Gedichten gemaakt door groep 5 /6:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gedichten gemaakt door groep 5 /6:"

Transcriptie

1 Gedichten gemaakt door groep 5 /6: Ik ben Douwe. Ik ben grappig, leuk en aardig. Ik zit in een trekker. Ik zie een trekker. Er komt een trekker aan. Ik zit in de trekker. Ik lach. Ik geef gas!!!! Ik voel me leuk. Ik geef gas!!!! Het lijkt alsof ik grappig ben. Ik ben leuk. trekker en een auto. Het lijkt alsof ik grappig ben. Ik voel me grappig. Trekker en auto. Ik zie een trekker. Ik voel me grappig. Ik ben Douwe. Ik ben grappig, leuk en aardig. Ik ben Jimte. Ik ben lief, behulpzaam, creatief. Ik ben op het strand. Ik zie zand. Sinterklaas komt voorbij. Ik ren op het strand. Ik lach. Ik voel me verast. Ik ren naar hem toe en ik ren naar hem toe. Ik voel me verast. Ik ren naar hem toe. Ik denk dat ik droom. Sinterklaas, strand. Ik denk dat ik droom. Ik voel me fijn. Ik zie zand. Fijn, ik voel me fijn. Ik ben Jimte. Ik ben lief, behulpzaam, creatief. Ik ben Jens. Ik ben aardig en behulpzaam. Ik zit op een boom. Ik zie een dier. Er komt een lopende boom aan. Ik voel me heel goed! Ik doe een stap achteruit. Ik doe een dans. Er komt een lopende boom aan. Het lijkt als ik dans. Ik voel me heel goed. Boom, tak. Het lijkt als alles glimt. Dit is heel vantasties. Ik zie een dier. Dit is heel fantasties. Ik ben Jens. Ik ben aardig en behulpzaam. Ik ben Jurre. Ik ben nieuwsgierig, blij en stout. Ik stond in het groen. Ik zie allemaal groen. Er komt een wandelende boom aan. Ik sta in het groen. Ik voel me niet veileg. Rennen! Rennen! Ik voel me niet veileg. Dit voelt niet goet. Rennen! Het lijkt alsof ik ren. Dit volet niet goed. Het lijkt alsof ik ren. Dit is spannend. Wandelen, dingen. Ik zie allemaal groen. Dit is spanend. Ik ben Jurre. Ik ben nieuwsgierig, blij en stout.

2 Ik ben Bauke. Ik ben stoer, aardig en grappig. Ik ren in de Amsterdam Arena. Ik zie een voetballende aap. Ik ren in de Amsterdam Arena. Ik voel me trots. Ik heb weer energie genoeg. Ik scoor 5 hatricks tegen Feynoord. Ik voel me trots. Ik vindt het leuk. Ik scoor 5 hatricks tegen Feynoord. Het lijkt als ik tegen schildpadden moet voetballen. Ik vindt het leuk. Amsterdam Arena, voetballen. Het lijkt als ik tegen schildpadden moet voetballen. Dit is saai. Amsterdam Arena voetballen. Ik zie een voetballende aap. Dit is saai. Ik ben Bauke. Ik ben stoer, aardig en grappig. Ik ben Fardau. Ik ben lief, behulpzaam en fantasie rijk. Ik ben in een landschap met een waterval. Ik zie de bergen in de wolken. Opeens zie ik een zwart paard. Ik ben in een landschap met een waterval. Ik lag en loop naar hem toe. Het paard loopt ook naar mij toe. Dit is luek. Het paard loopt ook naar mij toe. Dat is leuk. Landschap, dromen. Het lijkt asof ik droom Dat is leuk. Landschap, dromen. Ik zie de bergen in de wolken. Dat is leuk. Ik ben Fardau. Ik ben lief, behulpzaam en fantasie rijk. Ik ben Wilco. Ik ben blij, boos, stout. Ik ben op Terschelling en ik sta te voetballen. Ik zie een groot voetbalveld met spelers. En er komt een voetbalspeler. Ik ben blij boos verdrietig. Ik voel me lekker. Ik doe een duik maken. Ik ben boos blij grappig. Ik voel me lekker. Ik maak een duik. Het lijkt alsof ik een voetbalspeler ben. Ik voel me lekker. Doelpunt 1-1. Het lijkt alsof ik een voetbalspeler ben. Hoe voelt dat leuk!!!! Doelpunt 1-1. Ik zie een grote voetbalveld met spelers. Hoe voelt dat leuk!!! Ik ben Wilco de Wolf Ik ben blij, boos, stout. Ik ben Chamila. Ik ben grappig, blij, verlegen. Ik ben in movieland. Ik zit in een achtbaan. Ik zie mensen. Een grapige pop. Ik ben in movieland. Ik zit in een achtbaan. Ik voel me een beetje bang en toch blij. Ik lach maar toch tril ik. Ik knuffel mijn vader maar ik kijk naar de pop. Ik voel me bang maar toch blij. Ik vind dit leuk. Ik knuffel mijn vader en kijk naar de pop. Het lijkt wel of ik zweef. Ik vind dit leuk. Ik heb vlinders in me buik. Het lijkt wel of ik zweef. Het voelt grapig. Ik heb vlinders in me buik. Ik ben Chamila. Ik ben grappig, blij, verlegen.

