuis in Helvoirt) Januari 2017

Beleidsplan Stichting TinH (Thuis in Helvoirt) Januari 2017 Beleidsplan Stichting TinH (Thuis in Helvoirt) Januari 2017 Beleidsplan Stichting TinH (Thuis in Helvoirt) Januari 2017 Ontstaan van Stichting TinH Stichting TinH is opgericht in oktober 2015 door een

Nadere informatie

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Inleiding Weststellingwerf heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een omgevingsvisie. De omgevingsvisie gaat over de toekomst van onze gemeente en is daarom

Nadere informatie

Limburg. De partij zal sociale windmolens actief stimuleren, ook solitair staande sociale molens.

Limburg. De partij zal sociale windmolens actief stimuleren, ook solitair staande sociale molens. CDA 2030: 49% CO2- reductie Om landelijke en internationale klimaatdoelstellingen te behalen, zijn ook grootschaliger projecten nodig. De Provincie kan een belangrijke rol vervullen door ontwikkelgebieden

Nadere informatie

c A R i n T R E G G E L A n D h u i S DE STOEVELAAR G O O R

c A R i n T R E G G E L A n D h u i S DE STOEVELAAR G O O R carintreggeland huis DE STOEVELAAR GOOR Aan de rand van Goor, met uitzicht over het Twentse landschap. Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooi en comfortabel appartement? Vindt u een gezellige

Nadere informatie

Want doen we nu echt zoveel samen?

Want doen we nu echt zoveel samen? Dames en heren, Welkom in het DOEK en welkom in 2014. Dit welkom spreek ik uit namens de organisatoren van deze Ommer Nieuwjaarsreceptie; de Ondernemersvereniging Ommen, de Handelsvereniging Ommen, Koninklijke

Nadere informatie

WAT GAAN WE DOEN? HART VOOR HOUTEN 21-3-2013

WAT GAAN WE DOEN? HART VOOR HOUTEN 21-3-2013 Hart voor Houten Bijna vijftig jaar geleden begonnen de voorlopers van Viveste aan een enorme uitdaging: rond het oude dorpshart van Houten woningen bouwen voor tienduizenden mensen. Dat lukte. Dankzij

Nadere informatie

PEDAGOGISCH BELEID PIPELOI pagina 1 van 6

PEDAGOGISCH BELEID PIPELOI pagina 1 van 6 pagina 1 van 6 1. DOEL Het doel van dit document is het vastleggen van locatiespecifieke onderwerpen op het gebied van pedagogiek voor de locatie. Samen met het algemene pedagogisch beleid (PEDbel01) vormt

Nadere informatie

Meer aandacht voor onze inwoners

Meer aandacht voor onze inwoners Verkiezingsprogramma 2018-2022 Rucphen Meer aandacht voor onze inwoners D66 krijgt het voor elkaar Inhoud 2 Hoofdstukken 1 Bestuur en dienstverlening 3 2. Wonen 5 3 Leven 7 4. Werk en Inkomen 13 3 Bestuur

Nadere informatie

Gezondheidsachterstanden. Gelijke kansen voor iedereen

Gezondheidsachterstanden. Gelijke kansen voor iedereen Gezondheidsachterstanden Gelijke kansen voor iedereen Goede gezondheid: niet voor iedereen Een goede gezondheid is een groot goed, voor de individuele burger én voor de samenleving als geheel. We worden

Nadere informatie

Laurens Nijeveld. Gezellige locatie in de groene wijk Ommoord. Er heerst een open en vriendelijke sfeer. Wat kunnen wij voor u betekenen?

Laurens Nijeveld. Gezellige locatie in de groene wijk Ommoord. Er heerst een open en vriendelijke sfeer. Wat kunnen wij voor u betekenen? Laurens Nijeveld Gezellige locatie in de groene wijk Ommoord Er heerst een open en vriendelijke sfeer. Wat kunnen wij voor u betekenen? Laurens Nijeveld Laurens Nijeveld is een woonzorglocatie voor ouderen

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg. Waar hulp dichtbij is!

Woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg. Waar hulp dichtbij is! Woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg Waar hulp dichtbij is! Inhoud 1. Wonen in Nieuw Clarenberg 3 Eigen sfeer 3 Vormen van wonen 3 2. Welzijn en voorzieningen 5 Eten en drinken 5 Diensten 5 Ontspanning en

Nadere informatie

Wij hebben reeds diverse succesvolle maatschappelijke activiteiten lopen bijvoorbeeld;

Wij hebben reeds diverse succesvolle maatschappelijke activiteiten lopen bijvoorbeeld; Beste Rabobank, Als eerste willen wij u bedanken voor deze unieke mogelijkheid om één van onze wensen en ambities die wij als SportPlus vereniging hebben via deze mogelijkheid waar te kunnen maken. Wij

Nadere informatie

OPEN. 21 punten voor Nijkerk in

OPEN. 21 punten voor Nijkerk in OPEN 21 punten voor Nijkerk in 2014-2018 We staan open voor vernieuwing en verandering van top-down handelen naar open staan voor verbinden met andere overheden, instellingen en bedrijven van denken in

Nadere informatie

BESTURINGSFILOSOFIE GEMEENTE GOOISE MEREN

BESTURINGSFILOSOFIE GEMEENTE GOOISE MEREN BESTURINGSFILOSOFIE GEMEENTE GOOISE MEREN Projectleider Afdeling Iris van Gils Kerngroep Visie/Missie Datum 28 november 2014 Planstatus Vastgesteld in de Fusieraad 24 november 2014 Opdrachtgever Stuurgroep

Nadere informatie

Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond

Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond Verenigingen, stichtingen en instellingen barsten doorgaans van de ambities en toekomstplannen. Maar om ze te realiseren heb je financiële middelen

Nadere informatie

Wij. maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN. Wij maken Dordt Samen aan de slag met initiatieven

Wij. maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN. Wij maken Dordt Samen aan de slag met initiatieven Wij maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN Waar mensen elkaar ontmoeten, ontstaan als vanzelf nieuwe netwerken en initiatieven. Inwoners die met elkaar samenwerken.

Nadere informatie

Angela is. gelukkig. hier. Wij dus ook. Hannie, moeder. groeien geluk

Angela is. gelukkig. hier. Wij dus ook. Hannie, moeder. groeien geluk Angela is hier gelukkig. Wij dus ook. Hannie, moeder groeien geluk van 1 GROEIEN VAN GELUK Vakantiefoto s kijken met Rob, met Alex een boekje lezen op de bank, samen met Jeroen naar de sportschool. Al

Nadere informatie

PCOB. Actief netwerk van en voor senioren. Gemeenschappelijk actief

PCOB. Actief netwerk van en voor senioren. Gemeenschappelijk actief PCOB Actief netwerk van en voor senioren Gemeenschappelijk actief PCOB: gemeenschappelijk actief! Dynamisch, betrokken, professioneel en christelijk geïnspireerd; het zijn dé kenmerken van de PCOB. We

Nadere informatie