Inhoudsopgave Uitpakinstructies...1 Voordat u begint...5 Installatie...6 De fles met verzegelingsvloeistof vullen...9

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhoudsopgave Uitpakinstructies...1 Voordat u begint...5 Installatie...6 De fles met verzegelingsvloeistof vullen...9"

Transcriptie

1 Inhoudsopgave 1 Uitpakinstructies...1 Verpakkingsmateriaal verwijderen Voordat u begint Installatie...6 De documentfeederladen installeren...6 De schuif en opvanglade installeren...7 Zijuitgang De fles met verzegelingsvloeistof vullen...9 Het reservoir met verzegelingsvloeistof vullen Het systeem aansluiten op de netspanning en inschakelen...10 Inschakelen...10 Verkooporganisatie en landspecifieke gegevens instellen Online services...11 Online services...11 Configuratiemenu...11 Telefoonnummer wijzigen...12 Het prefix wijzigen...13 Het land selecteren...13 Datum en tijd invoeren...14 Kiestoondetectie instellen...14 Volume van de modem instellen...15 De eerste keer een verbinding maken...15 Online services opstarten...16 Een verbinding met de server maken...16 De historie weergeven...17 Berichten weergeven...18 Een nieuwe job of nieuwe software installeren Het systeem testen en aangepaste jobs definiëren...21 Het systeem testen...21 Aangepaste jobs definiëren...22

2

3 Uitpakinstructies 1 2.

4 2 3. 1

5 Verpakkingsmateriaal verwijderen Verwijder het materiaal als volgt: 1. Verwijder het karton A. 2. Verwijder de gelabelde stift B. 3. Knip de verpakkingsband C door en verwijder deze. 4. Open de verzameltafel D door het onderste gedeelte naar beneden te drukken, en verwijder het blok piepschuim, 5. Sluit de verzameltafel. 6. Open de bovenkap van de machine met behulp van de hendel.

6 Verwijder het karton bij de envelopstoppositie. 8. Sluit de bovenkap. Hierbij moet u ervoor zorgen dat de bovenkap in de juiste positie vastklikt.

7 5 2 Voordat u begint Het vulsysteem is uitgepakt en ligt op een stabiel oppervlak. De volgende onderdelen worden geleverd bij uw systeem: Gebruiksaanwijzing en deze installatiehandleiding Voedingskabel, borstels en bevochtigingsdoek Een fles met verzegelingsvloeistof 1. Controleer of de aangegeven onderdelen aanwezig zijn. 2. Controleer of het systeem geschikt is voor de gebruikte netspanning. Kijk hiervoor op het typeplaatje. 3. De voedingsaansluiting moet gemakkelijk toegankelijk zijn, bij voorkeur dicht bij het systeem. Om veiligheidsredenen is het van essentieel belang dat het systeem is aangesloten op een geaarde contactdoos. Als alle onderdelen aanwezig zijn en de machine correct is geplaatst, gaat u door met de volgende instructies. 2

8 6 3 Installatie De documentfeederladen installeren 3 U kunt als volgt de documentfeederladen in de juiste positie plaatsen: 1. Houd de documentfeeder enigszins schuin zoals in de afbeelding wordt weergegeven. 2. Plaats het voorste einde van de documentfeederlade onder de twee zwarte rollen. 3. Beweeg de documentfeederlade naar boven (waarbij de zwarte rollen omhoog gaan) totdat de feeder op zijn plaats kan worden vastgehaakt. 4. Verplaats de documentfeederlade naar de machine en beweeg de haken over de bevestigingspunten (aan beide zijden). 5. Laat de documentfeederlade rusten op de machine.

9 7 De schuif en opvanglade installeren Voor het installeren van de schuif en opvanglade gaat u als volgt te werk: 1. Bevestig de schuif zoals in de afbeelding wordt weergegeven Bevestig de envelopopvanglade in de gaten onder het envelopmagazijn zoals in de afbeelding wordt weergegeven.de afstand A moet ongeveer 1,5 x de envelophoogte zijn.

10 8 Zijuitgang 3 Het systeem kan worden voorzien van een zijuitgang en een opvanglade. De zijuitgang kan worden aangebracht op de plek van de standaardontvangstlade voor enveloppen. Met een zijuitgang kan een doorvoer- of frankeersysteem naast het systeem worden aangebracht. De zijuitgang kan ook worden gebruikt met een opvanglade voor verticale stapeling. De opvanglade wordt bij de zijuitgang geleverd.

11 9 4 De fles met verzegelingsvloeistof vullen Het reservoir met verzegelingsvloeistof vullen 1. Open voorkap A Vul reservoir B tot de niveauaanduiding 'Max' C met verzegelingsvloeistof. 3. Sluit de voorkap A. Wacht ongeveer vijf minuten totdat de borstels zijn bevochtigd voordat u de job start. Voordat u een opdracht met verzegeling start, moet u ongeveer 5 minuten wachten tot de borstels bevochtigd zijn, of bevochtigde borstels gebruiken. Zie "Borstels reinigen en vervangen" (Gebruikershandleiding) voor instructies over het installeren van borstels. Zorg dat het reservoir met verzegelingsvloeistof voldoende is gevuld om zeker te zijn van een goede bevochtiging.

12 10 5 Het systeem aansluiten op de netspanning en inschakelen Inschakelen U start het systeem als volgt op: 5 Als u de machine aansluit op een verkeerde voeding, kan dit de machine ernstig beschadigen. Controleer of de spanning die op het typeplaatje staat vermeld, overeenkomt met de lokale voedingsspanning voordat u de machine op de voeding aansluit. 1. Steek de stekker van het netsnoer in een geaard stopcontact. 2. Zet het systeem aan met de hoofdschakelaar. De hoofdschakelaar bevindt zich aan de rechterzijde van het systeem. 3. Selecteer de taal voor de display. 4. Wanneer u wordt gevraagd of u de taalkeuzeoptie steeds wilt laten weergeven wanneer het systeem wordt ingeschakeld, drukt u op [Nee]. Verkooporganisatie en landspecifieke gegevens instellen Zorg ervoor dat het lokalisatiemenu correct is ingesteld: 1. Druk in het menu Service op [System Settings], [Localisation]. 2. Controleer of alle instellingen in beide lokalisatiemenu's van toepassing zijn op de situatie van de klant.

