Informatie voor de patiënt Gebruik van de Pijn-pomp

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatie voor de patiënt Gebruik van de Pijn-pomp"

Transcriptie

1 Informatie voor de patiënt Gebruik van de Pijn-pomp Richtlijnen voor het gebruik van de PCA-pomp

2 INLEIDING: Als onderdeel van Uw behandeling wordt gebruik gemaakt van een PCA-pomp. Deze pomp wordt gebruikt om pijnmedicatie toe te dienen. PCA wil zeggen: Patiënt Controlled Analgesia patiënt gecontroleerde pijnstilling. Zodra Uw arts de pomp ingesteld heeft, kunt U er zelf voor zorgen dat U de pijn onder controle houdt. Alle informatie die de pomp nodig heeft, wordt door Uw arts ingesteld en opgeslagen in het geheugen. Alvorens gebruik te maken van de pomp moet U volgende aanwijzingen en waarschuwingen lezen. Het is belangrijk deze aanwijzingen in acht te nemen. 1. Waarschuwingen - Gebruik geen oplaadbare NiCad- NiMH-batterijen (nikkel-metaal-hydride). Gebruik geen heavy duty koolzinkbatterijen. - Zorg dat er altijd nieuwe reservebatterijen beschikbaar zijn. - Zorg dat de batterijklep stevig vergrendeld is. - Zorg dat de cassette goed bevestigd is. - U moet regelmatig het in de medicatiecassette achtergebleven volume vergelijken met de door de pomp weergegeven waarden zoals Res.Vol. en Toegediend, om te bepalen voldoende geneesmiddel wordt toegediend en, indien nodig, neem contact op met Uw arts.

3 2. Beschrijving van de toetsen STOP START Hiermee kunt U de pomp starten en stoppen en alarmen onderdrukken. AAN UIT Hiermee kunt U de pomp uitzetten als hij niet meer gebruikt wordt, terug aanzetten indien nodig. DOSIS Hiermee kunt U zichzelf een dosis pijnstillende medicatie toedienen. Het maximum aantal keren dat U een dosis kan opvragen en de hoeveelheid die U per keer krijgt toegediend, zijn door Uw arts bepaald. Indien U meer medicatie vraagt dan U mag hebben, dan zal de pomp U niet meer geven dan de toegestane hoeveelheid. Uw arts kan de hoeveelheid zonodig aanpassen. De overige bedieningsknoppen zijn voorbehouden aan Uw arts. Plaatsen van nieuwe batterijen Als Batt ± leeg Batterij bijna leeg op het scherm verschijnt, moet u de batterijen vervangen. Gebruik twee nieuwe 1,5 volt AA alkalibatterijen DURACELL. Gebruik geen oplaadbare Nicad NiMH-batterijen (nikkel-metaal-hydride). Gebruik geen heavy duty koolzinkbatterijen. De pomp werkt niet goed met deze batterijen. Nieuwe batterijen aanbrengen : STOP 1. Stop de pomp door ingedrukt te houden. STOP 2. Wanneer u drie stel streepjes ziet, laat U los. 3.Houd de knop met de pijl op de batterijklep ingedrukt terwijl u de batterijklep openschuift. 4.Verwijder de oude batterijen. Door aan het uiteinde van de batterijband te trekken, wordt de batterij makkelijker verwijderd. 5. Plaats de + en op de nieuwe batterijen tegenover dezelfde tekens in de batterijhouder. Breng de batterijen aan boven de batterijband. De pomp laat een pieptoon horen wanneer de batterijen goed zijn geplaatst.

4 OPMERKING : Als U de batterijen verkeerd plaatst, blijft het display leeg. Plaats de batterijen opnieuw en let op dat de tekens + en tegenover elkaar staan. De opstartreeks begint, de pomp voert een elektronische zelftest uit en aan het einde van de opstartreeks laat de pomp zes pieptonen horen. U ziet stop op het scherm verschijnen. Start de pomp nu terug op door de startknop ingedrukt te houden tot drie streepjes verschijnen. Laat de startknop los. De pomp doorloopt nogmaals haar programmatie en eindigt op ResVol loopt. Bewaar de pomp niet gedurende lange tijd met batterijen erin. Loopt ResVol HOOFDSCHERM Het volgende scherm wordt meestal op het display van de pomp weergegeven. Het heet het HOOFDSCHERM en bevat het volgende: Wanneer de pomp loopt: Modus van de Pomp Loopt ResVol Reservoirvolume.ml Batterijstatus (bv. Bat ± leeg) Status van reservoirvolume Wanneer de pomp stilstaat : Modus van de pomp STOP STARTEN VAN DE POMP Start 1. houd ingedrukt tot de drie streepjes verdwijnen Starten Wanneer U de pomp start, wordt automatisch een overzicht gegeven van het programma, waarna de toediening van medicatie begint. U ziet : Loopt ResVol. ml Aan de pomp is een medicatiecassette bevestigd waarin zich de pijnstillende medicatie bevindt.

5 Naargelang de programmatie wordt de pijnstillende medicatie toegediend: Ofwel als continue toediening (1) Ofwel als een door u gecontroleerde dosis stoottoediening (2) Ofwel als een combinatie van beide mogelijkheden (3). STOPPEN VAN DE POMP Wanneer de pomp gestopt wordt, stopt de toediening van medicatie STOP 1. houd ingedrukt. Stoppen 2. Wanneer u drie stel streepjes ziet verschijnen, laat u STOP los. Stoppen STOP verschijnt op het hodscherm STOP TOEDIENEN VAN EEN DOSIS Uw arts kan uw pomp zo programmeren dat u zichzelf een extra dosis pijnstillende middelen kunt geven. Uw arts heeft uw pomp zodanig ingesteld dat u dit steeds veilig kunt doen. Uw arts zal u uitleggen wanneer en hoe u zichzelf een dosis kunt toedienen. De pomp moet lopen om een dosis te starten. OPMERKING : Als er geen dosis wordt toegediend, moet u wachten tot er meer tijd verstreken is. Tussen twee doses moet minimum 5 minuten verstreken zijn. Uw arts kan deze periode verlengen zo hij dit nodig acht.