3 Ik ben Sven. Ik ben grappig, aardig en slim. Ik sta in voetballand. Ik zie allemaal stadions. Er komt een bbq uit de lucht vallen. Ik sta in voetballand. Ik voel me gelukig. Dit is zo leuk. Ik ben aan het barbiequen. Ik voel me gelukig. Ik ben aan het barbiequen. Het lijkt alsof ik alles kan wensen. Leuk, voetbal. Het lijkt alsof ik alles kan wensen. Heerlijk. Leuk voetbal. Ik zie allemaal stadions. Heerlijk. Ik ben Sven. Ik ben grappig, aardig en slim. Ik ben Carmen. Ik ben behulpzaam, eigenwijs en creatief. Ik sta in de turnhal. Ik zie heel veel mensen reuzen. Romynke, Isa en Jennifer komen er aan. Ik sta in de turnhal. Ik ben heel heel heel blij. Ik ren naar hun toe. Ik ben aan het turnen. Ik ben heel heel heel blij. Dit is een heerlijk gevoel. Ik ben aan het turnen. Het lijkt als het de leukste dag van mijn lefen is. Dit is een heerlijk gevoel. Turnen met vriendinnen. Het lijkt als het de leukste dag van mijn lefen is. Turnen met vriendinnen. Ik zie heel vele mensen reuzen. Ik ben Carmen. Ik ben behulpzaam, eigenwijs en creatief. Ik ben Germ. Ik ben blij en behulpzaam en lief. Ik ben in lefland. Ik zie iedereen iets nieuws proberen. Ik zag een geest tevorschijn komen. Ik ben in lefland. Dit maakt mij blij. Ik ga met hem praaten. Het lijkt of ik droom. Het is gwedig. Proberen, leuk. Ik zie iedereen iets nieuws proberen. Het is gewedig. Ik ben Germ. Ik ben blij en behulpzaam en lief. Ik ben Willem. Ik ben sterk, behulpzaam, grappig. Ik stond naast een boerderij. Ik zie een boerderij. Er komt een trekker aan. Ik stond naast een boerderij. Ik voel me heel blij. Ik moet aan het werk. Ik ga aan het werk. Dit is mijn ding. Ik moet aan de slag. Het lijkt wel een droom. Dit is mijn ding. Trekker, boerderij. Het lijkt wel een droom. Trekker, boerderij. Ik zie een boerderij. Ik ben Willem. Ik ben sterk, behulpzaam, grappig.

4 Ik ben Ynze. Ik ben stoer, ardig en grappig. Ik ben nu in het camp nau. Ik zie een voetbal stadion. Er komt een profvoetbaler Messi. Ik ben nu in het camp nau. Ik voel me nu heel blij. Ik ben blij en ik spring in de lucht. Ik scoor in de kruising. Ik voel me heel blij. Ik ben blij en ik spring in de lucht. Ik scoor in de kruising. Het lijkt dat Messi me wil scouten. Het lijkt dat Messi me wil scouten. Stadion en Messi. Ik zie een voetbalstadion. Ik ben Ynze. Ik ben stoer, ardig en grappig. Ik ben Jesse. Ik ben slim en aardig en grappig. Ik sta in het bos. Ik zie bomen. Een indiaan komt eraan rennen. Ik sta in het bos. Ik voel me heel gespanen. Ik ren heel hard weg. Ik stop even. Ik voel me heel gespanen. Dit voelt niet leker. Ik stop even. Het lijkt dat ik moet kotsen. Dit voelt niet leker. Ik sta in het bos. Het lijkt dat ik moet kotsen. Dit Een indiaan komt eraan rennen. is niet leuk. Een indiaan en het bos. Ik zie bomen. Dit is niet leuk. Ik ben Jesse. Ik ben slim en aardig en grappig. Ik ben Jorrit. Ik ben leuk, aardig en blij. Ik loop op het strand. Ik zie golven. Er komt een golf op me af. Ik loop op het strand. Ik lach en geniet. Ik wil in de zee springen. Ik vind het leuk. Ik wil in de zee springen. Het lijkt dat ik in een paradijs ben. Ik vind het leuk. Leuk en gelukkig. Het lijkt dat ik in een paradijs ben. Ik voel me fijn. Ik zie golven. Dat voelt fijn. Ik ben Jorrit. Ik ben leuk, aardig en blij. Ik ben Lisanne. Ik ben behulpzaam, aardig en creatief. Ik sta in de voetbalhut. Ik zie hutten. En een grote vogel. Ik sta in de voetbalhut. Dit maakt mij rustig. Ik lach. Ik ga verder bouwen. Dit maakt mij rustig. Dit vind ik leuk. Ik ga verder bouwen. Dit vind ik leuk. Natuurlijk, cool. Dit is fijn. Natuurlijk, cool. Ik zie hutten. Dit is fijn. Ik ben Lisanne. Ik ben behulpzaam, aardig en creatief.

5 Ik ben Pascal. Ik ben lief, grappeg en hulpzaam. Ik ben op safari. Ik zie een leeuw. Ik lag. Ik rij. Ik rij op een leeuw. Dat ik op de weg. Ik ben Pascal. Ik ben lief, grappeg en hulpzaam. Ik ben Marcus. Ik ben aardig, nieuwsgierig, slim. Ik zit op een stoel voor de bbq. Ik zie worsten, speklappen en hamburgers. Er komt een reuze worst aan. Ik zit op de stoel voor de bbq. Ik word hongerig. Ik wil eten. Ik eet een speklap. Ik word hongerig. Dat is lekker. Ik eet een speklap. Het lijkt dat ik ziek word. Dat is lekker. Worst, bbq. Het lijkt of ik ziek word. Leuk. Worst, bbq. Ik zie worsten, speklappen en hamburgers. Leuk. Ik ben Marcus. Ik ben aardig, nieuwsgierig, slim. Ik ben Hieke. Ik ben behulpzaam, leuk en lief. Ik zit in een dorp aan het lopen. Ik zie een huis en een reuzenrad. Ik zie een huis met familie van mij. Ik zit in een dorp aan het lopen. Ik doe een vreugde dansje. Ik vint het leuk. Ik doe een vreugde dansje. Ik vind het leuk. Leuk, blij. Het lijkt als of ik droom. Heel vijn. Ik zie een huis en een reuzenrad. Heel vijn. Ik ben Hieke. Ik ben behulpzaam, leuk en lief.. Ik ben Jayden Steenwijk. Ik ben blij en aardig. Ik ben op school en ik schrijf. Ik zie veel mensen. Er komt een kroketmonster langs. Ik ben op school aan het schrijfen. Blij. Het lijkt net alsof ik zweef. Er komt een kroketmonster. Het lijkt alsof ik zweef. Het is geweldig. Er komt een kroketmonster. Ik zie veel mensen. Het is geweldig. Ik ben Jayden Steenwijk. Ik ben blij en aardig.

