Afscheidslied groep 8 donderdag 29 juni 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Afscheidslied groep 8 donderdag 29 juni 2017"

Transcriptie

1 Tekstbijdragen: team ONS Nijkerk Liedteksten: Marleen Voogt, Peter Mulderij, Arie Hoogvliet & Robert van de Ven 2017 / Oranje-Nassauschool Nijkerk Afscheidslied groep 8 donderdag 29 juni ) (Melodie Juffrouw Toos ) Ons allereerste liedje is voor onze Jens, Een creatieve jongen en een heel fijn mens, Hij is een echte doorzetter en denkt graag mee, Bedankt voor je gezelligheid, t was echt OK! 2) (Melodie Kortjakje ) Nu het over Ava gaat, Wordt er best wel vaak gepraat, Heel sociaal, bescheiden meid Is haar spullen wel eens kwijt, Ava als een edelsteen, Was je jaren om ons heen. 3) (Melodie Berend Botje ) Sterk in taal, kan mooi verwoorden, Nynke praat: klinkt als akkoorden. Eigenwijs, zeer bijdehand, Daar gaat weer een leuke klant. Brede kennis, actueel, Volgt het nieuws, zij weet echt veel, Serieus, kent ook zichzelf, En dat voor een meid van elf (+ 1 jaar) 4) (Melodie Op een grote paddenstoel ) Komen we bij Lana aan, een gezellig meisje, Ziet het leven vrolijk in, op haar eigen wijsje. Enthousiast en creatief, en vooral ook lief, Jou gaan wij ook missen, GROTE hartendief. 5) (Melodie Daar was laatst een meisje loos ) Daar komt onze Morris aan, Houdt erg van varen, doet dit al jaren. Draait zijn platen op elk feest, ONS is zo trots dat jij hier bent geweest.

2 6) (Melodie In Den Haag daar woont een graaf ) Naar Den Haag gaat Dio graag, Niet om te regeren, Is gevoelig en best stoer, Gaat daar ook presteren! Uit de box geeft hem een kick, Kijkt ook heel graag naar een chick. Laat nog van je horen, Dan ga jij echt scoren. 7) (Melodie Zeg ken jij de mosselman? ) Zeg ken jij Bjørn Granneman, die leuke vent, die heel veel kan! Helpt heel graag en denkt goed mee, op hem kun je bouwen! Wil niet op de voorgrond staan, mag nu in de spotlights staan, Je verdient een grote pluim, jij bent te vertrouwen! 8) (Melodie Kortjakje ) Jut van Jul: moet Evi zijn, Veel talent en nooit chagrijn, Blogt en vlogt op internet, YouTube-filmpjes met veel pret, Fijn dat jij hier lang mocht zijn, Jij gaat nu bij ONS offline. 9) (Melodie Kortjakje ) Jul van Jut: moet Elke zijn, Ook met jou was het heel fijn! Elvi-TV echt je ding, Kijkcijfers echt niet gering, O.N.S. dit boek gaat dicht, t VO wordt door jou verlicht! 10) (Melodie Juffrouw Toos ) De volgende is echt een hele vlotte meid, Spontaan, sportief, gezellig, noem t betrokkenheid. Het gaat om onze Guusje, die wordt graag gezien, Je krijgt voor je gedrag van ONS een dikke 10! 11) (Melodie De torenspits van Bommel ) Nu een lied voor een leuk heerschap (heerschap), Helmich, kerel van de lach (lach, lach, lach), Grappenmaken is zijn hobby (hobby), Komt met disco voor de dag (dag, dag, dag). Gaat ook heel vaak naar de knoppen (knoppen), Laat maar schuiven, is dan niet te stoppen, Vriend, het ga je goed op Corlaer (Corlaer), Heus jij redt het ook wel daar!

3 12) (Melodie Juffrouw Toos ) Medine, mooie meid, hier ook een lied voor jou, Lief, spontaan, gezellig, aardig en heel trouw, Niet op de voorgrond, maar ze valt wel deeg lijk op, Haar inzet, motivatie waren op en top! 13) (Melodie Kortjakje ) Nu een lied voor onze Twan, Jongen die van alles kan! Humor spat er vaak vanaf, Daarvoor krijg je hier geen straf, Heeft bij ONS heel wat geleerd, En dat is toch niet verkeerd?! 14) (Melodie Berend Botje ) Deze schoonheid staat in t leven: Asya blijft hier nooit kleven. Giebelt, smoest, dag meidenmeid, Dank voor jouw aanwezigheid! 15) (Melodie Op een grote paddenstoel ) Tekent fraai en humorvol, dat moet onze Freek zijn, Soms wat druk en dan weer stil, heel vaak in voor gein! Werkt heel rustig, gaat zijn gang, zeker artistiek, Op z n Niekarks zeggen wij: Beste Freek, tot kiek! 16) (Melodie Daar was laatst een meisje loos ) Kijk eens aan en zie hem staan, Da s onze Senne, houdt wel van scène, Meiden drommen om hem heen, Want zoals hij is er echt toch maar 1. 17) (Melodie In Den Haag daar woont een graaf ) Hier komt onze Lotte nu, zij heeft grootse plannen, OLÉ, Lekker rijden op een paard, dat is echt ontspannen, OLÉ, Heeft haar zaakjes voor elkaar, Corlaer lonkt nu ook naar haar, OLÉ, Spaanse taal komt jou van pas, daarmee ben jij in je sas! OLÉ 18) (Melodie Zeg ken jij de mosselman? ) Niet verlegen om een woord, heb je nooit van haar gehoord? Houdt van dieren, gaat ervoor, kun je wat van leren. Is aanwezig, ambitieus, heus Michelle, serieus: Corlaer is de juiste plek, durf ik op te zweren.

