FUNCTIEPROFIELEN. BIJLAGE bij Info-brief

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FUNCTIEPROFIELEN. BIJLAGE bij Info-brief"

Transcriptie

1 FUNCTIEPROFIELEN BIJLAGE bij Info-brief Examenplatform UV December 2018

2 Functieprofiel Manager Examenbureau voetzorg. De manager examenbureau zorgt ervoor dat het examenbureau kan functioneren. Samen met de examendeskundige en coördinatoren van het examenbureau vormt de manager examenbureau de kern van de interne organisatie van het Examenplatform UV. De manager examenbureau wordt gedetacheerd vanuit de aangesloten school. Het examenbureau werkt ten behoeve van bestuur, examenadviescommissie, vaststellingscommissie en de ontwikkelgroep. Het examenbureau is verantwoordelijk voor de ondersteuning van het ontwikkel- en vaststelproces, het beschikbaar stellen van examens via de website, het op verantwoorde wijze archiveren van de examens en andere relevante documenten en het op de hoogte houden van de aangesloten scholen van ontwikkelingen en initiatieven. De manager examenbureau zorgt ervoor dat het examenbureau de taken kan uitvoeren. Tevens onderhoudt de manager contact met de aangesloten scholen door deze periodiek te bezoeken. Je bent werkzaam in het middelbaar beroepsonderwijs of binnen het werkveld van één van de branches. Je kunt regelen, plannen, organiseren. Houdt overzicht over jaarplannen en afspraken, Je hebt een helikopterview Je beschikt over vakinhoudelijke kennis van de kwalificaties van het Examenplatform UV. Je hebt ervaring met kwaliteitszorg en archivering m.b.t. examenbanken. Je kunt prettig en helder communiceren hebt ervaring met relatiebeheer. Je hebt ervaring met leidinggeven. Je kunt samenwerken in een complexe omgeving. Het is de bedoeling dat deze functie samen met de functie van examendeskundige Examenbureau uitgroeit tot een totale omvang van ongeveer 1,0 fte. In de aanloopfase kan gestart worden met 1 dagdeel en worden er afspraken gemaakt over het vergroten van de omvang. De vergoeding voor de werkzaamheden is afhankelijk van het aantal dagdelen. Riichtbedrag voor de vergoeding bedraagt 8000, per jaar (op basis van 40 dagdelen).

3 Functieprofiel Examendeskundige Examenbureau voetzorg. De examendeskundige adviseert en ondersteunt de ontwikkelgroepen, vaststellingscommissies en examenadviescommissie inhoudelijk om de kwaliteit van de examens te bevorderen. De examendeskundige onderhoudt contact met de Examenadviescommissie (EAC). Samen met de manager van het examenbureau en de coördinatoren vormt de examendeskundige de kern van de interne organisatie van het Examenplatform UV. De examendeskundige wordt gedetacheerd vanuit de aangesloten school. Je bent werkzaam in het middelbaar beroepsonderwijs van één van de branches. Je beschikt over examentechnische kennis en kan deze toepassen op de kwalificaties van het Examenplatform UV. Je hebt ervaring met het (begeleiden van) opstellen van examenplan en het ontwikkelen van examens. Je kunt helder en prettig communiceren en adviseren. Je hebt ervaring met opstellen van beleid en de implementatie ervan. Je hebt ervaring met kwaliteitsborging in examinering. Je kan de diverse groepen ondersteunen en trainen in hun examenfunctie. Je kunt samenwerken in een complexe omgeving. Het is de bedoeling dat deze functie samen met de functie van manager Examenbureau uitgroeit tot een totale omvang van ongeveer 1,0 fte. In de aanloopfase kan gestart worden met 1 dagdeel en worden er afspraken gemaakt over het vergroten van de omvang. De vergoeding voor de werkzaamheden is afhankelijk van het aantal dagdelen. Richtbedrag voor de vergoeding bedraagt 8000, - per jaar (op basis van 40 dagdelen).

4 .Functieprofiel lid Ontwikkelgroep voetzorg. De ontwikkelgroep ontwikkelt binnen uniforme kaders gezamenlijk nieuwe examens bij vastgestelde examenplannen en wordt gevraagd voor bijstelling/doorontwikkeling van examens. In deze functie houd je je bezig met het ontwikkelen, bijstellen of tegenlezen van beroepsgerichte examens voor het Examenplatform UV. Je draagt bij aan de vakinhoudelijke (en examentechnische) kwaliteit van examens. Je zorgt ervoor dat de examens aansluiten bij het kwalificatiedossier, het examenplan, niveau, de branche en of ze uitvoerbaar zijn op school en in het BPV-bedrijf. Je werkt volgens vaste procedures en formats. Je bent werkzaam in het middelbaar beroepsonderwijs of binnen het werkveld van één van de branches. Je beschikt over vakinhoudelijke kennis van de kwalificaties van het Examenplatform UV. Je bent op de hoogte van ontwikkelingen in de branche en het werkveld. Je hebt ervaring met het ontwikkelen van verschillende examenvormen. Je hebt ervaring met het ontwikkelen van kwalificerende opdrachten. Je bent creatief en innovatief bij het ontwikkelen en tegenlezen van examens. Je kan samenwerken met collega ontwikkelaars of tegenlezers. De ontwikkelgroep vergadert ongeveer 4 keer per jaar (dit is afhankelijk van de ontwikkelagenda en kan per branche verschillen). Naast de vergadertijd (3 uur) is er 2 uur voor voorbereiding en nawerk. De vergoeding per bijeenkomst bedraagt 250,00 p.p.

5 Functieomschrijving lid Vaststellingscommissie voetzorg. De vaststellingscommissie beoordeelt en stelt de examens vast voor opname in de examenbank. De vaststellingscommissie bestaat uit vertegenwoordigers van de aangesloten scholen en het werkveld. De vaststellingscommissies worden benoemd door het bestuur van het Examenplatform UV. In deze functie houd je je bezig met het beoordelen en vaststellen van beroepsgerichte examens voor het Examenplatform UV voor één of meer kwalificatiedossiers binnen een van de drie branches. Je beoordeelt de examentechnische en/of vakinhoudelijke kwaliteit van de examens. Je beoordeelt of de examens aansluiten bij het kwalificatiedossier, het examenplan, niveau, de branche en of ze uitvoerbaar zijn op school of in het BPV-bedrijf. Je werkt volgens vaste procedures. Je bent werkzaam in het middelbaar beroepsonderwijs of binnen het werkveld van één van de branches. Je hebt kennis van de wettelijke eisen m.b.t. examinering (WEB) (dit geldt met name voor de examendeskundige) Je beschikt over vakinhoudelijke kennis van de kwalificaties binnen de betreffende branche van het Examenplatform UV. (dit geldt met name voor de werkvelddeskundige) Je bent op de hoogte van ontwikkelingen in de branche en het werkveld. Je hebt ervaring met het beoordelen en vaststellen van examens. Je kan de ontwikkelaar van de examens adviseren over het verbeteren van de kwaliteit van examens. Je kan samenwerken met de andere commissieleden. Je bent op korte termijn beschikbaar. De vaststellingscommissie vergadert ongeveer 4 keer per jaar (dit is afhankelijk van de ontwikkelagenda en kan per branche verschillen). Naast de vergadertijd (3 uur) is er 2 uur voor voorbereiding en nawerk. De vergoeding per bijeenkomst bedraagt 250,00 p.p.

