Praktische gids B/NL-NL *smith&nephew RENASYS GO Negative Pressure Wound. 300ml. 200ml. 100ml. 50ml. Therapy

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Praktische gids B/NL-NL *smith&nephew RENASYS GO Negative Pressure Wound. 300ml. 200ml. 100ml. 50ml. Therapy"

Transcriptie

1 Therapy Praktische gids *smith&nephew RENASYS GO Negative Pressure Wound 300ml 200ml 100ml 50ml B/NL-NL

2 Aanbrengen van het verband Reiniging en debridement van de wond 1 Verwijder necrose en reinig het wondbed volgens 2 het lokale protocol en dep de wondranden droog. Indien nodig, bescherm de gezonde huid rond de wondranden door het aanbrengen van NO-STING SKIN-PREP. Indien nodig, knip een niet verklevende wondcontactlaag op maat en plaats deze in de wond. Aanbrengen van het GAAS of Aanbrengen van het FOAM 3 Breng een laag met fysiologische zoutoplossing bevochtigd gaas aan op het wondbed. Breng meerdere lagen aan tot de wondholte losjes is opgevuld met het gaas. Vul de wond niet met te veel gaas. Knip het foam op de juiste maat en vorm voor de wond. Het foam niet boven de wond knippen. Wrijf losse deeltjes goed weg alvorens te plaatsen. Vul de wond niet te veel. Het foam moet de wond-holte opvullen. Het kan nodig zijn om stukken op elkaar te plaatsen in diepe wonden. Als er meerdere stukken vulmateriaal voor de wond nodig zijn om de wondholte op te vullen, tel en noteer dan hoeveel stukken er worden gebruikt om zeker te zijn dat er bij het verwisselen van het verband geen stukken vulmateriaal in de wond achterblijven. Aanbrengen van transparante afdekfolie 3 4 Verwijder het schutvel #1 van de afdekfolie. Breng de folie zonder druk uit te oefenen over de wond aan en verwijder de beschermlaag #2. Eenmaal op zijn plaats, verwijder de beschermende toplaag #3. Ga hiermee door tot het gaas of foam volledig is afgedekt en er een waterdichte afsluiting van de wond is. Aanbrengen van de Soft Port Lift de folie in het midden van de afdekfolie iets op en knip er een opening in van minimaal 2 cm. Verwijder het schutblad van de Soft Port en breng deze over de opening in de folie aan. Oefen zachte druk uit om de Soft Port aan de transparante folie te fixeren. 8 Fixeer de Soft Port aan de patient indien nodig. Zorg er voor dat de beluchtingsschijf 9 Beluchtingsschijf niet afgedekt wordt. Strijk het verband glad terwijl u het bovenste stabilisatieframe van de Soft Port verwijdert. Sluit de drain middels het QUICK- CLICK systeem op de canister aan. Het aanbrengen is voltooid. Start de behandeling. Het verband trekt samen en voelt stevig aan.

3 Algemeen advies Wondverband verwisselen Wondverbanden van gaas en foam moeten iedere 48 tot 72 uur na de eerste toepassing van NPWT worden verwisseld. Als het verband niet lekt en de patiënt er geen hinder van ondervindt kan het verband 3 maal per week worden verwisseld. Dit zijn slechts algemene richtlijnen. Er zijn vele factoren die invloed kunnen hebben op de frequentie waarmee het verband moet worden verwisseld zoals de hoeveelheid exsudaat en de aanwezigheid van sediment of infecties. Controleer het verband regelmatig en controleer de wond op tekenen van infectie. Geïnfecteerde wonden vereisen mogelijk meer verbandwisselingen. Als u in het wondgebied tekenen van een systemische infectie of voortschrijdende infectie waarneemt dient u onmiddellijk contact op te nemen met de behandelend arts. Als het RENASYS-F verband aan de wond blijft kleven Schakel de unit uit en doordrenk het foam met fysiologische zoutoplossing. Laat het verband minuten rusten en verwijder daarna voorzichtig het foam. Gooi het verband weg volgens de ter plaatse geldende richtlijnen. Canister kiezen Let op; de canisters zijn niet steriel en dienen niet hergebruikt te worden. Kies altijd de kleinst mogelijke canister: gebruik geen grote canister bij patiënten met een hoog risico op bloedingen. canister moet minstens eenmaal per week worden verwisseld of wanneer deze vol is. Gooi de canister weg als deze tekenen van beschadiging vertoont en gebruik een nieuwe. Afdoppen van de slangen Aansluiten van slangen Loskoppelen van slangen Doppen op slang plaatsen

4 *smith&nephew Therapy 300ml 200ml 100ml 50ml RENASYS GO praktische gids 1. Installatie van de canister - Verwijder de papieren tape rond de slang van de canister om deze los te maken - Open beide oranje klemmen - Houd de canister zo vast dat de volumemarkeringen zich aan de voorzijde bevinden - Duw de canister voorzichtig over de inlaatpoort van de unit - Sluit beide oranje klemmen (deze moeten hoorbaar vastklikken) RENASYS GO Negative Pressure Wound 2. Unit opstarten 3. Selecteer de druk 4. Start de therapie Welkom Start V X X ith&ne Houd de aan/uit knop 2 sec. ingedrukt totdat er een opstart-bericht verschijnt. Gebruik de omhoog en omlaag knoppen om het drukniveau te wijzigen. Drup op de selectieknop om de behandeling te starten. 5. Controleer het verband op goede afsluiting Kijk of het er rozijn achtig uit ziet Luister of u een fluitend geluid hoort. Dit wijst op lekkage. Dit kan vereenvoudigd worden door het gebruik van een stethoscoop. Voel aan het verband. Het moet stevig aanvoelen. Mogelijke leklocaties Verbinding tussen de Soft Port en de folie Plooien/vouwen in de folie Plooi of kloof in de huid Oplossingen Als blijkt dat er een lek is in de transparante folie dicht het gat dan af met extra transparante folie of een stuk RENASYS Gelsheet. Maak de randen van het verband luchtdicht met extra transparante folie. Versterk de kleefkracht van de RENASYS Gelsheet (als u deze gebruikt) door erop te drukken. Als u naast de Soft Port een drain gebruikt, kunt u de kleefkracht van de stomapasta ook versterken door erop te drukken of door het uiteinde van de slang stevig te bevestigen met de blauwe tape. Om de therapie te wisselen tussen 3. Druk op de omhoog- of continu en intermittent modus: omlaagknop in om tussen de 1. Schakel de unit uit. modus continu of intermittent 2. Druk gelijktijdig de omlaag te wisselen en druk op de + de selectie + aan/uitknop selectieknop om te 2 seconden in. ith&ne bevestigen. 4. Wanneer de therapie is gestart toont het scherm welke modus voor de therapie is gekozen. Opmerking: voor NPWT wordt continu modus aanbevolen.

5 Symbolen Alarmen (oplossingen, zie pag. Wat te doen bij alarmen ) en uit. ith&ne Aan/uit knop Schakelt de unit aan Batterij-indicator Toont de status van het laadniveau van de batterij. Knippert wanneer men actie moet ondernemen. Keuzeknop omhoog Hiermee kunt u de drukinstelling verhogen en door de menuopties bladeren. Keuzeknop omlaag Hiermee kunt u de drukinstelling verlagen en door de menuopties bladeren. Toetsblokkering Blokkeert het toetsenpaneel om onbedoelde veranderingen in de therapie te voorkomen. Wanneer deze is geactiveerd brandt het lampje. Audio-pauseknop Onderbreekt het alarmgeluid gedurende 2-3 minuten. Therapie starten/ selectieknop Hiermee kan de therapie worden gestart of onderbroken. ze knop wordt ook gebruikt om therapie-instellingen te bevestigen.! LET OP! BATTERIJ LAAG batterij kan nog voor maximaal 3 uur therapie worden gebruikt!! OPLADEN!! BATTERIJ LAAG batterij kan nog voor maximaal 1 uur therapie worden gebruikt!! OPLADEN!! BATT.ZEER LAAG batterij kan nog maar 2 minuten voor therapie worden gebruikt!! NU OPLADEN!! BATT. UITVAL Over 2 minuten in deze bijna lege toestand wordt het apparaat uitgeschakeld!! OPGELET!! TE LAGE DRUK Het vacuümniveau is laag of het systeem lekt gedurende meer dan 30 sec.!! OPGELET!! TE HOGE DRUK Het systeem heeft een te hoog vacuüm gedetecteerd!! BEHAND.STOP!! TE HOGE DRUK Het systeem heeft een zeer hoog vacuüm gedetecteerd (> 235mmHg)!! BEHAND.STOP!! VERSTOPT/VOL Het systeem signaleert dat de canister vol is of dat er een obstructie in het systeem aanwezig is!! OPGELET!! LEK Het systeem heeft gedurende meer dan 1 minuut een aanzienlijke lekkage gedetecteerd!!! POMP STORING!!! GRAAG RETOUR Er is een onherstelbare fout in het apparaat opgetreden (neem contact op met de customer service of uw vaste Smith & Nephew contactpersoon)! OPGELET! NIET ACTIEF Het apparaat staat langer dan 15 min. in de stand-by modus (selecteer een drukniveau en start de therapie of schakel de unit uit)