6 Een dosis starten : 1. Druk op de knop ( op de knop op de handset). Er klinken twee pieptonen. dosis De pomp begint de dosis toe te dienen. Op het hodscherm verschijnt DOSIS. DOSIS ResVol.ml WANNEER DE MEDICATIECASSETTE LATEN VERVANGEN? OPMERKING : Wanneer de pomp berekent dat er nog 5 ml in het reservoir is, klinken er pieptonen en staat ResVol ± leeg op het hodscherm. Dit alarm klinkt telkens wanneer het volume weer 1 ml is gedaald, totdat het reservoirvolume 0 ml is; dan stopt de pomp en klinkt het alarm Reservoirvolume leeg. Bij gebruik van de pomp in het thuismilieu is het van belang tijdig een nieuwe medicatiecassette aan te vragen bij uw arts. Daarom is het nodig regelmatig het ResVol (= Residueel Volume) te controleren. In het ziekenhuis zal uw arts de verpleegkundige dit doen. GEBRUIK VAN DE HANDSET De handset is een accessoire met een knop die op dezelfde wijze werkt als de dosistoets. Wanneer de handset is aangesloten, kunt u een dosis toedienen door op de knop van de handset te drukken. Als u de handset aan de pomp moet bevestigen gaat u als volgt te werk. De handset aansluiten : 1. Steek de connector in de accessoire-aansluiting. 2. Druk de connector erin tot hij vastklikt. De handset losmaken : Pak de connector en trek hem uit de aansluiting. Bij het verwijderen van de handset treedt een alarm op. Dit alarm houdt op door 1 x op de startknop te drukken.

7 BERICHTEN EN ALARMSIGNALEN Als er alarmsignalen speciale berichten zijn waar u op gewezen moet worden, laat de pomp een pieptoon een alarmsignaal horen. De meeste alarmsignalen kunnen worden onderbroken door op te drukken. Kijk naar het scherm en volg de stappen van deze tabel. Als u het volgende ziet en hoort : Doet U het volgende : Bat ± leeg Drie tweetonige pieptonen om de 5 minuten De AA batterijen zijn bijna leeg, maar de pomp werkt nog wel. Vervang de AA batterijen spoedig. Batterij bijna leeg De AA batterijen zijn leeg. Breng twee nieuwe AA batterijen aan. Er moeten nieuwe batterijen worden geplaatst, ook al is er een netstroomadapter aangesloten. Batt. Verwijderd Pomp loopt niet Wanneer een netstroomadapter wordt gebruikt, zijn de AA batterijen verwijderd terwijl de pomp liep hebt u geprobeerd de pomp te starten met lege batterijen. Plaats de batterijen opnieuw plaats nieuwe batterijen. Druk op om het alarm te onderdrukken Fout Er is een probleem met de pomp. Sluit de lijnklem af en stel de pomp buiten werking. Waarschuw uw arts.

8 Geen bericht Zonder dat er een netstroom-adapter aangesloten is, zijn de batterijen verwijderd terwijl de pomp liep. De pomp staat nu stil en heeft geen voeding. Plaats batterijen om het alarm te onderdrukken. OF De batterijen zijn verwijderd binnen ongeveer 15 seconden nadat de pomp gestopt was. Plaats desgewenst nieuwe batterijen om het alarm te onderdrukken. Anders stopt het alarm na korte tijd. Geen disposable, Klem lijnen af De disposable (toedieningsset cassette) is verwijderd. Klem de lijn onmiddellijk af. Er moet een disposable zijn aangesloten, anders werkt de pomp niet.. Druk op om het alarm te onderdrukken Geen disposable, Pomp loopt niet U hebt geprobeerd de pomp te starten zonder dat er een disposable was aangesloten. Er moet een disposable zijn aangesloten, anders werkt de pomp niet. Druk op om het alarm te onderdrukken Handset verwijderd Twee enkele pieptonen wanneer de pomp stilstaat. wanneer de pomp loopt. Hoge druk De handset is verwijderd. Sluit hem weer aan druk op Stop om het alarm te onderdrukken. De lijn kan geknikt zijn een klem kan afgesloten zijn. Maak de lijn recht open de klem, dan zal de pomp de toediening hervatten. Druk op Stop volgende

9 om de pomp te stoppen en het alarm 2 minuten lang te onderdrukken. Wanneer u de oorzaak van de hoge druk hebt verwijderd, start u de pomp als dit nodig is. Als het alarm aanhoudt, moet u uw arts waarschuwen. Loopt ResVol ± leeg Drie enkele pieptonen Lucht in de lijn waargenomen Het reservoirvolume is laag. Laat het reservoir binnenkort vervangen door uw arts. Er is lucht in de lijn de lijn loopt niet volledig door de luchtdetector. Druk op om het alarm te onderdrukken Volg dan de instructies van uw arts voor het ontluchten. Motor gestopt, verwijder stroom De batterijen zijn leeg en de pomp is met de netstroom-adapter opgestart. Plaats nieuwe AA batterijen, sluit de netstroomadapter opnieuw aan en start de pomp opnieuw. Opwaartse occlusie Er stroomt geen vloeist van het reservoir naar de pomp. Controleer er een knik in de lijn zit en er een afgesloten klem is tussen het reservoir en de pomp. Druk op om de pomp te stoppen en het alarm gedurende 2 minuten te onderdrukken. Wanneer u de oorzaak van de opwaartse occlusie hebt verwijderd, start u de pomp als dit nodig

10 Reservoirvolume leeg Het reservoirvolume heeft 0,0 ml bereikt. Druk op om het alarm te onderdrukken. Laat dan een nieuw reservoir aanbrengen. Service nodig Zie handleiding De pomp is aan een servicebeurt toe. Druk op Stop volgende om het alarm te onderdrukken. De pomp functioneert nog, maar u moet wel uw arts waarschuwen voor verdere instructies. Stroomuitval en pomp stond aan De pomp werkte toen de stroom werd uitgeschakeld. Zet de pomp uit voordat u de batterijen vervangt de stroombron verwijdert. Druk op om het alarm te onderdrukken. Toets zit vast, toets loslaten Als een toets ingedrukt is, moet deze worden losgelaten. Als het alarm aanhoudt, moet de lijnklem worden afgesloten en de pomp buiten werking worden gesteld. Waarschuw uw arts

11 Bij vragen problemen kunt U steeds terecht op volgende telefoonnummers: - Secretariaat Pijntherapie: 09/ In het weekend en/ s avonds: 09/ GSM Dr. Maeyaert: 0475/

12

INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Ambulante infusiepomp Model 6300 PATIËNTGECONTROLEERDE PIJNBESTRIJDING TOEDIENINGSMODE

INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Ambulante infusiepomp Model 6300 PATIËNTGECONTROLEERDE PIJNBESTRIJDING TOEDIENINGSMODE INFORMATIE VOOR DE PATIËNT CADD-Legacy PCA Ambulante infusiepomp Model 6300 PATIËNTGECONTROLEERDE PIJNBESTRIJDING TOEDIENINGSMODE Deze gids dient als aanvulling bij de door uw arts verstrekte instructies

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING - CADD Legacy PCA

GEBRUIKERSHANDLEIDING - CADD Legacy PCA CADD Legacy PCA 0348-49 57 77 ma-vr 8.15-17.30 uur TELEFONISCH CONTACT Ons telefoonnummer is : 0348-49 57 77 Kantoor uren : Maandag t/m Vrijdag van 8.15 tot 17.30 uur Bij een gesprek is het vaak handig

