BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 december 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 december 2018"

Transcriptie

1 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 december 2018 Aanwezig:

2 Frank den Brok, wethouder (plaatsvervangend voorzitter) Henk Mensink, gemeentesecretaris Kees van Geffen, wethouder Thijs van Kessel, wethouder Joop van Orsouw, wethouder Johan van der Schoot, wethouder Manon Wittenbernds, bestuursadviseur Afwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter)

3 A. STUKKEN A. OPENBAAR A1 Geffen, Kees van Huisman, Richard SMO Financiering aanpak laaggeletterdheid In 2019 investeert de gemeente Oss ,- in de aanpak van laaggeletterdheid. Hiervan worden een coördinator voor het Taalhuis aangesteld en nieuwe taalactiviteiten uitgevoerd. Door versterking van het lokale taalnetwerk en het nieuwe taalaanbod bereiken we aantoonbaar meer laaggeletterden. A2 Buijs-Glaudemans, Wobine Kleijnen, Anthony PPCBZ 1. Eenmalig ,- vrij te maken voor de aanpak van laaggeletterdheid in 2019 uit nog te ontvangen ESF-gelden. Vaststellen documenten en regelingen voor zelfevaluatie BRP / Waardedocumenten Ieder jaar dient de gemeente in opdracht van het ministerie van BZK een zelfevaluatie uit te voeren rondom de (informatie)beveiliging van de basisregistratie personen (BRP) en van de waardedocumenten (reisdocumenten en rijbewijzen). Dit gebeurt aan de hand van een digitale vragenlijst. De vragen hebben betrekking op beveligings-, beheers- en inhoudelijke aspecten van de BRP en de waardedocumenten; die zijn vastgelegd in procedures. De procedures dienen jaarlijks door het afdelingshoofd geactualiseerd te worden. Na actualisering leggen we ze vervolgens voor aan het college. Daarnaast moet een tweetal regelingen opnieuw vastgesteld worden in verband met de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Deze zijn als bijlage toegevoegd. Uiterlijk 31 december dient de vragenlijst definitief gemaakt te worden. De managementrapportage die daaruit voortkomt, ontvangt het college medio januari. 1. De geactualiseerde procedures ten behoeve van zelfevaluatie te accorderen. 2. De Regeling Verstrekkingen BRP 2018 opnieuw vast te stellen. 3. De Regeling Beheer en Toezicht BRP opnieuw vast te stellen.

4 A3 Kessel, Thijs van Berlo, Ingrid van Voorstel aan agendacommissie: Comm. ACSB A4 Kessel, Thijs van Noten, Peter Voorstel aan agendacommissie: Comm. ACSB SLWE SW Wijziging Marktregeling ivm aanpassing sluitingstijd dinsdagmarkt kern Oss Sinds september 2017 is de dinsdagmarkt kern Oss vernieuwd. Na een jaar ervaren de marktondernemers te weinig activiteit op de markt tussen 13:00 en 14:00 uur vandaar de wens om de eindtijd aan te passen naar 13:00 uur vanaf Het voorstel komt voort uit de marktadviescommissie. 1. De in artikel 9, lid van de Marktregeling genoemde sluitingstijd voor de dinsdagmarkt in de kern Oss per te wijzigen van 14:00 uur naar 13:00 uur; 2. Dit besluit ter kennisname aan de raad te sturen. Bestuursopdracht doorontwikkeling gebiedsgericht werken Voor de doorontwikkeling van het gebiedsgericht werken van de gemeente Oss is een bestuursopdracht geformuleerd. Met het vaststellen van deze opdracht gaan er twee sporen bewandeld worden: 1. versterken van wijk- en dorpsraden/vergemakkelijken burgerinitiatieven (trekker Wijkzaken) 2. versterken ambtelijke organisatie mbt samenwerken met burgerinitiatieven (trekker Henk Mensink) A5 Kessel, Thijs van Berende, Angela Voorstel aan agendacommissie: Comm. ACSB SMO 1. De bestuursopdracht "Doorontwikkeling gebiedsgericht werken" vast te stellen. 2. De raad over dit besluit te informeren. Vervolg Oss Innoveert Welzijn en Zorg in 2019 De gemeente Oss vindt het belangrijk dat haar inwoners door middel van uitvoering van eigen ideeën bijdragen aan de zorg voor elkaar, de participatie en leefbaarheid in wijken en buurten. Daarvoor kunnen inwoners met nieuwe ideeën ook in 2019 een beroep doen op het innovatiefonds Oss Innoveert. 1.Oss Innoveert in 2019 voort te zetten voor nieuwe initiatieven voor inwoners voor de verbetering van de zorg voor elkaar, de leefbaarheid en participatie in wijk en buurt. 2.Daarvoor in ,- beschikbaar te stellen uit het innovatie en preventiebudget WMO. 3.De Wethouder Zorg en Welzijn te mandateren voor innovatievoorstellen tot ,- 4.De adviescommissie Sociaal Bestuurlijk via een raadinformatiebrief hierover te informeren.