6 Functieomschrijving Coördinator voetzorg. Per branche is er een coördinator. De coördinator van een branche is verantwoordelijk voor de organisatie en vakinhoudelijke voorbereiding van de vergaderingen van de ontwikkelgroep en vaststellingscommissie. De coördinator maakt deel uit van het Examenbureau. Samen met de examendeskundige en manager van het examenbureau vormt de coördinator de kern van de interne organisatie van het Examenplatform UV. In deze functie houd je je bezig met het organiseren en inhoudelijk voorbereiden van de vergaderingen voor de ontwikkelgroep en vaststelcommissie van een branche. Je zorgt ervoor dat de ontwikkelgroep en vaststellingscommissie optimaal kunnen presteren. Bij de ontwikkelgroep lever je vakinhoudelijke kennis, bij de vaststelcommissie vervul je de rol van secretaris. Je werkt nauw samen met de examendeskundige van het examenbureau, zodat vakinhoud en examenkwaliteit beiden bijdragen aan de kwaliteit van de examens van het Examenplatform UV. Je bent werkzaam in het middelbaar beroepsonderwijs of binnen het werkveld van één van de branches. Je beschikt over vakinhoudelijke kennis van de kwalificaties van de branche. Je bent op de hoogte van ontwikkelingen in de branche en het werkveld. Je hebt ervaring met het ontwikkelen, beoordelen en vaststellen van examens. Je kan samenwerken met de andere commissieleden. Je hebt ervaring met leidinggeven. Je bent op korte termijn beschikbaar. De gevraagde investering bedraagt 10 dagen per jaar (gemiddeld 1 dag x per maand) in afstemming met het Examenbureau en daarnaast tijd m.b.t. ontwikkelgroep en vaststellingscommissie. De vergoeding voor de werkzaamheden is afhankelijk van het aantal vergaderingen: richtbedrag vergoeding bedraagt 400,00 p.p. per dag

7 Functieomschrijving lid Examenadviescommissie voetzorg. De examenadviescommissie is mede-verantwoordelijk voor de algehele procesbewaking en de borging van de kwaliteit van examinering. De examenadviescommissie bestaat uit vertegenwoordigers van de aangesloten scholen. De examenadviescommissie wordt benoemd door het bestuur van het Examenplatform UV. De examenadviescommissie adviseert het bestuur over de processen van ontwikkeling, vaststelling, uitgifte en verbetering van de examens. Daarnaast adviseert de examenadviescommissie het bestuur bij het vaststellen van (nieuwe) formats voor exameninstrumenten en andere kaderstellende documenten. Je bent werkzaam op een aangesloten school van het Examenplatform UV. Je hebt kennis van de examenprocessen binnen de aangesloten scholen. Je bent in staat onafhankelijk te opereren en de belangen van betrokkenen evenwichtig mee te nemen in oordeels- en besluitvorming. Je neemt waar nodig doortastend beslissingen. Je bent punctueel en komt afspraken na. Je werkt proactief en levert actief input tijdens de vergadering van de examenadviescommissie. Je bent doel- en resultaatgericht en kwaliteitsbewust. Je staat open voor feedback en kritiek. Je draagt beleid en uitvoering van het Examenplatform UV uit naar de aangesloten scholen. De examenadviescommissie vergadert ongeveer 4 keer per jaar. Naast de vergadertijd (3 uur) is er 2 uur voor voorbereiding en nawerk. De vergoeding per bijeenkomst bedraagt 250,00 p.p. Belangstelling? Klik hier voor het aanmeldformulier

8 Functieomschrijving Bestuurslid voetzorg. Het bestuur neemt alle formele besluiten en is eindverantwoordelijk voor het Examenplatvorm UV. Het bestuur bepaalt mede het beleid en geeft sturing aan het Examenplatform UV. Het bestuur bestaat uit vertegenwoordigers van de aangesloten scholen. Samen met de andere bestuursleden bepaal je mede het beleid en geeft je sturing aan het Examenplatform UV. Je toetst of voorgenomen beleid voldoet aan wensen en verwachtingen van de aangesloten scholen en bewaakt dat de uitvoering van activiteiten voldoet aan de daarover gemaakte afspraken. Je bent manager of leidinggevende binnen de branche op een onderwijsinstelling. Je hebt strategische bestuurlijke inzichten. Je kunt contacten aangaan en onderhouden met strategische partners. Je houdt je op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de branche en het onderwijs (zoals S-BB). Je bent op de hoogte van ontwikkelingen examenprocessen in het middelbaar beroepsonderwijs. Je behartigt de belangen van aangesloten scholen. Je bent in staat onafhankelijk te opereren en de belangen van betrokkenen evenwichtig mee te nemen in oordeels- en besluitvorming. Je neemt waar nodig doortastend beslissingen. Je bent punctueel en komt afspraken na. Je werkt proactief en levert actief input tijdens de bestuursvergaderingen. Je bent doel- en resultaatgericht. Je staat open voor feedback en kritiek. Je draagt beleid en uitvoering van het Examenplatform UV uit naar de aangesloten scholen. Je bent ambassadeur voor het Examenplatform UV. Het bestuur vergadert ongeveer 6-8 keer per jaar. Naast de vergadertijd (3-4 uur) is er 3-4 uur nodig voor voorbereiding en nawerk. De vergoeding voor de werkzaamheden is afhankelijk van het aantal vergaderingen: richtbedrag vergoeding bedraagt 500, - p.p per vergadering incl. voorbereiding en nawerk.

Kwaliteitshandboek. Kwalificerend Servicedocument. : Alle : Alle : Alle : Alle : 1v1 DOSSIER DOSSIERCREBO COHORT KERNTAAK VERSIE

Kwaliteitshandboek. Kwalificerend Servicedocument. : Alle : Alle : Alle : Alle : 1v1 DOSSIER DOSSIERCREBO COHORT KERNTAAK VERSIE Kwalificerend Servicedocument DOSSIER DOSSIERCREBO COHORT KERNTAAK VERSIE : Alle : Alle : Alle : Alle : 1v1 december 2016 Inhoudsopgave Inleiding 3 Visie op kwaliteitsverbetering 4 Kwaliteitseisen van

Nadere informatie

Reglement Examencommissie

Reglement Examencommissie Reglement Examencommissie Verantwoordelijkheden en bevoegdheden Artikel 1 1. De examencommissie is ingesteld door het bestuur van Examenwerk. 2. De examencommissie stelt kwaliteitsnormen op, en bewaakt

Nadere informatie

Examenplatform Uiterlijke Verzorging Verantwoordingsdocument Examens kwalificatiedossiers vanaf 2015

Examenplatform Uiterlijke Verzorging Verantwoordingsdocument Examens kwalificatiedossiers vanaf 2015 Examenplatform Uiterlijke Verzorging Verantwoordingsdocument Examens kwalificatiedossiers vanaf 2015 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 3 VISIE OP EXAMINERING... 3 DEKKING VAN HET KWALIFICATIEDOSSIER... 3 EXAMENPLAN...

