JAARVERSLAG Juni J a a r v e r s l a g S t i c h t i n g G A!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JAARVERSLAG Juni J a a r v e r s l a g S t i c h t i n g G A!"

Transcriptie

1 JAARVERSLAG 2016 Juni J a a r v e r s l a g S t i c h t i n g G A!

2 Jaarverslag 2016 Stichting Gebruikers Assistentiehonden Inleiding.3 Organisatie..4 Toegangsweigeringen.5 Vuurwerkcampagne.6 Wet- en regelgeving.7 PR activiteiten..8 Voorlichting via sociale media 9 Fondsenwerving 10 Conclusie 11 2 J a a r v e r s l a g S t i c h t i n g G A!

3 Inleiding Stichting Gebruikers Assistentiehonden is de enige en onafhankelijke gebruikersorganisatie in Nederland die zich inzet voor alle personen die afhankelijk zijn van een assistentiehond. Vanaf de oprichting op 21 oktober 2014 heeft de stichting zich beziggehouden met het tot stand brengen van een platform voor assistentiehondgebruikers en spreekbuis te zijn voor assistentiehondgebruikers en deze groep te vertegenwoordigen bij maatschappelijke ontwikkelingen. In de afgelopen twee jaar heeft de stichting al een groeiende achterban gecreëerd. Toegankelijkheid is een belangrijk doel van de stichting. Het bestuur heeft besloten in het tweede kwartaal 2015 het Meldpunt Toegangsweigeringen in te richten. In 2016 hebben steeds meer mensen deze weten te vinden en is het een essentieel onderdeel van de werkzaamheden van de stichting. Daarnaast streeft Stichting Gebruikers Assistentiehonden naar een groter bewustzijn over assistentiehonden in de samenleving was een jaar waarin de Stichting Gebruikers Assistentiehonden als belangenbehartiger van de gebruikers van assistentiehonden wederom vol aan de bak kon. De toegangsweigeringen, pr-activiteiten, politieke lobby, vuurwerkcampagne alsmede wet- en regelgeving ten behoeve van hondenopleidingsscholen en de positie van de assistentiehond op nationaal niveau, vulde de agenda van de Stichting en maakte dat er tussendoor nog een beetje tijd was om aan fondsenwerving te doen. Activiteiten ten behoeve van de belangen van de assistentiehondgebruiker welke ook in 2017 zullen worden voortgezet. In dit jaarverslag leest u een verslag van de activiteiten ondernomen in het afgelopen jaar J a a r v e r s l a g S t i c h t i n g G A!

4 Organisatie Statutaire naam, verstigingsplaats en rechtsvorm Stichting Gebruikers Assistentiehonden is in het handelsregister van de Kamer van Koophandel ingeschreven onder nummer De statutaire naam van de stichting luidt: Stichting Gebruikers Assistentiehonden en is statutair gevestigd te Capelle aan den IJssel. De rechtsvorm is de vorm van een stichting. Omschrijving van de doelstelling De stichting heeft ten doel het aanbieden van een platform voor gebruikers van assistentiehonden, alsmede het onder de aandacht brengen van diverse onderwerpen die te maken hebben met assistentiehonden, en voorts al hetgeen in de ruimste zin met één en ander verband houdt, daartoe behoort en/of daartoe bevorderlijk kan zijn. Stichting Gebruikers Assistentiehonden is de enige en onafhankelijke gebruikersorganisatie in Nederland die zich inzet voor alle personen die afhankelijk zijn van een assistentiehond. De stichting beoogt verder: - het verbeteren van de rechtspositie van de assistentiehond en diens gebruiker - rechtsontwikkelingen en het verbeteren van wetgeving ten gunste van de assistentiehond en diens gebruiker - actief betrokken te zijn bij de ontwikkelingen in de maatschappij met de betrekking tot de postionering van de assistentiehond en diens gebruiker - bewustwording creëren over assistentiehonden in de samenleving Juridische structuur Stichting Gebruikers Assistentiehonden is een zelfstandig opererende stichting, gevestigd aan de Van Kinsbergenstraat 11, 2901BA te Capelle aan den IJssel. Samenstelling directie en bestuur Voorzitter: de heer Sidney Tetelepta Secretaris: mevrouw Sylvia van der Vlist Penningmeester: mevrouw Sarina Dekker De stichting heeft geen directieleden Bezoldigings- en vergoedingsbeleid De leden van het bestuur ontvangen voor hun werkzaamheden als bestuurders geen bezoldiging of vergoeding. Personeel Stichting Gebruikers Assistentiehonden heeft geen personeel in loondienst, maar werkt met vrijwilligers en freelancers Erkenning als ANBI De stichting is in het bezit van een erkenning van de landelijke Belastingdienst: ANBI - Algemeen Nut Beogende Instelling -, waardoor giften, schenkingen en nalatenschappen onder een (meestal) fiscale vrijstelling vallen. 4 J a a r v e r s l a g S t i c h t i n g G A!

5 Toegangsweigeringen Toegangsweigeringen zijn een speerpunt van de stichting. Het niet worden toegelaten in een openbare voorziening als restaurant, sportschool, winkel, etcetera blijft een vernederende ervaring voor een assistentiehondgebruiker. In 2016 hebben gebruikers 123 keer gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een melding te doen in het Meldpunt Toegangsweigeringen. De stichting treedt bemiddelend op als intermediair door telefonisch dan wel fysiek in contact te komen met de weigeraar en via voorlichting, in op één na, alle weigeringen om te zetten in vrije toegang voor assistentiehonden en hun gebruikers. Het Medlpunt Toegangsweigeringen functioneert en voldoet aan behoefte. We zijn ons ervan bewust dat dit slechts een gedeelte van de daadwerkelijke weigeringen is. Redenen om niet te melden zijn onder andere schaamte, het niet durven te melden, zelf na veel praten ergens alsnog binnen komen en het dan niet meer als weigering beschouwen of niet bekend zijn met de stichting. We blijven actief stimuleren om meldingen te doen en onze bekendheid te vergroten. Meldingen die wel bij de stichting binnen kwamen hadden betrekking op toegangsweigering door o.a. - Apotheken/drogisten - Supermarkten - Restaurants, inclusief fastfood ketens - Hotels - Winkels - Theaters - Medische instellingen als ziekenhuizen, revalidatie centra, tandheelkundige zorg. - Taxi s 5 J a a r v e r s l a g S t i c h t i n g G A!