5 A6 Brok, Frank den Schoonen, Lenard Voorstel aan agendacommissie: Comm. ACR GVVO Aankoop Leiweg 3 in Geffen De gemeente kan het perceel aan de Leiweg 3 in Geffen aankopen. Deze aankoop doen we vanuit de visie Geffen Oss. We willen het perceel gaan omvormen tot nieuwe natuur en landschap, natuur-inclusieve landbouw en één ruimte-voor-ruimtewoning. Dit past binnen de kaders van de visie. Er is sprake van een sluitende businesscase. De eenmalige kosten (aankoop, sloop, bestemmingsplanherziening) dekken we uit de eenmalige opbrengsten van de verkoop van de bestaande woning en de nieuwe woning. De natuurgronden boeken we af uit het fonds Geffen Oss. Het voorstel is dan ook om het perceel aan te kopen en de benodigde ruimtelijke procedures te starten. Om recht te doen aan de Gemeentewet (artikel e en 169.5) is het goed om de commissie Ruimte te informeren over deze aankoop. De gemeenteraad wordt in een later stadium geïnformeerd via een voorstel tot vaststelling van de grondexploitatie. 1. Het perceel Leiweg 3 (Geffen, sectie D, nr. 326) aan te kopen voor de prijs die in de niet-openbare bijlage staat vermeld. 2. In te stemmen met de businesscase-berekening en daarmee met de financiële dekking volgens de berekening die in de niet-openbare bijlage staat. 3. De afboeking van de aangekochte landbouwgronden die worden omgezet naar natuur te dekken vanuit het reconstructiefonds visie Geffen Oss (reserve). 4. Te starten met de procedures voor de herinrichting van het perceel tot natuur, landschap, natuur-inclusieve landbouw, de sloop van de oude stallen en de ontwikkeling van 1 ruimte-voor-ruimte woning. 5. De commissie Ruimte over dit besluit te informeren.

