Jaarverslag Stichting Kantara-Brug

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag Stichting Kantara-Brug"

Transcriptie

1 Jaarverslag Brug

2 1. Organisatie a. Ontstaan -Brug is op 13 maart 2009 opgericht als voortzetting van Vereniging Kantara, die haar oorsprong vind in de in december 2003 opgerichte werkgroep Marokkanen in De Baarsjes. Deze werkgroep opereerde in eerste instantie onder de vlag van de Marokkaanse Raad De Baarsjes en organiseerde thema-avonden die veel belangstelling genoten. Vervolgens heeft de werkgroep zich in juni 2004 verzelfstandigd als Vereniging Kantara. Kantara is het Arabische woord voor brug, en sluit goed aan bij de werkwijze die wordt nagestreefd, namelijk bruggen bouwen tussen verschillende bevolkingsgroepen. Het ontstaan van -Brug was een gevolg van het verlangen om de Vereniging Kantara te professionaliseren zonder de doelstelling uit het oog te verliezen. De Vereniging Kantara is in 2009 opgeheven. Kantara-Brug en haar voorlopers heeft tot nu toe ruim 50 projecten uitgevoerd, variërend van een dagtocht naar Texel tot een langdurige programma's. b. Doelstelling -Brug streeft ernaar de sociale cohesie in Amsterdam te versterken door het bouwen van duurzame bruggen tussen Amsterdammers van uiteenlopende We trachten onze doelstelling te realiseren door: het bevorderen van duurzame en intensieve uitwisselingsverbanden tussen verschillende scholen; op natuurlijke ontmoetingsplaatsen activiteiten ontplooien die mensen van diverse achtergronden de mogelijkheid biedt elkaar herhaaldelijk te ontmoeten; het organiseren van bijeenkomsten rondom thematische vraagstukken; het organiseren van projecten in multiculturele wijken om het collectief handelen te bevorderen.

3 c. Bestuur In het jaar 2015 hebben zich geen wijzigingen voorgedaan in de samensteling van het bestuur. Wel is onze penningmeester, Paul Ruijs tijdelijk naar het buitenland verhuist, maar dit heeft geen invloed gehad op zijn functioneren. Het bestuur bestond uit vier personen. Het bestuur heeft in 2015 vier keer vergaderd. Tijdens deze vergaderingen werd o.m. de jaarrekening 2014 vastgesteld; gesproken over de begroting, subsidieaanvragen, personeelsbeleid en huisvesting. Ook de ontwikkelingen en stand van zaken van lopende projecten kwam aan bod. De projectleider Gouden Mannen is op afroep aanwezig bij de vergaderingen van het bestuur. De belangrijkste taken van het bestuur zijn: a) het toezicht houden op het functioneren van de projectleiders bij de uitvoering van de projecten; b) het voeren van de financiële administratie (penningmeester); c) het onderhouden van externe contacten. Daarnaast werken enkele bestuursleden op vrijwillige basis mee aan de ontwikkeling en uitvoering van bestaande projecten en coaching van projectleiders en -medewerkers. Naast het bestuur is er ook een klankbordgroep. Dit is een groep van mensen, die op afstand betrokken zijn en één of meerdere keren per jaar bijeen komt om met het bestuur na te denken over het functioneren van -Brug. In juni 2015 is er een bijeenkomst geweest van bestuur en klankbordgroep. d. Financiële administratie De meeste uitvoerende financiële taken werden verzorgd door de penningmeester van het bestuur. De salarisadministratie is ondergebracht bij administratiekantoor Van Olst Personeelsadvies in Wezep. Ter ondersteuning van de penningmeester is er één vrijwilliger, die zich één dagdeel per week bezighoudt met de dagelijkse financiële administratie. In 2012 is aan -Brug de ANBI status verleend. De financiële jaarcijfers zijn op aanvraag verkrijgbaar.

4 e. Fondswerving De fondswerving is in het jaar 2015 voornamelijk gedaan door de penningmeester. Daarnaast hebben we het bedrijf Get Funding ingeschakeld. Get Funding heeft op basis van 'no cure, no pay' diverse aanvragen verzorgd. f. Huisvesting In het jaar 2015 hielden we kantoor in het gebouw van Stichting Buurtwerkplaatsen, in Amsterdam-West (wijk Westerpark). Deze voormalige school wordt gebruikt als plaats waar buurtbewoners cursussen kunnen volgen (b.v. schilderen, glasblazen, keramiek, houtbewerking) en vervolgens met hun eigen materialen gebruik kunnen maken van de aanwezige faciliteiten. We huren hier een kleine kantoorruimte en gebruiken daarnaast regelmatig andere ruimtes voor overleg en trainingen. Vanwege het groeiend aantal medewerkers, stagiaires en vrijwilligers begint bovengenoemde ruimte te klein te worden en zijn we op zoek naar alternatieven. We verwachten in 2016 elders (een extra) kantoorruimte te vinden. Voor het houden van vergaderingen hebben we gebruik gemaakt van het Huis van de Buurt '"de Koperen Knoop" in Westerpark. Voor het Gouden Mannen programma hebben we o.m. gebruik gemaakt van ruimtes van ROC Postjesweg (taal-en computercursussen); Manveldschool en Muzenis.

5 2. Personeel a. Medewerkers Geheel 2015 was de heer M. Khalil in dienst (0,4 fte ) als projectleider Gouden Mannen. Geheel 2015 was de heer A. van Beers in dienst (0.2 fte) als trainer bij het programma Gouden Mannen. Van 1 augustus t/m 31 december 2015 was de heer R. Langman in dienst (0,2 fte) als coordinator taal- en computer Gouden Mannen programa. Van 1 januari t/m 30 juni 2015 was de heer A. Herrera in dienst (0,1 fte) als projectmedewerker. Gedurende 2014 zijn er 14 vrijwilligers werkzaam geweest, 12 hiervan bij het programma Gouden Mannen, twee voor financiële administratie. Vanwege het toegenomen aantal medewerkers, vrijwilligers en stagiaires is het bestuur begonnen met het verhelderen van de structuur van Kantara-Brug en het stroomlijnen van functie-profielen Daarnaast zijn we in gesprek geweest met de projectleider Gouden Mannen over het opzetten van een coachingstraject. We verwachten dat we dit in 2016 verder kunnen afronden. b. Stagiaires We zijn door CABO erkent als leerbedrijf. Dit betekent dat we bevoegd zijn om beroepspraktijkvorming voor het middelbaar beroepsonderwijs te verzorgen. Daarnaast zijn we erkend als leerbedrijf door Calibris, kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport. Deze erkenning is verleend voor de kwalificaties Sociaal Cultureel Werker, Pedagogisch Werker, Helpende Breed, Helpende Zorg en Welzijn. In het jaar 2015 hebben we 4 HBO stagiaires gehad van de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening; 2 HBO-stagiaires van de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening; en 4 MBO stagiaires gehad van de opleiding Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening via Capabel Onderwijsgroep.

