Technische vragen Els Swerts (PvdA) over project De Admiraal in Breukelen Noord:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Technische vragen Els Swerts (PvdA) over project De Admiraal in Breukelen Noord:"

Transcriptie

1 Van: Gijsen, Jan Verzonden: donderdag 25 januari :17 Aan: CC: Hekman, Jelle Reparon, Henriette Technische vragen Els Swerts (PvdA) over project De Admiraal in Breukelen Noord: Boven het winkelcentrum Breukelen Noord komen 16 koopappartementen, te bouwen door projectontwikkelaar Urban Interest. In samenhang gaat het winkelcentrum Breukelen Noord geüpgraded worden. Inmiddels is gebleken dat 15 van de 16 appartementen al verkocht zijn. De verkoop verliep/verloopt via Koop Lenstra Makelaar. De wijkcommissie Breukelen Noord en de verschillende omwonenden hebben brieven gestuurd aan het college waarin zij hun vragen uiten over het totale plan en ook hun zorgen uiten op onderdelen. De PvdA heeft over het plan de volgende technische vragen: 1. Op welke termijn gaat de projectontwikkelaar Urban Interest met de bouw beginnen? Reactie: Vergunninghouder heeft aangegeven in ieder geval de hoorzitting bij de Adviescommissie bezwaarschriften te willen afwachten. De hoorzitting vindt 21 februari 2018 plaats. 2. Heeft het college voorwaarden gesteld aan de projectontwikkelaar mbt de bouw van de woningen en/of mbt de revitalisering van het winkelcentrum? Kunnen wij een afschrift ontvangen van het document waarin deze eventuele voorwaarden genoemd zijn? Reactie: Aan de omgevingsvergunning zijn een aantal voorschriften verbonden. Verder zijn er geen specifieke voorwaarden gesteld. De vergunning ziet alleen op de bouw van de appartementen en niet op de revitalisering van het winkelcentrum. 3. In welke mate is de projectontwikkelaar verantwoordelijk voor de inrichting van de parkeerplaatsen en de revitalisering van het winkelcentrum? Zo ja, heeft de ontwikkelaar daar nu al financieel aan bijgedragen? Reactie: De gemeente Breukelen heeft destijds een overeenkomst gesloten met de ontwikkelaar. De ontwikkelaar heeft vervolgens een bedrag betaald aan de gemeente voor de aanleg van parkeerplaatsen. 4. Welke afspraken zijn gemaakt mbt de revitalisering van het winkelcentrum? Reactie: Plannen tot revitalisering zijn ons niet bekend. Wel is recent een omgevingsvergunning verleend voor het samenvoegen van enkele winkels/ restaurant aan de noord-oostzijde.

2 5. Hoe verloopt het participatietraject of hoe is het participatietraject verlopen mbt de plannen mbt winkelcentrum Breukelen Noord (woningen en revitalisering). In welke fase bevindt dit zich? Gaat het hier om één of twee participatietrajecten? Reactie: De bouw van 16 appartementen wordt reeds planologisch mogelijk gemaakt door het in 2013 door het college vastgestelde wijzigingsplan Winkelcentrum Breukelen. De appartementen waarvoor onlangs omgevingsvergunning is verleend voldoen aan de voorschriften van dit wijzigingsplan Winkelcentrum Breukelen. De balkons niet. Hier is geen participatietraject voor op gesteld. De inrichting van parkeerplaatsen is identiek aan de in 2013 op grond van het wijzigingsplan verleende omgevingsvergunning voor de bouw van 16 appartementen. 6. In hoeverre wordt een visie van een wijkcommissie al dan niet gelijkwaardig (tov belanghebbenden) meegewogen in de ontwikkeling van de plannen? Heeft het college in de afgelopen 4 jaar) steeds dezelfde lijn gevolgd mbt visies neergelegd door wijkcommissie? Welke (extra) mogelijkheden/instrumenten heeft een wijkcommissie om gelijkwaardig te participeren? Reactie: De lijn is dat een bewonersgroep betrokken wordt bij nieuwe plannen en zij maken zelf de keuze in hoeverre zij participeren. Een concept plan is al besproken met de wijkcommissie. Zij zijn dus belangrijke partij. Beschikbare ruimte, vast gesteld beleid, verkeersveiligheid en beschikbaar budget zijn bepalende factoren. 7. Kan het college inzicht geven in de plannen mbt de inrichting van de openbare ruimte? Komt er een minirotonde en extra zebrapaden bijvoorbeeld? Welke plannen zijn er verder mbt de inrichting van de openbare ruimte? Kunnen wij dit plan zien? Reactie: Er ligt inderdaad een concept plan voor de inrichting van de openbare ruimte. Samen met de wijkcommissie is dit plan diverse malen besproken. Met de bouw van de extra woningen worden extra parkeergelegenheid aangelegd. Volgens de nota van zienswijzen bij het wijzigingsplan worden de parkeerplaatsen door de gemeente aangelegd, de kosten zijn al betaald door de ontwikkelaar. Dit ligt vast. Omdat de plannen rond de bouw nog niet concreet waren is heeft er geen verdere uitwerking plaats gevonden. De details worden van het concept plan worden, afhankelijk van de beschikbare ruimte, nader ingevuld in samenspraak met de wijkcommissie en omgeving. Als het plan definitief is zal deze worden gecommuniceerd met de betrokken partijen. 8. Wie is/wordt verantwoordelijk voor de buitenkant van het winkelcentrum tot de eerste verdieping? Reactie: Dit is een privaatrechtelijk kwestie. 9. Is het college zich bewust van de slechte staat van het dak van het winkelcentrum? Op welke wijze kan het college garanderen dat dit wordt meegenomen in de plannen? Reactie: Wij hebben geen klachten van de winkeliers ontvangen. De appartementen worden niet op het dak maar boven het dak gebouwd. De appartementen hebben een geheel eigen draagconstructie.

