Voorwoord 2. Vrienden van de Sint-Katharinakerk,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorwoord 2. Vrienden van de Sint-Katharinakerk,"

Transcriptie

1

2 Voorwoord 2 Vrienden van de Sint-Katharinakerk, De leden van de Kerkraad heten jullie van harte welkom op deze plechtige wijding en herinspeling van het grote Pelsorgel. Hoogstraten heeft een rijke orgelgeschiedenis die reeds begon vóór de bouw van deze prachtige Sint- Katharinakerk. Tussen 1563 en 1566 werden in deze kerk twee nieuwe orgels geplaatst die in de daaropvolgende 200 jaar regelmatig werden hersteld. In 1870 werd het orgel gebouwd dat bij de dynamitering van de toren werd vernietigd en bij de wederopbouw van de kerk vervangen werd door het huidige Pelsorgel, naar een ontwerp van architect Stijnen en met deskundige medewerking van Jos Bruurs. Jos was reeds in 1951 organist-titularis van de Sint-Katharinakerk die in heropbouw was en dus nog geen orgel had. De enorme verdiensten van Jos Bruurs voor de orgelmuziek en zijn inzet als bezieler voor diverse koren werd reeds uitgebreid geroemd en bekroond met de plaatsing van een prachtig Thomas koororgel en de benoeming van Jos tot ereburger van de stad Hoogstraten. Waar Jos, met zijn virtuositeit, de mankementen aan het orgel kon omzeilen, was het voor zijn opvolgers veel moeilijker om de juiste toon te vinden. De Kerkraad heeft dan ook begin 2013 beslist om het orgel in zijn oude glorie te herstellen door een grondige restauratie met een algemene schoonmaak, een grote revisie en met toevoeging van aanvullende digitale technologie. Verderop in deze brochure vindt u meer uitleg over de historiek en de restauratie van het orgel. De kostprijs van deze grondige restauratie bedraagt en geeft het orgel nu een geschatte waarde van 1 miljoen. Met deze restauratie zal het Pelsorgel, dat een tijdsdocument van orgelbouw uit de naoorlogse periode is, weer decennia lang functioneren naar tevredenheid van bespeler en toehoorder. Het voornaamste doel is en blijft het opluisteren van de erediensten. Om het breder gebruik van onze parochiekerk te accentueren worden onze orgels ook gebruikt voor de opleiding tot organist van de Academie voor woord en muziek en voor het uitvoeren van meerdere orgelconcerten. Hiertoe zijn de taken van onze twee organisten opgedeeld in een liturgisch deel dat door Luc Dockx wordt geleid en een cultureel deel dat door Nico Declerck wordt geleid via de vereniging Mixtuur die samen met de Vrienden van de Beiaard en de H. Bloedstichting is ondergebracht in de stichting Het Gulden Vlies. Ook verschillende andere plaatselijke organisten leveren regelmatig een bijdrage aan liturgische vieringen en culturele evenementen. Wij wensen u op deze heuglijke avond veel luistergenot, met orgelklanken zoals ze meer dan 50 jaar geleden, bij de inwijding, moeten hebben geklonken toen de toetsen werden beroerd door Jos. En ook nu zal hij horen dat wat moest gedaan worden goed gedaan is. De Kerkraad Pastoor Bart Rombouts, voorzitter Paul Vanderhallen, secretaris Jef Versmissen, schatbewaarder Jef Janssens, leden Wies Plasschaert en Kathelijne Weyler, adviseur restauraties Johan Ooms.

3 Programma inspelingsconcert 3 Herinzegening Samenzang: Wat God doet, dat is welgedaan (zie tekst onderaan pagina) Improvisatie : Intrada, Cantabile, Festoso, Luc Dockx - orgel Ave Maria (F.Schubert) soliste Rachael McCall (mezzo), Nico Declerck - orgel Cantique de Jean Racine (G.Fauré), Piuskoor o.l.v. Tine Rabijns, Nico Declerck - orgel O Salutaris Hostia (C.Saint-Saëns), Piuskoor o.l.v. Tine Rabijns, Nico Declerck - orgel Hallelujah (G.F.Händel) Piuskoor o.l.v. Tine Rabijns, Nico Declerck - orgel Uit Les contes d Hoffmann (J.Offenbach) Barcarolle, duet, Corina Feld Kamp - sopraan en Rachael McCall - mezzo, Nico Declerck - orgel Les oiseaux dans la charmille, soliste Corina Feld Kamp - sopraan, Nico Declerck - orgel Hymn II (G.Idenstam), Nico Declerck - orgel La ronde des lutins (J.Bret), Nico Declerck - orgel Uit Symfonie V (C.M.Widor) Adagio en Toccata, Nico Declerck - orgel SAMENZANG: Wat God doet, dat is welgedaan Wat God doet, dat is welgedaan, Zijn wil is wijs en heilig. k Zal aan zijn hand vertrouwend gaan, die hand geleidt mij veilig. In nood is mij zijn trouw nabij. Ja Hij, de heer der heren, blijft eeuwig wijs regeren. Wat God doet, dat is welgedaan. Hij is mijn licht en leven. Ik wil mijzelf van nu voortaan blijmoedig aan Hem geven, omdat ik weet in vreugd en leed : zijn vaderlijk ontferming blijft eeuwig mijn bescherming. Wat God doet, dat is welgedaan, daar laat ik het bij blijven. Al moet ik door de engten gaan waar mij de dood zal drijven als God mij leidt, kan ik de tijd van duisternis verdragen ; ik zal Zijn licht zien dagen.

4 Het PELS ORGEL 4 Historiek N a d e w e d e r o p b o u w v a n d e S i n t - Katharinakerk werd in 1957 het orgeldossier opgestart om een nieuw orgel te plaatsen betaald door het Ministerie van Wederopbouw en Justitie. In 1958 waren vier orgelbouwers kandidaat voor het werk : Léon Mullender (Eupen), B.Pels & Zoon (Alkmaar/Lier), Stevens (Duffel) en D Hondt (Herselt). Uiteindelijk mag Pels het huidige orgel beginnen bouwen in 1960 voor het bedrag van Bfr. Op 16 juli 1961 werd het orgel ingewijd door Mgr. Van Wayenbergh en ingespeeld door Kanunnik Edgard De Laet en Jos Bruurs. Orgelbouw Het Bernard Pels orgel is een instrument van monumentale omvang. Het bedieningssysteem van het orgel functioneert electropneumatisch. Het orgel is gebouwd volgens de destijds geldende esthetiek. Enerzijds treffen we nog elementen uit de romantische orgelbouw aan, anderzijds herkennen we aspecten uit de Elzasser Orgelreform en de Orgelbewegung. Typisch voor die tijd is ook het ontbreken van een orgelkast. Deze open opstelling heeft als nadeel dat vuil gemakkelijker in de pijpen terecht komt. Niet alleen het ontwerp maar ook de uitvoering getuigen van kwaliteit: de royale dispositie en de imposante speeltafel gaven het project heel wat prestige. Renovatie De Orgelbouwfirma Verschueren uit Heythuysen is net geen jaar bezig geweest met de grondige renovatie van het instrument. De volledige windvoorziening -zeg maar: de longen van het orgel- is vernieuwd. De electro-pneumatisch bedieningssysteem is gereviseerd net als de volledige speeltafel. Alle pijpen zijn gekuist en opnieuw geïntoneerd zodat ze op hun mooist klinken. Alle frontpijpen zijn opgeblonken en de grootste pijpen ervan zijn verstevigd. Want door hun gewicht zakten ze door hun voeten. Tot slot kreeg het orgel ook een Setzer ingebouwd. Met deze computer kan men maar liefst combinaties van registers opslaan en bliksemsnel oproepen. Inmiddels is er nog een lichtstudie bij Philips besteld omdat we de beide orgels van de Sint- Katharinakerk op hun mooist in de spotlights willen zetten. Hopelijk kan ook dit project nog gerealiseerd worden in 2014.