6 Vuurwerkcampagne Ook in 2016 heeft de stichting de vuurwerkcampagne weer uitgevoerd. Immers, vuurwerk is een jaarlijks terugkerende moeilijke periode voor de assistentiehond en zijn gebruiker. Mede dankzij illegaal vuurwerk is het zeker gedurende de decembermaand een uitdaging voor vele assistentiehonden om hun werk goed te doen. Vuurwerk kan een assistentiehond zo afleiden dat het werk van de hond eronder lijdt. Met alle gevolgen van dien. Naar aanleiding van reacties en het succes uit 2015 is de campagne in 2016 intensiever gemaakt en landelijk opgezet. De stichting is al in september gestart door contact te leggen met vuurwerkleveranciers, vinden van donateurs voor financiële of materiële ondersteuning bij het drukken en verzenden van posters om de campagne ruim voor de vuurwerkmaand te kunnen beginnen. Mede dankzij de gebruikers van assistentiehonden, hun familie en vrienden werden er 3500 posters door het land opgehangen. Via Facebook, Twitter en de website is aandacht voor het onderwerp gevraagd. De vuurwerkcampagne is door landelijke en regionale media (radio, tv en dagbladen) opgepikt waarna onze voorzitter via deze kanalen de campagne kon toelichten. De campagne werd afgesloten met een foto- wedstrijd. De achterban werd gevraagd om een foto te maken van de plaatsen waar ze de vuurwerkposter hebben zien hangen. Uit deze foto s werden drie winnaars getrokken die een gedoneerde prijs ontvingen. Dat de campagne echt nodig is blijkt uit het feit dat wij een melding hebben gekregen dat een assistentiehond is afgekeurd door toedoen van het afsteken van vuurwerk 6 J a a r v e r s l a g S t i c h t i n g G A!

7 Wet- en regelgeving In 2016 heeft de stichting een geweldig succes behaald doordat het parlement wetsvoorstel 33990, uitvoering van het op 13 december 2006 te New York tot stand gekomen Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap heeft geratificeerd. Dit wetsvoorstel bepaalt in Artikel 01 dat assistentiehonden dienen te worden toegelaten. De stichting heeft zich vanaf 2014 voor deze belangrijke positie van de assistentiehond intensief ingezet. - In 2014 is de stichting begonnen met gesprekken met diverse politici van diverse politieke partijen om de assistentiehond, binnen dit verdrag en de daaruit voortvloeiende wetgeving, een duidelijke plaats te geven. - In 2015 en 2016 heeft de stichting diverse plenaire debatten omtrent het VN verdrag bijgewoond in 2e en 1e kamer. - Op 12 april 2016 is het wetsvoorstel zonder stemming aangenomen. - Op 13 juni 2016 is de publicatie van het VN verdrag uitgegeven - Op 14 juni is het VN-verdrag in werking getreden. Met ingang van die dag is het niet toelaten van de assistentiehond en gebruiker een strafbare discriminatie. De daarop volgende AMVB (algemene maatregel van bestuur) die door staatssecretaris van Rijn is uitgeschreven en ter consultatie werd aangeboden is door de stichting kritisch beoordeeld en terug naar de schrijftafel gestuurd. De daarop herschreven AMVB laat echter nog veel te wensen over, waarmee we maar zeggen dat er nog het nodige werk voor de Stichting te doen is is, wat dit onderwerp betreft, afgesloten met het participeren in de overheidscampagne van ministerie van VWS ten behoeve van de introductie van de wet- en regelgeving ten behoeve van het VN verdrag welke in 2017 plaats zal vinden. Er is een speciale motie aangenomen door inzet van de Stichting om assistentiehonden in deze campagne meer bekendheid te geven. Campagne met de naam Kijk ook eens door de ogen van iemand met een handicap Op uitnodiging van College voor de rechten van de mens is de stichting daar op bezoek geweest. Het college ontvangt ook eventuele klachten over toegangsweigeringen en zal daar dan een, niet bindende, uitspraak over doen. Eerst heeft de stichting zich ingezet voor wetgeving, nu is het zaak ervoor zorg te dragen dat deze uitgevoerd wordt. In 2016 is Stichting Gebruikers Assistentiehonden gevraagd deel te nemen aan de oprichtingsvergaderingen om de norm te ontwikkelen en vast te gaan stellen op Europees niveau in een technische commissie (CEN/TC 452) om normen te ontwikkelen voor assistentiehonden. Dit zet door in 2017, de stichting is inmiddels een commissielid zodat wij ons volledig in kunnen zetten voor de belangen van de assistentiehond en diens gebruiker. De stichting neemt sinds september 2016 deel aan vergaderingen en zal de benodigde bijdragen aan het proces gaan leveren. Het project loopt van 2016 tot 2020 en zal de nodige inspanning van de stichting vragen en de stichting ervaart dit CEN/TC452 als heel belangrijk. 7 J a a r v e r s l a g S t i c h t i n g G A!

8 PR activiteiten Door het jaar heen heeft de stichting zich beziggehouden met het promoten van de stichting, de doelen waar de stichting voor staat met in het bijzonder de toegangsweigeringen. Halverwege het jaar heeft de stichting brochures laten drukken met daarin o.a. informatie over assistentiehonden in het algemeen, de soorten assistentiehonden die er zijn en waarom de assistentiehonden moeten worden toegelaten. Op promotie bijeenkomsten worden de brochures uitgegeven maar ook vinden ze al een weg naar diverse plaatsen waar iedereen er gebruik van kan maken zoals in gezondheidsinstellingen, opleidingsscholen voor assistentiehonden en worden aangevraagd. Via Media zoals TV, radio, tijdschriften en (lokale) kranten heeft de stichting dit jaar aan een groter publiek kunnen uitleggen wie ze is en wat ze doet. Zo zijn er tv- en radio-opnames gemaakt door RTV Rijnmond, TV-opnames door AT5 en SBS6, diverse radio-interviews bij lokale radiozenders alsook Radio509. De onderwerpen die besproken zijn waren hoofdzakelijk de ratificatie van het VN-Verdrag voor gehandicapten en welke invloed dit heeft voor mensen met assistentiehonden, en de vuurwerkcampagne. Daarnaast was de stichting met een stand aanwezig op evenementen als Honden aan zee, Kimmy s Doggybed & Brokfast en Woofstock. Evenementen waar veel interesse voor de Stichting was en promotiemateriaal als t-shirts verkocht zijn ten behoeve van de stichting. Een hondenkostuum als extra aandacht trekker voor de stand werd gedoneerd en dankbaar in gebruik genomen. 8 J a a r v e r s l a g S t i c h t i n g G A!

