ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:"

Transcriptie

1

2 ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een intensief rondzendverkeer. Voldoende redenen dus om uw vrienden en kennissen, die ook wel eens wat in postzegels doen, eens mee te nemen. Misschien worden ze ZZZ-lid; ze zijn zeer welkom!

3 Z.Z.Z. 1 DE ZAANSCHE ZEGELZOEKERS Vereniging van Postzegelverzamelaars Zaandam Verschijnt 9 maal per jaar 37 e jaargang. No. 3 November 2017 Uitnodiging voor de derde bijeenkomst van dit seizoen in de grote zaal van De Vuister. Maandag 27 november 2017 Zaal open uur Uiteraard rekenen wij weer op uw komst!! Kopij voor de volgende Onder de Loupe uiterlijk 6 december 2017 a.s. inleveren. Dit kan via het adres essa@chello.nl.

4 2 Z.Z.Z. Mededelingen van het bestuur De data voor het seizoen 2017//2018 zijn bekend. Noteer allen alvast in de agenda! 27/11, 18/12, 2017 en 29/01, 26/02, 26/03, 30/4 en 28/ Jubilea 2017 In december worden de volgende leden wegens 25 jaar lidmaatschap van onze vereniging gehuldigd: G. van Gulik, M.F.M. Keizers en W.M. Loman v.d. Meer. En 40 jaar lidmaatschap: H.L. Bakker, S. Butter, J.W. Lubbes, W. Rijvordt en A.C. Schipper. Digitale verzending van Onder de Loupe. Hierbij verzoekt het bestuur u, i.v.m. de kosten, om Onder de Loupe digitaal naar u te mogen verzenden. U kunt hiervoor uw adres aan de secretaris doorgeven. Rondzendverkeer Het blijkt dat de rondzendingen soms langer dan 3 dagen worden vast gehouden. Dit is dit niet de bedoeling en stagneert de doorstroming. Het bestuur verzoekt u dan ook om u aan de drie dagen te houden. De groene kaarten, na afgifte van de zending bij het volgende lid, bij het sectiehoofd in te leveren en niet in het kistje achter te laten!! Vriendelijke groeten, Marcel Keizers, secretaris.

5 Z.Z.Z. 3 Verslag van de verenigingsavond 30 oktober Het is al donker voordat ik word opgehaald voor onze tweede verenigingsavond van dit seizoen. Gisteren is de wintertijd ingegaan. Het is om zes uur al donker. Normaal gesproken zijn deze donkere dagen heerlijk om de avonden door te brengen met een postzegelboek aan de eettafel. Bij aankomst in de Vuister staat de deur op een kier en er is al iemand druk bezig de tafels en stoelen neer te zetten, er zijn dus meer liefhebbers die tijdens deze lange donkere avonden graag met postzegels bezig zijn. Aangezien het deze keer een grote veiling is, 122 kavels staan op het programma, wil ik de avond vroeg openen. Alleen is iedereen zo lekker aan het keuvelen dat het er niet van komt, maar goed dat er weinig mededelingen zijn vanavond. Vorige keer hadden wij het over de prijsverhoging van de postzegel Hoe hoog die was wisten we toen nog niet. Nu blijkt dat de prijs van de postzegel 0,83 word in De website heeft op het ogenblik een storing, we kunnen de site niet bewerken, zodat de veilinglijst van vanavond er niet op staat. Hieraan wordt gewerkt. De contributie komt er weer aan. In de Onder de Loupe van november zal hierover een stukje worden geschreven. Een oproep om ook een stukje te schrijven in Onder de Loupe over postzegels. Hoe je begonnen bent met verzamelen of welke thema s je spaart, het maakt niet uit. Nadat niemand van de aanwezigen iets had mede te delen zijn we maar gauw doorgegaan met de loterij en vervolgens nam Ron Both de veiling weer voor zijn rekening met behulp van Evert, Peter en Jan Pieter. Ik hoop u allemaal weer te kunnen begroeten op 27 november in de Vuister. Erik Schalk, voorzitter

6 4 Z.Z.Z Veilingresultaat van oktober 2017 Op de bijeenkomst in Oktober waren er 30 leden aanwezig. Hiervan hebben er 20 (69%) aan de veiling deelgenomen. Van de 122 Kavels (4 waren er terug getrokken) zijn er 42 (35%) verkocht en hebben ca. 530 Euro opgebracht. 76 kavels zijn retour gegaan. Al met al ondanks de lage verkoop een verdienstelijke opbrengst. Groeten, Ron Both, veilingmeester. Contributie Beste leden, Er zijn al weer twee clubavonden geweest, de wintertijd heeft zijn intrede gedaan en dat betekent dat ik u mag herinneren aan de contributiebetaling voor het jaar Na enige discussie tijdens onze jaarvergadering is besloten de contributie te verhogen naar 15,00 per jaar. Ik verzoek u het bedrag de komende periode over te maken naar de volgende rekening NL27INGB t.n.v. De Zaanse Zegelzoekers ZZZ onder vermelding van uw lidnummer. Bij voorbaat dank voor uw medewerking M. Rol, Penningmeester

7 Z.Z.Z. 5 Beste ZZZ-ers, Onlangs kreeg ik van een goede kennis een grote boekenkast. Ik was daar heel blij mee, omdat ik graag mijn boeken van vroeger eens netjes wilde opruimen zodat ook mijn kleinkinderen daar nog plezier van hebben. Een nadeel van opruimen is, dat alles door je handen gaat en er weer allerlei herinneringen naar boven komen. Zo zag ik weer de deeltjes van In de Soete Suikerbol, Zwart Jan en zijn baasje en natuurlijk het Margriet Winterboek. W.G. v.d. Hulst schreef Grote Bertus en Kleine Bertus, Het huisje in de sneeuw en zo zijn er nog een aantal. Toen ik wat ouder was las mijn moeder voor uit Toen het raderwerk stil stond. Mijn moeder was niet zo gecharmeerd van kinderboeken met voornamelijk plaatjes. Dat last niet lekker vóór, vond ze. Nu ik zelf kleinkinderen heb, wordt er natuurlijk ook veel voorgelezen. Niet dat ik daar heel bedreven in ben hoor, ik krijg er zelf zó n slaap van.. Maar erg leuk om te vertellen en plaatjes te kijken is het boek De vier jaargetijden getekend door Rie Cramer. De gedichtjes zijn kort en duidelijk en de tekeningen stralen een rust uit en een geborgenheid, zoals je dat ieder kind zou toewensen.