6 RENASYS EZ Max praktische gids 1. Canister aanbrengen Zorg dat het vacuüm is uitgeschakeld. Sluit het blauwe uiteinde van de canisterslang aan op de poort in het deksel van de canister aangeduid met het patiëntsymbool: Sluit het andere uiteinde van de canisterslang stevig aan op de drain naar het verband. Duw de bacteriële overloopbeveiliging over alle vier de ribbels van de beveiligingsslang in de vacuümpoort aan de voorzijde van het apparaat 2. NPWT starten Pas druk aan en vergrendel Continuous Intermittent Schakel de unit in door de knop naar Continuous te drukken 3. Controleer het verband op goede afsluiting Kijk of het er rozijn achtig uit ziet Luister of u een fluitend geluid hoort. Dit wijst op lekkage. Voel aan het verband. Het moet stevig aanvoelen. Mogelijke leklocaties Verbinding tussen de Soft Port en de folie Plooien/vouwen in de folie Plooi of kloof in de huid Oplossingen Als blijkt dat er een lek is in de transparante folie dicht het gat dan af met extra transparante folie of een stuk RENASYS Gelsheet. Maak de randen van het verband luchtdicht met extra transparante folie. Versterk de kleefkracht van de RENASYS Gelsheet (als u deze gebruikt) door erop te drukken. Als u naast de Soft Port een drain gebruikt kunt u de kleefkracht van de stomapasta ook versterken door erop te drukken of door het uiteinde van de slang stevig te bevestigen met de blauwe tape.

7 Symbolen Alarmen (oplossingen, zie pag. Wat te doen bij alarmen ) Aansluiting op netstroom Dit lampje gaat branden als het apparaat is aangesloten op een stopcontact (netstroom). Continue therapie unit behoudt het vooraf ingestelde drukniveau zonder onderbreking totdat het wordt uitgeschakeld. Uit stand Door de aan/uit knop naar deze stand te zetten stopt de unit met het geven van therapie. Intermittent therapie 5 minuten aan en 2 minuten uit (geen vacuüm). Batterijlampje Een laag batterijniveau wordt aangegeven door zichtbare en hoorbare alarmen. Sluit het apparaat direct aan op een stopcontact als het alarm afgaat. Te hoge druk Als het systeem een extreem hoog vacuüm vaststelt (>235 mmhg) stopt het met de behandeling. Het alarm gaat af en het alarmlampje licht geel op (zie volgende pagina). Lek Indien het systeem een aanzienlijk lek signaleert gaat het alarm af en licht het alarmlampje geel op (zie volgende pagina voor oplossing). Te lage druk Als het drukniveau meer dan 15 mmhg lager is dan de instelwaarde voor therapie gaat het alarm af en licht het alarmlampje geel op (zie volgende pagina). Verstopping/canister vol Wanneer het systeem vaststelt dat de canister vol is of dat er een verstopping in het systeem is gaat het alarm af en licht het alarmlampje geel op (zie volgende pagina). Rechtop houden Alarm stilzetten Door deze knop in te drukken wordt het alarm ongeveer 2-3 minuten lang onderdrukt.

8 Wat te doen bij alarmen Te lage druk Maak het systeem luchtdicht. Het alarm zal automatisch worden opgeheven. Blokkering opsporen Te hoge druk Zet de unit uit en controleer of er geen obstructies in het systeem zijn of dat de canister vol zit. Schakel de unit opnieuw in. Wanneer het alarm opnieuw wordt weergegeven is er mogelijk een storing in de unit opgetreden. Neem contact op met de customer service of uw vaste Smith & Nephew contactpersoon. Hier starten 1 Ontkoppel de QUICK-CLICK conne Wat gebeurt er? Niets Er is een blokkering ter hoogte van de canister Te hoge toevoer/lek Knel de transparante slang van de canister handmatig af. Alarm gecorrigeerd - Lek is bij het wondbed, spoor het lek op dicht het af. Alarm niet gecorrigeerd - Controleer de slang en canister en vervang de canister zonodig. Alarm niet gecorrigeerd - Mogelijk error van de unit. Neem contact op met de customer service of uw vaste Smith & Nephew contactpersoon. 2 Bekijk de canister Is de slang van de canister verstopt? Ja Zoutoplossing spuiten, probeer de slang te masseren of vervang de canister Is de canister vol of bijna vol? Ja Vervang de canister Is het filter van de canister nat? Nee Nee Verstopping/canister vol Volg het schema hiernaast -> Ja Vervang de canister Nee Mogelijk s Neem contact de customer s Smith & Nephe

9 *smith&nephew RENASYS GO Negative Pressure Wound Therapy 300ml 200ml 100ml 50ml Canister Canister QUICK-CLICK connector QUICK-CLICK connector connector Aanzuiging start opnieuw Er is een blokkering ter hoogte van de QUICK-CLICK of in het verband 3 Bekijk het verband Is het verbindingsstuk van de QUICK-CLICK verstopt? Nee Ja Zoutoplossing spuiten of probeer de blokkering mechanisch te verwijderen indien uw lokaal protocol dit toelaat Niet opgelost? Nee Is de beluchtingsschijf afgesloten door een film of nat? Nee Ja Verwijder afsluiting of droog de beluchtingsschijf Nee Nee elijk storing unit contact op met tomer service of uw vaste & Nephew contactpersoon Niet opgelost? blokkering bevindt zich dieper in de Soft Port. Zoutoplossing spuiten indien uw lokaal protocol dit toelaat Niet opgelost? Vervang de Soft Port.

10 Productoverzicht RENASYS met Soft Port Artikelnummer Omschrijving Verpakking Overdoos RENASYS units / RENASYS GO RENASYS EZ Max 1 RENASYS-F met Soft Port Foam wondset Small, 10cm x 8cm x 3cm Foam wondset Medium, 20cm x 13cm x 3cm Foam wondset Large, 25cm x 15cm x 3cm Foam wondset Extra Large, 50cm x 63cm x 1.5cm Abdominale foam wondset* 1 5 RENASYS-G met Soft Port Gaas wondset Small Gaas wondset Medium Gaas wondset Large Gaas wondset Extra Large Sterile gaas wondset Sterke drainage gaas wondset* 1 10 RENASYS Canisters RENASYS EZ Plus 800 ml RENASYS EZ Plus 250 ml RENASYS GO 300 ml RENASYS GO Large (750/800 ml) 1 RENASYS Accessoires Losse Soft Port Channeldrain uitbreidingsset Y-connector Transparante afdekfolie Large, 20 x 30 cm Transparante afdekfolie X-large, 40 x 60 cm Gaas wondvuller NPWT, 15 x 17 cm 5 x Foam wondvuller NPWT, 10 x 12,5 x 1,5 cm RENASYS Gelsheet, 10 x 7 cm 10 In Nederland zijn de RENASYS-F en RENASYS-G wondsets alleen per overdoos te bestellen. * Alleen te gebruiken in combinatie met RENASYS EZ Max

11 Advies voor de reiniging en decontaminatie van de RENASYS GO unit Reinig en desinfecteer de RENASYS GO unit na elke patiënt met een reinigingsmiddel geschikt voor kunststoffen, elke keer dat het noodzakelijk is, zelfs tussentijds bij dezelfde patiënt indien nodig, en voor terug verzending van het gebruikte materiaal aan het einde van de therapie volgens de aanbevelingen van Smith & Nephew (zie bijsluiter). Gebruik de RENASYS GO unit rechtop en niet horizontaal. Verwissel de canister zodra deze begint te ruiken en zo vaak als noodzakelijk. Het wordt aangeraden om het geurfilter na elke patiënt te vervangen of zelfs tussentijds bij dezelfde patiënt indien nodig (in functie van het type exsudaat, van zodra er een geur vrijkomt of als de filter beschadigd is). O-ring van de inlaatpoort moet regelmatig visueel worden gecontroleerd. Vervang de O-ring van de inlaatpoort na elke patiënt. draagriem en beschermhoes zijn ontwikkeld voor eenmalig gebruik. Stuur nooit een gebruikte draagriem, beschermhoes of geurfilter terug. Voor meer informatie, zie de gebruiksfolders die samen met het apparaat voor negatieve druktherapie van Smith & Nephew geleverd worden en de gebruiksaanwijzingen bij de verbanden (indicaties, contra-indicaties, waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen). Wondverzorging Smith & Nephew Nederland C.V. Kruisweg NB Hoofddorp T F Smith & Nephew N.V.-S.A. Hector Henneaulaan Zaventem T F Handelsmerk van Smith & Nephew B/NL-NL