6 In 2015 hebben we in samenwerking met BOOT 1 een HBO-stagiaire gehad, die zich heeft bezig gehouden met het aanbieden van een algemeen maatschappelijk spreekuur. c. Samenwerkpartners In 2015 hebben we samengewerkt met diverse wijk/buurtcentra, welzijnsorganisaties en GGZ instellingen, musea etc. Onze belangrijkste samenwerkingspartners in 2015 waren: OBA (leef en leer programma); ROC (computer- en taalles); Stichting Buurwerkplaatsen (huisvesting); ABC Alliantie (huisvesting); WPI. 1 BOOT staat voor Buurtwinkel voor Onderwijs, Onderzoek en Talentontwikkeling en is opgestart vanuit de Hogeschool van Amsterdam.

7 3. Aktiviteiten a. Gouden Mannen Sinds 2010 voeren we het project Meer Mans uit. Dit werd in 2013 omgedoopt tot het Gouden Mannnen programma. Met dit programma willen we de positie van mannen bevorderen, met bijzondere aandacht voor die mannen die in een kwetsbare positie zitten of daarin terecht dreigen te komen. Door Persoonlijke Ontwikkelingsplannen met hen op te stellen en begeleiding te bieden, geven wij kwetsbare mannen meer zelfregie en grip op hun eigen leven. Deelnemers leveren daarnaast naar eigen vermogen hun bijdrage aan de samenleving. We willen deelnemers zo veel mogelijk stimuleren om zich in te zetten in vrijwilligerswerk en informele zorg of voor onze eigen organisatie. We hebben in 2015 in samenwerking met de Amsterdamse Sociale Dienst (WPI) een pilot gedraaid om hun klanten gelegenheid te geven zich bij ons aan te sluiten. Naar aanleiding hiervan hebben we besloten om hier in 2016 mee door te gaan. Op aanvraag is een uitgebreid verslag van het programma Gouden Mannen 2015 beschikbaar. b. Samen bruggen bouwen in West Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Kantara-Brug hebben we op 17 september 2015 een jubileumbijeenkomst gehouden onder de titel "Samen Bruggen Bouwen in West." Tijdens deze bijeenkomst voor welzijnsmaatschappelijke, vrijwilligers- en bewonersorganisaties werden best practices van initiatieven in stadsdeel West die verbindingen tussen bewoners hebben versterkt in de schijnwerpers gezet. Vanuit deze best practices werden leer- en verbeterpunten naar boven gebracht. Aan de hand hiervan gingen de ruim 70 aanwezigen met elkaar in gesprek om na te gaan in hoeverre strategische allianties aangegaan konden worden om zaken die het leggen van verbindingen zouden kunnen gaan bedreigen.

8 Tijdens de netwerkbijeenkomst bestond er de gelegenheid om een verdere uitwerking te geven aan nieuwe ideeën van deelnemers die bij kunnen dragen aan de verbinding tussen de verschillende groepen in West. Ter gelegenheid van deze bijeenkomst is een promotiefilm gemaakt, die ons werk van de afgelopen jaren goed weergeeft. Deze film is via Salto uitgezonden en momenteel op onze website te zien. Het verslag, met aanbevelingen, is op aanvraag verkrijgbaar. 4. Projecten in voorbereiding Behalve de hierboven genoemde activiteiten, hebben we in 2015 voorbereidingen getroffen voor activiteiten die we in 2016 willen realiseren, t.w. Gouden Gidsen, Ruimte in je Portemonnee, Jij, ik, wij en Stay West. a. Gouden Gidsen Dit project betreft het ontwikkelen van een methodiek voor het werven en trainen van Gouden Gidsen die als buddy/maatje kunnen worden ingezet in buurten en mensen die extra hulp of zorg nodig hebben. Deze Gouden Gidsen zullen ook mannen werven voor ons Gouden Mannen programma. Het projectplan goedgekeurd door stadsdeel West en het project zal in de tweede helft van 2016 worden uitgevoerd. b. Ruimte in je Portemonnee Het doel van het project Ruimte in Portemonnee is om de financiële zelfredzaamheid van de doelgroep te vergroten door middel van samenwerking en op basis van eigen kracht, waarmee een gedragsverandering op financieel gebied wordt gestimuleerd. De doelgroep is alsvolgt omschreven: bewoners uit Amsterdam-West die in de problemen zijn geraakt; mannen tussen de 40 en 70 jaar; van buitenlandse afkomst; laag opgeleid, laaggeletterd; sociaal---maatschappelijk geïsoleerd; Mensen die gemotiveerd zijn hun kwaliteiten op het persoonlijke, sociale en maatschappelijke vlak te activeren; Mannen die weinig financiële armslag hebben. Het project is door stadsdeel West goedgekeurd en zal in de tweede helft van 2016 worden uitgevoerd.

9 c. Jij, ik, wij Het doel van het project 'Jij, ik, wij' is om kinderen van 7 t/m12 jaar met geheel andere culturele, religieuze, ethnische en sociaal-economische achtergrond met elkaar in contact te brengen. Uitgangspunt is dat kinderen met verschillende culturele achtergronden intensief met elkaar in contact komen. lkaar echt leren kennen, begrijpen waardoor vooroordelen verminderen of weggenomen worden. We hebben in eerdere jaren dit project onder de naam Zien en Zien+ uitgevoerd in samenwerking met basisscholen. Omdat het steeds moeilijker bleek scholen hiervoor te enthousiasmeren, hebben we een andere vorm gezocht en een andere samenwerkingspartner, te weten: de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Vanuit de OBA is er belangstelling om het project op buurtnivo in een plaatselijke bibliotheek uit te voeren. We zijn op zoek naar een vrijwilliger die in samenwerking met de OBA een pilot gaat uitvoeren, alvorens het project in grotere vorm uit te werken. d. Stay West Stadsdeeel West heeft in november 2015 het actieprogramma Stay West gelanceerd, dit programma beoogte het tegengaan van radicalisering en polarisatie in Amsterdam West. en van de bestuurders van stadsdeel West heeft Kantara-Brug gevraagd na te gaan of wij op de een of andere manier een rol kunnen spelen binnen Stay West. We willlen in 2016 nagaan of er voor ons mogelijkheden zijn hier iets mee te doen. Het bestuur van -Brug: Amsterdam, mei 2016 Fatima Zohra Aidani (voorzitter) Bert de Ruiter (secretaris) Paul Ruijs (penningmeester) Fouad Morchid (algemeen bestuurslid)

Jaarverslag 2009. Stichting Kantara-Brug

Jaarverslag 2009. Stichting Kantara-Brug Jaarverslag 2009 Stichting Kantara-Brug 1 Ontstaan Stichting Kantara-Brug is op 13 maart 2009 opgericht als voortzetting van Vereniging Kantara. Het ontstaan van Stichting Kantara-Brug is een gevolg van