6 A7 Geffen, Kees van Mentink, Wiljan GV Aanpassen huurtarieven gemeentelijke sportaccommodaties De gemeente verhuurt de eigen sportaccommodaties nu btw-belast. Door nieuwe wetgeving (Belastingplan 2019) is dit vanaf 1 januari 2019 niet meer mogelijk. Hierdoor verdwijnt ook de btw-aftrek van investeringen in de sport. De gemeente wil de btw-vrijstelling van de sport voor de gemeente en exploitanten en gebruikers van de gemeentelijke sportaccommodaties kostenneutraal vertalen. Dat gebeurde ook toen enkele jaren geleden de tarieven btw-belast werden. De sportverenigingen blijven hetzelfde bedrag betalen voor het gebruik van de sportaccommodaties. De gemeente gebruikt de extra huurinkomsten om het wegvallen van de btw-aftrek mede te compenseren. 1. Onder voorbehoud van goedkeuring van het belastingplan 2019 door de eerste kamer de tarieven voor de verhuur van sportaccommodaties per 1 januari 2019 als volgt vast te stellen: a. bij rechtstreekse verhuur aan sportclubs op het huidige bruto huurbedrag; b. bij verhuur aan sportbedrijven (Golfbad en Sportbedrijf Talentencampus) op het huidige netto huurbedrag. A8 Geffen, Kees van Mentink, Wiljan GV Verduurzamen clubgebouw SV OSS'20 SV OSS 20 wil het eigen clubgebouw met kleedaccommodatie energiezuinig maken. De helft van de totale investering van ruim wil de vereniging financieren met een gemeentelijke geldlening. Het is onze ambitie om een energie-neutrale gemeente te zijn. Ook streven we naar een energie-neutraal sportpark De Rusheuvel in We willen dit initiatief daarom mogelijk maken door een geldlening van te verstrekken. SV OSS 20 lost de geldlening in 15 jaar af. 1. SV OSS 20 voor het energiezuinig maken van het clubgebouw (met kleedaccommodatie) een geldlening beschikbaar te stellen van ,- op basis van een 15-jarige lineaire aflossing tegen een rente van 1,37% (inclusief 0,2% opslagkosten).

7 A9 Geffen, Kees van Huisman, Richard SMO Besteding Algemene Gemeentelijke Reserve (AGR) Werkvoorzieningschap Door het uitgekeerde dividend van IBN is het vrij besteedbare deel van de Algemene Gemeentelijke Reserve toegenomen tot een bedrag van ,-. Het Algemeen Bestuur van het Werkvoorzieningschap heeft afgesproken dat deze middelen ingezet kunnen worden bij IBN voor het creëren van extra werkgelegenheid voor mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Voor aanmelding en begeleiding van de Participatiewetdoelgroep komt vanaf ,- beschikbaar. Hiermee betalen we de noodzakelijke begeleiding van mensen die bij of via IBN aan het werk gaan. Doordat de begeleidingskosten niet ten laste komen van het Participatiebudget blijft dit budget zoveel mogelijk beschikbaar voor mensen in een uitkeringssituatie. Voor uitvoering van de Social Return afspraken tussen IBN en de gemeente komt vanaf ,- beschikbaar. De samenwerking met IBN op het gebied van Social Return leidt tot een kwaliteitsslag op het gebied van Social Return in gemeentelijke aanbestedingsprocedures, meer kansen op werk voor mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt en meer plaatsingen vanuit de verschillende doelgroepen. 1. Het bedrag van ,- (incl. btw) uit de Algemene Gemeentelijke Reserve (AGR) vanaf 2019 in te zetten voor de uitvoering van de Participatiewet. 2. Het bedrag van ,- (incl. btw) uit de AGR vanaf 2019 in te zetten voor de uitvoering van de Social Return afspraken tussen de gemeente en IBN. A10 Schoot, Johan van der Willems, Angeliek SRO Verzoek wijziging vorm van mestbewerking Parallelstraat 3 Oijen Initiatiefnemer verzoekt medewerking aan wijziging van de vorm van mestbewerking op het perceel Parallelstraat 3 in Oijen. Wij willen onder voorwaarden medewerking te verlenen. Een goed woon- en leefklimaat moet gegarandeerd worden. 1. Duidelijkheid geven aan de initiatiefnemer dat wij medewerking willen verlenen aan het initiatief om aan de Parallelstraat 3 in Oijen, in plaats van biomassavergisting, mestbewerking toe te staan met toepassing van een omgevingsvergunningsprocedure, onder de voorwaarde dat een goed woon- en leefklimaat wordt gegarandeerd. 2. De kosten van de planologische procedure voor rekening van de initiatiefnemer te laten komen door het sluiten van een anterieure overeenkomst.