6 Ik ben Harm. Ik ben blij, dun en slim. Ik lig. Ik zie lego. Er komt een reuzen lego robot aan. Ik lig. Ik ga naar die gene toe. Ik ga met diegene praten. Ik ga met die gene praten. Het lijkt krekt als je zweeft. Lego en bouwen. Het lijkt als ik zweef. Het voelt lekker. Lege en bouwen. Ik zie lego. Het voelt lekker. Ik ben Harm. Ik ben blij, dun en slim. Ik ben Eline. Ik ben behulpzaam, aardig en eigenwijs. Ik sta op een boerderij. Ik zie een roze koe en een blauwe paarden. Er komt een paard voorbij. Ik sta op de boerderij. Ik voel me vrolijk. Ik gil OMG! Ik stap op het paard. Ik voel me vrolijk. Ik stap op het paard. Het lijkt alsof ik zweef. Heerlijk, cool. Het lijkt alsof ik zweef. Het voelt geweldig. Heerlijk, cool. Ik zie een roze koe en een blauw paard. Het voelt geweldig. Ik ben Eline. Ik ben behulpzaam, aardig en eigenwijs. Ik ben Hiltsje. Ik ben blij, behulpzaam en nieuwsgierig. Ik zit thuis op de bank. Ik zie de t.v. Hylkje komt voorbij en springt in mijn gezigt. Ik zit thuis op de bank. Ik voel me verdrietig. Ik pak hem. Ik zet hem buiten. Ik voel me verdrietig. Dit is niet leuk. Ik zet hem buiten. Dit is niet leuk. Hylkje huis. Hylkje huis. Ik zie d etv. Ik ben Hiltsje. Ik ben blij, behulpzaam en nieuwsgierig.

Antoine in Nepal. Karel Peeraer.

Antoine in Nepal. Karel Peeraer. Antoine in Nepal Karel Peeraer www.ezelen.be Een wereldreis naar geluk! Welkom Het is fijn wandelen als de natuur je rugzakje draagt. Antoine wandelt door de bergen. Zijn oogjes kijken in het rond. Plots

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

Dit dier lijkt op mij

Dit dier lijkt op mij Dit dier lijkt op mij Ik heb een vos gekozen omdat ik meestal wel slim ben en soms een beetje sluw ben en als ik boos ben ga ik in de aanval. En ik ben erg nieuwsgierig net als een vos. Gemaakt door Rosalie

Nadere informatie

deel 2 slaap dag- en nachtboek jaar door Michal Janssen kletsen over vandaag, vooruitkijken naar morgen, ontspannen en lekker slapen

deel 2 slaap dag- en nachtboek jaar door Michal Janssen kletsen over vandaag, vooruitkijken naar morgen, ontspannen en lekker slapen deel 2 KLETS! slaap dag- en nachtboek 6-99 + jaar door Michal Janssen kletsen over vandaag, vooruitkijken naar morgen, ontspannen en lekker slapen slaapklets! is een dag- en nachtboek voor kleine en grote

Nadere informatie

Iedereen mag meedoen, elkaar niet buitensluiten. Je moet lopen in de gang en in de klas. Elkaar niet uitschelden gebruik nette woorden

Iedereen mag meedoen, elkaar niet buitensluiten. Je moet lopen in de gang en in de klas. Elkaar niet uitschelden gebruik nette woorden Voor jullie ligt de groepskrant over het onderwerp wij. De kinderen hebben allerlei dingen geschreven, geschreven en getekend. Juf Karlijn heeft van iedereen een stukje in de groepskrant gezet. Veel leesplezier!!!

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

26 augustus PS De gedichten zijn op volgorde van inzending

26 augustus PS De gedichten zijn op volgorde van inzending 26 augustus 2014 Wij werken deze periode Nederlands aan Poëzie en de Ik ben van gedichten van klas 7A waren zo ont-zet-tend mooi, dat we ze graag delen met wie ze lezen wil. Geniet ervan! - klas 7A en

Nadere informatie

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Noach bouwt een ark Genesis 6-8 2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met

Nadere informatie

Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou

Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou Heb je naar aanleiding van dit dagboek vragen of opmerkingen? Mail me

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

Naam: Thymen Bakhuizen AFSCHEID GROEP 8

Naam: Thymen Bakhuizen AFSCHEID GROEP 8 Naam: Thymen Bakhuizen AFSCHEID GROEP 8 Vervolgopleiding: Gymnasium Celeanum, Zwolle Mijn hobby s zijn: Golfen en drummen Ik val op door mijn: Slappe lach Grootste wens: Professor worden Ik houd niet van:

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 7 Delen maakt blij Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 7 blz. 1 Als je niet wilt delen krijg je ruzie.

Nadere informatie

Verbinding voelen met je omgeving

Verbinding voelen met je omgeving 2 Verbinding voelen met je omgeving Doel: We horen allemaal bij elkaar We zijn met heel veel mensen op deze wereld. Daar ben je jezelf niet van bewust. Meestal zie je alleen de mensen waarbij je woont

Nadere informatie

LES 11. Op een bankje in Philipsburg OEFENBLAD 1/6. Naam Groep. 2.1 Iedereen is anders. 2.2 Vroeger was alles anders

LES 11. Op een bankje in Philipsburg OEFENBLAD 1/6. Naam Groep. 2.1 Iedereen is anders. 2.2 Vroeger was alles anders OEFENBLAD 1/6 21 Iedereen is anders Iedereen is anders? Deze kinderen zijn ook anders Waarom zijn ze anders? Geef een voorbeeld A Kenneth is anders want Kenneth is B Melvin is anders want Melvin is C Rachel

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Hallo wereld! Schrijf een reisverhaal

Hallo wereld! Schrijf een reisverhaal Deze les sluit aan bij het kinderboekenweekthema 2012: Hallo wereld. Doel: Deze les is een oefening in creatief schrijven. De kinderen schrijven een reisverhaal. Doelgroep: Basisonderwijs groep 4 en hoger.

