NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN"

Transcriptie

1 Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER Al weer de 9 e nieuwsbrief van dit jaar. Aan de vooravond van het indoorseizoen kijken we nog even terug op de resultaten van de Hippiade. Om een tipje van de sluier op te lichten: we hebben dit jaar helaas geen kampioenschap weten te behalen. Het bestuur is ondertussen druk bezig met de voorbereiding van de eerste wedstrijden van het indoorseizoen. De eerste is onze onderlinge wedstrijd van 6 oktober, die we voor het eerst samen met de Manegevereniging verrijden. Verderop in deze nieuwsbrief een beschrijving van de nieuwe opzet. Ook bij de dressuur is er een wijziging. Vorig jaar hebben we voor het eerst een aparte Z- wedstrijd georganiseerd. Dat gaan we dit jaar verder doorzetten, zodat er aparte wedstrijden komen voor Bixie-M2 en voor Z1/Z2/ZZL. Daarmee komt er voor beide groepen meer ruimte. Overigens willen we nog steeds graag wetenswaardigheden ontvangen voor deze nieuwsbrief, dus schroom niet en laat het ons weten! Veel leesplezier Eric Trijbels, Voorzitter PSV De Driesporen AGENDA MANEGE DRIESPOREN Wedstrijdkalender indoorseizoen : 6 oktober 2012 Onderlinge wedstrijd Driesporen (MV & PSV) 20 oktober 2012 Dressuur paarden BB-M (PSV) 3 november 2012 Onderlinge wedstrijd Driesporen (MV & PSV) 10 november 2012 Mennen (PSV) 17 november 2012 Springen paarden (PSV) 24 november 2012 Freestyle clinic NIEUW 8 december 2012 Dressuur paarden Z1-ZZL (PSV) 15 december2012 Dressuur/springen pony's (PSV) 5 januari 2013 Onderlinge wedstrijd Driesporen (MV & PSV) 12 januari 2013 Mennen (PSV) 19 januari 2013 Dressuur paarden BB-M (PSV) 26 januari 2013 Rommelmarkt 9 februari 2012 Dressuur/springen pony's (PSV) 16 februari 2013 Onderlinge wedstrijd Driesporen (MV & PSV) 2 maart 2013 Dressuur paarden Z1-ZZL (PSV) 16 maart 2013 Onderlinge wedstrijd Driesporen (MV & PSV), clubkampioenschap 23 maart 2013 Springen paarden (PSV) 30 maart 2013 Diplomarijden (MV) 6 april 2013 Mennen (PSV)

2 HIPPIADE Drie dames vertegenwoordigden ons dit jaar op de Hippiade. Jarmilla in de Z2 dressuur, Ann in de M2 dressuur en Martine in het mennen (Z dressuur Enkelspan, 2x M vaardigheid enkelspan). Helaas konden ze zich niet bij de prijswinnaars voegen, al was Martine met Amerigo dichtbij met de snelste tijd van alle combinaties, maar helaas een fout op poort 20, de allerlaatste poort, waardoor ze direct terugviel naar de 8 e plaats. Ann en Jarmilla bleven helaas steken in de voorrondes. De uitslagen: Ann Wessels, Benice Dressuur M2 paarden 57,67% (12 e plaats) Jarmilla Peterson, Don Chello Dressuur ZZL paarden 59,71% (21 e plaats) Martine Trijbels, Amerigo Vaardigheid Enkelspan M Ponies 3 strafpunten (8 e plaats) Martine Trijbels, Rembrand Vaardigheid Enkelspan M Paarden 10 strafpunten (11 e plaats) Martine Trijbels, Rembrand Dressuur Enkelspan Z Paarden 59,93% (6 e plaats) Wilhelminastraat 18, Vlagtwedde tel , ruime en gratis parkeergelegenheid VRIJRIJDEN Op onze website staat aangegeven welke uren er lessen zijn en wanneer er dus wel of niet vrij gereden kan worden. Nu kan vrij rijden bijna altijd, maar we moeten wel even rekening met elkaar houden. Met name de menners hebben wat tijd nodig om in te spannen en dat kan nu eenmaal niet op de zadelplaats. Daarom moeten de rijhallen waar de lessen gegeven worden een kwartier voor aanvang van de lessen beschikbaar zijn om in te spannen.

3 ONDERLINGE WEDSTRIJD Het indoorseizoen gaan de ManegeVerenging (MV) en de PaardenSport- Vereniging (PSV) voor het eerst gezamenlijke onderlinge wedstrijden organiseren. Wat betekent dat voor jullie? In eerste instantie heel weinig. De belangrijkste wijzigingen op een rij: We verrijden gedurende het indoorseizoen 5 wedstrijden, waarvan 4 wedstrijden meetellen. De laatste wedstrijd (hét clubkampioenschap) is verplicht om clubkampioen te kunnen worden en telt bij de eigen paarden/pony s dubbel. Clubkampioen kun je worden in: o Dressuur manege paard/pony o Dressuur eigen pony/paard o Dressuur Bixi o Springen manege pony/paard o Springen eigen pony/paard o Springen Bixi De leden van de ManegeVereniging met een eigen pony of paard rijden mee met de PSV leden in dressuur en springen. Inschrijfgeld/prijzen dressuur: o Manegepaarden en pony's: inschrijfgeld 4,- / prijzen: linten o Bixi: inschrijfgeld 4,- / prijzen: linten o Eigen pony: inschrijfgeld 4,- / prijzen: linten o Niet-leden met eigen pony: inschrijfgeld 5,- / prijzen: linten o Eigen paarden: inschrijfgeld 6,- / prijzen: cadeaubonnen o Niet-leden met eigen paard: inschrijfgeld 7,- / prijzen: cadeaubonnen) Inschrijfgeld/prijzen springen: o Manegepaarden en pony's: inschrijfgeld 3,- / prijzen: linten o Bixi: inschrijfgeld 3,- / prijzen: linten o Eigen pony: inschrijfgeld 3,- / prijzen: linten o Niet-leden met eigen pony: inschrijfgeld 4,- / prijzen: linten o Eigen paarden: inschrijfgeld 6,- / prijzen: cadeaubonnen o Niet-leden met eigen paard: inschrijfgeld 7,- / prijzen: cadeaubonnen) De dressuur eigen pony s/paarden wordt door een officiële jury beordeeld. Het springen wordt in alle klassen op stijl beoordeeld, zo mogelijk door een officiële jury. En natuurlijk de Hermien Prins Bokaal aan het einde voor de doorzetter van het jaar, gekozen door de besturen uit de leden van de ManegeVereniging en de PaardenSportVereniging. Heel veel plezier allemaal dit jaar!