Nadere informatie

Reglement vaststellingscommissie

Reglement vaststellingscommissie Reglement vaststellingscommissie Taken en verantwoordelijkheden Artikel 1 1. Het ontwikkelen van kwaliteitskaders ten behoeve van de vaststelling van beoordelings- en exameninstrumenten. 2. Het namens

Nadere informatie

ESS ORG 2.1 Verantwoordingsdocument ESS Datum laatste wijziging: 19 juli 2018

ESS ORG 2.1 Verantwoordingsdocument ESS Datum laatste wijziging: 19 juli 2018 ESS ORG 2.1 Verantwoordingsdocument ESS Datum laatste wijziging: 19 juli 2018 Verantwoordingsdocument 2018-2019 Beste lezer, In het ESS vindt u een breed scala aan exameninstrumenten bestaande uit: proeven

Nadere informatie

Examenprofiel mbo HTVF

Examenprofiel mbo HTVF Examenprofiel mbo HTVF Sector: Horeca, Reizen, Recreatie, Bakkerij en Facilitaire dienstverlening Vastgesteld door: de paritaire commissies HIC, Bakkerij, TRR en FD Vaststellingsdatum: 26 november 2014

Nadere informatie

Et Examentaken mbo WWW.EXAMINERINGMBO.NL Examentaken mbo Wat is het? De Examentaken mbo omschrijven alle taken die worden uitgevoerd ten behoeve van de examinering in het mbo. Het is een hulpmiddel om

Nadere informatie

Et Examentaken mbo WWW.EXAMINERINGMBO.NL Examentaken mbo Wat is het? De Examentaken mbo omschrijven alle taken die worden uitgevoerd ten behoeve van de examinering in het mbo. Het is een hulpmiddel om

Nadere informatie

Examenprofiel mbo Handel en MITT

Examenprofiel mbo Handel en MITT 16 november2014 Examenprofiel mbo Handel en MITT Sector: Handel en MITT Vastgesteld door: PCBB Handel en MITT Vaststellingsdatum: 25 november 2014 Examenprofielnummer: EXPRO.10 1 Inleiding Doel en functie

Nadere informatie

Servicedocument Examenplan Facilitaire dienstverlening Facilitair leidinggevende Uitstroom : Facilitair leidinggevende Niveau : 4 Crebonr.

Servicedocument Examenplan Facilitaire dienstverlening Facilitair leidinggevende Uitstroom : Facilitair leidinggevende Niveau : 4 Crebonr. Servicedocument Examenplan Facilitaire dienstverlening Facilitair leidinggevende Uitstroom : Facilitair leidinggevende Niveau : 4 Crebonr. : 95750 Kerntaak : Alle Dossier : 2012-2016 Versie : 1v2 mei 2016

Nadere informatie

1 oktober 2009 ACCREDITATIEREGLEMENT

1 oktober 2009 ACCREDITATIEREGLEMENT 1 oktober 2009 ACCREDITATIEREGLEMENT Inhoudsopgave Reglement Artikel 1 Benoeming en samenstelling Accreditatiecommissie Artikel 2 Benoeming en samenstelling Functiecommissie Artikel 3 Taak Accreditatiecommissie

Nadere informatie

Examenplan. Kwalificerend. Servicedocument. : Facilitair leidinggeven. : alle. : 1v4 DOSSIER

Examenplan. Kwalificerend. Servicedocument. : Facilitair leidinggeven. : alle. : 1v4 DOSSIER Kwalificerend Servicedocument DOSSIER : Facilitair leidinggeven DOSSIERCREBO : 23083 KWALIFICATIE : Facilitair leidinggevende KWALIFICATIECREBO : 25175 NIVEAU : 4 COHORT : vanaf 2015 KERNTAAK : alle VERSIE

Nadere informatie

Jaarverslag Examencommissie cluster Welzijn

Jaarverslag Examencommissie cluster Welzijn Jaarverslag 2012 Examencommissie cluster Welzijn INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Examencommissie... 4 2.1 Samenstelling examencommissie... 4 2.2 Overzicht bijeenkomsten... 4 2.3 Vaststellingscommissie...

Nadere informatie

Examenplan. Kwalificerend. Servicedocument. : Travel, Leisure & Hospitality. : alle. : 1v5 DOSSIER

Examenplan. Kwalificerend. Servicedocument. : Travel, Leisure & Hospitality. : alle. : 1v5 DOSSIER Kwalificerend Servicedocument DOSSIER : Travel, Leisure & Hospitality DOSSIERCREBO : 23134 KWALIFICATIE : Leidinggevende leisure & hospitality KWALIFICATIECREBO : 25351 NIVEAU : 4 COHORT : vanaf 2015 KERNTAAK

Nadere informatie

Examineren/diplomeren MBO Amersfoort

Examineren/diplomeren MBO Amersfoort Examineren/diplomeren MBO Uitgangs- en vertrekpunten examinering Kaders Onderwijs- en examenvisie Kwaliteitsborging examenprocessen Examenorganisatie MBO 2 Alles te vinden op PE MBO 3 Uitgangspunten examineren

Nadere informatie

KWALITEITSONDERZOEK MBO. New School Routing Academy Commercieel medewerker (Commercieel medewerker binnendienst)

KWALITEITSONDERZOEK MBO. New School Routing Academy Commercieel medewerker (Commercieel medewerker binnendienst) KWALITEITSONDERZOEK MBO New School Routing Academy 90111 Commercieel medewerker (Commercieel medewerker binnendienst) December 2015 BRIN: 30KP Onderzoeksnummer: 286411 Onderzoek uitgevoerd: 07 december

Nadere informatie

Uniformering Examenorganisatie

Uniformering Examenorganisatie Uniformering Examenorganisatie Examenkwaliteit als prioriteit Hans Bataille, Lisanne Kopinga, Sancie Leenders 1 april 2016 Uniformering examenorganisatie - Aanleiding - Bepaling doelen - Ophalen informatie:

Nadere informatie

KWALITEITSONDERZOEK MBO. Regio College te Zaandam. ICT- en mediabeheer (ICT-beheerder)

KWALITEITSONDERZOEK MBO. Regio College te Zaandam. ICT- en mediabeheer (ICT-beheerder) KWALITEITSONDERZOEK MBO Regio College te Zaandam ICT- en mediabeheer (ICT-beheerder) Maart, 2016 BRIN: 25RA Onderzoeksnummer: 287880 Onderzoek uitgevoerd: 10-11-2015 Conceptrapport verzonden op: 29 januari

Nadere informatie

Servicedocument. Kwalificerend. Instructie beoordelaar. Examenplan. Facilitair leidinggeven. Facilitair leidinggeven Facilitair leidinggevende

Servicedocument. Kwalificerend. Instructie beoordelaar. Examenplan. Facilitair leidinggeven. Facilitair leidinggeven Facilitair leidinggevende Servicedocument Kwalificerend Examenplan Instructie beoordelaar Facilitair leidinggeven Facilitair leidinggeven Facilitair leidinggevende Facilitair leidinggevende Uitstroom : Facilitair leidinggevende

Nadere informatie

Examenprofiel mbo PMLF

Examenprofiel mbo PMLF Examenprofiel mbo PMLF Industriële processen, Procestechniek, Industrieel onderhoud, Operationele Techniek, en Analisten Sector: PMLF Vastgesteld door: Paritaire commissie PMLF Vaststellingsdatum: 16 februari

Nadere informatie

Examenplan. Kwalificerend. Servicedocument. : Travel, Leisure & Hospitality. : alle. : 1v6 DOSSIER

Examenplan. Kwalificerend. Servicedocument. : Travel, Leisure & Hospitality. : alle. : 1v6 DOSSIER Kwalificerend Servicedocument DOSSIER : Travel, Leisure & Hospitality DOSSIERCREBO : 23134 KWALIFICATIE : Leidinggevende travel & hospitality KWALIFICATIECREBO : 25352 NIVEAU : 4 COHORT : vanaf 2015 KERNTAAK

Nadere informatie

info@bronneberg.nl www.bronneberg.nl KvK Eindhoven: 17136847 BTW/VAT/MwSt: NL 810049429B01

info@bronneberg.nl www.bronneberg.nl KvK Eindhoven: 17136847 BTW/VAT/MwSt: NL 810049429B01 Functieomschrijving office-coördinator Taken en Werkzaamheden Tot de aandachtsgebieden van office-coördinator behoren 'Beleid', Externe contacten, Communicatie en Relatiebeheer, Financiën, Advisering,

Nadere informatie

OVERLEG MET DE WERKVELDEN...