Nadere informatie

veeg de tranen van me weg. Ik kijk nog eens rond en er valt een hoop spanning van me af. Er komt zelfs een kleine glimlach op me gezicht terug.

veeg de tranen van me weg. Ik kijk nog eens rond en er valt een hoop spanning van me af. Er komt zelfs een kleine glimlach op me gezicht terug. Het DOC Ik kruip in één van de buikpijn terwijl ik in bed lig. Mijn gedachten gaan uit naar de volgende dag. Ik weet wat er die dag staat te gebeuren, maar nog niet hoe dit zal uitpakken. Als ik hieraan

Nadere informatie

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113 Inhoud Woord vooraf 7 Het allereerste begin 9 Oervaders 19 Israël als moeder 57 Wijsheid voor ouders en kinderen 83 Koninklijke vaders 113 Profetische opvoedkunde 145 Kinderen in zijn koninkrijk 177 Leerling

Nadere informatie

Hallo wereld! Schrijf een reisverhaal

Hallo wereld! Schrijf een reisverhaal Doel: Deze les is een oefening in creatief schrijven. De kinderen schrijven een reisverhaal. Doelgroep: Basisonderwijs groep 4 en hoger. Als voorbereiding op deze les kunt u het digitale boek Mus op het

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 2)

Luisteren: muziek (A2 nr. 2) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02 Papahoorjeme_bw.indd 2 05-05-11 15:02 Papahoorjeme_bw.indd 3 05-05-11 15:02 Voor Indigo en Nhimo Tamara Bos Papa, hoor je me? met tekeningen van Annemarie van Haeringen Leopold / Amsterdam De liefste

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

4 In de tekst staat: Dit is een recept voor een toetje. Weet jij wat een recept is? Kruis de goede zin aan.

4 In de tekst staat: Dit is een recept voor een toetje. Weet jij wat een recept is? Kruis de goede zin aan. Blok 2 LB 16-17 LES 1 MAAK EEN TOETJE Lees de tekst in het leesboek nog niet. 1 Kijk naar de plaatjes. Nu weet je al heel veel. 1 Hier staat hoe je een toetje maakt. Hier staat hoe je een pop maakt. 2

Nadere informatie

Ik ben de voet, en ik loop heel goed.

Ik ben de voet, en ik loop heel goed. Eén lliichaam, velle lleden Ik ben de voet, en ik loop heel goed. www.bijbelidee.nl (( voorbeelld )) Eén lliichaam, velle lleden Voorbereiding Op het werkblad staan een oor, mond, oog, neus, hand,voet,

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94 Inhoud Inleiding 7 deel 1 lees- en kijkbio Hoofdstuk 1 Verhalen vertellen 10 Hoofdstuk 2 Zelf verhalen vertellen 12 Hoofdstuk 3 Voorlezen 16 Hoofdstuk 4 Verhalen lezen 18 Hoofdstuk 5 Verhalen in boeken

Nadere informatie

Copyright Beertje Anders

Copyright Beertje Anders Copyright Beertje Anders Beren hebben allerlei gevoelens. Kun jij zien hoe Beertje Anders zich nu voelt? Blij. Ik ben blij als ik jarig ben, als ik spelen mag met Beertje Bruin, als ik met de andere beren

Nadere informatie

LESMATERIAAL ONDERBOUW. Lespakket CliniClowns Geen kinderachtig effect. Vo or Groep 1-

LESMATERIAAL ONDERBOUW. Lespakket CliniClowns Geen kinderachtig effect. Vo or Groep 1- LESMATERIAAL ONDERBOUW Lespakket CliniClowns Geen kinderachtig effect Vo or 4 Groep 1- ACTIVITEIT 1: AANGENAAM KENNIS TE MAKEN In deze handleiding staat de activiteitenbeschrijving voor groep 1-4. Hier

Nadere informatie

estafette estafette Tijd voor vrije tijd! Tijd voor vrije tijd! Mireille Geus Mireille Geus Tijd voor vrije tijd!

estafette estafette Tijd voor vrije tijd! Tijd voor vrije tijd! Mireille Geus Mireille Geus Tijd voor vrije tijd! Tijd voor vrije tijd! Slapen moet, naar school gaan moet. En vrij zijn, doen wat je wilt, dat moet ook. Dat staat zelfs in een afspraak tussen heel veel landen. Kinderen hebben recht op vrije tijd. Mireille

Nadere informatie

BLOEMEN. zijn mooi want dat maakt. de heel schoon. Bloemen hebben alle kleuren en hebben verschillende geuren.

BLOEMEN. zijn mooi want dat maakt. de heel schoon. Bloemen hebben alle kleuren en hebben verschillende geuren. BLOEMEN zijn mooi want dat maakt de heel schoon. Bloemen hebben alle kleuren en hebben verschillende geuren. Bloemen maken me,, want ik pluk ze in de wei. Zoem, zoem, zoem, daar vliegt een, dan komt er

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Voorbereiding op de Eerste heilige Communie R.K. Parochie van de H.Dionysius Heerhugowaard

Voorbereiding op de Eerste heilige Communie R.K. Parochie van de H.Dionysius Heerhugowaard Voorbereiding op de Eerste heilige Communie 2017-2018 R.K. Parochie van de H.Dionysius Heerhugowaard Eerste Communieproject - les 1 2 DIT BEN IK De volgende bladzijde gaat over jou! Vraag aan papa of mama

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 2)

Luisteren: muziek (A2 nr. 2) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Liedjes eerste communie 2018

Liedjes eerste communie 2018 Liedjes eerste communie 2018 Nr. Titel 1 00 Welkom 2 01 Super-blij (Welkom) 3 02 Oeps (Schuldbelijdenis) 4 03 Kom laat ons zingen (Gloria) 5 04 God kent jou (Tussenzang) 6 05 Met mijn handen gevouwen (Voorbeden)

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. hoofdstuk 1 De droom van Jesaja. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. hoofdstuk 1 De droom van Jesaja. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon hoofdstuk 1 De droom van Jesaja Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 1 blz. 1 Lieve God, Soms droom ik van het paradijs.

Nadere informatie

Hallo wereld! Schrijf een reisverhaal

Hallo wereld! Schrijf een reisverhaal Doel: Deze les is een oefening in creatief schrijven. De kinderen schrijven een reisverhaal. Doelgroep: Basisonderwijs groep 4 en hoger. Als voorbereiding op deze les kunt u het digitale boek Mus op het

Nadere informatie

Luister allemaal goed, zegt de juf. Want ik heb heel leuk nieuws. Over een paar weken is het juffendag. Dan is het groot feest op school.

Luister allemaal goed, zegt de juf. Want ik heb heel leuk nieuws. Over een paar weken is het juffendag. Dan is het groot feest op school. Luister allemaal goed, zegt de juf. Want ik heb heel leuk nieuws. Over een paar weken is het juffendag. Dan is het groot feest op school. We vieren de verjaardag van elke juf. We gaan spellen doen op het

Nadere informatie

Niks moeten please! Ontspanningsverhalen met kleurplaten voor kinderen In de klas en thuis te gebruiken.

