ZATERDAG 28 FEBRUARI 2009 SINT BARTHOLOMEUSKERK - MERKSEM ZATERDAG 7 MAART 2009 SINT WALDETRUDISKERK - HERENTALS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZATERDAG 28 FEBRUARI 2009 SINT BARTHOLOMEUSKERK - MERKSEM ZATERDAG 7 MAART 2009 SINT WALDETRUDISKERK - HERENTALS"

Transcriptie

1 ZATERDAG 28 FEBRUARI 2009 SINT BARTHOLOMEUSKERK - MERKSEM ZATERDAG 7 MAART 2009 SINT WALDETRUDISKERK - HERENTALS

2

3 P R O G R A M M A Ave verum corpus Francis Poulenc Messe de requiem Jehan Alain 1. Kyrie 2. Sanctus 3. Agnus Quatre motets sur des thèmes grégoriens Maurice Duruflé 1. Ubi caritas 2. Tota pulchra es 3. Tu es Petrus 4. Tantum ergo Requiem Gabriel Fauré 1. Introït et Kyrie 2. Offertoire 3. Sanctus 4. Pie Jesu 5. Agnus Dei 6. Libera me 7. In Paradisum PRESENTATIE : FRANK TUBEX.

4 Vocaal Ensemble Markant werd opgericht in de zomer van het jaar 2000 en verenigt een twintigtal zangers uit Herentals en de wijde omgeving, elk met zijn of haar eigen muzikale achtergrond en ervaring. Het ensemble streeft ernaar een breed repertorium op te bouwen en het publiek elk jaar weer te verrassen, te begeesteren en te ontroeren met een eigenzinnig programma, waar binnen de grenzen van een bepaald thema, de grote diversiteit van de koormuziek wordt verkend. Sinds 2005 staat Markant onder leiding van Geert Vermeyen. In 2007 wist het koor zich voor de tweede opeenvolgende keer te plaatsen in de afdeling uitmuntendheid tijdens de provinciale koorwedstrijd Antwerpen. contact : info@ensemblemarkant.be, 014 / In 1990 ontstond binnen het jeugdkoor van de parochie O.L.V. van Smarten Merksem een kleinere groep die zo graag zong dat ze er hun vrijdagavonden mee wilden vullen. Met een 12-tal enthousiastelingen werd zo de basis gelegd voor een nieuw vierstemmig jongerenkoor, het Vrijdagavondkoor. Oorspronkelijk zongen ze enkel liturgische gezangen, maar stilaan evolueerde het repertoire naar een brede waaier van verschillende genres. De laatste jaren gaat tijdens de repetities steeds meer aandacht

5 naar de basiselementen van goede stemcultuur en koorklank, zoals intonatie, klankprojectie, zanghouding en het vertolken van de juiste sfeer en muzikaliteit. In 2003 voerde het koor samen met het jeugd- en kamerkoor Waelrant uit Borgerhout het Gloria van Vivaldi uit. Deelname aan de provinciale koorwedstrijd in 2006 leverde een plaats op in uitmuntendheid. Sinds september 2004 zingt het koor onder de naam Gemengd Koor Lejra. contact : frederik@lejra.org, 0473 / Geert Vermeyen Muzikale leiding Geert Vermeyen ( 1970) behaalde in 1983 het diploma notenleer aan de muziekacademie van Merksem, waar hij ook viool studeerde. De liefde voor koor en koormuziek begon op achtjarige leeftijd in het knapenkoor van het Merksemse St.-Jan Berchmanscollege. In 1985 startte hij zijn loopbaan als dirigent bij het kinderkoor van de parochie O.L.Vrouw van Smarten te Merksem, waaruit in 1990 het gemengd koor Lejra ontstond. Hij volgde zangles bij Dirk Van Croonenborgh en zong in het kamerkoor Helicon uit Lier. In 2004 voltooide Geert de opleiding koordirectie van het DKO in de muziekacademie van Lier bij Marleen De Boo en Geert Hendrix en in 2007 de opleiding muziekgeschiedenis. Hij volgde er ook pianoles bij Ann De Koninck.

6 Kamerorkest Ostinato Ostinato werd in 1988 opgericht te Sint-Niklaas en telt een veertiental leden waaronder zowel professionele, semi-professionele als uitstekende amateur-musici. Deze mengeling van muzikanten leidt tot een degelijk en hecht ensemble waar artistieke kwaliteit samengaat met een grote musiceervreugde. Ostinato bestaat meestal enkel uit strijkers en continuo en heeft als doelstelling het opluisteren van academische zittingen en huwelijksmissen en het begeleiden van koren en solisten maar vooral het zelfstandig concerteren. Regelmatig worden concerten georganiseerd waarbij solisten, meestal uit eigen streek, worden uitgenodigd. Tevens wil het ensemble speciaal jonge afgestudeerden van conservatoria de kans geven om met een kamerorkest te musiceren. Koren uit de ganse Vlaamse regio en Nederland deden reeds een beroep op Ostinato om hen te begeleiden en hun concert op te luisteren. Zo werd het ensemble meermaals gevraagd voor de uitvoering van grotere koorwerken zoals het Requiem van Fauré, de Mattheuspassie van Teleman, het Kerstoratorium van Saint- Saens, de Messiah van Händel, Psalm 42 van Mendelsohn, het Requiem van Mozart en het Magnificat en Gloria van Vivaldi. In 2001 nam Ostinato in opdracht een CD op die positief werd onthaald en in 2004 werkte het mee aan de realisatie van een orgel CD. De dynamische aanpak van verschillende gastdirigenten zorgt ervoor dat dit semi-professionele ensemble steeds meer bijval mag genieten. Voor de uitvoering van het requiem van Fauré wordt de vaste kern van muzikanten van Ostinato uitgebreid met Sabine Vandingenen en Michiel Van Camp op hoorn.

7 Bart Wuilmus - Orgel Bart Wuilmus ( 1977) startte zijn orgelstudie aan de muziekacademie van Ekeren bij Marc Van Driessen. Vervolgens studeerde hij aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen bij Stanislas Deriemaeker en Joris Verdin. In 2000 behaalde hij er de meestergraad met grote onderscheiding voor orgel. In de klas van Wim Henderickx behaalde hij het diploma contrapunt en fuga en aan het Lemmensinstituut te Leuven behaalde hij in 2004 de meestergraad klavecimbel bij Kris Verhelst. Tijdens deze studie verdiepte hij zich tevens in orgelimprovisatie bij Kris Wittevrongel. Hij volgde meestercursussen bij Hans van Nieuwkoop, Jan Willem Janssen en Jos Van Immerseel. Bart Wuilmus is als organist verbonden aan de Sint-Lambertuskerk te Ekeren, en is hiermee de vaste bespeler van een Forcevilleorgel uit Bij het ensemble Chiome d Oro is hij actief als continuospeler. Verder werkte hij samen met onder andere Capilla Flamenca, Vier op een rij, Ex Tempore, Collegium Instrumentale Brugense en het VRT-koor. Hij is ook vaste medewerker bij Het Madrigaal en binnen dit kader werkt hij als organist geregeld mee aan zangavonden en als lesgever liedbegeleiding en improvisatie tijdens de Liturgische zaterdagen aan het Lemmensinstituut. In 2007 heeft de Nederlanse uitgeverij De Haske zijn eerste compositie voor Hafabra uitgegeven en tevens op CD uitbracht. Hij is leraar orgel, klavecimbel en begeleidingspraktijk aan de muziekacademies van Ninove, Herentals en Turnhout.