5 Organist LUC DOCKX 5 LUC DOCKX werd in Hoogstraten geboren. Hij studeerde kerkmuziek aan het Lemmensinstituut te Leuven, beeldhouwkunst aan het Hoger Sint- Lucasinstituut te Brussel en beiaard aan de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen. Veelzijdig artistiek In zijn druk beroepsleven combineert hij al deze artistieke disciplines. Luc Dockx is leraar beeldhouwkunst aan de stedelijke academie voor beeldende kunst (IKO) te Hoogstraten. Daarnaast is hij ook stadsbeiaardier op de Hemonybeiaard van de Sint-Katharinatoren. Zijn wekelijks beiaardspel en jaarlijkse zomerconcerten zijn erg succesvol en kunnen jaar na jaar rekenen op een steeds talrijker publiek. Hij speelt ook regelmatig concerten in verschillende beiaardsteden in binnen- en buitenland. Kerkmusicus Als kerkmusicus beschikt Luc over een jarenlange praktijkervaring. Zo werd hij achtereenvolgens organist van de O.L.V.-Bezoekingskerk van Meer en de Sint-Clemenskerk van Minderhout. Sinds 2011 is hij samen met Nico Declerck Jos Bruurs opgevolgd in de Sint-Katharinakerk waar hij als cotitularis-organist verantwoordelijk is voor de muziek in de liturgie. Omwille van zijn kennis van de Gregoriaanse semiologie werd hij ook dirigent van de Scola Gregoriana van het Piuskoor.

6 Organist NICO DECLERCK 6 Concerten Nico Declerck timmert al enkele jaren aan de weg om van de Kempen dé orgelstreek van Vlaanderen te maken. In Turnhout is hij artistiek leider van de vzw octave die dit jaar 21 concerten organiseert en in Hoogstraten heeft hij Mixtuur die in volle expansie is met 10 concerten. Als organist probeert hij met originele en beklijvende programma's de mensen te overtuigen van de grote zeggingskracht van het orgel: geen holle virtuositeit maar theatrale dramatiek. Turnhout-Hoogstraten Naast bevlogen organist en concert-organisator is hij ook voorstellingsleider van de Vlaamse Opera, organist-titularis van de Sint-Pieterskerk te Turnhout en co-organist-titularis van de Sint- Katharina-kerk te Hoogstraten. Zowel Luc als Nico zijn oud-leerlingen van JOS BRUURS, de Hoogstraatse organist en ereburger van de stad, die op 11 mei 2013 jaar overleden is. Zij hebben vandaag de bijzondere eer om dit gerenoveerde instrument van hun leermeester, het grote Jos Bruurs orgel, te mogen herinspelen.

7 Rachael McCALL en Corina FELD KAMP 7 Rachael McCall (Engeland, mezzosopraan, links op de foto) studeerde zang aan het Birmingham Conservatorium. Al vroeg zong ze mee met het City of Birmingham Symphony Chorus o.l.v. Simon Rattle. Op uitnodiging van Simon Halsey is zij naar België gekomen en nu zingt ze al 20 jaar in het koor van de Vlaamse Opera. Corina FELD KAMP (Argentië, sopraan, rechts op de foto) begon haar muzikale carrière als pianist en studeerde zang aan het Conservatorium in Buenos Aires. Nadien behaalde ze een Bachelor met als specialisatie Opera en Zarzuela in Madrid (2009). In haar operarepertoire zitten rollen als Olympia (Les Contes d Hofmann) en Papagena (Die Zauberflöte). Tijdens concerten zong ze hedendaagse werken van Arvo Pärt, Wolfgang Rihm, Luigi Nono, Christobal Halfter of Luis de Pablo maar evengoed zong ze cantates van J.S. Bach of Elias van F. Mendelssohn. Van 2007 tot 2012 was Corina eerste sopraan van het koor Communidad in Madrid. Sinds 2012 versterkt zij het Koor van de Vlaamse Opera. In haar carrière kon zij al samenwerken met dirigenten als Claudio Abbado, Alberto Zedda en Esa- Pekka Salonen and regisseurs als Calixto Bieto, Terry Gilliam en Nigel Lowery.

8 Het Hoogstraatse PIUSKOOR 8 Het Piuskoor is een gerenommeerd koor in de regio Hoogstraten en daarbuiten. Het werd opgericht in 1940, aanvankelijk als Gregoriaans herenkoor, en sinds 1961 samengevoegd met het plaatselijk dameskoor. Onder leiding van verschillende dirigenten heeft het koor een hoogstaand repertorium opgebouwd, waarmee het regelmatig concerteert. Recent nog werd door het Piuskoor het Requiem van John Rutter uitgevoerd in Hoogstraten, Lier en Turnhout. In 2008 ontving het koor de cultuurprijs van de stad Hoogstraten voor de uitvoering van het Requiem van Gabriel Fauré, een concert ter gelegenheid van de vijftigjarige herdenking van de heropbouw van de Sint-Katharinatoren. Sinds 2010 staat het koor onder leiding van dirigente Tine Rabijns. Onder de koepel van het Piuskoor werd eveneens de Scola Gregoriana opgericht o.l.v. Luc Dockx en het jongerenkoor Heja Nova o.l.v. Marnie Zschöckner. Met volgend jaar het 75-jarig jubileum van het Piuskoor in het vooruitzicht staan er alvast nog heel wat muzikale verrassingen op het programma. Zin om mee te zingen: stuur dan asap een mailtje naar: ikwilerbij@piuskoor.be. Info: Koordirigente TINE RABIJNS Tine Rabijns is geboren in Ze begon haar muziekstudies aan de gemeentelijke muziekschool van Ekeren, waar ze piano en later ook zang studeerde. Ze behaalde haar meestergraad piano bij Eliane Rodrigues aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen en volgde ook lessen bij Jozef De Beenhouwer en Robert Groslot. Momenteel geeft ze pianoles en begeleiding aan de muziekacademies van Ekeren en Wijnegem. Naast piano zijn zang en dirigeren haar grote passies. Sinds haar 14 jaar is ze trouw en enthousiast lid van de Ekerse C-koren. Ze begon in het kinderkoor Carmina en zingt sinds 1997 in het vocaal ensemble Cantando o.l.v. Luc Anthonis. Ook begeleidt ze regelmatig de koren op piano en zingt ze in het pasopgerichte vocaal ensemble Pantarhei onder leiding van An Meeusen. In 2006 en 2011 nam ze deel aan de dirigentencursus Kurt Thomas in Nederland en sindsdien dirigeerde ze verschillende koren. In 2012 volgde ze nog een extra applicatiecursus koordirectie bij Rob Vermeulen en Fokko Oldenhuys en studeerde af met grote onderscheiding. Sinds 2010 dirigeert ze het Hoogstraatse Piuskoor.