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Kantara-Brug

Jaarverslag Stichting Kantara-Brug Jaarverslag 2011 Stichting Kantara-Brug 1 Ontstaan Stichting Kantara-Brug is op 13 maart 2009 opgericht als voortzetting van Vereniging Kantara, die haar oorsprong vind in de in december 2003 opgerichte

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. Stichting Kantara-Brug

Jaarverslag 2013. Stichting Kantara-Brug Jaarverslag 2013 Stichting Kantara-Brug 1 Ontstaan Stichting Kantara-Brug is op 13 maart 2009 opgericht als voortzetting van Vereniging Kantara, die haar oorsprong vind in de in december 2003 opgerichte

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Stichting Kantara-Brug

Jaarverslag 2012. Stichting Kantara-Brug Jaarverslag 2012 Stichting Kantara-Brug 1 Ontstaan Stichting Kantara-Brug is op 13 maart 2009 opgericht als voortzetting van Vereniging Kantara, die haar oorsprong vind in de in december 2003 opgerichte

Nadere informatie

Jaarverslag 2010. Stichting Kantara-Brug

Jaarverslag 2010. Stichting Kantara-Brug Jaarverslag 2010 Stichting Kantara-Brug JAARVERSLAG 2010 1 Ontstaan Stichting Kantara-Brug is op 13 maart 2009 opgericht als voortzetting van Vereniging Kantara, die haar oorsprong vind in de in december

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2017-2018 NETWERK NIEUW ROTTERDAM 1 INLEIDING Dit beleidsplan is op 23-11-2017 vastgesteld door het bestuur van stichting Netwerk Nieuw Rotterdam. 1.1 Bestuursleden Voorzitter: Piet Boekhoud

Nadere informatie

Sociaal makelaar De vraag is leidend Organiserend vermogen. Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen

Sociaal makelaar De vraag is leidend Organiserend vermogen. Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen Jaarverslag 2017 Sociaal makelaar De vraag is leidend Effecten Organiserend vermogen Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen Samenwerking Burgerinitiatief Integratie

Nadere informatie

Alle bestuursleden zijn gezamenlijk bevoegd om besluiten te nemen namens stichting Meridiaan.

Alle bestuursleden zijn gezamenlijk bevoegd om besluiten te nemen namens stichting Meridiaan. Algemene gegevens Stichting Meridiaan Meridiaan 40 3813 AW Amersfoort www.stichtingmeridiaan.nl RSIN 816179281 KvK Inschrijvingsnummer 32116451 Doel Het doel van Stichting Meridiaan kan samengevat worden

Nadere informatie

Versie: februari Meerjarig beleidsplan Stichting Welzijn Diemen

Versie: februari Meerjarig beleidsplan Stichting Welzijn Diemen Versie: februari 2016 Meerjarig beleidsplan 2016 2018 Stichting Welzijn Diemen Inhoudsopgave Inleiding 3 Deel 1: Ontwikkelingen 4 1.1 Algemene maatschappelijke en politieke ontwikkelingen op 4 het gebied

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Ondersteuning en Ontwikkeling voor Ghanezen door Ghanezen en Nederlanders

Inhoudsopgave. Ondersteuning en Ontwikkeling voor Ghanezen door Ghanezen en Nederlanders Inhoudsopgave 1. Doelstellingen van de stichting... 3 2. Uitvoering doelstelling en werkzaamheden... 3 3. Inkomsten en uitgaven... 4 4. Beheer financiën... 4 2 1. Doelstellingen van de stichting De stichting

Nadere informatie

4.6 Wijkplan Zuidwest Subsidieaanvraag Sociaal Makelaarschap Utrecht

4.6 Wijkplan Zuidwest Subsidieaanvraag Sociaal Makelaarschap Utrecht 4.6 Wijkplan Zuidwest Subsidieaanvraag Sociaal Makelaarschap Utrecht 2019 2024 47 Subsidieaanvraag Sociaal Makelaarschap Utrecht 2019 2024 48 De buurtcentra zijn informatiepunten voor de wijk In ieder

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2019 Stichting Akyazili Nederland Dit document maakt inzichtelijk welke plannen het bestuur heeft gemaakt naar aanleiding van haar toekomst. Het bestuur 3 februari 2016 Diergaardesingel

Nadere informatie

Geijenbreek KM Landsmeer M

Geijenbreek KM Landsmeer M Nel Klaasse Bos Innovator in welzijn en zorg WMO AWBZ Maatschappelijk Ondernemen Geijenbreek 30 1121 KM Landsmeer M 06 51 82 40 41 T 020 770 82 15 nelklaassebos@upcmail.nl www.nelklaassebos.nl nl.linkedin.com/in/nelklaassebos

Nadere informatie

Werkplan 2015-2016 Stichting De Brug

Werkplan 2015-2016 Stichting De Brug Werkplan 2015-2016 Stichting De Brug MISSIE, UITGANGSPUNTEN, ONTWIKKELINGEN EN TAKEN De Brug is een ontmoetingscentrum dat toegankelijk is voor alle buurtbewoners van Nieuw West en van Geuzenveld en Slotermeer

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting The Dutch Tulip

Beleidsplan Stichting The Dutch Tulip Beleidsplan Stichting The Dutch Tulip 2018-2019 Stichting The Dutch Tulip Kanaalweg 33 2903 LR Capelle a/d IJssel www.thedutchtulip.nl Inschrijvingsnummer KvK: 6609346 Inhoudsopgave Voorwoord 3 De organisatie

Nadere informatie

Werkplan 2013-2014 Stichting De Brug

Werkplan 2013-2014 Stichting De Brug Werkplan 2013-2014 Stichting De Brug MISSIE, UITGANGSPUNTEN, ONTWIKKELINGEN EN TAKEN De Brug is een ontmoetingscentrum dat toegankelijk is voor alle buurtbewoners in Geuzenveld, Slotermeer en omgeving.