4 HUISHOUDELIJKE MEDEDELINGEN Om de kosten van de Stichting te dekken is de inzameling van oud papier van groot belang. Hiervoor staat er een container om het terrein. Dus breng allemaal je papier daarheen! Als de container vol is, zet het papier er dan echter niet voor, aangezien we al een paar keer het evenemententerrein leeg konden halen omdat het over het terrein was gewaaid. Bel dan even met Gert Lukens, zodat de container kan worden gewisseld. Bijna iedereen haalt netjes de mest uit de bak en van het terrein. Een pluim! Maar het vriendelijke verzoek is om als de mestkruiwagen vol is, deze even te legen op de mesthoop. VERZENDLIJST NIEUWSBRIEF Standaard wordt deze nieuwsbrief verzonden naar de mailadressen die leden hebben opgegeven bij hun aanmelding. Maar soms gaat dit naar een van de ouders, terwijl zoon of dochter de nieuwsbrief (ook) graag wil hebben. Geen probleem: laat het even weten aan Monique dan zorgt zij er voor dat de extra mailadressen in de verzendlijst komen te staan. Impex Trailers BV Osloweg BX Groningen Tel: Fax: Web: Mail: In oktober zijn jarig: VERJAARDAGEN 4 oktober Agatha Speelman en Evelyn Speelman 5 oktober R.M. Ploeger 8 oktober Sven Stegen 12 oktober Roelie Brouwer 15 oktober Tirza Hemmen 17 oktober Marian Munneke 21 oktober Leonie Nijmeijer 30 oktober Maryam Sandee 31 oktober Jannet Boer Van harte gefeliciteerd!

5 BESTUURSLEDEN GEZOCHT Een aantal bestuursleden heeft aangegeven aan het einde van hun termijn te willen gaan stoppen. Vandaar dat we nu al op zoek gaan naar opvolgers, zodat tijdig de opvolging in gang gezet kan worden. Heb je belangstelling (Noot van Eric: en ja, dat geldt ook voor mannen en vaders), stuur dan een berichtje naar of bel , dan kunnen we de mogelijkheden bespreken. GÉTHAIS MANAGEMENT & ADVIES EVEN VOORSTELLEN Mijn naam is José van der Luit-Slagmolen en ik ben 27 jaar. Ik woon in Wildervank samen met mijn man en onze zoon Bram van een half jaar oud. Welke lessen verzorg je, wanneer zijn die en sinds wanneer doe je dat? Op de donderdagavond geef ik les aan de menners van de vereniging van tot Dit doe ik sinds halverwege augustus vast, maar de menners kenden mij al als inval instructie. Welke instructeursdiploma s heb je? Voor het mennen heb ik geen officieel diploma, maar voor het lesgeven onder het zadel heb ik een niveau twee diploma. Wat vind je het leukst/minst leuk aan het lesgeven? Ik vind lesgeven erg leuk, vooral het samen op zoek gaan naar een oplossing voor de problemen van de menner en het paard. In mijn lessen probeer ik alles uit een combinatie te halen wat er in zit. Maar dit moet wel in rust en ontspanning gebeuren. Welke paarden heb je zelf? Zelf heb ik geen paarden, maar gelukkig hebben mijn ouders er meerdere waar ik mee mag rijden. Zo rijd ik met Cinquant s Pine-apple Yellie. Zij is een New Forest fokmerrie van 9 jaar. Ook ben ik sinds kort bezig met haar dochter van 4 jaar. Wat heb je inmiddels zoal bereikt en met welk paard/pony? Met Yellie ben ik Noord Nederlands kampioen geweest in de M dressuur en in de M vaardigheid. Ook heb ik 4 jaar achter elkaar mogen mee rijden op de Nederlandse kampioenschappen, in zowel de dressuur als de vaardigheid. Ons beste resultaat in de dressuur was een 5 e plaats in de Z dressuur en een 3 e plaats in de ZZ vaardigheid. Dit hebben we behaald in Wat zou je nog willen bereiken/wat is je doel? Mijn doel in het mennen is nu met de nieuwe pony wedstrijden te gaan mennen en samen veel lol te gaan beleven.

6 Doe je naast het lesgeven nog ander werk? Naast het lesgeven werk ik in de kinderopvang zowel op de BSO als op het kinderdagverblijf. Ook geef ik bijles aan kinderen die moeite hebben met lezen, taal en rekenen. Heb je naast de paarden nog andere hobby s? Elke maandagavond speel ik bij een muziekvereniging in Norg hier bespeel ik de xylofoon. Heeft u vragen kom dan gerust eens langs op donderdagavond van tot Hopelijk tot ziens, Groeten José van der Luit- Slagmolen EXTRA SPRINGLESSEN De nieuwe springlessen zijn van start gegaan onder leiding van Mariol Middel. Voorlopig hebben we 2 lessen op de vrijdag, van tot en van tot Er is nog plek voor meer deelnemers van ieder niveau en leeftijd (de jongste deelnemer is 6, de oudste wil zijn leeftijd niet geven). Je kan wekelijks of 2-wekelijks meedoen. Mocht je dus nog mee willen doen, meldt je dan bij Mariol tijdens de lessen, dan kan zij even bekijken of en wanneer je mee kan doen.