8 6 ZZZ Terzijde hiervan leert het kind ongemerkt de verschillen van de jaargetijden. Het lezen duurt niet te lang en de tekeningen geven aanleiding tot gesprek. Héél belangrijk, ook voor kleintjes. Rie Cramer was een Nederlandse illustratrice, boekbandontwerper en schrijfster. Ze werd geboren op in Sukabumi in Indonesië. Ze overleed op Het is prachtig dat jaren na haar dood, haar boeken en prenten nog steeds gewaardeerd worden door groot én klein Er zijn heel veel boeken door haar uitgegeven en/of geïllustreerd. Inmiddels wordt haar werk ook verzameld. In de jaren zeventig werden er ook borduurwerken verkocht op basis van haar tekeningen en in menig gezin hingen de vier jaargetijden geborduurd en ingelijst aan de wand. Borduurwerk met abeelding van Rie Cramer.

9 ZZZ 7 En nu uiteraard de link naar onze hobby. Er werden postzegels uitgegeven. Speciaal voor de wintermaanden 9mooie (verschillende) kaarten met 9 bijpassende postzegels met nostalgische winterbeelden van Rie Cramer. Ach ja, en dan kan ik alleen nóg maar eens bevestigen hoe breed de filatelie is. Ik begon mijn verhaal over wat jeugdsentiment en kinderboeken, en ik eindig natuurlijk mijn verhaal weer met postzegels. Ik denk dat u mij dat niet kwalijk kan nemen..wij hebben tenslotte met elkaar één gezamenlijke liefde. Freek Klokkemeijer.

10 8 Z.Z.Z Vijfhonderd jaar Reformatie Duitse postzegel van de 500 honderdste verjaardag van de Reformatie. Gelijke uitgave met Brazilië. Mogelijk is het u niet opgevallen, maar het was op 31 oktober 500 jaar geleden dat de Duitse monnik Maarten Luther een persoonlijk kruistocht begon, en op de slotkapel van Wittenberg zijn 95 stellingen op de deur spijkerde. Als een protest tegen de toenmalige dwalingen van de Rooms-Katholieke kerk. Een van de grootste dwalingen was het afkopen van je zonden door het kopen van aflaatbrieven op de markt van de aflaatprediker Johann Tetzel. Hij vertelde dat als So wie das Geld in Kasten klingt, die Seele aus dem Fegfeuer springt Zelfs dode familieleden, die op dat moment in het vagevuur zaten, konden door aankoop van deze aflaatbrieven in de hemel komen. In werkelijkheid was het een truc om de bouw te financieren van de Sint Pieter en het leven van Paus Leo X te vergemakkelijken. Want die had veel dure hobby s. Men was in Rome niet bepaald amused van die monnik Marten Luther en besloot hem ter verantwoording te roepen. De paus besloot een aantal kardinalen naar Duistland te sturen om met Luther te gaan praten. Hem over te halen de verregaandste kritiek terug te nemen, maar dat werkte averechts. Op 15 juni 1520 stuurde de paus een stevige waarschuwing naar Wittenberg. Hij veroordeelde alle geschriften en preken van voornoemde Maarten Luther. Als hij zijn toon niet zou matigen en zijn woorden niet terug nam, zou hij geëxcommuniceerd worden. Op 10 december brak Luther met de kerk om op de markt te Wittenberg de dreigbrief in het openbaar te verbranden.

11 ZZZ 9 Daarna moest Luther op uitnodiging van de keurvorst Frederik van Saksen in april 1521 in Worms voor de Rooms-Duitse Rijksdag verschijnen. Afbeelding van de Rijksdag in Worms. Toen de hervormer in zijn pij de Rijksdag betrad waren alle ogen op de dwarsligger uit Wittenberg gericht. Luther moest gaan staan en hoorde de beschuldigingen die hem waren uitgebracht. Tot slot vroeg de voorzitter of hij afstand wilde nemen van zijn ketterse geschriften. Waarop Luther antwoordde: Ik kan en wil niets herroepen omdat het veilig noch geraden is iets tegen het geweten in te doen. God helpe mij, amen. Daarmee haalde hij de zich de woede van keizer Karel V op de hals. Die hem en zijn aanhangers vogelvrij verklaarde. Op de terugweg naar Wittenberg werd Luther ontvoerd naar de Wartburg van Frederik III van Saksen, die Luther wilde beschermen. Postzegel van DDR uit 1990, met daarop slot Wartburg

12 10 ZZZ Daar vertaalde hij het Nieuwe testament van het Grieks in zijn moedertaal. Zo begon de Reformatie in Duitsland. Ook anderen geestelijken kwamen tot de conclusie dat de kerk hervormd moest worden. Johannes Calvijn en Huldruch Zwingli zijn daarvan de bekendste. Al gauw werd in de lage landen de nieuwe leer ook verkondigd. In tegenstelling met de Lutheranen kregen in onze contreien het Calvinisme hier vele aanhangers. Tot op vandaag vieren de Protestanten nog steeds op 31 oktober Hervormingsdag, en zingen zij dan Een vaste burcht is onze God. het Lutherlied. Dit jaar is het dus 500 jaar geleden dat Luther zijn geschriften bekend maakte. Dit feit wordt door vele landen aangegrepen om postzegels met de afbeelding van Luther uit te brengen. Zelfs Vaticaanstad en Italië hebben een herinneringszegel uitgegeven. Alleen Nederland niet. Nota bene een protestants land. Wel schijnt het Catharijneconvent met Post NL en postzegelvereniging Gabriël een velletje van drie zegels te hebben uitgegeven n.a.v. 300 jaar Reformatie. Wel werd in Nederland voor de 500 honderdste geboortedag van Luther op 11 oktober 1983 een zegel uitgegeven. Pieter Ruig

13 ZZZ 11 Veilinglijst Z.Z.Z. d.d. november 2017 xx = postfris x = ongebruikt met plakker o = gebruikt No. Kwal. Omschrijving Cat. Catw. Inzet 1 XX Nederland XX Nederland XX Nederland XX Nederland XX Nederland XX Nederland XX Nederland X Nederland X Nederland X Nederland X Nederland interneingszegel O Nederland rt O Nederland rt O Nederland rt O Nederland port X Nederland plaatfout 223p O Curaçao X Curaçao X Curaçao

14 12 ZZZ No. Kwal. Omschrijving Cat. Catw. Inzet 20 XX Curaçao XX Indonsesie plaatfout X België trein XX België XX België XX België XX België trein XX België oostfront O Luxemburg XX Engeland 10 pond XX Oostenrijk XX New Foundland O Vaticaan XX Duitsland bl 12 b X Duitse rijk XX Duitse rijk XX Duitse rijk XX Estland 1-3 X/Y Fdc nederland Fdc nederland Fdc nederland Fdc nederland X Nederland XX Nederland legioenblokken

