Stad en Lande Ruiters nieuwsbrief september 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stad en Lande Ruiters nieuwsbrief september 2015"

Transcriptie

1 Stad en Lande Ruiters nieuwsbrief september 2015 Op ons programma... 6 september gaan we weer oefenspringen! Sta jij al op de startlijst? Rond 12:30 uur kun jij het parcours komen verkennen. Vanaf 13 uur springen we dan. Alle hoogtes kun jij komen oefenen. Geef aan welke hoogte en met welke pony of paard jij wil komen springen. Het 1e rondje kost je 7,50 euro, elk volgend rondje 5 euro extra. We zien jouw aanmelding graag binnenkomen op inschrijven@stadenlanderuiters.nl 13 september wordt er geoefend met trec-hindernissen op de plaat. Bijgaande flyer van Alie van Enk geeft meer informatie. De grote rijbak blijft beschikbaar om vrij te rijden! 26 september wordt er een officiele dressuurwedstrijd georganiseerd op 't Harde. Als jij je nog niet hebt opgegeven, doe dat dan snel. De niveaus waarop jij je kunt inschrijven zijn B tot en met ZZ licht. Mail jouw KNHS-inschrijfformulier naar inschrijven@stadenlanderuiters.nl Tevens vindt er een tuigpaardenshow plaats op 't Harde! Eerst willen we alle tuigpaarden een aantal rondes laten showen door de baan, hierbij worden een aantal punten over de achtergrond van de paarden, menners en/of eigenaren duidelijk gemaakt aan het publiek. Daarna wordt er besloten, op grond van dit rondje welke paar tuigpaarden er door mogen naar de volgende ronde en dus nog over mogen rijden voor de prijzen (die beschikbaar worden gesteld door Peter Post en Stef van den Berg). Dit wordt besloten door een jury en het publiek. Klaas Vos zal hierbij actief zijn. Afgelopen evenementen Ondanks dat de zomervakantie was begonnen waren de evenementen druk bezocht. 5 juli hebben we het oefenspringen helaas door de hitte moeten afgelasten. 2 augustus kwamen jullie gezellig springen. Er waren 30 ruiters die 1 of meerdere rondjes kwamen springen. Leuk dat het springen zoveel publiek en ruiters trekt! 19 juli was er een officiële dressuurwedstrijd bij ons op het terrein. Mooi proeven werden er verreden, veel inschrijvingen van de Z-ruiters. Een geweldige dag. Alle uitslagen staan op de site vermeld. 8 augustus hebben we geoefend voor de kermis. Het ringsteken was weer een groot feest. Helaas moest de ambulance wel op het terrein komen. Gelukkig is Peter 's avonds alweer thuis gekomen, helaas met veel beurse plekken. 15 augustus werd de kermis gestart. Veel Stad en Lande ruiters waren vertegenwoordigd tijdens het ringsteken. Met elkaar sleepten ze veel prijzen in de wacht. Knap gedaan! 's Middags was er veel lol met de knollen bij Stad en Lande Ruiters. Samen met de Oranjevereniging is de kermis vrolijk afgetrapt!

2 pagina 2/4 Nederlandse kampioenschappen Fleur Bos bereikte de 21ste plaats van de 32 deelnemers met 64,56% tijdens de Hippiade Goed gedaan Fleur! Bud de Gooijer heeft mogen uitkomen tijdens de Hippiade voor Menners met enkelspan Paard. Hij heeft een mooie 5e plaats weten te behalen. Eline Geurs is tijdens de Hippiade voor Menners reserve kampioen vaardigheid, klasse L pony's, geworden. Knap gedaan! Na de vaardigheid en dressuur stond Paul Loman op de 1e plaats. Helaas moest hij zaterdag met een ander tweespan starten, Anytime en Cas. Cas is in allerijl opgehaald op zaterdagmorgen door Harrie en Marcel. Amaretto was helaas kreupel. Paul merkte dat deze combinatie niet zo vertrouwd voelde, maar wist ondanks deze extra handicap een fantastische 3e plaats te behalen! Marianne en Bertus Fokker kwamen in actie tijdens het NK Mennen. Zij streden in de tandemklasse. Lianne Fokker (rechts) behaalde de 1e plaats met Enkelspan pony en stond aan het einde van de dag met alle kampioenen te luisteren naar het Wilhelmus dat voor hen werd gespeeld. Goed gedaan Lianne!

3 Evenementencommissie pagina 3/4 Sinds een kleine 2 maanden houden Roos Dijkstra en ik ons (tijdelijk) bezig met de evenementencommissie. De eerste keer was bij Teus thuis. De opkomst was goed en je merkte direct dat je te maken had met een groep gedreven vrijwilligers. Vanavond (26/8) zaten we bij de familie Bollebakker op het Franse Pad in Blaricum. Na ontvangst met koffie gingen we de vergadering in. Het was opnieuw een goede vergadering waarbij het mij (opnieuw) opviel dat men erg enthousiast is. Er werden goede voorstellen gedaan waarvan een aantal zeker worden teruggekoppeld richting het bestuur. Dank hiervoor. Voor mij persoonlijk is het een goede les (een must) dat je ook op het terrein actief moet zijn en niet alleen bestuurlijk. In oktober zien we elkaar weer. Binnenkort zijn er weer leuke en grote evenementen van de vereniging. U leest dit elders in deze Nieuwsbrief. Aan vrijwilligers, zo blijkt, is iedere keer weer een groot gebrek. In de eerstvolgende ALV zal het bestuur hierover met een voorstel komen. Op 7 oktober as hebben we onze laatste Evenementen-commissievergadering dit jaar. Ik kijk terug op een fantastische groep mensen die veel voor de vereniging over hebben en allemaal hun mannetje staan. Wij als bestuur zijn bijzonder blij en trots op jullie en dat mag best weer eens gezegd worden. Roos en Willem. Website Bij deze zou ik een oproep willen doen voor een tekstschrijver die onze website gaat bijhouden. Ben jij de persoon die goed is in teksten schrijven en vind jij dit leuk?? Wij zoeken iemand die voor ons de nieuwspagina bij wil houden. Wij willen meer traffic op de website gaan genereren en hoe doe je dat leuke stukjes en veel informatie! Dit houdt in, een of meerder keren per week de website up to date houden met aankomende evenementen en meer leuk nieuws. Als jij de teksten kunt aanleveren, zorgen wij dat het op onze website komt te staan. Ben je hier zelf handig in, dan kan je dit uiteraard ook zelf gaan doen. Informatie over de aankomende evenementen zal je vanuit het bestuur ontvangen. Buiten de evenementen zou het ook leuk zijn als er ook andere informatie op de nieuwspagina komt. Voor ideeën staan wij altijd open. Wij denken aan bijv. stukjes over onze leden die actief zijn in de dressuur, spring of andere wedstrijd disciplines binnen de paardensport Dus lijkt dit je leuk en heb je hier tijd voor? Meld je aan via mail penningmeester@stadenlanderuiters.nl Groet, Rebecca Loef, Penningmeester

