Gezien het voorstel inzake Intergemeentelijke piketregeling voor functie Officier van Dienst Bevolkingszorg;

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gezien het voorstel inzake Intergemeentelijke piketregeling voor functie Officier van Dienst Bevolkingszorg;"

Transcriptie

1 Sameriwerking BESLUIT van het Algemeen Bestuur van de UW Samenwerking Pagina 5 van 8 Het Algemeen Bestuur van UW Samenwerking; Gezien het voorstel inzake Intergemeentelijke piketregeling voor functie Officier van Dienst Bevolkingszorg; BESLUIT: Intergemeentelijke piketregeling voor de functie van Officier van dienst Bevolkingszorg. Artikel 1 Algemene Bepalingen Officier van dienst Bevolkingszorg: De medewerker die door het Algemeen Bestuur is aangewezen, waarop de verplichting rust zich buiten de voor hem geldende reguliere werktijden ter beschikking te houden voor inzet bij rampenbestrijding en crisisbeheersing binnen de deelnemende gemeenten. Ramp/crisis/incident: Getroffen gemeente: Dienstverlenende gemeente: Piketdienst: Piketdienstperiode: Partijen/deelnemende gemeenten: Een verstoring van de openbare orde en veiligheid of een (dreigende) ramp of zwaar ongeval als bedoeld in de Wet Veiligheidsregio's en waarvoor bij de bestrijding ervan personeel en/of materieel van de gemeentelijke organisatie dan wel van de operationele diensten nodig is. De gemeente op wiens grondgebied het incident zich voordoet. De gemeente die de medewerker beschikbaar stelt ten behoeve van de getroffen gemeente. Het bereikbaar en beschikbaar zijn voor werkzaamheden ten behoeve van de rampenbestrijding en crisismanagement. Een aaneengesloten periode van een week, beginnende op maandag 12:00 uur tot de daarop volgende maandag 12:00 uur, waarbij de Officier van Dienst Bevolkingszorg verplicht is bereikbaar en beschikbaar te zijn om na oproep zo spoedig mogelijk de werkzaamheden te verrichten die behoren bij de functie. Nieuwegein, Houten, Vianen, Lopik, Montfoort, IJsselstein. Artikel 2 Vergoeding De medewerker op wie de verplichting rust zich buiten de voor hem geldende werktijden voor intergemeentelijke piketdiensten ter beschikking te houden als Officier van Dienst Bevolkingszorg heeft aanspraak op een vergoeding.

2 II.JW Samenwerking BESLUIT van het Algemeen Bestuur van de UW Samenwerking Pagina 6 van 8 Artikel 3 Piketdienst 1. De in artikel 1 bedoelde functionaris is verplicht deel te nemen aan de piketdienst. 2. De medewerker als bedoeld in artikel 2 wordt door de desbetreffende gemeente waar de functionaris werkzaam is benoemd. 3. Bezwaren tegen de aanwijzing als bedoeld in het eerste lid, dienen schriftelijk en redenen omkleed bij het Dagelijks Bestuur dat met de aanwijzing is belast te worden ingediend. 4. Het Dagelijks Bestuur kan, indien hiervoor gegronde redenen aanwezig zijn, een als zodanig aangewezen functionaris ontheffen van de verplichting tot deelname van de piketdiensten. Artikel 4 aanwijzing Aanwijzing geschiedt uitsluitend indien de medewerker voldoet aan de voor deze functie noodzakelijke en door de respectievelijke deelnemende gemeenten vastgestelde functionele eisen en persoonlijke competenties. Artikel 5 Algemeen 1. Van de functionaris die wordt aangewezen wordt verlangd dat hij of zij na alarmering binnen 30 minuten met de werkzaamheden start en binnen 45 minuten na alarmering op de plaats aanwezig is, waar de werkzaamheden verricht dienen te worden c.q. het incident zich afspeelt. 2. De functionaris dient daartoe bereikbaar te zijn middels een mobiele telefoon en dient te beschikken over de voor hem relevante actuele gegevens van de getroffen gemeente. 3. Partijen werken met een gezamenlijk roulatierooster van medewerkers die met de piketdienst belast zijn en die bekend en bekwaam zijn met de werkzaamheden van de Officier van dienst Bevolkingszorg. Elke deelnemende gemeente levert zoveel mogelijk een gelijk aantal medewerkers. Het totaal minimum aantal mag daarbij niet lager dan 5 en niet hoger dan 10 zijn. 4. Ten behoeve van een goede sturing van de uitvoering en de afstemming tussen partijen, wijzen partijen ieder een medewerker aan die belast is met de coordinate binnen de eigen organisatie en de afstemming tussen de partijen over de inzet van medewerkers waaronder begrepen wordt de deelname aan opleidingen en oefeningen, van bereikbaarheidsgegevens en communicatiemiddelen. Artikel 6 Financiele vergoeding 1. De vergoeding bestaat uit een vast vergoeding per week, die als volgt is berekend: de vergoeding bedraagt 16% van 1/156 gedeelte van het salaris behorende bij salarisschaal 10.8 voor elk uur waarin de medewerker zich ter beschikking moet houden, voor zover deze uren vielen op zondag, Nieuwjaarsdag, Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag, de beide kerstdagen, de dag waarop de verjaardag van de koning wordt gevierd en iedere andere dag die daarboven door de deelnemende gemeenten wordt aangewezen. En 10% van dat salarisgedeelte voor elk uur, waarin de medewerker zich ter beschikking moest houden, indien deze uren vielen op andere dagen. 2. De Vergoeding wordt in geld uitgekeerd.

3 BESLUIT van het Algemeen Bestuur van de UW Samenwerking _ Pagina 7 van 8 Artikel 7 Rooster 1. De piketregeling wordt ingevuld door een door de respectievelijke deelnemende gemeenten te bepalen aantal medewerkers op basis van en vastgesteld gelijkwaardig rooster. 2. Dit rooster wordt opgesteld per kalenderjaar en begint op maandag 12:00 uur tot de daarop volgende maandag 12:00 uur. Daarbij vervult iedere medewerker een gelijkwaardige tijdsperiode van de piketregeling. 3. Indien de medewerker (tijdelijk) niet in staat is om in evenredigheid deel te nemen in het rooster, bijvoorbeeld als gevolg van langdurige ziekte of zwangerschapsverlof, vervalt de vergoeding tot het moment waarop de medewerker weer in staat is naar evenredigheid deel te nemen. 4. In de situatie zoals bedoeld in lid 3 wordt het rooster aangepast aan het aantal beschikbare deelnemers. Artikel 8 werkgever 1. De medewerker die op grand van de intergemeentelijke piketregeling werkzaamheden uitvoert, valt onder leiding van het college van de gemeente waar de inzet op een ramp, zwaar ongeval, of crisissituatie plaatsvindt. 2. Het college van de gemeente waar de medewerker is aangesteld, blijft de formele werkgever van de desbetreffende medewerker en de rechtspositie van die gemeente blijft, ook voor de onderhavige werkzaamheden in het kader van de Wet Veiligheidsregio's van toepassing. Artikel 9 Aansprakelijkheid 1. De getroffen gemeente is aansprakelijk voor schade die het gevolg is van, voortvloeit uit, of verband houdt met het handelen of nalaten van de medewerker tijdens of in verband met de uitoefening van zijn werkzaamheden. 2. Partijen zijn verplicht de zorgvuldigheid zoals genoemd in artikel 7:658 BW jegens de medewerker in acht te nemen en zullen elkaar vrijwaren van aanspraken jegens elkaar wegens het niet nakomen van de verplichtingen genoemd in artikel BW. 3. De dienstverlenende gemeente is niet aansprakelijk voor schade die haar medewerker mocht veroorzaken aan derden bij de uitoefening van de werkzaamheden op grondgebied van de andere gemeente. Partijen zullen hun WA-verzekering tevens van toepassing laten zijn op de hiervoor bedoelde schade. 4. De getroffen gemeente zal de dienstverlenende gemeenten vrijwaren voor alle aanspraken van derden in verband met handelingen, waaronder begrepen enig nalaten van medewerker in het kader van de uitvoering van zijn werkzaamheden voor getroffen gemeente. 5. De dienstverlenende gemeente is niet aansprakelijk voor schade die haar medewerker mocht veroorzaken bij de getroffen gemeente. 6. De medewerker is niet aansprakelijk voor schade die hij/zij mocht veroorzaken aan de getroffen gemeente of aan derden bij de uitoefening van de werkzaamheden, tenzij de schade een gevolg is van opzet of bewuste roekeloosheid.