13 11 6 Online services Online services Het vouw- en vulsysteem kan worden voorzien van Online services. Met deze optie kunt u het systeem verbinden met een centrale server. Tijdens de verbinding worden gegevens gedownload naar en geüpload van het systeem. Het systeem start de verbinding altijd zelf. Het is niet mogelijk om van buitenaf een verbinding met het systeem te maken. Vraag uw leverancier of deze optie beschikbaar is. Configuratiemenu Kies [Online services] vanuit het menu Supervisor. 6 Druk op Configuratie in het menu 'Online services' om het menu 'Configuratie' weer te geven. Gebruik dit menu om de OLS-instellingen aan te passen. Het menu bestaat uit twee submenu's en bevat de volgende functies: Telefoonnummer van server: neem contact op met de leverancier voor het telefoonnummer van de OLS-server. Prefix: gebruik deze functie wanneer u een bepaald nummer of een bepaalde tekenreeks moet kiezen voor toegang tot een buitenlijn. Land: voer het land in waaruit u belt.

14 12 6 Datum en tijd: huidige datum en tijd. Detectie kiestoon aan/uit: deze instelling is vereist als er geen kiestoon te horen is wanneer u een verbinding tot stand brengt. De standaardwaarde is ingesteld. Deze instelling is van toepassing op sommige PABX-telefooncentrales. Volume van de modem: stel het volume van de modem in. Telefoonnummer wijzigen U kunt als volgt het telefoonnummer wijzigen: 1. Druk op de knop naast het telefoonnummer. 2. Voer het juiste nummer in met het numerieke toetsenblok. 3. Druk op [OK] om het nieuwe nummer te bevestigen. 4. Druk op [OK] om de gewijzigde instellingen te bevestigen en het configuratiemenu te verlaten.

15 13 Het prefix wijzigen U kunt als volgt het prefix wijzigen: 1. Druk op de knop naast het prefix Voer het juiste prefix in met het numerieke toetsenblok. 3. Druk op [OK] om het nieuwe prefix te bevestigen. 4. Druk op [OK] om de gewijzigde instellingen te bevestigen en het configuratiemenu te verlaten. Het land selecteren U kunt als volgt het land selecteren waaruit u belt: 1. Gebruik pijl omhoog en pijl omlaag om het land te selecteren waaruit u belt. 2. Druk op [OK] om de gewijzigde instellingen te bevestigen en het configuratiemenu te verlaten.

16 14 Datum en tijd invoeren U kunt als volgt de huidige datum en tijd invoeren: 1. Druk op de knop naast de datum/tijd Voer de juiste datum/tijd in met het numerieke toetsenblok. 3. Druk op [OK] om de nieuwe datum/tijd te bevestigen. 4. Druk op [OK] om de gewijzigde instellingen te bevestigen en het configuratiemenu te verlaten. Kiestoondetectie instellen U kunt als volgt de kiestoondetectie in- of uitschakelen: 1. Druk op de knop naast de detectie van de kiestoon om detectie kiestoon in of uit te schakelen. 2. Druk op [OK] om de gewijzigde instellingen te bevestigen en het configuratiemenu te verlaten.

17 15 Volume van de modem instellen U kunt als volgt het volume van de modem instellen: 1. Druk op de knop naast het volumesymbool om het volume van de modem te verhogen of te verlagen. Zet het volume niet op nul omdat het geluid van de modem nuttig kan zijn tijdens hulp op afstand Druk op [OK] om de gewijzigde instellingen te bevestigen en het configuratiemenu te verlaten. De eerste keer een verbinding maken Verbinding maken met de centrale server: 1. Druk op [Verbinding], [Verbinden] om de aanmelding te starten. 2. Druk op de knop [i] als u de verbindingsstatus wilt blijven volgen.de initiële aanmelding is voltooid als bij de systeemstatus de melding "Wacht op aanmelding" wordt weergeven. 3. Druk nogmaals op de knop [Verbinden]. 4. Druk op de knop [i] als u de verbindingsstatus wilt blijven volgen. De aanmelding is voltooid als bij de systeemstatus de melding "Aangemeld" wordt weergeven.

18 16 Online services opstarten U kunt als volgt Online services opstarten: 1. Kies [Online services] vanuit het menu Supervisor. 6 In het menu 'Online services' worden de volgende functies weergegeven: - Verbinding: opent het menu 'Verbinding' waar u een verbinding met een centrale server kunt maken en de verbindingsgeschiedenis kunt zien (zie Verbinden met de server op pagina 16). - Berichten: opent het menu 'Berichten' waar u ontvangen berichten kunt bekijken (zie Berichten weergeven op pagina 18). - Configuratie: opent het menu 'Configuratie' waar u de instellingen van de Online services kunt wijzigen (zie Configuratiemenu). Een verbinding met de server maken Het systeem maakt op vaste tijden een verbinding. U kunt het systeem ook handmatig met de server verbinden. U kunt als volgt een verbinding met de server maken: 1. Druk op [Verbinding] in het menu Online services. Het menu Verbinding wordt weergegeven op het aanraakscherm.

19 17 2. Druk op [Verbinden] om het systeem handmatig met de OLS-server te verbinden.de status van de verbinding wordt op het scherm weergegeven. De tekst op de knop is veranderd in Verbreken. 3. Druk op [Verbreken] om de verbinding met de server te verbreken. In het menu Verbinding worden de volgende functies weergegeven: - Historie: opent het menu 'Historie' waar u de verbindingsgeschiedenis kunt bekijken (zie Historie weergeven op pagina 17). - Nieuwe berichten: deze knop wordt weergegeven wanneer het systeem nieuwe berichten heeft ontvangen. U kunt met deze knop het menu 'Berichten' openen (zie Berichten weergeven op pagina 18). De historie weergeven In het menu 'Historie' worden de vorige verbindingen van het systeem met de server weergegeven. 6 U kunt als volgt de historie weergeven: 1. Druk op de pijltjestoetsen om een vorige verbinding te selecteren. 2. Druk op de knop om de details van de geselecteerde vorige verbinding te bekijken.

20 18 Berichten weergeven Nadat u op Berichten in het menu 'Online services' hebt gedrukt, worden de berichten die van de server zijn ontvangen op het aanraakscherm weergegeven. Een bericht bevat bijvoorbeeld nieuwe software of een nieuwe job. 6 U kunt als volgt de berichten weergeven: 1. Druk op de pijltjestoetsen om een bericht te selecteren. Als nieuwe software of een nieuwe job kan worden geïnstalleerd, wordt de knop Doorgaan weergegeven. 2. Druk op de knop voor meer informatie over een geselecteerd bericht.