4 19) (Melodie Kortjakje ) Nu een lied voor onze Jim, Pittig baasje, sterk in gym, Haar strak, stevig in de gel, Heus, de meisjes zien je wel, Nu van ONS een mooie lob, Voor een profje in de dop! 20) (Melodie De torenspits van Bommel ) Liedje voor een lieve dame (dame), Eentje die er echt voor gaat (inde(r)daad)! Mocht zich in steeds meer bekwamen (kwamen), Vrouw, die vaak haar mannetje staat (inde(r)daad)! Doorzetter, je mag er wezen (wezen), Amber, dat heb jij hier wel bewezen. Toffe meid, het is nu passé (nee!) O.N.S. sluit jouw dossier. 21) (Melodie Juffrouw Toos ) Zachtaardig, zacht en aardig, ook een lieve meid, Ze loopt nooit naast haar schoenen, zo n bescheidenheid! Als mediator bracht zij weer een goed humeur, Sociale meid is Jennifer, stelt nooit teleur! 22) (Melodie Kortjakje ) Mooie bloem, ONS hartendief, t Gaat nu over Madelief! Is leergierig, creatief, Serieus en nooit passief. Jij hebt ONS altijd geboeid, Bent nog lang niet uitgebloeid! 23) (Melodie Berend Botje ) Tessa Kaats, het gaat gebeuren, Ook voor jou sluiten de deuren, Voor je hulp zeggen wij dank! Groenhorst brengt een and re klank! 24) (Melodie Op een grote paddenstoel ) Regeltante-eerste-klas, dat móet Luna wezen! Is spontaan en ook sociaal, heeft ze wel bewezen! Alles loopt op rolletjes, misslag nooit begaan, Lieve meid Van Polen: kijk haar nu eens gaan!

5 25) (Melodie Juffrouw Toos ) Boom van een kerel, ja t _is zelfs een heel fraai Bos, Jesse maakte heel wat in een ieder los. Geinig en behulpzaam, heel vaak enthousiast, Bedankt voor je gezelligheid, jij toffe gast! 26) (Melodie Kortjakje ) Nicky is een fijne meid, Ook voor jou is het nu tijd, Deed veel klusjes op het plein, Wilde bij de meesters zijn, Die aanhank lijkheid, gewis: Wordt voor ONS een groot gemis! 27) (Melodie Hand in hand kameraden ) Appeldoorn, laat me raden, Lieve Sem, je gaat nu weg! Veel woorden, ook daden, Jongens, wat een pech! Appeldoorn, heel klein hartje, Lieve Sem, t is nu voorbij, Naast woorden, ook daden, Paste ech bij jij! 28) (Melodie Berend Botje ) Hier een lied voor onze Megan, Nu scheiden ook onze wegen, Serieus, gedreven vaak, Jij viel bij ONS in de smaak! 29) (Melodie Op een grote paddenstoel ) Komen we bij Keo aan, een gezellig ventje, Bij het sporten in de zaal, pakt hij zijn momentje. Gaat nu naar een sportklas toe, is zijn grote wens, Veel succes ook in t VO, voor een sportief mens! 30) (Melodie Daar was laatst een meisje loos ) Ook voor Anne, danseres, Kon soms wat dromen, is er gekomen, Werkte hard en klaagde nooit, Voor jou is basisschooltijd nu voltooid!

6 31) (Melodie In Den Haag daar woont een graaf ) Grappenmaker, serieus, Lars heeft beide kanten! Is een kerel van de tijd, En hij weet van wanten! Werkt nauwkeurig, in de maat, Net zoals het klokje gaat, Veel succes in t voortgezet, Werken, maar ook wel met pret! 32) (Melodie Kortjakje ) Senna Slegt, klinkt niet verkeerd, Heeft bij ONS ook veel geleerd, Panda s waren favoriet, Jouw vertrek doet ons verdriet, t Ga je goed in Amersfoort, Ook voor jou sluit nu de poort! 33) (Melodie Juffrouw Toos ) Als hekkensluiter nu een lied voor Nikita, Als laatste in de klas, maar wel op tijd bijna! Ze kan goed werken en ze is ook zeer sportief, Heel serieus, met pret, een echte hartendief! Dag groep 8, tot ziens, het allerbeste, dag, groep 8, de basis zit erop! Dag groep 8, tot ziens, het allerbeste, dag, groep 8, de basis zit erop!

Afscheidslied groep 8 donderdag 11 juli 2013

Afscheidslied groep 8 donderdag 11 juli 2013 Tekstbijdragen: team ONS Nijkerk Liedteksten: Mariëlle van der Ham, Irma Schattenberg, Arie Hoogvliet en Robert van de Ven / 2013 Afscheidslied groep 8 donderdag 11 juli 2013 1) (Melodie Juffrouw Toos

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Luister allemaal goed, zegt de juf. Want ik heb heel leuk nieuws. Over een paar weken is het juffendag. Dan is het groot feest op school.

Luister allemaal goed, zegt de juf. Want ik heb heel leuk nieuws. Over een paar weken is het juffendag. Dan is het groot feest op school. Luister allemaal goed, zegt de juf. Want ik heb heel leuk nieuws. Over een paar weken is het juffendag. Dan is het groot feest op school. We vieren de verjaardag van elke juf. We gaan spellen doen op het

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Laura zelf heeft bijna nooit ruzie met haar moeder. De moeder van Laura komt uit Peru. Yasmina vindt haar lief, zacht en zorgzaam.