15 ZZZ 13 No. Kwal. Omschrijving Cat. Catw. Inzet 44 XX Nederland amphilex blokken Nederland fdc Nederland fdc 25a X Indonesië XX Indonesië XX Indonesië riau X Indonesië ris Diverse nederland Diverse nederland overzee Boek nederland overzee Boek diversen duitsland Bork diversen duitsland Diversen Diversen Diversen Diversen Diversen Diversen Diversen Diversen Diversen Diversen Diversen Diversen 10.00

16 14 ZZZ No. Kwal. Omschrijving Cat. Catw. Inzet 68 Diversen Diversen ledige fdc albums Diversen Diversen Doos diversen Doos diversen Doos diversen 35.00

17 ZZZ 15

18 16 ZZZ Voorzitter E. Schalk Tel. : Secretaris M.F.M. Keizers Ledenadministratie Tel.: Penningmeester M. Rol NL27INGB Tel.: tnv ZZZ 2 e penningmeester E. Weerstand Veilingadministrateur Tel.: NL94INGB e.weerstand@zonnet.nl tnv ZZZ Veilingmeester R. J. Both Tel.: r.both6@upcmail.nl Hoofd rondzendverkeer P. Dekker Inleveren Rondzendboekjes Tel.: pjjdekker@gmail.com Kavelbeheerder J.P. Brugman Inleveren veilingkavels Tel.: jp66@xs4all.nl Redactie Onder de Loupe F.J.B. Klokkemeijer Tel.: essa@chello.nl Afwerking en verzending W. Bosch Onder de Loupe Tel wbosch42@upcmail.nl

19

20

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

ONDER DE LOUPE. 31 e jaargang. No. 8 April Maandag 23 april Zaal open uur. Uiteraard rekenen wij weer op uw komst!!

ONDER DE LOUPE. 31 e jaargang. No. 8 April Maandag 23 april Zaal open uur. Uiteraard rekenen wij weer op uw komst!! Z.Z.Z. 1 ONDER DE LOUPE DE ZAANSCHE ZEGELZOEKERS Vereniging van Postzegelverzamelaars Zaandam 31 e jaargang. No. 8 April 2012 Uitnodiging voor de achtste bijeenkomst van dit seizoen in De Vuister. Zoals

Nadere informatie

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

ONDER DE LOUPE. 31 e jaargang. No. 7 Maart Maandag 26 maart Zaal open uur. Uiteraard rekenen wij weer op uw komst!!

ONDER DE LOUPE. 31 e jaargang. No. 7 Maart Maandag 26 maart Zaal open uur. Uiteraard rekenen wij weer op uw komst!! Z.Z.Z. 1 ONDER DE LOUPE DE ZAANSCHE ZEGELZOEKERS Vereniging van Postzegelverzamelaars Zaandam 31 e jaargang. No. 7 Maart 2012 Uitnodiging voor de zevende bijeenkomst voor dit seizoen in De Vuister. We

Nadere informatie

ONDER DE LOUPE. 31 e jaargang. No. 6 Februari Maandag 20 februari Zaal open uur. Uiteraard rekenen wij weer op uw komst!!

ONDER DE LOUPE. 31 e jaargang. No. 6 Februari Maandag 20 februari Zaal open uur. Uiteraard rekenen wij weer op uw komst!! Z.Z.Z. 1 ONDER DE LOUPE DE ZAANSCHE ZEGELZOEKERS Vereniging van Postzegelverzamelaars Zaandam 31 e jaargang. No. 6 Februari 2012 Uitnodiging voor de zesde bijeenkomst voor dit seizoen in De Vuister. We

Nadere informatie

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

L.L. Louwerse, Kon. Wilhelminastraat TT Reeuwijk. M.J. Schellekens, Raafstraat EB Alphen aan den Rijn

L.L. Louwerse, Kon. Wilhelminastraat TT Reeuwijk. M.J. Schellekens, Raafstraat EB Alphen aan den Rijn Alphapost Orgaan van de Nederlandsche Vereeniging van Postzegelverzamelaars Afdeling Alphen aan den Rijn. Opgericht 24 januari 1946. Inschr. K.v.K. 40 44 63 36 Verschijnt vijfmaal per jaar. Website: http://nvpv-alphen.voosterom.nl/

Nadere informatie

Kavellijsten. voor de veilingen van. 22 september, 27 oktober en 24 november Schriftelijk bieden op alle

Kavellijsten. voor de veilingen van. 22 september, 27 oktober en 24 november Schriftelijk bieden op alle 74 Kavellijsten voor de veilingen van 22 september, 27 oktober en 24 november 2014 Schriftelijk bieden op alle veilingen is mogelijk! 2 De veilingen 22 september, 27 oktober en 24 november 2014 Wij bieden

Nadere informatie

31 Oktober Honderdtwee jaar na de verbranding van Jan Hus.

31 Oktober Honderdtwee jaar na de verbranding van Jan Hus. 31 Oktober 1517. Honderdtwee jaar na de verbranding van Jan Hus. Heinrich! Luther wil dat gebruiken voor een debat op de universiteit. Kijk eens! Hij heeft het gedaan. Mijn oom is een drukker. We maken

Nadere informatie

SOLA SCRIPTURA VERKONDIGING 5 FEBRUARI Zusters en broeders, gemeente van onze Heere Jezus Christus

SOLA SCRIPTURA VERKONDIGING 5 FEBRUARI Zusters en broeders, gemeente van onze Heere Jezus Christus SOLA SCRIPTURA VERKONDIGING 5 FEBRUARI 2017 Zusters en broeders, gemeente van onze Heere Jezus Christus Aan het eind van zijn leven schreef Maarten Luther: 1 "Alles wat ik gedaan heb, is het Woord van

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE nr. 153 NAJAARSBEURS 25 NOVEMBER e jaargang Van de voorzitter: Steven Oudhuizen 1 Mededeliingen 2-3 Colofon 4

INHOUDSOPGAVE nr. 153 NAJAARSBEURS 25 NOVEMBER e jaargang Van de voorzitter: Steven Oudhuizen 1 Mededeliingen 2-3 Colofon 4 NUMMER 153 14 E JAARGANG NAJAARSBEURS 25 NOVEMBER 2017 VERSCHIJNT 2 X PER JAAR Digit@@l Beursnieuws Postzegel Vereniging Huizen e.o. De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de filatelie in de ruimste

Nadere informatie

De Kerkhervorming. Maarten Luther ( ) Ontdekkers en Hervormers

De Kerkhervorming. Maarten Luther ( ) Ontdekkers en Hervormers prehistorie 78 oudheid 3000 v. Chr. 2500 v. Chr. 2000 v. Chr. 1500 v. Chr. Ontdekkers en Hervormers De Kerkhervorming In de herfstvakantie zijn Jos en Mirthe met hun ouders een aantal dagen in Duitsland.