4 pagina 4/4 Cap en bodyprotector In navolging van de KNHS willen wij er ook naartoe gaan werken dat alle ruiters en menners en grooms een cap dragen. Kinderen die meekomen op de kar worden vanaf nu verplicht door de vereniging een cap te dragen. Tijdens de springlessen en het oefenspringen adviseren wij een bodyprotector te dragen. We hopen dat jullie ons advies opvolgen! Vrijwilligers Elk evenement weer blijkt het lastig om vrijwilligers te krijgen. De "vaste" mensen staan telkens weer klaar. Vanuit de evenementencommissie zal er nu een lijst gaan komen wat voor vrijwilligers er nodig zijn voor elk evenement. Dit kan een cateringdienst zijn, opbouwen, afbreken, maar ook rekenkamer en een keer onderhoud aan het terrein. Wij zullen in de toekomst eenieder diensten toe gaan wijzen. Als jij niet kunt, dan horen we graag wanneer je wel kan en wie je als vervanger geregeld hebt. Bij het aangaan van je lidmaatschap ben je akkoord gegaan om af en toe te helpen als vrijwilliger. Met veel handen is het werk zo gedaan. Word je liever niet zomaar ergens voor ingedeeld? Geef je dan voor een taak op. Alle komende evenementen staan op de kalender. Wil jij helpen bij het opbouwen of afbreken? Geef dan ook aan of je beschikt over een aanhanger of trekhaak. Wil jij helpen in de catering? Geef een voorkeur voor dagdeel op. Mail naar Gevonden voorwerpen Er zijn heel wat spullen achtergebleven na de evenementen. Wellicht is het een idee dat jij even een blik werpt in het cateringhuisje om te zien of er wat van jou ligt. Jarigen in september 5 Fay van Poelje 7 Celine Westerveld 8 Anne Marie Post 16 Gert Jan van Muijlwijk 18 Theo Makker 20 Romy Jepkes Saskia Zwanikken 22 Petra Kruijmer 23 Theo Krijnen 24 Saskia Raven Esmee van Veen 27 Paulien Staal 28 Bud de Gooyer Hoe kan ik U Denk aan onze sponsors, zij denken ook aan ons! Helpen?

5 OEFENEN MET TREC-HINDERNISSEN op 13 september Wat is Trec Trec is een bekwaamheidstest (wedstrijd) voor ruiters waarbij de nadruk ligt op de vaardigheden bij het buitenrijden en op de samenwerking en vertrouwen tussen ruiter en paard. Je kunt deze sport met elk ras en type paard beoefenen. De wedstrijden bestaan uit 3 onderdelen: Oriëntatierit Gangenbeheersingsproef Terreinrit met hindernissen Op club.nl kun je precies lezen hoe het gaat. Deze workshop oefenen wij met de trec- hindernissen We oefenen de hindernissen gezamenlijk, aan de hand en onder het zadel. Daarna mogen jullie alle opgestelde hindernissen achter elkaar rijden. Tijdens het oefenen krijgen ruiter en paard steeds meer vertrouwen in elkaar en de obstakels. Voorbeelden van hindernissen: *Ergens onderdoor, tussendoor, helling op en af, hekken openen en sluiten *Labyrint met moeilijke wendingen d.m.v. palen op de grond. *Springen over bomen, bezembakken, slootjes, op - en afsprongen. *Op en/of afstijgen, enkele meters weg lopen terwijl het paard stilstaat. We oefenen 13 september op het Stad en Lande terrein in Blaricum. Groepjes van max. 6 personen Duur + 2 uur kosten 35,= De starttijd (afhankelijk van het aantal deelnemers) ontvang je samen met de routebeschrijving later. Je kunt je opgeven via: Telefoon: Facebook: Sunka Wakan E- mail: a.vanenk@wolmail.nl Website:

6 Paardensportvereniging De Hollandsche IJsselruiters Organiseert Zaterdag 26 september 2015 De Regionale Bixiedag Utrecht Ben jij tussen de 6 en 13 jaar oud? Ben jij lid van de KNHS en in het bezit van een gratis Bixiestartkaart of bereid lid te worden voor nog geen 20,- per jaar. Heeft jouw pony een paspoort en is hij goed ingeënt? Dan ben je meer dan welkom op de Regionale Bixiedag Utrecht 2015! Aan welke rubrieken kan je meedoen? De begeleidingsproef Dressuur Klasse AA, Klasse A & Klasse B1 Springen Klasse AA & Klasse A (pony)spelletjes Hoe kan je opgeven voor de Regionale Bixiedag Utrecht? Stuur een naar wedstrijden@hyr.nl met daarin: 1. Naam + leeftijd van ruiter/amazone 2. Adresgegevens inclusief telefoonnummer 3. Naam + categorie A/B/C/D of E pony 4. Aan welke rubrieken je mee wilt doen Inschrijfgeld is 5,- per rubriek en de ponyspelen zijn gratis. Schrijf je snel in? vol=vol Tot 26 september! TO DO & TO SEE DEMONSTRATIE SPRINGEN DEMONSTRATIE DRESSUUR Met vriendelijke groet namens de organisatie van de Bixiedag Paardensportvereniging De Hollandsche IJsselruiters Hekendorperweg VJ te OUDEWATER DIT IS NOG EEN VERRASSING

Stad en Lande Ruiters nieuwsbrief oktober 2015

Stad en Lande Ruiters nieuwsbrief oktober 2015 Stad en Lande Ruiters nieuwsbrief oktober 2015 Op ons programma... Het oefenspringen wordt weer georganiseerd op 4 oktober en 1 november. Dit zijn de laatste keren van dit jaar. Daarna organiseren wij

Nadere informatie

Schrijf je nu in! 11 april Onderlinge Menwedstrijd. 12 april Onderlinge Wedstrijd (Dressuur en springen)

Schrijf je nu in! 11 april Onderlinge Menwedstrijd. 12 april Onderlinge Wedstrijd (Dressuur en springen) 11 april Onderlinge Menwedstrijd 12 april Onderlinge Wedstrijd (Dressuur en springen) Schrijf je nu in! Ook voor de menners onder ons is het seizoen weer begonnen bij Stad en Lande Ruiters. 11 april is

Nadere informatie

Stad en Lande Ruiters nieuwsbrief maart 2015

Stad en Lande Ruiters nieuwsbrief maart 2015 Stad en Lande Ruiters nieuwsbrief maart 2015 pagina 1/3 Algemene Ledenvergadering Vrijdag 3, Goede Vrijdag, is de Algemene Ledenvergadering van Stad en Lande Ruiters in De Blaercom. U bent allen van harte

Nadere informatie

Concreet: laad het paard af om te rijden, geen contact met andere paarden, ook de ruiter niet en na het rijden rechtstreeks terug naar de trailer.