7 INDOOR MENCOMPETITIE ONSTWEDDE Afgelopen indoorseizoen hadden we onze eerste indoor mencompetitie, wat een groot succes was. Daarom houden we dit indoorseizoen onze tweede Indoor Mencompetitie Onstwedde. In district Noord is dit een unieke competitie. Ook het feit dat we de menners de gelegenheid geven om indoor 2 dressuurproeven te rijden is uniek. De data voor de Indoor MenCompetitie Onstwedde (IMCO) zijn: 10 november januari april 2013 (finale) Iedere wedstrijd is er gelegenheid tot het rijden van 2 dressuurproeven (we starten met 20x40 ringen, daarna rijden vierspan, tweespan M/Z/ZZ en enkelspan Z/ZZ in 20x60 ring.) Er zal in 4 rubrieken een competitiewinnaar zijn, namelijk: B enkelspan L enkelspan M/Z/ZZ enkelspan meerspannen We hebben al een paar sponsoren bereid gevonden deze wedstrijd extra aan te kleden. FREESTYLE CLINIC In samenwerking met J&M, Freestyle & Dressuur Trainingsstal organiseren we op zaterdag 24 november een Freestyle Clinic. Tijdens deze kan je kennis laten maken met de grondbeginselen van de Freestyle methode. Het ochtend programma zal bestaan uit een theorieles en een demonstratie met eigen paard in de al opgezette ringen in de rijhal. Tijdens de lunch kunt u eén en ander op u laten inwerken om vervolgens zelf met uw paard, in de ring, onder begeleiding aan de slag te gaan. Aan het einde van de dag volgt er een evaluatie ronde, waarin per combinatie de evt verbeteringspunten zullen worden besproken. Tijdens de gehele cursusdag is de kantine geopend zodat koffie en thee ed. en tevens de lunch verkrijgbaar is.

8 Plaats Manege De Driesporen Aanvang 10 uur, we streven ernaar rond 17 uur af te sluiten. Prijs De kosten voor deze gehele cursusdag bedragen 47,50 euro per combinatie (max 12 pers). Het meedoen met een manege paard is tevens mogelijk tegen een kleine vergoeding voor de manegevereniging. De kosten voor het volgen van de theorie bedragen 25,=. U bent dan welkom als toeschouwer tijdens de praktijk. Opgave Mail: info@freestyle-dressuur.nl. Je kan ook contact opnemen met Ann Wessels! GRONINGER PAARDEN KUNNEN WÉL SPRINGEN 1PKNOORD / TOLBERT Het Gronings Paard staat te boek als veelzijdig, maar als springpaard? Tijdens een clinic van Mariol Middel en een springwedstrijd tijdens de Dag van het Groninger paard op 22 september kon de Onstwedder springruiter Eric Trijbels tonen dat dat zeker het geval is. Al tijdens de clinic maakte de combinatie indruk en die lijn trok hij door in het springparcours waar moeiteloos een foutloos parcours werd afgelegd en de eerste prijs werd gegrepen voor Eline Vreugdenhil en Ingeborg Nienhuis.

9 CONTACT MET HET BESTUUR? Als bestuur kunnen wij niet altijd op de manege zijn. Heb je daarom vragen, opmerkingen, suggesties, klachten? Heb je nieuwsberichten, uitslagen of andere leuke informatie, stuur deze dan zo compleet mogelijk naar

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER De vakanties staan voor de deur (tijdens de bouwvak - week 31 t/m week 33, 30 juli 2012 t/m 17 augustus 2012 - zijn er geen lessen!) en we hebben

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER Na de Noordelijke Menkampioenschappen hebben we als vereniging maar liefst 4 kampioenen! Alleen wel opvallend dat alle kampioenen, reserve kampioenen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER Zoals jullie kunnen zien in deze nieuwsbrief zijn er steeds meer sponsoren die graag in onze nieuwsbrief adverteren. Om het leesbaar te houden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER Na een onderbreking vanwege computer perikelen hier de nieuwsbrief van september. In de tussentijd is onder andere de Hippiade verreden. Helaas

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER Helaas hebben we onze geplande springwedstrijd van 24 maart moeten schrappen, aangezien we maar een zeer kleine opgave hadden. Door de uitbraak

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER Terwijl we nog midden in de outdoorwedstrijden zitten, hebben we samen met de manege en de stichting alweer de agenda voor het indoorseizoen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER Bij de Groninger Kampioenschappen konden we maar liefst 4 kampioenen noteren! Emiel Drenth, Evelyn Speelman, Emma Vos en Cindy Stooker werden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER De zomer is aangebroken en daarmee voor de vereniging een wat rustiger periode. Dat betekent niet dat er op de manege niets te doen is! Afgelopen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER Het outdoor seizoen begint al weer zijn einde te naderen en de voorbereidingen voor het indoorseizoen zijn in volle gang. Maar eerst gaan we nog

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER Voor het eerst in vele jaren waren de Groninger Kampioenschappen weer eens bij De Driesporen. En dat is goed verlopen: zonder problemen, zonder

Nadere informatie

Nieuwsbrief PSV De Driesporen December 2009

Nieuwsbrief PSV De Driesporen December 2009 Nieuwsbrief PSV De Driesporen December 2009 VAN DE VOORZITTER Beste leden Al weer de laatste nieuwsbrief van 2009. Een jaar met veel resultaten, Hippiade deelnemers in de dressuur en het mennen (nu het

Nadere informatie

Nieuwsbrief PSV De Driesporen maart 2009

Nieuwsbrief PSV De Driesporen maart 2009 Nieuwsbrief PSV De Driesporen maart 2009 VAN DE VOORZITTER En wederom een trotse voorzitter! Drie provinciaal kampioenen een een flink aantal die daar dichtbij waren. Met name onze ponyclub heeft dit keer

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER De laatste nieuwsbrief van 2012. Met de uitslag van de springwedstrijd en van onze ponywedstrijd. Uiteraard de laatste aanvullingen op de agenda

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER Het eerste deel van de outdoorwedstrijden is zeer succesvol verlopen, zeker ook voor onze eigen leden. Nog twee outdoorwedstrijden te gaan en

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER Natuurlijk doen jullie op 3 maart allemaal mee met het clubkampioenschap. Helaas heb ik zelf niet goed opgelet toen we met het bestuur de wedstrijdagenda

Nadere informatie

Nieuwsbrief PSV De Driesporen April 2009

Nieuwsbrief PSV De Driesporen April 2009 Nieuwsbrief PSV De Driesporen April 2009 VAN DE VOORZITTER Het clubkampioenschap was weer goed bezet dit jaar en de strijd was weer als vanouds. Alleen jammer dat we een foutje hebben gemaakt in de uitslagen.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER Het wedstrijdseizoen zit er weer op. Met als afsluiting dit jaar de clubkampioenschappen. Zie verderop in deze nieuwsbrief voor een verslag,

Nadere informatie

Nieuwsbrief PSV Driesporen / juni 2008

Nieuwsbrief PSV Driesporen / juni 2008 Nieuwsbrief PSV Driesporen / juni 2008 VAN DE VOORZITTER Ook in deze nieuwsbrief weer een aantal wedstrijdresultaten van onze leden. Maar volgens mij mis ik er nog een heleboel. Geneer je niet en laat