21 19 Een nieuwe job of nieuwe software installeren Nadat u op Berichten in het menu 'Online services' hebt gedrukt, worden de berichten die van de server zijn ontvangen op het aanraakscherm weergegeven. Als nieuwe software of een nieuwe job kan worden geïnstalleerd, wordt de knop Doorgaan weergegeven. 6 U kunt als volgt een nieuwe job of nieuwe software installeren: 1. Druk op [Doorgaan].Het menu Nieuwe job beschikbaar of het menu Nieuwe software wordt weergegeven. 2. Druk op de knop voor meer informatie over de nieuwe job of de nieuwe software. 3. Druk op [Installeren] om de nieuwe job of de nieuwe software te installeren of druk op [Annuleren] om deze niet te installeren.als u op [Installeren] hebt gedrukt, wordt een bevestigingsmenu weergegeven:

22 20 4. In het geval van een nieuwe job: Druk op de pijlen om een beschikbaar jobnummer te selecteren (zie Een nieuwe job maken, Gebruikershandleiding), en druk op [OK] om het geselecteerde jobnummer te bevestigen of druk op Annuleren om terug te gaan naar het menu 'Nieuwe job beschikbaar'. 5. In het geval van nieuwe software: Druk op [OK] om de installatie te bevestigen of druk op [Annuleren] om terug te keren naar het menu Nieuwe software. Nadat u de installatie van de nieuwe software of de nieuwe job hebt bevestigd, wordt het menu 'Berichten' weergegeven. 6

23 21 7 Het systeem testen en aangepaste jobs definiëren Het systeem testen Test het systeem als volgt: 1. Vul de documentfeederlade bij. 2. Vul het envelopmagazijn. 3. Druk in het startmenu achtereenvolgens op [Nieuwe job] en [Automatisch] Druk op de knop [1x]. Pas indien nodig de adrespositie, de envelopstoppositie en de vulvingers aan. 5. Selecteer een job en noteer de vouwinstellingen van die job. 6. Druk op de knop [1x]. 7. Zorg ervoor dat de vouwen op de juiste positie worden gemaakt. Als dat niet het geval is, past u de offset van de vouwer aan (menu Service, [System settings], [Folder offset]). 8. Zorg dat de flapsluiter correct is ingesteld. Als dat niet het geval is, past u de offset flapsluiter aan (menu Service, [System settings], [Flap closer offset]).

24 22 Aangepaste jobs definiëren 1. Definieer alle jobs op basis van de wensen en toepassingen van de klant. 7

Inhoudsopgave Uitpakinstructies...1 Voordat u begint...3 Installatie...4 Het reservoir met verzegelingsvloeistof vullen...9

Inhoudsopgave Uitpakinstructies...1 Voordat u begint...3 Installatie...4 Het reservoir met verzegelingsvloeistof vullen...9 Inhoudsopgave 1 Uitpakinstructies...1 2 Voordat u begint...3 3 Installatie...4 De feedermodule installeren...4 De documentfeederladen installeren...4 Documentfeeder voor grote volumes installeren...5 De

Nadere informatie

Gids bij de installatie (verkort)

Gids bij de installatie (verkort) Gids bij de installatie (verkort) Voor de installatie Dit apparaat moet worden geplaatst op een bureau of tafel in de buurt van een 220 Volt stopcontact met randaarde. Zet de voorkant van de machine zo

Nadere informatie

Unpacking and installation. Déballer et installer. Desembalar y instalar. Spacchettare e installare. Auspacken und installieren

Unpacking and installation. Déballer et installer. Desembalar y instalar. Spacchettare e installare. Auspacken und installieren Unpacking and installation English Déballer et installer Français Desembalar y instalar Español Spacchettare e installare Italiano Auspacken und installieren Deutsch Uitpakken en installeren Inhoudsopgave

Nadere informatie

Inhoudsopgave Lees dit eerst...1 Leer uw documentsysteem kennen...5 Opties...22

Inhoudsopgave Lees dit eerst...1 Leer uw documentsysteem kennen...5 Opties...22 Inhoudsopgave 1 Lees dit eerst...1 Waarschuwing...1 Over deze handleiding...1 Veiligheid...2 Landspecifieke voorwaarden...3 Einde van de levensduur...4 2 Leer uw documentsysteem kennen...5 Overzicht...5

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Polycom IP321 en IP331

Gebruikershandleiding Polycom IP321 en IP331 Gebruikershandleiding Polycom IP321 en IP331 1 Inhoudsopgave 1. 2. 3. Installatie Gebruik van uw toestel Problemen oplossen Basis IP321 en IP331 telefoon Voeding (24Volt, 500mA) Ethernet kabel Telefoonhoorn

Nadere informatie

s gui user Deutsch nederlands

s gui user Deutsch nederlands user s guide Deutsch bedienungsanleitung nederlands handleiding Inhoudsopgave 1 2 3 4 Lees dit eerst...1 Waarschuwing...1 Over deze handleiding...1 Veiligheid...2 Landspecifieke voorwaarden...3 Einde van

Nadere informatie

Introductiehandleiding NEDERLANDS CEL-SV3MA280

Introductiehandleiding NEDERLANDS CEL-SV3MA280 Introductiehandleiding NEDERLANDS CEL-SV3MA280 Inhoud van de verpakking Controleer, voordat u de camera in gebruik neemt, of de verpakking de onderstaande onderdelen bevat. Indien er iets ontbreekt, kunt

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Polycom IP650

Gebruikershandleiding Polycom IP650 Gebruikershandleiding Polycom IP650 1 Inhoudsopgave 1. 2. 3. Installatie Gebruik van uw toestel Problemen oplossen Basis IP650 telefoon Voeding (24Volt, 500mA) Ethernet kabel Hoorn Krulsnoer hoorn Grondplaat

Nadere informatie

9.4 Aangepaste tekstberichten beheren

9.4 Aangepaste tekstberichten beheren Aangepaste tekstberichten beheren.4 Aangepaste tekstberichten beheren U kunt uw afdruk aantrekkelijk of persoonlijk maken door een tekstbericht toe te voegen links naast de afdruk. Als supervisor kunt

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE NEDERLANDS

INHOUDSOPGAVE NEDERLANDS INHOUDSOPGAVE 1 Gezondheid, veiligheid en milieu... 3 1.1 Voorzorgsmaatregelen en veiligheidspunten... 3 1.2 Landspecifieke voorwaarden... 4 1.3 Einde van levensduur... 5 2 Algemeen... 6 2.1 Naamgeving...