Concreet: laad het paard af om te rijden, geen contact met andere paarden, ook de ruiter niet en na het rijden rechtstreeks terug naar de trailer. Beste leden, Voor jullie weer een nieuwe nieuwsbrief, met nieuws en ouds! Rhinopneumonie Zoals jullie allemaal wellicht al weten hebben we de lessen hervat nadat de KNHS meldde dat er na zaterdag 3 maart

Nadere informatie

Voorwoord door Ilsa Derks

Voorwoord door Ilsa Derks Via deze nieuwsbrief willen wij u informeren over enkele vernieuwingen en aanpassingen binnen de manege daarnaast brengen wij ook enkele mededelingen en nieuwsberichten. Ieder kwartaal komt er een nieuwsbrief

Nadere informatie

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * VALENTINO Helaas hebben wij vorige week afscheid moeten nemen van ons manegepaard Valentino. Nadat hij opnieuw last kreeg van een peesblessure hebben wij helaas

Nadere informatie

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2017 MAN-POWER! Zaterdag 19 augustus is Javaj gestart in Oldebroek bij de Bixie. Hij is in de dressuur A, 4e geworden. Bij het A springen is hij 7e geworden. Zijn

Nadere informatie

Deze vragenlijst is opgebouwd uit enkele vragenblokken. Ieder blok begint met een korte uitleg over de achtergrond van de vragen.

Deze vragenlijst is opgebouwd uit enkele vragenblokken. Ieder blok begint met een korte uitleg over de achtergrond van de vragen. Deze vragenlijst is opgebouwd uit enkele vragenblokken. Ieder blok begint met een korte uitleg over de achtergrond van de vragen. Mensportbeoefening Als eerste willen we graag weten op welke manier u met

Nadere informatie

Uitnodiging talentendag springen regio Utrecht 12 mei 2012

Uitnodiging talentendag springen regio Utrecht 12 mei 2012 Zie ook: www.paardensportutrecht.nl tab nieuws Let op: alleen voor ruiters tot en met 21 jaar en die uitkomen voor de Regio Utrecht! Parcours springen onder begeleiding van Wim Bonhof en selectie voor

Nadere informatie

Zoals jullie weten hebben er een aantal van onze leden op de galoppade gereden.

Zoals jullie weten hebben er een aantal van onze leden op de galoppade gereden. Hallo allemaal, Hierbij weer een kersverse nieuwsbrief van september 2011. sorry voor de late nieuwsbrief de volgende nieuwsbrief komt rond 1 november weer want ik heb het ook erg druk met school dus heb

Nadere informatie

Nieuws van de activiteiten commissie

Nieuws van de activiteiten commissie Kop hoofdartikel Opgericht 14 september 1973 MEI 2012 CLUBNIEUWS 28 JAAARGANG 3 Nieuws van de activiteiten commissie 1 e Onderlinge springwedstrijd, pionnenactiviteit en tweedehands markt zaterdag 26 mei

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER De zomer is aangebroken en daarmee voor de vereniging een wat rustiger periode. Dat betekent niet dat er op de manege niets te doen is! Afgelopen

Nadere informatie

MINIMARATHON 1 juli 2018

MINIMARATHON 1 juli 2018 MINIMARATHON 1 juli 2018 DE BERKENRUITERS www.berkenruiters.nl 1 2 Beste deelnemers van de 11 e Impuls Mini Marathon op 1 juli 2018 bij de Berkenruiters op de Trenshoeve in Berkhout Deze 11 e Mini Marathon

Nadere informatie

Ben ik startgerechtigd op de selectie, Regiokampioenschappen Utrecht en KNHS Kampioenschappen?

Ben ik startgerechtigd op de selectie, Regiokampioenschappen Utrecht en KNHS Kampioenschappen? Ben ik startgerechtigd op de selectie, Regiokampioenschappen Utrecht en KNHS Kampioenschappen? Ieder kampioenschap zijn er veel vragen over startgerechtigdheid op de selectie, op de Regiokampioenschappen

Nadere informatie

3 Mennen dressuur (1/2-span, 2 proeven): Impuls rubriek Klasse B - L - M - Z ZZ *

3 Mennen dressuur (1/2-span, 2 proeven): Impuls rubriek Klasse B - L - M - Z ZZ * Vereniging Nederlands New Forest Pony Stamboek Postbus 190 8430 AD Oosterwolde www.new forestpony.nl 24e NATIONALE NEW FOREST SPORTDAG zaterdag 24 september 2016 KNHS-CENTRUM, ERMELO VRAAGPROGRAMMA De

Nadere informatie

ALGEMENE BEPALINGEN BRABANTSE KAMPIOENSCHAPPEN 2007

ALGEMENE BEPALINGEN BRABANTSE KAMPIOENSCHAPPEN 2007 ALGEMENE BEPALINGEN BRABANTSE KAMPIOENSCHAPPEN 2007 Er wordt gereden onder de reglementen van de afdeling basiswedstrijdsport van de KNHS. De organisatie behoudt zich het recht voor de starttijden met

Nadere informatie

Programmaboekje. Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 24 september 2017

Programmaboekje. Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 24 september 2017 Programmaboekje Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 24 september 2017 Minimarathon Haarlemmermeer Jonge paarden, enkel-, dubbel- en vierspannen paarden en pony s Een dagwedstrijd, maar ook de openingswedstrijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Augustus 2012. Beste leden, Bedankt! Secretariaat: Jantien Bussink, Larenseweg 38, 7475 PW Markelo, 0613594963

Nieuwsbrief. Augustus 2012. Beste leden, Bedankt! Secretariaat: Jantien Bussink, Larenseweg 38, 7475 PW Markelo, 0613594963 Augustus 2012 Beste leden, Bijgaand een nieuwe nieuwsbrief! We hebben een drukke agenda deze maand, met allerlei hippische activiteiten! Zo is er de dressuuroefenavond aanstaande woensdag, worden zaterdag

Nadere informatie

Informatie deelnemers Paard & Leven Dag 9 mei 2013

Informatie deelnemers Paard & Leven Dag 9 mei 2013 De Paard & Leven Dag is een doe-dag met je paard/ pony. De hele dag zijn er clinics van veelal 30 minuten waarin je in kleine groepen uitleg en les krijgt over specifieke onderdelen van de paardensport.