Laura zelf heeft bijna nooit ruzie met haar moeder. De moeder van Laura komt uit Peru. Yasmina vindt haar lief, zacht en zorgzaam. 1. Yasmina doet het tuinhekje achter zich dicht. Hoe kan ze zo stom zijn niet aan de verjaardag van haar moeder te denken? Haar moeder blijft woedend achter. Yasmina voelt zich even rot, maar na drie stappen

Nadere informatie

Toen onze mop een mopje was.

Toen onze mop een mopje was. Toen onze mop een mopje was. Als meester Baaijens langs ons loopt Op t plein of in de gang Dan trekt hij aan je ha-aren Of knijpt hij in je wang Au, au, au, au, Au, au, au, au, Ach mees, wat doet u nou?

Nadere informatie

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT?

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT? Inleiding Gevoelens: we hebben ze allemaal. Maar soms is het lastig te weten hoe je je nu écht voelt. Je bent blij, maar ook zenuwachtig. Of je weet niet of je boos of verdrietig bent. Of je snapt niet

Nadere informatie

Krent. kerstmis kan een mens tot inkeer brengen. Door Ron Jansen

Krent. kerstmis kan een mens tot inkeer brengen. Door Ron Jansen Krent kerstmis kan een mens tot inkeer brengen Door Ron Jansen Het stuk is geschikt voor minimaal 15 kinderen en maximaal voor een hele klas. Het stuk is niet religieus getint en dus ook geschikt voor

Nadere informatie

Melkweg. Naar de speelzaal. Lezen van Alfa B naar Alfa C. Taal en ouders: Peuters. Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann

Melkweg. Naar de speelzaal. Lezen van Alfa B naar Alfa C. Taal en ouders: Peuters. Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Melkweg Lezen van Alfa B naar Alfa C Naar de speelzaal Taal en ouders: Peuters Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Colofon Melkweg: Naar de speelzaal, 0 Dit boekje is een uitgave van Stichting

Nadere informatie

Antoine in Nepal. Karel Peeraer.

Antoine in Nepal. Karel Peeraer. Antoine in Nepal Karel Peeraer www.ezelen.be Een wereldreis naar geluk! Welkom Het is fijn wandelen als de natuur je rugzakje draagt. Antoine wandelt door de bergen. Zijn oogjes kijken in het rond. Plots

Nadere informatie

Sinterklaas liedboek

Sinterklaas liedboek Sinterklaas liedboek Hij komt, hij komt Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint: mijn beste vriend, jouw beste vriend, de vriend van ieder kind. Mijn hartje klopt, mijn hartje klopt zo blij. Wat brengt

Nadere informatie

Zie ginds komt de stoomboot. Hij komt, hij komt!

Zie ginds komt de stoomboot. Hij komt, hij komt! Hij komt, hij komt! Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint. Mijn beste vriend, jouw beste vriend, De vriend van ieder kind. Mijn hartje klopt, Mijn hartje klopt zo blij. Wat brengt hij jou, wat brengt

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes, Hé Joyce, ga je mee? Emma rent achter Joyce aan als ze van het schoolplein lopen. Joyce, wij gaan vanmiddag op bezoek bij mijn oom,

Nadere informatie

De Zak van Sinterklaas

De Zak van Sinterklaas De Zak van Sinterklaas Sinterklaas, Sinterklaas, o jongens, jongens 't is zo'n baas! Daar stopt hij, daar stopt hij, daar stopt hij blij van zin. De hele, de hele, de hele wereld in! Sinterklaas, Sinterklaas,

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

Je bent een echte doorzetter, bravo! Je hebt goed naar mij geluisterd, fantastisch! Daar heb je goed over nagedacht, echt slim van je!

Je bent een echte doorzetter, bravo! Je hebt goed naar mij geluisterd, fantastisch! Daar heb je goed over nagedacht, echt slim van je! Wat heb jij netjes opgeruimd, tjonge wat knap! Je bent een echte doorzetter, bravo! Je hebt goed op jouw beurt gewacht, je bent een kanjer! Wat ben jij goed aan het spelen, ik ben trots op je! Je hebt

Nadere informatie

Kwaliteits-rapport. Koraal 2017.

Kwaliteits-rapport. Koraal 2017. Kwaliteits-rapport. Koraal 2017. De tekst is in Taal voor allemaal speciaal. Het kwaliteits-rapport. Koraal schrijft elk jaar een kwaliteits-rapport. Een kwaliteits-rapport is een boekje. Het kwaliteits-rapport

Nadere informatie

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN.

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN. Inleiding Met wie heb je de meeste lol? En wie bel je als je een probleem hebt? Vaak zijn dat je. Sommige mensen hebben veel, andere mensen hebben er maar een paar. Vriendschap is belangrijk in ons leven.

Nadere informatie

Melkweg. Een fijne wijk. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Wonen: buren

Melkweg. Een fijne wijk. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Wonen: buren Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Een fijne wijk Wonen: buren Colofon Melkweg: Een fijne wijk, 0 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave van Stichting

Nadere informatie

Creative Marketing Opdracht 1: Het merk IK

Creative Marketing Opdracht 1: Het merk IK Naam: Stefan van Rees Studentnummer: 0235938 Klas: CMD D1 Datum: nov/dec 2009 Creative Marketing Opdracht 1: Het merk IK 1 50 vragenlijst, 10 antwoorden 1. Wat is je sterkste karaktereigenschap? Waarschijnlijk

Nadere informatie

Dit loopbaandossier gebruik je als je jouw keuzes wilt bespreken met bijvoorbeeld je ouder(s)/verzorger(s), je mentor of decaan.

