Bijlage 4 ALV NTTB West 31 mei Afdelingsjaarverslag NTTB West Inleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijlage 4 ALV NTTB West 31 mei Afdelingsjaarverslag NTTB West Inleiding"

Transcriptie

1 Bijlage 4 ALV NTTB West 31 mei 2018 Afdelingsjaarverslag NTTB West Inleiding Dit is het vierde Jaarverslag waarin de resultaten worden omschreven en geordend volgens de gekozen commissie-indeling. Omdat de inhoudelijke aansturing ook via die structuur gebeurt is een andere indeling, zoals bijvoorbeeld conform het algemeen NTTB-model voor de integrale planning en verantwoording, voor Afdeling West niet handig. Het (veel beknoptere) Bondsjaarverslag van de Afdeling West is wel volgens dat model opgetekend. De verantwoording over de financiële uitvoering in 2017 geschiedt separaat en maakt dus geen deel uit van het Jaarverslag. Op deze plek kan daarover wel opgemerkt worden dat we blij zijn dat we een positief financieel resultaat hebben bereikt. 2. Algemeen Bestuurlijke Zaken Het bestuur is in 2017 onveranderd gebleven en bestaat naast Frans Muijzers als voorzitter, uit Antoni Mets als penningmeester en Martijn Haalman als secretaris. Ook voor wat betreft de afdelingsondersteuning is het bestuur blij dat Sven Groot het hele jaar die functie heeft vervuld en dit voorlopig ook blijft doen. Omdat communicatie tussen de verenigingen onderling en tussen het AB en de verenigingen steeds belangrijker wordt is het bestuur actief op zoek gegaan naar een verbinder. Door de vele nieuwe initiatieven en activiteiten is ook duidelijk geworden dat de commissies versterking kunnen gebruiken. Vooral de commissie CVO zoekt nieuwe leden. Ook in 2017 heeft West gewerkt in de structuur van een kern AB met commissies die met een grote mate van zelfstandigheid het operationele werk invullen en het AB ondersteunen bij het beleid. De ontwikkeling hiervan landelijk blijft een uitdaging waarmee een goede afstemming met zowel het HB als andere afdelingen een punt van aandacht is. Het aantal leden (verenigingsleden en persoonlijke leden) bedroeg op 1 januari 2017 in totaal 4777, een jaar later Het ledenverloop komt daarmee op 3,71%. In 2017 hebben drie verenigingen zich opgeheven en hun leden in eerdere jaren (waaronder 1 januari 2017) staan niet meer in NAS. Voor de huidige verenigingen komt het ledenverloop op 3,0%. 3. Commissie Vereniging Ondersteuning (CVO) In de winterperiode hebben weer veel verenigingen via het Scholierentoernooi aan werving gedaan. Dit blijft voor veel verenigingen een belangrijk evenement. Zij krijgen hiervoor subsidie via onze commissie.

2 Tijdens de NK in Zwolle zijn er een aantal scholierenteams afgereisd naar Zwolle voor de landelijke Battle. De teams hebben een erg leuke dag gehad. Hoewel in 2017 de teams zelf naar Zwolle wilden rijden, kan in 2018 bij voldoende animo door de afdeling een bus worden gehuurd. Op 6 april was het de Dag van het Tafeltennis. De commissie heeft een actie uitgezet om je vereniging en daarmee onze sport te promoten op deze dag. Ondanks dat de actie kort van te voren is uitgezet hebben ATTC en Rijnsoever er een geweldige actie van gemaakt. De winnaar ATTC ontving een Heemskerk miditafel met een prachtig eigen logo. Ook Rijnsoever viel uiteindelijk in de prijzen omdat zij de NTTB actie van deze dag wonnen. De eerste gesprekken met de verenigingen onder het motto Verenigingen leren van elkaar (voorheen Slim besturen ) hebben plaats gevonden. Hoewel de verenigingen van tevoren sceptisch waren, mondden deze gesprekken toch uit in zeer informatieve avonden waar gezocht werd hoe men elkaar kon helpen en versterken op verschillende gebieden. Op zaterdag 10 juni hadden twee dames van Rijnsoever een Meisjestoernooi georganiseerd. Rijnsoever heeft de laatste jaren door hun enthousiaste inzet van een groep jonge senioren vele nieuwe leden welkom mogen heten. Dit toernooi is dus in goede handen. Er komen een 20-tal meisjes en introducées van 5 verschillende verenigingen. De meisjes hebben een ongedwongen leuke middag. Rijnsoever wint overigens in 2017 de afdelingsledenwerfprijs van de NTTB. Gedurende het jaar werd duidelijk dat er geen documentatie is over het aantal trainers in onze afdeling en waar die zich bevinden. Om een goed aanbod van trainingen te kunnen bieden is dit natuurlijk wel van belang. Er wordt door de commissie onderzoek gedaan via een enquête naar het aantal officiële trainers om vast te stellen wat de behoefte is voor het verdere aanbod aan opleidingen. Voorheen stond de 1 e zondag van november in het teken van dag van het talent op Papendal. Dit is omgezet in een promotie dag in onze eigen afdeling. Op 5 november is er onder leiding van MJ een Tafeltennis promotie dag bij Alexandria 66 geweest. Het was een prachtig evenement met een 20-tal kinderen. Met voor iedereen een medaille gaan de kinderen na afloop weer naar huis. In het najaar is bij verschillende verenigingen een gratis opleidingen Lang leve de sportouder georganiseerd. Ter ondersteuning van de promotie door verenigingen zijn de nieuwe Table Stars pakketten, acht midi-tafels en bijbehorende hufterproof batjes en balletjes aangeschaft die gratis bij de afdeling kunnen worden geleend. De CVO was in 2017 als volgt samengesteld: Laura van der Meer (voorzitter), Saskia Meijer en Maria ter Hoek.