Nadere informatie

Uislagen onderlinge wedstrijden 2011

Uislagen onderlinge wedstrijden 2011 Kop hoofdartikel Opgericht 14 september 1973 OKTOBER 2011 CLUBNIEUWS 22 JAAARGANG 2 Uislagen onderlinge wedstrijden 2011 Uitslagen van 2 dagen dressuur Categorie L pony s 1 ste Denise Sluijk Bo Categorie

Nadere informatie

Beste Waalzoomruiter,

Beste Waalzoomruiter, Beste Waalzoomruiter, De paasdagen liggen achter ons en de kater van Koninginnenacht is nog voelbaar. Maar het is weer gelukt. DiGiRuiter, editie Mei 2011 is klaar. Een editie met een vleugje lente. Want

Nadere informatie

april 2017 WEELRUITERS wedstrijd vrij springen 3- en 4-jarige springpaarden: voor herhaling vatbaar!! 01 augustus t/m 06 augustus Jumpin de Weel

april 2017 WEELRUITERS wedstrijd vrij springen 3- en 4-jarige springpaarden: voor herhaling vatbaar!! 01 augustus t/m 06 augustus Jumpin de Weel april 2017 wedstrijd vrij springen 3- en 4-jarige springpaarden: voor herhaling vatbaar!! Op zaterdagochtend 11 maart a.s. organiseerden De Weelruiters in samenwerking met het Hippisch Jongeren Platform

Nadere informatie

MINIMARATHON 2 juli 2017

MINIMARATHON 2 juli 2017 MINIMARATHON 2 juli 2017 DE BERKENRUITERS www.berkenruiters.nl 1 2 Beste deelnemers van de 10 e Impuls Mini Marathon op 2 juli 2017 bij de Berkenruiters op de Trenshoeve in Berkhout Deze 10 e Mini Marathon

Nadere informatie

INFORMATIE KNHS DRESSUUR

INFORMATIE KNHS DRESSUUR INFORMATIE KNHS DRESSUUR De wedstrijdkalender wordt vastgesteld door de KNHS Regio Utrecht, waar wij als vereniging onder vallen. Ons doel is om bij Manege Bleijenberg maandelijks een KNHS dressuurwedstrijd

Nadere informatie

Clubnieuws 2 18 Mei 2009

Clubnieuws 2 18 Mei 2009 Opgericht 14 september 1973 Clubnieuws 2 18 Mei 20 Dit is Melva, een 7 jarige vos merrie. Melva is vanaf 14 maart van mij. Melva heeft geen papieren, haar ouders zijn helaas niet bekend. Ze is ongeveer

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER De vakanties staan voor de deur (tijdens de bouwvak - week 31 t/m week 33, 30 juli 2012 t/m 17 augustus 2012 - zijn er geen lessen!) en we hebben

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER Al weer de 9 e nieuwsbrief van dit jaar. Aan de vooravond van het indoorseizoen kijken we nog even terug op de resultaten van de Hippiade. Om

Nadere informatie

Thema juni Trec deel 1

Thema juni Trec deel 1 2019 Thema juni Trec deel 1 Mariska Hagedorn Manege Lelystad 1-6-2019 TREC TREC staat voor Technique de Randonnée Equestre de Compétition en betekent letterlijk 'competitieve ruiter trektochttechnieken'.

Nadere informatie

3 Mennen dressuur (1/2-span, 2 proeven): Impuls rubriek Klasse B - L - M - Z ZZ *

3 Mennen dressuur (1/2-span, 2 proeven): Impuls rubriek Klasse B - L - M - Z ZZ * Vereniging Nederlands New Forest Pony Stamboek Postbus 190 8430 AD Oosterwolde www.newforestpony.nl JUBILEUM EDITIE *25ste* NATIONALE NEW FOREST SPORTDAG Zaterdag 30 september 2017 Locatie: KNHS-CENTRUM,

Nadere informatie

Karper praat Januari 2017

Karper praat Januari 2017 Karper praat Januari 2017 Welkomswoord! Droevig nieuws! Barney heeft een groot deel van zijn leven op de Karperhoeve door gebracht. Wanneer hij precies op de Karperhoeve is gekomen kan ik helaas niet terug

Nadere informatie

Agenda. 1. De sportfora. 2. Het proces richting besluitvorming. 3. De hervormingsplannen. 4. Belangrijke data

Agenda. 1. De sportfora. 2. Het proces richting besluitvorming. 3. De hervormingsplannen. 4. Belangrijke data Hervorming SWM Agenda 1. De sportfora 2. Het proces richting besluitvorming 3. De hervormingsplannen 4. Belangrijke data 1. De sportfora Het Menforum bestaat uit 2 afgevaardigden vanuit ieder district

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste leden, Instructie. Oktober 2012

Nieuwsbrief. Beste leden, Instructie. Oktober 2012 Beste leden, Oktober 2012 In deze nieuwsbrief nieuws over de instructie, het viertal, het najaarsconcours en de clubkampioenschappen. Ook is er nieuws uit de inspanningscommissie, die een sessie videospringen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER Zoals jullie kunnen zien in deze nieuwsbrief zijn er steeds meer sponsoren die graag in onze nieuwsbrief adverteren. Om het leesbaar te houden

Nadere informatie

Beste Waalzoomruiter,

Beste Waalzoomruiter, Zomer Editie Beste Waalzoomruiter, Help! Wat is er gebeurd? Zijn ze bij de DiGiRuiter op hol geslagen? Want waar is de vertrouwde groene kleur van de Waalzoomruiters gebleven? Nou die kleur staat op stal.

Nadere informatie

Bodyprotectors. Beestjes in het bos STAL T REELAER NIEUWSBRIEF. Interessante informatie: In dit nummer: Teken 1. Ruiter en paard van de maand!