OVERLEG MET DE WERKVELDEN... Overlegstructuur onderwijs- werkvelden Clusters gezondheidszorg en welzijnszorg Inhoud 1 INLEIDING... 2 2 ORGANISATIE... 2 3 OVERLEG MET DE WERKVELDEN... 2 3.1 WERKVELD OVERLEG ZORG (WOZ)... 5 3.2 WERKVELDADVIESRAAD

Nadere informatie

Servicedocument. Kwalificerend. Instructie beoordelaar. Examenplan. Reizen. Reizen Manager verkoop reizen. Manager verkoop reizen

Servicedocument. Kwalificerend. Instructie beoordelaar. Examenplan. Reizen. Reizen Manager verkoop reizen. Manager verkoop reizen Servicedocument Kwalificerend Examenplan Instructie beoordelaar Reizen Reizen Manager verkoop reizen Manager verkoop reizen Uitstroom : Manager verkoop reizen Niveau : 4 Crebonr. : 94100 Kerntaak : alle

Nadere informatie

Lid COT (0,15 fte) Ambtelijk secretaris arrangementen (0,2 fte) Ambtelijk secretaris toelaatbaarheidsverklaringen (0,4 fte)

Lid COT (0,15 fte) Ambtelijk secretaris arrangementen (0,2 fte) Ambtelijk secretaris toelaatbaarheidsverklaringen (0,4 fte) Tijdelijke vacature(s): Lid COT (0,15 fte) Ambtelijk secretaris arrangementen (0,2 fte) Ambtelijk secretaris toelaatbaarheidsverklaringen (0,4 fte) Context De Commissie Ondersteuningstoewijzing (COT) werkt

Nadere informatie

Jaarverslag toetsing en examinering 2013

Jaarverslag toetsing en examinering 2013 Jaarverslag toetsing en examinering 2013 College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging Goes, Februari 2014 Scalda/ College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging / 2013 (kenmerk: 1314-zorg-exc-2639)

Nadere informatie

Examenplan , 2017 en 2018, examenplan en diplomavereisten Gespecialiseerd pedagogisch medewerker (p2) (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan , 2017 en 2018, examenplan en diplomavereisten Gespecialiseerd pedagogisch medewerker (p2) (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie BOL en BBL Uitstroom crebo 25484 Kwalificatiedossier Pedagogisch Werk Instroom crebo 23183 Domein Zorg en welzijn Domein crebo 79140 Versiejaar KD

Nadere informatie

Examenplan. Kwalificerend. Servicedocument. : Travel, Leisure & Hospitality. : alle. : 1v1 DOSSIER

Examenplan. Kwalificerend. Servicedocument. : Travel, Leisure & Hospitality. : alle. : 1v1 DOSSIER Kwalificerend Servicedocument DOSSIER : Travel, Leisure & Hospitality DOSSIERCREBO : 23134 KWALIFICATIE : Leidinggevende leisure & hospitality KWALIFICATIECREBO : 25351 NIVEAU : 4 COHORT : 2018-2019 KERNTAAK

Nadere informatie

S rv r ic i e c d e o d c o u c m u en e t wa w l a i l f i i f c i e c r e e r n e d IExs s r tmu e c un t c i

S rv r ic i e c d e o d c o u c m u en e t wa w l a i l f i i f c i e c r e e r n e d IExs s r tmu e c un t c i Servicedocument Kwalificerend Examenplan Instructie beoordelaar Fastservice Fastservice Manager/bedrijfsleider Manager/bedrijfsleider fastservice fastservice Uitstroom : Manager/ bedrijfsleider fastservice

Nadere informatie

Overzicht Activiteiten examinering bedrijfstakgroepen MBO Raad

Overzicht Activiteiten examinering bedrijfstakgroepen MBO Raad Overzicht Activiteiten examinering bedrijfstakgroepen MBO Raad De bedrijfstakgroepen (btg s) van de MBO Raad werken in 2015 aan de kwaliteit van de examinering in hun branche of bedrijfstak. Hoe? In onderstaand

Nadere informatie

Jaarverslag toetsing en examinering 2010 Cluster Zorg

Jaarverslag toetsing en examinering 2010 Cluster Zorg Jaarverslag toetsing en examinering 2010 Cluster Zorg Goes, Januari 2011 ROC Zeeland / cluster Zorg / 2010 (kenmerk: 1011 zorg exc 1997) Inhoud: 1. Voorwoord door de voorzitter van de examencommissie:

Nadere informatie

Examenplan , 2018, examenplan en diplomavereisten Facilitair leidinggevende. (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan , 2018, examenplan en diplomavereisten Facilitair leidinggevende. (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Uitstroom crebo 25175 Kwalificatiedossier Ondernemer horeca/bakkerij Instroom crebo 23083 Domein Horeca en bakkerij Domein crebo 79120 Versiejaar

Nadere informatie

Examenplan. Kwalificerend. Servicedocument. : Bediening. : alle. : 1v1 DOSSIER

Examenplan. Kwalificerend. Servicedocument. : Bediening. : alle. : 1v1 DOSSIER Kwalificerend Servicedocument DOSSIER : Bediening DOSSIERCREBO : 23081 KWALIFICATIE : Leidinggevende bediening KWALIFICATIECREBO : 25170 NIVEAU : 4 COHORT : 2019-2020 KERNTAAK : alle VERSIE : 1v1 maart

Nadere informatie

Servicedocument Examenplan Medewerker bediening/café-bar Leidinggevende bediening Uitstroom : Leidinggevende bediening Niveau : 4 Crebonr.

Servicedocument Examenplan Medewerker bediening/café-bar Leidinggevende bediening Uitstroom : Leidinggevende bediening Niveau : 4 Crebonr. Servicedocument Examenplan Medewerker bediening/café-bar Leidinggevende bediening Uitstroom : Leidinggevende bediening Niveau : 4 Crebonr. : 94161 Kerntaak : Alle Dossier : 2012-2016 Versie : 1v2 oktober

Nadere informatie

Examenplan examenplan en diplomavereisten Coördinator sport- en bewegingsagogie (P4) (HKS, vanaf augustus 2015)

Examenplan examenplan en diplomavereisten Coördinator sport- en bewegingsagogie (P4) (HKS, vanaf augustus 2015) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2015) Naam kwalificatie Uitstroom crebo 25412 Kwalificatiedossier Sport en Bewegen Instroom crebo 23163 Domein Veiligheid en sport Domein crebo 79100 Versiejaar KD 1-8-2018

Nadere informatie

Servicedocument. Examenplan. Reizen Manager verkoop reizen. Uitstroom : Manager verkoop reizen. Niveau : 4. Crebonr. : 94100. Dossier : 2012-2016

Servicedocument. Examenplan. Reizen Manager verkoop reizen. Uitstroom : Manager verkoop reizen. Niveau : 4. Crebonr. : 94100. Dossier : 2012-2016 Servicedocument Examenplan Reizen Manager verkoop reizen Uitstroom : Manager verkoop reizen Niveau : 4 Crebonr. : 94100 Kerntaak : Alle Dossier : 2012-2016 Versie : 1v2 oktober 2015 Kwalificatiedossier