3 4. Commissie Competitie en Wedstrijdzaken (CCW) Ook in 2017 konden de leden in afdeling West kiezen tussen twee competitievormen, de aloude reguliere competitie en de duocompetitie. Voor een steeds grotere groep leden is de reguliere competitie niet meer aantrekkelijk door de lange duur van de wedstrijden en late eindtijden. Deze tendens was ook in 2017 weer zichtbaar. De deelname aan de reguliere competitie liep verder terug (met ca. 8%) terwijl in de duocompetitie het aantal teams opnieuw toenam (met ca. 3%). Ook in 2017 bleek het nog mogelijk beide competities naast elkaar te hebben; de reguliere competitie heeft nog een dusdanige omvang dat in de meeste (regio)klassen een volwaardige competitie kon worden gewaarborgd. Het wordt de komende jaren echter moeilijker; in sommige regio s krimpt het aantal reguliere competitiespelers snel en wordt het steeds lastiger om een aantrekkelijke competitie te organiseren. CCW ziet het niet alleen als uitdaging om het huidige duale aanbod (zo lang mogelijk) in stand te houden, maar ook als er niet meer voldoende spelers beschikbaar zijn voor de reguliere competitievorm, een goed alternatief in de vorm van de duocompetitie te bieden zodat deze groep kan worden behouden voor de sport. Er wordt ook gezocht naar creatieve oplossingen. Overigens laten de cijfers zien dat de het groeitempo van de duocompetitie de laatste jaren is afgevlakt. In onderstaand tabel zijn de cijfers van de afgelopen 4 jaar weergegeven waarin de hierboven beschreven trends in de reguliere- en duocompetitie duidelijk zijn terug te zien. Bij de jeugd (één competitievorm: regulier) is de daling nog forser: REGULIER DUO Jeugd Top Regio Totaal VJ VJ VJ VJ NJ VJ NJ Af/toename sinds vj Procentueel -15,79% -38,95% -33,60% 30,77% -37,50% sinds nj Procentueel 0,00% -11,11% -8,12% 3,44% -16,67%

4 In 2017 zijn er geen tuchtzaken op het gebied van competitiezaken aangespannen namens of tegen afdeling West. Deze positieve trend is al enige jaren zichtbaar. De CCW was in 2017 als volgt samengesteld: Vally Karagantcheff (voorzitter), Jan Willem van den Bosch (secretaris/competitieleider regio Zuid), Hans van Rutten (competitieleider Duo), Job de Kruijff (competitieleider Topklasse), Erik van der Zwet (competitieleider regio Noord), Kevin Olijerhoek (Jeugdcompetitieleider) en Harry Sintemaartensdijk (ondersteuner). 5. Commissie Organisatie Toernooien (COT) Afdelingskampioenschappen 2017 (ofwel de ZHK) In 2017 zijn de ZHK in De Lier (Westland) gehouden omdat de Margriethal (Schiedam) niet beschikbaar was in combinatie met de beperkte beschikbaarheid van weekends voor afdelingskampioenschappen in de landelijke kalender. Bij de jeugd waren er 244 jeugdspelers (-26) en bij de senioren 302 (-43). De sterke toptoernooien bij de senioren werden gewonnen door Rene Waterreus (Pecos) en Samenda Schipper (DHC). Bij de jeugd werden Chantal Smit (HTTV-070) en Elwin Huiden (Salamanders) afdelingskampioenen. A-jeugdranglijsttoernooi Sporthal Leidschenveen in Den Haag is al enige jaren het decor van een mooi A-jeugdranglijst toernooi. De circa 120 sterkste jeugdspelers in acht speelklassen spelen voor een toernooieindrangschikking en punten voor de A-ranglijsten. De jongens van afdeling West haalden twee 1 e prijzen binnen. Bij de jongens junioren was dat Arjan Huiden (Salamanders), bij de jongens pupillen was Gabrielius Camara (21-UP) de sterkste. Bij de meisjes kadetten was er een mooie tweede prijs, voor Dobrila Jorguseska (HTTV-070). Nationale Jeugdmeerkampen In juni 2017 waren de finales van de editie 2016 van de NJM weer in Panningen. Vanuit West won Thomas Baart (Scyedam) bij de junioren en Gabrielius Camara (21-UP) bij de pupillen. Bij de meisjes had de afdeling geen speelsters op het podium. In september 2017 startten de Jeugdmeerkampen in de afdeling met een voorronde voor de jongens bij Vriendenschaar en een finale bij Docos. De meisjes speelden alleen een finale bij Alexandria '66, die extra was aangekleed om het voor meer meisjes aantrekkelijk te maken. Met 138 inschrijvingen waren het er 10 minder dan in 2016, maar er waren ook veel minder A-spelers: 18 in plaats van 27. In Gouda speelden alle jongens zonder (A of B) licentie in meerkampen en ongeveer de helft plaatste zich voor de 2e ronde. In Leiden voegden de B-spelers zich hierbij en speelden de jongens in grote meerkampen voor plaatsen in de landelijk kwartfinales in Assen. De meisjes speelden in Rotterdam of een grote meerkamp of in een ochtend en een middagpoule, eveneens voor een aantal plaatsen in de kwartfinales.

5 Toernooikalender De toernooikalender wordt jaarlijks in het toernooileidersoverleg vastgesteld in juni, en gedurende het jaar bijgewerkt met uitnodigingen. Ook de landelijke toernooien worden vermeld in de afdelingskalender om deelname hieraan te stimuleren. Super Prestige Prijs De Superprestigeprijs 2017 ging over het kalenderjaar 2017 en de prijzen zijn uitgereikt tijdens de afdelingskampioenschappen in januari Hierbij telt zowel het aantal deelnames aan afdelingstoernooien mee alsmede de behaalde ereplaatsen bij die toernooien. Dit is een individuele prijs. De prijswinnaars waren: 1 e Stefan Groenheide (Smash (Monster) en gedeeld 2 e - 4 e Jordy Versluis (Dordrecht), Manfred Vastenburg (Docos) en Matthijs Kralt (Rijnsoever). Jaws-prijs De afdeling houdt een klassement bij met aantallen deelnemers per club bij de afdelingstoernooien. Dit JAWS-klassement (Jeugdtoernooien Afdeling West Superprestige) wordt gecorrigeerd naar grootte van de club (gemeten in aantal competitieteams). Hiermee stimuleren we de deelname van de clubs aan die toernooien. De winnaars (beste 10 clubs) krijgen een grote cheque en een mooie geldprijs. De Jaws-prijzen werden tijdens de ZHK uitgereikt, en de winnaar was DHC uit Delft. Speerpunt In oktober werd een nieuwe toernooivorm geïntroduceerd, het Tabletennis Fun Event. Bij Taverzo werden 30 welpen en pupillen en enkele kadetten welkom geheten en ze kregen een leuke afwisselende dag met een toernooitje, trainingsonderdelen, recordgames, een quiz en een lekkere lunch. Met leuke prijsjes namen de jeugdige spelertjes glunderend afscheid na een geslaagde dag. En hopelijk gaan ze hierdoor vaker naar toernooien toe. Liefst 11 van deze 30 spelers hebben aan de volgende afdelingskampioenschappen meegedaan. De samenstelling van de COT was in 2017 als volgt: Wilko Huiden (voorzitter), Jan van der Mespel, Martijn Steenhorst, Narada Sluisdam, Martijn van Laar, Ewoud van Velzen (1e helft 2017) en Hans van Haren (2e helft 2017). 6. Netwerk Talent Regiotraining In 2017 is de afdeling gestart met het Netwerk Talenten Regiotraining (NTR) zoals dat door de ALV in 2016 is besloten. Twee organisaties (TT4You en Jong&Talentvol) zijn gedurende het gehele jaar gesubsidieerd. Ter ondersteuning van de ontwikkeling van de jonge talenten is tevens geld beschikbaar gesteld voor een professioneel traject met fysieke training.