8 Barbara Somers - Sopraan Barbara Somers ( 1982) startte haar muzikale carrière aan de Academie voor Muziek en Woord Deurne waar zij piano studeerde en zang volgde bij Griet de Meulder. In 2004 behaalde ze haar diploma regent Muzikale Opvoeding aan de Hogeschool Antwerpen. Momenteel studeert zij klassieke zang in het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bij Bernadette Degelin en Ludwig Van Gijseghem, operaklas bij Guy Joosten en liedklas bij Lucienne Van Deyck en Jozef de Beenhouwer. Ze volgde ook masterclasses bij Carol Yahr en John Norris. Haar eerste koorervaring deed Barbara Somers op in Jeugdkoor Waelrant, onder leiding van Marleen De Boo. Verder was ze lid van het Vocaal Ensemble Cantando onder leiding van Luc Anthonis, het Zefferetti Consort onder leiding van Paul Dinneweth en het Kamerkoor Helicon onder leiding van Geert Hendrix. In november 2006 zong Barbara mee in het nieuwe projectkoor van de Bachacademie onder leiding van Christoph Siebert en Philippe Herreweghe. Ze was als soliste te horen in het Magnificat van Bach, Solomon van Händel en in de productie Händel verteld in een regie van Johan De Paepe. Momenteel engageert ze zich binnen het Octopus kamerkoor onder leiding van Bart Van Reyn, La Furia en het Vocaal ensemble Soratea onder leiding van Patrick Debrabandere, waar ze ook als soliste te horen is. Sinds september 2007 zingt Barbara freelance mee in het Vlaams Radio Koor onder leiding van chef-dirigent Johan Duijck. Zij is tevens verbonden aan SAMWD Lier als leerkracht zang, samenzang en AMV.

9 Philip Dijckmans - Bas-bariton Philip Dijckmans ( 1970) kreeg zijn muzikale basisopleiding (viool, zang en notenleer) aan de muziekacademie Zoltan Kodaly in Wijnegem. Hij volgde zang bij achtereenvolgens Katarina Moesen, Peter Ickx en bij Daniëlle Van Hoof aan de SAMWD van Lier. Vanaf zijn 12 jaar is hij actief in diverse koren, waaronder het Leuvens Universitair Koor, de Cappella Caecilia uit Antwerpen onder leiding van Frans Dubois en Peter Dejans en het Kamerkoor Helicon uit Lier onder leiding van Geert Hendrix. In 2006 nam hij deel aan de Kooracademie, een initiatief van Philippe Herreweghe. Vanaf datzelfde jaar treedt hij geregeld op als vervanger bij het Vlaams Radio koor. Als solist kreeg Philip Dijckmans de kans om mee te werken aan uitvoeringen van het Requiem van Duruflé en het Requiem van Howells, de Orgelsolomesse van Mozart en het Lied van de Aarde van Löwental. In november 2002 vertolkte hij de rol van keizer in de familievoorstelling Het leven zit er in, met muziek van Sjostakovitsch op tekst van Kaat Vrancken, uitgevoerd door het Jeugd en Muziek Orkest van Antwerpen onder leiding van Ivo Venkov. In maart 2003 zong hij de rol van Pilatus in de Mattheuspassie van Telemann onder leiding van Michaël Scheck. De rol van Pilatus zong hij ook in diverse uitvoeringen van de Mattheus- en de Johannespassie van Bach door kamerkoor Helicon en orkest La Passione onder leiding van Geert Hendrix. Philip Dijckmans engageert zich vanaf 1985 voor Jeugd en Muziek, zowel lokaal, Vlaams als internationaal, en is momenteel voorzitter van Jeugd en Muziek Antwerpen vzw. Professioneel is hij actief als advocaat.

10 Vocaal Ensemble Markant dankt zijn trouwe sponsors Huis Haest... Zandstraat 1, Herentals Brasserie Brigand... Bovenrij 59, Herentals Schoenen Labro... Bovenrij 67, Herentals Paul en Mia Snoeys-Hermans... Augustijnenlaan 52, Herentals Accountantskantoor MVK en Co... Kloosterstraat 1, Herentals Bloemen Bulckens-Beirinckx... Herenthoutseweg 142, Herentals Dokter en Mevrouw Avonds... Cardijnlaan 42, Herentals Familie De Ceulaer-Lievens... Poederleeseweg 151, Herentals Mevrouw Josee Heylen... Larikslaan 9, Herentals Salon Verbraeken... Lierseweg 120, Herentals 't Lekker ijsje van Baeten... Langepad 9, Herentals KBC Bank Herentals... Grote Markt 26, Herentals Mevrouw Greta Horemans... Rozenstraat 43, Herentals Familie Wynants-Dierckx... Snepkenshof 18, Kasterlee Gemengd koor Lejra dankt voor hun bereidwillige medewerking Walter Vertongen van de St.-Bartholomeusparochie Bloemen en planten Snoeys Merksem Jean Degreef voor het licht en geluid De praktische ploeg van Lejra met zijn vele trouwe vrijwilligers

11

12 Deze concerten kwamen tot stand dankzij de gewaardeerde steun van STAD HERENTALS KBC Herentals KBC Merksem

MIXTUUR. Orgelconcert ONGEHOORD. door NICO DECLERCK. 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten

MIXTUUR. Orgelconcert ONGEHOORD. door NICO DECLERCK. 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten MIXTUUR Orgelconcert ONGEHOORD door NICO DECLERCK 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten PROGRAMMA 3 Organist Nico Declerck 5 Aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen behaalde Nico Declerck

Nadere informatie

10 JAAR VOCAAL ENSEMBLE MARKANT I AM GLAD DAYLONG. Muzikale leiding : Geert Vermeyen Presentatie : Frank Tubex

10 JAAR VOCAAL ENSEMBLE MARKANT I AM GLAD DAYLONG. Muzikale leiding : Geert Vermeyen Presentatie : Frank Tubex 10 JAAR VOCAAL ENSEMBLE MARKANT I AM GLAD DAYLONG Muzikale leiding : Geert Vermeyen Presentatie : Frank Tubex Zondag 19 juni 2011 Sint-Catharinakerk I AM GLAD DAYLONG Om zijn tiende verjaardag met enige

Nadere informatie

die hij eerder componeerde en die gebaseerd zijn op de gregoriaanse gezangen van de dodenmis,

die hij eerder componeerde en die gebaseerd zijn op de gregoriaanse gezangen van de dodenmis, Het Requiem van Duruflé ging in première op Allerzielen van het jaar 1 947 en werd door de componist opgedragen ter nagedachtenis van zijn vader. Het is een bewerking van een suite orgelstukken die hij

Nadere informatie

TALÁLKOZÁS. HET KAMERKOOR SINE NOMINE uit Lier brengt Slavische Muziek. Met medewerking van. Kamerorkest Arc- en- Ciel