Nadere informatie

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK ECHT- SUSTEREN. Kontaktblad

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK ECHT- SUSTEREN. Kontaktblad PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK ECHT- SUSTEREN Kontaktblad Oktober 2009 Voorwoord door de voorzitter e Het 2 nummer van ons verenigingsblad van 2009. Op de eerste plaats wil ik u attent maken op de

Nadere informatie

September Meldt u aan voor de nieuwsbrief op

September Meldt u aan voor de nieuwsbrief op September 2018 Meldt u aan voor de nieuwsbrief op WWW.ONDERDELOUPE.NL INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 In memoriam 4 Mededelingen 5-9 Veiling 10 Gevraagd - Aangeboden 11 Orderlijst 12 Aanmeldingsformulier

Nadere informatie

VOORJAARSBEURS Postzegel Vereniging Huizen e.o.

VOORJAARSBEURS Postzegel Vereniging Huizen e.o. NUMMER 158 15 E JAARGANG MAART 2018 VERSCHIJNT 2 X PER JAAR Digit@@lblad VOORJAARSBEURS Postzegel Vereniging Huizen e.o. De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de filatelie in de ruimste zin,

Nadere informatie

Kavellijst Nalatenschappenveiling Zondag 31 maart Nr. Land Omschrijving / cat.nr(s). Cat. Kwal. Cat.w Inzet Opbr.

Kavellijst Nalatenschappenveiling Zondag 31 maart Nr. Land Omschrijving / cat.nr(s). Cat. Kwal. Cat.w Inzet Opbr. Nr. Land Omschrijving / cat.nr(s). Cat. Kwal. Cat.w Inzet Opbr. 1 NL Rembrandt en leermeesters in zegels en zilveren munten XX 75,00 2 NL De canon van Nederland met 50 velletjes a 10 stuks XX 100,00 3

Nadere informatie

Een weg door de geestelijke stromingen vragenlijst voor het Christendom. Naam:

Een weg door de geestelijke stromingen vragenlijst voor het Christendom. Naam: Een weg door de geestelijke stromingen vragenlijst voor het Christendom Naam: Het Christendom Hallo, dit is de vragenlijst die hoort bij de website over geestelijke stromingen. Je kunt de website vinden

Nadere informatie

Kavellijsten. voor de veilingen 15 december 2014, 26 januari en. Schriftelijk bieden. is mogelijk!

Kavellijsten. voor de veilingen 15 december 2014, 26 januari en. Schriftelijk bieden. is mogelijk! 74 Kavellijsten voor de veilingen 15 december 2014, 26 januari en 23 februari 2015 Schriftelijk bieden op alle veilingen is mogelijk! 2 De veilingen 15 december 2014, 26 januari en 23 februari 2015 Wij

Nadere informatie

Vereniging van Postzegelverzamelaars. Barendrecht

Vereniging van Postzegelverzamelaars. Barendrecht Vereniging van Postzegelverzamelaars Barendrecht 0 Jaargang 13 nr. 3 mei 2013 Van de Redactie O nze jaarvergadering in maart bracht weer veel leden op de been. De opkomst was grandioos en daar kunnen we

Nadere informatie

Jezus deed het voor jou

Jezus deed het voor jou Jezus deed het voor jou Gemeenteschets voor jongeren van 12-15 jaar Je best doen Zeg, ben jij al begonnen met dat proefwerk Engels? Nee, nog niet. Veel te druk met andere dingen. Jij? Ja, ben al even bezig.

Nadere informatie

Wilt u een wijziging van uw adres z.s.m. aan Jan Sangers doorgeven? U blijft dan verzekerd van een juiste ontvangst van de Nieuwsbrief.

Wilt u een wijziging van uw  adres z.s.m. aan Jan Sangers doorgeven? U blijft dan verzekerd van een juiste ontvangst van de Nieuwsbrief. Maandelijkse nieuwsbrief van de Postzegelvereniging Postfris 68 Vleuten De Meern. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Bond van Filatelistenverenigingen. Website: www.pf68.nl Wilt u een wijziging

Nadere informatie

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

RONDZENDDIENST - 1 RONDZENDDIENST - 2

RONDZENDDIENST - 1 RONDZENDDIENST - 2 RONDZENDDIENST - 1 Jazeker, het is zover. Dank zij een behoorlijke hoeveelheid ingeleverde boekjes en een flinke dosis organisatietalent van het hoofd van onze rondzendingen kan - naast de normale rondzendingen

Nadere informatie

Naam: DE BEELDENSTORM Ketters Luther en Calvijn

Naam: DE BEELDENSTORM Ketters Luther en Calvijn Naam: DE BEELDENSTORM Ketters Luther en Calvijn Filips II In 1566, meer dan vierhonderd jaar geleden, zijn veel mensen boos. Er is onrust in de Nederlanden. Er zijn spanningen over het geloof, veel mensen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. BESTUUR POSTZEGELVERENIGING BREDA: : P.H. de Dreu, Ruigendijk 10, 4438 NM Driewegen Email: phdedreu@xs4all.nl

Inhoudsopgave. BESTUUR POSTZEGELVERENIGING BREDA: : P.H. de Dreu, Ruigendijk 10, 4438 NM Driewegen Email: phdedreu@xs4all.nl Inhoudsopgave 1 Inhoud 2 Adressen 3 Vergaderingen/Bijeenkomsten 4 Mededelingen : data s 2012 5 Filatelie: week van de filatelie 6 Filatelie: brievenbussen 7 Filatelie: (post)drukkerij 9 Kavellijst veiling

Nadere informatie

VERENIGING VAN POSTZEGELVERZAMELAARS BARENDRECHT FRANCO INFORMATIE BULLETIN

VERENIGING VAN POSTZEGELVERZAMELAARS BARENDRECHT FRANCO INFORMATIE BULLETIN VERENIGING VAN POSTZEGELVERZAMELAARS POSTZEGELVERZ. BARENDRECHT BARENDRECHT FRANCO INFORMATIE BULLETIN Jaargang 16 nr.1 januari/februari 2016 VOORWOORD: Allereerst wens ik U allen een gezond en gelukkig

Nadere informatie

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N Clubblad December 2013 1 Beste leden Aangezien we nu als proef meerdere keren per jaar een clubblad gaan maken is jullie hulp ook gewenst. Ook

Nadere informatie

Maandelijkse nieuwsbrief van de Postzegelvereniging Postfris 68 Vleuten De Meern. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Bond van Filatelistenverenigingen. Website: www.pf68.nl Telefoonnummers bestuursleden:

Nadere informatie

Veilinglijst FV De Gelderse Vallei 11 mei

Veilinglijst FV De Gelderse Vallei 11 mei Veilinglijst FV De Gelderse Vallei 11 mei 2017 1 1 NL-Klassiek 30 P I 0 35,00 Bossche tanding 9,00 2 NL-Klassiek 31D+31C 0 35,00 Combinatie tand 10,00 3 NL-Klassiek 91 0 LP Drukwerkrolstempel 25,00 4 NL-Klassiek

Nadere informatie

Bloemaertlaan VE Heerhugowaard. Philatelistenvereniging HEERHUGOWAARD en Omstreken

Bloemaertlaan VE Heerhugowaard. Philatelistenvereniging HEERHUGOWAARD en Omstreken Bloemaertlaan 11 1701 VE Heerhugowaard Philatelistenvereniging HEERHUGOWAARD en Omstreken 06 39439777 NATUURLIJK ONTMOETEN WIJ ELKAAR IEDERE TWEEDE ZATERDAG VAN DE MAAND (SEPT. T/M APRIL) BIJ DE VERZAMELAAR

Nadere informatie

Zondag 29 oktober 2017 Lutherzondag - Gemeentezondag

Zondag 29 oktober 2017 Lutherzondag - Gemeentezondag Zondag 29 oktober 2017 Lutherzondag - Gemeentezondag Lezing : Lucas 19 : 1 10 Dit jaar wordt herdacht dat 500 jaar geleden de grote hervorming van de kerk begon, waaruit ook onze kerk is voortgekomen.

Nadere informatie

Frederik Smekens Vak:Godsdienst Opdracht: de 7 deugden in het Christendom

Frederik Smekens Vak:Godsdienst Opdracht: de 7 deugden in het Christendom Frederik Smekens Vak:Godsdienst Opdracht: de 7 deugden in het Christendom De zeven deugden bestaan al heel lang. Al sinds het begin van de mensheid. Adam zat alleen in het hemelse rijk. Hij verveelde zich

Nadere informatie

46 Insteekboek Nederl. deels fl periode en Euro's 41,00 47 Insteekboek Nederl. met o.m. PZM's 16,00 48 Map Nederland + diversen 1,00 49 Singapore met

46 Insteekboek Nederl. deels fl periode en Euro's 41,00 47 Insteekboek Nederl. met o.m. PZM's 16,00 48 Map Nederland + diversen 1,00 49 Singapore met Verkoopvoorwaarden De verkoop van elk kavel geschiedt à contant met 10% opgeld. Gekochte kavels worden alleen en uitsluitend tegen contante betaling in Euro afgegeven. Tijdens en na de veiling is er gelegenheid

Nadere informatie

POSTZEGELHANDEL STAMPS4U RIEN KRAMER Mail:

POSTZEGELHANDEL STAMPS4U RIEN KRAMER Mail: POSTZEGELHANDEL STAMPS4U RIEN KRAMER 0251-657751 06-13246989 Mail: info@stamps4u.nl UITGEBREID AANBOD VAN: POSTZEGELS : NEDERLAND en OVERZEE, SCANDINAVIE, WEST EUROPA EN ENGELSE KOLONIEN EN GEBIEDEN TEVENS

Nadere informatie

Nalatenschapveiling 29 oktober Wijkhuis De Brem, Rijpelplein 1.

Nalatenschapveiling 29 oktober Wijkhuis De Brem, Rijpelplein 1. Nalatenschapveiling 29 oktober 2017 Wijkhuis De Brem, Rijpelplein 1. Bezichtiging is mogelijk tussen 11:00 en 13:00 en de veiling start om 13:30 De nalatenschapsveilig is alleen toegankelijk voor leden

Nadere informatie

Filatelistenvereniging "Woerden en Omstreken" Website: www.filatelie-woerden.nl

Filatelistenvereniging Woerden en Omstreken Website: www.filatelie-woerden.nl Filatelistenvereniging "Woerden en Omstreken" Ingeschreven bij de kamer van koophandel te Utrecht nr: 40482911 Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Bond van Filatelisten-Verenigingen Website: www.filatelie-woerden.nl

Nadere informatie

ONLINE BIJBELSTUDIE VOOR JONGEREN

ONLINE BIJBELSTUDIE VOOR JONGEREN STUDIONLINE JAARGANG 2, NR. 10 ONLINE BIJBELSTUDIE VOOR JONGEREN DL 2 D O M I N E E O N L I N E. O R G Vierhonderd jaar geleden vergaderde de synode in Dordrecht. Je weet inmiddels wat een synode is: een

Nadere informatie

Bloemaertlaan VE Heerhugowaard. Philatelistenvereniging HEERHUGOWAARD en Omstreken

Bloemaertlaan VE Heerhugowaard. Philatelistenvereniging HEERHUGOWAARD en Omstreken Bloemaertlaan 11 1701 VE Heerhugowaard Philatelistenvereniging HEERHUGOWAARD en Omstreken 06 39439777 NATUURLIJK ONTMOETEN WIJ ELKAAR IEDERE TWEEDE ZATERDAG VAN DE MAAND (SEPT. T/M APRIL) BIJ DE VERZAMELAAR

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Jakobus 1, 18 Ochtenddienst H. Avondmaal Hervormingsdag

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Jakobus 1, 18 Ochtenddienst H. Avondmaal Hervormingsdag Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Jakobus 1, 18 Ochtenddienst H. Avondmaal Hervormingsdag Broeders en zusters, op deze 31 ste Oktober, de dag waarop we herdenken dat in 1517 in Wittemberg de Reformatie

Nadere informatie

HEEMPOST. De contributie bedraagt: Voor leden met het blad Filatelie 35,-- Voor begunstigers zonder Filatelie 10,-- Nalatenschapscommissie

HEEMPOST. De contributie bedraagt: Voor leden met het blad Filatelie 35,-- Voor begunstigers zonder Filatelie 10,-- Nalatenschapscommissie HEEMPST Voorzitter Vice Voorzitter Secretariaat Penningmeester 2 e Penningmeester Dir. Rondzendverkeer Bestuur Postzegelvereniging Heemskerk J.F. Koer jan.koer@ziggo.nl R. Jager rinzejager@hotmail.com

Nadere informatie

Naam: VAN WILLIBRORD tot Statenbijbel

Naam: VAN WILLIBRORD tot Statenbijbel Naam: VAN WILLIBRORD tot Statenbijbel Willibrord Willibrord werd geboren als zoon van pas bekeerde ouders en werd als zevenjarige jongen door zijn vader Wilgis toevertrouwd aan het klooster van Ripon nabij

Nadere informatie

Splitsing kerk vmbo12

Splitsing kerk vmbo12 Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres VO-content 17 august 2018 CC Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie https://maken.wikiwijs.nl/62164 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs van

Nadere informatie

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N Clubblad oktober 2016 1 Beste leden, Voor u ligt al weer het verenigingsblad van onze vereniging. De vakantie periode is weer voorbij. Ik hoop

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, Namens het team, Herman Hofman.

Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, Namens het team, Herman Hofman. Nieuwsbrief Nieuwsbrief 26 oktober 2016 Agenda 2016 Okt Nov Dec Oktober Ma 31 Herdenken Hervorming 1517 Wo 2 November Dankdag voor gewas en arbeid 14.30u. dankdagdienst Bethabara Wo 9 Start Europees schoolfruit

Nadere informatie

Praktische opdracht Levensbeschouwing PKN Godsdienst

Praktische opdracht Levensbeschouwing PKN Godsdienst Praktische opdracht Levensbeschouwing PKN G Praktische-opdracht door een scholier 2195 woorden 21 januari 2005 7,4 73 keer beoordeeld Vak Levensbeschouwing 2. Probleemstelling en de deelvragen We hebben

Nadere informatie

Filatelistenvereniging "Woerden en Omstreken" Website: www.filatelie-woerden.nl

Filatelistenvereniging Woerden en Omstreken Website: www.filatelie-woerden.nl Filatelistenvereniging "Woerden en Omstreken" Ingeschreven bij de kamer van koophandel te Utrecht nr: 40482911 Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Bond van Filatelisten-Verenigingen Website: www.filatelie-woerden.nl

Nadere informatie

Infopunt november 2013

Infopunt november 2013 Infopunt 06 14 november 2013 Storm, wind en regen. Ja hoor, herfstweer. Het is een stormachtige opmaat naar de feestelijke decembermaand. Gelukkig was het maandag met Sint Maarten prachtig weer om te lopen,

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

ZONDAG -voorbereiding op het Heilig Avondmaal- Heilig Avondmaal houden

ZONDAG -voorbereiding op het Heilig Avondmaal- Heilig Avondmaal houden COPYRIGHT: WWW.BIJBELSOPVOEDEN.NL ZONDAG -voorbereiding op het Heilig Avondmaal- Heilig Avondmaal houden Lees Lukas 22:15-20 Volgende week zondag wordt bij ons in de kerk het Heilig Avondmaal gehouden.

Nadere informatie

Collectie 13 oktober 2015

Collectie 13 oktober 2015 Collectie 13 oktober 2015 Uit onze voorraad verzamelingen, collecties, partijen en losse nummers & series. Bestellen (Zie onze collectie vanaf pagina 2!) U heeft uw keuze uit ons ruim assortiment kunnen

Nadere informatie

VEILING VOORJAARSBEURS 26 MAART 2016

VEILING VOORJAARSBEURS 26 MAART 2016 I VEILING VOORJAARSBEURS 26 MAART 2016 Kav. Omschrijving: Cat Nr. Cat.w. Inzet 1 Nederland - 1864 - Ø, Koning Willem III (Scan) 4/6 150.00 20.00 2 Nederland - 1869 - Ø, Wapenzegels 17/8 108.00 15.00 3

Nadere informatie

Secretariaat G.v.d Valk Boumanstraat EK Linschoten

Secretariaat G.v.d Valk Boumanstraat EK Linschoten Secretariaat G.v.d Valk Boumanstraat 25 3461 EK Linschoten 1 Filatelistenvereniging "Woerden en Omstreken" Ingeschreven bij de kamer van koophandel te Utrecht nr: 40482911 Aangesloten bij de Koninklijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven. 16 november 2015 Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven. 16 november 2015 Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 Gezellig 16 november 2015 Beste ouders / verzorgers, onderonsje.. Deze week: Bijbelse geschiedenis Activiteiten bij het thema Letters en cijfers Terugblik Schoolontbijt Foto s Bijlage:

Nadere informatie

18 december Geachte ouder(s), verzorger(s)

18 december Geachte ouder(s), verzorger(s) 18 december 2017 7 Geachte ouder(s), verzorger(s) Bij deze de laatste, korte, Nieuwsbrief van het jaar 2017. Nog één week en dan is het Kerstfeest: we vieren de geboorte van Jezus. In een wereld waarin

Nadere informatie

Inhoudsopgave. BESTUUR POSTZEGELVERENIGING BREDA: : D.G.M. Touw, Somerweide 14, 4824 EW Breda. 076 5418 419 Email: dgmtouw@hetnet.

Inhoudsopgave. BESTUUR POSTZEGELVERENIGING BREDA: : D.G.M. Touw, Somerweide 14, 4824 EW Breda. 076 5418 419 Email: dgmtouw@hetnet. Inhoudsopgave 1 Inhoud 2 Adressen 3 Vergaderingen/Bijeenkomsten 5 Brepost altijd op de website 6 PostNL 7 Kavellijst veiling 23 september 2014 8 Kavellijst veiling 28 oktober 2014 32 e jaargang - nr. 4

Nadere informatie

Vereniging van Postzegelverzamelaars. Barendrecht

Vereniging van Postzegelverzamelaars. Barendrecht Vereniging van Postzegelverzamelaars Barendrecht 0 Jaargang 13 nr. 3 mei 2013 Voorzitter: W.J. de Ruiter Zeeg 40, 2991EK Barendrecht 0180-614139 Secretaris: W. van Veggel Botter 119, 2991 PE Barendrecht

Nadere informatie

Kerkbode van de Protestantse gemeente De Hoeksteen

Kerkbode van de Protestantse gemeente De Hoeksteen Afgiftekantoor: 8300 KNOKKE STATION - Erkenningsnummer: P913075 - Verantw. uitgever en afzendadres: ds. A. Eberson, Reigaarsvlietstraat 2, 8300 Knokke-Heist België- Belgique PB PP 8300 KNOKKE STATION BC

Nadere informatie

Zondag 5 maart 2017 Wijkgemeente De Drieklank CBS Het Kompas Schoolkerkdienst

Zondag 5 maart 2017 Wijkgemeente De Drieklank CBS Het Kompas Schoolkerkdienst Zondag 5 maart 2017 Wijkgemeente De Drieklank CBS Het Kompas Schoolkerkdienst Voorganger Organist Beamer : ds. Peter van de Peppel : Maarten Groen : Dirk Dallinga Thema: De verloren zoon Welkom en mededelingen