Nadere informatie

Parkinson Thuis. Gebruikershandleiding

Parkinson Thuis. Gebruikershandleiding Parkinson Thuis Gebruikershandleiding FOX INZICHT APP Presentation Title Gebruik maken van de app Zorg ervoor dat uw Pebble horloge gekoppeld is met uw telefoon en dat u de Fox Inzicht App op uw smartphone

Nadere informatie

Introductiehandleiding NEDERLANDS CEL-SV3JA280

Introductiehandleiding NEDERLANDS CEL-SV3JA280 Introductiehandleiding NEDERLANDS CEL-SV3JA280 Inhoud van de verpakking Controleer, voordat u de camera in gebruik neemt, of de verpakking de onderstaande onderdelen bevat. Indien er iets ontbreekt, kunt

Nadere informatie

Introductiehandleiding NEDERLANDS CEL-SV5TA280

Introductiehandleiding NEDERLANDS CEL-SV5TA280 Introductiehandleiding NEDERLANDS CEL-SV5TA280 Inhoud van de verpakking Controleer, voordat u de camera in gebruik neemt, of de verpakking de onderstaande onderdelen bevat. Indien er iets ontbreekt, kunt

Nadere informatie

Printerproblemen oplossen

Printerproblemen oplossen 1 De display op het bedieningspaneel is leeg of er worden alleen ruitjes weergegeven. Taken worden niet De zelftest van de printer is mislukt. De printer is niet gereed om gegevens te ontvangen. De aangegeven

Nadere informatie

Introductiehandleiding NEDERLANDS CEL-SV7CA280

Introductiehandleiding NEDERLANDS CEL-SV7CA280 Introductiehandleiding NEDERLANDS CEL-SV7CA280 Inhoud van de verpakking Controleer, voordat u de camera in gebruik neemt, of de verpakking de onderstaande onderdelen bevat. Indien er iets ontbreekt, kunt

Nadere informatie

Veiligheidsinformatie

Veiligheidsinformatie Veiligheidsinformatie Dit product mag uitsluitend worden gebruikt in landen waarvoor door de bevoegde wetgeving specifieke toestemming is afgegeven. Dit is herkenbaar aan de sticker aan de achterzijde

Nadere informatie

Introductiehandleiding NEDERLANDS CEL-SV5DA2 8 0

Introductiehandleiding NEDERLANDS CEL-SV5DA2 8 0 Introductiehandleiding NEDERLANDS CEL-SV5DA2 8 0 Inhoud van de verpakking Controleer, voordat u de camera in gebruik neemt, of de verpakking de onderstaande onderdelen bevat. Indien er iets ontbreekt,

Nadere informatie

NEDERLANDS INHOUDSOPGAVE

NEDERLANDS INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 1 Gezondheid, veiligheid en milieu... 4 1.1 Voorzorgsmaatregelen en veiligheidspunten... 4 1.2 Landspecifieke voorwaarden... 5 1.3 Einde van de levensduur... 6 2 Functiebeschrijving... 7

Nadere informatie

Introductiehandleiding NEDERLANDS CEL-SV6YA280

Introductiehandleiding NEDERLANDS CEL-SV6YA280 Introductiehandleiding NEDERLANDS CEL-SV6YA280 Inhoud van de verpakking Controleer, voordat u de camera in gebruik neemt, of de verpakking de onderstaande onderdelen bevat. Indien er iets ontbreekt, kunt

Nadere informatie

Aanmelden op het Office 365 portaal

Aanmelden op het Office 365 portaal Aanmelden op het Office 365 portaal Met bovenstaande accountgegevens kan je je aanmelden op het Office 365 portaal op http://portal.office.com In het bovenste tekstveld vul je jouw gebruikersnaam in. Vergeet

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het WoonVeilig alarmlicht met sirene. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88

Nadere informatie

Installatie. NETGEAR 802.11ac Wireless Access Point WAC120. Inhoud van de verpakking

Installatie. NETGEAR 802.11ac Wireless Access Point WAC120. Inhoud van de verpakking Handelsmerken NETGEAR, het NETGEAR-logo en Connect with Innovation zijn handelsmerken en/of gedeponeerde handelsmerken van NETGEAR, Inc. en/of diens dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere

Nadere informatie

Een Net2 Entry Monitor configureren

Een Net2 Entry Monitor configureren Een Entry Monitor configureren Overzicht De Entry monitor is een audio / videomonitor en wordt gebruikt om op afstand te communiceren met bezoekers. Het wordt gevoed door middel van Power over Ethernet

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE NEDERLANDS

INHOUDSOPGAVE NEDERLANDS INHOUDSOPGAVE 1 Gezondheid, veiligheid en milieu... 3 1.1 Voorzorgsmaatregelen en veiligheidspunten... 3 1.2 Landspecifieke voorwaarden... 4 1.3 Einde van levensduur... 5 2 Algemeen... 6 2.1 Naamgeving...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GPK-applicatie

Gebruikershandleiding GPK-applicatie Gebruikershandleiding GPK-applicatie Versie: 3 B 1623e Datum: 28-3-2019 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 2 2 EERSTE AANMELDING... 3 2.1 Wat heeft u nodig?... 3 3 OPSTARTEN EN AFSLUITEN... 4 3.1 Opstarten...

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 11.0 Versiedatum: 27 juli 2015 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921p Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - Gehele document herzien; - Afbeeldingen

Nadere informatie

Voor je aan de installatie van je decoder begint

Voor je aan de installatie van je decoder begint Installatiegids Decoder Stap 1 Voor je aan de installatie van je decoder begint Zorg ervoor dat je modem correct geïnstalleerd is. Mijn modem b-box 3V+ Check of alles in de doos zit. Mijn decoder V6 (4K

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Windows Mobile smartphones Mobiel IVP Windows Mobile Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 Inleiding... 3 1 Installatie...