9 Voorlichting via sociale media Stichting Gebruikers Assistentiehonden is op het gebied van sociale media redelijk goed actief. Op Facebook en Twitter is met groot succes een foto-actie gestart. Op de foto staat een assistentiehond met de slogan Respect My Uniform. Ieder die een foto instuurde van zijn/haar assistentiehond zag later de foto op Facebook verschijnen voorzien van deze slogan. Naast Facebook en Twitter is de stichting ook actief op Instagram, LinkedIn en heeft een eigen Youtube-kanaal en er wordt gewerkt aan een nieuwsbrief die met regelmaat uitgebracht gaat worden. Zo is de stichting op meerdere manieren te volgen en wordt er een hechte achterban gecreëerd en daarmee een groter bereik. Facebook Instagram stichting_ga LinkedIn YouTube 9 J a a r v e r s l a g S t i c h t i n g G A!

10 Fondsenwerving In het verslagjaar 2016 is er geen sprake van een sluitende begroting en is er een tekort ontstaan. Omdat de stichting financieel geheel afhankelijk is van donaties heeft de stichting regelmatig activiteiten opgezet om financiën binnen te halen. De activiteiten van dit jaar waren o.a. een 4-daagse sponsorloop, een veiling, collecteren voor het Oranjefonds. De collectebus werd geïntroduceerd. Een assistentiehondgebruiker of geïnteresseerde van assistentiehonden kan de bus aanvragen en er zorg voor dragen dat de bus op een plaats komt te staan waar mensen ook geld in de bus kunnen doen. De collectebus kan eventueel met een foto van de assistentiehond van de gebruiker worden afgewerkt. Ook dit jaar is er weer een bus is de supermarkt geplaatst waar statiegeld bonnetjes in verzameld konden worden. Eerste inspanningen van de stichting om subsidies binnen te halen werd tot nu toe nog niet beloond. De stichting heeft inmiddels al veel voorwerk gedaan om in 2017 wederom en hopelijk met meer succes subsidies aan te vragen. 10 J a a r v e r s l a g S t i c h t i n g G A!

11 Conclusie In het jaar 2016 heeft Stichting Gebruikers Assistentiehonden met zeer beperkte financiële middelen veel voor elkaar kunnen krijgen. Steun ons en open de deur voor gebruikers en assistentiehonden! Tot ziens, Namens het team van Stichting Gebruikers Assistentiehonden, Sidney Tetelepta Voorzitter 11 J a a r v e r s l a g S t i c h t i n g G A!

2015 t/m 2017. Dier&Recht Beleidsplan & Beloningsbeleid

2015 t/m 2017. Dier&Recht Beleidsplan & Beloningsbeleid Dier&Recht Beleidsplan & Beloningsbeleid 2015 t/m 2017 In het beleidsplan wordt ingegaan op de doelstellingen, de werkzaamheden, de fondsenwervende activiteiten en het financieel beheer van Stichting Dier&Recht.

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Thuis Sterven

Stichting Vrienden van Thuis Sterven Stichting Vrienden van Thuis Sterven De Ronde Venen Jaarverslag 2015 Pagina 1 van 8 Inhoud 1 Jaarverslag 1.1 Bestuursverslag 3 2 Jaarrekening 5 2.1 Balans per 31 december 2015 6 2.2 Staat van baten en

Nadere informatie

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016 Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015 Beleidsplan 2015-2016 Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Missie en Doelstelling 4 1.1 Missie 4 1.2 Doelstelling 4 2. Identiteit 5 3. Organisatie Structuur 6 3.1 Algemeen 6 3.2

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Sypesteyn. Datum 1 maart Stichting Vrienden van Sypesteyn. Auteur

Beleidsplan Stichting Vrienden van Sypesteyn. Datum 1 maart Stichting Vrienden van Sypesteyn. Auteur Beleidsplan 2018-2022 Stichting Vrienden van Sypesteyn Datum 1 maart 2018 1 Auteur Stichting Vrienden van Sypesteyn 1. Inleiding Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2018-2022 van de Stichting Vrienden

Nadere informatie

STICHTING RESEARCH FOUNDATION LUPUS INTERNATIONAL JAARVERSLAG 2016

STICHTING RESEARCH FOUNDATION LUPUS INTERNATIONAL JAARVERSLAG 2016 Presbyterian ziekenhuis is gevestigd in New York City. 6 INHOUDSOPGAVE 1 Voorwoord 3 2 Activiteiten 3 3 Publiciteit 4 4 Externe contacten 4 5 Interne organisatie 4 6 Financiële verantwoording 4/5 7 Bestuur

Nadere informatie

Beleidsplan en profiel van de Stichting ErOpuit Duiven

Beleidsplan en profiel van de Stichting ErOpuit Duiven Beleidsplan en profiel van de Stichting ErOpuit Duiven Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting ErOpuit Duiven voor het jaar 2017. Het plan omvat het overzicht van de doelstellingen en activiteiten

Nadere informatie

STICHTING DE SINTERKLAASBANK BELEIDSPLAN 2014-2017

STICHTING DE SINTERKLAASBANK BELEIDSPLAN 2014-2017 STICHTING DE SINTERKLAASBANK BELEIDSPLAN 2014-2017 Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Inleiding 3 2. Stichtinginfo en ANBI status 3 3. Doelstelling 3 4. Bezoldiging 4 5. Werkzaamheden 4 6. Organisatie 4

Nadere informatie

Beleidsplan 2015 2016. Stichting Stop Dierenleed Nederland. Almere, januari 2014

Beleidsplan 2015 2016. Stichting Stop Dierenleed Nederland. Almere, januari 2014 Beleidsplan 2015 2016 Stichting Stop Dierenleed Nederland Stichting Stop Dierenleed Nederland Hartekruidpad 7 1313JJ Almere 06-10734354 www.stopdierenleednederland.org info@stopdierenleednederland.org

Nadere informatie

STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT

STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT BELEIDSPLAN 2017-2020 STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT Inhoud: 1. Inleiding 2. Doelstelling stichting 3. Werkwijze stichting 4. Verwezenlijking doelstelling 5. Wijze van fondsenwerving

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. 7 april 2014 Prins Bernhardstraat 9 4341 EZ Arnemuiden. Opgericht Secretariaat. Website. www.zeeuwsedocumentaire.

Jaarverslag 2014. 7 april 2014 Prins Bernhardstraat 9 4341 EZ Arnemuiden. Opgericht Secretariaat. Website. www.zeeuwsedocumentaire. Jaarverslag 2014 Opgericht 1. Colofon Opgericht De Zeeuwse Documentaire Stichting is opgericht op. Jaarverslag Het verslagjaar loopt van 7 april tot en met 31 december 2014. Samenstelling bestuur Voorzitter,

Nadere informatie

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed 2013-2014 Beleidsplan Festivals Tegen Dierenleed Versie 1.1 Jasper Coolen Festivals Tegen Dierenleed 4/27/2013 Inhoud 1. Voorwoord ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

De RKF is opgericht in 2007 en heeft tot doel het werven van middelen ten behoeve van projecten die de doelstelling van de stichting ondersteunen.