Bodyprotectors. Beestjes in het bos STAL T REELAER NIEUWSBRIEF. Interessante informatie: In dit nummer: Teken 1. Ruiter en paard van de maand! STAL T REELAER NIEUWSBRIEF Interessante informatie: De nieuwe cross hindernissen zijn inmiddels in gebruik genomen. Op 17 april is het lente concours. Nog niets te doen in de mei vakantie? Kijk op pagina

Nadere informatie

Aan de secretariaten van de kringen regio Noord-Brabant Ter kennisgeving aan de kringvoorzitters en DA s. Someren, 5 juni 2007. Geachte secretaris,

Aan de secretariaten van de kringen regio Noord-Brabant Ter kennisgeving aan de kringvoorzitters en DA s. Someren, 5 juni 2007. Geachte secretaris, Wedstrijdsecretariaat regio Noord-Brabant: Nannie Verhappen Diepe Vaart 14, 5663 AX Geldrop Tel.: 06 51 899 874 e-mail:wedstrijdsecretariaat@knhsregiobrabant.nl NOORD-BRABANT Aan de secretariaten van de

Nadere informatie

De Hollandsche IJsselruiters presenteert:

De Hollandsche IJsselruiters presenteert: /5 Paardensportvereniging De Hollandsche IJsselruiters presenteert: DE STARLIJST! voor de Regionale Bixiedag Utrecht Hierbij volgt de startlijst en programma indeling voor de Regionale Bixiedag Utrecht

Nadere informatie

Kampioenschapsreglement

Kampioenschapsreglement Kampioenschapsreglement KNHS-outdoorkampioenschappen (Hippiade) t/m ZZ-Licht dressuur en ZZ springen Ingaand op 1 april 2015 en geldig tot 1 oktober 2015 Het bestuur van de KNHS stelt jaarlijks de voorwaarden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER Na de Noordelijke Menkampioenschappen hebben we als vereniging maar liefst 4 kampioenen! Alleen wel opvallend dat alle kampioenen, reserve kampioenen

Nadere informatie

Kampioenschapsreglement

Kampioenschapsreglement Kampioenschapsreglement KNHS-outdoorkampioenschappen (Hippiade) t/m ZZ-Licht dressuur en ZZ springen Ingaand op 1 april 2014 en geldig tot 1 oktober 2014 Het bestuur van de KNHS stelt jaarlijks de voorwaarden

Nadere informatie

Uitslag Heuvelrug deel I Veenendaal

Uitslag Heuvelrug deel I Veenendaal Uitslag Heuvelrug deel I Veenendaal Deze wedstrijd is niet door zwemmers van Aquarijn gezwommen.. dus geen uitslag Het Merwestein Gala Van allerlei over het Merwestein Zwemgala (door Janien Kamperman en

Nadere informatie

Wedstrijdrijden Ruitersportcentrum & Kampeerboerderij Dé ontmoetingsplaats voor iedereen!

Wedstrijdrijden Ruitersportcentrum & Kampeerboerderij Dé ontmoetingsplaats voor iedereen! Wedstrijdrijden Ruitersportcentrum & Kampeerboerderij Dé ontmoetingsplaats voor iedereen! 2 Wedstrijdrijden bij Manege Thielen Beste ruiter, Leuk dat jij ook wilt deelnemen aan de wedstrijden bij Manege

Nadere informatie

Inschrijven op uitnodiging organisatie van dinsdag 12 juni t/m donderdag 12 juli 2018 Via (met een toegestuurd code).

Inschrijven op uitnodiging organisatie van dinsdag 12 juni t/m donderdag 12 juli 2018 Via   (met een toegestuurd code). Jumping Peel & Maas Hendrix Training Rijksweg 45 5995 NT Kessel Wedstrijddatum: 25-28 juli 2018 Outdoor Springen Paarden Categorie: 1 Afmeting wedstrijdring: Afmeting losrijring: Outdoor 100 m x 60 m (gras)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER Na een onderbreking vanwege computer perikelen hier de nieuwsbrief van september. In de tussentijd is onder andere de Hippiade verreden. Helaas

Nadere informatie

* NIEUWSBRIEF * EXTRA VAKANTIE EDITIE * NIEUWSBRIEF * OVERIGE ACTIVITEITEN

* NIEUWSBRIEF * EXTRA VAKANTIE EDITIE * NIEUWSBRIEF * OVERIGE ACTIVITEITEN * NIEUWSBRIEF * EXTRA VAKANTIE EDITIE * NIEUWSBRIEF * Hoewel het weer pas dit weekend op lenteweer gaat lijken is het aan het einde van deze maand al weer meivakantie en niet lang daarna kunnen we ons

Nadere informatie

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal,

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal, Uitgeest, 18 augustus 2014 Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP Beste allemaal, Het nieuwe basketbalseizoen staat weer voor de deur en daar hebben we natuurlijk allemaal erg veel zin in. Zoals

Nadere informatie

Inschrijven op uitnodiging organisatie van maandag 19 juni t/m maandag 3 juli 2017 Via (met een toegestuurd code)

Inschrijven op uitnodiging organisatie van maandag 19 juni t/m maandag 3 juli 2017 Via  (met een toegestuurd code) Jumping Peel & Maas Hendrix Training Rijksweg 45 5995 NT Kessel Wedstrijddatum: 26-29 juli 2017 Outdoor Springen Paarden Categorie: 1 Afmeting wedstrijdring: Outdoor 100 m x 60 m (gras) Afmeting losrijring:

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 7 September 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Dus het opsturen van startcoupons stopt geheel per 31 december 2011.

Dus het opsturen van startcoupons stopt geheel per 31 december 2011. Hallo allemaal, Hierbij weer een leuke nieuwsbrief met veel nieuwtjes. Veel plezier bij het lezen van de nieuwsbrief. Groetjes, Annida Eerst even dit: Hallo allemaal, De KNHS is al enige tijd bezig om

Nadere informatie

Programmaboek. Oefenmarathon Diever 17 juni Menvereniging De Eemter Groepsaccommodatie Het Kasteel

Programmaboek. Oefenmarathon Diever 17 juni Menvereniging De Eemter Groepsaccommodatie Het Kasteel Programmaboek Oefenmarathon Diever 17 juni 2017 Menvereniging De Eemter Groepsaccommodatie Het Kasteel 2 Beste deelnemers en bezoekers! Van harte welkom in Diever. Voor de eersten wat fantastisch dat u

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

Selectiesysteem KNHS Kring de Baronie Winter

Selectiesysteem KNHS Kring de Baronie Winter Selectiesysteem KNHS Kring de Baronie Winter 2017-2018 Vanuit de KNHS Regio Noord-Brabant is een uniform selectiesysteem voorgesteld. Hieronder vindt u de regels welke door KNHS Kring de Baronie worden

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Augustus 2019

Nieuwsbrief: Augustus 2019 Nieuwsbrief: Augustus 2019 Evenementen in Augustus Vereniging nieuws Bakbezetting *Deze informatie kunt u tevens op de website van het HCE vinden. Gedurende de zomermaanden wordt overwegend gebruik gemaakt

Nadere informatie

Mendistrict Noord Notulen algemene voorjaarsvergadering. Donderdag 22 maart 2018 om uur. Het Witte Huis te Donkerbroek.