Nadere informatie

CADD-Legacy PCA. Ambulante Infusiepomp Model 6300 PATIËNTGECONTROLEERDE PIJNBESTRIJDING TOEDIENINGSMODE

CADD-Legacy PCA. Ambulante Infusiepomp Model 6300 PATIËNTGECONTROLEERDE PIJNBESTRIJDING TOEDIENINGSMODE Legacy PCA Informatie voor de patiënt CADD-Legacy PCA Ambulante Infusiepomp Model 6300 PATIËNTGECONTROLEERDE PIJNBESTRIJDING TOEDIENINGSMODE Deze gids dient als aanvulling bij de door uw arts verstrekte

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Ambulante infusiepomp Model 6500 CONTINUE & INTERMITTERENDE TOEDIENINGSMODI

INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Ambulante infusiepomp Model 6500 CONTINUE & INTERMITTERENDE TOEDIENINGSMODI INFORMATIE VOOR DE PATIËNT CADD-Legacy PLUS Ambulante infusiepomp Model 6500 CONTINUE & INTERMITTERENDE TOEDIENINGSMODI Deze gids dient als aanvulling bij de door uw arts verstrekte instructies voor de

Nadere informatie

Ambulante infusiepomp Model 6500 CONTINUE EN INTERMITTERENDE TOEDIENINGSMODI. Snelheid is in ml/uur

Ambulante infusiepomp Model 6500 CONTINUE EN INTERMITTERENDE TOEDIENINGSMODI. Snelheid is in ml/uur Legacy PLUS Informatie voor de patiënt CADD-Legacy PLUS Ambulante infusiepomp Model 6500 CONTINUE EN INTERMITTERENDE TOEDIENINGSMODI Snelheid is in ml/uur Deze gids dient als aanvulling bij de door uw

Nadere informatie

PATIËNTINFORMATIE CONTIN Continue Toedieningsmodus. CADDUPrizm VIP Modellen 6100 en 6101 Ambulante Infusiepomp

PATIËNTINFORMATIE CONTIN Continue Toedieningsmodus. CADDUPrizm VIP Modellen 6100 en 6101 Ambulante Infusiepomp u PATIËNTINFORMATIE CONTIN Continue Toedieningsmodus CADDUPrizm VIP Modellen 6100 en 6101 Ambulante Infusiepomp t Inhoudsopgave Inleiding... 1 Waarschuwingen... 2 Voorzorgen... 5 CADD-Prizm -pomp (Figuur)...

Nadere informatie

Oncologiecentrum. Thuisbehandeling. www.catharinaziekenhuis.nl

Oncologiecentrum. Thuisbehandeling. www.catharinaziekenhuis.nl Oncologiecentrum Thuisbehandeling www.catharinaziekenhuis.nl Naam patiënt: Geboortedatum: U heeft de volgende pomp (omcirkelen wat van toepassing is): CADD-1 Informatie over deze pomp vindt u vanaf bladzijde

Nadere informatie

CADD Solis VIP pomp. uw behandeling thuis

CADD Solis VIP pomp. uw behandeling thuis CADD Solis VIP pomp uw behandeling thuis Bij uw behandeling is het mogelijk om (een deel van) de medicijnen thuis te krijgen via de CADD SOLIS VIP pomp. Via deze pomp krijgt u via het bloed het medicijn

Nadere informatie

PATIËNTINFORMATIE TPN Totale Parenterale Voeding. CADDUPrizm VIP Modellen 6100 en 6101 Ambulante Infusiepomp

PATIËNTINFORMATIE TPN Totale Parenterale Voeding. CADDUPrizm VIP Modellen 6100 en 6101 Ambulante Infusiepomp a PATIËNTINFORMATIE TPN Totale Parenterale Voeding CADDUPrizm VIP CADDUPrizm VIP Modellen 6100 en 6101 Ambulante Infusiepomp t Inhoudsopgave Inleiding... 1 Waarschuwingen... 2 Voorzorgen... 5 CADD-Prizm

Nadere informatie

Flolan: Patiëntenwegwijs

Flolan: Patiëntenwegwijs Flolan: Patiëntenwegwijs Klaarmaken en toedienen van Flolan 1. Voorbereiding - Was je handen grondig en voldoende lang. Droog ze goed af met een zuivere handdoek of wegwerp zakdoekjes. - Reinig het tafelvlak

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING CADD-Legacy PCA Ambulante infusiepomp Model 6300 PATIËNTGECONTROLEERDE PIJNBESTRIJDING TOEDIENINGSMODE Deze gebruikershandleiding is uitsluitend door de arts te gebruiken. Lees de

Nadere informatie

Infusomat Space P: Aanzetten pomp en plaatsen van een IV set. Instellen van het VTBI (Volume To Be Infused) moet het VTBI niet ingesteld worden.

Infusomat Space P: Aanzetten pomp en plaatsen van een IV set. Instellen van het VTBI (Volume To Be Infused) moet het VTBI niet ingesteld worden. Infusomat Space P: Aanzetten pomp en plaatsen van een IV set 1. Druk op om het toestel aan te zetten. 3. Plaats de IV set van rechts naar links in de pomp Plaats de lijn van rechts naar links in de pomp.

Nadere informatie

Mauer GmbH Technologie voor beveiliging. Code Combi B VdS-Cl 2 Artikelnummer 82131 - standaard

Mauer GmbH Technologie voor beveiliging. Code Combi B VdS-Cl 2 Artikelnummer 82131 - standaard Informatie over de bediening: Mauer GmbH Technologie voor beveiliging Code Combi B VdS-Cl 2 Artikelnummer 82131 - standaard Bedieningsinstructies Lees deze instructies aandachtig door voordat u het slot

Nadere informatie

Gebruik van een spuitaandrijver voor continue subcutane toediening. Graseby MS 26

Gebruik van een spuitaandrijver voor continue subcutane toediening. Graseby MS 26 Gebruik van een spuitaandrijver voor continue subcutane toediening. Graseby MS 26 1. Indicatie 2. Gebruiksaanwijzing a. Benodigdheden b. Aansluiten van de spuitaandrijver c. Plaatsen van een S.C.-naaldje

Nadere informatie

Het NESS H200 Wireless-systeem bedienen

Het NESS H200 Wireless-systeem bedienen Hoofdstuk Het NESS H200 Wireless-systeem bedienen 9 Vereisten voor RF-communicatie De besturingseenheid en orthese moeten zich binnen het RF-communicatiebereik bevinden om draadloos te kunnen communiceren.