Nadere informatie

Kennismaken met MyPal

Kennismaken met MyPal QDu9 Kennismaken met MyPal Functies voorkant Functies zijkant Voedings-/Meldings-LED Voeding Melding MyPal A636: LED Bluetooth/Wi-Fi/GPS MyPal A63: LED Bluetooth/ GPS Bluetooth Wi-Fi GPS LCD-aanraakscherm

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het Egardia alarmlicht met sirene. Website Egardia www.egardia.com Klantenservice

Nadere informatie

Papier, karton of etiketten laden. Briefhoofdpapier laden. Transparanten laden

Papier, karton of etiketten laden. Briefhoofdpapier laden. Transparanten laden De printer geeft aan wanneer het papier moet worden bijgevuld. Als er minder dan 50 vellen papier in een lade zitten, wordt het bericht Lade x bijna op op de display weergegeven, waarbij x verwijst naar

Nadere informatie

Handleiding Oxan Radio met obstakeldetectie

Handleiding Oxan Radio met obstakeldetectie Handleiding Oxan Radio met obstakeldetectie Leest a.u.b deze handleiding aandachtig door en let vooral op de veiligheidsaanwijzingen. Schade ontstaan door het niet in acht nemen van de bedienings- en onderhoudsaanwijzingen,

Nadere informatie

Nokia e71 mfe3 upgrade handleiding 20100407-001

Nokia e71 mfe3 upgrade handleiding 20100407-001 Nokia e71 mfe3 upgrade handleiding Eigenaar Jerry Onderwater Datum aanmaak maandag 5 april 2010 Datum laatste wijziging dinsdag 6 april 2010 Hieronder volgt de indeling van dit document, opgedeeld in hoofdstukken

Nadere informatie

De inhoud van de verpakking controleren

De inhoud van de verpakking controleren De inhoud van de verpakking controleren papiersteun cd-rom met printersoftware & Gebruikershandleiding pakket met cartridges (bevat zowel zwart-wit- als kleurencartridges.) printer Gids voor snelle starters

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht

installatiehandleiding Alarmlicht installatiehandleiding Alarmlicht INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT Gefeliciteerd met de aankoop van het WoonVeilig alarmlicht. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88 E-mail WoonVeilig klantenservice@woonveilig.nl

Nadere informatie

iphone app - Roll Call

iphone app - Roll Call iphone app - Roll Call Roll Call - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger

Nadere informatie

Yealink T46G. Gebruikershandleiding

Yealink T46G. Gebruikershandleiding Yealink T46G Gebruikershandleiding Inhoud 1. Nieuw gesprek opzetten... 3 2. Gebruikmaken van de speaker... 3 3. Gebruikmaken van de Headset... 3 4. Beantwoorden van een gesprek/beëindigen/herhalen... 3

Nadere informatie

Installatiehandleiding Belfius Cardreader Connector

Installatiehandleiding Belfius Cardreader Connector Installatiehandleiding Belfius Cardreader Connector ALGEMENE INFO OVER HET GEBRUIK VAN DE BELFIUS CARDREADER CONNECTOR... 2 NIEUWE GEBRUIKER BELFIUS CARD READER CONNECTOR... 3 Download van de BelfiusWeb

Nadere informatie

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide 05-2014 / v1.0 1 I. Productinformatie I-1. Inhoud van de verpakking Smart Plug Switch Snelstartgids CD met snelle installatiegids I-2. Voorzijde Power LED Switch

Nadere informatie

NEDERLANDS. Inhoudsopgave

NEDERLANDS. Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Gezondheid, veiligheid en milieu... 3 1.1 Voorzorgsmaatregelen en veiligheidspunten... 3 1.2 Landspecifieke voorwaarden... 4 1.3 Einde van de levensduur... 5 2 Functiebeschrijving... 6

Nadere informatie

aê~~çäçòé=rsnm=fm=ab`qjíéäéñççå

aê~~çäçòé=rsnm=fm=ab`qjíéäéñççå jáíéä aê~~çäçòé=rsnm=fm=ab`qjíéäéñççå De draadloze Mitel 5610-telefoon en IP DECT-standaard bieden functies voor de verwerking van 3300 ICP SIP-oproepen op een draadloos toestel De IP DECT-standaard biedt

Nadere informatie

CycloAgent v2 Handleiding

CycloAgent v2 Handleiding CycloAgent v2 Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...4 Aanmelden...8 Uw apparaat registreren...8 De registratie van uw apparaat

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 9.0 Versiedatum: 13 maart 2014 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921m Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - url vermelding naar bestandsuitwisseling

Nadere informatie

Mitel 5360 phone. Cheatsheet. 1. Scherm. Luidspreker. 2. Oproep-/berichtindicator. Dempen. 3. Toetsen voor volume, luidspreker en dempen.

Mitel 5360 phone. Cheatsheet. 1. Scherm. Luidspreker. 2. Oproep-/berichtindicator. Dempen. 3. Toetsen voor volume, luidspreker en dempen. Cheatsheet Mitel 5360 phone 1 2 3 6 4 8 9 5 7 1. Scherm 2. Oproep-/berichtindicator 3. Toetsen voor volume, luidspreker en dempen 4. Vaste functietoetsen 5. Keuzetoetsen 6. Gadgetzijbalk 7. Toetsen voor

Nadere informatie

Net2CountedAccess. Handleiding 1.0

Net2CountedAccess. Handleiding 1.0 1.0 INTOACCESS B.V. THE INTEGRATORS A.Hofmanweg 5A 2031 BH Haarlem The Netherlands info@intoaccess.com www.intoaccess.com +31(0)23 7505 128 Page 2 of 13 Net2CountedAccess Index Installatie en configuratie

Nadere informatie

CCV Mobile. Quick Start Guide. WiFi & 4G (V400M)

CCV Mobile. Quick Start Guide.   WiFi & 4G (V400M) CCV Mobile Quick Start Guide WiFi & 4G (V400M) www.ccv.nl Introductie Met de V400M betaalautomaat kun je transacties verwerken met betaalkaarten, spaar- en klantenkaarten. De betaalautomaat is toekomstvast

Nadere informatie

Toepassingsvoorbeeld: Bestaand alarmsysteem met e- Domotica koppelen

Toepassingsvoorbeeld: Bestaand alarmsysteem met e- Domotica koppelen Toepassingsvoorbeeld: Bestaand alarmsysteem met e- Domotica koppelen NL Toepassingsvoorbeeld: Bestaand alarmsysteem met e-domotica koppelen Inhoudsopgave 2 NEDERLANDS 1.0 Introductie...2 1.1 Koppelen met

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE NEDERLANDS

INHOUDSOPGAVE NEDERLANDS INHOUDSOPGAVE 1 Gezondheid, veiligheid en milieu... 3 1.1 Voorzorgsmaatregelen en veiligheidspunten... 3 1.2 Landspecifieke voorwaarden... 4 1.3 Einde van levensduur... 5 2 Algemeen... 6 2.1 Naamgeving...