computer Zestienvoetskoppel Renovatie

computer Zestienvoetskoppel Renovatie Het PELS ORGEL 2 Het Bernard Pels orgel (1961) is een instrument van monumentale omvang. Het bedieningssysteem van het orgel functioneert electro-pneumatisch. Het orgel is gebouwd volgens de destijds geldende

Nadere informatie

MIXTUUR. Orgelconcert ONGEHOORD. door NICO DECLERCK. 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten

MIXTUUR. Orgelconcert ONGEHOORD. door NICO DECLERCK. 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten MIXTUUR Orgelconcert ONGEHOORD door NICO DECLERCK 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten PROGRAMMA 3 Organist Nico Declerck 5 Aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen behaalde Nico Declerck

Nadere informatie

donderdag 5 maart Arnhem

donderdag 5 maart Arnhem donderdag 5 maart Arnhem muzikanten Dirigent Jan Quintus Zwart kreeg zijn eerste muziek-lessen van zijn vader Willem Hendrik Zwart. Hij vervolgde zijn orgel-, piano- en theorielessen aan de Kamper Muziekschool.

Nadere informatie

Een toekomst voor het Sint-Leonardusorgel RENOVATIE SINT-LEONARDUSORGEL

Een toekomst voor het Sint-Leonardusorgel RENOVATIE SINT-LEONARDUSORGEL Een toekomst voor het Sint-Leonardusorgel RENOVATIE SINT-LEONARDUSORGEL KORTE INTRODUCTIE VAN DE GEMEENTE BRECHT De gemeente Brecht is gelegen in het Noorden van de provincie Antwerpen en met haar 28 000

Nadere informatie

Paul Mestrom Mannenkoor St. Remigius

Paul Mestrom Mannenkoor St. Remigius Met veel plezier schrijven wij, de drie voorzitters van de mannenkoren uit Klimmen, Geulle en Someren, een inleidend woord voor het Drie Koren Concert dat in de maand mei 2019 in drie plaatsen wordt uitgevoerd.

Nadere informatie

A. Het project. 1. Beschrijving van het project

A. Het project. 1. Beschrijving van het project A. Het project 1. Beschrijving van het project Een participatief project voor het verwerven van een Noord-Nederlands/Noord-Duits geïnspireerd barokorgel voor de Sint-Norbertuskerk in Antwerpen, met het

Nadere informatie

Personalia Annelies Willemse

Personalia Annelies Willemse Concertcyclus Op zondag 8 juli om 16.00 uur musiceren in de St.Willibrorduskerk in Deurne Annelies Willemse op orgel, Carla Nies op dwarsfluit/panfluit en Rolf van Meurs op gitaar. In diverse combinaties

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86. Golden Circle Ensemble - Johannes Passion

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86. Golden Circle Ensemble - Johannes Passion Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86 Golden Circle Ensemble - Johannes Passion Korte toelichting op het concert van 13 april maart 2019 Na het prachtige orgelconcert van Jaap de Wit

Nadere informatie

Liturgie voor zondagochtend 30 oktober 2016

Liturgie voor zondagochtend 30 oktober 2016 Liturgie voor zondagochtend 30 oktober 2016 Psalm 98: 1 en 2 NB 1.Zingt een nieuw lied voor God den Here, want Hij bracht wonderen tot stand. Wij zien Hem heerlijk triomferen met opgeheven rechterhand.

Nadere informatie

Inspelen en Inzegening Orgel Wortel

Inspelen en Inzegening Orgel Wortel Het pijporgel moet in de Latijnse kerk hoog in ere worden gehouden als het traditionele instrument dat door zijn klank een bijzondere schoonheid kan geven aan de eredienst van de Kerk en de harten hevig

Nadere informatie

30 september uur JH Smit orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Pieter Hooghuis. -stilte- Lofprijzing en aanbidding

30 september uur JH Smit orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Pieter Hooghuis. -stilte- Lofprijzing en aanbidding 30 september 2018 17.00 uur JH Smit orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Pieter Hooghuis -stilte- Lofprijzing en aanbidding Votum: De nieuwe psalm berijming psalm 62,1 Zegengroet: gesproken Amen: gesproken

Nadere informatie

museabrugge.be MUSEA BRUGGE PERSDOSSIER zomerprogramma beiaard & stadsbeiaardier geeft fakkel door

museabrugge.be MUSEA BRUGGE PERSDOSSIER zomerprogramma beiaard & stadsbeiaardier geeft fakkel door museabrugge.be MUSEA BRUGGE PERSDOSSIER zomerprogramma beiaard & stadsbeiaardier geeft fakkel door VOORSTELLING ZOMERPROGRAMMA BEIAARD BEKNOPT Tot op vandaag is de beiaard het muziekinstrument bij uitstek

Nadere informatie

ROOSTER. Donderdag 12 oktober uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale. Vrijdag 13 oktober

ROOSTER. Donderdag 12 oktober uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale. Vrijdag 13 oktober ROOSTER Donderdag 12 oktober Vrijdag 13 oktober Zaterdag 14 oktober Zondag 15 oktober Maandag 16 oktober Dinsdag 17 oktober In de kerk. Generale Repetitie voor de Themaviering (einde 22.00). 19.00 uur

Nadere informatie

20 januari concert Gregoriaanse Kring o.l.v. Wilko Brouwers en het Monteverdi kamerkoor o.l.v. Wouter Verhage

20 januari concert Gregoriaanse Kring o.l.v. Wilko Brouwers en het Monteverdi kamerkoor o.l.v. Wouter Verhage 20 januari concert e Kring o.l.v. Wilko Brouwers en het Monteverdi kamerkoor o.l.v. Wouter Verhage WOORDEN VAN CHRISTUS Wie in het gregoriaanse misrepertoire zoekt naar gezangen die gebaseerd zijn op citaten

Nadere informatie

Groene of Willibrordkerk Oegstgeest

Groene of Willibrordkerk Oegstgeest Groene of Willibrordkerk Oegstgeest Dinsdag 16 april 2019 20.00 uur PASSIECONCERT Leids Kamerkoor onder leiding van Dody Soetanto Toelichting op het programma Speciaal voor de Stille Week heeft het Leids

Nadere informatie

E 8 C-KOREN. Kerstconcert. Programmaboekje

E 8 C-KOREN. Kerstconcert. Programmaboekje 29 DECEMBER 20 N E 16 8 2 C-KOREN Kerstconcert er k e ertuskerk Programmaboekje e n si nt -la mb Hartelijk welkom en fijn dat je er bij bent! Hartelijk welkom en fijn dat je er bij bent! Waarom zou je

Nadere informatie

1965 Een monumentaal orgel kwam naar de Meijelse kerk

1965 Een monumentaal orgel kwam naar de Meijelse kerk 1965 Een monumentaal orgel kwam naar de Meijelse kerk Het was zondagmiddag 21 mei 1965, kort voor drie uur, kort voor het begin van het Plechtige Lof. De stralenmonstrans, die Hubert Essers uit Weert honderd