Nadere informatie

Stichting Jong & Zwanger Beleidsplan

Stichting Jong & Zwanger Beleidsplan Stichting Jong & Zwanger Beleidsplan Mei 2017 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Algemeen 4 2.1 Achtergrond 2.2 Onderbouwing 3. Identiteit 6 3.1 Missie & visie 3.2 Doelstelling 3.3 Strategie 4. Organisatie

Nadere informatie

Beleidsplan Unie van Betrokken Ouders

Beleidsplan Unie van Betrokken Ouders Beleidsplan 2015-2020 Unie van Betrokken Ouders Plaats: Apeldoorn Datum: 18-11-2014 Inhoudsopgave INLEIDING 1 UVBO- SCHEMA 2 ORGANISATIEBESCHRIJVING 3 MISSIE 3 VISIE 3 SPEERPUNTEN 4 KRITISCHE SUCCESFACTOREN

Nadere informatie

MEE DOEN /26012012 Pagina 1

MEE DOEN /26012012 Pagina 1 MEE DOEN Buytenwegh Inleiding De gemeente Zoetermeer streeft er naar om op het niveau van de wijken, in samenspraak met maatschappelijke organisaties en inwoners, een op maat gesneden aanpak voor de betreffende

Nadere informatie

Welzijn Heemstede van de toekomst. Prettiger leven: meer welzijn, minder zorgen

Welzijn Heemstede van de toekomst. Prettiger leven: meer welzijn, minder zorgen Welzijn Heemstede van de toekomst Prettiger leven: meer welzijn, minder zorgen Juni 2015 Deze brochure is een samenvatting van het plan: Welzijn Heemstede van de toekomst Transformatieplan Welzijn Heemstede

Nadere informatie

Moeder- en kindcentrum

Moeder- en kindcentrum Moeder- en kindcentrum Jaarverslag 2012 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014' Februari 2013 Moeder- en Kindcentrum Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 58 20 06 19 45 43 47 info@bij-1.nl Stichting

Nadere informatie

Power4Talent. Beleidsplan 2018/2019

Power4Talent. Beleidsplan 2018/2019 Power4Talent Beleidsplan 2018/2019 Gegevens Statutaire naam Stichting Power4Talent RSIN 859239950 KVK-nummer 72797487 Adres Appelgaard 12, 3962 JA Wijk bij Duurstede Telefoonnummer 06 516 12 547 Bankrekening

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid ASZ

Vrijwilligersbeleid ASZ Vrijwilligersbeleid ASZ Versie vastgesteld in de bestuursvergadering van 8 juli 2013. Doelgroep: (1) bestuurders en (2) geïnteresseerde leden/vrijwilligers van de ASZ Waarom vrijwilligersbeleid? De Algemene

Nadere informatie

Inleiding 3 - Missie, Visie en Doelstellingen Stichting Mammarosa Amsterdam (SMA) 3 - Doelgroep 3 Werving en Voorlichtingen 4 - Werving 4 -

Inleiding 3 - Missie, Visie en Doelstellingen Stichting Mammarosa Amsterdam (SMA) 3 - Doelgroep 3 Werving en Voorlichtingen 4 - Werving 4 - Jaarverslag Mammarosa Amsterdam 2015 1 Inhoudsopgave Pagina Inleiding 3 - Missie, Visie en Doelstellingen Stichting Mammarosa Amsterdam (SMA) 3 - Doelgroep 3 Werving en Voorlichtingen 4 - Werving 4 - Vrijwilligers

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting "Als kanker je raakt"

Jaarverslag 2013 Stichting Als kanker je raakt Jaarverslag 2013 Stichting "Als kanker je raakt" Inhoudsopgave Bladzijde Voorwoord 3 Bestuurssamenstelling 3 Doelstelling en beleid 4 Organisatie en beloningsbeleid 4 Verslag activiteiten 4 Doelen voor

Nadere informatie

Na een persoonlijke kennismaking gaan we met elkaar in gesprek over de inloopspreekuren (zie bijlage 1 voor de presentielijst).

Na een persoonlijke kennismaking gaan we met elkaar in gesprek over de inloopspreekuren (zie bijlage 1 voor de presentielijst). Verslag Expertmeeting Inloopspreekuren door en voor de buurt 11 oktober 2013 1. Persoonlijke kennismaking Na een persoonlijke kennismaking gaan we met elkaar in gesprek over de inloopspreekuren (zie bijlage

Nadere informatie

Meerjarenbeleidplan

Meerjarenbeleidplan Meerjarenbeleidplan 2014-2017 Samen leven : samen Leven IHS Inloophuis Schothorst Voorwoord. Dit meerjarenbeleidplan is opgesteld door een totaal vernieuwd bestuur, dat sinds februari 2013 verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Stichting Wel.kom - Holding Stichting Wel.kom - Venlo/Beesel Stichting Wel.kom - Roermond

Stichting Wel.kom - Holding Stichting Wel.kom - Venlo/Beesel Stichting Wel.kom - Roermond Stichting Wel.kom - Holding Stichting Wel.kom - Venlo/Beesel Stichting Wel.kom - Roermond Inhoudsopgave Welkomstwoord Missie en visie Organisatiestructuur Dienstverlening en aanbod Informatie voor vrijwilligers

Nadere informatie

Ambtenaren / managers Ambtenaren die werken met moeilijk bereikbare groepen

Ambtenaren / managers Ambtenaren die werken met moeilijk bereikbare groepen Bijlage Overzicht Doelgroepen Overzicht Doelgroepen participerend in Wmo-werkplaatsen Wmo werkplaats Participerende doelgroepen praktijken Actieve burgers Actieve burgers Actieve buurtbewoners / managers

Nadere informatie

Hoofdlijnen Beleidsplan Hoofdlijnen Beleidsplan Stichting Youth for Christ Gorinchem The Mall Jongerenwerk

Hoofdlijnen Beleidsplan Hoofdlijnen Beleidsplan Stichting Youth for Christ Gorinchem The Mall Jongerenwerk Stichting Youth for Christ Gorinchem The Mall Jongerenwerk 1 Doelgroep: Jongeren in de leeftijd van 10 t/m 25 jaar, woonachtig in de Gemeente Gorinchem. De focus ligt op groei op verschillende leefgebieden,

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 PURE! Foundation

JAARVERSLAG 2015 PURE! Foundation JAARVERSLAG 2015 PURE! Foundation Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van PURE! Foundation 2015. Terugkijkend op het afgelopen jaar hebben we met het bestuur een belangrijke basis gelegd voor de toekomst

Nadere informatie

Stichting Nida Stichting Openhaard

Stichting Nida Stichting Openhaard Stichting Nida Stichting Openhaard INHOUDELIJK JAARVERSLAG Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Missie... 3 Visie... 3 Evenementen 2015-2016... 4 Radar bijeenkomst thema; Verbinden... 5 Voorleesexpress...

Nadere informatie

Oranje Fonds. Fonds op Naam VN Decennium Sociaal

Oranje Fonds. Fonds op Naam VN Decennium Sociaal Oranje Fonds Fonds op Naam VN Decennium Sociaal Oranje Fonds Missie en doelstelling Het Oranje Fonds is er voor mensen en organisaties die mensen écht met elkaar verbinden, in alle delen van ons Koninkrijk.

Nadere informatie

Bijlage: Update project inburgering nieuwkomers Winterswijk

Bijlage: Update project inburgering nieuwkomers Winterswijk Bijlage: Update project inburgering nieuwkomers Winterswijk 31-12-2016 Na de voorbereidingen is per 1 september 2016 gestart met de uitvoering van het projectplan inburgering nieuwkomers in Winterswijk.