Nadere informatie

Controleer zelf uw pijn na de operatie. PCA pomp

Controleer zelf uw pijn na de operatie. PCA pomp Controleer zelf uw pijn na de operatie PCA pomp copyright 2017 AZ SINT-ELISABETH ZOTTEGEM www.sezz.be ref. BRO/492/v1.0 INHOUDSTAFEL Voorwoord 2 Wat is een PCA? 3 Wat is het verschil? 3 Hoe werkt de PCA

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING. Ambulante infusiepomp Model 6500 CONTINUE EN INTERMITTERENDE TOEDIENMODI

GEBRUIKERSHANDLEIDING. Ambulante infusiepomp Model 6500 CONTINUE EN INTERMITTERENDE TOEDIENMODI GEBRUIKERSHANDLEIDING CADD-Legacy PLUS Ambulante infusiepomp Model 6500 CONTINUE EN INTERMITTERENDE TOEDIENMODI Deze gebruikershandleiding is uitsluitend door de arts te gebruiken. Lees de gehele bedieningshandleiding

Nadere informatie

> Gebruik van de pijnpomp

> Gebruik van de pijnpomp www.azstlucas.be > Dienst anesthesie Inhoudstafel Wat is PCA? Wat is een pijnpomp? 4 Hoe ziet een pijnpomp eruit? 4 Hoe gaat u om met de pomp? 5 Veiligheid? 5 Hoe lang duurt een behandeling met PCA? 6

Nadere informatie

installatiehandleiding Rookmelder

installatiehandleiding Rookmelder installatiehandleiding Rookmelder INSTALLATIEHANDLEIDING ROOKMELDER Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig rookmelder. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88 E-mail WoonVeilig klantenservice@woonveilig.nl

Nadere informatie

HANDLEIDING. Telex Scholar Daisy speler Daisy speler om het gesproken boek mee te beluisteren

HANDLEIDING. Telex Scholar Daisy speler Daisy speler om het gesproken boek mee te beluisteren HANDLEIDING Telex Scholar Daisy speler Daisy speler om het gesproken boek mee te beluisteren Hartelijk dank voor uw aanschaf van de Telex Scholar Daisy speler. Wij hopen dat u plezier zult beleven aan

Nadere informatie

PCA: zelfcontrole over pijn na uw operatie

PCA: zelfcontrole over pijn na uw operatie Heeft u opmerkingen of suggesties i.v.m. deze brochure? Geef ons gerust een seintje! PCA: zelfcontrole over pijn na uw operatie Dienst kwaliteit E-mail: info@jessazh.be Tel: 011 30 81 11 Jessa Ziekenhuis

Nadere informatie

Informatie voor beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg: Instructies voor gebruik en verwijdering

Informatie voor beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg: Instructies voor gebruik en verwijdering Informatie voor beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg: Instructies voor gebruik en verwijdering Lichtje Doseerknop Scherm met aantal toegediende doses IONSYS (fentanyl 40 microgram per dosis, systeem

Nadere informatie

Bedieningshandleiding. ExaControl E7R S

Bedieningshandleiding. ExaControl E7R S Bedieningshandleiding ExaControl E7R S UW APPARAAT GEBRUIKEN UW APPARAAT GEBRUIKEN 1 Het apparaat wordt geleverd met: Snelstartgids voor de gebruiker, Snelstartgids voor de installateur, Garantieverklaring

Nadere informatie

installatiehandleiding Rookmelder

installatiehandleiding Rookmelder installatiehandleiding Rookmelder INSTALLATIEHANDLEIDING ROOKMELDER Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig rookmelder. Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer informatie over de

Nadere informatie

Pijnstilling via de pijnpomp

Pijnstilling via de pijnpomp Infobrochure Pijnstilling via de pijnpomp Patiënt-gecontroleerde pijnbestrijding Anesthesie - Pijntherapie - Intensieve zorgen Tel: 011 826 227 mensen zorgen voor mensen Inleiding Binnenkort ondergaat

Nadere informatie

Patiënteninformatie. PCA-pomp (pijnpomp)

Patiënteninformatie. PCA-pomp (pijnpomp) Patiënteninformatie PCA-pomp (pijnpomp) 2 Inhoud Inleiding... 4 Wat is PCA? Wat is een PCA-pomp?... 4 Veel gestelde vragen... 6 Waarom wordt er na uw operatie gekozen voor PCA?... 6 Hoelang kan u PCA krijgen?...

Nadere informatie

Digitale draadloze telefoon SE 240 Digitale draadloze telefoon met antwoordapparaat SE 245

Digitale draadloze telefoon SE 240 Digitale draadloze telefoon met antwoordapparaat SE 245 Digitale draadloze telefoon SE 240 Digitale draadloze telefoon met antwoordapparaat SE 245 Welkom Korte handleiding 1 2 3 Aansluiten Installeren Gebruiken Verpakkingsinhoud SE240/SE245 handset SE240 of

Nadere informatie

Extra handset met lader. Gebruiksaanwijzing

Extra handset met lader. Gebruiksaanwijzing Phoenix 300 Extra handset met lader Gebruiksaanwijzing Inhoud verpakking Controleer de inhoud van de verpakking voordat u de gebruiksaanwijzing doorneemt. In de verpakking moet u het volgende aantreffen:

Nadere informatie

Welkom. Korte handleiding. Aansluiten. Installeren. Gebruiken

Welkom. Korte handleiding. Aansluiten. Installeren. Gebruiken Digitale draadloze telefoon SE 140 Digitale draadloze telefoon met antwoordapparaat SE 145 Welkom Korte handleiding 1 2 3 Aansluiten Installeren Gebruiken Verpakkingsinhoud SE 140/SE 145 handset SE 140

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING. h j. Modellen 6100 en 6101 Ambulante Infusiepomp

GEBRUIKERSHANDLEIDING. h j. Modellen 6100 en 6101 Ambulante Infusiepomp GEBRUIKERSHANDLEIDING h j Modellen 6100 en 6101 Ambulante Infusiepomp i Deze handleiding betreft alleen de ambulante infusiepompen Model 6100 en Model 6101 van CADD-Prizm VIP (Variabel infusieprofiel).

Nadere informatie

CADD-Legacy PCA. Ambulante Infusiepomp Model 6300 PATIËNTGECONTROLEERDE PIJNBESTRIJDING TOEDIENINGSMODE

CADD-Legacy PCA. Ambulante Infusiepomp Model 6300 PATIËNTGECONTROLEERDE PIJNBESTRIJDING TOEDIENINGSMODE Legacy PCA Gebruikershandleiding CADD-Legacy PCA Ambulante Infusiepomp Model 6300 PATIËNTGECONTROLEERDE PIJNBESTRIJDING TOEDIENINGSMODE Deze gebruikershandleiding is uitsluitend door de arts te gebruiken.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen.

Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Introductie: Bedankt voor het aanschaffen van deze UHF- PLL 40 kanaals rondleidingsysteem en draadloze

Nadere informatie

Montagevoorschriften

Montagevoorschriften Montagevoorschriften BCU Mont_BCU1_NL.Doc 1/9 Inhoudsopgave 1. Montage van de onderdelen... 3 2. Aansluitingen van de 8 polige stekker... 3 3. Aansluitingen van de 10 polige stekker... 4 4. Opstarten...