Nadere informatie

Op zaterdagavond 19 december 2015 heeft het. Lemster Mannenkoor. haar. J u b i l e u m K e r s t c o n c e r t. uitgevoerd in

Op zaterdagavond 19 december 2015 heeft het. Lemster Mannenkoor. haar. J u b i l e u m K e r s t c o n c e r t. uitgevoerd in Op zaterdagavond 19 december 2015 heeft het Lemster Mannenkoor haar J u b i l e u m K e r s t c o n c e r t uitgevoerd in MFC De Hege Fonnen in L e m m e R Dit concert was het laatste in de serie jubileumconcerten

Nadere informatie

GEORGE STAM,

GEORGE STAM, GEORGE STAM, 1905-1995 DOOR DRS. MIEKE BREIJ Op donderdag 27 april 1995 overleed in zijn woonplaats Rotterdam de organist George Stam op bijna negentigjarige leeftijd. Stam was een musicus die het muziekleven

Nadere informatie

Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006

Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006 Interview met Arleen van Wijland datum: 14-04-2006 bron: www.eboomberg.nl auteur: ir. Fred van de Biezen Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006 Het is me qua tijd nog net gelukt om

Nadere informatie

Rienk Bakker Curriculum Vitae

Rienk Bakker Curriculum Vitae Rienk Bakker Curriculum Vitae PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam: Hendrik Rian Bakker Adres: Meerkoetweide 25 3993 EB HOUTEN Mobiel: 0651231473 E-mail: rienk.bakker1@gmail.com Geboortedatum: 05-12-1986 Rijbewijs:

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. Stichting Steerkes

JAARVERSLAG 2014. Stichting Steerkes JAARVERSLAG 2014 Stichting Steerkes INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 5 RELATIE MET KON. ZANGVERENIGING MASTREECHTER STAAR... 5 DE OPMAAT TOT HET VERSLAGJAAR 2014... 5 BESTUUR... 6 DIRIGENTE / DOCENTE... 6 FINANCIELE

Nadere informatie

zangen van zoeken en zien

zangen van zoeken en zien NIEUWSBRIEF nr 10 - NAJAAR 2015 presentatie nieuwe oecumenische liedbundel Sportlaan 4-47 9728 PH Groningen T +31 (0)50 851 75 85 M +31 (0)6 53 79 96 35 E c.w.a.fictoor@gmail.com W www.chris-fictoor-foundation.nl

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE ELST 29 oktober 2017 VIERING VAN HET HEILIG AVONDMAAL Voorganger: ds. Dick Snijders Organist: Jaap Jansma VOORBEREIDING Orgelmuziek Welkomstwoord en mededelingen - Allen gaan staan

Nadere informatie

KOREN & ORGELS P R E S E N T E E R T. zondag. 16 juni Abdijkerk Rolduc Heyendallaan 82 Kerkrade. aanvang 16:00 entree 5

KOREN & ORGELS P R E S E N T E E R T. zondag. 16 juni Abdijkerk Rolduc Heyendallaan 82 Kerkrade. aanvang 16:00 entree 5 S O K P R E S E N T E E R T KOREN & ORGELS CAPELLA SANCTI SERVATII & VOCAAL ENSEMBLE SILHOUET o.l.v. HANS HEYKERS KOPERENSEMBLE ST. CAECILIA SCHIMMERT o.l.v. FRENK ROUSCHOP ARNO KERKHOF & MARCEL VERHEGGEN

Nadere informatie

Zaterdag 14 april 2018 Boxtel. Uitnodiging tot het maken van nieuwe composities voor. stem en orgel

Zaterdag 14 april 2018 Boxtel. Uitnodiging tot het maken van nieuwe composities voor. stem en orgel Zaterdag 14 april 2018 Boxtel Uitnodiging tot het maken van nieuwe composities voor stem en orgel Thema De Brabantse Orgelfederatie organiseert op zaterdag 14 april 2018 voor de derde keer het Festival

Nadere informatie

Beiaardprogramma van Klaas de Haan voor Laren; 18 aug. 2015, 20u00: 1. Prélude No. 1 pour Carillon Robert Lannoy ( )

Beiaardprogramma van Klaas de Haan voor Laren; 18 aug. 2015, 20u00: 1. Prélude No. 1 pour Carillon Robert Lannoy ( ) Beiaardprogramma van Klaas de Haan voor Laren; 18 aug. 2015, 20u00: 1. Prélude No. 1 pour Carillon Robert Lannoy (1915-1979) 2. Mazurka (1889) Alexander N. Skrjabin (1872-1915) arr. Tin-Shi Tam 3. Premiére

Nadere informatie

Choral Fantasy. Addie de Jong. for Flute and Organ. Full Score. (with Cadenza composed by Kees Alers) Proza Musica 90.002.001

Choral Fantasy. Addie de Jong. for Flute and Organ. Full Score. (with Cadenza composed by Kees Alers) Proza Musica 90.002.001 Choral Fantasy for Flute and Organ Addie de Jong (with Cadenza composed by Kees Alers) Full Score Proza Musica 90.002.001 Cover design: Kees Proos Proza Musica code: 90.002.001 2014 Proza Musica This music

Nadere informatie

Kom en Zing! Startzondag, 15 september 2013

Kom en Zing! Startzondag, 15 september 2013 Kom en Zing! Startzondag, 15 september 2013 Woord vooraf: We zijn deze zondag zingend begonnen met gemeenteleden die een bijzondere muzikale bijdrage aan deze dienst gaan leveren. Tijdens de dienst zullen

Nadere informatie

Online Pianoleraar. Online Pianoleraar

Online Pianoleraar. Online Pianoleraar Online Pianoleraar Aangezien je op deze artikel terecht bent gekomen, betekent het dus dat jij opzoek ben naar een professionele online pianoleraar. Of ben je anderzijds opzoek op naar een manier om piano

Nadere informatie

Historie Groot Omroepkoor Deel 16 - Nog meer dirigenten en componisten

Historie Groot Omroepkoor Deel 16 - Nog meer dirigenten en componisten Historie Groot Omroepkoor Deel 16 - Nog meer dirigenten en componisten - Ria Raven - Niet alleen koordirigenten spelen een belangrijke rol in de bestaansgeschiedenis van het koor, maar natuurlijk ook de

Nadere informatie

Programma. In Paradisum. (1809-1847) Herr, nun lässest du deinen Diener in Frieden fahren. Denn er hat seinen Engeln befohlen. Verleih uns Frieden

Programma. In Paradisum. (1809-1847) Herr, nun lässest du deinen Diener in Frieden fahren. Denn er hat seinen Engeln befohlen. Verleih uns Frieden Programma In Paradisum Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847) Christe du Lamm Gottes Herr, nun lässest du deinen Diener in Frieden fahren Denn er hat seinen Engeln befohlen Verleih uns Frieden Hymne opus

Nadere informatie

WARME ROMANTIEK. Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano. zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel

WARME ROMANTIEK. Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano. zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel WARME ROMANTIEK Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel - Gelieve uw gsm uit te schakelen! PROGRAMMA Trio opus 11

Nadere informatie

JUBILEUM CONCERT. 26 oktober 2013 Gereformeerde Kerk Andel

JUBILEUM CONCERT. 26 oktober 2013 Gereformeerde Kerk Andel JUBILEUM CONCERT 26 oktober 2013 Gereformeerde Kerk Andel 2. Dirigent: Monica de Geus Musici: Rob Dommisse Ruben van Hemert Martin Verbeek Mirjam de Geus Koen Dommisse Margot Kraaij Henk Teuling Alijda