Nadere informatie

De kerkhervorming. 5.3

De kerkhervorming. 5.3 De kerkhervorming. 5.3 Onderzoeksvraag: waardoor ontstond de kerkhervorming en welke gevolgen had ze voor de religieuze en politieke situatie? Oorzaken voor de reformatie of kerkhervorming I. Religieuze

Nadere informatie

POSTZEGEL-TOTAAL. Tentoonstelling

POSTZEGEL-TOTAAL. Tentoonstelling POSTZEGEL-TOTAAL Onder de titel Postzegel-Totaal organiseert Noviopost haar jaarlijkse Postzegel-ruil en -informatiedag. Op deze dag kan de postzegelverzamelaar of startende verzamelaar kennis maken met

Nadere informatie

Vereniging van Postzegelverzamelaars. Barendrecht

Vereniging van Postzegelverzamelaars. Barendrecht Vereniging van Postzegelverzamelaars Barendrecht 0 Jaargang 11 nr. 3 mei 2011 Voorzitter: W.J. de Ruiter Zeeg 40, 2991EK Barendrecht 0180-614139 Secretaris: W. van Veggel Botter 119, 2991 PE Barendrecht

Nadere informatie

weekinfo Datum: maandag 5 december 2016

weekinfo Datum: maandag 5 december 2016 weekinfo Datum: maandag 5 december 2016 Bijbelverhalen voor de komende week: Gabriël bij Zacharias, Lucas 1:5-25 Gabriël bij Maria, Lucas 1:26-38 Agenda: 5 december Sint op school, groep 1 tot en met 4

Nadere informatie

Denkt u bij de uitgang aan de Zendingsbus? De opbrengst is dit jaar bestemd voor de Voedselbank Veenendaal.

Denkt u bij de uitgang aan de Zendingsbus? De opbrengst is dit jaar bestemd voor de Voedselbank Veenendaal. Liturgie voor 6 november 2016 Thema: WIE IS JOUW HELD? Deze dienst is voorbereid met kinderen en personeel van CBS t Speel-Kwartier Voorganger: ds. John Boogaard Ouderling van dienst: Mineke van Beek Organist:

Nadere informatie

JAARVERGADERING VERENIGINGSNIEUWS

JAARVERGADERING VERENIGINGSNIEUWS JAARVERGADERING Op 12 mei hielden we, zoals gebruikelijk, onze jaarvergadering. Met het Pinksterweekend in het vooruitzicht was de opkomst slechts een 50-tal leden, niet groot maar wel begrijpelijk. Na

Nadere informatie

Een oproep aan onze leden.

Een oproep aan onze leden. Een oproep aan onze leden. Contact mei 2017 Zoals wij al eerder hadden aangegeven op de bijeenkomsten over het versturen van ons blad "CONTACT" willen wij vooruitlopend als vast uw medewerking vragen.

Nadere informatie

1c. Losse opdracht- Memoryspel

1c. Losse opdracht- Memoryspel 1c. Losse opdracht- Memoryspel Instructie: Op de volgende pagina van deze instructie vindt u het memory-spel met de portretten van de hoofdrolspelers tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Op elk portret staat

Nadere informatie

Speciale Regionale ruilavonden in april en november

Speciale Regionale ruilavonden in april en november Veiling Op 6 april is de volgende grote veiling voor de leden van Noviopost. Gelukkig vinden steeds meer leden de weg naar deze mogelijkheid om voor een redelijk bedrag materiaal voor hun verzameling aan

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente Zoetermeer-Noord, Orde van dienst.

Protestantse wijkgemeente Zoetermeer-Noord, Orde van dienst. Protestantse wijkgemeente Zoetermeer-Noord, Orde van dienst. Datum: 12 juni 2016 Locatie: Ichthuskerk LITURGIE A KOMEN Muziek voor de dienst: Liedjes door bovenbouw-koor Wie weet vandaag Druppels Je wereld

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

Het kan ook anders. Introductie

Het kan ook anders. Introductie Het kan ook anders Martin Luther heeft ervoor gezorgd dat er veel dingen veranderden in de kerk. In deze lessen ontdek je welke veranderingen dat geweest zijn en wat die voor jou betekenen. Introductie

Nadere informatie

Extra algemene ledenvergadering op 9 juni. Rondzending. De Catalogus en de Euro

Extra algemene ledenvergadering op 9 juni. Rondzending. De Catalogus en de Euro Veiling De inzendtermijn voor de volgende grote veiling is gesloten en de veilingmeester begint met het maken van de kavellijst. Op 7april is de kijkavond en op zaterdag 8 april barst het geweld los, zoals

Nadere informatie

Vereniging van Postzegelverzamelaars. Barendrecht

Vereniging van Postzegelverzamelaars. Barendrecht Vereniging van Postzegelverzamelaars Barendrecht 0 Jaargang 11 nr. 4 september 2011 Voorzitter: W.J. de Ruiter Zeeg 40, 2991EK Barendrecht 0180-614139 Secretaris: W. van Veggel Botter 119, 2991 PE Barendrecht

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letters en cijfers Afscheid Juf Jansen

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letters en cijfers Afscheid Juf Jansen Nieuwsbrief 1 / 2 23 november 2015 Beste ouders / verzorgers, Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letters en cijfers Afscheid Juf Jansen Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en

Nadere informatie

Prediker 9:7 - God danken door te genieten

Prediker 9:7 - God danken door te genieten Prediker 9:7 - God danken door te genieten Dankdag: een dag om stil te staan bij alles wat we van God krijgen en hem te bedanken. Maar danken, hoe doe je dat eigenlijk? Van Prediker mag je leren dat je

Nadere informatie

POSTZEGELVERENIGING AGENDA VOOR DE KOMENDE MAANDEN HEEMSKERK

POSTZEGELVERENIGING AGENDA VOOR DE KOMENDE MAANDEN HEEMSKERK PSTZEGELVERENIGING HEEMSKERK 53 Jaargang nr. 2 April 2019 AGENDA VR DE KMENDE MAANDEN 14 mei Veiling en stuiverboeken 10 september Veiling en stuiverboeken 8 oktober Veiling en stuiverboeken 12 november

Nadere informatie

Kortdurende Act voor tijdens een kerkdienst verzonnen door Margriet Gosker

Kortdurende Act voor tijdens een kerkdienst verzonnen door Margriet Gosker Kortdurende Act voor tijdens een kerkdienst verzonnen door Margriet Gosker ROLVERDELING Johannes Calvijn Maarten Astrid Guillaume (Willem) Farel Astrid: : Calvijn. Calvijn We krijgen geloof ik hoog bezoek

Nadere informatie

Bloemaertlaan VE Heerhugowaard. Philatelistenvereniging HEERHUGOWAARD en Omstreken

Bloemaertlaan VE Heerhugowaard. Philatelistenvereniging HEERHUGOWAARD en Omstreken Bloemaertlaan 11 1701 VE Heerhugowaard Philatelistenvereniging HEERHUGOWAARD en Omstreken 06 39439777 NATUURLIJK ONTMOETEN WIJ ELKAAR IEDERE TWEEDE ZATERDAG VAN DE MAAND (SEPT. T/M APRIL) BIJ DE VERZAMELAAR

Nadere informatie

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST SAMENZANG KINDERKERSTFEEST 24-12-2017 1. Zacharias, luister goed, dit nieuws is niet gewoon: Jij en je vrouw Elisabet krijgen straks een zoon. Noem hem Johannes, God is goed, want hij is heel speciaal.