Mendistrict Noord   Notulen algemene voorjaarsvergadering. Donderdag 22 maart 2018 om uur. Het Witte Huis te Donkerbroek. Mendistrict Noord www.mendistictnoord.nl Notulen algemene voorjaarsvergadering Donderdag 22 maart 2018 om 20.00 uur Het Witte Huis te Donkerbroek. 1) Opening Voorzitter heet 50 personen welkom. 2) Vaststellen

Nadere informatie

Inschrijven Sluiting inschrijving : 9-9-2013 Wijzigingen doorgeven : Zondag van 0:00:00 tot 0:00:00

Inschrijven Sluiting inschrijving : 9-9-2013 Wijzigingen doorgeven : Zondag van 0:00:00 tot 0:00:00 SGW Ysselsteyn imburgs kampioenschap Eventing YSSESTEYN ( 5813E ) 5-10-2013-6-10-2013 VP00012 Status : Goedgekeurd Wedstrijd goedgekeurd op : 19-6-2013 Outdoor Pony & Paard Categorie 3 Openstelling : Onbeperkt

Nadere informatie

Minimarathon Haarlemmermeer Enkel-, dubbel- en vierspannen paarden en pony s

Minimarathon Haarlemmermeer Enkel-, dubbel- en vierspannen paarden en pony s Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 29 september 2013 Minimarathon Haarlemmermeer Enkel-, dubbel- en vierspannen paarden en pony s Een dagwedstrijd, meetellend voor de NH-Cup (Noord Holland) Locatie:

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE 22 EN 23 JUNI 2013. www.trec-raalte.nl

PROGRAMMABOEKJE 22 EN 23 JUNI 2013. www.trec-raalte.nl PROGRAMMABOEKJE 22 EN 23 JUNI 2013 www.trec-raalte.nl Welkom bij de eerste editie van TREC Raalte! De locatie van deze wedstrijd is het terrein van manegebedrijf Stal t Reelaer in Raalte. Een mooie uitvalsbasis

Nadere informatie

WEDSTRIJD RV. WITTENHORST (RC.) TE HORST

WEDSTRIJD RV. WITTENHORST (RC.) TE HORST HORST Wittenhorst (rc.), Rv., RV. (V40190) 2-7-2016-3-7-2016 Esther Keysers VP0077321 0031655748405 Status: Goedgekeurd concourshorst@gmail.com www.ruiterclubwittenhorst.nl Outdoor Pony en Paard 3 Openstelling:

Nadere informatie

KÜR OP MUZIEK 28 NOVEMBER 2015

KÜR OP MUZIEK 28 NOVEMBER 2015 1 KÜR OP MUZIEK 28 NOVEMBER 2015 Een Kür op muziek kan bij PaardenSportVereniging WeesperVechtRuiters gehouden worden in de klasse L t/m ZZL. De klassen L1 en L2 worden als 1 klasse gezien, hetzelfde geldt

Nadere informatie

D-proeven rijden. Beoordeling

D-proeven rijden. Beoordeling D-proeven rijden Tijdens het leren paardrijden gaat het voornamelijk om het plezier en het onder de knie krijgen van de rijvaardigheid. Als je de basis geleerd hebt, is het leuk om te laten zien wat je

Nadere informatie

Kampioenschapsreglement Hippiade 2017

Kampioenschapsreglement Hippiade 2017 Kampioenschapsreglement Hippiade 2017 KNHS-outdoorkampioenschappen t/m ZZ-Licht dressuur en ZZ springen Ingaand op 1 april 2017 en geldig tot 1 oktober 2017 Het bestuur van de KNHS stelt jaarlijks de voorwaarden

Nadere informatie

KNHS-kampioenschappen t/m Z2 dressuur en ZZ springen. Ingaand per 1 april 2010 en geldig tot en met 1 oktober 2010

KNHS-kampioenschappen t/m Z2 dressuur en ZZ springen. Ingaand per 1 april 2010 en geldig tot en met 1 oktober 2010 Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Reglement KNHS-kampioenschappen t/m Z2 dressuur en ZZ springen Ingaand per 1 april 2010 en geldig tot en met 1 oktober 2010 Het bestuur van de KNHS stelt

Nadere informatie

Reglement Onderlinge Wedstrijden RSV De Mastbosruiters

Reglement Onderlinge Wedstrijden RSV De Mastbosruiters Reglement Onderlinge Wedstrijden RSV De Mastbosruiters Algemeen: 1. Het wedstrijdseizoen loopt van 1 april t/m 31 maart. 2. Wedstrijden worden ruim van te voren aangekondigd op de website en in het mededelingenbord.

Nadere informatie

KNHS-outdoorkampioenschappen t/m ZZ-Licht dressuur en ZZ springen Ingaand op 1 april 2018 en geldig tot 1 oktober 2018

KNHS-outdoorkampioenschappen t/m ZZ-Licht dressuur en ZZ springen Ingaand op 1 april 2018 en geldig tot 1 oktober 2018 Kampioenschapsreglement Hippiade 2018 KNHS-outdoorkampioenschappen t/m ZZ-Licht dressuur en ZZ springen Ingaand op 1 april 2018 en geldig tot 1 oktober 2018 Het bestuur van de KNHS stelt jaarlijks de voorwaarden

Nadere informatie

Dressuur wedstrijden. Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool. Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16. Senioren wedstrijden: vanaf 16 jaar

Dressuur wedstrijden. Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool. Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16. Senioren wedstrijden: vanaf 16 jaar 2016 Dressuur wedstrijden Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16 Senioren wedstrijden: vanaf 16 jaar 7-8-2016 Dressuurwedstrijden 1. Inleiding Op de manege