TALÁLKOZÁS. HET KAMERKOOR SINE NOMINE uit Lier brengt Slavische Muziek. Met medewerking van. Kamerorkest Arc- en- Ciel TALÁLKOZÁS OnTmOeTing HET KAMERKOOR SINE NOMINE uit Lier brengt Slavische Muziek Met medewerking van Kamerorkest Arc- en- Ciel Combo : Jef De Haes, Jeanneke Van Roeyen, Bart van Lierde, Tim Van Acke Piano

Nadere informatie

KOREN & ORGELS P R E S E N T E E R T. zondag. 16 juni Abdijkerk Rolduc Heyendallaan 82 Kerkrade. aanvang 16:00 entree 5

KOREN & ORGELS P R E S E N T E E R T. zondag. 16 juni Abdijkerk Rolduc Heyendallaan 82 Kerkrade. aanvang 16:00 entree 5 S O K P R E S E N T E E R T KOREN & ORGELS CAPELLA SANCTI SERVATII & VOCAAL ENSEMBLE SILHOUET o.l.v. HANS HEYKERS KOPERENSEMBLE ST. CAECILIA SCHIMMERT o.l.v. FRENK ROUSCHOP ARNO KERKHOF & MARCEL VERHEGGEN

Nadere informatie

MUZIKALE LEIDING GEERT VERMEYEN PRESENTATIE FRANK TUBEX

MUZIKALE LEIDING GEERT VERMEYEN PRESENTATIE FRANK TUBEX KOORMUZIEK UIT DE VS MUZIKALE LEIDING GEERT VERMEYEN PRESENTATIE FRANK TUBEX Vocaal Ensemble Markant uit Herentals en Gemengd koor Lejra uit Merksem, twee koren die niet alleen hun passie voor vocale

Nadere informatie

zangen van zoeken en zien

zangen van zoeken en zien NIEUWSBRIEF nr 10 - NAJAAR 2015 presentatie nieuwe oecumenische liedbundel Sportlaan 4-47 9728 PH Groningen T +31 (0)50 851 75 85 M +31 (0)6 53 79 96 35 E c.w.a.fictoor@gmail.com W www.chris-fictoor-foundation.nl

Nadere informatie

Nicole De Paepe presenteert Duetten in concert

Nicole De Paepe presenteert Duetten in concert presenteert Duetten in concert Programma voor het opluisteren van een viering Programma Duetten eredienst Contactpersoon: pianiste organiste - componiste 03 664 85 50 0486 107 429 Samenstelling en keuze

Nadere informatie

Paul Mestrom Mannenkoor St. Remigius

Paul Mestrom Mannenkoor St. Remigius Met veel plezier schrijven wij, de drie voorzitters van de mannenkoren uit Klimmen, Geulle en Someren, een inleidend woord voor het Drie Koren Concert dat in de maand mei 2019 in drie plaatsen wordt uitgevoerd.

Nadere informatie

Operette en Belcanto

Operette en Belcanto Operette en Belcanto programma aanbod Melodieën, Operette en Belcanto Wij bieden met dit programma een leuke namiddag of avond aan met in het eerste deel een greep uit verschillende belcanto en liedmelodieën

Nadere informatie

In de eerste lijn maakt Koor&Stem een onderscheid tussen drie doelgroepen: In de tweede lijn maakt Koor&Stem een onderscheid tussen twee doelgroepen:

In de eerste lijn maakt Koor&Stem een onderscheid tussen drie doelgroepen: In de tweede lijn maakt Koor&Stem een onderscheid tussen twee doelgroepen: 5. Doelgroepen In de eerste lijn maakt Koor&Stem een onderscheid tussen drie doelgroepen: Koren Zangers Geïnteresseerd publiek In de tweede lijn maakt Koor&Stem een onderscheid tussen twee doelgroepen:

Nadere informatie

Genk bruist van creatieve amateurkunstenverenigingen én dat mag gezien en gehoord worden.

Genk bruist van creatieve amateurkunstenverenigingen én dat mag gezien en gehoord worden. Genkse Koren Genk bruist van creatieve amateurkunstenverenigingen én dat mag gezien en gehoord worden. In deze brochure stellen Genkse koren hun werking en hun nieuwste producties aan u voor. In dit brede

Nadere informatie

Riu, riu, chiu - Traditioneel. El grillo - Josquin Desprez. Odi et amo - Carl Orff. There is no rose - Anoniem, bew. Paul Hillier

Riu, riu, chiu - Traditioneel. El grillo - Josquin Desprez. Odi et amo - Carl Orff. There is no rose - Anoniem, bew. Paul Hillier Een van de hardnekkigste virussen op onze aarde is het zangvirus: wie hierdoor wordt besmet, gaat een leven vol onlesbare dorst naar zingen tegemoet. Dit zangvirus heeft ook de leden van Markant aangetast.

Nadere informatie

Academiejaar 2014/2015. Academische Bachelor en Master muziek. muziek

Academiejaar 2014/2015. Academische Bachelor en Master muziek. muziek Academiejaar 2014/2015 Academische Bachelor en Master muziek muziek Academische Bachelor en Master muziek muziek Kiezen voor de opleiding Muziek aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen is geen alledaagse

Nadere informatie

1 Voorwoord 2. 2 Organigram 3. 3 Orkestdirectie 4 3.1 Inleiding tot Orkestdirectie 4

1 Voorwoord 2. 2 Organigram 3. 3 Orkestdirectie 4 3.1 Inleiding tot Orkestdirectie 4 Inhoudstafel 1 Voorwoord 2 2 Organigram 3 3 Orkestdirectie 4 3.1 Inleiding tot Orkestdirectie 4 4 Master Koordirectie 4 4.1 Inleiding tot Koordirectie 4 4.2 Master Koordirectie 5 5 HaFaBra-directie 6 5.1

Nadere informatie

Examenregeling MUZIEK

Examenregeling MUZIEK Examenregeling MUZIEK INSTRUMENT/ZANG L1vw/L2j+vw/L3j Van maandag 8 juni tem woensdag 17 juni 2015, op het gewone lesuur. EXAMENPROGRAMMA MUZIEK L3volw.,, M1, M2, M3, H1, H2, H3 Graad (optie) Alle instrumenten

Nadere informatie

A. Het project. 1. Beschrijving van het project

A. Het project. 1. Beschrijving van het project A. Het project 1. Beschrijving van het project Een participatief project voor het verwerven van een Noord-Nederlands/Noord-Duits geïnspireerd barokorgel voor de Sint-Norbertuskerk in Antwerpen, met het

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE KUNSTACADEMIE

GEMEENTELIJKE KUNSTACADEMIE Lijsterbessenlaan 24 9120 Beveren Tel 03/750 10 75 e-mail: academie@beveren.be website www.dekunstacademiebeveren.be GEMEENTELIJKE KUNSTACADEMIE INFOBROCHURE Studierichting Muziek SCHOOLJAAR 2017-2018

Nadere informatie

20 januari concert Gregoriaanse Kring o.l.v. Wilko Brouwers en het Monteverdi kamerkoor o.l.v. Wouter Verhage

20 januari concert Gregoriaanse Kring o.l.v. Wilko Brouwers en het Monteverdi kamerkoor o.l.v. Wouter Verhage 20 januari concert e Kring o.l.v. Wilko Brouwers en het Monteverdi kamerkoor o.l.v. Wouter Verhage WOORDEN VAN CHRISTUS Wie in het gregoriaanse misrepertoire zoekt naar gezangen die gebaseerd zijn op citaten

Nadere informatie

Nicole De Paepe presenteert Muzikale opluistering bij uitvaarten Voor klavier en 2 sopranen

Nicole De Paepe presenteert Muzikale opluistering bij uitvaarten Voor klavier en 2 sopranen Nicole De Paepe presenteert Muzikale opluistering bij uitvaarten Voor klavier en 2 sopranen Geef de uitvaart van een dierbare overledene een persoonlijke invulling met live muziek. Muziek is iets wat in

Nadere informatie

In 2014 heeft New Voices een koorreis naar Kent, Engeland ondernomen.