3 10. Op welke wijze is rekening gehouden met de airco's en afzuiginstallaties boven en van het winkelcentrum (trillingen, geluid en stank) en wordt gegarandeerd voorkomen dat toekomstige bewoners daar geen last van krijgen, bijvoorbeeld als zij op hun balkon zitten? Reactie: De balkons zijn gesitueerd aan de Karel Doormanweg en de installaties zijn gesitueerd aan de andere zijde van de appartementen. Mede naar aanleiding van een bespreking met de wijkcommissie zijn hierover voorschriften opgenomen in de vergunning. 11. Welke plannen zijn er om leegstand van winkels in de toekomst te voorkomen en om het voor winkels die aan de basisbehoeften voldoen (bv visboer) aantrekkelijk te maken? Zijn er alternatieve plannen zodat eventuele leegstand in de toekomst positief ten dienste van de wijk kan worden benut? Reactie: In de retailvisie is verwoord wat de gemeente wil doen om leegstand van winkels zoveel mogelijk te voorkomen, de kernbegrippen zijn: concentreren, versterken en vernieuwen. Concentreren: de retailfunctie concentreren in de centra van de 4 grootste kernen (Maarssenbroek, Maarssen-Dorp, Breukelen en Loenen a/d Vecht). Solitaire winkels in aanloopstraten en winkels in buurtwinkelcentra krijgen naast de huidige detailhandelsfunctie ook een woonfunctie. Bij structurele leegstand kunnen ze gemakkelijk getransformeerd worden naar (senioren-)woningen. Winkelcentrum Breukelen Noord valt onder de categorie buurtwinkelcentra. Versterken: zorgen voor een goede bereikbaarheid (zowel met OV, auto, als fiets), voldoende gratis parkeermogelijkheden en een markt- en standplaatsenbeleid dat ondersteunend is aan de detailhandel. Vernieuwen: In de dorpscentra een goede mix van detailhandel, horeca, zakelijke en maatschappelijke dienstverlening creëren, door in de plint een centrumfunctie toe te kennen (ook mix van functies toestaan, blurring) en boven de plint een woonfunctie. Daarnaast verruiming van terrasmogelijkheden in de centra. Verder worden er geen nieuwe winkels toegestaan op bedrijventerreinen (m.u.v. Perifere Detailhandel Grootschalige goederen) en buiten de centrumgebieden van de 4 grootste kernen. Ook pick-up points worden niet toegestaan op bedrijventerreinen en mogen alleen gesitueerd worden in deze 4 centrumgebieden. 12. Hoe is/wordt de afvalverwerking van de toekomstige bewoners geregeld? Reactie: Ondergrondse containers 13. De toekomstige bewoners krijgen een gemeenschappelijke berging op de eerste verdieping om hun fietsen te stallen? Komt daar voldoende ruimte voor twee fietsen per appartement? Is er ook gedacht aan een (gezamenlijke) ruimte voor het plaatsen van scootmobielen?

4 Reactie: De aanvraag voldoet aan de voorschriften van het Bouwbesluit De gemeente mag en kan geen grotere of een andere uitvoering van bergingen afdwingen. 14. In hoeverre worden de woningen levensloopbestendig gebouwd, dus bijvoorbeeld zonder drempels en met voldoende ruime draaicirkels voor bewoning voor mensen met een rolstoel? Welke mogelijkheden geeft de doucheruimte voor mensen om ook bij zorgbehoefte van de doucheruimte gebruik te kunnen maken? Wordt de toegang naar het balkon drempelloos gemaakt? Reactie: De woningen zijn rolstoeltoegankelijk. De balkons niet. De doucheruimten zijn ruim opgezet. Wij mogen als gemeente geen levensloopbestendige woningen eisen. Het Bouwbesluit 2012 blijft het toetsingskader en daar wordt aan voldaan. 15. Op welke wijze is aandacht besteed aan brandveiligheid van het gehele complex (inclusief winkelgebied)? Reactie: de eisen ten aanzien van brandveiligheid zijn neergelegd in het Bouwbesluit De aanvraag is in dit kader voor advies voorgelegd aan de Veilgheidsregio Utrecht. De Veiligheidsregio heeft een positief advies uitgebracht. De aanvraag voldoet aan het Bouwbesluit Belangrijk punt hierbij is de brandcompartimentering en blusmiddelen. Hiermee is rekening gehouden in het bouwplan. 16. Gaat de lichtstraat in het winkelcentrum verdwijnen? Wat wordt gedaan om het winkelcentrum 'licht' te houden? Reactie: Ter plaatse van de appartementen komt de lichtstraat te vervallen. Er gelden geen voorschriften ten aanzien van daglicht voor winkels. 17. Waarom is gekozen voor een gasgestookte combiketel in de inpandige berging voor verwarming en warm water, terwijl we in 2030 energieneutraal willen zijn? Op welke wijze is op andere wijze aandacht besteed aan duurzaamheid? Komen er zonnepanelen? Reactie: De aanvraag voldoet aan de energiezuinigheid van het Bouwbesluit De gemeente heeft geen mogelijkheden om duurzaamheid en/ of zonnepanelen af te dwingen. 18. In de brochure van de appartementen staat de balkons uitkijken op een groene omgeving. Welke omgeving wordt hiermee bedoeld? Komen er extra groenvoorzieningen aan de zuidzijde? Reactie: Dit is een vraag voor de makelaar. 19. Hoeveel sociale koopappartementen (dus beneden de ) komen hier en wat zijn de prijzen geweest van deze sociale koopwoningen? Is er een antispeculatiebeding? Reactie: In het wijzigingsplan Winkelcentrum Breukelen noch de omgevingsvergunning is als eis gesteld dat een gedeelte van de koopwoningen sociale koopwoningen moeten zijn. Over de verkoopprijzen en andere privaatrechtelijke aspecten kunt u door de makelaar worden geïnformeerd.

5 20. Op welk moment wordt de commissie/gemeenteraad in kennis gesteld en betrokken bij de verdere plannen en ontwikkeling van de bouw van de appartementen en het hele winkelgebied? Reactie: Dit afhankelijk welke plannen worden ontwikkeld. Indien dit grote plannen zijn waarvoor een bestemmingsplan of wijzigingsplan moet worden vastgesteld wordt de gemeenteraad hierover geadviseerd.

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11. Gemeente Hof van Twente.

