RS Digidown. Digitale Tachograaf Download Tool. Handleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RS Digidown. Digitale Tachograaf Download Tool. Handleiding"

Transcriptie

1 Page 1 of 6 RS Digidown Digitale Tachograaf Download Tool Handleiding

2 Page 2 of 6 Introductie De RS Digidown is compatibel met elk type digitale tachograaf. Hieronder ziet u de verschillende types. Op elke afbeelding staat aangegeven waar u de RS Digidown moet aansluiten op de digitale tachograaf. Digitale Tachograaf Actia Digitale Tachograaf VDO Digitale Tachograaf Stoneridge De data die u download met de RS Digidown wordt opgeslagen op de SD geheugenkaart die is meegeleverd. De RS Digidown heeft drie functies: 1 ste knop - Volledige Download Deze functie geeft u de mogelijkheid om de het hele geheugen van de digitale tachograaf te downloaden. De digitale tachograaf slaat een jaar aan informatie op. Met deze functie kunt u alles terug halen wat de digitale tachograaf het laatste jaar heeft geregistreerd. 2 de knop - 3 Maanden Download Deze functie maakt de RS Digidown zo snel. Wanneer u gebruikt maakt van deze knop download u namelijk alleen de laatste 3 maanden aan data en ook alleen de data die wettelijk verplicht is om te downloaden. 3 rd button - Chauffeurskaart Download Deze functie biedt u de mogelijkheid om the chauffeurskaart in de digitale tachograaf te downloaden zonder tussenkomst van een computer. De enige vereiste is de digidown en de bedrijfskaart. Nadat u op de knop van uw keuze hebt gedrukt zal het led lampje 2 keer per seconde beginnen te knipperen. Wanneer de download is voltooid zal het led lampje 1 keer per seconde knipperen.

3 Page 3 of 6 Installatie De RS Digidown wordt geleverd met een SD kaart die gereed is voor gebruik. U dient de SD kaart eerst in de RS Digidown Plus steken voor u het apparaat in gebruik kan nemen. De meegeleverde kaart van 128 MB zal in de meeste gevallen groot genoeg zijn. Er kunnen hier meer dan 1000 bestanden mee worden gedownload. Indien u een SD kaart met een grotere geheugencapaciteit nodig heeft dan zijn de standaard SD kaarten geschikt. Plaatsen van de SD geheugenkaart When in use, a suitable SD card must be inserted into the slot in the bottom of the RS Digidown device. Om de SD geheugenkaart te plaatsen steekt u de kaart in de sleuf aan de linkerkant van de Digidown plus en duwt totdat de kaart in de RS Digidown Plus klikt en wordt vergrendelt. Om de geheugenkaart te verwijderen drukt u deze verder in de RS Digidown, de kaart ontgrendelt dan en kan worden uitgenomen. WAARSCHUWING: Probeer de kaart niet te verwijderen door aan de kaart te trekken. Hiermee vervalt uw garantie op het apparaat! VU Uitlezen Om een digitale tachograaf uit te lezen moet u uw bedrijfskaart gebruiken. Zonder bedrijfskaart is het niet mogelijk de tachograaf uit te lezen. Volg deze stappen voor het correct uitlezen van de digitale tachograaf: 1. U zet eerst het contact van het voertuig aan, 2. Voer de bedrijfskaart in, 3. De bedrijfsnaam verschijnt nu op het scherm van de digitale tachograaf, 4. Sluit de RS Digidown aan met de kabel op de VU, er zit een opening in de tachograaf, waarschijnlijk in het midden achter een lipje (bij de Stoneridge achter de lade), 5. Na het aansluiten geeft de RS Digidown aan dat deze gereed is voor gebruik door elk van de LED's kort na elkaar te laten oplichten, 6. Het uitlezen kan nu worden gestart door op een van de drie download knoppen te drukken, 7. Wanneer het uitlezen is gestart ziet u het led lampje snel knipperen, 8. Het uitlezen is klaar wanneer het led lampje langzaam knippert, 9. Het uitlezen is nu voltooid en het bestand staat op de SD geheugen kaart.

4 Page 4 of 6 LET OP! Wanneer u de Volledige Download knop gebruikt wordt de digitale tachograaf volledig uitgelezen. Dit kan heel lang duren, in sommige gevallen meer dan een uur. Het gebruik van '3 Maanden Download' kan deze tijd aanmerkelijk verkorten. Het uitlezen duurt dan zo n min. Dit is afhankelijk van uw type tachograaf en de werkzaamheden ermee uitgevoerd. Gedurende het uitlezen mag de Digidown niet worden losgekoppeld of de SD kaart worden verwijderd. Dat zou kunnen leiden tot bestandsfouten en onvolledige data! Chauffeurskaart Uitlezen De RS Digidown biedt u de mogelijkheid met behulp van de bedrijfskaart uw chauffeurskaart uit te lezen via de digitale tachograaf. De RS Digidown is altijd te gebruiken, hij haalt de voeding uit de digitale tachograaf. Volg deze stappen voor het correct uit lezen van een chauffeurskaart: 1. Zorg dat het contact van het voertuig aanstaat, 2. Stop de bedrijfskaart in sleuf 1 en de chauffeurskaart in sleuf 2, 3. Druk op Chauffeurskaart Download om het uitlezen te starten, 4. U ziet het led lampje snel knipperen tijdens het uitlezen (2 x p. sec.), 5. Het uitlezen duurt enkele minuten, 6. Knippert het led lampje langzaam dan is het uitlezen voltooid (1 x p. sec.). Overzetten van de Data op uw computer U kunt de data snel overzetten met de USB kabel die is bijgeleverd met de RS Digidown. Wanneer u de RS Digidown koppelt aan uw computer met de kabel zal uw computer de RS Digidown herkennen als verwisselbare harde schijf en automatisch een Windows venster openen. Heeft uw computer/laptop een SD ingang kan u ook direct de SD kaart in uw computer/laptop steken. Download Fault 12 Gedurende het uitlezen van een VU kan een digitale tachograaf van VDO (Siemens/Continental) af en toe het bericht 'Download Fault 12' (Uitleesfout 12) tonen. Dit is normaal bij VDO tachografen en komt voor bij alle soorten download toestellen. Het wijst niet op een probleem met het uitlezen of de uitgelezen gegevens. Dit bericht betekent dat de tachograaf geen gegevens bevat voor een of meer dagen binnen de uitleesperiode. Wacht tot het uitlezen voltooid is en druk dan op de 'OK' knop van de digitale tachograaf.