12 Signalen storingen Signalenel en storingen (ii) en Signalen en storingen atus 28 1 Pomp werkt niet. Alle indicatoren Het systeem is niet branden. bruikbaar. Alle indicatoren branden. Batterijen zijn bijna gele batterij leeg. indicator laag knippert. gele batterij laag - indicator knippert. Gevouwen gele lek verband/rand/strip. indicator knippert. gele lek indicator knippert. Duw het batterijvak boven Duw ophet de batterijvak pomp boven op de po Batterijen zijn open leeg. en verwijder de lege open batterijen. en verwijder Plaatsde lege batterijen bijna 2 nieuwe AA lithium (L91)2 batterijen. nieuwe AAPlaats lithium (L91) batterijen. het afdekkapje terug. Door het een afdekkapje druk opterug. de Door een druk oranje knop wordt de therapie oranje knop voortgezet wordt de therapie voort en de groene indicator gaat en de knipperen. groene indicator gaat knipperi Batterijen gele batterij zijn laag bijna leeg. indictor knippert. gele batterij laag - indictor knippert. batterijen moeten binnen batterijen <24 uurmoeten binnen <24 u Het systeem is worden vervangen. de therapie vervangen. door Stop de therapi ingeschakeld en Stopworden op de foutloos. oranje knop te drukken. op de oranje knop te drukken. werkt Hetgroene systeem OK is indicator ingeschakeld knippert. en werkt foutloos. groene OK indicator knippert. pomp is oranje knop Druk Druk op de omop dede oranje knop om de B automatisch te herstarten. Het groen therapie te herstarten.therapie Het groene stopgezet. Er is knippert op OK -indicator knippert zodra de OK -indicator zodra de dit moment geende therapie pomp voort probeert pomp probeert te de therapie voort sprake zetten. zetten. van B wondtherapie. het luchtlek blijft bestap Wanneer het luchtlek Wanneer blijft bestaan, pomp schakelt begint de gele1 lek -indicator nagele lek -indicator na zich gedurende uur begint de ongeveer 30 seconden te knippe ongeveer 30 seconden te knipperen. automatisch uit en ditverband gebeurt, strijkt u het verb Als dit gebeurt, strijkt Als u het zal daarna opnieuw glad en druktopnieuw u daarnaglad op en drukt u daarna automatisch delek oranje de oranjedeknop. Als het is knop. Als het lek is B proberen therapie verholpen, begint de groene verholpen, voort te zettenbegint de groene indicatorde tefout knipperen. wanneer niet indicator te knipperen. V wordt verholpen. pomp schakelt zich gedurende 1 uur automatisch uit en zal daarna automatisch proberen de therapie voort te zetten wanneer de fout niet wordt verholpen. Er is een Strijk hetluchtlek verband en de Strijk strips het glad verband en de strips gl om eventueleter vouwenom waardoor eventuele vouwen waardoorb gedetecteerd hoogte lucht invan het een systeem kan lucht komen in hettesysteem kan komen t gevouwen verwijderen. verwijderen. B wondverband/ rand/strip. V Er isgele een lek luchtlek indicator knippert. gedetecteerd ter hoogte van een gevouwen wondverband/ rand/strip. gele lek indicator knippert. Mogelijke Status vanoorzaak de Mogelijke Opmerking/probleem oorzaak Opmerking/probleem oplossen oplosse indicatoren Weergavestatus Status van de indicatoren pomp is automatisch stopgezet. Er is op dit moment geen sprake van wondtherapie. 1 d Gevouwen Verhelp het luchtlek zoals Verhelp hierboven het luchtlek zoals hierbo a verband/rand/strip. beschreven. beschreven. e Batterijen zijn bijna moeten <24 uur 6 batterijen moeten <24batterijen uur vervangen (zie hierbove leeg. worden vervangen (zieworden hierboven). v Pomp Neemwerkt contact niet. op metneem een S&Ncontact op met een S&NHet vertegenwoordiger. systeem is niet vertegenwoordiger. bruikbaar. Breng een nieuwe pomp Breng en een nieuwe pomp en wondverband aan. wondverband aan.

13 29 indicatie Tabel pompstatus 1 indicatie pompstatus en storingenen storingen Functioneren van de pomp en statuslampjes hikt overpico visuele beschikt indicatielampjes over visuele dieindicatielampjes de gebruiker laten die de weten gebruiker dat er sprake laten weten is dat er sprak oring. PICO vangeeft een storing. geen hoorbare PICO geeft alarmsignalen geen hoorbare af. alarmsignalen af. ient zodanig pomp te worden dient zodanig gedragen te dat worden hij toegankelijk gedragen dat is en hijde toegankelijk patiënt/hetis en de patiënt/het personeel medische de statuspersoneel regelmatig dekan status controleren. regelmatig kan controleren. Normaal ormaalel bedrijf (i) functioneren Normaal bedrijf atus Weergavestatus Status van de indicatoren Alle indicatielampjes zijn uit. Mogelijke Status vanoorzaak de Mogelijke Opmerking/probleem oorzaak Opmerking/probleem oplossen oplosse indicatoren Alle pomp indicatielampjes staat UIT. zijn uit. pomp therapie is stopgezet. therapie Door eenis stopgezet. Door e staat druk UIT. op de oranje knop druk wordt op de de oranje knop wordt de therapie voortgezet entherapie de groene voortgezet en de groen indicator gaat knipperen. indicator gaat knipperen. Het pomp wondverband maakt eventueel incidenteel pomp maakt eeneventueel incidenteel is hoorbaar geplaatst geluid en terwijl het dehoorbaar onderdruk geluid wordt terwijl de onderdruk complete gehandhaafd. systeem Dit is normaal. gehandhaafd. Dit komt Dit is normaal. Dit komt werkt vaker voor foutloos. (enkele keren per vaker uur). voor Strijk (enkele het keren per uur). Strij verband glad om eventuele verband vouwen glad teom eventuele vouwen t Geen verwijderen problemen. waardoor lucht verwijderen in het systeem waardoor lucht in het syst kan komen. wondtherapie kan komen. gaat ook inwondtherapie gaat oo dit geval gewoon door. dit geval gewoon door. Hetgroene wondverband OK indicator is geplaatst knippert. en het complete systeem werkt foutloos. groene OK indicator knippert. Hiermee Dit is normaal. wordt de zelftest van de pomp aangegeven zodra de batterijen zijn geplaatst en de afdekking is teruggeplaatst. Alle Hiermee indicatoren wordt de knipperen zelftest van de één pomp keer. aangegeven zodra de batterijen zijn geplaatst en de afdekking is teruggeplaatst. Alle indicatoren knipperen één keer. batterijen Wanneer de zijn pomp korter dan 7de pomp korter dan 7 Wanneer niet meer dagen is gebruikt, zijndagen de batterijen is gebruikt, zijn de batterij bruikbaar. mogelijk niet meer bruikbaar mogelijken niet meer bruikbaar en dienen ze te worden vervangen. dienen ze te worden vervangen. batterijen zijn niet meer bruikbaar. Na pomp een therapieduur heeft van Na een 7 dagen therapieduur van 7 dage het schakelt eindede vanpomp zichzelf schakelt de pomp zichzelf zijn automatisch levensduur uit. In ditautomatisch geval gaan uit. In dit geval gaan bereikt. alle indicatoren uit. Een alle druk indicatoren op de uit. Een druk op oranje knop heeft geen oranje knipperend knop heeft geen knippere groen indicatielampjegroen tot gevolg. indicatielampje tot gevolg. pomp heeft het einde van zijn levensduur bereikt. Geen problemen. Dit is normaal. ephew Healthcare VK Smith Limited, & Nephew Healthcare Limited,MALEISIË Smith & Nephew MALEISIË Healthcare Smith Sdn.Bdh, & Nephew Healthcare Sdn.Bdh,