Nadere informatie

Nicole De Paepe presenteert Duetten in concert

Nicole De Paepe presenteert Duetten in concert presenteert Duetten in concert Programma voor het opluisteren van een viering Programma Duetten eredienst Contactpersoon: pianiste organiste - componiste 03 664 85 50 0486 107 429 Samenstelling en keuze

Nadere informatie

eerste lesafspraak uur plaats leerkracht

eerste lesafspraak uur plaats leerkracht Eerste lesafspraken Baarle-Hertog/Nassau Muziekinitiatie 6-7 jarigen 17.45 Mevr. A. Jacobs Initiatie viool 09.00 Mevr. L. Remmen AMV / Samenzang 1 e jaar donderdag 02.09 15.45 Mevr. Y. Peters AMV / Samenzang

Nadere informatie

ZATERDAG 28 FEBRUARI 2009 SINT BARTHOLOMEUSKERK - MERKSEM ZATERDAG 7 MAART 2009 SINT WALDETRUDISKERK - HERENTALS

ZATERDAG 28 FEBRUARI 2009 SINT BARTHOLOMEUSKERK - MERKSEM ZATERDAG 7 MAART 2009 SINT WALDETRUDISKERK - HERENTALS ZATERDAG 28 FEBRUARI 2009 SINT BARTHOLOMEUSKERK - MERKSEM ZATERDAG 7 MAART 2009 SINT WALDETRUDISKERK - HERENTALS P R O G R A M M A Ave verum corpus Francis Poulenc Messe de requiem Jehan Alain 1. Kyrie

Nadere informatie

Organ Academy Maastricht 2014

Organ Academy Maastricht 2014 Organ Academy Maastricht 2014 Masterclasses Excursie Concerten 6 juli - 9 juli 2014 In 2014 organiseert het Conservatorium Maastricht in samenwerking met de stichting Pro Organo voor de tweede maal de

Nadere informatie

KERSTMORGENDIENST VAN 25 DECEMBER 2018 THEMA: LICHT IN ONZE HUIZEN

KERSTMORGENDIENST VAN 25 DECEMBER 2018 THEMA: LICHT IN ONZE HUIZEN KERSTMORGENDIENST VAN 25 DECEMBER 2018 THEMA: LICHT IN ONZE HUIZEN PROTESTANTSE GEMEENTE LEEK-OLDEBERT Tolbert, 25 december 2018 Voorganger: Ds. Ernst van Gulik Dirigent: Gerard van Beijeren Pianist: Eddy

Nadere informatie

19.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor

19.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor ROOSTER Donderdag 11 september Vrijdag 12 september Zaterdag 13 september OPEN MONUMENTENDAG Zondag 14 september Maandag 15 september Dinsdag 16 september Woensdag 17 september 10.35 uur - De Vrouwenschola

Nadere informatie

Concert 12 juni 2014. Jaarlijkse donatie. Nieuwsbrief Mei 2014 STICHTING CATHEDRAL ORGAN LEIDEN

Concert 12 juni 2014. Jaarlijkse donatie. Nieuwsbrief Mei 2014 STICHTING CATHEDRAL ORGAN LEIDEN STICHTING CATHEDRAL ORGAN LEIDEN Nieuwsbrief Mei 2014 Concert 12 juni 2014 Een muzikale reis door het kerkelijk jaar met composities van Emma Brown Op donderdag 12 juni vindt in de Hooglandse kerk een

Nadere informatie

zangen van zoeken en zien

zangen van zoeken en zien presentatie nieue oecumenische liedbundel Sportlaan 4-47 9728 PH Groningen T +31 (0)50 851 75 85 M +31 (0)6 53 79 96 35 E c..a.fictoor@gmail.com W.chris-fictoor-foundation.nl W.fictoor.nl PRESENTATIE OECUMENISCHE

Nadere informatie

Profielschets organist en/of cantor PKN-wijkgemeente Marekerk De Meern

Profielschets organist en/of cantor PKN-wijkgemeente Marekerk De Meern Profielschets organist en/of cantor PKN-wijkgemeente Marekerk De Meern De PKN-wijkgemeente Marekerk te De Meern zoekt vanwege het vertrek van de huidige cantor-organist een Cantor functieniveau II en Organist

Nadere informatie

ZATERDAG 3 OKTOBER EN ZONDAG 4 OKTOBER 2015 ER WORDEN VANDAAG HEEL WAT NOTEN GEKRAAKT...

ZATERDAG 3 OKTOBER EN ZONDAG 4 OKTOBER 2015 ER WORDEN VANDAAG HEEL WAT NOTEN GEKRAAKT... ZATERDAG 3 OKTOBER EN ZONDAG 4 OKTOBER 2015 ER WORDEN VANDAAG HEEL WAT NOTEN GEKRAAKT... THEMAWEEKEND ONTMOETINGSKERK MUZIEK EN KERK VA L K E N S WA A R D WAT GING ER AAN VOORAF... Abraham zien omdat je

Nadere informatie

Liturgie van zondag 24 februari in de Hervormde Dorpskerk. Aanvang uur

Liturgie van zondag 24 februari in de Hervormde Dorpskerk. Aanvang uur Liturgie van zondag 24 februari 2019 in de Hervormde Dorpskerk Aanvang 14.30 uur Zing allemaal en maak muziek! De dienst wordt geleid door dominee David ten Voorde. Muzikale medewerking wordt verleend

Nadere informatie

VOX CELESTA. Federica Napoletani sopraan. Lorenzo Ghielmi orgel

VOX CELESTA. Federica Napoletani sopraan. Lorenzo Ghielmi orgel VOX CELESTA Federica Napoletani sopraan Lorenzo Ghielmi orgel donderdag 22 februari 2018 Orgel Carlo Russo, Italië, 1713 Eind 2016 kon de Alamire Foundation dit prachtige, historische instrument verwerven

Nadere informatie

Denken met je hart en voelen met je verstand Het evenwicht volgens dirigent Karel Deseure

Denken met je hart en voelen met je verstand Het evenwicht volgens dirigent Karel Deseure Denken met je hart en voelen met je verstand Het evenwicht volgens dirigent Karel Deseure Tussen aanhalingstekens Niets zo gevaarlijk als een sappig citaat. Voor je het weet, verschijnt je terloopse opmerking

Nadere informatie

E R E D I E N S T. Protestantse Gemeente Brielle Sint-Catharijnekerk. 24 december 2018 Kerstnacht

E R E D I E N S T. Protestantse Gemeente Brielle Sint-Catharijnekerk. 24 december 2018 Kerstnacht E R E D I E N S T 24 december 2018 Kerstnacht Protestantse Gemeente Brielle Sint-Catharijnekerk voorganger ds. Harry Doornbos ouderling Joke van der Lugt organist Jan Meuleman de Catharijne Cantorij (projectkoor)

Nadere informatie

Vestingkerk 2018 Kerstmorgen

Vestingkerk 2018 Kerstmorgen Vestingkerk 2018 Kerstmorgen Voorganger Ouderling Diaken Organist m.m.v. Violiste : ds. Evert-Jan Vledder : Karel Schaafsma : Hans Visser : Aart v.d. Gronden : Cantorij Hellevoet o.l.v. Aart v.d. Gronden

Nadere informatie

Nieuws uit eigen afdeling

Nieuws uit eigen afdeling Nieuwsbrief Juni 2014 Nederlandse Sint Gregoriusvereniging, afdeling Utrecht Voor dirigenten, organisten, cantores, koorbesturen, pastores en allen die betrokken zijn bij liturgie en kerkmuziek In deze

Nadere informatie

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN Drie-en-dertigste zondag door het jaar, 13 november 2016 Nederlandse vertaling: NRL, 2015

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Muziek in de Cathrien

Samenwerkingsverband Muziek in de Cathrien DONATEURSCHAP STICHTING COLLEGIUM MUSICUM EINDHOVEN Om de activiteiten van het Samenwerkingsverband Muziek in de Cathrien te kunnen voortzetten, is de financiële steun van sponsoren en donateurs onmisbaar.