In 2014 heeft New Voices een koorreis naar Kent, Engeland ondernomen. In 2014 heeft New Voices een koorreis naar Kent, Engeland ondernomen. Via deze een link een impressie: http://www.youtube.com/watch?v=-xljmoj6ans&authuser=0 Verslag jubileumconcert 10 jaar New Voices,

Nadere informatie

zangen van zoeken en zien

zangen van zoeken en zien presentatie nieue oecumenische liedbundel Sportlaan 4-47 9728 PH Groningen T +31 (0)50 851 75 85 M +31 (0)6 53 79 96 35 E c..a.fictoor@gmail.com W.chris-fictoor-foundation.nl W.fictoor.nl PRESENTATIE OECUMENISCHE

Nadere informatie

Nicole De Paepe presenteert Operette en Belcanto

Nicole De Paepe presenteert Operette en Belcanto Nicole De Paepe presenteert Operette en Belcanto programma aanbod Piano, Opera en Belcanto Wij bieden met dit programma een leuke namiddag of avond aan met in het eerste deel Het verhaal van de legende

Nadere informatie

OOST-VLAAMS SYMFONISCH ORKEST SPONSORDOSSIER 18.

OOST-VLAAMS SYMFONISCH ORKEST SPONSORDOSSIER 18. OOST-VLAAMS SYMFONISCH ORKEST SPONSORDOSSIER 18 info@ovso.be www.ovso.be OVSO IN T KORT Het Oost-Vlaams Symfonisch Orkest werd opgericht in 2008, door en voor gepassioneerde muzikanten die samen interessante

Nadere informatie

Personalia Annelies Willemse

Personalia Annelies Willemse Concertcyclus Op zondag 8 juli om 16.00 uur musiceren in de St.Willibrorduskerk in Deurne Annelies Willemse op orgel, Carla Nies op dwarsfluit/panfluit en Rolf van Meurs op gitaar. In diverse combinaties

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Muziek in de Cathrien

Samenwerkingsverband Muziek in de Cathrien DONATEURSCHAP STICHTING COLLEGIUM MUSICUM EINDHOVEN Om de activiteiten van het Samenwerkingsverband Muziek in de Cathrien te kunnen voortzetten, is de financiële steun van sponsoren en donateurs onmisbaar.

Nadere informatie

Rienk Bakker Curriculum Vitae

Rienk Bakker Curriculum Vitae Rienk Bakker Curriculum Vitae PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam: Hendrik Rian Bakker Adres: Meerkoetweide 25 3993 EB HOUTEN Mobiel: 0651231473 E-mail: rienk.bakker1@gmail.com Geboortedatum: 05-12-1986 Rijbewijs:

Nadere informatie

FELICITAZIONE Aula Pieter De Somer, KULeuven Vrijdag 11 maart 2016 om 20:00 uur

FELICITAZIONE Aula Pieter De Somer, KULeuven Vrijdag 11 maart 2016 om 20:00 uur VZW Rotary Club Leuven www.rotaryleuven.be Leuven, 30 november 2015 24 e LENTECONCERT ROTARY CLUB LEUVEN Geachte Mevrouw, Geachte Heer, FELICITAZIONE Aula Pieter De Somer, KULeuven Vrijdag 11 maart 2016

Nadere informatie

E 8 C-KOREN. Kerstconcert. Programmaboekje

E 8 C-KOREN. Kerstconcert. Programmaboekje 29 DECEMBER 20 N E 16 8 2 C-KOREN Kerstconcert er k e ertuskerk Programmaboekje e n si nt -la mb Hartelijk welkom en fijn dat je er bij bent! Hartelijk welkom en fijn dat je er bij bent! Waarom zou je

Nadere informatie

A G E N D A. Vrijdag/zaterdag 9 en 10 november u. Sporthal Sportlaan 4 Pijnacker The armed Man (Jenkins) door oratoriumkoor Cantando

A G E N D A. Vrijdag/zaterdag 9 en 10 november u. Sporthal Sportlaan 4 Pijnacker The armed Man (Jenkins) door oratoriumkoor Cantando 1 A G E N D A Vrijdag/zaterdag 9 en 10 november 20.15 u. Sporthal Sportlaan 4 Pijnacker The armed Man (Jenkins) door oratoriumkoor Cantando Toegang: 20,00 Zaterdag 10 november 20.15 u. theater de Veste

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86. Golden Circle Ensemble - Johannes Passion

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86. Golden Circle Ensemble - Johannes Passion Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86 Golden Circle Ensemble - Johannes Passion Korte toelichting op het concert van 13 april maart 2019 Na het prachtige orgelconcert van Jaap de Wit

Nadere informatie

Zo vader zo dochter (of toch niet?)

Zo vader zo dochter (of toch niet?) Zo vader zo dochter (of toch niet?) Nico en Barbara Baltussen: Duo Viool-Piano I) Introductie Glenn Vervliet Violist Nico Baltussen bouwde zijn artistieke loopbaan op via o.m. de Europese prijs op de Nationale

Nadere informatie

WIST JE... dat de SAMWD- LIER ook te vinden is op facebook met als facebookpagina haar centraal devies iedereen arcest

WIST JE... dat de SAMWD- LIER ook te vinden is op facebook met als facebookpagina haar centraal devies iedereen arcest WIST JE... dat de SAMWD- LIER ook te vinden is op facebook met als facebookpagina haar centraal devies iedereen arcest dat je aan de SAMWD- LIER zowat alle instrumenten kan volgen, ook de meer zeldzame

Nadere informatie

DOMEIN MUZIEK:KLASSIEKE & OUDE MUZIEK

DOMEIN MUZIEK:KLASSIEKE & OUDE MUZIEK DOMEIN MUZIEK:KLASSIEKE & OUDE MUZIEK GRAAD 1: MUZIEKINITIATIE De eerste graad is toegankelijk voor leerlingen vanaf 6 jaar. De eerste graad bestaat uit 1 wekelijkse lestijd. (60 min.) GRAAD 1: muziekinitiatie

Nadere informatie

amsterdam chamber orchestra concertserie concertgebouw 2012-2013

amsterdam chamber orchestra concertserie concertgebouw 2012-2013 concertserie concertgebouw 2012-2013 het bestaat in de basis uit een kleine groep internationale topstrijkers waaraan afhankelijk van het te spelen repertoire blazers wordt gevoegd. doel van het is om

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Jaarverslag Stichting Herdenkingsconcert s-hertogenbosch 2017