Nadere informatie

Nieuwsbrief PSV De Driesporen Juli 2009

Nieuwsbrief PSV De Driesporen Juli 2009 Nieuwsbrief PSV De Driesporen Juli 2009 VAN DE VOORZITTER Een trotse voorzitter. Want wederom zijn we kampioen. Nu niet het verenigingskampioenschap bij de pony s, maar wel het viertal bij de paarden dressuur.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER De vakantie staat weer voor de deur. En dat betekent ook dat de regionale en landelijke kampioenschappen op het punt van beginnen staan. Eind juli

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER Net gemist bij de nieuwsbrief van mei: onze outdoor springwedstrijd. Maar nu wel een verslag. Foto s staan op onze site. Maar ook andere uitslagen,

Nadere informatie

Deze competitie wordt mede mogelijk gemaakt door:

Deze competitie wordt mede mogelijk gemaakt door: Deze competitie wordt mede mogelijk gemaakt door: - Blackdiamond fellpony s, Lehe. - Alie Boekelo - Kim Commies, dierfysiotherapeut - Animo Ruitersport, Veendam - De ambachtelijke metworstenspecialist

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER Afgelopen weken was er wat onduidelijkheid over wedstrijden voor pony s. Zo hebben we de pony dressuurwedstrijd die gepland was voor 5 november

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER Er zullen niet zo heel veel verenigingen zijn die in deze tijd de contributie verlagen. Maar de Algemene Ledenvergadering van onze vereniging

Nadere informatie

Nieuwsbrief PSV De Driesporen Mei 2009

Nieuwsbrief PSV De Driesporen Mei 2009 Nieuwsbrief PSV De Driesporen Mei 2009 VAN DE VOORZITTER Onze outdoorwedstrijden zijn weer achter de rug. Veel, heel veel deelnemers, mooi weer en goede wedstrijden. Dankzij de inspanning van velen hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief PSV De Driesporen november 2008

Nieuwsbrief PSV De Driesporen november 2008 Nieuwsbrief PSV De Driesporen november 2008 VAN DE VOORZITTER Het indoor seizoen is al weer in volle gang en ook onze eerste indoor wedstrijden zijn al weer achter de rug. Als bestuur zijn we bovendien

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER Het jaar zit er voor de vereniging al weer op. De laatste wedstrijden zijn geweest en de laatste lessen bijna. Dat betekent ook dat onze jaarlijkse

Nadere informatie

Aan de secretariaten van de kringen regio Noord-Brabant Ter kennisgeving aan de kringvoorzitters en DA s. Someren, 5 juni 2007. Geachte secretaris,

Aan de secretariaten van de kringen regio Noord-Brabant Ter kennisgeving aan de kringvoorzitters en DA s. Someren, 5 juni 2007. Geachte secretaris, Wedstrijdsecretariaat regio Noord-Brabant: Nannie Verhappen Diepe Vaart 14, 5663 AX Geldrop Tel.: 06 51 899 874 e-mail:wedstrijdsecretariaat@knhsregiobrabant.nl NOORD-BRABANT Aan de secretariaten van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief PSV De Driesporen Maart 2011

Nieuwsbrief PSV De Driesporen Maart 2011 Nieuwsbrief PSV De Driesporen Maart 2011 VAN DE VOORZITTER Beste leden, De indoor dressuur competitie van deze winter was een doorslaand succes. Met dank aan Karin Tolhuis die dit georganiseerd heeft!

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTERS We hebben een groeiende en bloeiende vereniging, financieel gezond, met een prachtige accommodatie en veel kwalitatief hoogstaande concoursen

Nadere informatie

Deze vragenlijst is opgebouwd uit enkele vragenblokken. Ieder blok begint met een korte uitleg over de achtergrond van de vragen.

Deze vragenlijst is opgebouwd uit enkele vragenblokken. Ieder blok begint met een korte uitleg over de achtergrond van de vragen. Deze vragenlijst is opgebouwd uit enkele vragenblokken. Ieder blok begint met een korte uitleg over de achtergrond van de vragen. Mensportbeoefening Als eerste willen we graag weten op welke manier u met

Nadere informatie

Nieuwsbrief PSV Driesporen / mei 2008

Nieuwsbrief PSV Driesporen / mei 2008 Nieuwsbrief PSV Driesporen / mei 2008 VAN DE VOORZITTER Een nieuwsbrief vol uitslagen ditmaal, vooral van onze eigen wedstrijden. Want rond Koninginnedag is het evenemententerrein in Onstwedde traditioneel

Nadere informatie

Wedstrijd RV. Zeldenrust

Wedstrijd RV. Zeldenrust VELDEN RV. Zeldenrust (V40319) 11-3-2017-12-3-2017 Denise Van Lin W005055 Status: Goedgekeurd Indoor Pony en Paard 3 Openstelling: Onbeperkt Selectiewedstrijd: Nee Inschrijven Start inschrijven: 7-2-2017

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER Al weer de laatste nieuwsbrief voor de zomer. Komende 1½ maand wordt het weer spannend met de outdoor kampioenschappen voor alle disciplines.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER Alweer een volle nieuwsbrief. Met uiteraard de uitslagen van onze eerste indoor dressuurwedstrijd van dit seizoen. Van 8 uur s ochtends tot

Nadere informatie

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * VALENTINO Helaas hebben wij vorige week afscheid moeten nemen van ons manegepaard Valentino. Nadat hij opnieuw last kreeg van een peesblessure hebben wij helaas

Nadere informatie

FNRS proeven \ Diplomarijden. FNRS proeven \ Promotiepunten

FNRS proeven \ Diplomarijden. FNRS proeven \ Promotiepunten FNRS proeven \ Diplomarijden Algemeen Diplomarijden is speciaal door de FNRS ontwikkeld om ook ruiters zonder eigen paard of pony proeven te laten rijden. De proeven mogen dus op verschillende paarden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Tusken Waad en Klif juni 2015

Nieuwsbrief Tusken Waad en Klif juni 2015 Nieuwsbrief Tusken Waad en Klif juni 2015 Hallo leden van kring Tusken Waad en Klif, Hierbij de allereerste nieuwsbrief van kring Tusken Waad en Klif, oftewel TWK! We hopen jullie hiermee beter te informeren