Afdelingsjaarverslag NTTB West 2016

Afdelingsjaarverslag NTTB West 2016 Afdelingsjaarverslag NTTB West 2016 1. Inleiding Dit is het derde Jaarverslag waarin de resultaten worden omschreven en geordend volgens de gekozen commissie-indeling. Omdat de inhoudelijke aansturing

Nadere informatie

Bijlage 8 ALV NTTB West 15 november 2018 Activiteitenplan 2018

Bijlage 8 ALV NTTB West 15 november 2018 Activiteitenplan 2018 Bijlage 8 ALV NTTB West 15 november 2018 Activiteitenplan 2018 Activiteit 1 Regio promotiedagen in kernsteden: Het organiseren van een aantal tafeltennispromotiedagen in de afdeling waarbij verenigingen

Nadere informatie

Bij de vorige begroting waren de ledentallen resp. 2370, 1145 en 423.

Bij de vorige begroting waren de ledentallen resp. 2370, 1145 en 423. Toelichting op de begroting 2014 van de NTTB Afdeling Noord. INKOMSTEN: 8000. Afdelingscontributie Basisleden 2350 x 3,00 7.050,00 Competitiegerechtigde senioren 1050 x 8,00 8.400,00 Competitiegerechtigde

Nadere informatie

Toelichting concept begroting 2015 NTTB Afdeling Noord (bijlage 2b). UITGAVEN

Toelichting concept begroting 2015 NTTB Afdeling Noord (bijlage 2b). UITGAVEN Toelichting concept begroting 2015 NTTB Afdeling Noord (bijlage 2b). UITGAVEN 4211 jaarvergadering / ALV De kosten zijn voor 2 ALV's en 1 vergadering met het hoofdbestuur NTTB en bestaan uit de volgende

Nadere informatie

Inkomsten: Toelichting op de begroting 2013 van de NTTB afdeling Noord.

Inkomsten: Toelichting op de begroting 2013 van de NTTB afdeling Noord. Toelichting op de begroting 2013 van de NTTB afdeling Noord. Algemeen. Bij het opmaken van deze begroting hebben wij gebruik gemaakt van het jaarplan 2013. Wij pleiten voor duidelijke en transparante taakverdeling

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING NTTB AFDELING WEST, gehouden op donderdag 17 november te Leiden

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING NTTB AFDELING WEST, gehouden op donderdag 17 november te Leiden NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING NTTB AFDELING WEST, gehouden op donderdag 17 november te Leiden Aanwezig: de verenigingen: Alexandria 66, ATTC, Avanti, De Repelaer, Docos, Germinal, Gorkum, MTTV, NTTC,

Nadere informatie

1. Eisen A-, B- en C-licenties A-licenties

1. Eisen A-, B- en C-licenties A-licenties 1. Eisen A-, B- en C-licenties A-licenties Competitie o Dames: Om de licentie te verkrijgen: een sterktegetal van tenminste 505. Het sterktegetal wordt berekend over voorronde en play-offs gezamenlijk.

Nadere informatie

OVERZICHT WEDSTRIJDEN versie seizoen

OVERZICHT WEDSTRIJDEN versie seizoen september zondag 4 september 2016 uitwissellings toernooi - jeugd Venlo Lokaal september vrijdag 9 september 2016 recreantentoernooi Noord-Limburg Sevenum Regio september zaterdag 10 september 2016 uitwissellings

Nadere informatie

Uitwerking enquête jeugd Afdeling West. augustus 2018

Uitwerking enquête jeugd Afdeling West. augustus 2018 Uitwerking enquête jeugd Afdeling West augustus 2018 Enquête jongeren > 25 reacties: - 4: geen tafeltennisaanbod speciaal voor hen, 21 wel; - 6: geen andere 'leuke' activiteit; 3 daarvan stellen dat ook

Nadere informatie

CONCEPT ACTIVITEITENPLAN 2016 NTTB AFDELING NOORD.

CONCEPT ACTIVITEITENPLAN 2016 NTTB AFDELING NOORD. Bijlage 5. CONCEPT ACTIVITEITENPLAN 2016 NTTB AFDELING NOORD., 1. SPORT en PRODUCTONTWIKKELING. 1.1. Overleg met verenigingen. Het Afdelingsbestuur is in 2014 gestart met het bezoeken van de verenigingen

Nadere informatie

Nationale Jeugdmeerkampen NTTB Afdeling West 2009-2010

Nationale Jeugdmeerkampen NTTB Afdeling West 2009-2010 Avanti Sportparklaan 2, Hazerswoude-Dorp Telefoon 0172-588422 open JONGENS JUNIOREN FINALE 25 oktober 2009 Poule 1 Tafel 1+2 JONGENS JUNIOREN FINALE, Poule 1,, Tafel 1+2 1 Vincent Swart Avanti 2 Dario

Nadere informatie

Aantrekken en behoud van jeugdleden binnen de afdeling West

Aantrekken en behoud van jeugdleden binnen de afdeling West Aantrekken en behoud van jeugdleden binnen de afdeling West Pagina: 1 Algemeen Het overzicht vanuit NAS van het verloop onder de jeugdleden in West laat zien dat het aantal jeugdleden in snel tempo afneemt.

Nadere informatie

Evenementenkalender 2019

Evenementenkalender 2019 Evenementenkalender 2019 De vet gedrukte data vinden plaats in Tafeltenniscentrum Hilversum Augustus 2019 Zaterdag 31 augustus: Almere United Open (jeugd) Open Utrechtse Kampuioenschappen (SVE) NK Heren

Nadere informatie

GRONINGER REGIOKAMPIOENSCHAPPEN TAFELTENNIS 2016

GRONINGER REGIOKAMPIOENSCHAPPEN TAFELTENNIS 2016 REGIO TAFELTENNIS 2016 1. Naam Groninger Regiokampioenschappen. 2. Soort toernooi Dit is een O-A-evenement als bedoeld in het Toernooi- en Wedstrijdreglement Nederlandse Tafeltennisbond, met uitzondering

Nadere informatie

Sportparticipatie #TafeltennisBeweegt #HeelHollandTafeltennist

Sportparticipatie #TafeltennisBeweegt #HeelHollandTafeltennist Sportparticipatie Afdelingsronde najaar 2018 Activiteiten & Projecten (video): https://www.youtube.com/watch?v=ot2g9m7rexk Ledenontwikkeling NTTB 6000 5000 4000 3000 2000 1000 Totaal in/uitstroom NTTB