De RKF is opgericht in 2007 en heeft tot doel het werven van middelen ten behoeve van projecten die de doelstelling van de stichting ondersteunen. ANBI Met ingang van 1 januari 2014 worden wettelijke eisen gesteld aan het behouden van de ANBI status. De navolgende onderwerpen zijn bedoeld om te voldoen aan deze eisen. Naam van de instelling Stichting

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Dôme

Stichting Vrienden van Dôme Stichting Vrienden van Dôme Jaarverslag 2017 1 Inhoud Samenvatting 2017 en verwachtingen 2018 3 Doelstelling Stichting Vrienden van Dome 4 Samenstelling bestuur 4 Public relations 5 Fondsenwerving 5 Inkomsten

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2017-2018 NETWERK NIEUW ROTTERDAM 1 INLEIDING Dit beleidsplan is op 23-11-2017 vastgesteld door het bestuur van stichting Netwerk Nieuw Rotterdam. 1.1 Bestuursleden Voorzitter: Piet Boekhoud

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Stichting Steun 22Q11. Voor de jaren 2014 / 2015

BELEIDSPLAN Stichting Steun 22Q11. Voor de jaren 2014 / 2015 BELEIDSPLAN Stichting Steun 22Q11 Voor de jaren 2014 / 2015 INLEIDING: Stichting Steun 22Q11 staat aan het begin van haar oprichting. De stichting is notarieel opgericht op 3 juli 2014 door ouders van

Nadere informatie

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 Dapper Dagboek Dapper Dagboek INHOUDSOPGAVE Beleidsplan Jouw Dagboek, jouw verhaal Organisatie Ziekenhuizen Vrijwilligers Acties Financiën Communicatie Eindwoord

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Enjoyinglife.nl

Beleidsplan Stichting Enjoyinglife.nl Beleidsplan Stichting Enjoyinglife.nl Beleidsplan Stichting Enjoyinglife.nl 1. Doelstellingen en algemeen beleid 1.1 Inleiding 1.2 Bestuursactiviteiten 1.3 Stichtingsactiviteiten 1.4 Plannen voor 2015

Nadere informatie

INHOUD. 1. Inleiding. 2. Werkzaamheden Doelstelling 2.2. Bestuur 2.3. Activiteiten. 3. Werving van gelden. 4.

INHOUD. 1. Inleiding. 2. Werkzaamheden Doelstelling 2.2. Bestuur 2.3. Activiteiten. 3. Werving van gelden. 4. Beleidsplan 2015 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL 05 RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Jens

Beleidsplan Stichting Jens Beleidsplan Stichting Jens 2018-2022 Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1. Missie, visie en doelstelling a. Missie b. visie c. Doelstelling 2. Doelgroepen 3. Activiteiten en projecten 4. Communicatie 5.

Nadere informatie

2. Organisatie Juridische structuur Stichting Taxus Taxi is een zelfstandig opererende stichting Samenstelling bestuur

2. Organisatie Juridische structuur Stichting Taxus Taxi is een zelfstandig opererende stichting Samenstelling bestuur Stichting Taxus Taxi - Jaarverslag 2016 1 Inhoud 1. Inleiding Blz. 3 2. Organisatie Blz. 4 2.1. Statutaire naam, vestigingsplaats en rechtsvorm Blz. 4 2.2. Juridische structuur Blz. 4 2.3. Samenstelling

Nadere informatie

November 2015. Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018

November 2015. Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018 November 2015 Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018 Voorwoord Dit beleidsplan bevat de omschrijving van de activiteiten en doelstellingen van Stichting UICF. Dit beleidsplan is geschreven voor alle betrokkenen

Nadere informatie

Woord vooraf 3. Alles begint met een gedachte 4. Beginnen met beschrijven van de plannen 4. Draagvlak creëren 4. Doelstelling van de stichting 5

Woord vooraf 3. Alles begint met een gedachte 4. Beginnen met beschrijven van de plannen 4. Draagvlak creëren 4. Doelstelling van de stichting 5 1 Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave: pagina: Woord vooraf 3 Alles begint met een gedachte 4 Beginnen met beschrijven van de plannen 4 Draagvlak creëren 4 Doelstelling van de stichting 5 Aanschrijving fondsen

Nadere informatie

Stichting Adelante Challenge - Beleidsplan 2014-2017

Stichting Adelante Challenge - Beleidsplan 2014-2017 Stichting Adelante Challenge - Beleidsplan 2014-2017 Vastgesteld 1 mei 2014 "Belangrijk bij het beoefenen van sport is niet alleen dat bewegen goed voor ons is, maar ook dat het samen sporten een belangrijke

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 Stichting Vrienden van Sonnevanck

Jaarverslag 2018 Stichting Vrienden van Sonnevanck Jaarverslag 2018 Stichting Vrienden van Sonnevanck Harderwijk, 2 april 2019 Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Algemene informatie 4 1.1 Statutaire naam, vestigingsplaats en rechtsvorm 4 1.2 Doelstellingen 4

Nadere informatie

Concept Beleidsplan Mantelproducties

Concept Beleidsplan Mantelproducties Concept Beleidsplan Mantelproducties 1. Inleiding 2. Strategie 2.1. Kernprincipes van de instelling 2.2. Afwezigheid van winstoogmerk 2.3. Bestemming liquidatiesaldo 3. Beleid 3.1. Te verrichten werkzaamheden

Nadere informatie

Jaarverslag s M D N

Jaarverslag s M D N Jaarverslag 2017 s M D N Algemeen Stichting Mens Dier Nood (SMDN) is statutair opgericht op 29 april 2009 en gevestigd te Tilburg. De stichting is opgericht omdat het belang van het welzijn van een gezelschapsdier

Nadere informatie

STICHTING SHARING SUCCESS FOUNDATION DELFGAUW

STICHTING SHARING SUCCESS FOUNDATION DELFGAUW STICHTING SHARING SUCCESS FOUNDATION DELFGAUW JAARREKENING 2013 INHOUD JAARVERSLAG 2013 1. Doelstelling van de organisatie 1 2. Activiteiten 2013 ter invulling van de doelstelling 1 3. Activiteiten 2014

Nadere informatie

STICHTING DE SINTERKLAASBANK BELEIDSPLAN

STICHTING DE SINTERKLAASBANK BELEIDSPLAN STICHTING DE SINTERKLAASBANK BELEIDSPLAN 2018-2021 Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Inleiding 3 2. Stichtinginfo en ANBI status 3 3. Doelstelling 3 4. Bezoldiging 4 5. Werkzaamheden 4 6. Organisatie 4