Nadere informatie

811.1. Gebruiksaanwijzing WTW PC-software

811.1. Gebruiksaanwijzing WTW PC-software 811.1 Gebruiksaanwijzing WTW PC-software Inhoudsopgave 1 FUNCTIONELE SPECIFICATIES........................................................................... 1 2 INSTALLATIE.............................................................................................

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor WoonVeilig Huiscentrale (model WV-1716) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer

Nadere informatie

Hier beginnen. Inktcartridges uitlijnen zonder een computer

Hier beginnen. Inktcartridges uitlijnen zonder een computer Hier beginnen Inktcartridges uitlijnen zonder een computer Volg de stappen in de installatiehandleiding om de installatie van de hardware te voltooien. Ga door met de volgende stappen om de afdrukkwaliteit

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing CallBarrier

Gebruiksaanwijzing CallBarrier Gebruiksaanwijzing CallBarrier INHOUD blz Inleiding... 3 Werking van de CallBarrier... 4 Installatie van de CallBarrier... 5 Omschrijving toets en indicaties CallBarrier... 6 Uitleg van de opties... 7

Nadere informatie

STAN S31 R6F Software update instructie

STAN S31 R6F Software update instructie STAN S31 R6F Software update instructie i Inhoud STAN S31 R6F SOFTWARE UPDATE INSTRUCTIE... 3 STAN S31 software update form... 5 ii STAN S31 R6F SOFTWARE UPDATE* In dit document staat beschreven hoe de

Nadere informatie

voys HANDLEIDING GIGASET

voys HANDLEIDING GIGASET voys HANDLEIDING GIGASET INHOUDSOPGAVE 1. INDELING 1 1.1 Indeling C610 1.2 Indeling C530h 2. INTRODUCTIE 3 2.1 In de doos van het toestel en het basisstation 2.2 Het aansluiten van het toestel 2.2.1 Basisstation

Nadere informatie

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Inhoudsopgave. Over deze handleiding.... 3 Inleiding... 4 1. Installatie Windows XP/Vista/7/2000/2003 of 2008... 5 2. Backupset maken... 11 3. Extra Backupset

Nadere informatie

V400m Quick Start Guide

V400m Quick Start Guide www.pindirect.nl V00m Quick Start Guide Introductie Met de V00M betaalautomaat kun je transacties verwerken met betaalkaarten, spaar- en klantenkaarten. De betaal-automaat is toekomstvast en voldoet aan

Nadere informatie

Afdrukmateriaal plaatsen in de standaardlade voor 250 vel

Afdrukmateriaal plaatsen in de standaardlade voor 250 vel Naslagkaart Papier en speciaal afdrukmateriaal plaatsen In dit gedeelte wordt beschreven hoe u papier plaatst in de laden voor 250 en 550 vel en de handmatige invoer. Het bevat tevens informatie over het

Nadere informatie

Palmtop - Aqua-Max Servicehandleiding

Palmtop - Aqua-Max Servicehandleiding Palmtop - Aqua-Max Servicehandleiding Inleiding Deze handleiding geeft een beschrijving van de Aqua-Max Palmtop en de Terminal software die nodig is om software op de Aqua-Max en de Palmtop te installeren.

Nadere informatie

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Schakel in

Nadere informatie

Instructie. Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat. BICS Installatie. BICS Installatie

Instructie. Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat. BICS Installatie. BICS Installatie Instructie Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat. 1 Instructie Voor BICS dient u te beschikken over een werkende internetverbinding en dient het TCP/IP Netwerkprotocol is geïnstalleerd te zijn. U dient

Nadere informatie

Handleiding ARRAS met elektronische afstelling

Handleiding ARRAS met elektronische afstelling Handleiding ARRAS met elektronische afstelling Leest U a.u.b voor de eerste bediening deze handleiding aandachtig door en let u vooral op de veiligheidsaanwijzingen. Schade ontstaan door het niet in acht

Nadere informatie

Welkom! In de Doos. AFK-BOX Afstandsbediening HDMI kabel Voedingsadapter Handleiding

Welkom! In de Doos. AFK-BOX Afstandsbediening HDMI kabel Voedingsadapter Handleiding Welkom! U heeft een goede keuze gemaakt met uw nieuwe AFK-Box, Wij wensen u alvast veel kijk plezier. In deze handleiding leggen wij u stap voor stap uit hoe u alles aansluit, instellingen veranderd en

Nadere informatie

HANDLEIDING YEALINK T21P

HANDLEIDING YEALINK T21P HANDLEIDING YEALINK T21P Inhoudsopgave 1. NIEUW GESPREK OPZETTEN... 3 2. GEBRUIKMAKEN VAN DE SPEAKER... 3 3. GEBRUIKMAKEN VAN DE HEADSET... 3 4. BEANTWOORDEN VAN EEN GESPREK/BEËINDIGEN/HERHALEN... 3 5.

Nadere informatie

iphone app - Rapporten

iphone app - Rapporten iphone app - Rapporten Rapporten - iphone App Net2 AN1114-NL Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie

Nadere informatie

ADVISOR ADVANCED GEBRUIKERSHANDLEIDING ATS1000A ATS2000A

ADVISOR ADVANCED GEBRUIKERSHANDLEIDING ATS1000A ATS2000A ADVISOR ADVANCED GEBRUIKERSHANDLEIDING ATS1000A ATS2000A LCD-Gebruikersinterface Netspannings-led : Groen aan : netspanning aanwezig Storings-led : Geel aan : systeemfout actief Geel knipperend : algemene

Nadere informatie

SBGuidance Machine Manager. SBGuidance Machine Manager. Versie 2.0. Handleiding. 24 november 2009

SBGuidance Machine Manager. SBGuidance Machine Manager. Versie 2.0. Handleiding. 24 november 2009 SBGuidance Machine Manager Handleiding 24 november 2009 Versie 2.0 Service Handleiding - 1 - November 2009 SBGuidance Machine Manager Service Handleiding (Herziening 0) Copyright 2009 SBG Innovatie. Alle

Nadere informatie

Configuratiesoftware voor NetWare-netwerken

Configuratiesoftware voor NetWare-netwerken Novell NetWare In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Configuratiesoftware voor NetWare-netwerken" op pagina 3-38 "Stappen voor snelle installatie" op pagina 3-38 "Geavanceerde installatie" op