Inhoudsopgave. Jaarverslag Stichting Herdenkingsconcert s-hertogenbosch 2017 Inhoudsopgave Jaarverslag Stichting Herdenkingsconcert s-hertogenbosch 2017 Voorwoord pagina 3 Bestuursverslag pagina 4 Financieel jaarverslag pagina 7 2 Voorwoord s-hertogenbosch, december 2017 Geachte

Nadere informatie

Toonkunstkoor Schiedam - Concertlijst vanaf 1998. Datum Repertoire Locatie. 16-11-2014 Rossini: Petite Messe Solennelle Korenbeurs, Schiedam

Toonkunstkoor Schiedam - Concertlijst vanaf 1998. Datum Repertoire Locatie. 16-11-2014 Rossini: Petite Messe Solennelle Korenbeurs, Schiedam Toonkunstkoor - Concertlijst vanaf 1998 Datum Repertoire Locatie 16-11-2014 Rossini: Petite Messe Solennelle Korenbeurs, 23-11-2014 Rossini: Petite Messe Solennelle Open Hofkerk, Rotterdam- Ommoord 17-05-2014

Nadere informatie

Informatiebrochure. Muziek - Woord - Dans - Initiatie

Informatiebrochure. Muziek - Woord - Dans - Initiatie Informatiebrochure Muziek - Woord - Dans - Initiatie Welkom In het Stedelijk Conservatorium van Mechelen kan je al je podiumtalenten ten volle ontwikkelen. We bieden kunstonderwijs op hoog niveau, maar

Nadere informatie

Wat kunnen kinderen van van 6 ( 2008) of 7 jaar ( 2007) volgen in de richting dans?

Wat kunnen kinderen van van 6 ( 2008) of 7 jaar ( 2007) volgen in de richting dans? Veelgestelde vragen over de academie Studierichting dans Wat kunnen kinderen van van 6 ( 2008) of 7 jaar ( 2007) volgen in de richting dans? Kinderen van 6 en 7 jaar kunnen initiatielessen dans volgen.

Nadere informatie

Beiaard Peer. Concerten 2007

Beiaard Peer. Concerten 2007 Beiaard Peer Zestiende concertseizoen Concerten 2007 Zondag 6 mei 13u Torenfeesten Dwarsfluit en beiaard Programma: licht klassiek Tanja Smits (dwarsfluit) en Erik Vandevoort (beiaard) Tanja Smits studeerde

Nadere informatie

Programma. In Paradisum. (1809-1847) Herr, nun lässest du deinen Diener in Frieden fahren. Denn er hat seinen Engeln befohlen. Verleih uns Frieden

Programma. In Paradisum. (1809-1847) Herr, nun lässest du deinen Diener in Frieden fahren. Denn er hat seinen Engeln befohlen. Verleih uns Frieden Programma In Paradisum Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847) Christe du Lamm Gottes Herr, nun lässest du deinen Diener in Frieden fahren Denn er hat seinen Engeln befohlen Verleih uns Frieden Hymne opus

Nadere informatie

leerjaar Leerkracht Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag

leerjaar Leerkracht Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Algemene Muzikale Vorming (AMV) & Samenzang-Jongeren (SZ) De Leertuin Meise De Leertuin Meise Basisschool Brixius L1A AMV Hubert V Hellemont 16u00-17u00 16u00-17u00 SZ Anneleen V Lancker 17u00-17u30 L2A

Nadere informatie

Nieuws uit eigen afdeling

Nieuws uit eigen afdeling Nieuwsbrief Juni 2014 Nederlandse Sint Gregoriusvereniging, afdeling Utrecht Voor dirigenten, organisten, cantores, koorbesturen, pastores en allen die betrokken zijn bij liturgie en kerkmuziek In deze

Nadere informatie

Vooruitblik op het concert van 26 mei Over Daan Manneke en zijn Cappella Breda.

Vooruitblik op het concert van 26 mei Over Daan Manneke en zijn Cappella Breda. NIEUWSBRIEF NR. 14 Zondag 26 mei, Lambertuskerk, 15 uur. Kerklaan 4, 4944 VB Raamsdonk. Cappella Breda o.l.v. Daan Manneke De Zwitserse componist Frank Martin (1890-1974), schreef in 1922 zijn Messe für

Nadere informatie

Egmont Ouverture Op. 84 Ludwig van Beethoven. Symphony No. 5 in Bb majeur Franz Schubert

Egmont Ouverture Op. 84 Ludwig van Beethoven. Symphony No. 5 in Bb majeur Franz Schubert Het Neretva Ensemble Het ensemble is gegroeid uit de gelegenheids-begeleidingsgroep van het Antwerpse PIH koor (opgericht in 1999) onder leiding van dirigent Bart Van Casteren. Na een kooroptreden in Wilrijk

Nadere informatie

Secretarie Concerten Meppel Locatie Meppel; Kunsthuis Secretarie ; Hoofdstraat 22 Datum en tijdstip Donderdag 24 augustus 2017; 16.

Secretarie Concerten Meppel Locatie Meppel; Kunsthuis Secretarie ; Hoofdstraat 22 Datum en tijdstip Donderdag 24 augustus 2017; 16. Activiteiten onder auspiciën Foundation Per activiteit is bij bijzonderheden vermeld welke onze inbreng is Secretarie Concerten Meppel Meppel; Kunsthuis Secretarie ; Hoofdstraat 22 Datum en tijdstip Donderdag

Nadere informatie

31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008

31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008 31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008 gelderland zaterdag 1 nov Concertgebouw De Vereeniging, Nijmegen 20.15 uur www.keizerkarelpodia.nl / 024-3221100 28,00 pashouders 25,75 Rotterdams Kamerorkest Conrad van

Nadere informatie

Groene of Willibrordkerk Oegstgeest

Groene of Willibrordkerk Oegstgeest Groene of Willibrordkerk Oegstgeest Dinsdag 16 april 2019 20.00 uur PASSIECONCERT Leids Kamerkoor onder leiding van Dody Soetanto Toelichting op het programma Speciaal voor de Stille Week heeft het Leids

Nadere informatie

OVERZICHT VAKKENPAKKET PER GROEP

OVERZICHT VAKKENPAKKET PER GROEP OVERZICHT VAKKENPAKKET PER GROEP In onderstaande pagina s vindt u een overzicht van de studieonderdelen / examenvakken die nodig zijn als u de studie volgt met als doel het behalen van het vakdiploma Docerend

Nadere informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Zaterdag 15-12 10.00-15.00 uur Scoutinggroepen Hintham Sint Cristoffel 15.00 uur Stadspijpers De Stadspijpers van

Nadere informatie

Wij zijn uitermate tevreden met de bestemming van deze unieke ruimte.