Nadere informatie

Jeugd beleidsplan. Tafeltennisvereniging. datum

Jeugd beleidsplan. Tafeltennisvereniging. datum Jeugd beleidsplan Tafeltennisvereniging datum Inhoudsopgave 1. Inleiding blz. 3 2. Missie jeugdcommissie blz. 4 3. Plaats van de jeugdcommissie binnen de club blz. 5 4. Taken jeugdcommissie blz. 6 5. Samenstelling

Nadere informatie

Competitiebulletin 1. Seizoen 2017/ juni 2017

Competitiebulletin 1. Seizoen 2017/ juni 2017 Seizoen 2017/2018 20 juni 2017 1 Werkgroep eredivisie Peter Boon tel. 06-51354137 email boon@tafeltennis.nl Hoofdcompetitieleider Competitie indeling senioren najaar 2017 In dit bulletin vindt u de indeling

Nadere informatie

Afdelingsledenvergadering NTTB Afdeling West. Zoetermeer 15 november 2018

Afdelingsledenvergadering NTTB Afdeling West. Zoetermeer 15 november 2018 Afdelingsledenvergadering NTTB Afdeling West Zoetermeer 15 november 2018 Agenda ALV 1. Opening en vaststelling agenda 2. Commissie Competitie en Wedstrijdzaken 3. Mededelingen 4. Verslag en actiepunten

Nadere informatie

1 oktober 2014 jaargang 57, no. 3

1 oktober 2014 jaargang 57, no. 3 Nieuwsbrief 1 oktober 2014 jaargang 57, no. 3 Oktober 2014 Dit is de derde nieuwsbrief van het seizoen 2014 2015. Een dikke nieuwsbrief met volop informatie over toernooien, jeugdmeerkampen en een uitgebreid

Nadere informatie

Competitiebulletin 1. Seizoen 2015/ juni 2015

Competitiebulletin 1. Seizoen 2015/ juni 2015 Seizoen 2015/2016 23 juni 2015 Hoofdcompetitieleider Competitie-indeling senioren najaar 2015 In dit bulletin vindt u de indeling van de landelijke competitie senioren voor het najaar 2015. Het was ook

Nadere informatie

Opzet jeugdcompetitie

Opzet jeugdcompetitie Opzet jeugdcompetitie Regio Zuid Zonder ouders geen sport De liefde voor sport krijgen kinderen meestal van hun ouders mee. Ze gaan mee naar het sportveld of zwembad en spelenderwijs pakken ze de sport

Nadere informatie

De prestatieve jeugd. Trainingsmogelijkheden Groene Hart Tennis

De prestatieve jeugd. Trainingsmogelijkheden Groene Hart Tennis De prestatieve jeugd Trainingsmogelijkheden Groene Hart Tennis Doel Doel is om talenten voor de verenigingen te behouden. Beoogde niveau dat behaald zal worden is jeugdranglijsttoernooi (JRT). Competitie

Nadere informatie

Bij voorkeur graag met PINPAS betalen!

Bij voorkeur graag met PINPAS betalen! Aan alle besturen van verenigingen en regiocoördinatoren Landjuweel 62 Postbus 326 Tel. 0318-559343 Internet: www.bowlen.nl Ons kenmerk: 3905 PH Veenendaal 3900 AH Veenendaal Fax. 0318-559349 E-mail: info@bowlen.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD Nieuwsbrief 5, februari 2013 Hallo Jeugdleden en ouders, Hier zijn we weer met het laatste bowling- nieuws. Er is veel gebeurd de laatste weken. Veel leesplezier. Informatie Voor de scores van onze eigen

Nadere informatie

Uitnodiging tot inschrijving voor de Nationale Senioren Meerkampen - B 2017

Uitnodiging tot inschrijving voor de Nationale Senioren Meerkampen - B 2017 NSM-B 2017 Uitnodiging tot inschrijving voor de Nationale Senioren Meerkampen - B 2017 1. Soort evenement Dit is een N-Evenement, dat op initiatief van de NTTB wordt georganiseerd 2. Data Voorronde: Kwart

Nadere informatie

Evenementenkalender 2019

Evenementenkalender 2019 Evenementenkalender 2019 De vet gedrukte data vinden plaats in Tafeltenniscentrum Hilversum Juli 2019 Za. 13 juli: Aanvang zomervakantie (t/m 25/8) Ma. 8 juli t/m vr. 12 juli Oskamzaal niet beschikbaar

Nadere informatie

Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2013-2014

Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2013-2014 Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2013-2014 Blad 1 van 68 INHOUDSOPGAVE: HOOFDSTUK 1 VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN... 9 PARAGRAAF 1.1 VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN SENIOREN... 9

Nadere informatie

Geld-terug-regeling gemeente Gouda

Geld-terug-regeling gemeente Gouda Tafeltennisvereniging ILAC F.W. Reitzstraat 60 Gouda 0182 520728 Jaargang 7, nummer 3-22 april 2010 http://www.nttb.nl/ilac/ * ilac@planet.nl Schoonmaakrooster Hierbij het schoonmaakrooster voor het begin

Nadere informatie

Data toernooien enz. NPB Seizoen Toernooi Dag Datum Tijden Opzet Lokaal Opmerkingen. Zaterdag 25 augustus : locatie Cafe de Kroeg

Data toernooien enz. NPB Seizoen Toernooi Dag Datum Tijden Opzet Lokaal Opmerkingen. Zaterdag 25 augustus : locatie Cafe de Kroeg Data toernooien enz. NPB Seizoen - Toernooi Dag Datum Tijden Opzet Lokaal Opmerkingen Papieruitreiking 25 augustus : locatie de Kroeg Ranking 1 22 & 23 SEPTEMBER. 30 SEPTEMBER. Ranking 2 27 & 28 OKTOBER.

Nadere informatie

Data toernooien enz. NPB Seizoen Toernooi Dag Datum Tijden Opzet Lokaal Opmerkingen

Data toernooien enz. NPB Seizoen Toernooi Dag Datum Tijden Opzet Lokaal Opmerkingen Data toernooien enz. NPB Seizoen - Toernooi Dag Datum Tijden Opzet Lokaal Opmerkingen Papieruitreiking 25 augustus : locatie de Kroeg Ranking 1 22 & 23 SEPTEMBER. 30 SEPTEMBER. Ranking 2 27 & 28 OKTOBER.