Niks moeten please! Ontspanningsverhalen met kleurplaten voor kinderen In de klas en thuis te gebruiken. Niks moeten please! Ontspanningsverhalen met kleurplaten voor kinderen In de klas en thuis te gebruiken www.lefkracht.nl Rustmomenten, pak je ze nog? Met dit boek kan je de energie veranderen, van dóórgaan

Nadere informatie

Voorbereiding op de Eerste Heilige Communie. Kind, Ik blijf altijd bij je

Voorbereiding op de Eerste Heilige Communie. Kind, Ik blijf altijd bij je Voorbereiding op de Eerste Heilige Communie Kind, Ik blijf altijd bij je Eerste Communieproject 2 DIT BEN IK De volgende bladzijde gaat over jou! Vraag aan papa of mama een foto van jezelf. Je mag ook

Nadere informatie

In de vrije tijd houd ik van hardlopen en squashen.

In de vrije tijd houd ik van hardlopen en squashen. In de vrije tijd houd ik van hardlopen en squashen. 1 In de vrije tijd schrijf ik graag gedichten, verhalen en romans, en speel ik flamencogitaar. 2 In de vrije tijd ga ik graag zelf sporten (hardlopen)

Nadere informatie

ZORA. is zwanger. Wat kan Zora doen?

ZORA. is zwanger. Wat kan Zora doen? ZORA is zwanger Wat kan Zora doen? Zora is zwanger van haar eerste kindje Dit zijn Zora en Samir. Ze krijgen een baby. Zora is 5 maanden zwanger. Haar buik is dik en ze voelt de baby bewegen. Ze is blij

Nadere informatie

General information of the questionnaire

General information of the questionnaire General information of the questionnaire Name questionnaire: Early Adolescent Temperament Questionnaire Revised (kindversie) Original author: Ellis & Rothbart Translated by: Rothbart & Hartmann Date version:

Nadere informatie

Ria Massy. De film van Abel

Ria Massy. De film van Abel DE FILM VAN ABEL Ria Massy De film van Abel De film van Abel 2018 Ria Massy & Uitgeverij Vrijdag Jodenstraat 16, 2000 Antwerpen www.uitgeverijvrijdag.be In samenwerking met Wablieft Frederik de Merodestraat

Nadere informatie

Auditieve oefeningen toegespitst op het ÀK voetbal

Auditieve oefeningen toegespitst op het ÀK voetbal Auditieve oefeningen toegespitst op het ÀK voetbal Auditieve sánthese: Uitvoering: lees de lettergrepen voor. Laat op de plaats van de streepjes een korte pauze vallen. De kinderen noemen dan het woord.

Nadere informatie

kan verstoppen en daarna nog precies weet waar elk nootje verstopt ligt? Wat denk je, zou jij dat nog weten, bij tienduizend nootjes?

kan verstoppen en daarna nog precies weet waar elk nootje verstopt ligt? Wat denk je, zou jij dat nog weten, bij tienduizend nootjes? Het is NOOIT slim om te liegen. Ik heb eens een keer tegen mijn vrienden gezegd dat ik een broodje knakworst was. Echt waar, hoor, zei ik. Toen ze me eindelijk geloofden, knepen ze een fles tomatenketchup

Nadere informatie

helpt rust & harmonie terugkeren in de opvoeding

helpt rust & harmonie terugkeren in de opvoeding Regenboogtrap 1 De Regenboogtrap 2 De Leer ontspannen en bij jezelf te zijn! Regenboogtrap 3 De Geschreven en ingesproken door Sabrina van Dijk Copyright 2014 Gevoelig Kind, Loosdrecht www.gevoeligkind.nl

Nadere informatie

Liedjes eerste communie 2017

Liedjes eerste communie 2017 Liedjes eerste communie 2017 Nr. Titel 1 00 Welkom 2 01 Super-blij (Welkom) 3 02 Oeps (Schuldbelijdenis) 4 03 Kom laat ons zingen (Gloria) 5 04 God kent jou (Tussenzang) 6 05 Met mijn handen gevouwen (Voorbeden)

Nadere informatie

Basiswerkboek Gebaren 0-3 jaar, aanvulling

Basiswerkboek Gebaren 0-3 jaar, aanvulling Basiswerkboek Gebaren 0-3 jaar, aanvulling Inhoudsopgave Inleiding 2 Toetsing 3 Aanbieden 4 Gebaren Algemeen 5 Familie 16 Eten en drinken 20 Binnen en buiten spelen 33 Verzorging en kleding 44 Het weer

Nadere informatie

Fruit eten: Appel, kiwi en banaan Fruit, dat moet je eten. Brood eten:

Fruit eten: Appel, kiwi en banaan Fruit, dat moet je eten. Brood eten: Liedjes Zingen Fruit eten: Appel, kiwi en banaan Fruit, dat moet je eten. Stop het nu maar in je mond Fruit, dat is gezond! En jullie krijgen een bakje fruit Dan worden jullie sterk en stoer Bewegingen

Nadere informatie

de zon schijnt altijd

de zon schijnt altijd de zon schijnt altijd GEDICHTEN Klara Hobrink Inhoud 1 Achter de wolken 2 Zit men in een diep dal 3 Wat gebeurt er om ons heen? 4 U geeft antwoord 5 Loof de Heer 6 De blijdschap 7 Hem danken 8 Ken je de

Nadere informatie

Aan de poort van de stad der geletterdheid

Aan de poort van de stad der geletterdheid Aan de poort van de stad der geletterdheid Wij hebben besloten om eindelijk onze stem te laten horen. Samen met de cursisten en docenten. Omdat je als laaggeletterde geen toegang krijgt tot de stad. Met

Nadere informatie

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN INHOUD 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN 7 Verdriet uit je hart en verdriet om je zorgen 11 De belangrijkste relatie is die met jezelf 14 In dankbaarheid ligt geluk

Nadere informatie

1 Kussen over mijn hoofd

1 Kussen over mijn hoofd 1 Kussen over mijn hoofd De woonkamerdeur valt met een klap achter mij dicht. Ik ren de trap op, sla hier en daar een tree over. Niet vallen, denk ik nog, of misschien wel vallen. Mijn been breken en dan

Nadere informatie

Gedichtendag vijfde leerjaar

Gedichtendag vijfde leerjaar Kouwe biefstuk Kouwe biefstuk op m'n bord. De biefstuk is rauw en hard. Het hart is van schimmel. De biefstuk is rauw en hard. Lief zijn, dan mag je biefstuk eten met een goede vork. De vork is lief en