8

9

10

11 B. STUKKEN B. OPENBAAR B1 Kessel, Thijs van Bronkhorst, Sylvia Voorstel aan agendacommissie: Comm. ACSB BZ Ontwikkeling integrale aanpak Schadewijk De centrale doelstelling voor de te ontwikkelen aanpak voor de Schadewijk is veilig, gezond en kansrijk opgroeien in een sociale omgeving. We kunnen dit alleen samen met organisaties, instellingen en vooral met de frontlijnwerkers en de bewoners. Om te komen tot een succesvolle aanpak van de Schadewijk, organiseren we een werkconferentie over dit onderwerp. De gezamenlijke bereidheid en de gedeelde verantwoordelijkheid die we hieruit halen, bepalen de vervolgstappen die we kunnen zetten voor de aanpak Schadewijk. Daarnaast ontwikkelen we een werkwijze met werkplaatsen en een steungroep. 1. Opdracht te verstrekken om namens het college een werkconferentie te organiseren met als thema Integrale Aanpak Schadewijk; 2. Opdracht te verstrekken om de voorgestelde werkwijze te hanteren bij het vervolg van de werkplaatsconferentie; 3. Als bestuurlijk coördinerend portefeuillehouder hiervoor Thijs van Kessel aan te wijzen. 4. De raad over dit besluit te informeren.

12 Besluiten van voorgaande B&W vergaderingen die openbaar zijn geworden Manon Wittenbernds Onderwerp Rondvraagbesluit overeenkomst met de heer van der Wiel Datum collegevergadering Datum openbaarmaking

13

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 6 maart 2019

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 6 maart 2019 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 maart 2019 Aanwezig: Frank den Brok, wethouder (plaatsvervangend voorzitter ) Henk Mensink, gemeentesecretaris Kees van Geffen, wethouder Joop

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 december 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 december 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 december 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 4 december 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 4 december 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 december 2018 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Tom de Laat, plaatsvervangend gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 19 februari 2019

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 19 februari 2019 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 februari 2019 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Henk Mensink, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethou Kees van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 24 november 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 24 november 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 november 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 11 december 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 11 december 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 december 2018 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Tom de Laat, plaatsvervangend voorzitter Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 september 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 september 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 september Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Henk Mensink, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethou Kees van Geffen,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 22 december 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 22 december 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 december 2015 Aanwezig: Frank den Brok, 1e loco burgemeester, plaatsvervangend voorzitter Tom de Laat, plaatsvervangend gemeente secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 27 november 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 27 november 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 november 2018 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Henk Mensink, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder Kees van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 november 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 november 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 november 2018 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Henk Mensink, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder Kees van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 26 februari 2019

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 26 februari 2019 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 februari 2019 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Henk Mensink, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethou Kees van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 21 februari 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 21 februari 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 februari 2017 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 29 september 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 29 september 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 september Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 15 september 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 15 september 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 september Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 26 januari 2016

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 26 januari 2016 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 januari 2016 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 10 juli 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 10 juli 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 juli 2018 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Henk Mensink, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder Thijs van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 mei 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 mei 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 mei 2018 Aanwezig: Frank den Brok, wethouder (plaatsvervangend voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Kees van Geffen, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 april 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 april 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 april 2018 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 7 februari 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 7 februari 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 februari 2017 Aanwezig: burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder Kees van Geffen, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 mei 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 mei 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 mei 2018 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Johan van der Schoot, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 4 november 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 4 november 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 november 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 13 oktober 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 13 oktober 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 oktober 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 oktober 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 oktober 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 oktober 2015 Aanwezig: Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris René Peters, wethouder (plv voorzitter) Kees van Geffen, wethouder Johan