Nadere informatie

Examenplan examenplan en diplomavereisten Coördinator sport, bewegen en gezondheid (P3) (HKS, vanaf augustus 2015)

Examenplan examenplan en diplomavereisten Coördinator sport, bewegen en gezondheid (P3) (HKS, vanaf augustus 2015) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2015) Naam kwalificatie Coördinator Uitstroom crebo 25413 Kwalificatiedossier Sport en Bewegen Instroom crebo 23163 Domein Veiligheid en sport Domein crebo 79100 Versiejaar

Nadere informatie

Griffie gemeente Gorinchem Samenstelling & taken

Griffie gemeente Gorinchem Samenstelling & taken Griffie gemeente Gorinchem Samenstelling & taken Hoofdstuk: Griffie gemeente Gorinchem Inhoud Griffie gemeente Gorinchem... 1 Inleiding... 3 Functiebeschrijving griffie... 4 De griffier... 4 Plaats in

Nadere informatie

Examenplan. Kwalificerend. Servicedocument. : Bediening. : alle. : 1v1 DOSSIER

Examenplan. Kwalificerend. Servicedocument. : Bediening. : alle. : 1v1 DOSSIER Kwalificerend Servicedocument DOSSIER : Bediening DOSSIERCREBO : 23081 KWALIFICATIE : Gastronoom/sommelier KWALIFICATIECREBO : 25169 NIVEAU : 4 COHORT : 2017-2018 KERNTAAK : alle VERSIE : 1v1 maart 2017

Nadere informatie

Examenplan , 2017, 2018, examenplan en diplomavereisten Medewerker human resource management (HRM), (P2) (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan , 2017, 2018, examenplan en diplomavereisten Medewerker human resource management (HRM), (P2) (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Uitstroom crebo 25146 Kwalificatiedossier Juridisch-administratieve beroepen Instroom crebo 23066 Domein Economie en administratie Domein crebo 79090

Nadere informatie

Jaarverslag toetsing en examinering 2012 College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging

Jaarverslag toetsing en examinering 2012 College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging Jaarverslag toetsing en examinering 212 College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging Scalda/ College voor gezondheidszorg en uiterlijke verzorging (kenmerk: 1314-zorg-exc-3638) Goes, Januari 213

Nadere informatie

Examenplan , 2017 en 2018, examenplan en diplomavereisten Sociaal-maatschappelijk dienstverlener (P1) (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan , 2017 en 2018, examenplan en diplomavereisten Sociaal-maatschappelijk dienstverlener (P1) (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Uitstroom crebo 25489 Kwalificatiedossier Sociaal werk Instroom crebo 23185 Domein Zorg en welzijn Domein crebo 79140 Versiejaar KD 1 augustus 2015

Nadere informatie

Examenplan. Kwalificerend. Servicedocument. : Bediening. : alle. : 1v1 DOSSIER

Examenplan. Kwalificerend. Servicedocument. : Bediening. : alle. : 1v1 DOSSIER Kwalificerend Servicedocument DOSSIER : Bediening DOSSIERCREBO : 23081 KWALIFICATIE : Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw KWALIFICATIECREBO : 25171 NIVEAU : 3 COHORT : 2018-2019 KERNTAAK : alle VERSIE

Nadere informatie

Servicedocument. Examenplan. Kok Gespecialiseerd kok. Uitstroom : Gespecialiseerd kok. Niveau : 4. Crebonr. : Dossier :

Servicedocument. Examenplan. Kok Gespecialiseerd kok. Uitstroom : Gespecialiseerd kok. Niveau : 4. Crebonr. : Dossier : Servicedocument Examenplan Kok Gespecialiseerd kok Uitstroom : Gespecialiseerd kok Niveau : 4 Crebonr. : 95101 Kerntaak : Alle Dossier : 2012-2016 Versie : 1v2 mei 2016 Kwalificatiedossier : Kok Uitstroom

Nadere informatie

Examenplan , 2018 en 2019, examenplan en diplomavereisten Zelfstandig medewerker leisure & hospitality (P1) (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan , 2018 en 2019, examenplan en diplomavereisten Zelfstandig medewerker leisure & hospitality (P1) (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Uitstroom crebo 25353 Kwalificatiedossier Travel, Leisure & Hospitality Instroom crebo 23134 Domein Toerisme en recreatie Domein crebo 79130 Versiejaar

Nadere informatie

Overzicht Activiteiten examinering bedrijfstakgroepen MBO Raad, 1 e ronde

Overzicht Activiteiten examinering bedrijfstakgroepen MBO Raad, 1 e ronde Overzicht Activiteiten examinering en MBO Raad, 1 e ronde De en (btg s) van de MBO Raad werken in 2015 aan de kwaliteit van de examinering in hun branche of bedrijfstak. Hoe? In onderstaand overzicht vindt

Nadere informatie

Examenplan. Kwalificerend. Servicedocument. : Keuken. : alle. : 1v1 DOSSIER

Examenplan. Kwalificerend. Servicedocument. : Keuken. : alle. : 1v1 DOSSIER Kwalificerend Servicedocument DOSSIER : Keuken DOSSIERCREBO : 23085 KWALIFICATIE : Gespecialiseerd kok KWALIFICATIECREBO : 25179 NIVEAU : 4 COHORT : 2018-2019 KERNTAAK : alle VERSIE : 1v1 April 2018 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Examenplan , 2016, examenplan en diplomavereisten Gespecialiseerd pedagogisch medewerker (p2) (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan , 2016, examenplan en diplomavereisten Gespecialiseerd pedagogisch medewerker (p2) (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Crebo 25484 Kwalificatiedossier Pedagogisch Werk Crebo 23183 Domein Zorg en welzijn Crebo 79140 Versiejaar KD 2016 Niveau 4 Geldig voor cohort(en)

Nadere informatie

Servicedocument. Examenplan. Kok Leidinggevende keuken. Uitstroom : Leidinggevende keuken. Niveau : 4. Crebonr. : Dossier :

Servicedocument. Examenplan. Kok Leidinggevende keuken. Uitstroom : Leidinggevende keuken. Niveau : 4. Crebonr. : Dossier : Servicedocument Examenplan Kok Leidinggevende keuken Uitstroom : Leidinggevende keuken Niveau : 4 Crebonr. : 95102 Kerntaak : Alle Dossier : 2012-2016 Versie : 1v2 oktober 2015 Kwalificatiedossier : Kok

Nadere informatie

Examenplan. Kwalificerend. Servicedocument. : Keuken. : alle. : 1v5 DOSSIER

Examenplan. Kwalificerend. Servicedocument. : Keuken. : alle. : 1v5 DOSSIER Kwalificerend Servicedocument DOSSIER : Keuken DOSSIERCREBO : 23085 KWALIFICATIE : Gespecialiseerd kok KWALIFICATIECREBO : 25179 NIVEAU : 4 COHORT : vanaf 2015 KERNTAAK : alle VERSIE : 1v5 juli 2016 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Vacature Hoofd Financiën

Vacature Hoofd Financiën Vacature Hoofd Financiën Gezocht: Krachtig Hoofd Financiële en Salarisadministratie Voelt u zich aangetrokken tot de dynamische ontwikkelingen binnen Voortgezet Onderwijs? Bent u de krachtige, financiële

Nadere informatie

Examenplan , 2018, 2019, examenplan en diplomavereisten Medewerker evenementenorganisatie (P2) (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan , 2018, 2019, examenplan en diplomavereisten Medewerker evenementenorganisatie (P2) (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Uitstroom crebo 25147 Kwalificatiedossier Marketing, communicatie en evenementen Instroom crebo 23067 Domein Economie en administratie Domein crebo

Nadere informatie

Servicedocument. Examenplan. Medewerker bediening/café-bar Gastronoom/sommelier. Uitstroom : Gastronoom/sommelier. Niveau : 4. Crebonr.