Nadere informatie

Nieuwsbrief PSV Driesporen Januari 2008

Nieuwsbrief PSV Driesporen Januari 2008 Nieuwsbrief PSV Driesporen Januari 2008 VAN DE VOORZITTER Omdat Hans Dollen onvoldoende tijd heeft om zijn bestuursfunctie te blijven vervullen zijn we dringend op zoek naar een bestuurslid die de spring-

Nadere informatie

Nieuwbrief stal Agnes

Nieuwbrief stal Agnes Nieuwbrief stal Agnes Maart 2018 Jaargang 2, nummer 6 Inhoud: Hight Tea & High Beer! Wat is een Bixie-parcours? Vrijwilligers in beeld Spreekbeurt over paarden? Tips en verbeterpunten gevraagd! Stuur je

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER De cncept agenda vr 2014-2015 is weer beschikbaar en tegevegd aan de agenda. Natuurlijk nder vrbehud van gedkeuring dr de bnd, maar je ziet dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief PSV De Driesporen Oktober 2009

Nieuwsbrief PSV De Driesporen Oktober 2009 Nieuwsbrief PSV De Driesporen Oktober 2009 VAN DE VOORZITTER De eerste wedstrijden van het binnenseizoen hebben we al weer achter de rug. Met vooral bij de dressuur een bijzonder volle dag! Van s morgens

Nadere informatie

Agenda. 1. De sportfora. 2. Het proces richting besluitvorming. 3. De hervormingsplannen. 4. Belangrijke data

Agenda. 1. De sportfora. 2. Het proces richting besluitvorming. 3. De hervormingsplannen. 4. Belangrijke data Hervorming SWM Agenda 1. De sportfora 2. Het proces richting besluitvorming 3. De hervormingsplannen 4. Belangrijke data 1. De sportfora Het Menforum bestaat uit 2 afgevaardigden vanuit ieder district

Nadere informatie

ALGEMENE BEPALINGEN BRABANTSE KAMPIOENSCHAPPEN 2007

ALGEMENE BEPALINGEN BRABANTSE KAMPIOENSCHAPPEN 2007 ALGEMENE BEPALINGEN BRABANTSE KAMPIOENSCHAPPEN 2007 Er wordt gereden onder de reglementen van de afdeling basiswedstrijdsport van de KNHS. De organisatie behoudt zich het recht voor de starttijden met

Nadere informatie

Overzicht data verschillende activiteiten 2019

Overzicht data verschillende activiteiten 2019 Januari Overzicht data verschillende activiteiten 2019 2,3 en 4 Pannenkoekenritten; gezellige buitenrit en wel van te voren doorgeven. Kosten 25,- pp 5 Oliebollenspringen; Speel je spel!! Leuke springwedstrijd.

Nadere informatie

Nieuwsbrief PSV Driesporen / juli 2008

Nieuwsbrief PSV Driesporen / juli 2008 Nieuwsbrief PSV Driesporen / juli 2008 VAN DE VOORZITTER Een trotse voorzitter die hier het voorwoord schrijft. Want niet alleen heeft Jarmilla de 3 e titel op rij gehaald: voor het eerst in lange tijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste leden, Instructie. Oktober 2012

Nieuwsbrief. Beste leden, Instructie. Oktober 2012 Beste leden, Oktober 2012 In deze nieuwsbrief nieuws over de instructie, het viertal, het najaarsconcours en de clubkampioenschappen. Ook is er nieuws uit de inspanningscommissie, die een sessie videospringen

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Augustus 2019

Nieuwsbrief: Augustus 2019 Nieuwsbrief: Augustus 2019 Evenementen in Augustus Vereniging nieuws Bakbezetting *Deze informatie kunt u tevens op de website van het HCE vinden. Gedurende de zomermaanden wordt overwegend gebruik gemaakt

Nadere informatie

Nieuwsbrief PSV De Driesporen November 2009

Nieuwsbrief PSV De Driesporen November 2009 Nieuwsbrief PSV De Driesporen November 2009 VAN DE VOORZITTER Velen van jullie zullen het al hebben gezien: de voorbereidingen voor de 3e rijhal zijn begonnen! Binnenkort zal met de bouw van de hal worden

Nadere informatie

Overzicht data verschillende activiteiten 2019

Overzicht data verschillende activiteiten 2019 Januari Overzicht data verschillende activiteiten 2019 2,3 en 4 Pannenkoekenritten; gezellige buitenrit en wel van te voren doorgeven. Kosten 25,- pp 5 Oliebollenspringen; Speel je spel!! Leuke springwedstrijd.

Nadere informatie

Indoorkampioenschappen regio Groningen 2019

Indoorkampioenschappen regio Groningen 2019 Indoorkampioenschappen regio Groningen 2019 Dressuur: HJC manege te Tolbert Zaterdag 9 februari 2019 o Pony s klasse B, L1, Z1 en Z2 o Paarden klasse Z1 t/m ZZ-licht o Kür op muziek pony s klasse Z2 cat.

Nadere informatie

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2017 MAN-POWER! Zaterdag 19 augustus is Javaj gestart in Oldebroek bij de Bixie. Hij is in de dressuur A, 4e geworden. Bij het A springen is hij 7e geworden. Zijn

Nadere informatie

Stad en Lande Ruiters nieuwsbrief september 2015

Stad en Lande Ruiters nieuwsbrief september 2015 Stad en Lande Ruiters nieuwsbrief september 2015 Op ons programma... 6 september gaan we weer oefenspringen! Sta jij al op de startlijst? Rond 12:30 uur kun jij het parcours komen verkennen. Vanaf 13 uur

Nadere informatie

Nieuwbrief stal Agnes

Nieuwbrief stal Agnes Nieuwbrief stal Agnes April 2018 Jaargang 2, nummer 7 Inhoud: Stal Agnes weer getraind in BHV Eind maart hebben Agnes en Annika weer hun BHV training gehad! Ze zijn dus weer op alle situaties voorbereid.