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11. Gemeente Hof van Twente. Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11 Gemeente Hof van Twente. 1 juni 2016 Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat

Nadere informatie

Azieweg Schalkwijk SCHALKWIJK. AZIEWEG. Transformatie van kantoren naar woningen. 14 juli 2014. 2014-020 Schetsontwerp

Azieweg Schalkwijk SCHALKWIJK. AZIEWEG. Transformatie van kantoren naar woningen. 14 juli 2014. 2014-020 Schetsontwerp Azieweg Schalkwijk Transformatie van kantoren naar woningen 14 juli 2014 SCHALKWIJK. AZIEWEG 2014-020 Schetsontwerp Situatie Hier gaat het om vijf identieke woontorens met een kantoorkraag in een groenzône

Nadere informatie

Beleidsregel bergingen nieuwe woongebouwen Den Haag 2017

Beleidsregel bergingen nieuwe woongebouwen Den Haag 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente 'sgravenhage Nr. 117763 10 juli 2017 Beleidsregel bergingen nieuwe woongebouwen Den Haag 2017 Het college van burgemeester en wethouders, overwegende dat:

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1064828 Datum: 17 juni 2013 Behandeld door: mw. P. Weitjes-Evers/mw. S. Voorsluijs Afdeling/Team: Vergunningen, Toezicht en Handhaving / Vergunningen

Nadere informatie

Nota beantwoording van zienswijzen Documentnummer INT-15-22326 Bijlage bij besluit d.d. 10 november 2015 met nummer 20140167 tot verlenen van de omgevingsvergunning voor het bouwen van 3 appartementen

Nadere informatie

Gebiedspaspoort Blinkert Nota van beantwoording. Concept - versie college 13 november 2018

Gebiedspaspoort Blinkert Nota van beantwoording. Concept - versie college 13 november 2018 Gebiedspaspoort Blinkert Nota van beantwoording Concept - versie college 13 november 2018 1 INLEIDING Sinds de zomer van 2017 is gewerkt aan een gebiedspaspoort Blinkert. Tijdens de vergadering van de

Nadere informatie

Adviesnota raad. Vaststellen van het bestemmingsplan 'Zwembad' *19bs00028* Samenvatting

Adviesnota raad. Vaststellen van het bestemmingsplan 'Zwembad' *19bs00028* Samenvatting *19bs00028* Datum besluitraad : 14 mei 2019 Datum oordeelraad : 23 april 2019 Agendapunt : Datum B en W : 2 april 2019 Volgnummer : 19bs00028 Programma begroting : 8 Gewijzigd voorstel : Taakveld : 8.1

Nadere informatie

De Deventer Omgevingsvisie

De Deventer Omgevingsvisie De Deventer Omgevingsvisie Hoe zien de bedrijventerreinen er straks uit? 16 mei 2019 1 Programma van vanavond Over Omgevingswet en Omgevingsvisie Een verhaal over de bedrijventerreinen Wat staat er in

Nadere informatie

Nota van zienswijzen en ambtshalve aanpassingen bestemmingsplan Servicebioscoop.

Nota van zienswijzen en ambtshalve aanpassingen bestemmingsplan Servicebioscoop. Nota van zienswijzen en ambtshalve aanpassingen bestemmingsplan Servicebioscoop. Februari 2015 1. Inleiding Het ontwerpbestemmingsplan Servicebioscoop is op 17 december 2014 bekend gemaakt. In de bekendmaking

Nadere informatie

Nota van Beantwoording

Nota van Beantwoording Nota van Beantwoording Ontvangen reacties en beantwoording van deze reacties op de startnotitie Straat van Messina Amstelveen, augustus 2017 Toelichting De nota van beantwoording wordt gehanteerd voor

Nadere informatie

Thús wonen BROCHURE FONTEINSHOF

Thús wonen BROCHURE FONTEINSHOF Thús wonen BROCHURE FONTEINSHOF INHOUDSOPGAVE Algemene informatie 3 1. Wat gaan we bouwen? 4 2. Plattegronden 5 3. Huurprijzen 11 4. Hoe komt u in aanmerking? 12 5. Extra informatie 13 Contactgegevens

Nadere informatie

Blok 4 August Allebéplein

Blok 4 August Allebéplein Blok 4 August Allebéplein Bouwenvelop 09-10-2014 Inhoud Inleiding, toelichting Matentekening Ruimtelijke randvoorwaarden Doorsneden Toelichting De bouwenvelop is opgesteld binnen het kader van het Uitwerkingsplan

Nadere informatie

Uw (bouw)plan past niet in het bestemmingsplan: de haalbaarheidstoets

Uw (bouw)plan past niet in het bestemmingsplan: de haalbaarheidstoets Uw (bouw)plan past niet in het bestemmingsplan: de haalbaarheidstoets Inleiding Wanneer u wilt bouwen of verbouwen of het gebruik van uw pand wilt wijzigen, doet u dat niet zomaar. U wilt immers niet voor

Nadere informatie

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 mei 2014 Ont. 1. 1050793 Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij De verplaatsing van de verkeerstuin

Nadere informatie

Nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen

Nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen A gemeente Eindhoven Nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan Emmasingelkwadrant Fellenoord 2013 Augustus 2013 jmo/lg13002337 Colofon Uitgave Gemeente Eindhoven Datum Augustus 2013

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 00533567 Op voorstel B&W d.d.: 23 december 2014 Datum vergadering: 10 maart 2015 Portefeuillehouder: Helm Verhees Rol gemeenteraad: Verklaring

Nadere informatie

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO-14-2000 Geachte Burgemeester en Wethouders, Recentelijk is een vergunning aangevraagd, voor de uitbreiding van

Nadere informatie

Resultaten onderzoek winkelcentrum De Horden. Wat willen de winkeliers, de bezoekers en de omwonenden dat er met dit winkelcentrum gaat gebeuren?

Resultaten onderzoek winkelcentrum De Horden. Wat willen de winkeliers, de bezoekers en de omwonenden dat er met dit winkelcentrum gaat gebeuren? Resultaten onderzoek winkelcentrum De Horden Wat willen de winkeliers, de bezoekers en de omwonenden dat er met dit winkelcentrum gaat gebeuren? Augustus 2016 1 Vernieuwing buurtwinkelcentrum De Horden

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1064828 Datum: 17 juni 2013 Behandeld door: mw. P. Weitjes-Evers/mw. S. Voorsluijs Afdeling/Team: Vergunningen, Toezicht en Handhaving / Vergunningen

Nadere informatie

Thús Wonen BROCHURE HALBERTSMASTRJITTE

Thús Wonen BROCHURE HALBERTSMASTRJITTE Thús Wonen BROCHURE HALBERTSMASTRJITTE INHOUDSOPGAVE Algemene informatie 1 1. Wat gaan we bouwen? 2 2. Plattegronden 3 3. Huurprijzen 9 4. Hoe komt u in aanmerking? 10 5. Extra informatie: 11 Parkeren

Nadere informatie

HUIDIGE SITUATIE DC VAN HALL. Meer informatie www.dcvanhall.amsterdam BRAAK LIGGENDE KAVEL BEDRIJFS VERZAMEL GEBOUW MERKELBACH