Servicedocument. Examenplan. Medewerker bediening/café-bar Gastronoom/sommelier. Uitstroom : Gastronoom/sommelier. Niveau : 4. Crebonr. Servicedocument Examenplan Medewerker bediening/café-bar Gastronoom/sommelier Uitstroom : Gastronoom/sommelier Niveau : 4 Crebonr. : 94163 Kerntaak : Alle Dossier : 2012-2016 Versie : 1v2 oktober 2015

Nadere informatie

Servicedocument. Kwalificerend. Instructie beoordelaar. Examenplan. Frontofficemedewerker Hoofd informatie. Frontofficemedewerker.

Servicedocument. Kwalificerend. Instructie beoordelaar. Examenplan. Frontofficemedewerker Hoofd informatie. Frontofficemedewerker. Servicedocument Kwalificerend Examenplan Instructie beoordelaar Frontofficemedewerker Frontofficemedewerker Hoofd informatie Hoofd informatie Uitstroom : Hoofd informatie Niveau : 4 Crebonr. : 94071 Kerntaak

Nadere informatie

Examenplan , 2018, examenplan en diplomavereisten Bedrijfsadministrateur (P2) (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan , 2018, examenplan en diplomavereisten Bedrijfsadministrateur (P2) (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Uitstroom crebo 25138 Kwalificatiedossier Financieel administratieve beroepen Instroom crebo 23065 Domein Economie en administratie Domein crebo

Nadere informatie

Servicedocument. Kwalificerend. Instructie beoordelaar. Examenplan. Bediening. Bediening Gastronoom/sommelier. Gastronoom/sommelier

Servicedocument. Kwalificerend. Instructie beoordelaar. Examenplan. Bediening. Bediening Gastronoom/sommelier. Gastronoom/sommelier Servicedocument Kwalificerend Examenplan Instructie beoordelaar Bediening Bediening Gastronoom/sommelier Gastronoom/sommelier Uitstroom : Gastronoom/ sommelier Niveau : 4 Crebonr. : 25169 Kerntaak : alle

Nadere informatie

Examenplan , 2016 en 2017, examenplan en diplomavereisten Leidinggevende leisure & hospitality (P3) (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan , 2016 en 2017, examenplan en diplomavereisten Leidinggevende leisure & hospitality (P3) (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Crebo 25351 Kwalificatiedossier Travel, Leisure & Hospitality Crebo 23134 Domein Toerisme en recreatie Crebo 79130 Versiejaar KD 1-8-2015 (sindsdien

Nadere informatie

Servicedocument. Examenplan. Frontofficemedewerker Hoofd Informatie. Uitstroom : Hoofd Informatie. Niveau : 4. Crebonr. : 94071. Dossier : 2012-2016

Servicedocument. Examenplan. Frontofficemedewerker Hoofd Informatie. Uitstroom : Hoofd Informatie. Niveau : 4. Crebonr. : 94071. Dossier : 2012-2016 Servicedocument Examenplan Frontofficemedewerker Hoofd Informatie Uitstroom : Hoofd Informatie Niveau : 4 Crebonr. : 94071 Kerntaak : Alle Dossier : 2012-2016 Versie : 1v2 oktober 2015 Kwalificatiedossier

Nadere informatie

Examenplan. Kwalificerend. Servicedocument. : Keuken. : alle. : 1v1 DOSSIER

Examenplan. Kwalificerend. Servicedocument. : Keuken. : alle. : 1v1 DOSSIER Kwalificerend Servicedocument DOSSIER : Keuken DOSSIERCREBO : 23085 KWALIFICATIE : Gespecialiseerd kok KWALIFICATIECREBO : 25179 NIVEAU : 4 COHORT : 2019-2020 KERNTAAK : alle VERSIE : 1v1 maart 2019 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Vacature Business Development & Sales

Vacature Business Development & Sales Vacature Business Development & Sales Functieomschrijving 0 1 20.10. 2016 Vacature Business development &sales 01 Zelfstandige denker, met gevoel voor het ontwikkelen en benutten van commerciële kansen.

Nadere informatie

Beleidsmedewerker Onderwijs

Beleidsmedewerker Onderwijs Horizon College Beleidsmedewerker Onderwijs Sector BMO Alkmaar C70) Afdeling Communicatie en Onderwijs (C&O) Contract: Vervanging wegens zwangerschapsverlof Periode: 1 mei 2015 tot 1 oktober 2015 Omvang:

Nadere informatie

Examenplan. Kwalificerend. Servicedocument. : Brood & banket. : alle. : 1v4 DOSSIER

Examenplan. Kwalificerend. Servicedocument. : Brood & banket. : alle. : 1v4 DOSSIER Kwalificerend Servicedocument DOSSIER : Brood & banket DOSSIERCREBO : 23082 KWALIFICATIE : Leidinggevende bakkerij KWALIFICATIECREBO : 25172 NIVEAU : 4 COHORT : vanaf 2015 KERNTAAK : alle VERSIE : 1v4

Nadere informatie

Examenprofiel mbo Zakelijke dienstverlening Orde & Veiligheid ICT

Examenprofiel mbo Zakelijke dienstverlening Orde & Veiligheid ICT Examenprofiel mbo Zakelijke dienstverlening Orde & Veiligheid ICT Sector: ESB&I Gevalideerd door: de paritaire commissie ECABO Vaststellingsdatum: 7 oktober 2014 Examenprofielnummer: EXPRO.16 1 Inleiding

Nadere informatie

Examenplan , 2018, examenplan en diplomavereisten Junior assistent-accountant (P3) (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan , 2018, examenplan en diplomavereisten Junior assistent-accountant (P3) (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Crebo 25140 Kwalificatiedossier Financieel administratieve beroepen Crebo 23065 Domein Economie en administratie Crebo 79090 Versiejaar KD 1-8-2015,

Nadere informatie

Examenplan examenplan en diplomavereisten Coördinator buurt, onderwijs en sport (P2) (HKS, pilot vanaf augustus 2015)

Examenplan examenplan en diplomavereisten Coördinator buurt, onderwijs en sport (P2) (HKS, pilot vanaf augustus 2015) Examenplan (HKS, pilot vanaf augustus 2015) Naam kwalificatie Coördinator buurt, onderwijs en sport P2 Crebo 25411 Kwalificatiedossier Sport en Bewegen Crebo 23163 Domein Veiligheid en sport Crebo 79100

Nadere informatie

Statuten voor de Waarborgcommissie SSVV opleidingengids (WBC SSVV Opleidingengids)

Statuten voor de Waarborgcommissie SSVV opleidingengids (WBC SSVV Opleidingengids) Statuten voor de Waarborgcommissie SSVV opleidingengids (WBC SSVV Opleidingengids) T.b.v. het SRTV stelsel (Specifieke Risicovolle Taken VCA beschreven in de SSVV Opleidingengids) SSVV vastgesteld in het

Nadere informatie

Examenplan. Kwalificerend. Servicedocument. : Bediening. : alle. : 1v1 DOSSIER

Examenplan. Kwalificerend. Servicedocument. : Bediening. : alle. : 1v1 DOSSIER Kwalificerend Servicedocument DOSSIER : Bediening DOSSIERCREBO : 23081 KWALIFICATIE : Gastheer/gastvrouw KWALIFICATIECREBO : 25168 NIVEAU : 2 COHORT : 2018-2019 KERNTAAK : alle VERSIE : 1v1 April 2018

Nadere informatie

Servicedocument Examenplan. Supervisors logistiek. Logistiek Supervisor. Uitstroom : Logistiek supervisor. Niveau : 4. Crebonr.