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting BuurtWelzijn 2016

Jaarrekening Stichting BuurtWelzijn 2016 Jaarrekening Stichting BuurtWelzijn 2016 ALGEMEEN - Stichting BuurtWelzijn De Stichting BuurtWelzijn werd op 30 januari 2014 opgericht door de heer Wim Kroon. De stichting heeft ten doel het bevorderen

Nadere informatie

- Voor Wie? - Inschrijven en deelnemerskaart. - Ontstaan, kracht en missie. - De mensen van Nisa for Nisa. - Stage lopen. - Financiën - ANBI

- Voor Wie? - Inschrijven en deelnemerskaart. - Ontstaan, kracht en missie. - De mensen van Nisa for Nisa. - Stage lopen. - Financiën - ANBI 1. - Voor Wie? - Inschrijven en deelnemerskaart - Ontstaan, kracht en missie - De mensen van Nisa for Nisa - Stage lopen - Financiën - ANBI De Vertaling : لمن التسج ل وبطالة االشتران النشاة الموة و المهمة

Nadere informatie

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Beleidsplan stichting Hof van Nagele beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Inhoudsopgave Voorwoord 1 Missie, Visie, Doelen 2 Doelen 2 Bestuur 3 Werkwijze 3 Beheer en besteding van gelden

Nadere informatie

Beleidsplan 2018 Stichting Combiwel Maatschappelijke Dienstverlening & Schuldhulpverlening

Beleidsplan 2018 Stichting Combiwel Maatschappelijke Dienstverlening & Schuldhulpverlening Beleidsplan 2018 Stichting Combiwel Maatschappelijke Dienstverlening & Schuldhulpverlening Maatschappelijke Dienstverlening & Schuldhulpverlening Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave 1. Gegevens organisatie...

Nadere informatie

Aanvragen worden ingediend door:

Aanvragen worden ingediend door: Het budget voor bewonersinitiatieven wordt door de buurt en aan de buurt besteed. Bent u een bewoner en/of ondernemer van de wijken De Baarsjes, Oud-West of Westerpark en wilt u een bewonersinitiatief

Nadere informatie

Wat feiten en cijfers: Vrijwilligers: 350 Stagiaires: 50 Beroepskrachten: 75 Medewerkers: 475. Omzet: 4,3 miljoen

Wat feiten en cijfers: Vrijwilligers: 350 Stagiaires: 50 Beroepskrachten: 75 Medewerkers: 475. Omzet: 4,3 miljoen Welkom Wat feiten en cijfers: Vrijwilligers: 350 Stagiaires: 50 Beroepskrachten: 75 Medewerkers: 475 Omzet: 4,3 miljoen Werkgebied: 5 gemeenten Land van Cuijk West Maas en Waal (Gelderland) West Maas

Nadere informatie

-Een grauwe kale gevel van een flat omtoveren in een kleurige gevel met schilderingen die bewoners samen bedacht hebben.

-Een grauwe kale gevel van een flat omtoveren in een kleurige gevel met schilderingen die bewoners samen bedacht hebben. Beleidsplan Pimp je Wijk Algemeen Pimp je wijk is een stichting die in het kader van het algemeen nut een bijdrage wil leveren aan buurtopbouw, sociale cohesie en participatie van bewoners door met hen

Nadere informatie

Voorwoord. Jaarverslag Buurtservicepunt

Voorwoord. Jaarverslag Buurtservicepunt Jaarverslag 2015 Voorwoord Dit is het eerste jaarverslag van het Buurtservicepunt. Het jaar 2015 is het jaar geweest waarin het Buurtservicepunt haar aantal inloopspreekuren heeft uitgebreid en kan terugkijken

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding. 2. Historie. 3. Doelstelling van het fonds. 4. Maatschappelijke omgeving. 5. Activiteiten. 6.

Inhoudsopgave. 1. Inleiding. 2. Historie. 3. Doelstelling van het fonds. 4. Maatschappelijke omgeving. 5. Activiteiten. 6. Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Historie 3. Doelstelling van het fonds 4. Maatschappelijke omgeving 5. Activiteiten 6. Het bestuur 7. Adviescommissie Projecten 8. Beleidsplan van de stichting

Nadere informatie

Stichting Ricardo van Rhijn Foundation 24 juni 2016 Leiden. Gegevens

Stichting Ricardo van Rhijn Foundation 24 juni 2016 Leiden. Gegevens Stichting Ricardo van Rhijn Foundation 24 juni 2016 Leiden Bestuursverslag 2015 Voor u ligt het jaarverslag van de Stichting Ricardo van Rhijn Foundation. Met dit verslag willen wij als bestuur van de

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Retouradres; Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Samenleving

Gemeente Haarlem. Retouradres; Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Samenleving Gemeente Haarlem Jack Chr. van der Hoek Wethouder Welzijn, Volksgezondheid, Sport, Dienstverlening & Communicatie Retouradres; Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de commissie Samenleving

Nadere informatie

Stichting Challenges. Beleidsplan 2015-2018 2015-2018. 13 januari 2015

Stichting Challenges. Beleidsplan 2015-2018 2015-2018. 13 januari 2015 Stichting Challenges Beleidsplan 2015-2018 2015-2018 13 januari 2015 ADRES KVK MAIL WEB Diergaardesingel 58, 3014 AC Rotterdam 24422803 info@stichtingchallenges.nl www.stichtingchallenges.nl Inhoudsopgave

Nadere informatie

Integrale wijkaanpak voor kwetsbare ouderen

Integrale wijkaanpak voor kwetsbare ouderen Integrale wijkaanpak voor kwetsbare ouderen Even Buurten Rotterdam Ontstaan vanuit vraag ouderen en professionals binnen netwerk GENERO Stedelijke samenwerking welzijn, zorg en wonen; Regierol gemeente

Nadere informatie

Verslaglegging bestuur

Verslaglegging bestuur Verslaglegging bestuur Als bestuur van het Stichting Present Putten (Present Putten) kijken we met een tevreden blik terug op het jaar 2014. Present Putten heeft veel betekenisvolle projecten mogelijk

Nadere informatie

Eigen Kracht 2013 2014 van barrière naar carrière

Eigen Kracht 2013 2014 van barrière naar carrière Eigen Kracht 2013 2014 van barrière naar carrière Projectplan Eigen Kracht - Van barrière naar carrière LEVgroep Penningstraat 55 5701 MZ Helmond Projectperiode 2013 2014 1 1 Inleiding Eigen Kracht is

Nadere informatie

= nog steeds aandachtspunt

= nog steeds aandachtspunt 1 e Kwartaalrapportage 2013 - Huis van de Wijk {Slotervaart Noord, De Buurtzaak} De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per huis

Nadere informatie

Aanvragen worden ingediend door:

Aanvragen worden ingediend door: Het budget voor bewonersinitiatieven wordt door de buurt en aan de buurt besteed. Bent u een bewoner en/of ondernemer van de wijken De Baarsjes, Oud-West of Westerpark en wilt u een bewonersinitiatief

Nadere informatie

Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep

Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep Marian Bentvelzen en Monique Strijk Juli 2012 Brede Hilledijk 590, 3072 NK Rotterdam Tel.: 0613467100, 0653224897 KvK: 54218853 E: moniquestrijk@hotmail.com, post@marianbentvelzen.nl

Nadere informatie

Gewoon meedoen in je eigen wijk! TOOLKIT VOOR WERKERS

Gewoon meedoen in je eigen wijk! TOOLKIT VOOR WERKERS Gewoon meedoen in je eigen wijk! TOOLKIT VOOR WERKERS December 2012 1 Draaiboek Gewoon meedoen in je wijk! Aanleiding van dit draaiboek Gewoon Meedoen in je wijk is een pilotproject dat in 2010 en 2011

Nadere informatie

Gegevens... Werkervaring L ivre...