4 BESLUIT van het Algemeen Bestuur van de UW Samenwerking Pagina 8 van 8 Artikel 10 Overmacht Indien de dienstverlenende gemeente of de medewerker door overmacht niet aan zijn verplichtingen kan voldoen, wordt dit noch deze gemeente noch de medewerker toegerekend. Onder overmacht wordt, naast hetgeen beschreven in artikel 6:75 BW, mede het volgende verstaan: Abnormale en onvoorzienbare omstandigheden die onafhankelijk zijn van de wil van degene die zich er op beroept en waarvan de gevolgen ondanks alle voorzorgmaatregelen niet kon worden vermeden of; Transportmoeilijkheden of - belemmeringen van welke aard dan ook, waardoor het vervoer naar de calamiteit toe wordt gehinderd of belemmerd. Artikel 11 Inwerkingtreding, overgangsbepaling en citeerartikel 1. Deze regeling treedt inwerking met ingang van de achtste dag na die van de bekendmaking. 3. De datum van ingang van de regeling is met terugwerkende kracht vanaf 1 november De regeling wordt aangehaald als 'Intergemeentelijke piketregeling voor de functie Officier van Dienst Bevolkingszorg'. Aldus besloten in de vergadering van het algemeen bestuur van UW Samenwerking d.d. 13 april 2015 \ \

5 A 6 - (AC\J (/^<&&ATr VOORSTEL aan het Algemeen Bestuur van de UW Samenwerking. ^ 2Q g AGENDAPUNT Aan het Algemeen Bestuur van de UW Samenwerking Zaaknummer : Datum Portefeuillehouder: mr. M.N. Kallen-Morren Blad Bijlagen 9 april van 8 1 Informatie bij /tel.nr. R.J.Bekker : rj.bekker@ijsselstein.nl/1822 Onderwerp Intergemeentelijke piketregeling voor functie Officier van Dienst Bevolkingszorg. Samenvatting De versterking van de rampenbestrijding en crisisbeheersing in Nederland heeft veel aandacht. De tendens die is ingezet is gericht op meer samenwerking tussen hulpverleningsdiensten, gemeenten en hun partners op regionaal niveau. De Officier van Dienst Bevolkingszorg (OvDBz) maakt onderdeel uit van het Commando Plaats Incident (CoPI). Hij geeft leiding aan de uitvoeringsorganisatie van de bevolkingszorg in het inzetgebied CoPI. De intergemeentelijke piketregeling OvDBz is een afspraak tussen de gemeenten Nieuwegein, IJsselstein, Houten, Monfoort, Lopik en Vianen over de gezamenlijke invulling van de functie Officier van Dienst Bevolkingszorg (OvDBz) ter versterking en professionalisering van de gemeentelijke crisisbeheersingsorganisatie mede op basis van het Advies Gemeentelijke Crisisbeheersing 2.0 van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) zoals deze op 14januari 2013 door hetab van de VRU is vastgesteld. Daarnaast zijn afspraken gemaakt over de hoogte van de piketvergoeding, het aantal piketmedewerkers per gemeente te leveren, het beschikbaar stellen van een lease auto voor piket en de normtijd om binnen 30 minuten met de benodigde werkzaamheden te beginnen en binnen 45 minuten op de plaats van incident aanwezig te zijn. Inleiding De reden van de vaststelling van de piketregeling ruim een jaar nadat deze informeel in uitvoering is gebracht, is gelegen in het feit dat de piketregeling in het vooroverleg van het Georganiseerd Overleg van de aan de regeling deelnemende gemeente Nieuwegein is aangehouden. Dit heeft geleid tot een nieuwe tekst die pas recentelijk onder de deelnemende gemeenten is verspreid. Zodoende wordt de regeling nu pas aan het Algemeen Bestuur van de UW-samenwerking voorgelegd. De versterking van de rampenbestrijding en crisisbeheersing in Nederland heeft veel aandacht. Verschillende incidenten/rampen hebben tot diverse plannen en maatregelen geleid om de kwaliteit van de rampenbestrijding en crisisbeheersing te verbeteren. De tendens die is ingezet is gericht op meer samenwerking tussen hulpverleningsdiensten, gemeenten en hun partners op regionaal niveau. Deze samenwerking wordt geborgd in de veiligheidsregio's, die binnen de Wet veiligheidsregio's (Wvr) is verankerd. Daarbij dient de kwaliteit van de rampenbestrijding en crisisbeheersing in het hele land steeds meer aan een bepaald genormeerd minimumniveau te voldoen. Dat betekent dat de zorg voor de bevolking tijdens een crisis ook professioneler moet.