Nadere informatie

6 en 7 april 2013 Samengestelde Menwedstrijd Heukelom

6 en 7 april 2013 Samengestelde Menwedstrijd Heukelom 6 en 7 april 2013 Samengestelde Menwedstrijd Heukelom Sponsor informatie 1 Menwedstrijd Heukelom 2013 In het weekend van 6 en 7 april 2013 organiseert Stichting Mensport Heukelom weer een samengestelde

Nadere informatie

Inschrijven op uitnodiging organisatie van 17 juni t/m 3 juli 2015 Via www.concours.nl (met een toegestuurd code)

Inschrijven op uitnodiging organisatie van 17 juni t/m 3 juli 2015 Via www.concours.nl (met een toegestuurd code) Wedstrijd: Jumping Peel & Maas Hendrix Training Rijksweg 45 5995 NT Kessel Wedstrijddatum: 22 juli t/m 25 juli 2015 Outdoor Springen Paarden Categorie: 1 Afmeting wedstrijdring: Outdoor 100 m x 60 m (gras)

Nadere informatie

Programmaboekje. Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 25 september 2016

Programmaboekje. Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 25 september 2016 Programmaboekje Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 25 september 2016 Minimarathon Haarlemmermeer Jonge paarden, enkel-, dubbel- en vierspannen paarden en pony s Een dagwedstrijd, maar ook de openingswedstrijd

Nadere informatie

Beste Veteranen ruiter

Beste Veteranen ruiter Beste Veteranen ruiter Slabroek is een van de mooiste natuur gebieden van Nederland. Op deze Unieke locatie wordt voor de eerste keer een veteranen jumping georganiseerd ism de menvereniging. De organisatie

Nadere informatie

Kampioenschapsreglement

Kampioenschapsreglement Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Kampioenschapsreglement KNHS-outdoorkampioenschappen (Hippiade) t/m ZZ-Licht dressuur en ZZ springen Ingaand per 1 april 2012 en geldig tot 1 oktober 2012

Nadere informatie

Deze competitie wordt mede mogelijk gemaakt door:

Deze competitie wordt mede mogelijk gemaakt door: Deze competitie wordt mede mogelijk gemaakt door: - Blackdiamond fellpony s, Lehe. - Alie Boekelo - Kim Commies, dierfysiotherapeut - Animo Ruitersport, Veendam - De ambachtelijke metworstenspecialist

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD 3

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD 3 - 2 - Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD 3 1. SPULLEN VOOR HET RIJDEN 4 2. SOORTEN PAARDENSPORTEN 5 3. HOUDING 6 4. ANKY VAN GRUNSVEN 8 5. DE VEILIGHEID VOOR HET PAARD 9 6. DRESSUUR 10 7. SPRINGEN

Nadere informatie

Programmaboekje. Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 29 maart 2015

Programmaboekje. Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 29 maart 2015 Programmaboekje Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 29 maart 2015 Minimarathon Haarlemmermeer Jonge paarden, enkel-, dubbel- en vierspannen paarden en pony s Een dagwedstrijd, maar ook de finale voor

Nadere informatie

/ Inschrijvingen op uitnodiging Organisatie

/   Inschrijvingen op uitnodiging Organisatie Wedstrijdnummer: Wedstrijdplaats: s-hertogenbosch Wedstrijddatum: 14-17 maart 2019 Indoor Dressuur / Springen Categorie: 3 Paarden & Pony s beide Afmeting wedstrijdring: indoor 77m x 38m (Brabanthal) indoor

Nadere informatie

/ Inschrijvingen op uitnodiging Organisatie

/   Inschrijvingen op uitnodiging Organisatie Wedstrijdnummer: W039214 Wedstrijdplaats: s-hertogenbosch Wedstrijddatum: 14-17 maart 2019 Indoor Dressuur / Springen Categorie: 3 Paarden & Pony s beide Afmeting wedstrijdring: indoor 77m x 38m (Brabanthal)

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsweetjes. Koetsentocht. Vrijwilligers gezocht. Manege gesloten A G E N D A

Nieuwsbrief. Nieuwsweetjes. Koetsentocht. Vrijwilligers gezocht. Manege gesloten A G E N D A A G E N D A 01-08 t/m 05-08 ponykamp 5 03-08 t/m 23-08 zomervakantie manege gesloten 22-08 t/m 26-08 trainingskamp jeugd. 06-09 Koetsentocht 11-10 F-proevendag 7-11 Lampionnentocht Nieuwsbrief J A A R

Nadere informatie

/ Inschrijvingen op uitnodiging Organisatie

/   Inschrijvingen op uitnodiging Organisatie Wedstrijdnummer: W027413 Wedstrijdplaats: s-hertogenbosch Wedstrijddatum: 8-11 maart 2018 Indoor Dressuur / Springen Categorie: 3 Paarden & Pony s beide Afmeting wedstrijdring: indoor 77m x 38m (Brabanthal)

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

3 Mennen dressuur (1/2-span, 2 proeven) ***: Klasse B - L - M - Z ZZ *

3 Mennen dressuur (1/2-span, 2 proeven) ***: Klasse B - L - M - Z ZZ * Vereniging Nederlands New Forest Pony Stamboek Postbus 190 8430 AD Oosterwolde www.newforestpony.nl 27ste NATIONALE NEW FOREST SPORTDAG Zaterdag 28 september 2019 Locatie: KNHS-CENTRUM, ERMELO VRAAGPROGRAMMA

Nadere informatie

Voor iedereen die een les wilt rijden, of met zijn paard er een keer uit wilt. Grijp deze leuke kans aan, om mee te lessen.

Voor iedereen die een les wilt rijden, of met zijn paard er een keer uit wilt. Grijp deze leuke kans aan, om mee te lessen. Volgende onderneming! De volgende is, 11 April! Voor iedereen die een les wilt rijden, of met zijn paard er een keer uit wilt. Grijp deze leuke kans aan, om mee te lessen. De lessen lopen als volgt: Het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER Helaas hebben we onze geplande springwedstrijd van 24 maart moeten schrappen, aangezien we maar een zeer kleine opgave hadden. Door de uitbraak

Nadere informatie

Vraagprogramma pony s C.H. Oosterwolde. op zaterdag 25 mei 2019

Vraagprogramma pony s C.H. Oosterwolde. op zaterdag 25 mei 2019 Vraagprogramma pony s C.H. Oosterwolde op zaterdag 25 mei 2019 Organisatie: Stichting Concours Hippique Oosterwolde Instellingsnummer: 51517 Wedstrijdnummer: Internet: W039713 www.choosterwolde.nl Inschrijvingen

Nadere informatie

Enqueteresultaat: Denk met ons mee! Data

Enqueteresultaat: Denk met ons mee! Data Enqueteresultaat: Denk met ons mee! In het najaar van 2014 hebben wij als bestuur nagedacht over ons Outdoor Regiokampioenschap. Welke aspecten spelen een rol van betekenis? Maakt de veelgehoorde wens

Nadere informatie

Aanvragen startpassen (in 2016)

Aanvragen startpassen (in 2016) Met ingang van 1 januari 2016 kunnen ruiters die via een FNRS-manege lid zijn van de KNHS een startpas aanvragen. Hiermee biedt u uw ruiters de mogelijkheid om deel te nemen aan de KNHS-wedstrijdsport

Nadere informatie

Nieuwsbrief Onder de Kastanje maart 2009.