HUIDIGE SITUATIE DC VAN HALL. Meer informatie www.dcvanhall.amsterdam BRAAK LIGGENDE KAVEL BEDRIJFS VERZAMEL GEBOUW MERKELBACH DC VAN HALL HUIDIGE SITUATIE NAARGEESTIGE U ITSTRALING DONKER CURTIUS ZIJDE (DEELS) VERVANGEN LIFTEN ONSAMENHANGEND GEHEEL PAND IN SLECHTE CONDITIE SLECHTE GALLERIJEN BRAAK LIGGENDE KAVEL BEDRIJFS VERZAMEL

Nadere informatie

Zienswijze op Ontwikkelingskader Horeca Utrecht 2017

Zienswijze op Ontwikkelingskader Horeca Utrecht 2017 Stadsdorp Wolvenburg Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Utrecht p/a Gemeente Utrecht Ruimtelijke Ontwikkeling en Economie t.a.v. Marco van Dijk, Postbus 16200 3500 CE Utrecht

Nadere informatie

Geniet van uw oude dag in uw eigen woonomgeving

Geniet van uw oude dag in uw eigen woonomgeving Geniet van uw oude dag in uw eigen woonomgeving Reginahof Steenbergen Middenwal 1 4651 EB Steenbergen De gemeente Steenbergen, gelegen in West Brabant, is een kleine veilige gemeente met zo n 24.000 inwoners.

Nadere informatie

Paraplubestemmingsplan Parkeren

Paraplubestemmingsplan Parkeren Paraplubestemmingsplan Parkeren status: ontwerp idn: NL.IMRO.0281.BP00040-on01 gemeente Tiel datum: juni 2018 Bestemmingsplan Paraplubestemmingsplan Parkeren Gemeente Tiel Toelichting INHOUD TOELICHTING

Nadere informatie

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN HARDENBERG CENTRUM AFDELING RUIMTELIJK DOMEIN TEAM RUIMTE&VERGUNNINGEN 2 I. overzicht gevolgde inspraak procedure ter inzage legging Het voorontwerp

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Kenmerk: HZ_WABO

Omgevingsvergunning. Kenmerk: HZ_WABO Omgevingsvergunning Kenmerk: HZ_WABO-18-0550 Burgemeester en wethouders van gemeente Gooise Meren hebben op 6 april 2018 van Livingstone Tree C.V. de heer H. Wilkes een aanvraag om omgevingsvergunning

Nadere informatie

INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER

INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER Algemene toelichting Stichting Brentano Amstelveen (SBA) is gespecialiseerd in wonen, zorg en dienstverlening aan ouderen in Amstelveen. SBA is al 40 jaar actief

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord 18 en 20 september 2012 Algemeen Wat wordt er ontwikkeld in de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord? In de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord worden circa

Nadere informatie

B&W-voorstel. Onderwerp: (concept) ruimtelijke onderbouwing Eindhovenlaan 1. 1) Status

B&W-voorstel. Onderwerp: (concept) ruimtelijke onderbouwing Eindhovenlaan 1. 1) Status B&W-voorstel Onderwerp: (concept) ruimtelijke onderbouwing Eindhovenlaan 1 1) Status Het voorstel heeft betrekking op het uitoefenen van de collegebevoegdheden ter voorbereiding van een omgevingsvergunning,

Nadere informatie

Door de raad van de gemeente Bergen op Zoom is op 26 maart 2009 het bestemmingsplan Binnenstad vastgesteld vastgesteld.

Door de raad van de gemeente Bergen op Zoom is op 26 maart 2009 het bestemmingsplan Binnenstad vastgesteld vastgesteld. Inleiding Door de raad van de gemeente Bergen op Zoom is op 26 maart 2009 het bestemmingsplan Binnenstad vastgesteld vastgesteld. De binnenstad heeft een meervoudige functie. Op de eerste plaats is de

Nadere informatie

Startnotitie Woningbouw Tuurdijk t Goy

Startnotitie Woningbouw Tuurdijk t Goy Bijlage gemeente Houten: IS18.00062 Startnotitie Woningbouw Tuurdijk t Goy Aanleiding en probleemstellingdatum: 15 januari 2018 Het thema leefbaarheid in de kleine kernen staat al geruime tijd op de politieke

Nadere informatie

Doorkiesnummer: adres: bar-organisatie.nl Datum: 3 juli 2018

Doorkiesnummer: adres: bar-organisatie.nl Datum: 3 juli 2018 Raadsinformatiebrief De gemeenteraad van Albrandswaard Uw brief van: Ons kenmerk: 1339442 Uw kenmerk: Contact: c.d.klerk Bijlage(n): Doorkiesnummer:0105061704 E-mailadres: c.d.klerk@ bar-organisatie.nl

Nadere informatie

Te koop in Almelo. Veldzicht 23

Te koop in Almelo. Veldzicht 23 Te koop in Almelo www.schakel.nl Veldzicht 23 Aan de oevers van het Almelo-Nordhorn kanaal en de rand van het landgoed Huize Almelo, verrijst het prestigieuze appartementsgebouw De Bascule. Wonen in De

Nadere informatie

10 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad

10 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad GEMEENTE BERGEN OP ZOOM 10 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad Bosstraat 22 en 25 / 25b Status: VASTGESTELD INHOUDSOPGAVE Toelichting Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding en doel wijzigingsplan

Nadere informatie

Het kenmerk: UV De heer T.D. Rollema Angterperlaan MB Parrega. Onderwerp: beschikking Sneek, 8 juli 2015

Het kenmerk: UV De heer T.D. Rollema Angterperlaan MB Parrega. Onderwerp: beschikking Sneek, 8 juli 2015 Het kenmerk: UV 20140635 De heer T.D. Rollema Angterperlaan 11 8763 MB Parrega Behandeld door: Team Vergunningen Telefoon: 14 0515 Onderwerp: beschikking Sneek, 8 juli 2015 Geachte heer Rollema, Op 1 oktober

Nadere informatie

Toekomstgericht & Duurzaam ondernemen in Schagen

Toekomstgericht & Duurzaam ondernemen in Schagen Grote Wallerweg 1 Toekomstgericht & Duurzaam ondernemen in Schagen GEBRUIK LOCATIE IN SCHAGEN SCHAGEN IS EEN LEVENDIGE STAD MET EEN MET EEN CENTRALE FUNCTIE VOOR DE OMLIGGENDE DORPEN IN NOORD-HOLLAND.