Nadere informatie

KRUISWOORDRAADSEL 1: WILDE DIEREN

KRUISWOORDRAADSEL 1: WILDE DIEREN KRUISWOORDRAADSEL 1: WILDE DIEREN KRUISWOORDRAADSEL 1: WILDE DIEREN Vul de benamingen van onderstaande dieren in rooster 1 in. 10 3 6 18 16 12 8 23 21 22 19 5 9 17 4 15 14 20 27 1 7 2 13 26 24 25 11 KRUISWOORDRAADSEL

Nadere informatie

Lesbrief. De vis op het droge. Laros & de Jong beeldmakerij. De vis op het droge. spreekwoorden en spelen met woorden

Lesbrief. De vis op het droge. Laros & de Jong beeldmakerij. De vis op het droge. spreekwoorden en spelen met woorden Laros & de Jong beeldmakerij spreekwoorden en spelen met woorden Beste leerkracht, Binnenkort gaat u met uw leerlingen naar de poppentheatervoorstelling de Vis op het Droge van Beeldmakerij Laros & de

Nadere informatie

HET. ik ik ik. en...ik BOEK

HET. ik ik ik. en...ik BOEK HET en...ik BOEK Wie ben? Wie ben? Mijn naam weten jullie inmiddels. Ik ben nu...jaar oud. Ik ben nu...cm lang. Ik heb een tekening van mezelf gemaakt. Zoals jullie kunnen zien, zijn mijn ogen...en mijn

Nadere informatie

Papa van Isa. John van der Maat

Papa van Isa. John van der Maat Papa van Isa Papa van Isa John van der Maat Schrijver:John van der Maat Omslag - en boekontwerp: Jack Egberts, Challenge-Accepted.nl Omslagfoto: Marianne Bras, mariannebras.nl ISBN: 9789402133035 2015

Nadere informatie

Roodkapje en haar zieke voorleesoma

Roodkapje en haar zieke voorleesoma Toneelstuk opening Kinderboekenweek 2016 Roodkapje en haar zieke voorleesoma Tekst Rian Visser Rollen Roodkapje Moeder Oma Boze wolf Jager Verteller In het verhaal staat een prentenboek centraal. In dit

Nadere informatie

Inhoud. Bekijk het eens van een andere kant. Hoe voel jij je? Je eigen gebruiksaanwijzing

Inhoud. Bekijk het eens van een andere kant. Hoe voel jij je? Je eigen gebruiksaanwijzing 1. Bekijk het eens van een andere kant 1.1 Zwart-witdenken of relativeren Individuele opdracht 1.1 Wat vind jij? Groepsopdracht 1.1 Mag je soms stelen? 1.2 Optimist of pessimist, positief of negatief Individuele

Nadere informatie

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde.

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde. 1 In het begin GENESIS 1:1-25 In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde. De aarde is nat en donker. God wil van de aarde iets heel moois maken.

Nadere informatie

Hoe je je voelt. hoofdstuk 10. Het zal je wel opgevallen zijn dat je op een dag een heleboel verschillende gevoelens hebt. Je kunt bijvoorbeeld:

Hoe je je voelt. hoofdstuk 10. Het zal je wel opgevallen zijn dat je op een dag een heleboel verschillende gevoelens hebt. Je kunt bijvoorbeeld: hoofdstuk 10 Hoe je je voelt Het zal je wel opgevallen zijn dat je op een dag een heleboel verschillende gevoelens hebt. Je kunt bijvoorbeeld: zenuwachtig wakker worden omdat je naar school moet, vrolijk

Nadere informatie

Hallo Waterkrant lezers, Welkom bij het tweede deel van De Waterkrant!

Hallo Waterkrant lezers, Welkom bij het tweede deel van De Waterkrant! Hallo Waterkrant lezers, Welkom bij het tweede deel van De Waterkrant! We zijn aangekomen in het jaar 2016 en willen graag terugkijken naar wat de kinderen de afgelopen periode gedaan hebben. Ook deze

Nadere informatie

Werkkaart: Tekenopdracht Golven

Werkkaart: Tekenopdracht Golven Werkkaart: Tekenopdracht Golven Lange termijn doelen: - De leerling kan kosteloos materiaal inzetten. - De leerling kan op een juiste manier materialen en middelen in zetten. - Hij gaat zorgvuldig om met

Nadere informatie

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG ALS EEN HOND DREIGT OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HONDEN DIE DREIGEN. JE KUNT

Nadere informatie

Joris wil gezien worden.

Joris wil gezien worden. JORIS Joris wil gezien worden. Joris is ruim anderhalf jaar oud als hij mij dwingt om hem bewuster te zien. Ik sta bij Snowy en Joris in de stal. Ik praat met Snowy en aai hem over zijn snuit. Ineens voel

Nadere informatie

Schoolkrant. OBS De Tweesprong. Thema: Poëzie Zinderverzinzin

Schoolkrant. OBS De Tweesprong. Thema: Poëzie Zinderverzinzin Schoolkrant OBS De Tweesprong Thema: Poëzie Zinderverzinzin In deze schoolkrant staan een aantal gedichten die we in de kinderboekenweek gemaakt hebben. Sommige gedichten zijn door de klas ingestuurd,

Nadere informatie

KIJK IN JE BREIN LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING

KIJK IN JE BREIN LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING 1. DE HERSENEN 1.1 HOE ZIEN HERSENEN ERUIT? VRAAG WIE KAN VERTELLEN WAT HERSENEN ZIJN? VRAAG HEBBEN KINDEREN KLEINERE HERSENEN DAN GROTE MENSEN? 1.2 WANNEER GEBRUIK JE ZE?

Nadere informatie

Verliefd zijn is dat je iemand meer dan aardig vindt, eigenlijk véél meer dan aardig.

Verliefd zijn is dat je iemand meer dan aardig vindt, eigenlijk véél meer dan aardig. Verliefd Savannah (11) Verliefd zijn is dat je iemand meer dan aardig vindt, eigenlijk véél meer dan aardig. Massimo (11) Dat je iemand ziet die je heel mooi vindt. Dan wil je gewoon bij haar zijn. Misschien

Nadere informatie

Je bent een echte doorzetter, bravo! Je hebt goed naar mij geluisterd, fantastisch! Daar heb je goed over nagedacht, echt slim van je!