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 6 januari 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 6 januari 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 januari 2015 Aanwezig: burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder René Peters, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 december 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 december 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 december 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 januari 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 januari 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 januari 2015 Aanwezig: W. burgemeester (voorzitter) M.L. van Schaijk, gemeentesecretaris F. den Brok, wethouder K. van Geffen, wethouder R.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 februari 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 februari 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 februari 2015 Aanwezig: burgemeester (voorzitter) Simon Franssen, plv gemeentesecretaris Frank den Brok, wethou Kees van Geffen, wethou René

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 september 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 september 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 september 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 28 oktober 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 28 oktober 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 oktober 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 februari 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 februari 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 februari 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethou

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 13 augustuss 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 13 augustuss 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO OUDERSS 13 augustuss 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louisee van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 april 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 april 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 april 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 17 november 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 17 november 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 november 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 22 januari 2019

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 22 januari 2019 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 januari 2019 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Henk Mensink, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder Kees van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 17 april 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 17 april 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 april 2012 Aanwezig: Jan van Loon, loco-burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris René Peters, wethouder Reina

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 juli 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 juli 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 juli 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 21 november 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 21 november 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 november 2017 Aanwezig: Frank den Brok, wethouder (plaatsvervangend voorzitter) Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (aanwezig vanaf 11:30

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 17 maart 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 17 maart 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 maart 2015 Aanwezig: burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder Kees van Geffen, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 23 september 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 23 september 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 23 september Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris René Peters, wethouder Reina

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 maart 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 maart 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 maart 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 12 mei 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 12 mei 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 mei 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 19 mei 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 19 mei 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 mei 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

Marie-Louise Jan. Afwezig:

Marie-Louise Jan. Afwezig: BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 mei 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 21 april 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 21 april 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 april 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 22 april 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 22 april 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 april 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 februari 2011

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 februari 2011 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 februari 2011 Aanwezig: Herman Klitsie, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris René Peters, wethouder Reina de

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014 enlijst B&W Smallingerland - week 4-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 16 januari 2014 Ont. 1. 958914 Omgevingsvergunning verbouw showroom tot bedrijfswoning De Kolken 56 te Drachten Het college heeft op

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 11 november 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 11 november 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 november 2014 Aanwezig: Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René Peters, wethouder Reina de Bruijn, wethouder

Nadere informatie

Marie-Louise Jan. Afwezig:

Marie-Louise Jan. Afwezig: BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 juni 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 16 juni 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 16 juni 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 juni 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethou Kees

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 10 december 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 10 december 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 december 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Tom de Laat,, loco gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René

Nadere informatie

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 11 juli Secretaris Uitnodigingen:

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 11 juli Secretaris Uitnodigingen: Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders. Maandag 17 juli 2017 om 9.30 uur in de kamer van de burgemeester, gemeentehuis te Neerijnen Aanwezig: Nr. Burgerparticipatie Burgemeester

Nadere informatie

Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 05/02/2019 AANWEZIG: AFWEZIG:

Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 05/02/2019 AANWEZIG: AFWEZIG: Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 05/02/2019 AANWEZIG: mr. P. de Baat MPM T.M.J.M. Evers W.J.A. Gerritsen W.G.H. Sinderdinck M.G.E.

Nadere informatie

Bijgevoegde bijlage(n): Concept besluitenlijst - openbaar - B&W vergadering d.d. 26 mei 2015

Bijgevoegde bijlage(n): Concept besluitenlijst - openbaar - B&W vergadering d.d. 26 mei 2015 VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 2 juni 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00430 Onderwerp: Besluitenlijst openbaar - Besluitvormend Beknopte samenvatting: Zie onderwerp Bevoegd portefeuillehouder: Carla Breuer

Nadere informatie

Gemeenteraad. Aan de gemeenteraad Dienst/afdeling: SMO. Onderwerp: Kinderen in armoede en flankerend armoedebeleid

Gemeenteraad. Aan de gemeenteraad Dienst/afdeling: SMO. Onderwerp: Kinderen in armoede en flankerend armoedebeleid Aan de gemeenteraad Dienst/afdeling: SMO Onderwerp: Kinderen in armoede en flankerend armoedebeleid Wat adviseert het college te besluiten? 1. In te stemmen met de inzet van de extra middelen ten behoeve