6 VOORSTEL aan het Algemeen Bestuur van de UW Samenwerking. Pagina 2 van 8 Volgens het Advies Gemeentelijke Crisisbeheersing 2.0 van de Veiiigheidsregio Utrecht (VRU) kan de gemeentelijke crisisbeheersing efficienter en effectiever worden georganiseerd, door een deel (inter) gemeentelijk te organiseren en een deel op regionaal niveau. Sommige functies moeten zo snel ingevuld/geactiveerd kunnen worden dat het qua fysieke afstand niet met een regionaal team is in te vullen. Dit betreft onder andere de functie Officier van Dienst Bevolkingszorg (OvDBz). De OvDBz maakt onderdeel uit van het Commando Plaats Incident (CoPI). Hij geeft leiding aan de uitvoeringsorganisatie van de Bevolkingszorg (zie boven) in het inzetgebied CoPI. De eisen in de Wet veiligheidsregio's t.a.v. opkomsttijden zijn verscherpt en de Inspectie voor OOV controleert hier ook op. De opkomsttijd voor een Officier van Dienst Bevolkingszorg in het CoPi bedraagt maximaal 30 minuten (regionale eis). De districtelijke OvDBz krijgt te maken met een groot gebied waarin de inzet binnen de door de VRU gestelde normtijd door een enkele regionale OvDBz niet kan worden gehaald. Wei is afgesproken om binnen 30 minuten met de benodigde werkzaamheden te beginnen en binnen 45 minuten op de plaats van incident aanwezig te zijn Het draaien van een hard piket waarbij de OvDBz 24 uur per dag bereikbaar moet zijn x 365 dagen per jaar legt veel beperkingen en verwachtingen op aan de betrokken medewerkers. De gemeente heeft in de praktijk vier medewerkers gevonden die bereid zijn deze functie te (kunnen en willen) vervullen. Daarnaast is deelname aan het piket veelal gebaseerd op de bereidwilligheid, betrokkenheid, verantwoordelijkheidsgevoel e.d. van de desbetreffende medewerker maar is er eigenlijk geen sprake van een gedegen borging en continui'teit. Op grond van de nieuwe regeling dient gemeente IJsselstein twee OvDBz piketmedewerkers te leveren en de gemeente Montfoort 1 OvDBz. In feite komt de UW-samenwerking hiermee 1 piketmedewerker tekort. Zodoende wordt momenteel een piketmedewerker opgeleid om de piketdienst aan te vullen. De districtelijke samenwerking beoogt het organiseren van een hard piket binnen en buiten kantoor tijden, tijdens feestdagen en in het weekend. De districtelijke OvDBz krijgt te maken met een groot gebied waarin de inzet binnen de gestelde normtijd (45 minuten) moet kunnen worden gerealiseerd. Dit betekent binnen 45 minuten aanwezig zijn op plaats van incident, onder voorwaarde dat binnen 30 minuten de benodigde acties in gang worden gezet. Anders dan nu kan en mag het niet zo zijn dat de functionaris afhankelijk is van de beschikbaarheid van een eigen/prive auto. Om de beschikbaarheid van de districtelijke functionarissen te waarborgen zal een lease auto worden ingezet. Deze auto wordt alleen gebruikt t.b.v. de dienstdoende OvDBz. Wekelijks zal de auto overgaan naar de op dat moment dienstdoende piketfunctionaris. De Intergemeentelijke piketregeling voor de functie van Officier van Dienst Bevolkingszorg en Overeenkomst intergemeentelijke piketregeling Officier van dienst Bevolkingszorg zijn door de juridische medewerkers van gemeente Nieuwegein getoetst. De Piketregeling is afgestemd tussen de deelnemende gemeenten. Voor de start van 1 november 2013 is een instructiebijeenkomst gehouden voor alle piketmedewerkers van de aangesloten gemeenten. Vervolgens zijn alle burgemeesters uitgenodigd voor een toelichting. Deze bijeenkomst is gehouden op 24 oktober 2013.

7 VOORSTEL aan het Algemeen Bestuur van de UW Samenwerking. Pagina 3 van 8 Waarom willen we dit? De belangrijkste overwegingen om tot een intergemeentelijke samenwerking te komen zijn: 1) Verminderen belasting bij huidige piketmedewerkers. De belasting voor de betrokken medewerkers wordt op dit moment als groot ervaren temeer nu er steeds meer kwaliteitseisen en verwachtingen worden gesteld terwijl de vergoedingen hiervoor minimaal zijn. Daarnaast is de functie nog steeds vrijblijvend ingevuld. Het beschikbaar krijgen van geschikte kandidaten wordt steeds moeilijker. 2) Er kan op een goedkopere (efficiencyvoordeel t.o.v. de situatie waarin een gemeente zelfstandig invulling geeft aan het piket) maar vooral effectievere manier invulling worden gegeven aan het draaien van een hard piket. 3) Met een districtelijk piket zijn per gemeente minder medewerkers nodig voor het bemensen van de functie OvDBz. 4) Met deze groep kan beter ge'investeerd worden op kwaliteit; voor alle functionarissen wordt een uniforme vakbekwaamheid een vereiste. 5) Reducering van de piket kosten. Wat gaat het kosten? De piketkosten (uren vergoeding) bedragen op jaarbasis (2013) bij de intergemeentelijke piketregeling circa 3.300,- per gemeente. Hierbij wordt uitgegaan van twee piketmedewerkers per gemeente. De vergoeding per piketweek bedraagt bruto 320,-. De gemeenten Vianen en Montfoort leveren maar een piketmedewerker. De diensten van de "tweede" piketmedewerker worden ingevuld door de andere gemeenten. Voor Montfoort en IJsselstein in de UW-samenwerking betekent dit het invullen van drie diensten. De kosten van de "tweede" piketmedewerker van de gemeenten Montfoort en Vianen, worden vergoed aan de andere gemeenten. Weliswaar is de nieuwe piketvergoeding hoger dan de huidige, maar zal deze ook minder vaak, (eenmaal in de 7 tot 8 weken), worden uitgekeerd. Dit betekent voor de medewerkers die wel piket gaan draaien, op jaarbasis een nadeel van circa 400,- Daar tegenover staat dat minder vaak piket hoeft te worden gedraaid. Voor de bereikbaarheidsverplichting wordt een piketvoertuig geleased. De structurele kosten, zoals lease, onderhoud, winterbanden en dergelijke), worden geschat op circa 250,- x 12 maanden = 3.000,-. Voor de kosten van benzine wordt uitgegaan van kilometer per jaar. Geschatte benzinekosten zijn circa 1.000,- per jaar gedeeld door 5 gemeenten = 200,-. Deze kosten zullen gelijkelijk worden verdeeld onder de 5. deelnemende gemeenten. De gemeente Nieuwegein zal als grootste gemeente de leaseconstructie op zich nemen en de kosten hiervan (per jaar) doorberekenen aan de deelnemende gemeenten. De totale kosten bedragen per gemeente circa 4.100,- (voor piketvergoeding en leasekosten piketauto). Totaal voor IJsselstein en Montfoort derhalve: 8.200,-. De aangepaste piketvergoeding moet worden voorgelegd aan het Georganiseerd Overleg. De twee medewerkers van de gemeente IJsselstein die de pikettaken voor 1 november 2013 uitvoerde, maar niet gaan deelnemen in het intergemeentelijk piket, hebben recht op een afbouwregeling. De hoogte en duur van de afbouwregeling moeten ook aan het Georganiseerd Overleg worden voorgelegd. Communicatie besluit Het besluit wordt op de gebruikelijke wijze gepubliceerd.

8 VOORSTEL aan het Algemeen Bestuur van de UW Samenwerking. Pagina 4 van 8 Bestuurlijke afstemming Dit voorstel is op 2 februari 2015 in het Veiligheidsoverleg besproken met burgemeester M.N. Kallen-Morren. En tevens in het Veiligheidsoverleg van 7 januari 2015 met burgemeester E. Jansen van Montfoort. Voorstel 1. In te stemmen met het aangaan van een intergemeentelijke piketregeling voor de functie Officier van Dienst Bevolkingszorg ten behoeve van de gemeenten: Nieuwegein, Houten, IJsselstein, Vianen, Lopik en Montfoort. 2. Vast te stellen de "intergemeentelijke piketregeling voor de functie Officier van Dienst Bevolkingszorg" als nieuwe arbeidsvoorwaarden regeling voor de betrokken functionarissen. 3. De piketregeling per 1 november 2013 in laten gaan. Dit is de datum dat door de zes in lid 1 genoemde gemeenten de Overeenkomst "Intergemeentelijke piketregeling Officier van Dienst Bevolkingszorg" hebben getekend. 4. De aangepaste piketvergoeding en afbouwregeling voor twee medewerkers ter besluitvorming voorleggen aan het Georganiseerd Overleg. Bijlagen: 1. Overeenkomst intergemeentelijke piketregeling Officier van dienst Bevolkingszorg

T. Vos I. Kortleven J. Wanders W. van der Heide J. de Boer Aard voorstel: Strategisch > Politiek gevoelig Regelgeving Risico s:

T. Vos I. Kortleven J. Wanders W. van der Heide J. de Boer Aard voorstel: Strategisch > Politiek gevoelig Regelgeving Risico s: Onderwerp: Invoering piketregeling medewerker rampenbestrijding en crisismanagement Voorgesteld besluit: 1. Bijgevoegde piketregeling medewerker rampenbestrijding en crisismanagement vaststellen. 2. De

Nadere informatie

Nummer: 11.0001183. Versie: 1.1. Vastgesteld door het DB d.d. Instemming OR RAV d.d.