5 Page 5 of 6 SD Geheugenkaart De RS Digidown werkt met de meeste type SD geheugenkaarten die zijn geformatteerd volgens het Windows FAT formaat. Toch zijn er een aantal type SD geheugenkaarten die niet werken met de RS Digidown, daarom raden wij af de SD kaart te vervangen. SD Map Structuur De SD geheugenkaart heeft een eenvoudige mappen structuur waarin de chauffeurskaart en voertuigbestanden worden opgeslagen. Er zijn twee hoofdmappen: DIGIDOWN and UPDATES. DIGIDOWN heeft ook twee sub mappen: VU waar voertuig bestanden worden opgeslagen, CARD waar chauffeurskaart bestanden worden opgeslagen. Bestandsnaam De RS Digidown geeft standaard benamingen aan zowel voertuig als chauffeurskaart bestanden. Een chauffeurskaart bestand begint altijd met een C. In het bestand is ook de datum en tijd van de laatste activiteit op genomen. Daarnaast altijd de naam van de chauffeur. C_ _1259_J.Kapper C_(JAAR)(MAAND)(DAG)_(TIJD)_(CHAUFFEURSNAAM) Een voertuig bestand zal altijd beginnen met een M. Daarnaast bevat het ook de datum en tijd maar in plaats van de naam bevat het het kenteken van het voertuig. M_ _1269_XY-AB-12 M_(JAAR)(MAAND)(DAG)_(TIJD)_(KENTEKEN) LED Status/Error Indicatie De LED lampjes zijn er voor indicatie van de download status en ter indicatie van mogelijke fouten die optreden tijdens het downloaden. Er zijn verschillende patronen: Normaal Gebruik: Na het aansluiten knipperen alle lampjes om beurten De RS Digidown is klaar voor gebruik. Een LED knippert twee keer per seconde De RS Digidown Plus is aan het uitlezen.

6 Page 6 of 6 Een LED knippert een keer per seconde Download is succesvol voltooid. Volledige Download and Chauffeurskaart Download LED s aan De RS Digidown is aangesloten met de computer via de USB kabel. Error Indicaties De LED s lichten een voor een op na elkaar Er zit geen SD geheugenkaart in de RS Digidown. Alle LEDs knipperen tegelijk Er is een problem met de SD kaart. Enkele LED brand continu Er is een fout opgetreden tijdens het uitlezen. Enkele LED brand eventjes (3 sec.) De RS Digidown is dan al bezig met een andere taak. Suggesties voor het oplossen van de error s SD Kaart Error Controleer of de kaart correct is ingestoken. Controleer of the kaart niet op locked staat maar op unlocked. Controleer of de kaart niet vol is. Controleer of de kaart geformatteerd is als FAT16 (of als FAT). Batterijen zijn leeg Vervang de batterijen met nieuwe. Download niet succesvol Het kan zijn dat u de bedrijfskaart niet gebruikt. In dit geval is het niet mogelijk de data uit het voertuig te lezen u moet de bedrijfskaart in sleuf 1 hebben zitten wanneer u het voertuig wilt uitlezen. Controleer of het contact van het voertuig aanstaat. Probeer het uitlezen opnieuw te starten. Choice of Batteries Twee AA batterijen zijn alleen nodig wanneer een chauffeurskaart wordt uitgelezen zonder dat de RS Digidown ergens aan verbonden is. Wanneer u de RS Digidown hebt aangesloten met de USB kabel aan de computer of met de 6 pins stekker aan de digitale tachograaf heeft verbonden wordt daar de voeding vandaan gehaald en zijn geen batterijen nodig. De RS Digidown is heel zuinig. Met twee alkaline batterijen kan u met ongeveer 2000 chauffeurskaarten uitlezen. Wanneer u oplaadbare batterijen gebruikt is dit natuurlijk beter voor het milieu. Oplaadbare batterijen hebben een aanzienlijk minder lange levensduur dan gewone alkaline batterijen. Hartelijk dank voor het kiezen voor de RoadSoft oplossingen!

RS DigiVU Plus Digitale Tachograaf Download Tool Handleiding

RS DigiVU Plus Digitale Tachograaf Download Tool Handleiding RS DigiVU Plus Digitale Tachograaf Download Tool Handleiding Introductie De RS DigiVU Plus maakt het mogelijk om uw digitale tachograaf en chauffeurskaarten uit te lezen zonder gebruik te hoeven maken

Nadere informatie

RS DigiVU Digitale Tachograaf Download Tool Handleiding

RS DigiVU Digitale Tachograaf Download Tool Handleiding RS DigiVU Digitale Tachograaf Download Tool Handleiding Introductie De RS DigiVU maakt het mogelijk om om uw digitale tachograaf en chauffeurskaart uit te lezen en op te slaan. De RS DigiVU is compatibel

Nadere informatie

RS DigiTac Digitale Tachograaf Software

RS DigiTac Digitale Tachograaf Software Page 1 of 23 RS DigiTac Digitale Tachograaf Software Handleiding Page 2 of 23 Beste Gebruiker, Gefeliciteerd! U heeft een goede keuze gemaakt om met de RoadSoft oplossingen te gaan werken. Wij zullen er

Nadere informatie

OPTAC / DigiSave+ Systeem voor het archiveren en behandelen van de gegevens uit tachografen en chauffeurskaarten BEPERKTE HANDLEIDING