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 16 januari 2018 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

Naam en telefoon. Y. de Graaf M. van t Hof Afdeling. Portefeuillehouder

Naam en telefoon. Y. de Graaf M. van t Hof Afdeling. Portefeuillehouder Onderwerp Onderzoek naar ruimtelijke mogelijkheden om duurzame energie op te wekken. Datum 31 mei 2016 Naam en telefoon Y. de Graaf 685953 M. van t Hof 06-46135680 Afdeling SRO/SPM Portefeuillehouder J.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST OPENBARE COLLEGEVERGADERING VAN 15 december 2015

BESLUITENLIJST OPENBARE COLLEGEVERGADERING VAN 15 december 2015 BESLUITENLIJST OPENBARE COLLEGEVERGADERING VAN 15 december 2015 Aanwezig: De wnd. burgemeester, de heer M. Houtman De wethouder I, de heer W. van der Leij De wethouder II, de heer T. Meijdam De wethouder

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: R.H. Roep, R.F.J.W.M. van Dooren, L.P.T.M. Prevoo, J. Damen, M. de Zwarte R.W. Schiettekatte (1 e loco-secretaris) H.W. Moerdijk (plv. algemeen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 januari 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 januari 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 januari 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 26 november

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 26 november BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO OUDERSS 26 november 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louisee van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 AUGUSTUS 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 AUGUSTUS 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 AUGUSTUS 2017 Samenstelling: Zijn aanwezig: Mevrouw Annemieke Vermeulen, Burgemeester Mevrouw Annelies de Jonge, Wethouder; mevrouw Patricia

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [ ]Openbaar -- [X]Besloten

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [ ]Openbaar -- [X]Besloten Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Geldlening NV Maatschappelijk Vastgoed Deventer panden Havenkwartier 1- Notagegevens Notanummer 2017-001007 Datum 16-06-2017 Programma: Portefeuillehouder

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders

Burgemeester en wethouders Burgemeester en wethouders Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders van Gemeente Leerdam d.d. 18 december 2018 Aanwezig: Burgemeester T.P.J. Bruinsma Wethouder T. Meijdam Wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 11 september 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 11 september 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 september 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

Marie-Louise Jan. Afwezig:

Marie-Louise Jan. Afwezig: BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 januari 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006 Nr.: 48 Besluitenlijst voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006 Aanwezig: de wethouders: de secretaris: B.M. Groen, burgemeester-loco Ing. A.A.G. van Mierlo M. Buijs Dr. M.G.M.

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 20-06-2017 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede gemeentesecretaris

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 oktober 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 oktober 2016 1. 9041 Afvalstoffenverordening gemeente Lisse 2017 1. handel de zienswijze af overeenkomstig de bijgevoegde nota. 2. stel de nota van inspraak van de concept Afvalstoffenverordening Lisse 2017 vast. 3.

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 12 april 2016 Aanwezig: burgemeester Horselenberg (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

BESLUIT OPSCHRIFT. Vergadering van 24 december Onderwerp Tariefcompensatie zwemvereniging Columbiaan - Besluitvormend

BESLUIT OPSCHRIFT. Vergadering van 24 december Onderwerp Tariefcompensatie zwemvereniging Columbiaan - Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 24 december 2013 nummer: 2013_BW_00816 Onderwerp Tariefcompensatie zwemvereniging Columbiaan - vormend Beknopte samenvatting Zwemvereniging Columbiaan heeft bij de gemeente

Nadere informatie

Besluitenlijst. College b en w

Besluitenlijst. College b en w Besluitenlijst Vergadering College b en w Registratienummer Week 47 20 november 2018 Datum 20 november 2018 Aanvang Aanwezig Afwezig 09:30 uur C. van der Kamp burgemeester D.J. Knol wethouder J.L. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 9 december 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 9 december 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 9 december 2014 Aanwezig: burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René Peters, wethouder