Nadere informatie

3 Breng de punt van de kabel in het plastik onderdeel zoals wordt getoond in figuur 4.

3 Breng de punt van de kabel in het plastik onderdeel zoals wordt getoond in figuur 4. Iridium G243 1 Haal het apparaat uit de verpakking en controleer of alle onderdelen aanwezig zijn: (A) Centraal gedeelte, (B) stuur, (C) elektronische monitor, (D) schroeven, (E) schroeven, (F) ringen,

Nadere informatie

Programmeer- en bedieningsinstructies

Programmeer- en bedieningsinstructies KNSV-6000 elektronisch KNSV-6020 elektronisch KNSV-7000 elektronisch Programmeer- en bedieningsinstructies CODES - DE BASIS BEDIENINGSINSTRUCTIES De door de fabriek ingestelde mastercode is #1234. Deze

Nadere informatie

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4 Art.-Nr.: Art.-Nr.: Montage handleiding Inhoud Algemene omschrijving...p. Montage handleiding en functies...p. Instellingen van magneet contacten...p. Aansluiting met draadloos magneet contact...p. Aansluiting

Nadere informatie

Montage-en gebruiksinstrukties

Montage-en gebruiksinstrukties Sfera G240 Montage-en gebruiksinstrukties 1 - Haal het apparaat (fiets) uit de doos en controleer of u alle onderdelen heeft: (A) Hoofdonderdeel. (B) Stuur en stuurstang. (C) Zakje met 5 schroeven, moeren,

Nadere informatie

R-99 COMPUTER INSTRUCTIONS

R-99 COMPUTER INSTRUCTIONS R-99 COMPUTER INSTRUCTIONS LCD Display Liquid Crystal Display SPM Weergave Functie Identificatie 1. STOP Display = STOP status 2. Manueel Display = 1~16 Weerstand levels 3. Program Display = P1~P12 4.

Nadere informatie

VibraLITE 3. Digitale aanduiding ( naar keuze 12 of 24 uren). De 2de aanduiding kan gebruikt worden voor reizen in verschillende tijdzones.

VibraLITE 3. Digitale aanduiding ( naar keuze 12 of 24 uren). De 2de aanduiding kan gebruikt worden voor reizen in verschillende tijdzones. VibraLITE 3 Horlogefuncties Dubbele uuraanduiding. Digitale aanduiding ( naar keuze 12 of 24 uren). De 2de aanduiding kan gebruikt worden voor reizen in verschillende tijdzones. 2 Alarmfuncties Wekker

Nadere informatie

HENKELMAN BV. Adres Veemarktkade 8 / D 9 5222 AE s-hertogenbosch Nederland. Postadres Postbus 2117 5202 AE s-hertogenbosch Nederland

HENKELMAN BV. Adres Veemarktkade 8 / D 9 5222 AE s-hertogenbosch Nederland. Postadres Postbus 2117 5202 AE s-hertogenbosch Nederland HANDLEIDING VOOR DE DEALER DIGITAAL BEDIENINGSPANEEL JUMBO-SERIE 0,6 0,4 VACUUM 0,8-1 0 0,2 SEAL HENKELMAN BV Adres Veemarktkade 8 / D 9 5222 AE s-hertogenbosch Nederland Postadres Postbus 2117 5202 AE

Nadere informatie

Programma Eco stand 8-SYMBOOL DISPLAY

Programma Eco stand 8-SYMBOOL DISPLAY BEDIENINGS INSTRUCTIES 8-SYMBOOL AFSTANDBEDIENING Kinder slot Tijd Signaal indicator Thermostatische stand Batterij Countdown F or C Programma Eco stand Temperatuur Dubbele brander 8-SYMBOOL DISPLAY INSTELLING

Nadere informatie

Pijnstilling via de pijnpomp

Pijnstilling via de pijnpomp Infobrochure Pijnstilling via de pijnpomp Patiënt-gecontroleerde pijnbestrijding Anesthesie - Pijntherapie - Intensieve zorgen Tel: 011 826 227 mensen zorgen voor mensen Inleiding Binnenkort ondergaat

Nadere informatie

HANDLEIDING. Gebruikershandleiding voor MAX zit/sta bureau s cm

HANDLEIDING. Gebruikershandleiding voor MAX zit/sta bureau s cm HANDLEIDING MAX DISPLAY Gebruikershandleiding voor MAX zit/sta bureau s 65-128 cm Voor ingebruikname van het systeem lees aandachtig deze handleiding en bewaar het voor naslag NIDEC DCK31 405006 Control

Nadere informatie

4 Knops afstandsbediening

4 Knops afstandsbediening Lees en bewaar dit document zorgvuldig! Installatie instructies Gebruikershandleiding 4 Knops afstandsbediening Well Straler Industrielaan 22 9320 Erembodegem info@wellstraler.be www.wellstraler.be Inhoudstafel

Nadere informatie

Spinale pijnbestrijding. Locatie Amersfoort Lichtenberg

Spinale pijnbestrijding. Locatie Amersfoort Lichtenberg Spinale pijnbestrijding Locatie Amersfoort Lichtenberg 1 Hebt Inleiding u nog vragen? Hebt Onlangs u na heeft het lezen uw pijnarts van deze mogelijkheid brochure nog van vragen, spinale dan pijnbehandeling

Nadere informatie

Handleiding Nederlandssprekend radiogestuurd solarhorloge, model Unisex

Handleiding Nederlandssprekend radiogestuurd solarhorloge, model Unisex Handleiding Nederlandssprekend radiogestuurd solarhorloge, model Unisex (77.5 Khz band voor landen waar het DCF signaal beschikbaar is) S1 Kroonwiel S2 Het uurwerk is een Nederlandssprekend horloge, radiogestuurd.

Nadere informatie

HANDLEIDING. De SAS1000WHB-7DF klokthermostaat wordt in combinatie met de SCU209-DF ontvanger gebuikt om 1 of meerdere actuators aan te sturen.

HANDLEIDING. De SAS1000WHB-7DF klokthermostaat wordt in combinatie met de SCU209-DF ontvanger gebuikt om 1 of meerdere actuators aan te sturen. HANDLEIDING SAS1000WHB-7DF / (master) klokthermostaat Omschrijving; De SAS1000WHB-7DF klokthermostaat wordt in combinatie met de SCU209-DF ontvanger gebuikt om 1 of meerdere actuators aan te sturen. Technische

Nadere informatie

Draadloze buitensirene

Draadloze buitensirene Draadloze buitensirene Beschrijving Met de buitensirene (vermogen 104 db op 1 m) kan de aandacht getrokken worden van omstaanders wanneer een alarm afgaat. Dit gebeurt door het activeren van het geïntegreerde

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Het Sargent & Greenleaf Pivotbolt Titan slot combineert gebruikersgemak met hoge veiligheid én flexibiliteit. De geavanceerde elektronische technologie maakt het gemakkelijk om te openen en codes te wijzigen.