Servicedocument Examenplan. Supervisors logistiek. Logistiek Supervisor. Uitstroom : Logistiek supervisor. Niveau : 4. Crebonr. Servicedocument Examenplan Supervisors logistiek Logistiek Supervisor Uitstroom : Logistiek supervisor Niveau : 4 Crebonr. : 25388 Kerntaak : B1-K1, B1-K2, B1-K3, B1-K4 Dossier : Vanaf Versie : 1V1 Kwalificatiedossier

Nadere informatie

Examenplan. Kwalificerend. Servicedocument. : Ondernemer horeca/bakkerij. : alle. : 1v4 DOSSIER

Examenplan. Kwalificerend. Servicedocument. : Ondernemer horeca/bakkerij. : alle. : 1v4 DOSSIER Kwalificerend Servicedocument DOSSIER : Ondernemer horeca/bakkerij DOSSIERCREBO : 23087 KWALIFICATIE : Ondernemer bakkerij KWALIFICATIECREBO : 25186 NIVEAU : 4 COHORT : vanaf 2015 KERNTAAK : alle VERSIE

Nadere informatie

Servicedocument. Examenplan. Reizen Verkoper reizen. Uitstroom : Verkoper reizen. Niveau : 3. Crebonr. : Dossier :

Servicedocument. Examenplan. Reizen Verkoper reizen. Uitstroom : Verkoper reizen. Niveau : 3. Crebonr. : Dossier : Servicedocument Examenplan Reizen Verkoper reizen Uitstroom : Verkoper reizen Niveau : 3 Crebonr. : 94090 Kerntaak : Alle Dossier : 2012-2016 Versie : 1v2 mei 2016 Kwalificatiedossier : Reizen Uitstroom

Nadere informatie

Examenprofiel mbo Schilderen en Onderhoud en Afbouw

Examenprofiel mbo Schilderen en Onderhoud en Afbouw Januari 2015 Examenprofiel mbo Schilderen en Onderhoud en Afbouw Sector: Schilderen en Onderhoud en Afbouw Vastgesteld door: Paritaire Commissie Onderhoud, Schilderen en Afbouw Savantis Vaststellingsdatum:

Nadere informatie

Servicedocument Examenplan

Servicedocument Examenplan Servicedocument Examenplan Supervisors logistiek NAAM STUDENT : DATUM EXAMEN : DOSSIER : Supervisors logistiek DOSSIERCREBO : 23152 KWALIFICATIE : KWALIFICATIECREBO : 25388 NIVEAU : 4 COHORT : vanaf 2015

Nadere informatie

Examenplan , 2016 en 2017, examenplan en diplomavereisten Leidinggevende travel & hospitality (P4) (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan , 2016 en 2017, examenplan en diplomavereisten Leidinggevende travel & hospitality (P4) (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Crebo 25352 Kwalificatiedossier Travel, Leisure & Hospitality Crebo 23134 Domein Toerisme en recreatie Crebo 79130 Versiejaar KD 1-8-2015 (sindsdien

Nadere informatie

Examenplan , 2017 en 2018, examenplan en diplomavereisten Onderwijsassistent (p3) (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan , 2017 en 2018, examenplan en diplomavereisten Onderwijsassistent (p3) (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Onderwijsassistent (p3) Uitstroom crebo 25485 Kwalificatiedossier Pedagogisch Werk Instroom crebo 23183 Domein Zorg en welzijn Domein crebo 79140

Nadere informatie

Examenoverzicht

Examenoverzicht Examenoverzicht 2014-2015 Kwalificatiedossier en cohort ICT- en mediabeheer 2014-2015 Opleidingsgebied ICT Kwalificatie en crebocode ICT-beheerder (4) Netwerkbeheerder (4) 95321 95323 Vaststellingsdatum

Nadere informatie

Sessie Open vraag, eerlijk antwoord! Uitwerking van de sessie Open vraag, eerlijk antwoord op de Themadag FD d.d. 25 november 2011

Sessie Open vraag, eerlijk antwoord! Uitwerking van de sessie Open vraag, eerlijk antwoord op de Themadag FD d.d. 25 november 2011 Sessie Open vraag, eerlijk antwoord! Uitwerking van de sessie Open vraag, eerlijk antwoord op de Themadag FD d.d. 25 november 2011 Vraag Antwoord Vragen over het kwalificatiedossier Waarom is het kwalificatiedossier

Nadere informatie

Examenplan , 2016, examenplan en diplomavereisten Medewerker human resource management (HRM), (P2) (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan , 2016, examenplan en diplomavereisten Medewerker human resource management (HRM), (P2) (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Crebo 25146 Kwalificatiedossier Juridisch-administratieve beroepen Crebo 23066 Domein Economie en administratie Crebo 79090 Versiejaar KD 1 augustus

Nadere informatie

Servicedocument. Examenplan. Ondernemer horeca/bakkerij Ondernemer bakkerij. Uitstroom : Ondernemer bakkerij. Niveau : 4. Crebonr.

Servicedocument. Examenplan. Ondernemer horeca/bakkerij Ondernemer bakkerij. Uitstroom : Ondernemer bakkerij. Niveau : 4. Crebonr. Servicedocument Examenplan Ondernemer horeca/bakkerij Ondernemer bakkerij Uitstroom : Ondernemer bakkerij Niveau : 4 Crebonr. : 90304 Kerntaak : Alle Dossier : 2012-2016 Versie : 1v2 oktober 2015 Kwalificatiedossier

Nadere informatie

Expertmee(ng MSMH 3 juni 2013. Wie, wat en wanneer rondom opleiden MSMH

Expertmee(ng MSMH 3 juni 2013. Wie, wat en wanneer rondom opleiden MSMH Expertmee(ng MSMH 3 juni 2013 Wie, wat en wanneer rondom opleiden MSMH Aanleiding In september 2009 start MBO opleiding MSMH Betrokkenen: SVN, ROC Leiden, DelCon college, Summa college, SVGB Verschillende

Nadere informatie

Overzicht Activiteiten examinering bedrijfstakgroepen MBO Raad 2 e ronde

Overzicht Activiteiten examinering bedrijfstakgroepen MBO Raad 2 e ronde Overzicht Activiteiten examinering bedrijfstakgroepen MBO Raad 2 e ronde De bedrijfstakgroepen (btg s) van de MBO Raad werken in 2015 en 2016 aan de kwaliteit van de examinering in hun branche of bedrijfstak.

Nadere informatie

Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303

Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303 Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303 Doel (Mede)zorgdragen voor de vormgeving en door het geven van adviezen bijdragen aan de uitvoering van het beleid binnen de Hogeschool Utrecht kaders en de ter

Nadere informatie

Jaarverslag Examinering Verslagjaar: 2015

Jaarverslag Examinering Verslagjaar: 2015 Jaarverslag Examinering Verslagjaar: 2015 Onderwijscluster: College Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging Scalda Versie 1 januari 2016 1 Inhoudsopgave jaarverslag 1. Terugblik organisatieaspecten examencommissie...