Nadere informatie

'S-GRAVENHAGE Marktweg 50

'S-GRAVENHAGE Marktweg 50 'S-GRAVENHAGE Marktweg 50 Kenmerken & specificaties Vraagprijs: 170.000,00 Soort: maisonnette Kamers: 4 Slaapkamers: 3 Woonoppervlakte: 116 m² Inhoud: 419 m³ Overige inpandige ruimte: 0 Gebouw gebonden

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Met deze brief informeer ik de commissie Ontwikkeling over de stand van zaken van de verschillende ontwikkelingen in Schalkstad.

Gemeente Haarlem. Met deze brief informeer ik de commissie Ontwikkeling over de stand van zaken van de verschillende ontwikkelingen in Schalkstad. Gemeente Haarlem Haarlem Jeroen van Spijk Wethouder ruimtelijke ordening en monumenten, MRA, financiën, dienstverlening en burgerparticipatie Aan de commissie Ontwikkeling centrum Schalk VERNIEUWT! m Datum

Nadere informatie

Verzorgd wonen naast t Lelycentre

Verzorgd wonen naast t Lelycentre Nieuwsbrief 1 september 2018 Verzorgd wonen naast t Lelycentre Het voormalige kantoorpand aan Plaats 1, gelegen pal naast t Lelycentre, wordt herontwikkeld tot betaalbare appartementen voor senioren met

Nadere informatie

Kennis nemen van de stand van zaken van de herontwikkeling van het project Scapino / De Nieuwe Brink.

Kennis nemen van de stand van zaken van de herontwikkeling van het project Scapino / De Nieuwe Brink. Aan de leden van de commissie Vergadering d.d. Casenummer Notitienummer Commissienotitie Ruimte 20 juni 2012 AB12.00587 CN2012.023 Gemeente Bussum Kennis nemen van de stand van zaken van de herontwikkeling

Nadere informatie

Seniorenappartementen in De Woerd De Meern

Seniorenappartementen in De Woerd De Meern Seniorenappartementen in De Woerd De Meern Omschrijving project Groenrand Wonen heeft in het voorjaar van 2010 een seniorencomplex met WoonKeur opgeleverd. Het is gelegen in de wijk De Woerd, ten oosten

Nadere informatie

SCAPINO / DE NIEUWE BRINK VOORLOPIG ONTWERP BOUWPLAN

SCAPINO / DE NIEUWE BRINK VOORLOPIG ONTWERP BOUWPLAN VOORLOPIG ONTWERP BOUWPLAN PROJECT BINNEN HET Programma: 1. Presentatie gemeente Bussum Doel van de avond / Aanleiding / Kader / Acties / Hoe nu verder? 2. Presentatie ontwikkelaar Voorlopig ontwerp bouwplan

Nadere informatie

Beleidsregels afwijken van bestemmingsplan. Wettelijke mogelijkheden per 1 november 2014 en gemeentelijk beleid

Beleidsregels afwijken van bestemmingsplan. Wettelijke mogelijkheden per 1 november 2014 en gemeentelijk beleid Beleidsregels afwijken van bestemmingsplan Wettelijke mogelijkheden per 1 november 2014 en gemeentelijk beleid Historie Oktober 2010: Beleidsregels vastgesteld door B&W Juli 2014: Gewijzigd vastgestelde

Nadere informatie

Nota van Inspraak Horecavisie Sittard-Geleen oktober 2017

Nota van Inspraak Horecavisie Sittard-Geleen oktober 2017 Nota van Inspraak Horecavisie Sittard-Geleen 2017 31 oktober 2017 De ontwerp Horecavisie Sittard-Geleen 2017 is met ingang van 24 augustus tot 5 oktober 2017 voor eenieder ter inzage gelegd bij de balie

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK PERMANENTE BEWONING VAN RECREATIEWONINGEN STRUCTUURVISIE CONCEPT, DECEMBER 2014 KENMERK

GEMEENTE OLDEBROEK PERMANENTE BEWONING VAN RECREATIEWONINGEN STRUCTUURVISIE CONCEPT, DECEMBER 2014 KENMERK GEMEENTE OLDEBROEK STRUCTUURVISIE PERMANENTE BEWONING VAN RECREATIEWONINGEN CONCEPT, DECEMBER 2014 KENMERK 188197 Inhoudsopgave 1 Beleidskader 5 1.1 Aanleiding 5 1.2 Beleidsmatige aspecten 5 2 Toetsingskader

Nadere informatie

Beschrijving. Daglicht uit smalle steeg. Advies Definitief

Beschrijving. Daglicht uit smalle steeg. Advies Definitief Trefwoorden: Bouwbesluit 2012, woning, gelijkwaardigheid, rechtens verkregen niveau, bestaande bouw, verbouw, daglicht, burenrecht, Burgerlijk wetboek Datum: 30 november 2018 Status: Definitief Beschrijving

Nadere informatie

*15.159324* 15.159324

*15.159324* 15.159324 omgevingsvergunning plaatsen van een luchtkanaal, overkapping en luchtwasser (Fase 2) plaatsen van een luchtkanaal, overkapping en luchtwasser (Fase 2) Beschikking 239368 *15.159324* 15.159324 ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

Nadere informatie

2b// -Döoo S-Sa. Ruimtelijke onderbouwing

2b// -Döoo S-Sa. Ruimtelijke onderbouwing 2b// -Döoo S-Sa Ruimtelijke onderbouwing 2) beschrijving van feitelijke en toekomstige situatie Aanvrager is eigenaar van het perceel Kloosterstraat 2 zwart, kadastraal gem. Schoten sectie B no. 2429 en

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 388112 Datum : 6 december 2016 Programma : Ruimte en wonen Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. H.C.V.

Nadere informatie

Smakkelaarsveld 85, 3511 EB Utrecht

Smakkelaarsveld 85, 3511 EB Utrecht Smakkelaarsveld 85, 3511 EB Utrecht Vraagprijs 275.000,- k.k. Omschrijving Op zoek naar een twee laags topappartement met eigen parkeerplaats met uitzicht over de oude binnenstad van Utrecht? Dan is dit

Nadere informatie

RIA 15 juli 2014. Hier komt tekst Volle eigendom i.p.v. Erfpacht Hier komt ook tekst. Utrecht.nl

RIA 15 juli 2014. Hier komt tekst Volle eigendom i.p.v. Erfpacht Hier komt ook tekst. Utrecht.nl RIA 15 juli 2014 Hier komt tekst Volle eigendom i.p.v. Erfpacht Hier komt ook tekst Coalitieakkoord Utrecht stopt met de gronduitgifte in erfpacht voor projecten en nieuwbouw waarin wonen de hoofdfunctie

Nadere informatie

11 december Mevr. C.G.J. Breuer, burgemeester; Dhr. R.M. ten Boden, wethouder; Dhr. A.L. van Kempen, wethouder; Dhr. J.J.G. Covers, secretaris

11 december Mevr. C.G.J. Breuer, burgemeester; Dhr. R.M. ten Boden, wethouder; Dhr. A.L. van Kempen, wethouder; Dhr. J.J.G. Covers, secretaris LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN TEYLINGEN 11 december 2018 Status Openbaar Aanwezig Afwezig Definitief Ja Mevr. C.G.J. Breuer, burgemeester; Dhr. R.M.