Dit loopbaandossier gebruik je als je jouw keuzes wilt bespreken met bijvoorbeeld je ouder(s)/verzorger(s), je mentor of decaan. Qompas Start De LOB-methode voor havo-vwo 1&2 Surrounded by Talent Loopbaandossier Algemene gegevens leerling Naam: Voorbeeld leerling School: Voorbeeld school Klas: Voorbeeld klas Jaar: 2019/2020 Mentor:

Nadere informatie

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd ProJOP jeugdwerk VPKB 40 Days stilstaan in de 40 dagentijd Hey! Voor je ligt 40 Days. De veertigdagentijd is de periode waarin we uitkijken naar Pasen, het feest van Jezus opstanding. Onderweg lezen we

Nadere informatie

Liedjes uit oma s tijd

Liedjes uit oma s tijd Liedjes uit oma s tijd 1. Altijd is Kortjakje ziek Altijd is Kortjakje ziek midden in de week maar zondags niet. Zondags gaat zij naar de kerk met een boek vol zilverwerk. Altijd is Kortjakje ziek midden

Nadere informatie

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij!

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! VERSJES: Mourik lou VADERDAG Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! t Is geen zakdoek of sigaren, t is een heel, heel ander

Nadere informatie

Dag meester Crutzen. Het gaat U goed

Dag meester Crutzen. Het gaat U goed Het gaat U goed Deze jubileum uitgave is mede mogelijk gemaakt door Juf Lilian & Jub Monique Alle kinderen van Groep 5b Idee & Uitwerking Sandarijn Hilkhuijsen Druk : Multy Copy Heerlen Uitgave Oktober

Nadere informatie

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd 53 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd heeft. P Ik begin steeds beter te begrijpen dat het heel bijzonder is dat ik een kind van God, mijn

Nadere informatie

Docent HET HOUTEN HUIS

Docent HET HOUTEN HUIS HET HOUTEN HUIS Docent IN DE KLAS Muziek van beneden Het Houten Huis is het beeldend muziektheatergezelschap van het Noorden. Jullie gaan onze theatervoorstelling Muziek van Beneden bezoeken. Dit is een

Nadere informatie

Melkweg. Wat leert je kind? Lezen van Alfa A naar Alfa B. Taal en ouders: de basisschool

Melkweg. Wat leert je kind? Lezen van Alfa A naar Alfa B. Taal en ouders: de basisschool Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Wat leert je kind? Taal en ouders: de basisschool Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Wat leert je kind?, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn

Nadere informatie

Rick de Leeuw. Hou me stevig vast

Rick de Leeuw. Hou me stevig vast Rick de Leeuw Hou me stevig vast Ik zit op de trap En luister naar de radio Er klinkt een mooi en triestig lied Ik neurie zachtjes mee Ik wil muziek als het sneeuwt Ook al sneeuwt het nu even niet Ik neem

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Scene 1. Intro (Groep 7, groep 0 t/m 6)

Scene 1. Intro (Groep 7, groep 0 t/m 6) VLINDER Scene 1. Intro (Groep 7, groep 0 t/m 6), vlinder... mooie opera... van Puccini, waar ik van hou! We hebben er hard aan gewerkt een gaan het met de hele school doen! Laten we maar beginnen! Alle

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

Egeltje, blijf trouw aan dat hart van jou

Egeltje, blijf trouw aan dat hart van jou Egeltje, blijf trouw aan dat hart van jou 1 copyright amiga4life 2012 In een land, hier heel ver vandaan woont. een klein egeltje. Egeltjes familie is vaak heel stekelig. Egeltje vindt dat stekelige he-le-maal

Nadere informatie

DigiContact. in één klik jouw ondersteuning

DigiContact. in één klik jouw ondersteuning DigiContact in één klik jouw ondersteuning Welkom bij DigiContact Ondersteuning van vandaag DigiContact is de ondersteuning van deze tijd. Speciaal voor mensen die zelfstandig wonen en werken, maar soms

Nadere informatie

Auteur: Vreven Sander Illustraties: Yoeri Slegers

Auteur: Vreven Sander Illustraties: Yoeri Slegers Auteur: Vreven Sander Illustraties: Yoeri Slegers Talentvent is gemaakt door Vreven Sander (sander.vreven@gmail.com) in opdracht van de KHLim, departement Lerarenopleiding. De illustraties zijn verzorgd

Nadere informatie

Dag Sinterklaas. Severien Algoet. 13 november 2016

Dag Sinterklaas. Severien Algoet. 13 november 2016 Severien Algoet Dag Sinterklaas 13 november 2016 Vandaag is het de grote dag want Sinterklaas komt naar de stad. En zoals elk jaar maakt de stad Sint- Niklaas er een groot feest van. Rosalie kijkt er al

Nadere informatie

Het leven krijgt weer kleur.

Het leven krijgt weer kleur. Het leven krijgt weer kleur. Geel van de zon, de warmte die je nodig hebt, het licht voor jou en mij: het donker gaat voorbij. Rood van de liefde, die mensen aan elkaar verbindt. Die is oneindig groot

Nadere informatie

Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde

Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde Aangepaste dienst met medewerking van de Bliid Boadskip Sjongers uit Berlikum Liturgie Voorzang Gez 132 Dank u voor deze nieuwe morgen Stil gebed Votum Zegengroet

Nadere informatie

Jouw avontuur met de Bijbel

Jouw avontuur met de Bijbel Nieske Selles-ten Brinke Jouw avontuur met de Bijbel Dagboek voor kinderen Uitgeverij Jes! Zoetermeer Uitgeverij Jes! is een samenwerking tussen Uitgeverij Boekencentrum en de HGJB. Kijk voor meer informatie

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

GROEP 55 EN 66. Vriendschap. Kom erbij!