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt

JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt 2016 Inhoudsopgave pagina Voorwoord... 3 Onze activiteiten in beeld... 5 Financiële verslaglegging... 7 Doelstelling Vrienden van Museum Jan van der

Nadere informatie

Kiek ins nao bove. Nieuwe geveltekens in Maastricht. Geen echte gevelstenen, maar meer dan alleen maar een ornament: geveltekens met een verhaal.

Kiek ins nao bove. Nieuwe geveltekens in Maastricht. Geen echte gevelstenen, maar meer dan alleen maar een ornament: geveltekens met een verhaal. Kiek ins nao bove Jef Bartelet, VMG 16-11-2018 Nieuwe geveltekens in Maastricht Geen echte gevelstenen, maar meer dan alleen maar een ornament: geveltekens met een verhaal. Geplaatst Mergelweg 232 Jo van

Nadere informatie

Genk bruist van creatieve amateurkunstenverenigingen én dat mag gezien en gehoord worden.

Genk bruist van creatieve amateurkunstenverenigingen én dat mag gezien en gehoord worden. Genkse Koren Genk bruist van creatieve amateurkunstenverenigingen én dat mag gezien en gehoord worden. In deze brochure stellen Genkse koren hun werking en hun nieuwste producties aan u voor. In dit brede

Nadere informatie

ZATERDAG 1 JUNI 2013 OM UUR

ZATERDAG 1 JUNI 2013 OM UUR Meere orgel PROGRAMMA INGEBRUIKNAME GEREFORMEERDE BETHELKERK URK ZATERDAG 1 JUNI 2013 OM 19.30 UUR GERESTAUREERD DOOR ORGELMAKERIJ REIL TE HEERDE ONDER ADVIES VAN STEF TUINSTRA 1 Opening en welkom door

Nadere informatie

Kijk naar omhoog! 25 kinderliederen. Tekst: Frits Deubel & Bert Noteboom jr. Muziek: Bert Noteboom jr. 2e druk 2006 Uitgave: Proza Musica, Veenendaal

Kijk naar omhoog! 25 kinderliederen. Tekst: Frits Deubel & Bert Noteboom jr. Muziek: Bert Noteboom jr. 2e druk 2006 Uitgave: Proza Musica, Veenendaal Kijk naar omhoog! 25 kinderliederen Tekst: Frits Deubel & Bert Noteboom jr Muziek: Bert Noteboom jr 2e druk 2006 Uitgave: Proza Musica, Veenendaal Meer informatie over dit boek of over andere uitgaven

Nadere informatie

OOST-VLAAMS SYMFONISCH ORKEST SPONSORDOSSIER 18.

OOST-VLAAMS SYMFONISCH ORKEST SPONSORDOSSIER 18. OOST-VLAAMS SYMFONISCH ORKEST SPONSORDOSSIER 18 info@ovso.be www.ovso.be OVSO IN T KORT Het Oost-Vlaams Symfonisch Orkest werd opgericht in 2008, door en voor gepassioneerde muzikanten die samen interessante

Nadere informatie

Visiedocument 'Muziek in de eredienst'- voorstel

Visiedocument 'Muziek in de eredienst'- voorstel Visiedocument 'Muziek in de eredienst'- voorstel 2017-11-02 Inleidend Rond muziek in de eredienst is er in de afgelopen 30 jaar in de Dorpskerk flink beweging geweest. Het accent lag vanouds op het zingen

Nadere informatie

Ingrid, Heidi, Hilde, Xavier

Ingrid, Heidi, Hilde, Xavier Vocaal ensemble Vocalix is een vocaal ensemble dat meerstemmige nummers brengt in aangepaste arrangementen, voor elk feest of muzikale gebeurtenis, gaande van een huwelijksceremonie of privé huiskamerconcert

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JANUARI 2018

NIEUWSBRIEF JANUARI 2018 Opgericht 25 februari 1917inklijk erkende zangvereniging Opgericht 25 februari 2017 Gregoriussingel 38 5216 GJ s-hertogenbosch tel 073-6146001 secretaris@vughtsmannenkoor.nl www.vughtsmannenkoor.nl NIEUWSBRIEF

Nadere informatie

Beiaard Peer. Concerten 2007

Beiaard Peer. Concerten 2007 Beiaard Peer Zestiende concertseizoen Concerten 2007 Zondag 6 mei 13u Torenfeesten Dwarsfluit en beiaard Programma: licht klassiek Tanja Smits (dwarsfluit) en Erik Vandevoort (beiaard) Tanja Smits studeerde

Nadere informatie

Orde van Dienst Zondag 21 juli, 2019; Goede Herderkerk, Hoogeveen, uur Voorganger: Ds. J.J. van der Wilden

Orde van Dienst Zondag 21 juli, 2019; Goede Herderkerk, Hoogeveen, uur Voorganger: Ds. J.J. van der Wilden Orde van Dienst Zondag 21 juli, 2019; Goede Herderkerk, Hoogeveen, 09.30 uur Voorganger: Ds. J.J. van der Wilden Zingen Lied vóór de dienst: Lied 146c: 1 en 7 (alles wat adem heeft ) 146c:1 Alles wat adem

Nadere informatie

SAMEN BIJ ÉÉN. Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om uur in de Elimkerk te t Harde.

SAMEN BIJ ÉÉN. Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om uur in de Elimkerk te t Harde. ! SAMEN BIJ ÉÉN Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om 14.30 uur in de Elimkerk te t Harde. Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr. G.G. Kunst Medewerking: het mannenkoor Groot Schuylenburg

Nadere informatie

Gemeente OOSTDUINKERKE Parochiekerk Sint-Niklaas

Gemeente OOSTDUINKERKE Parochiekerk Sint-Niklaas VLAAMSE OVERHEID inventarisatie van het onroerend erfgoed : ORGELS Provincie West-Vlaanderen Administratieve entiteit KOKSIJDE Gemeente OOSTDUINKERKE Parochiekerk Sint-Niklaas Arrondissement Veurne KERK

Nadere informatie

Pinksteren Hemelvaart en Pinksteren * Beate Heinen

Pinksteren Hemelvaart en Pinksteren * Beate Heinen Pinksteren 2017 Hemelvaart en Pinksteren * Beate Heinen Goede Herderkerk * 4 juni 2017 m.m.v. de Protestantse Cantorij o.l.v. Theo Strik Nico Fierloos, orgel * ds. Huub Smeets, voorganger Voor de dienst:

Nadere informatie

Wij zijn uitermate tevreden met de bestemming van deze unieke ruimte.