Nadere informatie

VEILING. Bedankt voor uw komst en tot ziens op de volgende ruilbeurs / veiling. Deze is op zondag 25 november 2012

VEILING. Bedankt voor uw komst en tot ziens op de volgende ruilbeurs / veiling. Deze is op zondag 25 november 2012 438 3 Rondzendboekjes diversen 5.00 439 Insteekboekje Portugal 10.00 440 Leeg poststukkenmapje 1.00 441 Doos met ongeveer 6000 zegels Nederland 3.00 442 2 Blokken België no. 11+12 postfris 10.00 443 Kaft

Nadere informatie

Beurs De Oranjerie J 2 A 018 A R 30 maart

Beurs De Oranjerie J 2 A 018 A R 30 maart 70 JAAR 1948-2018 Beurs De Oranjerie 30 maart 2019 1 Voorjaarsbeurs 2019 in de Oranjerie. Postzegelvereniging Philatelica Rotterdam is verheugd u uit te nodigen voor de voorjaarsbeurs van 2019. Deze beurs

Nadere informatie

Bloemaertlaan VE Heerhugowaard. Philatelistenvereniging HEERHUGOWAARD en Omstreken

Bloemaertlaan VE Heerhugowaard. Philatelistenvereniging HEERHUGOWAARD en Omstreken Bloemaertlaan 11 1701 VE Heerhugowaard Philatelistenvereniging HEERHUGOWAARD en Omstreken 06 39439777 NATUURLIJK ONTMOETEN WIJ ELKAAR IEDERE TWEEDE ZATERDAG VAN DE MAAND (SEPT. T/M APRIL) BIJ DE VERZAMELAAR

Nadere informatie

2

2 2 Het kerstverhaal Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.viviandenhollander.nl www.miesvanhout.nl ISBN 978 90 216 7085 0 / NUR 227 Tekst: Vivian den Hollander 2012 Illustraties: Mies van Hout 2012 Vormgeving:

Nadere informatie

Werkstuk Geschiedenis Maarten Luther

Werkstuk Geschiedenis Maarten Luther Werkstuk Geschiedenis Maarten Luther Werkstuk door een scholier 2593 woorden 4 mei 2008 5,9 201 keer beoordeeld Vak Geschiedenis Hoofdstukken 1. Inleiding. 2. Wie was Maarten Luther? 3. Wat was zijn kritiek

Nadere informatie

018 A 20 oktober 2018

018 A 20 oktober 2018 70 JAAR 1948-2018 Beurs De Oranjerie 20 oktober 2018 1 Najaarsbeurs 2018 in de Oranjerie. Postzegelvereniging Philatelica Rotterdam is verheugd u uit te nodigen voor de Najaarsbeurs van 2018. Deze beurs

Nadere informatie

Open huis gemist of nog een keer komen kijken???

Open huis gemist of nog een keer komen kijken??? Schooljaar 2016-2017 13 t/m 17 februari Agenda: Ma - Groep 3 Overstap Di - Groep 3 Overstap Groep 3-4 naar Bibliotheek Wo - Do - Vr - Groep 5-8 vrij i.v.m. Studiedag leerkrachten Beste ouders/verzorgers

Nadere informatie

Nieuwsbrief. de Mariapassie. 2/15/ e nieuwsbrief

Nieuwsbrief. de Mariapassie. 2/15/ e nieuwsbrief Nieuwsbrief de Mariapassie. 2/15/2017 15e nieuwsbrief 15 e nieuwsbrief Terug kijken en doorgaan. Bekijk ook even de verdere pagina s Nabeschouwing van het optreden Tijdens V.N.B. Dag door: Tonny Roovers-

Nadere informatie

Openbaring 22:7 Vol verwachting 2018 in

Openbaring 22:7 Vol verwachting 2018 in Openbaring 22:7 Vol verwachting 2018 in Wat gaat het nieuwe jaar brengen? Veel over de toekomst weten we niet. Wel weten we dat Jezus zegt: ik kom spoedig! Wat betekent die belofte voor jouw plannen voor

Nadere informatie

heel erg!!! 1000-jarig rijk hersteld Israël opname van de gemeente 7 zegels 7 bazuinen 7 schalen rechterstoel van Christus grote verdrukking

heel erg!!! 1000-jarig rijk hersteld Israël opname van de gemeente 7 zegels 7 bazuinen 7 schalen rechterstoel van Christus grote verdrukking 1000-jarig rijk opname van de gemeente 7 schalen hersteld Israël 7 bazuinen 7 zegels grote verdrukking antichrist rechterstoel van Christus de jongste dag schapen en bokken bruiloft van het Lam grote,

Nadere informatie

Zingen: Psalm 77:1, 6 en 7. Lezen: Romeinen 3:9-31. Maarten Luther en de Reformatie

Zingen: Psalm 77:1, 6 en 7. Lezen: Romeinen 3:9-31. Maarten Luther en de Reformatie Zingen: Psalm 77:1, 6 en 7 Lezen: Romeinen 3:9-31 Maarten Luther en de Reformatie 1.Inleiding Aanstaande woensdag 31 oktober is het 490 jaar geleden dat Luther zijn 95 stellingen aan de deur van de slotkapel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

Gerrie van der Stoel - Roest

Gerrie van der Stoel - Roest DANKDIENST VOOR HET LEVEN van Gerrie van der Stoel - Roest Schriftlezing psalm 139, 1-18 1 Voor de koorleider. Van David, een psalm. HEER, u kent mij, u doorgrondt mij, 2 u weet het als ik zit of sta,

Nadere informatie

God vraagt je hart. Gemeenteschets voor jongeren 16+

God vraagt je hart. Gemeenteschets voor jongeren 16+ God vraagt je hart Gemeenteschets voor jongeren 16+ Vijfennegentig stellingen, één app Steeds meer mensen zijn vandaag actief op Facebook of Whatsapp. Allerlei berichten kunnen via deze sociale media gedeeld

Nadere informatie