Wij zijn uitermate tevreden met de bestemming van deze unieke ruimte. Beste, Vooreerst en opnieuw onze dank voor uw aanwezigheid op dit Kapelconcert ten voordele van het onderhoud van de Kapel Groot Hagelkruis-Steenstraat te Ekeren. De mooi en functioneel gerestaureerde

Nadere informatie

Seizoen Sponsormap BachPlus vzw

Seizoen Sponsormap BachPlus vzw Seizoen 2016-2017 Sponsormap BachPlus vzw Het ensemble Het ensemble Het barokensemble BachPlus werd in 2010 opgericht door sopraan Elisabeth Hermans en klavierspeler/dirigent Bart Naessens. In oorsprong

Nadere informatie

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning in de kerk uur - Repetitie Kamerkoor Couleur Vocale

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning in de kerk uur - Repetitie Kamerkoor Couleur Vocale ROOSTER Donderdag 13 april Witte Donderdag 19.00 uur - Dames en heren Bartholomeuskoor zingen tijdens de viering vanwege Witte Donderdag in onze kerk. 20.00 uur - Repetitie Fine Tuning in de kerk 20.30

Nadere informatie

CONSERVATORIUM AAN ZEE

CONSERVATORIUM AAN ZEE CONSERVATORIUM AAN ZEE Geachte mevrouw, Geachte heer, Beste meisjes en jongens, Het Conservatorium van Oostende, het Conservatorium aan Zee, opgericht in 1849, is één van de oudste en meest gerespecteerde

Nadere informatie

Vanavond zal ik van de liefde zingen en van het leven dat de seizoenen kleurt met verstilde ombers of vurig karmijn.

Vanavond zal ik van de liefde zingen en van het leven dat de seizoenen kleurt met verstilde ombers of vurig karmijn. IK HEB JE LIEF Vanavond zal ik van de liefde zingen en van het leven dat de seizoenen kleurt met verstilde ombers of vurig karmijn. Ik zal van de liefde zingen zoveel ik maar kan en proberen vanuit de

Nadere informatie

Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006

Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006 Interview met Arleen van Wijland datum: 14-04-2006 bron: www.eboomberg.nl auteur: ir. Fred van de Biezen Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006 Het is me qua tijd nog net gelukt om

Nadere informatie

Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Evenementenkalender Vivium De Bolder

Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Evenementenkalender Vivium De Bolder Evenementenkalender Vivium De Bolder Kies foto 2 Kies foto 1 Kies foto 3 en Najaar winter 2017 Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Vivium helpt u verder Concerten & evenementen > De Bolder

Nadere informatie

Rueda Libre. Slingerend tussen jazz en tango

Rueda Libre. Slingerend tussen jazz en tango Rueda Libre Slingerend tussen jazz en tango Rueda Libre biedt een repertoire van originele composities met een grote beeldenrijkdom waarbij, zoals in een film, elk nummer de toon zet voor een nieuw universum

Nadere informatie

Datum Witte Donderdag 21 april 2011, aanvang uur

Datum Witte Donderdag 21 april 2011, aanvang uur Johannes Passion, BWV 245 Johann Sebastian Bach (1685 1750) Uitvoerenden Diane Verdoodt sopraan Liesbeth van der Loop alt Bart de Kegel tenor (aria s) Hans de Vries bas (aria s) Jeroen de Vaal tenor (Evangelist)

Nadere informatie

Aanvraag projectsubsidie

Aanvraag projectsubsidie Aanvraag projectsubsidie Projecten voor amateurkoren - bestemd voor leden van Koor&Stem georganiseerd in provincie Oost-Vlaanderen Procedure voor aanvraag van een projectsubsidie 1 Richtlijnen en voorwaarden

Nadere informatie

VOCAAL ENSEMBLE MARKANT ONDER LEIDING VAN JORIS VAN HASSELT LAUDATE ZONDAG 1 MAART 2015 ONDER LEIDING VAN AN MEEUSEN KAMERKOOR PANTARHEI

VOCAAL ENSEMBLE MARKANT ONDER LEIDING VAN JORIS VAN HASSELT LAUDATE ZONDAG 1 MAART 2015 ONDER LEIDING VAN AN MEEUSEN KAMERKOOR PANTARHEI VOCAAL ENSEMBLE MARKANT ONDER LEIDING VAN JORIS VAN HASSELT LAUDATE ZONDAG 1 MAART 2015 ONDER LEIDING VAN AN MEEUSEN KAMERKOOR PANTARHEI PRESENTATIE : FRANK TUBEX LAUDATE (psalm 117) Laudate Dominum omnes

Nadere informatie

Stichting Delfzijls Symphonie Orkest Suonare d Amatori

Stichting Delfzijls Symphonie Orkest Suonare d Amatori Stichting Delfzijls Symphonie Orkest Suonare d Amatori Beleidsplan 2018-2019 Inleiding --------------------------------------------------------------------------------3 Doelstellingen en beleid-------------------------------------------------------------3

Nadere informatie

Podiumbeestje. schooljaar 2010 2011 (deel II) van de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans

Podiumbeestje. schooljaar 2010 2011 (deel II) van de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Podiumbeestje schooljaar 2010 2011 (deel II) van de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Lijsterbessenlaan 24, 9120 Beveren Tel. 03/775 35 79 Fax. 03/755 82 75 e-mail: academie@beveren.be

Nadere informatie

Cultuur in de Middag. Uitnodiging voor alle buurtbewoners van 55+, komt u ook?

Cultuur in de Middag. Uitnodiging voor alle buurtbewoners van 55+, komt u ook? Cultuur in de Middag Cultuur in de Middag is een samenwerkingsproject van: Huis van de Buurt, Dr. Sarphatihuis en Sint Jacob Uitnodiging voor alle buurtbewoners van 55+, komt u ook? Beste buurtbewoner,

Nadere informatie

KONINKLIJK CONSERVATORIUM ANTWERPEN VAKGROEPEN - SECTIONS

KONINKLIJK CONSERVATORIUM ANTWERPEN VAKGROEPEN - SECTIONS Pagina 1 van 5 LESSENROOSTER BACHELOR en SCHAKELPROGRAMMA _ MUZIEK KLASSIEK 2017-2018 Opleidingsonderdelen uit vakgebieden Algemene Muzikale Vorming en Algemene Culturele Vorming KONINKLIJK CONSERVATORIUM

Nadere informatie

De grote dichter Goethe heeft er zijn Faust-idee aan ontleend.

De grote dichter Goethe heeft er zijn Faust-idee aan ontleend. Het mirakel van Theophilus Theophilus leefde in de 6 e eeuw als burggraaf en werd later bisschop gewijd in Cilicië in Turkije. Hij verkocht zijn ziel aan de duivel en raakte van lieverlee aan lager wal.

Nadere informatie

19.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor

19.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor ROOSTER Donderdag 11 september Vrijdag 12 september Zaterdag 13 september OPEN MONUMENTENDAG Zondag 14 september Maandag 15 september Dinsdag 16 september Woensdag 17 september 10.35 uur - De Vrouwenschola

Nadere informatie

Vademecum Directie. Academiejaar

Vademecum Directie. Academiejaar Vademecum Directie Academiejaar 2018-2019 Inhoud 1 Voorwoord 3 2 Organigram 4 3 Orkestdirectie 5 3.1 Inleiding tot Orkestdirectie 5 3.2 Nevenvak Orkestdirectie 1-4 5 4 Koordirectie 6 4.1 Inleiding tot

Nadere informatie

Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Markt 5 9340 Lede e-mail: academie@gamw.lede.be Tel: 053/60.68.70 www.gamw.lede.be

Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Markt 5 9340 Lede e-mail: academie@gamw.lede.be Tel: 053/60.68.70 www.gamw.lede.be Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Markt 5 e-mail: academie@gamw.lede.be Tel: 053/60.68.70 www.gamw.lede.be Wat is er mogelijk na de muziekschool??? je kan nog steeds terecht in onze academie

Nadere informatie

Waarom een Oosterwold koor?