Je bent een echte doorzetter, bravo! Je hebt goed naar mij geluisterd, fantastisch! Daar heb je goed over nagedacht, echt slim van je! Wat heb jij netjes opgeruimd, tjonge wat knap! Je bent een echte doorzetter, bravo! Je hebt goed op jouw beurt gewacht, je bent een kanjer! Wat ben jij goed aan het spelen, ik ben trots op je! Je hebt

Nadere informatie

De allerliefste tante

De allerliefste tante De allerliefste tante Er zijn tantes die je vreselijk verwennen er zijn tantes en die hebben al grijs haar er zijn tantes die je naam gewoon niet kennen en tja dat is dan best een beetje raar Er zijn tantes

Nadere informatie

Dit is een gatentoets die een selectie van teksten bevat die geleerd zijn in de cursus Nederlands voor buitenlanders. Er zijn 100 opgaven.

Dit is een gatentoets die een selectie van teksten bevat die geleerd zijn in de cursus Nederlands voor buitenlanders. Er zijn 100 opgaven. Dit is een gatentoets die een selectie van teksten bevat die geleerd zijn in de cursus Nederlands voor buitenlanders. Er zijn 100 opgaven. U hebt voor deze toets maximaal een uur. Wacht tot u mag beginnen

Nadere informatie

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT?

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT? Inleiding Gevoelens: we hebben ze allemaal. Maar soms is het lastig te weten hoe je je nu écht voelt. Je bent blij, maar ook zenuwachtig. Of je weet niet of je boos of verdrietig bent. Of je snapt niet

Nadere informatie

Beertje Bruin zegt: We spelen piraatje en ik ben de hoofdman, want ik heb het bedacht.

Beertje Bruin zegt: We spelen piraatje en ik ben de hoofdman, want ik heb het bedacht. Beertje Anders De beertjes zijn aan het spelen in het bos. Beertje Bruin zegt: We spelen piraatje en ik ben de hoofdman, want ik heb het bedacht. De beren vinden het allemaal goed. Beertje Bril loopt ook

Nadere informatie

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Een dagje ouder Ouder worden Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Een dagje ouder, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern

Nadere informatie

Nr juni Merlijnflash

Nr juni Merlijnflash Nr. 14 28 juni 2011 Merlijnflash EN Zaterdagavond in Merlijn gewoonlijk is het er stil tijdens het weekend. Op 18 juni was het even anders: In de voormiddag werden tafels gedekt in de zaal en opvallend

Nadere informatie

PEUTERS. Nieuwsflits juli Schooljaar Er komt een walvis bij dokter Samuel.

PEUTERS. Nieuwsflits juli Schooljaar Er komt een walvis bij dokter Samuel. Nieuwsflits juli Schooljaar 2016 2017 PEUTERS Er komt een walvis bij dokter Samuel. Elenor-Jane en Yaroslava in de verkleedhoek; zijn het geen mooie dames geworden? KLEUTERS Renske is vaak te vinden op

Nadere informatie

Lesmap de suikerbakkerij HETGEVOLG. de suikerbakkerij. regie: Nelle De Maeyer spel: Osman Aden Hosow & Himat Shinwary foto: Kris Dewitte

Lesmap de suikerbakkerij HETGEVOLG. de suikerbakkerij. regie: Nelle De Maeyer spel: Osman Aden Hosow & Himat Shinwary foto: Kris Dewitte de suikerbakkerij regie: Nelle De Maeyer spel: Osman Aden Hosow & Himat Shinwary foto: Kris Dewitte 1 De suikerbakkerij 4+ Ik ben 3 jaar. Mama draagt me in haar armen. In los zand. In los zand Het is heet.

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

en de geheime tuin en de geheime tuin Harmen van Straaten Evelien van Dort Evelien van Dort illustraties

en de geheime tuin en de geheime tuin Harmen van Straaten Evelien van Dort Evelien van Dort illustraties CMYK 146 mm 8 mm 11,9 mm 8 mm 146 mm illustraties Harmen van Straaten D oe je ogen eens dicht, zegt Julia. Dan vertel ik je mijn droom. Waarom moet ik mijn ogen dichtdoen? vraagt Jasper. Met je ogen dicht

Nadere informatie

Wist u datjes van groep 7

Wist u datjes van groep 7 Wist u datjes van groep 7 Ik vond afgelopen jaar het verkeersexamen het leukste omdat ik geslaagd ben en het leuk vond om te fietsen met spanning in de klas. Ik vond het ook leuk dat de hele klas het gehaald

Nadere informatie

Yolo is m n stopwoordje aso ben ik soms rozen vind ik mooi anders is iedereen

Yolo is m n stopwoordje aso ben ik soms rozen vind ik mooi anders is iedereen Allemaal luisteren naar mijn naamdicht Naar de tv kijken doe ik graag Namelijk naar Spangas En het liefste kijk ik de hele dag Van zingen hou ik ook heel veel Als ik dat doe word ik namelijk heel blij

Nadere informatie

Materiaal Groen. Deel 2: Groen in de stad

Materiaal Groen. Deel 2: Groen in de stad Materiaal Groen Deel 2: Groen in de stad Colofon Deel 2: Groen in de stad Onderdeel van het materiaal Groen, met de thema s: Seizoenen (dl. 1), Groen inde stad (dl. 2), Groen groeit (dl. 3), Thuis tuinieren

Nadere informatie

dichtbij of ver van hier Mijn geheime plek

dichtbij of ver van hier Mijn geheime plek Mijn geheime plek Een stil plekje, voor mij alleen. Mijn plekje, daar ga ik vaak heen. Want dat plekje, is heel speciaal voor mij. En op dat plekje, voel ik me vrij. In elk seizoen van het jaar, Vind je

Nadere informatie

Orde van dienst voor de gemeentezondag. Thema: (Toekomst)-dromen. zondag 3 april 2016 om 9.30 uur. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela

Orde van dienst voor de gemeentezondag. Thema: (Toekomst)-dromen. zondag 3 april 2016 om 9.30 uur. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela Orde van dienst voor de gemeentezondag Thema: (Toekomst)-dromen -2- welkom en mededelingen intocht: lied 81 : 1, 2 en 4 zondag 3 april 2016 om 9.30 uur Laat de harpen slaan, klinken de trompetten. Vier