GROEP 55 EN 66. Vriendschap. Kom erbij! GROEP 55 EN 66 Vriendschap VRIENDSCHAP Kom erbij! inhoud Vriendschap: Kom erbij! 3 1. Ken jij je vriend(in)? 4 2. Een bijzondere vriendschap 6 3. Een naamdicht 8 4. Woordzoeker 9 5. Complimentjes 10 6.

Nadere informatie

Lezer: 2 Woeste Willem is een echte brombeer. Hij houdt niet van gezelschap. Iedereen die maar in de buurt van zijn huis komt, jaagt hij weg.

Lezer: 2 Woeste Willem is een echte brombeer. Hij houdt niet van gezelschap. Iedereen die maar in de buurt van zijn huis komt, jaagt hij weg. Toneelstuk: Woeste Willem Liedje: Woeste Willem (melodie opa bakkebaard) Woeste Willem woont aan de oever van een meer. Woeste Willem is een zeerover. Of eigenlijk, was een zeerover, want hij is met pensioen.

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Het allerleukste meisje

Het allerleukste meisje > > 0 0 0 Het allerleukste meisje Er zijn meisjes die het liefst met poppen spelen er zijn meisjes die vaak voor de spiegel staan er zijn meisjes die zich als een bruid verkleden en dan wensen dat ze ooit

Nadere informatie

Alle Pieten dansen Tekst en muziek: Sander Berendsen

Alle Pieten dansen Tekst en muziek: Sander Berendsen Alle Pieten dansen Tekst en muziek: Sander Berendsen De muziekpiet leest de noten, de hoofdpiet heeft het grote boek. De timmerpiet maakt boten, de verdwaalpiet die is altijd zoek. Profpiet kent veel sommen,

Nadere informatie

KLEINE DEUGNIET Door Marcel van Rijn

KLEINE DEUGNIET Door Marcel van Rijn KLEINE DEUGNIET Door Marcel van Rijn Vet: bewegingen en activiteiten Gewoon: verteller Schuin: gesproken text De kerkklokken luiden. Mensen komen vanuit de kerk naar buiten. Als laatste is daar de pastoor.

Nadere informatie

Nee nee mevrouw, dat gaat zomaar niet

Nee nee mevrouw, dat gaat zomaar niet Hier de informatie van het aantal spelers dat er voor deze sketch nodig is, hun karakterbeschrijvingen en hoe het eenvoudige decor er uit dient te zien. En nog enkele eventuele andere bijzonderheden. Tevens

Nadere informatie

Hoe overleef jij... je beste vriend(in)? Deze acties horen bij aflevering 3 Hoe overleef ik... je beste vriend(in)?

Hoe overleef jij... je beste vriend(in)? Deze acties horen bij aflevering 3 Hoe overleef ik... je beste vriend(in)? ACTIES Hoe overleef jij... je beste vriend(in)? Deze acties horen bij aflevering 3 Hoe overleef ik... je beste vriend(in)? De vriendschapstest waar Sascha Rosa toe dwingt verloopt niet zo best. Op het

Nadere informatie

Zie ginds komt de stoomboot

Zie ginds komt de stoomboot Zie ginds komt de stoomboot Zie ginds komt de stoomboot, uit Spanje weer aan. Hij brengt ons Sint Nicolaas, ik zie hem al staan. Hoe huppelt zijn paardje, het dek op en neer. Hoe waaien de wimpels al heen

Nadere informatie

- Wat heeft de illustratie op de voorkant van het boek met de inhoud van het boek te maken?

- Wat heeft de illustratie op de voorkant van het boek met de inhoud van het boek te maken? Boekverslag door een scholier 1505 woorden 3 februari 2005 6.3 117 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak Nederlands Titel: 100% Timboektoe Schrijver: Carry Slee 1. Waarom

Nadere informatie

En rijke mensen werken niet. Die kunnen de hele dag doen wat ze leuk vinden.

En rijke mensen werken niet. Die kunnen de hele dag doen wat ze leuk vinden. Warm in Verona Romeo loopt een beetje rond. Dat doet hij bijna elke dag. Hij vindt het leuk om door het stadje te lopen. Door de kleine straatjes. Langs de rivier waar de meisjes de was doen. En over de

Nadere informatie

ABDIJKERK 4 DECEMBER 2011

ABDIJKERK 4 DECEMBER 2011 OPEN PODIUM ABDIJKERK 4 DECEMBER 2011 Sinterklaasliederen zingen met Gregor Bak Medewerkenden: Gregor Bak Zwarte Piet Alle stoute kinderen Alle lieve kinderen Alle stoute ouderen Alle lieve ouderen Zie

Nadere informatie

Ik ben Juul de giraf en ik heb gehoord dat jij je eerste communie

Ik ben Juul de giraf en ik heb gehoord dat jij je eerste communie Iedereen welkom 1 Hallo, Ik ben Juul de giraf en ik heb gehoord dat jij je eerste communie wil doen. Klopt dat? Weet je wel wat dat is: communie? Het is zo n moeilijk woord. Wees gerust het is geen ziekte

Nadere informatie

Seksualiteit: Grenzen en Wensen

Seksualiteit: Grenzen en Wensen IJBURGCOLLEGE.NL Seksualiteit: Grenzen en Wensen Leerlingen handleiding Michiel Kroon Lieve leerling, Het is belangrijk om op een open en goede manier over seks te kunnen praten. De lessenserie die in

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Mentorlessen. Klas:...