Nadere informatie

Zijdelwaard Uithoorn. Winkelen Wonen Verblijven

Zijdelwaard Uithoorn. Winkelen Wonen Verblijven Zijdelwaard Uithoorn Winkelen Wonen Verblijven Uithoorn is een aantrekkelijke, landelijke woongemeente. Direct gelegen aan de Amstel en onderdeel van het Groene Hart, maar toch ook op een steenworpafstand

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING L BESCHIKKING d.d. 4 april 2016

OMGEVINGSVERGUNNING L BESCHIKKING d.d. 4 april 2016 OMGEVINGSVERGUNNING L20140099 BESCHIKKING d.d. 4 april 2016 plaatsen van zonnepanelen Vlotgrasweg 18 De heer M.C.J. Vermunt gbn220 / 250209 L20140099 4 april 2016 2 Zienswijze Van 21 januari 2016 tot en

Nadere informatie

Welkom 1 ste Ledeninformatie bijeenkomst ( )

Welkom 1 ste Ledeninformatie bijeenkomst ( ) Welkom 1 ste Ledeninformatie bijeenkomst (7-12-2017) Doel van deze bijeenkomst Leden van de Coöperatie te informeren over de stand van zaken op dit moment m.b.t. het bouwplan Jozefschool De voorlaatste

Nadere informatie

Vraagprijs ,- k.k.

Vraagprijs ,- k.k. Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze woninginformatie. Makelaarskantoor

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit. Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Molenwaard hebben op 10 oktober 2013 van Jachthaven Liesveld B.V. een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 4 1.1 Aanleiding 4 1.2 Ligging en begrenzing plangebied 4 1.3 Vigerende bestemmingsplan 5 2. Bestaande situatie 6 2.1 ruimtelijke

Nadere informatie

Beleidsregel voor het tijdelijk plaatsen van vervangende woonruimte (artikel 2.12, lid 2 en artikel 2.23 Wabo)

Beleidsregel voor het tijdelijk plaatsen van vervangende woonruimte (artikel 2.12, lid 2 en artikel 2.23 Wabo) Beleidsregel voor het tijdelijk plaatsen van vervangende woonruimte (artikel 2.12, lid 2 en artikel 2.23 Wabo) 2014 Datum vaststelling college van B&W: 18 maart 2014 Datum publicatie: 26 maart 2014 2 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Studiedag centrumplannen Rol en houding gemeente

Studiedag centrumplannen Rol en houding gemeente Centrumplan Breukelen 1. Inleiding 2. Resultaten 3. Plannen 4. Rol gemeente in proces 1 1. Inleiding Studiedag centrumplannen Breukelen: Historische kern uit vroege middeleeuwen Veel buitenplaatsen aan

Nadere informatie

12 maart 2016. Holy Résidence te Vlaardingen

12 maart 2016. Holy Résidence te Vlaardingen 12 maart 2016 Holy Résidence te Vlaardingen Partijen Ontwikkeling en realisatie Boele & van Eesteren Contactpersoon Floris Gortemaker Adres Laan van Vredenoord 14 Postbus 3077 2280 GB Rijswijk Mail info@holy-residence.nl

Nadere informatie

ADVIES. Pagina 1 van 5. Adviescommissie Praktijktoepassing brandveiligheidsvoorschriften. Postbus BV Rotterdam

ADVIES. Pagina 1 van 5. Adviescommissie Praktijktoepassing brandveiligheidsvoorschriften. Postbus BV Rotterdam ADVIES Registratienummer: Betreft: Kantoorgebouw met sprinklerinstallatie Trefwoorden: Sprinkler, brandwerendheid op bezwijken, brandwerende coating, grootte brandcompartiment : Status: Definitief Adviesaanvraag

Nadere informatie

Parkeren en Duurzaamheid Belvédère Maastricht Ontwerp-beleidsregel

Parkeren en Duurzaamheid Belvédère Maastricht Ontwerp-beleidsregel Parkeren en Duurzaamheid Belvédère Maastricht 2019 Ontwerp-beleidsregel 1 1 Inleiding Voor u ligt de Beleidsregel Parkeren en Duurzaamheid Belvédère Maastricht 2018. Deze beleidsregel moet in samenhang

Nadere informatie

srondje kernen Stichtse VechtsS soud-zuilenss sop BuurenE stienhovenss soud-maarssenveene smolenpoldere

srondje kernen Stichtse VechtsS soud-zuilenss sop BuurenE stienhovenss soud-maarssenveene smolenpoldere srondje kernen Stichtse VechtsS Het D66-team staat dicht bij de mensen. We willen de eigenheid van de kernen tot haar recht laten komen. We koesteren het vrijwilligerswerk en willen beginspraak in plaats

Nadere informatie

Nota beantwoording van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan "Leerdam, Oud Schaik 2a

Nota beantwoording van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Leerdam, Oud Schaik 2a Nota beantwoording van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan "Leerdam, Oud Schaik 2a Geanonimiseerde versie Gemeente Leerdam Afdeling Beleid September 2017 Versie 1 Inleiding 1 Het college van burgemeester

Nadere informatie

Enquête Revitalisering Bedrijventerrein Overvecht. Rapportage. Uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Utrecht

Enquête Revitalisering Bedrijventerrein Overvecht. Rapportage. Uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Utrecht Enquête Revitalisering Bedrijventerrein Overvecht Rapportage Uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Utrecht Uitgevoerd door: ETIN Adviseurs s-hertogenbosch, mei 2009 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 1.1 Populatie

Nadere informatie

Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk. Alkmaar 15 februari Geachte mevrouw, mijnheer,

Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk. Alkmaar 15 februari Geachte mevrouw, mijnheer, Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk Alkmaar 15 februari 2017 Geachte mevrouw, mijnheer, Op 23 januari heeft een inloopbijeenkomst plaatsgevonden in het kader van de verkenning van de nieuwbouwmogelijkheden

Nadere informatie

Casco-horecapand Willemstraat Eindhoven, Code: REDO5574

Casco-horecapand Willemstraat Eindhoven, Code: REDO5574 +41 Klaassen Horecamakelaardij B.V. Graafsebaan 111, 5248 NL Rosmalen Telefoon: 073 521 61 66 Fax: 073 522 09 06 Internet: www.klaassenbv.nl E-mail: info@klaassenbv.nl Horecamakelaar: Remo van Doorn Telefoon:

Nadere informatie

Lijsterhof locatie kern Barneveld, gemeente Barneveld

Lijsterhof locatie kern Barneveld, gemeente Barneveld Lijsterhof locatie kern Barneveld, gemeente Barneveld Inleiding Voor de gemeente Barneveld ligt er in 2016 en de komende jaren een stevige opgave om statushouders met een verblijfsvergunning in de gemeente

Nadere informatie

Vraag 2: - In hoeverre leiden die toezeggingen of afspraken tot de verplichting in te stemmen met een tankstation tegenover de scholen in Akkrum?