Nadere informatie

dan stonden we hier nu niet zo verloren in het land

dan stonden we hier nu niet zo verloren in het land Goh, wat is de wereld groot, of zijn wij zo klein? En waar zou de brievenbus zijn? Want ik wil zo graag mijn brief posten voor de poes, is de brievenbus soms achter de roze bloem? Waarom heeft ze die er

Nadere informatie

educatievelesbrief InhoudsopgaveLespakket

educatievelesbrief InhoudsopgaveLespakket educatievelesbrief InhoudsopgaveLespakket 1.Briefvoordocenten 2.Inhoudsopgaveverdiependeopdrachten 3.Introductie:welkom inhettheater 4.Vogelkleurplaat 5.Maakopdrachtgroep1,2&3 6.Maakopdrachtgroep4&5 7.Verbeeldingsopdrachtgroep1,2&3

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Balans Gelukkig Lief Moeder Paradijs Sterrenstof Vlinders Welkom Yummie Zomer

Inhoudsopgave. Balans Gelukkig Lief Moeder Paradijs Sterrenstof Vlinders Welkom Yummie Zomer 0 Inhoudsopgave 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Balans Gelukkig Lief Moeder Paradijs Sterrenstof Vlinders Welkom Yummie Zomer Een paar rijmpjes voor de zomer Een paar gedichtjes voor de dromer Een bundeltje van 10

Nadere informatie

Geloof in Leusden. Lijst 5. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden!

Geloof in Leusden. Lijst 5. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden! Geloof in Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden! Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden 2018-2022 Lijst 5 Verkiezingsprogramma 2018-2022 in eenvoudige taal Op

Nadere informatie

Naam: Sophie van Looij. Wat ga je het meest missen van deze. school? De kinderen en de klas. Wat zijn de mooiste momenten geweest op

Naam: Sophie van Looij. Wat ga je het meest missen van deze. school? De kinderen en de klas. Wat zijn de mooiste momenten geweest op Naam: Max de Leeuw school? Ik blijf nog een jaar hier school? Het schoolfeest. school? Niets, ik vind alles goed. Naar welke school ga je? Blijf nog een jaartje hier. Voetballen en vakantie houden. Profvoetballer.

Nadere informatie

Sociale weerbaarheidstraining CoOl KiDs Bijeenkomst 6

Sociale weerbaarheidstraining CoOl KiDs Bijeenkomst 6 Sociale weerbaarheidstraining CoOl KiDs Bijeenkomst 6 Beste ouder, Dit is de lesbrief die hoort bij bijeenkomst 6 van de Sociale vaardigheidstraining die verzorgd wordt door Rosanne van Kaathoven (). In

Nadere informatie

Waarom dit boek? 7. 1 De ik-fabriek, wat is dat? Lichaamsseintjes Je lichaam is net een fabriek 17

Waarom dit boek? 7. 1 De ik-fabriek, wat is dat? Lichaamsseintjes Je lichaam is net een fabriek 17 Inhoud Waarom dit boek? 7 1 De ik-fabriek, wat is dat? 10 2 Lichaamsseintjes 14 3 Je lichaam is net een fabriek 17 4 De ik-fabriek, hoe ziet die eruit? 18 4.1 De eerste verdieping: voelen 20 4.2 De tweede

Nadere informatie

Lesbrief Kikker viert de lente. Kikkertiendaagse: 21 t/m 30 maart Thema: Kikker viert de lente Leeftijd: voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar

Lesbrief Kikker viert de lente. Kikkertiendaagse: 21 t/m 30 maart Thema: Kikker viert de lente Leeftijd: voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar Lesbrief Kikker viert de lente Kikkertiendaagse: 21 t/m 30 maart 2018 Thema: Kikker viert de lente Leeftijd: voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar Van 21 t/m 30 maart kleurt heel Nederland groen met het

Nadere informatie

LESBRIEF. THEATER ZAMZAM i.s.m. Stefan Boonen & Frank Daenen. Meer informatie over de schrijver van het boek en de theatertekst: www.stefanboonen.

LESBRIEF. THEATER ZAMZAM i.s.m. Stefan Boonen & Frank Daenen. Meer informatie over de schrijver van het boek en de theatertekst: www.stefanboonen. LESBRIEF WOW, WAT EEN WOLF in de klas 1 ste graad Lager Onderwijs THEATER ZAMZAM i.s.m. Stefan Boonen & Frank Daenen Meer informatie over de schrijver van het boek en de theatertekst: www.stefanboonen.be

Nadere informatie

25 mei Lisa 28 mei Marja

25 mei Lisa 28 mei Marja De hele klas is druk aan het rekenen en juf Marja kijkt taalwerkjes na. Ik moet eigenlijk ook sommen maken, maar ik kan me niet goed concentreren, dus kijk ik naar de reuzen-verjaardagskalender aan de

Nadere informatie

Klaar, ik ben bruin en ik ben wit

Klaar, ik ben bruin en ik ben wit Bruin &Wit Klaar, ik ben bruin en ik ben wit Mireille de Vries - Numbi A mani zit nog even bij haar papa. Ze hebben net twee geweldige vakantieweken met elkaar doorgebracht. Ze zijn tien dagen naar Afrika

Nadere informatie

Vraag-sleutel. Vraag-sleutel

Vraag-sleutel. Vraag-sleutel Vraag-sleutel?? Vraag-sleutel Vraag-sleutel Vraag-sleutel - Begin met het antwoord. Laat kinderen vragen verzinnen die leiden tot alleen dat antwoord.?? 2 1 /2-5 jr 6-12 jr Bijvoorbeeld: Het antwoord is

Nadere informatie

Welke voorkeur heb jij?

Welke voorkeur heb jij? Pedagogische vaardigheden: Welke voorkeur heb jij? Als pedagogisch medewerker maak je in de omgang met de kinderen in jouw groep gebruik van verschillende pedagogische vaardigheden. Wat zijn jouw voorkeursvaardigheden

Nadere informatie

Liturgie voor de Gezinsdienst. Thema: In de wolken!

Liturgie voor de Gezinsdienst. Thema: In de wolken! Liturgie voor de Gezinsdienst op 26 oktober 2014 om 10,00 uur in De Ark Thema: In de wolken! Met medewerking van: Elly Maarsingh Renny Post Leden van de KiWi Voor de dienst zingt Ludgrut: Wees welkom allemaal

Nadere informatie