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

Herindelingsdocument jeugd district Zuid Nederland

Herindelingsdocument jeugd district Zuid Nederland Herindelingsdocument jeugd district Zuid Nederland In dit document zijn de herindelingscriteria opgenomen voor de districtscompetities van Zuid Nederland van seizoen 2017 2018. Onder de districtscompetities

Nadere informatie

GRONINGER REGIOKAMPIOENSCHAPPEN TAFELTENNIS 2017

GRONINGER REGIOKAMPIOENSCHAPPEN TAFELTENNIS 2017 GRONINGER REGIOKAMPIOENSCHAPPEN TAFELTENNIS 2017 1. Naam Groninger RegioKampioenschappen Tafeltennis 2017. 2. Soort toernooi Dit is een O-A-evenement als bedoeld in het Toernooi- en Wedstrijdreglement

Nadere informatie

Erik Poel Algemeen Directeur. KNLTB Trainerscongres

Erik Poel Algemeen Directeur. KNLTB Trainerscongres Erik Poel Algemeen Directeur 1 Meer mensen tennissen Tennis Tennisser Tennisvereniging 2 Meer mensen tennissen Tennis 2 mio tennisliefhebbers Tennisser 570.000 bij KNLTB 300.000 Tennisvereniging 1650 3

Nadere informatie

INFOBULLETIN DECEMBER 2015

INFOBULLETIN DECEMBER 2015 INFOBULLETIN DECEMBER 2015 Limburgse Jeugd Masters 2015/2016 De eerste ronde van de Limburgse jeugd Masters is op 22 november gespeeld in Heerlen. Drie jongens en 3 meisjes van Quick waren present. Isa

Nadere informatie

Zaterdag 6 oktober Zaterdag 29 september Zondag 23 september 2018 (A-licentie Welpen) Zaterdag 22 september 2018

Zaterdag 6 oktober Zaterdag 29 september Zondag 23 september 2018 (A-licentie Welpen) Zaterdag 22 september 2018 Zaterdag 6 oktober 2018 We moesten uit voor de competitie naar TOP (Haastrecht), de uitslag 7-3 voor Taverzo. We begonnen met een 5 gamer die Sarah wist te winnen. Daarna liepen we uit naar 3-0 en daarna

Nadere informatie

V E R E N I G I N G S N I E U W S D E P I N P O N G E R S

V E R E N I G I N G S N I E U W S D E P I N P O N G E R S V E R E N I G I N G S N I E U W S D E P I N P O N G E R S uitgave 17 januari 2016 DE LAATSTE NIEUWSBRIEF VAN MIJN HAND 140 Nieuwsbrieven heb ik de afgelopen jaren geschreven, daarvoor had Wim Groffen er

Nadere informatie

Jaarverslag badminton seizoen

Jaarverslag badminton seizoen Jaarverslag badminton seizoen 2016-2017 BESTUUR Dit seizoen bestond het bestuur uit de volgende leden: Henk Zonnenberg : voorzitter Patrick de Jong : secretaris Frans Verschuren : penningmeester / ledenadministratie

Nadere informatie

Activiteitenplan 2020 NTTB Afdeling Noord.

Activiteitenplan 2020 NTTB Afdeling Noord. (Juli 2019) Activiteitenplan 2020 NTTB Afdeling Noord. Basisactiviteiten 1 1. Algemene Bestuurlijke zaken (subtotaal 1.800,--) 1.1. Organisatie Algemene Ledenvergadering (4211) Rekening houdende met de

Nadere informatie

Aan de aanvoerders van de competitieteams

Aan de aanvoerders van de competitieteams Aan de aanvoerders van de competitieteams De KNLTB is weer van start met gegaan met de inschrijfprocedure voor de najaarscompetitie 2018. Ook dit jaar zijn de tijdslijnen weer kort, het inschrijfproces

Nadere informatie

Herindelingsdocument jeugd district Zuid Nederland

Herindelingsdocument jeugd district Zuid Nederland Herindelingsdocument jeugd district Zuid Nederland In dit document is de herindelingsregeling opgenomen voor de districtscompetitie van Zuid Nederland, seizoen 2018-2019. Onder de districtscompetitie vallen

Nadere informatie

Welkom. bij de PowerPoint presentatie van de Bossche tafeltennisvereniging NEVER DESPAIR

Welkom. bij de PowerPoint presentatie van de Bossche tafeltennisvereniging NEVER DESPAIR Welkom bij de PowerPoint presentatie van de Bossche tafeltennisvereniging NEVER DESPAIR Deel 1: algemeen week 15 (10 april t/m 16 april) Deel 2: competitie Samengesteld door: Hans van der Bruggen, PR-medewerker

Nadere informatie

PROMOTIE- EN DEGRADATIEREGELING JUNIOREN VELDHOCKEY SEIZOEN ZUID NEDERLAND

PROMOTIE- EN DEGRADATIEREGELING JUNIOREN VELDHOCKEY SEIZOEN ZUID NEDERLAND PROMOTIE- EN DEGRADATIEREGELING JUNIOREN VELDHOCKEY SEIZOEN 2016-2017 ZUID NEDERLAND In dit document is de promotie- en degradatieregeling opgenomen voor de districtscompetities van Zuid Nederland die

Nadere informatie

Competitiebulletin 14. Seizoen 2016/ december 2016

Competitiebulletin 14. Seizoen 2016/ december 2016 Seizoen 2016/2017 22 december 2016 1 Werkgroep eredivisie Speelschema tweede helft competitie Het speelschema van de tweede competitiehelft van de eredivisie is inmiddels in NAS gezet. Mochten hier onverhoopt

Nadere informatie

Aan: Geïnteresseerde verenigingen voor deelname aan de landelijke B-competitie (2014-2015); de Eredivisie B-Jeugd.

Aan: Geïnteresseerde verenigingen voor deelname aan de landelijke B-competitie (2014-2015); de Eredivisie B-Jeugd. Nieuwegein, 20 mei 2014 Aan: Geïnteresseerde verenigingen voor deelname aan de landelijke B-competitie (2014-2015); de Eredivisie B-Jeugd. Inleiding Geachte heer/mevrouw, In het seizoen 2014-2015 gaat

Nadere informatie

Evenementenkalender 2019

Evenementenkalender 2019 Evenementenkalender 2019 De vet gedrukte data vinden plaats in Tafeltenniscentrum Hilversum Februari 2019 Do. 1/2 t/m za. 3/2 Maandag 28/1 t/m vr. 1/2: Zaterdag 2 februari: Zondag 3 februari: Zaterdag

Nadere informatie

WUTTO HILVERSUM OPEN 2008 toernooi voor standaard bats

WUTTO HILVERSUM OPEN 2008 toernooi voor standaard bats WUTTO HILVERSUM OPEN 2008 toernooi voor standaard bats Datum: zondag 21 december 2008 Plaats: Tafeltenniscentrum, Vaartweg 54, 1217 SV Hilversum ORGANISATIE / INSCHRIJFADRES WUTTO Hilversum Open, Postbus

Nadere informatie

WELKOM Regiobijeenkomst Competitie

WELKOM Regiobijeenkomst Competitie WELKOM Regiobijeenkomst Competitie Competitieteam 2017-2018 Landelijk Zuid West Noord Oost Zuid Oost Noord West Scheidsrechters Carla van Dijk Yvonne Wiegers Elly de Wit Marjan Breddels Marijke Arts Maarten

Nadere informatie

SPORTDAG KOKO NASCHOOLSE KINDEROPVANG

SPORTDAG KOKO NASCHOOLSE KINDEROPVANG Van de redactie Het is weer winter. Het competitieseizoen is weer afgelopen, clubkampioenschappen jeugd en senioren zijn weer geweest. Kortom tijd voor kerst. Namens de redactie fijne feestdagen allemaal

Nadere informatie

De NTTB. dat zijn wij SAMEN!