Waarom een Oosterwold koor? Van Marien Abspoel Aan alle belangstellenden voor een nieuw koor in Almere Betreft: Oprichten van een Oosterwold koor Almere, 30 november 2017 Beste allemaal, Wij wonen nu bijna een jaar in Oosterwold,

Nadere informatie

De term barok wordt gebruikt voor kunst die gemaakt werd tussen 1600 en 1750.

De term barok wordt gebruikt voor kunst die gemaakt werd tussen 1600 en 1750. Barok 1. Wanneer? De term barok wordt gebruikt voor kunst die gemaakt werd tussen 1600 en 1750. Wat bestond er al? Scheepvaart. Verre afstanden moesten per boot afgelegd worden. Zelfs de duikboot bestond

Nadere informatie

Zaterdag 6 juli 2019 Grote Zaal uur

Zaterdag 6 juli 2019 Grote Zaal uur Zaterdag 6 juli 2019 Grote Zaal 20.00 uur Radio Filharmonisch Orkest Groot Omroepkoor Klaas Stok, dirigent Sophie Junker, sopraan John Brancy, bariton Matthias Havinga, Maarschalkerweerdorgel James MacMillan

Nadere informatie

Ingrid, Heidi, Hilde, Xavier

Ingrid, Heidi, Hilde, Xavier Vocaal ensemble Vocalix is een vocaal ensemble dat meerstemmige nummers brengt in aangepaste arrangementen, voor elk feest of muzikale gebeurtenis, gaande van een huwelijksceremonie of privé huiskamerconcert

Nadere informatie

Op zaterdagavond 19 december 2015 heeft het. Lemster Mannenkoor. haar. J u b i l e u m K e r s t c o n c e r t. uitgevoerd in

Op zaterdagavond 19 december 2015 heeft het. Lemster Mannenkoor. haar. J u b i l e u m K e r s t c o n c e r t. uitgevoerd in Op zaterdagavond 19 december 2015 heeft het Lemster Mannenkoor haar J u b i l e u m K e r s t c o n c e r t uitgevoerd in MFC De Hege Fonnen in L e m m e R Dit concert was het laatste in de serie jubileumconcerten

Nadere informatie

Kapelconcert Zaterdag 19 maart u.

Kapelconcert Zaterdag 19 maart u. Concert 19.03.2011 C-koren & St. Lambertusparochie Kapelconcert Zaterdag 19 maart 2011 19.30u. t.v.v. renovatie en onderhoud Kapel Groot Hagelkruis Ekeren Kinderkoor de Lambertijnen o.l.v. Ilse Van Gestel

Nadere informatie

Voorwoord: Enkele opmerkingen over de muziek en de wijze van uitvoering:

Voorwoord: Enkele opmerkingen over de muziek en de wijze van uitvoering: Voorwoord: Deze preludes zijn oorspronkelijk in serievorm gepubliceerd op de internet-group organist. De preludes VI, XI, XV, XVI, XVII en XXI zijn gebaseerd op thema s van leden van deze group. Mijn dank

Nadere informatie

Koorprogramma 1 januari 2015 t/m 3 april 2015

Koorprogramma 1 januari 2015 t/m 3 april 2015 Koorprogramma 1 januari 2015 t/m 3 april 2015 1 januari 2015 Geen viering 4 januari 2015 10.30 uur Openbaring des Heren Herenkoor Driekoningen Nu zijt wellekome blz. 13, nr. 5 Heer ontferm U 221 Markusmis

Nadere informatie

Najaarsconcert. Christelijk Oratoriumkoor Woerden, s OTTOvoces en Woerdens Kamerkoor. Za :00 Petruskerk, Kerkplein, Woerden

Najaarsconcert. Christelijk Oratoriumkoor Woerden, s OTTOvoces en Woerdens Kamerkoor. Za :00 Petruskerk, Kerkplein, Woerden Najaarsconcert Christelijk Oratoriumkoor Woerden, s OTTOvoces en Woerdens Kamerkoor Za 19-11-2016 16:00 Petruskerk, Kerkplein, Woerden Woerden, november 2016 Beste muziekliefhebber, Eeuwenlang hebben psalmen

Nadere informatie

Terugblik op het concert van 17 maart. Een van de doelstellingen van het BrabantsVolKoren project is het stimuleren van de onderlinge samenwerking

Terugblik op het concert van 17 maart. Een van de doelstellingen van het BrabantsVolKoren project is het stimuleren van de onderlinge samenwerking Zondag 14 april, Lambertuskerk, 15 uur. Kerklaan 4, 4944 VB Raamsdonk. DUBBELCONCERT NIEUWSBRIEF NR 13 Jeroen Felix Helmonds Vocaal Ensemble o.l.v. Jeroen Felix Collegium Vocale Eindhoven o.l.v. Ruud Huijbregts

Nadere informatie

OOST-VLAAMS SYMFONISCH ORKEST SPONSORDOSSIER 19.

OOST-VLAAMS SYMFONISCH ORKEST SPONSORDOSSIER 19. OOST-VLAAMS SYMFONISCH ORKEST SPONSORDOSSIER 19 info@ovso.be www.ovso.be OVSO IN T KORT Het Oost-Vlaams Symfonisch Orkest werd opgericht in 2008, door en voor gepassioneerde muzikanten die samen interessante

Nadere informatie

Interview met Anthony Zielhorst

Interview met Anthony Zielhorst Zondag 17 februari, Lambertuskerk, 15 uur. Kerklaan 4, 4944 VB Raamsdonk. Kamerkoor Ad Parnassum o.l.v. Anthony Zielhorst BEWAAR MIJ ONGEZIEN EN ONGEHOORD. (uit het gedicht Awater van Martinus Nijhoff)

Nadere informatie

Les Buffardins. o.l.v. Frank Theuns

Les Buffardins. o.l.v. Frank Theuns Ardooisesteenweg 381 8800 Roeselare T +32 51 24 35 02 M +32 476 519 582 E info@stelito.be W www.stelito.be Btw be 469 441 891 o.l.v. Frank Theuns Inleiding! " #$# #!%! #! & # #! $ ' ' (!' ) ## $ *! ' &#!!!

Nadere informatie

ALGEMENE MUZIEKCULTUUR (AMC) JONGEREN SCHOOLJAAR 2016/2017

ALGEMENE MUZIEKCULTUUR (AMC) JONGEREN SCHOOLJAAR 2016/2017 Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans - Lier ALGEMENE MUZIEKCULTUUR (AMC) JONGEREN SCHOOLJAAR 2016/2017 Beste leerling, Je volgt les in de middelbare graad aan onze academie. Naast instrument

Nadere informatie

LITURGIC SONGS. Choir

LITURGIC SONGS. Choir LITURGIC SONGS Orders : www.julienkeymolen.be/nl/links Dit document bevat 24 pagina s, waarvan 19 pagina s voorbeeldbladen. This document contains 24 pages of which 19 example sheets. Choir 10.401 Vierstemmige

Nadere informatie

Het Vlaamse Kunstlied

Het Vlaamse Kunstlied Het Vlaamse Kunstlied Ter ere van 1 Het huis Mortelmans Het huis Mortelmans is een privaat museum, gevestigd in de Boterhamstraat 1 op nauwelijks 20m van het ouderlijk woonhuis op het Klapdorp 121 te Antwerpen.