OPTAC / DigiSave+ Systeem voor het archiveren en behandelen van de gegevens uit tachografen en chauffeurskaarten BEPERKTE HANDLEIDING OPTAC / DigiSave+ Systeem voor het archiveren en behandelen van de gegevens uit tachografen en chauffeurskaarten BEPERKTE HANDLEIDING V.0 I. Algemeen - De gegevens opgeslagen in de tachograaf moeten minstens

Nadere informatie

Gebruikershandleiding D-Box 2

Gebruikershandleiding D-Box 2 Product D-Box 2 Versie V01.01 Datum August 2014 Gebruikershandleiding D-Box 2 Copyright Actia www.actia.nl INHOUDSOPGAVE 1. Introductie... 1 2. Componenten... 2 3. Algemene kenmerken... 3 3.1 Technische

Nadere informatie

OPTAC Download Tool Gebruikshandleiding

OPTAC Download Tool Gebruikshandleiding OPTAC Download Tool Gebruikshandleiding Helpdesk Nummer: 020 712 13 96 E-mail: optacnl@stoneridge.com Document version 2.1 Document No. 6939-176 Page 1 1 LEGENDA... 4 2 INTRODUCTIE... 4 2.1 Wat doet de

Nadere informatie

Foto s kopiëren van de camera

Foto s kopiëren van de camera 1 Foto s kopiëren van de camera Er zijn twee manieren om foto s vanaf een digitale fotocamera op uw computer te zetten: met behulp van een kabeltje tussen de camera en de computer of vanaf de geheugenkaart

Nadere informatie

Voordat u begint, controleert u alstublieft de volgende zaken:

Voordat u begint, controleert u alstublieft de volgende zaken: Lees dit goed door! Middels dit stappenplan zullen wij u stap voor stap uitleggen hoe een flashcard geïnstalleerd dient te worden. Wij kiezen ervoor op een universele handleiding aan te bieden, maar elke

Nadere informatie

GloboFleet. BedienIngshandleiding. GloboFleet Downloadkey EAN / GTIN

GloboFleet. BedienIngshandleiding. GloboFleet Downloadkey EAN / GTIN GloboFleet GloboFleet Downloadkey BedienIngshandleiding EAN / GTIN 4260179020070 Inhoud Inhoud / Overzicht...2 Tachogravengegevens uitlezen...3 Tachogravengegevens en bestuurderskaarten uitlezen...4 gegevens

Nadere informatie

De firmware voor UT-1 communicatie-eenheden updaten

De firmware voor UT-1 communicatie-eenheden updaten De firmware voor UT-1 communicatie-eenheden updaten Bedankt dat u hebt gekozen voor een Nikon-product. In deze handleiding wordt beschreven hoe u de firmware voor UT-1 communicatie-eenheden moet updaten.

Nadere informatie

Firmware-update voor SPH-DA110 AppRadio

Firmware-update voor SPH-DA110 AppRadio Firmware-update voor SPH-DA110 AppRadio OPMERKING Neem contact op met het klantondersteuningscentrum van Pioneer als er problemen rijzen bij het uitvoeren van deze instructies. Nadat u een upgrade naar

Nadere informatie

TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 10 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet naar Android 4.1.1 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

Bluetooth Software-update handleiding CDE-177BT / CDE-178BT / ide-178bt

Bluetooth Software-update handleiding CDE-177BT / CDE-178BT / ide-178bt Bluetooth Software-update handleiding CDE-177BT / CDE-178BT / ide-178bt 1 Introductie Deze handleiding beschrijft de stappen die nodig zijn voor het bijwerken van de head-unit Bluetooth-firmware. Lees

Nadere informatie

Foto s kopiëren van de camera

Foto s kopiëren van de camera 1 Foto s kopiëren van de camera Er zijn twee manieren om foto s vanaf een digitale fotocamera op uw computer te zetten: met behulp van een kabeltje tussen de camera en de computer of vanaf de geheugenkaart

Nadere informatie

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Inhoudsopgave Fase 1: maak een backup... 3 Fase 2: Installatie TouchSpeak 10 op PC... 5 Fase 3: Updaten TouchSpeak 10 op PC... 6 Fase 4: TouchSpeak

Nadere informatie

Camly Camera gebruikers handleiding

Camly Camera gebruikers handleiding Camly Camera gebruikers handleiding Welkom bij de Camly family! Bedankt voor je aankoop. Dit model gebruik een uniek extra klein ontwerp dat een handige, veilige en kleurrijke dagelijkse ervaring biedt.

Nadere informatie

2. Uw digitale fotocamera en de computer

2. Uw digitale fotocamera en de computer 67 2. Uw digitale fotocamera en de computer Fotograferen met een digitale fotocamera is vandaag de dag erg populair. Het voordeel van een digitale camera is dat u de foto s direct kunt bekijken op uw camera.

Nadere informatie

FISCALE DATA MODULE (FDM) Handleiding

FISCALE DATA MODULE (FDM) Handleiding FISCALE DATA MODULE (FDM) Handleiding Lees deze handleiding aandachtig Het niet respecteren van deze eenvoudige regels kan leiden tot een defect van de Fiscale Data Module en/of de aangesloten apparaten.

Nadere informatie

De firmware bijwerken voor WR-1/WR-R10 draadloze afstandsbedieningen

De firmware bijwerken voor WR-1/WR-R10 draadloze afstandsbedieningen De firmware bijwerken voor WR-1/WR-R10 draadloze afstandsbedieningen Dank u voor het kiezen van een Nikon-product. Deze gids beschrijft hoe de firmware voor WR-1 en WR-R10 draadloze afstandsbedieningen

Nadere informatie

Invoeren/importeren van digitale foto s in je computer

Invoeren/importeren van digitale foto s in je computer Invoeren/importeren van digitale foto s in je computer Foto s die je importeert worden altijd opgeslagen in: Afbeeldingen. Windows 7 beschikt daarnaast over een apart programma om digitale foto s en videoclips

Nadere informatie

EW3595 Bluetooth hoofdtelefoon met FM radio en SD kaartlezer

EW3595 Bluetooth hoofdtelefoon met FM radio en SD kaartlezer EW3595 Bluetooth hoofdtelefoon met FM radio en SD kaartlezer 2 NEDERLANDS EW3595 Bluetooth hoofdtelefoon met FM radio en SD kaartlezer Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking...