Nadere informatie

GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding

GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding Rho-Delta b.v. Escudostraat 2 2991 XV Barendrecht Tel. +03110-4795755 Fax. +03110-2927461 www.rhodelta.nl info@rhodelta.nl - OMSCHRIJVING De GT-912 /GT-913/GT-914

Nadere informatie

HANDLEIDING MOTOR CONNECTOR SET. Gebruikershandleiding voor in hoogte verstelbare bureau s cm

HANDLEIDING MOTOR CONNECTOR SET. Gebruikershandleiding voor in hoogte verstelbare bureau s cm HANDLEIDING MOTOR CONNECTOR SET Gebruikershandleiding voor in hoogte verstelbare bureau s 62-82 cm Voor ingebruikname van het systeem lees aandachtig deze handleiding en bewaar het voor naslag Type motor:

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor WoonVeilig Huiscentrale (model WV-1716) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer

Nadere informatie

4.- REGELEN VAN DE WEERSTAND TIJDENS HET ROEIEN (Mod. R-56, R-57)

4.- REGELEN VAN DE WEERSTAND TIJDENS HET ROEIEN (Mod. R-56, R-57) Europe (pro) R55 Neem het apparaat uit de doos en Plaats het op de vloer. l.- (Mod. R-56, R-57) Draai de rechterarm (E) (een kwartdraai) naar rechts in de positie zoals aangetoond op de figuur. Breng de

Nadere informatie

PARTYQ GEBRUIKERSHANDLEIDING 1.0 VOOR FIRMWARE 1.0

PARTYQ GEBRUIKERSHANDLEIDING 1.0 VOOR FIRMWARE 1.0 PARTYQ GEBRUIKERSHANDLEIDING 1.0 VOOR FIRMWARE 1.0 Nederlandse vertaling door: noskos (BBQ-NL.com) voor probbqshop.nl 1. Kenmerken van de PartyQ! 3 2. Installatie en Bediening! 3 3. Temperatuurvoeler!

Nadere informatie

PRODUCTBESCHRIJVING...

PRODUCTBESCHRIJVING... Naslaghandleiding Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 4 INHOUD VAN DE DOOS... 4 STROOMVERBRUIK... 4 PRAKTISCHE TIPS VOOR HET GEBRUIK VAN HET CONTROLEAPPARAAT... 5 2. PRODUCTBESCHRIJVING... 6 FUNCTIES VAN HET

Nadere informatie

Noodoproep Installatie

Noodoproep Installatie Noodoproep Installatie GEBRUIKSAANWIJZING 2010-2011 1. Gebruik en toepassingen Uw oproepsysteem zorgt ervoor dat u een hulpoproep doet uitgaan op het moment dat u zelf niet meer in staat bent om de telefoon

Nadere informatie

Dit apparaat is een programmeerbare magnetische fiets. Het apparaat bestaat uit drie delen: de motor & controller en het magnetische remsysteem.

Dit apparaat is een programmeerbare magnetische fiets. Het apparaat bestaat uit drie delen: de motor & controller en het magnetische remsysteem. Computerhandleiding Proteus PEC 4250/4255/4350/4355 Dit apparaat is een programmeerbare magnetische fiets. Het apparaat bestaat uit drie delen: de motor & controller en het magnetische remsysteem. Opstarten

Nadere informatie

Duurzame energie. Aan de slag met de energiemeter van LEGO

Duurzame energie. Aan de slag met de energiemeter van LEGO Duurzame energie Aan de slag met de energiemeter van LEGO LEGO, het LEGO logo, MINDSTORMS en het MINDSTORMS logo zijn handelsmerken van de LEGO Group. 2010 The LEGO Group. 1 Inhoudsopgave 1. Overzicht

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING ROMED ELECTRONISCHE BLOEDDRUKMETER (BP-1000)

GEBRUIKSAANWIJZING ROMED ELECTRONISCHE BLOEDDRUKMETER (BP-1000) GEBRUIKSAANWIJZING ROMED ELECTRONISCHE BLOEDDRUKMETER (BP-1000) Belangrijke aanwijzingen voor het verkrijgen van goede metingen 1. Eet en drink (alcohol) niet, rook of sport niet voor het meten van de

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor Egardia Huiscentrale (model GATE-01) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website Egardia www.egardia.com Klantenservice Meer informatie

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding 353000 Module Toetsenbord Sfera Installatiehandleiding 06/12-01 PC 2 Module Toetsenbord Sfera Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 1.1 Mededelingen en tips 4 Installatiehandleiding 2 Beschrijving 5 2.1 Hoofdfuncties

Nadere informatie

Elektrische muurbeugel

Elektrische muurbeugel E HANDLEIDING Elektrische muurbeugel IR ontvanger programmeren: (AB = afkorting voor afstandsbediening) STAP 1: Druk en houd voor 5 seconden ingedrukt totdat de LED gaat knipperen en aan blijft, dan druk

Nadere informatie

gebruikershandleiding Elektronisch slot met noodsleutel think safe

gebruikershandleiding Elektronisch slot met noodsleutel think safe gebruikershandleiding Elektronisch slot met noodsleutel think safe 2 Gebruikershandleiding elektronisch slot met noodsleutel think safe Belangrijke aandachtspunten Lees de handleiding voordat u het elektronische

Nadere informatie

Handleiding Nederlandssprekend horloge, radiogestuurd, model Unisex- en herenmodel

Handleiding Nederlandssprekend horloge, radiogestuurd, model Unisex- en herenmodel Handleiding Nederlandssprekend horloge, radiogestuurd, model Unisex- en herenmodel (77.5 Khz band voor landen waar het DCF signaal beschikbaar is) S1 Kroonwiel S2 Het uurwerk is een Nederlandssprekend

Nadere informatie

HQ-CHARGER81 HQ SUPERSNELLE UNIVERSELE ACCULADER VOOR AAA/AA/C/D/9V

HQ-CHARGER81 HQ SUPERSNELLE UNIVERSELE ACCULADER VOOR AAA/AA/C/D/9V NEDERLANDS GEBRUIKSAANWIJZING HQ-CHARGER81 HQ SUPERSNELLE UNIVERSELE ACCULADER VOOR AAA/AA/C/D/9V LEES VÓÓR HET OPLADEN DE INSTRUCTIES Gebruikershandleiding Lees deze handleiding a.u.b. zorgvuldig. Deze

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APCR-2300 STEKKERBLOK SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APCR-2300 STEKKERBLOK SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APCR-2300 STEKKERBLOK SCHAKELAAR A B C A: LED-indicator B: Verbindingsknop C: Kinderbeveiliging 1 [1] Plaatsen stekkerblok schakelaar Plaats de stekker van het stekkerblok in

Nadere informatie

Geimporteerd door: Zwembad BVBA Industrieweg Boortmeerbeek België Handleiding Safety angel

Geimporteerd door: Zwembad BVBA Industrieweg Boortmeerbeek België  Handleiding Safety angel Geimporteerd door: Zwembad BVBA Industrieweg 9 3190 Boortmeerbeek België www.harmopool.eu Handleiding Safety angel Inhoudsopgave Introduction... 2 Gebruiksaanwijzing... 3 Beschrijving... 3 Bediening...