Gegevens... Werkervaring L ivre... Gegevens Naam drs. L. Herpers Geboortedatum 4 februari 1983 e-mail lieke@l-ivre.nl Telefoon 06 14 547 543 Werkervaring L ivre Wonen en Werken in de Wijk (WW&W) Projectleider (Januari 2012 heden) Als projectleider

Nadere informatie

Sociale kracht in Houten Burgerpeiling 2014

Sociale kracht in Houten Burgerpeiling 2014 in Houten Burgerpeiling 2014 Onderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Houten Projectnummer 598 / 2015 Samenvatting Goede score voor Sociale Kracht in Houten Houten scoort over het algemeen goed als

Nadere informatie

Stichting Marokkaanse Moslims in Breda. Antiloopstraat LB Breda. Tel/Fax Kvk nr:

Stichting Marokkaanse Moslims in Breda. Antiloopstraat LB Breda. Tel/Fax Kvk nr: Stichting Marokkaanse Moslims in Breda Antiloopstraat 51 4817 LB Breda Tel/Fax +3176 514 74 96 E-mail: sij.breda@hotmail.com Kvk nr: 41105317 BELEIDSPLAN (Meerjarenplan) Stichting Marokkaanse Moslims in

Nadere informatie

Bruggenbouwers Linko ping, Zweden

Bruggenbouwers Linko ping, Zweden Bruggenbouwers Linko ping, Zweden Het Bruggenbouwers project wordt in de Zweedse stad Linköping aangeboden en is één van de succesvolle onderdelen van een groter project in die regio. Dit project is opgezet

Nadere informatie

Kristal Samen Leven 2014-2016

Kristal Samen Leven 2014-2016 Beleidsplan Stichting Kristal Samen Leven 2014-2016 Stichting Kristal Samen Leven Citroenvlinder 77 7323 RC Apeldoorn Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2014-2016 van Stichting Kristal Samen Leven.

Nadere informatie

Project Initiatie Document Leerwerkbedrijf KOMPAS

Project Initiatie Document Leerwerkbedrijf KOMPAS De geaccrediteerde Stichting Kompas Nederland en ROC Leeuwenborgh Opleidingen hebben samen het initiatief genbomen om te komen tot een gemeenschappelijk leerwerkbedrijf concept. Dit leerwerkbedrijf wil

Nadere informatie

adres» Spoorlaan 444 «5038 CH Tilburg post «Postbus 3078-5003 DB Tilburg tel «013 583 99 99

adres» Spoorlaan 444 «5038 CH Tilburg post «Postbus 3078-5003 DB Tilburg tel «013 583 99 99 Gemeente Krimpen aan den IJssel T.a.v. mevr. Noe Postbus 200 2920 AE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL datum kenmerk onderwerp 8 april 2015 15181-LB/LvI Offerte Taalcoaching 2015 Geachte mevrouw Noe, Hierbij sturen

Nadere informatie

STICHTING CORANTIJNSTRAAT 25. JAARREKENING 2016 met toelichting

STICHTING CORANTIJNSTRAAT 25. JAARREKENING 2016 met toelichting met toelichting INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Balans per 31 december 2016 3 2. Staat van baten en lasten 2016 4 3. Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 5 4. Toelichting op de balans 6 5. Toelichting

Nadere informatie

Participatie & vrijwilligerswerk

Participatie & vrijwilligerswerk Participatie & vrijwilligerswerk Doe mee! 1 2 Participatieplaats: wennen aan werk MENES: jongeren praten mee over de toekomst Jongeren 12 23 jaar We willen graag met jongeren in gesprek over de toekomst

Nadere informatie

Stichting Aarde-Werk

Stichting Aarde-Werk Stichting Aarde-Werk Beleidsplan 2016-2018 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Strategie... 4 2.1 Doel en visie... 4 2.2 Winstoogmerk... 4 3 Beleid... 5 3.1 Duurzame vrouwen in prachtige wijken... 5 3.2 Energiebespaarboxen

Nadere informatie

NAW-gegevens Stichting Een Heerlijk Thuis Walraven van Halllaan NJ Gouda

NAW-gegevens Stichting Een Heerlijk Thuis Walraven van Halllaan NJ Gouda JAARVERSLAG 2018 NAW-gegevens Stichting Een Heerlijk Thuis Walraven van Halllaan 8 2806 NJ Gouda http://www.eenheerlijkthuis.nl contact@eenheerlijkthuis.nl 06-24893958 Organisatiegegevens Stichting Een

Nadere informatie

Samenvatting Notitie Vrijwillige Inzet met Toekomst

Samenvatting Notitie Vrijwillige Inzet met Toekomst Samenvatting Notitie Vrijwillige Inzet met Toekomst Werkgroep Vrijwilige Inzet met Toekomst, 28 september 2015 Aanleiding In Nieuwegein zetten vele inwoners zich vrijwillig in. Dit is goud waard! Het eigen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 2 Strategie Hoofdstuk 3 Beleid Hoofdstuk 4 Overig... 7

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 2 Strategie Hoofdstuk 3 Beleid Hoofdstuk 4 Overig... 7 Beleidsplan 2017 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding... 3 1.1. Missie en visie statement... 3 1.2. Aanleiding... 3 Hoofdstuk 2 Strategie... 4 2.1. Kernprincipes... 4 Hoofdstuk 3 Beleid... 5 3.1. Werkzaamheden...