Vraag 2: - In hoeverre leiden die toezeggingen of afspraken tot de verplichting in te stemmen met een tankstation tegenover de scholen in Akkrum? Van D66 Portefeuillehouder S. Siebenga Behandeling ambtenaar Anke Beeksma Datum ontvangst vragen 2 maart 2015 Tankstation de Stringen in Akkrum Op 6 februari jongstleden bereikte ons via de Leeuwarder

Nadere informatie

Ecowieck in Ewijk. In deze folder leest u meer over de Ecowieck in Ewijk.

Ecowieck in Ewijk. In deze folder leest u meer over de Ecowieck in Ewijk. Ecowieck in Ewijk Ten westen van Beuningen, in de wijk Keizershoeve in Ewijk komt een gloednieuwe wijk, de Ecowieck. Er is hier ruimte voor maximaal 71 woningen. In deze folder leest u meer over de Ecowieck

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De nadere motivering en boorwaarden van ons besluit zijn in de bijlage 'overwegingen en voorschriften' in dit besluit opgenomen.

Omgevingsvergunning. De nadere motivering en boorwaarden van ons besluit zijn in de bijlage 'overwegingen en voorschriften' in dit besluit opgenomen. G i. M 11 N i E shfsflfl Brielle Omgevingsvergunning WABQ-2016-0093 Omgevingsvergunning Datum verzending: -j 5 (yjqy ^g Burgemeester en Wethouders hebben op 24 maart 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning

Nadere informatie

Raadsstuk. Relevante eerdere besluiten

Raadsstuk. Relevante eerdere besluiten Raadsstuk Onderwerp Beschikbaar stellen krediet voor realisatie van het Definitief Ontwerp (DO) voor uitbreiding van de Autoluwe Binnenstad. Nummer 2018/389960 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld

Nadere informatie

Beschrijving. Daglicht en burenrecht. Advies Definitief

Beschrijving. Daglicht en burenrecht. Advies Definitief Trefwoorden: Bouwbesluit 2012, monument, kantoorfunctie, gelijkwaardigheid, bestaande bouw, verbouw, daglicht, burenrecht, Burgerlijk Wetboek Datum: 14 april 2017 Status: Definitief Beschrijving Een monumentaal

Nadere informatie

Het bouwen van een erfafscheiding in afwijking van het bestemmingsplan

Het bouwen van een erfafscheiding in afwijking van het bestemmingsplan Zaaknummer: 253498 Het bouwen van een erfafscheiding in afwijking van het bestemmingsplan Collegevoorstel Inleiding Op 23 april 2011 is er een aanvraag om omgevingsvergunning ingekomen voor het bouwen

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk,

Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, Collegebesluit Registratienummer Afdeling Onderwerp 2010/57677 Stadszaken Projectbesluit en reguliere bouwvergunning Wijkerbaan Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, gezien de aanvraag

Nadere informatie

Nota van wijzigingen. Bestemmingsplan Beethoven, tweede fase

Nota van wijzigingen. Bestemmingsplan Beethoven, tweede fase Nota van wijzigingen Bestemmingsplan Beethoven, tweede fase Datum: 12 december 2017 Gemeente Amsterdam Pagina 2 van 6 Inleiding Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor het

Nadere informatie

Inleiding. 1.1 Wat is de omgevingsvergunning?

Inleiding. 1.1 Wat is de omgevingsvergunning? 1 Inleiding Dit hoofdstuk bevat deel met een korte bespreking wat een omgevingsvergunning is en wat vergunningsvrij bouwen is. De achtergrond en doelstellingen van de belangrijkste regelingen (de Wet algemene

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. 1. Inleiding Op 9 j uni 2014 is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het verbouwen van het pand

RAADSVOORSTEL. 1. Inleiding Op 9 j uni 2014 is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het verbouwen van het pand RAADSVOORSTEL raadsvergadering: onderwerp: bijlage: datum: gemeenteblad I nr agenda nr.: l0 september 2014 Uitgebreide procedure Groest I 6-1 8 ontwerp-besluit I september 2014 73 l2 Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Bestemmingsplan: Molenrand Gemert BIJLAGE I: NOTA VAN ZIENSWIJZEN

Bestemmingsplan: Molenrand Gemert BIJLAGE I: NOTA VAN ZIENSWIJZEN Bestemmingsplan: Molenrand Gemert BIJLAGE I: NOTA VAN ZIENSWIJZEN INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 2 2. ZIENSWIJZEN... 2 2.1 Zienswijze 1: Familie Janssen-van de Laar, Dribbelheidseweg 10, Gemert... 2 2.2

Nadere informatie

Beleidsregels voor het plaatsen van een tijdelijke woonvoorziening

Beleidsregels voor het plaatsen van een tijdelijke woonvoorziening Beleidsregels voor het plaatsen van een tijdelijke woonvoorziening 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Nieuw beleid 3 2.1 Relevante regelgeving betreffende ruimtelijke ontwikkelingen 3 2.2 Relevante regelgeving

Nadere informatie

Wonen in het groene hart van Woldwijck

Wonen in het groene hart van Woldwijck Wonen in het groene hart van Woldwijck Wooncomplex met 9 koop- en 10 huurwoningen D i t c o m p l e x w o r d t g e b o u w d i n o p d r a c h t v a n : Mooi en ruim gelegen wooncomplex Nieuw hart voor

Nadere informatie

B&W-voorstel. 1) Status

B&W-voorstel. 1) Status B&W-voorstel Onderwerp: Ruimtelijke motivering voor transformatie voormalig kantoor Brabants Dagblad aan het Emmaplein naar 56 woonstudio s en 550 m2 kantoorruimte. 1) Status Het voorstel heeft betrekking

Nadere informatie

In de afgelopen periode heeft initiatiefnemer de plannen nader onderbouwd en een omgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing ingediend.