Nadere informatie

Voordat u begint, controleert u alstublieft de volgende zaken:

Voordat u begint, controleert u alstublieft de volgende zaken: Lees dit goed door! Middels dit stappenplan zullen wij u stap voor stap uitleggen hoe een flashcard geïnstalleerd dient te worden. Wij kiezen ervoor op een universele handleiding aan te bieden, maar elke

Nadere informatie

Handleiding GPS tracker.

Handleiding GPS tracker. Handleiding GPS tracker. Hartelijk dank voor het huren van een GPS-tracker voor uw geadopteerde hondje. INHOUD: 1. Wat wordt er allemaal geleverd bij de GPS-Tracker. 2. Opladen van de Batterij. 3. In en

Nadere informatie

WAARSCHUWING: STIKGEVAAR: kleine onderdelen. Niet geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Waarschuwingen

WAARSCHUWING: STIKGEVAAR: kleine onderdelen. Niet geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Waarschuwingen WAARSCHUWING: STIKGEVAAR: kleine onderdelen. Niet geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Waarschuwingen Bewaar deze gebruiksaanwijzing voor toekomstig gebruik. Easi-Scope 2 bevat een ingebouwde oplaadbare

Nadere informatie

Deze handleiding is bedoeld voor PC-gebruikers met minimaal Pentium CPU (of compatibel) of MAC-gebruikers met minimaal PowerPC.

Deze handleiding is bedoeld voor PC-gebruikers met minimaal Pentium CPU (of compatibel) of MAC-gebruikers met minimaal PowerPC. Verkorte werkwijze eerste gebruik 1. Inleiding (1) 2. Installeren en aktiveren (2) Verwijderen oude drivers (2.1) Installatie onder Windows 98 SE / 2000 (2.2) Aktiveren onder Windows (2.3) Installatie

Nadere informatie

Stel de Trevler module niet bloot aan water of andere vloeibare substanties om gevaar voor u en schade aan het apparaat te voorkomen.

Stel de Trevler module niet bloot aan water of andere vloeibare substanties om gevaar voor u en schade aan het apparaat te voorkomen. Handleiding WAARSCHUWING Stel de Trevler module niet bloot aan water of andere vloeibare substanties om gevaar voor u en schade aan het apparaat te voorkomen. Open de behuizing van uw Trevler nooit, om

Nadere informatie

Handleiding. ReSound oplader 60 en 80

Handleiding. ReSound oplader 60 en 80 Handleiding ReSound oplader 60 en 80 Gefeliciteerd met de aankoop van de nieuwe ReSound oplader voor uw hoortoestel. Deze handleiding helpt u om te gaan met de oplader. Wij hopen dat u er veel plezier

Nadere informatie

TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Pagina 1 van 9 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet zullen alle gebruikersinstellingen, door de gebruiker

Nadere informatie

RECORDING PEN GEBRUIKSAANWIJZING

RECORDING PEN GEBRUIKSAANWIJZING RECORDING PEN GEBRUIKSAANWIJZING 1. Bedieningsknop 2. Camera 3. Microfoon 4. Reset schakelaar 5. Statusindicator 6. Balpen 7. Wisselen van Foto A naar Video V 8. USB Dit is de eerste balpen voorzien van

Nadere informatie

Downloaded from

Downloaded from Downloaded from www.vandenborre.be Let op; dit is geen officiële handleiding van GoPro Dit is een zelf gemaakte snelstartgids in het Nederlands. NEDERLANDSTALIGE GEBRUIKSAANWIJZING GOPRO HERO 4 SESSION

Nadere informatie

Updaten van de firmware voor systeemcamera s, NIKKOR Z-objectieven en compatibele accessoires

Updaten van de firmware voor systeemcamera s, NIKKOR Z-objectieven en compatibele accessoires Updaten van de firmware voor systeemcamera s, NIKKOR Z-objectieven en compatibele accessoires Hartelijk dank voor het kiezen van een Nikon-product. Deze gids beschrijft hoe u de firmware updatet voor Nikon

Nadere informatie

TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 9 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet naar Android 4.1.1 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

Aan de slag met de Easi-Speak

Aan de slag met de Easi-Speak Aan de slag met de Easi-Speak Zing de sterren van de hemel of neem interessante interviews af! Door het microfoonontwerp is het product erg aantrekkelijk voor kinderen om te gebruiken. Laat uw leerlingen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor Mac

Gebruikershandleiding voor Mac Gebruikershandleiding voor Mac Inhoud Aan de slag... 1 Het formatteerhulpprogramma voor de Mac gebruiken... 1 De FreeAgent-software installeren... 4 Stations veilig uitwerpen... 9 Uw stations beheren...

Nadere informatie

Easi-Speak gebruiksaanwijzing

Easi-Speak gebruiksaanwijzing Bewaar deze gebruiksaanwijzing voor toekomstig gebruik. Easi-Speak bevat een ingebouwde oplaadbare batterij die niet kan worden vervangen. Probeer de batterij niet te verwijderen. Vermijd dat de Easi-Speak

Nadere informatie

Tool Gebruikershandleiding E46 Mods

Tool Gebruikershandleiding E46 Mods Tool Gebruikershandleiding E46 Mods Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Algemene informatie... 3 2 Aansluiten... 4 2.1 Opstarten en Updaten... 4 2.2 Verbinden... 8 2.2.1 Verbindingsproblemen... 9 3 Basis Informatie...