Mentorlessen. Klas:... Mentorlessen Naam: Klas:... 1 En hier begint het! Voor jou ligt jouw persoonlijke mentormap. Deze map is voor de individuele oefeningen vanuit de mentor-module die jij en je klasgenoten volgt. In deze

Nadere informatie

Liedjes Kerstmusical: Volg die ster

Liedjes Kerstmusical: Volg die ster 14-1: Waar ben je geboren Waar ben je geboren, waar kom je vandaan Waar is het begonnen, waar is het ontstaan Waar ken jij de weg zelfs met je ogen dicht Waar ben je geboren, waar zag jij het licht Iedereen

Nadere informatie

Sinterklaas, goed heiligman. Trek je beste tabberd aan. Rijd er mee naar Amsterdam, van Amsterdam naar Spanje.

Sinterklaas, goed heiligman. Trek je beste tabberd aan. Rijd er mee naar Amsterdam, van Amsterdam naar Spanje. Voor de melodie: www.sinterklaasliedjes.nl Dag Sinterklaasje, dáág, dáág, dáág, dáág Zwarte Piet. Dag Sinterklaasje, dáág, dáág, luister naar ons afscheidslied. Sinterklaas, goed heiligman. Trek je beste

Nadere informatie

Grote Beer en Kleine Bever vrienden voor altijd

Grote Beer en Kleine Bever vrienden voor altijd Toneelstuk opening Kinderboekenweek 2018 Grote Beer en Kleine Bever vrienden voor altijd Tekst Rian Visser, illustraties Gertie Jaquet Rollen Verteller Beer Bever De verteller heeft het boek Grote Beer

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. voorwoord

INHOUDSOPGAVE. voorwoord INHOUDSOPGAVE voorwoord 1 Geen ontmoeting zonder begroeting 2 Begin positief: schrijf een brief 3 Regels en procedures 4 Gaat het wel? 5 Ga erop af 6 Een kwestie van vertrouwen 7 Wie zit waar? 8 Positieve

Nadere informatie

Ria Massy. De taart van Tamid

Ria Massy. De taart van Tamid DE TAART VAN TAMID Ria Massy De taart van Tamid De taart van Tamid 1 Hallo broer! Hallo Aziz! roept Tamid. Zijn hart klopt blij. Aziz belt niet zo dikwijls. Hij woont nog in Syrië. Bellen is moeilijk in

Nadere informatie

A. PERSOONLIJKE KWALITEITEN TEST

A. PERSOONLIJKE KWALITEITEN TEST A. PERSOONLIJKE KWALITEITEN TEST KWALITEITEN SCOREN Persoonlijke kwaliteiten zijn karaktereigenschappen waarin je jezelf herkent. Op de volgende 2 pagina s tref je een scorelijst aan. Omcirkel bij iedere

Nadere informatie

Mijn computer is leuk!

Mijn computer is leuk! Mijn computer is leuk! ➊ Kijk eens naar onze computers! Kijk, papa, mama en drie kinderen. Het kleinste meisje is 2 jaar, zij heet Maria. Rajan is een jongen, hij is 4 jaar. Nora is de oudste, zij is 6

Nadere informatie

1dKopie vanjouw ideale school Totaal aantal vragen: 10

1dKopie vanjouw ideale school Totaal aantal vragen: 10 11/13/2016 1dKopie vanjouw ideale school Totaal aantal vragen: 10 De meeste juiste antwoorden: #0 Minste Juiste antwoorden: #0 1. Wat is een ideale leerkracht volgens jou? De ideale leerkracht kan goed

Nadere informatie

Gedichten gemaakt door groep 5 /6:

Gedichten gemaakt door groep 5 /6: Gedichten gemaakt door groep 5 /6: Ik ben Douwe. Ik ben grappig, leuk en aardig. Ik zit in een trekker. Ik zie een trekker. Er komt een trekker aan. Ik zit in de trekker. Ik lach. Ik geef gas!!!! Ik voel

Nadere informatie

together forever is het motto van het Europees Jaar van de Interculturele Dialoog 2008 in Nederland THE GODFATHER

together forever is het motto van het Europees Jaar van de Interculturele Dialoog 2008 in Nederland THE GODFATHER THE GODFATHER 1. Bekijk het fragment Last scène from Godfather 2. Hierin zie je een boevenfamilie (Italiaanse maffia) gezellig feest vieren met elkaar. De mannen bespreken daarna zaken. In de beroemde

Nadere informatie

Arie van der Veer & Ellen Laninga. Luister maar. Met illustraties van Rike Janssen. Boekencentrum

Arie van der Veer & Ellen Laninga. Luister maar. Met illustraties van Rike Janssen. Boekencentrum Luister maar Met illustraties van Rike Janssen Arie van der Veer & Ellen Laninga Boekencentrum Verhalen uit het Oude Testament 4 Het begin van de wereld God maakt de wereld Genesis 1:1-2:4 Lang, heel

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. de liefde en ik

Inhoud. Mijn leven. de liefde en ik Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Gevoelens... 4 Hoofdstuk 2 Ontmoeten... 6 Hoofdstuk 3 Verliefd... 8 Hoofdstuk 4 Date... 10 Hoofdstuk 5 Verkering... 12 Hoofdstuk 6 Intimiteit... 14 Hoofdstuk 7 Seks...