Nummer: 11.0001183. Versie: 1.1. Vastgesteld door het DB d.d. Instemming OR RAV d.d. Uitvoeringsregeling artikel 6.10 van de CAO sector Ambulancezorg ( vergoeding consignatiediensten ten behoeve van GHOR-taken ) Regionale Ambulancevoorziening Nummer: 11.0001183 Versie: 1.1 Vastgesteld

Nadere informatie

Voorgesteld wordt nu om de in de intergemeentelijke piketregeling opgenomen vergoeding gelijk te trekken aan de regionale vergoeding voor piket.

Voorgesteld wordt nu om de in de intergemeentelijke piketregeling opgenomen vergoeding gelijk te trekken aan de regionale vergoeding voor piket. VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00698 Onderwerp: Piketvergoeding ambtenaar - Besluitvormend Beknopte samenvatting: In 2010 is met de gemeenten Hillegom, Lisse

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD 2002 nr. 121

GEMEENTEBLAD 2002 nr. 121 GEMEENTEBLAD 2002 nr. 121 Burgemeester en wethouders van de gemeente Maassluis; gezien de instemming van de plaatselijke commissie voor georganiseerd overleg; besluiten: vast te stellen de volgende: VERORDENING,

Nadere informatie

Verordening brandveilidheid en brandweerzorg en rampenbestrijding

Verordening brandveilidheid en brandweerzorg en rampenbestrijding CVDR Officiële uitgave van Leek. Nr. CVDR54284_1 1 juni 2016 Verordening brandveilidheid en brandweerzorg en rampenbestrijding De raad van de gemeente Leek; gelet op: - artikel 1, tweede lid, artikel 12

Nadere informatie

Bijzondere werktijdenregeling bedienaren kunstwerken provincie Noord Holland (gebaseerd op artikel D.2, tweede lid, van de CAP)

Bijzondere werktijdenregeling bedienaren kunstwerken provincie Noord Holland (gebaseerd op artikel D.2, tweede lid, van de CAP) Bijzondere werktijdenregeling bedienaren kunstwerken provincie Noord Holland 2010. (gebaseerd op artikel D.2, tweede lid, van de CAP) Artikel 1. Begrippen a. bedienaar kunstwerken: medewerker van de directie

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Haaglanden. Nr. 7 2 januari 2017 REGELING VERGOEDING AANWEZIGHEIDSDIENSTEN OFFICIEREN VAN DIENST BRANDWEER

Nadere informatie

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Fusie crisisorganisaties gemeente Brielle en Westvoorne. Besluit: Kenmerk:

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Fusie crisisorganisaties gemeente Brielle en Westvoorne. Besluit: Kenmerk: AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS Kenmerk: 107347 Sector: Inwonerszaken Team : Openbare Orde, Welzijn & Onderwijs Ontworpen door: C. Vermeulen Onderwerp: Fusie crisisorganisaties gemeente Brielle en Westvoorne

Nadere informatie

Regeling bereikbaarheids- en beschikbaarheidsdienst gemeente Overbetuwe 2014

Regeling bereikbaarheids- en beschikbaarheidsdienst gemeente Overbetuwe 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Overbetuwe. Nr. 26527 13 mei 2014 Regeling bereikbaarheids- en beschikbaarheidsdienst gemeente Overbetuwe 2014 Ons kenmerk: 12BB00004 De burgemeester van de

Nadere informatie

AGENDAPUNT /10

AGENDAPUNT /10 AGENDAPUNT 2015.02.16/10 Voorstel voor de vergadering van: het algemeen bestuur Datum vergadering: 16 februari 2015 Onderwerp: Portefeuillehouder: Indiener: Wijziging GR zienswijzeprocedure De heer Van

Nadere informatie

Collegevoorstel. Veiligheid en Handhaving. zaak_zaaknummer. Ja, zonder beperkingen Stad van actieve mensen. Hoofd Afdeling Veiligheid en Handhaving

Collegevoorstel. Veiligheid en Handhaving. zaak_zaaknummer. Ja, zonder beperkingen Stad van actieve mensen. Hoofd Afdeling Veiligheid en Handhaving zaak_id bericht_nummer Collegevoorstel bericht_id zaak_zaaknummer Veiligheid en Handhaving Reg.nr. B&W d.d. 06-11-2012 Openbaar Programma Ja, zonder beperkingen Stad van actieve mensen DT d.d. OR d.d.

Nadere informatie

Werktijdenregeling Gemeenschappelijke Regeling MijnGemeenteDichtbij

Werktijdenregeling Gemeenschappelijke Regeling MijnGemeenteDichtbij Werktijdenregeling Gemeenschappelijke Regeling MijnGemeenteDichtbij Het dagelijks bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling MijnGemeenteDichtbij; gelet op artikel 160 Gemeentewet; gelet op instemming

Nadere informatie

Werktijdenregeling 2014 Gemeente Hellevoetsluis. Het college van burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis

Werktijdenregeling 2014 Gemeente Hellevoetsluis. Het college van burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Hellevoetsluis. Nr. 8894 30 januari 2015 Werktijdenregeling 2014 Gemeente Hellevoetsluis Het college van burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis; gelet

Nadere informatie

Operationele Regeling VRU

Operationele Regeling VRU Operationele Regeling VRU Uitwerking van de Wet veiligheidsregio s over de organisatie en werking van de hoofdstructuur van de rampenbestrijding en crisisbeheersing van de Veiligheidsregio Utrecht. Vastgesteld

Nadere informatie

Werktijdenregeling provincie Gelderland

Werktijdenregeling provincie Gelderland Werktijdenregeling provincie Gelderland Geldig sinds: 16-2-2006 Wetstechnische informatie Type overheidsorganisatie Naam overheidsorganisatie WWW-adres overheidsorganisatie Type informatie Bestandsformaat

Nadere informatie

Operationele Regeling VRU

Operationele Regeling VRU Operationele Regeling VRU Uitwerking van de Wet veiligheidsregio s over de organisatie en werking van de hoofdstructuur van de rampenbestrijding en crisisbeheersing van de Veiligheidsregio Utrecht. Vastgesteld

Nadere informatie

C O N C E P T. gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 maart 2017, corsanummer ;

C O N C E P T. gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 maart 2017, corsanummer ; De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 maart 2017, corsanummer 1700033154; overwegende, dat - de behoefte bestaat een interne klachtenadviesprocedure

Nadere informatie

Beleidsnotitie Gemeentelijke Crisisbeheersing 2.0

Beleidsnotitie Gemeentelijke Crisisbeheersing 2.0 Bijlage A bij agendapunt 09: Gemeentelijke Crisisbeheersing 2.0 [AB20160615-09] Beleidsnotitie Gemeentelijke Crisisbeheersing 2.0 Inleiding Bij het vaststellen van het eindadvies Gemeentelijke Crisisbeheersing

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Werktijdenregeling gemeente Lingewaal 2016

GEMEENTEBLAD. Nr Werktijdenregeling gemeente Lingewaal 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Lingewaal. Nr. 5662 12 januari 2017 Werktijdenregeling gemeente Lingewaal 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal; gelet op de schriftelijke

Nadere informatie

3 Salaris per uur: 1/156 van het salaris bij een volledige werktijd.

3 Salaris per uur: 1/156 van het salaris bij een volledige werktijd. III.1 BEZOLDIGINGSREGELING 1997 - Besluit van de gemeenteraad van Voorst 24 maart 1997. BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 Deze regeling verstaat onder: 1 Ambtenaar: hij, die overeenkomstig de bepalingen van

Nadere informatie

Lid 1 De medewerker dient bereikbaar te zijn door middel van een door de werkgever ter beschikking gestelde mobiele telefoon.