Nadere informatie

Datum: 29 september 2016 Aantal pagina s: 5

Datum: 29 september 2016 Aantal pagina s: 5 Datum: 29 september 2016 Aantal pagina s: 5 Inhoud Nieuwsbrief: B/L team Delflandruiters zaterdag in Ouddorp op de Herfstmeeting M/Z team Delflandruiters volgende week zondag 9/10 in Naaldwijk op de Herfstmeeting

Nadere informatie

IICH GRONINGEN Zuidbroek

IICH GRONINGEN Zuidbroek ZUIDBROEK 20-12-2015-9-1-2016 VP0068842 Status: Goedgekeurd Datum goedgekeurd: 25-10-2015 Indoor Pony & Paard Categorie 1 Openstelling: Onbeperkt opengesteld Selectiewedstrijd: Nee Stichting Ruitersport

Nadere informatie

Inschrijven Sluiting inschrijving : 9-9-2013 Wijzigingen doorgeven : Zondag van 0:00:00 tot 0:00:00

Inschrijven Sluiting inschrijving : 9-9-2013 Wijzigingen doorgeven : Zondag van 0:00:00 tot 0:00:00 SGW Ysselsteyn imburgs kampioenschap Eventing YSSESTEYN ( 5813E ) 5-10-2013-6-10-2013 VP00012 Status : Goedgekeurd Wedstrijd goedgekeurd op : 19-6-2013 Outdoor Pony & Paard Categorie 3 Openstelling : Onbeperkt

Nadere informatie

De activiteiten georganiseerd door PSV Delflandruiters worden mede mogelijk gemaakt door:

De activiteiten georganiseerd door PSV Delflandruiters worden mede mogelijk gemaakt door: Datum: 28 maart 2014 Aantal pagina s: 6 Inhoud Nieuwsbrief: Impressie Praktijkdag Clinic Bewust Wedstrijd Rijden 22 maart jl. Rabobank CHIO Zuid Holland Cup 2014 Paard&Lifestyle Masterclass in Ermelo op

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lr & Pc de Woudruiters

Nieuwsbrief Lr & Pc de Woudruiters Nieuwsbrief Lr & Pc de Woudruiters November, December 2016, Januari, februari, maart 2017 Halloween - Voltige wedstrijd - Springwedstrijd - Voorselectie kampioenschappen - Onderlinge wedstrijden - Nieuwjaarsreceptie

Nadere informatie

Wedstrijdrijden Ruitersportcentrum & Kampeerboerderij Dé ontmoetingsplaats voor iedereen!

Wedstrijdrijden Ruitersportcentrum & Kampeerboerderij Dé ontmoetingsplaats voor iedereen! Wedstrijdrijden Ruitersportcentrum & Kampeerboerderij Dé ontmoetingsplaats voor iedereen! 2 Wedstrijdrijden bij Manege Thielen Beste ruiter, Leuk dat jij ook wilt deelnemen aan de wedstrijden bij Manege

Nadere informatie

Stad en Lande Ruiters nieuwsbrief maart 2015

Stad en Lande Ruiters nieuwsbrief maart 2015 Stad en Lande Ruiters nieuwsbrief maart 2015 pagina 1/3 Algemene Ledenvergadering Vrijdag 3, Goede Vrijdag, is de Algemene Ledenvergadering van Stad en Lande Ruiters in De Blaercom. U bent allen van harte

Nadere informatie

* NIEUWSBRIEF * EXTRA VAKANTIE EDITIE * NIEUWSBRIEF * OVERIGE ACTIVITEITEN

* NIEUWSBRIEF * EXTRA VAKANTIE EDITIE * NIEUWSBRIEF * OVERIGE ACTIVITEITEN * NIEUWSBRIEF * EXTRA VAKANTIE EDITIE * NIEUWSBRIEF * Hoewel het weer pas dit weekend op lenteweer gaat lijken is het aan het einde van deze maand al weer meivakantie en niet lang daarna kunnen we ons

Nadere informatie

Voorwoord door Ilsa Derks

Voorwoord door Ilsa Derks Via deze nieuwsbrief willen wij u informeren over enkele vernieuwingen en aanpassingen binnen de manege daarnaast brengen wij ook enkele mededelingen en nieuwsberichten. Ieder kwartaal komt er een nieuwsbrief

Nadere informatie

INFORMATIE KNHS DRESSUUR

INFORMATIE KNHS DRESSUUR INFORMATIE KNHS DRESSUUR De wedstrijdkalender wordt vastgesteld door de KNHS Regio Utrecht, waar wij als vereniging onder vallen. Ons doel is om bij Manege Bleijenberg maandelijks een KNHS dressuurwedstrijd

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER Deze nieuwsbrief krijg je midden tussen alle drukke activiteiten rond onze outdoorwedstrijden. Het dressuurconcours dat we traditioneel op Koninginnedag

Nadere informatie

Clubnieuws 2 18 Mei 2009

Clubnieuws 2 18 Mei 2009 Opgericht 14 september 1973 Clubnieuws 2 18 Mei 20 Dit is Melva, een 7 jarige vos merrie. Melva is vanaf 14 maart van mij. Melva heeft geen papieren, haar ouders zijn helaas niet bekend. Ze is ongeveer

Nadere informatie

Reglement Onderlinge Wedstrijden RSV De Mastbosruiters

Reglement Onderlinge Wedstrijden RSV De Mastbosruiters Reglement Onderlinge Wedstrijden RSV De Mastbosruiters Algemeen: 1. Het wedstrijdseizoen loopt van 1 april t/m 31 maart. 2. Wedstrijden worden ruim van te voren aangekondigd op de website en in het mededelingenbord.

Nadere informatie

Programma Bathmen te Paard 2015

Programma Bathmen te Paard 2015 Programma Bathmen te Paard 2015 ALGEMEEN Accommodatie : Manege t Ruiterkamp, Koekendijk 20, 7434 CK te Bathmen Afmeting hoofdring : 35 x 60 meter Afmeting losrijring : 35 x 40 meter Datum : dinsdag 3 t/m

Nadere informatie

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2018 NIEUWJAARSRECEPTIE Voorzitter Gerrit Spaan bedankt Jan Klein en Henk Dokter voor hun jarenlange inspanning voor de SGW. Ze dragen hun stokje over aan de volgende

Nadere informatie

Zoals jullie weten hebben er een aantal van onze leden op de galoppade gereden.