Nadere informatie

Installatie. NETGEAR ac Wireless Access Point WAC120. Inhoud van de verpakking

Installatie. NETGEAR ac Wireless Access Point WAC120. Inhoud van de verpakking Handelsmerken NETGEAR, het NETGEAR-logo en Connect with Innovation zijn handelsmerken en/of gedeponeerde handelsmerken van NETGEAR, Inc. en/of diens dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere

Nadere informatie

De gebruikers. handleiding. Cisco IP-telefoon

De gebruikers. handleiding. Cisco IP-telefoon De gebruikers handleiding Cisco IP-telefoon 1 Inhoudsopgave Belangrijk om te weten 3 De telefoon in één oogopslag 4,5 Een gesprek voeren 6 Een gesprek beantwoorden 7 Een gesprek uitschakelen 8 Een gesprek

Nadere informatie

ResponseCard AnyWhere Display

ResponseCard AnyWhere Display ResponseCard AnyWhere Display ResponseCard AnyWhere Display-gebruiksaanwijzing Productoverzicht....................... 1 Technische vereisten.................... 2 Installatie in drie minuten................

Nadere informatie

Naslagkaart voor de 5210n / 5310n

Naslagkaart voor de 5210n / 5310n Naslagkaart voor de 5210n / 5310n 1 2 3 4 VOORZICHTIG: Neem zorgvuldig de veiligheidsvoorschriften in de Handleiding voor eigenaren door voordat u de Dell-printer gaat instellen en gebruiken. 5 6 7 8 1

Nadere informatie

Welch Allyn Connex Spot Monitor - Snelzoekkaart

Welch Allyn Connex Spot Monitor - Snelzoekkaart Welch Allyn Connex Spot Monitor - Snelzoekkaart Inhoudsopgave Aan/uit-knop...2 Uitschakelen...2 Aanmelden en een profiel selecteren...2 Batterijstatus...2 Profiel wijzigen...2 Bloeddrukmeting starten/stoppen...2

Nadere informatie

Verkorte gebruiksaanwijzing

Verkorte gebruiksaanwijzing 5020 Handset Laad uw handset voor het eerste gebruik gedurende 14-16 uur op voor de beste prestaties. Headset aansluiting Display Volumeregeling Linker softkey R-toets/ Doorverbindtoets Rechter softkey

Nadere informatie

HANDLEIDING YEALINK T19P

HANDLEIDING YEALINK T19P HANDLEIDING YEALINK T19P Inhoudsopgave 1. NIEUW GESPREK OPZETTEN... 3 2. GEBRUIKMAKEN VAN DE SPEAKER... 3 3. GEBRUIKMAKEN VAN DE HEADSET... 3 4. BEANTWOORDEN VAN EEN GESPREK/BEËINDIGEN/HERHALEN... 3 5.

Nadere informatie

Calisto P240. USB-handset GEBRUIKERSHANDLEIDING

Calisto P240. USB-handset GEBRUIKERSHANDLEIDING Calisto P240 USB-handset GEBRUIKERSHANDLEIDING Welkom Gefeliciteerd met uw nieuwe Plantronics-product. In deze handleiding vindt u instructies voor de installatie en het gebruik van uw Calisto P240 USB-handset

Nadere informatie

BEP 600-TLM2 CONTOUR MATRIX TANK MONITOR INSTALLATIE EN GEBRUIKS AANWIJZING

BEP 600-TLM2 CONTOUR MATRIX TANK MONITOR INSTALLATIE EN GEBRUIKS AANWIJZING BEP 600-TLM2 CONTOUR MATRIX TANK MONITOR INSTALLATIE EN GEBRUIKS AANWIJZING INDEX KENMERKEN 3 AFMETINGEN 3 AANSLUIT SCHEMA 4 GEBRUIK 5 NOTITIES 6 ALARMEN EN STILALARM 7 MENU OVERZICHT 7 SET-UP EN PROGRAMMERING

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor Mac

Gebruikershandleiding voor Mac Gebruikershandleiding voor Mac Inhoud Aan de slag... 1 Het formatteerhulpprogramma voor de Mac gebruiken... 1 De FreeAgent-software installeren... 4 Stations veilig uitwerpen... 9 Uw stations beheren...

Nadere informatie

PRODUCTBESCHRIJVING...

PRODUCTBESCHRIJVING... Naslaghandleiding Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 4 INHOUD VAN DE DOOS... 4 STROOMVERBRUIK... 4 PRAKTISCHE TIPS VOOR HET GEBRUIK VAN HET CONTROLEAPPARAAT... 5 2. PRODUCTBESCHRIJVING... 6 FUNCTIES VAN HET

Nadere informatie

Gebruikershandleiding - Hibu

Gebruikershandleiding - Hibu Gebruikershandleiding - Hibu Het toestel Hibu-knop De Hibu-knop werkt in combinatie met een applicatie op een smartphone. De locatie details en het instellen van de alarmmeldingen verlopen via het menu

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Installeer Signcall 3. Inloggen bij Signcall 4. Het gebruikersscherm 5. Contacten 6. Hoe ontvang je een telefoongesprek?

Inhoudsopgave. Installeer Signcall 3. Inloggen bij Signcall 4. Het gebruikersscherm 5. Contacten 6. Hoe ontvang je een telefoongesprek? Ver si e:j ul i2017 Inhoudsopgave Installeer Signcall 3 Inloggen bij Signcall 4 Het gebruikersscherm 5 Contacten 6 Hoe ontvang je een telefoongesprek? 8 Hoe voer je een telefoongesprek? 9 Toetsen 11 Instellingen

Nadere informatie

EasternGraphics product documents pcon.update handleiding HANDLEIDING

EasternGraphics product documents pcon.update handleiding HANDLEIDING HANDLEIDING INDIEN U ZICH REEDS HEEFT AANGEMELD EN OVER EEN LOGIN BESCHIKT, KUNT U DIRECT NAAR HOOFDSTUK 2 1. Aanmelden en Registreren U kunt zich aanmelden en registreren voor pcon.update middels onze

Nadere informatie

Wat zit er in de doos?