14 Hoe kunt u PICO bestellen? Elke PICO-set bevat: 1 pomp, 2 lithium AA batterijen, 2 apart verpakte verbanden met elk, 2 x 6 fixatiestrips (af te scheuren). In Nederland is PICO alleen per 3 stuks te bestellen. PICO : Negatieve druktherapie voor eenmalig gebruik met Soft Port Afmetingen Afmetingen Absorptie Bestelnrs verbanden (cm) wondkussen (cm) capaciteit 10 x 20 5,6 x x 30 5,6 x x 40 5,6 x x x x x x x x x x x x 20 (Small) x 25 (Large) PICO beschermhoes

15 Aanbrengen van PICO Alvorens het verband aan te brengen, reinig de wond volgens lokaal protocol en dep de wondranden goed droog. 1. Aanbrengen Verwijder gedeeltelijk de beschermfolie en breng het verband over de wond aan (poort weg van de wond). Verwijder vervolgens de resterende beschermfolie en strijk het verband rond de wond glad om plooien te voorkomen. Verbind het verband middels de slangconnectors aan het pompje en draai goed vast om een goede verbinding te garanderen. 2. Starten 3. Klaar! Druk eenmaal op de oranje knop voor het starten van de onderdruktherapie. Breng vervolgens de fixatiestrips rondom het verband aan (in de kit inbegrepen). Indien nodig, vervang het verband binnen de 7-daagse levensduur van het pompje, en zet de therapie voort door het aanbrengen van het extra verband (in de kit inbegrepen). Hoe vaak moet het verband worden vervangen? Het verband mag maximaal zeven dagen worden gebruikt, afhankelijk van het type wond en de hoeveelheid vocht die uit de wond komt. Uw behandelaar zal bepalen hoe vaak uw verband moet worden vervangen.

16 *smith&nephew PICO Negatieve druktherapie voor eenmalig gebruik Praktische gids

300ml 200ml 100ml 50ml

300ml 200ml 100ml 50ml Therapy Praktische gids *smith&nephew 300ml 200ml 100ml ml Aanbrengen van het verband 1 Verwijder necrose en reinig het wondbed volgens 2 het lokale protocol en dep de wondranden droog. Indien nodig, bescherm

Nadere informatie

*smith&nephew PICO Negatieve druktherapie voor eenmalig gebruik. Patiënteninformatie voor wondbehandeling met PICO

*smith&nephew PICO Negatieve druktherapie voor eenmalig gebruik. Patiënteninformatie voor wondbehandeling met PICO Patiënteninformatie voor wondbehandeling met PICO *smith&nephew PICO Negatieve druktherapie voor eenmalig gebruik Geachte patiënt, deze handleiding bevat belangrijke patiënteninformatie over uw negatieve

Nadere informatie

Patiëntenboekje Uw gids voor negatieve druktherapie

Patiëntenboekje Uw gids voor negatieve druktherapie RENASYS F/P Foam wondsets with port RENASYS Patiëntenboekje Uw gids voor negatieve druktherapie Negatieve druktherapie RENASYS Negative Pressure Wound Therapy RENASYS EZ PLUS Negatieve druktherapie RENASYS

Nadere informatie

Praktisch. Keuze uit foam of gaas. Eenvoudige en veilige koppeling d.m.v. het QUICK-CLICK systeem. Stille consoles voor meer rust bij uw patiënt

Praktisch. Keuze uit foam of gaas. Eenvoudige en veilige koppeling d.m.v. het QUICK-CLICK systeem. Stille consoles voor meer rust bij uw patiënt RENASYS van Smith & Nephew Eén bedrijf... twee wondvullers twee oplossingen Gezien u de expert bent, is de keuze aan u! Het totale pakket waar u op kunt vertrouwen Keuze uit foam of gaas Eenvoudige en

Nadere informatie

CADD Solis VIP pomp. uw behandeling thuis

CADD Solis VIP pomp. uw behandeling thuis CADD Solis VIP pomp uw behandeling thuis Bij uw behandeling is het mogelijk om (een deel van) de medicijnen thuis te krijgen via de CADD SOLIS VIP pomp. Via deze pomp krijgt u via het bloed het medicijn

Nadere informatie

Maak kennis met het SNAP therapiesysteem

Maak kennis met het SNAP therapiesysteem Maak kennis met het SNAP therapiesysteem SMART NEGATIVE PRESSURE -therapie die past bij uw levensstijl KENMERKEN VAN HET SNAP -THERAPIESYSTEEM BIOLOCK technologie SNAP draagband (optioneel) Slang Activeringssleutel

Nadere informatie

SNAP in het kort. Draagbaar, discreet en licht disposable negatieve druk systeem Continue druk van -125mmHg Verbanden

SNAP in het kort. Draagbaar, discreet en licht disposable negatieve druk systeem Continue druk van -125mmHg Verbanden DISPOSABLE NPWT SNAP in het kort Draagbaar, discreet en licht disposable negatieve druk systeem Continue druk van -125mmHg Verbanden Foam (blauw) met open cel structuur Afplakken met gepatenteerde hydrocolloïd

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING: AFSTANDSBEDIENING

BEKNOPTE HANDLEIDING: AFSTANDSBEDIENING BEKNOPTE HANDLEIDING: AFSTANDSBEDIENING 1. Knop afstandsbediening AAN/UIT AFSTANDSBEDIENING INSCHAKELEN 2. Indicator Stimulatieniveau 3. Knop Stimulatie UIT 1. Houd ingedrukt tot de lampjes gaan branden

Nadere informatie

Infusomat Space P: Aanzetten pomp en plaatsen van een IV set. Instellen van het VTBI (Volume To Be Infused) moet het VTBI niet ingesteld worden.

Infusomat Space P: Aanzetten pomp en plaatsen van een IV set. Instellen van het VTBI (Volume To Be Infused) moet het VTBI niet ingesteld worden. Infusomat Space P: Aanzetten pomp en plaatsen van een IV set 1. Druk op om het toestel aan te zetten. 3. Plaats de IV set van rechts naar links in de pomp Plaats de lijn van rechts naar links in de pomp.

Nadere informatie

Plantronics Calisto -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding

Plantronics Calisto -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding Plantronics Calisto -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding 2008 Plantronics, Inc. Alle rechten voorbehouden. Plantronics, het ontwerp van het logo, Calisto en Sound Innovation zijn handelsmerken

Nadere informatie

TIPS & TRICS IN DE NEGATIEVE DRUKTHERAPIE

TIPS & TRICS IN DE NEGATIEVE DRUKTHERAPIE TIPS & TRICS IN DE NEGATIEVE DRUKTHERAPIE KRIS BERNAERTS VERPLEEGKUNDIG SPECIALIST WONDZORG UZ LEUVEN WAT BIJ PROBLEMEN? ZUIGKRACHT BOUWT NIET OP BLOKKADE ALARM BESCHADIGDE HUID PIJN BLOEDING NEGATIEVE

Nadere informatie

VACUÜMTHERAPIE INFORMATIEBROCHURE VOOR PATIËNTEN

VACUÜMTHERAPIE INFORMATIEBROCHURE VOOR PATIËNTEN VACUÜMTHERAPIE INFORMATIEBROCHURE VOOR PATIËNTEN 1 INLEIDING 3 WAT IS VACUÜMTHERAPIE? 4 HOE WERKT DE VACUÜMTHERAPIE? 5 HOE WORDT EEN VACUÜMVERBAND AANGELEGD? 6 VRAGEN EN ANTWOORDEN 8 SIGNALEN DIE OP MOGELIJKE

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Nederlands. Alarmsysteem & Sensorpleister

Gebruiksaanwijzing Nederlands. Alarmsysteem & Sensorpleister Gebruiksaanwijzing Nederlands Alarmsysteem & Sensorpleister Gebruiksaanwijzing Alarmsysteem & Sensorpleister Dutch version 2007 Redsense Medical AB Box 287 301 07 Halmstad, Sweden www.redsensemedical.com

Nadere informatie

Bedieningsknoppen. ActivSound 75. (1) Aan-/uitknop Hiermee schakelt u de stroom in of uit.

Bedieningsknoppen. ActivSound 75. (1) Aan-/uitknop Hiermee schakelt u de stroom in of uit. ActivSound 75 (1) Aan-/uitknop Hiermee schakelt u de stroom in of uit. () Stroomindicator Gaat groen branden wanneer de stroom wordt ingeschakeld. () Volumeregeling van infraroodmicrofoon [Leraar 1 en

Nadere informatie

Plantronics Calisto II -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding FEBRUARI 2013

Plantronics Calisto II -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding FEBRUARI 2013 Plantronics Calisto II -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding FEBRUARI 2013 56-K61L-23014 Inhoudsopgave Inhoud van de verpakking... 1 Functies van het product... 2 De headset en de USB

Nadere informatie

1. Druk op de ontgrendelknop om de zuurstofslang los te. 2. Verwijder de slang. koppelen. Loskoppelen: Meer inhoud beschikbaar.