Nieuwsbrief Onder de Kastanje maart 2009. Page 1 of 5 Bob van Asselt Van: Nieuwsbrief [nieuwsbrief@onderdekastanje.nl] Verzonden: dinsdag 16 maart 2010 21:33 Onderwerp: Nieuwsbrief Onder de Kastanje maart 2010 Nieuwsbrief Onder de Kastanje maart

Nadere informatie

Lesgeven aan kinderen

Lesgeven aan kinderen Lesgeven aan kinderen Lesopbouw en les voorbereiding improvisatie voorbereiding Een goede planning is het halve werk!!!!! Omdat: Planning over langere termijn ( FNRS ruiterplan) Doelgericht te werk gaan

Nadere informatie

Februari Allemaal van harte gefeliciteerd en. veel succes in Ermelo!!! 31 / 07 t/m 05 / 08 Jumpin de Weel

Februari Allemaal van harte gefeliciteerd en. veel succes in Ermelo!!! 31 / 07 t/m 05 / 08 Jumpin de Weel Februari 2018 Indoor (reserve) Kampioenen Weelruiters!! Dressuur Pony s C-Z1/Z2 kampioen Tessa Kole met Ribbon s Keano 2018 D-L1 kampioen Ilse Kleijwegt met Donstar D-L2 kampioen Laura Kole met Dora D

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER Bij de Groninger Kampioenschappen konden we maar liefst 4 kampioenen noteren! Emiel Drenth, Evelyn Speelman, Emma Vos en Cindy Stooker werden

Nadere informatie

Nieuwbrief stal Agnes

Nieuwbrief stal Agnes Nieuwbrief stal Agnes April 2018 Jaargang 2, nummer 7 Inhoud: Stal Agnes weer getraind in BHV Eind maart hebben Agnes en Annika weer hun BHV training gehad! Ze zijn dus weer op alle situaties voorbereid.

Nadere informatie

MANEGENIEUWS. In dit nummer: Ponyweekend

MANEGENIEUWS. In dit nummer: Ponyweekend Manege De Eilandruiters 1 oktober 2017 Editie 1, Nr. 3 MANEGENIEUWS Ponyweekend 22/23/24 September was het ponyweekend met dit jaar circus als thema. Er waren een speurtocht en buitenrit georganiseerd,

Nadere informatie

Nieuwbrief stal Agnes

Nieuwbrief stal Agnes Nieuwbrief stal Agnes Maart 2018 Jaargang 2, nummer 6 Inhoud: Hight Tea & High Beer! Wat is een Bixie-parcours? Vrijwilligers in beeld Spreekbeurt over paarden? Tips en verbeterpunten gevraagd! Stuur je

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JUNI 2015

NIEUWSBRIEF JUNI 2015 NIEUWSBRIEF JUNI 2015 Proost Sieto! Je had m verdiend!!! LESSEN RONDOM DE ZOMERVAKANTIE. Om ervoor te kunnen zorgen dat de lessen in de zomervakantie goed gevuld zijn, willen we graag weten wanneer jullie

Nadere informatie

Welkom Algemene Ledenvergadering KNHS Regio Friesland 24 november 2016

Welkom Algemene Ledenvergadering KNHS Regio Friesland 24 november 2016 Welkom Algemene Ledenvergadering KNHS Regio Friesland 24 november 2016 Opening. Vaststellen agenda Agenda Notulen van de voorjaarsledenvergadering op 21 april Opening 2016 (gepubliceerd op de website)

Nadere informatie

Voorblad Vraagprogramma

Voorblad Vraagprogramma Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Voorblad Vraagprogramma Wedstrijdnummer: Wedstrijdplaats: KNHS Regio: Wedstrijddatum: Accommodatiegegevens: Naam accommodatie: Postcode + plaats: Rotterdam

Nadere informatie

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam.

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam. Formeel en informeel Tijdens je stage praat je veel met mensen. Soms is het een officieel gesprek, soms een gezellig praatje met een collega. Dit noem je formele en informele gesprekken. Formeel betekent

Nadere informatie

Organiseren van wedstrijden Aangepast Sporten Dressuur

Organiseren van wedstrijden Aangepast Sporten Dressuur Allereerst willen wij u bedanken voor uw interesse in het organiseren van een wedstrijd Aangepast Sporten. Rubrieken Aangepast Sporten worden verreden conform het FEI Para Equestrian reglement. Dit reglement

Nadere informatie

Reglement onderlinge wedstrijden Ruitersport vereniging Cadans en Paardensportvereniging de Maasruiters.

Reglement onderlinge wedstrijden Ruitersport vereniging Cadans en Paardensportvereniging de Maasruiters. Het betreft het verenigingsjaar 2010 Reglement onderlinge wedstrijden Ruitersport vereniging Cadans en Paardensportvereniging de Maasruiters. Algemeen: Inschrijving: Inschrijving gaat als volgt. Door het

Nadere informatie

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF FEBRUARI Reminder: In de voorjaarsvakantie, van 18 t/m 26 februari, gaan de lessen niet door!

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF FEBRUARI Reminder: In de voorjaarsvakantie, van 18 t/m 26 februari, gaan de lessen niet door! HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2017 Reminder: In de voorjaarsvakantie, van 18 t/m 26 februari, gaan de lessen niet door! In plaats daarvan op zaterdag 25 februari de workshopdag! Zie verderop in

Nadere informatie

Namens het bestuur wens ik u allen een gezond, gelukkig en heel sportief 2016!

Namens het bestuur wens ik u allen een gezond, gelukkig en heel sportief 2016! Woordje van de voorzitter Namens het bestuur wens ik u allen een gezond, gelukkig en heel sportief 2016! Hierbij weer een nieuwe nieuwsbrief. Ik vraag in dit stukje graag uw aandacht voor de wedstrijden

Nadere informatie