Zoals jullie weten hebben er een aantal van onze leden op de galoppade gereden. Hallo allemaal, Hierbij weer een kersverse nieuwsbrief van september 2011. sorry voor de late nieuwsbrief de volgende nieuwsbrief komt rond 1 november weer want ik heb het ook erg druk met school dus heb

Nadere informatie

Stad en Lande Ruiters nieuwsbrief oktober 2015

Stad en Lande Ruiters nieuwsbrief oktober 2015 Stad en Lande Ruiters nieuwsbrief oktober 2015 Op ons programma... Het oefenspringen wordt weer georganiseerd op 4 oktober en 1 november. Dit zijn de laatste keren van dit jaar. Daarna organiseren wij

Nadere informatie

Wedstrijd RV. Paardenvriend Reuver (hsv.)

Wedstrijd RV. Paardenvriend Reuver (hsv.) REUVER RV. Paardenvriend Reuver (hsv.) (V40317) 24-6-2017-25-6-2017 Nadine Latiers W011575 Status: Goedgekeurd Outdoor Pony en Paard 3 Openstelling: Onbeperkt wedstrijd: Ja Inschrijven Start inschrijven:

Nadere informatie

Mendistrict Noord Notulen algemene voorjaarsvergadering. Donderdag 22 maart 2018 om uur. Het Witte Huis te Donkerbroek.

Mendistrict Noord   Notulen algemene voorjaarsvergadering. Donderdag 22 maart 2018 om uur. Het Witte Huis te Donkerbroek. Mendistrict Noord www.mendistictnoord.nl Notulen algemene voorjaarsvergadering Donderdag 22 maart 2018 om 20.00 uur Het Witte Huis te Donkerbroek. 1) Opening Voorzitter heet 50 personen welkom. 2) Vaststellen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER Alweer een nieuwe nieuwsbrief. Natuurlijk staat heel veel hiervan ook op onze website, maar het lijkt ons nog steeds nuttig om op deze manier

Nadere informatie

Club kampioenschap pony's Schijndel

Club kampioenschap pony's Schijndel SCHIJNDEL KNHS REGIO NOORD-BRABANT (V31010) 22-3-2015 Laura Verwijst VP0055724 0031623591773 Status: Goedgekeurd wsnoordbrabant@gmail.com Datum goedgekeurd: 17-11-2014 www.knhsregiobrabant.nl Indoor Pony

Nadere informatie

CH Echt 2014 Sint Joost

CH Echt 2014 Sint Joost SINT JOOST LR. DE PAARDEN VRIENDEN (V40254) 4-7-2014-6-7-2014 Audrey Boots VP0050516 0031648721247 Status: Goedgekeurd audrey.boots@ziggo.nl Datum goedgekeurd: 31-3-2014 www.psvpaardenvrienden.nl Outdoor

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER We hebben de afgelopen tijd nog meer dan normaal moeite moeten doen om voldoende vrijwilligers te vinden voor onze komende wedstrijden. En met

Nadere informatie

Minimarathon Haarlemmermeer Enkel-, dubbel- en vierspannen paarden en pony s

Minimarathon Haarlemmermeer Enkel-, dubbel- en vierspannen paarden en pony s Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 29 september 2013 Minimarathon Haarlemmermeer Enkel-, dubbel- en vierspannen paarden en pony s Een dagwedstrijd, meetellend voor de NH-Cup (Noord Holland) Locatie:

Nadere informatie

Weide Blattie : De Weideruiers Januari/ Februari

Weide Blattie : De Weideruiers Januari/ Februari Weide Blattie : De Weideruiers Januari/ Februari Beste lezers, Wij zijn alweer even in het nieuwe jaar 2013. En er is weer veel te doen. Toch nog even een terugblik op de maand December 2012: De eerste

Nadere informatie

Bodyprotectors. Beestjes in het bos STAL T REELAER NIEUWSBRIEF. Interessante informatie: In dit nummer: Teken 1. Ruiter en paard van de maand!

Bodyprotectors. Beestjes in het bos STAL T REELAER NIEUWSBRIEF. Interessante informatie: In dit nummer: Teken 1. Ruiter en paard van de maand! STAL T REELAER NIEUWSBRIEF Interessante informatie: De nieuwe cross hindernissen zijn inmiddels in gebruik genomen. Op 17 april is het lente concours. Nog niets te doen in de mei vakantie? Kijk op pagina

Nadere informatie

Hippiade Mennen 2015 Versie 2 juni 2015

Hippiade Mennen 2015 Versie 2 juni 2015 Datum: Zaterdag 22 augustus 2015 Accommodatie: KNHS-Centrum Ermelo De Beek 125 3852 PL ERMELO Secretariaat: KNHS-Afdeling Evenementen Tel: 0577 408 300 E-mail: Wedstrijdnummer(s): evenementen@knhs.nl VP0066301

Nadere informatie

Ruitersport. Programmaboekje. Dressuur en Springen. Nationaal Militair Kampioenschap. Bunschoten I 26 juni 2015 Bureau Internationale Militaire Sport

Ruitersport. Programmaboekje. Dressuur en Springen. Nationaal Militair Kampioenschap. Bunschoten I 26 juni 2015 Bureau Internationale Militaire Sport Ministerie van Defensie Nationaal Militair Kampioenschap Ruitersport Dressuur en Springen Bunschoten I 26 juni 2015 Bureau Internationale Militaire Sport Programmaboekje 26 juni 2015 Stal Groenendaal te

Nadere informatie

Ben ik startgerechtigd op de selectie, Regiokampioenschappen Utrecht en KNHS Kampioenschappen?

Ben ik startgerechtigd op de selectie, Regiokampioenschappen Utrecht en KNHS Kampioenschappen? Ben ik startgerechtigd op de selectie, Regiokampioenschappen Utrecht en KNHS Kampioenschappen? Ieder kampioenschap zijn er veel vragen over startgerechtigdheid op de selectie, op de Regiokampioenschappen

Nadere informatie

Concreet: laad het paard af om te rijden, geen contact met andere paarden, ook de ruiter niet en na het rijden rechtstreeks terug naar de trailer.