Nadere informatie

Gegevens. Stichting Walking With Giants. Adres: Standerdmolen 16, 2957 XL, Molenwaard. Telefoon nummer:

Gegevens. Stichting Walking With Giants. Adres: Standerdmolen 16, 2957 XL, Molenwaard. Telefoon nummer: Stichting Walking With Giants Beleidsplan 2017/2018 Gegevens Stichting Walking With Giants Adres: Standerdmolen 16, 2957 XL, Molenwaard Telefoon nummer: 0681433709 E-mail adres: info@stichtingwalkingwithgiants.nl

Nadere informatie

Dier&Recht Beleidsplan & Beloningsbeleid

Dier&Recht Beleidsplan & Beloningsbeleid Dier&Recht Beleidsplan & Beloningsbeleid!"#! In het beleidsplan zijn de doelstellingen, de werkzaamheden, de fondsenwervende activiteiten en een toelichting op het financieel beheer vastgelegd voor 2014.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Lotte s Leven

Beleidsplan Stichting Lotte s Leven Beleidsplan Stichting Lotte s Leven Versie 1.0 - december 2012 2012-2013 Inhoud Opbouw van het beleidsplan 3 De interne organisatie 4 Werving van financiële middele 5 Wijze van fondsenwerving 6 Doelen

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 Een mooi klein gebeuren, met een groot effect

JAARVERSLAG 2015 Een mooi klein gebeuren, met een groot effect JAARVERSLAG 2015 Een mooi klein gebeuren, met een groot effect Jaarverslag 2015 Stichting Tekenen voor Kinderen Voorwoord 2015 Dit jaar is er voor het eerst sinds de oprichting van de stichting Tekenen

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Dôme

Stichting Vrienden van Dôme Stichting Vrienden van Dôme Jaarverslag 2016 1 Inhoud Samenvatting 2016 en verwachtingen 2017 3 Doelstelling Stichting Vrienden van Dome 4 Samenstelling bestuur 4 Public relations 5 Fondsenwerving 6-7

Nadere informatie

2. Organisatie Juridische structuur Stichting Taxus Taxi is een zelfstandig opererende stichting Samenstelling bestuur

2. Organisatie Juridische structuur Stichting Taxus Taxi is een zelfstandig opererende stichting Samenstelling bestuur Stichting Taxus Taxi - Jaarverslag 2018 1 Inhoud 1. Inleiding Blz. 3 2. Organisatie Blz. 4 2.1. Statutaire naam, vestigingsplaats en rechtsvorm Blz. 4 2.2. Juridische structuur Blz. 4 2.3. Samenstelling

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Stichting Child Support Nepal

Jaarverslag 2017 Stichting Child Support Nepal Voorwoord Dit is het jaarverslag 2017 van de stichting Child Support Nepal. Het is het jaar waarin de eerste parlementsverkiezingen onder de nieuwe grondwet in Nepal plaatsvinden. Deze verkiezingen worden

Nadere informatie

Gunnen & Vertrouwen. JAARVERSLAG 2010 Stichting Pixels tegen Darmkanker

Gunnen & Vertrouwen. JAARVERSLAG 2010 Stichting Pixels tegen Darmkanker Gunnen & Vertrouwen JAARVERSLAG Stichting Pixels tegen Darmkanker Inhoudsopgave 3 Profiel 3 Management 4 Verslag van het bestuur 5 Jaarrekening 6 Balans 7 Staat van baten en lasten 7 Mutaties in de reserves

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting

Beleidsplan Stichting Beleidsplan Stichting 2018 2022 Stichting RotterdamRunners Beverwaardseweg 338 3077 GE Rotterdam Tel. 0624351920 RotterdamRunners@Gmail.com (Teammail) Info@rotterdamrunners.nl (Zakelijke mail) www.rotterdamrunners.eu

Nadere informatie

Stichting Angelus Custos

Stichting Angelus Custos Stichting Angelus Custos te Zeist Jaarrekening 2012 Inhoudsopgave Jaarverslag 2 Bestuur Stichting Angelus Custos 3 Jaarrekening Balans per 31 December 2012 4 Staat van baten en lasten over 2012 5 Grondslagen

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Stichting Hersentumor.nl

BELEIDSPLAN. Stichting Hersentumor.nl BELEIDSPLAN Stichting Hersentumor.nl 2016-2018 1 VOORAF Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Hersentumor.nl. Het beleidsplan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten en geeft inzicht

Nadere informatie

Stichting Elimu Foundation Mozartlaan 9, 3781 HG Voorthuizen Tel / /

Stichting Elimu Foundation Mozartlaan 9, 3781 HG Voorthuizen Tel / / Stichting Elimu Foundation Mozartlaan 9, 3781 HG Voorthuizen Tel. 0342-471355 / 06-10170034 / e-mail: fred.bakema@gmail.com Rapport inzake de financiële jaarstukken 2016 Voor u ligt het door de penningmeester

Nadere informatie

Als één team achter de sporters met een handicap

Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning

Nadere informatie

Stichting Lechaim Jaarverslag Jaarverslag. Stichting Lechaim. Helping Israëli Victims of Terror Giek NW Elburg

Stichting Lechaim Jaarverslag Jaarverslag. Stichting Lechaim. Helping Israëli Victims of Terror Giek NW Elburg Jaarverslag 2015 Stichting Lechaim Helping Israëli Victims of Terror Giek 56 8081 NW Elburg 1 Inhoud Algemeen Werkzaamheden Pagina 3 De Stichting Pagina 3-5 Jaarrekening Balans per 31 december 2015 Pagina

Nadere informatie

UPDATE JANUARI 2017 OPEN DEUREN VOOR DE GELEIDEHOND. Informatie voor winkels, hotels, restaurants, cafés en andere openbare gelegenheden.