Nadere informatie

Gebruikers handleiding. Mercurius. P2000 alarmontvanger

Gebruikers handleiding. Mercurius. P2000 alarmontvanger Gebruikers handleiding Mercurius P2000 alarmontvanger Inhoudsopgave: Functie toetsen. 3 Opties en functies. 4 Het scherm 5 Ontvangen en lezen van de meldingen... 6 Een bericht op slot zetten 7 Een bericht

Nadere informatie

Cardio Saver BV. Gebruikshandleiding Saver One trainer

Cardio Saver BV. Gebruikshandleiding Saver One trainer Cardio Saver BV Gebruikshandleiding Saver One trainer Hartelijk dank voor de aanschaf van deze AED training unit. Lees deze handleiding zorgvuldig alvorens u het apparaat gaat gebruiken. Bewaar deze handleiding

Nadere informatie

AutoRAE 2-systeem Snelstart

AutoRAE 2-systeem Snelstart Setup Alvorens de AutoRAE 2-controller en AutoRAE 2-slede(s) te gebruiken om de instrumenten uit de ToxiRAE Pro-serie en/of QRAE 3- en/of MultiRAE-serie (pompversies) te bumptesten of kalibreren, dient

Nadere informatie

COPYRIGHT GARANTIEBEPERKINGEN

COPYRIGHT GARANTIEBEPERKINGEN COPYRIGHT SLC BV 1996. All rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, overgebracht, opgeslagen in een opslagsysteem of doorgegeven in welke vorm of op welke manier ook - elektronisch,

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het Egardia alarmlicht met sirene. Website Egardia www.egardia.com Klantenservice

Nadere informatie

Gebruikers handleiding. JupiterPro. P2000 alarmontvanger

Gebruikers handleiding. JupiterPro. P2000 alarmontvanger Gebruikers handleiding JupiterPro P2000 alarmontvanger Inhoudsopgave: Functie toetsen. 3 Opties en functies. 4 Het scherm... 5 Ontvangen en lezen van de meldingen.. 6 Prioriteit per capcode selecteren

Nadere informatie

nüvi verkorte handleiding

nüvi verkorte handleiding nüvi 510 verkorte handleiding Belangrijke informatie Lees de gids Belangrijke veiligheidsen productinformatie in de verpakking voor productwaarschuwingen en andere belangrijke informatie. Waarschuwing:

Nadere informatie

TRAININGSTIPS EN HANDLEIDING L60 loopband

TRAININGSTIPS EN HANDLEIDING L60 loopband TRAININGSTIPS EN HANDLEIDING L60 loopband STRETCHEN Stretchen voor de training zorgt voor meer flexibiliteit en vermindert de kans op blessures. Ga geleidelijk naar een bepaalde stretchpositie en houd

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor WoonVeilig Huiscentrale (model GATE-01) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding gemotoriseerd elektronisch cijfercombinatieslot van Het Sargent & Greenleaf slot model 6124 combineert bedieningsgemak met optimale veiligheid. Door het geavanceerde elektronische

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE BOSCH HTS 3000 / 3100

INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE BOSCH HTS 3000 / 3100 INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE BOSCH HTS 3000 / 3100 Geachte mevrouw/mijnheer, Het Personen Hulpoproep systeem HTS3000 / HTS3100 van Bosch is een gebruiksvriendelijk, alert en paraat systeem. Het

Nadere informatie

TEXECOM Vocale Telefoonkiezer Installatie- & programmatiehandleiding 20-04-2012

TEXECOM Vocale Telefoonkiezer Installatie- & programmatiehandleiding 20-04-2012 HI0990N02A Pag. 1/14 TEXECOM Vocale Telefoonkiezer Installatie- & programmatiehandleiding 20-04-2012 LIMOTEC Bosstraat 21 B- 8570 VICHTE Tel +32 (0) 56 650 660 www.limotec.be HI0990N02A Pag. 2/14 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Sinthesi Deuropenermodule

Sinthesi Deuropenermodule Sinthesi Deuropenermodule 1105/3 met numeriek toetsenbord Elbo Technology b.v. Versie 1.1 - juni 2009 Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen voorbehouden. Handleiding Sinthesi

Nadere informatie

PCA: zelfcontrole over pijn na uw operatie

PCA: zelfcontrole over pijn na uw operatie Anesthesiologie Pijnbestrijding PCA: zelfcontrole over pijn na uw operatie i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Pijnbestrijding na de operatie Binnenkort wordt u geopereerd. De anesthesioloog zorgt

Nadere informatie

Terrein 1 (Bord tegen gang kleedkamers) 10 Minuten, scores, fouten,... Handleiding bediening nieuw scorebord Westerstrand.

Terrein 1 (Bord tegen gang kleedkamers) 10 Minuten, scores, fouten,... Handleiding bediening nieuw scorebord Westerstrand. Handleiding bediening nieuw scorebord Westerstrand Terrein 1 (Bord tegen gang kleedkamers) BBC Haacht 10 Minuten, scores, fouten,... - Zet de antenne op het bedieningspaneel - Druk op de toets op de batterij

Nadere informatie

Handleiding Code Combi B 30

Handleiding Code Combi B 30 Handleiding Code Combi B 30 Lees deze instructies aandachtig door voordat u het slot gebruikt. Met de bijgevoegde noodsleutel kunt u altijd het slot openen; ook als de elektronica onverhoopt niet functioneert.

Nadere informatie

3. Het scorebord opstellen. 4. Gebruik

3. Het scorebord opstellen. 4. Gebruik 3. Het scorebord opstellen Voed het scorebord door de voedingsadapter aan de voedingsingang te sluiten (zie fig. 1). Koppel de voedingsadapter aan het lichtnet. Schakel het scorebord in of uit via de aan-uitschakelaar.