Nadere informatie

Bestuursverslag 2016

Bestuursverslag 2016 BI Bestuursverslag 2016 Nieuwegein, maart 2017 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Ontwikkelen, onderhouden en beheren 4 Vaststellen 6 Distribueren instrumenten 7 Communiceren 8 Kwaliteit borgen 8 Bestuur en uitvoeringsorganisatie

Nadere informatie

Examenplan. Kwalificerend. Servicedocument. : Bediening. : alle. : 1v1 DOSSIER

Examenplan. Kwalificerend. Servicedocument. : Bediening. : alle. : 1v1 DOSSIER Kwalificerend Servicedocument DOSSIER : Bediening DOSSIERCREBO : 23081 KWALIFICATIE : Gastheer/gastvrouw KWALIFICATIECREBO : 25168 NIVEAU : 2 COHORT : 2017-2018 KERNTAAK : alle VERSIE : 1v1 maart 2017

Nadere informatie

Examenplan , 2018, Financieel administratief medewerker (P1) (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan , 2018, Financieel administratief medewerker (P1) (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Financieel administratief Uitstroom crebo 25139 Kwalificatiedossier Financieel administratieve beroepen Instroom crebo 23065 Domein Economie en administratie

Nadere informatie

Examenplan examenplan en diplomavereisten Facilitair leidinggevende. (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan examenplan en diplomavereisten Facilitair leidinggevende. (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Crebo 25175 Kwalificatiedossier Facilitair leidinggeven Crebo 23083 Domein Horeca en bakkerij Crebo 79120 Versiejaar KD 1-8-2015 (sindsdien niet

Nadere informatie

Servicedocument. Examenplan. Frontofficemedewerker Frontofficemanager. Uitstroom : Frontofficemanager. Niveau : 4. Crebonr.

Servicedocument. Examenplan. Frontofficemedewerker Frontofficemanager. Uitstroom : Frontofficemanager. Niveau : 4. Crebonr. Servicedocument Examenplan Frontofficemedewerker Frontofficemanager Uitstroom : Frontofficemanager Niveau : 4 Crebonr. : 94072 Kerntaak : Alle Dossier : 2012-2016 Versie : 1v2 oktober 2015 Kwalificatiedossier

Nadere informatie

Toolkit. Aan de slag: instrumenten voor kwaliteitsborging. Kwaliteitsborging examencommissies mbo. Module 3

Toolkit. Aan de slag: instrumenten voor kwaliteitsborging. Kwaliteitsborging examencommissies mbo. Module 3 Toolkit Kwaliteitsborging examencommissies mbo Module 3 Aan de slag: instrumenten voor kwaliteitsborging Module 3 Aan de slag: instrumenten voor kwaliteitsborging Inhoud In deze module staat het hoe van

Nadere informatie

Examenplan , 2019, examenplan en diplomavereisten Management assistant (P2) (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan , 2019, examenplan en diplomavereisten Management assistant (P2) (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Management assistant Uitstroom crebo 25151 Kwalificatiedossier Office- en managementsupport Instroom crebo 23231 Domein Economie en administratie

Nadere informatie

Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s

Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s Supplement aa. Functie specialist opleiden en oefenen Functie zoals genoemd in artikel 2 lid 1 sub aa. Besluit personeel veiligheidsregio

Nadere informatie

Examenplan examenplan en diplomavereisten Coördinator sport- en bewegingsagogie (P4) (HKS, pilot vanaf augustus 2015)

Examenplan examenplan en diplomavereisten Coördinator sport- en bewegingsagogie (P4) (HKS, pilot vanaf augustus 2015) Examenplan (HKS, pilot vanaf augustus 2015) Naam kwalificatie Coördinator Crebo 25412 Kwalificatiedossier Sport en Bewegen Crebo 23163 Domein Veiligheid en sport Crebo 79100 Versiejaar KD 2015 Niveau 4

Nadere informatie

Examenplan. Kwalificerend. Servicedocument. : Bediening. : alle. : 1v1 DOSSIER

Examenplan. Kwalificerend. Servicedocument. : Bediening. : alle. : 1v1 DOSSIER Kwalificerend Servicedocument DOSSIER : Bediening DOSSIERCREBO : 23081 KWALIFICATIE : Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw KWALIFICATIECREBO : 25171 NIVEAU : 3 COHORT : 2017-2018 KERNTAAK : alle VERSIE

Nadere informatie

Entree. Examenbank. Stapt u ook in? Examen- samenwerking met onderwijs en bedrijfsleven. Voortgangstoetsen. opdrachten op maat.

Entree. Examenbank. Stapt u ook in? Examen- samenwerking met onderwijs en bedrijfsleven. Voortgangstoetsen. opdrachten op maat. Entree Examenbank Stapt u ook in? Examen- Ontwikkeld in Voortgangstoetsen en examens voor verschillende entreekwalificaties opdrachten op maat samenwerking met onderwijs en bedrijfsleven Contact ons ESS

Nadere informatie

Visie op Examinering Colofon

Visie op Examinering Colofon Visie op Examinering Colofon Opgesteld door : O&B Vastgesteld door het College van Bestuur op : 22-01-2013 Instemming Ondernemingsraad op : 18-09-2013 Definitief vastgesteld College van Bestuur : 29 oktober

Nadere informatie

Examenplan , 2016, 2017 en 2018, examenplan en diplomavereisten Managementassistent/directiesecretaresse (P2) (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan , 2016, 2017 en 2018, examenplan en diplomavereisten Managementassistent/directiesecretaresse (P2) (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Uitstroom crebo 25151 Kwalificatiedossier Secretariële beroepen Instroom crebo 23069 Domein Economie en administratie Domein crebo 79090 Versiejaar

Nadere informatie

Examenplan , 2016 examenplan en diplomavereisten Sociaal-cultureel werker (P2) (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan , 2016 examenplan en diplomavereisten Sociaal-cultureel werker (P2) (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Sociaal-cultureel werker (p2) Crebo 25488 Kwalificatiedossier Sociaal werk Crebo 23185 Domein Zorg en welzijn Crebo 79140 Versiejaar KD 2016 Niveau

Nadere informatie

Artikel: Herziene kwalificatiedossiers en examinering in de praktijk

Artikel: Herziene kwalificatiedossiers en examinering in de praktijk Artikel: Herziene kwalificatiedossiers en examinering in de praktijk In augustus 2016 is de invoering van de herziene kwalificatiestructuur mbo een feit. De kwalificatiedossiers blijven de basis voor examinering

Nadere informatie

Jaarplan 2017 examencommissie Florijn College

Jaarplan 2017 examencommissie Florijn College Jaarplan 2017 examencommissie Florijn College Vastgesteld op 31 maart 2017 door de examencommissie van het Florijn College Jaarplan 2017 Examencommissie Florijn College 1 1. Taak en doelen examencommissie

Nadere informatie

Examenplan , 2018, examenplan en diplomavereisten Manager/ondernemer horeca (P2) (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan , 2018, examenplan en diplomavereisten Manager/ondernemer horeca (P2) (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Uitstroom crebo 25184 Kwalificatiedossier Ondernemer horeca/bakkerij Instroom crebo 23087 Domein Horeca en bakkerij Domein crebo 79120 Versiejaar

Nadere informatie

Examenplan , 2018, examenplan en diplomavereisten Juridischadministratief. (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan , 2018, examenplan en diplomavereisten Juridischadministratief. (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Juridisch-administratief dienstverlener, (P1) Uitstroom crebo 25145 Kwalificatiedossier Juridisch-administratieve beroepen Instroom crebo 23066 Domein

Nadere informatie