Lid 1 De medewerker dient bereikbaar te zijn door middel van een door de werkgever ter beschikking gestelde mobiele telefoon. Burgemeester en wethouders van Goeree-Overflakkee Overwegende, dat ter uitvoering van artikel 20 van de Bezoldigingsregeling gemeente Goeree-Overflakkee nadere regels gesteld zijn met betrekking tot consignatie;

Nadere informatie

Onderwerp: VHV aanwijzingsbesluit regionale functiestructuur en mandaat crisisbeheersing 2013

Onderwerp: VHV aanwijzingsbesluit regionale functiestructuur en mandaat crisisbeheersing 2013 Zaaknummer: 00346410 Onderwerp: VHV aanwijzingsbesluit regionale functiestructuur en mandaat crisisbeheersing 2013 Collegevoorstel Inleiding Op 5 december 2012 heeft het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio

Nadere informatie

Bijlage gemeente Houten: IS

Bijlage gemeente Houten: IS Bijlage gemeente Houten: IS18.00294 Burgemeester en wethouders van Houten; Gelet op artikel 160, eerste lid sub c van de Gemeentewet; Gelet op hoofdstuk 4, 4a en 6 van de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling

Nadere informatie

ECCVA/U Lbr. 08/118 CVA/LOGA 08/27

ECCVA/U Lbr. 08/118 CVA/LOGA 08/27 Brief aan de leden T.a.v. het college informatiecentrum tel. (070) 373 8021 betreft aanpassing artikel 15:1:11 UWO Samenvatting uw kenmerk ons kenmerk ECCVA/U200801113 Lbr. 08/118 CVA/LOGA 08/27 bijlage(n)

Nadere informatie

1. In de eerste volzin vervalt:, bedoeld in artikel 1, derde lid, van de Politiewet 1993,.

1. In de eerste volzin vervalt:, bedoeld in artikel 1, derde lid, van de Politiewet 1993,. Artikel PM1 A.4 Bijlage 4 De Wet veiligheidsregio s wordt als volgt gewijzigd: A In artikel 1 wordt, onder vervanging van de punt aan het slot van het artikel door een puntkomma, toegevoegd korpschef:

Nadere informatie

2. [NAAM BEDRIJF/ ORGANISATIE] gevestigd te [PLAATSNAAM], hierna te. noemen: de uitlener, vertegenwoordigd door de heer/mevrouw [NAAM

2. [NAAM BEDRIJF/ ORGANISATIE] gevestigd te [PLAATSNAAM], hierna te. noemen: de uitlener, vertegenwoordigd door de heer/mevrouw [NAAM MODEL Detacheringovereenkomst Dit model kunt u ook vinden op www.uwv.nl. 1. [NAAM BEDRIJF/ ORGANISATIE] gevestigd te [PLAATSNAAM], hierna te noemen: de uitlener, vertegenwoordigd door de heer/mevrouw [NAAM

Nadere informatie

vast te stellen de 19e wijziging van de Rechtspositieregeling Brandweer Brabant Noord als volgt:

vast te stellen de 19e wijziging van de Rechtspositieregeling Brandweer Brabant Noord als volgt: AGP 4e DBVRBN 20140430, bijlage 1 Het Dagelijks Bestuur van de Veiligheidsregio Brabant-Noord, - gelet op het bepaalde in de Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Brabant-Noord 2011; - gelet op

Nadere informatie

Verordening sollicitatieplicht en outplacement politieke ambtsdragers 2014. Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d.

Verordening sollicitatieplicht en outplacement politieke ambtsdragers 2014. Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. Verordening sollicitatieplicht en outplacement politieke ambtsdragers 2014 De raad van de gemeente Stein; Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 22 april 2014; Gelet op artikel 147 van

Nadere informatie

Lokaal bestuur en de Wet veiligheidsregio s

Lokaal bestuur en de Wet veiligheidsregio s Kennispublicatie Lokaal bestuur en de Wet veiligheidsregio s De 8 meest gestelde vragen Infopunt Veiligheid Al langer wordt algemeen erkend dat de bestrijding van rampen en crisis niet binnen de eigen

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van de gemeenschappelijke regeling 1Stroom Nr. 242 6 maart 2018 Besluit van de Stuurgroep ambtelijke fusie Duiven en Westervoort houdende regels omtrent

Nadere informatie

Verordening brandveiligheid en hulpverlening

Verordening brandveiligheid en hulpverlening Verordening brandveiligheid en hulpverlening Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp nieuwe 'Regeling Bedrijfshulpverlening'

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp nieuwe 'Regeling Bedrijfshulpverlening' Collegevoorstel Openbaar Onderwerp nieuwe 'Regeling Bedrijfshulpverlening' Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042 Portefeuillehouder H. Kunst Samenvatting De vergoeding voor bedrijfshulpverlening

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving

Zundertse Regelgeving *ZD17027687* Zundertse Regelgeving Zaaknummer: Z17-003965 Documentnummer: ZD17027687 Rubriek: Personeel en Organisatie Naam regeling: Regeling Arbeidsduur werktijden en verlof gemeente Zundert 2017 Citeertitel:

Nadere informatie

Regeling werktijden gemeente Loon op Zand Het college van burgemeester en wethouders / werkgeverscommissie

Regeling werktijden gemeente Loon op Zand Het college van burgemeester en wethouders / werkgeverscommissie GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Loon op Zand Nr. 191729 7 september 2018 Regeling werktijden gemeente Loon op Zand 2015 Het college van burgemeester en wethouders / werkgeverscommissie gelet

Nadere informatie

gelet op de artikelen 4:1, 4:2, 4:3, 4:4, 4:5 en 4:6 van de CAR-UWO, zoals die per 1 januari 2014 luiden;

gelet op de artikelen 4:1, 4:2, 4:3, 4:4, 4:5 en 4:6 van de CAR-UWO, zoals die per 1 januari 2014 luiden; BESLUIT WERKTIJDENREGELING GEMEENTE HEUSDEN 2014 Het college van burgemeester en wethouders van Heusden; gezien de afspraken die in de CAO Gemeenten 2011-2012 zijn gemaakt over modernisering en flexibilisering

Nadere informatie

Bijdrageverordening VRU 2015

Bijdrageverordening VRU 2015 Bijdrageverordening VRU 2015 Vastgesteld door het algemeen bestuur d.d. 17 september 2014 Geconsolideerde tekst zoals geldend vanaf 1 januari 2017, op grond van het besluit van het algemeen bestuur tot

Nadere informatie

Gelet op Hoofdstuk 6 van de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling voor de sector gemeenten (CAR/UWO);

Gelet op Hoofdstuk 6 van de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling voor de sector gemeenten (CAR/UWO); CVDR Officiële uitgave van Oegstgeest. Nr. CVDR611975_1 30 juli 2018 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oegstgeest houdende regels omtrent verlof Verlofwijzer gemeente