UPDATE JANUARI 2017 OPEN DEUREN VOOR DE GELEIDEHOND. Informatie voor winkels, hotels, restaurants, cafés en andere openbare gelegenheden. UPDATE JANUARI 2017 OPEN DEUREN VOOR DE GELEIDEHOND Informatie voor winkels, hotels, restaurants, cafés en andere openbare gelegenheden. OPEN DEUREN VOOR DE GELEIDEHOND Blindengeleidehonden, assistentiehonden,

Nadere informatie

Dit is het beleidsplan van De Stichting Ambulante Dagbesteding, opgesteld voor de periode 2015-2016. De stichting is opgericht en notarieel geregistreerd op 22 juli 2015 en gevestigd te Utrecht. Dit beleidsplan

Nadere informatie

1. Algemeen Doelstelling Balans per 31 december Staat van baten en lasten Toelichting op de balans 8

1. Algemeen Doelstelling Balans per 31 december Staat van baten en lasten Toelichting op de balans 8 Jaarverslag 2017 1 Inhoudsopgave Jaarverslag 2017 1. Algemeen 3 2. Doelstelling 4 Jaarrekening 2017 3. Balans per 31 december 5 4. Staat van baten en lasten 6 5. Algemene toelichting.. 7 6. Toelichting

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park

Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park 2018 Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park Datum 14-11-2017 Stichting vrienden van Het Schaffelaar Park Nieuwe Markt 3 3771 CB Barneveld stichting@hetschaffelaarpark.nl www.hetschaffelaarpark.nl

Nadere informatie

JAARREKENING STICHTING WE GET TOGETHER

JAARREKENING STICHTING WE GET TOGETHER JAARREKENING STICHTING WE GET TOGETHER GEVESTIGD TE UTRECHT OVER DE PERIODE 8 NOVEMBER 2016 TOT EN MET 31 JANUARI 2017 Inhoud Balans per 31 januari van het verslagjaar 3 Staat van Baten en Lasten over

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2014 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Hart4onderwijsNepal

Beleidsplan Stichting Hart4onderwijsNepal Stichting Hart4onderwijsNepal Onderwerp: Beleidsplan 2017-2020 - definitief Beleidsplan Stichting Hart4onderwijsNepal 2017-2020 Stichting Hart4onderwijsNepal Nw. Bussummerweg 15 1272 cc Huizen O6-53315694

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Stichting Genetische Hartspierziekte PLN. Periode 2016

BELEIDSPLAN. Stichting Genetische Hartspierziekte PLN. Periode 2016 BELEIDSPLAN Stichting Genetische Hartspierziekte PLN Periode 2016 Stichting Genetische Hartspierziekte PLN Postbus 66 1775 ZH MIDDENMEER RSIN/fiscaal nummer: 8518 79 950 1. Inleiding In dit beleidsplan

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2017

Beleidsplan 2014-2017 Beleidsplan 2014-2017 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. DOELSTELLING... 4 3. ACTIVITEITEN... 4 3.1 Geldwerving... 4 3.2 Financieren wetenschappelijk onderzoek... 5 3.3 Overige activiteiten... 6 4. FINANCIËN...

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Verslag bestuur. 2. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over 2012

INHOUDSOPGAVE. Verslag bestuur. 2. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over 2012 INHOUDSOPGAVE 1. Verslag bestuur 2. Balans per 31 december 2012 3. Staat van baten en lasten over 2012 4. Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 5. Controleverklaring 1 STICHTING VRIENDEN

Nadere informatie

Stichting Koningsdag Zierikzee. Verrenieuwstraat HZ Zierikzee IBAN NL75RABO

Stichting Koningsdag Zierikzee. Verrenieuwstraat HZ Zierikzee IBAN NL75RABO Stichting Koningsdag Zierikzee Verrenieuwstraat 47 4301 HZ Zierikzee IBAN NL75RABO0300072473 www.koningsdagzierikzee.nl contact@koningsdagzierikzee.nl JAARVERSLAG 2018 Inhoud 1. Bestuursverslag... 3 1.1

Nadere informatie

stichting de BAS stichting St. Joostmeet 3, 4301 JS Zierikzee IBAN NL47RABO

stichting de BAS stichting St. Joostmeet 3, 4301 JS Zierikzee IBAN NL47RABO de stichting de BAS stichting St. Joostmeet 3, 4301 JS Zierikzee IBAN NL47RABO01293.23.586 www.debasstichting.nl - contact@debasstichting.nl 06-23934861 Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave Pagina 1. Bestuursverslag

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 Stichting Jan Zondag

Jaarrekening 2016 Stichting Jan Zondag Jaarrekening 2016 Stichting Jan Zondag Inhoud Voorwoord 1. Algemeen 2. Jaarverslag 3. Jaarrekening 3.1 balans 3.2 staat van baten en lasten 3.3 algemene toelichting 3.4 toelichting balans 3.5 toelichting

Nadere informatie

Beleidsplan Periode

Beleidsplan Periode Beleidsplan Periode 2011 2021 Stichting wijkraad Leuken Postbus 10257 6000 CG Weert Kvk nr. 41066676 Fiscaal nr. 802606568 Vastgesteld door het bestuur op 20 december 2016 1. Inleiding In dit beleidsplan

Nadere informatie

Stichting Kansarmen Sri Lanka Jaarverslag 2013

Stichting Kansarmen Sri Lanka Jaarverslag 2013 Stichting Kansarmen Sri Lanka Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Samenstellingsverklaring... 3 Voorwoord door de voorzitter... 4 Verslag over 2013... 5 Financieel overzicht over 2013... 6 Jaarrekening

Nadere informatie

Stichting Pijn bij Kanker

Stichting Pijn bij Kanker BELEIDSPLAN Stichting Pijn bij Kanker 1. Waarom Stichting Pijn Bij Kanker Veel vormen van kanker zijn steeds beter te behandelen. Daardoor blijven meer patiënten met kanker langer in leven. Dat is uiteraard

Nadere informatie

Stichting Vrienden Meeuw Jeugdtheaterschool. Te Leeuwarden. Rapport inzake jaarstukken over 2014

Stichting Vrienden Meeuw Jeugdtheaterschool. Te Leeuwarden. Rapport inzake jaarstukken over 2014 Te Leeuwarden Rapport inzake jaarstukken over 24 juni 2015 Inhoud Rapportage... 3 Algemeen... 4 Jaarstukken over de periode 19 oktober 2012 tot en met 31 december 2013... 5 Jaarverslag van het bestuur...

Nadere informatie

Versie : 1.0 Datum : 10 april Beleidsplan 2017 Goedgekeurd door het bestuur op

Versie : 1.0 Datum : 10 april Beleidsplan 2017 Goedgekeurd door het bestuur op Versie : 1.0 Datum : 10 april 2017 Beleidsplan 2017 Goedgekeurd door het bestuur op 20-07-2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beleidsplan... 3 2. Algemeen, Doel... 3 3. Werkwijze... 3 4. Financiering...