Wij zijn uitermate tevreden met de bestemming van deze unieke ruimte. Beste, Vooreerst en opnieuw onze dank voor uw aanwezigheid op dit Kapelconcert ten voordele van het onderhoud van de Kapel Groot Hagelkruis-Steenstraat te Ekeren. De mooi en functioneel gerestaureerde

Nadere informatie

Orde voor de ingebruikneming van een orgel of ander muziekinstrument

Orde voor de ingebruikneming van een orgel of ander muziekinstrument Orde voor de ingebruikneming van een orgel ander muziekinstrument Het orgel muziekinstrument wordt tot aan het moment van het zegengebed nog niet bespeeld. De liederen die voordien worden aangegeven, zullen

Nadere informatie

Foto-impressie Kom-in-de-(orgel)kas(t)-dag Grote Kerk 18 augustus 2018

Foto-impressie Kom-in-de-(orgel)kas(t)-dag Grote Kerk 18 augustus 2018 Foto-impressie Kom-in-de-(orgel)kas(t)-dag Grote Kerk 18 augustus 2018 Zaterdag 18 augustus 2018: 4 e Kom-in-de-(orgel)kas(t)-dag. s morgens vroeg is de grote ruimte van de kerk nog akelig leeg, op een

Nadere informatie

Onderstaand stuk heb ik zowel naar "De Orgelvriend" als naar "Het Orgel" g d, echter men wil het niet plaatsen.

Onderstaand stuk heb ik zowel naar De Orgelvriend als naar Het Orgel g d, echter men wil het niet plaatsen. Beste Orgelvrienden, Onderstaand stuk heb ik zowel naar "De Orgelvriend" als naar "Het Orgel" gemaild, echter men wil het niet plaatsen. Dus daarom plaats ik het op mijn website zodat een ieder haar/zijn

Nadere informatie

Stefan Willems (links) en Nico Declerck (rechts) met Nel Swerts aan de piano.

Stefan Willems (links) en Nico Declerck (rechts) met Nel Swerts aan de piano. Overgenomen uit: Begijnhofkrant 33 (2011) 10-11 ROMANTISCHE MUZIEK OP HET BEGIJNHOF Jeannine Corthals Op zondag 26 juni 2011 boden De Vrienden van het Begijnhof van Turnhout in de Heilig Kruiskerk op het

Nadere informatie

Kerstmiddag Ichthuskerk Hersteld Hervormde Gemeente Kruiningen Zaterdag 16 december 2017 Aanvang 14.30u. Het Licht der wereld

Kerstmiddag Ichthuskerk Hersteld Hervormde Gemeente Kruiningen Zaterdag 16 december 2017 Aanvang 14.30u. Het Licht der wereld Kerstmiddag Ichthuskerk Hersteld Hervormde Gemeente Kruiningen Zaterdag 16 december 2017 Aanvang 14.30u Met medewerking van: ds. Van Vugt - opening Leen Heijboer (orgel) Evert van de Kamp (piano) begeleiding

Nadere informatie

KERSTNACHTDIENST 2018

KERSTNACHTDIENST 2018 KERSTNACHTDIENST 2018 HOOP (deel 1: Is er nog hoop?) Protestantse Gemeente Nunspeet Driestwegkerk Maandag 24 december 22.00 uur Voorganger: ds. F.W. Kuipers Organist: Wob Meijering Zang: Nunspeets mannenkoor

Nadere informatie

Onvoorwaardelijke Liefde

Onvoorwaardelijke Liefde Onvoorwaardelijke Liefde Pasen 2018 in de Protestantse gemeente Wolphaartsdijk Voorganger: ds. Corine van Eck Organist: René Nijsse Nicolauskerkkoor o.l.v. Joke de Witte Het Nicolauskerkkoor zingt: Daar

Nadere informatie

Kerstviering met jong en oud

Kerstviering met jong en oud Kerstviering met jong en oud Orde van dienst voor 25 december 2016 aanvang 10.00 uur De Hoeksteen, Capelle aan den IJssel Rivierweg 15 Voorganger: Ds. Dora Hoekstra Olthof Organist: Wiebe Zeilstra Muzikale

Nadere informatie

Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Markt 5 9340 Lede e-mail: academie@gamw.lede.be Tel: 053/60.68.70 www.gamw.lede.be

Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Markt 5 9340 Lede e-mail: academie@gamw.lede.be Tel: 053/60.68.70 www.gamw.lede.be Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Markt 5 e-mail: academie@gamw.lede.be Tel: 053/60.68.70 www.gamw.lede.be Wat is er mogelijk na de muziekschool??? je kan nog steeds terecht in onze academie

Nadere informatie

ANBI-INFORMATIE. Naam Stichting Musica Laurentius. RSIN of het fiscaal nummer 819966733

ANBI-INFORMATIE. Naam Stichting Musica Laurentius. RSIN of het fiscaal nummer 819966733 ANBI-INFORMATIE Naam Stichting Musica Laurentius RSIN of het fiscaal nummer 819966733 Contactgegevens Postadres: Molenvlietlaan 24 3271 BM Mijnsheerenland E-mail: musicalaurentius@gmail.com Bestuurssamenstelling

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 17 dd 27-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER De maand mei is bijzonder toegewijd aan de heilige Maria Zondag 1 mei: Zesde paaszondag: De H.Geest zal U alles

Nadere informatie

Lesbrief. Orgelkids Doe-orgel

Lesbrief. Orgelkids Doe-orgel Lesbrief Orgelkids Doe-orgel Korte omschrijving: Het Doeorgel van Orgelkids is een leskist met een ambachtelijk gebouwd pijporgel. In de leskist zitten de onderdelen waarmee kinderen zelf een orgel in

Nadere informatie

Zondag 7 februari Welkom in De Regenboog

Zondag 7 februari Welkom in De Regenboog Zondag 7 februari 2016 Welkom in De Regenboog Voorganger : ds. Wil Kaljouw Ouderling van dienst : Henk Morsink Organist Lector Koster : Rien Hoekjen : Albert Hartkamp : Dirk Slooijer Zingen Lied D8 uit

Nadere informatie

NEDERLANDSTALIG ISLAMONDERWIJS

NEDERLANDSTALIG ISLAMONDERWIJS NEDERLANDSTALIG ISLAMONDERWIJS EXECUTIEF VAN DE MOSLIMS VAN BELGIË INHOUD Historiek...4 Opleiding...5 Leerkracht worden...6 Vzw Centrum Islamonderwijs Vlaanderen...8 Inspectiedienst...9 3 HISTORIEK Als

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84. Orgelconcert Jaap de Wit

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84. Orgelconcert Jaap de Wit Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84 Orgelconcert Jaap de Wit Korte toelichting op het concert van 16 maart 2019 Jaap de Wit (geb. 1969) kreeg vanaf zijn 8 e jaar zijn eerste orgellessen.