1. Druk op de ontgrendelknop om de zuurstofslang los te. 2. Verwijder de slang. koppelen. Loskoppelen: Meer inhoud beschikbaar. INTERN SYMBOOL Symbolen CLICK-ON Storing Ontkoppeld of storing Laag Batterijen opladen. Medium Vol BATTERIJSTATUS Gemiddeld hoge prioriteitsalarm in historielijst Hoge prioriteitsalarm in historielijst

Nadere informatie

Bedieningen Dutch - 1

Bedieningen Dutch - 1 Bedieningen 1. Functieschakelaar Cassette/ Radio/ CD 2. Golfband schakelaar 3. FM antenne 4. CD deur 5. Schakelaar om zender af te stemmen 6. Bass Boost toets 7. CD skip/ voorwaarts toets 8. CD skip/ achterwaarts

Nadere informatie

Uw logo hier VACUÜMTHERAPIE INFORMATIEBROCHURE VOOR PATIËNTEN

Uw logo hier VACUÜMTHERAPIE INFORMATIEBROCHURE VOOR PATIËNTEN Uw logo hier VACUÜMTHERAPIE INFORMATIEBROCHURE VOOR PATIËNTEN 1 INLEIDING 3 WAT IS VACUÜMTHERAPIE? 4 HOE WERKT DE VACUÜMTHERAPIE? 5 HOE WORDT EEN VACUÜMVERBAND AANGELEGD? 6 VRAGEN EN ANTWOORDEN 8 SIGNALEN

Nadere informatie

Nokia Extra Power DC-11/DC-11K /2

Nokia Extra Power DC-11/DC-11K /2 Nokia Extra Power DC-11/DC-11K 5 2 4 3 9212420/2 2008-2010 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Met de Nokia Extra Power DC-11/ DC-11K (hierna DC-11 genoemd) kunt u de batterijen van twee compatibele

Nadere informatie

Informatie voor beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg: Instructies voor gebruik en verwijdering

Informatie voor beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg: Instructies voor gebruik en verwijdering Informatie voor beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg: Instructies voor gebruik en verwijdering Lichtje Doseerknop Scherm met aantal toegediende doses IONSYS (fentanyl 40 microgram per dosis, systeem

Nadere informatie

Plantronics Calisto II -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding 56-K61L-23004

Plantronics Calisto II -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding 56-K61L-23004 56-K61L-23004 Plantronics Calisto II -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Inhoud van de verpakking... 1 Functies van het product... 2 De headset en de USB Bluetooth-adapter

Nadere informatie

Wondbehandeling met negatieve druk therapie

Wondbehandeling met negatieve druk therapie Wondbehandeling met negatieve druk therapie Inleiding De arts heeft u verteld dat uw wond met negatieve druk therapie behandeld gaat worden. In deze folder leest u meer over de behandeling. Hoe werkt negatieve

Nadere informatie

HYDROMAX 150. De BRANDSTOFCEL acculader.

HYDROMAX 150. De BRANDSTOFCEL acculader. HYDROMAX 150 De BRANDSTOFCEL acculader. Gebruikershandleiding VOORWOORD Hartelijk dank dat u heeft gekozen voor de Hydromax 150-brandstofcel van Dynad International BV. Wij wensen u veel gemak van uw portable

Nadere informatie

www.perrot.nl Galcon 9001 D gebruiksaanwijzing 1. Onderdelen overzicht

www.perrot.nl Galcon 9001 D gebruiksaanwijzing 1. Onderdelen overzicht Galcon 9001 D gebruiksaanwijzing www.perrot.nl 1. Onderdelen overzicht 1. draaibare kraanaansluiting 2. inwendige zeef 3. bescherm deksel 4. controller scherm 5. programmeer en actie knoppen 6. slangaansluiting

Nadere informatie

Sigma CP K and Sigma CP T series

Sigma CP K and Sigma CP T series Sigma CP K and Sigma CP T series Brandmeldcentrale Gebruikers Handleiding DOCUMENT REFERENCE K6800-08 (Man-1082) MODEL NUMBERS K11020M2, K11040M2, K11080M2 T11020M2, T11040M2, T11080M2 191108V1.0FN Brand

Nadere informatie

56-A11L-10514. Plantronics Calisto -headset met Bluetooth USB-adapter. Gebruikerdshandleiding

56-A11L-10514. Plantronics Calisto -headset met Bluetooth USB-adapter. Gebruikerdshandleiding 56-A11L-10514 Plantronics Calisto -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikerdshandleiding Table des matières Inhoud van de verpakking... 1 Productkenmerken... 2 De headset dragen... 3 In-/uitschakelen...

Nadere informatie

Informatie voor de patiënt Gebruik van de Pijn-pomp

Informatie voor de patiënt Gebruik van de Pijn-pomp Informatie voor de patiënt Gebruik van de Pijn-pomp Richtlijnen voor het gebruik van de PCA-pomp INLEIDING: Als onderdeel van Uw behandeling wordt gebruik gemaakt van een PCA-pomp. Deze pomp wordt gebruikt

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. wondbehandeling MET NEGATIEVE DRUK

PATIËNTEN INFORMATIE. wondbehandeling MET NEGATIEVE DRUK PATIËNTEN INFORMATIE wondbehandeling MET NEGATIEVE DRUK Wat is wondbehandeling met negatieve druk? De arts heeft een wondbehandeling met negatieve druk voorgeschreven, met de bedoeling om jouw wonde sneller

Nadere informatie

STARTEN MET INTERSTIM

STARTEN MET INTERSTIM STARTEN MET INTERSTIM STAPPENPLAN Afstandsbediening voor gebruik met het InterStim -systeem voor sacrale neuromodulatietherapie EEN GOEDE START MET INTERSTIM Gebruik het stappenplan in deze brochure om

Nadere informatie

FP400-serie. Klassieke microprocessorgestuurde brandmeld- en detectiepanelen. Gebruikershandleiding

FP400-serie. Klassieke microprocessorgestuurde brandmeld- en detectiepanelen. Gebruikershandleiding FP400-serie Klassieke microprocessorgestuurde brandmeld- en detectiepanelen Gebruikershandleiding Versie 2.3 / Juni 2004 Aritech is een merknaam van GE Interlogix. http://www.geindustrial.com/ge-interlogix/emea

Nadere informatie

CAL. Y182, 7T32 ALARM CHRONOGRAAF

CAL. Y182, 7T32 ALARM CHRONOGRAAF NEDERLANDS CAL. Y182, 7T32 ALARM CHRONOGRAAF TIJD/KALENDER Uur- en minuutwijzer met kleine secondewijzer. Datum wordt in getallen weergegeven. ALARM Kan worden ingesteld op basis van 12uurs-instelling

Nadere informatie

Byzoo Sous Vide Turtle

Byzoo Sous Vide Turtle Byzoo Sous Vide Turtle ZAT01 Handleiding 220-240V, 50Hz 1300W BELANGRIJKE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN LEES ALLE INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK EN BEWAAR VOOR TOEKOMSTIGE REFERENTIE Bij het gebruik van elektrische

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING 360 Turbo Luchtverwarmer NL Cat. Nr.: 25963 Lees deze handleiding alvorens het product te gebruiken. Waarschuwing 1. Deze verwarmer is alleen voor algemene verwarming binnenshuis.

Nadere informatie

Vacuümtherapie. informatie voor patiënten

Vacuümtherapie. informatie voor patiënten Vacuümtherapie informatie voor patiënten Inleiding 3 Wat is vacuümtherapie? 4 Hoe werkt vacuümtherapie? 5 Hoe wordt een vacuümverband aangelegd? 6 Vragen en antwoorden 7 Alarmsignalen 10 Vacuümtherapie

Nadere informatie

Vacuümtherapie. informatiebrochure. s Herenbaan Rumst. tel: (algemeen) tel: (afspraken)

Vacuümtherapie. informatiebrochure. s Herenbaan Rumst. tel: (algemeen) tel: (afspraken) Vacuümtherapie s Herenbaan 172 2840 Rumst tel: 03 880 90 11 (algemeen) tel: 03 880 91 90 (afspraken) informatiebrochure e-mail: info@hfr.be www.azheiligefamilie.be 2 Beste patiënt, Jouw behandelend arts

Nadere informatie

installatiehandleiding Rookmelder

installatiehandleiding Rookmelder installatiehandleiding Rookmelder INSTALLATIEHANDLEIDING ROOKMELDER Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig rookmelder. Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer informatie over de

Nadere informatie

Een goed begin is het halve werk. Kent u Compat Ella al?