Nadere informatie

Thema s uit Leefstijl die specifiek over de relationele en seksuele ontwikkeling van kinderen gaan

Thema s uit Leefstijl die specifiek over de relationele en seksuele ontwikkeling van kinderen gaan Thema s uit Leefstijl die specifiek over de relationele en seksuele ontwikkeling van kinderen gaan Schuingedrukt de thema s die gaan over de relationele ontwikkeling van kinderen. Vetgedrukt de thema s

Nadere informatie

DE LIEDTEKSTEN VAN CONCERT VOOR RAFIQ

DE LIEDTEKSTEN VAN CONCERT VOOR RAFIQ DE LIEDTEKSTEN VAN CONCERT VOOR RAFIQ Pa waar ben je Pa waar ben je Ma waar ben je Hoor je mij Hoor je mij Ook al ben je heel ver weg Ook al ben je heel ver weg Toch voel je dichtbij Toch voel je dichtbij

Nadere informatie

In de ene hand draagt hij een koffer, in de andere een kistje. Bok is de nieuwe buurman van Kip. Hij is een professor, zegt Kat. Iemand die heel veel

In de ene hand draagt hij een koffer, in de andere een kistje. Bok is de nieuwe buurman van Kip. Hij is een professor, zegt Kat. Iemand die heel veel Inhoud Nieuwe buurman 7 Kip schrikt 13 Ekster heeft pech 17 Kattenkruid 22 Ruzie 27 Een reuze idee 32 Bloemen voor kip 37 Waar was het nu? 40 Dom geweest 46 Goed zo, Kat! 51 Feest 55 5 Nieuwe buurman Het

Nadere informatie

Een varende stad. Celien maakt overal foto s van. Binnen en buiten. Ze is zo druk aan het fotograferen, dat ze haar verdriet vergeet.

Een varende stad. Celien maakt overal foto s van. Binnen en buiten. Ze is zo druk aan het fotograferen, dat ze haar verdriet vergeet. Naar Engeland Celien staart naar de horizon, die nauwelijks te zien is. De lucht en de zee hebben dezelfde grauwe kleur. Ze trekt haar jas dichter om zich heen. De boot is net vertrokken en vaart nog niet

Nadere informatie

Sint-Nicolaas. Gedicht van sint en piet. Elk jaar komt sinterklaas met hem pieten. Sint weet niet zo goed

Sint-Nicolaas. Gedicht van sint en piet. Elk jaar komt sinterklaas met hem pieten. Sint weet niet zo goed Sint-Nicolaas Gedicht van sint en piet Sint weet niet zo goed Wat hij voor jou kopen moet Piet weer in de bocht Hij had het verkeerde gekocht Sint zat te balen Hij moest weer iets anders halen De sint

Nadere informatie

Loopbaandossier Surrounded by Talent. Proielvakken Biologie

Loopbaandossier Surrounded by Talent. Proielvakken Biologie Qompas vmbo/mavo De LOB-methode voor vmbo/mavo Loopbaandossier Surrounded by Talent Surrounded by Talent College Algemene gegevens leerling Naam: Voorbeeld leerling School: Voorbeeld school Klas: Voorbeeld

Nadere informatie

Een vrolijke SKETCH Voor 2 vrouwen en 2 mannen. Ca. 15 minuten. Een maf oud stel. Door. Peter van den Bijllaardt

Een vrolijke SKETCH Voor 2 vrouwen en 2 mannen. Ca. 15 minuten. Een maf oud stel. Door. Peter van den Bijllaardt Hier de informatie van het aantal spelers dat er voor deze sketch nodig is, hun karakterbeschrijvingen en hoe het eenvoudige decor er uit dient te zien. En nog enkele eventuele andere bijzonderheden. Tevens

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo!! Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Handleiding SHARE. Regio College. Auteur: L.E. Sinnema 31-1-2013 Master Professioneel Meesterschap MBO. Opleiders: Drs. Trudy Moerkamp Dr.

Handleiding SHARE. Regio College. Auteur: L.E. Sinnema 31-1-2013 Master Professioneel Meesterschap MBO. Opleiders: Drs. Trudy Moerkamp Dr. Regio College Handleiding SHARE Een spel bij het onderzoek Juf het is school! 2012 Auteur: L.E. Sinnema 31-1-2013 Master Professioneel Meesterschap MBO Opleiders: Drs. Trudy Moerkamp Dr. Tirza Bosma 1

Nadere informatie

Opening van het project

Opening van het project van het project Ideeën voor de weekopening We hebben allemaal wat! 1 Inleiding projectweek Deze week gaan we samen werken over het thema Wehebbenal l emaal wat. Iedereen heeft dingen die hij of zij goed

Nadere informatie

Teksten van Wereldlichtjesdag 12 december 2015. Gedicht: Kaarsenlicht

Teksten van Wereldlichtjesdag 12 december 2015. Gedicht: Kaarsenlicht Teksten van Wereldlichtjesdag 12 december 2015 Gedicht: Kaarsenlicht Omdat ieder lichtje een verhaal is groter dan alle woorden van missen en dood van liefde levensgroot die we ooit spraken en hoorden

Nadere informatie

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever.

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Vos en Waar is Haas het ijs? NAAM Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Wat een raar beest! lacht Uil.

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2018 Afscheid groep 8

Nieuwsbrief juli 2018 Afscheid groep 8 Nieuwsbrief juli 2018 Afscheid groep 8 In deze nieuwsbrief nemen we afscheid van de groep 8 leerlingen: Rebecca van Loenhout, Rachel van Wyk, Sarah van Wyk, Rachel van Vossen, Julia Blom en Jasmyn Baselier.

Nadere informatie

Lelijke griet. Dino is nog steeds te verbaasd om iets normaals te zeggen. Het enige dat hij kan bedenken is: Heet je echt Belle?