Nadere informatie

HART VOOR HET TWISKE. Beleidsplan

HART VOOR HET TWISKE. Beleidsplan STICHTING HART VOOR HET TWISKE Beleidsplan Versie 1.01 maart 2013 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Hart voor het Twiske. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en activiteiten

Nadere informatie

Stichting Ondersteuning VVD Tweede Kamerverkiezing (SOV)

Stichting Ondersteuning VVD Tweede Kamerverkiezing (SOV) Stichting Ondersteuning VVD Tweede Kamerverkiezing (SOV) Beleidsplan 2013-2017 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. DOELSTELLING 4 3. ACTIVITEITEN 4 4. FINANCIËN 5 5. BESTUUR, ADVISEUR EN FACILITAIRE ONDERSTEUNING

Nadere informatie

Manege zonder Drempels

Manege zonder Drempels Manege zonder Drempels Huifbedrijden met hart voor mens en dier Beleidsplan 2019 2021 Inhoud Inleiding 2 Missie, visie en doelstelling 2 Het werk en de kernwaarden 2 Rechtsvorm 2 Organisatie 3 ANBI en

Nadere informatie

1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen.

1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen. Huishoudelijk Reglement Stichting PAR 1. Algemeen 1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen. 1.2. Doelgroep

Nadere informatie

Beleidsplan 2011-2014

Beleidsplan 2011-2014 Beleidsplan 2011-2014 Stichting Impuls Foundation Amsterdam, 23 september 2011 1. Inleiding Voor u ligt het beleidsplan 2011-2014 van de Stichting Impuls Foundation. Het plan omvat een overzicht van de

Nadere informatie

BELEIDSPLAN EXXPOSE

BELEIDSPLAN EXXPOSE BELEIDSPLAN EXXPOSE 2016-2021 1 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 1. INLEIDING 3 2. OVER EXXPOSE 4 3. LOBBY 5 4. KENNIS 6 5. ACTIVEREN 7 6. FINANCIEN 8 2 1. INLEIDING Begonnen als blog, maar inmiddels uitgegroeid

Nadere informatie

Van gunst naar recht: VN-verdrag handicap

Van gunst naar recht: VN-verdrag handicap Van gunst naar recht: VN-verdrag handicap Landelijke dag VMDB 16 december 2017 Dick Houtzager VN-verdrag handicap Inclusie van mensen met een beperking is niet langer een gunst maar een recht! 2 Wat gaan

Nadere informatie

Voorwoord. Namens het bestuur van stichting True Love Afghan Hound Foundation; Daniel de Niet, Voorzitter. 20 augustus 2014

Voorwoord. Namens het bestuur van stichting True Love Afghan Hound Foundation; Daniel de Niet, Voorzitter. 20 augustus 2014 Voorwoord Dit is het beleidsplan van stichting True Love Afghan Hound Foundation. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en geeft inzicht in de werving en het beheer van de fondsen. Het plan

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Ark van Noach

Beleidsplan Stichting Ark van Noach Beleidsplan Stichting Ark van Noach Beleidsplan Voor u ligt het beleidsplan van stichting Ark van Noach. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten en geeft inzicht in de werving

Nadere informatie

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2017/2018

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2017/2018 STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2017/2018 Dapper Dagboek Dapper Dagboek INHOUDSOPGAVE Beleidsplan Jouw Dagboek, jouw verhaal Organisatie Ziekenhuizen Vrijwilligers Acties Financiën Communicatie Eindwoord

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Vincentiuswinkel gemeente Heusden

JAARVERSLAG Stichting Vincentiuswinkel gemeente Heusden Stichting Vincentiuswinkel gemeente Heusden Postadres : Julianastraat 7, 5251 EC Vlijmen Winkel : Grotestraat 138A, 5151BN Drunen Telefoon : 06-15526578 Website : www.vincentiusheusden.nl/winkel e-mail

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2018 Nederlandse Vereniging Williams-Beuren Syndroom Versie: 1.0 Datum: 1 Juni 2016 Auteur: Onno Ceelen (Penningmeester) Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Nederlandse Verenging

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Voorwoord. Activiteiten. Publiciteit. Externe contacten. Interne contacten. Financiën. Conclusies en aanbevelingen

Inhoudsopgave: Voorwoord. Activiteiten. Publiciteit. Externe contacten. Interne contacten. Financiën. Conclusies en aanbevelingen Stichting Earlybirds fotografie Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave: Voorwoord Activiteiten Publiciteit Externe contacten Interne contacten Financiën Conclusies en aanbevelingen Voorwoord Earlybirds fotografie

Nadere informatie

STICHTING SAM STICHTING VRIEND VAN SAM BELEIDSPLAN

STICHTING SAM STICHTING VRIEND VAN SAM BELEIDSPLAN STICHTING SAM STICHTING VRIEND VAN SAM BELEIDSPLAN 2018-2020 Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Inleiding 3 2. Stichtinginfo en ANBI status 3 3. Doelstelling 3 4. Bezoldiging 4 5. Werkzaamheden 4 6. Organisatie

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2013-2014 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. 10.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Beleidsplan Historisch Festival Almelo

Beleidsplan Historisch Festival Almelo Beleidsplan Historisch Festival Almelo Juni 2014 1 Inhoud 1 Inleiding 2 Uitgangspunten 2.1 De Stichting 2.1 Doelstelling 3 Activiteiten 3.1 ANBI 3.2 Beheer 3.3 Samenwerking 3.4 Activiteiten 4 Organisatie

Nadere informatie

Stichting Lechaim Jaarverslag 2014. Jaarverslag. Stichting Lechaim. Helping Israëli Victims of Terror Giek 56 8081 NW Elburg

Stichting Lechaim Jaarverslag 2014. Jaarverslag. Stichting Lechaim. Helping Israëli Victims of Terror Giek 56 8081 NW Elburg Jaarverslag 2014 Stichting Lechaim Helping Israëli Victims of Terror Giek 56 8081 NW Elburg 1 Inhoud Algemeen Werkzaamheden Pagina 3 De Stichting Pagina 3-5 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 Pagina

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 samenvatting

JAARVERSLAG 2014 samenvatting JAARVERSLAG 2014 samenvatting SOLidariedade zet zich in voor de toekomst van jongeren in Brazilië. Voorwoord door directeur Anouk Cleven KLEIN BLIJVEN Klein beginnen en klein blijven, dat was ons streven

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2017 2021 Stichting PRETRunners Lieve de Keystraat 18 3067 KJ Rotterdam Tel. 0104560000 MOB- 0653373915 Pretrunners@Gmail.com www.pretrunners.nl Facebook: Team193 Pretrunners KvK nr 70186170

Nadere informatie

Beleidsplan. Voor de jaren 2008-2009

Beleidsplan. Voor de jaren 2008-2009 Beleidsplan Voor de jaren 2008-2009 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Doe Wat. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en activiteiten en geeft inzicht in de werving en het