Nadere informatie

Kennis te nemen van de agenda van de raadsvergadering van 15 februari 2019

Kennis te nemen van de agenda van de raadsvergadering van 15 februari 2019 Nummer. Voorstel Portefeuillehouder 1. Bm Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 29 januari 2019 V De besluitenlijst vaststellen 2. Bm ---- Uitnodigingen V Ter bespreking lijst van uitnodigingen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig:

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig: Openbare besluitenlijst Collegevergadering 16-9-2015 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs.

Nadere informatie

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 15 januari 2019 om 9.00 uur Afwezig: Ben Brink

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 15 januari 2019 om 9.00 uur Afwezig: Ben Brink Gemeente Tiel Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 15 januari 2019 om 9.00 uur Afwezig: Ben Brink Onderwerpen voorzien van een ster krijgen uitstel van publicatie

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Status: Besluitvormend. Agendapunt: 10. Aankoop kantoorpand Rabobank te Nieuwleusen. Datum: 2 september 2014.

Raadsvoorstel. Status: Besluitvormend. Agendapunt: 10. Aankoop kantoorpand Rabobank te Nieuwleusen. Datum: 2 september 2014. Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 10 Onderwerp: Aankoop kantoorpand Rabobank te Nieuwleusen Datum: 2 september 2014 Portefeuillehouder: Decosnummer: 235 Informant: P. la Roi E. p.laroi@dalfsen.nl

Nadere informatie

OPENBARE PERS BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING d.d. dinsdag 22 mei 2018

OPENBARE PERS BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING d.d. dinsdag 22 mei 2018 PRESENTIELIJST B&W-VERGADERING d.d. dinsdag 22 mei 2018 burgemeester F.C. Dales gemeentesecretaris K.M. Radstake wethouder A.V. Baerveldt wethouder A. Verkaik wethouder F. Bal OPENBARE PERS BESLUITENLIJST

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Vergadering: Z/G/17/50225 Bedrijfsvoering/HJIB/ Bestuurssecretariaat Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 4 december 2018. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W- vergadering wordt

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 9 januari 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 9 januari 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 9 januari 2018 Aanwezig: G.O. van Veldhuizen, burgemeester K. Nickolson (H), gemeentesecretaris E.A. Smit, loco-gemeentesecretaris

Nadere informatie

DEFINITIEF Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015

DEFINITIEF Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015 DEFINITIEF Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015 Aanwezig: de dames J.M. Nieboer (wethouder) en C.P. Verrips (directiesecretaris) en de heren

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 15 april 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 15 april 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 april 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VORIGE COLLEGEVERGADERING

BESLUITENLIJST VORIGE COLLEGEVERGADERING OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 OKTOBER 2018 Samenstelling Aanwezig: mevrouw Annemieke Vermeulen, Burgemeester de heer Harry Matser, Wethouder; de heer Mathijs ten Broeke,

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 6 december 2016 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

2 - Datum vergadering: ŭ Nota openbaar: Ja

2 - Datum vergadering: ŭ Nota openbaar: Ja 2 - Nota Voor burgemeester en wethouders Nummer: 14INT05739 II III Datum vergadering: ŭ Nota openbaar: Ja ĵj ^ Onderwerp: Planologische regeling rondom huisvesting t.b.v. mantelzorg Advies: 1. Nota voor

Nadere informatie

Nummer Onderwerp Advies Beslissing Pfh Openbaar 1 IN Notulen B&W-vergadering Notulen vaststellen. Conform AvA Ja

Nummer Onderwerp Advies Beslissing Pfh Openbaar 1 IN Notulen B&W-vergadering Notulen vaststellen. Conform AvA Ja Notulen openbare besluitenlijst college Reg.Nr.: IN16-05126 Aanwezigen: Dhr. A.G.T. van Aert, burgemeester Mevr. C.M.M. Noordman, secretaris Mevr. P.J.E. van de Loo, wethouder Dhr. M.J. van Schuppen, wethouder