Nadere informatie

1. In deze reisvoorwaarden wordt verstaan onder: 1. Reisorganisator; Snowjoy Activities BV

1. In deze reisvoorwaarden wordt verstaan onder: 1. Reisorganisator; Snowjoy Activities BV Voorwaarden Artikel 1 Begripsbepalingen Artikel 1, lid 1 1. In deze reisvoorwaarden wordt verstaan onder: 1. Reisorganisator; Snowjoy Activities BV 2. Reisovereenkomst; de overeenkomst waarbij Snowjoy

Nadere informatie

Aanvullende bezoldigings- en vergoedingsregeling provincie Gelderland

Aanvullende bezoldigings- en vergoedingsregeling provincie Gelderland Aanvullende bezoldigings- en vergoedingsregeling Geldig sinds: 1-7-2011 Wetstechnische informatie Type overheidsorganisatie Naam overheidsorganisatie WWW-adres overheidsorganisatie Type informatie Bestandsformaat

Nadere informatie

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/10489 Datum : 3 juni 2013 Programma : Economie, werk en inkomen Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Documentnummer: B.17.1658 B.17.1658 Landgraaf, 19 september 2017 ONDERWERP: Generatiepact griffie gemeente Landgraaf 2017 Raadsvoorstelnummer: 71 Verantwoordelijke

Nadere informatie

Doorontwikkeling Bevolkingszorg Zaanstreek- Waterland 2016

Doorontwikkeling Bevolkingszorg Zaanstreek- Waterland 2016 Doorontwikkeling Bevolkingszorg Zaanstreek- Waterland 2016 Inleiding Bevolkingszorg ten tijde van een crisis of calamiteit zet zich in voor die mensen die betrokken zijn en die niet in staat zijn zichzelf

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Definities In deze regeling wordt verstaan onder: a. klacht: een mondelinge of schriftelijke uiting van ongenoegen over de wijze waarop b. een gemeentelijk bestuursorgaan

Nadere informatie

Gelet op artikel 27 lid 1, aanhef en sub b van de Wet op de ondernemingsraden (instemmingsrecht);

Gelet op artikel 27 lid 1, aanhef en sub b van de Wet op de ondernemingsraden (instemmingsrecht); CVDR Officiële uitgave van Vught. Nr. CVDR347943_1 6 februari 2018 Regeling arbeidsduur en werktijden 2014 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Vught Gelet op artikel 27 lid 1, aanhef en sub b van

Nadere informatie

Toets uw eigen continuïteitsplan

Toets uw eigen continuïteitsplan Inspectiebericht Inspectie Openbare Orde en Veiligheid Jaargang 6, nummer 1 (maart 2010) 9 Toets uw eigen continuïteitsplan Deze vragenlijst is een gecomprimeerde en op onderdelen aangepaste versie van

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Regeling werktijden Noord-Brabant Bijlage(n) Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant; Gelet op artikel D.2, eerste lid, van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling

Nadere informatie

Convenant Omgevingsdiensten VRU

Convenant Omgevingsdiensten VRU Convenant Omgevingsdiensten VRU Samenwerkingsafspraken tussen de Veiligheidsregio Utrecht (VRU), Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU) en Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Partijen A. Veiligheidsregio Utrecht,

Nadere informatie

Document C: Bijdrageverordening VRU 2015

Document C: Bijdrageverordening VRU 2015 Document C: Bijdrageverordening VRU 2015 Pagina 1 van 6 Besluit van het algemeen bestuur van het openbaar lichaam Veiligheidsregio Utrecht houdende vaststelling van de bijdrage van de deelnemers aan de

Nadere informatie

gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders van 15 januari 2004

gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders van 15 januari 2004 No: 5.4/260204 Onderwerp: Verordening brandveiligheid en hulpverlening De Raad van de gemeente Noordenveld; - gelet op artikel 1, tweede lid, en artikel 12 van de brandweerwet 1985 - gelet op artikel 8,

Nadere informatie

Onderwerp Intrekken verordening hondenbelasting 2018 en vaststellen verordening hondenbelasting

Onderwerp Intrekken verordening hondenbelasting 2018 en vaststellen verordening hondenbelasting Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente IJsselstein ^ U C f/i C C M L C IJsselstein agendapunt Zaaknummer : 534816 Programma Commissie : Bestuur Portefeuillehouder: dhr. mr. N.P.L.M. Doesburg Informatie

Nadere informatie

Gemeente Stadskanaal: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Stadskanaal 2015

Gemeente Stadskanaal: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Stadskanaal 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Stadskanaal. Nr. 114398 1 december 2015 Gemeente Stadskanaal: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Stadskanaal 2015 De raad van de

Nadere informatie

gezien het advies van de Algemene raadscommissie van 15 september 2011

gezien het advies van de Algemene raadscommissie van 15 september 2011 De raad van de gemeente Bergen; gelezen het voorstel van het college van Bergen van 6 september 2011 gezien het advies van de Algemene raadscommissie van 15 september 2011 gelet op het bepaalde in 147/149

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSSTATUUT STICHTING TABIJN

MEDEZEGGENSCHAPSSTATUUT STICHTING TABIJN MEDEZEGGENSCHAPSSTATUUT STICHTING TABIJN augustus 2009 MEDEZEGGENSCHAPSSTATUUT STICHTING TABIJN Paragraaf 1 Algemeen Artikel 1 Begripsbepalingen wet a. wet: de Wet Medezeggenschap Scholen; bevoegd gezag

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 52819 20 september 2017 Regeling toelage bedrijfshulpverlening en toelage eerste medische bijstand Defensiepersoneel 15

Nadere informatie

KLACHTENREGELING VOOR (VERTEGENWOORDIGERS VAN) CLIËNTEN VAN LEDEN VAN SAMENWERKENDE PROFESSIONELE ORGANISATIES THUIS- EN WOONZORG [SPOT]

KLACHTENREGELING VOOR (VERTEGENWOORDIGERS VAN) CLIËNTEN VAN LEDEN VAN SAMENWERKENDE PROFESSIONELE ORGANISATIES THUIS- EN WOONZORG [SPOT] KLACHTENREGELING VOOR (VERTEGENWOORDIGERS VAN) CLIËNTEN VAN LEDEN VAN SAMENWERKENDE PROFESSIONELE ORGANISATIES THUIS- EN WOONZORG [SPOT] Postadres: Gooimeer 4-15 1411 DC Naarden 2 Inleiding Op grond van

Nadere informatie

Afstemmingsverordening WWB

Afstemmingsverordening WWB Afstemmingsverordening WWB Midden-Delfland, juli 2004 1 De Raad van de gemeente Midden-Delfland, Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 15 oktober 2004, nr 2004-10-11;

Nadere informatie

Pastorale zorg bij rampen

Pastorale zorg bij rampen 2 Inhoud: 1. Doelstelling pag. 3 2. Realisatie pag. 4 3. Begrippen pag. 5 4. Verantwoordelijkheid pag. 6 5. Pastorale verzorger pag. 7 6. Taken pastorale verzorger pag. 8 7. Coördinator pastorale zorg

Nadere informatie

Opleiding Officier van Dienst Bevolkingszorg. De praktijk is de leermeester van alle dingen (Julius Caesar)

Opleiding Officier van Dienst Bevolkingszorg. De praktijk is de leermeester van alle dingen (Julius Caesar) Opleiding Officier van Dienst Bevolkingszorg De praktijk is de leermeester van alle dingen (Julius Caesar) Internet: www.bevolkingszorgacademie.nl BTW.nr: NL8207.01.713.B01 KvK: 05063931 Opleiding Officier