Een goed begin is het halve werk. Kent u Compat Ella al? Een goed begin is het halve werk Kent u Compat Ella al? De gebruiksaanwijzing is bijgesloten bij de originele pompset en kan worden gedownload via www.compatella.com. Kijk ook eens op het interactieve

Nadere informatie

HENKELMAN BV. Adres Veemarktkade 8 / D 9 5222 AE s-hertogenbosch Nederland. Postadres Postbus 2117 5202 AE s-hertogenbosch Nederland

HENKELMAN BV. Adres Veemarktkade 8 / D 9 5222 AE s-hertogenbosch Nederland. Postadres Postbus 2117 5202 AE s-hertogenbosch Nederland HANDLEIDING VOOR DE DEALER DIGITAAL BEDIENINGSPANEEL JUMBO-SERIE 0,6 0,4 VACUUM 0,8-1 0 0,2 SEAL HENKELMAN BV Adres Veemarktkade 8 / D 9 5222 AE s-hertogenbosch Nederland Postadres Postbus 2117 5202 AE

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Overzicht 3 De headset opladen 4 De headset dragen 4 De headset inschakelen 4 De headset voor dicteren aansluiten 5 De adapter 5 De geluidsinstellingen van

Nadere informatie

1. Sluit de zuurstofslang aan op de connector. 2. Sluit de zuurstofslang aan. U hoort een klikgeluid wanneer de slang goed is vastgemaakt.

1. Sluit de zuurstofslang aan op de connector. 2. Sluit de zuurstofslang aan. U hoort een klikgeluid wanneer de slang goed is vastgemaakt. Symbolen SYMBOOL BESCHRIJVING Thuismodus geactiveerd Lekcircuit geselecteerd (eentakkig) Uitademklepcircuit geselecteerd (eentakkig) Zuurstof gebruiken O 2 moet worden uitgezet wanneer de Vivo 50/60 niet

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING: OPLADER

BEKNOPTE HANDLEIDING: OPLADER BEKNOPTE HANDLEIDING: OPLADER 1. Oplaadspoel 2. Laadniveau van de batterij van de oplader 3. Indicator Antennesterkte 4. Knop Stimulatie UIT VOORBEREIDING VOOR OPLADEN 1. Plaats het midden van de ronde

Nadere informatie

2015 NSE Products, Inc. Provo, Utah, USA ageloc Galvanic Body Spa

2015 NSE Products, Inc. Provo, Utah, USA  ageloc Galvanic Body Spa 205 NSE Products, Inc. Provo, Utah, 8460. USA www.nuskin.com ageloc Galvanic Body Spa Belangrijke waarschuwing Gelieve de volgende belangrijke waarschuwingen te lezen alvorens te beginnen:. Controleer

Nadere informatie

LE10 Draadloze ontvanger

LE10 Draadloze ontvanger LE10 Draadloze ontvanger CRS-URE-0100 F.01U.139.675 V1.2 2012.09 nl Aanvulling LE10 Draadloze ontvanger Inhoudsopgave nl 3 Inhoudsopgave 1 Onderwerp van de aanvulling 4 1.1 Betrokken apparatuur 4 1.2

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Boxis Communicatie Systeem

Gebruikershandleiding Boxis Communicatie Systeem Gebruikershandleiding Boxis Communicatie Systeem INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BOXIS COMMUNICATIE SYSTEEM 4 2.1. TeamBox 4 2.2. Bracket/Laadstation 5 2.3. Headset 6 2.4. Draagtas 7 2.5. UPS 7 2.6. Service

Nadere informatie

AL-2002W Indoor Air Quality Detector (Detector Luchtkwaliteit Binnenshuis) Snelstartgids

AL-2002W Indoor Air Quality Detector (Detector Luchtkwaliteit Binnenshuis) Snelstartgids AL-2002W Indoor Air Quality Detector (Detector Luchtkwaliteit Binnenshuis) Snelstartgids 07-2018 / v2.0 Inhoud I Veiligheidsinformatie... 3 II Productinformatie... 4 II-1 Inhoud van de verpakking... 4

Nadere informatie

Korte handleiding. 1 Opladen. Functie: Ervoor zorgen dat de batterij van de SoloProtect ID volledig geladen is.

Korte handleiding. 1 Opladen. Functie: Ervoor zorgen dat de batterij van de SoloProtect ID volledig geladen is. 1 Opladen Ervoor zorgen dat de batterij van de SoloProtect ID volledig geladen is. Koppel de SoloProtect ID lader via de aangegeven Micro-USB poort. Het batterijsymbool en het LED-lampje beginnen te knipperen.

Nadere informatie

installatiehandleiding Rookmelder

installatiehandleiding Rookmelder installatiehandleiding Rookmelder INSTALLATIEHANDLEIDING ROOKMELDER Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig rookmelder. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88 E-mail WoonVeilig klantenservice@woonveilig.nl

Nadere informatie

FUSION MS-ARX70 I N S T R U C T I E S NEDERLANDS

FUSION MS-ARX70 I N S T R U C T I E S NEDERLANDS FUSION MS-ARX70 I N S T R U C T I E S NEDERLANDS FUSIONENTERTAINMENT.COM 2018 Garmin Ltd. of haar dochtermaatschappijen Alle rechten voorbehouden. Volgens copyrightwetgeving mag deze handleiding niet in

Nadere informatie

Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen.

Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Introductie: Bedankt voor het aanschaffen van deze UHF- PLL 40 kanaals rondleidingsysteem en draadloze

Nadere informatie

SNAP THERAPY-SYSTEEM BEHANDEL CHRONISCHE WONDEN MET MECHANISCH AANGEDREVEN NPWT SMART NEGATIVE PRESSURE THERAPY

SNAP THERAPY-SYSTEEM BEHANDEL CHRONISCHE WONDEN MET MECHANISCH AANGEDREVEN NPWT SMART NEGATIVE PRESSURE THERAPY SNAP THERAPY-SYSTEEM BEHANDEL CHRONISCHE WONDEN MET MECHANISCH AANGEDREVEN NPWT SMART NEGATIVE PRESSURE THERAPY GOED VOOR BEHANDELAARS PATIËNTEN INSTELLINGEN Het SNAP Therapy-systeem combineert de eenvoud

Nadere informatie

S9 AutoSet & S9 Elite POSITIVE AIRWAY PRESSURE DEVICES. Welcome Guide

S9 AutoSet & S9 Elite POSITIVE AIRWAY PRESSURE DEVICES. Welcome Guide S9 AutoSet & S9 Elite POSITIVE AIRWAY PRESSURE DEVICES Welcome Guide Welkom Dank u voor uw keuze van de S9 AutoSet of S9 Elite. Lees de Welkomgids en de Informatiegids volledig door alvorens deze apparaten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding EXCLUSIV COMPACT THERMOSTAAT Dit product heeft de volgende eigenschappen: 1) Regeling van de verwarming 2) Eenvoudig te programmeren 3) Twee programma's: programma ingesteld af fabriek

Nadere informatie

WWW.TECHGROW.NL. TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER HANDLEIDING. software versie: 1.00

WWW.TECHGROW.NL. TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER HANDLEIDING. software versie: 1.00 WWW.TECHGROW.NL TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER software versie: 1.00 HANDLEIDING TechGrow HS-1 handleiding GEFELICITEERD! U heeft de TechGrow HS-1 Portable CO 2 Meter aangeschaft. De HS-1 CO 2 Meter

Nadere informatie

INHOUD. 1. Waarschuwing 1. 2. Technische specificatie 2. 3. Benaming componenten 3. 4. Uitleg display-symbolen 4. 5. Gebruik per kopje of glas 5

INHOUD. 1. Waarschuwing 1. 2. Technische specificatie 2. 3. Benaming componenten 3. 4. Uitleg display-symbolen 4. 5. Gebruik per kopje of glas 5 INHOUD Pagina 1. Waarschuwing 1 2. Technische specificatie 2 3. Benaming componenten 3 4. Uitleg display-symbolen 4 5. Gebruik per kopje of glas 5 6. Gebruik per kan 5 7. Bijzondere functies 6 - Volume

Nadere informatie

PACK TYXIA 541 et 546

PACK TYXIA 541 et 546 PACK 54 et 546 FR EN Notice d installation Installation instructions PL Instrukcja instalacji Installatie-instructies Inhoud van packs Inhoudsopgave Set 54 7 Set 546 7 6 5630 5730 / Installatie van de

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR DE DALI KATCH

HANDLEIDING VOOR DE DALI KATCH HANDLEIDING VOOR DE DALI KATCH INHOUD 1.0 Uitpakken... 3 2.0 Knoppen en aansluitingen van de DALI KATCH... 4 2.1 Knoppenoverzicht van de DALI KATCH... 4 2.2 Overzicht aansluitingen van de DALI KATCH. 5

Nadere informatie

MyDiagnostick 1001R - Apparaat Handleiding DSF FINAL Revision 1. MyDiagnostick 1001R. Apparaat Handleiding. Page 1 of 11

MyDiagnostick 1001R - Apparaat Handleiding DSF FINAL Revision 1. MyDiagnostick 1001R. Apparaat Handleiding. Page 1 of 11 MyDiagnostick 1001R Apparaat Handleiding Page 1 of 11 Table of Contents 1 INLEIDING... 3 1.1 Gebruiksdoel... 3 1.2 Software... 3 1.3 Informatie regelgeving... 3 1.4 Waarschuwingen... 3 2 VERPAKKING...