Nadere informatie

INSTRUCTIES SYNC-SOFTWARE UPDATE

INSTRUCTIES SYNC-SOFTWARE UPDATE INSTRUCTIES SYNC-SOFTWARE UPDATE Deze instructies helpen je met het updaten van je SYNC 3 systeem naar de nieuwste softwareversie. Tijdens de update kan je gewoon blijven rijden. Het kan zijn dat het systeem

Nadere informatie

2. Monitor schermweergave

2. Monitor schermweergave Gebruikshandleiding 1. Productoverzicht 1 1 DISPLAY-knop 2 Led Aan/Uit-knop 3 MODUS-knop 4 VOEDING-knop 5 MENU-knop 6 OMHOOG-knop 7 SD-kaartsleuf 8 Voeding-LED 9 SLUITER-knop 10 USB-bus 11 AV-bus 12 RECHTS/ZELFONTSP

Nadere informatie

Installatie en Gebruik Barcode Scanner

Installatie en Gebruik Barcode Scanner Installatie en Gebruik Barcode Scanner Efficiënt Inkopen Een kleine en handzame scanner heeft het bestellen aanzienlijk makkelijker gemaakt. Samen met software zal deze scanner trouwe klanten ter beschikking

Nadere informatie

TECHNISCHE HANDLEIDING AVISTAR 1.1 SERVER- en CLIENTPANEEL. 1 Inleiding blz. 2. 2 Montage/ophanging paneel blz. 3

TECHNISCHE HANDLEIDING AVISTAR 1.1 SERVER- en CLIENTPANEEL. 1 Inleiding blz. 2. 2 Montage/ophanging paneel blz. 3 TECHNISCHE HANDLEIDING AVISTAR 1.1 SERVER- en CLIENTPANEEL Uitgave 8-2-2008 1 Inleiding blz. 2 2 Montage/ophanging paneel blz. 3 3 - Aansluiten voeding/tcp-ip kabel blz. 4 4 - Invoeren Subnetmask en IP

Nadere informatie

HP luidsprekertelefoon. Gebruikershandleiding

HP luidsprekertelefoon. Gebruikershandleiding HP luidsprekertelefoon Gebruikershandleiding Copyright 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth is een handelsmerk van de desbetreffende eigenaar en wordt door Hewlett-Packard Company onder

Nadere informatie

SIM SAVER KORTE HANDLEIDING

SIM SAVER KORTE HANDLEIDING SIM SAVER KORTE HANDLEIDING (WinXP en 2000: Indien u het toestel niet in dezelfde USB-poort steekt, zal de drive voor de tweede poort opnieuw moeten worden gedefinieerd. Dit probleem heeft te maken met

Nadere informatie

EM6511 e-domotica afstandsbediening

EM6511 e-domotica afstandsbediening E EM6511 e-domotica afstandsbediening 2 NEDERLANDS EM6511 e-domotica afstandsbediening Waarschuwingen en aandachtspunten Het openen van het product en/of de producten kan leiden tot ernstige verwondingen!

Nadere informatie

0.0 Berekenen code. ID Berekenaar downloaden. ID Berekenaar kopiëren

0.0 Berekenen code. ID Berekenaar downloaden. ID Berekenaar kopiëren 0.0 Berekenen code ID Berekenaar downloaden Op http://www.sschaats.nl druk/klik op de "ID Berekenaar" om deze te downloaden. Op een android telefoon of tablet, komt het bestand "nl.sschaats.android.codecalculator.apk"

Nadere informatie

BERNINA 700 en 770 Firmware Update

BERNINA 700 en 770 Firmware Update xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx BERNINA 700 en 770 Firmware Update Nota: De instructies leiden je stap-voor-stap doorheen de download en het overbrengen van de firmware

Nadere informatie

EM1010-10/100Mbps USB Netwerkadapter

EM1010-10/100Mbps USB Netwerkadapter EM1010-10/100Mbps USB Netwerkadapter 2 NEDERLANDS EM1010-10/100Mbps USB Netwerkadapter Waarschuwingen en aandachtspunten Het openen van het product en/of de producten kan leiden tot ernstige verwondingen!

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING INHOUDSOPGAVE ONDERDELEN & ACCESSOIRES... 2 ORIENTATIE... 3 OPLADEN... 4 VIDEO OPNEMEN... 5 DOWNLOADEN... 6 SPECIFICATIE... 8 1 ONDERDELEN & ACCESSOIRES Actie camcorder CD Gebruikershandleiding

Nadere informatie

Yealink W52P. Installatie

Yealink W52P. Installatie Yealink W52P Installatie Per januari 2016 Kort overzicht van het proces 10 tot 37 minuten Checklist Stap 1. Registratie van de handset 3 1 tot 2 minuten Stap 2. Het toestel toevoegen aan de Zakelijk Hosted

Nadere informatie

OPTAC - DigiSave BEKNOPTE HANDLEIDING

OPTAC - DigiSave BEKNOPTE HANDLEIDING OPTAC - DigiSave Systeem voor het archiveren en behandelen van de gegevens uit tachografen en chauffeurskaarten BEKNOPTE HANDLEIDING V.0 I. Algemeen De gegevens opgeslagen in de tachograaf en in de chauffeurskaart

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

Handleiding MP Soundblaster

Handleiding MP Soundblaster Handleiding MP Soundblaster MP3-speler met krachtige luidspreker Leer de bedieningselementen op uw speler kennen Item Omschrijving Item Omschrijving 1 Luidspreker 7 (Afspelen / Pauzeren / AAN/UIT) 2 LED

Nadere informatie

ewon Reset en Recovery

ewon Reset en Recovery ewon Reset en Recovery In deze handleiding wordt in stappen een ewon reset en Recovery uitgelegd. Deze handelingen zijn te gebruiken voor al de Cosy 131 en Flexy 201 modellen. 3316 KE Dordrecht P a g i

Nadere informatie

De firmware voor Nikon 1 geavanceerde verwisselbare objectiefcamera s, 1 NIKKORobjectieven en Nikon 1-accessoires updaten