De NTTB. dat zijn wij SAMEN! De NTTB dat zijn wij SAMEN! O P E N I N G E N W E L K O M Voorstellen AB- en HB-leden Doel van deze avond Uitleg programma Terugblik op de speerpunten van het afgelopen jaar Vooruitblik naar de toekomst

Nadere informatie

Verslag vergadering overleg wedstrijdsecretarissen

Verslag vergadering overleg wedstrijdsecretarissen Verslag vergadering overleg wedstrijdsecretarissen Commissie Competitie- én Wedstrijdzaken (CCW) Datum: 22 juni 2019 Aanwezige verenigingen: Avanti, De Treffers (r), Gorkum, Hellevoets Effect, NN Rotterdam,

Nadere informatie

EXTRA NIEUWSBRIEF mei 2019

EXTRA NIEUWSBRIEF mei 2019 EXTRA NIEUWSBRIEF mei 2019 Als trainster van Amjoy ben Ik er trots op dat we met 2 teams uit komen in de eerste klasse gemengd. Met deze spelers werk ik al jaren op de baan en het is super om te zien hoe

Nadere informatie

Competitiebulletin 17. Seizoen 2015/ december 2015

Competitiebulletin 17. Seizoen 2015/ december 2015 Seizoen 2015/2016 23 december 2015 1 Werkgroep eredivisie Het eredivisieprogramma van het tweede deel van de competitie is in NAS terug te vinden. Peter Boon tel. 06-51354137 email boon@nttb.nl Hoofdcompetitieleider

Nadere informatie

Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2014-2015

Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2014-2015 Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2014-2015 Vastgesteld in de bondsvergadering van Blad 1 van 66 INHOUDSOPGAVE: HOOFDSTUK 1 VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN... 9 PARAGRAAF 1.2 VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN

Nadere informatie

MASTERS en JEUGDMASTERS 2017

MASTERS en JEUGDMASTERS 2017 Uitnodiging tot inschrijving voor de MASTERS en JEUGDMASTERS 2017 1. Data Jeugdmasters: 1 e en 2 e ronde: Finaleronde: Vrijdag 20 oktober 2017 Zaterdag 21 oktober 2017 Zondag 22 oktober 2017 2. 3. Evenement

Nadere informatie

Een product van de Nederlandse Bowling Federatie

Een product van de Nederlandse Bowling Federatie Dag der Kampioenen Jeugd 2019 Een product van de Nederlandse Bowling Federatie Dag der Kampioenen Jeugd 2019 Zoals de titel al zegt, kent dit evenement alleen maar winnaars. De Kampioenen van het seizoen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Continental 7x7 35/45+ voetbal District Zuid II

Nieuwsbrief Continental 7x7 35/45+ voetbal District Zuid II KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Nieuwsbrief Continental 7x7 35/45+ voetbal District Zuid II knvb.nl In dit terugkerende item worden de ontwikkelingen van het Continental 7x7 35/45+ voetbal

Nadere informatie

De NTTB. dat zijn wij SAMEN!

De NTTB. dat zijn wij SAMEN! De NTTB dat zijn wij SAMEN! W E L K O M Voorstellen AB- en HB-leden Uitleg programma Doel van deze avond Organisatorische mededelingen Trends Langzaam maar zeker afnemend ledental (maar meer sportconsumenten?)

Nadere informatie

Uitnodiging tot Inschrijving. Nederlands Kampioenschap Para Tafeltennis 2015 voor Jeugd en Senioren

Uitnodiging tot Inschrijving. Nederlands Kampioenschap Para Tafeltennis 2015 voor Jeugd en Senioren Uitnodiging tot Inschrijving Nederlands Kampioenschap Para Tafeltennis 2015 voor Jeugd en Senioren 1. Datum Zaterdag 13 juni 2015. 2. Soort NTTB evenement N-S-evenement. Dit is een evenement dat op initiatief

Nadere informatie

InfoZuidWest. Mededelingenblad NTTB afdeling ZuidWest. Seizoen 2011/2012 Nr TPG Post

InfoZuidWest. Mededelingenblad NTTB afdeling ZuidWest. Seizoen 2011/2012 Nr TPG Post 1 InfoZuidWest Mededelingenblad NTTB afdeling ZuidWest TPG Post Seizoen 2011/2012 Nr. 16 28-11-2011 www.nttb-zuidwest.nl Port betaald Port payé Pays-Bas Indien onbestelbaar: Plutostraat 17, 5694 SV Breugel

Nadere informatie

Tafeltennis voor meisjes

Tafeltennis voor meisjes Tafeltennis voor meisjes MEISJESTAFELTENNIS IN NEDERLAND Waarom zijn meisjes en vrouwen belangrijk voor een vereniging? Meisjes en vrouwen zijn bijzonder geschikt als trainers/coaches of voor andere (kader)

Nadere informatie

Deze week in t Klökske Kenji van Enckevort Nederlands Kampioen bij de welpen D.