Wat zit er in de doos? Snelstartgids SE888 Wat zit er in de doos? Handset * Basisstation Oplader * Netspanningsadapter * Telefoonsnoer ** CD-ROM Snelstartgids Garantiebewijs Opmerking * In verpakkingen met meerdere handsets

Nadere informatie

Regio Hollands Midden Aanmelding en inschrijving medewerkers RSW

Regio Hollands Midden Aanmelding en inschrijving medewerkers RSW Regio Hollands Midden Aanmelding en inschrijving medewerkers RSW Let op! Het inschrijven van medewerkers aan de RSW van RHM bestaat uit twee (2) delen. Om dit proces wat te vergemakkelijken is deze handleiding

Nadere informatie

SP-1101W Quick Installation Guide

SP-1101W Quick Installation Guide SP-1101W Quick Installation Guide 06-2014 / v1.2 1 I. Productinformatie... 3 I-1. Inhoud van de verpakking... 3 I-2. Voorzijde... 3 I-3. LED-status... 4 I-4. Switch statusknop... 4 I-5. Productlabel...

Nadere informatie

Leica icon Series. Handleiding licentie installeren en activeren. Versie 1.0 Nederlands

Leica icon Series. Handleiding licentie installeren en activeren. Versie 1.0 Nederlands Leica icon Series Handleiding licentie installeren en activeren Versie 1.0 Nederlands Inhoudsopgave In deze handleiding Hoofdstuk Blz. 1 icon robot 50 3 1.1 Firmware van de icon robot 50 updaten 3 1.2

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R

H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R 2 0 1 6 0 8 2 4 INHOUDSOPGAVE 1. Software in 3 stappen geïnstalleerd...1 Stap 1: Downloaden van de software...1 Stap 2: Starten met de installatie...2

Nadere informatie

Een Net2 Entry Panel configureren

Een Net2 Entry Panel configureren Net2 Een Net2 Entry Panel configureren Overzicht Het Net2 Entry paneel is een robuust intercom paneel met ingebouwde intercom en toegangscontrole functies. Het paneel is PoE gevoed en communiceert met

Nadere informatie

Brink Technical Solutions BV

Brink Technical Solutions BV 1 2 2 Auteur: Eindredactie: Brink Technical Solutions BV Brink Technical Solutions BV Dit is een uitgave van Brink Technical Solutions BV 2014. Deze uitgave mag vrij worden gekopieerd binnen educatieve

Nadere informatie

JFZINTERTOOLS INFO CNC BESTURING 1

JFZINTERTOOLS INFO CNC BESTURING 1 JFZINTERTOOLS INFO CNC BESTURING 1 Korte samenvatting voor het instellen en beginnen van CNC freeswerk. Naar aanleiding van de voorafgaande instructie uren aan de CNC freesmachine. Deze handleiding is

Nadere informatie

INSTRUCTIE UPDATEN LENOVO TABLET

INSTRUCTIE UPDATEN LENOVO TABLET INSTRUCTIE UPDATEN LENOVO TABLET 1. Algemeen In deze instructie wordt uitgelegd hoe je een belangrijke update op je Lenovo tablet dient te installeren. Deze update zorgt er voor dat de verbindingsproblemen

Nadere informatie

Voor je aan de installatie van je decoder begint

Voor je aan de installatie van je decoder begint Installatiegids Decoder Stap 1 Voor je aan de installatie van je decoder begint Zorg ervoor dat je modem correct geïnstalleerd is. Mijn modem b-box 3V+ Selecteer het type decoder dat u wenst te installeren.

Nadere informatie

eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1

eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1 eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1 Inhoud Inhoud... 2 Maak een nieuwe gebruiker aan... 3 Registreer een machine... 8 Nieuwe tellerstand doorgeven... 11 Nieuwe bestelling

Nadere informatie

G E B R U I K E R S H A N D L E I N G E L S O F T W A R E V E R S I E V

G E B R U I K E R S H A N D L E I N G E L S O F T W A R E V E R S I E V G E B R U I K E R S H A N D L E I N G E L L @ S O F T W A R E V E R S I E V 1 2. 0 INHOUD Toestel Layout... 2 Aanzetten Toestel... 3 Unlocken van het toestel... 3 Hoofdmenu... 3 Raadplegen planning...

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software Installatiehandleiding voor e.dentifier software De e.dentifier is los en gekoppeld aan de pc met een USB-kabel te gebruiken. Voor gekoppeld gebruik is installatie van software voorwaardelijk. Met het

Nadere informatie

Installatie Avalanche Webview

Installatie Avalanche Webview Installatie Avalanche Webview Deze handleiding beschrijft de stappen om software voor Avalanche Webview op een huidige omgeving te updaten en te installeren. 1. Deïnstalleer de huidige Avalanche Webview

Nadere informatie

1.QUICKSTART GUIDE 3 2. PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.DEURBEL AANSLUITEN OP STROOM EN BEVESTIGEN AAN DE MUUR 4 4.HET SCHERM IN GEBRUIK NEMEN 7

1.QUICKSTART GUIDE 3 2. PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.DEURBEL AANSLUITEN OP STROOM EN BEVESTIGEN AAN DE MUUR 4 4.HET SCHERM IN GEBRUIK NEMEN 7 GEBRUIKSAANWIJZING 2 INHOUDSOPGAVE 1.QUICKSTART GUIDE 3 2. PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.DEURBEL AANSLUITEN OP STROOM EN BEVESTIGEN AAN DE MUUR 4 4.HET SCHERM IN GEBRUIK NEMEN 7 5.HET SCHERM NEERZETTEN

Nadere informatie

Snelle installatiegids voor Symbian

Snelle installatiegids voor Symbian Snelle installatiegids voor Symbian Versie 1.0 Inhoudsopgave 1. WELKOM BIJ MOBIDM... 2 2. INSTALLATIE VAN DE AFARIA VOOR SYMBIAN... 3 2.1. SOFTWARE INSTALLEREN... 3 3. BEVEILIGING... 6 4. NIEUWE APPLICATIES...

Nadere informatie

Medaillon. Gebruiksaanwijzing GSM/ GPS/ GPRS. www.anabell.nl

Medaillon. Gebruiksaanwijzing GSM/ GPS/ GPRS. www.anabell.nl Medaillon GSM/ GPS/ GPRS Gebruiksaanwijzing www.anabell.nl 1 Voorbereiden voor gebruik Installatie micro SIM Kaart - Installeer de micro SIM kaart in het toestel. De SIM kaart is nodig voor het opzetten

Nadere informatie

Magic Remote GEBRUIKERSHANDLEIDING

Magic Remote GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Magic Remote Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de afstandsbediening gebruikt en bewaar de handleiding om deze naderhand te kunnen raadplegen. AN-MR650A www.lg.com ACCESSOIRES

Nadere informatie