De firmware voor Nikon 1 geavanceerde verwisselbare objectiefcamera s, 1 NIKKORobjectieven en Nikon 1-accessoires updaten De firmware voor Nikon 1 geavanceerde verwisselbare objectiefcamera s, 1 NIKKORobjectieven en Nikon 1-accessoires updaten Hartelijk dank voor het kiezen van een Nikon-product. In deze gids wordt beschreven

Nadere informatie

TAB364 GOTAB GRAVITY 8 TABLET ANDROID 4.1.1 JELLY BEAN UPGRADE INSTRUCTIES

TAB364 GOTAB GRAVITY 8 TABLET ANDROID 4.1.1 JELLY BEAN UPGRADE INSTRUCTIES TAB364 GOTAB GRAVITY 8 TABLET ANDROID 4.1.1 JELLY BEAN UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 8 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet naar Android 4.1.1 zullen alle

Nadere informatie

Bedieningshandleiding Bijvoegsel

Bedieningshandleiding Bijvoegsel Bedieningshandleiding Bijvoegsel Snijmachine Product Code: 891-Z01 Lees dit document voordat u de machine gebruikt. Houd dit document bij de hand, zodat u het kunt raadplegen. Inleiding In deze handleiding

Nadere informatie

INSTRUCTIE SYNC 3 NAVIGATIE UPDATE

INSTRUCTIE SYNC 3 NAVIGATIE UPDATE INSTRUCTIE SYNC 3 NAVIGATIE UPDATE Deze instructies helpen je bij het uitvoeren van een SYNC 3 navigatie update. Tijdens de update kun je gewoon blijven rijden met je Ford. Sommige navigatiefuncties, zoals

Nadere informatie

TAB07-100 LUNA 7 TABLET ANDROID 4.1 UPGRADE INSTRUCTIES

TAB07-100 LUNA 7 TABLET ANDROID 4.1 UPGRADE INSTRUCTIES TAB07-100 LUNA 7 TABLET ANDROID 4.1 UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 8 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet naar Android 4.1 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

Handleiding snelbestellen via barcodescanner

Handleiding snelbestellen via barcodescanner Online uw bestelling plaatsen met de Opticon OPN 2001 1 INHOUD Hoofdstuk Pagina Installatie 3 Installatie 2 6 De scanner 8 Het programma 9 Afronden op de website 14 Tip: meerdere scanners in één keer uitlezen

Nadere informatie

Trevler AIR handleiding. Opmerkingen

Trevler AIR handleiding. Opmerkingen AIR Handleiding WAARSCHUWING Stel de Trevler module niet bloot aan water of andere vloeibare substanties om gevaar voor u en schade aan het apparaat te voorkomen. Open de behuizing van uw Trevler nooit,

Nadere informatie

Van start gaan. Inhoudsopgave. Quick User Guide - Nederlands

Van start gaan. Inhoudsopgave. Quick User Guide - Nederlands Van start gaan Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan TM Anywhere Wifi. Lees deze handleiding aandachtig door voor u deze scanner en de bijbehorende software in gebruik

Nadere informatie

Bluetooth Software Update Handleiding UTE-72BT / CDE-173BT / CDE-174BT

Bluetooth Software Update Handleiding UTE-72BT / CDE-173BT / CDE-174BT Bluetooth Software Update Handleiding UTE-72BT / CDE-173BT / CDE-174BT 1 Introductie Deze handleiding beschrijft de stappen die nodig zijn voor het bijwerken van Bluetooth op de head unit. Lees alle waarschuwingen

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Samsung PV 210 Tablet PC. Inhoudsopgave

Gebruiksaanwijzing Samsung PV 210 Tablet PC. Inhoudsopgave Gebruiksaanwijzing Samsung PV 210 Tablet PC Inhoudsopgave 1 Introductie van uw TABLET...2 2 Accu...2 4 Interface en applicaties...4 5 HDMI & Host...5 6 Taal & keyboard...6 7 Beheren van Applicaties...7

Nadere informatie

bezig met de microfoon op te laden afwisselend rood en groen knipperend: zowel basisstation als microfoon worden opgeladen alles is opgeladen

bezig met de microfoon op te laden afwisselend rood en groen knipperend: zowel basisstation als microfoon worden opgeladen alles is opgeladen OPLADEN Voordat de Swivl operationeel is, moet hij eerst opgeladen worden. Stop de adapter in het 220V stopcontact en verbindt de kabel met het basisstation. Er gaat nu een rood lampje schijnen. De status

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor gegevensoverdracht van camera naar camera

Gebruikershandleiding voor gegevensoverdracht van camera naar camera Canon Digitale Camera Gebruikershandleiding voor gegevensoverdracht van camera naar camera Inhoudsopgave Inleiding....................................... Beelden overbrengen via een draadloze verbinding.....

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Aansluitingen. DS010 Multi Panel & Card Reader 53-in-1

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Aansluitingen. DS010 Multi Panel & Card Reader 53-in-1 DS010 Multi Panel & Card Reader 53-in-1 Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van het Sweex Multi Panel & Card Reader 53-in-1. Met dit multi-panel kun je gemakkelijk de aansluitmogelijkheden

Nadere informatie

Oplossingen voor downloaden - innovatief en gebruiksvriendelijk. Uitleesapparatuur voor de digitale tachograaf. www.dtco.nl

Oplossingen voor downloaden - innovatief en gebruiksvriendelijk. Uitleesapparatuur voor de digitale tachograaf. www.dtco.nl Oplossingen voor downloaden - innovatief en gebruiksvriendelijk Uitleesapparatuur voor de digitale tachograaf www.dtco.nl Downloadkey II Mobile Card Reader kaartlezer Downloadterminal DLD Short Range and

Nadere informatie

Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner

Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner Documentversie: 1 Installatiehandleiding Vóór ingebruikname 1. Controleer of u installatierechten heeft op uw Windows-computer. Macintosh wordt

Nadere informatie

Nederlands. Multifunctionele. Digitale camera. Gebruikershandleiding

Nederlands. Multifunctionele. Digitale camera. Gebruikershandleiding Nederlands Multifunctionele Digitale camera Gebruikershandleiding ii INHOUD DE ONDERDELEN IDENTIFICEREN... 1 PICTOGRAMMEN OP HET LCD-SCHERM... 2 VOORBEREIDING... 2 Batterijen laden... 2 De SD/MMC-kaart

Nadere informatie

We beginnen met wat begrippen, zodat we weten waar we het over hebben.