Deze week in t Klökske Kenji van Enckevort Nederlands Kampioen bij de welpen D. Deze week in t Klökske Kenji van Enckevort Nederlands Kampioen bij de welpen D. COMPETITIE Zaterdagcompetitie De voorjaarscompetitie zit er op. We gaan al weer vooruit kijken naar het najaar. Binnenkort

Nadere informatie

DRENTSE KAMPIOENSCHAPPEN tafeltennis Zaterdag 6 januari Jeugdtoernooi aanvang: 9.00 uur

DRENTSE KAMPIOENSCHAPPEN tafeltennis Zaterdag 6 januari Jeugdtoernooi aanvang: 9.00 uur DRENTSE KAMPIOENSCHAPPEN tafeltennis 2018 Vrijdag 5 januari Veteranentoernooi aanvang: 19.30 uur Zaterdag 6 januari Jeugdtoernooi aanvang: 9.00 uur Zondag 7 januari Seniorentoernooi aanvang: 9.00 uur Locatie:

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief maart 2016 Nieuwsbrief maart 2016 Beste Thialffer, Het kan nog net voordat we allemaal gaan genieten van een heerlijke clubavond op de Leemputten. Ik ga er van uit dat we met velen zullen zijn aankomende vrijdagavond.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 18 VAN DE VOORZITTER VINCENT

NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 18 VAN DE VOORZITTER VINCENT NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 18 VAN DE VOORZITTER VINCENT De periode tot aan de zomervakantie zal worden ingevuld met o.a. de trainingen, externe toernooien, de clubkampioenschappen, een ouder-kind toernooi

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregeling Categorie A en B district West 1

Promotie-/degradatieregeling Categorie A en B district West 1 Promotie-/degradatieregeling Categorie A en B district West 1 Promotie-/degradatieregeling senioren seizoen 2015/'16 veldvoetbal Reserve-elftallen zaterdagvoetbal Reserve hoofdklasse A De kampioen speelt

Nadere informatie

+ Challenge rijders Men 25/29, Men 25+ en Masters uit het buitenland kunnen kiezen voor deelname bij de Elite Men 2 of bij de Sportklasse 25+.

+ Challenge rijders Men 25/29, Men 25+ en Masters uit het buitenland kunnen kiezen voor deelname bij de Elite Men 2 of bij de Sportklasse 25+. Reglement KNWU BMX TopCompetitie 5 te Erp op 4 en 5 oktober 2014 Dit reglement vervangt het BMX TopCompetitie 2014 v1.4 20140120 voor deze wedstrijd. Alle competitie regels voor het eindklassement zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen

Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen 2018-2019 Voor je ligt de tweede editie van de nieuwsbrief van Jubileumseizoen 2018-2019. In deze nieuwsbrief kun je uitgebreid lezen over het jubileum! Daarnaast is er o.a.

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL 2015 Voorwoord Beste ouders/verzorgers van onze mini s Bijgevoegd vindt u weer een nieuwsbrief met veel informatie over de komende periode. Afgelopen zaterdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD Seizoen 2013-2014. Nieuwsbrief 1, sept 2013 Hallo Jeugdleden en ouders, Na een lange vakantie staan we weer te popelen om te gaan beginnen aan een nieuw bowlingseizoen. We hopen dat jullie een leuke vakantie

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

Data: zaterdag 9, zaterdag 16 en zondag 17 november 2013

Data: zaterdag 9, zaterdag 16 en zondag 17 november 2013 Aan alle besturen van verenigingen en regiocoördinatoren Landjuweel 62 Postbus 326 Tel. 0318-559343 Internet: www.bowlen.nl Ons kenmerk 3905 PH Veenendaal 3900 AH Veenendaal Fax. 0318-559349 E-mail: info@bowlen.nl

Nadere informatie

bij de PowerPoint presentatie van de tafeltennisvereniging NEVER DESPAIR s-hertogenbosch

bij de PowerPoint presentatie van de tafeltennisvereniging NEVER DESPAIR s-hertogenbosch Welkom bij de PowerPoint presentatie van de tafeltennisvereniging NEVER DESPAIR s-hertogenbosch week 41 maandag 9 oktober t/m zondag 15 oktober 2017 Samengesteld door: Hans van der Bruggen, PR-medewerker

Nadere informatie

september landelijk Haagse schaakbond plaats oktober landelijk Haagse schaakbond

september landelijk Haagse schaakbond plaats oktober landelijk Haagse schaakbond september plaats do sept. 1 vr sept. 2 za sept. 3 NK snelschaak Almere zo sept. 4 ma sept. 5 di sept. 6 wo sept. 7 WK -20, start do sept. 8 vr sept. 9 za sept. 10 JCC ACD, ronde 1 Den Bosch zo sept. 11

Nadere informatie

Seta nieuws in t Klökske - week 12 - woensdag 22 maart 2017

Seta nieuws in t Klökske - week 12 - woensdag 22 maart 2017 Deze week in t Klökske Beken jij kleur? COMPETITIE Zaterdagcompetitie Uitslagen zaterdag 18 maart: Senioren: SETA 1 Kluis 4 4-6 SETA 2 Maastricht 4 5-5 Jeugd: SETA 1 was vrij SETA 2 Asterix 2 0-5 SETA

Nadere informatie

Competitiebulletin 1. Seizoen 2018/ juni 2018

Competitiebulletin 1. Seizoen 2018/ juni 2018 Seizoen 2018/2019 29 juni 2018 1 Werkgroep eredivisie Peter Boon tel. 06-51354137 email boon@tafeltennis.nl Hoofdcompetitieleider In dit bulletin vindt u de indeling voor de landelijke dames- en herencompetitie

Nadere informatie

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Zaalhockey 2015-2016 Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Agenda 20.00 uur Opening - Opzet Zaalhockey 2015-2016 - CompeEEe - CompeEEe organisaee - Weekendtrainingen 20.45 uur Zaalhockey regels

Nadere informatie

Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema

Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema 2019-2020 WR artikel 3.1.7.1 De Organisator publiceert vóór 1 april - Het systeem waarmee het komende toernooi wordt gespeeld: - Het aantal teams

Nadere informatie

Resultaten uitstroomonderzoek. Mei 2019

Resultaten uitstroomonderzoek. Mei 2019 Resultaten uitstroomonderzoek Mei 2019 Inleiding Verenigingen zijn de basis om de volleybalsport te leren kennen, te spelen en plezier aan te beleven. We zien dat ruim 115.000 leden wekelijks met veel

Nadere informatie

Nieuwsbrief, December Beste leden, De laatste nieuwsbrief van dit jaar!

Nieuwsbrief, December Beste leden, De laatste nieuwsbrief van dit jaar! Nieuwsbrief, December 2018 Beste leden, De laatste nieuwsbrief van dit jaar! We kijken nog even terug naar de laatste activiteiten en zoals bekend was dit het laatste jaar van onze trainer Stephan. De

Nadere informatie

OVERZICHT FUNCTIES EN TAKEN versie maart 2019

OVERZICHT FUNCTIES EN TAKEN versie maart 2019 OVERZICHT FUNCTIES EN TAKEN versie maart 2019 De functies en taken binnen de afdeling zijn onderverdeeld in een aantal categorieën: BASISACTIVITEITEN o Algemeen bestuurlijke zaken (ABZ) Bestuur Algemene

Nadere informatie

VCL vergadering Noordoost Welkom in Zwolle

VCL vergadering Noordoost Welkom in Zwolle VCL vergadering Noordoost 2015 Welkom in Zwolle Agenda Opening Evaluatie Voorjaarscompetitie 2015 Competitiedata voorjaar 2016 Najaarscompetitie Wintercompetitie Project Competitie nieuwe stijl Rondvraag

Nadere informatie

GV DOS K.v.K. : 40532716 KNGU nummer: 01081609

GV DOS K.v.K. : 40532716 KNGU nummer: 01081609 Jaarverslag GV DOS 2009-2010 DOS Amsterdam maakt een turbulent jaar mee. Na de noodoproep van het vorige bestuur zijn drie nieuwe bestuursleden gevonden die onze vereniging een stap vooruit willen helpen.