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op artikel 49gg, achtste lid, van het Algemeen Rijksambtenarenreglement;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op artikel 49gg, achtste lid, van het Algemeen Rijksambtenarenreglement; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 1206 12 januari 2016 Regeling van de Minister voor Wonen en Rijksdienst van 7 januari 2016, nr. 2016-0000006820, houdende

Nadere informatie

BEZOLDIGINGSREGELING

BEZOLDIGINGSREGELING BEZOLDIGINGSREGELING Algemene bepaling Artikel 1 Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan onder: a. medewerker De ambtenaar als bedoeld in artikel 1:1, lid 1onder a van de CAR b. werkgever

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders, raad- en commissieleden van gemeente Maasdriel 2014

Verordening rechtspositie wethouders, raad- en commissieleden van gemeente Maasdriel 2014 De raad van de gemeente Maasdriel; Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 21 oktober 2014, gelet op de artikelen 95, 96, eerste en tweede lid en 97 en 147 van de Gemeentewet, de artikelen

Nadere informatie

Rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 3 februari

Rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 3 februari Onderwerp: RAADSBESLUIT Zaaknummer AST/2014/014886 Dagtekening: Agendanummer: Rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 3 februari 2015 15.02. De raad van de gemeente Asten; gelezen het voorstel

Nadere informatie

Contractsduur, uitvoering en wijziging overeen-komst

Contractsduur, uitvoering en wijziging overeen-komst artikel 1. Algemeen 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, offerte en overeenkomst tussen Juncto juridisch advies en training, hierna te noemen: Juncto, en een Opdrachtgever waarop

Nadere informatie

Bestuurlijke Netwerkkaarten Crisisbeheersing. Netwerkkaart 23 Onderwijs

Bestuurlijke Netwerkkaarten Crisisbeheersing. Netwerkkaart 23 Onderwijs Bestuurlijke Netwerkkaarten Crisisbeheersing Netwerkkaart 23 Onderwijs 23 Onderwijs versie 2015 Crisistypen ongeval of ramp aantasting openbare orde geweldsincident zedenincident suïcide bedreiging continuïteit

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 6 juli 2005 / 138/2005. Onderwerp Wijziging verordening winkeltijden

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 6 juli 2005 / 138/2005. Onderwerp Wijziging verordening winkeltijden Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 6 juli 2005 / 138/2005 Onderwerp Wijziging verordening winkeltijden Programma / Programmanummer Economische ontwikkeling / 3220 Portefeuillehouder L. Scholten

Nadere informatie

Regeling vergoeding consignatiediensten en telefonische bereikbaarheid

Regeling vergoeding consignatiediensten en telefonische bereikbaarheid Regeling vergoeding consignatiediensten en telefonische Nummer: 10.0003457 Versie: 1.0 Vastgesteld door het AB d.d. 7 april 2011 Instemming GO d.d. 7 april 2011 Deze regeling treedt in werking op 1 mei

Nadere informatie

Verordening winkeltijden Zoetermeer

Verordening winkeltijden Zoetermeer Verordening winkeltijden Zoetermeer Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 248712 Datum : 2 februari 2016 Programma : Strategie Blad : 1 van 5 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: mr. P.J.M. van Domburg

Nadere informatie

CONSIGNATIEREGELING OMGEVINGSDIENST GRONINGEN

CONSIGNATIEREGELING OMGEVINGSDIENST GRONINGEN CONSIGNATIEREGELING OMGEVINGSDIENST GRONINGEN Vastgesteld bij besluit van het Algemeen Bestuur d.d. Datum bekendmaking: Datum inwerkingtreding: Begripsbepaling: Consignatie: het buiten normale werktijden

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Documentnummer: B.17.1658 B.17.1658 Landgraaf, 19 september 2017 ONDERWERP: Generatiepact griffie gemeente Landgraaf 2017 Raadsvoorstelnummer: 71 Verantwoordelijke

Nadere informatie

Inrichting piket Incidentbestrijding gevaarlijke stoffen

Inrichting piket Incidentbestrijding gevaarlijke stoffen Bestuursvoorstel Onderwerp Status Gevraagd besluit Intrekken van eerdere besluitvorming Piketten incidentbestrijding gevaarlijke stoffen (Adviseur gevaarlijke stoffen, Meetplanleider en Waarschuwings-

Nadere informatie

Bezoldigingsverordening gemeente Leeuwarderadeel 2005.

Bezoldigingsverordening gemeente Leeuwarderadeel 2005. Gemeente Leeuwarderadeel Burgemeester en Wethouders van Leeuwarderadeel; gelet op het bepaalde in artikel 3:1 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Leeuwarderadeel; gehoord de Commissie voor Georganiseerd

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winsum;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winsum; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Winsum. Nr. 7483 22 januari 2016 Werktijdenregeling Winsum 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winsum heeft op 15 december 2015 de

Nadere informatie

AGENDAPUNT /08

AGENDAPUNT /08 AGENDAPUNT 2014.07.04/08 Voorstel voor de vergadering van: het algemeen bestuur Datum vergadering: 4 juli 2014 Onderwerp: Portefeuillehouder: Indiener: Samenstelling bestuurlijke adviescommissies De heer

Nadere informatie

Algemeen Bestuur Veiligheidsregio Hollands Midden d.d. 12 november 2009 Agendapunt BG.2A Onderdeel AB Regionale Brandweer en GHOR Titel

Algemeen Bestuur Veiligheidsregio Hollands Midden d.d. 12 november 2009 Agendapunt BG.2A Onderdeel AB Regionale Brandweer en GHOR Titel BG.2A Algemeen Bestuur Veiligheidsregio Hollands Midden Bijlagen 5 d.d. 12 november 2009 Agendapunt BG.2A Onderdeel AB Regionale Brandweer en GHOR Titel Gewijzigde Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio

Nadere informatie

Gemeente Spijkenisse: Bijlage 2a Regeling Flexibele Werktijden en Verlof

Gemeente Spijkenisse: Bijlage 2a Regeling Flexibele Werktijden en Verlof GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Spijkenisse. Nr. 60059 27 oktober 2014 Gemeente Spijkenisse: Bijlage 2a Regeling Flexibele Werktijden en Verlof Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Pastorale zorg bij rampen

Pastorale zorg bij rampen 2 Inho ud: 1. Doelstelling pag. 4 2. Realisatie pag. 5 3. Begrippen pag. 6 4. Verantwoordelijkheid pag. 7 5. Pastorale verzorger pag. 8 6. Taken pastorale verzorger pag. 8 7. Coördinator pastorale zorg

Nadere informatie

Citeertitel: Landsverordening bijzondere rechtspositionele bepalingen Kustwachtpersoneel. Wijzigingen: AB 2012 no. 54; (inwtr. AB 2013 no.

Citeertitel: Landsverordening bijzondere rechtspositionele bepalingen Kustwachtpersoneel. Wijzigingen: AB 2012 no. 54; (inwtr. AB 2013 no. Intitulé : LANDSVERORDENING van 9 maart 2000, houdende bijzondere regels inzake de rechtspositie van Arubaanse ambtenaren, werkzaam bij de Kustwacht voor Aruba, Curaçao en Sint Maarten alsmede voor de

Nadere informatie

VERORDENING op de Rekenkamer voor Lelystad

VERORDENING op de Rekenkamer voor Lelystad VERORDENING op de Rekenkamer voor Lelystad Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr

GEMEENTEBLAD. Nr GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Arnhem. Nr. 184672 27 december 2016 Klachtregeling sociale wijkteams 2016 Op 20 december heeft het college van burgemeester en wethouders de Klachtregeling sociale

Nadere informatie

Aan Regiegroep 17.02.2014. Aan Veiligheidsdirectie 27.02.2014. Goedkeuring Dagelijks bestuur 26.03.2014. Vaststelling Algemeen Bestuur 09.04.