Nadere informatie

Gerard van Maasakkers

Gerard van Maasakkers 1 Ode aan de moeder Gerard van Maasakkers De uit Nuenen afkomstige zanger en troubadour start zijn muzikale carrière begin jaren zeventig. Na even het Algemeen Beschaafd Nederlands en het Engels te hebben

Nadere informatie

Bijlage 1. Bijlage Individuele concordantie in het deeltijds kunstonderwijs, als vermeld in artikel 6

Bijlage 1. Bijlage Individuele concordantie in het deeltijds kunstonderwijs, als vermeld in artikel 6 1 Bijlage 1 bij het besluit van de Vlaamse Regering van betreffende de individuele concordantie in het deeltijds kunstonderwijs en tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 1 september

Nadere informatie

OPENLESSEN INFO GEMEENTELIJKE ACADEMIE VOOR MUZIEK EN WOORD VAN MAANDAG 10 JUNI T.E.M VRIJDAG 21 JUNI SCHOOLJAAR 2013-2014

OPENLESSEN INFO GEMEENTELIJKE ACADEMIE VOOR MUZIEK EN WOORD VAN MAANDAG 10 JUNI T.E.M VRIJDAG 21 JUNI SCHOOLJAAR 2013-2014 GEMEENTELIJKE ACADEMIE VOOR MUZIEK EN WOORD & Jozef van Craenstraat 4, Tel 03/685 02 56, gamw@schoten.be, www.schoten.be OPENLESSEN VAN MAANDAG 10 JUNI T.E.M VRIJDAG 21 JUNI INFO SCHOOLJAAR 2013-2014 20

Nadere informatie

uitvoeringen & composities Chris Fictoor

uitvoeringen & composities Chris Fictoor uitvoeringen & composities Chris Fictoor ZING MEE MET DELEN UIT DE STADSORATORIA BERNLEF (1972) DE MAN MET DE VIER HANDEN (1976) IN HET KADER VAN DE HERMAN VERBEEK WEEK (9 T/M 16 MAART) Sportlaan 4-47

Nadere informatie

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15. IN DE MAAT INFOBULLETIN HARMONIE TOG november 2013 TOG INTERNATIONAAL AGENDA 2013-2014: TOG KORT NIEUWS zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.00u

Nadere informatie

SCHOOL OF ARTS - KONINKLIJK CONSERVATORIUM - AP HOGESCHOOL ANTWERPEN OPLEIDING MUZIEK 2015-2016

SCHOOL OF ARTS - KONINKLIJK CONSERVATORIUM - AP HOGESCHOOL ANTWERPEN OPLEIDING MUZIEK 2015-2016 SCHOOL OF ARTS - KONINKLIJK CONSERVATORIUM - AP HOGESCHOOL ANTWERPEN OPLEIDING MUZIEK 2015-2016 KEUZEPAKKET MUZIEK KLASSIEK Opleidingsonderdelen waarmee het keuzepakket kan samengesteld worden, mits toestemming

Nadere informatie

Muziek in Sint-Paulus

Muziek in Sint-Paulus Muziek in Sint-Paulus Elke week muziek in de Antwerpse Sint-Pauluskerk In deze nieuwe jaarkalender zal het u opvallen dat Muziekkapel Sint-Paulus niet enkel haar orkestmissentraditie hoog houdt: er is

Nadere informatie

Programma en info Muzieklab Oude Muziek schooljaar 2019/2020

Programma en info Muzieklab Oude Muziek schooljaar 2019/2020 Programma en info Muzieklab Oude Muziek schooljaar 2019/2020 1. Prelude Muzieklab Oude Muziek Zaterdag 5 oktober 2019 Academie MWB Wilrijk Doornstraat 8 Van 10u tot 13u Workshop: Verdieping & verheldering

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84. Orgelconcert Jaap de Wit

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84. Orgelconcert Jaap de Wit Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84 Orgelconcert Jaap de Wit Korte toelichting op het concert van 16 maart 2019 Jaap de Wit (geb. 1969) kreeg vanaf zijn 8 e jaar zijn eerste orgellessen.

Nadere informatie

SAMENVATTING BELEIDSPLAN RESIDENTIE BACHKOOR

SAMENVATTING BELEIDSPLAN RESIDENTIE BACHKOOR SAMENVATTING BELEIDSPLAN 2017-2021 RESIDENTIE BACHKOOR De vereniging Residentie Bachkoor (RBK) heeft tot doel de beoefening van de zangkunst in het algemeen en de uitvoering van muziek van Johann Sebastian

Nadere informatie

Bimlokaal Muziekacademie

Bimlokaal Muziekacademie Zaterdag 31 januari, 12.30 15.30 uur Samen spelen: Mozart s Eine kleine Nachtmusik Zaterdag 7 februari, 14.00 15.30 uur Het blokfluitconsort Dinsdag 24 februari, 13.00 15.30 uur / 19.30 22.00 uur Welk

Nadere informatie

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie Heren Bartholomeuskoor. We repeteren voor het weekend uur - Viering met cantor

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie Heren Bartholomeuskoor. We repeteren voor het weekend uur - Viering met cantor ROOSTER Donderdag 26 november Vrijdag 27 november Zaterdag 28 november 20.00 uur - Repetitie Fine Tuning. 19.30 uur - Repetitie Heren Bartholomeuskoor. We repeteren voor het weekend 19.00 uur - Viering

Nadere informatie

VZW Rotary Club Leuven. 23 e LENTECONCERT ROTARY CLUB LEUVEN Fiesta Española Aula Pieter De Somer, KULeuven vrijdag 13 maart 2015 om 20:00 uur

VZW Rotary Club Leuven. 23 e LENTECONCERT ROTARY CLUB LEUVEN Fiesta Española Aula Pieter De Somer, KULeuven vrijdag 13 maart 2015 om 20:00 uur VZW Rotary Club Leuven www.rotaryleuven.be Geachte Mevrouw, Geachte Heer, Leuven, 29 november 2014 23 e LENTECONCERT ROTARY CLUB LEUVEN Fiesta Española Aula Pieter De Somer, KULeuven vrijdag 13 maart 2015

Nadere informatie

CONCERT. Wees gegroet. een bloemlezing voor Maria. Programma

CONCERT. Wees gegroet. een bloemlezing voor Maria. Programma CONCERT Wees gegroet. een bloemlezing voor Maria Programma Sint Augustinus 3 mei 2009 PROGRAMMA Ave Maria, Jacob Arcadelt (1505-1568) Ave Maria, Jean Mouton (1459-1522) Maria scone vrouwe, Gaston Feremans(1907-1964)

Nadere informatie

KAPELCONCERT. Zaterdag 14 maart. Lambertuskerk Ekeren te 19.00u. Deuren te 18.30u.

KAPELCONCERT. Zaterdag 14 maart. Lambertuskerk Ekeren te 19.00u. Deuren te 18.30u. Concert 14 03 2015 C-koren Ekeren VZW & St.Lambertusparochie KAPELCONCERT t.v..v. onderhoud Kapel Steenstraat Ekeren Zaterdag 14 maart Sint Lambertuskerk Ekeren te 19.00u. Deuren te 18.30u. 2015 Kinderkoor

Nadere informatie