Nadere informatie

Jaarverslag. SchuldHulpMaatje Culemborg 2014

Jaarverslag. SchuldHulpMaatje Culemborg 2014 Jaarverslag SchuldHulpMaatje Culemborg 2014 Inhoudsopgave Algemeen jaarverslag 1. Inleiding 2. Financiële ondersteuning 3. Werving vrijwilligers en opleiding tot schuldhulpmaatje 4. Aanmeldingen hulpvragers

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Inloophuis De Koepel

Jaarverslag 2016 Stichting Inloophuis De Koepel Jaarverslag 2016 Stichting Inloophuis De Koepel Hoorn, februari 2017 Inhoudsopgave Inleiding, visie en doelstelling 3 Oprichting stichting, bestuur 3 Accommodatie en activiteiten 4 Fondsenwerving 5 Contacten

Nadere informatie

Beleidsplan Historisch Festival Almelo

Beleidsplan Historisch Festival Almelo Beleidsplan Historisch Festival Almelo Juni 2014 1 Inhoud 1 Inleiding 2 Uitgangspunten 2.1 De Stichting 2.1 Doelstelling 3 Activiteiten 3.1 ANBI 3.2 Beheer 3.3 Samenwerking 3.4 Activiteiten 4 Organisatie

Nadere informatie

Stichting Maaltijd voor een Kind

Stichting Maaltijd voor een Kind Beleidsplan 2015-2019 Stichting Maaltijd voor een Kind Beleidsplan 2015-2019 Wassenaar, april 2015 Inhoudsopgave Beleidsplan 2015-2019 Activiteiten Werving van gelden Het vermogen van de stichting Beleidsplan

Nadere informatie

Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020

Beleidsplan stichting Comedor Infantil 2015-2020 Uitgegeven door: Stichting Comedor Infantil Datum: december 2014 Status: Definitief Versienummer: 2.0 Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3

Nadere informatie

Historisch Genootschap Midden-Kennemerland

Historisch Genootschap Midden-Kennemerland Beleidsplan 2019-2022 Vastgesteld op 4 december 2018 Historisch Genootschap Midden- Kennemerland Historisch Genootschap Midden-Kennemerland 1. INLEIDING Dit is het eerste beleidsplan van de vereniging

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Hart voor Hoorn. Beleidsplan Stichting Hart voor Hoorn

Beleidsplan Stichting Hart voor Hoorn. Beleidsplan Stichting Hart voor Hoorn Beleidsplan 2017 Stichting Hart voor Hoorn 1. Inleiding Stichting Hart voor Hoorn is ontstaan op initiatief van Christengemeente De Hoorn. Binnen deze kerk groeide meer en meer het verlangen om niet alleen

Nadere informatie

Startnotitie. Vrijwilligerswerk Vrijwilligers maken het verschil! 2011 2014. Versie: 21 april 2011 1

Startnotitie. Vrijwilligerswerk Vrijwilligers maken het verschil! 2011 2014. Versie: 21 april 2011 1 Startnotitie Vrijwilligerswerk Vrijwilligers maken het verschil! 2011 2014 Versie: 21 april 2011 1 1. Aanleiding 1.1. Voor u ligt de startnotitie vrijwilligersbeleid, directe aanleiding voor deze startnotitie

Nadere informatie

Stichting De Rustplek Amersfoort Beleidsplan

Stichting De Rustplek Amersfoort Beleidsplan Stichting De Rustplek Amersfoort Beleidsplan Een kamer in een gastvrij huis om even tot rust te komen We will always keep in memory your hospitality dat jullie echt ondersteunen en genezen de pijn Ik ben

Nadere informatie

Hoofdlijnen Beleidsplan 2015-2018. Stichting Youth for Christ Gorinchem The Mall Jongerenwerk

Hoofdlijnen Beleidsplan 2015-2018. Stichting Youth for Christ Gorinchem The Mall Jongerenwerk Stichting Youth for Christ Gorinchem The Mall Jongerenwerk 1 Inleiding Het sociale domein is volop in beweging. In het proces van verandering heeft The Mall jongerenwerk (uitgevoerd door Stichting Youth

Nadere informatie

RIBW werkt in & met sociale wijkteams

RIBW werkt in & met sociale wijkteams RIBW werkt in & met sociale wijkteams Inspiratiedagen RIBW 1 & 8 september 2015 Movisie Anneke van der Ven 9/9/2015 In wat voor tijd leven we eigenlijk? 1 1. Van AWBZ naar Wet Maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Taal verbindt mensen Wij verbinden mensen met taal Want Taal doet meer dan schrijven, spreken en lezen Het is de sleutel naar een nieuwe toekomst!

Taal verbindt mensen Wij verbinden mensen met taal Want Taal doet meer dan schrijven, spreken en lezen Het is de sleutel naar een nieuwe toekomst! Taal verbindt mensen Wij verbinden mensen met taal Want Taal doet meer dan schrijven, spreken en lezen Het is de sleutel naar een nieuwe toekomst! Taal doet meer In Utrecht wonen meer dan 15.000 volwassenen

Nadere informatie

Beleidsplan t Saam

Beleidsplan t Saam Beleidsplan t Saam 2017-2020 Samenwerken aan een duurzame toekomst van t Saam Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Historie 3. Missie en Visie 4. Doelstellingen 5. Doelgroep 6. Organisatiestructuur 7. Interne

Nadere informatie

5 april Actie(f) voor ouderen.

5 april Actie(f) voor ouderen. 5 april 2011. Actie(f) voor ouderen. Hans Krikke H.Krikke@sw=sl.nl 1. Over de organisatie 2. Over vrijwilligers die omzien naar de kwetsbare ander 3. Over ouderen met en zonder kleurtje 4. Over wat vertrouwenspersonen

Nadere informatie

Jaarverslag 2008-2009

Jaarverslag 2008-2009 Jaarverslag 2008-2009 Maarssen, augustus 2010 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Algemeen... 5 3. Gerealiseerde doelstellingen gedurende het boekjaar... 6 4. Toekomstplannen... 7 2 1. Voorwoord Stichting

Nadere informatie

Kansen voor jongeren en de stad. Maatschappelijke diensttijd in Amsterdam HET AMSTERDAMS PLATFORM MDT

Kansen voor jongeren en de stad. Maatschappelijke diensttijd in Amsterdam HET AMSTERDAMS PLATFORM MDT Kansen voor jongeren en de stad Maatschappelijke diensttijd in Amsterdam 2 Kansen voor jongeren en de stad Amsterdam is voor veel jongeren een stad vol kansen en mogelijkheden. Maar voor sommige jongeren

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen Financieel jaarverslag 2015 te Emmen Inhoudsopgave. Blz. Algemeen 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2015 4 Staat van Baten en Lasten over 2015 6 Toelichting 7 3 Algemeen Postbus 97 Telefoon: 06-27

Nadere informatie

Erkend leerbedrijf. dáár wordt het vak geleerd. horeca bakkerij reizen recreatie facilitaire dienstverlening

Erkend leerbedrijf. dáár wordt het vak geleerd. horeca bakkerij reizen recreatie facilitaire dienstverlening Erkend leerbedrijf dáár wordt het vak geleerd horeca bakkerij reizen recreatie facilitaire dienstverlening Waarom erkend leerbedrijf? Jonge mensen wegwijs maken in de sector: dat is de taak van een leerbedrijf.