Nadere informatie

Algemene competitie-informatie Landelijke A en B, Super A-/B en IDC-competities

Algemene competitie-informatie Landelijke A en B, Super A-/B en IDC-competities Algemene competitie-informatie Landelijke A en B, Super A-/B en IDC-competities 2016-2017 Nieuwegein, 19 oktober 2016 Competitieleiding Alle wedstrijden in de Landelijke A en B, Super B en IDC-competities

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken Handbal Ik hou mijn spreekbeurt over handbal omdat ik zelf aan deze sport doe en ik het een mooie sport vind. Ik ga het vandaag hebben over wat handbal precies inhoudt, de leeftijdsindeling, de wedstrijden,

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen

Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen 2015-2018 14 maart 2015 1 Inleiding Voor u ligt het Jeugdbeleidsplan van MHC Amstelveen. Dit plan is gemaakt door de Technische Commissie (TC) in samenspraak met

Nadere informatie

Volleybalvereniging ADC

Volleybalvereniging ADC Volleybalvereniging ADC Sponsor promotie Onze voorzitter aan het woord. ADC is een vereniging met een professionele uitstraling, waarin wij voor iedereen een plaats willen bieden om te kunnen volleyballen.

Nadere informatie

TENNISKIDS WAT IS TENNISKIDS?

TENNISKIDS WAT IS TENNISKIDS? TENNISKIDS WAT IS TENNISKIDS? Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Op een uitdagende manier leren kinderen de sport te spelen en versterken ze hun fysieke en sociale vaardigheden.

Nadere informatie

Beleidsplan jeugd

Beleidsplan jeugd Beleidsplan jeugd 2019-2022 Speerpuntenstuk bestuur Het bestuur heeft in haar speerpuntenstuk 2017-2020 de volgende doelstelling gezet: Tafeltennisvereniging SKF wil een vereniging zijn waar: de leden

Nadere informatie

SPONSORMOGELIJKHEDEN. Tenuesponsor. Reclamebordsponsor. Website adverteerder (www.dos80.heesch.nl) Club van 50. Beachhandbal sponsor

SPONSORMOGELIJKHEDEN. Tenuesponsor. Reclamebordsponsor. Website adverteerder (www.dos80.heesch.nl) Club van 50. Beachhandbal sponsor SPONSORMOGELIJKHEDEN Tenuesponsor Reclamebordsponsor Website adverteerder (www.dos80.heesch.nl) Club van 50 Beachhandbal sponsor Sponsor scholentoernooi Heesch 2011 Pagina: 1 Tenuesponsor Deze vorm van

Nadere informatie

Vrijdag 18 september 2008 VANAF NU WEKELIJKS DIGITAAL: COMPETITIE-NIEUWS

Vrijdag 18 september 2008 VANAF NU WEKELIJKS DIGITAAL: COMPETITIE-NIEUWS Nieuwsbrief september 2008 nummer 1 Redactieadres: Communicatie werkgroep NTTB afd. Limburg. Telefoon: 06-50873199, e-mail: communicatie@nttblimburg.nl Vrijdag 18 september 2008 VANAF NU WEKELIJKS DIGITAAL:

Nadere informatie

Deze week in t Klökske SETA jeugd sterk op toernooi, minder tijdens competitieronde.

Deze week in t Klökske SETA jeugd sterk op toernooi, minder tijdens competitieronde. Deze week in t Klökske SETA jeugd sterk op toernooi, minder tijdens competitieronde. COMPETITIE Zaterdagcompetitie Uitslagen 10 maart: Senioren: De seniorenteams waren vrij. Jeugd: Destatec 2 SETA 1 4-1

Nadere informatie

011 Toernooi 22 augustus 2015

011 Toernooi 22 augustus 2015 011 Toernooi 22 augustus 2015 Toernooi info Voorwoord Graag wil ik u allen van harte welkom heten op de eerste editie van het Brabantia-ING BVO toernooi U11. Het deelnemersveld staat garant voor een aantrekkelijk

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Terugblikken. In deze nieuwsbrief 1 Inleiding. Nummer 1 Seizoen

1. Inleiding. 2. Terugblikken. In deze nieuwsbrief 1 Inleiding. Nummer 1 Seizoen Nummer 1 Seizoen 2015-2016 2015-2016-1 In deze nieuwsbrief 1 Inleiding 2 Terugblikken 3 Pupillen van de week 4 Agenda 5 Afspraken 6 Competitie CMV 7 Weetjes 8 Overig nieuws 9 Digitale info 10 Voor de ouders

Nadere informatie

Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema

Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema 2018-2019 WR artikel 3.1.7.1 De Organisator publiceert vóór 1 april - Het systeem waarmee het komende toernooi wordt gespeeld: - Het aantal teams

Nadere informatie

Najaarscompetitie tennis 2019

Najaarscompetitie tennis 2019 Extra Nieuwsbrief Mei 2019 In dit nummer: Najaarscompetitie tennis 2019 Najaarscompetitie padel 2019 Van de redactie Najaarscompetitie tennis 2019 Het is weer tijd om je op te geven voor de Najaarscompetitie.

Nadere informatie

Najaarscompetitie 2016

Najaarscompetitie 2016 Nr. 13 01-07-2016 Najaarscompetitie 2016 Extra Bulletin. Werkgroep Competitiezaken/JKr. ACL Frank Moonen competitiezaken@nttblimburg.nl competitieleider@nttblimburg.nl Tel. 046-4519372 / competitiedagen

Nadere informatie

Selectie- en indelingsproces veld

Selectie- en indelingsproces veld Selectie- en indelingsproces veld In dit document wordt de procedure volledig beschreven zoals die van toepassing is op de jeugd. Voor senioren gelden enkele specifieke bepalingen. Ook wordt separaat ingegaan

Nadere informatie

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2015

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2015 CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2015 Het weekend 30 en 31 mei was gereserveerd voor het verspelen van onze clubkampioenschappen. Net als in voorgaande jaren was de zaterdag gereserveerd voor de junioren enkelspelen

Nadere informatie