We beginnen met wat begrippen, zodat we weten waar we het over hebben. 1 2 We beginnen met wat begrippen, zodat we weten waar we het over hebben. 3 Er zijn 3 soorten kaartbestanden: de basis kaart (nodig om de Zūmo te laten werken), de primaire kaart en de aanvullende kaart

Nadere informatie

Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan Book 3 scanner.

Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan Book 3 scanner. Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan Book 3 scanner. Deze scanner wordt geleverd met de softwaretoepassingen Readiris Pro 12 en IRIScan Direct (enkel Windows). De bijbehorende

Nadere informatie

Instructies voor het bijwerken van uw USB driver voor Smartinterfaces

Instructies voor het bijwerken van uw USB driver voor Smartinterfaces Instructies voor het bijwerken van uw USB driver voor Smartinterfaces Instructies voor het bijwerken van de driver onder Windows 7 Windows installeert automatisch de betreffende driver nadat u uw Smartinterface

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Digitale Video Memo

Gebruikershandleiding. Digitale Video Memo Gebruikershandleiding Digitale Video Memo De gesprekskosten bedragen 0,18 /minuut 2 INHOUD 1. Functies 7 2. Inhoud van de verpakking 8 3. Hoe de Video Memo op te laden 8 4. Hoofdfuncties en werking 11

Nadere informatie

Transmitter. Firmware Upgrade Procedure

Transmitter. Firmware Upgrade Procedure Transmitter Firmware Upgrade Procedure Deze handleiding begeleid je door alle stappen van de installatie van de Hähnel Viper TTL Firmware Upgrade. Noot De firmware installatie en upgraden kunnen alleen

Nadere informatie

Dat houdt in; gebruikersnaam en wachtwoord van beide dienen exact hetzelfde te zijn.

Dat houdt in; gebruikersnaam en wachtwoord van beide dienen exact hetzelfde te zijn. Inleiding Heeft u problemen dat de e boeken niet meer overgezet worden vanuit uw Windows of Macintosh computer naar uw ebook Reader, geeft de Reader een melding dat hij gemachtigd is voor een andere gebruiker,

Nadere informatie

VIDEO / FOTO zonnebril met afstandsbediening. GEBRUIKSAANWIJZING

VIDEO / FOTO zonnebril met afstandsbediening. GEBRUIKSAANWIJZING 0 Gebruiksaanwijzing Video/ foto zonnebril H211012 VIDEO / FOTO zonnebril met afstandsbediening. GEBRUIKSAANWIJZING 1 Gebruiksaanwijzing Video/ foto zonnebril H211012 VIDEO / FOTO zonnebril met afstandsbediening.

Nadere informatie

Innovative Growing Solutions. Datalogger DL-1. software-versie: 1.xx. Uitgifte datum: 01-09-2015 HANDLEIDING WWW.TECHGROW.NL

Innovative Growing Solutions. Datalogger DL-1. software-versie: 1.xx. Uitgifte datum: 01-09-2015 HANDLEIDING WWW.TECHGROW.NL Innovative Growing Solutions Datalogger DL-1 software-versie: 1.xx Uitgifte datum: 01-09-2015 HANDLEIDING WWW.TECHGROW.NL DL-1 Datalogger gebruikershandleiding Bedankt voor het aanschaffen van de TechGrow

Nadere informatie

Duurzame energie. Aan de slag met de energiemeter van LEGO

Duurzame energie. Aan de slag met de energiemeter van LEGO Duurzame energie Aan de slag met de energiemeter van LEGO LEGO, het LEGO logo, MINDSTORMS en het MINDSTORMS logo zijn handelsmerken van de LEGO Group. 2010 The LEGO Group. 1 Inhoudsopgave 1. Overzicht

Nadere informatie

Scherm met suggesties voor veilig varen. Updaten van de VesselView-software. Automatische zoekactie via wifi. Gebruik van de Micro SD-kaart

Scherm met suggesties voor veilig varen. Updaten van de VesselView-software. Automatische zoekactie via wifi. Gebruik van de Micro SD-kaart Scherm met suggesties voor veilig varen Hoofdstuk 1 - Om te beginnen Telkens als VesselView wordt ingeschakeld nadat 30 seconden of langer is uitgeschakeld, verschijnt er een scherm met advies over veilig

Nadere informatie

Bestnr Mini DVR in zaklampbehuizing

Bestnr Mini DVR in zaklampbehuizing Bestnr. 75 20 12 Mini DVR in zaklampbehuizing Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar

Nadere informatie

Installatie en Gebruik Barcode Scanner en Barcode App

Installatie en Gebruik Barcode Scanner en Barcode App Installatie en Gebruik Barcode Scanner en Barcode App Efficiënt Inkopen Een kleine en handzame scanner heeft het bestellen aanzienlijk makkelijker gemaakt. Samen met software zal deze scanner trouwe klanten

Nadere informatie

H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E T O U C H B A C K U P

H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E T O U C H B A C K U P H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E T O U C H B A C K U P H A N D L E I D I N G A I - 7 0 7 9 4 5 N E D E R L A N D S H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. celexon Laser-Presenter Expert LP250

Gebruiksaanwijzing. celexon Laser-Presenter Expert LP250 Gebruiksaanwijzing celexon Laser-Presenter Expert LP250 Hartelijk dank voor de aanschaf van een kwaliteitsproduct van celexon Lees voordat u de preseneter gebruikt deze aanwijzing aandachtig door en bewaar

Nadere informatie

Handleiding voor installatie en gebruik van

Handleiding voor installatie en gebruik van Handleiding voor installatie en gebruik van Opticon OPN-2001 Data Collector Inhoud pakket: - OPN-2001 - USB Communicatie kabel - Neckstrap Voordat u kunt communiceren met de OPN-2001 dient u de volgende