Concreet: laad het paard af om te rijden, geen contact met andere paarden, ook de ruiter niet en na het rijden rechtstreeks terug naar de trailer. Beste leden, Voor jullie weer een nieuwe nieuwsbrief, met nieuws en ouds! Rhinopneumonie Zoals jullie allemaal wellicht al weten hebben we de lessen hervat nadat de KNHS meldde dat er na zaterdag 3 maart

Nadere informatie

Kampioenschappen datum:

Kampioenschappen datum: Selectievoorwaarden voor de Indoorkampioenschappen 2017 Kampioenschappen datum: dressuur paarden en pony s 10 feb. B en L1 dressuur paarden en 1 e proef Z1 Z2 en ZZL 11 feb. L2 t/m M2 paarden. Z1 en Z2

Nadere informatie

Prijslijst sponsormogelijkheden R.V. Bathmen

Prijslijst sponsormogelijkheden R.V. Bathmen Prijslijst sponsormogelijkheden R.V. Bathmen 1 Accommodatie sponsor mogelijkheden Manege t Ruiterkamp beschikt over een rijhal van 35x60m en een inrijhal van 35x40m. Een van de mooiste ruimtes binnen Manege

Nadere informatie

D-proeven rijden. Beoordeling

D-proeven rijden. Beoordeling D-proeven rijden Tijdens het leren paardrijden gaat het voornamelijk om het plezier en het onder de knie krijgen van de rijvaardigheid. Als je de basis geleerd hebt, is het leuk om te laten zien wat je

Nadere informatie

Het is weer mogelijk op te geven voor de rijderscursus. De rijderscursus is alleen toegankelijk voor leden van Kring West Brabant.

Het is weer mogelijk op te geven voor de rijderscursus. De rijderscursus is alleen toegankelijk voor leden van Kring West Brabant. 1 04-10-2015 Beste Kringleden, Het is weer mogelijk op te geven voor de rijderscursus. De rijderscursus is alleen toegankelijk voor leden van Kring West Brabant. Deelnemers, zowel pony s als paarden kunnen

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2017

Nieuwsbrief februari 2017 Nieuwsbrief februari 2017 In deze nieuwsbrief: * Kampioenschappen pony s Kring Zuid West en Regio * Kampioenschappen paarden Kring Zuid West * Regiokampioenschap Zuid Holland paarden * Kampioenen vieren

Nadere informatie

Vraagprogramma pony s C.H. Oosterwolde. op zaterdag 25 mei 2019

Vraagprogramma pony s C.H. Oosterwolde. op zaterdag 25 mei 2019 Vraagprogramma pony s C.H. Oosterwolde op zaterdag 25 mei 2019 Organisatie: Stichting Concours Hippique Oosterwolde Instellingsnummer: 51517 Wedstrijdnummer: Internet: W039713 www.choosterwolde.nl Inschrijvingen

Nadere informatie

Aanvragen startpassen (in 2016)

Aanvragen startpassen (in 2016) Met ingang van 1 januari 2016 kunnen ruiters die via een FNRS-manege lid zijn van de KNHS een startpas aanvragen. Hiermee biedt u uw ruiters de mogelijkheid om deel te nemen aan de KNHS-wedstrijdsport

Nadere informatie

Agenda. 1. Belangrijkste reglementswijzigingen. 2. Online inschrijven. 3. Dressuurproeven B t/m ZZ

Agenda. 1. Belangrijkste reglementswijzigingen. 2. Online inschrijven. 3. Dressuurproeven B t/m ZZ Belangrijkste reglementswijzigingen 2015 Agenda 1. Belangrijkste reglementswijzigingen 2. Online inschrijven 3. Dressuurproeven B t/m ZZ 2 UITGANGSPUNTEN BIJ HERSCHRIJVEN WEDSTRIJDREGLEMENT 1. Toegankelijkheid

Nadere informatie

Schrijf je nu in! 11 april Onderlinge Menwedstrijd. 12 april Onderlinge Wedstrijd (Dressuur en springen)

Schrijf je nu in! 11 april Onderlinge Menwedstrijd. 12 april Onderlinge Wedstrijd (Dressuur en springen) 11 april Onderlinge Menwedstrijd 12 april Onderlinge Wedstrijd (Dressuur en springen) Schrijf je nu in! Ook voor de menners onder ons is het seizoen weer begonnen bij Stad en Lande Ruiters. 11 april is

Nadere informatie

FNRS wedstrijden bij RSC Zeewolde

FNRS wedstrijden bij RSC Zeewolde FNRS wedstrijden bij RSC Zeewolde Wedstrijddagen: De wedstrijden staan vermeld in de activiteiten kalender. Inschrijving: Inschrijven kan in de kantine bij het personeel of via de mail. Let op: Vol = Vol

Nadere informatie

Nieuwsbrief: November 2018

Nieuwsbrief: November 2018 Nieuwsbrief: November 2018 Evenementen in november Vereniging nieuws Bakbezetting *De ze informatie kunt u tevens op de website van het HCE vinden. Gedurende de zomermaanden wordt overwegend gebruik gemaakt

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Augustus 2012. Beste leden, Bedankt! Secretariaat: Jantien Bussink, Larenseweg 38, 7475 PW Markelo, 0613594963

Nieuwsbrief. Augustus 2012. Beste leden, Bedankt! Secretariaat: Jantien Bussink, Larenseweg 38, 7475 PW Markelo, 0613594963 Augustus 2012 Beste leden, Bijgaand een nieuwe nieuwsbrief! We hebben een drukke agenda deze maand, met allerlei hippische activiteiten! Zo is er de dressuuroefenavond aanstaande woensdag, worden zaterdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER De eerste gezamenlijke onderlinge wedstrijd van de manegevereniging en PSV was een groot succes. Van de vroege ochtend tot ver in de middag

Nadere informatie

Nieuws van de activiteiten commissie

Nieuws van de activiteiten commissie Kop hoofdartikel Opgericht 14 september 1973 MEI 2012 CLUBNIEUWS 28 JAAARGANG 3 Nieuws van de activiteiten commissie 1 e Onderlinge springwedstrijd, pionnenactiviteit en tweedehands markt zaterdag 26 mei

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT VAARDIGHEID & MENNEN DRESSUUR

WEDSTRIJDREGLEMENT VAARDIGHEID & MENNEN DRESSUUR WEDSTRIJDREGLEMENT VAARDIGHEID & MENNEN DRESSUUR Versie April 2017 Artikel 1 De pony s 1.1 Onder pony s worden verstaan merries, hengsten en ruinen die voldoen aan de rasstandaard en/of geregistreerd (in

Nadere informatie

Wedstrijdtarievenlijst

Wedstrijdtarievenlijst Wedstrijdtarievenlijst Ingaande per 1 april 2015 tot 1 april 2016 / prijzenschaal Wedstrijden cat. 1 Verplichting tot prijzenschaal. Prijzen 1:4 met een minimum van 5 prijzen per rubriek Springen Z/ZZ

Nadere informatie