Lelijke griet. Dino is nog steeds te verbaasd om iets normaals te zeggen. Het enige dat hij kan bedenken is: Heet je echt Belle? Rolstoeltaxi Dino, wil jij even helpen? Dino reageert niet. Hij is ingespannen bezig met zijn tekening. De opdracht is om het bovenaanzicht van de school te maken. En dat valt niet mee. Dino, vraagt de

Nadere informatie

Pukje en de kat met de drie poten

Pukje en de kat met de drie poten en E J PUK t e m at k e d ten o p ie r d de Pukje en de kat met de drie poten De zomervakantie is voorbij. Marjolein staat een beetje aarzelend voor de poort van de grote school. Ze gaat naar het eerste

Nadere informatie

Cliënten. Een uitgave van Careander Contact. THEMANUMMER: De strategische koers

Cliënten. Een uitgave van Careander Contact. THEMANUMMER: De strategische koers Een uitgave van Careander - 1 2018 Cliënten Contact THEMANUMMER: De strategische koers VAN DE BESTUURDER: Aan de slag Careander heeft een nieuwe visie. We hebben de visie opgeschreven, hier staat in hoe

Nadere informatie

7.5 Script en plaatjes post-test

7.5 Script en plaatjes post-test 7.5 Script en plaatjes post-test De vorige keer waren we hier om Drakie wat beter te leren praten en Drakie heeft toen een heleboel van jou geleerd. Dat vond ie heel leuk. Vandaag gaan we wat dingen die

Nadere informatie

Fladderkrant MEI 2016

Fladderkrant MEI 2016 Fladderkrant MEI 2016 Kom met de fiets of te voet naar school, net als Sam! Onze school neemt deel aan de campagne Sam de Verkeersslang. Met die campagne stimuleert Mobiel 21 vzw ouders en kinderen om

Nadere informatie

Zelfbeeld. Voortgezet onderwijs

Zelfbeeld. Voortgezet onderwijs Voortgezet onderwijs 2 Wereldwijd bestuderen wetenschappers hoe mensen over zichzelf nadenken. Dat gebeurt ook bij de Universiteit Leiden: daar doen wetenschappers bij het Brain & Development Onderzoekscentrum

Nadere informatie

Sint in de stad. Het feest gaat door! Mireille de Vries - Numbi

Sint in de stad. Het feest gaat door! Mireille de Vries - Numbi Sint in de stad Het feest gaat door! Mireille de Vries - Numbi H et is bijna Sinterklaas in Blauwwaterland. Nog zeven nachtjes slapen en het is zover! De tv mag even aan in de klas. Voor deze bijzondere

Nadere informatie

Op het schoolplein is het druk. Er staan grote kinderen in groepjes te praten. De kleintjes spelen in de zandbak. Een bal vliegt over het plein.

Op het schoolplein is het druk. Er staan grote kinderen in groepjes te praten. De kleintjes spelen in de zandbak. Een bal vliegt over het plein. De eerste schooldag Berend en zijn moeder fietsen naar school. Ze hebben de wind tegen. Het is de eerste dag na de grote vakantie. Berend heeft er zin in. Hij woont pas kort in Nieterdam. Hij kent nog

Nadere informatie

Kerstmusical voor /door kleine kinderen (onderbouw, groep 1,2,3) Niet religieus, met 4 liedjes. Speelduur ongeveer 30 minuten. Kerstfeest met Rudolf

Kerstmusical voor /door kleine kinderen (onderbouw, groep 1,2,3) Niet religieus, met 4 liedjes. Speelduur ongeveer 30 minuten. Kerstfeest met Rudolf Kerstmusical voor /door kleine kinderen (onderbouw, groep 1,2,3) Niet religieus, met 4 liedjes. Speelduur ongeveer 30 minuten. Kerstfeest met Rudolf Kerstmusical voor de onderbouw. Het toneel stelt voor

Nadere informatie

Lesbrief. Bij ons in het dorp Jan Terlouw

Lesbrief. Bij ons in het dorp Jan Terlouw Lesbrief Bij ons in het dorp Jan Terlouw Doe meer met Leeslicht! Bij een aantal boeken in de serie Leeslicht kunt u een gratis lesbrief downloaden van www.eenvoudigcommuniceren.nl. In deze lesbrief staan

Nadere informatie

Jeremia 1: Vertel het door!

Jeremia 1: Vertel het door! Jeremia 1:4-19 - Vertel het door! Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint

Nadere informatie

Jeremia 1:4-19 Vertel het door!

Jeremia 1:4-19 Vertel het door! Jeremia 1:4-19 Vertel het door! Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint toe.

Nadere informatie

met tekeningen van ivan & ilia

met tekeningen van ivan & ilia met tekeningen van ivan & ilia Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Dit vriendenboekje is van: Lieke... Eva rood en roze konijn word ik juf mijn zelfdat er geen gemaakte armbandjes arme mensen meer zijn Ik speel

Nadere informatie

Tijdsplanning werkstuk groep 5

Tijdsplanning werkstuk groep 5 Naam: Groep 5 Tijdsplanning werkstuk groep 5 Wat wanneer Aan de juf het onderwerp van maandag 21 januari 2013 mijn werkstuk doorgeven inleveren opdracht 1 maandag 28 januari 2013 inleveren opdracht 2 donderdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13 NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13 BESTE OUDERS/ VERZORGERS, Ons eerste thema van dit nieuwe schooljaar is weer van start gegaan. Dit keer hebben we gekozen voor het thema In de

Nadere informatie

Casa da Musica Forum - Muziekschool Oostende - Hedendaagse Pianoles Zangles Gitaarles te West-Vlaan Generated: 19 January, 2019, 20:56

Casa da Musica Forum - Muziekschool Oostende - Hedendaagse Pianoles Zangles Gitaarles te West-Vlaan Generated: 19 January, 2019, 20:56 Voice woensdag 13u10 Posted by Trybou - 2015/11/18 16:04 Lieve Catalina, Hier vind je het begin van het liedje van Hooverphonic maar nu in een hogere versie. Dit kun je thuis alvast goed oefenen. Indy,

Nadere informatie