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 15 november 2005

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 15 november 2005 Nr.: 49 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden d.d. 15 november 2005 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouder: de secretaris: ing. A.P.M. van den Hoven J.P.M.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 15 juli 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 15 juli 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 juli 2014 Aanwezig: Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René Peters, wethouder Reina de Bruijn, wethouder Hendrik

Nadere informatie

Gewijzigd Raadsvoorstel

Gewijzigd Raadsvoorstel Gewijzigd Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: 11 Sliedrecht, 14 september 2007 Onderwerp: Comptabiliteitsbesluiten september 2007 Samenvatting: Hierbij ontvangt u een voorstel

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0077 Rv. nr.: 10.0077 B&W-besluit d.d.: 27-4-2010 B&W-besluit nr.: 10.0478 Naam programma +onderdeel: Programma nummer 6 Stedelijke Ontwikkeling (product 810.02 Lokaal Ruimtelijk ordeningsbeleid)

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 27 augustuss 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 27 augustuss 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO OUDERSS 27 augustuss 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louisee van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 9 juni 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00466 Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland 2015-2020 - Besluitvormend Beknopte samenvatting: LEADER

Nadere informatie

.. Communicatie. Openbare besluitenlijst van door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 19 oktober t.m. 1 november 2016.

.. Communicatie. Openbare besluitenlijst van door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 19 oktober t.m. 1 november 2016. Openbare besluitenlijst van door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 19 oktober t.m. 1 november 2016. Datum aanmaak: 02.11.2016.. Communicatie AST/2016/021447 Voorstel over aanbiedingsbrief

Nadere informatie

BESLUITEN VAN COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD. Datum: 29 september 2015

BESLUITEN VAN COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD. Datum: 29 september 2015 BESLUITEN VAN COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 29 september 2015 Aanwezig: burgemeester Horselenberg (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

Onderwerp Keuzenota's Wmo 2015/Jeugdwet en Participatie/Maatregelen WWB

Onderwerp Keuzenota's Wmo 2015/Jeugdwet en Participatie/Maatregelen WWB Raadsvoorstel Agendapunt: 04 Onderwerp Keuzenota's Wmo 2015/Jeugdwet en Participatie/Maatregelen WWB Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 23 september 2014 28 oktober 2014 Nota 'Triple

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 24 maart 2015 ; Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 24 maart 2015 ; Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Ommen. Nr. 52126 16 juni 2015 Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen De raad van de gemeente Ommen; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel om aanvraag herstructureringsfaciliteit Brabant Noordoost voor kennisgeving aan te nemen.

Onderwerp: Voorstel om aanvraag herstructureringsfaciliteit Brabant Noordoost voor kennisgeving aan te nemen. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel om aanvraag herstructureringsfaciliteit Brabant Noordoost voor kennisgeving aan te nemen. Nummer: 8b. AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 17 april 2012 Aanleiding

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders besluit:

Het college van burgemeester en wethouders besluit: Openbare besluitenlijst van door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 11 mei t.m. 17 mei 2016. Datum aanmaak: 25.05.2016.. Directie AST/2016/009226 Vaststellen besluitenlijsten en besluitenlijsten

Nadere informatie

1. F.T.J.M. Backhuijs 27 januari 2015

1. F.T.J.M. Backhuijs 27 januari 2015 BESLUITENLIJST OPENBARE VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1. F.T.J.M. Backhuijs 27 januari 2015 der 1 CD 2015/44 Onderwerp: Benoeming gemeentesecretaris Nieuwegein Als gevolg van het bereiken van

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 27 maart 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 27 maart 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 27 maart 2018 Aanwezig: Afwezig: G.O. van Veldhuizen, burgemeester K. Nickolson (H), gemeentesecretaris E.A.

Nadere informatie