Nadere informatie

LESBRIEF MAARSCHALKERWEERDORGEL Dierendagproject 4 oktober 2012

LESBRIEF MAARSCHALKERWEERDORGEL Dierendagproject 4 oktober 2012 LESBRIEF MAARSCHALKERWEERDORGEL Dierendagproject 4 oktober 2012 1 HET KERKORGEL HET GROOTSTE BLAASINSTRUMENT Op het plaatje hierboven zie je een heleboel blaasinstrumenten. Welke? Welke komen terug als

Nadere informatie

SAMENVATTING BELEIDSPLAN RESIDENTIE BACHKOOR

SAMENVATTING BELEIDSPLAN RESIDENTIE BACHKOOR SAMENVATTING BELEIDSPLAN 2017-2021 RESIDENTIE BACHKOOR De vereniging Residentie Bachkoor (RBK) heeft tot doel de beoefening van de zangkunst in het algemeen en de uitvoering van muziek van Johann Sebastian

Nadere informatie

Wolkm. Over de Drempel- 15 januari 2015 Lucille Lamaker Koor&Stem

Wolkm. Over de Drempel- 15 januari 2015 Lucille Lamaker Koor&Stem Wolkm Over de Drempel- 15 januari 2015 Lucille Lamaker Koor&Stem Missie Samen zingen gebruiken als een nieuwe vorm van communicatie voor mensen met dementie en hun omgeving Ontstaan en partners Principes

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN STARTZONDAG DELEN!

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN STARTZONDAG DELEN! PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN STARTZONDAG DELEN! Zondag 16 september 2018 Voorganger: ds. Willem de Boer en ds. Bert Boter Organist: dhr. Frank den Herder en dhr. Herman Lodder Cantorij o.l.v. Maria

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: Muzikale medewerking: Koster: Ds. G. de Goeijen Willem

Nadere informatie

't Schipke. extra. Informatie voor en door de studenten van Fr. De Merodestraat 63 de Koninklijke Beiaardschool Jef Denijn 2800 Mechelen

't Schipke. extra. Informatie voor en door de studenten van Fr. De Merodestraat 63 de Koninklijke Beiaardschool Jef Denijn 2800 Mechelen 't Schipke extra Informatie voor en door de studenten van Fr. De Merodestraat 63 de Koninklijke Beiaardschool Jef Denijn 2800 Mechelen Driemaandelijks tijdschrift 21e jaargang nr 3 bis april-mei 2004 V.U.

Nadere informatie

Martin Mans: Ik probeer door middel van mijn muziek het orgel dichter bij de mensen te

Martin Mans: Ik probeer door middel van mijn muziek het orgel dichter bij de mensen te Interview Martin Mans Kerk en Muziek juni 2008 Okke Dijkhuizen en Geerten Jan van Dijk Geen complete symfonie op het programma Martin Mans: Ik probeer door middel van mijn muziek het orgel dichter bij

Nadere informatie

Drie studie-/contactdagen voor organisten 2017

Drie studie-/contactdagen voor organisten 2017 Drie studie-/contactdagen voor organisten 2017 11 maart: Uitgeest (O.L.Vrouwe-Geboortekerk) 22 april: Alkmaar (Sint-Laurentiuskerk) 17 juni: Oosthuizen (Grote Kerk) Kerkelijke Stichting St. Gregorius in

Nadere informatie

PROGRAMMA ensemble INTERVALLI Marianne Salden Ria van den Brandt ris Eysermans

PROGRAMMA ensemble INTERVALLI Marianne Salden Ria van den Brandt ris Eysermans PROGRAMMA De essentie over het leven van Jezus van Nazareth is opgetekend door de vier evangelisten in het Nieuwe Testament. In de eerste eeuwen van onze jaartelling werd Christus leven een dankbare inspiratiebron

Nadere informatie

Nieuwsbrief. de Mariapassie. 4/9/2017 7e nieuwsbrief

Nieuwsbrief. de Mariapassie. 4/9/2017 7e nieuwsbrief Nieuwsbrief de Mariapassie. 4/9/2017 7e nieuwsbrief 7 e nieuwsbrief Let op uitnodiging voor vrienden dag: in deze nieuwsbrief. Bekijk ook even de laatste pagina Verslag van een repetitiedag, en een nieuwsflits

Nadere informatie

Houts Gemengd Koor. Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning

Houts Gemengd Koor. Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning Dinsdag 7 juni 2016. Houts Gemengd Koor OPGERICHT 16 MEI 1916 Secretariaat: Hans van Langeveld, Windmolenstraat 62, 5706 AS Helmond tel 0492-520383 mail: h.vanlangeveld@chello.nl Onderscheiden met de Koninklijke

Nadere informatie

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15. IN DE MAAT INFOBULLETIN HARMONIE TOG november 2013 TOG INTERNATIONAAL AGENDA 2013-2014: TOG KORT NIEUWS zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.00u

Nadere informatie

In de eerste lijn maakt Koor&Stem een onderscheid tussen drie doelgroepen: In de tweede lijn maakt Koor&Stem een onderscheid tussen twee doelgroepen:

In de eerste lijn maakt Koor&Stem een onderscheid tussen drie doelgroepen: In de tweede lijn maakt Koor&Stem een onderscheid tussen twee doelgroepen: 5. Doelgroepen In de eerste lijn maakt Koor&Stem een onderscheid tussen drie doelgroepen: Koren Zangers Geïnteresseerd publiek In de tweede lijn maakt Koor&Stem een onderscheid tussen twee doelgroepen:

Nadere informatie

Orde voor de ochtenddienst op zondag 30 april 2017 om uur in de Oude of Sint Alexanderkerk 3e zondag van Pasen. kleur: Wit

Orde voor de ochtenddienst op zondag 30 april 2017 om uur in de Oude of Sint Alexanderkerk 3e zondag van Pasen. kleur: Wit Protestantse gemeente Bennekom in wording. Orde voor de ochtenddienst op zondag 30 april 2017 om 10.30 uur in de Oude of Sint Alexanderkerk 3e zondag van Pasen. kleur: Wit 2017-12 Voorganger: ds. Wouter

Nadere informatie

De grote dichter Goethe heeft er zijn Faust-idee aan ontleend.

De grote dichter Goethe heeft er zijn Faust-idee aan ontleend. Het mirakel van Theophilus Theophilus leefde in de 6 e eeuw als burggraaf en werd later bisschop gewijd in Cilicië in Turkije. Hij verkocht zijn ziel aan de duivel en raakte van lieverlee aan lager wal.

Nadere informatie

amsterdam chamber orchestra concertserie concertgebouw 2012-2013

amsterdam chamber orchestra concertserie concertgebouw 2012-2013 concertserie concertgebouw 2012-2013 het bestaat in de basis uit een kleine groep internationale topstrijkers waaraan afhankelijk van het te spelen repertoire blazers wordt gevoegd. doel van het is om

Nadere informatie

pgscheemda e.o. Dit document staat t/m 12-7-'19 17:00 uur online op pgscheemda.nl 1

pgscheemda e.o. Dit document staat t/m 12-7-'19 17:00 uur online op pgscheemda.nl 1 Liturgie eredienst 7 juli 019 De Ontmoeting te Scheemda Voorganger: Ds. A.C. Meesters uit Stegwerda Organist: H. de Vries Welkom en mededelingen Lied 87:1,5 5 Rond het licht dat leven doet groeten wij

Nadere informatie