Nadere informatie

TAB07-210 XENTA 7c TAB07-211 XENTA 7c TAB07-212 XENTA 7c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES. Pagina 1 van 8

TAB07-210 XENTA 7c TAB07-211 XENTA 7c TAB07-212 XENTA 7c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES. Pagina 1 van 8 TAB07-210 XENTA 7c TAB07-211 XENTA 7c TAB07-212 XENTA 7c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Pagina 1 van 8 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

De firmware van de digitale SLR-camera updaten

De firmware van de digitale SLR-camera updaten De firmware van de digitale SLR-camera updaten Bedankt dat u hebt gekozen voor een Nikon product. In deze handleiding wordt beschreven hoe u deze firmware update moet uitvoeren. Als u niet zeker weet of

Nadere informatie

voor Windows Installatiehandleiding eid middleware v2.5 voor Windows

voor Windows Installatiehandleiding eid middleware v2.5 voor Windows Installatiehandleiding voor Windows 2006 Zetes NV pagina 1 van 11 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Stap 1: installatie van de de kaartlezer... 4 Instructies Vista... 4 Instructies 98/ME/2000/XP... 4 Controle

Nadere informatie

Nederlandse handleiding My GPS inbouw Tracker

Nederlandse handleiding My GPS inbouw Tracker Met de My GPS Tracker raakt u nooit meer iets kwijt Nederlandse handleiding My GPS inbouw Tracker www.mygpstracker.nl 1 Welkom bij My GPS Tracker Bedankt voor uw keuze voor My GPS Tracker. In deze handleiding

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware installatie. LC201 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware installatie. LC201 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps LC201 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps Inleiding Stel de Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het product niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. VieConnector Sociale alarmering

Gebruikershandleiding. VieConnector Sociale alarmering Gebruikershandleiding VieConnector Sociale alarmering Inleiding 1 Alarmeren met de rode alarm knop op de VieConnector 1.1 Alarm annuleren met afstelknop (groene bel) 2 Alarmeren met de halszender 2.1 Halszenderalarm

Nadere informatie

Handleiding Sens MyAir Gateway

Handleiding Sens MyAir Gateway Handleiding Sens MyAir Gateway Introductie Sens MyAir is een fijnstof sensor welke PM1, PM2.5 en PM10 meet. De data van deze sensor wordt uitgelezen door de gateway. Deze data kunt u vervolgens terugkijken

Nadere informatie

Hanwell temperatuur / vocht logger handleiding

Hanwell temperatuur / vocht logger handleiding Hanwell temperatuur / vocht logger handleiding De Hanwell temperatuur / vochtigheid datalogger Hanwell Hanlog32USB software (W200) USB set up communicatie kabel Y055 Verschillende mogelijkheden: -starten

Nadere informatie

Firmware flitser updaten

Firmware flitser updaten Firmware flitser updaten Dank u voor het kiezen van een Nikon-product. Deze gids beschrijft hoe u de firmware voor Nikon-flitsers bijwerkt. Als u niet zeker bent hoe u de update succesvol kunt uitvoeren,

Nadere informatie

De Camera firmware updaten

De Camera firmware updaten De Camera firmware updaten Bedankt dat u hebt gekozen voor een Nikon product. In deze handleiding wordt beschreven hoe u deze firmware update moet uitvoeren. Als u niet zeker weet of u de update correct

Nadere informatie

Samsung Auto Backup FAQ

Samsung Auto Backup FAQ Samsung Auto Backup FAQ Installatie V: Ik heb het Samsung externe harde schijfstation aangesloten maar er gebeurt niets. A: Controleer de verbinding met de USB-kabel. Als het Samsung externe harde schijfstation

Nadere informatie

MP300011/MP Sweex MP3 Player 128 MB/256 MB

MP300011/MP Sweex MP3 Player 128 MB/256 MB MP300011/MP300021 Sweex MP3 Player 128 MB/256 MB Voordelen FM Radio FM opname Flash Geheugen Spraakopname - Luister naar uw favoriete radiostation. - Neem tijdens het luisteren uw favoriete song op in

Nadere informatie

De firmware bijwerken voor WR-1/WR-R10 draadloze afstandsbedieningen

De firmware bijwerken voor WR-1/WR-R10 draadloze afstandsbedieningen De firmware bijwerken voor WR-1/WR-R10 draadloze afstandsbedieningen Dank u voor het kiezen van een Nikon-product. Deze gids beschrijft hoe de firmware voor WR-1 en WR-R10 draadloze afstandsbedieningen

Nadere informatie

Handleiding Sens MyAir

Handleiding Sens MyAir Handleiding Sens MyAir Introductie Sens MyAir is een fijnstof sensor welke PM1, PM2.5 en PM10 meet. De data van deze sensor wordt uitgelezen door een app die u kunt installeren op uw smartphone. Deze data

Nadere informatie

Op weg naar de nieuwe generatie ActivExpression

Op weg naar de nieuwe generatie ActivExpression Op weg naar de nieuwe generatie ActivExpression De zelfstudie module in ActivExpression levert directe terugkoppeling. Vraag na vraag, voor elke leerling. Je maakt een set vragen aan en stuurt deze naar

Nadere informatie

TREVLER AIR Model GL300

TREVLER AIR Model GL300 HANDLEIDING TREVLER AIR Model GL300 WAARSCHUWING: Stel de Trevler niet bloot aan: - water - andere vloeibare substanties - extreme hitte of kou Open de behuizing van de Trevler nooit, om gevaar voor elektrische

Nadere informatie

Samsung Drive Manager - veelgestelde vragen

Samsung Drive Manager - veelgestelde vragen Samsung Drive Manager - veelgestelde vragen Installeren V: Mijn externe harde schijf van Samsung is aangesloten, maar er gebeurt niets. A: Controleer de USB-kabel. Als de externe harde schijf van Samsung

Nadere informatie