Aan Regiegroep 17.02.2014. Aan Veiligheidsdirectie 27.02.2014. Goedkeuring Dagelijks bestuur 26.03.2014. Vaststelling Algemeen Bestuur 09.04. Voorstel CONCEPT AGP 12 Aan : Algemeen Bestuur Datum : 9 april 2014 Bijlage : 1 Steller : Ruud Huveneers Onderwerp : Continuïteitsplan sleutelfunctionarissen hoofdstructuur Algemene toelichting De Veiligheidsregio

Nadere informatie

VEILIGHEIDSREGIO UTRECHT. Concept-wijzigingsbesluit Gemeenschappelijke regeling VRU (wijziging van de artikelen 3.4 en 4.5)

VEILIGHEIDSREGIO UTRECHT. Concept-wijzigingsbesluit Gemeenschappelijke regeling VRU (wijziging van de artikelen 3.4 en 4.5) VEILIGHEIDSREGIO UTRECHT Concept-wijzigingsbesluit Gemeenschappelijke regeling VRU (wijziging van de artikelen 3.4 en 4.5) VEILIGHEIDS REGIO UTRECHT De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten:

Nadere informatie

Artikel 1, lid 2 Deze reisvoorwaarden zijn van toepassing op alle reisovereenkomsten.

Artikel 1, lid 2 Deze reisvoorwaarden zijn van toepassing op alle reisovereenkomsten. Voorwaarden Artikel 1 Begripsbepalingen Artikel 1, lid 1 1. In deze reisvoorwaarden wordt verstaan onder: 1. Reisorganisator; Snowjoy BV, vertegenwoordigd door R. van Velthoven en C. Paijmans. 2. Reisovereenkomst;

Nadere informatie

19. REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019

19. REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 19. REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 Artikel 1 a Toepassing Dit reglement is van toepassing op de Groothandel in Bloembollen zoals bedoeld in artikel 1 sub C. lid 2 cao Colland.

Nadere informatie

REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019

REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 Artikel 1 a Toepassing Dit reglement is van toepassing op de Groothandel in Bloembollen zoals bedoeld in artikel 1 sub C. lid 2 cao Colland en

Nadere informatie

Regeling verlof en werktijden Kempengemeenten 2016

Regeling verlof en werktijden Kempengemeenten 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Eersel. Nr. 94537 20 juli 2016 Regeling verlof en werktijden Kempengemeenten 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeenten Bladel, Eersel, Oirschot, Reusel-De

Nadere informatie

gelet op het resultaat van het overleg in de commissie van georganiseerd overleg (GO) van 22 november 2000;

gelet op het resultaat van het overleg in de commissie van georganiseerd overleg (GO) van 22 november 2000; De raad van de gemeente Menaldumadeel; overwegende dat VNG een voorbeeld bezoldigingsverordening heeft ontworpen als handreiking voor gemeenten die hun locale verordening willen aanpassen; dat het aanbeveling

Nadere informatie

besluit van de gemeenteraad

besluit van de gemeenteraad besluit van de gemeenteraad voorstelnummer iz-nummer 3 onderwerp Verordening op de rekenkamer Gouda De raad van de gemeente Gouda; gelezen het voorstel van het presidium van 2 januari 2007 nr 3; gehoord

Nadere informatie

Artikel 1 Begripsomschrijvingen 2. Artikel 2 Voorwaarden deelneming 3. Artikel 3 Aanvang ANW-hiaatpensioenreglement, einde dekking, nietige dekking 3

Artikel 1 Begripsomschrijvingen 2. Artikel 2 Voorwaarden deelneming 3. Artikel 3 Aanvang ANW-hiaatpensioenreglement, einde dekking, nietige dekking 3 Stichting Pensioenfonds ARCADIS Nederland Reglement ANW-hiaatpensioen Inhoudsopgave pagina Artikel 1 Begripsomschrijvingen 2 Artikel 2 Voorwaarden deelneming 3 Artikel 3 Aanvang ANW-hiaatpensioenreglement,

Nadere informatie

Elektronisch gemeenteblad

Elektronisch gemeenteblad U kunt uzelf op www.sintanthonis.nl aanmelden voor de bekendmakingenservice van Overheid.nl. U krijgt dan alle bekendmakingen die voldoen aan de door u opgegeven criteria in uw e-mailbox. Bekendmaking:

Nadere informatie

In artikel 1.1 wordt in het onderdeel grootschalige alarmering onderdelen b tot en met e vervangen door: onderdelen b tot en met d.

In artikel 1.1 wordt in het onderdeel grootschalige alarmering onderdelen b tot en met e vervangen door: onderdelen b tot en met d. Besluit van tot wijziging van het Besluit veiligheidsregio s in verband met de flexibilisering van de samenstelling van de crisisteams, een aanscherping van de regels over de rampbestrijdingsplannen voor

Nadere informatie

Provinciaal blad. vast te stellen de Algemene werktijdenregeling provincie Noord-Holland 2008

Provinciaal blad. vast te stellen de Algemene werktijdenregeling provincie Noord-Holland 2008 Provinciaal blad 2007 Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord- Holland van 1 november 2007, nr. 2007-64538, tot afkondiging van hun besluit inzake de vaststelling van de Algemene werktijdenregeling provincie

Nadere informatie

I. Algemene bepalingen

I. Algemene bepalingen Sector : II Nr. : 69 De raad van de gemeente Ferwerderadiel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 6 mei 1998, nummer 21/69.98; gelet op artikel 147 van de Gemeentewet en hoofdstuk 3

Nadere informatie

Maatregelenverordening Wet Investeren in Jongeren gemeente Aa en Hunze

Maatregelenverordening Wet Investeren in Jongeren gemeente Aa en Hunze No.: 03 De raad der gemeente Aa en Hunze; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze, d.d. 11 januari 2010, nummer 2010/03; gelet op artikel 147, eerste lid Gemeentewet,

Nadere informatie

Verordening interne en externe klachtbehandeling 2015 gemeente Molenwaard

Verordening interne en externe klachtbehandeling 2015 gemeente Molenwaard CVDR Officiële uitgave van Molenwaard. Nr. CVDR366497_1 11 april 2017 Verordening interne en externe klachtbehandeling 2015 gemeente Molenwaard De raad van de gemeente Molenwaard; Gelet op de bepalingen

Nadere informatie

VERORDENING OP DE ORGANISATIE VAN DE GRIFFIE (geldig vanaf )

VERORDENING OP DE ORGANISATIE VAN DE GRIFFIE (geldig vanaf ) VERORDENING OP DE ORGANISATIE VAN DE GRIFFIE (geldig vanaf 01-07-2017) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam van de regeling Citeertitel Deze versie is

Nadere informatie

Winkeltijdenverordening Valkenswaard 2017

Winkeltijdenverordening Valkenswaard 2017 Winkeltijdenverordening Valkenswaard 2017 De raad van de gemeente Valkenswaard, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 10 oktober 2017; gezien het verslag van de commissievergadering van

Nadere informatie