In de afgelopen periode heeft initiatiefnemer de plannen nader onderbouwd en een omgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing ingediend. Raadsvergadering: 8 september 2015 Agendapunt: 9 Kenmerk: ADV 15/10205 Datum voorstel: 11-8-2015 Portefeulllehoudert Wethouder B. Jaspers Faijer Informant: de heer R. van der Spek Onderwerp: Appartementencomplex

Nadere informatie

Vraagprijs ,- k.k.

Vraagprijs ,- k.k. Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze woninginformatie. Makelaarskantoor

Nadere informatie

Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen

Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen Afdeling grondgebied 26-0-205 INLEIDING Voor u ligt het projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen. 2 AANLEIDING PROJECT

Nadere informatie

*15.173770* 15.173770

*15.173770* 15.173770 omgevingsvergunning brandveilig gebruik van het zorgcentrum brandveilig gebruik van het zorgcentrum Beschikking 243812 *15.173770* 15.173770 ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING nr. 243812 Uitgebreide procedure

Nadere informatie

"Functionele zonering Oud Rijswijk"

Functionele zonering Oud Rijswijk "Functionele zonering Oud Rijswijk" Gemeente Rijswijk Sectie Ruimtelijke Ordening, Verkeer en Milieu Maart 2010 Burgemeester en wethouders van Rijswijk, gelet op artikel 3:11 lid 1 Algemene wet bestuursrecht;

Nadere informatie

Memo. 1. Aanleiding. 4) De pilot zorgt voor ervaring bij bewoners en de gemeente over off-grid wonen en leven.

Memo. 1. Aanleiding. 4) De pilot zorgt voor ervaring bij bewoners en de gemeente over off-grid wonen en leven. Memo aan : Gemeenteraad Harderwijk van : College van B&W organisatie : eenheid i.a.a. : datum : 07 augustus 2018 onderwerp : Locatie pilot off-grid tiny houses reg.nummer : 02430000016450 / 02430000050159

Nadere informatie

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden Postadres Postbus 16200, 3500 CE Telefoon 030-286 11 12 Fax 030-286 10 33 www.utrecht.nl Aan de commissie voor Stad en Ruimte postbus 16200 3500 CE UTRECHT Behandeld door Marlies de Nijs, Wim Beelen Datum

Nadere informatie

Antwoordnotitie bestemmingsplan Bebouwde kom Wissenkerke 2018

Antwoordnotitie bestemmingsplan Bebouwde kom Wissenkerke 2018 Antwoordnotitie bestemmingsplan Bebouwde kom Wissenkerke 2018 Behoort bij besluit van de raad van de gemeente Noord-Beveland van 18 oktober 2018 Antwoordnotitie bestemmingsplan Bebouwde kom Wissenkerke

Nadere informatie

gemeente VERZONDEN 17 MEI 2017

gemeente VERZONDEN 17 MEI 2017 V gemeente VERZONDEN 17 MEI 2017 VALKE N SWAARD BESLUIT Omgevingsvergunning OV 2017.0092 Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

Vlekkenplan Goudse Poort

Vlekkenplan Goudse Poort Vlekkenplan Goudse Poort Vlekkenplan Goudse Poort, 12 september 2011 1 Inleiding Op dit moment geldt voor het bedrijventerrein Goudse Poort het bestemmingsplan Den Uitert II. Tevens is door de gemeenteraad

Nadere informatie

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure 8241

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure 8241 Omgevingsvergunning uitgebreide procedure 8241 Burgemeester en wethouders hebben op 19 juni 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het project woonhuis Wiekarthof 1 Cothen. De aanvraag

Nadere informatie

Koninginneweg 1 R Boskoop Huurprijs 896,-- p.m. Waddinxveen, Kerkweg Oost 224, tel. (0182) ,

Koninginneweg 1 R Boskoop Huurprijs 896,-- p.m. Waddinxveen, Kerkweg Oost 224, tel. (0182) , Koninginneweg 1 R Boskoop Huurprijs 896,-- p.m. Centraal gelegen op de hoek Koninginneweg/Zijde, staat het complex De Kroon met in totaal 7 levensloopbestendige rolstoelvriendelijke appartementen. Het

Nadere informatie

Te koop. 2-kamer benedenwoning met 80 m2 op het zuiden gelegen achtertuin. Binnensingel 16, 3291 TC Strijen

Te koop. 2-kamer benedenwoning met 80 m2 op het zuiden gelegen achtertuin. Binnensingel 16, 3291 TC Strijen Te koop 2-kamer benedenwoning met 80 m2 op het zuiden gelegen achtertuin Binnensingel 16, 3291 TC Strijen Algemeen Deze benedenwoning is gebouwd in 1971 en maakt deel uit van 4 appartementen, waarvan 2

Nadere informatie

Besluit. OMGEVINGSVERGUNNING Dossiernummer WABO_VERG Besluitnummer INT

Besluit. OMGEVINGSVERGUNNING Dossiernummer WABO_VERG Besluitnummer INT OMGEVINGSVERGUNNING Dossiernummer WABO_VERG-12-00500 Besluitnummer INT13-0552 Besluit Onderwerp Beslissing van burgemeester en wethouders van Best op de op 23 maart 2012 ingekomen aanvraag om een omgevingsvergunning

Nadere informatie

Tubbergen, januari 2019

Tubbergen, januari 2019 Informatiebrochure januari 2019 Voorwoord Het seniorenwooncomplex De Aanleg bevindt zich in het centrum van Geesteren (Ov) tussen de Vriezenveenseweg en Dorpsstraat. De winkels bevinden zich op loopafstand.

Nadere informatie

Safariweg 330, Maarssen

Safariweg 330, Maarssen Safariweg 330, Maarssen Kenmerken Overdracht Vraagprijs 235.000 k.k. Aangeboden sinds 18-12-2017 Conditie Kosten koper Waarborgsom 0 Bankgarantie Ontbindende voorwaarden financiering Indeling Aantal kamers

Nadere informatie

Joseph Haydnlaan 26 -I, 3533 AH Utrecht

Joseph Haydnlaan 26 -I, 3533 AH Utrecht Joseph Haydnlaan 26 -I, 3533 AH Utrecht Vraagprijs 225.000,- k.k. Omschrijving Ben je een leuk appartement aan het zoeken op een groene plek aan de rand van de Oude Utrechtse Binnenstad? Dan is dit twee-(voorheen

Nadere informatie