Nadere informatie

Stichting Vrienden Rosa Spier Huis

Stichting Vrienden Rosa Spier Huis Stichting Vrienden Rosa Spier Huis Jaarrekening 2018 Inhoud Bestuur 2 1.1 Samenstelling, oprichting en doelstelling 2 Jaarrekening 4 2.1 Balans per 31 december 2018 5 2.2 Staat van baten lasten over 2018

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. 10.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl JAARVERSLAG 2012

Nadere informatie

stichting de BAS stichting St. Joostmeet 3, 4301 JS Zierikzee IBAN NL47RABO

stichting de BAS stichting St. Joostmeet 3, 4301 JS Zierikzee IBAN NL47RABO de stichting de BAS stichting St. Joostmeet 3, 4301 JS Zierikzee IBAN NL47RABO01293.23.586 www.debasstichting.nl - contact@debasstichting.nl 06-23934861 Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Pagina 1. Bestuursverslag

Nadere informatie

STICHTING VRIENDEN VAN DE SISTERS OF NAZARETH-HAIFA BELEIDSPLAN 2011-2015

STICHTING VRIENDEN VAN DE SISTERS OF NAZARETH-HAIFA BELEIDSPLAN 2011-2015 STICHTING VRIENDEN VAN DE SISTERS OF NAZARETH-HAIFA BELEIDSPLAN 2011-2015 Algemeen Stichting Vrienden van de Sisters of Nazareth-Haifa is opgericht op 5 oktober 2011. De initiatiefnemers raakten betrokken

Nadere informatie

Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020

Beleidsplan stichting Comedor Infantil 2015-2020 Uitgegeven door: Stichting Comedor Infantil Datum: december 2014 Status: Definitief Versienummer: 2.0 Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Dôme

Stichting Vrienden van Dôme Stichting Vrienden van Dôme Jaarverslag 2016 1 Inhoud Samenvatting 2016 en verwachtingen 2017 3 Doelstelling Stichting Vrienden van Dome 4 Samenstelling bestuur 4 Public relations 5 Fondsenwerving 6-7

Nadere informatie

Sharing is everything

Sharing is everything Sharing is everything Beleidsplan Stichting Periode 2011- januari 2020 Stichting Maliebaan 127 3527 CK Utrecht KvK nummer: 53529170 1. Inleiding Strategie, kernprincipes en uitgangspunten van de instelling

Nadere informatie

#DOYOUCARE. Stichting doyoucare

#DOYOUCARE. Stichting doyoucare #doyoucare is een multidisciplinaire non-profit organisatie, die toegewijde professionals en vrijwilligers samenbrengt om bewustwording te creëren voor menselijke waardigheid van vooral kwetsbare groepen

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

STICHTING BLINDENHULP

STICHTING BLINDENHULP STICHTING BLINDENHULP JAARVERSLAG 2014 Doelstelling van de stichting De stichting stelt zich krachtens haar statuten ten doel: a. het verlenen van hulp aan visueel gehandicapten, ongeacht gezindte of leeftijd;

Nadere informatie

Stichting Adel in Nederland

Stichting Adel in Nederland Publicatiegegevens 2016 Inhoud 1. Publicatieplicht 2. Algemene gegevens 3. Doelstelling 4. Beleidsplan 5. Bestuur 5.1 Bestuurssamenstelling 5.2 Namen van de bestuurders 5.3 Beloningsbeleid 6. Directeur

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage s-gravenhage Jaarrekening 2012 31 mei 2013-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2012 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2012 8 Staat van baten en lasten over 2012 9 Toelichting op de balans

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Stichting DMS [ ]

BELEIDSPLAN Stichting DMS [ ] BELEIDSPLAN Stichting DMS [2018 2022] Stichting Dutch Medical Service Vrusschenhusken 1 6422 PL Heerlen info@dutchmedicalservice.nl www.dutchmedicalservice.nl Inschrijvingsnummer Kvk 71024689 Bank: NL05

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kidron

Beleidsplan Stichting Kidron Beleidsplan Stichting Kidron 2016-2017 Inhoudsopgave Bladzijde 1. Inleiding 2 2. Algemeen 2 2.1 Ontstaan Stichting Kidron 2 2.2 Stichting Kidron in 2016 2 3. Organisatiestructuur 3 3.1 Bestuur 3 3.2 Medewerkers

Nadere informatie

1. Beleidsplan Stichting Phoenixx

1. Beleidsplan Stichting Phoenixx 1. Beleidsplan Stichting Phoenixx Stichting Phoenixx is opgericht d.d. 10 november 2014 en gevestigd aan de : Van Sijsenstraat 57a, 9724 NM te Groningen. E info@phoenixx.foundation M +31 6 24280197 ING

Nadere informatie

Stichting Tempel Europa. Beleidsplan 2016

Stichting Tempel Europa. Beleidsplan 2016 Stichting Tempel Europa Beleidsplan 2016 februari 2016 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 1 2. Strategie... 1 2.1 Statutaire doelstellingen... 1 2.2 Afwezigheid van winstoogmerk... 1 2.3 Bestemming

Nadere informatie

Jaarplan 2015 Stichting Net Niet Genoeg

Jaarplan 2015 Stichting Net Niet Genoeg 2015 Stichting Net Niet Genoeg Versie februari 2015 Datum 21 februari 2015 Status Definitief Inhoud 1 Algemeen 3 2 Jaarplan: Van het bestuur 4 2.1 Inleiding 4 2.2 Positionering 4 2.3 Website 4 2.4 Social

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2017 2021 Stichting PRETRunners Lieve de Keystraat 18 3067 KJ Rotterdam Tel. 0104560000 MOB- 0653373915 Pretrunners@Gmail.com www.pretrunners.nl Facebook: Team193 Pretrunners KvK nr 70186170

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 januari 2013 tot en met december 2013 versie 1.0

Jaarverslag 2013 januari 2013 tot en met december 2013 versie 1.0 Jaarverslag 2013 januari 2013 tot en met december 2013 versie 1.0 Stichting Job4life Jaarverslag 2013 1 Inleiding In dit document vindt u het jaarverslag over 2013 van Stichting Job4life. De stichting

Nadere informatie

PG-monitor 2011. Factsheet. Organisaties van patiënten, gehandicapten en ggz-cliënten. support

PG-monitor 2011. Factsheet. Organisaties van patiënten, gehandicapten en ggz-cliënten. support PG-monitor 2011 Factsheet Organisaties van patiënten, gehandicapten en ggz-cliënten support pg-monitor 2011 Inhoudsopgave Voorwoord Voorwoord 1 1 Organisatie 2 2 Opbouw achterban 3 Organisaties van patiënten,

Nadere informatie