Nadere informatie

Het NESS H200 Wireless-systeem bedienen

Het NESS H200 Wireless-systeem bedienen Hoofdstuk Het NESS H200 Wireless-systeem bedienen 9 Vereisten voor RF-communicatie De besturingseenheid en orthese moeten zich binnen het RF-communicatiebereik bevinden om draadloos te kunnen communiceren.

Nadere informatie

Ondersteuning ademhaling met MyAirvo 2

Ondersteuning ademhaling met MyAirvo 2 Ondersteuning ademhaling met MyAirvo 2 Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding Binnenkort gaat u starten met de een speciaal apparaat, de zogeheten MyAirvo2. Hierbij

Nadere informatie

PHILIPS HD7686/90. Gebruiksaanwijzing

PHILIPS HD7686/90. Gebruiksaanwijzing PHILIPS HD7686/90 Gebruiksaanwijzing HD7692, HD7690, HD7686 2 1 48 Nederlands Belangrijk Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig door voordat u het apparaat gaat gebruiken. Bewaar de gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Handleiding LifeGuard

Handleiding LifeGuard Handleiding LifeGuard I Introductie De LifeGuard bestaat uit een basisstation en een armband, die gebruikt kunnen worden als alarm bij onderdompeling in water en bij verdwalen. Ga naar www.manual-guide.com

Nadere informatie

Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken.

Voor meer informatie kunt u onze website   bezoeken. NENKO Interactieve bubbelunit 200x15 cm met Kleurenschakelpaneel 1978A 3. Kleur Zoals afgebeeld. 4. Korte omschrijving Bubbleunits zijn van essentieel belang in elke snoezelruimte of snoezelhoek. Onze

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het Egardia alarmlicht met sirene. Website Egardia www.egardia.com Klantenservice

Nadere informatie

In-/uitschakelen. Functie: De Identicom in- of uitschakelen.

In-/uitschakelen. Functie: De Identicom in- of uitschakelen. Handleiding In-/uitschakelen De Identicom in- of uitschakelen. Druk de gemarkeerde knoppen tegelijk in totdat u een trilling voelt. Aan U voelt één trilling, waarna de Identicom de volgende stappen doorloopt:

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst SRP3011. Vragen? Vraag het Philips

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst SRP3011. Vragen? Vraag het Philips Altijd tot uw dienst Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/support Vragen? Vraag het Philips SRP3011 Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1 Uw universele afstandsbediening

Nadere informatie

Draadloos Clickkit Snelgids

Draadloos Clickkit Snelgids NL Draadloos Clickkit Snelgids Knoppen & display...1 Aan/uit...2 Klok instellen...2 Vloertemperatuur instellen...3 Huidige temperatuur aflezen...3 Vorstbescherming...4 Timercontrole activeren en instellen...5-6

Nadere informatie

Helpgids. Ondersteunde cameramodellen. Overzicht van de onderdelen. Voorbereidingen. Opnames maken

Helpgids. Ondersteunde cameramodellen. Overzicht van de onderdelen. Voorbereidingen. Opnames maken Gebruik deze wanneer u problemen ondervindt, of vragen hebt over het gebruik van uw. Ondersteunde cameramodellen Overzicht van de onderdelen Voorbereidingen Uitpakken Plaatsen van de batterij De en een

Nadere informatie

BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER

BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER Snel installatiegids DA-30501 Inhoud Vóór gebruik... 2 1. Informatie over de DA-30501... 2 2. Systeemeisen... 2 3. Overzicht... 2 Aan de slag... 3 1. De batterij van de

Nadere informatie

Het verzorgen van rode en gele wonden bij een zorgvrager

Het verzorgen van rode en gele wonden bij een zorgvrager 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 Opdrachtformulier Het verzorgen van rode en gele wonden bij een zorgvrager Naam student: Datum: Voordat je gaat oefenen 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING EN. PROJECTION ALARM CLOCK INSTRUCTION MANUAL DE. PROJEKTIONSWECKER

GEBRUIKSAANWIJZING EN. PROJECTION ALARM CLOCK INSTRUCTION MANUAL DE. PROJEKTIONSWECKER PRC 280 NL. PROJECTIE WEKKER EN. PROJECTION ALARM CLOCK DE. PROJEKTIONSWECKER FR. RÉVEILLE PROJECTION GEBRUIKSAANWIJZING INSTRUCTION MANUAL BEDIENUNGSANLEITUNG MODE D EMPLOI GEBRUIKSAANWIJZING Wij feliciteren

Nadere informatie

Draatloze veiligheidsalarmset TX-104

Draatloze veiligheidsalarmset TX-104 Technaxx * Gebruiksaanwijzing Draatloze veiligheidsalarmset TX-104 [extra: Set 3-Bewegingsdetectiesensoren TX-105] Hierbij de fabrikant Technaxx Deutschland GmbH & Co.KG verklaart, dat dit product, waarop

Nadere informatie

Handleiding voor patiënt

Handleiding voor patiënt Handleiding voor patiënt Eigendom van: Icare HOME (model: TA022) HANDLEIDING VOOR PATIËNT TA022-035 NL-3.1 3 Inleiding In deze handleiding leest u hoe u de Icare HOME-tonometer moet gebruiken. Lees alle

Nadere informatie

Medaillon. Gebruiksaanwijzing GSM/ GPS/ GPRS. www.anabell.nl

Medaillon. Gebruiksaanwijzing GSM/ GPS/ GPRS. www.anabell.nl Medaillon GSM/ GPS/ GPRS Gebruiksaanwijzing www.anabell.nl 1 Voorbereiden voor gebruik Installatie micro SIM Kaart - Installeer de micro SIM kaart in het toestel. De SIM kaart is nodig voor het opzetten

Nadere informatie

Snelzoekgids. Serie 8

Snelzoekgids. Serie 8 Snelzoekgids Serie 8 In-/uitschakelen De Identicom in- of uitschakelen. Druk de gemarkeerde knoppen tegelijk in totdat u een trilling voelt. Aan U voelt één trilling, waarna de Identicom de volgende reeks

Nadere informatie

RS Digidown. Digitale Tachograaf Download Tool. Handleiding

RS Digidown. Digitale Tachograaf Download Tool. Handleiding Page 1 of 6 RS Digidown Digitale Tachograaf Download Tool Handleiding Page 2 of 6 Introductie De RS Digidown is compatibel met elk type digitale tachograaf. Hieronder ziet u de verschillende types. Op

Nadere informatie

Nederlands. Gebruiksaanwijzing BT-3i

Nederlands. Gebruiksaanwijzing BT-3i Gebruiksaanwijzing BT-3i 1 Overzicht Inhoud Het allereerste gebruik. Hoe de telefoon op te nemen Specificaties 2 1. Overzicht. A B E D F C 1-1 Functietoetsen: A B C D E F Silliconen oorhaak Aan/uit-knop

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding NK700 reeks Compleet Gebruikersmenu Puurs KILSEN NK700 reeks Conventionele brandmeldcentrale Gebruikershandleiding 1 INHOUDSOPGAVE 1 Inhoudsopgave... 3 2 Gebruikershandleiding...

Nadere informatie

BRAUN 360. Gebruiksaanwijzing

BRAUN 360. Gebruiksaanwijzing BRAUN 360 Gebruiksaanwijzing 370 360 Series 3 on off low replace 16 m onths 370 Type 5774 Type 5779 Braun Infolines Deutsch 6 English 10 Français 14 Español 19 Português 24 Italiano 29 Nederlands 33 Dansk

Nadere informatie

AR280P Clockradio handleiding

AR280P Clockradio handleiding AR280P Clockradio handleiding Index 1. Beoogd gebruik 2. Veiligheid o 2.1. Pictogrammen in deze handleiding o 2.2. Algemene veiligheidsvoorschriften 3. Voorbereidingen voor gebruik o 3.1. Uitpakken o 3.2.