Nadere informatie

Samenvatting beleidsplan 2014-2018

Samenvatting beleidsplan 2014-2018 Samenvatting beleidsplan 2014-2018 The Nethrelands-Turkey Friendship Foundation Bezoekadres: Pieter Cornelisz. Hooftstraat 47, 1071 BN Amsterdam Tel: 020-7763 09 55 Mobiel; 06-52 627 833 Web: www.ntff.nl

Nadere informatie

ANBI STATUS 2015. Datum: 1 juni 2015 Auteurs: Manon van Driel, Gert- Jan Verboom, Arwin de Beer

ANBI STATUS 2015. Datum: 1 juni 2015 Auteurs: Manon van Driel, Gert- Jan Verboom, Arwin de Beer ANBI STATUS 2015 Datum: 1 juni 2015 Auteurs: Manon van Driel, Gert- Jan Verboom, Arwin de Beer Inleiding Stichting The Hang- Out 010 is een nieuwe organisatie. De stichting is begin 2015 opgericht bij

Nadere informatie

Thema s voor diversiteitsbeleid. In de maatschappelijke opvang voor dak- en thuislozen

Thema s voor diversiteitsbeleid. In de maatschappelijke opvang voor dak- en thuislozen Thema s voor diversiteitsbeleid In de maatschappelijke opvang voor dak- en thuislozen MOVISIE Kennis en advies voor maatschappelijke ontwikkeling MOVISIE verzamelt, ontwikkelt en verspreidt kennis en adviseert

Nadere informatie

Participatie & vrijwilligerswerk

Participatie & vrijwilligerswerk Participatie & vrijwilligerswerk Doe mee! 1 Participatieplaats: wennen aan werk MENES: zet ideeën van jongeren om in daden Jongeren 12 23 jaar We willen graag in gesprek met jongeren die een positieve

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 2018

Beleidsplan 2014 2018 BELEIDSPLAN 2014-2018 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... - 2 - INLEIDING... - 3 - DOELSTELLING... - 3 - DOELGROEP EN WERKGEBIED... - 3 - DE ACCOMODATIE... - 3 - BESTUURSORGANISATIE... - 4 - BELEID... - 4 -

Nadere informatie

REGIEGROEP NIEUW WEST MIDDEN

REGIEGROEP NIEUW WEST MIDDEN REGIEGROEP NIEUW WEST MIDDEN en de Subsidie Bewonersinitiatieven 2015 Heeft u een leuk idee voor uw buurt? Wilt u iets doen voor uw buurt? Wilt u samen met buurtbewoners een activiteit starten maar heeft

Nadere informatie

Meerjaren Beleidsplan Stichting WOON

Meerjaren Beleidsplan Stichting WOON Meerjaren Beleidsplan Stichting WOON Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding... 2 Visie en missie Stichting WOON... 2 Missie... 2 Visie... 2 Missie Woontrainingshuis Kortgerecht... 3 Visie Woontrainingshuis Kortgerecht...

Nadere informatie

Speerpunten en kwaliteitscriteria Bijzondere Subsidieverordening Ondersteuning Mantelzorg en Vrijwilligerswerk Amsterdam 2012-2015

Speerpunten en kwaliteitscriteria Bijzondere Subsidieverordening Ondersteuning Mantelzorg en Vrijwilligerswerk Amsterdam 2012-2015 Speerpunten en kwaliteitscriteria Bijzondere Subsidieverordening Ondersteuning Mantelzorg en Vrijwilligerswerk Amsterdam 2012-2015 1. Inleiding Een van de nieuwe punten in de Bijzondere Subsidieverordening

Nadere informatie

Bestuursverslag en financiële verantwoording over de periode 13 maart 2015 t/m 31 december 2016 van Stichting Maatschappelijke Makerspace

Bestuursverslag en financiële verantwoording over de periode 13 maart 2015 t/m 31 december 2016 van Stichting Maatschappelijke Makerspace Bestuursverslag en financiële verantwoording over de periode 13 maart 2015 t/m 31 december 2016 van Stichting Maatschappelijke Makerspace Vastgesteld dd. 23 maart 2017 Pagina 1 van 5 BESTUURSVERSLAG Algemeen

Nadere informatie

Samenvatting Stedelijk kader Afspraken basisvoorzieningen in de stadsdelen januari 2016

Samenvatting Stedelijk kader Afspraken basisvoorzieningen in de stadsdelen januari 2016 Samenvatting Stedelijk kader basisvoorzieningen in de stadsdelen 2017-2018 Inleiding Basisvoorzieningen dragen bij aan de versterking en stimulering van de dragende samenleving en bieden ondersteuning

Nadere informatie

vitale buren maken vitale buurten DE STRATEGISCHE KOERS VAN DE VOORZORG

vitale buren maken vitale buurten DE STRATEGISCHE KOERS VAN DE VOORZORG vitale buren maken vitale buurten DE STRATEGISCHE KOERS VAN DE VOORZORG 2018-2028 oktober 2017 1 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD ONZE VISIE ONZE MISSIE p. 3 p. 5 p. 7 ONZE KERNWAARDEN p. 7 EEN ECHTE HEERLENSE

Nadere informatie

JAARPLAN STICHTING LMSTANDARD SUPPORTS

JAARPLAN STICHTING LMSTANDARD SUPPORTS JAARPLAN STICHTING LMSTANDARD SUPPORTS 2015 Leonie Jansen 2015 Inhoudsopgave 1. Gegevens stichting... 3 2. Raad van Toezicht, Bestuur en Vrijwilligers... 3 3. Visie en missie Stichting LMStandard Supports...

Nadere informatie

Veranderingsprocessen en vernieuwing in het sociale domein. Marike Hafkamp, MSc Apeldoorn, 30 oktober 2014

Veranderingsprocessen en vernieuwing in het sociale domein. Marike Hafkamp, MSc Apeldoorn, 30 oktober 2014 Veranderingsprocessen en vernieuwing in het sociale domein Marike Hafkamp, MSc Apeldoorn, 30 oktober 2014 1 De landelijke ontwikkelingen Regeerakkoord: Decentralisaties naar gemeenten: 1. AWBZ begeleiding,inkomensondersteuning,

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Beter Zien Anders Kijken

Beleidsplan Stichting Beter Zien Anders Kijken Beleidsplan 2017 Stichting Beter Zien Anders Kijken Kipstraat 37 3011 RS Rotterdam E-mailadres: info@beterzienanderskijken.nl Website: www.beterzienanderskijken.nl Mobiel: 06-40724568 KvK. Rotterdam nr.:

Nadere informatie

Stichting OASE. Sociaal & Cultureel Centrum. Activiteiten Jaarverslag 2015

Stichting OASE. Sociaal & Cultureel Centrum. Activiteiten Jaarverslag 2015 Stichting OASE Sociaal & Cultureel Centrum Activiteiten Jaarverslag 2015 Auteur: Oase Datum:30-12-2015 Inhoudsopgave Inleiding... 2 1. Project Kunst en Cohesie... 3 2. Bewonersdag. 4 3. Bijeenkomst met

Nadere informatie