Nadere informatie

9120 Kallo www.sonarcom.be +32 474 727 135. Lowrance CHIRP X-series. Handleiding draadloze dieptemeter Dualscan module

9120 Kallo www.sonarcom.be +32 474 727 135. Lowrance CHIRP X-series. Handleiding draadloze dieptemeter Dualscan module Sint Ignatiusstraat 134 info@sonarcom.be 9120 Kallo www.sonarcom.be +32 474 727 135 Lowrance CHIRP X-series Handleiding draadloze dieptemeter Dualscan module Toetsen Een geluid weerklinkt als je op een

Nadere informatie

1103/2 Sinthesi lezermodule Proximity

1103/2 Sinthesi lezermodule Proximity 1103/2 Sinthesi lezermodule Proximity Installatiehandleiding Versie 1.2 - januari 2007 Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen voorbehouden. Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Technische

Nadere informatie

RFI 1000 / RFI 1000-2. Magnetische sleutellezer INSTRUCTIEHANDLEIDING 01.09.96

RFI 1000 / RFI 1000-2. Magnetische sleutellezer INSTRUCTIEHANDLEIDING 01.09.96 RFI 1000 / RFI 1000-2 Magnetische sleutellezer INSTRUCTIEHANDLEIDING 01.09.96 Instructiehandleiding RFI 1000 / RFI 1000-2 Eerst de handleiding lezen alvorens het systeem in werking te stellen Het systeem

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE BOSCH HTS 50 / 52 / 61 / 62

INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE BOSCH HTS 50 / 52 / 61 / 62 INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE BOSCH HTS 50 / 52 / 61 / 62 Geachte mevrouw/mijnheer, Het Personen Hulpoproep systeem HTS 50 / 52 / 61 / 62 van Bosch is een gebruiksvriendelijk, alert en paraat systeem.

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. SBP 2300 Babyschaal

Gebruiksaanwijzing. SBP 2300 Babyschaal Gebruiksaanwijzing SBP 2300 Babyschaal Omschrijving toetsen scherm Weight Zero/Clock Enter weeg mode Terug naar klok mode CE Wis invoer vergissing Veranderen datum format in maand/dag of dag /maand Tare

Nadere informatie

1. Sluit de zuurstofslang aan op de connector. 2. Sluit de zuurstofslang aan. U hoort een klikgeluid wanneer de slang goed is vastgemaakt.

1. Sluit de zuurstofslang aan op de connector. 2. Sluit de zuurstofslang aan. U hoort een klikgeluid wanneer de slang goed is vastgemaakt. Symbolen SYMBOOL BESCHRIJVING Thuismodus geactiveerd Lekcircuit geselecteerd (eentakkig) Uitademklepcircuit geselecteerd (eentakkig) Zuurstof gebruiken O 2 moet worden uitgezet wanneer de Vivo 50/60 niet

Nadere informatie

Draadloze radiatorknop

Draadloze radiatorknop Draadloze radiatorknop Model: TRV10RF INSTALLATIEHANDLEIDING Inhoud van de doos Inhoud van de doos Symbolen gebruikt in deze handleiding: Veiligheid Belangrijke informatie Uw voordelen Inhoud: Inhoud van

Nadere informatie

LIVECHESS QUICK SET-UP CAÏSSA

LIVECHESS QUICK SET-UP CAÏSSA LIVECHESS QUICK SET-UP CAÏSSA MA_NED_LiveChess_Quick Set-up Caïssa_Rev1509b 1 Inhoud: DGT LiveChess... 2 Caïssa Systeem... 2 DGT Caïssa setup.... 3 BoMo... 3 BoMo batterijen... 3 Aansluiting BoMo naar

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING ROMED ELECTRONISCHE BLOEDDRUKMETER (BP-0500)

GEBRUIKSAANWIJZING ROMED ELECTRONISCHE BLOEDDRUKMETER (BP-0500) GEBRUIKSAANWIJZING ROMED ELECTRONISCHE BLOEDDRUKMETER (BP-0500) Belangrijke aanwijzingen voor het verkrijgen van goede metingen 1. Eet en drink (alcohol) niet, rook of sport niet voor het meten van de

Nadere informatie

www.klikaanklikuit.nl

www.klikaanklikuit.nl www.klikaanklikuit.nl ICS-2000 CONFIGUREREN VN HET BEVEILIGINGSSYSTEEM versie 1.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen OCTOPUS CONTROL STTION 1. Voorbereiding Zorg

Nadere informatie

4. Sluit de connectoren (L) aan, die zich aan de achterkant van de hoofdstructuur bevinden zoals wordt getoond in de figuur.

4. Sluit de connectoren (L) aan, die zich aan de achterkant van de hoofdstructuur bevinden zoals wordt getoond in de figuur. MONTAGE INSTRUCTIES 1. Haal de onderdelen uit de verpakking en controleer of alle onderdelen aanwezig zijn: (A) Hoofdstructuur; (B) Frame met zit; (C) Steunbuis voorzijde; (D) 2 bouten M8x70; (F) 4 schroeven

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Inhoud

Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Inhoud Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Lees de gebruikershandleiding voor gebruik zorgvuldig door en maak u vertrouwd met de verschillende functies van uw autoalarm. Deze handleiding beschrijft de functies

Nadere informatie

Pinniemaat. Zo werkt de leukste spaarpot van Nederland

Pinniemaat. Zo werkt de leukste spaarpot van Nederland Pinniemaat Zo werkt de leukste spaarpot van Nederland 302097_0913.indd 1 27-08-13 14:48 Pinniemaat Gefeliciteerd! Je hebt nu de leukste spaarpot van Nederland: de Pinniemaat. Met jouw Pinniemaat kun je

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Beveiligd Automatisch Multi-Alarm

Gebruiksaanwijzing Beveiligd Automatisch Multi-Alarm Gebruiksaanwijzing Beveiligd Automatisch Multi-Alarm INGEBRUIKNAME Plaats de 4 AA batterijen op de juiste wijze in het compartiment Om de carrousel te openen, drukt u rustig met uw duim het voorste lipje

Nadere informatie

Programmeerhandleiding Nelson Turf EZ Pro Jr. voor de types 8304, 8306, 8309, 8312, 8374, 8376, 8379, 8382

Programmeerhandleiding Nelson Turf EZ Pro Jr. voor de types 8304, 8306, 8309, 8312, 8374, 8376, 8379, 8382 Programmeerhandleiding Nelson Turf EZ Pro Jr. voor de types 8304, 8306, 8309, 8312, 8374, 8376, 8379, 8382 Overzicht U kunt een onderdeel slechts wijzigen wanneer het knippert in het display. Duw de knoppen

Nadere informatie

Handleiding van de radiogestuurde Nederlandssprekende wekker LOW VISION DESIGN

Handleiding van de radiogestuurde Nederlandssprekende wekker LOW VISION DESIGN Handleiding van de radiogestuurde Nederlandssprekende wekker LOW VISION DESIGN S2 (Alarmuren) S1 (spraakknop + snooze functie en verlichting) S4 (alarm -volume en alarmuit functie) S3(Alarm minuten) S5

Nadere informatie