Nadere informatie

Inkt cartridges verwisselen op EPSON SX125

Inkt cartridges verwisselen op EPSON SX125 Inkt cartridges verwisselen op EPSON SX125 Als het lampje Als het lampje knippert zijn een of meer cartridges bijna leeg. brandt, zijn een of meer cartridges leeg. Vervang de betreffende cartridges. Als

Nadere informatie

Wondverzorging met negatieve druktherapie (VAC) bij een huidtransplantaat

Wondverzorging met negatieve druktherapie (VAC) bij een huidtransplantaat Wondverzorging met negatieve druktherapie (VAC) bij een huidtransplantaat In overleg met u is besloten om de wond die bedekt is met een huidtransplantaat (split skin graft) te behandelen met negatieve

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. V.A.C.-therapie. Wondbehandeling

PATIËNTEN INFORMATIE. V.A.C.-therapie. Wondbehandeling PATIËNTEN INFORMATIE V.A.C.-therapie Wondbehandeling 2 PATIËNTENINFORMATIE Wondbehandeling met behulp van V.A.C.-therapie In deze folder wil Maasstad Ziekenhuis u informeren over de wondbehandeling met

Nadere informatie

Waterdichte Draadloze SpeakerBal

Waterdichte Draadloze SpeakerBal Waterdichte Draadloze SpeakerBal HANDLEIDING LEES VOOR GEBRUIK DEZE HANDLEIDING! INTRODUCTIE Deze drijvende waterdichte en draadloze SpeakerBal maakt gebruik van de nieuwste 863 Mhz draadloze technologie,

Nadere informatie

SANMEDI CIRCUMANI 6000+ / 6100+ / 6200+ / 6300+ GEBRUIKSAANWIJZING AFSTANDSBEDIENING. closetzitting met onderdouche, föhn en geurafzuiging

SANMEDI CIRCUMANI 6000+ / 6100+ / 6200+ / 6300+ GEBRUIKSAANWIJZING AFSTANDSBEDIENING. closetzitting met onderdouche, föhn en geurafzuiging SANMEDI CIRCUMANI 6000+ / 6100+ / 6200+ / 6300+ closetzitting met onderdouche, föhn en geurafzuiging GEBRUIKSAANWIJZING AFSTANDSBEDIENING GEBRUIK AFSTANDSBEDIENING: Voor een duidelijker overzicht worden

Nadere informatie

PRODUCTBESCHRIJVING...

PRODUCTBESCHRIJVING... Naslaghandleiding Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 4 INHOUD VAN DE DOOS... 4 STROOMVERBRUIK... 4 PRAKTISCHE TIPS VOOR HET GEBRUIK VAN HET CONTROLEAPPARAAT... 5 2. PRODUCTBESCHRIJVING... 6 FUNCTIES VAN HET

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. Afstandsbediening BRC315D7

GEBRUIKSAANWIJZING. Afstandsbediening BRC315D7 GEBRUIKSAANWIJZING 1 3 2 1 4 11 NOT AVAILABLE 12 6 5 5 7 8 14 9 10 19 17 18 21 13 20 15 16 1 ONZE WELGEMEENDE DANK VOOR UW AANKOOP VAN DEZE AFSTANDS- BEDIENING. LEES DE HANDLEIDING AANDACHTIG ALVORENS

Nadere informatie

Montagevoorschriften

Montagevoorschriften Montagevoorschriften BCU Mont_BCU1_NL.Doc 1/9 Inhoudsopgave 1. Montage van de onderdelen... 3 2. Aansluitingen van de 8 polige stekker... 3 3. Aansluitingen van de 10 polige stekker... 4 4. Opstarten...

Nadere informatie

Electronische loep "One"

Electronische loep One Electronische loep "One" Eenvoudige, betaalbare, elektronische loep voor mensen met visuele beperkingen Deze draagbare elektronische loep geeft een scherp beeld en hoog contrast met een vergroting van

Nadere informatie

Voor een optimale behandeling van incisies. Het PREVENA Therapy-portfolio als oplossing voor het behandelen van gesloten incisies.

Voor een optimale behandeling van incisies. Het PREVENA Therapy-portfolio als oplossing voor het behandelen van gesloten incisies. Voor een optimale behandeling van incisies. Het PREVENA Therapy-portfolio als oplossing voor het behandelen van gesloten incisies. Het PREVENA Incision Management System behandelt de chirurgische incisie

Nadere informatie

NL Jam Plus. Hartelijk dank voor de aanschaf van de HMDX Jam Plus draadloze luispreker. Waar je een Jam vindt, vind je een feest!

NL Jam Plus. Hartelijk dank voor de aanschaf van de HMDX Jam Plus draadloze luispreker. Waar je een Jam vindt, vind je een feest! NL Jam Plus Hartelijk dank voor de aanschaf van de HMDX Jam Plus draadloze luispreker. Waar je een Jam vindt, vind je een feest! Lees deze instructies door en bewaar ze om ze later te kunnen raadplegen.

Nadere informatie

Handleiding Prestan AED UltraTrainer

Handleiding Prestan AED UltraTrainer Handleiding Prestan AED UltraTrainer Handleiding AED UltraTrainer De Prestan AED UltraTrainer is voorgeprogrammeerd met een Nederlands/Engels module en bevat 3C s batterijen, 1 set volwassen-/kindertrainingselektroden,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding kort

Gebruikershandleiding kort Velo-Plus² Van Raam BV Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Zadelhoogte U stelt de zadelhoogte correct in, door op de fiets te gaan zitten en een voet op het pedaal in de onderste stand te zetten. In die

Nadere informatie

installatiehandleiding Slimme Radiatorknop Geschikt voor de SmartHome Huiscentrale (model GATE-02)

installatiehandleiding Slimme Radiatorknop Geschikt voor de SmartHome Huiscentrale (model GATE-02) installatiehandleiding Slimme Radiatorknop Geschikt voor de SmartHome Huiscentrale (model GATE-02) INSTALLATIEHANDLEIDING SLIMME RADIATORKNOP Gefeliciteerd met de aankoop van de Egardia Slimme Radiatorknop.

Nadere informatie

Nederlandstalige handleiding Autoalarm AS5

Nederlandstalige handleiding Autoalarm AS5 Nederlandstalige handleiding Autoalarm AS5 Inhoud verpakking: Alarmunit Sirene Handzender ( 2 stuks) Kabels incl. zekeringen Zoekfunctie Stil alarm Startblokkering Paniek functie Anti carjacking Aansturing

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING (verkort) GT1050/GT1060

GEBRUIKSAANWIJZING (verkort) GT1050/GT1060 GEBRUIKSAANWIJZING (verkort) GT1050/GT1060 Draagbare CO 2,temperatuur, RV-meter Aan / uit schakelen Druk enkele seconden op de SET knop totdat de meter een kort geluid signaal geeft. De meter gaat nu 30

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het WoonVeilig alarmlicht met sirene. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88

Nadere informatie

Bel de NESS L300 technische en klinische serviceafdeling als u vragen of problemen heeft.

Bel de NESS L300 technische en klinische serviceafdeling als u vragen of problemen heeft. Probleemoplossing Bel de NESS L300 technische en klinische serviceafdeling als u vragen of problemen heeft. 10 Als ik de L300 oplaad, hoe zal ik weten wanneer de batterijen volledig zijn opgeladen? Wanneer

Nadere informatie

HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT

HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT Technische gegevens: Spanning: 230-240VAC + aarde Frequentie: 50-60Hz Weerstandsbelasting: 16A (3600W-230VAC) Inductieve belasting: 1A IP Waarde: IP21 Aanpassing:

Nadere informatie

INCISIEBEHANDELINGSSYSTEEM. Uw arts heeft gekozen voor PREVENA -therapie VOOR DE BEHANDELING VAN UW CHIRURGISCHE INCISIE

INCISIEBEHANDELINGSSYSTEEM. Uw arts heeft gekozen voor PREVENA -therapie VOOR DE BEHANDELING VAN UW CHIRURGISCHE INCISIE INCISIEBEHANDELINGSSYSTEEM Uw arts heeft gekozen voor PREVENA -therapie VOOR DE BEHANDELING VAN UW CHIRURGISCHE INCISIE Uw arts heeft het PREVENA -systeem geselecteerd om uw incisie te helpen beschermen

Nadere informatie

Innovation Protection Conseil

Innovation Protection Conseil Pagina 1 van 7 PULVERISATEUR DORSAL AUTONOME Elektrische autonome rugsproeier met continue druk KENMERKEN : o Het reservoir is uitgerust met een membraanpomp met Viton-afdichting die wordt bediend met

Nadere informatie